abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:35:21 #251
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184743414
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:21 schreef Sheffield het volgende:

[..]

Zolang duidelijk op de verpakking aangegeven staat wat er in zit, kun je ook zelf kijken
Wat is duidelijk ? en als ze vertellen dat ze de boel (on)opzettelijk belazeren, mag het ?

Los daarvan is het gewoon het product verzwaren wat grenst aan oplichting. Als fabrikant moet je dan voorkant vermelden hoeveel procent het product is verzwaard.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:37:51 #252
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184743469
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:35 schreef Sheffield het volgende:

[..]

Waarom niet?
Mag je hagelslag wel met water mengen of ook niet?
Het is dan geen hagelslag maar maar choco(melk).....

Ik snap je repliek hoor. Waar leg je de grens tussen welwillend oplichting waarbij je suggereert dat je een "namaak" voor "echt" product verkoopt ?
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:53:38 #253
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_184743763
Het zou inderdaad beter zijn als op de voorkant het % vlees staat: "Varkenshaas, bevat 85% varkensvlees". Misschien dat mensen het dan wel lezen.

Aan de andere kant vond ik die chefkok wel eerlijk. Het product is wel makkelijker te bereiden (om sappig te houden), alleen wel ten koste van de smaak
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:54:58 #254
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184743775
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:53 schreef Sheffield het volgende:

Aan de andere kant vond ik die chefkok wel eerlijk. Het product is wel makkelijker te bereiden (om sappig te houden), alleen wel ten koste van de smaak
Het smaakt inderdaad meer naar ham dan naar varkenshaas.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 31 januari 2019 @ 23:57:49 #255
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_184743804
water bij het vlees hebben ze toch al eens eerder behandeld, met ham vleeswaren?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:02:48 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184743858
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:57 schreef rubbereend het volgende:
water bij het vlees hebben ze toch al eens eerder behandeld, met ham vleeswaren?
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:43:25 #257
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184744328
Is t de moeite waard terug te kijken?
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:52:30 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184744420
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 00:43 schreef BasEnAad het volgende:
Is t de moeite waard terug te kijken?
Nee.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:56:11 #259
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184744460
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 00:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee.
haha das duidelijk.
  Moderator zaterdag 2 februari 2019 @ 09:27:19 #260
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184767850
Ik vind het schandalig dat ze je op die school schaamteloos leren dat er maar aroma en fosfaat in je vlees moet :N
En die dure kok verwarde culinair duidelijk met gastronomisch.
Culinair is gewoon alles wat met koken te maken heeft, als ik een ei bak ben ik culinair bezig.
Gastronomisch is koken op niveau.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 2 februari 2019 @ 09:44:37 #261
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_184768040
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:53 schreef Sheffield het volgende:
Het zou inderdaad beter zijn als op de voorkant het % vlees staat: "Varkenshaas, bevat 85% varkensvlees". Misschien dat mensen het dan wel lezen.
Nu staat dat aan de achterkant als ingrediėnt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  Moderator zaterdag 2 februari 2019 @ 10:00:50 #262
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184768226
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 09:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Nu staat dat aan de achterkant als ingrediėnt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten.
Dat was ook zo mooi "en ik kom er thuis achter dat..."
Waarom lees je pas thuis het etiket dan?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 2 februari 2019 @ 10:11:29 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184768394
Culinair is het nieuwe ambachtelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 februari 2019 @ 15:59:57 #264
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_184817237
Culinair in Supermarkt is koken voor Noobs
  maandag 4 februari 2019 @ 18:04:09 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184819566
Maar goed, als ik een ham maak dan pekel ik hem ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 februari 2019 @ 10:35:42 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184871235
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, als ik een ham maak dan pekel ik hem ook.
Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 7 februari 2019 @ 11:29:44 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184872108
Vanavond:

Vegetarische rookworst.

Voor namaak betaal je doorgaans minder dan voor het origineel. Alleen, wanneer je vlees namaakt gebeurt er iets geks. Bijna altijd is het imitatievlees duurder dan het echte werk. Zo ook bij de rookworst. Je hebt al een gerookte vleesworst voor minder dan een euro. Voor de vegetarische variant betaal je makkelijk 4 keer zoveel. Hoe kan dat? Waarom zijn worsten zonder vlees duurder dan worsten met? Is het vlees te goedkoop of zijn de vervangers zo duur? De Keuringsdienst gaat op bezoek bij Nederlands bekendste worstenmakers.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 7 februari 2019 @ 11:31:30 #268
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_184872142
Wat een stom onderwerp -O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_184874304
Ook levensmiddelentechnoloog Tiny van Boekel van de Wageningen Universiteit vraagt zich af of de consumentenprijs van vlees wel samenvalt met de kostprijs. "Zo uit de losse pols zou ik zeggen dat er drie redenen zijn waarom vleesvervangers duurder zijn dan echt vlees. Ten eerste de schaal: vleesvervangers worden nog niet op dezelfde schaal geproduceerd als vlees, dus zijn ze duurder. Ten tweede denk ik dat er een marketingaspect aan zit, vleesvervangers hebben een bepaald aanzien, geven een zekere status. En ten derde zou je je kunnen afvragen of vega-vlees wel zo duur is. Misschien is echt vlees wel te goedkoop."
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_184878910
Sojadrollen _O-
  donderdag 7 februari 2019 @ 18:31:03 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184880038
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 10:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in?
Ik gebruik geen fosfaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 februari 2019 @ 19:23:53 #272
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184881253
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik geen fosfaat.
Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 7 februari 2019 @ 19:29:13 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184881400
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt.
N=2
Heb hier 2 gekookte ham, eentje van de Lidl en een van een boerenmarkt, beide bevatten geen fosfaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 februari 2019 @ 19:39:27 #274
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184881721
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

N=2
Heb hier 2 gekookte ham, eentje van de Lidl en een van een boerenmarkt, beide bevatten geen fosfaat.
E450/E451 voor je gemak. Zit er vrijwel altijd in (in Nederland zeker, maar ook veel in Duitsland). Of ze moeten het wellicht niet vermelden omdat het wellicht een proceshulpstof is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_184882628
Hč bah, nepvlees.
  donderdag 7 februari 2019 @ 20:15:31 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184882707
Alleen in plakham, DJ, en die eet ik niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 februari 2019 @ 20:27:16 #277
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_184882961
Dat wekelijkse gestuntel bij de klantenservice :')
  donderdag 7 februari 2019 @ 20:41:41 #278
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184883387
Mark van Unox werkt in alle fabrieken van ze. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 7 februari 2019 @ 20:46:23 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184883519
Precies dezelfde apparaten. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184883526
Ik vind het altijd zo boeiend dat elk bedrijf dus zelfs Unilever de eerste de beste medewerker naar voren schuift om een dagje mee te lopen met iemand van de Keuringsdienst. Deze man ook, kan totaal niet uit zijn woorden komen zet daar gewoon een gladde verkoper neer en je bedrijf komt veel beter op tv.
pi_184883608
Mark weet inderdaad niet zo goed hoe hij moet antwoorden. :+
Protčge moi de mes désirs.
  donderdag 7 februari 2019 @ 20:51:23 #282
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_184883641
Toch logisch dat een product dat 100 keer vaker verkocht wordt goedkoper is.
pi_184883660
Ze gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat in de tijd dat er 1 vegetarische rookworst word verkocht er waarschijnlijk 100 gewone rookworsten zijn verkocht. Dat lijkt me DE reden van het prijsverschil.
  donderdag 7 februari 2019 @ 20:52:51 #284
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184883701
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 20:46 schreef Remzz het volgende:
Ik vind het altijd zo boeiend dat elk bedrijf dus zelfs Unilever de eerste de beste medewerker naar voren schuift om een dagje mee te lopen met iemand van de Keuringsdienst. Deze man ook, kan totaal niet uit zijn woorden komen zet daar gewoon een gladde verkoper neer en je bedrijf komt veel beter op tv.
Denk echt niet dat die Mark zomaar een medewerker is. Is of productontwikkelaar of een man van de afdeling PR.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184883729
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 20:51 schreef Remzz het volgende:
Ze gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat in de tijd dat er 1 vegetarische rookworst word verkocht er waarschijnlijk 100 gewone rookworsten zijn verkocht. Dat lijkt me DE reden van het prijsverschil.
Inderdaad. Ook vreemd dat die man dat niet noemt, en ondertussen totaal niet uit z'n woorden komt.
  donderdag 7 februari 2019 @ 21:00:10 #286
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184883927
Mark Adelaars:
R&D Manager Local Jewels Benelux
Locatie Unilever Benelux, Rotterdam.

Daarvoor: Technical Project Leader Meat Innovations.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184883928
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 20:53 schreef jevl het volgende:

[..]

Inderdaad. Ook vreemd dat die man dat niet noemt, en ondertussen totaal niet uit z'n woorden komt.
Volgens mij heeft die man al 30* hetzelfde antwoord gegeven en gaat het nu voor de 31e keer weer in iets andere woorden brengen.

Beetje een zwakke/zoekende aflevering.
pi_184886310
Deels natuurlijk ook montage, is veel leuker om mensen te laten stotteren want dat vinden de kijkers leuk.

Snap trouwens niet de logica waarom die vegetarische producten zo graag op vlees willen lijken ?
Gewoon groente kopen kan toch ook ?
  donderdag 7 februari 2019 @ 22:35:22 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184886373
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 22:33 schreef ddx het volgende:
Deels natuurlijk ook montage, is veel leuker om mensen te laten stotteren want dat vinden de kijkers leuk.

Snap trouwens niet de logica waarom die vegetarische producten zo graag op vlees willen lijken ?
Gewoon groente kopen kan toch ook ?
Tja als tegen bont zijn en daarom imitatiebont dragen :|W
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184886658
Rtlz zend tegenwoordig bbc documantaires uit waarbij ze 24 uur lang een batch volgen, van ruwe grondstof naar eindproduct.

Dat is veel intressanter als je wilt weten waar ons eten vandaan komt.
speak only if it improves the silence.
pi_184886788
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 22:44 schreef TjjWester het volgende:
Rtlz zend tegenwoordig bbc documantaires uit waarbij ze 24 uur lang een batch volgen, van ruwe grondstof naar eindproduct.

Dat is veel intressanter als je wilt weten waar ons eten vandaan komt.
Zo Wordt Het Gemaakt op RTL Z
Inside the Factory op BBC2
pi_184887701
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 20:51 schreef Remzz het volgende:
Ze gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat in de tijd dat er 1 vegetarische rookworst word verkocht er waarschijnlijk 100 gewone rookworsten zijn verkocht. Dat lijkt me DE reden van het prijsverschil.
Lijkt me eerder omdat Unox de enige is met vegetarische rookworsten. Normale rookworsten zijn er van tientallen merken, dus als die van Unox te duur is gaan veel mensen wel voor een goedkoper merk. Een vegetariėr heeft de keuze tussen geen rookworst of een duurdere. Vegetariėrs zijn vaak wel bereid meer te besteden om vleesloos te eten.
pi_184888097
Unox is niet de enige met vegetarische rookworsten.

pi_184888222
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 23:17 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Lijkt me eerder omdat Unox de enige is met vegetarische rookworsten. Normale rookworsten zijn er van tientallen merken, dus als die van Unox te duur is gaan veel mensen wel voor een goedkoper merk. Een vegetariėr heeft de keuze tussen geen rookworst of een duurdere. Vegetariėrs zijn vaak wel bereid meer te besteden om vleesloos te eten.
jij hebt sowieso de aflevering niet eens gezien.

ze gingen langs bij de vegetarische slager, en valess lag op tafel tijdens de telefoonsessies.

maar maakt alsnog niet uit want het gaat om de oplage. varkensvlees kost niks en als je het zo groots als unox kan inkopen naargelang de vraag van vleesrookworsten kan je daar met kleine oplage vega-ingredienten niet tegen op boksen.
pi_184888254
quote:
10s.gif Op donderdag 7 februari 2019 23:40 schreef racerdkb het volgende:

[..]
maar maakt alsnog niet uit want het gaat om de oplage. varkensvlees kost niks en als je het zo groots als unox kan inkopen naargelang de vraag van vleesrookworsten kan je daar met kleine oplage vega-ingredienten niet tegen op boksen.
Klopt maar ik vind het raar dat zo´n groot bedrijf als Unox/Unilever dit niet gewoon toegeeft.
pi_184888321
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 23:42 schreef Remzz het volgende:

[..]

Klopt maar ik vind het raar dat zo´n groot bedrijf als Unox/Unilever dit niet gewoon toegeeft.
denk dat ze het gewoon niet bedacht hebben :') ik vond juist dat ze prima transparant waren, ze waren for once welkom bij een groot nederlands bedrijf waar ze ook het productieproces mochten filmen.
pi_184888809
Unox was wel open over hun producten.
  vrijdag 8 februari 2019 @ 00:23:01 #298
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184888927
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 23:32 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
Unox is niet de enige met vegetarische rookworsten.

[ afbeelding ]
Nee, die kwamen ook allemaal in beeld.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 8 februari 2019 @ 00:24:01 #299
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184888939
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 00:12 schreef sig000 het volgende:
Unox was wel open over hun producten.
Dat waren ze met diezelfde Mark ook al eerder.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 8 februari 2019 @ 00:30:09 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184889001
Uitzending over Hamburgers figureerde diezelfde man ook al.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')