abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 5 september 2016 @ 16:40:42 #1
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_165106003
registreer om deze reclame te verbergen
Oorspronkelijke OP:

quote:
Er is in Nederland verwarring over de betekenis van het begrip 'neo-liberalisme'. Laat ik uiteenzetten wat de burger in Nederland is voorgehouden in de periode die daarbij hoort (1980 - 2010).

Het begon met de stelling dat de groep niet bestaat. Alle begrippen die daarmee samenhangen, zoals algemeen belang en solidariteit, zijn om die reden onzinnig. Zoals Thatcher het stelde: "De samenleving bestaat niet".

Vervolgens werd het begrip 'egoisme' geherdefinieerd. Tot die tijd betekende egoisme dat iemand zo'n groot ego heeft, dat hij onvoldoende rekening houdt met de anderen in de groep. Omdat de groep niet bestaat, was een nieuwe betekenis nodig. Egoisme betekent sindsdien dat je handelt naar je eigen motieven. Omdat ieder mens handelt naar zijn eigen motieven was daarmee iedereen een egoist. Een oplichter die de boel oplicht voor eigen gewin en een zorgzame mantelzorger zijn even egoistisch, daar ze beide handelen naar hun eigen motieven.

Vervolgens werd Andries Moberg de nieuwe CEO bij Ahold. Hij ging 10 miljoen gulden per jaar verdienen (een topsalaris). Iedereen gleed van verbazing van zijn stoel. Wat kon iemand doen dat zoveel geld waard was? De verklaring is, dat in een markteconomie iedereen exact verdient wat hij in de markt betaald krijgt. Dat volgt uit een economisch model dat veronderstelt dat de markt ideaal en in evenwicht is, en iedere deelnemer volledige kennis heeft van alles wat rondgaat. In dat geval zijn ook alle bedrijfswinsten nul. Maar de bedrijfswinsten waren niet nul. Een bezwaar dat met een alternatieve verklaring werd gepareerd: je bent gewoon jaloers.

Een daarmee verwante kwestie was het bonusbeleid. Men stelde dat dit een onontbeerlijk element was voor een goede bedrijfsvoering. Zo zouden resultaatgerichte medewerkers een specifieke prijsprikkel hebben bij het streven naar het gewenste doel. Het bonusbeleid veronderstelt dat een bedrijf de toekomst voldoende kan inschatten om het parcours uit te zetten, met vette worsten lang de gewenste route. Dat leidt tot een serieus informatieprobleem, dat iemand moet kunnen oplossen, en de rest is als een rat in het leerexperiment van een klassieke behaviorist.

Vervolgens werden we verrast met de gedachte dat de enige bestaansreden van een bedrijf is: winst maken, aandeelhouderswaarde creeren. Verbazing alom. Tot dan toe dacht iedereen dat bedrijven er waren om producten te maken. Maar nee, bedrijven zijn er alleen om mensen met geld de mogelijk te bieden om hun geld te vermeerderen.

Vervolgens werd het begrip 'verantwoordelijkheid' herzien. Omdat de groep niet bestaat, heb je geen verantwoordelijkheid naar anderen, maar alleen naar jezelf. Alleen eigen verantwoordelijkheid is de juiste opvatting van verantwoordelijkheid. Waar het ging om anderen, was dat hun eigen verantwoordelijkheid, niet de jouwe. Dat betekende concreet dat iedereen dat zijn eigen broek moest zien op te houden.

Niet iedereen slaag daar altijd in. Men stelde dat daarvoor geen goede reden kan bestaan, omdat iedere probleem teruggevoerd kan worden op een gebrek aan de juiste moraal. "Alles is gewoon een keuze" werd de nieuwe leuze. In dat geval heeft ook niemand een excuus. Iemand die toch zijn omgeving erbij betrekt, als hij zijn situatie wil verklaren, wordt slachtoffergedrag verweten.

De bevolking werd dit niet uitgelegd. Het kwam tot ons in de vorm van slogans, die eindeloos werden herhaald. Men dacht waarschijnlijk dat het klootjesvolk te stom is om het te kunnen begrijpen, zodat imprinting de enige haalbare manier was om deze inzichten over te dragen. Net zoals op de lagere school de tafels van 10 erin gestampt worden.

Het was raar, want wij dachten dat kennis en inzicht iets was dat je bij uitstek leert op een universiteit. Nu bleek dat de faculteit
- sociologie kon worden opgeheven (want de samenleving bestaat niet eens).
- psychologie kon worden opgeheven (want alles is gewoon een keuze)
- natuurkunde kon worden opgeheven (want wat is causaliteit?).
- etc ...

Zo is het neo-liberalisme in Nederland geintroduceerd. Een ideologisch programma, zo gebracht dat het nauwelijks mogelijk is om je tanden erin te zetten. Geen betogen of uiteenzettingen, maar propaganda die iedere analyse uitsluit. Daarom is het bovenstaande de beste definitie die ik van het begrip 'neo-liberalisme' kan geven.

Ik dacht daarover na, en concludeerde dat de bestuurselite zwakzinnig geworden was. Toen dacht ik er nog een keer over na, en besefte dat er nog een mogelijkheid was. Men begreep wel dat het ideologische onzin was, en manipuleerde daarmee moedwillig de bevolking plat. Toen dacht ik er nog een keer over na en realiseerde me dat het niet veel uitmaakt, of de bestuurselite intellectueel of moreel zwakzinnig is. Want in beide gevallen zijn ze ongeschikt voor hun functie.

Rest de vraag:
Kun je het interpreteren als een verkapte klassenstrijd?
Helaas nog niet gereekst (er ging iets mis bij het openen van een nieuw deel)

Hier verder ^O^
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 5 september 2016 @ 17:24:25 #2
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165106937
quote:
15s.gif Op maandag 5 september 2016 14:28 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Dat ben ik niet met je eens. Zo is het voor anti-neoliberalen ook toegestaan selectief te shoppen progressieve politieke doelen. Enerzijds voor de vrijheid pleiten om het individu allerlei domme beslissingen te laten nemen, maar anderzijds voor de collectieve verplichting om de gevolgen van deze domme beslissingen te socialiseren.
Je geeft nu impliciet toe dat je bij tijd en wijle selectief shopt, en dat de eerder gedane observatie klopt.

Afwisselend verdedig je het crony kapitalisme, wijs je het af, of gebruik je het als cop out strategie.

In de slowchat zei je vandaag letterlijk dat de staat/overheid in stort als iedereen ZZPer wordt.
quote:
15s.gif Op maandag 5 september 2016 14:34 schreef GSbrder het volgende:

[..]

We kunnen niet allemaal ZZP'er zijn, hè?
Dan zou dit land niet meer kunnen draaien :s).
Tegelijkertijd wil je daar niets aan doen (en de enorme subsidiëring daarvan).

Deze tegenstrijdigheid druist tegen elk rechtvaardigheidsprincipe in, en het is ook allerminst meritocratisch. Het is het betere ellebogenwerk. ZZPers zijn nuttig (zelfs tegen hun eigen wil), maar niet iedereen mag het zijn. Het lijkt de oude standenmaatschappij wel. Het ruikt naar machiavellisme.

Verder kunnen er geen "anti-neoliberalen" zijn als het neoliberalisme wordt ontkend. Als het neoliberalisme niet bestaat, dan bestaan de anti-neoliberalen ook niet, en is het dus verder enkel stropoppen en spin.

quote:
Enerzijds voor de vrijheid pleiten om het individu allerlei domme beslissingen te laten nemen, maar anderzijds voor de collectieve verplichting om de gevolgen van deze domme beslissingen te socialiseren.
Dit kan eenvoudigweg worden ontkracht door erop te wijzen dat diezelfde 'anti-neoliberalen' vaak het verwijt krijgen te betuttelen en paternalistisch te zijn. Achter de voordeur te kijken.

Dat dan diezelfde aanklagers vaak de tabakslobby alle ruimte geeft om zélf achter de voordeur te laten spieken, is wel weer grappig. Neuromarketing, micromarketing en gesubsidieerd tabak is hoegenaamd geen betutteling.

De te socialiseren kosten zijn dan ook stukken lager wanneer er eens écht werk van wordt gemaakt om de luchtvervuiling, suikerconsumptie, vetconsumptie en bewegingsarmoede terug te dringen (om maar eens wat te noemen). Nederland wordt rap steeds Angelsaksischer wat dat betreft. De feiten zijn knalhard, ondanks het kortwieken van het CBS.

En de één tot twee miljard die aan de zorglobby op gaat (publiek geld!) hebben de anti-neoliberalen ook niet om gevraagd. Deze lobbyindustrie bestond voor 2006 niet.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165107111
quote:
15s.gif Op maandag 5 september 2016 15:57 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Omdat succes een n=1 gevalletje is. Daarnaast heb je geen controlegroep, dus wat jij wenselijk acht voor Nederland hoeft niet noodzakelijkerwijs slechter uit te pakken voor jou als individu. Dat je kunt floreren in het huidige Nederland maakt je nog niet afhankelijk van het systeem.
Dat is geen goede definitie van succes als je praat over een systeem.

[ Bericht 2% gewijzigd door deelnemer op 05-09-2016 17:42:33 ]
The view from nowhere.
  maandag 5 september 2016 @ 17:32:03 #4
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165107168
registreer om deze reclame te verbergen
POL / Neo-liberalisme, wat houdt het in?
POL / Neo-liberalisme, wat houdt het in?
POL / Neo-liberalisme, wat houdt het in?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 5 september 2016 @ 17:47:56 #5
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165107632
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 17:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Je geeft nu impliciet toe dat je bij tijd en wijle selectief shopt, en dat de eerder gedane observatie klopt.

Afwisselend verdedig je het crony kapitalisme, wijs je het af, of gebruik je het als cop out strategie.

In de slowchat zei je vandaag letterlijk dat de staat/overheid in stort als iedereen ZZPer wordt.
Het lijkt me ook tamelijk dogmatisch wanneer eenieder strak in de leer zit en alle libertariers één en dezelfde opinie hebben, alle socialisten elkaar napraten en neoliberalen door een controlevraag te stellen te identificeren zijn. Op sommige vlakken zal jij me een neoliberaal noemen, op andere punten een libertarier en weer ergens anders conservatief, net wat je het beste uitkomt. Het zij zo. Overigens ben ik ook van mening dat de overheid te weinig inkomsten krijgt als we enkel nog maar ZZP'ers hebben, los of dit onze jonge zelfstandigen het meeste plezier oplevert.

quote:
Tegelijkertijd wil je daar niets aan doen (en de enorme subsidiëring daarvan).

Deze tegenstrijdigheid druist tegen elk rechtvaardigheidsprincipe in, en het is ook allerminst meritocratisch. Het is het betere ellebogenwerk. ZZPers zijn nuttig (zelfs tegen hun eigen wil), maar niet iedereen mag het zijn. Het lijkt de oude standenmaatschappij wel. Het ruikt naar machiavellisme.
Integendeel; iedereen mag ZZP'er worden, ik zal mensen niet tegen wil en dank het werknemerschap inschoppen in een bedrijfstak waar geen vaste banen bestaan. Jouw lezing is vervolgens: "Aha, GSbrder heeft een verborgen agenda." Dat is echter niet zo, want waar jij ZZP'erschap koppelt aan slechte voorwaarden, een eroderend sociaal stelsel en meer individualisme denk ik dat je er niet aan ontkomt, tenzij je mensen gaat voorschrijven dat ze - ondanks een groot arbeidsoverschot - niet meer in bepaalde sectoren werkzaam mogen zijn. Bepaalde beroepen lenen zich gewoonweg niet voor loondienst.

quote:
Verder kunnen er geen "anti-neoliberalen" zijn als het neoliberalisme wordt ontkend. Als het neoliberalisme niet bestaat, dan bestaan de anti-neoliberalen ook niet, en is het dus verder enkel stropoppen en spin.
Sinds wanneer ben jij van mening dat het neoliberalisme wordt ontkend? Sinds wanneer heeft de ontkenning van de zaak invloed op het tegenkamp? Er zijn ook mensen die de evolutietheorie ontkennen, dat zegt nog altijd niets over de creationisten. Zo ook met het neoliberalisme, het is bij uitstek een containerbegrip van anti-neoliberalen, zie ook de negatieve connotatie die dit begrip heeft gekregen in de hedendaagse interpretatie van dit woord.

quote:
Dit kan eenvoudigweg worden ontkracht door erop te wijzen dat diezelfde 'anti-neoliberalen' vaak het verwijt krijgen te betuttelen en paternalistisch te zijn. Achter de voordeur te kijken.

Dat dan diezelfde aanklagers vaak de tabakslobby alle ruimte geeft om zélf achter de voordeur te laten spieken, is wel weer grappig. Neuromarketing, micromarketing en gesubsidieerd tabak is hoegenaamd geen betutteling.

De te socialiseren kosten zijn dan ook stukken lager wanneer er eens écht werk van wordt gemaakt om de luchtvervuiling, suikerconsumptie, vetconsumptie en bewegingsarmoede terug te dringen (om maar eens wat te noemen). Nederland wordt rap steeds Angelsaksischer wat dat betreft. De feiten zijn knalhard, ondanks het kortwieken van het CBS.

En de één tot twee miljard die aan de zorglobby op gaat (publiek geld!) hebben de anti-neoliberalen ook niet om gevraagd. Deze lobbyindustrie bestond voor 2006 niet.
De neoliberalen (als we ze toch weer als groep gaan beschouwen) hebben ook niet gevraagd om een uitdijend verzorgingsstelsel, terwijl dit toch echt het geval is. Jaar na jaar gaat er meer geld op aan zorg, zelfs als je corrigeert voor de zorglobby en de reclameuitgaven van de zorg. Het is dan ook een wat flauwe spin om te doen alsof de neoliberalen in Nederland vrij spel hebben en er geen enkel tegengeluid geinternaliseerd of gehoord wordt.

Je gooit wat dingen (gebrek aan beweging, slechte voeding) op een hoop en noemt het een neoliberale invloed op ons land, omdat men daar in Amerika ook last van heeft. Grappig, want obesitas komt net zo goed voor in socialistisch Venezuela en de weinig liberale Arabische landen. Het is in veel gevallen gewoon een blinde vlek om allerlei negatieve aspecten aan de Nederlandse samenleving toe te wrijven aan Anglo-saksische problemen, waarbij we doen alsof Nederland jarenlang gefloreerd heeft onder een Rijnlandmodel (voor zover dat opgaat) en plotseling een klap van de Engelstalige molen heeft gekregen. Laten we niet doen alsof er in het kapitalisme geen problemen bestaan, maar ook niet alsof de bron van alle vaderlandse problemen de Britten en Amerikanen zijn.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  maandag 5 september 2016 @ 19:17:05 #6
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165110319
quote:
15s.gif Op maandag 5 september 2016 17:47 schreef GSbrder het volgende:

[..]
Overigens ben ik ook van mening dat de overheid te weinig inkomsten krijgt als we enkel nog maar ZZP'ers hebben, los of dit onze jonge zelfstandigen het meeste plezier oplevert.
Dus is het overduidelijk geen eerlijk systeem. Het bestaat bij de gratie van free riden en buckpassing. Als iedereen zijn portie aan fikkie gaat geven, dan stort het land in (volgens jouzelf).

quote:
waar jij ZZP'erschap koppelt aan slechte voorwaarden, een eroderend sociaal stelsel en meer individualisme denk ik dat je er niet aan ontkomt, tenzij je mensen gaat voorschrijven dat ze - ondanks een groot arbeidsoverschot - niet meer in bepaalde sectoren werkzaam mogen zijn. Bepaalde beroepen lenen zich gewoonweg niet voor loondienst.
Ik koppel ZZP-schap ook aan enorme subsidiëring (niet zelden ten bate van de opdrachtgever/werkgever). Sterker nog: het is het eerste dat ik benoem!

Niet toevallig wordt dit punt genegeerd, maar het is wel héél belangrijk. Want het is de hoofdoorzaak voor waarom Nederland nummer één van de ontwikkelde wereld is voor wat betreft self-employed.

Relevante artikelen daaromtrent zijn al eerder gepost.

quote:
Er zijn ook mensen die de evolutietheorie ontkennen, dat zegt nog altijd niets over de creationisten.
Oneigenlijke vergelijking: zowel de aanhangers als de creationisten ontkennen niet dat de evolutietheorie bestaat, als theorie.

Het is niet zo dat de aanhangers van de evolutietheorie het bestaan van hun eigen theorie/project ontkennen, maar dan wel de creationisten als stropop en spin opvoeren.

Op dezelfde wijze worden de "anti-neoliberalen" als groep opgevoerd, terwijl het bestaan van het liberalisme wordt ontkend. Er is niemand die de evolutietheorie ontkend, als bestaande theorie.

Trouwens, de aanhangers zijn niet altijd dezelfden als de bedenkers en initiators. Aanhangers kunnen inderdaad niet door hebben waar ze mee bezig zijn. Ook intelligente mensen zijn niet alwetend.

In een ander topic las ik dat de overheid meer en meer bezig is om hoge functies te rekruteren uit consultancy, advocatuur en finance. Dát is nu de Angelsaksische revolving door, de regulatory capture, de ideologische blindheid en het neoliberale project. Consultancy en finance. Dat overigens in die kringen door gaat voor 'New Public Management', maar iedereen weet dat dit vanuit het neoliberalisme is ontstaan (de stroom en wind van Hayek, Friedman e.d. die zichzelf wel degelijk neoliberalen noemden).

quote:
De neoliberalen (als we ze toch weer als groep gaan beschouwen) hebben ook niet gevraagd om een uitdijend verzorgingsstelsel, terwijl dit toch echt het geval is. Jaar na jaar gaat er meer geld op aan zorg, zelfs als je corrigeert voor de zorglobby en de reclameuitgaven van de zorg. Het is dan ook een wat flauwe spin om te doen alsof de neoliberalen in Nederland vrij spel hebben en er geen enkel tegengeluid geinternaliseerd of gehoord wordt.
Er zijn nog wel meer dure kostenposten dan de reclameuitgaven en de zorglobby, dat weet jij ook. Het zorgstelsel is als een lek vergiet.

Jaar na jaar wordt er ook steeds meer op het basispakket beknibbeld, gaan de premies omhoog, het eigen risico, de eigen bijdrages, de ligdagen in het ziekenhuis. Wat er elk jaar bij de patiënt terecht komt staat niet in verhouding tot de totale kostenstijging. De zorgkosten zijn niet hetzelfde als de daadwerkelijke geleverde zorg aan de patiënt. Op cruciale indicatoren zoals kindersterfte en levensverwachting blinkt Nederland niet uit (van de rijke wereld).
Van overbehandeling of bewust uitstelgedrag (zodat je later meer kunt cashen) wordt de patiënt eveneens niet beter.

De neoliberalen hebben twee smaken voorhanden: 1) belastingen omlaag, en 2) groter deel van de poet en productiemiddelen opeisen (het tegenovergestelde van emancipatie en empowerment). In de VS en ook hier doen ze allebei. In de VS zijn de winstmarges in de zorg (bijv. farmacie en medische apparatuur) enorm. Winstmarges van 30% en daarmee behoren ze aan de top van alle sectoren.

Ook dat kunnen neoliberalen; geldstromen naar henzelf toebuigen. Niet voor niets wilde Milton Friedman overal markwerking behalve op het terrein waar hijzelf het meeste verstand van had en zijn salaris van ontving: de banken.
quote:
What is so special about the banking industry that the
government must respond to a fall in demand for its services (for that
is what going to the bank to pull out your deposit in gold constitutes)
by providing it with a huge, immediate subsidy (for that is what buying
up banks’ Treasury bonds for cash at their normal valuation
constitutes)? And, if Friedman’s detailed study of the banking sector
led him to make an exception from laissez-faire for this industry, who
is he to say that a similarly detailed study of other industries would
lead to similar conclusions about useful deviations from laissez-faire?
POL / De hypocrisie van 'minder overheid'-rechts

Zoals libertariër P.J. O'Rourke zei: geef de Republikeinen de macht en ze zullen bewijzen dat de overheid niet functioneert. Ze zullen geld laten weglekken voordat het de burger bereikt.

"The Democrats are the party that says government will make you smarter, taller, richer, and remove the crabgrass on your lawn. The Republicans are the party that says government doesn't work and then they get elected and prove it."

Het belang van de Democraten om er een succes van te maken is veel groter.

De Engelse Conservatieven kunnen gerust zand in de machine van de NHS gooien. Prima.

quote:
Je gooit wat dingen (gebrek aan beweging, slechte voeding) op een hoop en noemt het een neoliberale invloed op ons land, omdat men daar in Amerika ook last van heeft.
Plus in de ontwikkelde wereld de UK, Australië, Canada, Nederland...

quote:
Grappig, want obesitas komt net zo goed voor in socialistisch Venezuela en de weinig liberale Arabische landen. Het is in veel gevallen gewoon een blinde vlek om allerlei negatieve aspecten aan de Nederlandse samenleving toe te wrijven aan Anglo-saksische problemen, waarbij we doen alsof Nederland jarenlang gefloreerd heeft onder een Rijnlandmodel (voor zover dat opgaat) en plotseling een klap van de Engelstalige molen heeft gekregen. Laten we niet doen alsof er in het kapitalisme geen problemen bestaan, maar ook niet alsof de bron van alle vaderlandse problemen de Britten en Amerikanen zijn.
De laatste zin is een stroman.

Vwb Venezuela: Hugo Chavez wilde daar wat aan doen, maar hij stuitte op machtige lobbies. Hij had te maken met subsidies ingesteld door zijn 'conservatieve' voorganger. In dit type landen haalt de conservatieve kandidaat zijn steun (mede) uit de grote boeren en grootgrondbezitters (soms ook de kleinere boeren).

Met het stijgen van de levensstandaard en het verlagen van de armoede werkte deze subsidie op slecht voedsel katalyserend.

[ Bericht 1% gewijzigd door Klopkoek op 05-09-2016 19:25:44 ]
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165110472
registreer om deze reclame te verbergen
Zowaar een goed stuk op het AD: :)

"Het heeft te maken met een elite (jawel) van politici, bankiers en economen die vol goede bedoelingen iets bedacht heeft om de wereld een stuk rijker én efficiënter te maken. De kern: zo min mogelijk obstakels voor kapitaal, goederen en diensten. Waarom dure Nederlandse televisies maken in Eindhoven als het een stuk goedkoper kan in Zuid-Korea? Scheelt de consument ook in de portemonnee. En waarom dure Amerikaanse auto's uit Detroit? Een gezin uit Texas rijdt net zo lekker in een geïmporteerde auto uit Japan. Prima toch?

Tot op zekere hoogte. De wereldhandel als geheel functioneert prima. Er wordt veel geld verdiend. Maar niet door iedereen. In Amerika, Groot-Brittannië en Nederland gingen aan de ene kant fabrieken dicht, terwijl aan de andere kant goedkope arbeidskrachten binnenkwamen om het werk dat er nog wel was over te nemen van de plaatselijke bevolking. Superefficiënt, maar het heeft er mede toe geleid dat het verschil tussen rijk en arm in dertig jaar niet zo groot is geweest - aldus een recent rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Uit datzelfde rapport blijkt ook dat de onderste 40 procent van de rijke landen niet of nauwelijks heeft geprofiteerd van de economische groei.

Profiteren
Daar zit het probleem. Er zijn mensen die profiteren van de globalisering en er zijn mensen die niet profiteren van de globalisering. En de laatsten laten zich steeds duidelijker horen. Niet alleen over de economie, maar bijvoorbeeld ook over vluchtelingen of de islamisering; kwesties die de samenleving op dit moment misschien nog wel meer verdelen. Het referendum in Groot-Brittannië ging óók over de angst van mensen die hun wereld zien veranderen en dat niet willen."

http://www.ad.nl/nieuws/het-is-de-schuld-van-de-elite~a3110642/
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 5 september 2016 @ 19:41:29 #8
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165110868
De overdaad aan zzp-ers is een direct gevolg van de vast baan van anderen.
Alleen D66 adresseert dat probleem.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 19:48:17 #9
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165111064
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 19:41 schreef Paper_Tiger het volgende:
De overdaad aan zzp-ers is een direct gevolg van de vast baan van anderen.
Alleen D66 adresseert dat probleem.
Dat suggereert dat het arbeidsrecht voor vaste contracten enorm rigide is. Naar internationale maatstaven is dat helemaal niet het geval (labor market regulation index). Het is naar internationale maatstaven niet duur en ingewikkeld om vaste krachten aan te nemen of ontslaan.

De vaste baan verklaart dus geenszins waarom Nederland wel in aantallen zzpers internationaal af wijkt. De enorme subsidies en belastingkortingen zijn waarschijnlijker.

Dit heeft ook in de krant gestaan, dat Nederland geen Sovjet Unie is.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 5 september 2016 @ 19:50:23 #10
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165111132
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 19:48 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat suggereert dat het arbeidsrecht voor vaste contracten enorm rigide is. Naar internationale maatstaven is dat helemaal niet het geval (labor market regulation index).

De vaste baan verklaart dus geenszins waarom Nederland wel in aantallen zzpers internationaal af wijkt. De enorme subsidies en belastingkortingen zijn waarschijnlijker.
Nee zeker niet. Probeer het zelf maar eens een tijdje als werkgever. Die rapporten van jou zeggen me niets. Ik weet het uit ervaring. Zeker met die hondse wet van Ascher.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 19:54:04 #11
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165111228
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 19:50 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Nee zeker niet. Probeer het zelf maar eens een tijdje als werkgever. Die rapporten van jou zeggen me niets. Ik weet het uit ervaring. Zeker met die hondse wet van Ascher.
Natuurlijk kiezen werkgevers voor de goedkoopst en makkelijkst toegestane optie.

Hetgeen rijmt met wat ik zojuist zeg.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165111391
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 16:15 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Nummer 3 is de enig juiste manier.
Zelfs daar ben jij tegen.
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  maandag 5 september 2016 @ 20:14:06 #13
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165111815
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 19:59 schreef keste010 het volgende:

[..]

Zelfs daar ben jij tegen.
ik meende mezelf net te horen zeggen de enig juiste manier.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 20:14:47 #14
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165111842
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 19:54 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Natuurlijk kiezen werkgevers voor de goedkoopst en makkelijkst toegestane optie.

Hetgeen rijmt met wat ik zojuist zeg.
Je kan nou eenmaal niet iedereen een baan voor het leven geven.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 20:18:41 #15
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165111933
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:14 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Je kan nou eenmaal niet iedereen een baan voor het leven geven.
En niet iedereen kan ZZPer worden want dan stort de staat en maatschappij in, hoor ik net.

Kortom: mensen worden tegen elkaar opgezet en uitgespeeld

P.S. tot en met de jaren 90 kon het.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165112302
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:14 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

ik meende mezelf net te horen zeggen de enig juiste manier.
Die manier loopt gegarandeerd via overheidsregulering. Vandaar dat je in werkelijkheid helemaal niet voor bent.
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  maandag 5 september 2016 @ 20:33:09 #17
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165112391
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:18 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

En niet iedereen kan ZZPer worden want dan stort de staat en maatschappij in, hoor ik net.

Kortom: mensen worden tegen elkaar opgezet en uitgespeeld

P.S. tot en met de jaren 90 kon het.
Natuurlijk worden mensen tegen elkaar opgezet en uitgespeeld. Een van de redenen dat ik niet langer werkgever wens te zijn.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 20:33:37 #18
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165112418
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 20:31 schreef keste010 het volgende:

[..]

Die manier loopt gegarandeerd via overheidsregulering. Vandaar dat je in werkelijkheid helemaal niet voor bent.
Ik zie eerder een rol voor de pers weggelegd.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165112685
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:33 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Ik zie eerder een rol voor de pers weggelegd.
Een grotere rol dan op dit moment bedoel je? Je denkt dat de pers in meer geïnteresseerd is dan alleen de schandalen in 1 of andere sweatshop?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  maandag 5 september 2016 @ 20:57:51 #20
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165113411
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:33 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Natuurlijk worden mensen tegen elkaar opgezet en uitgespeeld. Een van de redenen dat ik niet langer werkgever wens te zijn.
Waarom kon tot en met de jaren 90 een vast contract nog wel?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 5 september 2016 @ 21:04:39 #21
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165113655
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 20:39 schreef keste010 het volgende:

[..]

Een grotere rol dan op dit moment bedoel je? Je denkt dat de pers in meer geïnteresseerd is dan alleen de schandalen in 1 of andere sweatshop?
Een veel grotere rol dan nu en een manier om zich te onderscheiden. Nu is het alleen copy and past van een paar persbureaus.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 21:05:12 #22
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165113671
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Waarom kon tot en met de jaren 90 een vast contract nog wel?
Hele andere dynamiek in de economie.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 21:16:10 #23
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165114043
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Hele andere dynamiek in de economie.
Verklaar je nader.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 5 september 2016 @ 21:18:36 #24
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165114124
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verklaar je nader.
Globalisering was nog slechts een woord. Internet? Nooit van gehoord. Er werd nog heel veel gemaakt in Nederland. Ieder bedrijf had een receptioniste. De post werkte nog analoog.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165114223
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:04 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Een veel grotere rol dan nu en een manier om zich te onderscheiden. Nu is het alleen copy and past van een paar persbureaus.
Maar nogmaals: hoe zie je dat voor je? Wat moeten ze meer gaan doen? En wie neemt daar in de leiding?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  maandag 5 september 2016 @ 21:26:36 #26
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165114373
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:21 schreef keste010 het volgende:

[..]

Maar nogmaals: hoe zie je dat voor je? Wat moeten ze meer gaan doen? En wie neemt daar in de leiding?
Niemand neemt de leiding. Informatie verkopen is wat de pers doet. Doen ze nu trouwens ook al.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 21:27:49 #27
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165114405
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:33 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Ik zie eerder een rol voor de pers weggelegd.
Terwijl een onafhankelijke en kritische pers meer en meer onder druk staat? Onderzoeksjournalistiek wordt wegbezuinigd?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 5 september 2016 @ 21:28:41 #28
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165114432
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  maandag 5 september 2016 @ 21:29:10 #29
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165114449
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:27 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Terwijl een onafhankelijke en kritische pers meer en meer onder druk staat? Onderzoeksjournalistiek wordt wegbezuinigd?
In de huidige maatschappij is er voor de pers dan ook haast geen rol meer weggelegd.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  maandag 5 september 2016 @ 21:32:05 #30
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165114530
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:29 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

In de huidige maatschappij is er voor de pers dan ook haast geen rol meer weggelegd.
Kortom, je suggestie is weinig realistisch.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165115873
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 21:26 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Niemand neemt de leiding. Informatie verkopen is wat de pers doet. Doen ze nu trouwens ook al.
En hoe zie je dan dat dit een oplossing is? Wat gaat er op dit moment dan mis dat dit nu niet werkt en onder jou visie wel?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
pi_165119903
quote:
7s.gif Op maandag 5 september 2016 14:42 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Er is de laatste jaren een aantal keren door Amerikaanse miljo/miljardairs gevraagd of de belastingen voor de rijken aub omhoog mochten.
Dat klopt, de verstandigere rijke mensen zien in dat het land naar de kloten gaat als die belastinginkomsten niet omhoog gaan, zeker zolang het bezuingen op het leger een taboe is.
Terillustratie en ter lering en vermaak,
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 6 september 2016 @ 04:00:53 #33
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165120453
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 22:14 schreef keste010 het volgende:

[..]

En hoe zie je dan dat dit een oplossing is? Wat gaat er op dit moment dan mis dat dit nu niet werkt en onder jou visie wel?
De overheid doet alles al en neemt overal de verantwoordelijkheid voor.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  dinsdag 6 september 2016 @ 09:59:24 #34
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165122318
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 6 september 2016 @ 12:09:55 #35
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165124532
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 19:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dus is het overduidelijk geen eerlijk systeem. Het bestaat bij de gratie van free riden en buckpassing. Als iedereen zijn portie aan fikkie gaat geven, dan stort het land in (volgens jouzelf).
Ja, als we een land hebben vol ZZP'ers gaat de schoorsteen niet roken. Dat geldt natuurlijk evenzo voor een land vol studenten, een land vol gepensioneerden of een land vol werklozen. Zijn ook allemaal freeriders en buckpassers op dat moment in hun leven, dat wil echter niet zeggen dat niemand meer mag studeren, met pensioen kan of werkloos mag zijn. De kans is groot dat we in de toekomst meer ZZP'ers krijgen en daardoor belastingen op een andere manier moeten heffen. Je kunt wel ageren tegen zelfstandigen met hun lage afdracht, maar bedenk even het volgende; als zelfstandigen bestaande banen vervangen (wat jij waarschijnlijk vindt dat ze doen) dan zijn dit doorgaans niet de banen waar enorm veel IB over wordt afgedragen. Tot de 30.000 euro per jaar in loondienst is je belastingafdracht minder dan 20%.

quote:
Ik koppel ZZP-schap ook aan enorme subsidiëring (niet zelden ten bate van de opdrachtgever/werkgever). Sterker nog: het is het eerste dat ik benoem!
Voor sommige ZZP'ers is dit inderdaad het geval. Het is echter een heterogene groep.
Wat stel jij voor? Iedereen maar in de bijstand die nu ZZP'er is, omdat zelfstandigen gesubsidieerd worden? Of werkgevers zwaarder belasten als ze zelfstandigen in dienst nemen? De publieke opinie kijkt vaak naar de schoonmaakbedrijven, de thuiszorg en andere banen als het aankomt op zelfstandigenuitbuiting. Niet toevallig vaak bedrijven met opdrachten vanuit de overheid.

quote:
Oneigenlijke vergelijking: zowel de aanhangers als de creationisten ontkennen niet dat de evolutietheorie bestaat, als theorie.

Het is niet zo dat de aanhangers van de evolutietheorie het bestaan van hun eigen theorie/project ontkennen, maar dan wel de creationisten als stropop en spin opvoeren.

Op dezelfde wijze worden de "anti-neoliberalen" als groep opgevoerd, terwijl het bestaan van het liberalisme wordt ontkend. Er is niemand die de evolutietheorie ontkend, als bestaande theorie.
Er zijn maar weinig christenen, moslims of joden die zichzelf op de borst kloppen met het termpje "creationist". Net zoals weinig socialisten, sociaal-democraten, christen-democraten en liberalen zichzelf "etatist" noemen. Het zijn containerbegrippen, afgezet tegen het andere. Hoeveel users hier ken je die zichzelf neo-liberaal noemen? De zwaarte van dat begrip wordt bepaald door de groep mensen die zich afzet tegen dit begrip en elke VVD'er loopt het risico om neoliberaal te worden uitgemaakt, ter vergelijking van SP'ers die door tegenstanders verstokte communisten genoemd worden.

Het is toch niet zo moeilijk om toe te geven dat jij het neoliberalisme de schuld geeft van een hele hoop zaken die allemaal zijdelings te maken hebben met het huidige Nederlandse beleid, niet noodzakelijkerwijs geïnspireerd zijn door Reagan en Thatcher en ook andere oorzaken kennen, zoals globalisering, individualisering en flexibilisering en niet onder druk van de bancaire sector, Friedman of Hayek tot stand zijn gekomen, maar gedragen worden door een breder deel van de samenleving?

quote:
In een ander topic las ik dat de overheid meer en meer bezig is om hoge functies te rekruteren uit consultancy, advocatuur en finance. Dát is nu de Angelsaksische revolving door, de regulatory capture, de ideologische blindheid en het neoliberale project. Consultancy en finance. Dat overigens in die kringen door gaat voor 'New Public Management', maar iedereen weet dat dit vanuit het neoliberalisme is ontstaan (de stroom en wind van Hayek, Friedman e.d. die zichzelf wel degelijk neoliberalen noemden).
Onjuist, ook voor Hayek en Friedman waren er al bankiers en consultants die zich met overheidszaken gingen bemoeien. Coolidge was VP van een bank, 50 jaar voordat Friedman z'n Nobelprijs kreeg. Zowel oude als nieuwe presidenten van de USA zijn advocaat geweest voordat ze verkozen werden. In Nederland idem; een groot deel van de vaderlandse premiers hebben in de advocatuur gewerkt. Daarnaast is wat jij Angelsaksisch noemt, ook usance bij (bijvoorbeeld) Europese staatslieden, of dit nou naar de consultancy en finance revolved, of de (centrale) banken, de advocatuur en ander advieswerk. Zijn politieke carrièreswitches geïnspireerd door Angelsaksisch handelen, of past het in het lijntje von Weizsäcker (jurist, bankier), Köhler (directeur IMF), Schröder (Rothschild-bankier, advocaat), Wulff (jurist)?

quote:
Er zijn nog wel meer dure kostenposten dan de reclameuitgaven en de zorglobby, dat weet jij ook. Het zorgstelsel is als een lek vergiet.

Jaar na jaar wordt er ook steeds meer op het basispakket beknibbeld
Nee, er komen steeds meer behandelingen bij en deze worden ook in het bassispakket vergoed.

quote:
gaan de premies omhoog
verwachting-premie-zorgvezekering-2015_558x362.jpg

quote:
de ligdagen in het ziekenhuis.
Ligduur1473155313.png

quote:
Wat er elk jaar bij de patiënt terecht komt staat niet in verhouding tot de totale kostenstijging. De zorgkosten zijn niet hetzelfde als de daadwerkelijke geleverde zorg aan de patiënt. Op cruciale indicatoren zoals kindersterfte en levensverwachting blinkt Nederland niet uit (van de rijke wereld). Van overbehandeling of bewust uitstelgedrag (zodat je later meer kunt cashen) wordt de patiënt eveneens niet beter.
Wat is jouw stelling? Nederlanders leven ongezonder door het neoliberalisme? Kindersterfte komt door het neoliberalisme en daardoor worden mensen ook minder oud? Even een crosspost van Das Kapital:

quote:
n 1972 gaven we 8% van ons bbp uit aan de zorg, in 2014 was dat 14,6% (¤95 miljard) en in 2040 ergens tussen de 19% en 31%, zegt het CPB. De 'armen' zijn grootverbruikers van de zorg en de 'rijken' betalen. Volgens dezelfde studie van het CPB betalen mensen met een lager inkomen over hun hele leven gemiddeld ¤2.200 per jaar aan zorg en ontvangen ze voor ¤3.300 per jaar aan zorg (netto dus +¤1.100). Hogere inkomens betalen gemiddeld ¤3.900 per jaar en gebruiken ¤2.200 per jaar. Dat is dus netto -¤1.700.
quote:
De neoliberalen hebben twee smaken voorhanden: 1) belastingen omlaag, en 2) groter deel van de poet en productiemiddelen opeisen (het tegenovergestelde van emancipatie en empowerment). In de VS en ook hier doen ze allebei. In de VS zijn de winstmarges in de zorg (bijv. farmacie en medische apparatuur) enorm. Winstmarges van 30% en daarmee behoren ze aan de top van alle sectoren.

Ook dat kunnen neoliberalen; geldstromen naar henzelf toebuigen.
Winstmarges van 20% of meer op medicijnen, op de basiszorg maken ze - ook in de USA - geen 30% net profit margin. Daarnaast link je lukraak ontwikkelingen die jij waarneemt in de VS (hoge winstmarges) aan het neoliberalisme (Friedman is al 10 jaar dood). Zijn dit echt allemaal excessen uit de Reagan-periode, of is Obama stiekem een Ayn Rand en Hayek-adept? Daarnaast komt zorg onevenredig bij het volk terecht. 5% van het volk geeft 50% van de zorgkosten uit. Als we het dus hebben over ongelijkheid in eigendom, kunnen we het ook hebben over ongelijkheid in zorgkosten. Dit zijn niet de rijke happy few Amerikanen, maar ouderen en chronisch zieken met meerdere aandoeningen en medicijnrecepten ter waarde van honderden tot duizenden euro's.

nichm.0.png

quote:
Zoals libertariër P.J. O'Rourke zei: geef de Republikeinen de macht en ze zullen bewijzen dat de overheid niet functioneert. Ze zullen geld laten weglekken voordat het de burger bereikt.

"The Democrats are the party that says government will make you smarter, taller, richer, and remove the crabgrass on your lawn. The Republicans are the party that says government doesn't work and then they get elected and prove it."

Het belang van de Democraten om er een succes van te maken is veel groter.

De Engelse Conservatieven kunnen gerust zand in de machine van de NHS gooien. Prima.
Analoog hieraan hebben de Democraten er dus ook een groot belang bij om te stellen dat de markt iets niet oppikt, om de overheid groter te maken. Sorry, maar ik geloof niet zo in planned destruction. Conservatives en Republicans gaan niet de politiek in - voor een matig salaris, gegeven de grote exposure en het afbreukrisico - om bewust een tak tussen de tandwielen van de politiek te duwen. Ze gaan de politiek in omdat ze geloven in hun idealen, net zoals Democraten dat doen. Zeg je hiermee ook dat een Democraat of Laborite geen functie kan bekleden bij een regulerend orgaan, omdat hij een incentive heeft de boel te nationaliseren, de overheid groter te maken en de private instituten te beschuldigen van marktfalen en neoliberalisme zodat zijn partij meer stemmers trekt?

quote:
De laatste zin is een stroman.

Vwb Venezuela: Hugo Chavez wilde daar wat aan doen, maar hij stuitte op machtige lobbies. Hij had te maken met subsidies ingesteld door zijn 'conservatieve' voorganger. In dit type landen haalt de conservatieve kandidaat zijn steun (mede) uit de grote boeren en grootgrondbezitters (soms ook de kleinere boeren).

Met het stijgen van de levensstandaard en het verlagen van de armoede werkte deze subsidie op slecht voedsel katalyserend.
Wel typisch dat Venezuelanen alsnog slechter af zijn dan al hun buurlanden die leven in het neoliberale sprookje van imperialistisch Amerika met hun McDonald's-voedsel en Coca Cola-manie. In Colombia, Guyana en Brazilie ligt de obesity rate op 1/4e tot 1/2e van die in Venezuela. Terwijl ze ook daar boeren, grootgrondbezitters hebben en een vergelijkbare levensstandaard. Ik zal het nog sterker vertellen, zelfs in het frisdrank-verslaafde Mexico ligt de obesity rate fors lager dan in Venezuela. Ook zijn de argumenten over subsidies van voorgangers van Chavez twijfelachtig omdat de Chavista's meer dan 18 jaar (!) de tijd hebben om iets te doen aan deze verderfelijke subsidies. Ten slotte is de gestegen levensstandaard maar een hele dunne verklaring voor de subsidie op arm voedsel, zoals jij het noemt.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 6 september 2016 @ 12:47:18 #36
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165125039
Waarom ben jij toch altijd zo manipulatief en oneerlijk bezig?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165125294
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 12:09 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ja, als we een land hebben vol ZZP'ers gaat de schoorsteen niet roken. Dat geldt natuurlijk evenzo voor een land vol studenten, een land vol gepensioneerden of een land vol werklozen. Zijn ook allemaal freeriders en buckpassers op dat moment in hun leven, dat wil echter niet zeggen dat niemand meer mag studeren, met pensioen kan of werkloos mag zijn.
Een land vol ZZP'ers is het logische eindstation van de marktideologie. Dan is iedereen een heerlijke ondernemer die onderneemt, waarde creeert, werk creeert, innoveert, etc ...
The view from nowhere.
  dinsdag 6 september 2016 @ 13:07:27 #38
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165125373
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 13:03 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Een land vol ZZP'ers is het logische eindstation van de marktideologie. Dan is iedereen een heerlijke ondernemer die onderneemt, waarde creeert, werk creeert, innoveert, etc ...
Dat gaat er echter niet van komen. Een collectief pensioen voor ZZP'ers en het indammen van de VAR-verklaring zijn enkele stappen die nu genomen worden om het legertje ZZP'ers kleiner te maken.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 6 september 2016 @ 13:08:14 #39
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_165125399
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 12:47 schreef Klopkoek het volgende:
Waarom ben jij toch altijd zo manipulatief en oneerlijk bezig?
Dat is je enige reactie op zo'n uitgebreide post?

Typisch.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  dinsdag 6 september 2016 @ 14:13:02 #40
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165126486
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 september 2016 13:08 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat is je enige reactie op zo'n uitgebreide post?

Typisch.
Ik zal ze later aanwijzen.

Als vaste bezoeker zul je weten dat het niet de eerste keer zal zijn.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165126735
quote:
3s.gif Op dinsdag 6 september 2016 13:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Dat gaat er echter niet van komen. Een collectief pensioen voor ZZP'ers en het indammen van de VAR-verklaring zijn enkele stappen die nu genomen worden om het legertje ZZP'ers kleiner te maken.
Wat keert dan de trend? De markt?
The view from nowhere.
  dinsdag 6 september 2016 @ 14:40:34 #42
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165126919
AJ Boekestijn op de radio over Machiavelli was weer erg grappig. Over dat links Machiavelli niet waardeert maar hun gestrooi met ontwikkelingshulp rampen veroorzaakt. Vervolgens betrok hij in zijn lofzang ook nog Erdogan.

Kreeg van de Vara alle ruimte om zijn gif te spuien
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 6 september 2016 @ 16:16:43 #43
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165128618
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 14:28 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Wat keert dan de trend? De markt?
Jij extrapoleert de trend post-crisis en denkt dat dit ongeremd door zal gaan, totdat alle mensen in loondienst zijn vervangen door ZZP'ers? Dat lijkt me net zo'n gegronde aanname als dat mensen alleen nog maar online aankopen zullen doen in de toekomst en iedereen elkaar uitsluitend leert kennen via een dating-app. Ik ontken niet dat het toeneemt, maar ik verwacht niet dat iedereen straks zelfstandig is. De gemiddelde duur van het zelfstandigenbestaan is 5 jaar en een hoop mensen willen niet als ZZP'er werken, maar zijn hier door hun vorige werkgever ingerold.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165129049
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:16 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Jij extrapoleert de trend post-crisis en denkt dat dit ongeremd door zal gaan, totdat alle mensen in loondienst zijn vervangen door ZZP'ers? Dat lijkt me net zo'n gegronde aanname als dat mensen alleen nog maar online aankopen zullen doen in de toekomst en iedereen elkaar uitsluitend leert kennen via een dating-app. Ik ontken niet dat het toeneemt, maar ik verwacht niet dat iedereen straks zelfstandig is. De gemiddelde duur van het zelfstandigenbestaan is 5 jaar en een hoop mensen willen niet als ZZP'er werken, maar zijn hier door hun vorige werkgever ingerold.
Ik ook niet.

Mijn punt is, als je het marktdenken extrapoleert tot het doel van de ideale marktsamenleving is bereikt, dan bestaat de samenleving uit ZZP'ers.
The view from nowhere.
  dinsdag 6 september 2016 @ 16:41:01 #45
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165129068
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:39 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ik ook niet.

Mijn punt is, als je het marktdenken extrapoleert tot het doel van de ideale marktsamenleving is bereikt, dan bestaat de samenleving uit ZZP'ers.
Zijn mensen in loondienst dan onwenselijk volgens een marktideologie?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165129175
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:41 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Zijn mensen in loondienst dan onwenselijk volgens een marktideologie?
Volgens deze ideologie zijn ondernemers de bron van al het goede. Zij beschikken over de betere eigenschappen en de betere moraal. Dat wens je toch iedereen toe. Het lijkt mij dat dit ideaal pas gerealiseerd is, als iedereen een zelfstandig ondernemer is.

[ Bericht 4% gewijzigd door deelnemer op 06-09-2016 16:54:33 ]
The view from nowhere.
  dinsdag 6 september 2016 @ 16:51:36 #47
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165129256
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:47 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Volgens deze ideologie zijn ondernemers de bron van al het goede. Zij beschikken over de betere eigenschappen en de betere moraal. Dat wens je toch iedereen toe. Het lijkt mij dat dit ideaal pas gerealiseerd is, als iedereen een zelfstandig ondernemer is.
Volgens de socialistische ideologie waren mensen in overheidsdienst, fabrieksmedewerkers of landarbeiders de bron van al het goede, maar dat wilde niet zeggen dat iedereen geschikt werd geacht voor een ambtenarenbaan. Daarnaast zijn mensen met een marktideologie ook coulant ten opzichte van bedrijven met werknemers in dienst, ook wanneer de werknemers niet als ZZP'er worden ingehuurd.

In welk opzicht moet iedereen ondernemer gemaakt worden, ook wanneer hij of zij niet de "geweldige" eigenschappen en moraal beschikt van een rasondernemer? Dan kunnen deze mensen beter worden ingezet door ondernemers om tot grootse dingen te komen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165129337
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:51 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Volgens de socialistische ideologie waren mensen in overheidsdienst, fabrieksmedewerkers of landarbeiders de bron van al het goede, maar dat wilde niet zeggen dat iedereen geschikt werd geacht voor een ambtenarenbaan. Daarnaast zijn mensen met een marktideologie ook coulant ten opzichte van bedrijven met werknemers in dienst, ook wanneer de werknemers niet als ZZP'er worden ingehuurd.

In welk opzicht moet iedereen ondernemer gemaakt worden, ook wanneer hij of zij niet de "geweldige" eigenschappen en moraal beschikt van een rasondernemer? Dan kunnen deze mensen beter worden ingezet door ondernemers om tot grootse dingen te komen.
Hoe ideaal is het, als het optimum ligt bij ' > 90% is werknemer ' ?

Waarom zouden werknemers een ondernemersideologie aanhangen als ze dat niet zijn?
The view from nowhere.
pi_165129371
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 04:00 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

De overheid doet alles al en neemt overal de verantwoordelijkheid voor.
Ja dat is natuurlijk een analyse van niets. Waarom zou de pers nu gehinderd worden om de rol in te nemen die jij voor ogen ziet om uitbuiting tegen te gaan? En hoe zou die rol zijn? Wat zou het verschil zijn met de huidige situatie en waarom?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  dinsdag 6 september 2016 @ 17:01:21 #50
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165129409
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:56 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Hoe ideaal is het, als het optimum ligt bij ' > 90% is werknemer ' ?

Waarom zouden werknemers een ondernemersideologie aanhangen als ze dat niet zijn?
Om dezelfde reden dat mensen voor een topsportklimaat zijn, maar zelf liever voor de buis liggen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165129417
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 16:51 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Volgens de socialistische ideologie waren mensen in overheidsdienst, fabrieksmedewerkers of landarbeiders de bron van al het goede
:?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  dinsdag 6 september 2016 @ 17:03:39 #52
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165129443
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:01 schreef keste010 het volgende:

[..]

:?
China, Rusland, Noord-Korea en Cuba?
Daar hadden ze het niet zo op ondernemertje spelen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165129660
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:03 schreef GSbrder het volgende:

[..]

China, Rusland, Noord-Korea en Cuba?
Daar hadden ze het niet zo op ondernemertje spelen.
Is dat tegenwoordig al de socialistische ideologie?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  dinsdag 6 september 2016 @ 17:17:55 #54
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165129696
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:16 schreef keste010 het volgende:

[..]

Is dat tegenwoordig al de socialistische ideologie?
Ik kan geen landen bedenken waar het dichter in de buurt komt bij een andere ideologie dan de marktideologie. Heb jij suggesties? En weet je welke landen de marktideologie belichamen?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165129908
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:01 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Om dezelfde reden dat mensen voor een topsportklimaat zijn, maar zelf liever voor de buis liggen.
Dus een samenleving waar niemand voor de buis lag, zou economisch onderuitzakken (net zoals een samenleving zonder werknemers = iedereen ZZP'er).
The view from nowhere.
pi_165129954
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:17 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ik kan geen landen bedenken waar het dichter in de buurt komt bij een andere ideologie dan de marktideologie. Heb jij suggesties? En weet je welke landen de marktideologie belichamen?
Volgens PT Nederland niet, want hier bepaalt de overheid alles.
The view from nowhere.
pi_165130608
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:17 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ik kan geen landen bedenken waar het dichter in de buurt komt bij een andere ideologie dan de marktideologie. Heb jij suggesties? En weet je welke landen de marktideologie belichamen?
Misschien heb ik iets gemist hoor, maar waar is de schaal socialistische ideologie vs marktideologie ooit ontstaan?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
pi_165143554
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 18:14 schreef keste010 het volgende:

[..]

Misschien heb ik iets gemist hoor, maar waar is de schaal socialistische ideologie vs marktideologie ooit ontstaan?
Die bestaat inderdaad niet, er bestaat wel een schaal met communisme en een planeconomie op de ene pool en een extremistische markteconomie (helemaal geen spelregels van de samenleving) op de andere pool. Kowloon is een van de landen die dat het meest nadert. Neoliberalisme is niet helemaal gelijk aan een extremistische markteconomie, het is een markteconomie met regels en overheid maar de regels werken in het voordeel van het grootkapitaal en de multinationals.

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:16 schreef keste010 het volgende:

[..]

Is dat tegenwoordig al de socialistische ideologie?
Tja, (extreem)rechtse mensen hebben vaak moeite met het uit elkaar houden van socialisme en communisme terwijl het nochtans heel erg gemakkelijk is. In een communistische staat wordt alles gepland door de overheid en zijn salarisverschillen zeer klein (voor de gewone mensen in ieder geval), in een socialistische staat heb je gewoon een markteconomie met een wat sterkere herverdeling en flinke salarisverschillen.
Noorwegen mag je wellicht een socialistisch land noemen. China en Rusland waren vroeger communistische landen, dat zijn ze al lang niet meer. Wat ze wel zijn? Geen idee, het is een raar mengsel met restanten van het communisme maar ook met extreme verschillen tussen arm en rijk.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165143594
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 17:34 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Volgens PT Nederland niet, want hier bepaalt de overheid alles.
Ja, de overheid bepaalt zelfs wanneer hij gaat eten, pissen en slapen. Die overheid toch.
Geen wonder dat hij zo graag bevrijd wil worden. :s)

quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 19:24 schreef Bart2002 het volgende:
Zowaar een goed stuk op het AD: :)

"Het heeft te maken met een elite (jawel) van politici, bankiers en economen die vol goede bedoelingen iets bedacht heeft om de wereld een stuk rijker én efficiënter te maken. De kern: zo min mogelijk obstakels voor kapitaal, goederen en diensten. Waarom dure Nederlandse televisies maken in Eindhoven als het een stuk goedkoper kan in Zuid-Korea? Scheelt de consument ook in de portemonnee. En waarom dure Amerikaanse auto's uit Detroit? Een gezin uit Texas rijdt net zo lekker in een geïmporteerde auto uit Japan. Prima toch?

Tot op zekere hoogte. De wereldhandel als geheel functioneert prima. Er wordt veel geld verdiend. Maar niet door iedereen. In Amerika, Groot-Brittannië en Nederland gingen aan de ene kant fabrieken dicht, terwijl aan de andere kant goedkope arbeidskrachten binnenkwamen om het werk dat er nog wel was over te nemen van de plaatselijke bevolking. Superefficiënt, maar het heeft er mede toe geleid dat het verschil tussen rijk en arm in dertig jaar niet zo groot is geweest - aldus een recent rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Uit datzelfde rapport blijkt ook dat de onderste 40 procent van de rijke landen niet of nauwelijks heeft geprofiteerd van de economische groei.

Profiteren
Daar zit het probleem. Er zijn mensen die profiteren van de globalisering en er zijn mensen die niet profiteren van de globalisering. En de laatsten laten zich steeds duidelijker horen. Niet alleen over de economie, maar bijvoorbeeld ook over vluchtelingen of de islamisering; kwesties die de samenleving op dit moment misschien nog wel meer verdelen. Het referendum in Groot-Brittannië ging óók over de angst van mensen die hun wereld zien veranderen en dat niet willen."

http://www.ad.nl/nieuws/het-is-de-schuld-van-de-elite~a3110642/
Het zijn allemaal open deuren maar het is fijn dat het ook eens wordt gemeld in een Nederlands krantje. ;)
Ik hoorde maanden geleden al overal dat de Brexit te danken was aan dit fenomeen en jaren geleden hoorde je al overal dat de opkomst van Geert Wilders en de Europese evenknieën eraan te danken zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165143657


[ Bericht 72% gewijzigd door Bram_van_Loon op 07-09-2016 01:40:05 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165144009
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 01:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Neoliberalisme is niet helemaal gelijk aan een extremistische markteconomie, het is een markteconomie met regels en overheid maar de regels werken in het voordeel van het grootkapitaal en de multinationals.
Maar op een sneaky manier, want het verschuilt zich achter een marktideologie. De marktideologie dient als rechtvaardiging (de markt bepaalt alles en dat leidt tot een optimale economie / samenleving). Dat geeft libertariers weer de ruimte om te claimen dat het wel goed zou werken als het helemaal vrij zou zijn (iets dat de neoliberale marktideologie mensen al ingeprent heeft). Neoliberalisme wordt dan crony-capitalism als gevolg van de overheidsbemoeienis. Daarom moet je eerst beargumenteren dat
1. libertarisme niet werkt,
2. de marktideologie die het neoliberalisme verkondigd libertarisch is.
3. neoliberalisme niet werkelijk doet van ze predikt
4. achterhalen en verduidelijken wat het neoliberalisme wel doet.

[ Bericht 16% gewijzigd door deelnemer op 07-09-2016 03:16:24 ]
The view from nowhere.
pi_165144608
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 01:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:
in een socialistische staat heb je gewoon een markteconomie met een wat sterkere herverdeling en flinke salarisverschillen.
Nee. Dat is sociaaldemocratie.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 01:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:

Noorwegen mag je wellicht een socialistisch land noemen. China en Rusland waren vroeger communistische landen, dat zijn ze al lang niet meer. Wat ze wel zijn? Geen idee, het is een raar mengsel met restanten van het communisme maar ook met extreme verschillen tussen arm en rijk.
Het waren (min of meer) socialistische landen. Communistische landen hebben nooit bestaan. Uiteraard noemden ze zich communistisch omdat dit wel het einddoel was. https://en.wikipedia.org/wiki/Communism

Noorwegen is niet socialistisch. Het kenmerkt zich door privaat bezit van de productiemiddelen. Het is hoogstens een sociaaldemocratisch land, net als Zweden en Denemarken.

China is staatskapitalisme en Rusland zou ik staatsmonopoliekapitalisme willen noemen.
  woensdag 7 september 2016 @ 08:41:19 #63
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165145074
http://www.humo.be/humo-a(...)s-van-nature-goed-is

quote:
In het boek ‘De supersamenwerker’ wordt een eeuwenoud filosofisch debat beslecht door neurologen, evolutionair biologen en wiskundigen. Hun conclusie botst frontaal met de huidige lik-op-stuk-tijdgeest: de mens is een samenwerker, solidair, vergevend en behulpzaam. De auteurs lichten het toe in dit razend interessante gesprek.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 7 september 2016 @ 10:24:59 #64
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165146499
50 hospitals charge uninsured more than 10 times cost of care, study finds
https://www.washingtonpos(...)921c47b93_story.html

Neoliberalisme ^O^

https://www.washingtonpos(...)-didnt-feel-like-it/
https://www.quora.com/Whe(...)d-Chan-10?ref=t_page

Verdere uitleg:
quote:
Some concentration in expenditure is certainly to be expected when looking at the distribution across the entire population - because it is in the nature of healthcare that some individuals, particularly those older and with complicated health conditions, will require large expenditure -, these figures seem remarkably large and suggest important inequality in access. Indeed, the publisher of the graph notes that a report from the Medicare Payment Assessment Commission shows that personal spending for individuals covered by Medicaid is less concentrated than for the population as a whole.
http://www.nakedcapitalis(...)s-is-an-outlier.html

quote:
The challenge isn't just about making everybody's insurance cheaper (although that would be nice). It's about figuring out how to cut costs, wisely and fairly, for the disastrously ill and preventing diseases before they become chronic. This is America's 5% problem.
http://www.theatlantic.co(...)are-spending/251402/

Niet ontoevallig is 'preventie' ook in Nederland het ondergeschoven kindje, en de minister doet er weinig aan.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 7 september 2016 @ 11:40:18 #65
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165147959
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 7 september 2016 @ 17:04:40 #66
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165154316
quote:
14s.gif Op woensdag 7 september 2016 10:24 schreef Klopkoek het volgende:
50 hospitals charge uninsured more than 10 times cost of care, study finds
https://www.washingtonpos(...)921c47b93_story.html

Neoliberalisme ^O^

https://www.washingtonpos(...)-didnt-feel-like-it/
https://www.quora.com/Whe(...)d-Chan-10?ref=t_page

Verdere uitleg:

[..]

http://www.nakedcapitalis(...)s-is-an-outlier.html

[..]

http://www.theatlantic.co(...)are-spending/251402/

Niet ontoevallig is 'preventie' ook in Nederland het ondergeschoven kindje, en de minister doet er weinig aan.
Geen neoliberalisme maar een sector gedomineerd door de politiek die geen nee durft te verkopen aan de kiezers. Mensen met verzekering betalen natuurlijk ook 10 keer de kostprijs via hun premie's.
De zorgmarkt krijgt zijn geld door chantage.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  woensdag 7 september 2016 @ 17:35:42 #67
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165154947
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 01:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Tja, (extreem)rechtse mensen hebben vaak moeite met het uit elkaar houden van socialisme en communisme terwijl het nochtans heel erg gemakkelijk is. In een communistische staat wordt alles gepland door de overheid en zijn salarisverschillen zeer klein (voor de gewone mensen in ieder geval), in een socialistische staat heb je gewoon een markteconomie met een wat sterkere herverdeling en flinke salarisverschillen.
Noorwegen mag je wellicht een socialistisch land noemen. China en Rusland waren vroeger communistische landen, dat zijn ze al lang niet meer. Wat ze wel zijn? Geen idee, het is een raar mengsel met restanten van het communisme maar ook met extreme verschillen tussen arm en rijk.
Blijkbaar is het ook voor andere mensen moeilijk, want zeggen dat het socialisme "gewoon" een markteconomie zal hebben, lijkt me wat bezijden de waarheid. Er bestaat zoiets als marktsocialisme, maar dit is niet de oer- of enige verschijningsvorm. Noorwegen is ook geen socialistisch land. Wellicht sociaal-democratisch, maar echt niet socialistisch. Is de enige factor om een land te beoordelen op haar socialisme, de aanwezigheid van ongelijkheid in een land?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 7 september 2016 @ 17:52:07 #68
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_165155322
quote:
'Veiligheid niet leidend bij kernreactor in Petten' | NOS

Door Margriet Brandsma en Heleen Ekker

De financiële druk op de exploitant van de kernreactor in Petten is veel te groot. Dat leidt tot potentieel onveilige situaties en tot spanningen tussen de directie en medewerkers van de exploitant, het nucleaire bedrijf NRG.

Dat blijkt uit een document dat in handen is van de NOS. De ernst van de situatie wordt bevestigd door meerdere personen uit kringen rond NRG. Bij het bedrijf in het Noord-Hollandse Petten worden medische isotopen gemaakt, waarmee wereldwijd miljoenen kankerpatiënten worden behandeld.

De notitie is opgesteld door een nucleair deskundige, die door NRG was aangetrokken om orde op zaken te stellen. Bij zijn voortijdige vertrek heeft hij de directie van deze notitie op de hoogte gesteld. In het document is sprake van "perverse prikkels" als gevolg van een lening van 82 miljoen euro die het bedrijf moet terugbetalen aan het Rijk.

"De lening, de voorwaarden van de lening, en de noodzaak om het geld terug te betalen, versterken de noodzaak om commerciële doelen voorrang te geven. Deze gevolgen zijn fundamenteel onveilig." Er staat expliciet dat veiligheid binnen NRG niet langer het leidende principe is: "Safety is not our overarching priority."

De directie van NRG erkent in een reactie dat het bedrijf met financiële problemen kampt, maar ontkent ten stelligste dat dit tot onveilige situaties kan leiden. "Veiligheid staat bij ons altijd voorop", zegt directeur Thomas Martin.

Veel mensen die de NOS sprak willen anoniem blijven omdat ze een geheimhoudingsverklaring hebben getekend. Ze praten toch met de pers, aangezien ze zeer bezorgd zijn over de gang van zaken.

Ook zijn ze gefrustreerd over het feit dat het ministerie van Economische Zaken en de nucleaire inspectiedienst te weinig doen met signalen die eerder zijn afgegeven. De rode draad in de gesprekken is de vrees dat de financiële druk te groot is geworden voor het bedrijf.

De directie heeft een geheim businessplan opgesteld om de lening terug te betalen die minister Kamp van Economische Zaken aan NRG gaf in 2014. In de notitie staat dat dit businessplan niet haalbaar is. Dat komt doordat de betrouwbaarheid van de kernreactor in Petten in het plan veel hoger wordt ingeschat dan op basis van de afgelopen jaren realistisch is. Inmiddels is het businessplan aangepast, maar de vraag blijft of het nu wél haalbaar is.

Ook al staat veiligheid hoog in het vaandel bij zowel de directie als de medewerkers, dan nog wordt gewaarschuwd dat hierdoor "een ongeluk in de maak is", zoals een recent vertrokken medewerker het verwoordt. Als voorbeeld geven meerdere mensen aan dat ze bang zijn dat de reactor niet ogenblikkelijk zal worden stilgelegd, terwijl dat voor de veiligheid wel zou moeten.

Iedereen die een vertrouwensfunctie vervult in een nucleaire installatie moet een ‘verklaring van geen bezwaar’ (VGB) krijgen van de AIVD. De dienst doet een veiligheidsonderzoek om te beoordelen of er risico’s bestaan voor terrorisme, spionage of criminaliteit. Wat een vertrouwensfunctie is, wordt bepaald door de AIVD en het ministerie.

Is de interim-manager van de nucleaire afdeling, die de notitie “Towards a new NRG” schreef, wel gescreend?

Diverse bronnen hebben tegen de NOS gezegd dat de directie bij de aanstelling van de interim-manager afgezien heeft van een AIVD-screening. Want hiermee kon belangrijke tijdswinst worden geboekt. Ook bij een tweede functionaris zou een veiligheidsonderzoek achterwege zijn gebleven. Een woordvoerder van NRG zegt desgevraagd dat de manager wel degelijk is onderzocht: “Ik kan je bevestigen dat hij gescreend is. Uit privacy overwegingen kunnen wij hier verder geen uitspraken over doen”.

Er zijn drie hoofdredenen waardoor het financieel slecht gaat bij NRG.

* De prijs van de medische isotopen zou kostendekkend en liefst winstgevend moeten zijn, maar is dat niet. Concurrerende reactoren in het buitenland krijgen allemaal staatssteun en daarom blijft de prijs te laag.

* De tweede reden is een lening van 82 miljoen euro die het bedrijf in de komende tien jaar moet terugbetalen. Omdat de verouderde reactor vaker dan verwacht moet worden stilgelegd, kan ook minder geld worden verdiend om de lening mee af te lossen.

* Daarnaast is er het afvoeren van oud nucleair afval. Sinds de ingebruikname van de reactor in 1961 is radioactief afval geproduceerd, dat aanvankelijk in Petten zelf werd opgeslagen met de bedoeling het daar 300 jaar te laten liggen. Maar in 1993 besloot de overheid dat al het radioactief afval in Nederland centraal moet worden opgeslagen bij de COVRA in Zeeland. Het afvoeren van de ongeveer 1600 vaten radioactief afval blijkt veel ingewikkelder en kostbaarder dan gedacht. Het is een wereldwijd unieke operatie, die NRG volgens de financiële jaarrekening ruim 100 miljoen euro kost.

De laatste keer dat de reactor (sommigen spreken van de "geldmachine van het bedrijf") werd stilgelegd vanwege een technisch mankement, was in september vorig jaar. In het openbaar complimenteerde directeur Buurlage het reactorteam dat verantwoordelijk was voor het besluit. Maar in werkelijkheid was hij zwaar geïrriteerd, omdat de ongeplande stillegging NRG veel geld kostte.

Volgens meerdere bronnen reageerde de directeur achter de schermen boos en maakte hij het reactorteam harde verwijten. Het team was daarover naar verluidt zo verbolgen, dat het serieus heeft overwogen om de reactor niet meer op te starten.

Door de houding van de directie is er volgens de opsteller van de notitie een "het interesseert me niet"-cultuur ontstaan. Werknemers genieten geen vertrouwen van hun directie en wie vrijuit spreekt over (vooral) veiligheidszaken, moet rekening houden met consequenties.

Oud-medewerkers leggen uit dat in een nucleair bedrijf elke beslissing in potentie tot een veiligheidsprobleem kan leiden. "Daarom is het essentieel dat elke werknemer altijd doordrongen moet blijven van het feit dat de commerciële activiteiten ondergeschikt zijn aan de veiligheid. Maar dit is helaas nu niet het geval."

De bronnen die de NOS sprak uitten ook hun zorgen over het grote personeelsverloop bij NRG. Onder meer als gevolg van conflicten met de directie zijn de afgelopen jaren veel mensen vertrokken bij het Pettense bedrijf. Maar daarmee is ook veel kennis verloren gegaan. Binnen anderhalf jaar zijn op de belangrijkste posities van de afdeling Nucleaire Operaties naar verluidt tientallen wijzigingen geweest.

"Je ziet mensen vertrekken die kennis hebben van installaties, processen en veiligheid." De huidige situatie wordt getypeerd als "onveilig, met een risico op ongelukken in de toekomst."

Zo kan een fout in het zogenoemde Hot Cell Laboratorium tot gevolg hebben dat een dodelijke hoeveelheid radioactiviteit vrijkomt.

Angstcultuur

De problemen die in de notitie worden aangekaart zijn bekend bij de betrokken ministeries en de inspectiedienst voor nucleaire veiligheid, ANVS. Berichten over een angstcultuur bij NRG doen al langer de ronde. In antwoord op Kamervragen schreef minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) begin juli dat de signalen haar bekend zijn, maar dat de ANVS geen concrete aanwijzingen heeft dat van een angstcultuur "in algemene zin" sprake is.

Dat staat haaks op de uitkomst van een enquête van de ondernemingsraad van NRG; daaruit blijkt dat bijna 40 procent van de werknemers niet vrijuit durft te spreken. De bronnen van de NOS benadrukken dat "NRG in principe een prachtig en levensvatbaar bedrijf is, maar niet onder deze directie".

Veiligheid topprioriteit

In een reactie zegt Thomas Martin van NRG over de notitie van de interim-manager: "Ik doe niets af van zijn bevindingen. Dat betekent niet dat we het overal mee eens zijn, maar we nemen de signalen zeer serieus". Martin beklemtoont dat veiligheid absoluut topprioriteit is bij het bedrijf. Er zijn uitgebreide veiligheidsprocedures die onveilige situaties moeten voorkomen. Martin erkent wel dat de financiële problemen groot zijn: "Onze financiële problemen duren nu al drie jaar." Hij heeft begrip voor de geuite zorgen over de financiële druk: "Ik kan me goed voorstellen dat medewerkers zich afvragen of dat niet in de toekomst leidt tot problemen in de dagelijkse operatie."

Het grootste financiële probleem is volgens NRG het historische radioactieve afval. Als dat er niet was, zou NRG volgens Thomas Martin een economisch gezond bedrijf zijn.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 7 september 2016 @ 18:00:37 #69
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165155474
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2016 17:04 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Geen neoliberalisme maar een sector gedomineerd door de politiek die geen nee durft te verkopen aan de kiezers. Mensen met verzekering betalen natuurlijk ook 10 keer de kostprijs via hun premie's.
De zorgmarkt krijgt zijn geld door chantage.
De Amerikaanse politiek verkoopt 'nee' aan ruim 80 miljoen Amerikanen hoor... Op dit onderwerp. Een letterlijk 'nee'.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165155643
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 07:48 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Nee. Dat is sociaaldemocratie.
Nee, dat geldt voor zowel socialisme als sociaaldemocratie. Het zijn echter verschillende gradaties. In een socialistische staat is er meer herverdeling en zijn er kleinere salarisverschillen dan in een sociaaldemocratie maar voor beide geldt dit. Sociaaldemocratie is een sterk afgezwakte versie van het socialisme en beide zijn fundamenteel verschillende van communisme.
Ik ben zelf een voorstander van het socialisme.
In een sociaaldemocratie zorg je ervoor dat mensen een hoger percentage belasting betalen naarmate ze meer inkomen en bezit hebben. De vraag is of dat dit in Nederland nog bestaat als je alles (HRA, allerlei trucjes om belasting te ontwijken) bij elkaar optelt. In een socialistische staat is een 100% belasting boven een ton of zo mogelijk. Dat vind ik ook prima. In een communistisch land krijgt iedereen hetzelfde inkomen, behalve de partijtop of zoiets. De ideale samenleving is socilastisch of zit toch minstens tussen de sociaaldemocdratie en het socialisme in. Zie het werk van Richard Wilkinson.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Het waren (min of meer) socialistische landen. Communistische landen hebben nooit bestaan. Uiteraard noemden ze zich communistisch omdat dit wel het einddoel was. https://en.wikipedia.org/wiki/Communism
Het zijn in ieder geval de landen die het het meest hebben genaderd.

quote:
Noorwegen is niet socialistisch. Het kenmerkt zich door privaat bezit van de productiemiddelen. Het is hoogstens een sociaaldemocratisch land, net als Zweden en Denemarken.
Daarom "wellicht". Noorwegen nadert het meest socialisme van de welvarende landen. Het is een wat linkser sociaaldemocratisch dan die andere landen en het zit zeker ver links van Nederland. Zie bijvoorbeeld hun uitstekende rehabilitatiebeleid van gedetineerden. Op dat punt lopen ze minstens tientallen jaren voor op Nederland, als wij dat al ooit gaan bereiken. Het is lastig om een puur socialistisch land te vinden.

quote:
China is staatskapitalisme en Rusland zou ik staatsmonopoliekapitalisme willen noemen.
Zoiets.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165155710
quote:
http://nos.nl/artikel/446(...)rsysteem-petten.html
http://www.rtlnieuws.nl/n(...)-allemaal-mis-petten
We zagen het al aankomen, nietwaar? ;)


quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 02:33 schreef deelnemer het volgende:
Maar op een sneaky manier, want het verschuilt zich achter een marktideologie. De marktideologie dient als rechtvaardiging (de markt bepaalt alles en dat leidt tot een optimale economie / samenleving). Dat geeft libertariers weer de ruimte om te claimen dat het wel goed zou werken als het helemaal vrij zou zijn (iets dat de neoliberale marktideologie mensen al ingeprent heeft). Neoliberalisme wordt dan crony-capitalism als gevolg van de overheidsbemoeienis.
Correct, dat verklaart misschien ook wel waarom het libertarisme in de USA meer voet aan de grond krijgt dan hier, in de USA zijn ze nog meer geneoliberaliseerd dan dat hier het geval is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  woensdag 7 september 2016 @ 18:17:13 #72
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_165155736
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 18:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
In een sociaaldemocratie zorg je ervoor dat mensen een hoger percentage belasting betalen naarmate ze meer inkomen en bezit hebben. De vraag is of dat dit in Nederland nog bestaat als je alles (HRA, allerlei trucjes om belasting te ontwijken) bij elkaar optelt
Nee. Defacto heeft Nederland een vlaktaks.

quote:
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 7 september 2016 @ 19:27:31 #73
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165157250
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 7 september 2016 @ 19:29:39 #74
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165157317
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 02:33 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Maar op een sneaky manier, want het verschuilt zich achter een marktideologie. De marktideologie dient als rechtvaardiging (de markt bepaalt alles en dat leidt tot een optimale economie / samenleving). Dat geeft libertariers weer de ruimte om te claimen dat het wel goed zou werken als het helemaal vrij zou zijn (iets dat de neoliberale marktideologie mensen al ingeprent heeft). Neoliberalisme wordt dan crony-capitalism als gevolg van de overheidsbemoeienis. Daarom moet je eerst beargumenteren dat
1. libertarisme niet werkt,
2. de marktideologie die het neoliberalisme verkondigd libertarisch is.
3. neoliberalisme niet werkelijk doet van ze predikt
4. achterhalen en verduidelijken wat het neoliberalisme wel doet.
Het valt me op dat het lijstje libertariers dat eenmaal aan de knoppen ook zodanig gedraagt zeer klein is.
Dan ontpoppen ze zich in de regel als cronies en ordinaire dieven. Greenspan en de leiders van Hong Kong zijn misschien wel het beste voorbeeld.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165158434
quote:
7s.gif Op woensdag 7 september 2016 18:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee. Defacto heeft Nederland een vlaktaks.

[..]

Goed artikel. Het NRC heeft die cijfers ooit ook al eens gepubliceerd.

Daar zou best weleens wat meer aandacht voor mogen zijn.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_165161879
Herinneren jullie je de Flint-watercrisis? Zoals jullie weten kreeg die regio het eind jaren 0 erg zwaar. Flint ligt vlakbij Detroit, ironisch genoeg - gezien het voor de USA schrijnende contrast - ook vlakbij de grens van Canada. De combinatie van de economische crisis en het niet kunnen concurreren van de USA-automerken met die van Europa en Azië kreeg je in die regio een sterk toegenomen werkeloosheid en nog meer schrijnend armoede.
Een van de gevolgen was dat de staat de drinkwatervoorziening privatiseerde. Het bedrijf wat het kocht schakelde echter over naar een goedkopere bron met sterk versleten loden lijdingen. Het gevolg was dat er veel lood in het drinkwater terecht komt.
Een deel van de gevolgen laten ze hier zien: • Sponsbaden moeten memen in plaats van douchen.
• Niet meer je kleding kunnen wassen zonder jezelf verder te vergiftigen.
• Voor al het water wat je drinkt flessen water moeten kopen (ook een ecologische ramp op zichzelf, maar dat terzijde).
• Heel erg veel geld kwijt zijn aan filters die heel erg snel verslijten gezien de extreme concentratie lood.
• Veel schade aan de plafonds en muren.

Het ergste gevolg laten ze niet zien, de schade die het aanricht aan de hersenen, in het bijzonder bij kinderen. Waarom meer bij kinderen? Voor hen zijn de concentraties in functie van hun lichaamsparameters groter dan bij volwassenen. Mede als gevolg hiervan zie je fors slechtere prestaties van deze kinderen op de scholen.
Een pijnlijke constatering: in een rijke villawijk in California hadden ze ook een probleem vastgeteld, binnen een dag was het opgelost. Hier (buurt met veel arme mensen)...

In Chicago is het ook goed verkeerd gegaan, hieraan hebben de media helemaal geen aandacht besteedt, in tegenstelling tot Flint waar dankzij de verkiezingen en Sanders wel enige aandacht aan werd besteed.

Hoe is het in Nederland gesteld? 98-99% van de watermonsters is ok maar er zijn hier ook plaatsen waar je te veel lood in het water hebt doordat ook hier nog steeds loden leidingen worden gebruikt. Meestal worden in Nederland koperen leidingen gebruikt en de overheid probeert de loden leidingen af te bouwen.

Niet enkel lood in water is een groot probleem, lood in verf is ook een groot probleem. In ons deel van Europa zal je gelukkig weining muren met loden verf meer vinden maar in de USA zijn ze er nog veel. Waarom? Het gebruik van loden verf werd nooit verboden dankzij een sterke lobby van die industrie en het feit dat politici daar gekocht worden. Er is een populaire theorie dat de piek met criminelen in de jaren 70 mede door lood in de lucht (verf) werd veroorzaakt. Het is een valide theorie al zal m.i. meer een rol spelen (concentratie armoede). Bedenk hierbij ook dat arme wijken meer worden gebouwd op een slechte ondergrond. Zie de tweede video waarnaar ik verwijs.

De relatie met het neo-liberalisme lijkt me duidelijk. Sommige dingen moeten via publieke voorzieningen worden geregeld om te garanderen dat de kwaliteit goed is en de prijs redelijk is. Een samenleving heeft regels en wetten nodig, zoals wetgeving die loden verf verbiedt.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165162040
Hier trouwens nog een leuk filmpje wat de andere kant van de USA laat zien: Een beetje economische herverdeling is helemaal niet slecht, het is zelfs hartstikke goed.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  woensdag 7 september 2016 @ 22:23:36 #78
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165162154
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165163143
quote:
7s.gif Op woensdag 7 september 2016 18:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee. Defacto heeft Nederland een vlaktaks.

[..]

Dat dacht ik wel, als ik zelf even reken dan kom ik ook tot die conclusie. Moet je nagaan wat voor winst we zouden kunnen boeken als samenleving als we progressief zouden belasten. Al dat extra geld wat besteed kan worden aan onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, de kwaliteit van de omgeving en al die andere mooie dingen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  woensdag 7 september 2016 @ 23:12:18 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165163559
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 22:58 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat dacht ik wel, als ik zelf even reken dan kom ik ook tot die conclusie. Moet je nagaan wat voor winst we zouden kunnen boeken als samenleving als we progressief zouden belasten. Al dat extra geld wat besteed kan worden aan onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, de kwaliteit van de omgeving en al die andere mooie dingen.
Stel je voor dat mensen zelf geld hebben om te besteden. Je bent zo een voorstander van belasten en overheidsverdeling, maar op mijn vergelijking tussen ierland en de voormalige ddr ga je niet inhoudelijk in.
Ben je nog steeds tegen prive bezit van kunst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 september 2016 @ 23:22:23 #81
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165163902
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 22:58 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat dacht ik wel, als ik zelf even reken dan kom ik ook tot die conclusie. Moet je nagaan wat voor winst we zouden kunnen boeken als samenleving als we progressief zouden belasten. Al dat extra geld wat besteed kan worden aan onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, de kwaliteit van de omgeving en al die andere mooie dingen.
Progressieve btw?
Loonstrookje mee naar de supermarkt?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 7 september 2016 @ 23:32:37 #82
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165164225
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 22:58 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat dacht ik wel, als ik zelf even reken dan kom ik ook tot die conclusie. Moet je nagaan wat voor winst we zouden kunnen boeken als samenleving als we progressief zouden belasten. Al dat extra geld wat besteed kan worden aan onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, de kwaliteit van de omgeving en al die andere mooie dingen.
Het is triest waar Nederland naartoe beweegt. Er is geen werkelijk doordacht beleid meer dat mensen vooruit wil helpen, iets waar een land uiteindelijk zelfs rijker van wordt. Analfabetisme onder autochtonen neemt toe! En maar op de onrendabelen neertrappen...

Pak eens de luchtkwaliteit aan zou ik zeggen
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 7 september 2016 @ 23:37:35 #83
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_165164425
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 20:13 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Goed artikel. Het NRC heeft die cijfers ooit ook al eens gepubliceerd.

Daar zou best weleens wat meer aandacht voor mogen zijn.
Is er iets verkeerd aan een netto vlaktaks?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_165164580
quote:
5s.gif Op woensdag 7 september 2016 23:37 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Is er iets verkeerd aan een netto vlaktaks?
Ja, natuurlijk, want;

Bij het in standhouden van allerlei aftrekposten is een vlaktaks in dat geval dus degressief in plaats van progressief.

Als je wel alle aftrekposten afschaft maar als de overheid wel de overheidsinkomsten gelijk wilt houden dan zal dat gepaard moeten gaan met een belastingstijging voor de lagere inkomens (en een verlaging voor de hogere inkomens), en zul je ongeveer tussen de 38% en 42% uitkomen.

Ik ben van beiden scenarios geen voorstander omdat ik dat niet rechtvaardig vind.

Edit: Of bedoel je wat er mis is met het huidige - vermeende - progressieve stelsel dat uiteindelijk netto uitmondt in een vlaktaks? :P

Want dat vind ik onrechtvaardig om 2 redenen;

Enerzijds omdat het vermeende progressieve stelsel wel wordt gebruikt om te janken over de hoge belastingdruk en dat de mensen met iets meer geld het zo moeilijk hebben :') en anderzijds omdat het profijt van de overheidsbestedingen voor mensen met een hoger inkomen gewoon groter is dan voor mensen met een lager inkomen dus is het ook rechtvaardig dat ze daar meer voor betalen, anders is het een vorm van 'freeriden'.

[ Bericht 28% gewijzigd door Tomatenboer op 07-09-2016 23:49:57 ]
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  woensdag 7 september 2016 @ 23:47:14 #85
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165164786
chart-oecd-obesity-rate-2014.jpg
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 7 september 2016 @ 23:49:14 #86
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_165164853
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 23:42 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Ja, natuurlijk, want;

Bij het in standhouden van allerlei aftrekposten is een vlaktaks in dat geval dus degressief in plaats van progressief.
Geen van beiden dan toch?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  woensdag 7 september 2016 @ 23:51:07 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165164912
quote:
En je punt is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 september 2016 @ 09:02:55 #88
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165168130
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 09:26:39 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165168350
quote:
Jij was toch zo een fan van een overheid die zich overal mee bemoeit?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 september 2016 @ 10:23:22 #90
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165169203
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij was toch zo een fan van een overheid die zich overal mee bemoeit?
Kap eens met deze flauwekul.

Bovendien is de ecb een resultante van rechts beleid. Zowel het buitenspel zetten van de volksvertegenwoordiging als het gevoerde beleid.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 10:30:52 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165169346
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 10:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Kap eens met deze flauwekul.

Bovendien is de ecb een resultante van rechts beleid. Zowel het buitenspel zetten van de volksvertegenwoordiging als het gevoerde beleid.
Wat nu flauwekul, vind jij het een slecht idee dat de overheid geld in de economie pompt of een goed idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 september 2016 @ 10:57:05 #92
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165169804
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat nu flauwekul, vind jij het een slecht idee dat de overheid geld in de economie pompt of een goed idee?
Dat is een hele andere vraag, en trouwens iets dat links of rechtsom sowieso continu sinds de 17e eeuw heeft plaatsgevonden (BoE).
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 10:58:35 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165169830
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 10:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat is een hele andere vraag,
Die je weer eens niet beantwoord. Wat wilde je nu zeggen met die linkdump?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165169911
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 23:42 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Ja, natuurlijk, want;

Bij het in standhouden van allerlei aftrekposten is een vlaktaks in dat geval dus degressief in plaats van progressief.

Als je wel alle aftrekposten afschaft maar als de overheid wel de overheidsinkomsten gelijk wilt houden dan zal dat gepaard moeten gaan met een belastingstijging voor de lagere inkomens (en een verlaging voor de hogere inkomens), en zul je ongeveer tussen de 38% en 42% uitkomen.

Ik ben van beiden scenarios geen voorstander omdat ik dat niet rechtvaardig vind.

Edit: Of bedoel je wat er mis is met het huidige - vermeende - progressieve stelsel dat uiteindelijk netto uitmondt in een vlaktaks? :P

Want dat vind ik onrechtvaardig om 2 redenen;

Enerzijds omdat het vermeende progressieve stelsel wel wordt gebruikt om te janken over de hoge belastingdruk en dat de mensen met iets meer geld het zo moeilijk hebben :') en anderzijds omdat het profijt van de overheidsbestedingen voor mensen met een hoger inkomen gewoon groter is dan voor mensen met een lager inkomen dus is het ook rechtvaardig dat ze daar meer voor betalen, anders is het een vorm van 'freeriden'.
Aftrekposten werken een progressief karakter in de hand... Niet degressief.
Immers met belastbaar inkomen 0 betaal je 0 euro belasting en met belastbaar inkomen infinite betaal je het marginale top tarief.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165170023
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 22:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Herinneren jullie je de Flint-watercrisis? Zoals jullie weten kreeg die regio het eind jaren 0 erg zwaar. Flint ligt vlakbij Detroit, ironisch genoeg - gezien het voor de USA schrijnende contrast - ook vlakbij de grens van Canada. De combinatie van de economische crisis en het niet kunnen concurreren van de USA-automerken met die van Europa en Azië kreeg je in die regio een sterk toegenomen werkeloosheid en nog meer schrijnend armoede.
Een van de gevolgen was dat de staat de drinkwatervoorziening privatiseerde. Het bedrijf wat het kocht schakelde echter over naar een goedkopere bron met sterk versleten loden lijdingen. Het gevolg was dat er veel lood in het drinkwater terecht komt.
Een deel van de gevolgen laten ze hier zien: • Sponsbaden moeten memen in plaats van douchen.
• Niet meer je kleding kunnen wassen zonder jezelf verder te vergiftigen.
• Voor al het water wat je drinkt flessen water moeten kopen (ook een ecologische ramp op zichzelf, maar dat terzijde).
• Heel erg veel geld kwijt zijn aan filters die heel erg snel verslijten gezien de extreme concentratie lood.
• Veel schade aan de plafonds en muren.

Het ergste gevolg laten ze niet zien, de schade die het aanricht aan de hersenen, in het bijzonder bij kinderen. Waarom meer bij kinderen? Voor hen zijn de concentraties in functie van hun lichaamsparameters groter dan bij volwassenen. Mede als gevolg hiervan zie je fors slechtere prestaties van deze kinderen op de scholen.
Een pijnlijke constatering: in een rijke villawijk in California hadden ze ook een probleem vastgeteld, binnen een dag was het opgelost. Hier (buurt met veel arme mensen)...

In Chicago is het ook goed verkeerd gegaan, hieraan hebben de media helemaal geen aandacht besteedt, in tegenstelling tot Flint waar dankzij de verkiezingen en Sanders wel enige aandacht aan werd besteed.

Hoe is het in Nederland gesteld? 98-99% van de watermonsters is ok maar er zijn hier ook plaatsen waar je te veel lood in het water hebt doordat ook hier nog steeds loden leidingen worden gebruikt. Meestal worden in Nederland koperen leidingen gebruikt en de overheid probeert de loden leidingen af te bouwen.

Niet enkel lood in water is een groot probleem, lood in verf is ook een groot probleem. In ons deel van Europa zal je gelukkig weining muren met loden verf meer vinden maar in de USA zijn ze er nog veel. Waarom? Het gebruik van loden verf werd nooit verboden dankzij een sterke lobby van die industrie en het feit dat politici daar gekocht worden. Er is een populaire theorie dat de piek met criminelen in de jaren 70 mede door lood in de lucht (verf) werd veroorzaakt. Het is een valide theorie al zal m.i. meer een rol spelen (concentratie armoede). Bedenk hierbij ook dat arme wijken meer worden gebouwd op een slechte ondergrond. Zie de tweede video waarnaar ik verwijs.

De relatie met het neo-liberalisme lijkt me duidelijk. Sommige dingen moeten via publieke voorzieningen worden geregeld om te garanderen dat de kwaliteit goed is en de prijs redelijk is. Een samenleving heeft regels en wetten nodig, zoals wetgeving die loden verf verbiedt.
In economische termen: er moet betaalt worden voor externaliteiten. Jezus, dat dat woord nog steeds niet wordt geaccepteerd als Nederlands woord...
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165170173
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 10:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Kap eens met deze flauwekul.

Bovendien is de ecb een resultante van rechts beleid. Zowel het buitenspel zetten van de volksvertegenwoordiging als het gevoerde beleid.
Oneens. De ECB voert programma's uit van quantative easing, bepaalt de marktrentes en de inflatie... Typische zaken die je kunt zien als markt beïnvloeden vanuit publieke overwegingen. Links beleid dus. Keynesiaans beleid.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165170367
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 18:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Daarom "wellicht". Noorwegen nadert het meest socialisme van de welvarende landen. Het is een wat linkser sociaaldemocratisch dan die andere landen en het zit zeker ver links van Nederland. Zie bijvoorbeeld hun uitstekende rehabilitatiebeleid van gedetineerden. Op dat punt lopen ze minstens tientallen jaren voor op Nederland, als wij dat al ooit gaan bereiken. Het is lastig om een puur socialistisch land te vinden.

Je gaat je wel afvragen wat het allemaal kost...
Noorwegen heeft natuurlijk nog even meer natural resources om te verkopen dan NL.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165170570
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 11:02 schreef ludovico het volgende:

[..]

Aftrekposten werken een progressief karakter in de hand... Niet degressief.
Immers met belastbaar inkomen 0 betaal je 0 euro belasting en met belastbaar inkomen infinite betaal je het marginale top tarief.
Oneens. Met name de hypotheekrente-aftrek werkt buitengewoon denivellerend. Maar ook bijvoorbeeld het punt dat de drempelbedragen voor bepaalde aftrekposten zijn verhoogd.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_165170696
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 11:36 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Oneens. Met name de hypotheekrente-aftrek werkt buitengewoon denivellerend. Maar ook bijvoorbeeld het punt dat de drempelbedragen voor bepaalde aftrekposten zijn verhoogd.
Want? Het hele plaatsen van de eigen woning in box 1 maakt dat de "winst uit wonen in eigen woning" cq "eigen woning forfait" belast tegen het marginale tarief van de belastingschijf waarin jij je bevindt.

Het is een groot misverstand dat het systeem van hypotheekrente aftrek - en daar hoort het eigen woning forfait bij - een degressief karakter heeft. Vanwege het in box 1 plaatsen van de eigen woning betalen de mensen met veel inkomen relatief veel belasting voor hun woning.

Je stelt nu simpelweg dat je netto winst van het wonen in een eigen woning degressief werkt, terwijl de hogere inkomens hun netto winst uit eigen woning tegen een hoger tarief belast krijgen.

[ Bericht 4% gewijzigd door ludovico op 08-09-2016 11:47:37 ]
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
  donderdag 8 september 2016 @ 13:25:25 #100
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165172759
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 11:17 schreef ludovico het volgende:

[..]

Oneens. De ECB voert programma's uit van quantative easing, bepaalt de marktrentes en de inflatie... Typische zaken die je kunt zien als markt beïnvloeden vanuit publieke overwegingen. Links beleid dus. Keynesiaans beleid.
Quantitative easing is bij mijn weten zeker niet Keynesiaans, in het bijzonder op de manier waarop het momenteel in de economie wordt geïnjecteerd (zoals beschreven in het Volkskrant artikel). Vandaar ook dat de meest vooraanstaande mainstream Keynesianen (Stiglitz) nogal kritisch zijn op het FED en ECB beleid.

Klassiek Keynesianisme is gerelateerd aan een uitval van de geaggregeerde vraag, in het bijzonder die van consumenten en burgers (= 'de middenklasse'). Het is aan de overheid om daarop te reageren, niet de centrale banken. Het sturen van de geldvoorraad is weliswaar een belangrijke bijzaak en randvoorwaarde, maar hoort niet tot de kern van de theorie.

Met monetair beleid de economie aansturen is niet exclusief links (en 'klassiek links' gaat meer over een actieve rol van de overheid en maatschappelijk middenveld m.b.t. emancipatie en ontplooiing, dan dat het een grote rol toebedeelt aan de centrale banken). Anders zouden monetaristen zoals Greenspan en Bernanke ook links zijn, en dat zijn ze beiden absoluut niet.

Voor zover 'links' voor QE pleit, hoor je vaak teksten zoals "quantitative easing for the people" er achteraan. Waarbij de (verdedigbare) veronderstelling is dat het momenteel niet "for the people" is.

[ Bericht 5% gewijzigd door Klopkoek op 08-09-2016 13:30:55 ]
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 13:29:48 #101
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165172840
Jeremy Corbyn met zijn economische beleidsadviseurs riepen ook direct om "QE for the people" toen hij aan trad.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165172900
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:25 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Quantitative easing is bij mijn weten zeker niet Keynesiaans, in het bijzonder op de manier waarop het momenteel in de economie wordt geïnjecteerd (zoals beschreven in het Volkskrant artikel). Vandaar ook dat de meest vooraanstaande mainstream Keynesianen (Stiglitz) nogal kritisch zijn op het FED en ECB beleid.

Klassiek Keynesianisme is gerelateerd aan een uitval van de geaggregeerde vraag, in het bijzonder die van consumenten en burgers (= 'de middenklasse'). Het is aan de overheid om daarop te reageren, niet de centrale banken.

Met monetair beleid de economie aansturen is niet exclusief links (en 'klassiek links' gaat meer over een actieve rol van de overheid en maatschappelijk middenveld m.b.t. emancipatie en ontplooiing, dan dat het een grote rol toebedeelt aan de centrale banken). Anders zouden monetaristen zoals Greenspan en Bernanke ook links zijn, en dat zijn ze beiden absoluut niet.

Voor zover 'links' voor QE pleit, hoor je vaak teksten zoals "quantitative easing for the people" er achteraan. Waarbij de (verdedigbare) veronderstelling is dat het momenteel niet "for the people" is.
Ik ben wel fan van Stiglitz, slimme vent.
De centrale bank vervult een publieke taak, je moet dit niet los willen zien staan van overheden. Helikoptergeld zou een goed idee zijn denk ik. Het wegvallen van de vraag kan ook alleen komen als het geld om uit te geven te laag wordt, de armste mensen hebben tekort geld, de iets rijkere willen een buffer blijven aanhouden.... Mjoah, dat kom je zeker tegemoet als je ze geld geeft.

Mwoah, ik vind toch echt dat als je aan de knoppen gaat zitten van de kosten van geld dat je de markt beïnvloed, dat is vind ik typisch links, maarja, maakt niet uit dat we daar verschillend over denken.

Nouja, als voornamelijk bedrijven profiteren van de lage rente... Wat wel zo is.... Triple down economics werkt niet zozeer. Dan snap ik dat idee.

Anderzijds, als bedrijven failliet gaan dan hebben we ook een probleem en ook voor de arbeider....

Een groot probleem van dat tekort aan demand heeft ook gewoon te maken met de ongelijkheid in inkomen / vermogen.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
  donderdag 8 september 2016 @ 13:53:42 #103
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165173255
Binnenkort zijn de staatsobligaties op en gaat Draghi aandelen kopen.
Joepie, gratis geld voor grote bedrijven.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165173356
quote:
9s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:53 schreef GSbrder het volgende:
Binnenkort zijn de staatsobligaties op en gaat Draghi aandelen kopen.
Joepie, gratis geld voor grote bedrijven.
Oh, ik wist niet dat de aandelen die ervoor terugkrijgt waardeloos zijn.
The view from nowhere.
  donderdag 8 september 2016 @ 13:59:24 #105
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165173376
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:33 schreef ludovico het volgende:
Mwoah, ik vind toch echt dat als je aan de knoppen gaat zitten van de kosten van geld dat je de markt beïnvloed, dat is vind ik typisch links, maarja, maakt niet uit dat we daar verschillend over denken.
Dit is geen strikvraag maar zou je dan de monetaristen ook als 'links' zien? Greenspan? Greenspan noemde zichzelf een libertariër, werd ook lange tijd zo gezien door iedereen, maar is wel de man van truukjes als de 'Greenspan put' e.d.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 14:02:37 #106
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165173448
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:58 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Oh, ik wist niet dat de aandelen die ervoor terugkrijgt waardeloos zijn.
Waardeloos niet. Immers, dan krijgt de ECB ook dividend.
Maar staatspapier wordt iets veiliger gepercipieerd dan bedrijfsvermogen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165173489
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:33 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ik ben wel fan van Stiglitz, slimme vent.
De centrale bank vervult een publieke taak, je moet dit niet los willen zien staan van overheden. Helikoptergeld zou een goed idee zijn denk ik. Het wegvallen van de vraag kan ook alleen komen als het geld om uit te geven te laag wordt, de armste mensen hebben tekort geld, de iets rijkere willen een buffer blijven aanhouden.... Mjoah, dat kom je zeker tegemoet als je ze geld geeft.

Mwoah, ik vind toch echt dat als je aan de knoppen gaat zitten van de kosten van geld dat je de markt beïnvloed, dat is vind ik typisch links, maarja, maakt niet uit dat we daar verschillend over denken.

Nouja, als voornamelijk bedrijven profiteren van de lage rente... Wat wel zo is.... Triple down economics werkt niet zozeer. Dan snap ik dat idee.

Anderzijds, als bedrijven failliet gaan dan hebben we ook een probleem en ook voor de arbeider....

Een groot probleem van dat tekort aan demand heeft ook gewoon te maken met de ongelijkheid in inkomen / vermogen.
Eens, maar niet eens met de suggestie dat een ingrijpende overheid links is, en geen overheid rechts.
The view from nowhere.
pi_165173610
quote:
15s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:02 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Waardeloos niet. Immers, dan krijgt de ECB ook dividend.
Maar staatspapier wordt iets veiliger gepercipieerd dan bedrijfsvermogen.
Een centrale bank is geen investeerder.
The view from nowhere.
pi_165173636
quote:
9s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:53 schreef GSbrder het volgende:
Binnenkort zijn de staatsobligaties op en gaat Draghi aandelen kopen.
Joepie, gratis geld voor grote bedrijven.
Bubble time?
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165173662
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 13:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit is geen strikvraag maar zou je dan de monetaristen ook als 'links' zien? Greenspan? Greenspan noemde zichzelf een libertariër, werd ook lange tijd zo gezien door iedereen, maar is wel de man van truukjes als de 'Greenspan put' e.d.
Joah, in principe wel een beetje, het is anti "libertarisch" want je beïnvloed om vraag aan te zwengelen... (die komt toch bij de minder rijke mensen vandaan)
Dat ze daar een beetje in falen omdat trickle down economics niet werkt daargelaten.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165173746
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:12 schreef ludovico het volgende:

[..]

Joah, in principe wel een beetje, het is anti "libertarisch" want je beïnvloed om vraag aan te zwengelen... (die komt toch bij de minder rijke mensen vandaan)
Dat ze daar een beetje in falen omdat trickle down economics niet werkt daargelaten.
Dat falen is niet een miscalculatie, maar de rechtse manier (trickle down economics).
The view from nowhere.
pi_165173793
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:16 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Dat falen is niet een miscalculatie, maar de rechtse manier (trickle down economics).
Dat falen is wel een miscalculatie, dat geld komt helemaal niet bij de bestedende klasse terecht, in ieder geval niet binnen een korte tijd. Zeker met huidige ongelijkheid en de rendementen die vermogenden behalen kun je je toch echt afvragen of dat geld wel bij de arbeiders / uitgevende klasse terecht komt.

Ik vind het wel een miscalculatie.

Daarnaast heb je globalisatie, dat geld kan net zo goed in China worden geïnvesteerd... Daarnaast heb je robotisering, extra arbeiders weghalen en investeren in techniek kan winstgevend zijn.. Maar daar komt ook geen extra geld van bij de arbeiders terecht.

Nono, ik geloof niet in trickle down. Niet in een economie met marktfalen of waarbij productie naar het buitenland vertrekt vanwege ongelijkheid / goedkopere arbeiders in het buitenland.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165173886
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:18 schreef ludovico het volgende:

[..]

Dat falen is wel een miscalculatie, dat geld komt helemaal niet bij de bestedende klasse terecht, in ieder geval niet binnen een korte tijd. Zeker met huidige ongelijkheid en de rendementen die vermogenden behalen kun je je toch echt afvragen of dat geld wel bij de arbeiders / uitgevende klasse terecht komt.

Ik vind het wel een miscalculatie.

Daarnaast heb je globalisatie, dat geld kan net zo goed in China worden geïnvesteerd... Daarnaast heb je robotisering, extra arbeiders weghalen en investeren in techniek kan winstgevend zijn.. Maar daar komt ook geen extra geld van bij de arbeiders terecht.

Nono, ik geloof niet in trickle down.
Of het een miscalulatie is, hangt af van het doel dat wordt beoogd. Het doel is niet om dat geld zoveel mogelijk bij de arbeider terecht te laten komen. De EU is niet socialistisch.
The view from nowhere.
pi_165174127
"Wat Neelie Kroes kan, kan ik ook.."

https://www.vn.nl/vvd-kam(...)elf-hielp-oprichten/
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  donderdag 8 september 2016 @ 17:09:33 #115
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_165177464
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat nu flauwekul, vind jij het een slecht idee dat de overheid geld in de economie pompt of een goed idee?
Ligt er aan hoe. Gratis geld voor banken heeft tot nu toe niets opgeleverd.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 8 september 2016 @ 17:11:32 #116
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165177488
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2016 17:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ligt er aan hoe. Gratis geld voor banken heeft tot nu toe niets opgeleverd.
Verder is er nu ook gratis geld voor belastingontwijkende multinationals. De echte economie moet dat allemaal opbrengen.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 8 september 2016 @ 17:23:51 #117
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_165177765
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:18 schreef ludovico het volgende:
Dat falen is wel een miscalculatie,
Daar geloof ik niks van. Het is neoliberaal beleid om de 1% te spekken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_165178050
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 17:11 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Verder is er nu ook gratis geld voor belastingontwijkende multinationals. De echte economie moet dat allemaal opbrengen.
Omdat rechtse mensen stemmen voor pro-marktpartijen, en die maken dat mogelijk (achter de schermen, met mensen uit het bedrijfsleven en hun belangenorganisaties). Achter de schermen, omdat ze vinden dat zij alles behoren te bepalen, en regelen het dan naar hun eigenbelang. Daar pleit jij ook voor, maar dan leg je de lijn iets anders, zodat jij wel medebepalend bent, terwijl je dat anderen ontzegt.

[ Bericht 2% gewijzigd door deelnemer op 08-09-2016 17:41:10 ]
The view from nowhere.
pi_165178523
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:22 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Of het een miscalulatie is, hangt af van het doel dat wordt beoogd. Het doel is niet om dat geld zoveel mogelijk bij de arbeider terecht te laten komen. De EU is niet socialistisch.
Dat is het wél, dat beleid is om de economie aan te jagen en er is een tekort aan vraag. Dat is behoorlijk duidelijk, de heren weten ook heel goed dat het niet de kapitalisten zijn die de vraag aanjagen.
Draghi hamert er steeds op dat monetair beleid geen zin heeft zonder fiscaal beleid, hij hamert er op dat overheden hun geld gaan uitgeven. Allemaal behoorlijk Keynesiaans.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165178629
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2016 17:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Daar geloof ik niks van. Het is neoliberaal beleid om de 1% te spekken.
:P
Kweet et niet, er zijn wel genoeg geluiden van economen die het anders willen maarja.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
  donderdag 8 september 2016 @ 18:10:55 #121
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165178764
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2016 17:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ligt er aan hoe. Gratis geld voor banken heeft tot nu toe niets opgeleverd.
Weinig banken omgevallen, de laatste tijd.
Het werkt dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door GSbrder op 08-09-2016 18:43:04 ]
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165179123
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 17:58 schreef ludovico het volgende:

[..]

Dat is het wél, dat beleid is om de economie aan te jagen en er is een tekort aan vraag. Dat is behoorlijk duidelijk, de heren weten ook heel goed dat het niet de kapitalisten zijn die de vraag aanjagen.
Draghi hamert er steeds op dat monetair beleid geen zin heeft zonder fiscaal beleid, hij hamert er op dat overheden hun geld gaan uitgeven. Allemaal behoorlijk Keynesiaans.
Nationale overheden doen aan 'austerity'. Het beleid van de EU wordt ook door nationale vertegenwoordigers bepaald. De ECB kan wel zeggen dat overheden geld moeten uitgeven. Maar als die dat niet doen, spreken min of meer dezelfde partijen met twee monden, die strijdige boodschappen verkondigen.

De nationale overheden hebben groot belang bij het beperken van hun staatsschuld, want ze hebben geen centrale bank. De ECB is geen centrale bank voor individuele lidstaten. Dat lijkt mij voldoende om alle kanten op te kunnen draaien, en betekent het niets. Neem het voorbeeld van Griekenland: POL / Een eerbetoon aan Howard Zinn

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 08-09-2016 18:33:14 ]
The view from nowhere.
pi_165179388
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 18:26 schreef deelnemer het volgende:
De nationale overheden hebben groot belang bij het beperken van hun staatsschuld, want ze hebben geen centrale bank. De ECB is geen centrale bank voor individuele lidstaten. Dat lijkt mij voldoende om alle kanten op te kunnen draaien, en betekent het niets. Neem het voorbeeld van Griekenland: POL / Een eerbetoon aan Howard Zinn

Hoezo hebben nationale overheden een groot belang bij het beperken van de staatsschuld?
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165179472
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 18:40 schreef ludovico het volgende:

[..]

Hoezo hebben nationale overheden een groot belang bij het beperken van de staatsschuld?
Zie Griekenland. Dat land kan politiek worden gedwongen vanwege hun staatsschuld.
The view from nowhere.
pi_165179508
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 18:43 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Zie Griekenland. Dat land kan politiek worden gedwongen vanwege hun staatsschuld.
Tjah, zegt dan iets over de houdbaarheid ook, ik heb de indruk dat als de ECB rente vraagt dat de schuld t.o.v. de geldhoeveelheid ieder jaar moet groeien, dat is niet houdbaar met staatsschulden die niet oplopen.

Er moet nieuw - schuldenvrij geld in de economie geblazen worden, en dat moet prima kunnen eerlijk gezegd.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165179702
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 18:45 schreef ludovico het volgende:

[..]

Tjah, zegt dan iets over de houdbaarheid ook, ik heb de indruk dat als de ECB rente vraagt dat de schuld t.o.v. de geldhoeveelheid ieder jaar moet groeien, dat is niet houdbaar met staatsschulden die niet oplopen.

Er moet nieuw - schuldenvrij geld in de economie geblazen worden, en dat moet prima kunnen eerlijk gezegd.
Je gaat voorbij het punt. Het punt is dat individuele lidstaten in de Eurozone daar geen controle over hebben. Je praat buiten iedere politieke context. Toch maar eens naar die video kijken.
The view from nowhere.
pi_165179760
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 18:53 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Je gaat voorbij het punt. Het punt is dat individuele lidstaten in de Eurozone daar geen controle over hebben. Je praat buiten iedere politieke context. Toch maar eens naar die video kijken.
? Welke video, you are not making sense to me.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165179846
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 22:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Herinneren jullie je de Flint-watercrisis? Zoals jullie weten kreeg die regio het eind jaren 0 erg zwaar. Flint ligt vlakbij Detroit, ironisch genoeg - gezien het voor de USA schrijnende contrast - ook vlakbij de grens van Canada. De combinatie van de economische crisis en het niet kunnen concurreren van de USA-automerken met die van Europa en Azië kreeg je in die regio een sterk toegenomen werkeloosheid en nog meer schrijnend armoede.
Een van de gevolgen was dat de staat de drinkwatervoorziening privatiseerde. Het bedrijf wat het kocht schakelde echter over naar een goedkopere bron met sterk versleten loden lijdingen. Het gevolg was dat er veel lood in het drinkwater terecht komt.
Een deel van de gevolgen laten ze hier zien: • Sponsbaden moeten memen in plaats van douchen.
• Niet meer je kleding kunnen wassen zonder jezelf verder te vergiftigen.
• Voor al het water wat je drinkt flessen water moeten kopen (ook een ecologische ramp op zichzelf, maar dat terzijde).
• Heel erg veel geld kwijt zijn aan filters die heel erg snel verslijten gezien de extreme concentratie lood.
• Veel schade aan de plafonds en muren.

Het ergste gevolg laten ze niet zien, de schade die het aanricht aan de hersenen, in het bijzonder bij kinderen. Waarom meer bij kinderen? Voor hen zijn de concentraties in functie van hun lichaamsparameters groter dan bij volwassenen. Mede als gevolg hiervan zie je fors slechtere prestaties van deze kinderen op de scholen.
Een pijnlijke constatering: in een rijke villawijk in California hadden ze ook een probleem vastgeteld, binnen een dag was het opgelost. Hier (buurt met veel arme mensen)...

In Chicago is het ook goed verkeerd gegaan, hieraan hebben de media helemaal geen aandacht besteedt, in tegenstelling tot Flint waar dankzij de verkiezingen en Sanders wel enige aandacht aan werd besteed.

Hoe is het in Nederland gesteld? 98-99% van de watermonsters is ok maar er zijn hier ook plaatsen waar je te veel lood in het water hebt doordat ook hier nog steeds loden leidingen worden gebruikt. Meestal worden in Nederland koperen leidingen gebruikt en de overheid probeert de loden leidingen af te bouwen.

Niet enkel lood in water is een groot probleem, lood in verf is ook een groot probleem. In ons deel van Europa zal je gelukkig weining muren met loden verf meer vinden maar in de USA zijn ze er nog veel. Waarom? Het gebruik van loden verf werd nooit verboden dankzij een sterke lobby van die industrie en het feit dat politici daar gekocht worden. Er is een populaire theorie dat de piek met criminelen in de jaren 70 mede door lood in de lucht (verf) werd veroorzaakt. Het is een valide theorie al zal m.i. meer een rol spelen (concentratie armoede). Bedenk hierbij ook dat arme wijken meer worden gebouwd op een slechte ondergrond. Zie de tweede video waarnaar ik verwijs.

De relatie met het neo-liberalisme lijkt me duidelijk. Sommige dingen moeten via publieke voorzieningen worden geregeld om te garanderen dat de kwaliteit goed is en de prijs redelijk is. Een samenleving heeft regels en wetten nodig, zoals wetgeving die loden verf verbiedt.
Nog even een aanvulling hierop voor wie niet het filmpje heeft gezien.
Iets wat ik niet had genoemd maar wat wel iedereen zou moeten weten: de ouders werden door dit bedrijf gechanteerd en bedreigd: als ze niet de waterrekening zouden blijven betalen - ze krijgen immers vergif, geen water - dan zou het waterleidingsbedrijf de kinderbescherming inschakelen in het geval van ouders, verwijzende naar de slechte omstandigheden (drinkwater, beschadigde plafonds en muren, niet kunnen wassen en douchen)...
Meer fucked up dan dat is niet mogelijk. Die kant gaan we uit met de neoliberalisering van onze maatschappij.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165179934
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 11:08 schreef ludovico het volgende:

[..]

In economische termen: er moet betaald worden voor externaliteiten. Jezus, dat dat woord nog steeds niet wordt geaccepteerd als Nederlands woord...
Dat is de simpelste omschrijving van neoliberalisme: het internaliseren van de winsten en het externaliseren van de lasten.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165179997
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:01 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat is de simpelste omschrijving van neoliberalisme: het internaliseren van de winsten en het externaliseren van de lasten.
Yeah ofcourse, maar vervuilende bedrijven hebben ook niet zozeer de mogelijkheid om die kosten terug te geven als de markt competitief is. Daar heb je een overheid bij nodig.

Daarnaast zijn er binnen de markten mét marktmacht wel meer problemen.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_165180201
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 11:27 schreef ludovico het volgende:

[..]

Je gaat je wel afvragen wat het allemaal kost...
Noorwegen heeft natuurlijk nog even meer natural resources om te verkopen dan NL.
Dat maakt weinig uit. Hun gevangenisssyteem kost minder per gedetineerde dan ons achterhaalde repressieve niet op rehabilitatie gerichte gevangenissysteem. Zoals Nederland nu de gevangenissen runt is helaas behoorlijk representatief voor de internationale gemeenschap, dit hebben die landen niet allemaal onafhankelijk van elkaar uitgevonden, ze hebben dit allemaal gekopiëerd van 1 land wat hier ooit mee begon. Andere landen apen dat na en ze blijven het maar doen, zonder eens te experimenteren. In Noorwegen waren ze wat slimmer dan dat wij zijn, zij stelden crimologen aan met de opdracht om het gevangenisstelsel te hervormen. Ze zitten nog steeds in het expeirmentele en empirische stadium en ze zijn nu al veel verder dan wij met ons primitieve (en onbeschaafde) gevangenisstelsel. Deze crimonologen begrepen natuurlijk dat een goed gevangenisstelsel de nadruk moet leggen op rehabilitatie aangezien gedetineerden op een gegeven moment weer vrij komen, meestal binnen een paar jaar. Ze zagen in dat het gevangenisstelsel van toen niet werkt. De oplossing? Alle gevangenissen sluiten, beetje bij beetje, en nieuwe gevangenissen oprichten. De oude gevangenissen zijn zorginstellingen of iets dergelijks geworden. Twee van de nieuwe gevangenissen zijn het gedetineerdeneiland en de gevangen van Halden. Het kost iets meer per gevangene maar de recidive is veel lager en de rehabilitatie is veel beter. Netto zijn zij dus minder geld kwijt per gedetineerde. Als je wil dat het gevangenissysteem is gericht op rehabilitatie dan kan je niet extra straffen binnen de gevangenis, de vrijheidsberoving is de straf, niet daarnaast nog eens het leven miserabel maken. In plaats daarvan juist zo normaal mogelijk met de gevangenen omgaan: samen eten, samen sporten, praten...

Maar goed, dat is voor hier offtopic, het punt is dat zij op dit vlak ruim voorlopen op ons en dat zoiets in een neoliberale maatschappij onmogelijk is, er zijn namelijk ruime publieke investeringen nodig op de korte termijn om op de lange termijn een beter resultaat te krijgen.

Voor de andere punten waarop Noorwegen het beter doet geldt hetzelfde. Ja, ze hebben flink wat extra inkomsten dankzij fossiele brandstoffen maar het merendeel van die inkomsten wordt niet besteed maar in een spaarpot gestopt. Zij hebben simpelweg een beter beleid dan o.a. Nederland, zij zijn een gidsland geworden in de tijd waarin Nederland die positie verloor. Wij zouden er verstandig aan doen om te erkennen dat wij de weg kwijt zijn en dat wij hulp nodig hebben. Leer van een land waarin ze op dit moment de zaken beter hebben geregeld in plaats van verder te prutsen. Wij richten ons beter op Noorwegen en Finland (wij kunnen veel leren van hun onderwijsstelsel, daar kan ik later nog weleens op ingaan) dan op de USA en de UK. Sterker nog, de USA en de UK hebben ons de afgelopen decennia alleen maar slechte dingen geleerd.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165180348
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:03 schreef ludovico het volgende:

[..]

Yeah ofcourse, maar vervuilende bedrijven hebben ook niet zozeer de mogelijkheid om die kosten terug te geven als de markt competitief is. Daar heb je een overheid bij nodig.
Precies. Het is helemaal geen probleem om het afwentelen van private lasten op de maatschappij te voorkomen, je hoeft slechts als maatschappij strengere regels op te stellen, een vervuilingspremie op producten te heffen etc.
Wat dat betreft heb ik geen moeite met de recyclagebijdrage (ik koop zelf graag technologie), wel moet de overheid wat beter regelen dat winkels het gegarandeerd innemen, ongeacht bij welke winkel je het hebt gekocht. Op dat vlak laat de overheid op dit moment nog steekjes vallen, veel winkels weigeren om iets in te nemen als je het niet bij die winkel hebt gekocht.

quote:
Daarnaast zijn er binnen de markten mét marktmacht wel meer problemen.
Een vrije markt kan enkel goed functioneren als de samenleving de spelregels bepaalt en als scheidsrechter fungeert.
Eigenlijk dus hetzelfde verhaal als voor een sportwedstrijd. Je kan dat nog wat verder doortrekken, een verstandige (inter)nationale sportbond doet wat aan herverdeling om ervoor te zorgen dat je in heel het land (of in heel het land in alle landen) voldoende kan investeren in de vorming van nieuwe talenten. Op die manier houd je de sport gezond.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  donderdag 8 september 2016 @ 19:27:13 #133
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165180597
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Een vrije markt kan enkel goed functioneren als de samenleving de spelregels bepaalt en als scheidsrechter fungeert.
Eigenlijk dus hetzelfde verhaal als voor een sportwedstrijd. Je kan dat nog wat verder doortrekken, een verstandige (inter)nationale sportbond doet wat aan herverdeling om ervoor te zorgen dat je in heel het land (of in heel het land in alle landen) voldoende kan investeren in de vorming van nieuwe talenten. Op die manier houd je de sport gezond.
Als we de sportanalogie even gebruiken. Je ziet dat grotere sportbonds niet per definitie beter zijn voor de sport dan kleinere bonds. De FIFA, toch een beetje de VN van de sportbonds, maakt er namelijk een potje van, terwijl het bij de internationale handbalfederatie toch een stuk minder hommeles is. Centrale sturing maakt dus niet gelukkig.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165180832
quote:
15s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:27 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Als we de sportanalogie even gebruiken. Je ziet dat grotere sportbonds niet per definitie beter zijn voor de sport dan kleinere bonds. De FIFA, toch een beetje de VN van de sportbonds, maakt er namelijk een potje van, terwijl het bij de internationale handbalfederatie toch een stuk minder hommeles is. Centrale sturing maakt dus niet gelukkig.
Een planeconomie is filosofisch natuurlijk ook gewoon erg gemakkelijk onderuit te halen, maar ook heel gemakkelijk (in beperkte mate) op te hemelen.

Ik denk dat de mensen die de nuance in Keynesiaans beleid niet kunnen erkennen / dat het kan werken het niet goed begrijpen. Ik heb de boeken van Hayek en Milton Friedman niet gelezen maar ik ben nog wel benieuwd... Voornamelijk naar die van Hayek die heel erg uitgesproken was tegen enige overheidsbemoeienis.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
  donderdag 8 september 2016 @ 19:37:56 #135
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165180870
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:36 schreef ludovico het volgende:

[..]

Een planeconomie is filosofisch natuurlijk ook gewoon erg gemakkelijk onderuit te halen, maar ook heel gemakkelijk (in beperkte mate) op te hemelen.

Ik denk dat de mensen die de nuance in Keynesiaans beleid niet kunnen erkennen / dat het kan werken het niet goed begrijpen. Ik heb de boeken van Hayek en Milton Friedman niet gelezen maar ik ben nog wel benieuwd... Voornamelijk naar die van Hayek die heel erg uitgesproken was tegen enige overheidsbemoeienis.
Friedman is natuurlijk leuk vanwege z'n negative income tax.
Je kan ook wat verder terug naar de bron en bij von Mises beginnen. Zie je meteen van wie Hayek het heeft.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165181468
quote:
12s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:37 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Friedman is natuurlijk leuk vanwege z'n negative income tax.
Je kan ook wat verder terug naar de bron en bij von Mises beginnen. Zie je meteen van wie Hayek het heeft.
Volgens Von Mises heeft een plan economie een onoverkomelijk informatie probleem. De markt niet, want consumenten hoeven alleen maar de prijzen te vergelijken. Want prijzen zijn volledig informatief. Er zijn namelijk geen externaliteiten.
The view from nowhere.
  donderdag 8 september 2016 @ 20:04:24 #137
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165181491
quote:
15s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:27 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Als we de sportanalogie even gebruiken. Je ziet dat grotere sportbonds niet per definitie beter zijn voor de sport dan kleinere bonds. De FIFA, toch een beetje de VN van de sportbonds, maakt er namelijk een potje van, terwijl het bij de internationale handbalfederatie toch een stuk minder hommeles is. Centrale sturing maakt dus niet gelukkig.
De kleinere sportbonden zijn juist nog veel vatbaarder gebleken voor corruptie en fraude. Absoluut. Ook omdat ze hun sport nog veel meer moeten verkopen, wat één tweetjes met bijv. Armstrong in de hand werkt. Ook heb je meestal met minder landen te maken die de touwtjes in handen hebben.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 20:05:32 #138
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165181518
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:04 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De kleinere sportbonden zijn juist nog veel vatbaarder gebleken voor corruptie en fraude. Absoluut. Ook omdat ze hun sport nog veel meer moeten verkopen, wat één tweetjes met bijv. Armstrong in de hand werkt
Nog vatbaarder dan vatbaar? Dus de wielerbond is corrupterder dan de voetbalbond?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 8 september 2016 @ 20:05:50 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165181526
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:04 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De kleinere sportbonden zijn juist nog veel vatbaarder gebleken voor corruptie en fraude.
Net als kerkgemeentes en goede doelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 september 2016 @ 20:06:52 #140
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165181558
quote:
15s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:05 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Nog vatbaarder dan vatbaar? Dus de wielerbond is corrupterder dan de voetbalbond?
Corruptie is uiteraard een gradatie. En ja, de wielerbond liet zich met zaken in die bij de FIFA veel moeilijker zijn.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 20:08:52 #141
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165181608
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:06 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Corruptie is uiteraard een gradatie. En ja, de wielerbond liet zich met zaken in die bij de FIFA veel moeilijker zijn.
En vice versa, uiteraard. De Tour de France wordt - gelukkig - niet in Qatar of Rusland gehouden.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 8 september 2016 @ 20:14:49 #142
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165181729
quote:
15s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:08 schreef GSbrder het volgende:

[..]

En vice versa, uiteraard. De Tour de France wordt - gelukkig - niet in Qatar of Rusland gehouden.
Ook Qatar betaalt grof geld om rondes te houden. Wordt dit jaar het wk wielrennen gehouden. $$$

Het wk fixen ten voordele van Duitsland is bij wielrennen veel simpeler. Want gebroken belangen en minder actoren met grote belangen.

Natuurlijk is het in de praktijk wel zo dat het geldcircus systeem tegen bijv. IJsland werkt... Maar fixen ten voordele van Brazilië? Moeilijker.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 8 september 2016 @ 20:18:48 #143
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165181811
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:14 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ook Qatar betaalt grof geld om rondes te houden.

Het wk fixen ten voordele van Duitsland is bij wielrennen veel simpeler. Want gebroken belangen en minder actoren met grote belangen.

Natuurlijk is het in de praktijk wel zo dat het geldcircus systeem tegen bijv. IJsland werkt... Maar fixen ten voordele van Brazilië? Moeilijker.
Het is de vraag of dit allemaal in de macht van de internationale bond ligt. Zo heeft de FIFA een tamelijk grote macht als het gaat om het toewijzen van toernooien, maar op het veld vrij weinig te vertellen. Ze kunnen doellijn-technologie tegenwerken, maar de scheidsrechter zelf is al veel minder in controle van de FIFA en kan gemakkelijker direct worden omgekocht. Bij het wielrennen is de wielerbond tegelijkertijd scheidsrechter. Net zoals bij Formule 1 er geen centrale scheidsrechter is, maar officials die acties beoordelen. Het hangt dus af van de opzet van het spelletje, de rol van een (al dan niet) onafhankelijke scheidsrechter op de gevolgen van de wedstrijd en de gevoeligheid voor spelincidenten. Bij basketbal worden er zoveel punten gescoord, dat een toegekende vrije worp niet zo doorslaggevend is als een penalty bij voetbal.

Enfin, we dwalen af.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 8 september 2016 @ 21:00:12 #144
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165182913
quote:
15s.gif Op donderdag 8 september 2016 20:18 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Het is de vraag of dit allemaal in de macht van de internationale bond ligt. Zo heeft de FIFA een tamelijk grote macht als het gaat om het toewijzen van toernooien, maar op het veld vrij weinig te vertellen. Ze kunnen doellijn-technologie tegenwerken, maar de scheidsrechter zelf is al veel minder in controle van de FIFA en kan gemakkelijker direct worden omgekocht. Bij het wielrennen is de wielerbond tegelijkertijd scheidsrechter. Net zoals bij Formule 1 er geen centrale scheidsrechter is, maar officials die acties beoordelen. Het hangt dus af van de opzet van het spelletje, de rol van een (al dan niet) onafhankelijke scheidsrechter op de gevolgen van de wedstrijd en de gevoeligheid voor spelincidenten. Bij basketbal worden er zoveel punten gescoord, dat een toegekende vrije worp niet zo doorslaggevend is als een penalty bij voetbal.

Enfin, we dwalen af.
Toen nog maar 30 landen lid waren en geen Coca Cola aan de zijlijn kon een Engelse FIFA president makkelijk Engelse scheidsrechters aanstellen en zelfs de scheidsrechterscommissie bruskeren. Juist dit ressentiment bracht uiteindelijk Havelange aan de macht. Stanley Rous was een op en top Old Tory racist, een apartheidsverheerlijker.

Dat is nu veel en veel lastiger. Havelange in 1994 was de laatste, en toen was voetbal nog veel exclusiever dan nu de Big Six plus Brazilië en Argentinië.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165192329
quote:
12s.gif Op donderdag 8 september 2016 19:37 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Friedman is natuurlijk leuk vanwege z'n negative income tax.
Je kan ook wat verder terug naar de bron en bij von Mises beginnen. Zie je meteen van wie Hayek het heeft.
Kan ik die boeken niet van jou lenen

Misschien staan ze wel ergens in PDF nog, ik heb ook al een tijdje getwijfeld over zo een reader..
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
  vrijdag 9 september 2016 @ 08:29:28 #146
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165193720
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 9 september 2016 @ 13:51:28 #147
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165199299
https://mobile.twitter.com/BBCWorld/status/774190887811153920

Nederland is wat dat betreft een echt derdewereldland, trouwens. Met alle maatschappelijke en individuele kosten van dien.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 9 september 2016 @ 13:54:25 #148
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165199349
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 13:51 schreef Klopkoek het volgende:
https://mobile.twitter.com/BBCWorld/status/774190887811153920

Nederland is wat dat betreft een echt derdewereldland, trouwens. Met alle maatschappelijke en individuele kosten van dien.
Dat is inderdaad niet om vrolijk van te worden. Wat is de link met dit topic?
a man convinced against his will is of the same opinion still
  vrijdag 9 september 2016 @ 13:56:13 #149
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165199373
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 01:53 schreef ludovico het volgende:

[..]

Kan ik die boeken niet van jou lenen

Misschien staan ze wel ergens in PDF nog, ik heb ook al een tijdje getwijfeld over zo een reader..
Ik heb ze allemaal als epub voor je.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  vrijdag 9 september 2016 @ 13:59:14 #150
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165199424
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2016 22:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Herinneren jullie je de Flint-watercrisis? Zoals jullie weten kreeg die regio het eind jaren 0 erg zwaar. Flint ligt vlakbij Detroit, ironisch genoeg - gezien het voor de USA schrijnende contrast - ook vlakbij de grens van Canada. De combinatie van de economische crisis en het niet kunnen concurreren van de USA-automerken met die van Europa en Azië kreeg je in die regio een sterk toegenomen werkeloosheid en nog meer schrijnend armoede.
Een van de gevolgen was dat de staat de drinkwatervoorziening privatiseerde. Het bedrijf wat het kocht schakelde echter over naar een goedkopere bron met sterk versleten loden lijdingen. Het gevolg was dat er veel lood in het drinkwater terecht komt.
Een deel van de gevolgen laten ze hier zien: • Sponsbaden moeten memen in plaats van douchen.
• Niet meer je kleding kunnen wassen zonder jezelf verder te vergiftigen.
• Voor al het water wat je drinkt flessen water moeten kopen (ook een ecologische ramp op zichzelf, maar dat terzijde).
• Heel erg veel geld kwijt zijn aan filters die heel erg snel verslijten gezien de extreme concentratie lood.
• Veel schade aan de plafonds en muren.

Het ergste gevolg laten ze niet zien, de schade die het aanricht aan de hersenen, in het bijzonder bij kinderen. Waarom meer bij kinderen? Voor hen zijn de concentraties in functie van hun lichaamsparameters groter dan bij volwassenen. Mede als gevolg hiervan zie je fors slechtere prestaties van deze kinderen op de scholen.
Een pijnlijke constatering: in een rijke villawijk in California hadden ze ook een probleem vastgeteld, binnen een dag was het opgelost. Hier (buurt met veel arme mensen)...

In Chicago is het ook goed verkeerd gegaan, hieraan hebben de media helemaal geen aandacht besteedt, in tegenstelling tot Flint waar dankzij de verkiezingen en Sanders wel enige aandacht aan werd besteed.

Hoe is het in Nederland gesteld? 98-99% van de watermonsters is ok maar er zijn hier ook plaatsen waar je te veel lood in het water hebt doordat ook hier nog steeds loden leidingen worden gebruikt. Meestal worden in Nederland koperen leidingen gebruikt en de overheid probeert de loden leidingen af te bouwen.

Niet enkel lood in water is een groot probleem, lood in verf is ook een groot probleem. In ons deel van Europa zal je gelukkig weining muren met loden verf meer vinden maar in de USA zijn ze er nog veel. Waarom? Het gebruik van loden verf werd nooit verboden dankzij een sterke lobby van die industrie en het feit dat politici daar gekocht worden. Er is een populaire theorie dat de piek met criminelen in de jaren 70 mede door lood in de lucht (verf) werd veroorzaakt. Het is een valide theorie al zal m.i. meer een rol spelen (concentratie armoede). Bedenk hierbij ook dat arme wijken meer worden gebouwd op een slechte ondergrond. Zie de tweede video waarnaar ik verwijs.

De relatie met het neo-liberalisme lijkt me duidelijk. Sommige dingen moeten via publieke voorzieningen worden geregeld om te garanderen dat de kwaliteit goed is en de prijs redelijk is. Een samenleving heeft regels en wetten nodig, zoals wetgeving die loden verf verbiedt.
Twee steden die om zeep worden/zijn geholpen door links beleid.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165199916
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 13:59 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Twee steden die om zeep worden/zijn geholpen door links beleid.
Bla bla bla
The view from nowhere.
  vrijdag 9 september 2016 @ 14:42:34 #152
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165200271
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 01:53 schreef ludovico het volgende:

[..]

Kan ik die boeken niet van jou lenen

Misschien staan ze wel ergens in PDF nog, ik heb ook al een tijdje getwijfeld over zo een reader..
Hier staan circa 600 boeken online:
https://mises.org/search/site
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 9 september 2016 @ 14:53:46 #153
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165200497
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 14:24 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Bla bla bla
Dat is algemeen bekend in de VS.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  vrijdag 9 september 2016 @ 16:18:01 #154
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165202177
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 13:54 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Dat is inderdaad niet om vrolijk van te worden. Wat is de link met dit topic?
Wat dacht je van het wegzetten van mileuclubs als de Club van Rome door o.a. Friedman? Met teksten als "zelfs de milieubeweging wil vervuiling niet stoppen. Als ze nadenken in plaats van erover praten...".


Trouwens, Bloomberg ontkent het bestaan van neoliberalisme niet langer.

https://www.bloomberg.com(...)eoliberalism-express

Mooi.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165203438
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 14:53 schreef Paper_Tiger het volgende:
algemeen bekend
Bla bla bla.
The view from nowhere.
  vrijdag 9 september 2016 @ 22:44:03 #156
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165211670
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zaterdag 10 september 2016 @ 16:10:17 #157
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165225143
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 10 september 2016 @ 16:16:10 #158
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165225243
http://s.vk.nl/s24cf-a4373855/

Rutte en rationeel. Haha, wat een grap.

http://s.vk.nl/s7d11-a4373838/

Zou je ook prima op Nederland kunnen toepassen
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165227627
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 13:59 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Twee steden die om zeep worden/zijn geholpen door links beleid.
Dit is natuurlijk niet door "links" beleid. Ik zoek dat eerder bij jouw club. Die zijn er immers voor dat "marktpartijen" dat beter kunnen regelen? Ontkennen is zinloos. Ben jij inderdaad van mening dat NUTS zaken beter af zijn bij marktpartijen? Zie wat ervan komt. Het is wel heel stuitende ontkenning van dat dat geregeld gierend uit de klauwen loopt. Wat je nu (alweer) doet m.i.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 10 september 2016 @ 19:19:24 #160
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165229318
ewaldeng twitterde op vrijdag 09-09-2016 om 08:15:54 Air pollution deaths cost global economy $5tn annually https://t.co/uoRMvLm3KO via @FT reageer retweet
Drie keer raden waar Nederland staat...

Ook leuk:
https://www.ftm.nl/artikelen/interview-met-eric-bartelsman

[ Bericht 5% gewijzigd door Klopkoek op 10-09-2016 19:28:10 ]
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 10 september 2016 @ 19:45:08 #161
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165229908
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2016 14:16 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Dat falen is niet een miscalculatie, maar de rechtse manier (trickle down economics).
Waar het inderdaad mis gaat is wanneer linkse en progressieve mensen uit gaan van een bedrijfsongelukje ofzo.

Welnee, er zit kwade opzet achter.

Dat alles de vernieling is in geholpen maakt niet uit; met de hardcore VVD clientele gaat het beter dan ooit!
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 10 september 2016 @ 19:46:42 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165229945
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:45 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Waar het inderdaad mis gaat is wanneer linkse en progressieve mensen uit gaan van een bedrijfsongelukje ofzo.

Welnee, er zit kwade opzet achter.

Dat alles de vernieling is in geholpen maakt niet uit; met de hardcore VVD clientele gaat het beter dan ooit!
Als jij tekenend bent voor de SP achterban dan zal daar ook niets aan gaan veranderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 september 2016 @ 19:49:31 #163
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165230018
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als jij tekenend bent voor de SP achterban dan zal daar ook niets aan gaan veranderen.
Altijd weer op de man spelen hè Piet?

Poepstamper en bruinwerker pietje. Fan van Bruin-1.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 10 september 2016 @ 20:10:55 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165230623
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:49 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Altijd weer op de man spelen hè Piet?

Poepstamper en bruinwerker pietje. Fan van Bruin-1.
Tja, inhoudelijke discussies kan je niet voeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 september 2016 @ 20:51:18 #165
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165231820
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2016 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, inhoudelijke discussies kan je niet voeren.
Pot, ketel.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 10 september 2016 @ 22:18:39 #166
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165234282
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 17:58 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk niet door "links" beleid. Ik zoek dat eerder bij jouw club. Die zijn er immers voor dat "marktpartijen" dat beter kunnen regelen? Ontkennen is zinloos. Ben jij inderdaad van mening dat NUTS zaken beter af zijn bij marktpartijen? Zie wat ervan komt. Het is wel heel stuitende ontkenning van dat dat geregeld gierend uit de klauwen loopt. Wat je nu (alweer) doet m.i.
Waarom zouden eerst de rijken en later de blanke middenklasse Detroit verlaten hebben. Hoe komt Detroit aan 19 miljard schuld?
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165234366
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2016 22:18 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Waarom zouden eerst de rijken en later de blanke middenklasse Detroit verlaten hebben. Hoe komt Detroit aan 19 miljard schuld?
Ik zie niet hoe dit een reactie is op wat ik schrijf. Citation needed.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 10 september 2016 @ 22:59:28 #168
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165235335
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 22:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik zie niet hoe dit een reactie is op wat ik schrijf. Citation needed.
Steden om zeep geholpen door links beleid. Wat jij schreef was daar geen reactie op.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165235379
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 22:59 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Steden om zeep geholpen door links beleid. Wat jij schreef was daar geen reactie op.
WTF. Privatisering van de waterbedrijven is "links" beleid?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 10 september 2016 @ 23:06:55 #170
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165235529
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 23:01 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

WTF. Privatisering van de waterbedrijven is "links" beleid?
Dat kwam pas toen het geld op was.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zondag 11 september 2016 @ 08:17:12 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165240177
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 23:01 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

WTF. Privatisering van de waterbedrijven is "links" beleid?
Je haalt oorzaak en gevolg door elkaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 september 2016 @ 11:33:44 #172
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165242408
http://www.wsj.com/articl(...)legrounds-1473448450

Ze hebben weer iets gevonden om te privatiseren.

Democratie wordt stukje bij beetje uitgehold

http://inthesetimes.com/w(...)t_just_union_workers
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165250028
Ik denk dat ik eerder deze video had gekoppeld: Hier een opvolging: Nu wordt er meer ingezoomd op wat er politiek gezien aan vooraf ging en hoe de burgers voor het eerst ervaarden dat er iets mis was met het water. Onder andere hoor je hoe er lang werd gelogen door bedrijven en politic, wat inhoudt dat mensen lang vergifigd werden zonder dat ze het wisten. Later ging het waterleidingbedrijf zo ver om mensen te chanteren: "als jij je waterrekening voor het met lood vergiftigde (extreem hoge concentratie) water niet betaalt dan zorgen wij ervoor dat jouw kinderen uit huis worden gehaald.
waterleidingbedrijf verkoopt vergiftigd water => mensen worden vergiftigd => waterleidingbedrijf schakelt de kinderscherming (USA-equivalent) in omdat die kinderen niet veilig zijn dankzij het vergiftigde water
Nog twee onthullinkjes: de burgemeester betaalt nu veel geld aan PR-bedrijven en strafrechtadvocaten (om zich in te dekken) en blijkbaar zitten er nogal veel pathogene micro-organismes in het water, in die mate dat de mensen er ernstige diarrhee van kregen, iets wat normaal gesproken enkel gebeurt door het drinken van water wanneer 'westerlingen' het water drinken in ontwikkelingslanden.

Hier hebben ze trouwens ook serieuze problemen met lood: https://www.youtube.com/results?search_query=tyt+lead+chicago
Maar hé, enkel het arme gepeupel heeft er last van dus wat maakt het uit?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Neoliberalisme in optima forma.
De tegenhanger: nuts-voorzieningen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Bram_van_Loon op 11-09-2016 17:39:56 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 11 september 2016 @ 17:36:28 #174
165633 eriksd
The grand facade...
pi_165250112
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik denk dat ik eerder deze video had gekoppeld: Hier een opvolging: Nu wordt er meer ingezoomd op wat er politiek gezien aan vooraf ging en hoe de burgers voor het eerst ervaarden dat er iets mis was met het water. Onder andere hoor je hoe er lang werd gelogen door bedrijven en politic, wat inhoudt dat mensen lang vergifigd werden zonder dat ze het wisten. Later ging het waterleidingbedrijf zo ver om mensen te chanteren: "als jij je waterrekening voor het met lood vergiftigde (extreem hoge concentratie) water niet betaalt dan zorgen wij ervoor dat jouw kinderen uit huis worden gehaald.
waterleidingbedrijf verkoopt vergiftigd water => mensen worden vergiftigd => waterleidingbedrijf schakelt de kinderscherming (USA-equivalent) in omdat die kinderen niet veilig zijn dankzij het vergiftigde water
Hier hebben ze trouwens ook serieuze problemen met lood: https://www.youtube.com/results?search_query=tyt+lead+chicago
Maar hé, enkel het arme gepeupel heeft er last van dus wat maakt het uit?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Neoliberalisme in optima forma.
De tegenhanger: nuts-voorzieningen.
Ik ga meteen kijken! Erg interessant. Goede spoiler trouwens, stel je voor dat mensen je "grap" niet snappen.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_165250249
quote:
4s.gif Op zondag 11 september 2016 17:36 schreef eriksd het volgende:
Goede spoiler trouwens, stel je voor dat mensen je "grap" niet snappen.
Dat jij het je niet kan voorstellen verbaast me niet maar er zijn mensen die dergelijk sarcasme niet oppikken. Ik begrijp niet wat jij als hardline VVD'er in deze draad doet, buiten trollen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 11 september 2016 @ 17:42:07 #176
165633 eriksd
The grand facade...
pi_165250268
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat jij het je niet kan voorstellen verbaast me niet maar er zijn mensen die dergelijk sarcasme niet oppikken. Ik begrijp niet wat jij als hardline VVD'er in deze draad doet.
Mij vermaken. Een post van Bram is doorgaans reden voor een glimlach. Zo ook nu weer.
Verder hoop ik wat op te steken.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_165250309
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat jij het je niet kan voorstellen verbaast me niet maar er zijn mensen die dergelijk sarcasme niet oppikken. Ik begrijp niet wat jij als hardline VVD'er in deze draad doet, buiten trollen.
Zie ook #171. Ik (en wellicht ook anderen) halen "oorzaak en gevolg" blijkbaar door elkaar in deze. Dat dit een "linkse" oorzaak heeft. Weet jij precies wat men hiermee bedoelt? Want zelf willen ze het niet uitleggen. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 11 september 2016 @ 17:46:23 #178
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165250370
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat jij het je niet kan voorstellen verbaast me niet maar er zijn mensen die dergelijk sarcasme niet oppikken. Ik begrijp niet wat jij als hardline VVD'er in deze draad doet, buiten trollen.
Mag je hier niet als hardline VVD'er komen? Moet ik dan ook weg?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 11 september 2016 @ 17:48:08 #179
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165250405
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:49 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Altijd weer op de man spelen hè Piet?

Poepstamper en bruinwerker pietje. Fan van Bruin-1.
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als jij tekenend bent voor de SP achterban dan zal daar ook niets aan gaan veranderen.
Jongens, allebei niet op de man a.u.b.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 11 september 2016 @ 18:59:59 #180
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165252428
Hardcore VVDers zijn tenminste consistent en met open vizier. Oud minister Witteveen bijvoorbeeld.

Softcore VVDers is het om macht en geld te doen. Machiavelli is een held en dubbele agenda's, mistgordijnen mogen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zondag 11 september 2016 @ 19:51:57 #181
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165253793
quote:
15s.gif Op zondag 11 september 2016 17:46 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Mag je hier niet als hardline VVD'er komen? Moet ik dan ook weg?
Verder is het vreemd dat een discussie blijkbaar alleen gevoerd mag worden door jaknikkers.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165263347
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zie ook #171. Ik (en wellicht ook anderen) halen "oorzaak en gevolg" blijkbaar door elkaar in deze. Dat dit een "linkse" oorzaak heeft. Weet jij precies wat men hiermee bedoelt? Want zelf willen ze het niet uitleggen. :D
Ik heb moeite om het te ontcijferen (serieus) maar als ik een poging waag dan kom ik tot de conclusie dat zij denken (abusievelijk) dat links beleid rijkere mensen en bedrijven het land uitjaagt. Gelukkig tonen de cijfers iets heel anders aan. De cijfers tonen aan dat het juist hartstikke goed gaat in landen waarin links beleid wordt gevoerd, zie o.a. Richard Wilkinson zijn werk en praat eens met Duitse en Italiaanse werkgevers die het volstrekt normaal vinden dat de arbeidswetgeving daar wat strenger is. Zie "Where to Invade Next?" voor meer toelichting, met een beetje geluk kan je op Youtube de relevante stukjes eruit zien en anders is er wel op een andere manier aan te komen.
Idem voor dat je in landen waarin de belastingdruk iets hoger ligt werkgevers en de meeste rijkere mensen niet hoort klagen. Maar ja, op een forum zoals dat van FOK zijn de politieke uitersten wat oververtegenwoordigd, dat fenomeen is al veel langer bekend. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165263395
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 18:59 schreef Klopkoek het volgende:
Hardcore VVDers zijn tenminste consistent en met open vizier. Oud minister Witteveen bijvoorbeeld.

Softcore VVDers is het om macht en geld te doen. Machiavelli is een held en dubbele agenda's, mistgordijnen mogen.
Ik zou er graag in meegaan zijn we daarmee wel weer offtopic aan het gaan. Hoewel in Nederland natuurlijk de VVD wel een van de meest neoliberale partijen is, samen met de D66. Om het weer even ontopic te sturen...

quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik denk dat ik eerder deze video had gekoppeld: Hier een opvolging: Nu wordt er meer ingezoomd op wat er politiek gezien aan vooraf ging en hoe de burgers voor het eerst ervaarden dat er iets mis was met het water. Onder andere hoor je hoe er lang werd gelogen door bedrijven en politic, wat inhoudt dat mensen lang vergifigd werden zonder dat ze het wisten. Later ging het waterleidingbedrijf zo ver om mensen te chanteren: "als jij je waterrekening voor het met lood vergiftigde (extreem hoge concentratie) water niet betaalt dan zorgen wij ervoor dat jouw kinderen uit huis worden gehaald.
waterleidingbedrijf verkoopt vergiftigd water => mensen worden vergiftigd => waterleidingbedrijf schakelt de kinderscherming (USA-equivalent) in omdat die kinderen niet veilig zijn dankzij het vergiftigde water
Nog twee onthullinkjes: de burgemeester betaalt nu veel geld aan PR-bedrijven en strafrechtadvocaten (om zich in te dekken) en blijkbaar zitten er nogal veel pathogene micro-organismes in het water, in die mate dat de mensen er ernstige diarrhee van kregen, iets wat normaal gesproken enkel gebeurt door het drinken van water wanneer 'westerlingen' het water drinken in ontwikkelingslanden.

Hier hebben ze trouwens ook serieuze problemen met lood: https://www.youtube.com/results?search_query=tyt+lead+chicago
Maar hé, enkel het arme gepeupel heeft er last van dus wat maakt het uit?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Neoliberalisme in optima forma.
De tegenhanger: nuts-voorzieningen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165263592

Hier trouwens nog wat meer over de loodcrisis in Chicago. Oorzaak: het bouwen van woningen ('95) waar vroeger (tot 44 jaar geleden) een smelterij van metalen was.
Pas 4 jaar na de klachten werd er getest.
Normaal in de regio (wijde omgeving): 200 ppm
De EPA komt in actie bij 400 ppm
Op de tweede verdieping in die wijk: 91000 ppm

Het zal jullie vast niet verrassen dat juist de arme mensen daar wonen, in de villawijken hebben ze er geen last van.
Voor de bomen is het blijkbaar ook niet zo goed.
boom.png

Alles voor het geld, zo weinig mogelijk maatschappelijke regels, bedrijven die alles kunnen doen wat ze willen. Geweldig, jongens. Een briljant idee. :N

[ Bericht 21% gewijzigd door Bram_van_Loon op 12-09-2016 01:08:44 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 12 september 2016 @ 08:20:47 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165264991
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat jij het je niet kan voorstellen verbaast me niet maar er zijn mensen die dergelijk sarcasme niet oppikken. Ik begrijp niet wat jij als hardline VVD'er in deze draad doet, buiten trollen.
Wat doe jij hier als lnkse trol? Wat doe jij in libertarisme topics? In Apple topics klets je ook alleen maar uit je nek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 september 2016 @ 13:55:39 #186
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165291945
https://www.theguardian.c(...)-hunger-food-poverty

Dit is nou macht en dominantie jongens. De snelle pakken printen geld bij, kopen er aandelen van (hogere bonussen). Anderen zijn de klos en worden vernederd, ontmenselijkt en uitgebuit.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 13 september 2016 @ 14:49:20 #187
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165292987
http://m.standaard.be/plu(...)dmf20160912_02465735

Nog een prima reden om wat tegen de suikerlobby te doen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165292988
Wells Fargo stopt met omstreden verkoopdoelen na schandaal

een voorbeeld van een bedrijf dat in de fout gaat, zonder dat iemand daar belang bij heeft. Noch de medewerkers, noch de klant, noch de bank had voordeel bij het ongevraagd openen van rekeningen. De fraude was een bijproduct van een agressieve manier om medewerkers te pushen om meer te verkopen. Prestatiedruk die verkeert uitpakt. Het laat zien tot welke dwaasheden mensen in staat zijn als je de competitie maar hoog genoeg opvoert. Dat is in strijd met het neoliberale dogma dat competitie de bron is van al het goede.
The view from nowhere.
  dinsdag 13 september 2016 @ 18:15:11 #189
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165298087
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:49 schreef deelnemer het volgende:
Wells Fargo stopt met omstreden verkoopdoelen na schandaal

een voorbeeld van een bedrijf dat in de fout gaat, zonder dat iemand daar belang bij heeft. Noch de medewerkers, noch de klant, noch de bank had voordeel bij het ongevraagd openen van rekeningen. De fraude was een bijproduct van een agressieve manier om medewerkers te pushen om meer te verkopen. Prestatiedruk die verkeert uitpakt. Het laat zien tot welke dwaasheden mensen in staat zijn als je de competitie maar hoog genoeg opvoert. Dat is in strijd met het neoliberale dogma dat competitie de bron is van al het goede.
En dat komt uit en het bedrijf betaalt de prijs. En we leefden nog lang en gelukkig.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  dinsdag 13 september 2016 @ 18:17:26 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165298128
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:55 schreef Klopkoek het volgende:
https://www.theguardian.c(...)-hunger-food-poverty

Dit is nou macht en dominantie jongens. De snelle pakken printen geld bij, kopen er aandelen van (hogere bonussen). Anderen zijn de klos en worden vernederd, ontmenselijkt en uitgebuit.
Tijdje terug klaagde je nog dat obesitas een enorm probleem is in de VS en nu is ondervoeding dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 september 2016 @ 18:21:32 #191
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165298201
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:55 schreef Klopkoek het volgende:
https://www.theguardian.c(...)-hunger-food-poverty

Dit is nou macht en dominantie jongens. De snelle pakken printen geld bij, kopen er aandelen van (hogere bonussen). Anderen zijn de klos en worden vernederd, ontmenselijkt en uitgebuit.
Zo voel ik me inderdaad ook.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165298208
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tijdje terug klaagde je nog dat obesitas een enorm probleem is in de VS en nu is ondervoeding dat?
Juist ja, want obesitas en ondervoeding zouden twee kanten van dezelfde weegschaal zijn..
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  dinsdag 13 september 2016 @ 18:33:26 #193
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165298427
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165298647
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:15 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

En dat komt uit en het bedrijf betaalt de prijs. En we leefden nog lang en gelukkig.
Als je het leest, in de verwachting overal in de markt voorbeelden van de heerlijke vrijheid.aan te treffen, kan dit toch best schokkend zijn.
The view from nowhere.
  dinsdag 13 september 2016 @ 18:55:10 #195
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165298902
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:43 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Als je het leest, in de verwachting overal in de markt voorbeelden van de heerlijke vrijheid.aan te treffen, kan dit toch best schokkend zijn.
Nee. Er bestaan slechte mensen. Die zijn in dit geval ontmaskerd en bestraft. Ook dat is de markt.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165299168
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:55 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Nee. Er bestaan slechte mensen. Die zijn in dit geval ontmaskerd en bestraft. Ook dat is de markt.
Kunnen de medewerkers nu een schade claim indienen bij hun werkgever voor de jarenlange agressieve behandeling en reputatieschade? Ik neem aan dat het gevoerde beleid strijdig is met het NAP (non-agressie principe).

[ Bericht 1% gewijzigd door deelnemer op 13-09-2016 19:26:15 ]
The view from nowhere.
  dinsdag 13 september 2016 @ 20:52:38 #197
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165301888
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 19:04 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Kunnen de medewerkers nu een schade claim indienen bij hun werkgever voor de jarenlange agressieve behandeling en reputatieschade? Ik neem aan dat het gevoerde beleid strijdig is met het NAP (non-agressie principe).
Medewerkers die zich bij de prestatiedruk niet senang voelen kunnen een andere werkgever zoeken.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165302518
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 20:52 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Medewerkers die zich bij de prestatiedruk niet senang voelen kunnen een andere werkgever zoeken.
Door dat soort selectiedruk krijg je vanzelf het soort uitwassen als bij Wells Fargo
The view from nowhere.
  dinsdag 13 september 2016 @ 23:34:28 #199
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165308453
Leuke neoliberale discussie.
Moeten wij naar Amerikaanse bankenbuffers, of mogen wij in Europa met specifieke risico's rekenen?

Achtergrond van deze discussie (Basel III.5 / Basel IV) is hier te zien:


Ook typisch omdat de Amerikanen hier dus veel restrictiever, regulatiever en strakker in de wedstrijd zitten, terwijl er vanuit Nederland veelal het verwijt wordt geuit dat ze aan de overkant van de plas doordrenkt zijn met het neoliberalisme en de financiele sector geen haarbreed in de weg leggen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165308623
quote:
15s.gif Op dinsdag 13 september 2016 23:34 schreef GSbrder het volgende:
Leuke neoliberale discussie.
Moeten wij naar Amerikaanse bankenbuffers, of mogen wij in Europa met specifieke risico's rekenen?

Achtergrond van deze discussie (Basel III.5 / Basel IV) is hier te zien:


Ook typisch omdat de Amerikanen hier dus veel restrictiever, regulatiever en strakker in de wedstrijd zitten, terwijl er vanuit Nederland veelal het verwijt wordt geuit dat ze aan de overkant van de plas doordrenkt zijn met het neoliberalisme en de financiele sector geen haarbreed in de weg leggen.
Nou ja, bij TTIP was de uitruil toch ook zo bedacht dat wij de Amerikaanse chloorkip moeten toestaan en dat in ruil daarvoor Amerika moet toestaan dat bijv. de Deutsche Bank daar gaat opereren terwijl ze niet aan de strengere Amerikaanse eisen voor financiële instellingen voldoen? Dat heb ik tenminste een poos terug gelezen.
  dinsdag 13 september 2016 @ 23:43:28 #201
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165308707
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 23:40 schreef Igen het volgende:

[..]

Nou ja, bij TTIP was de uitruil toch ook zo bedacht dat wij de Amerikaanse chloorkip moeten toestaan en dat in ruil daarvoor Amerika moet toestaan dat bijv. de Deutsche Bank daar gaat opereren terwijl ze niet aan de strengere Amerikaanse eisen voor financiële instellingen voldoen? Dat heb ik tenminste een poos terug gelezen.
Het is wel de vraag of TTIP er gaat komen, ook nu de UK zich niet zo hard maakt voor de implementatie.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165308761
quote:
15s.gif Op dinsdag 13 september 2016 23:43 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Het is wel de vraag of TTIP er gaat komen, ook nu de UK zich niet zo hard maakt voor de implementatie.
Ja, maar ik bedoelde het meer als bevestiging van wat jij zei over de mate van regulering van de bancaire sector in de VS en hier. :)
  dinsdag 13 september 2016 @ 23:47:13 #203
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165308804
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 23:45 schreef Igen het volgende:

[..]

Ja, maar ik bedoelde het meer als bevestiging van wat jij zei over de mate van regulering van de bancaire sector in de VS en hier. :)
Ah, op die manier. Ik denk overigens dat de Europese bancaire sector zich eerder bang maakt om Amerikaanse concurrentie op de gebieden van kredietverstrekking, dan ongelijke behandeling voor Europese banken op het Amerikaanse continent. Amerikanen zijn buitengewoon bedreven in het selecteren van tiers met lage risico's, getuige ook de kredietstatus die daar een veel belangrijkere rol heeft dan hier.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165310228
quote:
15s.gif Op dinsdag 13 september 2016 23:34 schreef GSbrder het volgende:
Leuke neoliberale discussie.
Moeten wij naar Amerikaanse bankenbuffers, of mogen wij in Europa met specifieke risico's rekenen?
Dat zijn allemaal bij elkaar gepolderde afzwakkingen. Later zal blijken dat men de risico's veel te laag heeft ingeschat. Wat niet wordt genoemd, is dat ook hieruit weer blijkt dat de hoge hypotheek schuld als een molensteen aan ons nek hangt.
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 04:43:35 #205
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165310646
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 21:11 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Door dat soort selectiedruk krijg je vanzelf het soort uitwassen als bij Wells Fargo
En krijgt men daar de straf voor.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165313140
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 04:43 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

En krijgt men daar de straf voor.
Maar zelf vind je ook dat werknemers daar geen bezwaar over mogen maken en het moeten oplossen door zelf ontslag te nemen. Eerder verklaarde je al eens je dat je erg houdt van competitie. Dan moet je wel oppassen dat je geen werknemers over de klink jaagt, zeker als die geen recht hebben op schade vergoeding. Werknemers hebben in goed vertrouwen de beslissingsbevoegdheden overgedragen op het management voor loon, en krijgen toch betaald voor hun arbeid en niet voor het ondergaan van stress. Verder valt op dat een bedrijf niet zomaar failliet gaat, als het management onnodige destructie creeert ipv waarde, vanwege een doorgeslagen geloof in de waarde van competitie, omdat deze destructie een externaliteit is.
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 10:40:02 #207
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165313549
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 01:49 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Dat zijn allemaal bij elkaar gepolderde afzwakkingen. Later zal blijken dat men de risico's veel te laag heeft ingeschat. Wat niet wordt genoemd, is dat ook hieruit weer blijkt dat de hoge hypotheek schuld als een molensteen aan ons nek hangt.
Is dat wel zo'n groot risico in Nederland? Weinig wanbetalers, iedereen lost nu af in 30 jaar, dus de LTV zal op den duur vanzelf richting de 50% zakken.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165313869
quote:
15s.gif Op woensdag 14 september 2016 10:40 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Is dat wel zo'n groot risico in Nederland? Weinig wanbetalers, iedereen lost nu af in 30 jaar, dus de LTV zal op den duur vanzelf richting de 50% zakken.
Ondertussen is met de hoge huizenprijzen deze aflossing de reden dat mensen met een laag inkomen moeten huren. Afgezien van de gedwongen vermogensopbouw (aflossing) is huren veel duurder. De manier om de ongelijkheid te vergroten.
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 11:08:15 #209
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165313990
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 11:01 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ondertussen is met de hoge huizenprijzen deze aflossing de reden dat mensen met een laag inkomen moeten huren. Afgezien van de gedwongen vermogensopbouw (aflossing) is huren veel duurder. De manier om de ongelijkheid te vergroten.
Vooropgesteld dat lage inkomens statisch zijn, mensen niet kunnen sparen voor een aanbetaling en ze gedwongen zijn te huren in de vrije sector, aangezien in de sociale huursector de prijzen juist lager zijn door toeslagen, een cap op het huurniveau en impliciete staatssteun aan corporaties.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165319350
Ondertussen is Schippers gewoon verder bezig onze gegevens aan zorgverzekeraars beschikbaar te stellen: https://www.privacybarome(...)in_medische_dossiers
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
pi_165319473
"Het liberalisme heeft als uitgangspunt zo veel mogelijk vrijheid van het individu zolang hij de vrijheid van anderen niet beperkt. "

Het tweede deel van het uitgangspunt is in onze wereld anno 2016 een beetje 'lost in translation', geloof ik. Maar als je samenleving gebaseerd is op deze levensbeschouwing, is er weinig mis mee.
"This engine produces a maximum power of 240 PS (237 bhp - 177 kW) at 5300 rpm and a maximum torque of 330 Nm (221 lb.ft) at 2000-5600 rpm."
Torque is useless without rpm. :)
  woensdag 14 september 2016 @ 16:08:17 #212
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165319511
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 11:01 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ondertussen is met de hoge huizenprijzen deze aflossing de reden dat mensen met een laag inkomen moeten huren. Afgezien van de gedwongen vermogensopbouw (aflossing) is huren veel duurder. De manier om de ongelijkheid te vergroten.
De hra is een ongelijkheden katalysator
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165319586
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 16:08 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De hra is een ongelijkheden katalysator
Dacht dat onze hebberigheid de ongelijkheden-katalysator was. Want iedereen die in de afgelopen eeuw een huis heeft gekocht, heeft de HRA gebruikt om zichzelf te 'verrijken'.
"This engine produces a maximum power of 240 PS (237 bhp - 177 kW) at 5300 rpm and a maximum torque of 330 Nm (221 lb.ft) at 2000-5600 rpm."
Torque is useless without rpm. :)
  woensdag 14 september 2016 @ 16:13:06 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165319613
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 11:01 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ondertussen is met de hoge huizenprijzen deze aflossing de reden dat mensen met een laag inkomen moeten huren. Afgezien van de gedwongen vermogensopbouw (aflossing) is huren veel duurder. De manier om de ongelijkheid te vergroten.
Hoge huizenprijzen komen gewoon omdat er decennialang veel te weinig grond bouwrijp werd gemaakt, overheid hield de markt krap en dreef lekker de prijzen op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165319648
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoge huizenprijzen komen gewoon omdat er decennialang veel te weinig grond bouwrijp werd gemaakt, overheid hield de markt krap en dreef lekker de prijzen op.
Dat is deel van de formule. Omdat de aanbodzijde strikt gereguleerd is, vertaalt het voordeel van een fiscale korting zich in hogere prijzen.
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 18:14:16 #216
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165321916
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 14 september 2016 @ 18:16:17 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165321944
quote:
Nog maar een keer dan, als je een link dumpt, maak een fucking punt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 september 2016 @ 18:42:27 #218
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165322484
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 16:08 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De hra is een ongelijkheden katalysator
Arbeidsparticipatie van vrouwen ook.
Vrouwen verbieden te werken.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 14 september 2016 @ 18:43:57 #219
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165322529
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 16:15 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Dat is deel van de formule. Omdat de aanbodzijde strikt gereguleerd is, vertaalt het voordeel van een fiscale korting zich in hogere prijzen.
De aanbodzijde van woningen is in alle moderne markten gereguleerd. Daarnaast maakt de HRA van huishoudens margin investors om met een hoge portie vreemd vermogen aan vermogensopbouw te doen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 14 september 2016 @ 18:47:33 #220
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165322640
quote:
15s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:42 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Arbeidsparticipatie van vrouwen ook.
Lekker relevant weer. Vergelijking van niks.

Daarbij is toegenomen arbeidsparticipatie ook deels en net zo goed een gevolg van ongelijkheid en stagnerende inkomens, niet enkel een oorzaak.

quote:
Vrouwen verbieden te werken.
Dat is als zeggen dat je geen huis meer mag bezitten. Niemand beweert en wil dat.

Onzin dus. Toedeledokie.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165322704
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:43 schreef GSbrder het volgende:

[..]

De aanbodzijde van woningen is in alle moderne markten gereguleerd.
Daarom is de HRA zo dom. Ipv lagere woonlasten, creeert het een luchtbel.

quote:
Daarnaast maakt de HRA van huishoudens margin investors om met een hoge portie vreemd vermogen aan vermogensopbouw te doen.
Ook daarom creert het ongelijkheid. Een deel van de bevolking is ervan uitgesloten.

quote:
15s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:42 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Arbeidsparticipatie van vrouwen ook.
Vrouwen verbieden te werken.
Arbeidsparticipatie van vrouwen vermindert economische ongelijkheid.
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 18:50:38 #222
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165322712
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:47 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Lekker relevant weer. Vergelijking van niks.

Daarbij is toegenomen arbeidsparticipatie ook deels en net zo goed een gevolg van ongelijkheid en stagnerende inkomens, niet enkel een oorzaak.

[..]

Dat is als zeggen dat je geen huis meer mag bezitten. Niemand beweert en wil dat.

Onzin dus. Toedeledokie.
Tamelijk relevant. Je hebt nu economische powerhouses (de tweeverdieners) en de detroits (bijstandsgezinnen of alleenstaanden). De ongelijkheid is alleen al door dit enkele feit toegenomen ten opzichte van de jaren '50, toen de inkomensverdeling onder vrouwen tussen de 40 en 65 welhaast 0 was.

Jij wil echter wel dat huizenbezit niet meer fiscaal wordt geholpen, maar wordt belast. Opdat alleen nog de topinkomens huizen kunnen kopen en de rest moet huren in huizen van de elite.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 14 september 2016 @ 18:50:49 #223
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165322714
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:43 schreef GSbrder het volgende:

[..]

De aanbodzijde van woningen is in alle moderne markten gereguleerd. Daarnaast maakt de HRA van huishoudens margin investors om met een hoge portie vreemd vermogen aan vermogensopbouw te doen.
De grootste profiteurs van de hra zijn niet eens de huishoudens. Dat weet iedereen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 14 september 2016 @ 18:52:35 #224
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165322762
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:50 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Daarom is de HRA zo dom. Ipv lagere woonlasten, creeert het een luchtbel.

[..]

Ook daarom creert het ongelijkheid. Een deel van de bevolking is ervan uitgesloten.
Tijdelijk, inderdaad. Net zoals een deel van de bevolking is uitgesloten van AOW, van een studiebeurs en van kindsubsidies. Het is op zich niet erg dat mensen even moeten sparen en ook met een modaal of lager inkomen kun je in aanmerking komen voor een hypotheek.

quote:
Arbeidsparticipatie van vrouwen vermindert economische ongelijkheid.
Oneens, zie mijn vorige post.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165322866
quote:
15s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:52 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Tijdelijk, inderdaad. Net zoals een deel van de bevolking is uitgesloten van AOW, van een studiebeurs en van kindsubsidies. Het is op zich niet erg dat mensen even moeten sparen en ook met een modaal of lager inkomen kun je in aanmerking komen voor een hypotheek.
Mensen op achterstand zetten en dwingen een huis te kopen.

quote:
[..]

Oneens, zie mijn vorige post.
Vrouwen zonder een eigen inkomen bouwen een economische achterstand op.
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 19:04:15 #226
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165323066
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:56 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Mensen op achterstand zetten en dwingen een huis te kopen.
Er is sprake van dwang?

quote:
Vrouwen zonder een eigen inkomen bouwen een economische achterstand op.
Vrouwen met een bovengemiddeld inkomen gaan vaker samen met mannen met een bovengemiddeld inkomen. Voor lage inkomens idem. Daarmee neemt de ongelijkheid dus toe. Voorheen had je een gezin met een modaal inkomen versus een gezin met een uitkering, nu heb je een gezin met twee keer een modaal inkomen versus een gezin met een dubbele bijstandsuitkering. Grotere ongelijkheid.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165323269
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 19:04 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Er is sprake van dwang?
In het marktmodel loopt dwang dmv prijsprikkels zoals de HRA

quote:
[..]

Vrouwen met een bovengemiddeld inkomen gaan vaker samen met mannen met een bovengemiddeld inkomen. Voor lage inkomens idem. Daarmee neemt de ongelijkheid dus toe. Voorheen had je een gezin met een modaal inkomen versus een gezin met een uitkering, nu heb je een gezin met twee keer een modaal inkomen versus een gezin met een dubbele bijstandsuitkering. Grotere ongelijkheid.
2 x bovengemiddeld / 2 = 1 X bovengemiddeld / 1
The view from nowhere.
  woensdag 14 september 2016 @ 19:17:04 #228
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165323373
quote:
6s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:50 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Tamelijk relevant. Je hebt nu economische powerhouses (de tweeverdieners) en de detroits (bijstandsgezinnen of alleenstaanden). De ongelijkheid is alleen al door dit enkele feit toegenomen ten opzichte van de jaren '50, toen de inkomensverdeling onder vrouwen tussen de 40 en 65 welhaast 0 was.

Jij wil echter wel dat huizenbezit niet meer fiscaal wordt geholpen, maar wordt belast. Opdat alleen nog de topinkomens huizen kunnen kopen en de rest moet huren in huizen van de elite.
Ik had het over hoe de HRA als een katalysator werkt voor ongelijkheid, op individueel niveau uiteraard en gecorrigeerd voor gezinssamenstelling (wat bijv. OECD ook doet).

Kom jij met iets heel anders aanzetten. Bovendien verzin en lieg je het weer eens bij elkaar.

Er kan geen twijfel over bestaan:

quote:
Inkomensongelijkheid is lager door arbeidsparticipatie van vrouwen

De omstandigheden zijn dus wel degelijk medebepalend voor de keuzes die uiteindelijk gemaakt worden. Bovendien hebben die keuzes verdere gevolgen. De arbeidsparticipatie van vrouwen is de afgelopen decennia toegenomen, en daarmee ook hun inkomens - zowel in loondienst als uit ondernemerschap. Daarmee is de bijdrage van vrouwen aan het totale huishoudinkomen gestegen, maar is ook de inkomensongelijkheid tussen vrouwen onderling sterk gedaald. Het gevolg daarvan is dat de inkomensongelijkheid tussen huishoudens een stuk lager is dankzij de inkomsten van vrouwen. Uit berekeningen blijkt dat als alle vrouwen in Nederland in 2005 plotseling en volledig waren gestopt met betaald werk, de inkomensongelijkheid tussen huishoudens van de één op de andere dag met zo'n 30 procent zou zijn gestegen. Dit is natuurlijk een volstrekt kunstmatig scenario, maar geeft wel aan hoe groot de invloed van de lonen van vrouwen is op de inkomensongelijkheid tussen huishoudens.

Ook hier blijkt gezinsbeleid een belangrijke rol te spelen. In landen met uitgebreid beleid gericht op het combineren van werk en gezin is de arbeidsparticipatie van vrouwen hoog, en daardoor verlagen de inkomsten van vrouwen in die landen in grotere mate de ongelijkheid tussen huishoudens. In landen met een hoge kinderbijslag is de arbeidsparticipatie van vrouwen juist lager. In die landen verlagen de inkomens van vrouwen de ongelijkheid tussen huishoudens dus in mindere mate. Met andere woorden: gezinsbeleid beïnvloedt dus niet alleen de arbeidsparticipatie van vrouwen maar ook de inkomensongelijkheid tussen huishoudens.
http://www.socialevraagst(...)rouwen-van-het-werk/
http://www.law.leidenuniv(...)ciale-zekerheid.html

Game, set and match.

Je verzint het bij elkaar, net zoals je eerdere huwelijksmarkt-theorietje.

Dit gegeven strookt met het simpele feit dat ongelijkheid en stagnerende inkomens een oorzaak is van toegenomen vrouwenparticipatie (waarna een dempend effect ontstaat), en niet enkel een gevolg.

Wat blijkt: niet in elk land heeft de arbeidsparticipatie van vrouwen een even groot dempend effect. Dat verschilt van land tot land, en hangt - inderdaad - af van o.a. het educatieve stelsel en de arbeidsmarkt, kortom het politieke beleid. Daarmee wordt het dempend of katalyserend beleid gestuurd. De HRA heeft er dan wel geen effect op, maar de vele andere regelingen overduidelijk wel.

Nogmaals: ik heb geen trek in dit gemanipuleer.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 14 september 2016 @ 19:38:06 #229
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165323881
quote:
3s.gif Op woensdag 14 september 2016 19:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik had het over hoe de HRA als een katalysator werkt voor ongelijkheid, op individueel niveau uiteraard en gecorrigeerd voor gezinssamenstelling (wat bijv. OECD ook doet).

Kom jij met iets heel anders aanzetten. Bovendien verzin en lieg je het weer eens bij elkaar.

Er kan geen twijfel over bestaan:

[..]

http://www.socialevraagst(...)rouwen-van-het-werk/
http://www.law.leidenuniv(...)ciale-zekerheid.html

Game, set and match.

Je verzint het bij elkaar, net zoals je eerdere huwelijksmarkt-theorietje.

Dit gegeven strookt met het simpele feit dat ongelijkheid en stagnerende inkomens een oorzaak is van toegenomen vrouwenparticipatie (waarna een dempend effect ontstaat), en niet enkel een gevolg.

Wat blijkt: niet in elk land heeft de arbeidsparticipatie van vrouwen een even groot dempend effect. Dat verschilt van land tot land, en hangt - inderdaad - af van o.a. het educatieve stelsel en de arbeidsmarkt, kortom het politieke beleid. Daarmee wordt het dempend of katalyserend beleid gestuurd. De HRA heeft er dan wel geen effect op, maar de vele andere regelingen overduidelijk wel.

Nogmaals: ik heb geen trek in dit gemanipuleer.
Geen game, set en match.
Zie:

quote:
Om een belangrijke demografische factor te noemen: de toename van werkende vrouwen. heeft in ons land de inkomensongelijkheid tussen huishoudens vergroot. Mensen
met goede inkomens – hoger opgeleiden – trouwen of leven vaak samen met iemand met hetzelfde opleidingsniveau: ‘homogamie’ wordt dat genoemd. Omdat lager opgeleide vrouwen in Nederland minder werken, en als ze wel werken minder uren maken, en minder loon ontvangen dan hoger opgeleide vrouwen, draagt
dit bij aan een toenemende ongelijkheid tussen huishoudens.
Omgekeerd betekent dit ook dat er nieuwe kwetsbaarheden zijn ontstaan: eenverdieners zijn inmiddels hard op weg een kwetsbare groep te worden. Was de Neder-
landse verzorgingsstaat tot voor kort helemaal ingericht op het compenseren van (mannelijke) eenverdieners, inmiddels zijn veel kostwinnersvoordelen afgeschaft
(al is daar een aantal kindregelingen voor in de plaats gekomen). De ‘kwetsbare eenverdiener’ leidt tot nieuwe vragen over solidariteit en rechtvaardigheid. Want wie moet nu solidair zijn met wie? Mag worden verwacht dat de eenverdiener die
per maand 3.000 euro brutop verdient, meer belasting betaalt dan iemand die 1800 euro bruto ontvangt maar samenleeft met iemand die 1400 bruto verdient
(Salverda, hoofdstuk 2)?

Bron: WRR: Hoe ongelijk is Nederland? (pdf)
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 14 september 2016 @ 20:47:43 #230
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165325542
quote:
10s.gif Op woensdag 14 september 2016 19:38 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Geen game, set en match.
Zie:

[..]

Maar ook hier ben je overduidelijk niet eerlijk, omdat dit rapport dat aspect niet aantoont, géén statistieken laat zien of naar statistieken verwijst.

Je quote een fragment uit de inleiding, en dit zijn de zinnen die voor jouw selectie komen:

quote:
Nieuwe kwetsbare groepen

Allerlei arbeidsmarktfactoren – vaak in combinatie met globalisering – hebben dus
een belangrijke rol gespeeld bij het vergroten van de primaire inkomensverschillen.
Maar processen van ongelijkheid kunnen niet enkel worden toegeschreven
aan mondiale ontwikkelingen: ook interne, nationale factoren spelen een
rol, zoals demografische en institutionele factoren (De Beer, hoofdstuk 3). Om een
belangrijke demografische factor te noemen: de toename van werkende vrouwen [...]
Kijk je echter naar dat 'hoofdstuk 3' of het hele document (zoeken op 'vrouwen') dan wordt er feitelijk niets onderbouwd. Het is gewoon een theorie, een hypothese. Namelijk:
quote:
De verschuiving in de werkgelegenheid van de industrie naar de dienstensector, de
groei van het aandeel deeltijd- en flexibele banen en de opmars van vrouwen op de
arbeidsmarkt zouden elk kunnen bijdragen aan de groei van de ongelijkheid. Ook
de sterk gestegen beloningen in de financiële sector worden recent wel als verklaring
aangevoerd. Maar elk van deze factoren kan toch slechts een klein deel van de
totale toename verklaren, doordat ook de loonongelijkheid binnen sectoren en
buiten de financiële sector, binnen het segment vaste voltijdbanen en tussen mannen
onderling is toegenomen.
Dat is het enige dat over vrouwen in hoofstuk 3 staat (of in het hele boek).

Hoofdstuk 3 zegt enkel concreet iets over voltijders ten opzichte van deeltijders, en geeft deze verklaring:
quote:
Voor de meest recente periode (sinds 2006) blijkt dat de ongelijkheid van de uurlonen
van alle werknemers gezamenlijk groter is dan van alleen voltijdwerknemers.
Dit komt doordat het gemiddelde uurloon van voltijders hoger is dan dat van deeltijders
en doordat de uurloonverschillen tussen deeltijders groter zijn dan tussen
voltijders.
Dat is dus heel ander oorzakelijk verband dan je favoriete huwelijksmarkt-theorie, of de verklarende woorden in de inleiding.

Sterker nog, het woord 'trouwen' en 'huwelijk' komt in het hele boek maar twee keer voor. Het rapport onderbouwt het in het geheel niet, de woorden in de inleiding worden niet gestaafd met daadwerkelijk (geciteerd) onderzoek of feiten. De claims over mediaconcentratie bijvoorbeeld worden gestaafd met een citatie en referentie.

Kortom, je laat gewiekst weg dat het een inleiding betreft, en je laat de verwijzing naar het hoofdstuk weg (wat gebruikelijk is in inleidingen van wetenschappelijke werken). Eenmaal bij dat hoofdstuk aangekomen staat er in feite niets, en blijft de hypothese een hypothese.

De feiten - zie hierboven - bestaan echter gewoon, maar niet in dit boek.

Manipulatief.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 14:05:47 #231
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165339648
Past in dit topic ook wel:

http://www.volkskrant.nl/(...)-kan-maken~a4241266/

Veel lobbyisten zijn lid van de VVD:
https://www.ftm.nl/artike(...)vers-voor-lobbyisten

De angelsaksische lobbycultuur zal dus niet zo snel verdwijnen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 14:21:11 #232
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165339949
150916WEB_fossieleenergie.jpg

quote:
Het gaat goed hier. Dat kan zo niet blijven doorgaan

Hans Mommaas

Het milieu en de economie staan op een keerpunt, zegt de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Nederland kan weer een gidsland worden.
[...]
Met de „grote, mondiale” leefomgeving gaat het minder goed, meldt de directeur van de Planbureau voor de Leefomgeving in Den Haag. „Dan hebben we het over klimaatverandering en over de natuur en biodiversiteit. Nederland loopt qua hernieuwbare energie achter in Europa. We maken te ruim gebruik van grondstoffen.”

Het rapport, een breed overzicht van hoe Nederland ervoor staat, wekt het beeld van een land dat ijverig z’n tuintje aanharkt, maar niet in de gaten heeft dat het tuintje binnenkort volledig kan zijn weggespoeld door een stortbui zonder weerga. „We leven in een dichtbevolkte delta”, zegt Mommaas. „Dat gaat ten koste van die delta. Ook mondiaal. De middenklasse groeit. Als iedereen wil leven zoals wij leven, hebben we twee nieuwe aardes nodig.”

Nederland kan niet in z’n eentje de klimaatverandering stoppen.

„We willen de opwarming van de aarde binnen twee graden Celsius houden. Ook Nederland moet die afspraak nakomen. Sterker: je doet er als land goed aan een voortrekkersrol te nemen. Dat komt je economisch beter uit.”

Is dat zo? Bestaat er niet zoiets als een remmende voorsprong?

„Het bedrijfsleven ziet dat niet zo. Bedrijven zien Nederland als een soort innovatieve thuismarkt. Je hebt een veeleisende thuismarkt nodig om te komen tot innovaties, die je vervolgens wereldwijd kunt verkopen. Zoals bij waterzuivering: de ontwikkeling van duurzame gewassen in Wageningen. En de scheiding en verwerking van afval. Je moet als overheid niet alleen zorgen voor een level playing field, een gelijk speelveld, en met de grijze massa meelopen. Je moet voorop lopen en de omslag maken naar een koolstofarme economie.”

U wilt dat de overheid ‘regie’ neemt.

„De overheid moet kaders scheppen. Richting geven. Doelen voor emissies stellen. De opgave is groot. Door die opgave maatschappelijk breed te delen, komen bedrijven tot innovaties. Bedrijven als Unilever en DSM, land- en tuinbouworganisaties en projectontwikkelaars vragen om richting. Visie. Omdat die richting hen in staat stelt beslissingen te nemen over waarin ze moeten investeren.”

U slaakt een cri de coeur over de landbouw in Nederland. Is het erg?

„Er moet iets gebeuren. De landbouw heeft z’n stinkende best gedaan om emissies van schadelijke stoffen te verminderen. Er is stevig geïnvesteerd in duurzame productie. Dat is logisch, want we zijn het tweede voedselexporterende land ter wereld. We lopen voorop met agrarische kennis en die kennis exporteren we. Maar we constateren dat in Nederland de daling van schadelijke emissies stagneert. En wat fijnstof betreft zelfs weer groeit. Terwijl de biodiversiteit een probleem blijft. Dat is niet meer houdbaar. We moeten naar een trendbreuk. We zijn gidsland geweest in de naoorlogse agrarische revolutie. We zouden nu weer gidsland kunnen zijn in de verduurzaming daarvan.”

Hoe?

„Je moet de landbouw bevrijden uit de spagaat van enerzijds de economische race to the bottom met kiloknallers en anderzijds de toenemende milieueisen. Die draai zijn we al aan het maken. Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt. De landbouw moet rekening houden met de natuur. Dat betekent dat we simpelweg meer moeten gaan betalen voor ons voedsel. Met die hogere opbrengst kunnen boeren gaan investeren. Zodat ze draagvlak in de samenleving krijgen en de drager worden van het landschap in plaats van een bedreiger daarvan. Eerlijke prijzen voor een eerlijk product.”

U signaleert ruimtelijke verschillen in welvaart. Hoe dramatisch is de trek naar de steden?

„Ooit trok de industrie naar het platteland omdat daar goedkope arbeidskrachten waren. De boerenknechten wilden de fabriek wel in. Inmiddels hebben we een kennis- en diensteneconomie. Die zit in de stad. Daar zitten de mensen. Daar zitten de universiteiten en hogescholen. De verliezers zijn regio’s met steden die niet mee kunnen. Dat is ruimtelijke ongelijkheid. Dus is de discussie: wat doe je daar mee?”

De Rijksdiensten naar Groningen verhuizen of zoiets?

„We hadden vroeger een spreidingsbeleid. Een industriebeleid. En we hadden een ijzersterke verzorgingsstaat die een ruimtelijke verdeling van het inkomen garandeerde, via subsidies en bijstandsuitkeringen. Inmiddels is er geen spreidingsbeleid en industriebeleid meer, en is er bezuinigd op herverdeling van de welvaart. Daardoor zijn de ruimtelijke tegenstellingen vergroot. Wij zeggen: let daarop, want daar kan maatschappelijke onvrede uit voortkomen. Denk na over onderwijs en arbeidskansen. Over een economie die ook in andere delen van het land positief kan uitwerken. De maakindustrie moet terug. Dat gaat over beroepsonderwijs. Over mensen die met hun handen kunnen en willen werken.”

U bepleit een circulaire economie. Dat klinkt vaag. Wat staat u voor ogen?

„Ecodesign bijvoorbeeld. Ontwerp spullen zo, dat onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt. Een modulaire telefoon waarvan je onderdelen vervangt in plaats van die na verloop van tijd weg te gooien. Langer houdbare producten, die gemakkelijker te vervangen zijn. Spullen in bruikleen nemen van de producent. Ook hierbij kan Nederland stappen zetten. We lopen nu al voorop in de afvaleconomie. Nu moeten we verder. Voorbij afval.”

Wat is het doel van dit alles?

„Het voorkomen van schaarste aan grondstoffen, en van geopolitieke spanning en afhankelijkheid vanwege die grondstoffen. Het beperken van de klimaatverandering.”

Verwacht u dat de verkiezingscampagne hierover gaat?

„Ik heb daar vertrouwen in. We zoeken naar kansen voor nieuwe economische ontwikkeling. Onze groei zweeft tussen de 1 en 2 procent. We moeten iets anders doen. We hebben de kans gemist bij de interneteconomie, die is naar Amerika gegaan. Nu hebben we een nieuwe kans. Wij zitten als Nederland perfect. We zijn goed in voedsel. In handel. In waterbeheer. In ruimtelijke ordening. We hebben de randvoorwaarden om deze stap te zetten.”
[...]
https://www.nrc.nl/nieuws(...)aan-4287697-a1521437
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_165340382
Er is de VVD er alles aan gelegen om het opschroeven van de klimaatveranderingsaanpak tot na de verkiezingen te laten wachten. Het zou puur gezichtsverlies voor ze zijn als ze aan het einde van het uitzitten van de rit toch nog moeten zwichten voor de 'klimaathippies'. Zelfs het PBL rapport zal daar weinig aan kunnen veranderen vermoed ik.

En dat is de partij die claimt ook aan de generaties na ons te denken. Na de PVV toch wel de partij met het minst een lange termijn-visie. Of het nu om gezondheidszorg, ongelijkheid of klimaatverandering gaat..
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  donderdag 15 september 2016 @ 14:58:03 #234
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165340555
Goed stuk in de Volkskrant over hoe de ongelijkheid in de periode 1988-2008 enorm is afgenomen. Toevallig net de periode die door linkse huilebalken als neoliberaal wordt omschreven.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165340951
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 14:58 schreef Paper_Tiger het volgende:
Goed stuk in de Volkskrant over hoe de ongelijkheid in de periode 1988-2008 enorm is afgenomen. Toevallig net de periode die door linkse huilebalken als neoliberaal wordt omschreven.
Linkje?

Indien niet mogelijk: welke ongelijkheid gaat het over? Op basis van welke data?
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  donderdag 15 september 2016 @ 15:41:23 #236
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165341312
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:23 schreef keste010 het volgende:

[..]

Linkje?

Indien niet mogelijk: welke ongelijkheid gaat het over? Op basis van welke data?
ik las het in de analoge versie van de krant.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165341664
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:41 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

ik las het in de analoge versie van de krant.
Ja vandaar mijn vragen onder 'Indien niet mogelijk'
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
  donderdag 15 september 2016 @ 16:41:48 #238
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342480
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:59 schreef keste010 het volgende:

[..]

Ja vandaar mijn vragen onder 'Indien niet mogelijk'
Kijk even of iemand die je kent die krant leest.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 16:43:49 #239
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165342536
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:59 schreef keste010 het volgende:

[..]

Ja vandaar mijn vragen onder 'Indien niet mogelijk'
Het staat iig niet in de krant van vandaag en gisteren.

Overigens telt het CBS vele vormen van inkomensstijgingen en vermogen niet mee in de statistieken (of ze meten het niet meer).
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 16:45:08 #240
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165342566
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:59 schreef keste010 het volgende:

[..]

Ja vandaar mijn vragen onder 'Indien niet mogelijk'
Er staat wel iets in over zzpers trouwens. Dat ze te weinig verdienen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 16:45:46 #241
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165342577
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 20:47 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar ook hier ben je overduidelijk niet eerlijk, omdat dit rapport dat aspect niet aantoont, géén statistieken laat zien of naar statistieken verwijst.

Je quote een fragment uit de inleiding, en dit zijn de zinnen die voor jouw selectie komen:
Wat is daar oneerlijk aan? Ik quote een stuk, jij vindt het bagger, maar ik loop niet te knippen en te plakken en ik gooi er gewoon een link onder. Jij gooit dit er tussen als "link", maar het is totaal geen bewijs voor jouw stelling:

http://www.law.leidenuniv(...)ciale-zekerheid.html

quote:
Kijk je echter naar dat 'hoofdstuk 3' of het hele document (zoeken op 'vrouwen') dan wordt er feitelijk niets onderbouwd. Het is gewoon een theorie, een hypothese. Namelijk:
Is het niet toegestaan een hypothese van deze auteur te poneren?
Of ben jij hier van de bronnenbeoordeling en moet je hypothesen afkeuren omdat ze niet in je straatje passen?

quote:
Dat is dus heel ander oorzakelijk verband dan je favoriete huwelijksmarkt-theorie, of de verklarende woorden in de inleiding.
Laten we dan met wat extra bronnen komen voor deze theorie, maar die zullen het in jouw ogen ook allemaal wel fout gezien hebben, zich niet baseren op deugdelijke bronnen, een geheime agenda voeren, door mij verkeerd worden geciteerd of een combinatie van bovengenoemde zonden:

KNAW: Toenemende economische gelijkheid tussen hoogopgeleide mannen en vrouwen leidt, ironisch genoeg, tot groeiende ongelijkheid tussen sociale klassen.

NRC: Dat meer vrouwen zijn gaan werken heeft negatief uitgepakt voor de gelijkheid. Het zijn namelijk vooral hoger opgeleide vrouwen die zijn gaan werken. Zij werken meer uren en verdienen een hoger uurloon dan laagopgeleide vrouwen.

Groene: "Eigen kroost eerst." In Opleiding als sociale scheidslijn schrijven Marloes de Lange, Maarten Wolbers en Jochem Tolsma dat ‘in Nederland opleiding een belangrijke scheidslijn is op tal van maatschappelijke domeinen. Er is een aanzienlijke kloof tussen hoger en lager opgeleiden op het vlak van de arbeidsmarkt, attitudes, politieke participatie en gezondheid.’ Het drietal constateert ook een toegenomen ‘homogamie’ oftewel trouwen binnen de eigen klasse. Hoog­opgeleiden doen meer aan vrijwilligerswerk, en zijn beter in staat te voorkomen dat hun kinderen lager op de sociaal-economische ladder eindigen dan zijzelf.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 16:51:50 #242
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342686
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:43 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het staat iig niet in de krant van vandaag en gisteren.

Overigens telt het CBS vele vormen van inkomensstijgingen en vermogen niet mee in de statistieken (of ze meten het niet meer).
Misschien was het in het AD. Even kijken.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 16:54:03 #243
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165342721
Nog een leuk plaatje, maar dan uit een US-onderzoek. De uitgaven aan onderwijs over de verschillende quintielen, Q5 de rijkste, Q1 de armste.

expenditures-on-children-by-parents-income-1973-2007b.png?w=440&h=264
quote:
Figure 4. Expenditures on children by parents’ income
Spending per child, in 2008 dollars. Inflation adjustment is via the CPI-U-RS. Includes expenditures on child care, education, clothing, toys, games, musical equipment, bicycles, camping equipment, and services and repairs for these items. Q1 is the bottom fifth (quintile) of the income distribution; Q3 is the middle fifth; Q5 is the top fifth. Data source: Sabino Kornrich and Frank Furstenberg, “Investing in Children: Changes in Spending on Children, 1972 to 2007,” Demography, 2013, table 3, using data from the Consumer Expenditure Survey.
Rijke ouders zijn dus van 2 keer zoveel als het gemiddelde, naar 4 keer het gemiddelde gaan uitgeven aan de opvoeding van hun kinderen. Armen zijn amper meer aan hun kinderen gaan besteden.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 16:54:30 #244
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342730
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 16:56:39 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165342759
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 september 2016 @ 16:58:15 #246
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342784
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

They stole our jobs!
Ja. Grappig hoe makkelijk links zichzelf wil verrijken over andermans rug en hoe ze huilen als een ander het beter krijgt ten koste van hen als zij de rijken zijn.

Enige empathie zou je bij ze verwachten.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:00:55 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165342833
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:58 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Ja. Grappig hoe makkelijk links zichzelf wil verrijken over andermans rug en hoe ze huilen als een ander het beter krijgt ten koste van hen.
De socialistische internationale heeft plaatsgemaakt voor een eigen volk eerst socialisme, een nationalistisch socialisme
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:01:21 #248
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342836
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De socialistische internationale heeft plaatsgemaakt voor een eigen volk eerst socialisme, een nationalistisch socialisme
En maar ontkennen.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:02:51 #249
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_165342857
quote:
quote:
Mijn boek laat zien dat een aantal zaken waarover populisten en hun aanhang boos zijn ook wel terecht zijn: ja, het uitbesteden van productie naar Azië heeft de middenklasse heel veel banen en inkomensgroei gekost. En ja, het zijn de superrijken die ongelooflijk veel rijker zijn geworden van al die handel in goederen en kapitaal.''
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 15 september 2016 @ 17:03:50 #250
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342873
quote:
7s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]


[..]

Natuurlijk. Als je het spel speelt win je knikkers.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_165342880
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:58 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Ja. Grappig hoe makkelijk links zichzelf wil verrijken over andermans rug en hoe ze huilen als een ander het beter krijgt ten koste van hen als zij de rijken zijn.

Enige empathie zou je bij ze verwachten.
Zij hebben daar hetzelfde probleem als wij. Groeiende ongelijkheid. In China is de bevolking daar ook niet blij mee.
The view from nowhere.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:05:14 #252
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165342898
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:04 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Zij hebben daar hetzelfde probleem als wij. Groeiende ongelijkheid. In China is de bevolking daar ook niet blij mee.
Kijk niet naar een ander maar naar jezelf. Afgunst maakt mensen zo lelijk.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:07:51 #253
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165342946
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Kijk niet naar een ander maar naar jezelf. Afgunst maakt mensen zo lelijk.
Rechts wordt gedreven door afgunst.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:09:22 #254
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165342977
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Rechts wordt gedreven door afgunst.
Neoliberalen gunnen het andere neoliberalen gewoon.
Liever het vrindje van een miljonair zijn, dan armoedigen in je milieu.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165342986
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:03 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Natuurlijk. Als je het spel speelt win je knikkers.
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:42 schreef Paper_Tiger het volgende:
Er zijn mensen die houden van geld en van consumptie. Er zijn ook mensen daar niets om geven en alleen uit zijn op macht. De fijnste mensen geven om geen van beiden is mijn ervaring.
Jammer dat de fijnste mensen de dupe zijn.
The view from nowhere.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:11:52 #256
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165343029
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:09 schreef deelnemer het volgende:

[..]

[..]

Jammer dat de fijnste mensen de dupe zijn.
Hoe kan je van iets de dupe zijn, als je er niets om geeft?
Zeggen dat je geld niet belangrijk vindt, maar vervolgens wel miepen dat een ander meer belasting moet betalen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_165343046
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:05 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Kijk niet naar een ander maar naar jezelf. Afgunst maakt mensen zo lelijk.
Dat zou mooi zijn. Maar de mensen die niet opletten, worden juist onder de voet gelopen door de super-assertieven.
The view from nowhere.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:13:33 #258
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343063
quote:
15s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:09 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Neoliberalen gunnen het andere neoliberalen gewoon.
Liever het vrindje van een miljonair zijn, dan armoedigen in je milieu.
Dus zijn ze afgunstig, meester manipulator.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:13:45 #259
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343070
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:09 schreef deelnemer het volgende:

[..]


[..]

Jammer dat de fijnste mensen de dupe zijn.
Nee. Helemaal niet. Dat maakt ze juist zo fijn. Tevreden zijn met je bestaan.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:14:45 #260
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343092
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:12 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Dat zou mooi zijn. Maar de mensen die niet opletten, worden juist onder de voet gelopen door de super-assertieven.
Nee. Dat is jouw perceptie.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:15:07 #261
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165343100
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:13 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dus zijn ze afgunstig, meester manipulator.
Afgunstig tegenover armoedzaaiers, of miljonairs?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:15:21 #262
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343108
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

They stole our jobs!
Jij komt altijd met dat Thatcher filmpje aanzetten ("rather have poor poorer"), maar wat is de realiteit?

Die man zegt letterlijk:
"Dat inkomens in de middenklasse in Amerika nagenoeg stilstaan, heeft ook bijgedragen aan minder ongelijkheid in de wereld, maar dat is wel een hele zure bijdrage."


Dat Thatcher filmpje kan dus de ijskast in.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:17:10 #263
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343142
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij komt altijd met dat Thatcher filmpje aanzetten ("rather have poor poorer"), maar wat is de realiteit?

Die man zegt letterlijk:
"Dat inkomens in de middenklasse in Amerika nagenoeg stilstaan, heeft ook bijgedragen aan minder ongelijkheid in de wereld, maar dat is wel een hele zure bijdrage."


Dat Thatcher filmpje kan dus de ijskast in.
nivelleren is dan ook niet noodzakelijkerwijs een feest zo blijkt.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:17:42 #264
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165343156
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij komt altijd met dat Thatcher filmpje aanzetten ("rather have poor poorer"), maar wat is de realiteit?

Die man zegt:
"Dat inkomens in de middenklasse in Amerika nagenoeg stilstaan, heeft ook bijgedragen aan minder ongelijkheid in de wereld, maar dat is wel een hele zure bijdrage."

Dat Thatcher filmpje kan dus de ijskast in.
Wacht even, een stagnerende inkomensontwikkeling voor de middenklasse heeft iets te maken met "the poor poorer"? Hoe belangrijk is het nu helemaal dat een (relatief welvarende) middenklasse er niet op vooruit gaat, als dat parallel loopt aan de inkomensgroei van een enorme hoeveelheid armen.

Op dit soort stellingen is eerder van toepassing dat sommigen lieden pas tevreden zijn als iedereen erop vooruit gaat, dus van arme Afrikanen tot middenklasse Amerikanen, zolang de rijksten der aarde daarvoor de kosten dragen. De olifant geeft aan dat veruit de meeste decielen - en niet alleen de rijksten - vooruitgang hebben geboekt. Dat is de belangrijkste conclusie.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:18:13 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165343170
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij komt altijd met dat Thatcher filmpje aanzetten ("rather have poor poorer"), maar wat is de realiteit?

Die man zegt letterlijk:
"Dat inkomens in de middenklasse in Amerika nagenoeg stilstaan, heeft ook bijgedragen aan minder ongelijkheid in de wereld, maar dat is wel een hele zure bijdrage."


Dat Thatcher filmpje kan dus de ijskast in.
Wat paper tiger zegt

quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:17 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

nivelleren is dan ook niet noodzakelijkerwijs een feest zo blijkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:18:39 #266
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343182
quote:
15s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:15 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Afgunstig tegenover armoedzaaiers, of miljonairs?
Zoals There will be blood duidelijk maakt: uiteindelijk beiden in het wilde westen. De plek waar het discours over competitie de realiteit is.

Maar goed, jezelf ontmaskeren als wannabe crony vind ik prima.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:18:47 #267
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343187
Neoliberalisme blijkt de linkse natte droom te zijn. Alle armoede de wereld uit.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:20:53 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165343228
quote:
14s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:18 schreef Paper_Tiger het volgende:
Neoliberalisme blijkt de linkse natte droom te zijn. Alle armoede de wereld uit.
Links wil niet armoede beeindigen, maar rijkdom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:21:06 #269
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165343232
20160917_FNC603.png

Dit is dus Westerse ongelijkheid, de inkomensgroei van D8 en D9 blijft achter bij D10.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:22:12 #270
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343254
quote:
15s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:17 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Wacht even, een stagnerende inkomensontwikkeling voor de middenklasse heeft iets te maken met "the poor poorer"? Hoe belangrijk is het nu helemaal dat een (relatief welvarende) middenklasse er niet op vooruit gaat, als dat parallel loopt aan de inkomensgroei van een enorme hoeveelheid armen.

Op dit soort stellingen is eerder van toepassing dat sommigen lieden pas tevreden zijn als iedereen erop vooruit gaat, dus van arme Afrikanen tot middenklasse Amerikanen, zolang de rijksten der aarde daarvoor de kosten dragen. De olifant geeft aan dat veruit de meeste decielen - en niet alleen de rijksten - vooruitgang hebben geboekt. Dat is de belangrijkste conclusie.
Thatcher had het over de Engelse armen.

Ook die zijn daadwerkelijk armer geworden. Het filmpje kan dus de ijskast in.

Jouw gekronkel en verschuiven van de doelpalen doet er niets aan af.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:23:08 #271
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343267
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Links wil niet armoede beeindigen, maar rijkdom
Het is vermakelijk ze zo door de mand te zien vallen.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:23:27 #272
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165343278
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:22 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Thatcher had het over de Engelse armen.

Ook die zijn daadwerkelijk armer geworden. Het filmpje kan dus de ijskast in.

Jouw gekronkel en verschuiven van de doelpalen doet er niets aan af.
Je loopt weer te wankelen. Van Engelse armen naar Amerikaanse middenklasse.
De ene keer neem je het op voor de armste 10% van het Westen, de andere keer voor het midden.
Het is in elk geval duidelijk dat je niets geeft om de armste 60% van de wereld.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:24:14 #273
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343294
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Links wil niet armoede beeindigen, maar rijkdom
Het is rechts dat geen fuck geeft om armoede en jullie zijn er het levende bewijs van.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:24:39 #274
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343304
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:22 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Thatcher had het over de Engelse armen.

Ook die zijn daadwerkelijk armer geworden. Het filmpje kan dus de ijskast in.

Jouw gekronkel en verschuiven van de doelpalen doet er niets aan af.
Jij wil gewoon niet delen met de echte armen. Typerend dit.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:25:23 #275
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343321
quote:
15s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:23 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Je loopt weer te wankelen. Van Engelse armen naar Amerikaanse middenklasse.
De ene keer neem je het op voor de armste 10% van het Westen, de andere keer voor het midden.
Het is in elk geval duidelijk dat je niets geeft om de armste 60% van de wereld.
Zegt de machtswellustige machiavellistische manipulator
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:25:30 #276
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_165343323
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het is rechts dat geen fuck geeft om armoede en jullie zijn er het levende bewijs van.
Wij zijn tevreden met ons eigen leven. Afgunst is mij vreemd
a man convinced against his will is of the same opinion still
  donderdag 15 september 2016 @ 17:26:56 #277
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_165343351
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het is rechts dat geen fuck geeft om armoede en jullie zijn er het levende bewijs van.
Het neoliberalisme - enter globalisering, offshoring, multinationalisering - heeft armoede de afgelopen 20 jaar anders effectief weten te verminderen. Linksen kijken naar de rijkste 30% van de inkomensverdeling en mopperen dat de rijken meer zijn gaan verdienen dan de middenklasse.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 15 september 2016 @ 17:26:58 #278
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_165343354
quote:
13s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:24 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Jij wil gewoon niet delen met de echte armen. Typerend dit.
De feitelijke situatie heeft dan ook niets met 'delen' te maken. Zoals je dat aan een tafel met zes kinderen zou doen.

Meer met verdeel en heers politiek.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  donderdag 15 september 2016 @ 17:28:16 #279
177053 Klopkoek
QE for the people