abonnement Unibet Coolblue
pi_182191568

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_182191605
Mandy (2018) - IMDb



Wow, wat een krankzinnige trip!

Toen de film opende met Starless van King Crimson, een van mijn favoriete nummers aller tijden, wist ik dat dit niet meer fout kon gaan. Twee uur lang werd ik meegevoerd door ronkende soundtrack en de bedwelmende beelden gehuld in een waas van geel, rood en blauw. Niets minder dan een audiovisueel meesterwerk. Wat ben ik blij dat ik deze film in de cinema heb mogen aanschouwen. Net zoals films als Beyond the Black Rainbow, Enter the Void en Mother! is ook Mandy op de eerste plaats een ervaring die je het beste kunt ondergaan onder het genot van een stevige beeld- en geluidsinstallatie. Deze film zal dan ook nooit op die manier tot zijn recht komen op een laptopschermpje.

Het verhaal is simpel: Mandy en Red (zal vast geen toeval zijn dat het openingsnummer uit het King Crimson album met dezelfde naam komt) wonen vredig samen in een bescheiden huisje midden in een afgelegen bos. Nadat de leider van een groep religekkies geobsedeerd raakt door Mandy beveelt hij zijn apostelen om haar te ontvoeren zodat hij haar kan inwijden in hun cult. Mandy is echter niet onder de indruk van cultleider Jeremiah en dat komt haar duur te staan. Red, die met eigen ogen aan heeft moeten zien wat haar werd aangedaan is uit op wraak. Het verhaal dient voornamelijk als kapstok voor de hallucinante nachtmerrie die Cosmatos ons voorschotelt. Waar veel style-over-substance films met dezelfde aspiraties de neiging hebben om het plot zo abstract mogelijk te maken zodat er geen touw meer aan vast te knopen is, doet Mandy het tegenovergestelde. De verhaaltechnische rode draad en de gegronde emotionele lading zorgen ervoor dat je je 100% kunt inleven in de bizarre droomwereld vol gemuteerde LSD-bikers, occulte artefacten en astrologische vergezichten. Ik heb magical realism zelden zo doeltreffend verwezenlijkt zien worden. Vanwege de mix tussen hedendaagse referenties en fantasy-horror elementen voelt het alsof je je in een andere dimensie op deze planeet waant. Terugkijkend naar Beyond the Black Rainbow is het ook geen verassing dat Cosmatos hiertoe in staat is, in Mandy komt hij echter nog een stapje dichter bij perfectie.

Ondanks dat de film twee distinctieve helften kent, blijft de stijl consistent. Het is enkel de toon die verandert. De lome, dromerige sfeer die aanwezig is wanneer we kennis maken met Red en Mandy schakelt in de tweede helft over naar een intense wraakexercitie gevuld met kettingzaag battles, afgehakte hoofden en bloedfonteinen. Maar zelfs die uitspattingen zijn op een artistieke manier binnen de perken gehouden. In andere woorden, wie een groot splatterfeest verwacht zal van een koude kermis thuis komen. Als ik één minpuntje zou moeten noemen zou het dan ook zijn dat Cosmatos regelmatig door middel van intense scènes de indruk wekt dat vanaf dat moment alle remmen losgaan, waarna hij bij de daaropvolgende scène weer rustig zijn tijd neemt met als gevolg dat die opgebouwde intensiteit weer verloren gaat. Ik ben er echter van overtuigd dat dit bij de tweede kijkbeurt veel minder opvallend zal zijn.

De acteerprestaties zijn uitstekend. Riseborough heeft een perfect passende uitstraling, Roache is geniaal als pathetische cultleider en Cage is weer helemaal in zijn element. Cage is op momenten zo krankzinnig dat je erom moet lachen terwijl je met hem meeleeft en dat werkt verrassend goed. Er zit sowieso best wel wat geslaagde humor in de film. Met name de Cheddar Goblin zal van de nodige cultstatus gaan genieten.

Het is niets minder dan geniaal hoe Cosmatos een hoop pulpy grindhouse horrorelementen in een uitermate sfeervol art-house jasje heeft weten te gieten zodat zelfs ik ervan heb kunnen genieten.
Dat Cosmatos na twee films al zo'n eigen stijl heeft weten te ontwikkelen belooft veel goeds voor de toekomst. Ook Cage heeft bewezen dat het nog lang geen tijd voor hem is om achter de geraniums te gaan zitten en ik kijk dan ook enorm uit naar zijn aanstaande project met mad genius Sion Sono. Ik ben bang dat ik er niet aan ontkom om een nieuwe plek vrij te maken in mijn top 10. Met twee top 10 noteringen kan filmjaar 2018 nu al niet meer stuk wat mij betreft.

IMDb: 6.9/10
Ik: 10/10
  vrijdag 28 september 2018 @ 19:46:48 #3
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182191745
Goed geschreven recensie, Cikx. Ik vond de film persoonlijk iets minder indrukwekkend. Zeker de tweede helft.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182192212
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:46 schreef EP3 het volgende:
Goed geschreven recensie, Cikx. Ik vond de film persoonlijk iets minder indrukwekkend. Zeker de tweede helft.
Dank. :)
Kan ik me wat bij voorstellen hoor aangezien de tweede helft zo'n andere toon heeft.
Gelukkig waren beide helemaal mijn ding.
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:41:32 #5
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182192836
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:10 schreef Cikx het volgende:

[..]

Dank. :)
Kan ik me wat bij voorstellen hoor aangezien de tweede helft zo'n andere toon heeft.
Gelukkig waren beide helemaal mijn ding.
Het is wel n film die erin is geslaagd om n compleet eigen universum te creëren. Dat alleen maakt m al het bekijken waard. De uitvoering - met name in de eerste helft - was fascinerend en zo nu en dan zelfs adembenemend. Ik vind het denk ik vooral jammer dat de geraffineerde ambiance gaandeweg steeds meer terrein verloor ten dienste van de primitieve grimmigheid.

Maar absoluut n aanrader. Krijgt van mij n 8.

O, en Cage was werkelijk fenomenaal. Die rol is op zijn lijf geschreven.

[ Bericht 4% gewijzigd door EP3 op 28-09-2018 20:47:01 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182247457
The Glass Castle (2017) - IMDb coming of age drama over een jong meisje wat opgroeit in een armoedige,disfunctionele familie. De getraumatiseerde, alcoholistische vader sleept de hele familie (4 kids met hun moeder) het hele land door op de vlucht voor de politie, schuldeisers en de overheid. De kinderen proberen op latere leeftijd de wurgende ellende van de familie te ontvluchten maar dat blijkt nog niet zo simpel.

Het is een waargebeurd, aangrijpend verhaal over de effecten die een dergelijk milieu heeft op opgroeiende kinderen. Doet hier en daar wel aan 'Captain Fantastic' denken. De vader wordt gespeeld door Woody Harrelson en die laat zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan het spelen van een vrij onnozele crimineel of politieagent. Kinderen spelen ook de sterren van de hemel, met name in het gedeelte als ze jong zijn. Behoorlijk goed drama en de beelden op het einde voegen nog een extra dimensie toe: een 7,5

Mandy (2018) - IMDb is al veel over geschreven dus ik hou het kort. Een kinderloos echtpaar leeft geïsoleerd in een afgelegen buitengebied. Een krankzinnige cult/sekte kidnapt de vrouw en vanaf dat moment breekt de hel -letterlijk en figuurlijk- los.

Geen echte horror maar meer een bloederige revenge thriller met redelijk simpel plot, het moet het meer van de opmerkelijke plaatjes en muziek hebben. Een bijzondere film die je aanspreekt of niet. Vervreemde surrealistische sfeer met aparte soundtrack en soms ronduit psychedelisch aandoende beelden. Snufjes van David Lynch, Hellraiser, Enter the Void wat hier en daar gelardeerd is met zwarte humor. Ik vond het wel wat hebben maar mijn vrouw vond het werkelijk niets en zo zal de film iedereen wel verdelen denk ik.

Paar kritiekpuntjes: de zoektocht en afslacht/vechtpartijen hadden wat uitgebreider mogen zijn en de biker-mutanten (leuke vondst trouwens, gaf net even dat bovennatuurlijke tintje) waren te overduidelijk gebaseerd op de cenobites uit Hellraiser. Desondanks dat toch aardig filmpje, met name door de originele uitvoering een verademing tussen het aanbod van Hollywood troep: 7-


Ready Player One (2018) - IMDb in de toekomst brengen we een groot gedeelte van onze tijd door in een gigantische virtual reality wereld genaamd OASIS, zeg een soort Second Life meets C&C. De bouwer hiervan komt te overlijden. Hij heeft echter -lang voor zijn overlijden- een tamelijk complex 'easter egg' ingebouwd waarbij de bezoekers worden uitgedaagd om deze te vinden, dit om uiteindelijk de erfenis over OASIS te verkrijgen. Natuurlijk is daar ook een grote boze firma die dat ook graag, kostte wat het kost, zou willen verkrijgen voordat een individuele deelnemer dat voor elkaar krijgt.

Tikje moralistisch-drammerig Spielberg goed vs. kwaad spektakel, gefilmd in een hysterische ADHD stijl wat we tegenwoordig wel vaker zien. Moordend snel tempo, moordend snelle dialogen waarbij de acteurs bijna zonder adem te halen over en weer hun teksten spuwen en er derhalve geen diepgang ontstaat of tijd wordt gegund om iets te laten landen. Maar wellicht is dat ook niet de film hiervoor, het is gewoon pure adrenaline entertainment.

En dan zit je met deze film wel goed want verder adembenemende CGI (ala avatar), origineel concept, leuke 80's referenties (ook als je niet opgegroeid bent in deze periode goed te snappen) en een buitengewoon interessant toekomstbeeld over VR. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst idd onze tijd zo door gaan brengen. Het contrast tussen de VR wereld en de realiteit is scherp neergezet, ik vond het af en toe jammer als er weer een scene in de realiteit was geschoten, de VR wereld is beter..nu al ;) Een 7-


[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 01-10-2018 16:08:12 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  maandag 1 oktober 2018 @ 15:57:02 #7
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182254913
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 08:52 schreef mister_white het volgende:
[knip]
Mooie kritieken schrijf je :Y
quote:
Ik vond het wel wat hebben maar mijn vrouw vond het werkelijk niets en zo zal de film iedereen wel verdelen denk ik.
Dat zal hier denk ik ook het geval zijn, dus misschien moet ik hem maar gewoon alleen gaan kijken :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182255080
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:57 schreef flipsen het volgende:

[..]

Mooie kritieken schrijf je :Y

Dank je! Ik doe het al een poosje maar altijd leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt :)
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  maandag 1 oktober 2018 @ 16:23:04 #9
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182255499
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 08:52 schreef mister_white het volgende:
De vader wordt gespeeld door Woody Harrelson en die laat zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan het spelen van een vrij onnozele crimineel of politieagent.
The People vs. Larry Flynt (1996) - IMDb
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182258816
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb


2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)

Recensie:
De film begon oke, het eerste uur was oke, met elke minuut die voorbij ging vroeg ik me meer af hoe het nog enigszins logisch af kon gaan lopen. Wat voor leipigheid gaan we nog tegenkomen waardoor het verhaal een soort van logica heeft.

Toen was ik bij minuut 125 en bleek dat er helemaal niet te zijn. Niks sloeg ergens op, was gewoon allemaal verhaallijntjes bij elkaar gestopt wat nergens naar toe gaat.

3 uit de 10 sterren omdat de filmkwaliteit zelf wel goed is, leuk landschap, wel een specifieke opzet.

Hier is mijn KLB topic over deze film
KLB / film hold the dark, vreselijk

Hier is mijn topic erover waar ik mensen vraag waar de film op slaat (mijn vragen staan daar in de spoiler tag) maar blijkbaar heeft gewoon niemand een antwoord erop
F&S / Film: hold the dark

Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
pi_182259068
Misschien leuk voor de filmliefhebbers hier. De jaarlijkse FOK! film top 100 is weer van start gegaan. Iedereen die zin heeft om mee te doen kan zijn lijstje in dit topic plaatsen. :)

F&S / [Tournament] FOK! Film Top 100 2018 - 17e Editie
  maandag 1 oktober 2018 @ 19:45:38 #12
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182259590
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:09 schreef momentius het volgende:
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb
[ afbeelding ]

2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)
Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
Heb je ook een review geplaatst op IMDB?
quote:
Let me start by saying that this movie is not completely garbage. It has something to it that keeps you going. For some reason, despite an unintelligible plot and amazingly slow pace, you still find yourself watching the movie waiting for it to redeem itself. It doesn't. The more time you invest in this adventure, the more painful it becomes to admit that this movie is beyond redemption, that nothing normal is going to happen and that you wasted two hours of your life.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182259683
quote:
10s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:45 schreef flipsen het volgende:

[..]

Heb je ook een review geplaatst op IMDB?

[..]

Lol nee dat niet, eerlijk waar niet dus trouwens :D Gelukkig zijn er dus wel andere mensen die precies zoals ik denken en ervaren xd
pi_182278083
Leave No Trace (2018)



Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_182284251
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Leave No Trace (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
Ook gezien en ben het eens met je. Viel inderdaad wat tegen en had beter uitgewerkt kunnen worden.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 04:01:31 #16
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182285998
Ik kon ook totaal niet in Mandy in komen, terwijl ik wel hou van dit soort films, maar was ook aan het appen met een van de mooiste vrouwen van de wereld, dus dat was wat afleiding ;)
  † In Memoriam † woensdag 3 oktober 2018 @ 08:40:47 #17
368283 ato
pi_182287476
A quiet place
Horror/sf


https://www.moviemeter.nl/film/1116842
Ofwel de film begint met een gezin die stil zijn en het zo houden, zij communiceren via gebarentaal.
Gevaren dreigen door onbekende monsters die bij een hard geluid er plotseling zijn.
Het gaat nog redelijk, tot een drama plaats vind.

Eindelijk de film gezien, waar best wel promo over werd gemaakt.
Als horror fan was ik wat teleurgesteld omdat de monsters/aliens mij wat tegen vielen.

Maar het verhaal is wel goed uitgedacht op een paar foutjes na.
Cast is goed en het heeft een beklemmende sfeer, vooral in de tweede helft wordt het spannend.

IDM 7.7
Ik 7
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 3 oktober 2018 @ 09:02:44 #18
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182287740
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Leave No Trace (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  woensdag 3 oktober 2018 @ 15:12:15 #19
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182294399
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 04:01 schreef EasyLife het volgende:
Ik kon ook totaal niet in Mandy in komen, terwijl ik wel hou van dit soort films, maar was ook aan het appen met een van de mooiste vrouwen van de wereld, dus dat was wat afleiding ;)
Je zat als enige in de bioscoop of op de achterste rij? Ik ben echt geen held, maar iemand die met zijn oplichtende schermpje een film voor alle anderen compleet weet te verpesten, die kan wel op een paar luide godvers van mij rekenen...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182295231
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 15:12 schreef flipsen het volgende:

[..]

Je zat als enige in de bioscoop of op de achterste rij? Ik ben echt geen held, maar iemand die met zijn oplichtende schermpje een film voor alle anderen compleet weet te verpesten, die kan wel op een paar luide godvers van mij rekenen...
De film is al te downloaden dus hij kan hem ook gewoon thuis op de bank gekeken hebben. Als je hem al thuis kijkt zou ik ook aanraden om alle afleiding ver weg te leggen, want het is inderdaad een film waar je helemaal in moet zitten. Ik kan me voorstellen dat een appje je compleet uit de ervaring haalt.
pi_182295281
Ranpo jigoku (2005) - IMDb



Een mixed bag deze Japanse horror-anthologie bestaande uit 4 shorts gebaseerd op de verhalen van schrijver Edogawa Rampo. Alle vier zijn ze bijzonder stijlvol geschoten, maar geen enkele wist me echt te pakken.

Het begint met het korte Mars Canal, een intrigerend begin, maar voorbij voordat ik er erg in had. Het was vooral erg sfeervol en abstract. Helaas werd dat niet helemaal doorgezet in het tweede filmpje genaamd Mirror Hell. Ondanks de mooie shots had het plotje weinig interessants te bieden. Vooral de symboliek met de spiegels werd behoorlijk door de strot gedouwd. Maar goed, die titel heeft die niet voor niets. Catterpillar, het derde deel uit de reeks vond ik het leukst. Lekker pervers en stijlvol. Het einde waarin de motieven van de personages worden blootgelegd vond ik een stuk minder. Die waren zo krankzinnig dat het moeilijk werd om het geheel nog serieus te nemen. De laatste short, Crawling Bugs, begon erg sterk, maar ontspoorde steeds meer richting het einde toe.

Ondanks dat ik wat moeite had met de absurditeit toch nog een voldoende vanwege de sterke stijl die over de gehele linie zichtbaar is.

IMDb: 6.4
Ik: 6.0
pi_182295324
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 09:02 schreef govie het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 16:12:28 #23
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182295530
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:00 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182296005
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:12 schreef govie het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ben ik wel met je eens!
pi_182315375
The Limit of Sleeping Beauty (2017) - IMDb



Waanzinnig gaaf!

Qua opzet is The Limit of Sleeping Beauty een typisch hedendaags rise-and-fall verhaaltje zoals we die wel vaker gezien hebben. Aki is een aspirant actrice die naar Tokio verhuist om haar droom te verwezenlijken. Het pad dat ze bewandelt gaat echter niet over rozen en gaandeweg begint ze haar grip op de realiteit te verliezen. Droom en werkelijkheid lopen naadloos in elkaar over waardoor je je ook als kijker begint af te vragen wat echt is en wat niet. Wat deze film echter zo uniek maakt is de manier waarop beeld en geluid gecombineerd worden om de ideale droomwereld te creëren. Er hangt een onwaarschijnlijk fijne sfeer in de film dankzij de warme neonbelichting (Debie fans will love it!) en hypnotiserende soundtrack. Dit gaat gepaard met een krankzinnige montage waarbij er gretig op los wordt geëxperimenteerd. Het is alsof je van videoclip naar videoclip gaat. Zowat elk frame is er een om in te lijsten. Gelukkig ging dat wat mij betreft niet ten koste van de inhoud. Vooral vanwege de aandoenlijke acteerprestaties kon ik me blijven inleven in het verhaal van Aki. De kwetsbaarheid die Yuki Sakurai uitstraalt wist me ondanks alle visuele bravoure toch te raken. Richting het einde wordt de film wel steeds grimmiger dankzij een aantal aangrijpende gebeurtenissen waarvan we inmiddels weten dat ze niet ver van de realiteit verwijderd zijn. Net op het moment dat ik bang was dat de film als een nachtkaars uit zou gaan worden nog eens alle registers opengetrokken. Heerlijk!

Ik vraag me op dit moment nog steeds af of er een sluitende verklaring voor het verhaal te vinden is of dat het allemaal open is voor ieders eigen interpretatie. Dit is hoe dan ook een geweldige zintuiglijke ervaring waar ik me ongetwijfeld vaker aan zal gaan blootstellen.

IMDb: 5.8/10 (49 stemmen!)
Ik: 9/10
pi_182328071
Eight Grade

Wat was ik denkende? Ik zag posts op een forum dat hij de hype waard was. Okay de hype of de film niet meegekregen maar ik dacht proberen dan maar. Onderwerp is een heel awkward meisje die van middle school naar high school gaat. Daar hadden de alarmbellen al af moeten gaan denk ik maar ik heb toch gekeken. De eerste scene was al moeilijk te kijken omdat het een of ander slecht self hulp filmpje van het rare meisje is en ze 1000 keer like zegt. Het wordt ook niet minder ongemakkelijk je kijkt namelijk de hele film naar een mega onzekere 12/13 jarige die voornamelijk met haar telefoon bezig is en continue bang/onzeker is en dus ook de meest cringy gesprekken voert. Een film die ongemakkelijker wegkijkt heb ik nog niet gezien. In die zin is dat knap gedaan het is denk ik een goede weergave van nu? Het probleem is dat er wat mij betreft niet echt een pay-off inzit voor al deze cringe.
Op imdb heeft hij een 7.8 ik zie een metascore van 9.0 Ik denk dat ik niet verder kom dan een 3/10
pi_182337045
quote:
15s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 04:16 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Eight Grade
[ afbeelding ]
Wat was ik denkende? Ik zag posts op een forum dat hij de hype waard was. Okay de hype of de film niet meegekregen maar ik dacht proberen dan maar. Onderwerp is een heel awkward meisje die van middle school naar high school gaat. Daar hadden de alarmbellen al af moeten gaan denk ik maar ik heb toch gekeken. De eerste scene was al moeilijk te kijken omdat het een of ander slecht self hulp filmpje van het rare meisje is en ze 1000 keer like zegt. Het wordt ook niet minder ongemakkelijk je kijkt namelijk de hele film naar een mega onzekere 12/13 jarige die voornamelijk met haar telefoon bezig is en continue bang/onzeker is en dus ook de meest cringy gesprekken voert. Een film die ongemakkelijker wegkijkt heb ik nog niet gezien. In die zin is dat knap gedaan het is denk ik een goede weergave van nu? Het probleem is dat er wat mij betreft niet echt een pay-off inzit voor al deze cringe.
Op imdb heeft hij een 7.8 ik zie een metascore van 9.0 Ik denk dat ik niet verder kom dan een 3/10
Ik probeer ook vaak echt alles te kijken ook al weet ik van te voren dat het niet echt voor mij weggelegd is.

Waarschijnlijk had je een paar jaar jonger moeten zijn om dit te kunnen waarderen. Ik kijk ook wel eens van die tiener films maar dat is idd vaak niet om aan te zien. Idd het taalgebruik wat op dat moment populair is zoals 'like' of 'toxic' kan mij ook storen maar zo gaat dat nou eenmaal.

Een wat oudere film waar een tiener de hoofdrol in speelt die ik wel echt goed vond.

Christiane F

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981) - IMDb
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 17:45:07 #28
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_182338591
zijn er op film1 nog aan te raden films? ik zit erover te denken om een abonnement te nemen op deze dienst. ik houd van avonturenfilms, animatie, actie en scyfy
pi_182338636
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 16:15 schreef Wiebeldak het volgende:

[..]

Ik probeer ook vaak echt alles te kijken ook al weet ik van te voren dat het niet echt voor mij weggelegd is.

Waarschijnlijk had je een paar jaar jonger moeten zijn om dit te kunnen waarderen. Ik kijk ook wel eens van die tiener films maar dat is idd vaak niet om aan te zien. Idd het taalgebruik wat op dat moment populair is zoals 'like' of 'toxic' kan mij ook storen maar zo gaat dat nou eenmaal.

Een wat oudere film waar een tiener de hoofdrol in speelt die ik wel echt goed vond.

Christiane F

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981) - IMDb
Films over high school kan ik meestal wel waarderen. Dat zijn ook bijna altijd comedy's heb ik het idee. Deze film is trouwens duidelijk niet voor mensen jonger dan ik bedoeld, ik denk eerder voor yuppen met kinderen op de basisschool. Qua taalgebruik weet ik zeker dat het script er zo op geschreven is in het eerste filmpje is ze misschien het meest onzeker en dat uit zich dus in elk woord een like. Nou is dat natuurlijk niet uniek voor kleine meisjes, heel veel Amerikanen hebben daar last van. Maargoed ik denk dat ik de film wel minder slecht vind dan het cijfer dat ik hem geef het punt is dat het gewoon niet voor mij is.

Die film die jij aanraad moet ik al een tijdje kijken.
pi_182338668
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:45 schreef GayGuy het volgende:
zijn er op film1 nog aan te raden films? ik zit erover te denken om een abonnement te nemen op deze dienst. ik houd van avonturenfilms, animatie, actie en scyfy
kan je beter Netflix nemen.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_182339225
quote:
15s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 04:16 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Eight Grade
[ afbeelding ]
Wat was ik denkende? Ik zag posts op een forum dat hij de hype waard was. Okay de hype of de film niet meegekregen maar ik dacht proberen dan maar. Onderwerp is een heel awkward meisje die van middle school naar high school gaat. Daar hadden de alarmbellen al af moeten gaan denk ik maar ik heb toch gekeken. De eerste scene was al moeilijk te kijken omdat het een of ander slecht self hulp filmpje van het rare meisje is en ze 1000 keer like zegt. Het wordt ook niet minder ongemakkelijk je kijkt namelijk de hele film naar een mega onzekere 12/13 jarige die voornamelijk met haar telefoon bezig is en continue bang/onzeker is en dus ook de meest cringy gesprekken voert. Een film die ongemakkelijker wegkijkt heb ik nog niet gezien. In die zin is dat knap gedaan het is denk ik een goede weergave van nu? Het probleem is dat er wat mij betreft niet echt een pay-off inzit voor al deze cringe.
Op imdb heeft hij een 7.8 ik zie een metascore van 9.0 Ik denk dat ik niet verder kom dan een 3/10
Ik kijk meestal geen trailers vooraf maar voor deze wel even gedaan, leek me toen al bagger dus niet gekeken. Door jou ga ik die moeite ook niet meer nemen.
Even a broken clock is right twice a day.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 21:57:38 #32
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_182343013
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:51 schreef Tim86 het volgende:

[..]

kan je beter Netflix nemen.
heb ik al, maar netflix heeft ook niet alles
pi_182343084
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 21:57 schreef GayGuy het volgende:

[..]

heb ik al, maar netflix heeft ook niet alles
En Film1 nog minder. Mijn moeder heeft het, maar het is echt dikke schijt. Die shit heeft amper nog bestaansrecht, behalve voor (oudere) mensen zonder Smart TV's die alle fatsoenlijke services kunnen regelen. Vroeger had Film1 als eerste releases voor ze op tv kwamen etc, maar nu lopen ze zo ver achter op de rest..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_182343270
quote:
15s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 04:16 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Eight Grade
[ afbeelding ]
Op imdb heeft hij een 7.8 ik zie een metascore van 9.0 Ik denk dat ik niet verder kom dan een 3/10
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 18:30 schreef danos het volgende:

[..]

Ik kijk meestal geen trailers vooraf maar voor deze wel even gedaan, leek me toen al bagger dus niet gekeken. Door jou ga ik die moeite ook niet meer nemen.
Ik vond de film wel leuk :)

Ja soms zijn er cringy momenten, maar dat is ook de bedoeling.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:07:22 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182343279
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 16:15 schreef Wiebeldak het volgende:

[..]

Ik probeer ook vaak echt alles te kijken ook al weet ik van te voren dat het niet echt voor mij weggelegd is.

Waarschijnlijk had je een paar jaar jonger moeten zijn om dit te kunnen waarderen. Ik kijk ook wel eens van die tiener films maar dat is idd vaak niet om aan te zien. Idd het taalgebruik wat op dat moment populair is zoals 'like' of 'toxic' kan mij ook storen maar zo gaat dat nou eenmaal.

Een wat oudere film waar een tiener de hoofdrol in speelt die ik wel echt goed vond.

Christiane F

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981) - IMDb
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:08:38 #36
480822 life4coding
Mijn echte naam is Marco
pi_182343305
quote:
15s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 04:16 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Eight Grade
[ afbeelding ]
Wat was ik denkende? Ik zag posts op een forum dat hij de hype waard was. Okay de hype of de film niet meegekregen maar ik dacht proberen dan maar. Onderwerp is een heel awkward meisje die van middle school naar high school gaat. Daar hadden de alarmbellen al af moeten gaan denk ik maar ik heb toch gekeken. De eerste scene was al moeilijk te kijken omdat het een of ander slecht self hulp filmpje van het rare meisje is en ze 1000 keer like zegt. Het wordt ook niet minder ongemakkelijk je kijkt namelijk de hele film naar een mega onzekere 12/13 jarige die voornamelijk met haar telefoon bezig is en continue bang/onzeker is en dus ook de meest cringy gesprekken voert. Een film die ongemakkelijker wegkijkt heb ik nog niet gezien. In die zin is dat knap gedaan het is denk ik een goede weergave van nu? Het probleem is dat er wat mij betreft niet echt een pay-off inzit voor al deze cringe.
Op imdb heeft hij een 7.8 ik zie een metascore van 9.0 Ik denk dat ik niet verder kom dan een 3/10
Beetje girly
Ik ben Marco, ik hou van alles wat met internet te maken heeft.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:09:19 #37
480822 life4coding
Mijn echte naam is Marco
pi_182343316
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 15:58 schreef Cikx het volgende:
Ranpo jigoku (2005) - IMDb

[ afbeelding ]

Een mixed bag deze Japanse horror-anthologie bestaande uit 4 shorts gebaseerd op de verhalen van schrijver Edogawa Rampo. Alle vier zijn ze bijzonder stijlvol geschoten, maar geen enkele wist me echt te pakken.

Het begint met het korte Mars Canal, een intrigerend begin, maar voorbij voordat ik er erg in had. Het was vooral erg sfeervol en abstract. Helaas werd dat niet helemaal doorgezet in het tweede filmpje genaamd Mirror Hell. Ondanks de mooie shots had het plotje weinig interessants te bieden. Vooral de symboliek met de spiegels werd behoorlijk door de strot gedouwd. Maar goed, die titel heeft die niet voor niets. Catterpillar, het derde deel uit de reeks vond ik het leukst. Lekker pervers en stijlvol. Het einde waarin de motieven van de personages worden blootgelegd vond ik een stuk minder. Die waren zo krankzinnig dat het moeilijk werd om het geheel nog serieus te nemen. De laatste short, Crawling Bugs, begon erg sterk, maar ontspoorde steeds meer richting het einde toe.

Ondanks dat ik wat moeite had met de absurditeit toch nog een voldoende vanwege de sterke stijl die over de gehele linie zichtbaar is.

IMDb: 6.4
Ik: 6.0
Is het een enge film? Kruipt mijn meissie tegen me aan als we hem samen kijken?
Ik ben Marco, ik hou van alles wat met internet te maken heeft.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:09:35 #38
480822 life4coding
Mijn echte naam is Marco
pi_182343328
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Leave No Trace (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
Deze wou ik nog kijken!
Ik ben Marco, ik hou van alles wat met internet te maken heeft.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:10:14 #39
480822 life4coding
Mijn echte naam is Marco
pi_182343350
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:09 schreef momentius het volgende:
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb
[ afbeelding ]

2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)

Recensie:
De film begon oke, het eerste uur was oke, met elke minuut die voorbij ging vroeg ik me meer af hoe het nog enigszins logisch af kon gaan lopen. Wat voor leipigheid gaan we nog tegenkomen waardoor het verhaal een soort van logica heeft.

Toen was ik bij minuut 125 en bleek dat er helemaal niet te zijn. Niks sloeg ergens op, was gewoon allemaal verhaallijntjes bij elkaar gestopt wat nergens naar toe gaat.

3 uit de 10 sterren omdat de filmkwaliteit zelf wel goed is, leuk landschap, wel een specifieke opzet.

Hier is mijn KLB topic over deze film
KLB / film hold the dark, vreselijk

Hier is mijn topic erover waar ik mensen vraag waar de film op slaat (mijn vragen staan daar in de spoiler tag) maar blijkbaar heeft gewoon niemand een antwoord erop
F&S / Film: hold the dark

Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
Echt mooi dat je even de moeite hebt gedaan om er zoveel over te schrijven
Ik ben Marco, ik hou van alles wat met internet te maken heeft.
pi_182345963
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 22:09 schreef life4coding het volgende:

[..]

Is het een enge film? Kruipt mijn meissie tegen me aan als we hem samen kijken?
Dat denk ik niet. Er zitten geen jumpscares in of wat dan ook. De horror zit hem in die zin meer in het perverse en lugubere. Ik denk dat ze je eerder zal vragen waar jullie in godsnaam naar zitten te kijken. :P Het is in elk geval absoluut geen conventionele of mainstream horror film.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 15:24:38 #41
480822 life4coding
Mijn echte naam is Marco
pi_182352750
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 00:21 schreef Cikx het volgende:

[..]

Dat denk ik niet. Er zitten geen jumpscares in of wat dan ook. De horror zit hem in die zin meer in het perverse en lugubere. Ik denk dat ze je eerder zal vragen waar jullie in godsnaam naar zitten te kijken. :P Het is in elk geval absoluut geen conventionele of mainstream horror film.
Hahaha zo goor dat je afterecht echt denkt, waar ben ik nu in beland?
Ik ben Marco, ik hou van alles wat met internet te maken heeft.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 15:57:39 #42
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182353071
Turks fruit

Een banaan in je pruim peren!

10/10! :o
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182353270
Pacific Rim 2
leuk, grote robots, grotere kaiju

Avengers Infinity War I
Bagger echt jammer

Solo A Star Wars Story
Van alle starwars prequels an post-materiaal was deze wel leuk. han-Solo en Chewbacca zijn overtuigend. Ook de concept art is erg Star Wars waardig.

Maleficent
Schattig

Sandman (2015)
In de 80er jaren was dit vast een leuke hit.

The Girl with All the Gifts
Geinige spin op het ontstaan van zombies.

Ocean's 8
Alle films met sandra bullock vind ik wel te pruimen, weet niet waarom.

Ant-man & The Wasp:
Goede sequel. Erg gelachen. Michelle Pfeifer is mooier geworden.

Tv-series:

Wynonna Earp, seizoen 1
Na 5 afleveringen trek ik het niet meer. Waardeloos desinteresserend. Zit bijna geen spanning in.

A Discovery of Witches 2018:
Twilight achtig. Heks valt op vampier. Heel veel suggestieve romantische nonsense. Tot nu toe nog wel kijkbaar (tot aflevering 4).

Fear The Walking Dead, seizoen 4
Dit is de beste walking dead seizoen die ik heb gezien (tot aflevering 16, einde)

[ Bericht 2% gewijzigd door Aluah-Snackbar op 06-10-2018 16:23:55 ]
pi_182439393
Sorry to Bother You (2018) - IMDb



Geweldig!

Normaal gesproken houd ik totaal niet van comedies. Als ik er 5 in mijn top 100 heb is het veel. Zelden kom ik comedies tegen waarbij de humor niet geforceerd aanvoelt, maar dit is er zo een. In plaats van humor bestemd voor de grootste gemene deler gaat beginnend regisseur Boots Riley hier voor een eigenzinnige combinatie tussen onderkoelde humor en een bruisende absurdistische stijl. Een bijzonder ambitieuze en bij vlagen hilarische film is het gevolg.

Riley geeft zijn eigen draai aan het hedendaagse Oakland, Californië en creëert op die manier een alternatieve realiteit die nooit al te ver van onze werkelijkheid vandaan staat. De film gaat over een man genaamd Cassius Green die zich omhoog probeert te werken als telemarketeer. Wanneer al zijn collega's een staking organiseren om een hoger salaris af te dwingen moet Cassius kiezen tussen zijn promotie of zijn collega's en vrienden. In essentie is de film een werkvloer-comedy. Je zou het als de urban fantasy versie van Office Space (1999) kunnen zien, maar daar zou je de film te kort mee doen wat mij betreft. De film gaat namelijk veel verder dan dat met een stijl waar je "U" tegen zegt. De prachtige cinematografie en belichting gaan gepaard met gave muziek die altijd op het perfecte moment wordt ingezet. De creativiteit en het oog voor detail in deze film is werkelijk fantastisch; van de kunst aan de muren tot aan Tessa Thompson's uit de kluiten gewassen oorbellen, overal is over nagedacht.

De film staat daarnaast bol van maatschappijkritiek, maar het gaat nooit ten koste van de kwaliteit. Sterker nog, het voegt juist dat scherpe randje toe. De spot wordt gedreven met het kapitalisme, de elite, rassenverschillen, hebzucht en activisme. Allemaal zaken die we al vaker belicht hebben zien worden, maar nooit op zo'n wonderlijke manier.

De cast is super. Lakeith Stanfield draagt de film met gemak. Tessa Thompson kan in mijn ogen niks verkeerd doen en Armie Hammer is perfect gecast als maniakale CEO. De personages in de film worden amper uitgediept, maar ze hebben in ieder geval allemaal hun eigen stijl en identiteit. De relaties hadden wat mij betreft nog iets beter uitgewerkt kunnen worden. Zo wordt er meerdere malen gehint naar een mogelijke driehoeksrelatie, maar daar komt de film nooit meer op terug.

Riley neemt met deze debuutfilm ongetwijfeld teveel hooi op zijn vork want tegen het einde ontspoort het geheel enigszins. Iets wat we trouwens wel vaker zien bij beginnende regisseurs die al hun ideeën in hun eerste film stoppen in plaats van te doseren. Alles wordt hier echter met zo'n flair en energie gebracht dat ik de gehele speelduur met een lach op mijn gezicht heb zitten kijken. Lang niet iedereen zal de surrealistische insteek van deze film kunnen waarderen, maar als je op zoek bent naar een originele comedy waar de creativiteit vanaf druipt, dan ben je bij Sorry to Bother You aan het juiste adres.

IMDb: 7.4/10
Ik: 9/10

The Thing (1982) - IMDb



Fijn weerzien met deze horrorklassieker.

Ik heb altijd wel een klein zwak gehad voor films waarbij er één iemand is die iets achter houdt terwijl de rest van de groep niet weet wie van hen het is. In deze film wordt dat concept op een geweldige manier uitgewerkt. Wat vooral erg fijn is is dat het onderzoeksteam al vroeg de ernst van de situatie door heeft waardoor ze elkaar steeds minder beginnen te vertrouwen. De personages zijn ook niet naïef, maar het buitenaards wezen is ze simpelweg steeds te slim af. Wel wordt al snel duidelijk dat de bemanning één voor één zal worden afgeslacht totdat Kurt Russell over is. Gelukkig is de manier waarop dat gebeurd erg spannend met de nodige memorabele momenten. Enkel richting het einde worden er een aantal merkwaardige beslissingen genomen door een aantal personages. Sowieso was geen enkel personage echt likeable, waardoor het helaas geen emotionele impact heeft wanneer iemand wordt verorberd door het monster. Zo had ik het meeste medelijden met de wolf. Maar goed, het is ook onmogelijk om zoveel personages grondig uit te werken. Dat zou het tempo waarschijnlijk ook niet ten goede zijn gekomen en laat dat nou net zijn wat deze film zo goed maakt. Vanaf het begin zit je er meteen in en je wordt niet meer losgelaten.

De praktische effecten kunnen natuurlijk niet onbesproken blijven. Wat zien de monsters er fantastisch uit zeg. Meer dan 30 jaar na dato nog altijd even smerig en indrukwekkend als toentertijd. Het design is niet zo gestileerd als bijvoorbeeld de monsters uit Alien(s), maar het feit dat je totaal geen hoogte van deze gedrochten krijgt is juist hun kracht. Jammer dat je dit soort vakmanschap nog maar zelden ziet vandaag de dag. Op cinematografisch gebied valt er ook weinig te klagen. Er zijn genoeg mooie shots te zien en de claustrofobische sfeer is duidelijk voelbaar. Wel had ik iets meer verwacht van de score van Morricone. De main theme is sterk, maar muziek eromheen wist niet echt indruk te maken.

Daarmee kom ik uit op een halfje hoger ten opzichte van de eerste keer dat ik de film zag.

IMDb: 8.1/10
Ik: 8/10
pi_182459877
Sorry to Bother You was echt een heerlijk maf filmpje ja. :D
pi_182476442
Apostle (2018)



Toffe horror-thriller van The Raid regisseur Gareth Evans die zich afspeelt in een setting waar ik een zwak voor heb. Een religieuze cult in het Victoriaanse tijdperk? Sign me up!

De film slaagt erin om een consistente naargeestige toon aan te slaan en vermijdt goedkope jumpscares. Ik een aantal keren onder de indruk van de huiveringwekkende beelden. Helaas is het soms net iets te flashy en mist het authenticiteit. De kostuums zijn goed, maar de mensen zagen er te knap en verzorgd uit. Ik had het liever wat onguurder gezien. Daarnaast viel het me tegen dat de filmmakers niet het lef hadden om de film zo onvergefelijk te maken als dat de film zich in eerste instantie voordoet.

Desondanks blijft Gareth Evans natuurlijk wel een talentvolle regisseur en de film blijft dan ook overeind, maar er had veel meer ingezeten.

IMDb: 7.1/10
Ik: 7/10
pi_182514371
Beoning (2018) - IMDb



Burning is een Koreaanse thriller die nu al enkele dagen bij mij nazindert. De film kent een lang uitgesponnen aanloop die enig geduld van de kijker vereist, maar je merkt al snel dat je bij Chang-dong Lee in capabele handen bent. Hij weet dondersgoed waar hij mee bezig is. Achter elk shot schuilt een idee en elke gebeurtenis, hoe nietszeggend die ook lijkt, heeft een achterliggende betekenis. Twee en een half uur lang wordt er op vakkundige wijze een onderhuidse spanning opgebouwd die ten alle tijden voelbaar is. Vanaf begin af aan besluipt je een gevoel dat er iets niet pluis is.

Het begint allemaal met de introverte plattelandsjongen Jong-Soo die tijdens het rondbrengen van pakketjes toevallig zijn oud buurmeisje Hae-Mi tegen het lijf loopt. Hij herkent haar in eerste instantie niet eens meer, maar besluit toch om met haar af te spreken. Voor Hae-Mi komt dit alles mooi uit, aangezien ze iemand nodig heeft om op haar kat te passen voor wanneer zij op reis gaat naar Afrika om op zoek te gaan naar de zin van het leven. Jong-Soo vindt dit geen probleem en reist vervolgens elke dag af naar haar petieterige appartementje midden in Seoul om haar kat, die zich overigens nooit laat zien, te eten te geven. Een vreemd gevoel nestelt zich echter langzaam in je onderbuik; waarom vraag je iemand die je in geen tijden hebt gezien om op je kat te passen? Waarom kan Jong-Soo de kat nooit vinden terwijl het appartement nog geen 5 vierkante meter beslaat? Vreemd... Maar het duurt niet lang of het wordt nog vreemder.

Wanneer Jong-Soo Hae-Mi komt ophalen van het vliegveld blijkt dat ze iemand heeft meegenomen. Een charmante rijkeluisjongen genaamd Ben die ze op reis heeft leren kennen. Ben en Jong-Soo zijn min of meer elkaars tegenpolen. Ben is sociaal, hoogopgeleid, rijdt een Porsche, heeft een prachtig appartement midden in Seoul en lijkt het helemaal gemaakt te hebben, terwijl Jong-Soo een stille, eenzame binnenvetter is die een moeilijke jeugd heeft gekend. De vrijgevochten Hae-Mi zweeft er een beetje tussenin. Ze heeft de conservatieve boerengemeenschap achter zich gelaten voor het bruisende stadsleven. De drie figuren zijn kenmerkend voor de clash tussen klassen die in Zuid-Korea heerst. De jeugdige onderklasse ziet dat hun positie in de maatschappij steeds hopelozer wordt ten opzichte van de bevoorrechte elite. Een aantal recente onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat Koreaanse jongeren gemiddeld gezien tot de ongelukkigste jongeren op de wereld behoren vanwege de vernietigende sociale en economische ongelijkheid. Dit onderliggende thema wordt nooit expliciet benoemd, maar de contextuele clues en de onderlinge relaties spreken boekdelen.

Ze trekken een tijdje met zijn drieën op, waardoor er een nogal pijnlijke driehoeksverhouding ontstaat. Jong-Soo heeft moeite om voor zichzelf op te komen en Ben maakt daar gretig gebruik van. De onderhuidse spanning blijft gestaag door sudderen, maar wanneer Ben Jong-Soo op de hoogte stelt van zijn geheime hobby is het kookpunt bereikt.

Wat volgt is een puzzel van metaforen en thematiek die enkele kijkbeurten vereist om volledig te kunnen doorgronden. Het mooie eraan is dat iedereen zijn eigen oplossing zal uitdokteren. Het is typisch zo’n film die je na afloop met je vrienden gaat bespreken om vervolgens scène voor scène te ontleden. Ondanks het prikkelende mysterie is dit geen typische “mindfuck” vol plotwendingen en verrassingen. Sterker nog, het plot is opmerkelijk rechtlijnig. Misschien niet zo gek wetende dat de film gebaseerd is op een kortverhaal van Murakami waar je in nog geen half uurtje doorheen bent. Chang-dong Lee heeft er een groot gedeelte zelf bij verzonnen en zijn eigen thematiek erin verwerkt. In eerste instantie was ik teleurgesteld geen groots opgezette finale voorgeschoteld te krijgen waaruit zou blijken dat niets was zoals het leek. Voor mijn gevoel was Lee dat de kijker haast verschuldigd na zo lang de spanning te hebben opgebouwd. Na een paar dagen met de film gezeten te hebben ben ik echter steeds enthousiaster geworden over Lee’s keuze. We worden zo vaak doodgegooid met gekke plottwists of zinderende spektakelstukken dat de koelbloedige slotscène waar Lee voor kiest zonder meer verfrissend is en niettemin kenmerkend voor de virtuoze soberheid die Burning uitstraalt.

Zo ook in de fenomenale cinematografie die zonder enige opsmuk op pure en authentieke wijze de realiteit weergeeft. Geen filters, hyperediting of CGI, maar wel meeslepende long-takes en technische hoogstandjes die de natuur in al haar schone rauwheid tot leven brengen. De pracht van die akkers gehuld in nevel is met geen woorden te bevatten! De beelden gaan gepaard met de net zo indrukwekkende score van Mowg vol diepe, aardse klanken waarvan een haast primitief gevoel van dreiging uit gaat. Het hoogtepunt voor mij was de onweerstaanbare scène waarin Hae-Mi bij zonsondergang halfnaakt op de zwoele tonen van Miles Davis begint te dansen. Zelden heb ik beeld en geluid zo mooi samen zien smelten. Deze scène kan wat mij betreft zo de geschiedenisboeken in.

Naast een slow-burn thriller is Burning ook een intrigerende karakterstudie. De drie hoofdpersonages zijn stuk voor stuk boeiend. Ik heb altijd een zwak gehad voor introverte eigenheimers en Jong-Soo past perfect in dat straatje. Ah-in Yoo die in het echte leven een eloquente spreker is ondergaat een ware metamorfose en vertolkt de rol met verve. Zijn blik, zijn houding, zijn manier van spreken, alles klopt eraan. Ook beginnend actrice Jong-seo Jeon is overtuigend als de innemende Hae-Mi die op zoek is naar bezieling. Ik mag hopen dat dit voor haar een springplank is naar een succesvolle carrière als actrice. Steven Yeun had ik de dag van tevoren toevallig nog gezien in de Amerikaanse film Sorry to Bother You. Ik was even bang dat hij als Amerikaanse Koreaan uit de toon zou vallen, maar dat is totaal niet het geval. Integendeel, zijn achtergrond geeft Ben net die mysterieuze uitstraling die het personage toebehoort.

Zoals al eerder gezegd staat de film bol van de metaforen. Een van de interessantste vind ik die van
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Burning is een film van grote klasse! Gaat dat zien als je jezelf een geduldig filmliefhebber acht. :)

IMDb: 7.7/10
Ik: 9/10
  Moderator zondag 14 oktober 2018 @ 18:41:12 #48
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_182514505
Bedankt voor de mooie recensie, Cikx! Ik zag de trailer twee weken geleden in het filmhuis en het leek me toen al meteen een goede film. Ik ga 'm zeker nog even kijken!
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_182514685
quote:
14s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:41 schreef Mike het volgende:
Bedankt voor de mooie recensie, Cikx! Ik zag de trailer twee weken geleden in het filmhuis en het leek me toen al meteen een goede film. Ik ga 'm zeker nog even kijken!
Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als ik. :)
  Moderator zondag 14 oktober 2018 @ 22:34:25 #50
9859 crew  Karina
Woman
pi_182518916
Skyscraper (2018) - IMDb

Volledig ongeloofwaardig allemaal natuurlijk, maar ja het is The Rock dat maakte het sowieso waard om te kijken. Beetje Die Hard maar dan anders. Ach wel leuk voor even tussendoor.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 14 oktober 2018 @ 22:36:22 #51
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182518960
Cikx houdt in zijn eentje deze reeks relevant. Respect.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182519138
quote:
14s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:36 schreef EP3 het volgende:
Cikx houdt in zijn eentje deze reeks relevant. Respect.
Ik probeer tegenwoordig sowieso voor elke film die ik zie een stukje op MovieMeter te plaatsen, dus dan is het niet zoveel moeite om het ook gewoon in dit topic te posten. :)

Maar het is inderdaad jammer dat hier niet meer zo veel gepost wordt. Altijd leuk om andermans recensies te lezen!
  zondag 14 oktober 2018 @ 22:52:33 #53
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182519224
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:47 schreef Cikx het volgende:

[..]

Ik probeer tegenwoordig sowieso voor elke film die ik zie een stukje op MovieMeter te plaatsen, dus dan is het niet zoveel moeite om het ook gewoon in dit topic te posten. :)

Maar het is inderdaad jammer dat hier niet meer zo veel gepost wordt. Altijd leuk om andermans recensies te lezen!
Ik heb onlangs weer heel veel klassiekers bekeken van grote namen ( en persoonlijke favorieten ) als Hitchcock, Bergman, Polanksi en Fellini. Kan me er alleen niet echt toe zetten om daar ( uitgebreide ) recensies over te schrijven, :@.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 15 oktober 2018 @ 09:28:40 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182524093
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:31 schreef Cikx het volgende:
Beoning (2018) - IMDb

[ afbeelding ]

Burning is een Koreaanse thriller die nu al enkele dagen bij mij nazindert. De film kent een lang uitgesponnen aanloop die enig geduld van de kijker vereist, maar je merkt al snel dat je bij Chang-dong Lee in capabele handen bent. Hij weet dondersgoed waar hij mee bezig is. Achter elk shot schuilt een idee en elke gebeurtenis, hoe nietszeggend die ook lijkt, heeft een achterliggende betekenis. Twee en een half uur lang wordt er op vakkundige wijze een onderhuidse spanning opgebouwd die ten alle tijden voelbaar is. Vanaf begin af aan besluipt je een gevoel dat er iets niet pluis is.

Het begint allemaal met de introverte plattelandsjongen Jong-Soo die tijdens het rondbrengen van pakketjes toevallig zijn oud buurmeisje Hae-Mi tegen het lijf loopt. Hij herkent haar in eerste instantie niet eens meer, maar besluit toch om met haar af te spreken. Voor Hae-Mi komt dit alles mooi uit, aangezien ze iemand nodig heeft om op haar kat te passen voor wanneer zij op reis gaat naar Afrika om op zoek te gaan naar de zin van het leven. Jong-Soo vindt dit geen probleem en reist vervolgens elke dag af naar haar petieterige appartementje midden in Seoul om haar kat, die zich overigens nooit laat zien, te eten te geven. Een vreemd gevoel nestelt zich echter langzaam in je onderbuik; waarom vraag je iemand die je in geen tijden hebt gezien om op je kat te passen? Waarom kan Jong-Soo de kat nooit vinden terwijl het appartement nog geen 5 vierkante meter beslaat? Vreemd... Maar het duurt niet lang of het wordt nog vreemder.

Wanneer Jong-Soo Hae-Mi komt ophalen van het vliegveld blijkt dat ze iemand heeft meegenomen. Een charmante rijkeluisjongen genaamd Ben die ze op reis heeft leren kennen. Ben en Jong-Soo zijn min of meer elkaars tegenpolen. Ben is sociaal, hoogopgeleid, rijdt een Porsche, heeft een prachtig appartement midden in Seoul en lijkt het helemaal gemaakt te hebben, terwijl Jong-Soo een stille, eenzame binnenvetter is die een moeilijke jeugd heeft gekend. De vrijgevochten Hae-Mi zweeft er een beetje tussenin. Ze heeft de conservatieve boerengemeenschap achter zich gelaten voor het bruisende stadsleven. De drie figuren zijn kenmerkend voor de clash tussen klassen die in Zuid-Korea heerst. De jeugdige onderklasse ziet dat hun positie in de maatschappij steeds hopelozer wordt ten opzichte van de bevoorrechte elite. Een aantal recente onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat Koreaanse jongeren gemiddeld gezien tot de ongelukkigste jongeren op de wereld behoren vanwege de vernietigende sociale en economische ongelijkheid. Dit onderliggende thema wordt nooit expliciet benoemd, maar de contextuele clues en de onderlinge relaties spreken boekdelen.

Ze trekken een tijdje met zijn drieën op, waardoor er een nogal pijnlijke driehoeksverhouding ontstaat. Jong-Soo heeft moeite om voor zichzelf op te komen en Ben maakt daar gretig gebruik van. De onderhuidse spanning blijft gestaag door sudderen, maar wanneer Ben Jong-Soo op de hoogte stelt van zijn geheime hobby is het kookpunt bereikt.

Wat volgt is een puzzel van metaforen en thematiek die enkele kijkbeurten vereist om volledig te kunnen doorgronden. Het mooie eraan is dat iedereen zijn eigen oplossing zal uitdokteren. Het is typisch zo’n film die je na afloop met je vrienden gaat bespreken om vervolgens scène voor scène te ontleden. Ondanks het prikkelende mysterie is dit geen typische “mindfuck” vol plotwendingen en verrassingen. Sterker nog, het plot is opmerkelijk rechtlijnig. Misschien niet zo gek wetende dat de film gebaseerd is op een kortverhaal van Murakami waar je in nog geen half uurtje doorheen bent. Chang-dong Lee heeft er een groot gedeelte zelf bij verzonnen en zijn eigen thematiek erin verwerkt. In eerste instantie was ik teleurgesteld geen groots opgezette finale voorgeschoteld te krijgen waaruit zou blijken dat niets was zoals het leek. Voor mijn gevoel was Lee dat de kijker haast verschuldigd na zo lang de spanning te hebben opgebouwd. Na een paar dagen met de film gezeten te hebben ben ik echter steeds enthousiaster geworden over Lee’s keuze. We worden zo vaak doodgegooid met gekke plottwists of zinderende spektakelstukken dat de koelbloedige slotscène waar Lee voor kiest zonder meer verfrissend is en niettemin kenmerkend voor de virtuoze soberheid die Burning uitstraalt.

Zo ook in de fenomenale cinematografie die zonder enige opsmuk op pure en authentieke wijze de realiteit weergeeft. Geen filters, hyperediting of CGI, maar wel meeslepende long-takes en technische hoogstandjes die de natuur in al haar schone rauwheid tot leven brengen. De pracht van die akkers gehuld in nevel is met geen woorden te bevatten! De beelden gaan gepaard met de net zo indrukwekkende score van Mowg vol diepe, aardse klanken waarvan een haast primitief gevoel van dreiging uit gaat. Het hoogtepunt voor mij was de onweerstaanbare scène waarin Hae-Mi bij zonsondergang halfnaakt op de zwoele tonen van Miles Davis begint te dansen. Zelden heb ik beeld en geluid zo mooi samen zien smelten. Deze scène kan wat mij betreft zo de geschiedenisboeken in.

Naast een slow-burn thriller is Burning ook een intrigerende karakterstudie. De drie hoofdpersonages zijn stuk voor stuk boeiend. Ik heb altijd een zwak gehad voor introverte eigenheimers en Jong-Soo past perfect in dat straatje. Ah-in Yoo die in het echte leven een eloquente spreker is ondergaat een ware metamorfose en vertolkt de rol met verve. Zijn blik, zijn houding, zijn manier van spreken, alles klopt eraan. Ook beginnend actrice Jong-seo Jeon is overtuigend als de innemende Hae-Mi die op zoek is naar bezieling. Ik mag hopen dat dit voor haar een springplank is naar een succesvolle carrière als actrice. Steven Yeun had ik de dag van tevoren toevallig nog gezien in de Amerikaanse film Sorry to Bother You. Ik was even bang dat hij als Amerikaanse Koreaan uit de toon zou vallen, maar dat is totaal niet het geval. Integendeel, zijn achtergrond geeft Ben net die mysterieuze uitstraling die het personage toebehoort.

Zoals al eerder gezegd staat de film bol van de metaforen. Een van de interessantste vind ik die van
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Burning is een film van grote klasse! Gaat dat zien als je jezelf een geduldig filmliefhebber acht. :)

IMDb: 7.7/10
Ik: 9/10
Wat ik ff mis, waarom is dit een thriller?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182526328
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:52 schreef EP3 het volgende:

[..]

Ik heb onlangs weer heel veel klassiekers bekeken van grote namen ( en persoonlijke favorieten ) als Hitchcock, Bergman, Polanksi en Fellini. Kan me er alleen niet echt toe zetten om daar ( uitgebreide ) recensies over te schrijven, :@.
Kan ik me goed voorstellen. Ik heb ook altijd de meeste motivatie om een recensie te schrijven als ik een film voor de eerste keer zie die me ontzettend goed bevalt. Bij films die me tegenvallen ben ik meestal in een paar zinnen klaar. :P

quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ik ff mis, waarom is dit een thriller?
Vanwege de onderhuidse spanning en suspense die constant voelbaar is. Zo zou ik Ex Machina bijvoorbeeld ook een (sci-fi) thriller noemen. Je zou echter ook mystery kunnen zeggen wat mij betreft.
  maandag 15 oktober 2018 @ 14:17:04 #56
27648 Weakling
available in strong mint
pi_182529308
Bad Times at the El Royale (2018) - IMDb



Heerlijke film noir met genoeg WTF momenten om je de hele rit op het puntje van je stoel te houden. Geweldig geacteerd door met name Jeff Bridges en Cynthia Erivo. Het einde vond ik zelf wat zwakjes en er zijn wat open eindjes die niet opgelost worden, maar alles wat er aan vooraf gaat maakt dat meer dan goed. Ik ga verder niks over het verhaal zeggen, want hoe minder je er van weet, hoe beter de film werkt is mijn mening.

8/10
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  maandag 15 oktober 2018 @ 14:28:31 #57
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_182529532
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:09 schreef momentius het volgende:
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb
[ afbeelding ]

2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)

Recensie:
De film begon oke, het eerste uur was oke, met elke minuut die voorbij ging vroeg ik me meer af hoe het nog enigszins logisch af kon gaan lopen. Wat voor leipigheid gaan we nog tegenkomen waardoor het verhaal een soort van logica heeft.

Toen was ik bij minuut 125 en bleek dat er helemaal niet te zijn. Niks sloeg ergens op, was gewoon allemaal verhaallijntjes bij elkaar gestopt wat nergens naar toe gaat.

3 uit de 10 sterren omdat de filmkwaliteit zelf wel goed is, leuk landschap, wel een specifieke opzet.

Hier is mijn KLB topic over deze film
KLB / film hold the dark, vreselijk

Hier is mijn topic erover waar ik mensen vraag waar de film op slaat (mijn vragen staan daar in de spoiler tag) maar blijkbaar heeft gewoon niemand een antwoord erop
F&S / Film: hold the dark

Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
Dan zal ik 'm maar uit mijn lijst halen van Netflix :D
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 10:36:27 #58
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_182546890


Thelma

Bovennatuurlijke coming of age (of misschien zelfs coming out) film uit Noorwegen. Schitterende beelden, mooie spannende muziek en erg goed acteerwerk van de hoofdrolspeelster. Geen standaard horror film, en ik zou t eigenlijk meer suspense noemen. Het deed me een beetje aan Carrie denken.

IMDB: 7/10
Mijn cijfer: 8/10
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 20:44:15 #59
425256 broodnodig.brood.nodig.
ongeveer twee keer de helft
pi_182617479
Der Hauptmann, niet wat ik er van verwacht had. Ik kende simpelweg slechts het idee "soldaatnoob vindt pak Kapitein, trekt het aan en kan daardoor gebruik maken van de rang met bijbehorende macht", maar ik wist niet dat het op waarheid was gebaseerd, laat staan dat het zo zou uitpakken :{ . Ik dacht dat hij allemaal leuke creatieve dingen (niet per sé grappig) ging doen, zegmaar, :+ .

Anyway, verder wel goede film, opzich als oorlogsdrama 7/10.
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 09:28:48 #60
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182624812
Sorry to Bother You (2018) - IMDb

Dit was wel een beetje een WTF film, het verhaal erachter klopt natuurlijk precies, over macht en hebberigheid, je kan er helaas weinig over vertellen en niet iedereen zal het waarderen.

Zonder dit topic had ik hem overigens nooit gevonden, dus dank maar weer.

7,5/10
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 15:21:02 #61
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182629314
The Package (2018) - IMDb

Had een beetje een saaie dag, dus wilde even iets doms zien, Comedy Central heeft elke dag dezelfde afleveringen van Friends en Family Guy, dus dan maar even zoeken.

Deze film gevonden, 5,5 op IMDb, maar soms zegt dat niks over een comedy, van de makers van Workaholics, uiteraard ook die humor, heb een paar keer flink dubbel gelegen om niks :')

Je hoeft je niet eens echt te vervelen of down voelen of dronken of stoned zijn. Maar natuurlijk wel een beetje fan zijn van Workaholics achtige humor.

6,5/10
pi_182629536
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 15:21 schreef EasyLife het volgende:
The Package (2018) - IMDb

Had een beetje een saaie dag, dus wilde even iets doms zien, Comedy Central heeft elke dag dezelfde afleveringen van Friends en Family Guy, dus dan maar even zoeken.

Deze film gevonden, 5,5 op IMDb, maar soms zegt dat niks over een comedy, van de makers van Workaholics, uiteraard ook die humor, heb een paar keer flink dubbel gelegen om niks :')

Je hoeft je niet eens echt te vervelen of down voelen of dronken of stoned zijn. Maar natuurlijk wel een beetje fan zijn van Workaholics achtige humor.

6,5/10
Ik ben groot fan van workaholics dus ga deze downloaden. Thanks ^O^
pi_182669344
A Star Is Born (2018) - IMDb

Het verhaal is waarschijnlijk wel bekend en tot op zekere hoogte erg voorspelbaar, desondanks: een wat verlopen country/rockzanger die op zijn retour is komt in een dragbar oog in oog te staan met Ally, een zangeres die daar optreedt. Ze is bekend om haar goede stem, maar haar is gezegd dat ze nooit kan doorbreken omdat ze niet knap genoeg is. Hij nodigt haar vervolgens uit op zijn podium en ze wordt beroemd. Intussen is hij aan de drank en drugs en takelt hij verder af. Hun relatie komt hier uiteraard onder spanning te staan, met als dieptepunt de Grammyshow.

Interessante gegevens zijn dat Cooper op Glastonbury heeft mogen filmen, dat er live wordt gezongen en dat de kritieken die Gaga kreeg van muziekmaatschappijen op haar uiterlijk voorheen daadwerkelijk tegen haar werd gezegd.

De kwaliteit van het acteren en zingen is van hoge kwaliteit. Cooper is als verlopen rockzanger die onduidelijk spreekt en afhankelijk is van zijn oudere broer, goed zichtbaar in een neergaande spiraal. Gaga kan ook prima acteren, het is goed haar zonder make up en allerlei tierlantijnen te zien veranderen. De onderlinge chemie is zeker aanwezig en hun duetten worden goed gezongen.
De scene bij de Grammy's is goed gedaan. De film duurt wel net even iets te lang, ongeveer twee uur en een kwartier.
  maandag 22 oktober 2018 @ 13:44:19 #64
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182669542
Skyscraper (2018) - IMDb

Zoals eerder gezegd, leuk tussendoortje, vooral voor de zondagmiddag of een regenachtige dag. Beetje rennen, springen en schieten met The Rock in een futuristische skyscraper die in brand staat, mooi toch.

6,5/10
pi_182670616
World War Z (2013) - IMDb



Ik merk dat ik dit soort popcornflicks steeds minder goed begin te trekken. Ik heb sowieso weinig met zombiefilms, al is er soms nog wel eens een enkele zombiefilm die op een leuke manier met de clichés weet om te springen zoals een Miss Zombie (2013) - IMDb . Helaas heeft World War Z op snelle hordes van zombies na totaal niets interessants te bieden. Er zaten een paar toffe set pieces in zoals de krankzinnige golf van zombies die de muur rondom Jeruzalem bestormen. Buiten dat wekt de film vooral ergernis op dankzij hyperactief camerawerk en geknip waardoor alle spanning verloren gaat. Vooral het begin deed me regelmatig denken aan een slap aftreksel van de The Last of Us intro.

Wat me echter vooral tegen de borst stuitte was het clichématige verhaal en de bordkartonnen personages. De film kent vrijwel geen character development en de deus ex machina's zijn lachwekkend. Brad Pitt weet meerdere malen op miraculeuze wijze de dood te ontsnappen waardoor de film nergens daadwerkelijk intens wordt. Belabberd einde ook. Een film om weer snel te vergeten.

IMDb: 7.0/10
Ik: 4/10

Busanhaeng (2016) - IMDb



Na World War Z gezien te hebben meteen Train to Busan maar even erachteraan geplakt. Wat een verademing zeg. Er wordt genoeg tijd genomen om de personages te introduceren. Niet op hele subtiele wijze, maar ze hebben in ieder geval een eigen smoel en zijn zeker niet perfect. Het tempo is fijn en op stilistisch vlak is het ook dik in orde. Dat kun je de Koreanen wel toevertrouwen. De momenten waarop de treinreizigers achterna worden gezeten door horden zombies zijn behoorlijk intens en goed in beeld gebracht. Het concept blijft door middel van onderlinge strijd tussen de passagiers de gehele speelduur boeiend. Wel wordt de suspension of disbelief een aantal keer op de proef gesteld. Vooral wanneer de drie passagiers zich zonder al teveel moeite door coupés vol met zombies weten te worstelen. Soms werd het iets te melodramatisch, maar gelukkig duurde het nooit lang voordat de actie er weer lekker inzat. Het einde deed me denken aan dat van
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een einde wat destijds veel indruk op me maakte. Helaas haalt de film het daar niet bij, omdat het nogal aangedikt wordt.

Ondanks dat het niet bijster origineel is allemaal heb ik me prima weten te vermaken.

IMDb: 7.5/10
Ik: 7/10

Manhunter (1986) - IMDb



Fijne detective thriller van Mann.

Op narratief vlak lekker vlot en spannend, maar verder niet heel verrassend. Het grootste pluspunt is de cinematografie samen met de fraaie neonbelichting. Erg stijlvol en somber. Vooral de scène met de tijger was in dat opzicht erg sterk. De muziek werd na verloop van tijd wel behoorlijk cheesy, maar ik heb dan ook sowieso weinig met muziek uit de '80s. Stevende af op een 8, maar vanwege de anticlimax op het einde gaat er een puntje af.

IMDb: 7.2/10
Ik: 7/10

The Devil Rides Out (1968) - IMDb



Ondanks de ouderdom is het The Devil Rides Out steeds een amusante horrorfilm. Het verhaal is vrij simpel, maar er zit genoeg occulte waanzin in om amusant te blijven. Aangezien de visuele effecten de tand des tijds duidelijk niet doorstaan hebben is het eerder lachwekkend dan eng. Die scène met die donkere man in zijn oranje onderbroek? _O- Gelukkig gaat het in ieder geval niet ten koste van de entertainmentwaarde. Wel is het zo dat de film niet half zo goed zou zijn geweest zonder Christopher Lee. Wat een fenomeen. De rest is niet slecht, maar Lee telt het met zijn charisma naar een hoger plan. Zelfs de meest ridicule lulkoek klinkt overtuigend wanneer het uit zijn mond komt.

Ook al is deze Hammer film me goed bevallen smaakt het niet meteen naar meer. Een kleine 7 is wel op zijn plek.

IMDb: 7.0/10
Ik: 7/10

Repulsion (1965) - IMDb



Sterke psychologische horrorklassieker.

De bloedmooie Catherine Deneuve speelt een jonge vrouw, Carol, die lijdt aan androfobie (een angst voor mannen). Ze woont samen met haar zus in een appartement, maar wanneer haar zus op vakantie gaat en ze het voor twee weken alleen moet zien te redden gaat het mis. Ze trekt zichzelf terug met als gevolg dat haar angsten en hallucinaties in rap tempo verergeren.

Polanski weet hier met minimale middelen een knap staaltje werk vol symboliek af te leveren. Er wordt nooit uitgeweid over de achtergrond van de personages, maar de beelden spreken voor zich. Heerlijk hoe Polanski de kijker zijn eigen conclusies laat trekken. Dit is typisch zo'n film die aan de oppervlakte simpel lijkt, maar als je wat dieper graaft kun je er veel meer uithalen. Het geheel wordt vakkundig opgebouwd. Het is traag en dicht op de huid gefilmd, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een jazzy score waardoor er een zenuwslopend, benauwend sfeertje ontstaat. Niet omdat het nou zo spannend is, maar omdat je als kijker voelt dat Carol een tikkende tijdbom is waarbij het enkel afwachten is totdat die afgaat.

Ondanks dat ik dit soort karakterstudies het liefste zie, wist Catherine Deneuve me niet helemaal te overtuigen. De aftakeling van haar geestelijke gezondheid wordt er naar mijn idee te dik bovenop gelegd in de acteerprestatie. Deneuve blijft maar apathisch voor zich uit zitten te kijken. Een vrij makkelijke manier om de kijker duidelijk te maken dat er iets mis is met haar. Iets meer nuance zou beter zijn geweest.

Repulsion haalt het niet bij mijn favoriete Polanski film Rosemary's Baby, maar komt dichter in de buurt dan The Tenant.

IMDb: 7.8/10
Ik: 8/10
pi_182679902
Kom net van de bios: Doris gezien.

Tsja, wat zal ik ervan zeggen... Simpele, 13 in een dozijn film. Erg langdradig gebeuren vond ik het. Één komisch momentje passeerde de revue, de rest was nogal melancholisch en gewoon niet grappig. Chemie tussen de hoofdacteurs vond ik ook ver te zoeken.

Ik wil niet zeggen dat de film waardeloos is, wel had ik er meer van verwacht.

5.5/10
  Moderator dinsdag 23 oktober 2018 @ 09:17:12 #67
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182684886
quote:
7s.gif Op maandag 22 oktober 2018 13:35 schreef Meridiaan het volgende:
A Star Is Born (2018) - IMDb

Het verhaal is waarschijnlijk wel bekend en tot op zekere hoogte erg voorspelbaar, desondanks: een wat verlopen country/rockzanger die op zijn retour is komt in een dragbar oog in oog te staan met Ally, een zangeres die daar optreedt. Ze is bekend om haar goede stem, maar haar is gezegd dat ze nooit kan doorbreken omdat ze niet knap genoeg is. Hij nodigt haar vervolgens uit op zijn podium en ze wordt beroemd. Intussen is hij aan de drank en drugs en takelt hij verder af. Hun relatie komt hier uiteraard onder spanning te staan, met als dieptepunt de Grammyshow.

Interessante gegevens zijn dat Cooper op Glastonbury heeft mogen filmen, dat er live wordt gezongen en dat de kritieken die Gaga kreeg van muziekmaatschappijen op haar uiterlijk voorheen daadwerkelijk tegen haar werd gezegd.

De kwaliteit van het acteren en zingen is van hoge kwaliteit. Cooper is als verlopen rockzanger die onduidelijk spreekt en afhankelijk is van zijn oudere broer, goed zichtbaar in een neergaande spiraal. Gaga kan ook prima acteren, het is goed haar zonder make up en allerlei tierlantijnen te zien veranderen. De onderlinge chemie is zeker aanwezig en hun duetten worden goed gezongen.
De scene bij de Grammy's is goed gedaan. De film duurt wel net even iets te lang, ongeveer twee uur en een kwartier.
Dit weekend gezien. Helemaal met je eens voor wat betreft de acteerprestaties en de zang. Vond het wel een voorspelbaar verhaal en de opkomst van haar tot ster ging wel heel snel.
Daarom wat mij betreft een 7,5.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 09:19:48 #68
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182684913
Ik begreep dat de rol van Cooper in deze versie een minder jaloerse is dan in de vorige versies?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Moderator dinsdag 23 oktober 2018 @ 09:22:19 #69
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182684942
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 09:19 schreef Copycat het volgende:
Ik begreep dat de rol van Cooper in deze versie een minder jaloerse is dan in de vorige versies?
Ik ken de vorige versies niet, maar in deze film komt de jaloezie in een enkele scène wel aan bod.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 09:24:11 #70
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182684968
quote:
11s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 09:22 schreef UIO_AMS het volgende:

Ik ken de vorige versies niet, maar in deze film komt de jaloezie in een enkele scène wel aan bod.
Aanraders!
In die versies was het zo’n beetje de rode draad die tot zijn neerval leidde.

Ik wil deze ook graag zien. Gaga verraste me in AHS met haar acteertalent.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 12:16:39 #71
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182687606
Leave No Trace (2018) - IMDb

Mooi verhaal en mooie beelden ook, maar echt zo'n typische Metacrit topper en bij het publiek toch wat matig, ik vond het in het begin erg boeiend, maar langzaam verloor ik wel een beetje de interesse en werd het zelfs een beetje irritant.

7/10.
pi_182719107
What Happened to Monday (2017) - IMDb



Een dystopische wereld waarin een eenkindspolitiek heerst, aangezien er weinig voedsel en drinken beschikbaar is voor de wereldbevolking. Maar het personage van Willem Dafoe heeft zeven identieke meisjes ter wereld laten brengen. De volwassen versie wordt gespeeld door de Zweedse Noomi Rapace. Een belangrijke bijrol is voor Marwan Kenzari. Glenn Close speelt de president/voorzitter van het bureau dat de eenkindpolitiek monitort.

De zeven meisjes zijn genoemd naar de zeven dagen en op hún weekdag mogen zij naar buiten en zien er dan hetzelfde uit vanzelfsprekend. Als één van de meisjes een ongelukje met blijvende gevolgen heeft, krijgen de andere meisjes dezelfde behandeling. Thuis, op de dagen dat zij niet naar buiten gaan, zien ze er heel stereotiep verschillend uit: een hippe, een alto etc. Samen hebben zij dezelfde baan en hoewel ze elke avond bespreken wat zij overdag gedaan hebben om hun verhalen te laten kloppen, zijn er toch verschillen. Zo blijken er geheime affaires en andere afspraken te zijn. Als op een dag Monday verdwijnt, gaat Tuesday een dag later proberen haar zusje te vinden.
Het blijkt echter bekend te zijn in het Bureau dat er meer zussen zijn en het Bureau gaat achter hun aan om hen om te leggen.

Glen Close ziet er slecht uit in de film en is vrij eendimensionaal als actrice en kwaad genie. Noomi Rapace speelt, ondanks dat ze veel stereotypen moet hanteren, vrij geloofwaardig. De gesprekken tussen de zusjes onderling en de choreografie als zij aan tafel zitten om te eten is behoorlijk goed gedaan.
Echter: er zitten redelijk wat manco's in het plot. Wat als er één een blindedarm had laten verwijderen en een ander een appendicitis krijgt? Dat mocht de pret niet drukken en ik kon daar langs kijken.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 19:26:03 #73
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182719708
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 14:47 schreef Cikx het volgende:

Repulsion (1965) - IMDb

[ afbeelding ]

Sterke psychologische horrorklassieker.

De bloedmooie Catherine Deneuve speelt een jonge vrouw, Carol, die lijdt aan androfobie (een angst voor mannen). Ze woont samen met haar zus in een appartement, maar wanneer haar zus op vakantie gaat en ze het voor twee weken alleen moet zien te redden gaat het mis. Ze trekt zichzelf terug met als gevolg dat haar angsten en hallucinaties in rap tempo verergeren.

Polanski weet hier met minimale middelen een knap staaltje werk vol symboliek af te leveren. Er wordt nooit uitgeweid over de achtergrond van de personages, maar de beelden spreken voor zich. Heerlijk hoe Polanski de kijker zijn eigen conclusies laat trekken. Dit is typisch zo'n film die aan de oppervlakte simpel lijkt, maar als je wat dieper graaft kun je er veel meer uithalen. Het geheel wordt vakkundig opgebouwd. Het is traag en dicht op de huid gefilmd, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een jazzy score waardoor er een zenuwslopend, benauwend sfeertje ontstaat. Niet omdat het nou zo spannend is, maar omdat je als kijker voelt dat Carol een tikkende tijdbom is waarbij het enkel afwachten is totdat die afgaat.

Ondanks dat ik dit soort karakterstudies het liefste zie, wist Catherine Deneuve me niet helemaal te overtuigen. De aftakeling van haar geestelijke gezondheid wordt er naar mijn idee te dik bovenop gelegd in de acteerprestatie. Deneuve blijft maar apathisch voor zich uit zitten te kijken. Een vrij makkelijke manier om de kijker duidelijk te maken dat er iets mis is met haar. Iets meer nuance zou beter zijn geweest.

Repulsion haalt het niet bij mijn favoriete Polanski film Rosemary's Baby, maar komt dichter in de buurt dan The Tenant.

IMDb: 7.8/10
Ik: 8/10
Mooie recensie. Sla 'm zelf hoger aan dan Rosemary's Baby omdat het een visueel meesterwerk is. 10/10 in mijn boekje.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door EP3 op 24-10-2018 19:46:21 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 24 oktober 2018 @ 19:41:08 #74
286575 Roces18
Chef de party
pi_182720220
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:04 schreef Meridiaan het volgende:
What Happened to Monday (2017) - IMDb

[ afbeelding ]

Een dystopische wereld waarin een eenkindspolitiek heerst, aangezien er weinig voedsel en drinken beschikbaar is voor de wereldbevolking. Maar het personage van Willem Dafoe heeft zeven identieke meisjes ter wereld laten brengen. De volwassen versie wordt gespeeld door de Zweedse Noomi Rapace. Een belangrijke bijrol is voor Marwan Kenzari. Glenn Close speelt de president/voorzitter van het bureau dat de eenkindpolitiek monitort.

De zeven meisjes zijn genoemd naar de zeven dagen en op hún weekdag mogen zij naar buiten en zien er dan hetzelfde uit vanzelfsprekend. Als één van de meisjes een ongelukje met blijvende gevolgen heeft, krijgen de andere meisjes dezelfde behandeling. Thuis, op de dagen dat zij niet naar buiten gaan, zien ze er heel stereotiep verschillend uit: een hippe, een alto etc. Samen hebben zij dezelfde baan en hoewel ze elke avond bespreken wat zij overdag gedaan hebben om hun verhalen te laten kloppen, zijn er toch verschillen. Zo blijken er geheime affaires en andere afspraken te zijn. Als op een dag Monday verdwijnt, gaat Tuesday een dag later proberen haar zusje te vinden.
Het blijkt echter bekend te zijn in het Bureau dat er meer zussen zijn en het Bureau gaat achter hun aan om hen om te leggen.

Glen Close ziet er slecht uit in de film en is vrij eendimensionaal als actrice en kwaad genie. Noomi Rapace speelt, ondanks dat ze veel stereotypen moet hanteren, vrij geloofwaardig. De gesprekken tussen de zusjes onderling en de choreografie als zij aan tafel zitten om te eten is behoorlijk goed gedaan.
Echter: er zitten redelijk wat manco's in het plot. Wat als er één een blindedarm had laten verwijderen en een ander een appendicitis krijgt? Dat mocht de pret niet drukken en ik kon daar langs kijken.
Dat is zo'n onzinfilm. Het is een zevenling, maar kijk dan hoe erg ze van elkaar verschillen qua kleding. Alsof een normaal gezin zo erg van elkaar verschilt dat de ene gothic, de ander een nerd en dan weer een beautyqueen. Gaat nergens over. Ook een onzinverhaal.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_182723753
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:41 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Dat is zo'n onzinfilm. Het is een zevenling, maar kijk dan hoe erg ze van elkaar verschillen qua kleding. Alsof een normaal gezin zo erg van elkaar verschilt dat de ene gothic, de ander een nerd en dan weer een beautyqueen. Gaat nergens over. Ook een onzinverhaal.
Inderdaad, zeker omdat ze bijna niet buiten komen. Orphan Black is beter met het principe omgegaan.
  † In Memoriam † woensdag 24 oktober 2018 @ 23:07:12 #76
368283 ato
pi_182725215
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 22:32 schreef Sunshine1982 het volgende:
Kom net van de bios: Doris gezien.

Tsja, wat zal ik ervan zeggen... Simpele, 13 in een dozijn film. Erg langdradig gebeuren vond ik het. Één komisch momentje passeerde de revue, de rest was nogal melancholisch en gewoon niet grappig. Chemie tussen de hoofdacteurs vond ik ook ver te zoeken.

Ik wil niet zeggen dat de film waardeloos is, wel had ik er meer van verwacht.

5.5/10
Zo dacht ik er ook over.
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 25 oktober 2018 @ 22:51:42 #77
286575 Roces18
Chef de party
pi_182744931
Black k klansman gezien en wat een matige film. Zoveel marketing en hype en allemaal reviews van mensen die wel positief moeten zijn want anders zijn ze een racist net zoals bij black panther.

Nee, dit is geen goede film. Er schort veel aan, bordkartonnen personages, verhaallijnen die niets toevoegen, langdradigheid en blijkbaar moet er een boodschap inzitten voor de propaganda? Een onduidelijke boodschap weliswaar. Wil Spike Lee laten zien dat er weinig verandert is al die jaren? Dan zal het wel een comedy zijn.

Nee, deze film was niet voor mij. 6/10

Wel een tip 22 mile met Mark walhberg en iko uwais! , ouderwetse actie voor brainless entertainment. 7,5/10
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_182756369
Passengers (2016) - IMDb



Met Jennifer Lawrence en Chris Pratt.

In deze film is de aarde overbevolkt en worden 5000 mensen naar elders in de ruimte gestuurd om daar een nieuwe kolonie te stichten. De reis duurt 120 jaar, maar per ongeluk gaat één van de slaapcapsulen 90 jaar te vroeg open. Deze persoon komt hier al snel achter en moet zien te leven met de eenzaamheid. De enige persoon met wie hij kan praten is de cyborgbarman Arthur.
In zijn eenzaamheid wordt hij verliefd op een slapende medepassagier. Na een jaar van eenzaamheid laat hij haar wakker worden en samen proberen ze er wat van te maken. Zij weet echter niet dat hij haar wakker heeft gemaakt, hij weet niet waarom hij wakker is gemaakt.

In theorie is dit een prima uitgangspunt voor een film. De personages dienen met de eenzaamheid en de onomkeerbaarheid om te gaan: zij zijn immers al dood als de rest van de passagiers volgens het protocol zullen ontwaken.
De vormgeving van het ruimteschip is erg mooi gedaan, zo is er een zwembad dat uitkijkt op de ruimte. Het laatste half uur verpest helaas de film. Opeens moet het een actiefilm worden, terwijl de interessante psychologische laag van de eenzaamheid goeddeels opzij gezet wordt. Daarnaast redt Chris Pratt het niet met zijn knapheid om te verdoezelen dat hij eigenlijk niet goed kan acteren. Verder is het interessant om te zien dat een cast van 4 mensen prima kan voor een film.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 17:38:59 #79
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182758126
Suspiria (1977)
R | 1h 32min | Horror | 12 August 1977 (USA)



--

Een jonge ambitieuze Amerikaanse betreedt voor het eerst n vooraanstaande Duitse balletacademie. Al snel wordt duidelijk dat deze academie omgeven is met mysterie en zich met heel andere zaken bezighoudt dan wat onschuldige danslessen.

Een bijzondere film. Wel eentje die je met n open houding moet benaderen. Anders blijft er verdomd weinig van over.
Laat ik eerst alles wat er slecht aan is uit de weg ruimen; het verhaal en/of de plot hebben niets om het lijf, de acteerprestaties zijn nauwelijks 'prestaties' te noemen en de horrorelementen ( inclusief geluidseffecten ) zijn eerder komisch dan schokkend.

Goed, nu we dat uit de weg hebben, rest nog wat er goed is aan die film; n fantastisch schouwspel van krankzinnige scènes die hoogzwanger zijn van de meest uiteenlopende kleuren. Cinematografie om je vingers bij af te likken. Alice in Horrorland had wellicht n betere titel geweest voor deze fabuleuze visuele nachtmerrie.

Deze film is ms niet perfect, maar voor wie visueel is ingesteld ( - steekt vinger op - ) en m niet al te serieus neemt zijn de 'fouten' al snel vergeten en vergeven. Het is hoe dan ook n zeer charismatische film met veel karakter. En zelfs als je niet door alle gebrekkigheden heen kunt kijken, houd je nog altijd een film over die er werkelijk prachtig uitziet. Aanrader;

8.5/10


[ Bericht 1% gewijzigd door EP3 op 27-10-2018 00:41:58 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 00:05:24 #80
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182765506
Eyes Without a Face (1960)
Les yeux sans visage (original title)
Not Rated | 1h 30min | Drama , Horror




--

Een chirurg veroorzaakt n ongeluk waarbij z'n eigen dochter ernstig misvormd raakt. Hij voelt zich geroepen om haar te helpen en laat zich daarbij door niets of niemand op andere gedachten brengen.

Nog zo'n klassieke horror. En ditmaal eentje die op overtuigende wijze laat zien dat peperdure special effects - waar we vandaag de dag zo aan gewend zijn geraakt - echt niet nodig zijn om n beklemmende en angstaanjagende sfeer te creëren.

Maar het is zeker geen horrorfilm die uit is op goedkoop sentiment en het schokeffect. De horrorelementen zijn hier slechts sporadisch aanwezig en spelen eigenlijk n ondergeschikte rol. Wat de film wérkelijk interessant maakt zijn de uitwerkingen van onderliggende thema's ( als ijdelheid, berouw, leven en dood ) en de complexe gevoelens en beweegredenen waar de karakters voortdurend mee worstelen. Als je daarbij optelt dat de acteerprestaties zeer overtuigend zijn en letterlijk elk frame op sublieme en elegante wijze in beeld is gebracht, houd je n vrijwel foutloze film over. Oftewel; een meesterwerk;

9.5/10


[ Bericht 0% gewijzigd door EP3 op 27-10-2018 00:44:35 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zondag 28 oktober 2018 @ 12:17:03 #81
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182790311
Thunder Road (2018) - IMDb

Hoewel er COMEDY, drama staat, heb ik geen moment kunnen lachen volgens mij, het is maar een depressieve film met veel gehuil, weet niet wat ik ervan moet vinden, soms vond ik de emoties wel geloofwaardig en kreeg ik een brok in m'n keel, maar soms was het ook een beetje te.

7/10.
  zondag 28 oktober 2018 @ 14:43:33 #82
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182792778
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 22:51 schreef Roces18 het volgende:
Wel een tip 22 mile met Mark walhberg en iko uwais! , ouderwetse actie voor brainless entertainment. 7,5/10
Mile 22 (2018) - IMDb

Nou zelfs voor brainless entertainment vond ik er niet veel aan eigenlijk, dan was Skyscraper eigenlijk nog veel interessanter en spannender.

5/10.
  zondag 28 oktober 2018 @ 14:55:17 #83
286575 Roces18
Chef de party
pi_182793096
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 14:43 schreef EasyLife het volgende:

[..]

Mile 22 (2018) - IMDb

Nou zelfs voor brainless entertainment vond ik er niet veel aan eigenlijk, dan was Skyscraper eigenlijk nog veel interessanter en spannender.

5/10.
Vond je? Skyscraper vond ik echt trash. Mile 22 vind ik nog tenminste lekker snel, geen lange dialogen gewoon actie. En Ronda Rousey O+
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_182794471
Take Me Home (2011) - IMDb

Een geslaagde Indie film met een hele beperkte cast, die toch lekker wegkijkt.
7/10
pi_182899081
Afgelopen weekend Bohemian Raphsody in Londen gezien. Verhalen achter de muziek vind ik over het algemeen erg leuk om naar te kijken. Maar wat een een-dimensionale en ongeïnspireerde flut-film hebben ze hier van gemaakt.

De film volgt het verhaal van Freddie Mercury, van net voor zijn ontmoeting met de band Queen (toen nog Smile) tot aan het Live-8 concert. Freddie was een geweldige showman, maar hij (en de mensen om hem heen) hebben vaak genoeg aangegeven dat hij daarbuiten ondanks z'n flamboyante optreden soms, een redelijk verlegen en onzeker persoon was.

De film koos ervoor om dit maar even te vergeten en Freddie van minuut 1 neer te zetten als de meest zelfverzekerde geweldenaar die het witte doek in jaren heeft gezien. Hij stapt af op de band om hun een aanbod te doen voor een geweldige zanger, hijzelf. Ze horen hem 2 seconden iets zingen, en zijn om, het beste wat ze ooit gehoord hebben.

Freddie heeft daarna direct een heel pad voor de band uitgestippeld. De naam heeft ie al snel bedacht, het logo, allerlei nieuwe ideeën voor songs, en de rest van de band en de managers hoeven alleen maar in verbazing ja en amen te zeggen over al zijn geweldige plannen.

Alles gaat ook direct supergoed voor de groep, de muziek slaat flink aan. Maar Freddie wil meer, die wil een rock-opera maken en de wereld veroveren. Hun huidige platenbaas vind dat idee te riskant, maar Freddie schopt 'm daarom direct aan de kant om naar een ander te gaan. De band volgt braafjes.

Alles wat Freddie maar doet en verzint is goud. Maar een film zonder wat drama is natuurlijk geen film, die komt er in de vorm van Paul Prenter, de persoonlijk manager van Freddie . Hij ontwaakt de homoseksuele gevoelens in hem (waardoor de sprookjes-relatie met Mary uitgaat) krijgt 'm aan de drugs, sleept 'm mee naar allerlei sex-feestjes en overtuigd hem uiteindelijk om uit Queen te stappen en een solo carrière te beginnen. En de arme Freddie kan er allemaal niets aan doen.

Dan ineens komt Freddie erachter dat Paul een dikke lul is en dumpt hem. Waarna hij Freddie weer zwart probeert te maken in de media (Kijk toch, wat een gemene meneer!)

Freddie gaat terug naar Queen. Die net een aanbod heeft gekregen om Live8 (Wat gepresenteerd wordt als het grootste en beste muziek-evenement dat ooit plaats zal vinden) te gaan spelen. Tijdens de oefensessie verteld Freddie de band dat hij Aids heeft om het concert wat emotioneel beladen te maken.

Dan het concert. Het benefiet gedeelte loopt de hele dag voor geen meter, er is tijdens de concerten van de andere bands nog geen stuiver opgehaald, Bob Geldof zit met z'n handen in het haar. En dan begint Queen en BAM! de miljoenen lopen binnen.

Thuis op de bank zien we de familie van Freddie zitten, de afkeurende vader van het begin zit nu trots naar de TV te kijken. Moeder laat een traantje omdat Freddie een knipoogje doet, zoals hij haar had beloofd. En we zien de oude platenbaas chagrijnig kijken, omdat hij deze miljoenen band heeft laten lopen (precies zoals Freddie had voorspelt). Einde film.

Het verhaal is zo voorspelbaar en gewoonweg onjuist. Dat het gewoon irritant is. Een biografische film hoeft van mij echt niet alle feiten helemaal correct te hebben, als de kijkervaring daar beter van wordt. Maar in dit geval wordt het er alleen maar suffer van. Een film over een onzekere jongen die zich ontpopt tot geweldige entertainer lijkt me interessanter dan wat er nu ligt. Of over zijn worsteling met z'n gevoelens, of slechts de persoon achter de entertainer. Maar nu is allemaal niets van dat, enkel de Freddie die als een Mary Sue neer gezet wordt. Zonder diepgang, zonder dat je enige persoonlijke/emotionele band met hem opbouwd.

Was er nog iets wel goed? Jawel, ik vond - met name de band - prima geacteerd, en ook dat ze de juiste acteur voor eenieder hadden geselecteerd. Ook het concert aan het einde, (ze spelen gewoon het hele optreden van ~30 min na), was - hoewel wat lang voor een film - prima gedaan.

al met al: 3/10 (imdb: 8.4 8)7 )

[ Bericht 0% gewijzigd door Gehenna op 03-11-2018 01:44:57 ]
nee, jij dan!
  vrijdag 2 november 2018 @ 15:10:01 #86
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182899493
Kut :(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182899729
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 14:51 schreef Gehenna het volgende:
voor iemand die zo goed weet hoe het allemaal niet had gemoeten ben je wel erg slecht met namen, niet één klopt
  vrijdag 2 november 2018 @ 15:21:58 #88
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182899743
Gemiste kans. Rami Malek leek me wel de geschikte persoon voor die rol.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182900221
Of je kunt gewoon genieten van de film hoewel ie wss niet 100% accuraat en in overeenstemming met de werkelijkheid is. Zag hem gisteren in de dolby atmos zaal en mij beviel de film wel. Vooral Dolby Atmos icm het Queen repertoire wat voorbij komt is gewoon heerlijk om aan te horen. /care in hoeverre Malek dan wel of niet de echte Freddie vertolkt.
mag het weten
pi_182900954
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 15:21 schreef JaneDoe het volgende:

[..]

voor iemand die zo goed weet hoe het allemaal niet had gemoeten ben je wel erg slecht met namen, niet één klopt

ohja kut, ik had overal nog namen staan die ik wilde checken en aanpassen, maar natuurlijk vergeten om dat te doen voor het posten :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 15:21 schreef EP3 het volgende:
Gemiste kans. Rami Malek leek me wel de geschikte persoon voor die rol.
Precies, hij speelde z'n rol ook best ok, het is gewoon dat het verhaal dat verteld wordt zo enorm suf is..

quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 15:45 schreef Joosie200 het volgende:
Of je kunt gewoon genieten van de film hoewel ie wss niet 100% accuraat en in overeenstemming met de werkelijkheid is. Zag hem gisteren in de dolby atmos zaal en mij beviel de film wel. Vooral Dolby Atmos icm het Queen repertoire wat voorbij komt is gewoon heerlijk om aan te horen. /care in hoeverre Malek dan wel of niet de echte Freddie vertolkt.
Dat het niet accuraat is, is dan ook niet mijn grootste probleem met de film. Het is gewoon een enorm suffe film die zo aan elkaar hangt van de cliché's (en normaal vallen mij dat soort dingen niet eens op, dus dat zegt genoeg), dat ik het gewoon ronduit irritant vond om naar te kijken. En zoals gezegd, de beelden van optredens, met name de laatste zijn prima in beeld gebracht. Dus tja, je zou daar voor heen kunnen gaan, maar dan kun je beter een live-registratie van Queen zelf gaan kijken. Dan hoef je ook niet door de rest van de 134(!) minuten heen te worstelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gehenna op 02-11-2018 16:44:39 ]
nee, jij dan!
pi_182905396
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 16:17 schreef Gehenna het volgende:

[..]

ohja kut, ik had overal nog namen staan die ik wilde checken en aanpassen, maar natuurlijk vergeten om dat te doen voor het posten :')

[..]

Precies, hij speelde z'n rol ook best ok, het is gewoon dat het verhaal dat verteld wordt zo enorm suf is..

[..]

Dat het niet accuraat is, is dan ook niet mijn grootste probleem met de film. Het is gewoon een enorm suffe film die zo aan elkaar hangt van de cliché's (en normaal vallen mij dat soort dingen niet eens op, dus dat zegt genoeg), dat ik het gewoon ronduit irritant vond om naar te kijken. En zoals gezegd, de beelden van optredens, met name de laatste zijn prima in beeld gebracht. Dus tja, je zou daar voor heen kunnen gaan, maar dan kun je beter een live-registratie van Queen zelf gaan kijken. Dan hoef je ook niet door de rest van de 134(!) minuten heen te worstelen.
ik vind dat je zeurt
zo slecht was het echt niet

en als je zelfs de naam van de hoofdpersoon niet goed kan spellen zonder op te zoeken moet je je afvragen of je de aangewezen persoon bent om kritisch te zijn
  vrijdag 2 november 2018 @ 20:21:55 #92
286575 Roces18
Chef de party
pi_182905616
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:17 schreef EasyLife het volgende:
Thunder Road (2018) - IMDb

Hoewel er COMEDY, drama staat, heb ik geen moment kunnen lachen volgens mij, het is maar een depressieve film met veel gehuil, weet niet wat ik ervan moet vinden, soms vond ik de emoties wel geloofwaardig en kreeg ik een brok in m'n keel, maar soms was het ook een beetje te.

7/10.
trailer krijgt wmb een 10 , film een 5 , die film hoef je echt niet te zien voegt niets toe tov de trailer
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_182910808
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:13 schreef JaneDoe het volgende:

[..]

ik vind dat je zeurt
zo slecht was het echt niet

en als je zelfs de naam van de hoofdpersoon niet goed kan spellen zonder op te zoeken moet je je afvragen of je de aangewezen persoon bent om kritisch te zijn
:') Jezus wat een dom zemel argument zeg. Er zit 6 dagen tussen het kijken van die film en het schrijven van deze review. En het schrijven van die review was ie al amper waard.. :P
nee, jij dan!
  zaterdag 3 november 2018 @ 03:29:18 #94
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182913568
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 15:10 schreef flipsen het volgende:
Kut :(
Eigenwijs als ik ben, tóch naar de film gegaan. Had tegen mijn vrouw gezegd dat we naar een film gingen die ik graag wilde zien, ze had geen idee. Toen we al zaten en de comercials draaiden zei ik "Oh fuck, helemaal vergeten dat je niet van musicals houdt". Ze kijkt me aan en zegt: "Als ze gaan zingen, loop ik weg!". :D

Ik vond het een heerlijke film, volgens mij geeft het best goed weer hoe het in die tijd ging. Zaal zal mudvol en na afloop 2x aplaus, nog niet eerder gehoord hier. Heb genoten en... vrouwlief ook natuurlijk O+ Ze wil morgen weer _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182913768
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 23:55 schreef Gehenna het volgende:

[..]

:') Jezus wat een dom zemel argument zeg. Er zit 6 dagen tussen het kijken van die film en het schrijven van deze review. En het schrijven van die review was ie al amper waard.. :P
mag toch wel hopen dat je de naam freddie mercury langer dan 6 dagen kent... mijn eerdere post staat nog steeds, ik maak er verder geen woorden meer aan vuil

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 03:29 schreef flipsen het volgende:

[..]

Eigenwijs als ik ben, tóch naar de film gegaan. Had tegen mijn vrouw gezegd dat we naar een film gingen die ik graag wilde zien, ze had geen idee. Toen we al zaten en de comercials draaiden zei ik "Oh fuck, helemaal vergeten dat je niet van musicals houdt". Ze kijkt me aan en zegt: "Als ze gaan zingen, loop ik weg!". :D

Ik vond het een heerlijke film, volgens mij geeft het best goed weer hoe het in die tijd ging. Zaal zal mudvol en na afloop 2x aplaus, nog niet eerder gehoord hier. Heb genoten en... vrouwlief ook natuurlijk O+ Ze wil morgen weer _O-
goed dat je toch gegaan bent en je niet hebt laten beïnvloeden hier!
  Moderator zaterdag 3 november 2018 @ 10:40:42 #96
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182916232
Gisteravond naar Loro geweest. De nieuwste film van de maker van La Grande Bellezza en Le Conseguenze dell'Amore met wederom dezelfde acteur in de hoofdrol: deze keer als Silvio Berlusconi.



Veel functioneel naakt, mooie beelden, vreemde humor (de openingsscène met een schaap vonden wij hilarisch) een intrigerend hoofdpersonage en schitterende dansende mensen. Niet zo mooi als La Grande Bellezza of zo intrigerend als Le Conseguenze dell'Amore en met tweeënhalf uur net even te lang. Daarom wat mij betreft een 8/10 en niet hoger.

[ Bericht 10% gewijzigd door UIO_AMS op 03-11-2018 11:11:04 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182924099
Heb vanmiddag met m'n zoon (18 jaar) Bohemian Rapsody gezien en in tegenstelling tot bovenstaande recensies vonden wij het allebei een fantastische film! Vond het juist heel puur en simpel in beeld gebracht.....enig minpuntje: van ons had ie een uur langer mogen duren om alle muziek te laten horen :) !
pi_182976980
Coco (2017) - IMDb soepele Pixar animatiefilm over een arm Mexicaans jochie die kostte wat het kost wil weten waar zijn voorliefde voor muziek vandaan komt. Dat valt niet mee omdat zijn schoenmakersfamilie alle vorm van entertainment per definitie afwijst, evenals informatie over zijn afkomst. Zijn zoektocht leidt hem uiteindelijk door het land van de doden (Land Of The Dead) op zoek naar zijn over- overgrootvader die een beroemd artiest zou zijn geweest.

Prachtig en kleurrijk vormgegeven animatiefilm. Ik kan mij voorstellen dat het plot je niet zo 123 op papier of scherm aanspreekt maar je stelt je mening wel bij als je de film bekijkt, geloof me. Ook leuk om te zien hoe ze in Mexico Día de Muertos beleven en als je er iets van af weet snap je het door deze film nog beter. Het enige wat jammer is, is het onontkoombare disney-drammerige moralisme (familie first etc.) maar dat komt gelukkig slechts sporadisch voor. En die hond als geschifte side-kick hebben we ook al tig keer gezien in diverse varianten. Neemt niet weg dat het een indrukwekkende film is, ook voor volwassenen. Zie het maar eens droog te houden op het einde: een 8

Total Recall (2012) - IMDb de 2012 versie van de Paul Verhoeven klassieker uit 1990. Een gewone fabrieksmedewerker heeft merkwaardige visioenen. Als hij een virtuele vakantie wil nemen blijkt dit de trigger te zijn tot een hele reeks aan problemen waarbij blijkt dat hij niet is wie hij denkt dat hij is.

Volkomen overbodige losse remake die niet eens in de buurt van de schaduw van het (nu wel ietwat gedateerde) origineel kan komen. Enige reden om hem te kijken is Kate Beckinsale O+ die meer dan het aanzien waard is, maar haar aanwezigheid is niet voldoende om de film te redden. Waardeloos: 6-

The Cloverfield Paradox (2018) - IMDb een ruimtestation probeert een oplossing te creëren voor het aanhoudende energieprobleem op aarde. Met een bepaald experiment gaat het echter helemaal mis, ze openen een poort naar een andere dimensie met een parallelle aarde. Hoe komen ze echter terug in hun eigen dimensie?

Een redelijke goede SF thriller is zeldzaam, de laatste die ik gezien heb was Life (2017) - IMDb en na het kijken van deze is die mening niet echt veranderd. Op zich aardig gegeven maar hopeloos vertolkt. De (onbekende) acteurs galopperen van hot naar her door het ruimteschip en nemen de ene onlogische beslissing na de andere, soms op het hilarische af. Het gemiddeld IQ van het ruimteteam is vergelijkbaar met die van een pot Nutella en met de wetenschap wordt ook regelmatig een loopje genomen. Deze film is een belediging voor je intelligentie: een 5.
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  dinsdag 6 november 2018 @ 13:36:55 #99
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_182977089
Gister voor het eerst The Dark Knight gezien. Ik weet dat hij enorm geprezen wordt, maar ik vond hem wat tegenvallen. Heath Ledger deed het fantastisch en uiteindelijk heb ik me prima weten te vermaken, maar wat betreft het plot vond ik de eerste eigenlijk iets beter. Iets logischer. Vooral het character van Harvey Dent vond ik raar neergezet. Had een beetje moeite om zijn motivaties te begrijpen. Helemaal op het eind. Daarnaast talloze scenes die gewoon niet logisch over kwamen, of dat je het idee had dat je de scene te vroeg verliet of zo. Recast van Rachel vond ik ook jammer, ik prefereerde Katie Holmes. Al met al wel gewoon een 7,5, want vermakelijk was de film wel. Benieuwd naar de derde.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_182977163
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:36 schreef AlwaysHappy het volgende:
Gister voor het eerst The Dark Knight gezien. Ik weet dat hij enorm geprezen wordt, maar ik vond hem wat tegenvallen. Heath Ledger deed het fantastisch en uiteindelijk heb ik me prima weten te vermaken, maar wat betreft het plot vond ik de eerste eigenlijk iets beter. Iets logischer. Vooral het character van Harvey Dent vond ik raar neergezet. Had een beetje moeite om zijn motivaties te begrijpen. Helemaal op het eind. Daarnaast talloze scenes die gewoon niet logisch over kwamen, of dat je het idee had dat je de scene te vroeg verliet of zo. Recast van Rachel vond ik ook jammer, ik prefereerde Katie Holmes. Al met al wel gewoon een 7,5, want vermakelijk was de film wel. Benieuwd naar de derde.
Derde kan je beter overslaan.
pi_182987455
Damn, wat een zure reacties over Bohemian Rhapsody. Ik vond de film echt super! :D
pi_182987554
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 21:25 schreef Bananenpap het volgende:
Damn, wat een zure reacties over Bohemian Rhapsody. Ik vond de film echt super! :D
Ik ook!! Had van mij nog wel langer mogen zelfs!
pi_182989129
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 21:25 schreef Bananenpap het volgende:
Damn, wat een zure reacties over Bohemian Rhapsody. Ik vond de film echt super! :D
is maar één persoon die hier zat te zeuren

ik heb genoten en ga donderdag gewoon nog een keer!
pi_183054634
Net ook bij Bohemian Rhapsody geweest,

Ben een groot Queen fan , en heb best veel over ze opgezocht (en ken elk nummer van binnenuit ) en tuurlijk zitten er in de film redelijk wat fouten in qua chronologie etc, maar daar stoorde ik me totaal niet aan (ze zouden zelfs days of our lives (documentaire ) in de bios moeten laten draaien ;) van mijn part,


Gaat meer om om nieuwe mensen kennis te laten met de band/ muziek , en de basis te leren kennen

En ik was met mn broer naar de film , tot voor kort de meest grote queen hater (muziek voor homo,s ) die is nu denk ik ook wel om haha :)

min puntje film duurde te kort , had een uur langer mogen duren ;)

8/10 (vooral van het omkrijgen van mn broer )
pi_183056906
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 00:45 schreef King_Merc het volgende:
Net ook bij Bohemian Rhapsody geweest,

Ben een groot Queen fan , en heb best veel over ze opgezocht (en ken elk nummer van binnenuit ) en tuurlijk zitten er in de film redelijk wat fouten in qua chronologie etc, maar daar stoorde ik me totaal niet aan (ze zouden zelfs days of our lives (documentaire ) in de bios moeten laten draaien ;) van mijn part,


Gaat meer om om nieuwe mensen kennis te laten met de band/ muziek , en de basis te leren kennen

En ik was met mn broer naar de film , tot voor kort de meest grote queen hater (muziek voor homo,s ) die is nu denk ik ook wel om haha :)

min puntje film duurde te kort , had een uur langer mogen duren ;)

8/10 (vooral van het omkrijgen van mn broer )
Inderdaad....een uurtje erbij had ik ook niet vervelend gevonden :)
pi_183070003
Outlaw king. 1/10

Inaccuraat gedrocht en goedkoop aftreksel van braveheart. Nu hoeft inaccuraat niet per definitie slecht te zijn (Braveheart klopte helemaal geen fuck van maar was toch een ruime 6-) maar hier leken ze het er wel om te doen.

De film was gehaast op punten dat het de tijd had moeten nemen en te langzaam op punten die totaal geen extra aandacht verdiende. Het acteerwerk was herkauwing braveheart maar dan dus kutter. Enige die af en toe nog vermakelijk uit de hoek kwam was Stannis als koning Edward maar zelfs bij hem kon je de verveling op z'n hoofd lezen.

Nu lees ik wel meer kritische noten op internet maar zogenaamd zouden de actiescenes en beelden van schotland daar enige compensatie voor bieden. Helaas bitch, dat doen ze niet. De beelden van schotland zijn niet meer dan wat drone-kiekjes (in combinatie met cgi) die je veel beter kan terugvinden op youtube en de actie zwaar ondermaats noemen is bijna een compliment. Het is hetzelfde "de helden zijn allemaal supersterk en met elke zwaai hakken zij volledig geharnaste Engelsen omver" wat al tienduizenden keren eerder en beter is gedaan. De veldslagen zijn helemaal een aanfluiting. Historisch klopt er niets van, tactisch klopt er niets van en filmtechnisch zorgt het enkel voor erectieproblemen.

En dan de voorspelbaarheid. Je hoeft de Engels/Schotse geschiedenis niet te kennen om al in de eerste 5 minuten te weten hoe het gaat lopen, wie de 'slechterikken' zijn en wie met wie geslachtsgemeenschap gaat hebben. Alles is zo ontzettend simpel en eenvoudig gedaan dat elke minuut van deze film als een belediging voor de kijker voelt.

De enige manier hoe je plezier kan beleven aan dit gedrocht is als je op de basisschool zit en je zwaarden 'cool' vindt of een vorm van extreme zwakbegaafdheid hebt.

Verschrikkelijk en afschuwelijk dus. Een extreme verspilling van tijd en moeite. Als ik dictator was geweest had ik iedereen die met deze film te maken heeft gehad (of zich heeft vermaakt tijdens het kijken) naar de goelag gestuurd.
Conscience do cost.
pi_183070488
First Man
Mooie film over de man Neil Armstrong. Geen Hollywoodfilm met mooie ruimtebeelden maar een echt verhaal over verlies en de gevolgen voor het gezin van de astronaut.

Ook al weet je dat de man al zijn missies overleeft, zit je toch vaak in spanning omdat de situatie in die kleine capsule zeer realistisch wordt weergegeven.

Imdb: 7,7
Ik: 8,5/10
pi_183081387
Vanmiddag The Nutcracker and the fourth realm gezien......heerlijke magische film! Ietwat flinterdun verhaaltje, maar visueel en muzikaal heerlijk genieten! Van mij 9/10
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 12:54:08 #109
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099005
Gräns



Erg bijzondere film over een vrouw die bij de duane werkt en daar feilloos mensen uitpikt die iets op hun geweten hebben. Dit gat gewoon zijn gang totdat ze iemand tegenkomt die ze niet kan plaatsen, er is iets aan die man maar ze weet niet wat... Dit ontvouwt zich in een bijzondere verwikkeling waarin de vrouw ontdekt waarom ze is zoals ze is. Deze film is bijhoorlijk WTF het volgt wel een beetje bekendere films die behoorlijk WTF zijn maar die hebben allemaal nog een grappige inslag. Die grappige inslag ontbreekt bij deze film waardoor het vooral vervreemdend is. Toch geeft het een beetje inzage in de mens, maar niet zoals bijvoorbeeld the lobster doet. Ik vond het vooral een hele bijzondere film, wel een film die voor een specifiek publiek is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 12:59:05 #110
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099132
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 14:51 schreef Gehenna het volgende:
Afgelopen weekend Bohemian Raphsody in Londen gezien. Verhalen achter de muziek vind ik over het algemeen erg leuk om naar te kijken. Maar wat een een-dimensionale en ongeïnspireerde flut-film hebben ze hier van gemaakt.

De film volgt het verhaal van Freddie Mercury, van net voor zijn ontmoeting met de band Queen (toen nog Smile) tot aan het Live-8 concert. Freddie was een geweldige showman, maar hij (en de mensen om hem heen) hebben vaak genoeg aangegeven dat hij daarbuiten ondanks z'n flamboyante optreden soms, een redelijk verlegen en onzeker persoon was.

De film koos ervoor om dit maar even te vergeten en Freddie van minuut 1 neer te zetten als de meest zelfverzekerde geweldenaar die het witte doek in jaren heeft gezien. Hij stapt af op de band om hun een aanbod te doen voor een geweldige zanger, hijzelf. Ze horen hem 2 seconden iets zingen, en zijn om, het beste wat ze ooit gehoord hebben.

Freddie heeft daarna direct een heel pad voor de band uitgestippeld. De naam heeft ie al snel bedacht, het logo, allerlei nieuwe ideeën voor songs, en de rest van de band en de managers hoeven alleen maar in verbazing ja en amen te zeggen over al zijn geweldige plannen.

Alles gaat ook direct supergoed voor de groep, de muziek slaat flink aan. Maar Freddie wil meer, die wil een rock-opera maken en de wereld veroveren. Hun huidige platenbaas vind dat idee te riskant, maar Freddie schopt 'm daarom direct aan de kant om naar een ander te gaan. De band volgt braafjes.

Alles wat Freddie maar doet en verzint is goud. Maar een film zonder wat drama is natuurlijk geen film, die komt er in de vorm van Paul Prenter, de persoonlijk manager van Freddie . Hij ontwaakt de homoseksuele gevoelens in hem (waardoor de sprookjes-relatie met Mary uitgaat) krijgt 'm aan de drugs, sleept 'm mee naar allerlei sex-feestjes en overtuigd hem uiteindelijk om uit Queen te stappen en een solo carrière te beginnen. En de arme Freddie kan er allemaal niets aan doen.

Dan ineens komt Freddie erachter dat Paul een dikke lul is en dumpt hem. Waarna hij Freddie weer zwart probeert te maken in de media (Kijk toch, wat een gemene meneer!)

Freddie gaat terug naar Queen. Die net een aanbod heeft gekregen om Live8 (Wat gepresenteerd wordt als het grootste en beste muziek-evenement dat ooit plaats zal vinden) te gaan spelen. Tijdens de oefensessie verteld Freddie de band dat hij Aids heeft om het concert wat emotioneel beladen te maken.

Dan het concert. Het benefiet gedeelte loopt de hele dag voor geen meter, er is tijdens de concerten van de andere bands nog geen stuiver opgehaald, Bob Geldof zit met z'n handen in het haar. En dan begint Queen en BAM! de miljoenen lopen binnen.

Thuis op de bank zien we de familie van Freddie zitten, de afkeurende vader van het begin zit nu trots naar de TV te kijken. Moeder laat een traantje omdat Freddie een knipoogje doet, zoals hij haar had beloofd. En we zien de oude platenbaas chagrijnig kijken, omdat hij deze miljoenen band heeft laten lopen (precies zoals Freddie had voorspelt). Einde film.

Het verhaal is zo voorspelbaar en gewoonweg onjuist. Dat het gewoon irritant is. Een biografische film hoeft van mij echt niet alle feiten helemaal correct te hebben, als de kijkervaring daar beter van wordt. Maar in dit geval wordt het er alleen maar suffer van. Een film over een onzekere jongen die zich ontpopt tot geweldige entertainer lijkt me interessanter dan wat er nu ligt. Of over zijn worsteling met z'n gevoelens, of slechts de persoon achter de entertainer. Maar nu is allemaal niets van dat, enkel de Freddie die als een Mary Sue neer gezet wordt. Zonder diepgang, zonder dat je enige persoonlijke/emotionele band met hem opbouwd.

Was er nog iets wel goed? Jawel, ik vond - met name de band - prima geacteerd, en ook dat ze de juiste acteur voor eenieder hadden geselecteerd. Ook het concert aan het einde, (ze spelen gewoon het hele optreden van ~30 min na), was - hoewel wat lang voor een film - prima gedaan.

al met al: 3/10 (imdb: 8.4 8)7 )
Dan wordt het nu tijd om de miles ahead film te kijken over miles davis _O_ om dit een beetje weg te spoelen :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 12 november 2018 @ 13:09:07 #111
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183099373
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 12:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dan wordt het nu tijd om de miles ahead film te kijken over miles davis _O_ om dit een beetje weg te spoelen :D
Ja kut, die heb ik dus nog steeds niet gevonden he :(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 13:09:32 #112
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099385
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 13:09 schreef flipsen het volgende:

[..]

Ja kut, die heb ik dus nog steeds niet gevonden he :(
Stond gewoon op netflix.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 12 november 2018 @ 13:10:19 #113
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183099407
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 13:09 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Stond gewoon op netflix.
Hier (Argentinië) niet :'(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 13:11:17 #114
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099434
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 13:10 schreef flipsen het volgende:

[..]

Hier (Argentinië) niet :'(
Ah dat is inderdaad jammer. Vond dat echt een leuke twist op het standaard biopic gegeven.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 12 november 2018 @ 13:13:02 #115
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183099492
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 12:54 schreef Bosbeetle het volgende:
Gräns

[ afbeelding ]

Erg bijzondere film over een vrouw die bij de duane werkt en daar feilloos mensen uitpikt die iets op hun geweten hebben. Dit gat gewoon zijn gang totdat ze iemand tegenkomt die ze niet kan plaatsen, er is iets aan die man maar ze weet niet wat... Dit ontvouwt zich in een bijzondere verwikkeling waarin de vrouw ontdekt waarom ze is zoals ze is. Deze film is bijhoorlijk WTF het volgt wel een beetje bekendere films die behoorlijk WTF zijn maar die hebben allemaal nog een grappige inslag. Die grappige inslag ontbreekt bij deze film waardoor het vooral vervreemdend is. Toch geeft het een beetje inzage in de mens, maar niet zoals bijvoorbeeld the lobster doet. Ik vond het vooral een hele bijzondere film, wel een film die voor een specifiek publiek is.
Hoe hoog scoort ie op de WTF-O-Meter, Bb?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 13:15:13 #116
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099569
quote:
5s.gif Op maandag 12 november 2018 13:13 schreef EP3 het volgende:

[..]

Hoe hoog scoort ie op de WTF-O-Meter, Bb?
Geel/Oranje met een rood voor één van de raarste seksscenes die ik in tijden gezien heb (terwijl hij toch vrij conventioneel was maar je moet het zien om deze opmerking te snappen)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 12 november 2018 @ 13:20:46 #117
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183099696
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 13:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ah dat is inderdaad jammer. Vond dat echt een leuke twist op het standaard biopic gegeven.

Die van Nina Simone staat al in My List om binnenkort te kijken
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 12 november 2018 @ 13:23:02 #118
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183099755
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 13:15 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Geel/Oranje met een rood voor één van de raarste seksscenes die ik in tijden gezien heb (terwijl hij toch vrij conventioneel was maar je moet het zien om deze opmerking te snappen)
Het was eigenlijk n laffe poging mijnerzijds om je naar dat topic van mijn hand te manoeuvreren en je zodoende op slinkse wijze te verleiden tot n inhoudelijke post aldaar, die dan uiteraard tevens dienst doet als broodnodige topickick.

Maar toch bedankt voor je antwoord.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 13:31:49 #119
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099959
quote:
12s.gif Op maandag 12 november 2018 13:23 schreef EP3 het volgende:

[..]

Het was eigenlijk n laffe poging mijnerzijds om je naar dat topic van mijn hand te manoeuvreren en je zodoende op slinkse wijze te verleiden tot n inhoudelijke post aldaar, die dan uiteraard tevens dienst doet als broodnodige topickick.

Maar toch bedankt voor je antwoord.
Dat had ik al begrepen :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 13:33:03 #120
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183099991
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 13:20 schreef flipsen het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Die van Nina Simone staat al in My List om binnenkort te kijken
Chasing trane vond ik ook wel leuk, hired gun was vermakelijk en een hele andere tak van sport. What happened miss simone is een must see, en sample this is ook tof :D

Maar dit zijn allemaal docu's en geen biopics.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 12 november 2018 @ 14:40:08 #121
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_183101344
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 12:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dan wordt het nu tijd om de miles ahead film te kijken over miles davis _O_ om dit een beetje weg te spoelen :D
Die staat inderdaad al een tijdje op de whislist om te gaan kijken :Y
nee, jij dan!
  maandag 12 november 2018 @ 14:47:59 #122
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_183101494
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 12:54 schreef Bosbeetle het volgende:
Gräns

[ afbeelding ]

Erg bijzondere film over een vrouw die bij de duane werkt en daar feilloos mensen uitpikt die iets op hun geweten hebben. Dit gat gewoon zijn gang totdat ze iemand tegenkomt die ze niet kan plaatsen, er is iets aan die man maar ze weet niet wat... Dit ontvouwt zich in een bijzondere verwikkeling waarin de vrouw ontdekt waarom ze is zoals ze is. Deze film is bijhoorlijk WTF het volgt wel een beetje bekendere films die behoorlijk WTF zijn maar die hebben allemaal nog een grappige inslag. Die grappige inslag ontbreekt bij deze film waardoor het vooral vervreemdend is. Toch geeft het een beetje inzage in de mens, maar niet zoals bijvoorbeeld the lobster doet. Ik vond het vooral een hele bijzondere film, wel een film die voor een specifiek publiek is.
Die stond al op mijn wishlist.
Lijkt me erg mooi.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 14:50:48 #123
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183101533
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 14:47 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Die stond al op mijn wishlist.
Lijkt me erg mooi.
Als je hem gaat kijken ben ik wel benieuwd naar je review :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_183138313
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 22:51 schreef Roces18 het volgende:
Black k klansman gezien en wat een matige film. Zoveel marketing en hype en allemaal reviews van mensen die wel positief moeten zijn want anders zijn ze een racist net zoals bij black panther.

De reden waarom ik black panther nie ga kijken ;(
  Moderator woensdag 14 november 2018 @ 11:41:57 #125
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183139827
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2018 10:09 schreef WKNVHV het volgende:

[..]

De reden waarom ik black panther nie ga kijken ;(
Ik kan me niet voorstellen dat alle jochies die trots met een black panther shirtje rondlopen op straat de film alleen maar leuk vonden vanwege marketing. (je ziet ze echt veel)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_183140390
quote:
2s.gif Op woensdag 14 november 2018 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik kan me niet voorstellen dat alle jochies die trots met een black panther shirtje rondlopen op straat de film alleen maar leuk vonden vanwege marketing. (je ziet ze echt veel)
Maar de meeste wel omdat ze het zijn als een film voor het volk oid.
  Moderator woensdag 14 november 2018 @ 12:11:04 #127
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183140502
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2018 12:05 schreef WKNVHV het volgende:

[..]

Maar de meeste wel omdat ze het zijn als een film voor het volk oid.
Ik denk dat jochies van een jaartje of 8 het gewoon zien als een superheld die ook nog eens op hun lijkt en dat ze dat gewoon stoer vinden :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 14 november 2018 @ 12:14:38 #128
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183140587
Ik heb Black Panther na 20min opgegeven. De laatste superheldenfilm die ik daadwerkelijk leuk vond was Wonder Woman.
Maar dat zal deels ook komen door die oogverblindende verschijning die luistert naar de naam Gal Gadot, :@.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator woensdag 14 november 2018 @ 12:15:47 #129
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183140616
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2018 12:14 schreef EP3 het volgende:
Ik heb Black Panther na 20min opgegeven. De laatste superheldenfilm die ik daadwerkelijk leuk vond was Wonder Woman.
Maar dat zal deels ook komen door die oogverblindende verschijning die luistert naar de naam Gal Gadot, :@.
het genre trekt me ook helemaal niet... laatste wat ik gezien heb was denk ik de eerste deadpool...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 14 november 2018 @ 12:19:24 #130
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183140696
quote:
2s.gif Op woensdag 14 november 2018 12:15 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

het genre trekt me ook helemaal niet... laatste wat ik gezien heb was denk ik de eerste deadpool...
Nee, ook niet echt mijn genre. Doet het wel goed met n grote bak popcorn.
Deadpool was ook wel aardig, ja. En Guardians of the Galaxy was zelfs zéér vermakelijk. Maar da's alweer n tijdje geleden.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183141443
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2018 12:05 schreef WKNVHV het volgende:

[..]

Maar de meeste wel omdat ze het zijn als een film voor het volk oid.
:') m'n neefje draagt z'n black panther omdat hij hem cool vindt
net zoals hij daarvoor helemaal weg was van spider-man en daarvoor weer van batman
pi_183141504
Gisteren de film Mario gezien, over twee jonge voetballers in hetzelfde U-21 team bij een profclub die verliefd worden. Uiteindelijk wordt de druk van buiten op de twee zo groot dat ze moeten kiezen tussen carrière of de liefde.

Lang geleden dat ik zo'n beklemmende film heb gezien, de ontroerende ontwikkeling tussen de hoofdrolspelers, hun samenspel en de uiteindelijke climax, ik had de tranen in mijn ogen staan.

Qua beelden en setting mooi dat 2 echte profclubs Young Boys en Sankt Pauli hun faciliteiten beschikbaar hebben gesteld om het verhaal zo geloofwaardig mogelijk te maken

9/10

Mario (2018) - IMDb
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_183143611
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2018 12:05 schreef WKNVHV het volgende:

[..]

Maar de meeste wel omdat ze het zijn als een film voor het volk oid.
Eens. Deze film is gewoon speciaal ontwikkeld voor de doelgroep donkere mensen. Net als wonderwoman voor vrouwen. Is niks mis mee, daar is gewoon een publiek voor. Maar dat betekent dat deze minder gaat draaien bij het blanke publiek, zal andersom ook wel zo werken. En wonderwoman zal wel relatief gezien beter draaien bij vrouwen dan bij mannen in vergelijking met bijvoorbeeld iron man.

Is niks racistisch aan. Gewoon kwestie van segmenteren en positioneren.
  Moderator woensdag 14 november 2018 @ 16:08:37 #134
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_183145105
Even wat geruimd hier. Dit topic is echt alleen voor recensies en reacties erop en niet voor slowchat. Een beetje is nooit zo erg, maar het moet niet zo zijn dat er af en toe nog een recensie te vinden is. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  woensdag 14 november 2018 @ 17:41:23 #135
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183147096
Xena: Warrior Princess

Aardige serie, met n stel goedlachse meiden die samen allerlei doldwaze avonturen beleven. Ook geschikt voor de jeugdige kijkers. Met name voor de pubers waarbij de hormonen als hete bliksems door de aderen gieren. Beetje eentonig en niet altijd even doordacht, maar dat mag de pret niet drukken; zesje.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 14 november 2018 @ 18:07:13 #136
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183147564
Gisteravond wilden we toch graag een filmpje meepakken, maar er draaide echt niets fatsoenlijks hier (mede door het Festival van de Korte Film ofzo, een shitload een onbekende films, zonder enige informatie en daar had ik geen zin in). Bleef over:



Als je deze wil gaan zien, raad ik AF om de trailer te bekijken. Niet dat daar alles al wordt gespoilerd (maar wel een beetje), maar vooral omdat het grootste deel van de film draait om het hoe en waarom Tom Hardy verandert in Venom, terwijl de trailer vooral gaat over Venom.

Goed voor een avondje popcorn-vermaak, vond Tom Hardy goed acteren, de rest niet zo. En er zaten wel wat missers in. Een hightech lab inwandelen, waar geen enkele security camara hangt? Een kamer met een CT-scanner inrennen met je horloge om en pennen in je borstzakje? Hm...

IMDB: 7.0
flipsen: 7-

En er in de zaal achterkomen dat je naar de nagesynchroniseerde versie gaat kijken |:(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_183207576
Suspiria (2018) - IMDb



Geweldige remake van Argento's Suspiria die op de setting na weinig overeenkomsten toont met het origineel uit 1977. Waar de versie van Argento bekend staat als een gestileerde slasher met felle kleuren en opzwepende soundtrack is deze versie juist een bijzonder grauwe aangelegenheid die voornamelijk leunt op body horror en bovennatuurlijke elementen. De grauwheid en het opmerkelijke camerawerk zijn kenmerkend voor eind jaren 60, begin jaren 70 horrorfilms. Zo deed deze remake me meerdere malen denken aan Rosemary's Baby. Beide versies van Suspiria zijn artistiek op hun eigen manier. Het origineel kent weinig pretenties en is duidelijk met veel plezier gemaakt, terwijl de film die Guadagnino ons voorschotelt veel meer poogt te zijn. Zo is deze versie maar liefst een uur langer dan het origineel en het plot gaat lang niet meer alleen over de duistere taferelen die zich afspelen op de prestigieuze Duitse dansacademie. De tweedeling van Berlijn, de Bader-Meinhoff groep, de rol van vrouwen in de tweede wereldoorlog, Jung's psychoanalyse en tal van andere achtergrondzaken treden hier op de voorgrond. Aan de ene kant pakt dat positief uit, aangezien de film je ontzettend veel materiaal aanreikt om over na te denken en omdat de context de sombere sfeer enkel versterkt. Aan de andere kant verliest de film hierdoor zijn focus. Van bijzaak en achtergrondinformatie wordt hoofdzaak gemaakt. De hekserij op de dansacademie was voor mij het meest intrigerende aspect van de film en ik had het liefst gezien dat hier alle aandacht naar uit zou zijn gegaan. Vooral het hele gedoe rondom de psychiater had wat mij betreft geschrapt mogen worden. Dat wil echter niet zeggen dat ik me heb verveeld. In tegendeel, ik heb de volle 2,5 uur gefascineerd zitten kijken.

Alles rondom de dansschool vond ik geweldig. Wat mij betreft zouden ze 10 remakes kunnen maken over een geheim genootschap van heksen dat zich schuilhoudt in een dansacademie, zo gaaf vind ik het concept. De dansuitvoeringen waren geweldig en op briljante wijze gecombineerd met de horror. Dakota Johnson deed het geweldig en ook Tilda Swinton was op dreef in maar liefst drie verschillende rollen. Als ik dat niet van tevoren had geweten had ik het waarschijnlijk niet eens doorgehad. Wel bleef ik met de vraag zitten waarom ze niet gewoon een oude man voor de rol van de psycholoog hadden kunnen casten? Het is ook weer niet zo dat haar dubbelrol echt iets toevoegt en als je het eenmaal weet leidt het ook alleen maar af. De soundtrack van Radiohead's Thom Yorke is ook erg mooi en past uitstekend op de zang na. Ontzettend jammer dat hij zo nodig door de groteske finale heen moest zingen, want op zichzelf was dat een uitzinnig stukje cinema.

Deze versie is in ieder geval veel meer mijn ding dan het origineel van Argento. Het is prima mogelijk dat mijn score na het lezen van wat analyses en een herziening nog wat hoger zal uitvallen, maar voor nu geef ik een dikke 8.5. Wat is 2018 toch een heerlijk jaar voor horrorfilms gebleken!

Ik: 8.5/10
IMDb: 7.3/10
  zaterdag 17 november 2018 @ 17:50:45 #138
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183208989
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2018 16:03 schreef Cikx het volgende:

Deze versie is in ieder geval veel meer mijn ding dan het origineel van Argento.

Ik kon weinig met deze nieuwe aanpak. Maar het is iig n volstrekt andere film.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  † In Memoriam † zaterdag 17 november 2018 @ 18:12:44 #139
368283 ato
pi_183209304
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:39 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Derde kan je beter overslaan.
Smaken verschillen, die vond ik goed.
Life can be a bitch, so like it..
pi_183210154
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2018 18:07 schreef flipsen het volgende:
Gisteravond wilden we toch graag een filmpje meepakken, maar er draaide echt niets fatsoenlijks hier (mede door het Festival van de Korte Film ofzo, een shitload een onbekende films, zonder enige informatie en daar had ik geen zin in). Bleef over:

[ afbeelding ]

Als je deze wil gaan zien, raad ik AF om de trailer te bekijken. Niet dat daar alles al wordt gespoilerd (maar wel een beetje), maar vooral omdat het grootste deel van de film draait om het hoe en waarom Tom Hardy verandert in Venom, terwijl de trailer vooral gaat over Venom.

Goed voor een avondje popcorn-vermaak, vond Tom Hardy goed acteren, de rest niet zo. En er zaten wel wat missers in. Een hightech lab inwandelen, waar geen enkele security camara hangt? Een kamer met een CT-scanner inrennen met je horloge om en pennen in je borstzakje? Hm...

IMDB: 7.0
flipsen: 7-

En er in de zaal achterkomen dat je naar de nagesynchroniseerde versie gaat kijken |:(
Hahaha welke taal. Hindi of Nederlandsch?
  zaterdag 17 november 2018 @ 23:20:39 #141
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183215237
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 november 2018 19:13 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Hahaha welke taal. Hindi of Nederlandsch?
De meeste films in Argentinië worden in het Spaans nagesynchroniseerd :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 18 november 2018 @ 15:51:52 #142
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_183224007
Muriel's Wedding (1994)



Een poster die eruit ziet als een 13 in dozijn chick-flick, met zelfs het woord 'wedding' in de titel. Het is dat ik van anderen hoorde dat hij heel leuk moest zijn, anders had ik 'm werkelijk nooit opgezet. :P

En blij dat ik het toch gedaan heb, heerlijke film. Het blijkt een vrij hilarische, maar donkere comedy te zijn. Over een sociaal ongemakkelijk meisje, dat een enorme Abba-fan is (relatable :P ) die graag wil trouwen. Ze verlaat haar disfunctionele gezin en achterbakse nepvriendinnen, door geld van haar ouders te stelen en een nieuw leven op te bouwen in Sydney en om daar haar droomman te vinden. Ondertussen vind ze voor het eerst ook een echte vriendin, maar gebeuren er aan de lopende band veel nare dingen om haar heen.

Ik heb echt een paar keer hardop moeten lachen om deze film, met de uiteindelijke trouw scene als hoogtepunt _O-

*O*

Imdb gaf een 7.3, ik ga voor een 7.5-8
nee, jij dan!
  zondag 18 november 2018 @ 18:38:48 #143
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_183226920
A Star is Born

Prachtige film _O_ . Trailer was wel oké, maar het typisch een film die we, als we geen pathe kaart hadden gehad, waarschijnlijk hadden geskipt. Blij dat we dat niet gedaan hebben zeg. Ik had geen idee dat Lady Gage zo goed kon acteren :D Beide hoofdrollen werden erg goed neergezet. Prachtige stemmen ook, meteen wat nummers toegevoegd aan m'n playlist thuis :+ Einde paste bij de film, maar toch had ik de hele film de gedachte dat het anders zou eindigen. Ik weet verder niet zo goed wat ik over kan zeggen zonder in spoilers te duiken. Aanrader voor iedereen sowieso! ^O^

9.0/10
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  zondag 18 november 2018 @ 22:50:42 #144
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183233290
quote:
7s.gif Op zondag 18 november 2018 18:38 schreef AlwaysHappy het volgende:
A Star is Born

Prachtige film _O_ . Trailer was wel oké, maar het typisch een film die we, als we geen pathe kaart hadden gehad, waarschijnlijk hadden geskipt. Blij dat we dat niet gedaan hebben zeg. Ik had geen idee dat Lady Gage zo goed kon acteren :D Beide hoofdrollen werden erg goed neergezet. Prachtige stemmen ook, meteen wat nummers toegevoegd aan m'n playlist thuis :+ Einde paste bij de film, maar toch had ik de hele film de gedachte dat het anders zou eindigen. Ik weet verder niet zo goed wat ik over kan zeggen zonder in spoilers te duiken. Aanrader voor iedereen sowieso! ^O^

9.0/10
Die draaide hier al niet meer :(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 19 november 2018 @ 11:25:53 #145
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_183238513
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 22:50 schreef flipsen het volgende:

[..]

Die draaide hier al niet meer :(
Zonde! :'(
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_183242047
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Saai. Onvolgbaar. Vlakke personages. Van de hak op de tak. Mist de magie van de originele Harry Potter-serie. Het zag er weer gelikt uit, maar dat komt tegenwoordig allang niet meer over.

5
  maandag 19 november 2018 @ 16:40:20 #147
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183245334
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:51 schreef Gehenna het volgende:
Muriel's Wedding (1994)

Ik heb echt een paar keer hardop moeten lachen om deze film, met de uiteindelijke trouw scene als hoogtepunt

*O*

Imdb gaf een 7.3, ik ga voor een 7.5-8
Die film kan ik dus overslaan, :P.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 19 november 2018 @ 17:49:00 #148
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_183246762
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 16:40 schreef EP3 het volgende:

[..]

Die film kan ik dus overslaan, :P.
Zit meer diepgang en uniekheid dan ik hier beschrijf hoor. Hij is idd op momenten echt grappig, maar dat is bij lange na niet de enige charme die hij heeft, 't is een behoorlijk zwarte komedie :)
nee, jij dan!
  maandag 19 november 2018 @ 20:18:09 #149
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183250221
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 17:49 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Zit meer diepgang en uniekheid dan ik hier beschrijf hoor. Hij is idd op momenten echt grappig, maar dat is bij lange na niet de enige charme die hij heeft, 't is een behoorlijk zwarte komedie :)
Ik kon niet echt lachen om dat YT-clipje, :@.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 19 november 2018 @ 23:15:35 #150
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_183255284
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 20:18 schreef EP3 het volgende:

[..]

Ik kon niet echt lachen om dat YT-clipje, :@.
Dat is ook het meest foute stukje :P
nee, jij dan!
pi_183265091
Mandy, wat een tegenvaller. Ik kijk ongeveer alles met Nicholas Cage en het zijn bijna altijd matige films die wel lekker wegkijken. Nu kreeg deze films opeens allemaal goede recensies dus ik dacht nou dat wordt vet. Niet dus, wat was deze film saai zeg, het verhaal is kut. Het slaat nergens op, nou is dat natuurlijk vaak het geval als Nick meespeelt maar in dit geval is het ook nog traag en niet interessant. Er is weinig actie in tegenstelling tot de meeste Cage films het enige wat de film nog een beetje redde was de scene op de badkamer. Al met al was de film erg veel werk om te kijken zonder dat je daarvoor beloond wordt. Minder dan de meeste Nikolaas Kaas films, 4/10

Sorry to Bother you
Ook deze film zou goed zijn volgens recensies op internet. Niet dus, de trailer was al supergaar verklapt de halve film en er zit eigenlijk niks grappigs in. De film is qua dat aangaat trouw aan de trailer. Na een uur maar afgezet, het was gewoon nietszeggend. Mr Robot doet het idee van jij tegen de corporate structuren om je heen veel beter en er zijn vast ook betere films die het thema racisme aanstippen. Het idee had zoveel potentie de uitwerking had niet slechter gekund.
2/10
  dinsdag 20 november 2018 @ 20:20:09 #152
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183271378
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:44 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Mandy, wat een tegenvaller. Ik kijk ongeveer alles met Nicholas Cage en het zijn bijna altijd matige films die wel lekker wegkijken. Nu kreeg deze films opeens allemaal goede recensies dus ik dacht nou dat wordt vet. Niet dus, wat was deze film saai zeg, het verhaal is kut. Het slaat nergens op, nou is dat natuurlijk vaak het geval als Nick meespeelt maar in dit geval is het ook nog traag en niet interessant. Er is weinig actie in tegenstelling tot de meeste Cage films het enige wat de film nog een beetje redde was de scene op de badkamer. Al met al was de film erg veel werk om te kijken zonder dat je daarvoor beloond wordt. Minder dan de meeste Nikolaas Kaas films, 4/10

Sorry to Bother you
Ook deze film zou goed zijn volgens recensies op internet. Niet dus, de trailer was al supergaar verklapt de halve film en er zit eigenlijk niks grappigs in. De film is qua dat aangaat trouw aan de trailer. Na een uur maar afgezet, het was gewoon nietszeggend. Mr Robot doet het idee van jij tegen de corporate structuren om je heen veel beter en er zijn vast ook betere films die het thema racisme aanstippen. Het idee had zoveel potentie de uitwerking had niet slechter gekund.
2/10
Sorry to bother you afgezet voor de twist? Sowieso had het ook niets met racisme te maken volgens mij.
pi_183272127
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 20:20 schreef EasyLife het volgende:

[..]

Sorry to bother you afgezet voor de twist? Sowieso had het ook niets met racisme te maken volgens mij.
Niets met racisme te maken? In een film waar de ene callcenter medewerker de andere vertelt dat hij een white voice moet gebruiken als hij iets wil verkopen. Heb het idee dat je dan wel heel slecht oplet. Vervolgens hoor je Cassius de hele tijd praten als David Cross...
Ik weet niet of ik de twist heb gezien,hij wordt op een gegeven moment power caller en dan moet hij natuurlijk rotzooi verkopen. Dat was niet echt een twist te noemen, zou me niets verbazen als dat ook in de trailer zat. In elk geval vond ik het echt een waardeloze film, bij Mandy heb je tenminste nog mooie beelden. Bij bijvoorbeeld Eight Grade snap ik wel dat het bij sommige in de smaak valt. Van deze film snap ik niet hoe mensen het een voldoende geven.
  dinsdag 20 november 2018 @ 22:03:20 #154
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183273972
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:44 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Mandy, wat een tegenvaller. Ik kijk ongeveer alles met Nicholas Cage en het zijn bijna altijd matige films die wel lekker wegkijken. Nu kreeg deze films opeens allemaal goede recensies dus ik dacht nou dat wordt vet. Niet dus, wat was deze film saai zeg, het verhaal is kut. Het slaat nergens op, nou is dat natuurlijk vaak het geval als Nick meespeelt maar in dit geval is het ook nog traag en niet interessant. Er is weinig actie in tegenstelling tot de meeste Cage films het enige wat de film nog een beetje redde was de scene op de badkamer. Al met al was de film erg veel werk om te kijken zonder dat je daarvoor beloond wordt. Minder dan de meeste Nikolaas Kaas films, 4/10

Je mag de film inhoudelijk natuurlijk compleet ruk vinden, maar je kan echt niet ontkennen dat dit 1 van Cage's meest indrukwekkende rollen is. Op zijn lijf geschreven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 20 november 2018 @ 22:08:35 #155
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183274073
O, en de soundtrack is ook om je vingers bij af te likken.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183274657
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 21:18 schreef ems. het volgende:
Outlaw king. 1/10

Inaccuraat gedrocht en goedkoop aftreksel van braveheart. Nu hoeft inaccuraat niet per definitie slecht te zijn (Braveheart klopte helemaal geen fuck van maar was toch een ruime 6-) maar hier leken ze het er wel om te doen.

De film was gehaast op punten dat het de tijd had moeten nemen en te langzaam op punten die totaal geen extra aandacht verdiende. Het acteerwerk was herkauwing braveheart maar dan dus kutter. Enige die af en toe nog vermakelijk uit de hoek kwam was Stannis als koning Edward maar zelfs bij hem kon je de verveling op z'n hoofd lezen.

Nu lees ik wel meer kritische noten op internet maar zogenaamd zouden de actiescenes en beelden van schotland daar enige compensatie voor bieden. Helaas bitch, dat doen ze niet. De beelden van schotland zijn niet meer dan wat drone-kiekjes (in combinatie met cgi) die je veel beter kan terugvinden op youtube en de actie zwaar ondermaats noemen is bijna een compliment. Het is hetzelfde "de helden zijn allemaal supersterk en met elke zwaai hakken zij volledig geharnaste Engelsen omver" wat al tienduizenden keren eerder en beter is gedaan. De veldslagen zijn helemaal een aanfluiting. Historisch klopt er niets van, tactisch klopt er niets van en filmtechnisch zorgt het enkel voor erectieproblemen.

En dan de voorspelbaarheid. Je hoeft de Engels/Schotse geschiedenis niet te kennen om al in de eerste 5 minuten te weten hoe het gaat lopen, wie de 'slechterikken' zijn en wie met wie geslachtsgemeenschap gaat hebben. Alles is zo ontzettend simpel en eenvoudig gedaan dat elke minuut van deze film als een belediging voor de kijker voelt.

De enige manier hoe je plezier kan beleven aan dit gedrocht is als je op de basisschool zit en je zwaarden 'cool' vindt of een vorm van extreme zwakbegaafdheid hebt.

Verschrikkelijk en afschuwelijk dus. Een extreme verspilling van tijd en moeite. Als ik dictator was geweest had ik iedereen die met deze film te maken heeft gehad (of zich heeft vermaakt tijdens het kijken) naar de goelag gestuurd.
Hahaha, dit was echt precies onze reactie na het kijken. Wat een onwaarschijnlijke kutfilm
Feyenoord Rotterdam
pi_183274691
quote:
6s.gif Op dinsdag 20 november 2018 22:03 schreef EP3 het volgende:

[..]

Je mag de film inhoudelijk natuurlijk compleet ruk vinden, maar je kan echt niet ontkennen dat dit 1 van Cage's meest indrukwekkende rollen is. Op zijn lijf geschreven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Drive Angry heeft bijna precies hetzelfde plot.
quote:
John Milton is up against the clock: Jonah King, the leader of a Satanic cult, has murdered Milton's daughter and kidnapped her baby.
Daar rijd hij ook zeker even boos als in jouw screenshot. Ik denk dat hij daar zijn beste scene ook speelt, terwijl hij aan het neuken is rookt hij sigaar drinkt met een hand wodka en schiet hij met zijn andere hand mensen dood _O_
NSFW maar het spoilt niks voor zover je uberhaupt gespoiled kan zijn bij dat type fims.
Natuurlijk ook deze scene op de badkamer mag er zijn maar als je daar nou de film voor kijkt.

Qua rollen denk ik dat hij in Leaving Las Vegas sowieso beter is. Of wat te denken van Kick-Ass? Con-Air? De Soundtrack is natuurlijk ook dikke prima, en zoals ik al zei het ziet er wel mooi uit. Maar van Cage verwacht ik gewoon een goede 6 en dat was dit lang niet. Als het verhaal toch 0,0 om hals heeft zoals in deze film raffel dat dan gewoon af en zorg voor actie. Qua thema denk ik dat ze ook het verhaal wat uit hadden kunnen werken en op die manier een goede film krijgen. Op deze manier werkt het voor in ieder geval niet, te artsy voor pulp, te pulp voor artsy.

[ Bericht 8% gewijzigd door Lord-Ronddraai op 20-11-2018 22:57:05 ]
  dinsdag 20 november 2018 @ 23:02:19 #158
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183275132
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 22:39 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

Qua rollen denk ik dat hij in Leaving Las Vegas sowieso beter is.
Dat ben ik wel met je eens. Maar goed, ik heb me prima vermaakt met Mandy. Hoewel ik de tweede helft beduidend minder vond dan de eerste. Het is iig n film die me op visueel vlak wist te verrassen. En het is ook n film die erin is geslaagd om n obscuur en desolaat universum te creëren.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183280186
snap dat gejubel over Mandy ook niet helemaal, eerste helft is een arthouse film, 2de stuk pulp met een arthouse stijltje. Vond hem wel apart en best ok maar niks bovengemiddeld ofzo. En Cage had net zo goed een of andere onbekende b acteur voor gepakt kunnen worden want dit was niet bepaald een rol waarvoor je hoeft te schitteren. Een 7.
  donderdag 22 november 2018 @ 17:55:42 #160
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_183307440
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 22:39 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Drive Angry heeft bijna precies hetzelfde plot.

[..]

Daar rijd hij ook zeker even boos als in jouw screenshot. Ik denk dat hij daar zijn beste scene ook speelt, terwijl hij aan het neuken is rookt hij sigaar drinkt met een hand wodka en schiet hij met zijn andere hand mensen dood _O_
NSFW maar het spoilt niks voor zover je uberhaupt gespoiled kan zijn bij dat type fims.
Natuurlijk ook deze scene op de badkamer mag er zijn maar als je daar nou de film voor kijkt.

Qua rollen denk ik dat hij in Leaving Las Vegas sowieso beter is. Of wat te denken van Kick-Ass? Con-Air? De Soundtrack is natuurlijk ook dikke prima, en zoals ik al zei het ziet er wel mooi uit. Maar van Cage verwacht ik gewoon een goede 6 en dat was dit lang niet. Als het verhaal toch 0,0 om hals heeft zoals in deze film raffel dat dan gewoon af en zorg voor actie. Qua thema denk ik dat ze ook het verhaal wat uit hadden kunnen werken en op die manier een goede film krijgen. Op deze manier werkt het voor in ieder geval niet, te artsy voor pulp, te pulp voor artsy.
Whiskey !
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_183310685
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:55 schreef One_conundrum het volgende:

[..]

Whiskey !
Ja ik schreef die recap voordat ik de scene weer terug had gekeken. Is ook maar een detail. In Mandy dronk hij wel wodka.
pi_183363674
Goed het is geen film

Columbo - Try and catch me.

Meesterlijke aflevering over een misdaadromanschrijfster die een aangetrouwde neef laat stikken in een kluis.

Echt een klassiek Columbo.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183363687
Ik ben er nog stil van...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 25 november 2018 @ 22:05:01 #164
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_183371072
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Leave No Trace (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
Ik heb de film vanochtend gezien in Focus Arnhem.

Zoveel herkenning in de omstandigheden mbt de PTSS van de hoofdrolspeler en de effecten daarvan op de personen in de directe omgeving.

Dit is tot nu toe de beste film die ik in 2018 heb gezien.

PTSS is enorm klote, maar een film als deze om de effecten duidelijk te maken is super.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 25 november 2018 @ 23:53:30 #165
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_183373616
111108_266030_margin-call-movie-poster.jpg

Margin Call (2011)
Ik kwam toevallig wat scenes tegen op Youtube maar toen was ik ook meteen gegerepen en wou de hele film zien.
Het gaat over een zakenbank aan letterlijk de vooravond van de hypothekencrisis in de USA die oversloeg naar een krediet-crisis over de hele wereld.
Met name bij de nachtelijke vergaderingen in de boardroom is elke seconde, elke beweging, elke oogopslag raak.
Wie dit leest is gek
pi_183373676
quote:
99s.gif Op zondag 25 november 2018 23:53 schreef Nieuwschierig het volgende:
[ afbeelding ]

Margin Call (2011)
Ik kwam toevallig wat scenes tegen op Youtube maar toen was ik ook meteen gegerepen en wou de hele film zien.
Het gaat over een zakenbank aan letterlijk de vooravond van de hypothekencrisis in de USA die oversloeg naar een krediet-crisis over de hele wereld.
Met name bij de nachtelijke vergaderingen in de boardroom is elke seconde, elke beweging, elke oogopslag raak.
Dit is inderdaad een topfilm, en erg realistisch.
pi_183378889
Psycho (1998) - IMDb



Marion Crane steelt 400k dollar van haar baas en slaat op de vlucht. Ze schuilt voor een storm in Bates Motel. De film is een kopie van de gelijknamige film uit 1960. De filmmuziek ook.... En die is dan 'eng' op momenten waarbij er niks gebeurt. Gewoon niks. :') En zeker bij bepaalde scenes heb je helemaal het idee dat je naar een parodie zit te kijken.

Dacht, ik heb de serie - Bates Motel - gezien... dus lijkt me dit wel een leuke aanvulling :P
just give a second thought
what if we don't get caught...
  maandag 26 november 2018 @ 13:13:41 #168
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183379143
quote:
10s.gif Op maandag 26 november 2018 12:58 schreef Apotheose het volgende:
Psycho (1998) - IMDb

[ afbeelding ]
De film is een kopie van de gelijknamige film uit 1960. De filmmuziek ook....
Je moet toch wel aan grootheidswaanzin lijden als je daadwerkelijk denkt dat het n goed idee is om je aan n remake te wagen van 1 van de grootste en meest gevierde filmklassiekers ooit...
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 26 november 2018 @ 13:36:36 #169
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183379611
Gisteravond op Netflix deze bekeken:



Uitleg is niet nodig lijkt me. Aangrijpende film die je een (volgens mij) goed inzicht geeft in wat er precies is gebeurd daar. Toch wel enige minpuntjes: prima dat je Noorse acteurs gebruikt, maar laat ze dan ook gewoon Noors spreken. Nu spreekt iedereen Engels met een accent, waarom :? En ik vind dat de acteur die Breivik speelde wel wat meer op Breivik had mogen lijken qua uiterlijk, dat miste ik een beetje en had volgens mij wel wat beter gekund.

IMDB: 6,8
flipsen: 7
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 26 november 2018 @ 13:57:17 #170
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_183379950
quote:
15s.gif Op maandag 26 november 2018 13:13 schreef EP3 het volgende:

[..]

Je moet toch wel aan grootheidswaanzin lijden als je daadwerkelijk denkt dat het n goed idee is om je aan n remake te wagen van 1 van de grootste en meest gevierde filmklassiekers ooit...
Het was een experiment. Wat gebeurt er als je een filmklassieker zo nauwkeurig mogelijk na probeert te maken? Krijg je een film die net zo sterk is, of gaat er wat verloren? Het laatste blijkt, en hoewel de producers geen commercieel doel hadden heeft de film toch quite gedraaid.
pi_183380004
quote:
15s.gif Op maandag 26 november 2018 13:13 schreef EP3 het volgende:

[..]

Je moet toch wel aan grootheidswaanzin lijden als je daadwerkelijk denkt dat het n goed idee is om je aan n remake te wagen van 1 van de grootste en meest gevierde filmklassiekers ooit...
ja ik lijd inderdaad aan grootheidswaanzin omdat ik gewoon de film even wilde proberen. No worries. Heb al medicijnen ervoor :*
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_183380011
quote:
10s.gif Op maandag 26 november 2018 12:58 schreef Apotheose het volgende:
Psycho (1998) - IMDb

[ afbeelding ]

Marion Crane steelt 400k dollar van haar baas en slaat op de vlucht. Ze schuilt voor een storm in Bates Motel. De film is een kopie van de gelijknamige film uit 1960. De filmmuziek ook.... En die is dan 'eng' op momenten waarbij er niks gebeurt. Gewoon niks. :') En zeker bij bepaalde scenes heb je helemaal het idee dat je naar een parodie zit te kijken.

Dacht, ik heb de serie - Bates Motel - gezien... dus lijkt me dit wel een leuke aanvulling :P
waarom deze versie en niet het origineel?
verder, wat EP3 zegt
  maandag 26 november 2018 @ 14:11:07 #173
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183380294
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2018 13:59 schreef Apotheose het volgende:

[..]

ja ik lijd inderdaad aan grootheidswaanzin omdat ik gewoon de film even wilde proberen. No worries. Heb al medicijnen ervoor :*
Ik doelde uiteraard op de mensen die de film uitgevoerd hebben.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183382892
quote:
10s.gif Op maandag 26 november 2018 14:11 schreef EP3 het volgende:

[..]

Ik doelde uiteraard op de mensen die de film uitgevoerd hebben.
ow verkeerd gelezen. Excuus. :@ :@ :@ :@ :* :* :* :*
just give a second thought
what if we don't get caught...
  dinsdag 27 november 2018 @ 16:16:50 #175
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_183402919
Robin Hood (2018) - IMDb



quote:
Na een felle strijd tijdens de kruistochten besluit Robin Hood terug naar huis te keren. Eenmaal terug komt hij erachter dat zijn geliefde Sherwood Forest een corrupte plaats is geworden. Samen met een groep bendeleden besluit hij zijn thuis te heroveren.
Gisteren gezien in de bioscoop en heb me op zich prima vermaakt, maar je moet het allemaal niet te serieus nemen, want anders ga je nog afvragen waar je naar zit te kijken.

Het begint al met "forget everything you know" en dat zul je ook echt moeten doen, anders worden het 2 verchrikkelijke uren in de bioscoop. Het heeft niets wat enigzins realistisch is, heeft totale schijt aan geschiedenis in zijn algemeenheid, het verhaal is wat dunnetjes en alles behalve logisch.

Toch heb ik me best vermaakt en kan ik me vooral voorstellen dat tieners er erg gecharmeerd van zijn. Een hoop actie, explosies en wat grappige momenten.
Een beetje een kruising tussen Arrow (tv serie) Assassins Creed, Fast and the Furious en nog wat andere films en videogames.
Verstand op 0, niet te veel over het verhaal nadenken en gewoon gaan zitten en popcorn eten. Werkt perfect :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_183403378
Rupture (2016) - IMDb doodnormale huis, tuin en keuken moeder (Naomi Rapace) woont met haar zoontje in een buitenwijk. Ze wordt ontvoerd door een mysterieuze organisatie en komt in een soort compound terecht. Daar worden zeer merkwaardige experimenten uitgevoerd en ze tracht uit te zoeken wat er aan hand is.

Zo beroerd als IMDB het doet geloven is deze film niet. De film houdt je lang in spanning over wat er allemaal aan de hand is en je wilt toch uiteindelijk wel weten hoe het afloopt, ik had tenminste niet de neiging om hem af te zetten. Einde is tikje een deceptie, maar verwachtingen waren laag en ach, in dit genre (scif-fi/horror/thriller) zijn toppers zeldzaam. Een 6.

Annihilation (2018) - IMDb Een meteorietinslag veroorzaakt zeer merkwaardige biologische bijverschijnselen waarbij mensen die het trachtten te onderzoeken lijken op te lossen in het niets. Een biologe (Natalie Portman) gaat met een paar andere vrouwen op expeditie om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Heel aardig gegeven. Het verhaal neemt rustig te tijd om e.e.a uit de doeken te doen en werkt mooi naar een hoogtepunt toe middels sprookjesachtige horror elementen. Er wordt een aparte, vervreemde sfeer geschapen. Het verhaal is echter wel vrij lang en complex, CGI soms slecht, de flash-backs met de huwelijksproblemen zijn onnodig en na de ontknoping wacht je ook nog wel het nodige denkwerk. Not everyone's cup of tea: een 7-.

La casa de papel (TV Series 2017– ) - IMDb geen film maar een tv serie. Stel criminelen beraamd na maandenlange voorbereiding een overval/beroving/gijzeling op de Munt in Spanje (waar geld wordt gedrukt). Via allerlei kat en muis spelletjes, intriges en geweld proberen de criminelen hun doel te verwezenlijken, namelijk zo lang mogelijk in de Munt vertoeven(!).

Soort Ocean's 11 in Spaanse tv-serie vorm. Volbloed Spaans, dus verwacht naast de nodige tijd en ruimte om de karakters uit te bouwen o.a. good en bad guys, smachtende vrouwen, broeierige blikken, onbeantwoorde liefdes, onderhuidse verlangens en al dit alles gemixt met de nodige actie. Klinkt als vreemde combi maar is hier wel op zijn plek. Niet alle afleveringen zijn even sterk, soms erg onlogische beslissingen en je moet een flinke dosis inlevingsvermogen hebben maar ik heb toch wel van genoten. Gewoon niet al te veel nadenken en lekker bingen: een 7.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 27-11-2018 16:44:09 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_183427149
Girl



imdb: 7,5
Pc: 8,5

Het verhaal verloopt langzaam maar wist mij wel te grijpen. De hoofdpersoon speelt het heel geloofwaardig.
  Public Relations / Redactie Film woensdag 28 november 2018 @ 21:30:34 #178
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_183428203
quote:
2s.gif Op maandag 26 november 2018 13:57 schreef Gorro het volgende:

[..]

Het was een experiment. Wat gebeurt er als je een filmklassieker zo nauwkeurig mogelijk na probeert te maken? Krijg je een film die net zo sterk is, of gaat er wat verloren? Het laatste blijkt, en hoewel de producers geen commercieel doel hadden heeft de film toch quite gedraaid.
Jammer dat Disney er niks van geleerd heeft :P *

* zie The Lion King (2019)
  woensdag 28 november 2018 @ 22:07:38 #179
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183429230
Ik begrijp het idee achter het 'experiment' ook niet, eerlijk gezegd. Wat gebeurt er als je een filmklassieker zo nauwkeurig mogelijk na probeert te maken. Euh... dan krijg je n irrelevante kopie van een film die iedereen al kent... ???

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183431185
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:07 schreef EP3 het volgende:
Ik begrijp het idee achter het 'experiment' ook niet, eerlijk gezegd. Wat gebeurt er als je een filmklassieker zo nauwkeurig mogelijk na probeert te maken. Euh... dan krijg je n irrelevante kopie van een film die iedereen al kent... ???

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat de gedachte bij de filmmakers/opdrachtgevers is dat ze 'm aantrekkelijker willen maken voor een nieuw publiek. Die gaan sneller naar een kleurenfilm kijken dan een zwart-witte. Of in het geval van The Lion King, 3D ipv 2D animatie.

Artistiek is het uiteraard niet interessant, maar je kunt er ongetwijfeld veel geld mee verdienen :P
nee, jij dan!
  woensdag 28 november 2018 @ 23:33:35 #181
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_183431973
Escaperoom (2017)




IMDB; 4.3
HJM; 3.0
:'(

Wát een ellende. De opzet is leuk en er is aandacht besteed aan de room zelf(denk Saw-light) maar daar is alles mee gezegd.
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
  donderdag 29 november 2018 @ 00:46:56 #182
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183432873
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2018 23:02 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Ik denk dat de gedachte bij de filmmakers/opdrachtgevers is dat ze 'm aantrekkelijker willen maken voor een nieuw publiek. Die gaan sneller naar een kleurenfilm kijken dan een zwart-witte.
Dus de doelgroep is het publiek dat niet eens warmloopt voor 1 van de beste films van 1 van de meest invloedrijke regisseurs in de hele filmgeschiedenis, omdat ze nu eenmaal in slaap vallen bij het kijken naar een film zonder kleur.

Succes ermee, :D.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183443982
quote:
15s.gif Op donderdag 29 november 2018 00:46 schreef EP3 het volgende:

[..]

Dus de doelgroep is het publiek dat niet eens warmloopt voor 1 van de beste films van 1 van de meest invloedrijke regisseurs in de hele filmgeschiedenis, omdat ze nu eenmaal in slaap vallen bij het kijken naar een film zonder kleur.

Succes ermee, :D.
Precies, de doelgroep is de gem. bioscoop bezoeker die gewoon de nieuwste blockbuster wil zien.
En bij zo'n Lion King is het ook nog extra slim. De kinderen willen heen, want nieuwe 3D film van Disney. En pa en ma gaan wel mee, want die hebben nostalgische waardes bij het origineel en willen wel weten wat ze van die oude film gemaakt hebben.

Ik denk dat er nu eenmaal veel geld te verdienen is met dit soort geintjes :P

quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat doen ze al, bijna elke bioscoop heeft wel een filmhuis club toch? Maar dat is een hele specifieke doelgroep.
nee, jij dan!
  donderdag 29 november 2018 @ 19:02:47 #184
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183444335
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 18:46 schreef Gehenna het volgende:

Dat doen ze al, bijna elke bioscoop heeft wel een filmhuis club toch? Maar dat is een hele specifieke doelgroep.
Gebeurt hier toch vrij weinig. Zeker in de grote bioscopen.
Maar ik heb wel _O_ 2001: A Space Odyssey _O_ in de Pathé mogen aanschouwen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 29 november 2018 @ 21:03:00 #185
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183446703
Pls stop met discussies, elke keer kijk ik hier voor een recensie zodat ik iets heb om te kijken.

Ik kijk nu searching, later een recensie (aub wis dit en hiervoor).
  zaterdag 1 december 2018 @ 00:43:04 #186
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_183470419
The Meg

The Meg (2018) - IMDb

quote:
Een onderzoeksduikboot - onderdeel van een internationaal diepzee-observatieprogramma - wordt aangevallen door een enorm wezen waarvan werd gedacht dat deze was uitgestorven. De duikboot met de bemanning ligt nu op de bodem van de oceaan, met de bemanning gevangen. Onder flinke tijdsdruk wordt de ervaren diepzeereddingsduiker Jonas Taylor ingeschakeld, om de bemanning te redden van de enorme prehistorische 25 meter lange haai, bekend onder de naam megalodon.
Begon wel aardig, maar verzandde in te veel cliche en matige CGI. Verhaal begint vrij voor de hand liggend. Mensen gaan naar de bodem van een onbekend gedeelte van de zee en de held die nooit meer zou gaan duiken door een traumatische ervaring uit zijn verleden, wordt opgetrommeld (uiteraard nadat hij nee heeft gezegd, totdat blijkt dat zijn ex-vrouw bij de slachtoffers zit) om het hele zooitje te redden.
Het gaat over een hele grote haai dus er gaan wat mensen dood (oh, spoiler alert...) en net als je denkt alles gehad te hebben, dan is er nog meer! Zoals elke "shark movie" dat doet.

CGI was erg matig. Je kon aan alle kanten zien dat de vissen in de film niet echt waren. Het was nog geen niveautje Asylum, maar het ging op een gegeven moment echt die richting op.

Het eerste uur was nog dragelijk, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Ik snap niet dat een gerespecteerd acteur als Jason Statham zich hier voor leent.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_183472661
The Meg

The Meg (2018) - IMDb

Wat een hilarische film! Het is overduidelijk dat deze film zichzelf lekker niet serieus neemt, waardoor het een extra humoristische toon krijgt met veel tongue-in-cheek grappen. Gezien de Asylum kopie The Megalodon wist zelfs die studio niet hoe deze film tot een persiflage te maken. De film is zeer zelfbewust, wat ook te zeggen is van de acteurs, waardoor ook Jason Statham na jaren weer eens sympathiek overkomt op het witte doek. Zijn gekibbel met the child is geinig, maar the girl (of milf) is de echte blikvanger hier. Wat een moppie! :9~

De special effects zijn vanzelfsprekend zeer indrukwekkend, zoals bij elke made for theater film tegenwoordig. De actie was goed, en de karakters redelijk geschreven. De scene bij het strand is spannend, ondanks dat kleine vette onuitstaanbare joch met het ijsje.

Wat mij betreft mag Hollywood net zo omgaan met Godzilla, al weet ik dat ze dan de woede van Japan op zich halen. Dit soort megamonsters leent zich helaas voor weinig anders, of ze moeten het maken tot een adventurefilm zoals Kong onlangs deed. Mijn favoriete megamonster film is echter nog altijd Deep Rising.

The Meg krijgt van mij een 8+!
1 + 1 = blauw
  zondag 2 december 2018 @ 12:16:19 #188
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_183491381
American Animals (2018) - IMDb

Interessant concept, waarbij een waargebeurd verhaal wordt verfilmd en tussendoor getuigenissen zitten van de echte personen. Het gaat over een bende jongeren die besluiten om wat waardevolle boeken te stelen om ze dan elders te verpatsen, maar het zijn uiteindelijk knoeiers die de ene fout na de andere maken. Langs de ene kant wel lachen om hun stupiditeiten, maar ook wel schrijnend als je de impact in de realiteit zag. Niet super, wel tof.

Sorry to Bother You (2018) - IMDb

Wilde deze film vooral zien omdat hij zo origineel en verfrissend zou zijn, het zou niet cliché zijn. Nu klopt dat allemaal wel, maar dat maakt het niet automatisch goed. Alle onderdeeltjes zijn "wel okay" en er zit uiteraard wel wat in wat je niet ziet aankomen, maar erg beklijvend is 't toch nergens en tegen het einde van de film wordt het zelfs een tikkeltje belachelijk (film gaat initieel over telemarketing, maar het wordt breder dan dat). De regisseur Boots Riley is zeker iemand om in het oog te houden, maar daar waar ik meestal hoop dat een regisseur gewoon ongelimiteerd zijn eigen ding mag doen, vind ik dat deze misschien toch een beetje nood heeft aan wat bijsturing.

Den skyldige (2018) - IMDb

Een agent heeft iets verneukt, moet onderzocht worden en mag voorlopig alleen noodoproepen beantwoorden. Hij krijgt een oproep van een vrouw die beweert dat ze ontvoerd is. De hele film zie je gewoon de hoofdrolspeler in beeld terwijl hij aan het rondbellen is om de dame te helpen, met af en toe zijn eigen zaak erin verwerkt. Sterke film, ik hou wel van films die zich op 1 locatie afspelen en het dus volledig moeten hebben van het acteerwerk en het plot. Ondanks dat je anderhalf uur op hetzelfde gezicht zit te kijken, is het toch spannend en aangrijpend.

The Predator (2018) - IMDb

Deze film is de overtreffende trap van stom en is het niet eens waard om woorden aan te verspillen, weer zo'n door een studio verneukte film. Sterf, franchise, sterf.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator zondag 2 december 2018 @ 12:53:57 #189
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183492176
Op vakantie wanye's world 2 en national lampions Christmas vacation gekeken. In ons huisje was een harde schijf met films. Ik heb wel een zwak voor dit soort films, Wayne's world is eigenlijk een beetje afgekeken van Bill and Ted's excellent adventure maar toch wel erg leuk de mtv cultuur weergegeven :) De national lampoon films met chevy chase zijn natuurlijk ook legendarisch :) flauwe humor binnen een gezin. Beide films zijn prima vermaak na een dag siteseeing *D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 2 december 2018 @ 13:03:34 #190
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183492380
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 12:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Op vakantie wanye's world 2 en national lampions Christmas vacation gekeken. In ons huisje was een harde schijf met films. Ik heb wel een zwak voor dit soort films, Wayne's world is eigenlijk een beetje afgekeken van Bill and Ted's excellent adventure maar toch wel erg leuk de mtv cultuur weergegeven :) De national lampoon films met chevy chase zijn natuurlijk ook legendarisch :) flauwe humor binnen een gezin. Beide films zijn prima vermaak na een dag siteseeing *D
WW en WW2, net als B&Ts zijn geweldig. Chevy Chase heb ik echter nog nooit om kunnen glimlachen :N
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 2 december 2018 @ 16:02:44 #191
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_183496124
Costa!



:')

Afgelopen nacht om 3:00 met wat vrienden in een melige bui besloten Costa! te gaan kijken. En bleek inderdaad zo slecht als ik altijd al dacht. Compleet voorspelbaar verhaal, totaal lege personages etc. Al vond ik Georgina wel lollig hierin. Wel een paar keer moeten lachen om van die 'so bad it's good'-momentjes, met als hoogtepunt het enige onverwachte moment: Een plant die nog even bij iemand in z'n kont wordt gedrukt na een heel dom gevecht. :')

Nouja, kut dus, maar daardoor hebben we ons wel vermaakt. Maar hoger als een 3/10 ga ik hiervoor niet geven :P
nee, jij dan!
  zondag 2 december 2018 @ 16:07:58 #192
80382 manny
30 is best veel
pi_183496293
Ik heb gisteren de Flinstones gekeken. Met oa John Goodman.

Ik kan er niet eens punten voor geven. Op wiki gekeken: film heeft iets van 40 miljoen gekost. Ziet er uit als een musical van de basisschool. Geen leuke grappen en geen verhaal.

Hoe kan je als Goodman in deze film belanden.

Uitgezet.

[ Bericht 0% gewijzigd door manny op 02-12-2018 17:57:42 ]
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 2 december 2018 @ 16:51:16 #193
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183497341
The Killing of a Sacred Deer (2017) - IMDb



Ik was er na het zien van Dogtooth en The Lobster eigenlijk van overtuigd dat Yorgos Lanthimos me wederom zou fascineren en overrompelen met zijn eigenaardige stijl, maar dat is bij deze creatie helaas niet het geval. Het was zelfs nogal n uitdaging om mijn aandacht er voortdurend bij te houden. Waar het precies aan ligt weet ik niet. Misschien het gebrek aan humor. Misschien de zielloze karakters. Misschien het monotone verhaal. Waarschijnlijk n optelsom. Hoe het ook zij; deze van mr Lanthimos wist mij buiten n ietwat onbehaaglijk gevoel verder nauwelijks te beroeren. Niet dat ie daarmee slecht is, overigens, want het blijft wel n product van n zeer talentvolle regisseur met n duidelijke visie. Op technisch vlak is er dus weinig mis. Ik kan alleen niet zo veel met de inhoud; 6,5/10

[ Bericht 11% gewijzigd door EP3 op 02-12-2018 17:10:48 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183497401
Heb Bohemian rhapsody gezien toen het in première ging.
Heel veel dingen kloppen niet met de realiteit, beetje jammer.
Voor iemand die niets van queen weet is het misschien wel een leuke film.
pi_183497427
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 14:08 schreef Bananenpap het volgende:
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Saai. Onvolgbaar. Vlakke personages. Van de hak op de tak. Mist de magie van de originele Harry Potter-serie. Het zag er weer gelikt uit, maar dat komt tegenwoordig allang niet meer over.

5
Deel1 had tenminste nog humor en een hoop schattige beestjes, deze was echt slaapverwekkend.
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:22:28 #196
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183581309
You rated:
Mission: Impossible - Fallout (2018) - IMDb

Voor een vervolg van een vervolg van een vervolg zeer geslaagd en prachtige beelden, ook wel te zien aan de Metascore. Groot scherm, hoge resolutie en volume omhoog!

7.83 (by http://jdx.nl/movierate.php)

[ Bericht 27% gewijzigd door EasyLife op 08-12-2018 09:14:42 ]
pi_183582219
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 16:54 schreef quirina het volgende:
Heb Bohemian rhapsody gezien toen het in première ging.
Heel veel dingen kloppen niet met de realiteit, beetje jammer.
Voor iemand die niets van queen weet is het misschien wel een leuke film.
Dus je moet het gewoon zien als een fictieve film met een paar non fictieve elementen? Als je met dat idee gaat dan is het niet zo'n probleem dus.
pi_183582283
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:14 schreef FL_Freak het volgende:

[..]

Dus je moet het gewoon zien als een fictieve film met een paar non fictieve elementen? Als je met dat idee gaat dan is het niet zo'n probleem dus.
Dan is het een erg fijne film :Y

Je moet het niet als docu bekijken.
pi_183582339
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:17 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Dan is het een erg fijne film :Y

Je moet het niet als docu bekijken.
Maar denk dat veel mensen wel het verhaal willen zien zoals het echt is gegaan. Ik weet maar een klein beetje van queen, maar als ik fan was zou ik denk ik teleurgesteld zijn.

Ik ga hem misschien een keer kijken als er een ripje uit is ;)
pi_183582410
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:19 schreef FL_Freak het volgende:

[..]

Maar denk dat veel mensen wel het verhaal willen zien zoals het echt is gegaan. Ik weet maar een klein beetje van queen, maar als ik fan was zou ik denk ik teleurgesteld zijn.

Ik ga hem misschien een keer kijken als er een ripje uit is ;)
Iedereen gaat natuurlijk met eigen verwachtingen naar een film, dat is altijd zo :Y
Als straks iedereen van Queen dood is komt er vast nog wel een film die misschien beter klopt/minder feel good is.

Maar deze film was gewoon erg vermakelijk en kreeg wel het gevoel dat het met veel liefde gemaakt is. En Rami is gewoon geweldig O+ en de acteur die Brian speelt is ook geweldig gecast.

Verder heb ik alle Queen focus gezien dus daarvoor ging ik ook niet naar deze film.
  vrijdag 7 december 2018 @ 12:26:19 #201
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_183582441
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2018 23:33 schreef houdjemond het volgende:
Escaperoom (2017)


[ afbeelding ]

IMDB; 4.3
HJM; 3.0
:'(

Wát een ellende. De opzet is leuk en er is aandacht besteed aan de room zelf(denk Saw-light) maar daar is alles mee gezegd.
Kolere die poster ziet er al uit alsof gemaakt door een eerstejaars student grafisch vormgeving.
Oh.
  vrijdag 7 december 2018 @ 12:59:19 #202
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_183582990
quote:
9s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:26 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Kolere die poster ziet er al uit alsof gemaakt door een eerstejaars student grafisch vormgeving.
Ja, ik kon er ook écht niks meer over typen. Zonde, want normaal ben ik gek op slechte horrors, maar zelfs ik heb een grens :@
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_183586909
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:02 schreef Gehenna het volgende:
Costa!

[ afbeelding ]
Een plant die nog even bij iemand in z'n kont wordt gedrukt na een heel dom gevecht. :')
echt? :D :') :')
  vrijdag 7 december 2018 @ 22:26:43 #204
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183595666
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 december 2018 21:03 schreef EasyLife het volgende:

[..]

Een cijfer zegt meer dan 1000 woorden :') ik kijk bijna alles boven een 7,5 en niks onder de 5,5.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  vrijdag 7 december 2018 @ 22:32:31 #205
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183595793
You rated:
The Equalizer 2 (2018) - IMDb

Erg leuke film, lekker veel actie en zo'n film dat je bijna weet dat de good guy altijd slimmer is.

7 (by http://jdx.nl/movierate.php)

[ Bericht 20% gewijzigd door EasyLife op 08-12-2018 09:13:30 ]
pi_183600576
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 december 2018 21:03 schreef EasyLife het volgende:

[..]

Een cijfer zegt meer dan 1000 woorden :') ik kijk bijna alles boven een 7,5 en niks onder de 5,5.
Het topic vraagt toch om recensies, niet om cijfers...?
  zaterdag 8 december 2018 @ 09:12:11 #207
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183601034
You rated:
DriverX (2017) - IMDb

Echt mijn type film, was erg vermakelijk van begin tot eind, echt Sundance type film, je moet er van houden, ik vond het ergens wel wat Sofia Coppola in zitten.

7.67 (by http://jdx.nl/movierate.php)
  zaterdag 8 december 2018 @ 09:34:05 #208
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_183601256
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:13 schreef Prego het volgende:

[..]

echt? :D :') :')
yes :')
nee, jij dan!
  zaterdag 8 december 2018 @ 17:02:55 #209
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183607582
Leave No Trace (2018) - IMDb



Het leven van n vader en zijn dertienjarige dochter die zich hebben teruggetrokken in een immens park dat grenst aan de stad Portland ( Oregon ) wordt bij ontdekking voorgoed overhoop gegooid.

Heb je dat weleens? Dat je n film ziet die je om onduidelijke redenen in je diepste wezen weet te raken? Zo eentje die je bij je nekvel grijpt en je door n emotionele achtbaan van frustatie, woede, angst, medeleven en intense genegenheid sleurt?
Waarbij je je aan het eind van de rit naakt en weerloos voelt? Dat je iets tastbaars hebt gezien? Een écht verhaal?
Je weet wel; dat je achterblijft met n hartverscheurende leegte. Omdat je deze mensen nu persoonlijk kent en niets liever wil dan ze omhelzen. Nooit meer loslaten. En dat dat niet kan.

Nee? Ik wel.


9/10
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator zaterdag 8 december 2018 @ 17:16:21 #210
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183607737
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 december 2018 17:02 schreef EP3 het volgende:
Leave No Trace (2018) - IMDb

[ afbeelding ]

Het leven van n vader en zijn dertienjarige dochter die zich hebben teruggetrokken in een immens park dat grenst aan de stad Portland ( Oregon ) wordt bij ontdekking voorgoed overhoop gegooid.

Heb je dat weleens? Dat je n film ziet die je om onduidelijke redenen in je diepste wezen weet te raken? Zo eentje die je bij je nekvel grijpt en je door n emotionele achtbaan van frustatie, woede, angst, medeleven en intense genegenheid sleurt?
Waarbij je je aan het eind van de rit naakt en weerloos voelt? Dat je iets tastbaars hebt gezien? Een écht verhaal?
Je weet wel; dat je achterblijft met n hartverscheurende leegte. Omdat je deze mensen nu persoonlijk kent en niets liever wil dan ze omhelzen. Nooit meer loslaten. En dat dat niet kan.

Nee? Ik wel.


9/10
Op lijstje zet.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 december 2018 @ 17:22:42 #211
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_183607811
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 17:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Op lijstje zet.
^O^

Echt een geweldige film inderdaad O+ _O_
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 8 december 2018 @ 17:28:20 #212
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183607897
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 december 2018 17:02 schreef EP3 het volgende:
Leave No Trace (2018) - IMDb

[ afbeelding ]

Het leven van n vader en zijn dertienjarige dochter die zich hebben teruggetrokken in een immens park dat grenst aan de stad Portland ( Oregon ) wordt bij ontdekking voorgoed overhoop gegooid.

Heb je dat weleens? Dat je n film ziet die je om onduidelijke redenen in je diepste wezen weet te raken? Zo eentje die je bij je nekvel grijpt en je door n emotionele achtbaan van frustatie, woede, angst, medeleven en intense genegenheid sleurt?
Waarbij je je aan het eind van de rit naakt en weerloos voelt? Dat je iets tastbaars hebt gezien? Een écht verhaal?
Je weet wel; dat je achterblijft met n hartverscheurende leegte. Omdat je deze mensen nu persoonlijk kent en niets liever wil dan ze omhelzen. Nooit meer loslaten. En dat dat niet kan.

Nee? Ik wel.


9/10
Helemaal mee eens, geef hem ook een 9, film bleef me echt bij!
pi_183608864
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 09:12 schreef EasyLife het volgende:
You rated:
DriverX (2017) - IMDb

Echt mijn type film, was erg vermakelijk van begin tot eind, echt Sundance type film, je moet er van houden, ik vond het ergens wel wat Sofia Coppola in zitten.

7.67 (by http://jdx.nl/movierate.php)
Thanks. Had er nog nooit van gehoord en heb hem net gekeken naar aanleiding van je post. Keek erg fijn weg. Snap ook wat je bedoeld met dat Coppola sfeertje. Soundtrack was ook erg fijn met de omgevingsshots.
8 c_/

Aanrader als je van dit type film houdt is trouwens ook Take Me Home (2011)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2018 18:19:36 ]
  zaterdag 8 december 2018 @ 19:25:13 #214
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183610069
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 17:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Op lijstje zet.
Verstandig. Zelden n film gezien die me zo aangreep.
En Thomasin McKenzie - die het meisje speelt - is echt on-waar-schijn-lijk getalenteerd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door EP3 op 08-12-2018 19:31:49 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183635395
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 december 2018 19:25 schreef EP3 het volgende:

[..]

Verstandig. Zelden n film gezien die me zo aangreep.
En Thomasin McKenzie - die het meisje speelt - is echt on-waar-schijn-lijk getalenteerd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inderdaad, zonde dat ze niet genomineerd is voor een Golden Globe, maar haar tijd komt vast nog wel. Was blij verrast om te zien dat ze uit mijn huidige woonplaats komt :D
In the coolest little capital of the world
  maandag 10 december 2018 @ 11:50:45 #216
27648 Weakling
available in strong mint
pi_183638251
Suspiria (2018) - IMDb
Ik hou van arty, horror en raar als het op films aan komt.

Helaas kruipt deze Suspiria remake teveel in zijn (haar?) eigen kont als het om het arty gaat. Teveel moeilijkdoenerij en te geforceerde dialogen om het aan de goede kant van de streep te houden. De beelden zijn op zich prachtig en de muziek meestal toepasselijk, maar door het over de top artsy script komen de acteerprestaties niet uit de verf. De cast doet zichtbaar hun best en voor sommige dingen is er best bewondering op te brengen, maar het wringt langs alle kanten.

De horror is best te pruimen, maar wordt dusdanig fragmentarisch en op zo'n raar tempo gebracht waardoor het los zand blijft in plaats van een onderdeel van het verhaal. Er zit geen opbouw in. Net als je denkt dat de hel losbarst, draait de film weer om naar een gewone arty film, om tegen het einde juist weer plotsklaps door te slaan naar compleet de andere kant. Daardoor ontbreekt een echte spanningsboog voor mij in het verhaal.

Er wordt te moeilijk gedaan over een vrij eenvoudig verhaal en daardoor werd het een ongemakkelijke zit. Oh en zoals ik zei: de muziek is bijna altijd goed, maar juist bij de sleutelscène op het einde begint Thom Yorke een nummer te kwelen waar op zich niks mis mee is, maar totaal en ik bedoel ook echt totaal niet bij de getoonde beelden past. Maar goed, dat past mooi in het rijtje van buitengewoon vreemde keuzes die gemaakt zijn voor deze film.

5,5/10
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  Redactie Games maandag 10 december 2018 @ 20:41:05 #217
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_183648970
The Predator (2018) - dacht leuk voor wat popcornvermaak, maar manmanman wat is deze film tenenkrommend slecht, de hele franchise is een grote parodie van zichzelf geworden, alsof iemand een blik Muppets over de film gegooid heeft.. :N

Echt een kakofonie van slechte grappen en absoluut niet aan te raden voor Predator-fans..

2.0/10
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  † In Memoriam † maandag 10 december 2018 @ 22:35:51 #218
368283 ato
pi_183651777
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 20:49 schreef potjecreme het volgende:
Girl

[ afbeelding ]

imdb: 7,5
Pc: 8,5

Het verhaal verloopt langzaam maar wist mij wel te grijpen. De hoofdpersoon speelt het heel geloofwaardig.
Prachtige film, je gaat begrijpen waarom transgenders het zo moeilijk hebben in deze maatschappij om geaccepteerd te worden maar vooral dat het voor hen zo moeilijk is dat zij geboren zijn in een verkeerd lichaam.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 12 december 2018 @ 01:06:59 #219
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183674435
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:50 schreef Weakling het volgende:
Suspiria (2018) - IMDb
Ik hou van arty, horror en raar als het op films aan komt.

Helaas kruipt deze Suspiria remake teveel in zijn (haar?) eigen kont als het om het arty gaat. Teveel moeilijkdoenerij en te geforceerde dialogen om het aan de goede kant van de streep te houden. De beelden zijn op zich prachtig en de muziek meestal toepasselijk, maar door het over de top artsy script komen de acteerprestaties niet uit de verf. De cast doet zichtbaar hun best en voor sommige dingen is er best bewondering op te brengen, maar het wringt langs alle kanten.

De horror is best te pruimen, maar wordt dusdanig fragmentarisch en op zo'n raar tempo gebracht waardoor het los zand blijft in plaats van een onderdeel van het verhaal. Er zit geen opbouw in. Net als je denkt dat de hel losbarst, draait de film weer om naar een gewone arty film, om tegen het einde juist weer plotsklaps door te slaan naar compleet de andere kant. Daardoor ontbreekt een echte spanningsboog voor mij in het verhaal.

Er wordt te moeilijk gedaan over een vrij eenvoudig verhaal en daardoor werd het een ongemakkelijke zit. Oh en zoals ik zei: de muziek is bijna altijd goed, maar juist bij de sleutelscène op het einde begint Thom Yorke een nummer te kwelen waar op zich niks mis mee is, maar totaal en ik bedoel ook echt totaal niet bij de getoonde beelden past. Maar goed, dat past mooi in het rijtje van buitengewoon vreemde keuzes die gemaakt zijn voor deze film.

5,5/10
Die film kwam op mij ook nogal geforceerd over, idd. Not my cup of tea. Maar als je van arty, horror en raar houdt, ben je bekend met de originele versie, neem ik aan? Anders moet je die zéker n keer kijken.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183675446
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 21:46 schreef Rianne84 het volgende:
First Man
Mooie film over de man Neil Armstrong. Geen Hollywoodfilm met mooie ruimtebeelden maar een echt verhaal over verlies en de gevolgen voor het gezin van de astronaut.

Ook al weet je dat de man al zijn missies overleeft, zit je toch vaak in spanning omdat de situatie in die kleine capsule zeer realistisch wordt weergegeven.

Imdb: 7,7
Ik: 8,5/10
Ik ben deze film voor de tweede keer gaan kijken. Eerste keer was ik brak en in kleine bioscoop met klein scherm en niet al te denderend geluid. Maar ik vond hem toen al zo mooi dat ik nog een keer wilde gaan. De film draait niet meer in Imax helaas.

Het laat goed de persoon Neil Armstrong zien en zijn omgeving. Muziek voegt echt veel toe en het lijkt echt alsof je onderdeel van hun missie bent.
Enige minpunt: er zitten iets teveel schokkerige handycamachtige beelden in. Verder echt een aanrader.
Cijfer 9/10.

[ Bericht 1% gewijzigd door MisChrartin op 12-12-2018 07:56:23 ]
  donderdag 13 december 2018 @ 15:41:57 #221
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_183705220
Last man on the moon is een mooie docu over dit hele project
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_183718403
Ik ben met Lady bird nu net voorbij het uur. Daar hou ik echt van. Doet mij aan Fargo denken.
  vrijdag 14 december 2018 @ 09:00:19 #223
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183720430
Under the Silver Lake (2018) - IMDb

Het doet en het probeert, maar het gaat niet, ben wel benieuwd wat deze schrijver nog zal brengen, maar het lijkt allemaal te geforceerd. Het wil graag een Mulholland Drive ofzo zijn heb ik het idee.

With a:
5.17 (by http://jdx.nl/movierate.php)
  vrijdag 14 december 2018 @ 15:48:58 #224
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183727172
Movie Rater

Nou nou, alsof ze dachten, hee neem een leuke jongen en een lekker wijf en het komt wel goed...

You rated:
Welcome Home (2018) - IMDb

With a:
4.29 (by http://jdx.nl/movierate.php)
pi_183735578
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 01:01 schreef Wiebeldak het volgende:
Ik ben met Lady bird nu net voorbij het uur. Daar hou ik echt van. Doet mij aan Fargo denken.
Lady Bird (2017) - IMDb



Om hier even op terug te komen nu ik de film in zijn geheel gezien heb. Er wordt aangegeven op Imdb.com dat het een comedy is. Nu denk ik niet dat dit een comedy is voor 'het grote publiek'.

Ik vond hem echt geweldig. Die gesprekken die telkens weer voorbij komen op zo een natuurlijke manier geacteerd allemaal verdwaalde ik soms in. Ik heb behoorlijk vaak hardop moeten lachen, iets wat ik niet vaak doe bij het zien van een comedy.

Echt een aanrader deze film als je van de wat meer serieuze films houd. Ik weet niet hoe ik dat uit moet leggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-12-2018 23:09:34 ]
pi_183735629
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 09:00 schreef EasyLife het volgende:
Under the Silver Lake (2018) - IMDb

Het doet en het probeert, maar het gaat niet, ben wel benieuwd wat deze schrijver nog zal brengen, maar het lijkt allemaal te geforceerd. Het wil graag een Mulholland Drive ofzo zijn heb ik het idee.

With a:
5.17 (by http://jdx.nl/movierate.php)
Die film vind ik geniaal. Ook een film die vooral om de gesprekken gaat. Erg goede humor ook. Je moet er van houden denk ik. Net als Lady bird die ik gisteren gezien heb.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-12-2018 22:59:59 ]
pi_183754662
Amélie (2001) - IMDb



Deze film heb ik al een tijdje in mijn bezit maar ik had hem nog niet gezien omdat ik het juiste moment ervoor nog niet gevonden had. Sommige films hebben zo een moment nodig. Ik weet niet hoe ik dat uit kan leggen maar wat een heerlijke film. De humor en vooral de manier waarop alles gefilmd is is echt geniaal.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 15-12-2018 23:07:13 ]
  zaterdag 15 december 2018 @ 23:27:17 #228
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_183755271
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 december 2018 17:02 schreef EP3 het volgende:
Leave No Trace (2018) - IMDb

[ afbeelding ]

Het leven van n vader en zijn dertienjarige dochter die zich hebben teruggetrokken in een immens park dat grenst aan de stad Portland ( Oregon ) wordt bij ontdekking voorgoed overhoop gegooid.

Heb je dat weleens? Dat je n film ziet die je om onduidelijke redenen in je diepste wezen weet te raken? Zo eentje die je bij je nekvel grijpt en je door n emotionele achtbaan van frustatie, woede, angst, medeleven en intense genegenheid sleurt?
Waarbij je je aan het eind van de rit naakt en weerloos voelt? Dat je iets tastbaars hebt gezien? Een écht verhaal?
Je weet wel; dat je achterblijft met n hartverscheurende leegte. Omdat je deze mensen nu persoonlijk kent en niets liever wil dan ze omhelzen. Nooit meer loslaten. En dat dat niet kan.

Nee? Ik wel.


9/10
Zet hem op mijn lijst.
Is van de maker van Winter's Bone zag ik net in de trailer. Iemand die gezien? Zo'n beetje het debuut van Jennifer Lawrence (oscarnominatie), ook een geweldige film.
Grimmig maar tof.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 16 december 2018 @ 01:12:33 #229
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_183757596
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 23:05 schreef Wiebeldak het volgende:
Amélie (2001) - IMDb

[ afbeelding ]

Deze film heb ik al een tijdje in mijn bezit maar ik had hem nog niet gezien omdat ik het juiste moment ervoor nog niet gevonden had. Sommige films hebben zo een moment nodig. Ik weet niet hoe ik dat uit kan leggen maar wat een heerlijke film. De humor en vooral de manier waarop alles gefilmd is is echt geniaal.
Wanneer is het géén moment voor deze film?
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  zondag 16 december 2018 @ 01:13:56 #230
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_183757612
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 23:27 schreef V. het volgende:

Is van de maker van Winter's Bone zag ik net in de trailer. Iemand die gezien? Zo'n beetje het debuut van Jennifer Lawrence (oscarnominatie), ook een geweldige film.
Grimmig maar tof.
Die ga ik ws ergens deze week nog bekijken.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_183757614
quote:
17s.gif Op zondag 16 december 2018 01:12 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Wanneer is het géén moment voor deze film?
Dat wist ik sinds vanavond nog niet.
  zondag 16 december 2018 @ 11:01:14 #232
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_183760511
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 16:40 schreef EP3 het volgende:

[..]

Die film kan ik dus overslaan, :P.
Ik weet niet hoe Muriel de tand des tijds heeft doorstaan, maar destijds heb ik blauw gelegen in de bios.
Ja inderdaad, V. ja.
  zondag 16 december 2018 @ 11:12:50 #233
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_183760649
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:36 schreef AlwaysHappy het volgende:
Gister voor het eerst The Dark Knight gezien. Ik weet dat hij enorm geprezen wordt, maar ik vond hem wat tegenvallen. Heath Ledger deed het fantastisch en uiteindelijk heb ik me prima weten te vermaken, maar wat betreft het plot vond ik de eerste eigenlijk iets beter. Iets logischer. Vooral het character van Harvey Dent vond ik raar neergezet. Had een beetje moeite om zijn motivaties te begrijpen. Helemaal op het eind. Daarnaast talloze scenes die gewoon niet logisch over kwamen, of dat je het idee had dat je de scene te vroeg verliet of zo. Recast van Rachel vond ik ook jammer, ik prefereerde Katie Holmes. Al met al wel gewoon een 7,5, want vermakelijk was de film wel. Benieuwd naar de derde.
Ik vond hem vooral veel te lang.
Ja inderdaad, V. ja.
  Admin maandag 17 december 2018 @ 07:52:47 #234
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_183779298
Mortal Engines
De trailers doen geloven dat Peter Jackson deze film geregisseerd heeft, maar dat is niet waar. Niet dat de regie slecht is, maar het verhaal laat ernstig te wensen over. De special effects zijn geweldig, maar mij wist de film niet echt te boeien.

Aquaman
DC weet wederom het niveau van de Marvelfilms niet te halen. Niet dat Aquaman niet vermakelijk is, maar hij had makkelijk een half uur korter mogen en kunnen duren. Wonderwoman blijft de beste DC film uit de huidige DC-Universe.

The Christmas Chronicles
Tja. Een kerstfilm. En eigenlijk best een leuke. Staat gewoon op Netflix :Y

Bad Santa 2
Flauw vervolg. Had beter deel 1 opnieuw kunnen kijken.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
pi_183866594
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2018 12:54 schreef Bosbeetle het volgende:
Gräns

[ afbeelding ]

Erg bijzondere film over een vrouw die bij de duane werkt en daar feilloos mensen uitpikt die iets op hun geweten hebben. Dit gat gewoon zijn gang totdat ze iemand tegenkomt die ze niet kan plaatsen, er is iets aan die man maar ze weet niet wat... Dit ontvouwt zich in een bijzondere verwikkeling waarin de vrouw ontdekt waarom ze is zoals ze is. Deze film is bijhoorlijk WTF het volgt wel een beetje bekendere films die behoorlijk WTF zijn maar die hebben allemaal nog een grappige inslag. Die grappige inslag ontbreekt bij deze film waardoor het vooral vervreemdend is. Toch geeft het een beetje inzage in de mens, maar niet zoals bijvoorbeeld the lobster doet. Ik vond het vooral een hele bijzondere film, wel een film die voor een specifiek publiek is.
Gräns (2018) - IMDb

Nav deze recensie naar deze film geweest. Bij enkele scenes voelde ik mij ongemakkelijk. Ik vond het smerig en af en toe moest ik lachen. De film duurde net wat te lang. Een modern sprookje met een rauw randje. Ik vind het een aanrader.

8/10

The Conductor (2018) - IMDb
quote:
Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. Na een muzikale opleiding in de VS vertrekt ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeert. In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigente voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest staat. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.
Leuke film voor een zondagmiddag. Ik vond het allemaal wat te gladjes terwijl Antonia behoorlijk wat leed te verwerken kreeg. Je voelde dat niet. Bijna alles gleed van haar af.

6,75/10
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 16:24:25 #236
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183942322
Idiocracy



Distopische film die op netflix stond in een verre toekomst zijn alleen domme mensen voortgeplant en is de wereld verworden tot een idiotie. Twee niet al te snuggere mensen uit het heden komen daar perongeluk terecht. Opzich is dit een grappige combi tussen de angsten van eugenetica aanhangers van de jaren 40 en huxleys brave new world. Het resultaat is een beetje lach of ik schiet maar helaas zitten er wel wat kanten aan die je aan het denken zetten over de versimpeling van bepaalde onderdelen van onze cultuur.

6 below miracle on the mountain



Overlevingsfilm ook op netflix gezien. Een waargebeurd verhaal over de ijshockeyer Eric Lamarque die afgeschreven was als ijshockeyer toen aan de drugs raakte. Terwijl hij voor moest komen is hij gevlucht een berg op om daar af te kicken of tot zichzelf te komen. Eenmaal de berg op gaat het mis en verdwaalt hij, terwijl het verdwaald is wordt zijn leven hem duidelijk.... Nogal zwak verhaal niet heel goed neergezet, en ondanks dat het waar gebeurd is totaal niet geloofwaardig verfilmd, algeheel beetje mwah film. Met zoals het hoort een tenenkrommend einde.

Under the silver lake



Een film noir als je het zo mag noemen in de stijl van mullholland drive, donnie darko etc. Kortom een film die overloopt van metaforen en mysteries. Een werkloze jongen in hollywood ziet op een gegeven moment een mooie buurvrouw zwemmen ze komen aan de praat en hij beland bij haar thuis, nog de volgende ochtend is ze verdwenen haar huis is leeg. Via aanwijzingen in het huis stuit de jongen op een verborgen wereld midden in L.A. geheime zwerver codes en vreemde artiesten en mensen op surrealistische feestjes wijzen hem langzaam maar zeker de weg naar, ja naar wat eigenlijk. Een erg leuke film als je er van houdt, er wordt weinig uitgelegd en een film die ook wel herkijkbaar is. Het haakt heel erg in op het lege bestaan in L.A. dat wordt opgevuld met allerhande zaken die eigenlijk geen waarde hebben (filmsterren, muziek, drugs, lust) een kijkje in die cultuur zonder een vingertje te wijzen of oplossingen te bieden. Niet zo goed als david lynch films maar zeker wel een goede poging :) (er wordt ook duchtig verwezen naar mensen als david lynch, alfred hitchcock en anderen uit het wazige film noir genre)

[ Bericht 1% gewijzigd door Bosbeetle op 24-12-2018 16:32:48 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 26 december 2018 @ 13:01:30 #237
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_183979039
quote:
2s.gif Op maandag 24 december 2018 16:24 schreef Bosbeetle het volgende:
Idiocracy
O ja, van de regisseur van Office Space. Met Terry Crews. Moet ik binnenkort maar weer eens kijken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_183979509
quote:
13s.gif Op maandag 10 december 2018 20:41 schreef Mr.Noodle het volgende:
The Predator (2018) - dacht leuk voor wat popcornvermaak, maar manmanman wat is deze film tenenkrommend slecht, de hele franchise is een grote parodie van zichzelf geworden, alsof iemand een blik Muppets over de film gegooid heeft.. :N

Echt een kakofonie van slechte grappen en absoluut niet aan te raden voor Predator-fans..

2.0/10
Slecht hè ! Ik had er best wel verwachtingen bij maar helaas. Jammer genoeg niet eerst jouw post gelezen :P
Ik was hier...
  woensdag 26 december 2018 @ 21:20:44 #239
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183987889


IMDB: 6.8
Me: 6je

Film gaat over een vrouw die met 2 kinderen moet zien te overleven in een wereld waarin je geblinddoekt door het leven moet, om niet "het monster" te zien. Want als dat gebeurt, pleeg je onherroepelijk zelfmoord. Tenzij je gestoord bent, dat is dan wel weer grappig, ik ben veilig :P

Sandra Bullock kan me in dit soort films maar niet overtuigen helaas. Blijf haar toch als een ander soort actrice zien, jammer wel natuurlijk. Eerste deel van de film is wel om aan te zien, maar daarna kon het me niet echt meer boeien. Daarnaast lijkt het me een goedkope ripoff van A Quiet Place, hoewel ik die nog steeds niet gezien heb hehe.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 26 december 2018 @ 21:23:41 #240
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183987980


IMDB: 6.4
Me: 6je

Hoewel Frans, dus irritant (want Frans versta ik half, maar met Spaanse ondertiteling wordt het echt lastig, na 10 minuten dus maar geswitched naar de Spaans nagesynchroniseerde versie), maar de trailer vond ik interessant genoeg om de film te kijken. Had ik beter niet kunnen doen. Het idee is, hoewel niet bijster origineel, wel ok. Maar de uitvoering had echt zó veel beter gekund. Beetje jammer. Dan What Women Want nog maar eens kijken vanavond :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 27 december 2018 @ 00:43:12 #241
359555 egelhond
Let' Rock Bitch!
pi_183993712
Johnny English Strikes Again.
Heerlijke humor van de stuntelige special agent. Vooral de scène waarbij hij een pilletje slikt lag ik krom van het lachen.
  donderdag 27 december 2018 @ 09:04:49 #242
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_183996318
A Simple Favor (2018) - IMDb

Vrouw past op kind van "vriendin", die "vriendin" verdwijnt opeens, oh my god, wat nu. Beetje wannabe Gone Girl ofzo, maar waar die geniaal was, is hier niet veel aan behalve dat je wil weten hoe het afloopt.

5,8.
  Moderator donderdag 27 december 2018 @ 12:09:57 #243
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_183999700
Shoplifters



De nieuwste film van de Japanse regisseur Hirokazu Koreeda (Nobody Knows, Still Walking) en wederom een pareltje. Ik weet niet of het de Gouden Palm waard was, maar een prachtige film is het zeker.

quote:
A Japanese couple stuck with part-time jobs and hence inadequate incomes avail themselves of the fruits of shoplifting to make ends meet. They are not alone in this behaviour. The younger and the older of the household are in on the act. The unusual routine is about to change from care-free and matter-of-fact to something more dramatic, however, as the couple open their doors to a beleaguered young girl. The reasons for the family's habit and their motivations come under the microscope.
De film duurt 2 uur en ik kan me voorstellen dat sommigen het een te trage film vinden, maar ik hou wel van films die ongehaast zijn. En net als bij Nobody Knows zit je aan het einde wel te denken: "Hoe nu verder?" De kinderen in de film acteren trouwens fantastisch. Klein menselijk leed tot in de puntjes verzorgd. Traantjes wegpinken. Niet mijn film van het jaar, maar zeker wel in mijn top 3 van 2018.

IMDB: 8,1 / 10
Ik: 9 / 10
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 28 december 2018 @ 09:18:25 #244
9859 crew  Karina
Woman
pi_184023357
Halloween (2018) - IMDb
Het zoveelste deel uit de Halloween reeks. Ik vond het niet zo eng als vroeger, maar Michael Myers blijft een griezel natuurlijk. In het genre toch wel een topper vind ik. Van mij had er wel nog wat meer bloed en gore in gemogen eigenlijk.

Misschien lijkt het maar zo maar ik heb het idee dat het vroeger toch wel enger was.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_184075204
Black Mirror: Bandersnatch (2018) - IMDb


Ik heb deze film net gezien en ik ben nog steeds bezig met de film. Dit zijn films waar ik van hou. Ik vond het een Requiem for a Dream geregisseerd door David Lynch. Een fucking mind fuck. Echt heerlijk. Ook vond ik de manier hoe het gefilmd was enorm goed en die kerel uit Maze runner had ik nog nooit zo een serieuze rol zien spelen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze film is echt een aanrader als je van de wat meer 'vreemde' films of series houd. Ook deed mij dit denken aan de vrij recente serie van Netflix, Maniac.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-12-2018 23:38:00 ]
pi_184087094
BumbleBee (2018) - IMBD



De trailer die ik in September zag van deze film maakte mij een beetje sceptisch.
'Oh nee hé, moest dit nu echt?' Dat was mijn eerste gedachte bij de aankondiging van deze spin-off.

Gelukkig zat ik fout. Genoten. Zover ik mij kan herinneren heb ik alle Transformers films gezien en alhoewel de eerste film van Bay ook wel aardig wat nostalgie op op riep, voornamelijk door het welbekende 'transformeer' sampletje.. is BumbleBee misschien nog wel nog iets beter daarin geslaagd. En het is niet alleen de nostalgie, maar ook een betere mix tussen actie, character building en humor.. + een betere soundtrack !

De film speelt zich af in 1987 en is een prequel op de echte Transformers series, het is de eerste kennismaking tussen mensheid en de metalen reuzen. Als kijker glijd je er vanaf de openings-scene gelijk lekker met de juiste muziek in en kijkt de film lekker weg.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meer ga ik er niet over spoilen. Gewoon een dikke aanrader ! ^O^ :s)

IMDb score ; 7,3
Me score ; 8+
pi_184087932


Van tevoren wist ik al dat er een aantal chronologische dingen niet klopten, maar ik ben geen dusdanig grote fan dat ik mij daar aan stoorde. En ja, een hoop dingen zijn cliché, maar voor mij was het niet storend.
Het is en blijft een film, geen documentaire, en is dus bedoeld om te entertainen. Dat deed het zeer zeker. De acteurs zijn zeer goed gecast, wat mij betreft verdient de casting director een oscar. Het gekke is dat Freddie in de film lichte ogen heeft, terwijl er zo veel aandacht is besteed aan de aankleding. Sommige grapjes zijn zeer geslaagd (koffiemachine, de galileohaan).
Inmiddels heb ik de film 2x gezien, en ik zou zo nog een keer gaan.

Wel ben ik benieuwd wat John Deacon van het eindresultaat zou vinden.
  Moderator maandag 31 december 2018 @ 11:20:23 #248
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184116664
Woman At War



quote:
Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot ‘de Bergvrouw’ voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.
Eergisteren naar deze IJslandse film geweest. Een heerlijke droogkomische film die de moeite waard is. Ook is op een geweldige manier de muziek erin verwerkt. En wat is IJsland toch een mooi land.

IMDB: 7,6
Ik: 8,2

[ Bericht 3% gewijzigd door UIO_AMS op 03-01-2019 11:18:43 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator maandag 31 december 2018 @ 12:09:47 #249
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184117630
quote:
1s.gif Op maandag 31 december 2018 11:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Woman At War

[ afbeelding ]

[..]

Eergisteren naar deze IJslandse film geweest. Een heerlijke droogkomische film die de moeite waard is. Ook is op een geweldige manier de muziek erin verwerkt. En wat is IJsland toch een mooi land.

IMDB: 7,6
Ik: 8,2
Eergisteren naar deze film geweest ( :D ). Erg leuke film inderdaad mooie dubbelrol ook voor de hoofdrolspeelster en O+ ijsland O+, _O_ de muziek _O_ :) Ik had gedacht dat ik iets meer krom zou liggen maar de humor is wat subtieler en daardoor ook wel erg leuk, droog is het goede woord en inderdaad hoe de muziek verwerkt is is ook droog :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator donderdag 3 januari 2019 @ 11:10:57 #250
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184176911
Edie



quote:
De geliefde Britse actrice Sheila Hancock speelt de tachtigjarige Edith Moore (Edie), een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

Edie is een heerlijk avontuurlijke feelgood film vol humor, die zich afspeelt in de adembenemende, beeldschone Schotse Hooglanden.
Tja, ben het eens met de zinsnede 'adembenemende, beeldschone Schotse Hooglanden', maar voor de rest vond ik het een beetje tegenvallen. Af en toe erg overgeacteerd met hier en daar onduidelijkheden in de continuïteit van het verhaal, maar wat het ergste was, was de muziek op de dramatische momenten in de film. Erg irritant.

IMDB: 6,5/10
Ik: 6,8/10
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 3 januari 2019 @ 11:59:47 #251
9859 crew  Karina
Woman
pi_184177781
Heer en Meester de film

quote:
Heer & Meester de Film is een Nederlands tv-drama uit 2018 met in de hoofdrol Daan Schuurmans. De film is het langverwachte slot van de misdaadserie Heer & Meester, die op NPO 1 bij Omroep MAX te zien was.

In de tv-film wordt privédetective Valentijn Rixtus Bentinck geconfronteerd met zijn verleden. De serie draaide om de zoektocht van hij naar zijn achtergrond en afkomst. Naast Schuurmans zijn ook Sophie van Winden, Hubert Fermin en Robert de Hoog te zien in de film.

Van Heer en Meester verschenen twee seizoenen van ieder tien afleveringen. De reeksen werden in het voorjaar van 2014 en 2016 uitgezonden. De uitzendingen trokken gemiddeld meer dan een miljoen kijkers. Bron

Als je de serie hebt gevolgd (wat ik heb) erg leuk om te kijken wie nou eigenlijk de vader van Valentijn is en hoe en waarom hij achtergelaten werd.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 9 januari 2019 @ 23:58:41 #252
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184311892
Alleen thuis en hoewel ik om kom in het werk... tja, Netflix lonkt :P

Gisteravond:



Wow, voor mij echt een eye opener, kende het verhaal achter de artieste niet. Bizar levensverhaal, zeker een aanrader wat mij betreft.

IMDB: 7,6
Me: 8

Zojuist:



Wat een bizarre fil.. eh, het is niet echt een film eigenlijk :? Ok, je moet 40+ zijn om hier echt van te kunnen genieten en liefst ook nog redelijk nerd geweest zijn, met je Vic20, C64 of ZX-Spectrum (yeah, ik had ze alle drie), maar dan is dit echt een fucking mindfuck _O- Meer wil ik er eigenlijk niet over verklappen, gewoon "kijken" :Y

IMDB: 7,6
Me: 10+ *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_184312112
Frenzy.

Gaat over mensenhaaien. Met sterke vrouwelijke protagonisten in de hoofdrol. Dus daar verdien je als man toch wel weer punten mee?

[ Bericht 56% gewijzigd door Aluah-Snackbar op 10-01-2019 00:28:34 ]
  donderdag 10 januari 2019 @ 02:45:39 #254
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184313155
Nog maar eentje meegepikt, die al tijden op de "to watch" lijst stond::



Ik ga vast tegen een heleboel schenen aanschoppen hier en de artyfarty filmkenners zullen me wel affikken, maareh... ik vond het he-le-maal niets :o Bizar eigenlijk, had ik niet verwacht :N

IMDB: 8,3
Me: 5 :@
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator donderdag 10 januari 2019 @ 09:54:38 #255
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184315322
The Favourite



quote:
Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.
Bitchfight aan het Engelse hof. Colman schittert als de koningin, Weisz en Stone zijn uiterst vermakelijk, de machtspelletjes zijn leuk om te zien, mannen zijn maar zwak vlees, maar wat ik het leukste vond waren de dansmoves. Grappig gevonden. En aan het eind vraag je je af wie nou eigelijk gewonnen heeft.

IMDB: 8/10
Ik: 8,2/10
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:51:49 #256
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_184316074
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 02:45 schreef flipsen het volgende:
Nog maar eentje meegepikt, die al tijden op de "to watch" lijst stond::

[ afbeelding ]

Ik ga vast tegen een heleboel schenen aanschoppen hier en de artyfarty filmkenners zullen me wel affikken, maareh... ik vond het he-le-maal niets :o Bizar eigenlijk, had ik niet verwacht :N

IMDB: 8,3
Me: 5 :@
Au, m'n scheen }:|
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_184320584
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 02:45 schreef flipsen het volgende:
Nog maar eentje meegepikt, die al tijden op de "to watch" lijst stond::

[ afbeelding ]

Ik ga vast tegen een heleboel schenen aanschoppen hier en de artyfarty filmkenners zullen me wel affikken, maareh... ik vond het he-le-maal niets :o Bizar eigenlijk, had ik niet verwacht :N

IMDB: 8,3
Me: 5 :@
Herkenbaar. Vond het ook niet zo veel.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  Moderator donderdag 10 januari 2019 @ 15:51:35 #258
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184320693
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 02:45 schreef flipsen het volgende:
Nog maar eentje meegepikt, die al tijden op de "to watch" lijst stond::

[ afbeelding ]

Ik ga vast tegen een heleboel schenen aanschoppen hier en de artyfarty filmkenners zullen me wel affikken, maareh... ik vond het he-le-maal niets :o Bizar eigenlijk, had ik niet verwacht :N

IMDB: 8,3
Me: 5 :@
Is denk ik ook tijdsgeest, hoe vaak die kabouter verhaallijn al niet nagedaan is, hoe dood de muziek van Yann Tierssen inmiddels gedraaid is, ik denk dat de film niet zo goed gerijpt is. Toentertijd was het een nogal frisse film. :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 14 januari 2019 @ 18:21:43 #259
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_184401223
The House That Jack Built (2018) - IMDb



Lars von Trier... Mocht u niet zo van de familiefeestjes en sociale verplichtingen zijn dan raad ik u aan deze naam zo nu en dan onaangekondigd te laten vallen tijdens het oeverloze geklets, gelul en geroddel. Het aantal uitnodigingen voor dat soort samenkomsten slinkt daarna ws aanzienlijk. - Ik troost mezelf tijdens het bekijken van zijn films overigens weleens met de gedachte dat ie in zijn privéleven die gezellige en goedlachse man is waar de kinderen maar geen genoeg van krijgen. Om de pikzwarte scènes iets draaglijker te maken. n Beetje licht in de duisternis kan bij hem immers geen kwaad.

En hoe adoreer je n film die ( letterlijk en figuurlijk ) alle zenuwen blootlegt en wars is van adoratie?
Het is me bij de Antichrist nooit echt gelukt. En deze uitdaging is zo mogelijk nog groter.
- Ik hou van jou. Ik hou niet van jou. Ik hou van jou. Ik hou niet van jou. Ik hou van jou. Ik hou niet van jou. Ik hou...
Ik zal er wel nooit uitkomen. Maar ja, dat is uiteraard exact wat die zelfingenomen eikel wil. De schat.

Matt Dillon is als psychopaat briljant. Oscarwaardig, enzo. Maar ja, Oscars... Wie geeft daar n neuk om? Ja, Matt Dillon, misschien. Alle acteerprestaties zijn trouwens dik in orde. Mag ook niet echt n verrassing heten bij de films van Lars.
De grootste verrassing is hier ms wel dat Lars zowaar zélf voorziet in het noodzakelijke licht in de duisternis, want wie had ooit durven dromen dat juist in deze donkere poel van ellende en verdorven krankzinnigheid de meest komische scènes van heel 2018 te vinden zijn. Ik heb soms schaterlachend op de bank gelegen. Doe je toch knap, Lars. Ouwe mafkees.

Nu, wat verder nog? Oja... Het ziet er uiteraard allemaal weer fantastisch uit. Ja, dat kan ie ook wel, die geniale gek.
Een dikke voldoende voor de esthetiek heeft ie altijd gehad. Alleen daarvoor zijn zijn films vaak al de moeite.
- Verder zou ik hier nog n heel verhaal kunnen houden over hoe de film tjokvol zit met allerlei metaforen en symboliek die duidelijk verwijzen naar zijn eigen leven en carrière ( en me het benauwende idee geven dat dit zomaar eens zijn zwanenzang kan zijn ), maar daar heb ik nu helemaal geen zin in. O, en de laatste 20 minuten doen wmb zwaar afbreuk aan de film.

Tot zover mijn onsamenhangende recensie waar je geen reet aan hebt.
Cijfer... God... Ook dat nog... Uhm... Tja... Lastig... Lars, hè... Doe maar n euh... 7.8245
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 14 januari 2019 @ 20:21:29 #260
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184403605
_O_
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator dinsdag 15 januari 2019 @ 13:51:19 #261
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184415586
Buddy



quote:
“Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.’’ Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen.

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk. Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk.

Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.
Aardige documentaire, waarbij je uiteraard een keer een traan zal laten. Het heeft alleen één probleem: 6 honden en hun eigenaren worden gevolgd en dat zijn er net een paar te veel. Dat je voor verschillende ziektes / handicaps een hulphond kunt gebruiken, was misschien de boodschap, maar dat maakt dat je niet bij iedereen de diepte in kunt. Dat had van mij als kijker juist wel wat meer gemogen en dan maar wat minder honden en eigenaars in beeld.

IMDB: 6,6/10
Ik: 7,3/10

De 6,6 van IMDB vind ik wel erg laag, maar die is ook maar gebasseerd op 14 reviews.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 15 januari 2019 @ 16:19:19 #262
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184417696
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 13:51 schreef UIO_AMS het volgende:
Buddy

[ afbeelding ]

[..]

Aardige documentaire, waarbij je uiteraard een keer een traan zal laten. Het heeft alleen één probleem: 6 honden en hun eigenaren worden gevolgd en dat zijn er net een paar te veel. Dat je voor verschillende ziektes / handicaps een hulphond kunt gebruiken, was misschien de boodschap, maar dat maakt dat je niet bij iedereen de diepte in kunt. Dat had van mij als kijker juist wel wat meer gemogen en dan maar wat minder honden en eigenaars in beeld.

IMDB: 6,6/10
Ik: 7,3/10

De 6,6 van IMDB vind ik wel erg laag, maar die is ook maar gebasseerd op 14 reviews.
Nederlandse film begrijp ik, die zal hier wel niet draaien :(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 15 januari 2019 @ 16:25:29 #263
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184417827
Eergisteren, laatste avondje alleen thuis dus Zoolander 2 is dan een goede optie. Dacht ik. Ik ga er niet eens een review aan besteden of filmposter voor zoeken. Een 2. En die ene extra punt is voor alle cameo´s die voorbij komen. Wat wel apart is, in zo´n waardeloze film. Zoolander 1 was grappig en absurd, maar dit slaat gewoon helemaal nergens op :N

Gisteravond: Set it up!



Twee kantoorslaven proberen hun respectievelijke bazen (m/v) te matchen, zodat ze eindelijk eens wat meer vrije tijd krijgen. Right... Het is dat Zoey Deutch nog een beetje leuk is om aan te gluren, maar de film was een draak. Zelfs voor een chickflick was het gewoon te slecht. Dat IMDB er nog en 6,5 van weet te maken vind ik knap.

IMDB: 6,5
Me: 4
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator dinsdag 15 januari 2019 @ 16:33:50 #264
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184417991
Blackkklansman



Vermakelijke spike lee film, natuurlijk erg politiek geladen. Het verhaalt over een afro-amerikaan die infiltreert in de KKK via de telefoon, zijn joodse collega moet het veldwerk doen. Het levert wel wat grappige situaties op maar niet over the top grappen en grollen gelukkig. Het indrukwekkendste zijn eigenlijk de montages van huidig materiaal in de film. Het is weer eens een voorbeeld van hoe racisme ingebed zit in de amerikaanse cultuur, maar ook wat voor haat dat teweeg brengt aan de andere kant.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bosbeetle op 28-01-2019 10:57:05 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_184487800
How to train your dragon 3



Ik was al langer aan het wachten op dit slotstuk van de trilogy.
De setting (vikingen + draken) was/is origineel te noemen en gaat ook in dit deel niet vervelen.
Er wordt minder in herhaling gevallen dan deeltje 2 maar ook deze film had zijn déjà vu momenten, al waren dat er niet teveel (Wat ik bij 2 wel vond).
Animatiekwaliteit lijkt behoorlijk consistent over alle films en nergens lijken ze echt "sloppy" te zijn geweest. (Maar goed, wellicht heb ik over rariteiten heengekeken)

Het einde is niet geheel onvoorspelbaar, maar dat kan ook haast niet anders. Ik vond het een mooi en goed passend einde op een trilogie die een originele en redelijk consistente wereld heeft neergezet (Ook in de tvserie die tussen deeltje 1 en 2 werd uitgezonden)
8,8/10
pi_184495989
Silverlake Life: The View from Here (1993)


Gisteren voor de 2de keer gezien,

Wow.. blijft een indrukwekkende film/documentaire

Waarbij Tom Joslin een videodagboek bijhield vanaf het moment dat hij en z,n vriend Mark Massi de diagnose aids kregen tot aan de dood van Tom (en later nog een paar stukjes van Mark) mensen die iemand aids toewensen moeten deze docu echt zien , dan denk je er toch wel anders over , zo,n aftakeling wens je niemand toe... en een paar scenes blijven echt op je netvlies branden.. , gelukkig eindigd de documentaire op een “positieve” manier

8/10
  zondag 20 januari 2019 @ 07:26:09 #267
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_184506288
Bumblebee ik vond leuk
pi_184509220
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 07:26 schreef EasyLife het volgende:
Bumblebee ik vond leuk
Na deze uitgebreide review ben ik overtuigd en wil ik hem meteen zien!
pi_184509582
IO (2019) - IMDb

Beetje a la The 100: planeet aarde is grotendeels onbewoonbaar door een giftige atmosfeer. Dus een club mensen is de aarde ontvlucht door ergens in de ruimte te gaan wonen. Eén wetenschapper is nog op aarde om een oplossing te vinden. Ondertussen komt er nog een man in een luchtballon voorbij die ook naar de ruimte wil, maar eerst nog wat wil eten op Aarde.

De trailer in Netflix leek me wel ok. Beetje The 100. Maar de film was ergens wel aardig maar that's it. De film bestaat ook maar uit 4 karatkers, waarvan je er grotendeels 2 ziet. Weinig te beleven. Het einde heb ik niet gezien. In slaap gevallen :') :@
just give a second thought
what if we don't get caught...
  maandag 21 januari 2019 @ 10:34:53 #270
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_184528142


NOVEMBER

Dankzij de nieuwe arthouse bioscoop LAB-1 in Eindhoven valt er weer meer te genieten dan alleen tijdens t PAC festival. Zoals November, de Estlandse inzending voor de Oscar. Ik heb net zo vaak met eeen "WTF" naar m'n vrienden gekeken als met een "Wow, wat ziet t er sfeervol uit". Het valt t best te omschrijven als een donker folklore sprookje, met simpele boeren karakters, absurde hekserij, en vooral hebzucht en liefde.

Niet voor iedereen. Moest er ook zelf heel erg inkomen, maar werd toch betoverd.

IMDB 7.2
Ik 8.0
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_184549375
The Favourite (2018) - IMDb

Geregisseerd door Yorgos Lanthimos

De film gaat over de (heel losjes gebaseerd op de waargebeurde) relatie tussen Queen Anne van Engeland (Olivia Colman) in de 18e eeuw en haar jeugdvriendin Sarah Churchill (Rachel Weisz), die onder druk komt te staan als het nichtje (Emma Stone) van de laatst genoemde zich in de kijker speelt van de koningin en haar plaats als favoriet lijkt in te nemen.

Prachtige shots, voornamelijk met natuurlijk licht. Licht absurdistische dialogen en scenes, die toch precies doen wat ze moeten doen. En dan het acteerwerk van de drie dames in de hoofdrol; prachtig. Colman die geweldige timing heeft, een soort vlees geworden hartenkoningin van Lewis Carol waar je medeleven voor voelt. Onzeker en op zoek naar oprechte liefde die ze nergens lijkt te krijgen, en dat ook doorheeft. Weisz al zelfverzekerde dominante en intelligente vrouw in een mannenwereld, die toch kwetsbaar over kan komen.

Prima film. Eentje die (net als The Lobster overigens) een paar dagen blijft hangen. Gefocussed op menselijke tekortkomingen in een soort van gevangenis, van luxe.

Imdb: 7.9
Ik: 8.5
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  Moderator zondag 27 januari 2019 @ 10:07:53 #272
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184648575
Das schweigende klassenzimmer



Film over oost duitsland van vlak voor de muur, een groep studenten besluit uit piëteit met de hongaarse opstanden twee minuten stilte te houden in de klas. Dit onschuldig protest blijft niet onopgemerkt door het schoolbestuur. Ik vond het een erg goede film gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Het geeft een goed beeld van oostduitsland rond die tijd en hoe raar de situatie eigenlijk was. De film is wat langzaam maar ik vind dat bij deze film eigenlijk wel goed passen. Ondanks dat is het wel een erg toegankelijke film ik ging meeleven met de karakters.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bosbeetle op 27-01-2019 10:17:32 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 28 januari 2019 @ 03:13:48 #273
467982 Lyzio_NL
Ooit gewoon Lyzio
pi_184666883
Bad Times at the El Royale (2018)
Tarantino-ish Thriller

8/10

It is better to steal something good than invent something bad. That's the vibe Bad Times at the El Royale gives. From the moment the movie starts up until the very end this movie breathes, lives and feels Tarantino-ish. The narrow decor, which is The El Royale, the captivating characters and the neverending suspense and twists: it feels all very 'seen this before', but in a magnificent way.

The art- and camerwork is sublime. The transissions between scenes is simply extraordinary. The setting and tone are both welcoming and very unsettling at the same time. The timeline is as to be expected with minor flashbacks and from different characters. But not too bad.

The cast, with Jeff Bridges as a highlight, is very well put together. A special sidenote I would like to make is for Lewis Pullman who plays the character of Miles Miller. I was amazed by his acting and the way he pulls off this perhaps kinda dull character. Very well done.

This movie is a must see. I don't see it competing for any (major) Oscars. Perhaps for cinematography. But this movie is overall more, much more, than amusing.
'the world had teeth and it could bite you with them anytime it wanted'
'the man in black fled across the desert... and the gunslinger followed'
Kom loat us nao 't Zuuje goan, woa Vasteloavend is ontstoan
  maandag 28 januari 2019 @ 03:17:34 #274
467982 Lyzio_NL
Ooit gewoon Lyzio
pi_184666887
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 16:33 schreef Bosbeetle het volgende:
Blackkklansman

[ afbeelding ]

Vermakelijke spike jonze film, natuurlijk erg politiek geladen. Het verhaalt over een afro-amerikaan die infiltreert in de KKK via de telefoon, zijn joodse collega moet het veldwerk doen. Het levert wel wat grappige situaties op maar niet over the top grappen en grollen gelukkig. Het indrukwekkendste zijn eigenlijk de montages van huidig materiaal in de film. Het is weer eens een voorbeeld van hoe racisme ingebed zit in de amerikaanse cultuur, maar ook wat voor haat dat teweeg brengt aan de andere kant.
Vreselijke Oscar-trekker..
'the world had teeth and it could bite you with them anytime it wanted'
'the man in black fled across the desert... and the gunslinger followed'
Kom loat us nao 't Zuuje goan, woa Vasteloavend is ontstoan
  maandag 28 januari 2019 @ 10:27:58 #275
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_184669106
A Street Cat Named Bob (2016)




Biografische film over drugsverslaafde James die z'n leven weer op de rail wil krijgen, en steun/motivatie vindt in de vriendschap die hij ontwikkeld met een aangelopen kat genaamd 'Bob'. En tja, qua verhaal is het ook niet veel meer als dat. Bob is wel cool, en de relatie die hij opbouwt met James is erg aandoenlijk. Maar af en toe gaat een scene bijna richting zo'n 'funny cat video' waar YouTube vol mee staat. en ik kreeg de indruk alsof alsof mensen in London werkelijk nog nooit een kat hebben gezien :').

Al met al heb ik me wel vermaakt, hij keek makkelijk weg en had wat leuke momenten. Maar bleef uiteindelijk - omdat er verder geen verrassende dingen waren gebeurt - met zo'n 'oh, dat was alles?"-gevoel achter.

5.5/10
nee, jij dan!
  Moderator maandag 28 januari 2019 @ 10:56:33 #276
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_184669448
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 16:33 schreef Bosbeetle het volgende:
Blackkklansman

[ afbeelding ]

Vermakelijke spike jonze film, natuurlijk erg politiek geladen. Het verhaalt over een afro-amerikaan die infiltreert in de KKK via de telefoon, zijn joodse collega moet het veldwerk doen. Het levert wel wat grappige situaties op maar niet over the top grappen en grollen gelukkig. Het indrukwekkendste zijn eigenlijk de montages van huidig materiaal in de film. Het is weer eens een voorbeeld van hoe racisme ingebed zit in de amerikaanse cultuur, maar ook wat voor haat dat teweeg brengt aan de andere kant.
Spike Lee. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Moderator maandag 28 januari 2019 @ 10:56:54 #277
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184669451
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 10:56 schreef Mike het volgende:

[..]

Spike Lee. ;)
:o Die heb ik blijkbaar al jaren op één hoop gegooid :X
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 28 januari 2019 @ 11:41:38 #278
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_184670086
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 03:13 schreef Lyzio_NL het volgende:
Bad Times at the El Royale (2018)
Tarantino-ish Thriller

8/10

It is better to steal something good than invent something bad. That's the vibe Bad Times at the El Royale gives. From the moment the movie starts up until the very end this movie breathes, lives and feels Tarantino-ish. The narrow decor, which is The El Royale, the captivating characters and the neverending suspense and twists: it feels all very 'seen this before', but in a magnificent way.

The art- and camerwork is sublime. The transissions between scenes is simply extraordinary. The setting and tone are both welcoming and very unsettling at the same time. The timeline is as to be expected with minor flashbacks and from different characters. But not too bad.

The cast, with Jeff Bridges as a highlight, is very well put together. A special sidenote I would like to make is for Lewis Pullman who plays the character of Miles Miller. I was amazed by his acting and the way he pulls off this perhaps kinda dull character. Very well done.

This movie is a must see. I don't see it competing for any (major) Oscars. Perhaps for cinematography. But this movie is overall more, much more, than amusing.
Oeh dan toch nog maar keer kijken, had 'm al eens in m'n bezit in bagger kwaliteit, maar blijkbaar moet je hier dus echt even voor gaan zitten in goede kwaliteit!
pi_184703566
Bird Box (2018)



Verenigde Staten
Drama / Sciencefiction
123 minuten

geregisseerd door Susanne Bier
met Sandra Bullock, Trevante Rhodes en John Malkovich

In de nasleep van een wereldwijde dreiging van onbekende oorsprong moet Malorie de kracht vinden om haar kinderen veilig te kunnen stellen. Ze vlucht met ze weg via een verraderlijke rivier, op zoek naar een veilig onderkomen. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.

Goede film. Een goed verhaal en een goede uitwerking. Meteen in het begin word je ingeleid in het verhaal. De film wisselt zich af met een paar flash forwards en flashbacks. De film blijft min of meer tot het einde mysterieus wat ook de spanning erin houdt..En Sandra Bullock is altijd een +1 :)

IMDB 6.7/10
Ik 7;5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 30-01-2019 08:30:06 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 1 februari 2019 @ 11:51:02 #280
467982 Lyzio_NL
Ooit gewoon Lyzio
pi_184749735
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 11:41 schreef EasyLife het volgende:

[..]

Oeh dan toch nog maar keer kijken, had 'm al eens in m'n bezit in bagger kwaliteit, maar blijkbaar moet je hier dus echt even voor gaan zitten in goede kwaliteit!
Je moet je gewoon mee laten nemen door deze film. Het geluid en soundtrack is overigens van een geweldig niveau! Op Spotify heb je een hele playlist van de film.
'the world had teeth and it could bite you with them anytime it wanted'
'the man in black fled across the desert... and the gunslinger followed'
Kom loat us nao 't Zuuje goan, woa Vasteloavend is ontstoan
pi_184792864
Climax (2018) - IMDb



Gaaf zeg!

Deze nieuwe film van Gaspar Noé waarin een dansgroep erachter komt dat iemand LSD in hun sangria heeft gemikt is niets minder dan heerlijke ervaringscinema waar beeld en geluid op een fantastische manier samenkomen. De dansscènes zijn geweldig, de soundtrack beukt er lekker op los en Benoît Debie laat zich weer eens van zijn beste kant zien met zijn kenmerkende dynamische camerawerk en long takes waar je U tegen zegt. Ondanks dat de film op gegeven moment erg naar van toon wordt blijf je bedwelmd naar het scherm staren alsof je de bad trip zelf ervaart. Net als voor de personages is er geen ontkomen aan. Die momenten waarbij je (al dan niet ondersteboven) achter Selva aan door de gangen van de club struint met op de achtergrond een waas van geschreeuw, hysterie en de doffe dreunen van de dance muziek zijn van een zeldzame klasse.

Dit is zonder meer mijn favoriete Noé, maar toch kan ik niet de volle score geven. Vooral omdat het vaak toch wel weer erg puberaal is. Ik heb Noé's personages nog nooit op interessante dialogen kunnen betrappen. Uiteindelijk gaat altijd weer over niks anders dan seks, drugs en geweld in zijn meest banale vorm. Vooral die fragmenten na de eerste dansscène waren weinig verheffend en haalde het tempo uit de film. Daarnaast vond ik de daadwerkelijke climax net iets te lang teveel van hetzelfde wat ten koste ging van de impact. Desalniettemin gewoon een heerlijk nare film!

IMDb: 7.6/10
Ik: 8/10
  maandag 4 februari 2019 @ 10:04:47 #282
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_184810723
Och verrek, hierboven staat ie ook :D



The road to hell is paved with LSD.

Een film van Gaspar Noe, dan weet je natuurlijk al dat t geen gezellige romkom gaat worden. Nee, dit wordt duister en rauw, de krochten van de hel en menselijke natuur niet schuwend. Voor mij m'n derde Noe-film, waar ik Irriversible meerdere malen heb gezien en Enter the Void echt nooit nooit meer.

Combineer de gebruikelijke Noe-gruwelen met schitterende dans-scenes, briljante lange camera shots en een heerlijke 90's duistere club-soundtrack en je krijgt deze film. Een plot? Neuh niet echt. Goede dialogen? Nope. Plotgaten of iig domme acties? Abosluut. Maar bij Noe gaat t meer om een gevoel dat losgemaakt wordt, en het gebouw en de beelden grepen me echt wel naar de keel. Erg beklemmend.

Dat voor mij de bioscoop ervaring daarna verder ging in hetzelfde pand met de opening van een nieuwe club met techno, maakte het allemaal nog spannender :D Geen sangria aanwezig. Gelukkig.

IMDb: 7.6/10
Ik: 8/10
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 00:24:50 #283
467982 Lyzio_NL
Ooit gewoon Lyzio
pi_184827484
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 10:04 schreef Ang3l het volgende:
Och verrek, hierboven staat ie ook :D

[ afbeelding ]

The road to hell is paved with LSD.

Een film van Gaspar Noe, dan weet je natuurlijk al dat t geen gezellige romkom gaat worden. Nee, dit wordt duister en rauw, de krochten van de hel en menselijke natuur niet schuwend. Voor mij m'n derde Noe-film, waar ik Irriversible meerdere malen heb gezien en Enter the Void echt nooit nooit meer.

Combineer de gebruikelijke Noe-gruwelen met schitterende dans-scenes, briljante lange camera shots en een heerlijke 90's duistere club-soundtrack en je krijgt deze film. Een plot? Neuh niet echt. Goede dialogen? Nope. Plotgaten of iig domme acties? Abosluut. Maar bij Noe gaat t meer om een gevoel dat losgemaakt wordt, en het gebouw en de beelden grepen me echt wel naar de keel. Erg beklemmend.

Dat voor mij de bioscoop ervaring daarna verder ging in hetzelfde pand met de opening van een nieuwe club met techno, maakte het allemaal nog spannender :D Geen sangria aanwezig. Gelukkig.

IMDb: 7.6/10
Ik: 8/10
Nog nooit van deze director of zijn genre gehoord. Maar klinkt erg aanlokkelijk. Aanrader dus?
'the world had teeth and it could bite you with them anytime it wanted'
'the man in black fled across the desert... and the gunslinger followed'
Kom loat us nao 't Zuuje goan, woa Vasteloavend is ontstoan
  dinsdag 5 februari 2019 @ 00:32:09 #284
467982 Lyzio_NL
Ooit gewoon Lyzio
pi_184827548


Ik heb deze film vandaag gezien in de bioscoop. Het feit dat deze film nu nog in de bioscoop draait zegt wel enigszins iets over de populariteit van deze ter dood veroordeelde Oscar-knaller.

Het is (volgens mij) het debuut van Bradley Cooper als regisseur. En het is ook volgens mij de eerste keer dat Lady Gaga gecast wordt in een productie van deze magnitude. Zoals in veel 'eerste keren' zitten er wat kinderziektes in. Het regisseren valt in feite niet heel veel te verwijten, maar er wordt vaak voor de gemakkelijke muzikale weg gekozen. Safe, but not sound (no pun intended). Er had qua regisseren veel meer in deze film gezeten. En de makkelijke weg die gekozen wordt ging mij in ieder geval na een tijdje irriteren. Het begon cliché te worden en heel erg voorspelbaar. Of dat een meetpunt is in een film als deze is de vraag, maar ik vond dat het niet onvermeld mocht blijven.

Lady Gaga is daarentegen een openbaring op het witte doek. Voor de mensen die haar enkel kennen van PPPPPPokerface, zullen werkelijk versteld staan als ze deze film gaan zien. Het lijkt alsof ze dit al jaren doet en alsof het haar geen enkele moeite kost om de chemie op het witte doek er vanaf te laten spatten. Hulde, driewerf hulde.

In de schaduw van Bohemian Rhapsody is het natuurlijk niet gemakkelijk om met deze film mee te concurreren om de Oscars (al laten de nominaties anders verwachten). Toch blijft dit een film die je meeneemt op een prachtige muzikale reis. En al ben ik geen fan van Cooper als regisseur; het blijft een van de meest getalenteerde acteurs op dit moment. Gaat dit zien. Hear, hear, read all about it.

IMDb: 7,9
Ik: 7,5
'the world had teeth and it could bite you with them anytime it wanted'
'the man in black fled across the desert... and the gunslinger followed'
Kom loat us nao 't Zuuje goan, woa Vasteloavend is ontstoan
  dinsdag 5 februari 2019 @ 01:23:45 #285
467982 Lyzio_NL
Ooit gewoon Lyzio
pi_184828012
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 00:09 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Bird Box (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama / Sciencefiction
123 minuten

geregisseerd door Susanne Bier
met Sandra Bullock, Trevante Rhodes en John Malkovich

In de nasleep van een wereldwijde dreiging van onbekende oorsprong moet Malorie de kracht vinden om haar kinderen veilig te kunnen stellen. Ze vlucht met ze weg via een verraderlijke rivier, op zoek naar een veilig onderkomen. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.

Goede film. Een goed verhaal en een goede uitwerking. Meteen in het begin word je ingeleid in het verhaal. De film wisselt zich af met een paar flash forwards en flashbacks. De film blijft min of meer tot het einde mysterieus wat ook de spanning erin houdt..En Sandra Bullock is altijd een +1 :)

IMDB 6.7/10
Ik 7;5/10
Ik vond het een twijfelachtige poging van Netflix om op dit genre iets voort te borduren. Het is me dan ook nog altijd een raadsel hoe ze Sandra Bullock zo gek hebben gekregen voor deze rol. Overigens een meer dan klote einde.
'the world had teeth and it could bite you with them anytime it wanted'
'the man in black fled across the desert... and the gunslinger followed'
Kom loat us nao 't Zuuje goan, woa Vasteloavend is ontstoan
  dinsdag 5 februari 2019 @ 09:33:40 #286
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_184830298
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 00:24 schreef Lyzio_NL het volgende:

[..]

Nog nooit van deze director of zijn genre gehoord. Maar klinkt erg aanlokkelijk. Aanrader dus?
Ja, maar het zijn wel hate it or love it films.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_184914431
Eergisteren Climax gezien, die nieuwe van Gaspar Noé. Zo, dat is wel een trip zeg. Begint nog vrij rustig (al is die dans scene wel echt heel fraai), maar naarmate die dansers door hebben wat er gebeurd veranderd het we echt in een heerlijke, duistere trip. Visueel echt heel fraai gedaan, met het camerawerk ook. De opzwepende techno en house beats voegen ook echt wat toe. Echt een adrenaline rush wel het laatste stuk, hoe duister ook.

8.3/10
  Moderator zaterdag 9 februari 2019 @ 13:28:42 #288
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_184914596
Even een beetje geruimd. Dit topic is misschien wel het enige uit dit forum waar discussie of slowchat niet de bedoeling is. Een reactie mag natuurlijk altijd, maar het moet niet zoeken worden naar de recensies tussen de slowchat. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 13:33:03 #289
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_184914699
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:20 schreef Funzel het volgende:
Eergisteren Climax gezien, die nieuwe van Gaspar Noé. Zo, dat is wel een trip zeg. Begint nog vrij rustig (al is die dans scene wel echt heel fraai), maar naarmate die dansers door hebben wat er gebeurd veranderd het we echt in een heerlijke, duistere trip. Visueel echt heel fraai gedaan, met het camerawerk ook. De opzwepende techno en house beats voegen ook echt wat toe. Echt een adrenaline rush wel het laatste stuk, hoe duister ook.

8.3/10
Oeh betere cijfers dan Love, die vond ik al met vlagen geniaal.

Heb 'm inmiddels ook gezien, hele weirde film zeg. Kreeg er een raar gevoel van haha.

7.

[ Bericht 3% gewijzigd door EasyLife op 10-02-2019 10:33:07 ]
  maandag 11 februari 2019 @ 11:02:45 #290
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_184951974
Bajo la Piel de Lobo - 2018
The Skin of the Wolf



Over een Norse jager Martinon die begin vorige eeuw in een afgelegen gebied in complete eenzaamheid in een verlaten stad woont. Om de zoveel tijd maakt hij de lange reis naar bewoond gebied om wolvenhuiden te verkopen aan de dorpelingen daar. Nadat een bewoner niet het beloofde geld kan betalen, stelt deze voor om z'n dochter uit te huwelijken aan Martinon. Mariton stemt hier mee in, zodat hij zich minder eenzaam kan voelen en een gezin kan stichten.

Maar dat loopt allemaal anders.. :P

Het is een Netflix productie, en ik was wel benieuwd of dat iets zou zijn. Het is allemaal erg mooi gefilmd, en de setting en het acteerwerk is erg overtuigend. Het verloop van de film is enorm traag, dus dat is wel iets waar je van moet houden, persoonlijk had ik daar niet zoveel problemen mee.

Omdat Martinon bijna nooit emotie laat zien, is het lastig in hem te verplaatsen. Dat hij zich verder gedraagt als een botte lul en de hele tijd kreunt en smerige eetgeluiden maakt, helpen ook niet mee :P

Qua verhaal gebeurt er eerlijk gezegd niet heel veel, maar dat hoort een beetje bij dit trage genre heb ik het idee. Ik heb me in ieder geval op zich wel vermaakt, het is vooral dat ik achteraf met de vraag bleef zitten, waarom deze film eigenlijk gemaakt moest worden, en wat nou de boodschap van dit alles was. Want het voelt gewoon redelijk doelloos zo..

Imdb: 5.7
Ik: 6
nee, jij dan!
  maandag 11 februari 2019 @ 11:33:41 #291
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_184952259
Hunt for the Wilderpeople - 2016



Een avontuurlijke komedie drama. Over wees en probleemkind Ricky dat na een flinke geschiedenis terecht komt bij z'n nieuwe gezin. Bella en Hector wonen op een boerderij vlakbij een groot natuurgebied. Bella blijkt enorm positief in het leven te staan, en ziet enkel het goede van mensen in, het duurt dan ook niet lang tot de recalcitrante Ricky zich behoorlijk thuis voelt. Hector is precies het tegenovergestelde, een norse vent die eigenlijk niets van Ricky moet hebben (het nemen van een pleegkind was dan ook het idee van Bella).

Nouja je raadt het al (ik wel tenminste) op een of andere manier (ik ga verder niets spoilen) moeten Ricky en Hector een flinke tijd met elkaar optrekken in dat natuurgebied tijdens een groot avontuur.

De film heeft een unieke manier van vertellen, die ik enorm waardeerde. Op momenten meeslepend emotioneel, maar ook genoeg stukken waarop ik hardop moest lachen (en dat gebeurt niet vaak bij films).

Alles speelt zich af in een soort modern semi-realistische sprookjes-wereld (ik moest denken aan films als Matilda, maar dan een stuk volwassener en met meer 'swag'). Kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen is, maar ik vond zelf erg tof en verfrissend.

imdb: 7.9
ik: 8
nee, jij dan!
  maandag 11 februari 2019 @ 15:35:11 #292
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184955704
Ok, ik heb een guilty pleasure, ik hou wel van chick-flics... Dus gisteravond op zoek naar eenvoudig vermaak op Netflix kwam ik deze tegen:



Diaz is altijd leuk natuurlijk (dacht ik tot gisteravond), Christina Applegate is erg leuk in deze film en Selma Blair ken ik eigenlijk alleen uit Cruel Intentions en kan kennelijk alleen maar dezelfde soort gezichten trekken.

Bueno, de plot van de film zelf hoef ik hier niet te gaan vertellen, want ik ga niemand aanraden deze miskleun te bekijken. Dat imdb er nog een 5 uit weet te persen is een godswonder, want het is echt een draak. Overslaan dus, mocht je hem nog nooit gezien hebben (is al een ouwetje).

IMDB: 5,1 (onbegrijpelijk)
Me: 2-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 11 februari 2019 @ 15:36:19 #293
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_184955720
quote:
13s.gif Op maandag 11 februari 2019 15:35 schreef flipsen het volgende:
Ok, ik heb een guilty pleasure, ik hou wel van chick-flics... Dus gisteravond op zoek naar eenvoudig vermaak op Netflix kwam ik deze tegen:

[ afbeelding ]

Diaz is altijd leuk natuurlijk (dacht ik tot gisteravond), Christina Applegate is erg leuk in deze film en Selma Blair ken ik eigenlijk alleen uit Cruel Intentions en kan kennelijk alleen maar dezelfde soort gezichten trekken.

Bueno, de plot van de film zelf hoef ik hier niet te gaan vertellen, want ik ga niemand aanraden deze miskleun te bekijken. Dat imdb er nog een 5 uit weet te persen is een godswonder, want het is echt een draak. Overslaan dus, mocht je hem nog nooit gezien hebben (is al een ouwetje).

IMDB: 5,1 (onbegrijpelijk)
Me: 2-
God wat een guilty pleasure is deze film O+
Heerlijke foute puberale meiden film.

We quoten 'm in de vriendengroep nog geregeld.
"Do we have time for a movie montage? We ALWAYS have time for a movie montage!"
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  maandag 11 februari 2019 @ 15:37:30 #294
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184955727
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 15:36 schreef Ang3l het volgende:

[..]

God wat een guilty pleasure is deze film O+
We quoten 'm in de vriendengroep nog geregeld.
"Do we have time for a movie montage? We ALWAYS have time for a movie montage!"
Ok, dát stukje was even grappig. Net als natuurlijk de scene in de auto met de motorrijder. Ik kende deze scene trouwens al, ooit eens ergens gezien kennelijk, terwijl ik de film zelf nooit eerder heb gezien.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 13 februari 2019 @ 14:59:51 #295
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_184993174
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 11:33 schreef Gehenna het volgende:
Hunt for the Wilderpeople - 2016

[ afbeelding ]

Een avontuurlijke komedie drama. Over wees en probleemkind Ricky dat na een flinke geschiedenis terecht komt bij z'n nieuwe gezin. Bella en Hector wonen op een boerderij vlakbij een groot natuurgebied. Bella blijkt enorm positief in het leven te staan, en ziet enkel het goede van mensen in, het duurt dan ook niet lang tot de recalcitrante Ricky zich behoorlijk thuis voelt. Hector is precies het tegenovergestelde, een norse vent die eigenlijk niets van Ricky moet hebben (het nemen van een pleegkind was dan ook het idee van Bella).

Nouja je raadt het al (ik wel tenminste) op een of andere manier (ik ga verder niets spoilen) moeten Ricky en Hector een flinke tijd met elkaar optrekken in dat natuurgebied tijdens een groot avontuur.

De film heeft een unieke manier van vertellen, die ik enorm waardeerde. Op momenten meeslepend emotioneel, maar ook genoeg stukken waarop ik hardop moest lachen (en dat gebeurt niet vaak bij films).

Alles speelt zich af in een soort modern semi-realistische sprookjes-wereld (ik moest denken aan films als Matilda, maar dan een stuk volwassener en met meer 'swag'). Kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen is, maar ik vond zelf erg tof en verfrissend.

imdb: 7.9
ik: 8
Moet je de eerdere waikiki ofzo (regisseur) films ook ff kijken. Die met de vampiers is ook briljant
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  woensdag 13 februari 2019 @ 15:57:33 #296
27648 Weakling
available in strong mint
pi_184993959
Climax (2018) - IMDb

De problemen tijdens de vertoning gooiden een beetje roet in het eten, maar wat een fantastische rare film van Noé wederom. Irréversible blijft op eenzame hoogte staan, maar als nummer twee Noé film is het een muntje opwerpen tussen Enter The Void en Climax.

De opening is weird. De dansscene magisch en razend knap gemaakt. Het verhaal trippy en luguber. De manier waarop het geschoten is erg origineel en prachtig gedaan. De muziek geweldig. Een paar gruwelijke beelden, maar grotendeels wordt het aan de suggestie over gelaten. Het einde is nog wel de grootste trip en is tegelijk enorm verwarrend om naar te kijken als ook wonderschoon.

Het is een trance waar je ingezogen moet worden en je je op mee moet laten voeren om de film helemaal te ervaren. Helaas werd de film drie keer onderbroken wegens technische problemen, waardoor dat niet helemaal gelukt is (wel netjes opgelost door de bios voor de bezoekers, hulde daarvoor). Desalniettemin enorm genoten van Climax.

8,5/10
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  woensdag 13 februari 2019 @ 15:58:04 #297
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184993967
Gistermiddag deze bekeken:



Interessante "docu" wel, ik kende het hele Fyre festival (of meer het compleet geflopte Fyre idee) niet. De docu gaat daar dus over, een man met grootheidswaanzin die het festival van de eeuw wil organiseren, kan praten als brugman en zo uit alle hoeken en gaten inversteerders weet te verkrijgen en uiteindelijk in de bak beland voor grote fraude. En honderden werklui die onbetaald werk hebben verricht, honderden festivalgangers die de schrik van hun leven kregen bij aankomst en investeerders die in het kader van "take one for the team" de chef van de douane wilde gaan pijpen zodat containers werden vrijgegeven :P

IMDB: 7,3
* flipsen sluit zich daar bij aan
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_184995715
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:59 schreef One_conundrum het volgende:

[..]

Moet je de eerdere waikiki ofzo (regisseur) films ook ff kijken. Die met de vampiers is ook briljant
Eens _O_

Allebei geniaal _O_
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_184998103
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:59 schreef One_conundrum het volgende:

[..]

Moet je de eerdere waikiki ofzo (regisseur) films ook ff kijken. Die met de vampiers is ook briljant
Even opgezocht, klinkt ook erg tof, ga ik onthouden :D
nee, jij dan!
pi_184998997
The Rutles: All You Need Is Cash - 1974



Geweldige documentaire over de legendarische Pre-fab Four uit Rultand, die de hele wereld op hun kop zette met hun catchy nummers en strakke broeken.

"Their first album was made in 20 minutes, the second took even longer"

Godver, dat ik deze nooit eerder heb gezien. _O_ Ik ben een enorme fan van de Beatles, en van Monty Python, en dit is dus een mockumentary over The Beatles in typische Monty Python humor. Geschreven en gedirigeerd door Eric Idle met nummers van Neil Innes. Ik lig bijna een uur lang dubbel hier, vrijwel elk dom detail van The Beatles wordt belachelijk gemaakt op een heerlijk flauwe manier _O- En een enorm aantal aan toffe cameo's

Een must voor fans van Monty Python, The Beatles en Spin̈al Tap

imdb: 7.4
ik: 8
nee, jij dan!
pi_185010272
Velvet Buzzsaw (2019)



Van Dan Gilroy, van Nightcrawler. Deze film is een stuk minder tof, maar voor iemand die horror heel eng vindt ging dit prima. In deze film wordt neergekeken op de decadente kunstwereld, waarin sommige meningen erg belangrijk zijn, terwijl de kunst soms erg vaag is.
De film draait om de vondst van een aantal vervloekte schilderijen van een dode kunstenaar. De schilderijen moeten vernietigd worden, maar iedereen ziet de klasse er van in en ziet er brood in. Vervolgens zijn er paar interessante
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Jake Gyllenhaal speelt een kunstcriticus en tja, wat mij betreft kan Gyllenhaal nooit veel fout doen. Het is best grappig herkenbaar hoe hij kijkt naar schilderijen en deze beoordeelt.
Zawe Ashton acteert echt matig. Ze overdrijft haar geschrokken gezichten en is vrij eentonig en staccato in haar gesprekken, er zit weinig gevoel bij. Helaas komt ze veel voor in de film.
Kortom: geen sterke film, maar prima vermaak.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')