Over kleimaskers.quote:
Die kattenbakvullingverkoper is niet goed snik! Die stopt z'n kostbare grondstoffen in het verkeerde product.quote:Op donderdag 10 januari 2019 22:32 schreef golfer het volgende:
Bentoniet wordt dus als gezichtsmasker voor 50 euro per kilo verkocht, terwijl de samenstelling hetzelfde is als in kattenbakvulling en dan betaal je 33 cent per kilo.
Suiker uit biet of riet, ja die zijn “natuurlijk” veel erger dan suiker uit druif, Appel of mais.quote:Op woensdag 16 januari 2019 01:24 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Natuurlijke suiker
De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel of druif waar het oorspronkelijk uit kwam. Alleen er is iets geks. Tientallen fabrieken maken het, maar niemand wil vertellen waar het in zit of waarvoor het gebruikt wordt. Maar als er zoveel producenten zijn, moeten er ook klanten zijn die het in hun product stoppen. De Keuringsdienst gaat op zoek.
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:07 schreef kree het volgende:
Niemand gekeken?
Ik kijk het even in de herhaling nu
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:09 schreef Ambrosius het volgende:
[..]
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was.
Suiker is toch ook biologisch?quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu?quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:21 schreef showtimer het volgende:
[..]
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu?
Dit leest wel heel erg dom hoor. Je legt het later beter uit maar je kan gewoon het aantal suikers op de label zien en suiker = suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Ik had in ieder geval geen idee hiervan. Lees ook nooit etiketten enzo.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:24 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker.
Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is.
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfdequote:Op donderdag 17 januari 2019 21:52 schreef Haushofer het volgende:
Suiker gewoon bietenextract noemen en een influencer vragen om het als suikervrij te promoten
Ik had er nog nooit van gehoord.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:24 schreef Kickinalfa het volgende:
Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is.
Ik ook niet?quote:
Misschien naïef maar als ik een biologisch product met vruchten extract zie verwacht ik dat dat juist het "gezonde"/biologische component is en niet een portie extra suiker die is toegevoegd aan het product.quote:
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst.quote:Op donderdag 17 januari 2019 22:49 schreef Zith het volgende:
Gewoon op de label kopje 'suikers' kijken mensen
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden).quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst.
Ze vermelden het gewoon niet of ze gooien het op appelextract of druiven-consentraat.
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:37 schreef Zith het volgende:
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden).
nou nuance ze zetten het er wel op alleen onder een heel andere naam die niemand als suikers zietquote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?
ja denk je?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:26 schreef BobW het volgende:
[..]
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:26 schreef BobW het volgende:
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.
Alleen Jumbo. Geen enkele ander.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 01:03 schreef BobW het volgende:
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/
Het klopt, bij de ingrediënten staat nergens letterlijk suiker, maar bij de voedingswaarden wel gewoon 15.7g per 100g.
Ja en dan verwacht je dat die 15g suiker van nature in de appel/beer/banaan zit, niet dat deze achteraf er extra aan worden toegevoegd.quote:
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren.quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:53 schreef djkoelkast het volgende:
Het maakt wel uit, want appelsuiker is volgens mij 100% fructose en bietsuiker voor de helft ofzo.
Fructose kan ons lichaam niet goed mee omgaan als het niet op de natuurlijke manier en in geringe hoeveelheid wordt opgenomen. Al zal ene PV daar wel weer andere ideeën over hebben natuurlijk.
Ze zouden het beter opsplitsen zoals ze ook met vetten doen (verzadigd/onverzadigd).
Wat ik wil zeggen is dat pure fructose toch echt wel nog slechter is dan gewone suiker.
Dus wel. De 'suikers' op de voedingswaarde tabel omvat alle suikers in het product, of dat nou van een wortel is of van rietsuiker.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 07:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren.
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemdquote:Op donderdag 17 januari 2019 21:54 schreef kree het volgende:
[..]
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfde
Komt vaker voor in dit programma trouwens
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd
quote:In MSG zit het glutamaat gebonden aan natrium en daarom noemen ze het mononatriumglutamaat. Het lost gemakkelijk op in water en valt uiteen in vrij natrium en glutamaat. In gistextract zit vrij glutamaat.
Glutamaat komt ook van nature in voedingsmiddelen voor. Voorbeelden zijn tomaten, gefermenteerde sojaproducten en oude kaas. Kleine hoeveelheden zitten in paddenstoelen, parmezaanse kaas en blauwschimmelkaas. In deze (en andere) voedingsmiddelen ontstaat het vrije glutamaat als afbraakproduct van eiwitten. Oude kaas, waar het afbraakproces van de eiwitten langer heeft geduurd, bevat meer vrij glutamaat dan jonge kaas. Hierdoor smaakt oude kaas meer umami en dus hartiger.
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegdquote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd
Ik altijd, je wil toch weten wat je gaat eten?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:19 schreef kree het volgende:
[..]
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampooquote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:19 schreef kree het volgende:
[..]
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd
Inderdaad, ik lees van alle voedings- en verzorgingsproducten het etiket. Wat ik niet ken zoek ik op.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo
In mijn shampoo zit niet zo veel. Aloë Vera-sap, benonite klei (kattenbakkorrels haha) en etherische olie. Meer niet.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo
Suikers zijn niet ongezond, eenzijdig eten is ongezond.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter.
Ga je nu ook roepen dat glutamaat ongezond is? En Zout?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje.
In zeewier zit ook veel glutamaat, in marmite ook.
Maar het is niet hetzelfde als pure mononatriumglutamaat.
Nog wat wetenschappelijks:
[..]
Je hersenen werken op suiker fyiquote:Op vrijdag 18 januari 2019 09:32 schreef Poefbank het volgende:
Ze stoppen suiker in een product onder een andere naam zoals ook werd uitgelegd. Fructose, glucose, dextrose, maltodextrose, stroop etc. Zijn bv suikers wat wordt toegevoegd. Probleem is dat je lichaam hier niks mee kan. Het wordt gebruikt als energie maar heeft verder geen enkele voedingstoffen oid, lege kcal dus. Je lever slaat het op als vet en wordt constant aan het werk gezet. Laat nu net bijna overal suiker in zitten... Kijk maar eens wat er bij vleeswaren in wordt gestopt, in brood van de supermarkt, in bewerkt vlees (hamburgers, kipnuggets, frikandellen, gemarineerd vlees), 0%vet producten, knijpfruit voor kinderen etc etc etc.
Aangezien suiker enorm verslavend is, is het eigenlijk waanzin dat er in zoveel producten suiker wordt gestopt. Alles is zo bewerkt dat de consument er alleen maar meer van wil. Babyvoeding is al een mooi voorbeeld van hoe vroeg we er al mee worden geconfronteerd. Alleen maar om het 'lekker' te maken.
Dus je kan wel bij de voedingstabel gaan kijken hoeveel suiker er in zit, het heeft alleen geen voedingstoffen... Plus zoals ze gisteren al aangaven: fabrikanten verzinnen andere namen om suiker geen suiker hoeven te noemen. Dus als je 80 gram koolhydraten hebt waarvan 20 gram suikers, wil dat zeggen dat er in die andere 60 gram de suikers zitten die geen ze niet hoeven te vermelden omdat het 'geen' suiker is.
Je lichaam kan ook glucose maken uit vetten en eiwitten. Geraffineerde suikers bevatten geen essentiële voedingsstoffen en kunnen voor pieken zorgen in je bloedsuikerspiegel.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hersenen werken op suiker fyi
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |