abonnement Unibet Coolblue
pi_164792833


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


pi_164792861
Li Jingliang informed of potential USADA anti-doping violation, temporarily suspended by NSAC

besmet chinees vlees
pi_164806369
Hupla, weer 15 betrapte gewichtheffers. Allemaal van de Spelen van 2008, waaronder 3 Chinese olympisch kampioenen.

http://www.iwf.net/2016/08/24/public-disclosures-5/
quote:
PASHAYEV, Nizami (AZE) – Dehydrochlormethyltestosterone, Oxandrolone, Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
KULESHA, Iryna (BLR) – Dehydrochlormethyltestosterone (S1.1 Anabolic agents)
NOVIKAVA, Nastassia (BLR) – Dehydrochlormethyltestosterone, Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
RYBAKOU, Andrei (BLR) – Dehydrochlormethyltestosterone, Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
CAO, Lei (CHN) – GHRP-2 (S2. Hormones and related substances)
CHEN, Xiexia (CHN) – GHRP-2 (S2. Hormones and related substances)
LIU, Chun Hong (CHN) – Sibutramine (S6. Stimulants), GHRP-2 (S2. Hormones and related substances)
GRABOVETSKAYA, Mariya (KAZ) – Dehydrochlormethyltestosterone, Oxandrolone, Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
MANEZA, Maya (KAZ) – Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
NEKRASSOVA, Irina (KAZ) – Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
SEDOV, Vladimir (KAZ) – Stanozolol (S1.1 Anabolic agents)
AKKAEV, Khadzhimurat (RUS) – Dehydrochlormethyltestosterone (S1.1 Anabolic agents)
LAPIKOV, Dmitry (RUS) – Dehydrochlormethyltestosterone (S1.1 Anabolic agents)
DAVYDOVA, Natalya (UKR) – Dehydrochlormethyltestosterone (S1.1 Anabolic agents)
KOROBKA, Olha (UKR) – Dehydrochlormethyltestosterone (S1.1 Anabolic agents)
pi_164806482
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 09:50 schreef TheArt het volgende:
Hupla, weer 15 betrapte gewichtheffers. Allemaal van de Spelen van 2008, waaronder 3 Chinese olympisch kampioenen.

http://www.iwf.net/2016/08/24/public-disclosures-5/

[..]

Dat ruimt lekker op ^O^

En allemaal met testosteron en/of stanozolol. Verbaast me dat het niet eerder is ontdekt
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 09:57:45 #5
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164806501
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 09:50 schreef TheArt het volgende:
Hupla, weer 15 betrapte gewichtheffers. Allemaal van de Spelen van 2008, waaronder 3 Chinese olympisch kampioenen.

http://www.iwf.net/2016/08/24/public-disclosures-5/

[..]

Sedov _O-

Die stond op het Kazakhs kampioenschap eerder dit jaar met een t-shirt waarmee hij protesteerde tegen Ilyin te schreeuwen en doen en werd gediskwalificeerd :')

Nou was de positieve hertest van Sedov al uitgelekt, maar die Chinezen nog niet volgens mij..je verwacht het ook niet.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 24 augustus 2016 @ 09:58:15 #6
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164806513
Kunnen ze dat gewichtheffen niet gewoon opheffen :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 09:58:34 #7
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164806519
Nou is het gewichtheffen in Rio natuurlijk al een weekje afgelopen (of iets langer zelfs?), dus het wordt hoog tijd dat de eerste echte namen daar naar buiten komen :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 10:00:29 #8
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164806558
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 09:50 schreef TheArt het volgende:

KOROBKA, Olha (UKR) – Dehydrochlormethyltestosterone (S1.1 Anabolic agents)
Leuk ook trouwens, krijgt Samoa op zo'n manier hun eerste olympische medaille ooit :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_164806847
Van de 15 hebben er dus 11 een medaille gepakt _O-
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 10:30:13 #10
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164807159
Gaat lekker met die medailles.

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_164807212
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:30 schreef heywoodu het volgende:
Gaat lekker met die medailles.

[ afbeelding ]
Is dit Beijing ?
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 10:32:38 #12
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164807219
quote:
3s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:32 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Is dit Beijing ?
:Y
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 10:33:09 #13
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164807235
"Vacant" was overigens Sibel Özkan, tot een maandje geleden ofzo.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 24 augustus 2016 @ 10:39:13 #14
14505 OProg
A Life in Music
pi_164807380
De Chinese mannen hebben het goed voor elkaar, kunnen de vrouwen daar een voorbeeld aan nemen. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 10:41:42 #15
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164807429
Even wat mooie afbeeldingen van Korobka, voor de beeldvorming.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_164807517
quote:
17s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:41 schreef heywoodu het volgende:
Even wat mooie afbeeldingen van Korobka, voor de beeldvorming.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker hoor.
U MAD?
pi_164808119
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:30 schreef heywoodu het volgende:
Gaat lekker met die medailles.

[ afbeelding ]
en dat is dan olympisch :')
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 11:18:39 #18
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164808485
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:06 schreef franklop het volgende:

[..]

en dat is dan olympisch :')
Het zou aan de andere kant ook best kut zijn, juist een sport van de Spelen trappen waar men wél aan de lopende band allerlei sporters pakt, ook al zijn het de allergrootste namen. Kunnen heel veel andere sportbonden nog wat van leren :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_164809045
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:18 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het zou aan de andere kant ook best kut zijn, juist een sport van de Spelen trappen waar men wél aan de lopende band allerlei sporters pakt, ook al zijn het de allergrootste namen. Kunnen heel veel andere sportbonden nog wat van leren :+
Heb het idee dat de gewichtheffers nog dommer zijn dan Bonnie StClaire. Tis toch zo bizar dom dit allemaal.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_164809152
Ook alleen maar zelfde landen die betrapt worden, de anderen 'houden' zich nog netjes
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 11:47:58 #21
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164809184
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:46 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ook alleen maar zelfde landen die betrapt worden, de anderen 'houden' zich nog netjes
Drie olympisch kampioenen uit China zijn betrapt...dat is op zich wel een dingetje.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_164809191
quote:
3s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:45 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Lekker hoor.
hoe zou het in het kruis ruiken?
pi_164809207
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Drie olympisch kampioenen uit China zijn betrapt...dat is op zich wel een dingetje.
En alleen maar vrouwen ook, hebben die soms andere begeleiding of zo
pi_164810139
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoe zou het in het kruis ruiken?
-O-
U MAD?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 24 augustus 2016 @ 13:15:52 #25
426493 crew  PippenScottie
pi_164811285
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Drie olympisch kampioenen uit China zijn betrapt...dat is op zich wel een dingetje.
Had Beijing geen luikje in het dopinglab? Amateurs.
  woensdag 24 augustus 2016 @ 13:30:53 #26
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164811669
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 24 augustus 2016 @ 13:45:16 #27
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_164812008
gepakt worden op stanozolol is wel een :') waard.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 24 augustus 2016 @ 14:40:13 #28
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_164813561
zijn er inmiddels nog wel gewichtheffers over?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 24 augustus 2016 @ 16:40:51 #29
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_164816355
Wie durft er nog te beweren dat alle Britse wielrenners NIET opgepompt waren?

2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_164817473
Heeft ze twee tepels op haar linkerborst?
in a crowd you lose humanity
  woensdag 24 augustus 2016 @ 17:42:34 #31
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_164817690
Ik gok een stuk ijzer

Altijd handig als je panne krijgt met je fiets
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_164818945
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:40 schreef buzz1291 het volgende:
Wie durft er nog te beweren dat alle Britse wielrenners NIET opgepompt waren?

[ afbeelding ]
incl tepelpiercings :D
pi_164835393
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:30 schreef heywoodu het volgende:
Gaat lekker met die medailles.

[ afbeelding ]
Haha, die überlange Thaise naam bij de -53 kg vrouwen. :)
pi_164861741
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Drie olympisch kampioenen uit China zijn betrapt...dat is op zich wel een dingetje.
Straks houden ze nog te weinig finalisten over om alle podiumplekken te vullen. :)
pi_164958833
A Canadian wrestler who won gold at the 2014 Commonwealth Games has been given a four-year ban after testing positive for meldonium.

Tamerlan Tagziev, 34, was found to have traces of the drug, also known as mildronate, during an in-competition test in May.

Tagziev, who emigrated from Russia in 2009 and lives in Toronto, has competed for Canada since 2012 and also won a silver medal at the Pan American Championships in 2013 and a bronze at the Pan Am Games in 2015. He did not compete for Canada at the recent Olympic Games in Rio.
pi_165006254
http://www.eurosport.com/(...)o5814287/story.shtml

Hoeveel procent van de aangekondigde positieve tests is nu bekend gemaakt?
pi_165051627
cyclingtips twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 08:00:43 Two-time Paralympic gold medalist Michael Gallagher to miss Rio after positive test for EPO. https://t.co/ex87znMF6d https://t.co/nbwDSUlTrA reageer retweet
pi_165053553
quote:
Just days after Yogeshwar Dutt's London Olympics bronze was upgraded to silver, the star Indian wrestler's medal may now get converted into gold with champion Toghrul Asgarov also returning positive for banned substance, a media report said on Friday.

According to the report, Asgarov of Azerbaijan, who won the gold medal in the men's 60kg freestyle category at the 2012 London Games, has tested positive for consuming performance enhancing drugs.
pi_165058404
pjvazel twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:07:32 WADA reportsApproved Therapeutic Use Exemptions (TUE) in ADAMs increase by 40-50% every year!2013: 6362014: 897 (+41%)2015: 1330 (+48%) reageer retweet
Uh... :')
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 3 september 2016 @ 16:58:15 #41
408813 crew  trein2000
pi_165058900
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
pjvazel twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:07:32 WADA reportsApproved Therapeutic Use Exemptions (TUE) in ADAMs increase by 40-50% every year!2013: 6362014: 897 (+41%)2015: 1330 (+48%) reageer retweet
Uh... :')
Dit is toch allang bekend van allerlei "medicijnen"
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_165058932
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:58 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Dit is toch allang bekend van allerlei "medicijnen"
Ja, maar het groeit dus explosief. 2013 naar 2015 meer dan een verdubbeling.
pi_165072873
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
pjvazel twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:07:32 WADA reportsApproved Therapeutic Use Exemptions (TUE) in ADAMs increase by 40-50% every year!2013: 6362014: 897 (+41%)2015: 1330 (+48%) reageer retweet
Uh... :')
Dit is pure speculatie van mijn kant, maar kan dit niet gewoon te maken hebben met het feit dat ADAMS steeds meer gebruikers krijgt?
pi_165073108
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:40 schreef buzz1291 het volgende:
Wie durft er nog te beweren dat alle Britse wielrenners NIET opgepompt waren?

[ afbeelding ]
ik heb de bron gevonden.
http://www.ebay.co.uk/usr/easy-peezy
pi_165291495
Is weer wat groots aan het gebeuren. Een groep hackers genaamd Fancy Bear's heeft de website van WADA weten te hacken en dreigt regelmatig nieuwe stukken naar buiten te gooien. Het eerste deel is vandaag aan de beurt en betreft Simone Biles, Venus en Serena Williams en basketbalster Elena Delle Donne. Zij zouden allemaal doping hebben genomen onder de noemer van 'therapeutisch gebruik'. Het bekende riedeltje zeg maar.

Biles: methylphenidate en amphetamines
Delle Donne: amphetamines en hydrocortisone
Serena Williams: opioids oxycodone, hydromophone, prednisone, prednisolone en methylprednisolone :D





pi_165291723
Je verwacht het niet :) Kom maar op met de resterende namen
pi_165291731
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:31 schreef TheArt het volgende:
Is weer wat groots aan het gebeuren. Een groep hackers genaamd Fancy Bear's heeft de website van WADA weten te hacken en dreigt regelmatig nieuwe stukken naar buiten te gooien. Het eerste deel is vandaag aan de beurt en betreft Simone Biles, Venus en Serena Williams en basketbalster Elena Delle Donne. Zij zouden allemaal doping hebben genomen onder de noemer van 'therapeutisch gebruik'. Het bekende riedeltje zeg maar.

Biles: methylphenidate en amphetamines
Delle Donne: amphetamines en hydrocortisone
Serena Williams: opioids oxycodone, hydromophone, prednisone, prednisolone en methylprednisolone :D

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
dat zal wel wat stof doen opwaaien dan :)
pi_165292075
Serena is wel een van de meest flagrante gevallen aan het worden he :')

Een paardenmiddel als prednison mogen gebruiken om Miami (2014) te winnen _O-
  dinsdag 13 september 2016 @ 14:10:46 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_165292231
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:42 schreef Frozen-assassin het volgende:
Je verwacht het niet :) Kom maar op met de resterende namen
Gelijk alle grote namen :D Al is Biles niet zo heel groot :') :D
pi_165292576
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:31 schreef TheArt het volgende:
Fancy Bear
godver, Serena pakte gewoon roids op recept
pi_165292688
even de website: http://fancybear.net/
pi_165292711
Een hack uit Russische hoek neem ik aan? Gelet op dat ze met 3 Amerikanen komen. Terugpak actie voor schorsing Rio lijkt me.

Leggen ze hiermee het Amerikaanse dopingsysteem bloot? Gewoon zorgen dat je op recept van alles mag slikken zodat je er niet op gepakt kunt worden _O-
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 14:37:10 #53
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165292730
Even afwachten of het echt blijkt te zijn ofzo.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165292787
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:37 schreef heywoodu het volgende:
Even afwachten of het echt blijkt te zijn ofzo.
denk je dat ze die documenten zelf hebben gemaakt van het ADAMS system? en wie gaat het bevestigen?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 14:41:02 #55
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165292809
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

denk je dat ze die documenten zelf hebben gemaakt van het ADAMS system? en wie gaat het bevestigen?
Dat is het lastige eraan natuurlijk, maar het klakkeloos geloven lijkt me ook niet zo handig.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165292834
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:41 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat is het lastige eraan natuurlijk, maar het klakkeloos geloven lijkt me ook niet zo handig.
https://www.google.nl/sea(...)a&tbs=qdr:w&start=10

moet je maar even kijken of daar betrouwbare bronnen bij zitten
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 14:44:35 #57
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165292886
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

https://www.google.nl/sea(...)a&tbs=qdr:w&start=10

moet je maar even kijken of daar betrouwbare bronnen bij zitten
Hooguit wat sites die het melden :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165293032
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:44 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hooguit wat sites die het melden :+
denk dat het nog wat tijd nodig heeft om te ontwikkelen
pi_165293046
Het is wachten op reactie vanuit organisatie van ADAMS/WADA/USADA
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 14:52:43 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165293060
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

denk dat het nog wat tijd nodig heeft om te ontwikkelen
Uiteraard, maar voorlopig is het nog wel erg vroeg om gelijk aan te nemen dat het allemaal echt is.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165293094
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:52 schreef Frozen-assassin het volgende:
Het is wachten op reactie vanuit organisatie van ADAMS/WADA/USADA
ik denk dat ze stil blijven, dat is ook de beste strategie, anders geeft het te veel publiciteit
pi_165293139
Het past iig goed bij de eerder genoemde extreme toename aan TUA's en de opmerkingen van de Movistar-dokter, beide tekenen aan de wand.
pi_165293180
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:52 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Uiteraard, maar voorlopig is het nog wel erg vroeg om gelijk aan te nemen dat het allemaal echt is.
Begrijpelijk hoor, maar zou er door westerse media ook zo gereageerd worden als het een westerse hack betrof en Russische namen?
  dinsdag 13 september 2016 @ 15:16:44 #64
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_165293653
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Het past iig goed bij de eerder genoemde extreme toename aan TUA's en de opmerkingen van de Movistar-dokter, beide tekenen aan de wand.
Wat zei die dokter/
  dinsdag 13 september 2016 @ 15:17:00 #65
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_165293664
Iemand nog een panic room beschikbaar?
pi_165293735
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:52 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Uiteraard, maar voorlopig is het nog wel erg vroeg om gelijk aan te nemen dat het allemaal echt is.
het is wel echt, maar beetje moeilijk om te bewijzen omdat er TUE"s zijn. wij kunnen niet bewijzen dat deze onterecht waren, alleen kan je wel begrijpen dat zieke atleten niet aan de top kunnen presteren.

Als die russen Tue's hadden aangevraagd voor dat meldownium, was er ook niet veel aan de hand.
  dinsdag 13 september 2016 @ 15:21:41 #67
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_165293759
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is wel echt, maar beetje moeilijk om te bewijzen omdat er TUE"s zijn. wij kunnen niet bewijzen dat deze onterecht waren, alleen kan je wel begrijpen dat zieke atleten niet aan de top kunnen presteren.
Moet nog na zijn te gaan wie TUEs hebben.
pi_165293827
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:21 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Moet nog na zijn te gaan wie TUEs hebben.
je bedoelt actieve? deze waren oud
pi_165294120
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:16 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wat zei die dokter/
2WheelTonio twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 23:10:13 Dr. Roa says, “It's not normal that Froome at 27 years old didn't do much, and now is a superman. Time will tell.” reageer retweet
2WheelTonio twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 23:13:09 Dr. Roa: “It could be that Sky are using medications, or alternative practices that now are not considered illegal.” reageer retweet
Gaat nog verder over Froome op Ventoux, met zijn bizarre demarrage gecombineerd met het uitblijven van stijging in hartslag en suggereert zelfs technologische hulp.

Wat mij betreft is het nogal een dingetje dat een dokter van het ene topteam dit soort dingen over het andere topteam zegt, maar dit wordt genegeerd door Angelsaksische (en ook Nederlandse) media. Zoals ik ook hintte in de post richting Heywoodu, dit vind ik erg verwerpelijk van deze media. Door dit soort zaken krijg je Russische / Turkse / Chinese complottheorieën over de rol van onze media. International discourse power.

Edit: overigens niet een officiële dokter van Movistar volgens mij, maar meer iemand die renners van o.a. Movistar wetenschappelijk onderzoekt. Maakt wel wat verschil moet ik toegeven :+

[ Bericht 4% gewijzigd door _-_ratjetoe_-_ op 13-09-2016 16:00:42 ]
pi_165294331
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

2WheelTonio twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 23:10:13 Dr. Roa says, “It's not normal that Froome at 27 years old didn't do much, and now is a superman. Time will tell.” reageer retweet
2WheelTonio twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 23:13:09 Dr. Roa: “It could be that Sky are using medications, or alternative practices that now are not considered illegal.” reageer retweet
Gaat nog verder over Froome op Ventoux, met zijn bizarre demarrage gecombineerd met het uitblijven van stijging in hartslag en suggereert zelfs technologische hulp.

Wat mij betreft is het nogal een dingetje dat een dokter van het ene topteam dit soort dingen over het andere topteam zegt, maar dit wordt genegeerd door Angelsaksische (en ook Nederlandse) media. Zoals ik ook hintte in de post richting Heywoodu, dit vind ik erg verwerpelijk van deze media. Door dit soort zaken krijg je Russische / Turkse / Chinese complottheorieën over de rol van onze media. International discourse power.
dat van die motortjes en magnetische wielen was al langer bekend :+
pi_165294440
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:45 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat van die motortjes en magnetische wielen was al langer bekend :+
Punt is dat het nogal uitmaakt wie iets zegt, zeker gezien wat we weten over de omerta in het wielrennen. Als mensen binnen het wielrennen zich gaan uitspreken richting bepaalde renners of teams, weet je dat het stinkt.
pi_165294534
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:48 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Punt is dat het nogal uitmaakt wie iets zegt, zeker gezien wat we weten over de omerta in het wielrennen. Als mensen binnen het wielrennen zich gaan uitspreken richting bepaalde renners of teams, weet je dat het stinkt.
ik heb dit jaar geen demarrage van Froome gezien in de Tour, waar hij voorgaande jaren het meerdere malen op alien wijze deed.
pi_165294603
Four Paralympians Just Ran The 1500m Faster Than Anyone At The Rio Olympics Final

how the fuck is dat mogelijk?? 20 tue's per deelnemer???

http://www.huffingtonpost(...)d3a8e4b03d2d459b7e78
pi_165294975
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik heb dit jaar geen demarrage van Froome gezien in de Tour, waar hij voorgaande jaren het meerdere malen op alien wijze deed.
Op basis van zijn optredens sinds er wat meer getest wordt op motortjes, valt het niet uit te sluiten inderdaad. Aan de andere kant is hij nog steeds de beste, dus lijkt geen motortje nodig te hebben - dus met een motortje nam je wel een extreem groot risico Sky zijnde. Een Froome gepakt op een of ander middeltje zou erg zijn, maar op een motortje... Zie de aandacht voor nobuddy Femke.
pi_165295006
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:53 schreef THEFXR het volgende:
Four Paralympians Just Ran The 1500m Faster Than Anyone At The Rio Olympics Final

how the fuck is dat mogelijk?? 20 tue's per deelnemer???

http://www.huffingtonpost(...)d3a8e4b03d2d459b7e78
1500m was een extreem tactische race, die tijden kon een amateur waarschijnlijk ook wel open - dit is meer een mediageniek verhaal volgens mij.
pi_165295112
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Op basis van zijn optredens sinds er wat meer getest wordt op motortjes, valt het niet uit te sluiten inderdaad. Aan de andere kant is hij nog steeds de beste, dus lijkt geen motortje nodig te hebben - dus met een motortje nam je wel een extreem groot risico Sky zijnde. Een Froome gepakt op een of ander middeltje zou erg zijn, maar op een motortje... Zie de aandacht voor nobuddy Femke.
Femke was de waarschuwing aan de pro's we gaan er beter op testen, niet meer die aangekondigde testen vooraf. zo dat ze tijdig maatregelen konden nemen, De UCI wil eigenlijk niet dat toppers gepakt worden, is slecht voor de sport, dus voor hun inkomen.
Dat zie je met Froome duidelijk, had geschorst moeten worden voor een stuk hardlopen zonder fiets, maar wordt gewoon handen boven het hoofd gehouden.
We zitten nu in andere tijden dan Landis die in de gele trui positief test.
pi_165296054
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Femke was de waarschuwing aan de pro's we gaan er beter op testen, niet meer die aangekondigde testen vooraf. zo dat ze tijdig maatregelen konden nemen, De UCI wil eigenlijk niet dat toppers gepakt worden, is slecht voor de sport, dus voor hun inkomen.
Ja, dat denk ik ook.
Naar mijn idee was het pakken van Femke het signaal van de UCI, waarmee ze wilden zeggen: "ja, hoor eens, dat met die motoren is nou wel echt uit, stoppen ermee, want dit schaadt het wielrennen teveel."
quote:
Dat zie je met Froome duidelijk, had geschorst moeten worden voor een stuk hardlopen zonder fiets, maar wordt gewoon handen boven het hoofd gehouden.

Nou, geschorst, hooguit gediskwalificeerd en zelfs dat was overdreven geweest. Hem er voor te belonen, wat gedaan is, is dan weer het andere uiterste en daarmee werd hem inderdaad de hand over het hoofd gehouden.
in a crowd you lose humanity
pi_165296131
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:40 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ja, dat denk ik ook.
Naar mijn idee was het pakken van Femke het signaal van de UCI, waarmee ze wilden zeggen: "ja, hoor eens, dat met die motoren is nou wel echt uit, stoppen ermee, want dit schaadt het wielrennen teveel."

[..]

Nou, geschorst, hooguit gediskwalificeerd en zelfs dat was overdreven geweest. Hem er voor te belonen, wat gedaan is, is dan weer het andere uiterste en daarmee werd hem inderdaad de hand over het hoofd gehouden.
idd DQ, verkeerd verwoord van mijn kant
pi_165296134
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:53 schreef THEFXR het volgende:
Four Paralympians Just Ran The 1500m Faster Than Anyone At The Rio Olympics Final

how the fuck is dat mogelijk?? 20 tue's per deelnemer???

http://www.huffingtonpost(...)d3a8e4b03d2d459b7e78
Haha welnee, op OS was het extreem tactisch bij de heren. Bij Paralympics hadden ze kennelijk zin om flink door te lopen. Dit is gewoon leuk verhaaltje voor op internet, maar als je de paralympiers bij de olympische lopers zet dan verliezen ze allemaal
pi_165296147
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:08 schreef THEFXR het volgende:

Dat zie je met Froome duidelijk, had geschorst moeten worden voor een stuk hardlopen zonder fiets, maar wordt gewoon handen boven het hoofd gehouden.
_O-
pi_165296227
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:43 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Haha welnee, op OS was het extreem tactisch bij de heren. Bij Paralympics hadden ze kennelijk zin om flink door te lopen. Dit is gewoon leuk verhaaltje voor op internet, maar als je de paralympiers bij de olympische lopers zet dan verliezen ze allemaal
wat zijn dit nu weer voor sprookjes!, de tijden is wat telt, het is geen voetbal met tactische aspecten, gewoon zo hard mogelijk rennen, hoe moeilijk kan het zijn, zeg.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 16:48:22 #82
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165296266
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat zijn dit nu weer voor sprookjes!, de tijden is wat telt, het is geen voetbal met tactische aspecten, gewoon zo hard mogelijk rennen, hoe moeilijk kan het zijn, zeg.
We hebben een kenner in de zaal.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165296313
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat zijn dit nu weer voor sprookjes!, de tijden is wat telt, het is geen voetbal met tactische aspecten, gewoon zo hard mogelijk rennen, hoe moeilijk kan het zijn, zeg.
Echt he, laffe jongens zijn het.
pi_165296433
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:31 schreef TheArt het volgende:
Is weer wat groots aan het gebeuren. Een groep hackers genaamd Fancy Bear's heeft de website van WADA weten te hacken en dreigt regelmatig nieuwe stukken naar buiten te gooien. Het eerste deel is vandaag aan de beurt en betreft Simone Biles, Venus en Serena Williams en basketbalster Elena Delle Donne. Zij zouden allemaal doping hebben genomen onder de noemer van 'therapeutisch gebruik'. Het bekende riedeltje zeg maar.

Biles: methylphenidate en amphetamines
Delle Donne: amphetamines en hydrocortisone
Serena Williams: opioids oxycodone, hydromophone, prednisone, prednisolone en methylprednisolone :D

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier zullen we wel niks meer over horen.
pi_165296480
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:54 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Hier zullen we wel niks meer over horen.
ik zie wel erg veel Russische bronnen die hierover berichten.
pi_165296504
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 14:52 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Uiteraard, maar voorlopig is het nog wel erg vroeg om gelijk aan te nemen dat het allemaal echt is.
dit is een solide bron, nu moet FOK het ook publiceren
http://thenewdaily.com.au(...)/13/wada-hacking-us/
pi_165296989
Ok, het is nu viral op twitter.
  Redactie Sport dinsdag 13 september 2016 @ 17:26:39 #88
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_165297136
Biles, wat doe je
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport dinsdag 13 september 2016 @ 17:31:34 #89
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_165297259
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 15:53 schreef THEFXR het volgende:
Four Paralympians Just Ran The 1500m Faster Than Anyone At The Rio Olympics Final

how the fuck is dat mogelijk?? 20 tue's per deelnemer???

http://www.huffingtonpost(...)d3a8e4b03d2d459b7e78
Ze zijn alleen maar slechtziend he. Het enige wat hen tegenhoudt is hun zicht, lichamelijk zijn ze daar prima toe in staat.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_165297390
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 17:31 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Ze zijn alleen maar slechtziend he. Het enige wat hen tegenhoudt is hun zicht, lichamelijk zijn ze daar prima toe in staat.
oh :{
pi_165297537
OlympicStatman twitterde op dinsdag 13-09-2016 om 17:44:01 #Olympics IOC disqualifies Maria Abakumova and strips her of javelin medal from 2008 Olympics. reageer retweet
wow, paar maanden later en het was verjaard.
pi_165297580
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:54 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Hier zullen we wel niks meer over horen.
wada_ama twitterde op dinsdag 13-09-2016 om 17:47:38 WADA Confirms Attack by Russian Cyber Espionage Group: https://t.co/PTBIxeOM9w reageer retweet
pi_165297832
Volgens mij mis ik wat het grote nieuws nou precies is? Dat iemand met een auto-immuunziekte steroiden neemt en dat iemand anders, met toestemming, wel eens wat pijnstillende middelen heeft genomen.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 18:06:56 #94
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165297932
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 17:45 schreef THEFXR het volgende:
OlympicStatman twitterde op dinsdag 13-09-2016 om 17:44:01 #Olympics IOC disqualifies Maria Abakumova and strips her of javelin medal from 2008 Olympics. reageer retweet
wow, paar maanden later en het was verjaard.
Ze hebben de afgelopen maanden niet voor niks flink zitten hertesten van 2008 en 2012 he :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165297966
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ze hebben de afgelopen maanden niet voor niks flink zitten hertesten van 2008 en 2012 he :P
niemand herinnert wie het was of wie nu de bronzen plak krijgt :D
pi_165297968
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:01 schreef wimderon het volgende:
Volgens mij mis ik wat het grote nieuws nou precies is? Dat iemand met een auto-immuunziekte steroiden neemt en dat iemand anders, met toestemming, wel eens wat pijnstillende middelen heeft genomen.
Serena heeft toch geen auto-immuunziekte? En die heeft de meeste, nogal wat verder gaande dan pijnstillende, TUE's. Tijdens grote toernooien.
pi_165298004
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:01 schreef wimderon het volgende:
Volgens mij mis ik wat het grote nieuws nou precies is? Dat iemand met een auto-immuunziekte steroiden neemt en dat iemand anders, met toestemming, wel eens wat pijnstillende middelen heeft genomen.
nou, als je ziek bent, zit je normaal thuis ipv te spelen om miljoenen. deze atleten gaan tot het uiterste om voordeel te krijgen.
pi_165298028
ook even de twitter van deze hackers, aangezien dit ene voorproefje is en er nog meer komt.
https://twitter.com/FancyBears
pi_165298336
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:08 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Serena heeft toch geen auto-immuunziekte? En die heeft de meeste, nogal wat verder gaande dan pijnstillende, TUE's. Tijdens grote toernooien.
Serena heeft pijnstillers/ontstekingsremmers gebruikt. Van wat ik lees weinig schokkend allemaal. In 2014 (maart, mei, november) en 2015 (tijdens RG) voorafgegaan of gevolgd door retirements, walkovers of een periode van inactiviteit als ik het zo even bekijk.
pi_165298635
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:28 schreef wimderon het volgende:

[..]

Serena heeft pijnstillers/ontstekingsremmers gebruikt. Van wat ik lees weinig schokkend allemaal. In 2014 (maart, mei, november) en 2015 (tijdens RG) voorafgegaan of gevolgd door retirements, walkovers of een periode van inactiviteit als ik het zo even bekijk.




beetje vreemd dat ze op latere leeftijd ziek worden ipv als tiener.
pi_165298706
meer tennis tests info hier: http://tennishasasteroidproblem.blogspot.nl/
pi_165298819
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat zijn dit nu weer voor sprookjes!, de tijden is wat telt, het is geen voetbal met tactische aspecten, gewoon zo hard mogelijk rennen, hoe moeilijk kan het zijn, zeg.
Wat een onzin! Op de Spelen gaat het om de medailles. Sprint is een ander verhaal maar neem nu de marathon. Totaal andere wedstrijd dan een doorsnee marathon. 1500m is net zo goed al een afstand waarbij er naar elkaar wordt gekeken. Wie wil er op kop lopen? Dat zijn meestal niet de favorieten die meteen op kop gaan lopen. Iemand met een snel eindschot wil dat zeker niet. Die wil juist een gecontroleerde race.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2016 @ 18:54:04 #103
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165298867
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

niemand herinnert wie het was of wie nu de bronzen plak krijgt :D
Als je atletiek niet volgt ken je haar niet nee, nu niet en een dag nadat ze haar medaille won ook niet.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165298911
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:52 schreef alpeko het volgende:

[..]

Wat een onzin! Op de Spelen gaat het om de medailles. Sprint is een ander verhaal maar neem nu de marathon. Totaal andere wedstrijd dan een doorsnee marathon. 1500m is net zo goed al een afstand waarbij er naar elkaar wordt gekeken. Wie wil er op kop lopen? Dat zijn meestal niet de favorieten die meteen op kop gaan lopen. Iemand met een snel eindschot wil dat zeker niet. Die wil juist een gecontroleerde race.
heb ik je toch getriggered ;) :P :Y
pi_165298974
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:55 schreef THEFXR het volgende:

[..]

heb ik je toch getriggered ;) :P :Y
Als dat je doel is kun je ook gewoon een PM sturen ipv ongefundeerde uitspraken doen
pi_165298988
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:57 schreef alpeko het volgende:

[..]

Als dat je doel is kun je ook gewoon een PM sturen ipv ongefundeerde uitspraken doen
het klonk wel logisch enzo
pi_165299277
RachelAxon twitterde op dinsdag 13-09-2016 om 19:00:45 Strong statement from @usantidoping CEO Travis Tygart re: Russian hack of U.S. athlete info in WADA system. https://t.co/VMJqy0rLTH reageer retweet
pi_165300313
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 18:28 schreef wimderon het volgende:

[..]

Serena heeft pijnstillers/ontstekingsremmers gebruikt. Van wat ik lees weinig schokkend allemaal. In 2014 (maart, mei, november) en 2015 (tijdens RG) voorafgegaan of gevolgd door retirements, walkovers of een periode van inactiviteit als ik het zo even bekijk.
Miami, 2014? Ik zie geen retirements vooraf of na afloop, alleen wat slechte resultaten. Ze heeft een TUE van 21 t/m 30 maart, precies tijdens Miami waar ze uiteindelijk wint. Ze krijgt op 2 april (!) een autorisatie van de ITF. Met de kennis over wegmoffelen van dopinggevallen in het tennis, plus de vele geruchten over silent bans, lijkt me dit nogal nieuwswaardig. En prednison is een middel dat zelfs wat verder gaat dan het gebruikelijke cortisol, waar ook al vaak vraagtekens bij gezet worden. Het staat niet voor niets op de dopinglijst.

Natuurlijk kan je overal weer een verhaal voor bedenken, daar kan je in meegaan als sportvolger, je kan het ook met een korrel zout nemen.
pi_165300355
Toch wel apart hoe nu.nl hierover rapporteert:
quote:
Russische spionnen lekken medische gegevens WADA
Foto: ANP
Gepubliceerd: 13 september 2016 18:47
Laatste update: 13 september 2016 19:12

Russische cyberspionnen hebben het internationale dopingagentschap WADA aangevallen. Ze drongen door tot de systemen via een account dat was aangemaakt voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
De aanvallers zagen gegevens van sporters, waaronder vertrouwelijke medische gegevens.

De hackers ontdekten onder meer welke atleten om medische redenen toestemming hadden gekregen om verboden middelen te gebruiken. Een deel daarvan hebben de hackers naar buiten gebracht.

De WADA bevestigde de aanval dinsdag op de website. Volgens de waakhond zijn er geen aanwijzingen dat andere gegevens in handen van de hackers zijn gevallen.

''Laat het duidelijk zijn dat deze criminele daden erg schadelijk zijn voor de pogingen om Rusland weer te vertrouwen'', zei WADA-baas Olivier Niggli.

Stepanova
Vorige maand bleek al dat het WADA-account van de Russische atlete Yulia Stepanova was gehackt. De aanvallers probeerden waarschijnlijk haar verblijfplaats te achterhalen.

Stepanova is een klokkenluider die de grootschalige doping in de Russische sport naar buiten bracht. Vanwege het dopingsysteem werd Rusland deels geweerd van de Olympische Spelen en volledig buitengesloten van de Paralympische Spelen.
Duidelijke framing. Geen namen noemen, het "Russische spionnen" noemen, Russische dopingprobleem nog even oprakelen.

Nogmaals, hier was denk ik anders over bericht als het over Russische toppers was gegaan en een niet-Russische hack.
pi_165300618
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 19:50 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Toch wel apart hoe nu.nl hierover rapporteert:

[..]

Duidelijke framing. Geen namen noemen, het "Russische spionnen" noemen, Russische dopingprobleem nog even oprakelen.

Nogmaals, hier was denk ik anders over bericht als het over Russische toppers was gegaan en een niet-Russische hack.
en fok frontpage rapporteert niks
pi_165302121
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 19:48 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Miami, 2014? Ik zie geen retirements vooraf of na afloop, alleen wat slechte resultaten. Ze heeft een TUE van 21 t/m 30 maart, precies tijdens Miami waar ze uiteindelijk wint. Ze krijgt op 2 april (!) een autorisatie van de ITF. Met de kennis over wegmoffelen van dopinggevallen in het tennis, plus de vele geruchten over silent bans, lijkt me dit nogal nieuwswaardig.

Teruggetrokken uit Qatar door een 'back injury', waar ze tijdens de slecht verlopen Australian Open al last van had en uiteindelijk in Miami wat tegen kreeg. Na Miami wel gespeeld in Charleston, maar gezien het resultaat (kansloze nederlaag tegen Cepelova in de eerste ronde) zijn daar alleen wat centjes opgehaald. Vervolgens een maand niet meer gespeeld en in haar eerste toernooi daarna meteen weer op moeten geven in de halve finale.

quote:
En prednison is een middel dat zelfs wat verder gaat dan het gebruikelijke cortisol, waar ook al vaak vraagtekens bij gezet worden. Het staat niet voor niets op de dopinglijst.
Alles waar je een TUE voor nodig hebt staat op de dopinglijst.

quote:
Natuurlijk kan je overal weer een verhaal voor bedenken, daar kan je in meegaan als sportvolger, je kan het ook met een korrel zout nemen.
Je kunt ook de overdreven kritische sportvolger uit gaan hangen en overal iets verdachts in willen zien, maar wat er nu gelekt is toont helemaal niets opvallends aan. Ja, dat de zusjes Williams hun zaakjes prima op orde hebben, wat ik best opvallend vind.
pi_165302440
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 20:59 schreef wimderon het volgende:

[..]

Teruggetrokken uit Qatar door een 'back injury', waar ze tijdens de slecht verlopen Australian Open al last van had en uiteindelijk in Miami wat tegen kreeg. Na Miami wel gespeeld in Charleston, maar gezien het resultaat (kansloze nederlaag tegen Cepelova in de eerste ronde) zijn daar alleen wat centjes opgehaald. Vervolgens een maand niet meer gespeeld en in haar eerste toernooi daarna meteen weer op moeten geven in de halve finale.

[..]

Alles waar je een TUE voor nodig hebt staat op de dopinglijst.

[..]

Je kunt ook de overdreven kritische sportvolger uit gaan hangen en overal iets verdachts in willen zien, maar wat er nu gelekt is toont helemaal niets opvallends aan. Ja, dat de zusjes Williams hun zaakjes prima op orde hebben, wat ik best opvallend vind.
ze worden iig vaak getest
pi_165302489
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 21:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ze worden iig vaak getest
[ afbeelding ]
Is dat per jaar?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_165302527
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 21:10 schreef franklop het volgende:

[..]

Is dat per jaar?
dat is dit jaar, tot nu toe, maar de toppers zitten meestal op 9x per jaar, zoals Nadal in zijn topjaren
pi_165302559
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 21:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat is dit jaar, tot nu toe, maar de toppers zitten meestal op 9x per jaar, zoals Nadal in zijn topjaren
In en out of competition toch?

Blijft bizar weinig...
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_165302818
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 21:11 schreef franklop het volgende:

[..]

In en out of competition toch?

Blijft bizar weinig...
ja, vergeleken met wielrenners, wel ja. die wielrenners zeggen dat ook vaker, dat ze eens vaker moeten testen in andere sporten. Tennis is wel opvallend omdat je ook echt heel veel geld verdiend.

pi_165309773
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat zijn dit nu weer voor sprookjes!, de tijden is wat telt, het is geen voetbal met tactische aspecten, gewoon zo hard mogelijk rennen, hoe moeilijk kan het zijn, zeg.
Je bedoelt het andersom natuurlijk. Voetbal is zo hard mogelijk sprinten naar de bal en hem dan wegtrappen. 1500 lopen is een spel van positie kiezen, anderen het werk laten doen, sparen voor je eindsprint, aan de binnenzijde lopen om zo min mogelijk meter te maken, maar het risico lopen opgesloten te zitten, versnellen wanneer je tegenstander je wilt inhalen op het rechte eind zodat ze je in de bocht moet inhalen, half gaatje laten vallen in de laatste bocht om je beter sprintende tegenstander te lokken en dan het gat op tijd weer dichtgooien zodat ze er aan de andere kant langs moet. Allemaal veel te veel taktiek voor simpele voetballers.
pi_165311540
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 20:59 schreef wimderon het volgende:

[..]

Teruggetrokken uit Qatar door een 'back injury', waar ze tijdens de slecht verlopen Australian Open al last van had en uiteindelijk in Miami wat tegen kreeg. Na Miami wel gespeeld in Charleston, maar gezien het resultaat (kansloze nederlaag tegen Cepelova in de eerste ronde) zijn daar alleen wat centjes opgehaald. Vervolgens een maand niet meer gespeeld en in haar eerste toernooi daarna meteen weer op moeten geven in de halve finale.

[..]

Alles waar je een TUE voor nodig hebt staat op de dopinglijst.

[..]

Je kunt ook de overdreven kritische sportvolger uit gaan hangen en overal iets verdachts in willen zien, maar wat er nu gelekt is toont helemaal niets opvallends aan. Ja, dat de zusjes Williams hun zaakjes prima op orde hebben, wat ik best opvallend vind.
Huh, na Doha speelde ze nog in Dubai, en daarna pas in Miami. Of ben ik nou scheel?

En weet je hoe het zit met die autorisatie achteraf? Is dat iets administratiefs / gebruikelijks? Want juist dat is het meest vreemde aan de zaak.

Naast dat in algemene zin dit belachelijk is. Natuurlijk kan het allemaal legit zijn, maar dit systeem kan ook extreem simpel misbruikt worden. Fit blijven hoort bij de sport, sporters met ontstekingen middeltjes die op de dopinglijst staan geven om fysiek beter te worden, ik zie moreel het verschil met doping niet.
pi_165311581
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 08:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

Naast dat in algemene zin dit belachelijk is. Natuurlijk kan het allemaal legit zijn, maar dit systeem kan ook extreem simpel misbruikt worden. Fit blijven hoort bij de sport, sporters met ontstekingen middeltjes die op de dopinglijst staan geven om fysiek beter te worden, ik zie moreel het verschil met doping niet.
Idd. Ontstekingen zijn meestal gevolg van overbelasting. Oftewel: te hard/veel getraind.
in a crowd you lose humanity
pi_165312924
Vaughters gaat op twitter trouwens los over het feit dat je corticosteroïden buiten competitie zonder TUE mag nemen, zegt dat dat een eenvoudige manier is om bijvoorbeeld 4 kg te verliezen.
pi_165315542
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 08:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Huh, na Doha speelde ze nog in Dubai, en daarna pas in Miami. Of ben ik nou scheel?

En weet je hoe het zit met die autorisatie achteraf? Is dat iets administratiefs / gebruikelijks? Want juist dat is het meest vreemde aan de zaak.

Naast dat in algemene zin dit belachelijk is. Natuurlijk kan het allemaal legit zijn, maar dit systeem kan ook extreem simpel misbruikt worden. Fit blijven hoort bij de sport, sporters met ontstekingen middeltjes die op de dopinglijst staan geven om fysiek beter te worden, ik zie moreel het verschil met doping niet.
een retroactieve TUE zoals dat heet, gebeurt als je acuut wordt opgenomen in een ziekenhuis en ze moeten je van alles toedienen om je leven te redden.
omdat je dan spullen krijgt die zeker op de blacklist staan, is niet van toepassing in deze situatie met de williams zusjes.
pi_165320086
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 08:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Huh, na Doha speelde ze nog in Dubai, en daarna pas in Miami. Of ben ik nou scheel?
Dat klopt. Blijft staan dat ze op de Australian Open last had van haar rug, daarna Doha afzegde en in Miami kennelijk weer last had van haar rug.

quote:
En weet je hoe het zit met die autorisatie achteraf? Is dat iets administratiefs / gebruikelijks? Want juist dat is het meest vreemde aan de zaak.
Dat is niet zo bijzonder volgens een aantal mensen die beter in de materie zitten, las ik gisteren. De ISTUE zegt daar het volgende over:
4.3 An Athlete may only be granted retroactive approval for his/her Therapeutic
Use of a Prohibited Substance or Prohibited Method (i.e., a retroactive TUE) if:
a. Emergency treatment or treatment of an acute medical condition was
necessary; or
b. Due to other exceptional circumstances, there was insufficient time or
opportunity for the Athlete to submit, or for the TUEC to consider, an
application for the TUE prior to Sample collection; or
c. The applicable rules required the Athlete (see comment to Article 5.1) or
permitted the Athlete (see Code Article 4.4.5) to apply for a retroactive
TUE; or
[Comment to 4.3(c): Such Athletes are strongly advised to have a medical file
prepared and ready to demonstrate their satisfaction of the TUE conditions set out
at Article 4.1, in case an application for a retroactive TUE is necessary following
Sample collection.]
d. It is agreed, by WADA and by the Anti-Doping Organization to whom the
application for a retroactive TUE is or would be made, that fairness
requires the grant of a retroactive TUE.
[Comment to 4.3(d): If WADA and/or the Anti-Doping Organization do not agree
to the application of Article 4.3(d), that may not be challenged either as a defense
to proceedings for an anti-doping rule violation, or by way of appeal, or otherwise.]


quote:
Naast dat in algemene zin dit belachelijk is. Natuurlijk kan het allemaal legit zijn, maar dit systeem kan ook extreem simpel misbruikt worden. Fit blijven hoort bij de sport, sporters met ontstekingen middeltjes die op de dopinglijst staan geven om fysiek beter te worden, ik zie moreel het verschil met doping niet.
Dat het hele systeem met de TUE's eigenlijk nergens op slaat is een hele andere discussie. Wat hetgeen er nu gelekt is betreft zie ik overigens juist geen aanwijzingen tot misbruik.
pi_165320248
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 10:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Vaughters gaat op twitter trouwens los over het feit dat je corticosteroïden buiten competitie zonder TUE mag nemen, zegt dat dat een eenvoudige manier is om bijvoorbeeld 4 kg te verliezen.
Aldus ex-doper
pi_165327569
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 10:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Vaughters gaat op twitter trouwens los over het feit dat je corticosteroïden buiten competitie zonder TUE mag nemen, zegt dat dat een eenvoudige manier is om bijvoorbeeld 4 kg te verliezen.
het zijn toch ontstekingsremmers, die gast weet er ook niks vanaf
pi_165331293
Boxer Felix Sturm could face three years in prison for PED use

http://www.bloodyelbow.co(...)l&utm_source=twitter
pi_165332387
en we hebben froomy



pi_165332717
Ah, het volgende non-nieuws van de beertjes. Dat Froome deze twee heeft gehad heeft hij zelfs al aangegeven in interviews.
pi_165332828
quote:
9s.gif Op donderdag 15 september 2016 01:23 schreef wimderon het volgende:
Ah, het volgende non-nieuws van de beertjes. Dat Froome deze twee heeft gehad heeft hij zelfs al aangegeven in interviews.
er is nu teveel uitgekomen om ze allemaal te posten er staan nu iets van 15 atleten op de website.
pi_165333236
quote:
9s.gif Op donderdag 15 september 2016 01:23 schreef wimderon het volgende:
Ah, het volgende non-nieuws van de beertjes. Dat Froome deze twee heeft gehad heeft hij zelfs al aangegeven in interviews.
Fantastisch hoe jij bij alles nu doet alsof het weer nergens op slaat. Hij heeft dat bijv. alleen maar aangegeven nadat iemand het eerder al had uitgevonden, niet alsof ze er direct open over waren. Dit is een van de vele verhalen die achteraf bedacht is door Froome en entourage (over het hoe en waarom van de TUE) en dat verhaal is daarna klakkeloos overgenomen in alle interviews.

Mensen die de sport volgen weten dit heus wel, maar het gaat hier vooral ook om hoe de media ermee omgaat. Dit soort dingen worden genegeerd of lulverhalen over de redenen van de TUE's als zoete koek geslikt en de Westerse atleten worden nu neergezet als 'slachtoffers' van een hack. Iedereen zou het moeten hebben over het feit dat grote namen een halve apotheek wegwerken, gedoogd door hun eigen sportbonden. Daar heb ik nog geen goed artikel over gelezen helaas...
Jack does it in real time...
  donderdag 15 september 2016 @ 08:22:46 #130
289840 napoleonfour
Meneer de praeses
pi_165333859
quote:
9s.gif Op donderdag 15 september 2016 01:23 schreef wimderon het volgende:
Ah, het volgende non-nieuws van de beertjes. Dat Froome deze twee heeft gehad heeft hij zelfs al aangegeven in interviews.
Kijk voor de grap ook eens welke doktor dit heeft ondertekend. ;(
Indien 't hier in 't vaderlandt zoo gelegen is dat men de waarheit niet magh spreeken, zoo is 't er ellendigh gestelt. Nochtans zal ik die spreeken zoo lang als myn oogen open staan. Zyn trouw en oprechtigheit.
  donderdag 15 september 2016 @ 08:39:48 #131
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_165334043
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 00:53 schreef Coppi het volgende:

[..]

Je bedoelt het andersom natuurlijk. Voetbal is zo hard mogelijk sprinten naar de bal en hem dan wegtrappen. 1500 lopen is een spel van positie kiezen, anderen het werk laten doen, sparen voor je eindsprint, aan de binnenzijde lopen om zo min mogelijk meter te maken, maar het risico lopen opgesloten te zitten, versnellen wanneer je tegenstander je wilt inhalen op het rechte eind zodat ze je in de bocht moet inhalen, half gaatje laten vallen in de laatste bocht om je beter sprintende tegenstander te lokken en dan het gat op tijd weer dichtgooien zodat ze er aan de andere kant langs moet. Allemaal veel te veel taktiek voor simpele voetballers.
Lekker interessant doen over een paar rondjes lopen op een sintelbaan
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_165334406
-weg-

[ Bericht 99% gewijzigd door Nattekat op 15-09-2016 10:10:09 ]
pi_165335818
quote:
9s.gif Op donderdag 15 september 2016 01:23 schreef wimderon het volgende:
Ah, het volgende non-nieuws van de beertjes. Dat Froome deze twee heeft gehad heeft hij zelfs al aangegeven in interviews.
Het is gewoon toegestane doping, vrij triest dat dit is toegestaan want het heeft gewoon met de zwaarte van de training te maken:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12096931
pi_165336354
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 03:30 schreef DeeBee het volgende:

Mensen die de sport volgen weten dit heus wel, maar het gaat hier vooral ook om hoe de media ermee omgaat. Dit soort dingen worden genegeerd of lulverhalen over de redenen van de TUE's als zoete koek geslikt en de Westerse atleten worden nu neergezet als 'slachtoffers' van een hack. Iedereen zou het moeten hebben over het feit dat grote namen een halve apotheek wegwerken, gedoogd door hun eigen sportbonden. Daar heb ik nog geen goed artikel over gelezen helaas...
^O^
pi_165338119
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 03:30 schreef DeeBee het volgende:

Fantastisch hoe jij bij alles nu doet alsof het weer nergens op slaat.
Weet je wat pas triest is?
Dat mensen overal maar doping in blijven zien ook al zijn wielrenners in dit geval al vele jaren dan wel gewoon al de hele tijd schoon.
Kijk naar Froome, de hele tijd wordt er op hem gehaat omdat hij zo goed is.
En dit ook, mensen die zielig gaan lopen doen omdat hij toestemming gekregen heeft om een middel te gebruiken. Nou hij had dat middel nodig, lekker boeiend.

Froome is gewoon een schone renner. Al dat negatieve sport verpestende gedoe over doping moet gewoon eens kappen. Als iemand betrapt wordt kots die persoon dan idd uit, maar als iemand gewoon prachtige prestaties levert hou dan ajb op met die idiote valse beschuldigingen.
pi_165338158
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 01:02 schreef THEFXR het volgende:
en we hebben froomy

Hoezo we hebben Froomy?
Zeg dan: Froome heeft er ook gegevens bij. Nou, so what? Hij had een middel nodig en heeft het netjes aangevraagd en van de WADA toestemming gekregen.
Geen enkel probleem, geen doping.

Al zouden al die jankerds hier ook op FOK graag anders zien.
Maar ja echte wielrenfans kun je dat soort doping jankerds niet noemen. Kunnen niet eens genieten van mooie prestaties.
pi_165338998
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 10:52 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Het is gewoon toegestane doping, vrij triest dat dit is toegestaan want het heeft gewoon met de zwaarte van de training te maken:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12096931
nou, dat er maar 1 dokter is die het beoordeelt, vind ik toch erg dun. had hier liever een panel gezien.
pi_165339020
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 12:49 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Weet je wat pas triest is?
Dat mensen overal maar doping in blijven zien ook al zijn wielrenners in dit geval al vele jaren dan wel gewoon al de hele tijd schoon.
Kijk naar Froome, de hele tijd wordt er op hem gehaat omdat hij zo goed is.
En dit ook, mensen die zielig gaan lopen doen omdat hij toestemming gekregen heeft om een middel te gebruiken. Nou hij had dat middel nodig, lekker boeiend.

Froome is gewoon een schone renner. Al dat negatieve sport verpestende gedoe over doping moet gewoon eens kappen. Als iemand betrapt wordt kots die persoon dan idd uit, maar als iemand gewoon prachtige prestaties levert hou dan ajb op met die idiote valse beschuldigingen.
gezien zijn megajump, gewoon een klootviool van een renner naar een armstrong. Is iedereen het over eens dat ie propvol doping zit.
dat de testen zoveel jaar achter lopen, zie aan de hertesten tot 8 jaar terug.
pi_165339053
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 12:50 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Hoezo we hebben Froomy?
Zeg dan: Froome heeft er ook gegevens bij. Nou, so what? Hij had een middel nodig en heeft het netjes aangevraagd en van de WADA toestemming gekregen.
Geen enkel probleem, geen doping.

Al zouden al die jankerds hier ook op FOK graag anders zien.
Maar ja echte wielrenfans kun je dat soort doping jankerds niet noemen. Kunnen niet eens genieten van mooie prestaties.
Jouw naïviteit is wel grappig, later zul je in zien dat die renners fysiologisch die prestaties niet schoon kunnen leveren. geen probleem voor mij, maar mogen die renners ook nog op latere leeftijd gezond zijn en niet te vroeg sterven?
pi_165339284
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:36 schreef THEFXR het volgende:

gezien zijn megajump, gewoon een klootviool van een renner naar een armstrong. Is iedereen het over eens dat ie propvol doping zit.
dat de testen zoveel jaar achter lopen, zie aan de hertesten tot 8 jaar terug.
Iedereen er over eens?
Ja iedereen die niet van wielrennen houdt.
Zijn megajump? Wauw lekker overdrijven zeg.
En ondertussen zeker niet zeuren over andere toprenners?

Zo lang iemand niet betrapt is is hij gewoon clean. Als je echt een wielrenliefhebber zou zijn dan zou je er gewoon van genieten.

quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:38 schreef THEFXR het volgende:
Jouw naïviteit is wel grappig, later zul je in zien dat die renners fysiologisch die prestaties niet schoon kunnen leveren. geen probleem voor mij, maar mogen die renners ook nog op latere leeftijd gezond zijn en niet te vroeg sterven?
Ik heb er ook geen probleem mee hoor als de hele groep het doet.
Armstrong is en blijft voor mij de absolute nummer 1. Ik snap de ophef ook niet, iedereen gebruikte in zijn tijd, dus dan blijft hij ja alsnog de beste.

Van mij mogen ze maar ga het dan toestaan.
Voor nu: Nee. En Froome is gewoon nog altijd clean. En de andere renners ook, op paar na die eerder wel geschorst geweest zijn.
Dan vind ik gewoon dat die nep wielrenfans eens moeten ophouden met dat eeuwige gezeik als iemand een topprestatie levert. Geniet er gewoon van.
pi_165339406
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:50 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Iedereen er over eens?
Ja iedereen die niet van wielrennen houdt.
Zijn megajump? Wauw lekker overdrijven zeg.
En ondertussen zeker niet zeuren over andere toprenners?

Zo lang iemand niet betrapt is is hij gewoon clean. Als je echt een wielrenliefhebber zou zijn dan zou je er gewoon van genieten.

[..]

Ik heb er ook geen probleem mee hoor als de hele groep het doet.
Armstrong is en blijft voor mij de absolute nummer 1. Ik snap de ophef ook niet, iedereen gebruikte in zijn tijd, dus dan blijft hij ja alsnog de beste.

Van mij mogen ze maar ga het dan toestaan.
Voor nu: Nee. En Froome is gewoon nog altijd clean. En de andere renners ook, op paar na die eerder wel geschorst geweest zijn.
Dan vind ik gewoon dat die nep wielrenfans eens moeten ophouden met dat eeuwige gezeik als iemand een topprestatie levert. Geniet er gewoon van.
ik geniet er ook van, snap niet waar je vandaan haalt dat het niet zo is. ik ben tegelijk ook gewoon realist en het wereld doping programma is veel groter dan een handjevol renners.
pi_165339664
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:55 schreef THEFXR het volgende:

ik geniet er ook van, snap niet waar je vandaan haalt dat het niet zo is. ik ben tegelijk ook gewoon realist en het wereld doping programma is veel groter dan een handjevol renners.
Een realist ben ik zelf ook.
Een realist is iemand die meer bij feiten blijft he...
Die zou meer zeggen dat het ongetwijfeld nog voor zal komen, en dat sommigen er nog door heen blijven kunnen komen (voorlopig).

Maar een realist is niet iemand die nu al gaat zeggen: Ja die Froome is een dopingzondaar.
Mensen die dat zeggen zijn pessimisten, negatievelingen en absoluut geen fans van het wielrennen. Die zitten alleen maar voor de buis: Ja, doping. Oh, die ook.
pi_165339875
Toch ook weer hilarisch dat er pas namen in de Nederlandse media komen, als er wielrenners in het spel zijn. Serena en Venus, Simone Biles? Niets. Wielrenners? Namen worden genoemd, en in een bijzinnetje dan ook maar de andere sporters. Driedubbele standaard.

http://nos.nl/artikel/213(...)ssische-hackers.html
http://nos.nl/artikel/213(...)gins-en-kvitova.html

http://www.nu.nl/sport/43(...)e-gegevens-wada.html
http://www.nu.nl/sport/43(...)-anderen-froome.html

ANP genot.
pi_165339923
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 14:06 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Een realist ben ik zelf ook.
Een realist is iemand die meer bij feiten blijft he...
Die zou meer zeggen dat het ongetwijfeld nog voor zal komen, en dat sommigen er nog door heen blijven kunnen komen (voorlopig).

Maar een realist is niet iemand die nu al gaat zeggen: Ja die Froome is een dopingzondaar.
Mensen die dat zeggen zijn pessimisten, negatievelingen en absoluut geen fans van het wielrennen. Die zitten alleen maar voor de buis: Ja, doping. Oh, die ook.
nee, dat zijn mensen die uit het verleden weten wat er is gebeurt en aangezien ze dezelfde tijden rijden als in het Armstrong tijdperk dan ook weten dat er ondetecteerbare doping bestaat.
zelf wijs ik meer met de vinger naar die hoeren artsen dan naar de renners.
die artsen zetten gewoon het leven van wielrenners op het spel voor doodgewoon geld.
liefhebber ben ik veel meer van Indurain dan van Froome met zijn verrotte stijl van fietsen
pi_165342129
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 08:39 schreef fathank het volgende:

[..]

Lekker interessant doen over een paar rondjes lopen op een sintelbaan
Mensen die pochen met hun gebrek aan kennis.....
  donderdag 15 september 2016 @ 16:32:32 #146
131800 Tarado
capô de fusca
pi_165342306
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:23 schreef Coppi het volgende:

[..]

Mensen die pochen met hun gebrek aan kennis.....
dat doe je zelf ook
  donderdag 15 september 2016 @ 16:58:42 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165342793
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 14:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Toch ook weer hilarisch dat er pas namen in de Nederlandse media komen, als er wielrenners in het spel zijn. Serena en Venus, Simone Biles? Niets. Wielrenners? Namen worden genoemd, en in een bijzinnetje dan ook maar de andere sporters. Driedubbele standaard.

http://nos.nl/artikel/213(...)ssische-hackers.html
http://nos.nl/artikel/213(...)gins-en-kvitova.html

http://www.nu.nl/sport/43(...)e-gegevens-wada.html
http://www.nu.nl/sport/43(...)-anderen-froome.html

ANP genot.
Bij ANP gisterochtend al berichten met daarin reacties van Biles en V. Williams.

Volkskrant: vanochtend artikel met namen Biles en Williamsen en een basketbalster

AD: idem, namen genoemd voor die van Wiggins en Froome

Trouw: gisteren een overgenomen ANP-bericht met naam Biles
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165342965
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:58 schreef Szura het volgende:

[..]

Bij ANP gisterochtend al berichten met daarin reacties van Biles en V. Williams.

Volkskrant: vanochtend artikel met namen Biles en Williamsen en een basketbalster

AD: idem, namen genoemd voor die van Wiggins en Froome

Trouw: gisteren een overgenomen ANP-bericht met naam Biles
Hoewel laat, is dat al wat beter. Maar NOS en nu.nl zijn wel veel meer mainstream media natuurlijk.
pi_165343027
Froome heeft al gereageerd en vindt het niet zo erg dat die gegevens zijn "uitgelekt".

http://www.bbc.com/sport/cycling/37371057
pi_165343168
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:11 schreef Syntix het volgende:
Froome heeft al gereageerd en vindt het niet zo erg dat die gegevens zijn "uitgelekt".

http://www.bbc.com/sport/cycling/37371057
een topsporter met zware astma,maar toch roken?
pi_165343375
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 03:30 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Fantastisch hoe jij bij alles nu doet alsof het weer nergens op slaat. Hij heeft dat bijv. alleen maar aangegeven nadat iemand het eerder al had uitgevonden, niet alsof ze er direct open over waren. Dit is een van de vele verhalen die achteraf bedacht is door Froome en entourage (over het hoe en waarom van de TUE) en dat verhaal is daarna klakkeloos overgenomen in alle interviews.

Mensen die de sport volgen weten dit heus wel, maar het gaat hier vooral ook om hoe de media ermee omgaat. Dit soort dingen worden genegeerd of lulverhalen over de redenen van de TUE's als zoete koek geslikt en de Westerse atleten worden nu neergezet als 'slachtoffers' van een hack. Iedereen zou het moeten hebben over het feit dat grote namen een halve apotheek wegwerken, gedoogd door hun eigen sportbonden. Daar heb ik nog geen goed artikel over gelezen helaas...
Jammer hè, dat van degenen die er wat meer vanaf weten hebben zelfs de grootste critici er niets opvallends in zien en er derhalve geen 'goed artikel' over verschijnt. Zelfs in The Clinic blijft het angstvallig stil.
pi_165344351
quote:
7s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:27 schreef wimderon het volgende:

[..]

Jammer hè, dat van degenen die er wat meer vanaf weten hebben zelfs de grootste critici er niets opvallends in zien en er derhalve geen 'goed artikel' over verschijnt. Zelfs in The Clinic blijft het angstvallig stil.
Dit biedt meer dan genoeg aanleiding om een zeer kritisch stuk over het systeem van TUE's te schrijven, ik denk dat DeeBee daar bijvoorbeeld op doelt. Wie zijn de mensen die er meer vanaf weten en de grootste critici?

Dit zou ik toch wel een van de bekendste critici willen noemen:
jaksche twitterde op donderdag 15-09-2016 om 14:57:03 Big amount of Cortisone intramuscular some days before the Tour de France? Thats where marginal gains needs to be renamed.. reageer retweet
Zelf vind ik Ross Tucker wel een expert, en die kijkt er ook genuanceerder tegenaan dan jij:
Scienceofsport twitterde op donderdag 15-09-2016 om 14:25:01 So it's not a "yawn" or irrelevant like many claim, but it's also not a smoking gun. If they'd hacked certain Dr's & coach emails though... reageer retweet
pi_165344865
Bovenstaande is meer mijn punt ja.

Daarnaast zijn genoeg journalisten 'afhankelijk' van bijv. een Sky broadcasting en graven ze hun eigen graf wanneer ze (te) kritisch schrijven, ook een slechte ontwikkeling als je het mij vraagt.

Ik vind deze leaks verre van spannend, er zijn veel betere verhalen geweest de laatste tijd. Ik vind het persoonlijk alleen walgelijk dat Zorzoli bijv. die TUE's van Froome ondertekent, maar inderdaad, het mag heus allemaal. Het neight bijna meer naar een discussie over de ethiek rond dit alles, misschien dat ik die dan vooral zou willen zien...
Jack does it in real time...
pi_165344920
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 18:22 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dit biedt meer dan genoeg aanleiding om een zeer kritisch stuk over het systeem van TUE's te schrijven, ik denk dat DeeBee daar bijvoorbeeld op doelt. Wie zijn de mensen die er meer vanaf weten en de grootste critici?

Dit zou ik toch wel een van de bekendste critici willen noemen:
jaksche twitterde op donderdag 15-09-2016 om 14:57:03 Big amount of Cortisone intramuscular some days before the Tour de France? Thats where marginal gains needs to be renamed.. reageer retweet
Zelf vind ik Ross Tucker wel een expert, en die kijkt er ook genuanceerder tegenaan dan jij:
Scienceofsport twitterde op donderdag 15-09-2016 om 14:25:01 So it's not a "yawn" or irrelevant like many claim, but it's also not a smoking gun. If they'd hacked certain Dr's & coach emails though... reageer retweet
Dit is de conclusie van Tucker en daar kan ik me prima in vinden:

Scienceofsport twitterde op donderdag 15-09-2016 om 14:23:23 I reckon what fancy bear scandal could do is drive necessary discussions on TUEs, but as evidence, all it does is reveal existing opinions reageer retweet
pi_165345018
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 12:49 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nou hij had dat middel nodig, lekker boeiend.
Dus sporters mogen alles gebruiken? Je moet ergens een grens trekken vind ik. Soms moet men gewoon accepteren dat men ziek is of niet geschikt voor topsport. Wat betreft dat laatste b.v. al die astma tue's.
  donderdag 15 september 2016 @ 20:01:13 #156
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165346736
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 14:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Toch ook weer hilarisch dat er pas namen in de Nederlandse media komen, als er wielrenners in het spel zijn. Serena en Venus, Simone Biles? Niets. Wielrenners? Namen worden genoemd, en in een bijzinnetje dan ook maar de andere sporters. Driedubbele standaard.

http://nos.nl/artikel/213(...)ssische-hackers.html
http://nos.nl/artikel/213(...)gins-en-kvitova.html

http://www.nu.nl/sport/43(...)e-gegevens-wada.html
http://www.nu.nl/sport/43(...)-anderen-froome.html

ANP genot.
De ANP is dan ook niet meer een onafhankelijke stichting of eigendom van zes kranten tezamen, maar een winstbeogend bedrijf geworden. Met haar eigen belangen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 15 september 2016 @ 20:16:15 #157
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165347163
Wie bepaalt eigenlijk of een tue doorgang vindt?

Wie controleert dat?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_165347717
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 18:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit is de conclusie van Tucker en daar kan ik me prima in vinden:

Scienceofsport twitterde op donderdag 15-09-2016 om 14:23:23 I reckon what fancy bear scandal could do is drive necessary discussions on TUEs, but as evidence, all it does is reveal existing opinions reageer retweet
Toen ik die discussie aanzwengelde noemde je dat anders "hele andere discussie" :P.
pi_165347766
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:16 schreef Klopkoek het volgende:
Wie bepaalt eigenlijk of een tue doorgang vindt?

Wie controleert dat?
Die Zorzoli is iig een (niet onbesproken) arts in dienst van de UCI.
pi_165348802
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:31 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Toen ik die discussie aanzwengelde noemde je dat anders "hele andere discussie" :P.
Dat zegt Tucker ook en dat is het toch ook?
pi_165349113
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:55 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat zegt Tucker ook en dat is het toch ook?
Nee Tucker zegt juist dat je naar aanleiding hiervan juist wel die discussie moet voeren
pi_165349233
Overigens kan je als topsporter of team ook voor moraliteit kiezen, in plaats van amoraliteit. Zoals de vaak belachelijk gemaakte MPCC wel probeert. En genoeg individuele sporters ook.
pi_165349421
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nee Tucker zegt juist dat je naar aanleiding hiervan juist wel die discussie moet voeren
Hij zegt precies hetzelfde als ik zei in de post die je aanhaalde. De gelekte files tonen weinig opvallends, maar het zou wellicht kunnen leiden tot een discussie (een hele andere dus) over het systeem van de TUE's.
pi_165350015
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:16 schreef Klopkoek het volgende:
Wie bepaalt eigenlijk of een tue doorgang vindt?

Wie controleert dat?
Een panel van minimaal 3 leden van de TUEC moet unaniem akkoord gaan.
pi_165350189
quote:
5s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:10 schreef wimderon het volgende:

[..]

Hij zegt precies hetzelfde als ik zei in de post die je aanhaalde. De gelekte files tonen weinig opvallends, maar het zou wellicht kunnen leiden tot een discussie (een hele andere dus) over het systeem van de TUE's.
het gaat er meer om dat ze niet echt kunnen controleren of je meer neemt dan toegestaan, wel dat je die middelen gebruikt. dus het opent een deur van misbruik.
pi_165350215
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:22 schreef wimderon het volgende:

[..]

Een panel van minimaal 3 leden van de TUEC moet unaniem akkoord gaan.
eens en niet die UCI gek die er al 30 jaar alleen zit.
  donderdag 15 september 2016 @ 21:41:08 #167
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165350867
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:32 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Die Zorzoli is iig een (niet onbesproken) arts in dienst van de UCI.
Dus het is gevoelig voor politiek gesjoemel?

Als er nou duidelijke protocollen e.d. bestaan (met drempelwaarden voor handicaps) dan heb ik er minder moeite mee.

Maar het moet geen politieke koehandel zijn.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_165351020
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

eens en niet die UCI gek die er al 30 jaar alleen zit.
Het is geen aanbeveling, maar de situatie zoals die al een jaar of 2 is.
  donderdag 15 september 2016 @ 22:03:08 #169
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165351848
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:43 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het is geen aanbeveling, maar de situatie zoals die al een jaar of 2 is.
En die denken dat steroïden een probaat middel tegen astma is.

Op Twitter zijn daar interessante gezichtspunten over. Namelijk dat dokters vrijwel nooit orale steroïden voor astma bij niet-profsporters zullen voorschrijven.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_165352521
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 18:53 schreef TargaFlorio het volgende:

Dus sporters mogen alles gebruiken? Je moet ergens een grens trekken vind ik. Soms moet men gewoon accepteren dat men ziek is of niet geschikt voor topsport. Wat betreft dat laatste b.v. al die astma tue's.

Zeg ik ergens dat sporters alles mogen gebruiken?
Maar sowieso waar komt die stelling van je vandaan?
Sporters mogen juist schandalig weinig gebruiken, wat elk mens gewoon mag gebruiken mag een sporter niet gebruiken omdat het zogenaamd doping zou zijn.

En daarnaast, de WADA gaat echt niet zo maar iets toelaten. Dat gaat echt niet zijn als welke renner of andere sporter daardoor echt beter gaat worden in die wedstrijd.
En als je een simpele ziekte gewoon kan bestrijden door even iets te gebruiken wat je sportieve prestatie verder niet echt beïnvloedt, waarom niet? Kan de sportliefhebber ten minste van die persoon genieten.

En ook lekker cru zeg om mensen met bv astma direct uit te gaan sluiten.
pi_165352530
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:22 schreef wimderon het volgende:

[..]

Een panel van minimaal 3 leden van de TUEC moet unaniem akkoord gaan.
N.a.v. juist de TUE van Froome die Zorzoli er eigenhandig door had gedrukt
pi_165352570
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:27 schreef THEFXR het volgende:
het gaat er meer om dat ze niet echt kunnen controleren of je meer neemt dan toegestaan, wel dat je die middelen gebruikt. dus het opent een deur van misbruik.
Natuurlijk valt dat wel te controleren.
Nog nooit van bloedwaarden gehoord?
pi_165352643
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 22:23 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Natuurlijk valt dat wel te controleren.
Nog nooit van bloedwaarden gehoord?
ja hoor, maar ze testen op die producten en dan is de atleet gewoon positief, de man van het papierwerk controleert dan of er een TUE is.
pi_165352727
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 22:25 schreef THEFXR het volgende:

ja hoor, maar ze testen op die producten en dan is de atleet gewoon positief, de man van het papierwerk controleert dan of er een TUE is.
Je ziet aan iemands waarde niet alleen of iemand iets gebruikt maar ook hoeveel.
Dus je kunt prima zien of iets abnormaal is voor dat normale gebruik wat dan afgesproken is.
pi_165352773
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 22:27 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Je ziet aan iemands waarde niet alleen of iemand iets gebruikt maar ook hoeveel.
Dus je kunt prima zien of iets abnormaal is voor dat normale gebruik wat dan afgesproken is.
Ja hoor
http://www.cyclingnews.co(...)biological-passport/
in a crowd you lose humanity
pi_165352835
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 22:27 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Je ziet aan iemands waarde niet alleen of iemand iets gebruikt maar ook hoeveel.
Dus je kunt prima zien of iets abnormaal is voor dat normale gebruik wat dan afgesproken is.
jij bent een laborant?
pi_165352900
En meer over microdoses en het misbruik van TUEs:
http://www.cyclingnews.co(...)osing-and-tue-abuse/
in a crowd you lose humanity
pi_165353086
quote:
5s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:10 schreef wimderon het volgende:

[..]

Hij zegt precies hetzelfde als ik zei in de post die je aanhaalde. De gelekte files tonen weinig opvallends, maar het zou wellicht kunnen leiden tot een discussie (een hele andere dus) over het systeem van de TUE's.
Vind je in algemene zin dat je met een corticosteroïden TUE zou moeten mogen deelnemen aan wedstrijden?
pi_165353315
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 22:30 schreef THEFXR het volgende:

jij bent een laborant?
Was wel deel van studie. Maar niet als werk, maar dat is gewoon logica. Niet voor niets verschilt een bloedwaarde in hoogte. Als je 100 van iets inneemt is het logisch dat je die stof meer terug gaat vinden in je bloed dan wanneer je er maar 1 van neemt.
Zoiets heet gezond boerenverstand.
  donderdag 15 september 2016 @ 23:44:59 #180
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_165356062
Waarde verschilt per individu en moment van afname en duizend andere variabelen.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_165356129
pi_165357161
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:32 schreef Tarado het volgende:

[..]

dat doe je zelf ook
Je gelooft dit zelf ook niet.
pi_165358574
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 22:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Vind je in algemene zin dat je met een corticosteroïden TUE zou moeten mogen deelnemen aan wedstrijden?
Wat mij betreft wordt er zoveel mogelijk ingeperkt en verboden, dus ook qua TUE's en zeker in competition. Maar, hoewel ik niet van alle sporters alle gelekte files tot in detail bekeken heb, lijkt het erop dat je hieruit niet kunt concluderen dat er massaal misbruik gemaakt wordt van het systeem.
pi_165362542
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 03:36 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wat mij betreft wordt er zoveel mogelijk ingeperkt en verboden, dus ook qua TUE's en zeker in competition. Maar, hoewel ik niet van alle sporters alle gelekte files tot in detail bekeken heb, lijkt het erop dat je hieruit niet kunt concluderen dat er massaal misbruik gemaakt wordt van het systeem.
En vind je ook dat sporters een morele verplichting hebben om legale doping af te zweren?
pi_165362603
Het meest leerzame van deze rel vind ik uiteindelijk dat ik er eindelijk achter ben gekomen hoe al die renners en Djokovic gewicht verliezen zonder vermogensverlies. Al die verhalen over AICAR en GW1516... Blijkt dat het gewoon kan met legale corticosteroïden :')

(OOC heb je niet eens een TUE nodig.)
pi_165362753

Astma hebben is een voordeel.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 16 september 2016 @ 12:47:33 #187
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165363378
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 september 2016 12:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
[ afbeelding ]
Astma hebben is een voordeel.
De Spelen waarbij het niet uitkomt laten ze maar weg?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165363764
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 september 2016 12:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De Spelen waarbij het niet uitkomt laten ze maar weg?
Inderdaad. Nadeel van geaggregeerde data; je moet uit dit plaatje en jouw observatie ook het verschil halen tussen zomer- en winterspelen halen. Bij winterspelen is een veel hoger percentage van de medailles te behalen in duursporten, waardoor je het effect daar een stuk meer ziet. In Beijing zie je hetzelfde effect wel optreden in zwemmen (19.3% astma, 32.9% van de medailles voor een astma-patiënt) en wielrennen (17.3% en 28.9%, respectievelijk).
pi_165364127
Zijn er ook sporters zonder 'TUE'? Dat zou ik weleens willen zien in die hacks, sporters die niets gebruiken.

Ik heb het idee dat ze vrijwel allemaal iets mankeren, ze zijn in slechtere staat van gezondheid dan een gemiddeld mens met al die medicatie..
"Marco Rubio is a choke artist, sweating all over the place. He was soaking wet, like he just came out of a swimming pool. We can't have that as a president". -Donald Trump
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 16 september 2016 @ 13:26:20 #190
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165364170
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 13:24 schreef antiderivative het volgende:
Zijn er ook sporters zonder 'TUE'? Dat zou ik weleens willen zien in die hacks, sporters die niets gebruiken.

Ik heb het idee dat ze vrijwel allemaal iets mankeren, ze zijn in slechtere staat van gezondheid dan een gemiddeld mens met al die medicatie..
Ze leven dan ook veel meer op het randje van gezondheid dan de gemiddelde mens.

En als je het heel letterlijk bedoeld: ja, die zijn er. Of dat ook in de top-50 ofzo van de wereld zo is, geen idee, maar vast wel.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 16 september 2016 @ 13:28:36 #191
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165364215
Het enige wat die Russen doen met die hacks is een beetje irriteren zonder punten te scoren :+

Vrij kansloos eigenlijk.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 16 september 2016 @ 13:34:32 #192
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_165364358
Dit soort hacks leiden alleen maar tot het speculeren over en beschuldigen van atleten die toevallig niet de favoriet zijn van de beschuldigende. Mensen zien wat ze willen zien. Als hun favoriet op dit lijstje staat houden ze hun mond, en is het een ander dan zijn de rapen meteen gaar.

Media maar ook fans hebben een verantwoordelijkheid richting atleten, dat deze niet beschuldigd mogen worden zonder een duidelijk bewijs. Tot die tijd is het gewoon laster, ook wanneer dit gebeurt via een meninkje op Twitter.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_165364432
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 13:28 schreef heywoodu het volgende:
Het enige wat die Russen doen met die hacks is een beetje irriteren zonder punten te scoren :+

Vrij kansloos eigenlijk.
Toch wel wat meer dan dat. Het toont de hypocrisie van de dopingbestrijding aan: in vele gevallen mag doping, maar je moet het wel volgens de regels doen.
pi_165364466
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 13:24 schreef antiderivative het volgende:
Zijn er ook sporters zonder 'TUE'? Dat zou ik weleens willen zien in die hacks, sporters die niets gebruiken.

Ik heb het idee dat ze vrijwel allemaal iets mankeren, ze zijn in slechtere staat van gezondheid dan een gemiddeld mens met al die medicatie..
Er zijn wel sporters die hier principieel op tegen (zeggen te) zijn, bijvoorbeeld Taylor Phinney. http://www.cyclingquotes.(...)nney/?acceptCookie=1

Daar heb ik wel respect voor.
  vrijdag 16 september 2016 @ 15:34:40 #196
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165366849
quote:
Hij krijgt wel een gratis taxi..
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_165369612
Wiggings.
quote:
And, while the use of TUEs is completely above board, and there is no suggested impropriety on Wiggins' part whatsoever, it is claims he made in his 2012 book 'Bradley Wiggins: My Time' that have caused eyebrows to be raised slightly regarding the TUEs. This is because triamcinolone is applied in an "intramuscular" fashion, according to the certificate - in other words, via injection. Wiggins' book would seem to contradict his use of the drug before the 2011 and 2012 Tours (the book was published in November 2012):

British Cycling have always had a no-needle policy, it’s been a mainstay of theirs; so it was something I grew up with as a bike rider. In British cycling culture, at the word ‘needle’ or the sight of one, you go, ‘Oh shit’, it’s a complete taboo...I’ve never had an injection, apart from I’ve had my vaccinations, and on occasion I’ve been put on a drip, when I’ve come down with diarrhoea or something or have been severely dehydrated.
https://www.balls.ie/olympics/bradley-wiggins-tue/346422
pi_165370709
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 12:12 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

En vind je ook dat sporters een morele verplichting hebben om legale doping af te zweren?
Nee.
pi_165374420
quote:
SAMUELE CONTI: OFFICIAL STATEMENT

Samuele Conti has tested positive to GHRP-2 after a surprise testt of the last 13th August.

The Team Manager of Wilier Triestina - Southeast Angelo Citracca declares

“After spending all the day in the hospital because my son needed a surgery operation I’ve been informed about Samuele Conti’s positivity, a real shock. We were clear at the beginning of the season about this topic, we have a system of internal controls for making the team the most transparent as possible. Unfortunately the actions of an idiot can ruin everything, they put at risk the job of 40 people and the life of 40 families. I spoke with the rider who told me that he took a vitamine supplement but I don’t believe this bullshit. :D I think this is just the excuse of a stupid person who thinks to be smarter than the others. As a team we are totally extraneous and we are ready to take him to court”
pi_165374533
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 22:14 schreef showtimer het volgende:

[..]

en op zichzelf doet dat spul niet zoveel, wel icm andere spullen.
pi_165383132
ik zie dat Tucker rook aan het turnen is, met die fancy bear hacks
pi_165383849
quote:
7s.gif Op donderdag 15 september 2016 17:27 schreef wimderon het volgende:

[..]

Jammer hè, dat van degenen die er wat meer vanaf weten hebben zelfs de grootste critici er niets opvallends in zien en er derhalve geen 'goed artikel' over verschijnt. Zelfs in The Clinic blijft het angstvallig stil.
Dit is toch wel veranderd n.a.v. de Wiggins-injecties:
JeroenSwart twitterde op zaterdag 17-09-2016 om 13:40:30 2/3 However: The contradiction of these TUEs for Wiggins in comparison to his previous statements and the Team's stated policy... reageer retweet
JeroenSwart twitterde op zaterdag 17-09-2016 om 13:40:49 3/3 ...the timing of the TUEs and the silence from the team thus far. Together it looks bad. Very bad. reageer retweet
Scienceofsport twitterde op zaterdag 17-09-2016 om 14:17:17 I'd say Sky have been exposed on principle (their stated "line" that wouldn't be crossed) & promise (literally, lies over TUE & injections) reageer retweet
Vooral dat Jeroen Swart dit zegt is erg opvallend te noemen.
pi_165383903
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 19:27 schreef wimderon het volgende:

[..]

Nee.
Ik vind het zelf wel een lastige. Kan het goed begrijpen vanuit de sporter gezien, en je moet de verantwoordelijkheid ook zeker niet bij een sporter leggen... Maar bij gebruik van EPO of motortjes voordat het verboden zou ik sowieso erge twijfels hebben. TUE's is een nog grijzer gebied, maar ik heb wel meer respect voor sporters die het zonder doen.
  zaterdag 17 september 2016 @ 15:55:57 #205
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_165384028
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2016 15:49 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik vind het zelf wel een lastige. Kan het goed begrijpen vanuit de sporter gezien, en je moet de verantwoordelijkheid ook zeker niet bij een sporter leggen... Maar bij gebruik van EPO of motortjes voordat het verboden zou ik sowieso erge twijfels hebben. TUE's is een nog grijzer gebied, maar ik heb wel meer respect voor sporters die het zonder doen.
Tsja, waarom mag je een gebrek aan adem compenseren en een gebrek aan kracht niet?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_165384377
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 september 2016 15:55 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Tsja, waarom mag je een gebrek aan adem compenseren en een gebrek aan kracht niet?
Het mag omdat het mag, daar komt het eigenlijk op neer.
pi_165406661
Laatste jaren echt veel hartaanvallen in het voetbal, als dit in het wielrennen gebeurde schreeuwde iedereen moord en brand. Hou maar vol dat er in het voetbal geen doping wordt gebruikt dan weet je zeker dat er nog meer hartaanvallen aan zitten te komen!

https://en.wikipedia.org/(...)o_died_while_playing
  maandag 19 september 2016 @ 00:52:58 #209
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165420733
quote:
Kan maar 2 alinea's lezen. Maar die hypocriet kan ik nooit meer serieus nemen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165420769
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 00:52 schreef Szura het volgende:

[..]

Kan maar 2 alinea's lezen. Maar die hypocriet kan ik nooit meer serieus nemen.
klopt, mijn fout dat het maar een teaser is
pi_165427704
quote:
Bradley Wiggins' TUE use

• June 29, 2011: Triamcinolone acetonide (40mg intramauscular dosage, one time injection)
• June 26, 2012: Triamcinolone acetonide (40mg intramauscular dosage, one time injection)
• April 22, 2013: Triamcinolone acetonide (40mg intramauscular dosage, one time injection)
No needle policy _O- Maar was natuurlijk allemaal een medische noodzaak voor. precies op tijd voor het begin van een grote ronde. Salbutamol werd overigens het hele jaar door gebruikt, hoort natuurlijk ook bij de marginal gains.

Jaksche over hetzelfde middel :

quote:
Jaksche spoke about his time racing and the use of Triamcinolone acetonide.

“It was always the same procedure [to get the drug]. You would apply for a TUE, telling WADA that you had hay fever. Your team doctor would tell them you were having certain problems like [watering] eyes, blah blah blah. You would get 50 mg injections before the Tour. It was an old and traditional way of doping.

“WADA would never really say, ‘why didn’t you apply last year for it?’ That’s important, because at the same time each year you should have the same problem. Plus or minus two weeks, nature should have the same pollen flying. Yet they would never ask that.

“So you would get your cortisone injection in order to be competitive at the Tour or to lose weight or whatever the motive was there.”

Asked what the benefits were, Jaksche said that there were clear boosts.

“The effect was extreme. Cortisone reduces inflammation in your body, number one. It is also a little bit pushy as it is a hormone. So it causes a certain hormone rush.

“On one hand you are at [race] weight and you are more willing to perform, and then on the other hand it is a strong pain killer and an inflammation killer. So your recovery is shorter and the pain you are going through is less.

“It makes you very skinny. It burns fat. If you do it at the beginning of the Tour, you are going to lose another one to two kilos in the first week. You are going to suffer less. You are going to be less tired as your recuperation is faster because of the anti-inflammatory effects. It is the old school of doping.”
en nog een mooi stukje over de periodieke allergieen van Wiggins :

quote:
“What happened was that he was racing in teams where they had a no needle policy. Vaughters is part of the MPCC and they have signed an agreement that they don’t do cortisone injections on the team. If someone needs cortisone, he will not race.

“Then he went to Sky and then from one year to another he was suddenly really allergic. Also, by coincidence, the timing of the allergy moved, in the sense that it went from the Tour to the Giro. The timing of this allergy pattern is really awkward.”
http://cyclingtips.com/20(...)me-excuse-in-my-era/

Wat een bende weer, maar misschien dat de apologeten nog wat duiding kunnen geven waarom dit normaal is.
pi_165429446
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 13:27 schreef Ericr het volgende:

[..]

No needle policy _O- Maar was natuurlijk allemaal een medische noodzaak voor. precies op tijd voor het begin van een grote ronde. Salbutamol werd overigens het hele jaar door gebruikt, hoort natuurlijk ook bij de marginal gains.

Jaksche over hetzelfde middel :

[..]

en nog een mooi stukje over de periodieke allergieen van Wiggins :

[..]

http://cyclingtips.com/20(...)me-excuse-in-my-era/

Wat een bende weer, maar misschien dat de apologeten nog wat duiding kunnen geven waarom dit normaal is.
je had anders verwacht met die TUE's? het is toch al jaren bekend.
pi_165429703
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 14:53 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je had anders verwacht met die TUE's? het is toch al jaren bekend.
TUE's zijn al jaren bekend maar de timing van die TUE's is op zijn minst opvallend te noemen. Het komt bepaalde renners wel heel goed uit dat opeens allergisch zijn als een grote ronde of andere belangrijke wedstrijd zich aandient. Dat neigt naar misbruik van het systeem.
  maandag 19 september 2016 @ 15:18:17 #214
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165429902
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 15:07 schreef Ericr het volgende:

[..]

TUE's zijn al jaren bekend maar de timing van die TUE's is op zijn minst opvallend te noemen. Het komt bepaalde renners wel heel goed uit dat opeens allergisch zijn als een grote ronde of andere belangrijke wedstrijd zich aandient. Dat neigt naar misbruik van het systeem.
Wie controleert dit? Wie kan het evt terugroepen?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_165430518
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 15:18 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wie controleert dit? Wie kan het evt terugroepen?
Volgens mij de corrupte zooi die het nu toestaan. UCI en Wada dus bij het wielrennen. Ze moeten daar toch ook wel door hebben dat TUE's wel heel erg toegesneden zijn op het programma van een renner. Dat neigt naar prestatiebevorderend i.p.v therapeutisch gebruik.

Was ook wel te verwachten. De kwalen waar die renners zogenaamd last van zouden hebben zijn dermate ernstig dat ze nooit een grote wedstrijd zouden kunnen winnen. De kwaal is dus of niet aanwezig of veel minder erg dan wordt voorgesteld wat betekent dat ze die middelen helemaal niet mogen gebruiken.
pi_165431325
JAJAJAJA, mootje :D

.
pi_165431356
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 15:07 schreef Ericr het volgende:

[..]

TUE's zijn al jaren bekend maar de timing van die TUE's is op zijn minst opvallend te noemen. Het komt bepaalde renners wel heel goed uit dat opeens allergisch zijn als een grote ronde of andere belangrijke wedstrijd zich aandient. Dat neigt naar misbruik van het systeem.
Dat misbruik was toch al jaren bekend met die astma puffers, want een paar jaar geleden heeft WADA die van de banned list afgehaald, dus je kan ze gewoon zonder TUE gebruiken.
pi_165431373
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 15:18 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wie controleert dit? Wie kan het evt terugroepen?
niemand controleert dit. Normaal worden ze uitgegeven door een panel van drie artsen.
Alleen bij de UCI zit nog die bekende dokter.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 19 september 2016 @ 16:47:31 #219
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165431526
Dus Mo krijgt een fikse pijnstiller en een zoutoplossing?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165431578
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 16:47 schreef heywoodu het volgende:
Dus Mo krijgt een fikse pijnstiller en een zoutoplossing?
heb de oorzaak al gevonden, het was een retroactive TUE

https://www.theguardian.c(...)ropean-championships
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 19 september 2016 @ 16:51:10 #221
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165431611
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 16:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

heb de oorzaak al gevonden, het was een retroactive TUE

https://www.theguardian.c(...)ropean-championships
Dus eigenlijk is die Fancy Bear weer lekker hoog van de toren aan het blazen over nagenoeg niks of in elk geval niet iets wat echt opvallend/illegaal ofzo is :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165431635
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 16:51 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dus eigenlijk is die Fancy Bear weer lekker hoog van de toren aan het blazen over nagenoeg niks :P
in de meeste gevallen wel, de website was gisteren down door hackers, eens kijken wat er nog uitkomt
pi_165438451
Volgens nos nu ook gegevens van Nadal
  maandag 19 september 2016 @ 21:52:54 #224
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_165439028
Tehaspe twitterde op donderdag 15-09-2016 om 03:30:10 Take 2 on the Charlie Francis quote from Speed Trap (1991), corrected "with the risk" to "without the risk": https://t.co/nmnRFQQEnt reageer retweet
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_165439279
pi_165450385
quote:
Since Team Sky's first race we have learnt about rounder wheels, pineapple flavoured water, better handwashing techniques, fluffier pillows, checking the weather before time trials, attacking on descents, and a cut on Nutella at the dinner table. Ground breaking stuff
Dit vat het eigenlijk wel goed samen _O-

De rest van het stuk is ook lezenswaardig:"

http://www.cyclingnews.co(...)-sky-their-idealism/
pi_165471962
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 23 september 2016 @ 21:57:27 #229
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_165524635
MRasmussen1974 twitterde op vrijdag 23-09-2016 om 21:48:51 Tonight at 22.30 @BBCNewsnight I will be ranting on TUE's, @TeamSky and @OfficialWIGGINS. Better to go out and have a drink at that time. reageer retweet
  Moderator vrijdag 23 september 2016 @ 22:26:02 #230
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_165525382
Cancellara heeft TUE's gehad voor bijenallergie.
  vrijdag 23 september 2016 @ 22:36:49 #231
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_165525659
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 september 2016 21:57 schreef Pino112 het volgende:
MRasmussen1974 twitterde op vrijdag 23-09-2016 om 21:48:51 Tonight at 22.30 @BBCNewsnight I will be ranting on TUE's, @TeamSky and @OfficialWIGGINS. Better to go out and have a drink at that time. reageer retweet
Mooie troll is het ook :D Samen met nog paar andere dopers dit soort posts maken :D I like.
pi_165527334
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 22:36 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Mooie troll is het ook :D Samen met nog paar andere dopers dit soort posts maken :D I like.
hoezo troll?
pi_165533686
quote:
Dumoulin: "Raar dat Wiggins net telkens voor de Tour medicatie nam"
Vorige week kwam aan het licht dat Sir Bradley Wiggins in het verleden verboden middelen gebruikte tegen astma. "Dat zaakje stinkt," vindt Tom Dumoulin. "Wiggins moet wel een heel erge vorm van astma hebben."

Bradley Wiggins kwam vorige week in nauwe schoentjes te zitten nadat hackers ingebroken hadden in het computersysteem van het Wereldantidopingagentschap WADA.

Uit de gelekte gegevens blijkt dat de ex-Tour-winnaar medicatie tegen astma ingespoten kreeg voor de Tour van 2011 en 2012 (die hij won). Een verboden middel, maar de UCI had zijn toestemming gegeven.

"Het is erg vreemd dat Wiggins telkens in dezelfde periode die medicatie nam", vertelt Tom Dumoulin aan de krant De Limburger. "En inspuiten? Dan moet je wel een heel zware vorm van astma hebben, zoiets doen ze bij normale astmapatiënten niet. Laat staan bij sporters die inspanningsastma hebben."

"Blijkbaar werkte die spuit voor Wiggins ook nog eens wekenlang. Dan moet je wat mij betreft ook weken uit competitie. Dit zaakje stinkt."

Zelf heeft Dumoulin nog nooit naar een attest gevraagd. "Want dat is toch valsspelen? Gerommel met attesten zit nog altijd ingebakken in de sport. Volgens mij worden ze zelfs bij voorbaat goedgekeurd. Het systeem werkt voor geen meter."

"De attesten moeten onmiddellijk gepubliceerd worden, dan heb je geen gedoe meer. Iedereen weet wat je doet. Als we daarmee dichter bij een schone sport komen, ben ik een voorstander."
http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2776503

Scheuren in het Wiggins / Sky sprookje.
  zaterdag 24 september 2016 @ 13:20:41 #234
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_165533875
Mooi dat Dumoulin dit aankaart. Die Britten zijn geen haar beter dan de Russen, mogelijk nog erger vanwege die continue hypocrisie :r.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 24 september 2016 @ 13:25:53 #235
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_165533956
Onze Tom. _O_
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_165534109
stevendejongh twitterde op zaterdag 24-09-2016 om 12:46:37 If you have a zero tolerance policy, you better stick to it from the start. It failed straight from that point. reageer retweet
Onze Steven durft nu ook nog een schopje na te geven.
pi_165534586
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:20 schreef Falco het volgende:
Mooi dat Dumoulin dit aankaart. Die Britten zijn geen haar beter dan de Russen, mogelijk nog erger vanwege die continue hypocrisie :r.
mad.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:02 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2776503

Scheuren in het Wiggins / Sky sprookje.
Wel terecht dat hij dat over Wiggins zegt idd. Zeker als dat spul wekenlang werkt. Verder heb ik Wiggins trouwens nog nooit zien hoesten i.t.t. Froome. Maar die laatste zou ook wel eens last kunnen hebben van inspanningsastma.

Overigens:
Team Sky _O_
Skygoden _O_
FroomeGOD _O_
pi_165535748
Nog meer prominente figuren die zich laten horen over het vreemde astmaprobleem van Wiggins

quote:
Prentice Steffen, een voormalige teamarts van Bradley Wiggins, is verrast door het medicijngebruik van de Britse wielrenner. ,,Is het toevallig dat hij een grote dosis intramusculaire langwerkende corticosteroïden precies op die exacte momenten - voor de belangrijkste race van het seizoen - nodig heeft'', aldus Steffen tegenover BBC Newsnight.
Wiggins gebruikte vanwege astma en allergieën triamcinolon, een spierweefselbehandeling, die normaliter verboden is. Hackers openbaarden onlangs de medische gegevens van de Brit en andere topsporters, nadat ze inbraken in het computersysteem van antidopingagentschap WADA.

Wiggins had volgens de voormalige teamarts nooit toestemming moeten krijgen van de Britse sportorganen om enkele dagen voor de Tour de France in 2011 en de Giro in 2013 triamcinolon te gebruiken. ,,Achteraf kun je zeggen dat het er niet goed uit ziet - zowel vanuit een gezondheids- of sportieve perspectief", aldus Steffen, die bij Garmin-Slipstream, de voormalige ploeg van Wiggins, werkte.

Richard Freeman, teamarts van de Engelse wielerploeg, wilde geen commentaar geven op het verhaal van Steffen
http://www.gelderlander.n(...)ik-wiggins-1.6436034
  zaterdag 24 september 2016 @ 16:03:36 #239
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_165536218
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:02 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2776503

Scheuren in het Wiggins / Sky sprookje.
Waarom zou alle attesten moeten gepubliceerd worden?

OK, schaf dan gewoon die TUE's af, maar om dan maar meteen ieders privacy te gaan schenden en alle medische gegevens op straat te gaan gooien omdat sommigen nu eenmaal perfect reglementair gebruik maken van een falend systeem... nee, dat vind ik maar onzin.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_165553005
'Sir' Bradley Wiggins moet het zijn.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_165553534
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2016 14:10 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
'Sir' Bradley Wiggins moet het zijn.
:')
  Redactie Sport / Supervogel maandag 26 september 2016 @ 19:13:44 #242
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_165582890
http://www.cyclingnews.co(...)&utm_campaign=buffer

Brailsford over de TUE's bij Sky. 100% clean operation.
  maandag 26 september 2016 @ 19:58:56 #243
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165583959
Brailsford is een huichelachtige charlatan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165585674
quote:
Dave Brailsford has told Sky News that Team Sky...
'Wij van WC eend...' _O-
Jack does it in real time...
pi_165592681
laat die gast met rust joh.
heeft last van astma
natuurlijk ga je dan zo een medicijn voor en tijdens een grote ronde gebruiken, omdat je dan juist het meeste hinder zal ondervinden van je ziekte.
Als je op de bank zit en geen inspanning levert ga je niet zulke grote hoeveelheden innemen natuurlijk.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 27 september 2016 @ 00:49:39 #246
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_165592701
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 00:47 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
laat die gast met rust joh.
heeft last van astma
natuurlijk ga je dan zo een medicijn voor en tijdens een grote ronde gebruiken, omdat je dan juist het meeste hinder zal ondervinden van je ziekte.
Als je op de bank zit en geen inspanning levert ga je niet zulke grote hoeveelheden innemen natuurlijk.
:D :D :D
  dinsdag 27 september 2016 @ 12:32:48 #247
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165599493
Chris wil ook wat zeggen

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165603433
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:58 schreef Szura het volgende:
Brailsford is een huichelachtige charlatan
Nog smeriger dan Lefevere , wat best knap is. Ergste is dat dit gewoon het topje van de ijsberg is. Die hele Sky kliek is minstens net zo erg als Us Postal.
pi_165604083
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 15:40 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nog smeriger dan Lefevere , wat best knap is. Ergste is dat dit gewoon het topje van de ijsberg is. Die hele Sky kliek is minstens net zo erg als Us Postal.
das was toch al bekend of moet er bij jou altijd harde bewijzen zijn?
  dinsdag 27 september 2016 @ 18:27:47 #250
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_165606537
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 15:40 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nog smeriger dan Lefevere , wat best knap is. Ergste is dat dit gewoon het topje van de ijsberg is. Die hele Sky kliek is minstens net zo erg als Us Postal.
Bij Lefevere heb ik altijd het idee gehad dat dat weliswaar een enorm onaangename mens en een keiharde zakenman is, maar niet dat die bij zijn ploegen iets "exceptioneel verkeerd' deed. Waarmee ik wil zeggen dat ik niet denk dat daar dingen gebeurden die hetgeen op hetzelfde moment bij de andere ploegen gebeurden overstegen.

Iets wat je bij bv Gewiss, US Postal, Team Sky wél hebt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 september 2016 @ 19:59:19 #251
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165608512
Topatlete raakt medaille na 9 jaar kwijt door doping

Hinkstapsprongbrons van de Spelen van 2008 en het WK van 2007 mag ze inleveren. Wel al zeven jaar geleden gestopt, dus verder heeft het weinig impact :+

Brons gaat nu naar respectievelijk Olga Rypakova en Anna Pyatykh.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165609211
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 19:59 schreef heywoodu het volgende:
Topatlete raakt medailles na 9 jaar kwijt door doping

Hinkstapsprongbrons van de Spelen van 2008 en het WK van 2007 mag ze inleveren. Wel al zeven jaar geleden gestopt, dus verder heeft het weinig impact :+

Brons gaat nu naar respectievelijk Olga Rypakova en Anna Pyatykh.
ik dacht dat ze maar 8 jaar terug gingen, dus dit is wel uniek.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 september 2016 @ 20:23:20 #253
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165609278
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 20:21 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht dat ze maar 8 jaar terug gingen, dus dit is wel uniek.
Tegenwoordig dacht ik 10 jaar.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165616714
Mönchengladbach Testosteron aus dem Keller: Zoll hebt Dopinglabor aus – Quelle: http://www.express.de/24813470 ©2016

http://www.express.de/due(...)nglabor-aus-24813470

pi_165619495
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 20:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Tegenwoordig dacht ik 10 jaar.
Wat ik niet snap is waarom die dopinggevallen van toen zo druppelsgewijs worden bekendgemaakt. Waarom niet gewoon in één klap allemaal tegelijk?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 september 2016 @ 10:04:06 #256
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165619658
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 09:50 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Wat ik niet snap is waarom die dopinggevallen van toen zo druppelsgewijs worden bekendgemaakt. Waarom niet gewoon in één klap allemaal tegelijk?
De stalen van de Spelen van 2008 en 2012 worden in "golven" getest, dus die komen ook zo naar buiten. Hoe het met dit soort dingen zit weet ik niet. Misschien dat men het via de juridische weg tegen probeert te houden waardoor individuele zaken op verschillende tijdstippen naar buiten komen?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165619737
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:04 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De stalen van de Spelen van 2008 en 2012 worden in "golven" getest, dus die komen ook zo naar buiten. Hoe het met dit soort dingen zit weet ik niet. Misschien dat men het via de juridische weg tegen probeert te houden waardoor individuele zaken op verschillende tijdstippen naar buiten komen?
Hoeveel procent van de positieve gevallen van Peking zullen intussen bekend zijn?
pi_165619761
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 18:27 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Bij Lefevere heb ik altijd het idee gehad dat dat weliswaar een enorm onaangename mens en een keiharde zakenman is, maar niet dat die bij zijn ploegen iets "exceptioneel verkeerd' deed. Waarmee ik wil zeggen dat ik niet denk dat daar dingen gebeurden die hetgeen op hetzelfde moment bij de andere ploegen gebeurden overstegen.

Iets wat je bij bv Gewiss, US Postal, Team Sky wél hebt ...


Komt nog bij dat ze de Dr Mabuse van het wielrennen in de gelederen hebben. Misschien wel de grootste smeerlap ooit op dat gebied

[ Bericht 7% gewijzigd door Ericr op 28-09-2016 10:58:55 ]
pi_165619766
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:11 schreef Ericr het volgende:

[..]

[ [url=com.apusapps.browser.edittext.FirstStyleEditText{554c461 VFED..CL. .F...... 84,361-1384,494 #7f0b013d app:id/dialog_message_value}]afbeelding[/url] ]
Doet 't niet.
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 september 2016 @ 10:12:32 #260
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165619772
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:09 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Hoeveel procent van de positieve gevallen van Peking zullen intussen bekend zijn?
Goede vraag :P

Volgens mij komt er nog wel een golf aan, geen idee wanneer precies.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165621114
Wanneer er staat dat een atleet zijn medailles moet inleveren, betekent dit dan letterlijk fysiek inleveren, om is dit een administratief dingetje? Als dopeur die na zeven jaar zijn medailles moet inleveren zou ik gewoon zeggen, dat ik mijn medaille ben "kwijtgeraakt" of aan een fan heb "weggegeven". Het was immers je eigendom. Niemand die je gelooft, maar handhaven zullen ze het niet denk ik.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 september 2016 @ 11:39:59 #262
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165621161
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 11:37 schreef Coppi het volgende:
Wanneer er staat dat een atleet zijn medailles moet inleveren, betekent dit dan letterlijk fysiek inleveren, om is dit een administratief dingetje? Als dopeur die na zeven jaar zijn medailles moet inleveren zou ik gewoon zeggen, dat ik mijn medaille ben "kwijtgeraakt" of aan een fan heb "weggegeven". Het was immers je eigendom. Niemand die je gelooft, maar handhaven zullen ze het niet denk ik.
Volgens mij zit er een juridisch dingetje aan vast en moet je hem wel inleveren (ongetwijfeld op straffe van het een of ander), maar hoe precies weet ik niet. Ik kan me namelijk herinneren dat een Russische worstelaar zijn medaille van Londen 2012 in moet leveren ivm doping, maar hij is al lang overleden en de Indiër die zijn medaille zou krijgen liet weten dat hij het de familie van die Rus niet aan wil doen dat ze zijn medaille op moeten sturen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165621412
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 11:39 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Volgens mij zit er een juridisch dingetje aan vast en moet je hem wel inleveren (ongetwijfeld op straffe van het een of ander), maar hoe precies weet ik niet. Ik kan me namelijk herinneren dat een Russische worstelaar zijn medaille van Londen 2012 in moet leveren ivm doping, maar hij is al lang overleden en de Indiër die zijn medaille zou krijgen liet weten dat hij het de familie van die Rus niet aan wil doen dat ze zijn medaille op moeten sturen.
Interessant, dan ben ik benieuwd naar de hoogte van de "boete". Is in de praktijk wellicht nooit voorgekomen deze situatie. Bij levende atleten dan.
  woensdag 28 september 2016 @ 18:31:11 #264
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_165629410
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:11 schreef Ericr het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Komt nog bij dat ze de Dr Mabuse van het wielrennen in de gelederen hebben. Misschien wel de grootste smeerlap ooit op dat gebied
Mwah, bij die dominantie in de Vlaamse klassiekers kwam ook wel omdat ze er zowat als enige echt in geïnteresseerd waren en het Lotto team op dat moment lichtjaren achterop liep "qua medische begeleiding" ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_165630333
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 18:27 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Bij Lefevere heb ik altijd het idee gehad dat dat weliswaar een enorm onaangename mens en een keiharde zakenman is, maar niet dat die bij zijn ploegen iets "exceptioneel verkeerd' deed. Waarmee ik wil zeggen dat ik niet denk dat daar dingen gebeurden die hetgeen op hetzelfde moment bij de andere ploegen gebeurden overstegen.

Iets wat je bij bv Gewiss, US Postal, Team Sky wél hebt ...
Dat heb ik bij Sky ook niet, dat ik denk dat ze vuilere dingen doen dan de rest.
pi_165632128
quote:
2s.gif Op woensdag 28 september 2016 19:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat heb ik bij Sky ook niet, dat ik denk dat ze vuilere dingen doen dan de rest.
nee, het ligt aan het betere beddengoed.
pi_165647479
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 18:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Mwah, bij die dominantie in de Vlaamse klassiekers kwam ook wel omdat ze er zowat als enige echt in geïnteresseerd waren en het Lotto team op dat moment lichtjaren achterop liep "qua medischebegeleiding" ...
Er waren nog genoeg andere ploegen in die tijd met renners waarbij de epo uit de oren spoot die echt wel interesse hadden in het Vlaamse werk. Dat 96 podium was bijna een 1,2,3,4 geworden zelfs als Ballerini niet was lek gereden. Zulke dominantie in de klassiekers is alleen mogelijk als je extremer te werk gaat als de rest van de al behoorlijk extreme jaren 90 ploegen.
pi_165652292
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 15:11 schreef Ericr het volgende:

[..]

Er waren nog genoeg andere ploegen in die tijd met renners waarbij de epo uit de oren spoot die echt wel interesse hadden in het Vlaamse werk. Dat 96 podium was bijna een 1,2,3,4 geworden zelfs als Ballerini niet was lek gereden. Zulke dominantie in de klassiekers is alleen mogelijk als je extremer te werk gaat als de rest van de al behoorlijk extreme jaren 90 ploegen.
Museeuw, Ballerrini en Tafi waren gewoon de sterkste kasseienrenners van die generatie, met Tchmil daar wellicht nog bij. Als je vijf jaar geleden Cancellara, Boonen en Flecha in een team had gezet had je hetzelfde effect gehad. Parijs-Roubaix is ook bijna de enige wedstrijd waarbij je je overmacht zo kunt uitspelen.
pi_165660001
quote:
WADA verdedigt systeem van therapeutische uitzonderingen

Het expertencomité dat bij het Wereldantidopingagentschap (WADA) bevoegd is voor het systeem waarbij atleten verboden medicijnen mogen gebruiken in het kader van “een therapeutische uitzondering” heeft donderdag het bekritiseerde programma verdedigd.
Volgens verschillende critici, onder wie Tourwinnaar Chris Froome, staat het systeem open voor misbruik. Het expertencomité stelt echter onvoorwaardelijk achter het huidige systeem te staan, “waarbij atleten met echte medische problemen de gepaste zorgen kunnen krijgen en actief kunnen blijven binnen hun sport”.

“De plotselinge toename van aanvragen, waarvan sprake in de media, om verboden medicatie te mogen gebruiken via het zogenaamde TUE-systeem toont aan dat de stakeholders het ADAMS-systeem (het online administratie- en managementsysteem van het WADA, nvdr.) steeds meer gehoorzamen. Dit betekent niet dat men achterpoortjes tracht te gebruiken”, aldus professor David Gerrard, voorzitter van het comité. “Het TUE-systeem steunt op goede klinische praktijken en respecteert de ethiek van ons beroep.”

Russische hackers die zichzelf de ‘Fancy Bears’ noemen, maakten de voorbije weken de namen van tientallen atleten bekend die dankzij het zogenaamde TUE-systeem de toestemming hadden gekregen om een product te nemen dat op de verboden lijst staat. De hackers haalden hun informatie uit de database van het WADA.
  vrijdag 30 september 2016 @ 00:03:31 #270
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_165662013
quote:
2s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:13 schreef wimderon het volgende:

[..]

Museeuw, Ballerrini en Tafi waren gewoon de sterkste kasseienrenners van die generatie, met Tchmil daar wellicht nog bij. Als je vijf jaar geleden Cancellara, Boonen en Flecha in een team had gezet had je hetzelfde effect gehad. Parijs-Roubaix is ook bijna de enige wedstrijd waarbij je je overmacht zo kunt uitspelen.
Rabo met 7 man in de kopgroep van 10 in Parijs-Nice :D
pi_165663481
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:03 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Rabo met 7 man in de kopgroep van 10 in Parijs-Nice :D
Dat was een waaieretappe hè. Als iemand anders die waaier opgezet had, dan waren zij met zoveel man vertegenwoordigd.
pi_165667201
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:03 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Rabo met 7 man in de kopgroep van 10 in Parijs-Nice :D
En alsnog niet winnen _O_

(Kopgroep van 13 trouwens)
pi_165673162
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:03 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Rabo met 7 man in de kopgroep van 10 in Parijs-Nice :D
Dat was een goed voorjaar voor Rabo. In de Ardennen waren ze ook redelijk in vorm, waren ook dezelfde renners als in die P-N _O_
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 18:31:36 #274
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_165673478
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 september 2016 18:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat was een goed voorjaar voor Rabo. In de Ardennen waren ze ook redelijk in vorm, waren ook dezelfde renners als in die P-N _O_
Maarten den Bakker schroeide toen alsof z'n leven er vanaf hing.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_165673775
Column Thijs Zonneveld

quote:
Rookgordijnen en holle frases

Froome gebruikte twee keer het paardenmiddel prednison, maar mét die infectie reed hij wel twee keer het gehele peloton aan stukken
Ze gingen het anders doen. Ze zouden breken met het verleden van het wielrennen. Ze zouden niet liegen en draaien, ze zouden geen rookgordijnen ophangen, ze zouden de deuren wijd openzetten. Sky zou de schoonste en meest transparante ploeg van het peloton worden.

Zo veel beloftes, zo veel grote woorden. Zes jaar geleden is het inmiddels dat ze werden uitgesproken, bij de intrede van Sky in het wielrennen. Maar bij beloftes en grote woorden is het gebleven.

Er hangt continu een ondoordringbaar rookgordijn rond Sky. Zodra er kritische vragen worden gesteld, gaan de luiken dicht. En dat terwijl er meer dan genoeg onderwerpen zijn waar je je wenkbrauwen over kunt fronsen. Het aantrekken van ex-Rabo-arts Geert Leinders, de wisselende waardes in de bloedpaspoorten van Sergio Henao en Jonathan Tiernan-Locke, het gegoochel met de vermogensgegevens van Chris Froome, de weigering om lid te worden van de MPCC - een clubje van ploegen die zichzelf strengere regels opleggen.

Toen ik er manager David Brailsford vorig jaar naar vroeg, liep hij weg zonder te antwoorden. De enige die zogenaamd wel achter de schermen mocht kijken, was de Britse journalist David Walsh, maar die heeft klakkeloos leugens opgeschreven. Volgens een van de inspanningsfysiologen van de ploeg zouden ze bij Sky nooit renners laten koersen met medische attesten. Dat stond mooi, op papier dan. Want in werkelijkheid klopte er geen zak van.

De belofte van Sky om transparant te werken, ligt al lang aan diggelen
Twee weken geleden verschenen de medische attesten van Froome en Bradley Wiggins online dankzij een Russisch hackerscollectief genaamd The Fancy Bears - alle keren voor producten met cortisonen erin. Cortisonen zijn ontstekingsremmers, maar ook een middel dat een euforisch gevoel kan geven en het metabolisme versnelt, waardoor renners net iets magerder kunnen worden. Froome gebruikte twee keer het paardenmiddel prednison - naar eigen zeggen vanwege een zware luchtweginfectie. Maar mét die infectie reed hij wel twee keer het gehele peloton aan stukken.

Wiggins gebruikte drie keer triamcinolone, ook al een paardenmiddel, als preventief (!) medicijn tegen astma en allergieën. Telkens vroeg hij vlak voor een grote ronde (toeval, o toeval) een attest aan. Het moest worden geïnjecteerd - en dat terwijl Wiggins in zijn autobiografie nog had verklaard dat hij nog nooit in zijn leven was geïnjecteerd.

Bij Sky hebben ze Wiggins nu onder de bus ­gegooid: hij moest zelf maar iets bij elkaar wauwelen bij het Britse equivalent van Koffietijd. Pas na tien dagen was Brailsford bereid een paar vragen te beantwoorden: hij praatte wel, maar zei niets. Alleen dat we zijn ploeg maar moesten vertrouwen. Waarom, dat kon of wilde hij niet uitleggen.

Het gaat te ver om Sky te beschuldigen van ­doping, want daarvoor ontbreekt het bewijs. De uitgelekte attesten bewijzen wel dat ze medisch en farmaceutisch gezien tot het randje van het randje gaan (en eroverheen als ze de aandoeningen van Froome en Wiggins hebben verzonnen). Maar dat ze er bij Sky het liefst oorverdovend hard over zwijgen, bevestigt nog maar eens dat die belofte van transparantie al lang aan diggelen ligt.
Het waren holle woorden, en niets meer dan dat.
http://www.ad.nl/sport/rookgordijnen-en-holle-frases~a4689ade/

[ Bericht 67% gewijzigd door TargaFlorio op 30-09-2016 18:57:45 ]
pi_165674496
quote:
Wiggins: "Injecties verslechterden juist prestaties"

Bradley Wiggins begrijpt dat de injecties die hij heeft laten zetten als onethisch worden gezien. Maar de Britse Tourwinnaar zegt in een interview met The Guardian dat de injecties soms juist nadelig waren voor zijn prestaties.

Wiggins zegt al sinds de Giro van 2003 met een pollenallergie te kampen, maar het jaren stil te hebben gehouden. "Wanneer ik een allergische aanval kreeg was ik de volgende dag nergens meer. Maar ik wilde geen excuus hebben na een slechte prestatie."

Voor de Tour de France van 2011 bezocht Wiggins een specialist. Hij kreeg een injectie met triamcinolone, een stof die op de verboden lijst staat maar waarvoor de Brit toestemming kreeg om te gebruiken. "In de eerste week van de Tour voelde ik me zwakker en zwakker worden. Ik had geen kracht meer. Ik kwam onder mijn ideale gewicht terecht."
pi_165674508
quote:
Tyson Fury test positief op cocaïne: vaarwel, wereldtitel?

Raakt bokser Tyson Fury zijn wereldtitel bij de zwaargewichten kwijt? De Brit zou volgens ESPN positief hebben getest op cocaïne.

Op 23 september liet Fury weten dat zijn rematch tegen Wladimir Klitschko op 29 oktober niet zou doorgaan. “Niet fit”, luidde het toen. Het was al de tweede keer dat de wedstrijd werd uitgesteld, want de kamp van 9 juli kon niet doorgaan door een enkelblessure bij Fury.

Drugs

Volgens de Amerikaanse sportzender ESPN heeft het tweede uitstel niets te maken met een blessure, wel met drugs. Op 22 september zou Fury immers positief hebben getest op cocaïne. Verbazend is dat niet, want de Britse bokser had eerder al toegegeven dat hij soms cocaïne gebruikt in zijn voortdurende strijd tegen depressie.

Als het ESPN-bericht klopt moet Fury zijn WBA, WBO en IBO-wereldtitels mogelijk afstaan. Fury werd in november 2015 wereldkampioen door Klitschko te kloppen.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 30 september 2016 @ 19:30:48 #278
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165674512
Tyson Fury zou betrapt zijn op cocaïne, wat een josti is het toch ook.
http://www.independent.co(...)titles-a7339851.html

Edit: Spuit 11 op negen seconden ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 30 september 2016 @ 20:08:18 #279
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_165675427
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 september 2016 19:30 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ben je inmiddels al fan af?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_165676708
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 19:30 schreef heywoodu het volgende:
Tyson Fury zou betrapt zijn op cocaïne, wat een josti is het toch ook.
http://www.independent.co(...)titles-a7339851.html

Edit: Spuit 11 op negen seconden ;(
coke telt alleen in competitie wat 6 uur voor en na de wedstrijd is volgens WADA.
dus dat hij out of competition positief test is gewoon een leugen en komt normaal niet naar buiten, tenzij België+ Boonen.

  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 30 september 2016 @ 21:08:19 #281
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165676944
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 20:59 schreef THEFXR het volgende:

[..]

coke telt alleen in competitie wat 6 uur voor en na de wedstrijd is volgens WADA.
dus dat hij out of competition positief test is gewoon een leugen en komt normaal niet naar buiten, tenzij België+ Boonen.

[ afbeelding ]
Hij is door VADA getest, niet WADA.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165677239
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 21:08 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hij is door VADA getest, niet WADA.
dit is een positieve coke test van WADA.



Dat staat niet op de lijst van VADA

pi_165724951
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 21:19 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dit is een positieve coke test van WADA.

[ afbeelding ]

Dat staat niet op de lijst van VADA

[ afbeelding ]
Benzoylecgonine is een metaboliet van cocaïne, dus daar test WADA op, net als VADA. Die stof zelf staat natuurlijk niet op de verboden lijst. Cocaïne wel, maar daar moet je voor bij S6 (Stimulants) kijken en niet S7.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:47:16 #284
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_165725476
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:19 schreef nostra het volgende:

[..]

Benzoylecgonine is een metaboliet van cocaïne, dus daar test WADA op, net als VADA. Die stof zelf staat natuurlijk niet op de verboden lijst. Cocaïne wel, maar daar moet je voor bij S6 (Stimulants) kijken en niet S7.
ja, ik dacht bus bij s7, maar het staat idd bij s6 en ook nog eens out of comp geldig.
erg moeilijk hoor, al die verschillende regels, ik dacht nl dat VADA gewoon de WADA regels aanhield voor vrijwillig testen
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 4 oktober 2016 @ 14:59:56 #285
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165750465
Sharapova mag waarschijnlijk vanaf 26 april weer spelen, schorsing is ingekort volgens de baas van de Russische tennisbond.
http://tass.com/sport/904074
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165750481
http://nos.nl/artikel/213(...)t-negen-maanden.html

Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) heeft de schorsing van Maria Sjarapova teruggebracht van twee jaar naar vijftien maanden. De Russische tennisster mag in april 2017 weer in actie komen.

De schorsing van Sjarapova was het gevolg van haar dopingbekentenis in maart van dit jaar. Op een persconferentie liet ze weten positief te zijn getest op het middel meldonium bij een dopingcontrole tijdens de Australian Open in januari. Later zouden er nog veel meer sporters (voornamelijk Russen) betrapt worden op dat middel.

Meldonium staat sinds 1 januari van dit jaar op de lijst met verboden middelen, omdat het het uithoudingsvermogen bevordert. Sjarapova erkende dat ze het medicijn op doktersadvies al tien jaar gebruikte.

De vijfvoudig grandslamkampioene zei niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat het wereldantidopingagentschap WADA het middel recent op de dopinglijst heeft gezet.

De tennisfederatie ITF schorste haar in eerste instantie voor twee jaar met terugwerkende kracht, waardoor ze tot en met 25 januari 2018 zou moeten toekijken. De Russin was het daar niet mee eens en vocht haar schorsing aan bij het internationale sporttribunaal CAS. Met succes.BEKIJK OOK
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_165750708
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_165752239
Valt nog mee, ik had eerder verwacht 1 januari of zo.
pi_165791476
quote:
Tour de France race director Christian Prudhomme believes cycling is no longer the black sheep of the sporting world after cleaning up its act following years of doping scandals. With other major sports such as athletics hit by scandals and major investigations, cycling is no longer in the global spotlight; with Prudhomme believing the public perception of professional cycling has changed.

"I'm happy to see that the climate is much less passionate than it used to be," Prudhomme told the Reuters news agency during a visit to see some of the key stages of the 2017 Tour de France. The race route will be revealed in Paris on October 18.

"You don't see champions who come from nowhere anymore. The likes of Nairo Quintana and Esteban Chaves have a pedigree, they shone on the Tour de l'Avenir. It's reassuring.

"A few years ago we had the feeling a change was needed. That's not the case any more."

Prudhomme has defended Amaury Sport Organisation’s interests in recent clashes with the UCI over the reforms of the WorldTour, and he portrays the Tour de France as some kind of mythical event rather than simply the central part of a lucrative sports business.

The former television cycling commentator has been the public head of the Tour de France since 2006, the year the Operation Puerto blood doping scandal broke. He has also had to weather huge doping controversies in 2007, 2008 and 2010, including the exposure of Lance Armstrong and the cancellation of the Texan’s seven Tour de France victories.

"We knew all the cheats and the liars on this earth did not gather up one day to decide they would be taking up cycling. It was not easy but it has been cleaning up its act," Prudhomme said, while also admitting that sport would never totally rid itself of doping.

"We want sport to be perfect, while society will never be. Society is not full of saints or full of crooks," he pointed out.

The latest allegations of cheating concern hidden magnetic motors in frames and wheels. The UCI now carries out checks with a tablet device and claims it is on top of the problem. However Prudhomme reveals that his concerns were only eased when the French police promised to carry out their own investigations using thermal heat guns at secret locations during key stages.

"Eight days before the Tour I was scared that these rumours would mar the race. Then when the secretary of state announced the use of these cameras, I was relieved," said Prudhomme.
http://www.cyclingnews.co(...)-cleaned-up-its-act/

:')

Kampioenen komen niet meer uit het niks. Nee gelukkig was Froome al een klasbak ruim voordat hij in 2011 zijn neus aan het venster drukte en in 2012 al sterk genoeg was om de TDF te winnen.
pi_165792671
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 16:18 schreef Ericr het volgende:

[..]

http://www.cyclingnews.co(...)-cleaned-up-its-act/

:')

Kampioenen komen niet meer uit het niks. Nee gelukkig was Froome al een klasbak ruim voordat hij in 2011 zijn neus aan het venster drukte en in 2012 al sterk genoeg was om de TDF te winnen.
Daarom noemt hij niet meteen Froome. Anders is de troll too obvious
  donderdag 6 oktober 2016 @ 17:42:59 #291
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_165792865
quote:
Hoogspringster Anna Tsjitsjerova is haar bronzen medaille van de Olympische Spelen van 2008 vanwege dopinggebruik kwijt, zo heeft het IOC bekendgemaakt. De Russin is bij het hertesten van haar stalen tegen de lamp gelopen.

De 34-jarige Tsjitsjerova won vier jaar later bij de Spelen in Londen, nadat ze moeder was geworden, olympisch goud. Daarnaast stond de Russin regelmatig op het podium bij EK's en WK's.

De Russische Jelena Slesarenko eindigde als vierde in Peking en krijgt nu het brons toebedeeld. De Belgische Tia Hellebaut eiste in 2008 verrassend het goud voor zich op.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 23:51:40 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165804106
http://www.dailymail.co.u(...)iggins-Team-Sky.html


UK Anti-Doping investigate Sir Bradley Wiggins and Team Sky over 'allegation of wrongdoing' and delivery of medical package ahead of 2011 Tour de France


[ Bericht 14% gewijzigd door Szura op 07-10-2016 00:40:40 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 7 oktober 2016 @ 00:25:35 #293
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_165804722
Hahaha.
pi_165806404
quote:
Former Sky rider Tiernan-Locke says Great Britain offered Tramadol 'freely'

Former Team Sky rider Jonathan Tiernan-Locke, in a BBC report today, questioned Bradley Wiggins' use of a powerful corticosteroid drug to treat his allergies.

Tiernan-Locke also revealed that the Great Britain team, at the 2012 World Championships, offered riders Tramadol "freely around," but he did not take it. "I wasn't in any pain so I didn't need to take it, and that was offered freely around. It just didn't sit well with me at the time. I thought, 'I'm not in any pain', why would I want a painkiller?'"

Cyclingnews understand that British Cycling have put the allegation of Tradamdol use, or any other strong pain killer, to the doctor in question, and that he has denied it.

Former Team Sky rider Michael Barry described being prescribed Tramadol to use in competition while racing for Team Sky. The team said it used the drug "minimally" and supported a ban on its use in competition.

The news of Wiggins' Therapeutic Use Exemption (TUE) to take injections of the drug triamcinolone acetonide (Kenalog) before the 2011 and 2012 Tours de France and the 2013 Giro d'Italia emerged after hackers gained entry into the World Anti-Doping Agency's athlete management system for the Olympic Games in Rio.

WADA and the UCI have defended the TUE application process, stating that athletes like Wiggins followed the rules that allow for them to use normally banned substances when they have a medical need. Wiggins stated that he did not take the drug to gain an advantage. "This wasn't about trying to find a way to gain an unfair advantage. This was about putting myself back on a level playing-field in order to compete at the highest level," he said.

Tiernan-Locke, who became the first British rider to be banned for biological passport irregularities from his time before joining Team Sky, said that the case has people questioning Team Sky.

"From the outside it definitely looks odd that you would apply for a TUE before the major Grand Tours you have a GC ambition in, but at the same time [Wiggins] is just following a process. You don't know what his medical team has suggested, if he has allergies, maybe they suggest that's the best way around it," Tiernan-Locke said.

"It's just a shame that we've heard from other riders who have previously abused these drugs and saying how powerful they are and the performance enhancing benefits. So it's difficult to compute why that would be the go-to solution for something as ordinary as asthma.

"I don't want to insinuate anything, but the timing doesn't look great. There are other races throughout the year, and you assume if you had a need for such a thing it would be consistent throughout his career, that you'd use it year in year out, so from that point of view it looks suspicious."

"But from the other perspective, we've got a guy who's favourite for the general classification in these big races, so for a team like Sky who are so thorough, they don't want to leave anything to chance so, why risk these allergies derailing their best-laid plans, it's somewhat less than transparent. I can understand why the wouldn't want to shout about individual athletes or individual cases, and I can respect their right to privacy in that regard."

When asked if he felt the team were tainted by the case, Tiernan-Locke said they were not tainted in his mind. "I personally believe it's a case of preventing anything that might have... derailed their plans, but I do think they have become tainted [in the public eye]. People I have spoken to, out of training, it has kind of tainted their image somewhat. I think their modus operandi before was to put things out in the public domain and look transparent and not have anything to hide. So with these revelations coming out, it's obviously got people asking questions."

http://www.cyclingnews.co(...)red-tramadol-freely/
Niet direct doping natuurlijk omdat het (nog) niet op de lijst staat, maar het blijft allemaal wel erg schimmig en niet te vertrouwen.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 7 oktober 2016 @ 08:29:50 #295
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_165806441
Nieuw Fancy Bear-gedoe over Amerikanen:
http://fancybear.net/pages/m.fedoruk.html

Met een mailtje van iemand van de Nederlandse paralympische ploeg over de dopingcontroles:

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_165808129
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 23:51 schreef Szura het volgende:
http://www.dailymail.co.u(...)iggins-Team-Sky.html


UK Anti-Doping investigate Sir Bradley Wiggins and Team Sky over 'allegation of wrongdoing' and delivery of medical package ahead of 2011 Tour de France

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 08:24 schreef TheArt het volgende:

[..]

Niet direct doping natuurlijk omdat het (nog) niet op de lijst staat, maar het blijft allemaal wel erg schimmig en niet te vertrouwen.
Wat opvalt is dat het vooral om oude zaken gaat... 2011 en 2012 met Wiggins. Dauphine 2014 volgens mij met Froome, maar voor de rest niks...
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 10:40:17 #297
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165808180
Wacht maar af, ooit stort dat kaartenhuis in
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 11:00:29 #298
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165808377
Danielson trouwens 4 jaar geschorst, voor wat het waard is. Is toch al wielerbejaard.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165814850
Het gaat dan wel niet direct om doping maar Sky heeft z'n geloofwaardigheid wel een heel stuk verloren.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:37:03 #300
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_165815257
bij het grote publiek wel ja
pi_165851610
dicht
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')