En dat is erg omdat? Laat ze lekker.quote:Op zaterdag 8 december 2018 07:47 schreef June. het volgende:
Maar er zijn zat mensen in Nederland die dat wél geloven. Dus als er authentiek op staat dat mensen dan echt denken dat ze het precies zo eten als in het midden oosten.
Dat dus.quote:Op donderdag 6 december 2018 23:30 schreef BasEnAad het volgende:
Niet zo'n sterke uitzending. Al dat gezeur over of iets precies zo is als 'zoals het hoort'. Ze proberen er een heel schandaal van te maken, maar ze hebben niet echt een punt. Hou het lekker gewoon bij informeren.
jepquote:Op vrijdag 7 december 2018 08:35 schreef kwakz0r het volgende:
Ik ben ook wel een beetje klaar met die zogenaamde onthullingen over dingen die niet OOTENTIEK!!!!1!1!1!11!! Zijn.
Pastasaus uit een potje (joh)
Pesto uit een potje (joh)
Goedkope gin (joh)
Fabriekspannenkoeken (joh)
Hummus van de super (joh).
Waar zeg ik dat? Ik reageerde op aventura.quote:Op zaterdag 8 december 2018 09:17 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
En dat is erg omdat? Laat ze lekker.
Mooi lijstje. Iemand nog aanvullingen?quote:Op zaterdag 8 december 2018 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Het niveau van de afleveringen over analoogkaas, waterham, zeezout uit mijnen, sperziebonen, aloë Vera etc halen ze al jaren niet meer.
Volgens mij weten een grote hoeveelheid mensen geeneens dat pesto of humus, hollandaise of bouillon iets is wat je kan maken i.p.v. dat het uit een zakje of pakje komt. Godbetere veel koks weten niet beter dan dat hollandaise iets is uit een tetra-pak is.quote:Op vrijdag 7 december 2018 09:19 schreef Aventura het volgende:
Ja precies, volgens mij verwacht niemand dat fabriekshumus smaakt zoals vers bereid.
Hier ben ik het mee eens.quote:Op zondag 16 december 2018 19:14 schreef MissGiraffe het volgende:
Behoorlijk saai die poging om die mevrouw in de Zaanse fabriek op haar nummer te zetten met dat telefoontje naar de moeder van Ersin Kiris. Hummus komt niet eens uit Turkije, dus hoezo is de Turkse moeder (die zielig genoeg na 40 jaar in Nederland nog steeds geen Nederlands spreekt) een autoriteit op dat gebied?
Totaal kritiekloos zijn ze dan inderdaad, als het in hun straatje past. Ze weten van tevoren al welke kant het programma op moet gaan. Ook het bezoek aan die zelfbenoemde hipster-hummus-maker, alles wat hij zegt wordt gelijk voor waarheid aangenomen. Het is ook zo makkelijk, even een hip Amsterdams tentje opzoeken in hun eigen achtertuin en weer een stukje zendtijd gevuld. Dat maniertje begint ook irritant te worden.quote:Op zondag 16 december 2018 19:14 schreef MissGiraffe het volgende:
Behoorlijk saai die poging om die mevrouw in de Zaanse fabriek op haar nummer te zetten met dat telefoontje naar de moeder van Ersin Kiris. Hummus komt niet eens uit Turkije, dus hoezo is de Turkse moeder (die zielig genoeg na 40 jaar in Nederland nog steeds geen Nederlands spreekt) een autoriteit op dat gebied?
Is deze lekker ja?quote:Op maandag 31 december 2018 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Voorbeeld van een uitstekend prefab product.
Deze is prima. Mooi zacht vanille aroma.quote:Op maandag 31 december 2018 09:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Is deze lekker ja?
Merendeel van die halffabrikaten is echt smerig vind ik en behoorlijk veel restaurants gebruiken ze. Zelfs in Frankrijk
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet.quote:magere MELK; ROOM (42% vet) (28%); suiker; EIGEEL; gemodificeerd zetmeel; stabilisatoren: E461, E331, carrageen; natuurlijk Bourbon vanilleextract; natuurlijk aroma; emulgator: E471; kleurstof: betacaroteen; vanillezaadjes
Aardappelzetmeel is eng natuurlijk en bevergeil niet geschikt voor vegetariërsquote:Op maandag 31 december 2018 10:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet.
Ook mono- en diglyceriden ben ik niet zo dol op, geldt ook voor methylcellulose.
En het grootste deel is magere melk, wit water dus. Gewoon dikke nep dit.
Zit minder zetmeel in dan eigeel. Zal wel meevallen.quote:Op maandag 31 december 2018 10:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet.
Ook mono- en diglyceriden ben ik niet zo dol op, geldt ook voor methylcellulose.
En het grootste deel is magere melk, wit water dus. Gewoon dikke nep dit.
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet.quote:Op maandag 31 december 2018 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aardappelzetmeel is eng natuurlijk en bevergeil niet geschikt voor vegetariërs
Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico.quote:Op maandag 31 december 2018 10:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Zit minder zetmeel in dan eigeel. Zal wel meevallen.
Ik zou deze wel eten
Degene die ik vaker heb geproefd in de horeca is korrelig en niet romig, blurghhh.
Dan kan je maar beter alle meervoudige levensmiddelen mijden.quote:Op maandag 31 december 2018 10:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet.
Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft.quote:Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico.
Ik eet nauwelijks fabrieksproducten en als ik dat al eet is het meestal biologisch. Zodra er gemodificeerd zetmeel op de verpakking staat neem ik het niet mee. Geldt voor heel veel ingrediënten trouwens. Aroma's ook bijvoorbeeld, zit ook in heel veel producten. Maar het is vrij makkelijk te mijden hoor en er gaat een wereld aan goede producten voor je open als je dit doet.quote:Op maandag 31 december 2018 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je maar beter alle meervoudige levensmiddelen mijden.
Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes.quote:Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft.
Die hoor ik voor het eerst.quote:Op maandag 31 december 2018 10:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes.
Lijkt me lastig als je uit eten gaat, even de keuken in duiken daarquote:Op maandag 31 december 2018 10:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet.
[..]
Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico.
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit.quote:Op maandag 31 december 2018 11:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Lijkt me lastig als je uit eten gaat, even de keuken in duiken daar
Wat een kutleven lijkt me datquote:Op maandag 31 december 2018 13:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit.
Ongezelligquote:Op maandag 31 december 2018 13:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit.
Je wordt er ook niet ouder mee, het lijkt alleen langer te duren.quote:Op maandag 31 december 2018 13:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Ongezellig
Je kijkt zeker ook alleen films op de bank ipv in de bioscoop? Gezellig voor je partner ook
Leven is lijdenquote:Op maandag 31 december 2018 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wordt er ook niet ouder mee, het lijkt alleen langer te duren.
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat).quote:Op maandag 31 december 2018 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat een kutleven lijkt me dat
Dit inderdaad, heeft er echt niets mee te maken. Vetbolletjes in melk zitten de 0,02 en 100 micrometer en dragen niet bij aan klontjes in je bereiding.quote:Op maandag 31 december 2018 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft.
Zielig voor je partner/gezin, die levenshouding.quote:Op maandag 31 december 2018 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat).
Ik maak zo veel zelf, ik ontdek zo veel, dat is juist heel erg tof.
waarom is het zielig? Mijn partner staat er hetzelfde in trouwens. Ik ga niet naar een restaurant om voor 50 euro eten te kopen wat ik thuis zelf veel beter kan maken voor een tientje, is dat zo gek?quote:Op maandag 31 december 2018 13:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Zielig voor je partner/gezin, die levenshouding.
Ja, want je gaat over het algemeen niet alleen voor het voedsel uit eten bij een restaurant. Net zoals je ook naar een theater kunt gaan ipv de hele avond voor de TV te hangen.quote:Op maandag 31 december 2018 13:48 schreef djkoelkast het volgende:
waarom is het zielig? Mijn partner staat er hetzelfde in trouwens. Ik ga niet naar een restaurant om voor 50 euro eten te kopen wat ik thuis zelf veel beter kan maken voor een tientje, is dat zo gek?
Goh, als ik een saus wil binden dan ga ik zetmeel modificeren met esters van glycerol die bovendien een maillardreactie ondergaan omdat ik het verhit, capronzuur en transvetten gebruik ik daarbij ook.quote:Op maandag 31 december 2018 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat).
Ik maak zo veel zelf, ik ontdek zo veel, dat is juist heel erg tof.
Wij gaan regelmatig naar het theater, naar het filmhuis en naar andere gelegenheden. Maar er zijn zeker ook avonden op de bank.quote:Op maandag 31 december 2018 13:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, want je gaat over het algemeen niet alleen voor het voedsel uit eten bij een restaurant. Net zoals je ook naar een theater kunt gaan ipv de hele avond voor de TV te hangen.
Uit gierigheid thuis blijven.
Misschien gaat zij idd wel voor de gezelligheid naar nog andere plekken, zonder jouquote:Op maandag 31 december 2018 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wij gaan regelmatig naar het theater, naar het filmhuis en naar andere gelegenheden. Maar er zijn zeker ook avonden op de bank.
Mijn vrouw heeft er ècht geen problemen mee dat ik elke dag zelf vers kook en het is niet dat we niét uit eten gaan, alleen niet zo heel vaak, omdat het eten er niet lekker is in veel gevallen.
Wij gaan wèl naar een restaurant voor het voedsel, voor de gezelligheid gaan we naar andere plekken.
quote:Op zaterdag 5 januari 2019 10:32 schreef MissGiraffe het volgende:
Dus als je niet graag naar een restaurant gaat dan word je gelijk persoonlijk aangevallen, dan is je leven zogenaamd kut en dan wordt daarbij ook nog eens je gezin erbij betrokken en allerlei kutopmerkingen over gemaakt. Alleen maar omdat iemand graag in zijn eigen keuken kookt.
quote:Op maandag 31 december 2018 20:14 schreef zoem het volgende:
Het punt is wel gemaakt nu Terug naar KvW
nog 1 keer offtopic dan (sorry mod), overigens vind ik de discussie fabrieksvoeding prima bij de KVW passen gezien de onderwerpen in de show hier altijd over gaan, namelijk misleiding van de consument door allerlei trucjes in de productieketen en verkooptechnieken..quote:Op maandag 31 december 2018 10:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik eet nauwelijks fabrieksproducten en als ik dat al eet is het meestal biologisch. Zodra er gemodificeerd zetmeel op de verpakking staat neem ik het niet mee. Geldt voor heel veel ingrediënten trouwens. Aroma's ook bijvoorbeeld, zit ook in heel veel producten. Maar het is vrij makkelijk te mijden hoor en er gaat een wereld aan goede producten voor je open als je dit doet.
[..]
Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes.
Over kleimaskers.quote:
Die kattenbakvullingverkoper is niet goed snik! Die stopt z'n kostbare grondstoffen in het verkeerde product.quote:Op donderdag 10 januari 2019 22:32 schreef golfer het volgende:
Bentoniet wordt dus als gezichtsmasker voor 50 euro per kilo verkocht, terwijl de samenstelling hetzelfde is als in kattenbakvulling en dan betaal je 33 cent per kilo.
Suiker uit biet of riet, ja die zijn “natuurlijk” veel erger dan suiker uit druif, Appel of mais.quote:Op woensdag 16 januari 2019 01:24 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Natuurlijke suiker
De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel of druif waar het oorspronkelijk uit kwam. Alleen er is iets geks. Tientallen fabrieken maken het, maar niemand wil vertellen waar het in zit of waarvoor het gebruikt wordt. Maar als er zoveel producenten zijn, moeten er ook klanten zijn die het in hun product stoppen. De Keuringsdienst gaat op zoek.
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:07 schreef kree het volgende:
Niemand gekeken?
Ik kijk het even in de herhaling nu
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:09 schreef Ambrosius het volgende:
[..]
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was.
Suiker is toch ook biologisch?quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu?quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:21 schreef showtimer het volgende:
[..]
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu?
Dit leest wel heel erg dom hoor. Je legt het later beter uit maar je kan gewoon het aantal suikers op de label zien en suiker = suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Ik had in ieder geval geen idee hiervan. Lees ook nooit etiketten enzo.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:24 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker.
Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is.
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfdequote:Op donderdag 17 januari 2019 21:52 schreef Haushofer het volgende:
Suiker gewoon bietenextract noemen en een influencer vragen om het als suikervrij te promoten
Ik had er nog nooit van gehoord.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:24 schreef Kickinalfa het volgende:
Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is.
Ik ook niet?quote:
Misschien naïef maar als ik een biologisch product met vruchten extract zie verwacht ik dat dat juist het "gezonde"/biologische component is en niet een portie extra suiker die is toegevoegd aan het product.quote:
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst.quote:Op donderdag 17 januari 2019 22:49 schreef Zith het volgende:
Gewoon op de label kopje 'suikers' kijken mensen
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden).quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst.
Ze vermelden het gewoon niet of ze gooien het op appelextract of druiven-consentraat.
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:37 schreef Zith het volgende:
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden).
nou nuance ze zetten het er wel op alleen onder een heel andere naam die niemand als suikers zietquote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?
ja denk je?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:26 schreef BobW het volgende:
[..]
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:26 schreef BobW het volgende:
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.
Alleen Jumbo. Geen enkele ander.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 01:03 schreef BobW het volgende:
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/
Het klopt, bij de ingrediënten staat nergens letterlijk suiker, maar bij de voedingswaarden wel gewoon 15.7g per 100g.
Ja en dan verwacht je dat die 15g suiker van nature in de appel/beer/banaan zit, niet dat deze achteraf er extra aan worden toegevoegd.quote:
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren.quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:53 schreef djkoelkast het volgende:
Het maakt wel uit, want appelsuiker is volgens mij 100% fructose en bietsuiker voor de helft ofzo.
Fructose kan ons lichaam niet goed mee omgaan als het niet op de natuurlijke manier en in geringe hoeveelheid wordt opgenomen. Al zal ene PV daar wel weer andere ideeën over hebben natuurlijk.
Ze zouden het beter opsplitsen zoals ze ook met vetten doen (verzadigd/onverzadigd).
Wat ik wil zeggen is dat pure fructose toch echt wel nog slechter is dan gewone suiker.
Dus wel. De 'suikers' op de voedingswaarde tabel omvat alle suikers in het product, of dat nou van een wortel is of van rietsuiker.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 07:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren.
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemdquote:Op donderdag 17 januari 2019 21:54 schreef kree het volgende:
[..]
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfde
Komt vaker voor in dit programma trouwens
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd
quote:In MSG zit het glutamaat gebonden aan natrium en daarom noemen ze het mononatriumglutamaat. Het lost gemakkelijk op in water en valt uiteen in vrij natrium en glutamaat. In gistextract zit vrij glutamaat.
Glutamaat komt ook van nature in voedingsmiddelen voor. Voorbeelden zijn tomaten, gefermenteerde sojaproducten en oude kaas. Kleine hoeveelheden zitten in paddenstoelen, parmezaanse kaas en blauwschimmelkaas. In deze (en andere) voedingsmiddelen ontstaat het vrije glutamaat als afbraakproduct van eiwitten. Oude kaas, waar het afbraakproces van de eiwitten langer heeft geduurd, bevat meer vrij glutamaat dan jonge kaas. Hierdoor smaakt oude kaas meer umami en dus hartiger.
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegdquote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd
Ik altijd, je wil toch weten wat je gaat eten?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:19 schreef kree het volgende:
[..]
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampooquote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:19 schreef kree het volgende:
[..]
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd
Inderdaad, ik lees van alle voedings- en verzorgingsproducten het etiket. Wat ik niet ken zoek ik op.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo
In mijn shampoo zit niet zo veel. Aloë Vera-sap, benonite klei (kattenbakkorrels haha) en etherische olie. Meer niet.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo
Suikers zijn niet ongezond, eenzijdig eten is ongezond.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter.
Ga je nu ook roepen dat glutamaat ongezond is? En Zout?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje.
In zeewier zit ook veel glutamaat, in marmite ook.
Maar het is niet hetzelfde als pure mononatriumglutamaat.
Nog wat wetenschappelijks:
[..]
Je hersenen werken op suiker fyiquote:Op vrijdag 18 januari 2019 09:32 schreef Poefbank het volgende:
Ze stoppen suiker in een product onder een andere naam zoals ook werd uitgelegd. Fructose, glucose, dextrose, maltodextrose, stroop etc. Zijn bv suikers wat wordt toegevoegd. Probleem is dat je lichaam hier niks mee kan. Het wordt gebruikt als energie maar heeft verder geen enkele voedingstoffen oid, lege kcal dus. Je lever slaat het op als vet en wordt constant aan het werk gezet. Laat nu net bijna overal suiker in zitten... Kijk maar eens wat er bij vleeswaren in wordt gestopt, in brood van de supermarkt, in bewerkt vlees (hamburgers, kipnuggets, frikandellen, gemarineerd vlees), 0%vet producten, knijpfruit voor kinderen etc etc etc.
Aangezien suiker enorm verslavend is, is het eigenlijk waanzin dat er in zoveel producten suiker wordt gestopt. Alles is zo bewerkt dat de consument er alleen maar meer van wil. Babyvoeding is al een mooi voorbeeld van hoe vroeg we er al mee worden geconfronteerd. Alleen maar om het 'lekker' te maken.
Dus je kan wel bij de voedingstabel gaan kijken hoeveel suiker er in zit, het heeft alleen geen voedingstoffen... Plus zoals ze gisteren al aangaven: fabrikanten verzinnen andere namen om suiker geen suiker hoeven te noemen. Dus als je 80 gram koolhydraten hebt waarvan 20 gram suikers, wil dat zeggen dat er in die andere 60 gram de suikers zitten die geen ze niet hoeven te vermelden omdat het 'geen' suiker is.
Je lichaam kan ook glucose maken uit vetten en eiwitten. Geraffineerde suikers bevatten geen essentiële voedingsstoffen en kunnen voor pieken zorgen in je bloedsuikerspiegel.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hersenen werken op suiker fyi
Niet!?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hersenen werken op suiker fyi
Hoe kom je daar nou weer bij, je draaft door. Ik zeg alleen dat gistextract niet een andere naam voor mononatriumglutamaat is.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga je nu ook roepen dat glutamaat ongezond is? En Zout?
Postbank schreef dat je lichaam niets met suikers kan, dat is gewoon onzin.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 18:21 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Je lichaam kan ook glucose maken uit vetten en eiwitten. Geraffineerde suikers bevatten geen essentiële voedingsstoffen en kunnen voor pieken zorgen in je bloedsuikerspiegel.
Jij zeggen dat ik doordraafquote:Op vrijdag 18 januari 2019 18:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hoe kom je daar nou weer bij, je draaft door. Ik zeg alleen dat gistextract niet een andere naam voor mononatriumglutamaat is.
Gelijk daarachter staat wat hij bedoelt.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Postbank schreef dat je lichaam niets met suikers kan, dat is gewoon onzin.
quote:Het wordt gebruikt als energie maar heeft verder geen enkele voedingstoffen oid, lege kcal dus.
Hij zegt ookquote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:11 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Gelijk daarachter staat wat hij bedoelt.
[..]
Klopt, maar dat is weer wat anders natuurlijk.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij zegt ook
“Dus als je 80 gram koolhydraten hebt waarvan 20 gram suikers, wil dat zeggen dat er in die andere 60 gram de suikers zitten die geen ze niet hoeven te vermelden omdat het 'geen' suiker is.‘“
Geen idee wat koolhydraten zijn dus, zetmeel ...
Zetmeel zijn ook koolhydraten, gepolymeriseerde suikers, om het maar eens een naam te geven waar de koelkast van huivert.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:17 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Klopt, maar dat is weer wat anders natuurlijk.
Wtfquote:Op vrijdag 18 januari 2019 17:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In mijn shampoo zit niet zo veel. Aloë Vera-sap, benonite klei (kattenbakkorrels haha) en etherische olie. Meer niet.
Ja, dat weet ik. Maar nogmaals, daar hadden we het niet over. We hadden het erover dat het geen (belangrijke) voedingsstoffen bevat. Dat geldt voor zetmeel ook aangezien dat gewoon een polysacharide is.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zetmeel zijn ook koolhydraten, gepolymeriseerde suikers, om het maar eens een naam te geven waar de koelkast van huivert.
Het is een belangrijke voedingsstofquote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:29 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Ja, dat weet ik. Maar nogmaals, daar hadden we het niet over. We hadden het erover dat het geen (belangrijke) voedingsstoffen bevat. Dat geldt voor zetmeel ook aangezien dat gewoon een polysacharide is.
En het is rechtsdraaiendquote:
Niet echt. Je kunt in principe leven zonder koolhydraten (dat is alleen vrijwel onmogelijk omdat elk organisme koolhydraten bevat en ons voedsel dus ook). Koolhydraten zijn sacharideketens en dat zijn geen essentiële voedingsstoffen zoals aminozuren en vetzuren dat wel kunnen zijn.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is een belangrijke voedingsstof
Succes met het leven op een dieet van aminozuren en vetzurenquote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:50 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Niet echt. Je kunt in principe leven zonder koolhydraten (dat is alleen vrijwel onmogelijk omdat elk organisme koolhydraten bevat en ons voedsel dus ook). Koolhydraten zijn sacharideketens en dat zijn geen essentiële voedingsstoffen zoals aminozuren en vetzuren dat wel kunnen zijn.
Nee. Lees eens goed wat er staat.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Succes met het leven op een dieet van aminozuren en vetzuren
Koolhydraten zijn suikers en zetmeel. Volgens mij gaat alles een beetje langs je heen of niet?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij zegt ook
“Dus als je 80 gram koolhydraten hebt waarvan 20 gram suikers, wil dat zeggen dat er in die andere 60 gram de suikers zitten die geen ze niet hoeven te vermelden omdat het 'geen' suiker is.‘“
Geen idee wat koolhydraten zijn dus, zetmeel ...
Het zijn drie hele mooie hipster ingrediënten voor 10x de normale shampoo prijs. Prima product voor mensen die daadwerkelijk geloven dat aloë Vera helende krachten heeft / gezond is, terwijl dat niet valt aan te tonen.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Meer moet dat niet zijn toch?
https://terressentials.com/collections/hairwash
Dat is toch niet erg, het voorkomt wel dat je allerlei chemicaliën in je haar smeert, wordt allemaal opgenomen door je huid. Ik heb het voor de grap eens besteld omdat ik het in Dirty Jobs zag met Mike Rowe, nooit meer wat anders gehaald voor mijn haar.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 22:20 schreef Zith het volgende:
[..]
Het zijn drie hele mooie hipster ingrediënten voor 10x de normale shampoo prijs. Prima product voor mensen die daadwerkelijk geloven dat aloë Vera helende krachten heeft / gezond is, terwijl dat niet valt aan te tonen.
Je kan ook prima je haar wassen met (schoonmaak)azijn. Je haar voelt helemaal goed en zacht en het is prima schoon. Nadelen zijn dat het erg prikt in de ogen en om het op te brengen is het wel erg vloeibaar. Wel goed werkzaam, 100% natuurlijk en rete goedkoop.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 00:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is toch niet erg, het voorkomt wel dat je allerlei chemicaliën in je haar smeert, wordt allemaal opgenomen door je huid. Ik heb het voor de grap eens besteld omdat ik het in Dirty Jobs zag met Mike Rowe, nooit meer wat anders gehaald voor mijn haar.
Wellicht komt het door de overprices kattenbakkorrels, maar nog nooit eerder had ik zulk een fijn voelend haar en hoofdhuid.
Belangrijkste voor mij is dat er geen rommel in zit, wat wel in normale shampoo zit (en ik doe er erg lang mee).
Azijn verwijdert geen vet, bovendien meurt azijn een uur in de windquote:Op zaterdag 19 januari 2019 15:51 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Je kan ook prima je haar wassen met (schoonmaak)azijn. Je haar voelt helemaal goed en zacht en het is prima schoon. Nadelen zijn dat het erg prikt in de ogen en om het op te brengen is het wel erg vloeibaar. Wel goed werkzaam, 100% natuurlijk en rete goedkoop.
Koop jij lekker Andrélon of andere shampoo die bol staat van de rommel en synthetische parfums, koop ik lekker dure hipsteringrediënten.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 15:51 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Je kan ook prima je haar wassen met (schoonmaak)azijn. Je haar voelt helemaal goed en zacht en het is prima schoon. Nadelen zijn dat het erg prikt in de ogen en om het op te brengen is het wel erg vloeibaar. Wel goed werkzaam, 100% natuurlijk en rete goedkoop.
Nee man koolhydraten zijn de bron van legio welvaartsziekten. Je kunt prima leven op een koolhydraatarm dieet dat bestaat uit max 10% van de totale calorie inname. De zogenaamde adviezen van het voedingscentrum en co zijn pure propaganda voor de suikerlobby.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 19:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is een belangrijke voedingsstof
Beide doe ik niet,er zit nog wel een heel assortiment tussen.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 17:12 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Koop jij lekker Andrélon of andere shampoo die bol staat van de rommel en synthetische parfums, koop ik lekker dure hipsteringrediënten.
Een paar keer geprobeerd met best wel goed reslultaat. Mocht ik ooit in minder goede doen komen dan is het een prima oplossing. Met goed naspoelen dan ruik je het niet meer.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 16:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Azijn verwijdert geen vet, bovendien meurt azijn een uur in de wind
och jezus krijgen we dat gejank weer.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:08 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Handgevormd.
Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza’s zijn namelijk handgevormd. Naar Napolitaanse traditie. Maar wie zit er dan aan dat pizzadeeg? En wat kunnen Italiaanse handen wat een machine niet kan? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de handen die onze pizza’s vormen.
quote:Op donderdag 24 januari 2019 15:26 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
Volgens mij gaat het ze er meer om of die bodems wel daadwerkelijk handgevormd zijn.
Als er handgevormd op staat dan moet het ook handgevormd zijn.quote:Op donderdag 24 januari 2019 15:15 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
och jezus krijgen we dat gejank weer.
Ga dan lekker naar de pizzaria als je daar wakker van kan liggen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 16:11 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Als er handgevormd op staat dan moet het ook handgevormd zijn.
Bij de ikea glazen hadden ze toen een opvallende uitkomst.
Ja, ik kan er kwaad om worden als ik iets anders krijg dan ik voor betaal.quote:Op donderdag 24 januari 2019 16:12 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Ga dan lekker naar de pizzaria als je daar wakker van kan liggen.
moet jouw vloerbrood ook van de grond komen?
Het mag geen vloerbrood heten als het niet op de vloer van de oven is gebakken, dus ja.quote:Op donderdag 24 januari 2019 16:12 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Ga dan lekker naar de pizzaria als je daar wakker van kan liggen.
moet jouw vloerbrood ook van de grond komen?
Dat was een geweldige aflevering.quote:Op donderdag 24 januari 2019 16:11 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Als er handgevormd op staat dan moet het ook handgevormd zijn.
Bij de ikea glazen hadden ze toen een opvallende uitkomst.
Staat dat in de warenwet? Volgens mij wordt het gewoon op platen gebakken namelijkquote:Op donderdag 24 januari 2019 16:32 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Het mag geen vloerbrood heten als het niet op de vloer van de oven is gebakken, dus ja.
Herkenbaar.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:35 schreef Isane het volgende:
Ik ben ooit in Rome geweest en daar zijn we ook naar een pizzeria geweest ver buiten het centrum...nog nooit zo lekker gegeten!
https://www.tripadvisor.n(...)poli-Rome_Lazio.htmlquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:35 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Herkenbaar.
De Italiaanse passie voor de pizza. Deze man
Ik had in Sorrento zelfde ervaringen. Overal in Italie eigenlijk.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:36 schreef Isane het volgende:
[..]
https://www.tripadvisor.n(...)poli-Rome_Lazio.html
Mooi hoe hij dit verteld
ook niet die kartonnen misbaksels.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:38 schreef Isane het volgende:
[..]
Jep
maar niet zo'n kleffe van de italiaanse turk
idd no wayquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:39 schreef Van_Poppel het volgende:
Alsof een pizza van 2,50 handgevormd kan zijn.
idd te opzichtig iddquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:45 schreef Van_Poppel het volgende:
Voor de show gooien ze een paar keer de pizza in de lucht
ja precies.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:45 schreef Van_Poppel het volgende:
Voor de show gooien ze een paar keer de pizza in de lucht
Zou me niks verbazen dat tijdens de koffiepauze de lopende band gewoon aan blijftquote:
20.000 x per dagquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:45 schreef Van_Poppel het volgende:
Voor de show gooien ze een paar keer de pizza in de lucht
Topshow weer om te kijken hoe gastronomisch Nederland in veiling wordt genomen. Vooral de superhelden... uit Naples en de oven ook.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:45 schreef Van_Poppel het volgende:
Voor de show gooien ze een paar keer de pizza in de lucht
wat zeg juhh?quote:Op donderdag 24 januari 2019 21:04 schreef Vallon het volgende:
[..]
Topshow weer om te kijken hoe gastronomisch Nederland in veiling wordt genomen. Vooral de superhelden... uit Naples en de oven ook.
Altijd wel komisch. Hier plaveien we met tijd en wijle 4 pizza als een toren in de combiraket met programma 2 , 900g en 12 minuten later lekker knisperen. Ook heerlijk om dan lekker puntjes van elkaar ruilen. Al dat geneuzel over traditioneel, echt of what-ever.
moraalridderquote:Op donderdag 24 januari 2019 16:26 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ja, ik kan er kwaad om worden als ik iets anders krijg dan ik voor betaal.
Het zal me een worst zijn of een piza wel of niet handgevormd is. Maar dan nog vind ik het onaceptabel als het iets anders is als het voor verkocht wordt.
Accepteer je ook veertig jaar oude whiskey die drie jaar terug is gestookt?
Zo overduidelijk alleen voor de filmploeg er even neergezet, die 2.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:58 schreef ThePlaneteer het volgende:
Beetje open deur wel, maar wel gelachen om die 2 clowns die er ff tussen gezet werden hahah.
83 per uur als ze non stop doorwerkenquote:
Om het geloofwaardiger te maken, benadruk je gewoon even dat het wel SUPER pizzabakkers zijn uit Napels.quote:Op donderdag 24 januari 2019 22:04 schreef rubbereend het volgende:
[..]
83 per uur als ze non stop doorwerken
dit was duidelijk in scene gezet.
Ook mooi dat telefoontje, AH wil niet dat bekend wordt dat wij de pizza's maken
833 per uurquote:Op donderdag 24 januari 2019 22:04 schreef rubbereend het volgende:
[..]
83 per uur als ze non stop doorwerken
Dus jij vind het prima dat je met de bus naar Wijk aan Zee wordt gebracht als je een vliegvakantie naar Bali hebt geboekt? In beide gevallen kan je aan het strand liggen en in de kroeg hangen dus het is toch het zelfde. Je hebt zelfs massel want jje hoeft maar een half uur in de bus te zitten in plaats van 24 uur in een vliegtuig.quote:
Echt niet Lekker alleen ff voor de camera met hun uitgestreken poremsquote:Op donderdag 24 januari 2019 22:16 schreef yosander het volgende:
Die Napolitaanse helden die ff 40k bodems per dag de lucht in gooien
https://www.ah.nl/product(...)sciutto-speck-rucolaquote:Op vrijdag 25 januari 2019 09:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af wat ik erger vind, dat fabrikanten handgevormd op een fabriekspizza schrijven, of dat er blijkbaar hele volksstammen zijn die dat geloven en er meer voor betalen. Wat kost zo een luxe diepvriespizza eigenlijk?
Echt wel het waren superhelden nota bene!quote:Op vrijdag 25 januari 2019 07:52 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Echt niet Lekker alleen ff voor de camera met hun uitgestreken porems
Roemeen? Italiaan uit de streek Romagna.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 12:14 schreef pvdplanet het volgende:
Vind die pizza's prima, ook al zit er geen handwerk aan. Mooi deeg en de oven was ook prachtig. Ze smaken ook goed, veel beter dan dr Oetker.
Dat die Roemeen zichzelf niet al te serieus neemt en ook effe 2 pizzabakkers bodems laat vliegen, prachtige tv.
Vergeleken met Dr Oetker kun je zelfs Domino's bijna een pizza noemen, dat is toch ook geen vergelijkingquote:Op vrijdag 25 januari 2019 12:14 schreef pvdplanet het volgende:
Vind die pizza's prima, ook al zit er geen handwerk aan. Mooi deeg en de oven was ook prachtig. Ze smaken ook goed, veel beter dan dr Oetker.
Dat die Roemeen zichzelf niet al te serieus neemt en ook effe 2 pizzabakkers bodems laat vliegen, prachtige tv.
Appels met peren vergelijken.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 06:59 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus jij vind het prima dat je met de bus naar Wijk aan Zee wordt gebracht als je een vliegvakantie naar Bali hebt geboekt? In beide gevallen kan je aan het strand liggen en in de kroeg hangen dus het is toch het zelfde. Je hebt zelfs massel want jje hoeft maar een half uur in de bus te zitten in plaats van 24 uur in een vliegtuig.
Hahaha ik dacht ook aan Roemenenquote:Op vrijdag 25 januari 2019 12:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Roemeen? Italiaan uit de streek Romagna.
Reken nog eensquote:Op donderdag 24 januari 2019 22:04 schreef rubbereend het volgende:
[..]
83 per uur als ze non stop doorwerken
dit was duidelijk in scene gezet.
Ook mooi dat telefoontje, AH wil niet dat bekend wordt dat wij de pizza's maken
Dus zolang je het verschil niet merkt is liegen prima... oké.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 14:00 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Appels met peren vergelijken.
Dus jij proeft verschil tussen een bodem die door een mens is gevormd dan een robotarm die hem heeft gevormd?
Als jij je hier druk om maak moet je wel een heerlijk level hebbenquote:Op vrijdag 25 januari 2019 16:18 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Dus zolang je het verschil niet merkt is liegen prima... oké.
Hij was wel een beetje irritant ja.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:49 schreef NoCigar het volgende:
Wat een schreeuwertje is die van der Keuken toch. Ik zet het volume wat lager.
Nee naar serieus, ongeacht mijn huidige level....al die paardenbiefstukken die Loetje verkocht daar merkte ook niemand wat van. Dat is dus ook oké volgens jou? Zo nee, waar trek je de grens dan?quote:Op vrijdag 25 januari 2019 18:19 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Als jij je hier druk om maak moet je wel een heerlijk level hebben
Als et maar pizza is zonder voedselveiligheidsrisico en als de smaak maar klopt met wat er op de doos staat voor een niet al te gekke prijs.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 18:35 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Nee naar serieus, ongeacht mijn huidige level....al die paardenbiefstukken die Loetje verkocht daar merkte ook niemand wat van. Dat is dus ook oké volgens jou? Zo nee, waar trek je de grens dan?
Dus alleen de smaak telt. Als er blauwe vlekken op zitten die je toch niet proeft is het wel OK dus.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 18:38 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Als et maar pizza is zonder voedselveiligheidsrisico en als de smaak maar klopt met wat er op de doos staat voor een niet al te gekke prijs.
Scharreleieren wil zeggen dat ze op de vloer van een stal rondlopen met duizenden anderen.quote:Op zondag 27 januari 2019 19:37 schreef djkoelkast het volgende:
Ze stopten tot voorkort ook fosfaat overal in maar omdat dat gezien werd als "proceshulpstof" was het niet nodig dat te vermelden, dus deden ze dat ook niet. Nu moet dat gelukkig wel.
De consument wil belazerd worden en wordt belazerd. Neem scharreleieren, niks scharrel aan hoor.
Waarom doe je dan geen aangifte van oplichting?quote:Op zondag 27 januari 2019 18:30 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus alleen de smaak telt. Als er blauwe vlekken op zitten die je toch niet proeft is het wel OK dus.
Het gaat gewoon om het feit dat de fabrikant iets anders verkoopt dan hij beweerd. Dat noemt men oplichting en dat mag niet. Dan kan jij wel vol houden dat er geen verschil is maar er is wel verschil, het is namelijk niet met de hand gemaakt ook al zie en proef je het verschil niet. Als het niemand iets uit maakt dan hoeft die fabrikant het ook niet op de doos te zetten. Kennelijk vind de fabrikant dat het wel uit maakt.
Ik zie ook niet het verschil tussen een diamant en geslepen glas. Dus je mag geslepen glas als diamant verkopen? Het zand op Bali is ook het zelfde als in Wijk aan Zee. Dus maakt dat ook niet uit. Juist jij wil appels als peren verkopen en dat mag dus niet.
Onze kippen leggen momenteel niet, ze zijn ook niet zo jong meer, maar van de lente komt het wel weer. Tot die tijd eten wij alleen biodynamisch van de biowinkel (als je dan toch de keuze hebt )quote:Op zondag 27 januari 2019 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Scharreleieren wil zeggen dat ze op de vloer van een stal rondlopen met duizenden anderen.
* Pietverdriet eet alleen bio eieren nu mijn schoonouders geen kippen meer hebben
Het staat er stijf van.quote:Op maandag 28 januari 2019 09:51 schreef djkoelkast het volgende:
Gistextract is geen mononatriumglutamaat.
Want wat op wikipedia staat is waar natuurlijk.quote:Op maandag 28 januari 2019 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Gistextract
Haha we gaan het zien. Mijn voorspelling:quote:Op maandag 28 januari 2019 17:35 schreef Poepoog het volgende:
Mooi het onderwerp van deze week is bekend. Nu kan tout CUL zeggen dat de KWV open deuren intrapt, en dat alleen bepaalde afleveringen van vroegah op zijn hoogst aardig waren.
Wekelijks Zen-momentje.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waardequote:Op maandag 28 januari 2019 17:35 schreef Poepoog het volgende:
Mooi het onderwerp van deze week is bekend.
Air Fryer friet bestaat niet is gewoon oven frietquote:Op maandag 28 januari 2019 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Airfryer friet blijkt meer acrylamide te bevatten dat in vet gefrituurde friet wed ik waar ze het over gaan hebben
Precies; het is Air Fryer PATAT of Oven PATAT!quote:Op maandag 28 januari 2019 19:41 schreef KingRadler het volgende:
[..]
Air Fryer friet bestaat niet is gewoon oven friet
Het is niet patat het is friet.quote:Op maandag 28 januari 2019 21:08 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Precies; het is Air Fryer PATAT of Oven PATAT!
Friet uit de airfryer, Einsteinquote:Op maandag 28 januari 2019 19:41 schreef KingRadler het volgende:
[..]
Air Fryer friet bestaat niet is gewoon oven friet
ik heb het over Air Fryer Friet van Aviko dat product is nep.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 05:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Friet uit de airfryer, Einstein
Een airfryer is gewoon een heteluchtoven in de vorm van een frituurpan, dus dan klopt dat toch.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 12:00 schreef KingRadler het volgende:
[..]
ik heb het over Air Fryer Friet van Aviko dat product is nep.
Dat zijn gewoon Oven Frieten.
Het is patat wanneer het bevroren is, friet wanneer het gefrituurd is.quote:Op maandag 28 januari 2019 21:16 schreef KingRadler het volgende:
[..]
Het is niet patat het is friet.
Noem het dan Oven Friet.
Patat is fout
Verwijder er dan nog wat posts over?quote:Op dinsdag 29 januari 2019 17:13 schreef zoem het volgende:
Laten we het bij KvW houden. Patat/friet discussies mogen elders gevoerd worden.
Ik vind het wel altijd mooi als ze gewoon eerlijk “ja geen idee” zeggen ipv allerlei lulkoek mededelenquote:
merel approves this messagequote:Op donderdag 31 januari 2019 20:40 schreef Van_Poppel het volgende:
Dat varkenshaasje is echt gruwelijk nat
Ja een aanzienlijk deel van het probleem is ook dat een groot deel van de mensen gewoon blind van alles in het mandje flikkert en denkt dat het wel goed zal zijn.quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:42 schreef Vallon het volgende:
Altijd vermakelijk hoe verbaast men is en kan zijn dat fabrikanten ons op een verkeerd wildspoor zetten.
Tja, dat werkt aan verschillende kanten.quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:51 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ja een aanzienlijk deel van het probleem is ook dat een groot deel van de mensen gewoon blind van alles in het mandje flikkert en denkt dat het wel goed zal zijn.
Het is schandalig dat dit überhaupt wettelijk is toegestaanquote:Op donderdag 31 januari 2019 21:01 schreef golfer het volgende:
Toch wel slim van die fabrikanten om er tussen de 10 en 20 % pekelwater met zout en wat aroma's van ca. 2 cent bij te proppen, het gewicht daarmee te verhogen en de prijs per kilo dan ook nog eens 3 euro te verhogen.
En de meeste consumenten trappen er gewoon in.
Zolang duidelijk op de verpakking aangegeven staat wat er in zit, kun je ook zelf kijkenquote:Op donderdag 31 januari 2019 23:08 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Het is schandalig dat dit überhaupt wettelijk is toegestaan
Dat is het punt niet, vlees verzwaren met water mag om de winst te maximaliseren, dat zou verboden moeten worden, als je naar het *ahum* volksbelang kijkt, in plaats van de lobbygroep argumenten...quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:21 schreef Sheffield het volgende:
Zolang duidelijk op de verpakking aangegeven staat wat er in zit, kun je ook zelf kijken
Waarom niet?quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:32 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Dat is het punt niet, vlees verzwaren met water mag om de winst te maximaliseren, dat zou verboden moeten worden, als je naar het *ahum* volksbelang kijkt, in plaats van de lobbygroep argumenten...
Wat is duidelijk ? en als ze vertellen dat ze de boel (on)opzettelijk belazeren, mag het ?quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:21 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Zolang duidelijk op de verpakking aangegeven staat wat er in zit, kun je ook zelf kijken
Het is dan geen hagelslag maar maar choco(melk).....quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:35 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Waarom niet?
Mag je hagelslag wel met water mengen of ook niet?
Het smaakt inderdaad meer naar ham dan naar varkenshaas.quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:53 schreef Sheffield het volgende:
Aan de andere kant vond ik die chefkok wel eerlijk. Het product is wel makkelijker te bereiden (om sappig te houden), alleen wel ten koste van de smaak
quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:57 schreef rubbereend het volgende:
water bij het vlees hebben ze toch al eens eerder behandeld, met ham vleeswaren?
Nee.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 00:43 schreef BasEnAad het volgende:
Is t de moeite waard terug te kijken?
haha das duidelijk.quote:
Nu staat dat aan de achterkant als ingrediënt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten.quote:Op donderdag 31 januari 2019 23:53 schreef Sheffield het volgende:
Het zou inderdaad beter zijn als op de voorkant het % vlees staat: "Varkenshaas, bevat 85% varkensvlees". Misschien dat mensen het dan wel lezen.
Dat was ook zo mooi "en ik kom er thuis achter dat..."quote:Op zaterdag 2 februari 2019 09:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Nu staat dat aan de achterkant als ingrediënt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten.
Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in?quote:Op maandag 4 februari 2019 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, als ik een ham maak dan pekel ik hem ook.
Ik gebruik geen fosfaat.quote:Op donderdag 7 februari 2019 10:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in?
Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt.quote:
N=2quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt.
E450/E451 voor je gemak. Zit er vrijwel altijd in (in Nederland zeker, maar ook veel in Duitsland). Of ze moeten het wellicht niet vermelden omdat het wellicht een proceshulpstof is.quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
N=2
Heb hier 2 gekookte ham, eentje van de Lidl en een van een boerenmarkt, beide bevatten geen fosfaat.
Denk echt niet dat die Mark zomaar een medewerker is. Is of productontwikkelaar of een man van de afdeling PR.quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:46 schreef Remzz het volgende:
Ik vind het altijd zo boeiend dat elk bedrijf dus zelfs Unilever de eerste de beste medewerker naar voren schuift om een dagje mee te lopen met iemand van de Keuringsdienst. Deze man ook, kan totaal niet uit zijn woorden komen zet daar gewoon een gladde verkoper neer en je bedrijf komt veel beter op tv.
Inderdaad. Ook vreemd dat die man dat niet noemt, en ondertussen totaal niet uit z'n woorden komt.quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:51 schreef Remzz het volgende:
Ze gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat in de tijd dat er 1 vegetarische rookworst word verkocht er waarschijnlijk 100 gewone rookworsten zijn verkocht. Dat lijkt me DE reden van het prijsverschil.
Volgens mij heeft die man al 30* hetzelfde antwoord gegeven en gaat het nu voor de 31e keer weer in iets andere woorden brengen.quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:53 schreef jevl het volgende:
[..]
Inderdaad. Ook vreemd dat die man dat niet noemt, en ondertussen totaal niet uit z'n woorden komt.
Tja als tegen bont zijn en daarom imitatiebont dragenquote:Op donderdag 7 februari 2019 22:33 schreef ddx het volgende:
Deels natuurlijk ook montage, is veel leuker om mensen te laten stotteren want dat vinden de kijkers leuk.
Snap trouwens niet de logica waarom die vegetarische producten zo graag op vlees willen lijken ?
Gewoon groente kopen kan toch ook ?
Zo Wordt Het Gemaakt op RTL Zquote:Op donderdag 7 februari 2019 22:44 schreef TjjWester het volgende:
Rtlz zend tegenwoordig bbc documantaires uit waarbij ze 24 uur lang een batch volgen, van ruwe grondstof naar eindproduct.
Dat is veel intressanter als je wilt weten waar ons eten vandaan komt.
Lijkt me eerder omdat Unox de enige is met vegetarische rookworsten. Normale rookworsten zijn er van tientallen merken, dus als die van Unox te duur is gaan veel mensen wel voor een goedkoper merk. Een vegetariër heeft de keuze tussen geen rookworst of een duurdere. Vegetariërs zijn vaak wel bereid meer te besteden om vleesloos te eten.quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:51 schreef Remzz het volgende:
Ze gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat in de tijd dat er 1 vegetarische rookworst word verkocht er waarschijnlijk 100 gewone rookworsten zijn verkocht. Dat lijkt me DE reden van het prijsverschil.
jij hebt sowieso de aflevering niet eens gezien.quote:Op donderdag 7 februari 2019 23:17 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Lijkt me eerder omdat Unox de enige is met vegetarische rookworsten. Normale rookworsten zijn er van tientallen merken, dus als die van Unox te duur is gaan veel mensen wel voor een goedkoper merk. Een vegetariër heeft de keuze tussen geen rookworst of een duurdere. Vegetariërs zijn vaak wel bereid meer te besteden om vleesloos te eten.
Klopt maar ik vind het raar dat zo´n groot bedrijf als Unox/Unilever dit niet gewoon toegeeft.quote:Op donderdag 7 februari 2019 23:40 schreef racerdkb het volgende:
[..]
maar maakt alsnog niet uit want het gaat om de oplage. varkensvlees kost niks en als je het zo groots als unox kan inkopen naargelang de vraag van vleesrookworsten kan je daar met kleine oplage vega-ingredienten niet tegen op boksen.
denk dat ze het gewoon niet bedacht hebben ik vond juist dat ze prima transparant waren, ze waren for once welkom bij een groot nederlands bedrijf waar ze ook het productieproces mochten filmen.quote:Op donderdag 7 februari 2019 23:42 schreef Remzz het volgende:
[..]
Klopt maar ik vind het raar dat zo´n groot bedrijf als Unox/Unilever dit niet gewoon toegeeft.
Nee, die kwamen ook allemaal in beeld.quote:Op donderdag 7 februari 2019 23:32 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
Unox is niet de enige met vegetarische rookworsten.
[ afbeelding ]
Dat waren ze met diezelfde Mark ook al eerder.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |