golfer | vrijdag 8 februari 2019 @ 00:30 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | donderdag 14 februari 2019 @ 13:25 |
Vanavond: Airfryer friet De Keuringsdienst kocht een zak frieten. Speciale friet. Niet om te bakken in het vet maar in de hete lucht. Ofwel airfryer friet. Maar hoe frituur je met lucht? En waarom heb je daar je daar dan speciale frietjes voor nodig? De Keuringsdienst gaat patat bakken. Ouderwets in het frituurvet en nieuwerwets in de hete lucht. | |
kree | donderdag 14 februari 2019 @ 13:26 |
Ben benieuwd | |
matspontius | donderdag 14 februari 2019 @ 13:28 |
Als je het juiste formaat frieten gebruikt (normale oven frites bv) is die friet van uitstekende kwaliteit. En niet vet! | |
Zith | donderdag 14 februari 2019 @ 13:51 |
Ew vetten | |
djkoelkast | donderdag 14 februari 2019 @ 14:15 |
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen. | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2019 @ 14:16 |
Daarom smaakt het in ossenwit ook zo goed | |
TjjWester | donderdag 14 februari 2019 @ 15:16 |
Je hebt nooit airfryer friet gegeten hoor ik al, die zijn absoluut niet droog! | |
djkoelkast | donderdag 14 februari 2019 @ 15:50 |
Heb ik wel en er zit een heel vies smaakje aan, anti-aanbaklaagsmaakje en gortdroge rommel is het ook. | |
Van_Poppel | donderdag 14 februari 2019 @ 19:20 |
Met een flinke klodder mayonaise smaakt het nochtans prima. | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2019 @ 19:22 |
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegeten | |
matspontius | donderdag 14 februari 2019 @ 19:56 |
Onzin, dan doe je het gewoon niet goed | |
djkoelkast | donderdag 14 februari 2019 @ 19:58 |
Dit. Behalve dat het patat is. | |
Van_Poppel | donderdag 14 februari 2019 @ 20:16 |
In ieder geval niet bewust. | |
KingRadler | donderdag 14 februari 2019 @ 20:24 |
Ovenfriet kan ook in Airfryer #fail | |
Van_Poppel | donderdag 14 februari 2019 @ 20:24 |
Bij de klantenservice nemen ze echt iedereen aan | |
alpeko | donderdag 14 februari 2019 @ 20:27 |
Dit apparaat heb ik nooit begrepen. Friet frituur je. Dat is het hele idee. | |
golfer | donderdag 14 februari 2019 @ 20:30 |
Meneer Philips als kok vermomd en airfryer specialist. | |
alpeko | donderdag 14 februari 2019 @ 20:33 |
Bruno weet | |
Van_Poppel | donderdag 14 februari 2019 @ 20:36 |
Deze patatprofessor | |
alpeko | donderdag 14 februari 2019 @ 20:43 |
Airfryer is toch ook gewoon een oven? Al beweert Phillips-mannetje van niet | |
Van_Poppel | donderdag 14 februari 2019 @ 20:44 |
Avikovrouwtje weet het nu niet meer. | |
Zipportal | donderdag 14 februari 2019 @ 20:44 |
Het is PATAT. | |
golfer | donderdag 14 februari 2019 @ 20:44 |
Geen verschil tussen oven-en airfryer friet. Behalve de prijs dan. | |
pvdplanet | donderdag 14 februari 2019 @ 20:45 |
Airfyer is een godenapparaat. En blijft het doen na jaren misbruik. Al tig mandjes versleten | |
KingRadler | donderdag 14 februari 2019 @ 20:45 |
Aviko nept de consument | |
zipcon | donderdag 14 februari 2019 @ 20:45 |
De voorgebakken friet uit de koeltogen werkt voor mijn airfryer beter dan die uit de diepvries. Maar ik neem aan dat deze episode niet de 2 modellen zal vergelijken en enkel bij diepvries blijft. | |
KingRadler | donderdag 14 februari 2019 @ 20:45 |
Het is Friet | |
golfer | donderdag 14 februari 2019 @ 20:48 |
Sterker nog: gewone friet kan ook in de airfryer. | |
#ANONIEM | donderdag 14 februari 2019 @ 20:50 |
Enkel onder de rivieren. | |
golfer | donderdag 14 februari 2019 @ 21:02 |
En flikker eens op met die friet-patat onzin. | |
Bocaj | donderdag 14 februari 2019 @ 21:54 |
Volgens mij kan patat overal in... Het is alleen de vraag hoe het eruit komt... Dat sausje over de friet voor de oven en de airfryer doet wel wat.... (Beter geschikt) Ik zou zeggen ga gewoon proberen en kijk wat jij het lekkerste vindt! | |
fespo | vrijdag 15 februari 2019 @ 00:14 |
zover ik weet wordt een Airfyer alleen gebruikt door dikke families die zogenaamd gezond bezig will zijn maar ondertussen elke week patat uit dat ding vreten (=gezond zonder olie ) en Mayonaise light ( ) | |
golfer | vrijdag 15 februari 2019 @ 01:08 |
En uit welk wetenschappelijk onderbouwd onderzoek heb je deze gegevens gehaald? | |
djkoelkast | vrijdag 15 februari 2019 @ 10:18 |
Dat patatkraampje wat even in beeld was staat op het plein in Gent, ik ben daar geweest. De patat zelf is niet zo heel bijzonder (fabriekspatat, ze maken het niet zelf), maar hij wordt wèl in de Ossewit gebakken. En dat is al een sprong voorwaarts ten opzichte van de Nederlandse snackbars die in frituurolie met aroma bakken, zo smerig. En patat met een laagje slaat natuurlijk nergens op, maakt ook veel dikker dan patat uit de frituurpan. Net als dat in fritessaus misschien minder vet zit, maar wel een halve kilo suiker en fructosestroop en andere bende. | |
fespo | vrijdag 15 februari 2019 @ 11:02 |
kring verjaardagen | |
kwakz0r | vrijdag 15 februari 2019 @ 13:23 |
Volgens mij bestonden die cruncher frietjes al voor de airfryer er was, en staat er gewoon op dat er een laagje omheen zit... Je bent natuurlijk soberso poepdom als je denkt dat airfryer friet niet vet is. | |
BasEnAad | vrijdag 15 februari 2019 @ 13:25 |
Friet is sowieso niet heel vet, maar 11% zoiets als je het op de klassieke manier bakt. Ik snap dat drama dan ook niet zo. | |
djkoelkast | vrijdag 15 februari 2019 @ 14:06 |
Vet is ook helemaal geen probleem, vooral verzadigd vet niet. Dat gebruik je als energie. Alle extra suiker die we er middels "fritessaus" overheen kappen, dat is pas rommel. Echte, liefst zelfgemaakte mayonaise is veel beter en kun je ook rustig eten. | |
Sorella | vrijdag 15 februari 2019 @ 14:39 |
Ik heb een airfryer en een frituurpan en eerlijk is eerlijk er gaat niets boven kroketten etc. en patat uit de frituurpan. Maar ik heb zo,n ding nu eenmaal staan dus airfryer patat er in gegooid en meh, droge meuk. dus de volgende lading airfryer patat met een lepeltje olie zoals ze adviseren, nog steeds droog. Volgende poging, nu een flinke scheut olie over de patat heen en dat door elkaar gemengd zodat de patat bedekt was met een lekker glimmend olie laagje en op deze manier is het best wel te eten. Nu heb ik wel een vermoeden dat ik het met deze aanpak net zo goed in de frituurpan kan gooien | |
djkoelkast | vrijdag 15 februari 2019 @ 14:40 |
Probeer eens te frituren in Ossewit, er zal een smaakhemel voor je opengaan En als je niet zelf je patat wil maken haal dan patat die voorgebakken is in palmolie, niet in zonnebloemolie. Vind je o.a. in de koeling bij de Aldi. | |
Sorella | vrijdag 15 februari 2019 @ 14:42 |
Vroeger verkocht de appie hier ossewit dus dat gebruikte ik altijd maar het wordt niet meer verkocht door appie en de andere supermarkten hier verkopen het ook niet. P.s. jumbo verkoopt het maar dat is 30 minuten hier vandaan en om nu alleen voor de ossewit daar naar toe te gaan, misschien als ik in de buurt ben Je was me net voor golfer | |
golfer | vrijdag 15 februari 2019 @ 14:44 |
Jumbo heeft het nog. | |
djkoelkast | vrijdag 15 februari 2019 @ 16:09 |
Ik haal altijd een doos bij de Makro. En bij Sligro haal ik een doos gecertificeerd verantwoorde, ongeharde palmolie, zonder antischuimmiddel (in de vorm van vast frituurvet van Oliehoorn Greenlabel) Snacks heb ik een aparte pan voor, daar zit 90% palm in en 10% ossewit, de patatpan is het ongeveer omgedraaid. [ Bericht 12% gewijzigd door djkoelkast op 15-02-2019 16:31:09 ] | |
golfer | dinsdag 19 februari 2019 @ 22:31 |
Donderdag: Gras of Graan. Het ene stuk rundvlees is de andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van gras. Maar in hetzelfde schap liggen Amerikaanse steaks die extra goed zouden smaken door een menu van granen. Maakt het wat uit wat de koe heeft gegeten? De Keuringsdienst over dat wat de koe at. | |
Sheffield | dinsdag 19 februari 2019 @ 22:35 |
Wie is hier nou de snackbar? | |
BasEnAad | dinsdag 19 februari 2019 @ 23:01 |
Hier ben ik wel benieuwd naar eigenlijk. | |
TjjWester | dinsdag 19 februari 2019 @ 23:08 |
Tuurlijk heeft het voer rechtstreekse gevolgen voor de smaak net als bij mensen. | |
BasEnAad | dinsdag 19 februari 2019 @ 23:20 |
Jij eet regelmatig mensenvlees? Ik zou best wel willen weten wat en hoe groot het verschil is tussen een biefstuk van graan of van gras. Ik vermoed dat het verschil erg subtiel zal zijn. Want wat is nou de smaak van een biefstuk? | |
Zith | dinsdag 19 februari 2019 @ 23:45 |
En dan gaan ze zeker blind testen terwijl ze niet weten of de ene kilometers per dag heeft zitten lopen/grazen of welk soort koe het is? | |
Van_Poppel | donderdag 21 februari 2019 @ 20:28 |
Volgens mij maakt het geen flikker uit wat je ze te eten geeft. | |
Pietverdriet | donderdag 21 februari 2019 @ 20:34 |
Als runderen veel mais eten wordt het vet geel Als runderen veel moeten lopen om hun eten bij elkaar te grazen (zoals Schotse hooglanders in natuurgebieden) wordt het vlees donkerder en heeft het een lichte wildsmaak | |
NoCigar | donderdag 21 februari 2019 @ 20:39 |
Vertalen zijn nu de hele tijd corn als graan? | |
Ambrosius | donderdag 21 februari 2019 @ 20:45 |
Lijkt het op ja. | |
NoCigar | donderdag 21 februari 2019 @ 20:47 |
Mais is/blijkt een graansoort. Was ik blijkbaar vergeten. Als ik grain hoor denk ik niet aan mais. | |
Zith | donderdag 21 februari 2019 @ 20:52 |
Ik vond het wel verrassend. Niet dat eeuwige 'marbling is best' verhaal. Die NLse slager had de mooiste stukken gebakken En die USA koes die in hartje winter gewoon nog lekker buiten relaxen IPV dat gedoe hier in NL in een schuurtje. | |
GereDathan | donderdag 21 februari 2019 @ 20:59 |
Je kan de USA niet met ons vergelijken, heel andere grond. Hier zouden de runderen tot de knie in de prut staan. | |
Kickinalfa | donderdag 21 februari 2019 @ 21:00 |
Wat een grap, verkocht als speciaal gras of graan en uiteindelijk eten ze beide zo goed als hetzelfde. | |
Erosjuhhh | vrijdag 22 februari 2019 @ 00:53 |
GrasBiefstuk en graanribeye vergelijken met elkaar als 't over graan of gras en vet percentage gaat | |
golfer | vrijdag 22 februari 2019 @ 01:00 |
Ossenhaas. | |
Zith | vrijdag 22 februari 2019 @ 01:01 |
yuck | |
Erosjuhhh | vrijdag 22 februari 2019 @ 01:13 |
Ik heb 't over de supermarkt stukjes, las biefstuk, misschien stond er haas voor maar niet gezien | |
golfer | vrijdag 22 februari 2019 @ 01:14 |
Oh, ik dacht bij Hergo, die dure Amsterdam-Zuidslager. Die haalde een stuk ossenhaas tevoorschijn. | |
Erosjuhhh | vrijdag 22 februari 2019 @ 01:18 |
Ah ja ook gezien, logisch dat die ossenhaas mager was, want ossenhaas. Matige aflevering. bij een onderwerp als vet in rundvlees mag je het ras ook zeker niet vergeten. | |
golfer | vrijdag 22 februari 2019 @ 01:22 |
En de mythe van Wagyurunderen die zogenaamd gemasseerd worden, met bier gevoerd en klassieke muziek luisteren mag ook wel eens doorbroken worden, Wel mooi doorgemarmerd vlees, maar uit stallen waarbij de vetgemeste dieren minder bewegingsruimte hebben dan de gemiddelde Nederlandse vleeskoe. | |
ddx | vrijdag 22 februari 2019 @ 10:54 |
Daar hebben we toch al eens een uitzending over gehad ? Of was dat een soortgelijk programma ? | |
golfer | vrijdag 22 februari 2019 @ 12:09 |
Klopt. Maar nog steeds wordt dat verhaal over bier, massage en klassieke muziek in slagerijen en restaurants opgenoemd als men een stukje Wagyu aanprijst. https://www.npostart.nl/perfecte-wagyu/16-10-2015/POMS_KN_9526827 | |
Tikbalang | zaterdag 23 februari 2019 @ 08:39 |
Ach ja zo wordt wel vaker iets wat al lang bekend was gebracht als "oh mijn god kijk eens wat ze doen". Ik neem aan dat iedereen hier de aflevering over Vanille Vla zich nog wel kan herinneren. Was er deze week in het nieuws "18 feb" friesland campina weer stout volgens foodwatch omdat hun (FrieslandCampina) Optimel Vanille geen vanille bevat. Maar dus Vanille Aroma dat spul uit bever klieren. En nog een andere Vrouw stuk van de Telegraaf, over de rode kleur in lippenstift en nagellak, oh wat erg gestampte luizen, niemand die dan denkt "roze koek" ofzo daar bij de redactie. | |
Molo | zaterdag 23 februari 2019 @ 09:11 |
Niks mis met bevergeil, maar in Optimel zit synthetische vanilline dacht ik, dat is heel wat anders dan vanilleextract | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2019 @ 09:16 |
Echte vanille gebruiken, of liever, alleen echte vanille gebruiken zou producten vreselijk duur maken, | |
Isabeau | zaterdag 23 februari 2019 @ 09:30 |
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo? | |
djkoelkast | zaterdag 23 februari 2019 @ 09:40 |
| |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2019 @ 09:48 |
Allereerst een sterk toegenomen vraag naar echte vanille door de industrie, en ook een aantal stormen. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2019 @ 09:54 |
Zou trouwens een leuk item zijn voor kvw, echte vanille, de prijs, en hoe uni Wageningen mee bezig is het hier te kweken https://www.wur.nl/en/Dos(...)se-Nethervanilla.htm Maar goed, dan kunnen ze niet sarcastische blikken van Teun van de Keuken uitzenden. Meer iets voor Wouter Klootwijk, die zwelgt niet zo in vermeende schandaaltjes | |
Tikbalang | zaterdag 23 februari 2019 @ 22:43 |
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft. Niet extract trouwens want dat is iets anders. Zoals je bijvoorbeeld frinkandel extract kunt maken voor frikandellen ijs. Zo maak je extract van vanille maar dat is juist het dure. Maar goed allemaal offtopic, de laatste aflevering was verlakkerij met vlees. Niet met vanille. | |
#ANONIEM | zondag 24 februari 2019 @ 00:53 |
Oude afleveringen kunnen toch ook prima besproken worden? En nee, bevergeil is geen synthetische vanille. Het is een minderwaardige vervanger, maar niet synthetisch. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 09:02 |
Bevergeil is geen vervanger van vanille, maar een onderdeel van de vanille vervanging Het maakt de smaak mooier en complexer. Het is ook erg duur, vandaar dat de gehele levensmiddelindustrie er jaarlijks maar een 300 pond van gebruikt, en van echte vanille een 2,6 milioen pond. https://books.google.de/b(...)#v=onepage&q&f=false Dus ja, het wordt gebruikt, maar de aandacht ervoor is nogal overdreven, en minderwaardig is het op zich niet, het is loeiduur | |
Tikbalang | zondag 24 februari 2019 @ 09:57 |
Natuurlijk is het een beetje overdreven de aandacht maar het bekt wel lekker toch. Beter dan dat het ook uit olie gemaakt kan worden. Een levende bever ziet er toch leuker uit dan een vat olie. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 10:04 |
Hoe de kvw en user hier erover schrijven doet het voorkomen alsof er in alle producten waar kunstmatig vanillearoma in zit er bevergeil in verwerkt is, of dat vaniline bevergeil is. | |
djkoelkast | zondag 24 februari 2019 @ 10:32 |
Vanilline (synthetische vanille) kun je via chemische processen uit hout en oude kranten halen. Tegenwoordig kunnen ze het ook met gist, dan heet het "natuurlijk vanille aroma" Maar dat is niets nieuws, ook in de KvW aan bod gekomen. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 10:38 |
Als je met gist een heel lekker vanillearoma kan maken is dat ook prima natuurlijk Medicatie in bioreactoren gemaakt i.p.v. uit planten zie ik ook als vooruitgang | |
djkoelkast | zondag 24 februari 2019 @ 10:41 |
Ik vind dat er nog te weinig onderzoek is naar de gevolgen van het manipuleren van dna van gisten voor degenen die het moeten eten. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 13:40 |
Wat zou je onderzocht willen hebben? Als je stoffen door gisten laat produceren zijn die zuiverder dan wanneer je ze uit de natuur haalt. | |
djkoelkast | zondag 24 februari 2019 @ 14:44 |
Je weet helemaal niet of er door die manipulatie andere, ongewenste stoffen vrijkomen. Net zoals je bij medicijnen werking, maar ook bijwerkingen kunt hebben. Al dat geknipte en geplakte DNA, wie weet wat voor bijwerkingen dat heeft behalve dat het smaak geeft. Dat zou je moeten onderzoeken. Niet dat er wat uit gaat komen, ze beweren immers ook nog steeds dat aspartaam geen ongewenste bijwerkingen heeft. | |
KingRadler | zondag 24 februari 2019 @ 15:04 |
Intertoys had nooit de bonnen moeten accepteren. De enige reden dat ze dit doen is winkel voorraad op te ruimen. | |
golfer | zondag 24 februari 2019 @ 15:21 |
En wat heeft dat met het programma KvW te maken? | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 15:28 |
Je kan prima de zuiverheid onderzoeken van de verbinding die je produceert en welke andere stoffen er in zitten. Dus wat is je vrees voor ongewenste stoffen? Je vrees voor aspertaam is eentje die meer in TRU past | |
djkoelkast | zondag 24 februari 2019 @ 15:32 |
Ik vrees niets, ik wéét dat het niet in orde is. Maar het is ook heel makkelijk te vermijden, net als aroma's. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 15:51 |
Vertel, wat is er niet in orde aan door gistcellen geproduceerde verbindingen | |
#ANONIEM | zondag 24 februari 2019 @ 16:02 |
=> KLB / Intertoys: tokkies gonna tok [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2019 16:02:31 ] | |
djkoelkast | zondag 24 februari 2019 @ 16:26 |
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 17:06 |
LIF / Aspartaam? | |
Bravebart | zondag 24 februari 2019 @ 17:18 |
Geknipt DNA? Daar heb je toch geen last van wanneer je alleen de producten van gistcellen eet en de gistcellen niet | |
djkoelkast | zondag 24 februari 2019 @ 18:02 |
Dat zou ik dus wel eens onderzocht willen zien, of die natuurlijke aroma's niet wat meer doen dan kunstmatig smaak aan iets geven. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 18:11 |
Vaniline ofwel C8H8O3 wordt al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw synthetisch gemaakt aanvankelijk uit houtpulp, in de jaren 80 steeds meer in de petrochemie. Sinds 2000 maakt Rhodia uit rijstzemelen dmv micro-organismen die het ferulazuur omzetten in vaniline. Wat is je probleem met het laatste? Het is 24 keer zo duur, het is chemisch gezien hetzelfde, maar door het proces matje het natuurlijk noemen Vaniline uit zo een proces is extreem zuiver en je kan verontreinigen heel goed opsporen. En als je je dan toch zorgen wilt maken, kijk dan eens naar wat er in de oh zo natuurlijke kaneel, cassia en tonkabonen zit. [ Bericht 5% gewijzigd door Pietverdriet op 25-02-2019 15:59:03 ] | |
icecreamfarmer_NL | maandag 25 februari 2019 @ 10:09 |
Dat zou toch een gat in de markt moeten zijn om in te stappen. | |
icecreamfarmer_NL | maandag 25 februari 2019 @ 10:11 |
Niet aan te raden ik heb ooit eens een liter frikandellenijs en een liter frinkandelspeciaal ijs gehad. | |
Tikbalang | dinsdag 26 februari 2019 @ 00:00 |
Dat zou ik dan weer niet weten, ik gebruikte het frikandel voorbeeldje alleen maar omdat ik ooit eens ergens in een willem wever achtig programme gezien heb hoe ze de smaak van gefrituurde frikandel vangen en die in ijs deden. Hier kan al van alles fout gaan natuurlijk al helemaal die speciaal van jou dan, wat als dat met ketchup was ipv curry. | |
golfer | dinsdag 26 februari 2019 @ 17:41 |
a.s. Donderdag: Italiaanse kaas Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Maar er zijn ook Nederlandse kazen die zeggen naar Italië te smaken of zichzelf een heus Italiaans imago aanmeten. Maar hoe maak je van een Hollandse kaas een Italiaanse? En, wat is de smaak van Italiaanse kaas eigenlijk? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de ware aard van pastakaas. | |
Van_Poppel | donderdag 28 februari 2019 @ 20:26 |
Weer begonnen | |
Remco | donderdag 28 februari 2019 @ 20:30 |
Dit is wel een leuke, heb me dit ook vaak afgevraagd . | |
Van_Poppel | donderdag 28 februari 2019 @ 20:31 |
Ouwe hosselaar | |
NoCigar | donderdag 28 februari 2019 @ 20:31 |
Haha Parrano, nooit van gehoord wel een goede naam voor zoiets. Maar ik koop nooit geraspte kaas. Het valt onder de kaasactiviteiten van FrieslanfCampina lees ik net. Kaasactiviteiten vind ik een mooi woord. | |
Oscar. | donderdag 28 februari 2019 @ 20:32 |
Ja lekker Spaans en Italiaans door elkaar heen lullen. | |
NoCigar | donderdag 28 februari 2019 @ 20:35 |
Toch een leuk uitstapje naar Italië. | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 20:36 |
Ze konden niet even Googlen bij de Keuringsdienst van Waarde? https://www.parrano.nl/ https://www.parrano.nl/assortiment/parrano-vers-gesneden-kaas/ https://www.parrano.nl/de-wereld-van-parrano/ | |
Sapstengel | donderdag 28 februari 2019 @ 20:37 |
Haha bevestigt weer het stereotype Zou zelf wel eerder die Sophie hosselen. Zag er goed uit met dat strakke shirtje. | |
Oscar. | donderdag 28 februari 2019 @ 20:38 |
opkostenvandepubliekeomroep.nl | |
Oscar. | donderdag 28 februari 2019 @ 20:39 |
ja tuurlijk, vanwege hygieneregels me hol | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 20:44 |
Wat een zwamneus | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 20:48 |
FrieslandCampina gaat wel even vertellen hoe je Italiaans kookt | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 20:48 |
Zo spannend is het niet om kaas te maken, dus heeft niet zo gek veel meerwaarde. Vind het wel vaker wat stemmingsmakerij en leidende vragen als het over bepaalde zaken gaat. | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 20:49 |
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd. | |
NoCigar | donderdag 28 februari 2019 @ 20:49 |
Een beetje een kutvraag: 'Italiaanse kaas is eigenlijk niet geschikt voor in de keuken?', allemaal tè makkelijk weer. | |
Remco | donderdag 28 februari 2019 @ 20:50 |
Klopt eigenlijk is die man gewoon heel eerlijk. Het is geen Italiaanse kaas, het is gewoon kaas die goed gaat met de Hollandse Italiaanse keuken. | |
Van_Poppel | donderdag 28 februari 2019 @ 20:50 |
Alsof die Italiaan gaat zeggen "Dit smaakt prima, helemaal niks mis mee" | |
NoCigar | donderdag 28 februari 2019 @ 20:51 |
Juist. Nogal goedkoop. | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 20:51 |
En het dan vreemd vinden dat bedrijven niet mee willen werken aan dergelijke items | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 20:51 |
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben. | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 20:54 |
Het zijn niet de gekken die het maken....... | |
NoCigar | donderdag 28 februari 2019 @ 20:56 |
Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd. | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 20:56 |
Hoezo is het smelten van de kaas een zwamverhaal? Dat kan gewoon aan de samenstelling van de kaas liggen https://www.cheesescience.org/melt.html Dat het een product is dat een bedrijf willen kopen is geen verrassing voor mij; en dat we in Nederland producten verkopen die geschikt zijn voor de Nederlandse markt is ook geen verrassing. | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 20:56 |
Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap. | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 21:01 |
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas. | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 21:03 |
Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje. | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 21:06 |
Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling. | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 21:08 |
Is dat ooit anders geweest? | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 21:08 |
Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is. | |
NoCigar | donderdag 28 februari 2019 @ 21:14 |
Dat zal allemaal,wel, maar feit blijft dat de interviewster de kaasfabriekant woorden in de mond legt. | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 21:16 |
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd? De site beweert anders trouwens.
| |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 21:16 |
Ja tuurlijk wel. Vroeger. Er was een tijd dat er alleen Italiaanse kaas uit Italië in het schap lag. | |
Citizen.Erased | donderdag 28 februari 2019 @ 21:23 |
Ik heb de kaas wel eens geproefd en het is inderdaad niets bijzonders qua smaak. Natuurlijk is het een vorm van misleiding, maar als iemand meedoet aan het programma en uit wil leggen waarom ze het maken zoals ze maken dan kun je dat ook op een andere manier doen is mijn mening. Je doet trouwens precies hetzelfde als de programma-makers. Je bent ook vast hier begonnen met lezen https://www.parrano.nl/de-wereld-van-parrano/ en dan lees je dat het een kaas is die gemaakt is van Nederlandse melk. Daarna gooien ze er een commerciële saus overheen met een Italiaanse smaak. Je kan praktisch alle producten uit de supermarkt nemen, die willen allemaal verkocht worden. | |
alpeko | donderdag 28 februari 2019 @ 21:34 |
Hoe zie je dat voor je dan? Ik vond het allemaal wel meevallen qua suggestieve vraagstelling. Is ook een wisselwerking. Die vent kwam niet heel sterk uit de hoek natuurlijk. Ze hadden beter iemand van communicatie kunnen sturen dan iemand die zijn eigen product staat te verdedigen. Maar oké het is een open deur ja. Unilever of Friesland Campina of een andere grote levensmiddelenboer. Je hoeft daar natuurlijk geen verfijnde authentieke producten van te verwachten. | |
Kreator | donderdag 28 februari 2019 @ 22:13 |
Beetje dom om bij Campina zo'n camera-schuwe nerd neer te zetten. Hij vertelde het wel prima. Nederlandse kaas met een Italiaans tintje. De verpakking en naam is wel misleidend. Dat die Italianen hun eigen kaas beter vinden is wel logisch. Vraag een Goudse maker welke beter is en hij zal Goudse zeggen. Italianen zijn sowieso wel vol van hun eigen product met die "onze melk is beter" onzin. Leuke aflevering. Jammer dat de keuringsdienst weer eens suggestief doet en misleidt. | |
Black-Hole | donderdag 28 februari 2019 @ 22:19 |
Nederlandse eetcultuur weer op z'n 'best' dit. Wat een lulverhaal van die Campina gast en mooi om die trotse Italianen te zien die wel weten hoe het hoort. Voor de rest echt niet heel veel nieuws onder de zon, dit is toch wel vrij algemeen bekend zou je denken. Was vorig jaar ook een nagenoeg zelfde item over Cheddar. Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder. | |
Kreator | donderdag 28 februari 2019 @ 22:23 |
Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje. | |
Black-Hole | donderdag 28 februari 2019 @ 22:27 |
Mogelijk ja, ook al is het echte Grano Pardano of Parmesan dan nog vind ik er verschil in zitten. Ligt er misschien ook wel aan dat ik net iets grover rasp. Overigens nooit geweten dat blijkbaar ook de schil meegeraspt wordt voor die zakjes. | |
icecreamfarmer_NL | maandag 4 maart 2019 @ 10:03 |
Snoepreisje. | |
ThePlaneteer | woensdag 6 maart 2019 @ 14:04 |
Ja, en daarvoor met mozzeralla, kaas met oorsprong, natuurgerijpt, old amsterdam, boerenkaas, goudse kaas, nepkaas op pizzas, etc. Al zoveel kaasafleveringen. Dat van Parrano vind ik trouwens niet eens echt misleiding. Logisch dat het Nederlandse kaas is met een Italiaanse twist, geschikt gemaakt om makkelijk te smelten etc. Heb daar niet zo'n probleem mee, consumenten die denken een soort Padano te kopen zijn niet goed wijs. | |
Pietverdriet | woensdag 6 maart 2019 @ 16:57 |
MBT de vegetarische rookworst, tenenkrommend dat men bij de kostprijs maar blijft doorgaan over de prijs van de ingrediënten. De kostprijs is ook de fabriek, het proces, de productontwikkeling en bij een lager productievolume is dat per worst gewoon duidelijk meer. Wel mooi dat de vegetarische slager echt rookt. | |
Joost-mag-het-weten | woensdag 6 maart 2019 @ 17:27 |
En daarnaast is een trattoria per definitie al een restaurant dat met streekproducten werkt. Een Hollandse massaproductiekaas zal daar wel niet bijhoren. | |
golfer | donderdag 7 maart 2019 @ 12:36 |
Vanavond: Clean Label Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten. Zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat supermarkten en vleesproducenten zich in bochten wringen om E-nummers op het etiket te vermijden. Dus gaan ze op zoek naar natuurlijk klinkende vervangers. Daar is een vakterm voor: Clean Label. Maar zie die vervangers ook echt veel anders? De Keuringsdienst over pogingen om etiketten op te schonen. | |
djkoelkast | donderdag 7 maart 2019 @ 12:46 |
In veel supermarktgehakt (ook het biologische) zit tegenwoordig ook van alles naast vlees. Natuurlijke aroma's, extracten en weet ik het. Vast allemaal zodat het langer houdbaar of mooi blijft. Ik heb daar geen behoefte aan. | |
Pietverdriet | donderdag 7 maart 2019 @ 16:54 |
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je. | |
Molo | donderdag 7 maart 2019 @ 16:57 |
Staat er wel op, zie ingrediënten https://www.ah.nl/product(...)-gehakt#ingredienten https://www.ah.nl/product(...)rgehakt#ingredienten Wel vies trouwens, ik koop o.a. om die reden geen supermarktgehakt meer | |
Pietverdriet | donderdag 7 maart 2019 @ 17:02 |
Okay, nu koop ik geen gehakt bij AH | |
Pietverdriet | donderdag 7 maart 2019 @ 17:09 |
De Angst voor E-Nummers (brrrr een code, een E met een getal) is wijdverbreid, helaas. Heeft idd het effect dat fabrikanten zaken toevoegen die een andere naam mogen dragen. Zonder smaakversterker, maar met gistextract. Zonder antioxidanten maar met citrusextract.. Jaaaa, dat is duidelijk een verbetering. Grappig dat KVW het hier over heeft i.p.v. de ongegronde angst voor e-nummers. | |
qajariaq | donderdag 7 maart 2019 @ 17:16 |
Is er niet recent een vergelijkbaar aflevering geweest over fruitextract en dergelijke wat dus gewoon suiker is? Ze vallen wart in herhaling helaas. | |
Pietverdriet | donderdag 7 maart 2019 @ 17:28 |
Appelsap concentraat idd | |
golfer | donderdag 7 maart 2019 @ 17:30 |
17 januari jl. https://www.npo3.nl/keuri(...)7-01-2019/KN_1704065 | |
djkoelkast | donderdag 7 maart 2019 @ 17:33 |
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur. Ik koop ook liever geen vlees in de supermarkt, maar er zit hier geen enkele bioslager in de buurt dus soms ontkom je er niet aan. Ik heb geen "angst" voor E-nummers of wat dan ook, ik wil mijn producten gewoon zo puur mogelijk. En gehakt wat je even laat liggen verkleurt nu eenmaal. Deal with it. | |
Molo | donderdag 7 maart 2019 @ 17:36 |
Als zulke extracten smakeloos en onschadelijk zijn, prima. Gehakt is een behoorlijk bederfelijk product natuurlijk, dus natuurlijke middelen om het wat langer houdbaar te maken zijn prima. Het smaakt er alleen enorm naar dus ik skip het | |
Pietverdriet | donderdag 7 maart 2019 @ 17:44 |
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur) Ik doe dit bv als ik hamburgers maak en maal er dan ook gerookt buikspek doorheen, jummie. | |
djkoelkast | donderdag 7 maart 2019 @ 19:51 |
Je kunt hier in de buurt nauwelijks goed vlees krijgen helaas. Moet er altijd minimaal een uur (heen en terug bij elkaar opgeteld) voor rijden. Ik heb een gehaktmolenopzetstuk voor mijn K-Mix, maar die mixer zelf is stuk en op de nieuwe mixer past 'ie niet. Maar het zou wel een betere optie zijn om het zelf te draaien, kan ik ook gewoon varkensgehakt maken voor mijn Kottbullar, die zijn veel lekkerder met alleen varken. | |
Pietverdriet | donderdag 7 maart 2019 @ 20:02 |
Goed vlees is idd een dingetje, supermarkt vlees is vaak een reden geen vlees te eten. | |
golfer | donderdag 7 maart 2019 @ 20:47 |
Mensen willen dus schijnbaar geen E-nummers meer zien en dus vervangen de fabrikanten het door zogenaamde natuurlijke producten met dezelfde chemische samenstelling. En vrijwel geen fabrikant wil meewerken aan openheid en laten filmen er over. | |
golfer | donderdag 7 maart 2019 @ 20:52 |
En de onzuivere natuurlijke extracten zijn dus slechter te meten en te controleren. | |
Kickinalfa | donderdag 7 maart 2019 @ 22:10 |
Interessante aflevering, ik heb me al wel vaker bedacht wat al die zaken nu in het vlees doen. | |
golfer | vrijdag 8 maart 2019 @ 00:51 |
Tip van Flip: koop je vlees bij een zelf slachtende slager. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 maart 2019 @ 08:53 |
Een slager of ie nu zelf slacht of niet is zeker niet gegarandeerd beter omdat ie een slager is en geen supermarkt. Bij verpakt vlees staat er tenminste nog op wat er in zit. Ik weet dat er genoeg slagers zijn die rotzooien. Vlees dat al een tijdje te lang ligt spoelen met natrium-p-tolueensulfonchlooramide ( Halamid) en dan in een sterke marinade als grill vlees verkopen bijvoorbeeld | |
Pietverdriet | vrijdag 8 maart 2019 @ 09:15 |
AD schrijft er ook over https://www.ad.nl/koken-e(...)e-nummers~ad7c6098/4 | |
ThePlaneteer | vrijdag 8 maart 2019 @ 09:28 |
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver. Maar idd, een vleesmolentje kost geen drol, is leuk en als je granaatappelpitjes wilt toevoegen kán dat gewoon maar het hoeft niet. Top aankoop! | |
Pietverdriet | zaterdag 9 maart 2019 @ 15:10 |
Gehakt van de Aldi , 100% rundvlees, verder niets volgens de verpakking | |
Pietverdriet | zaterdag 9 maart 2019 @ 15:11 |
8 En je weet niet hoeveel nitriet je in je worst hebt als je met snijbietpoeder werkt. | |
golfer | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:25 |
a.s. Donderdag: Kaassoufflé Kaas in een krokant jasje uit de frituur. De kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, Emmentaler of Gruyere? De Keuringsdienst snijdt de soufflé open om te kijken wat voor kaas er eigenlijk gegeten wordt. | |
Molo | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:27 |
Komt dit weer uit op een 'oh jee het is melta' verhaal? | |
Pietverdriet | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:40 |
Kaas soufflé in een beschaafd land Nederland | |
NoCigar | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:42 |
Ik verwacht van wel. En dan Teun die heel opgewonden vraagt of de producent zelf dat spul op zijn brood doet. Misschien een reportage van een kaasboertje in een mooi ski-oord in Zwitserland waar ze gaan vragen of ze dat verkopen en of ze het anders eens willen bekijken. Maar ik laat me graag verrassen. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 12-03-2019 18:18:08 ] | |
Molo | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:50 |
Beide lekker Compleet andere producten natuurlijk | |
BasEnAad | dinsdag 12 maart 2019 @ 17:55 |
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen. | |
UncleSam | dinsdag 12 maart 2019 @ 18:00 |
ALWEER een kaas aflevering!? | |
yosander | dinsdag 12 maart 2019 @ 18:08 |
Nu al niet geïnteresseerd in de uitkomst | |
DavidTwente | dinsdag 12 maart 2019 @ 18:18 |
Zal dat ook al analoogkaas zijn? Wat erg | |
Pietverdriet | dinsdag 12 maart 2019 @ 18:40 |
Mora 23% van de soufflé is Goudse kaas https://www.mora.nl/snacks/rijkgevulde-kaassouffles Cora doet dat zo slecht nog niet Van Dobben, de sjieke Amsterdammer 7% van de vulling is oude kaas 48+ Zwaar overgewaardeerd merk http://www.vandobben.nl/product/luxe-kaassouffle/ Vegetus 0% kaas https://vegetus.nl/vegan-kaassouffle/ De laatste hebben tenminste het excuus dat ze vegan zijn. | |
rubbereend | dinsdag 12 maart 2019 @ 18:48 |
lava in een snack | |
Van_Poppel | donderdag 14 maart 2019 @ 20:29 |
Zal wel een soort kunstkaas o.i.d. zijn. | |
kwakz0r | donderdag 14 maart 2019 @ 20:59 |
Het gehakt en ander bewerkt vlees van AH is sinds ze er granaatappelextract instoppen in elk geval nog viezer. Echt niet te vreten. En dat proefde ik voor het op de verpakking stond (zelfs een klacht ingediend over t gehakt, en een paar weken daarna stond t ineens op de verpakking). Gewoon ascorbinezuur heeft veel minder bijsmaak... | |
golfer | donderdag 14 maart 2019 @ 20:59 |
Betty van 'LAmuse in IJmuiden. | |
kwakz0r | donderdag 14 maart 2019 @ 21:01 |
Dit! Hoewel, ik lustte de shoarma en worstjes ook niet meer, maar toen J die laatst had proefde ik het niet meer. Ik vermoed dat ze toch iets veranderd hebben. Zou me niks verbazen als t nu in t gehakt ook minder te proeven is. Gehakt can Hoogvliet heeft t trouwens niet (gewoon ascorbinezuur), en bij deslager uiteraard ook niet. | |
kwakz0r | donderdag 14 maart 2019 @ 21:02 |
Aldi Sud dan. Aldi NL zitten allerlei dingen bij in. Heb t geprobeerd toen. | |
djkoelkast | donderdag 14 maart 2019 @ 21:09 |
Biologisch gehakt van de Aldi NL zit ascorbinezuur in naast vlees. | |
golfer | donderdag 14 maart 2019 @ 21:22 |
Er zit dus ongeveer 3 gram kaas in een kaassoufflé. Rest is bijproducten en water. | |
kwakz0r | donderdag 14 maart 2019 @ 21:27 |
Ik neem aan dat de meeste mensen het ook niet voorde kaas eten. | |
golfer | donderdag 14 maart 2019 @ 21:33 |
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas. | |
Molo | donderdag 14 maart 2019 @ 22:28 |
Dat geldt toch niet voor alle kaassoufflés neem ik aan? | |
ikweethetookniet | donderdag 14 maart 2019 @ 22:30 |
Daarom zijn die dingen er juist voor jou Kaas is slechts 3% | |
fespo | donderdag 14 maart 2019 @ 23:07 |
| |
#ANONIEM | donderdag 14 maart 2019 @ 23:55 |
ja het is wel een beetje voorbij he. Alhoewel dit op de publieke omroep altijd beter is dan pak m beet BZV of WIDM. als Henk en Ingrid aan het denken zet... mooi meegenomen. | |
svann | vrijdag 15 maart 2019 @ 00:22 |
Er zijn ook genoeg mensen die eerdere uitzendingen niet gezien hebben. | |
golfer | vrijdag 15 maart 2019 @ 00:52 |
Gram. | |
golfer | vrijdag 15 maart 2019 @ 00:54 |
En er komen nog 2 afleveringen: Buitenbeentjes en Zeevruchten. | |
hemarookworst | zaterdag 16 maart 2019 @ 01:18 |
Ik blijf me ergeren dat ze aan het begin van een aflevering de supermarkt bellen met productspecifieke vragen en dat ze het dan niet weten | |
BasEnAad | zaterdag 16 maart 2019 @ 01:50 |
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit. En dat een supermarkt zo goedkoop mogelijk inkoopt en de supermarktklant zo goedkoop mogelijk boodschappen wil doen weten we inmiddels wel. Zou wel fijn zijn als de kijker wat minder als een debiel behandeld wordt. | |
qajariaq | zaterdag 16 maart 2019 @ 07:40 |
De amusementswaarde is dan ook de wijze waarop de miep (m/v) probeert te maskeren dat ze het niet weet. Ik vind het een verademing dat steeds meer toegegeven wordt dat ze het niet weten inn plaats van een lulverhaal op te hangen. Ik denk dat ze er dus wel iets mee bereikt hebben dus. Maar het is inderdaad wat sleets geworden. | |
golfer | dinsdag 26 maart 2019 @ 20:21 |
a.s. donderdag: Buitenbeentjes Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden. Buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te worden. Te lekker om weg te gooien zegt de supermarkt. Waar gingen die afwijkende paprika’s en spruitjes dan naartoe voordat ze als ‘Buitenbeentjes’ in de winkel kwamen te liggen? Want werden die wel weggegooid zoals de campagne je doet geloven? De Keuringsdienst gaat op zoek naar groenten en fruit met een afwijking. | |
icecreamfarmer_NL | woensdag 27 maart 2019 @ 09:24 |
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost. | |
rubbereend | woensdag 27 maart 2019 @ 10:21 |
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt? | |
blessed19 | woensdag 27 maart 2019 @ 10:37 |
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja. | |
Oscar. | donderdag 28 maart 2019 @ 20:27 |
samen met geperste bijen | |
Caland | donderdag 28 maart 2019 @ 20:34 |
Dat zou ik niet weten Maar waarschijnlijk doen ze dat zeker niet | |
Oscar. | donderdag 28 maart 2019 @ 20:41 |
ik wil ook verduurzaammanager worden | |
Remco | donderdag 28 maart 2019 @ 20:42 |
Krijg bijna medelijden met dat AH vrouwtje. | |
Sapstengel | donderdag 28 maart 2019 @ 20:42 |
Ik heb geen ervaring maar zou het interview waarschijnlijk beter doen Maarja het is de AH die met die prijzen komt natuurlijk en die vrouw wordt gewoon voor de leeuwen gegooid. | |
Caland | donderdag 28 maart 2019 @ 20:45 |
Je naait dus eigenlijk gewoon de telers | |
Oscar. | donderdag 28 maart 2019 @ 20:48 |
3 jaar oude paprika nog eetbaar? wat | |
Oscar. | donderdag 28 maart 2019 @ 20:49 |
Ze gaan het aanpassen, omdat ze weten dat iedereen genaaid wordt | |
golfer | donderdag 28 maart 2019 @ 21:02 |
Ik niet. Ze lulde zichzelf steeds meer vast en ging steeds ongemakkelijker kijken. Moeten ze boel dus maar niet belazeren met die veel te hoge verkoopprijs van klasse 2 artikelen en die zogenaamde anti-verspillingstekst tekst (die nu dus wordt aangepast). | |
GereDathan | donderdag 28 maart 2019 @ 21:17 |
Hoezo keihard door de mand | |
NoCigar | donderdag 28 maart 2019 @ 21:33 |
Gelukkig hebben ze er nog een reisje naar een warm land in weten te proppen. | |
NoCigar | donderdag 28 maart 2019 @ 21:38 |
Ja, ok wel een beetje. Een paar marketingdroplullen (kill yourself) verzinnen zoiets en mevrouw mag het op TV verdedigen. Jammer voor haar inderdaad, maar uiteindelijk self inflicited wounds. | |
Bocaj | zaterdag 30 maart 2019 @ 17:20 |
Denk het wel ja! 2e keus geven ze weinig voor en in de supermarkt is het bijna net zo duur als 1e keus... 2e keus is dus een nieuwe cash-cow voor de supermarkten! (Wel weer slim natuurlijk!) | |
Adrie072 | zaterdag 30 maart 2019 @ 20:26 |
Mevrouw AH had dit toch kunnen weten, waarom niet voorbereidt op mevrouw Frank? | |
golfer | dinsdag 2 april 2019 @ 16:33 |
a.s. donderdag de laatste van dit seizoen: Zeevruchten De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt, nooit vind je er een vrucht uit onze eigen Noordzee in terug. Waarom komen die schaal en schelp diertjes altijd van ver? De Keuringsdienst gaat op zoek naar vruchten uit zee. | |
golfer | donderdag 4 april 2019 @ 21:27 |
Leuk visboottochtje op de Waddenzee. | |
golfer | donderdag 4 april 2019 @ 21:33 |
Achteruitneuken. | |
DucatiOwner | donderdag 4 april 2019 @ 22:21 |
Heb net het verhaal over die buitenbeentjes gezien. Die AH-dame heeft nog geluk, want Marijn had haar helemaal kunnen afmaken. De telers ontvangen een tiende van klasse 1 (wortels 26c vs. 2c) en de AH verkoopt het voor 90% van de prijs van klasse 1. Ze doen er een verpakking omheen, waarop staat, met zoveel woorden, dat het anders weggegooid zou worden. Dat is simpelweg misleiding, wat mij betreft een economisch delict. | |
Oscar. | donderdag 18 april 2019 @ 20:36 |
wit en bruine eieren | |
wootahH | donderdag 18 april 2019 @ 21:23 |
alweer. hele reeks herhalingen weer | |
H0D3NPYL | woensdag 24 april 2019 @ 20:50 |
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken? | |
JayHovah | woensdag 24 april 2019 @ 20:57 |
Bij onze vrienden van de BBC hebben ze vaak van dit soort programma's. The Food Factory, Eat Well For Less en Supermarket Secrets bijvoorbeeld. Dat laatste programma begint zo om 21.00 uur. RTL Z herhaald The Food Factory ook regelmatig. | |
Molo | woensdag 24 april 2019 @ 20:58 |
Ja dat is de Inspection Service of Values. Te bekijken via BBC Good Good channel | |
Pietverdriet | woensdag 24 april 2019 @ 21:07 |
Mijn lievelingszender | |
hemarookworst | woensdag 24 april 2019 @ 21:11 |
Food CIA | |
Pietverdriet | woensdag 24 april 2019 @ 21:42 |
Culinary Institute of America | |
BasEnAad | donderdag 25 april 2019 @ 20:43 |
Die zeevruchtenaflevering was trouwens leuk vond ik. Gewoon een helder verhaal over hoe het in elkaar steekt. Informatief en mooie beelden ook van hoe ze die zeevruchten binnenhalen. Niet per se dat willen ontmaskeren en die gespeelde verontwaardiging. Zo voel je je als kijker serieus genomen. | |
zipcon | vrijdag 26 april 2019 @ 00:14 |
Idd: https://www.npo3.nl/food-cia/VPWON_1301872 Ik vind het soms wat langdradig maar er worden minder herhaalde vragen gesteld dan in KvW. | |
Oscar. | vrijdag 26 april 2019 @ 00:15 |
Of die domme herhaalvragen van Teun van der Keuke | |
golfer | vrijdag 26 april 2019 @ 00:37 |
Hij heet Teun van de Keuken. | |
Oscar. | vrijdag 26 april 2019 @ 07:17 |
Dus je bedoelt te zeggen dat hij Teun van der Keuken heet? | |
qajariaq | vrijdag 26 april 2019 @ 08:53 |
| |
golfer | vrijdag 26 april 2019 @ 11:50 |
Nee, hij heet Teun van de Keuken. | |
Molo | vrijdag 26 april 2019 @ 11:52 |
Ja ok, iedereen weet nu wel dat hij Ton van de Keuken heet. Move on | |
golfer | vrijdag 26 april 2019 @ 13:33 |
Molo | vrijdag 26 april 2019 @ 16:40 |
Pietverdriet | vrijdag 26 april 2019 @ 19:20 |
Met die zuigkop van hem | |
kwakz0r | vrijdag 26 april 2019 @ 19:22 |
Anthony of the Kitchen. | |
Oscar. | vrijdag 26 april 2019 @ 21:35 |
Oh, dat wist ik niet. Zo stelt hij dus vragen. | |
golfer | donderdag 4 juli 2019 @ 14:53 |
Vanaf vandaag weer KvW, terug naar de basis, met uitzendingen over het verleden van ons voedsel. Hoewel Nederlanders van oudsher verknocht zijn aan aardappelen, groenten en vlees, mag het in de keuken af en toe best iets spannender. Gelukkig is er kerrie; de gele smaakmaker die alle gerechten omtovert tot iets exotisch. Al generaties lang vrolijken Nederlanders de stukje kip of gekookte bloemkool mee op. Maar wat is kerrie eigenlijk en waar komt die Nederlandse kerrieliefde vandaan? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de herkomst van het gele poeder. NPO3, 20:25 uur. | |
Pietverdriet | donderdag 4 juli 2019 @ 16:39 |
Kerriepoeder is een 18e eeuwse Europese uitvinding (de specerijenmix poeder) oa door Crosse & Blackwell op de markt gebracht. Geïnspireerd op Garam masala en Vadouvan | |
golfer | donderdag 4 juli 2019 @ 17:34 |
In ieder geval zit er meestal gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper in. Maar verder laat ik mij verrassen door de KvW. | |
Pietverdriet | donderdag 4 juli 2019 @ 17:38 |
Meestal veel te veel kurkuma, want goedkoop. Een mooie aromatische kerriepoeder is een zeldzaamheid. Hindostaans/Surinaamse is vaak goed. Verstegen een ramp. Helaas is Grosse & Blackwell al dik 20 jaar geleden opgehouden met het maken ervan. Jammer. Want die was erg lekker. | |
Spanky78 | donderdag 4 juli 2019 @ 18:10 |
Vadouvan heeft zelf Franse invloeden. | |
Spanky78 | donderdag 4 juli 2019 @ 18:11 |
Daar gaat het gelukkig naartoe. Tenzij fabrikanten of handelaren oneerlijk zijn en de boel zitten voor te liegen. Dan prikken ze er wel doorheen. Ik herinner me de aflevering over de rode luizen in de fristi. De fabrikant van de kleurstof was open en eerlijk en dat is het beste wat hij heeft kunnen doen. | |
golfer | donderdag 4 juli 2019 @ 22:35 |
Leuke uitzending weer met oude Knorrgerechten. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 juli 2019 @ 18:28 |
Klopt, Puducherry was ooit een Franse kolonie in India | |
Pietverdriet | vrijdag 5 juli 2019 @ 18:45 |
Jammer, het staat nog niet online | |
Sorella | vrijdag 5 juli 2019 @ 19:18 |
Nu wel | |
Piles | vrijdag 5 juli 2019 @ 19:45 |
Idd, mooie vent ook die kok | |
Zipportal | zaterdag 6 juli 2019 @ 21:49 |
| |
qajariaq | zondag 7 juli 2019 @ 11:21 |
Helaas is mokka in Nederland een soort van gore chocola toevoeging. Echte mokka koffie is best wel lekker maar dat heb ik tot nog toe niet kunnen vinden (in de supermarkt). | |
Zipportal | zondag 7 juli 2019 @ 12:13 |
Eens vieze zooi. | |
Blues | zondag 7 juli 2019 @ 12:15 |
Heerlijke smaak! | |
golfer | donderdag 11 juli 2019 @ 21:39 |
Mokkabonen. | |
golfer | donderdag 11 juli 2019 @ 22:00 |
Meneer Boot van die exclusieve koffiewinkel in Baarn verkoopt ook online en wat staat er bovenaan zijn exclusieve aanbiedingen? Juist ja: https://www.bootkoffie.nl(...)d-Microlot-Espresso/
| |
alpeko | donderdag 11 juli 2019 @ 22:20 |
Valt toch wel mee. Per kop thuis gezet ¤ 2,25. Prima toch. Dat koop je niet om er per dag 10 koppen doorheen te jagen. [ Bericht 2% gewijzigd door alpeko op 11-07-2019 22:29:04 ] | |
golfer | donderdag 11 juli 2019 @ 23:00 |
Pak van 250 gr. Zou dus bijna 36 koppen zijn voor die 80 euro en per zetting gebruik je maar 7 gram koffie per kopje? | |
alpeko | vrijdag 12 juli 2019 @ 07:08 |
Staat er achter op de site. Die 7 gram is niet uit de lucht gegrepen. [ Bericht 3% gewijzigd door alpeko op 12-07-2019 08:11:28 ] | |
golfer | donderdag 18 juli 2019 @ 12:22 |
Vanavond: Hoe vang je de smaak van barbecueën in een chipje of nootje? Maarten bezoekt een chipsfabrikant en legt de kwestie voor aan een ontwikkelaar. Sofie pakt het anders aan: zij probeert de smaak zelf te creëren. In paprikachips zit de smaak van paprika, in kaaschips de smaak van kaas. Maar hoe vang je de smaak van barbecuën in een chipje of nootje? Om deze vraag gaat het in Keuringsdienst van waarde: Terug naar de basis. Maarten Remmers brengt een bezoek aan een chipsfabrikant en legt de kwestie voor aan een ontwikkelaar. Hoe kan het dat een vorm van koken - barbecueën - is gebruikt voor de smaak van een product dat is gefrituurd of gebakken in de oven? En welke kruiden zitten er dan in die chips? Sofie van den Enk neemt de proef op de som met een professionele smaakontwikkelaar. Samen proberen ze die typische rooksmaak te vangen door vlees, kruiden en specerijen op de barbecue te leggen en daar een extract van te maken. Het resultaat: een ambachtelijke melange. | |
kwakz0r | donderdag 18 juli 2019 @ 18:46 |
het is doorgaans meer de smaak van bbq saus (tomaat, zuur, zoet), volgens mij komt daar de naam van de smaak ook vandaan. Een enkele keer nog wat rookaroma en dat is t wel, toch? | |
zoem | donderdag 18 juli 2019 @ 20:25 |
ESF1Gamer | donderdag 18 juli 2019 @ 20:35 |
Die supermarkt bij die fabriek is mijn Heaven. Ik heb zin om te bbq, maar het regent hier nu | |
Kickinalfa | donderdag 18 juli 2019 @ 21:02 |
Beetje een suffe aflevering | |
NoCigar | donderdag 18 juli 2019 @ 21:29 |
Interessant kapsel. | |
ddx | donderdag 18 juli 2019 @ 22:19 |
Verbaasde mij over de merken die geblurd werden maar ondertussen tig keer op de achtergrond te zien waren. | |
Zipportal | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:03 |
| |
golfer | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:36 |
Bevergeil. | |
Felagund | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:42 |
Herhaling dus? | |
Zipportal | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:44 |
Nee. | |
Felagund | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:58 |
Ah, dat van de bevergeil hebben ze al eerder over gehad. Maar het gaat nu dan waarschijnlijk over echte vanille en niet het aroma. | |
Isane | zaterdag 20 juli 2019 @ 21:04 |
Jep vrij bijzonder idd | |
BasEnAad | maandag 22 juli 2019 @ 18:10 |
Zeg dat wel, dodelijk saai. | |
golfer | donderdag 25 juli 2019 @ 22:20 |
Teun op vanillesnoep-reis naar Madegaskar. 600 euro per kilo. | |
golfer | donderdag 25 juli 2019 @ 22:28 |
Vanillepeulen stuk voor stuk merken tegen diefstal. | |
SuperFokker | vrijdag 26 juli 2019 @ 00:54 |
Aflevering duurde te kort. Waar zit de echte vanille dan nu in? Kun je het ook zo kopen in Nederland? Vragen, vragen...onbeantwoorde vragen. | |
golfer | vrijdag 26 juli 2019 @ 01:23 |
Echte vanillestokjes zijn gewoon te koop en daaruit schraap je het merg. Producten waar die zwarte puntjes inzitten bevatten dus echte vanille. Beter opletten! | |
SuperFokker | vrijdag 26 juli 2019 @ 10:10 |
En welke producten zijn dat dan? | |
JayHovah | vrijdag 26 juli 2019 @ 10:27 |
Ik had laatst een pak yoghurt die een week over datum was, daar zaten ook van die zwarte puntjes in. Helaas smaakte het niet echt naar vanille | |
Zipportal | vrijdag 26 juli 2019 @ 10:44 |
Voorspellende aflevering. Eerst iedereen lekker maken en de basis uitleggen en dan draait het er gewoon weer op uit dat er nergens geen vanille in zit. Dit programma mogen ze wel opdoeken met hun snoepreisjes. | |
djkoelkast | vrijdag 26 juli 2019 @ 10:49 |
Dus het zit overal in? | |
Zipportal | vrijdag 26 juli 2019 @ 10:54 |
Nee, geen echte vanille is, maar gewoon fabrieksmengseltje. | |
Sapstengel | vrijdag 26 juli 2019 @ 10:59 |
Ik geloof nog steeds niet dat dit 100% betekent dat er echte vanille in zit. Ze kunnen vast wel nep zwarte puntjes maken. | |
TjjWester | vrijdag 26 juli 2019 @ 11:51 |
Precies bij de ah hebben ze een rol vanillekoekjes, 23 stuks, ¤0,99. Met zwarte puntjes. Ze gaan me echt niet wijs maken dat het echte vanille is. | |
golfer | vrijdag 26 juli 2019 @ 11:56 |
Dat kan je op de ingredienten declaratielijst bekijken. In dit geval staat er: Bourbonvanille-extract. | |
hemarookworst | vrijdag 26 juli 2019 @ 12:08 |
Kan ook combinatie zijn van toegevoegd aroma en nog wat puntjes voor de vorm | |
golfer | vrijdag 26 juli 2019 @ 12:19 |
Lees de post boven je. Aroma is geen extract. | |
hemarookworst | vrijdag 26 juli 2019 @ 12:26 |
Zeg ik ook niet. Er zijn producten waar zowel wat vanille zijn verwerkt en natuurlijk aroma | |
djkoelkast | vrijdag 26 juli 2019 @ 12:35 |
Je zegt nergens geen, dus overal. | |
Mylene | woensdag 28 augustus 2019 @ 17:07 |
Teun was gisteren te gast in Jinek. “Van alle vleessoorten, is de plofkip het meest duurzame wat er is” | |
ThePlaneteer | woensdag 28 augustus 2019 @ 17:17 |
Ah is Teun ook ecomodernist? Hoorde laatst Hidde Boersma bij Jort en dat klonk ook wel weer logisch. Dat van biologisch roep ik al langer. | |
ThePlaneteer | donderdag 5 september 2019 @ 21:14 |
Tot nu toe 2 saaie afleveringen. Enne de Lidl croissants zijn 't lekker. Maar beter naar Frankrijk. | |
golfer | donderdag 5 september 2019 @ 22:00 |
Nog steeds herhalingen. | |
ThePlaneteer | donderdag 5 september 2019 @ 22:14 |
Ah really. Dacht dat ik bijna alles wel gezien had. | |
wawowiewa | donderdag 5 september 2019 @ 23:17 |
Is geen herhaling gek Nederlandse "bakkers" zijn gewoon lui dus daar komt het op neer en gierig en oplichters in feite Vind dat je jezelf geen bakker moet mogen noemen als je afbakt, dan moet je je gewoon afbakker noemen, de warme afbakker. gewoon eerlijk naar je klanten toe en niet zo gluiperig, verschrikkelijk volk | |
pfefferkatze | donderdag 5 september 2019 @ 23:41 |
Keuringsdienst van Waarde: Waldkorn 26 sep 2019 om 20:25 Keuringsdienst van Waarde: Streekproducten 19 sep 2019 om 20:25 Keuringsdienst van Waarde: Planetproof Melk 12 sep 2019 om 20:25 Keuringsdienst van Waarde: Croissant 5 sep 2019 om 20:25 Keuringsdienst van Waarde: Hollandse Nieuwe 29 aug 2019 om 20:25 Dit is het huidige (half?)seizoen. HN en Crossaint waren dus nieuw ja. | |
golfer | vrijdag 6 september 2019 @ 00:25 |
Oké. Moet ik dus nog terug gaan kijken. | |
fespo | vrijdag 6 september 2019 @ 02:34 |
zelfde crossaint bij de bakker 4x duurder | |
wawowiewa | vrijdag 6 september 2019 @ 18:05 |
fixed your post | |
qajariaq | vrijdag 6 september 2019 @ 19:05 |
Wat ik eigenlijk het meest opvallend vind is dat een paar cent verschil in grondstoffen gelijk een factor vijf duurder kan worden voor de consument. Op de een of andere manier koop ik toch al alleen croissants bij de super en dan alleen zo eens per maand onderweg voor de lekkere trek. Keuringsdienst van waarde maakt wel vaker indruk op me, deze keer ook dus. | |
TjjWester | vrijdag 6 september 2019 @ 19:55 |
Ik ben vooral verbaasd dat zo grote fabriek boter gebruikt. | |
BasEnAad | vrijdag 6 september 2019 @ 20:52 |
Prachtige aflevering over de croissants. Geen heisa, geen sensatie, gewoon het product. En de kijker zelf een mening laten vormen, dat vond ik heel sterk. | |
pfefferkatze | zaterdag 7 september 2019 @ 01:14 |
De conclusie was gewoon dat het vroeger in Nederland ambachtelijk gemaakt werd en ze de prijzen van het ambachtelijke product aan hebben gehouden voor het industriele product. Maar ik vind niet dat daar iets mis mee is. Ken weinig bakkers die een Audi S7 rijden. Het blijft een niche en geen vetpot. Met de prijs van hun casinowit zitten ze dicht bij de supermarktprijzen en pakken ze amper tot geen marge op, op andere producten misschien verlies of een beetje winst. Om rond te komen heb je grote marges nodig op producten waar veel vraag naar is. Letterlijk als warme broodjes over de toonbank worden ze verkocht blijkbaar. |