En dat is erg omdat? Laat ze lekker.quote:Op zaterdag 8 december 2018 07:47 schreef June. het volgende:
Maar er zijn zat mensen in Nederland die dat wél geloven. Dus als er authentiek op staat dat mensen dan echt denken dat ze het precies zo eten als in het midden oosten.
Dat dus.quote:Op donderdag 6 december 2018 23:30 schreef BasEnAad het volgende:
Niet zo'n sterke uitzending. Al dat gezeur over of iets precies zo is als 'zoals het hoort'. Ze proberen er een heel schandaal van te maken, maar ze hebben niet echt een punt. Hou het lekker gewoon bij informeren.
jepquote:Op vrijdag 7 december 2018 08:35 schreef kwakz0r het volgende:
Ik ben ook wel een beetje klaar met die zogenaamde onthullingen over dingen die niet OOTENTIEK!!!!1!1!1!11!! Zijn.
Pastasaus uit een potje (joh)
Pesto uit een potje (joh)
Goedkope gin (joh)
Fabriekspannenkoeken (joh)
Hummus van de super (joh).
Waar zeg ik dat? Ik reageerde op aventura.quote:Op zaterdag 8 december 2018 09:17 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
En dat is erg omdat? Laat ze lekker.
Mooi lijstje. Iemand nog aanvullingen?quote:Op zaterdag 8 december 2018 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Het niveau van de afleveringen over analoogkaas, waterham, zeezout uit mijnen, sperziebonen, aloë Vera etc halen ze al jaren niet meer.
Volgens mij weten een grote hoeveelheid mensen geeneens dat pesto of humus, hollandaise of bouillon iets is wat je kan maken i.p.v. dat het uit een zakje of pakje komt. Godbetere veel koks weten niet beter dan dat hollandaise iets is uit een tetra-pak is.quote:Op vrijdag 7 december 2018 09:19 schreef Aventura het volgende:
Ja precies, volgens mij verwacht niemand dat fabriekshumus smaakt zoals vers bereid.
Hier ben ik het mee eens.quote:Op zondag 16 december 2018 19:14 schreef MissGiraffe het volgende:
Behoorlijk saai die poging om die mevrouw in de Zaanse fabriek op haar nummer te zetten met dat telefoontje naar de moeder van Ersin Kiris. Hummus komt niet eens uit Turkije, dus hoezo is de Turkse moeder (die zielig genoeg na 40 jaar in Nederland nog steeds geen Nederlands spreekt) een autoriteit op dat gebied?
Totaal kritiekloos zijn ze dan inderdaad, als het in hun straatje past. Ze weten van tevoren al welke kant het programma op moet gaan. Ook het bezoek aan die zelfbenoemde hipster-hummus-maker, alles wat hij zegt wordt gelijk voor waarheid aangenomen. Het is ook zo makkelijk, even een hip Amsterdams tentje opzoeken in hun eigen achtertuin en weer een stukje zendtijd gevuld. Dat maniertje begint ook irritant te worden.quote:Op zondag 16 december 2018 19:14 schreef MissGiraffe het volgende:
Behoorlijk saai die poging om die mevrouw in de Zaanse fabriek op haar nummer te zetten met dat telefoontje naar de moeder van Ersin Kiris. Hummus komt niet eens uit Turkije, dus hoezo is de Turkse moeder (die zielig genoeg na 40 jaar in Nederland nog steeds geen Nederlands spreekt) een autoriteit op dat gebied?
Is deze lekker ja?quote:Op maandag 31 december 2018 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Voorbeeld van een uitstekend prefab product.
Deze is prima. Mooi zacht vanille aroma.quote:Op maandag 31 december 2018 09:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Is deze lekker ja?
Merendeel van die halffabrikaten is echt smerig vind ik en behoorlijk veel restaurants gebruiken ze. Zelfs in Frankrijk
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet.quote:magere MELK; ROOM (42% vet) (28%); suiker; EIGEEL; gemodificeerd zetmeel; stabilisatoren: E461, E331, carrageen; natuurlijk Bourbon vanilleextract; natuurlijk aroma; emulgator: E471; kleurstof: betacaroteen; vanillezaadjes
Aardappelzetmeel is eng natuurlijk en bevergeil niet geschikt voor vegetariërsquote:Op maandag 31 december 2018 10:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet.
Ook mono- en diglyceriden ben ik niet zo dol op, geldt ook voor methylcellulose.
En het grootste deel is magere melk, wit water dus. Gewoon dikke nep dit.
Zit minder zetmeel in dan eigeel. Zal wel meevallen.quote:Op maandag 31 december 2018 10:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet.
Ook mono- en diglyceriden ben ik niet zo dol op, geldt ook voor methylcellulose.
En het grootste deel is magere melk, wit water dus. Gewoon dikke nep dit.
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet.quote:Op maandag 31 december 2018 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aardappelzetmeel is eng natuurlijk en bevergeil niet geschikt voor vegetariërs
Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico.quote:Op maandag 31 december 2018 10:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Zit minder zetmeel in dan eigeel. Zal wel meevallen.
Ik zou deze wel eten
Degene die ik vaker heb geproefd in de horeca is korrelig en niet romig, blurghhh.
Dan kan je maar beter alle meervoudige levensmiddelen mijden.quote:Op maandag 31 december 2018 10:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet.
Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft.quote:Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico.
Ik eet nauwelijks fabrieksproducten en als ik dat al eet is het meestal biologisch. Zodra er gemodificeerd zetmeel op de verpakking staat neem ik het niet mee. Geldt voor heel veel ingrediënten trouwens. Aroma's ook bijvoorbeeld, zit ook in heel veel producten. Maar het is vrij makkelijk te mijden hoor en er gaat een wereld aan goede producten voor je open als je dit doet.quote:Op maandag 31 december 2018 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je maar beter alle meervoudige levensmiddelen mijden.
Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes.quote:Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft.
Die hoor ik voor het eerst.quote:Op maandag 31 december 2018 10:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes.
Lijkt me lastig als je uit eten gaat, even de keuken in duiken daarquote:Op maandag 31 december 2018 10:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet.
[..]
Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico.
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit.quote:Op maandag 31 december 2018 11:47 schreef Molo het volgende:
[..]
Lijkt me lastig als je uit eten gaat, even de keuken in duiken daar
Wat een kutleven lijkt me datquote:Op maandag 31 december 2018 13:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit.
Ongezelligquote:Op maandag 31 december 2018 13:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit.
Je wordt er ook niet ouder mee, het lijkt alleen langer te duren.quote:Op maandag 31 december 2018 13:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Ongezellig
Je kijkt zeker ook alleen films op de bank ipv in de bioscoop? Gezellig voor je partner ook
Leven is lijdenquote:Op maandag 31 december 2018 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wordt er ook niet ouder mee, het lijkt alleen langer te duren.
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat).quote:Op maandag 31 december 2018 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat een kutleven lijkt me dat
Dit inderdaad, heeft er echt niets mee te maken. Vetbolletjes in melk zitten de 0,02 en 100 micrometer en dragen niet bij aan klontjes in je bereiding.quote:Op maandag 31 december 2018 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft.
Zielig voor je partner/gezin, die levenshouding.quote:Op maandag 31 december 2018 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat).
Ik maak zo veel zelf, ik ontdek zo veel, dat is juist heel erg tof.
waarom is het zielig? Mijn partner staat er hetzelfde in trouwens. Ik ga niet naar een restaurant om voor 50 euro eten te kopen wat ik thuis zelf veel beter kan maken voor een tientje, is dat zo gek?quote:Op maandag 31 december 2018 13:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Zielig voor je partner/gezin, die levenshouding.
Ja, want je gaat over het algemeen niet alleen voor het voedsel uit eten bij een restaurant. Net zoals je ook naar een theater kunt gaan ipv de hele avond voor de TV te hangen.quote:Op maandag 31 december 2018 13:48 schreef djkoelkast het volgende:
waarom is het zielig? Mijn partner staat er hetzelfde in trouwens. Ik ga niet naar een restaurant om voor 50 euro eten te kopen wat ik thuis zelf veel beter kan maken voor een tientje, is dat zo gek?
Goh, als ik een saus wil binden dan ga ik zetmeel modificeren met esters van glycerol die bovendien een maillardreactie ondergaan omdat ik het verhit, capronzuur en transvetten gebruik ik daarbij ook.quote:Op maandag 31 december 2018 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat).
Ik maak zo veel zelf, ik ontdek zo veel, dat is juist heel erg tof.
Wij gaan regelmatig naar het theater, naar het filmhuis en naar andere gelegenheden. Maar er zijn zeker ook avonden op de bank.quote:Op maandag 31 december 2018 13:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, want je gaat over het algemeen niet alleen voor het voedsel uit eten bij een restaurant. Net zoals je ook naar een theater kunt gaan ipv de hele avond voor de TV te hangen.
Uit gierigheid thuis blijven.
Misschien gaat zij idd wel voor de gezelligheid naar nog andere plekken, zonder jouquote:Op maandag 31 december 2018 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wij gaan regelmatig naar het theater, naar het filmhuis en naar andere gelegenheden. Maar er zijn zeker ook avonden op de bank.
Mijn vrouw heeft er ècht geen problemen mee dat ik elke dag zelf vers kook en het is niet dat we niét uit eten gaan, alleen niet zo heel vaak, omdat het eten er niet lekker is in veel gevallen.
Wij gaan wèl naar een restaurant voor het voedsel, voor de gezelligheid gaan we naar andere plekken.
quote:Op zaterdag 5 januari 2019 10:32 schreef MissGiraffe het volgende:
Dus als je niet graag naar een restaurant gaat dan word je gelijk persoonlijk aangevallen, dan is je leven zogenaamd kut en dan wordt daarbij ook nog eens je gezin erbij betrokken en allerlei kutopmerkingen over gemaakt. Alleen maar omdat iemand graag in zijn eigen keuken kookt.
quote:Op maandag 31 december 2018 20:14 schreef zoem het volgende:
Het punt is wel gemaakt nu Terug naar KvW
nog 1 keer offtopic dan (sorry mod), overigens vind ik de discussie fabrieksvoeding prima bij de KVW passen gezien de onderwerpen in de show hier altijd over gaan, namelijk misleiding van de consument door allerlei trucjes in de productieketen en verkooptechnieken..quote:Op maandag 31 december 2018 10:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik eet nauwelijks fabrieksproducten en als ik dat al eet is het meestal biologisch. Zodra er gemodificeerd zetmeel op de verpakking staat neem ik het niet mee. Geldt voor heel veel ingrediënten trouwens. Aroma's ook bijvoorbeeld, zit ook in heel veel producten. Maar het is vrij makkelijk te mijden hoor en er gaat een wereld aan goede producten voor je open als je dit doet.
[..]
Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes.
Over kleimaskers.quote:
Die kattenbakvullingverkoper is niet goed snik! Die stopt z'n kostbare grondstoffen in het verkeerde product.quote:Op donderdag 10 januari 2019 22:32 schreef golfer het volgende:
Bentoniet wordt dus als gezichtsmasker voor 50 euro per kilo verkocht, terwijl de samenstelling hetzelfde is als in kattenbakvulling en dan betaal je 33 cent per kilo.
Suiker uit biet of riet, ja die zijn “natuurlijk” veel erger dan suiker uit druif, Appel of mais.quote:Op woensdag 16 januari 2019 01:24 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Natuurlijke suiker
De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel of druif waar het oorspronkelijk uit kwam. Alleen er is iets geks. Tientallen fabrieken maken het, maar niemand wil vertellen waar het in zit of waarvoor het gebruikt wordt. Maar als er zoveel producenten zijn, moeten er ook klanten zijn die het in hun product stoppen. De Keuringsdienst gaat op zoek.
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:07 schreef kree het volgende:
Niemand gekeken?
Ik kijk het even in de herhaling nu
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:09 schreef Ambrosius het volgende:
[..]
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was.
Suiker is toch ook biologisch?quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu?quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:21 schreef showtimer het volgende:
[..]
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu?
Dit leest wel heel erg dom hoor. Je legt het later beter uit maar je kan gewoon het aantal suikers op de label zien en suiker = suiker.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:14 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker.
Ik had in ieder geval geen idee hiervan. Lees ook nooit etiketten enzo.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:24 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker.
Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is.
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfdequote:Op donderdag 17 januari 2019 21:52 schreef Haushofer het volgende:
Suiker gewoon bietenextract noemen en een influencer vragen om het als suikervrij te promoten
Ik had er nog nooit van gehoord.quote:Op donderdag 17 januari 2019 21:24 schreef Kickinalfa het volgende:
Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is.
Ik ook niet?quote:
Misschien naïef maar als ik een biologisch product met vruchten extract zie verwacht ik dat dat juist het "gezonde"/biologische component is en niet een portie extra suiker die is toegevoegd aan het product.quote:
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst.quote:Op donderdag 17 januari 2019 22:49 schreef Zith het volgende:
Gewoon op de label kopje 'suikers' kijken mensen
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden).quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst.
Ze vermelden het gewoon niet of ze gooien het op appelextract of druiven-consentraat.
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:37 schreef Zith het volgende:
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden).
nou nuance ze zetten het er wel op alleen onder een heel andere naam die niemand als suikers zietquote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken?
ja denk je?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:26 schreef BobW het volgende:
[..]
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:26 schreef BobW het volgende:
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op.
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.
Alleen Jumbo. Geen enkele ander.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 01:03 schreef BobW het volgende:
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/
Het klopt, bij de ingrediënten staat nergens letterlijk suiker, maar bij de voedingswaarden wel gewoon 15.7g per 100g.
Ja en dan verwacht je dat die 15g suiker van nature in de appel/beer/banaan zit, niet dat deze achteraf er extra aan worden toegevoegd.quote:
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren.quote:Op donderdag 17 januari 2019 23:53 schreef djkoelkast het volgende:
Het maakt wel uit, want appelsuiker is volgens mij 100% fructose en bietsuiker voor de helft ofzo.
Fructose kan ons lichaam niet goed mee omgaan als het niet op de natuurlijke manier en in geringe hoeveelheid wordt opgenomen. Al zal ene PV daar wel weer andere ideeën over hebben natuurlijk.
Ze zouden het beter opsplitsen zoals ze ook met vetten doen (verzadigd/onverzadigd).
Wat ik wil zeggen is dat pure fructose toch echt wel nog slechter is dan gewone suiker.
Dus wel. De 'suikers' op de voedingswaarde tabel omvat alle suikers in het product, of dat nou van een wortel is of van rietsuiker.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 00:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending.
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 07:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren.
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemdquote:Op donderdag 17 januari 2019 21:54 schreef kree het volgende:
[..]
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfde
Komt vaker voor in dit programma trouwens
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd
quote:In MSG zit het glutamaat gebonden aan natrium en daarom noemen ze het mononatriumglutamaat. Het lost gemakkelijk op in water en valt uiteen in vrij natrium en glutamaat. In gistextract zit vrij glutamaat.
Glutamaat komt ook van nature in voedingsmiddelen voor. Voorbeelden zijn tomaten, gefermenteerde sojaproducten en oude kaas. Kleine hoeveelheden zitten in paddenstoelen, parmezaanse kaas en blauwschimmelkaas. In deze (en andere) voedingsmiddelen ontstaat het vrije glutamaat als afbraakproduct van eiwitten. Oude kaas, waar het afbraakproces van de eiwitten langer heeft geduurd, bevat meer vrij glutamaat dan jonge kaas. Hierdoor smaakt oude kaas meer umami en dus hartiger.
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegdquote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd
Ik altijd, je wil toch weten wat je gaat eten?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:19 schreef kree het volgende:
[..]
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampooquote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:19 schreef kree het volgende:
[..]
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd
Inderdaad, ik lees van alle voedings- en verzorgingsproducten het etiket. Wat ik niet ken zoek ik op.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo
In mijn shampoo zit niet zo veel. Aloë Vera-sap, benonite klei (kattenbakkorrels haha) en etherische olie. Meer niet.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo
Suikers zijn niet ongezond, eenzijdig eten is ongezond.quote:Op vrijdag 18 januari 2019 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter.
Ga je nu ook roepen dat glutamaat ongezond is? En Zout?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 15:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje.
In zeewier zit ook veel glutamaat, in marmite ook.
Maar het is niet hetzelfde als pure mononatriumglutamaat.
Nog wat wetenschappelijks:
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |