abonnement Unibet Coolblue
  maandag 21 maart 2016 @ 23:56:14 #1
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_160848324
https://i.imgflip.com/nftai.jpg

In het Space fakery topic blijft het terug gaan naar de flat earth terwijl het gewoon zijn eigen topic verdiend, dus bij deze.

Het concept van een platte Aarde houdt in dat men zich voorstelt dat het bewoonde deel van de Aarde plat is in plaats van bol. Het alternatieve concept is dat van een bolvormige Aarde. Dit artikel behandelt de opvattingen die ten aanzien van de vorm van de Aarde in de geschiedenis van Europa een rol hebben gespeeld. Er zal aandacht besteed worden aan de historische bewijzen die voor en tegen de moderne opvatting pleiten dat het in de middeleeuwen gangbaar was te veronderstellen dat de Aarde plat is. Ook zal aandacht besteed worden aan moderne aanhangers van het concept van een platte Aarde.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Platte_Aarde
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=3962









Duizenden jaren dacht de mensheid dat de aarde een platte schijf was waar je vanaf kon vallen of glijden. Rond de 14e eeuw waren de meeste wetenschappers het eens met het standpunt van de oude Grieken, namelijk dat de aarde een bol was.

Het blijkt nu dat vele duizenden mensen toch weer zijn overgestapt op de platte aarde-theorie. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat de schijf zich onder een glazen koepel bevindt, waardoor we niet weg kunnen. Door middel van YouTube-filmpjes en websites wordt geprobeerd de mensheid ervan te overtuigen dat de aarde een platte schijf is.

Op de website Enclosedworld.com valt te lezen dat we zouden leven onder een gigantische koepel. Er staan een aantal YouTube-filmpjes op de site, getiteld Flat Earth Clues, die sinds vorig jaar worden gemaakt.

Truman Show

De website claimt dat de ‘platte aarde’ wordt beschermd door een reusachtige glazen koepel die niet kan worden bereikt door welk vliegtuig dan ook. De site wordt gerund door IT-specialist Mark Sargent uit Colorado, die afgelopen jaar onderzoek begon te doen naar zoals hij het zelf omschreef als ‘de meest belachelijke complottheorie ooit’, de platte aarde-theorie.

Tijdens zijn onderzoek raakte Sargent er echter van overtuigd dat de theorie klopte. Begin 2015 begon hij filmpjes te maken, waarin wordt gesteld dat onze beschaving net zoals Truman Burbank in de Truman Show in een nagemaakte wereld leeft en dat die wereld sinds 1956 voor het volk verborgen wordt gehouden.

“Mark hoopt dat ooit het honderd-apeneffect zal optreden, dat de meerderheid van de bevolking het met eigen ogen zal zien en dat de wereld letterlijk zal veranderen,” luidt het.

Maanlandingen

Hoe zit het dan met ruimtereizen? Sargent denkt dat de maanlandingen in scène zijn gezet. Toen de eerste ruimteraketten in de jaren vijftig werden gelanceerd ontdekte men de glazen koepel, zegt hij op zijn site.

In zijn video’s stelt hij dat de kernproeven in de jaren vijftig vergeefse pogingen waren om de koepel op te blazen. Sargent claimt bovendien dat iedere foto van de aarde vanuit de ruimte nep is. Op YouTube staan ook de nodige filmpjes waarin wordt beweerd dat de Falcon 9 van SpaceX, die in juni explodeerde, mogelijk tegen de koepel is gecrasht.

De site Theflatearthsociety.org is meer gebaseerd op de Bijbelse geschriften over de aarde. Dan is er nog de site Atlanteanconspiracy.com, die wordt gerund door de Amerikaanse yogaleraar Eric Dubay, die de ‘Nieuwe Wereldorde probeert te ontmaskeren’.

http://www.ninefornews.nl(...)glazen-koepel-leven/



Ik heb even wat info toegevoegd francorex mocht het niet klopppen want ik begrijp er zijn meerdere variaties geef het even aan bij de mods en dan kunnen ze het even aanpassen. ;)

[ Bericht 44% gewijzigd door theguyver op 22-03-2016 00:03:50 ]
Er staat nog een vraag voor u open!!
  dinsdag 22 maart 2016 @ 12:51:40 #2
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160856755
Ik weet niet hoe ik mods kan contacteren...

Fijn dat je de opennings post hebt verfijnd.

De informatie die je brengt over Mark Sargent is ok. De Truman-enclosed-doomed-world-principe is een goede representatie.

Mark Sargent is belangrijk hoofdzakelijk om zijn video 'Flat Earth Clues" die veel hits heeft op youtube.
Deze video verdiend een plekje in de openingspost.


Wat Eric dubay betreft die verdiend meer aandacht/krediet in de opennings post
.
Hij is dé man die de platte-Aarde-theorie terug op de kaart heeft gezet. Lang voor er sprake was van M Sargent en consoorten.
Hij is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de flat-Earth-renaissance.

Eric Dubay was de eerste die een boek heeft geschreven over de platte Aarde in 60 jaar. De Atlantean Conspiracy.

.
http://www.atlanteanconspiracy.com/

Eric dubay is oprichter en administrator van de website The International Flat Earth Research Society.

http://ifers.ace.st/

Wanneer mensen vragen hebben over dit topic. Meer willen weten, iets willen opzoeken en dergelijke dan is dat de site waar je moet zijn.

Aan mods deze website zou zeker in de openingspost moeten.

Waar je niet moet zijn is deze website : Theflatearthsociety.org
Deze website verspreidt moedwillig valse informatie. Het is" controlled opposition"

Aan mods zou u aub elke referentie naar deze site uit de openingspost willen verwijderen.
De twee video's die er nu instaan: 'toptenznet' ' is earth actually flat' maken gebruik van deze dis-informatie.
Het kan toch niet dat in de openingspost informatie staat, video's staan, die enkel als doel hebben het onderwerp te mis-representeren en te ridiculiseren.

De openingspost dient op een correcte manier het onderwerp weer te geven. Wat nu niet het geval is.
Het zou mij veel plezier doen als jullie deze 2 video's verwijderen.

Ik stel voor ze te vervangen met video's die wel goed weergeven waar het om gaat.

Interessante video's zijn de volgende:

De video is professioneel gemaakt en geeft een vrij volledig overzicht van de belangrijkste aspecten binnen het platte-aarde-onderwerp.

De video is gebaseerd op de beste flat-earth-youtube-channels. Zoals:

Eric Dubay, P-Brane, My Perspective, Curious Life of a Flat Earther,The Morgile ,Jeranism,Paul Cheeft,Rob Skiba

Deze video heeft op youtube meer dan 500.000 views.
Video verdient een plaats in de openingspost.


en de opvolger:


Ik hoop dat jullie mijn voorstellen informatief vinden en ik wil jullie alvast bedanken voor het werk dat jullie hebben geleverd. ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door francorex op 22-03-2016 13:17:25 ]
pi_160858026
"controlled oposition" net of dit nodig is bij dit onderwerp :')

Waarom kunnen er niet gewoon meerdere groeperingen zijn die net een iets andere "platte aarde theorie" aanhangen?

[...]

"The powers that be" zullen ongetwijfeld veel zaken in de doofpot (proberen) te houden maar iets simpels aantoonbaar zoals is de aarde een bol of plat is onmogelijk in de doofpot te houden, dus kan het niet anders dan dat opmerkingen over "controlled oposition" (maar geld ook voor de discussie richting "fisheye lenzen" te krijgen zonder ook maar enige kennis over camera's) een poging van de platte aarde aanhangers zijn om vooral niet inhoudelijk over de praktische onmogelijkheden van een platte aarde te discussiëren.

Iedereen kan heel simpel nagaan of we op een platte of bolle aarde leven, je kunt de schaduw meten op verschillende plekken op hetzelfde tijdstip, je kunt redelijk goedkoop een weerballon met camera de lucht in laten gaan of een telescoop aanschaffen en de ruimte observeren. Dan is het natuurlijk wel heel snel duidelijk dat de aarde een bol is, dat blijkt zelfs uit het merendeel van de filmpjes van platte aarde adepten.

Verder is het natuurlijk ook wel heel duidelijk dat een theorie die alleen gebaseerd is op Bijbelteksten per definitie niet erg geloofwaardig is.

[ Bericht 6% gewijzigd door jogy op 22-03-2016 14:03:19 ]
pi_160858144
"Controlled opposition" is dan ook meestal controlled door degene die het erover heeft. Het is een excuus om de zaak belangrijker te maken dan dat het is.
Conscience do cost.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 13:58:51 #5
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_160858643
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 12:51 schreef francorex het volgende:
Ik weet niet hoe ik mods kan contacteren...

PM/DM naar mij of Dance en anders in het feedbacktopic, komt goed :).
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_160858646
" De twee video's die er nu instaan: 'toptenznet' ' is earth actually flat' maken gebruik van deze dis-informatie.
Het kan toch niet dat in de openingspost informatie staat, video's staan, die enkel als doel hebben het onderwerp te mis-representeren en te ridiculiseren. "

Persoonlijke mening, die 2 geven wel duidelijk weer waarom mensen hierin geloven.
Zie de post gelijk onder de openings post die geeft al aan dat het naar het onzin topic moet.
veel makers van filmpjes melden ook gelijk schuif het niet af als onzin maar hoor ons even aan, dat duid al op erge ongeloofwaardigheid van de theorie.

Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur!
pi_160858968
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 13:38 schreef Chewie het volgende:

Verder is het natuurlijk ook wel heel duidelijk dat een theorie die alleen gebaseerd is op Bijbelteksten per definitie niet erg geloofwaardig is.
Ja, dat vraag ik me dus af he: zou dit nu voor alle / het merendeel van de flat earthers gelden?

Ik weet dat het de basis is voor the Flat Earth Society (link zou aardig zijn voor OP trouwens), maar of dit geldt voor iedereen die gelooft in een platte aarde weet ik niet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 14:11:40 #8
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160858987
quote:
Waarom kunnen er niet gewoon meerdere groeperingen zijn die net een iets andere "platte aarde theorie" aanhangen?
Er zijn genoeg stromingen en groeperingen binnen de flat-earth-gemeenschap met een verschillende interpretatie, in feite zijn er evenveel opinies dan dat er Flat-earthers zijn. Dit komt omdat de beweging niet centraal gestructureerd is. Je zou het een internet-beweging kunnen noemen. Het idee van een platte aarde staat in haar kinderschoenen, iedereen is op zoek naar antwoorden zeg maar.

Wat deze verschillen met elkaar bindt zijn een aantal fundamentele pijlers waarover iedereen het eens is.

De Aarde is stationair, de Aarde beweegt niet. Alle hemellichamen draaien om de Aarde. De Aarde heeft een centrale positie in deze cosmologie. kortom geocentrisme.
Net zoals onze zintuigen dit waarnemen.
pi_160859090
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:11 schreef francorex het volgende:

[..]

Wat deze verschillen met elkaar bindt zijn een aantal fundamentele pijlers waarover iedereen het eens is.

De Aarde is stationair, de Aarde beweegt niet. Alle hemellichamen draaien om de Aarde. De Aarde heeft een centrale positie in deze cosmologie. kortom geocentrisme.
Net zoals onze zintuigen dit waarnemen.
"Motus inter corpora relativus tantum est" ofwel "De onderlinge beweging van voorwerpen is uitsluitend relatief" - Christiaan Huygens

Je kunt op basis van waarnemingen geen onderscheid maken tussen een stationaire aarde waar alles omheen beweegt en een stationair universum waarin de aarde roteert.

Het is een beetje alsof je in de trein zit en aan de conducteur vraagt: "hoe laat komt station Woerden langs deze trein?"

[ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 22-03-2016 14:24:36 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160859289
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:11 schreef francorex het volgende:

De Aarde is stationair, de Aarde beweegt niet. Alle hemellichamen draaien om de Aarde. De Aarde heeft een centrale positie in deze cosmologie. kortom geocentrisme.
Net zoals onze zintuigen dit waarnemen.
Mijn zintuigen nemen toch echt wat anders waar en al helemaal als ik met een telescoop de hemel afspeur.

Waarom doe je dit soort simpele testjes gewoon niet zelf, i.p.v vast te houden aan een natuurkundig onmogelijk model?

Of probeer desnoods een keer de gestelde vragen te beantwoorden, hoe nacht en de seizoenen nu precies kunnen werken op een platte aarde.

Of nog simpeler probeer inhoudelijk de foto's die door Tuinhek en mijzelf geplaatst zijn in het vorige deel te ontmaskeren of plaats eens een echte foto (dus geen cgi of tekening) van de platte aarde. De filmpjes die jij namelijk gepost hebt waaruit zou blijken dat er geen curve te zien is laten namelijk duidelijk wel een curve zien.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 14:27:03 #11
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160859377
Dit tabelletje is mogelijk ook interessant voor de OP: hoe ver beneden de horizon schepen / steden zouden moeten zitten op basis van afstand en hoogte van de waarnemer:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160859464
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:10 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ja, dat vraag ik me dus af he: zou dit nu voor alle / het merendeel van de flat earthers gelden?

Ik weet dat het de basis is voor the Flat Earth Society (link zou aardig zijn voor OP trouwens), maar of dit geldt voor iedereen die gelooft in een platte aarde weet ik niet.
Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur?
  dinsdag 22 maart 2016 @ 14:47:57 #13
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160859799
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:30 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur?
Under the Dome of Game of Thrones. Lastig, ik vind het allebei toffe series.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 15:18:01 #14
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160860517
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:27 schreef Molurus het volgende:
Dit tabelletje is mogelijk ook interessant voor de OP: hoe ver beneden de horizon schepen / steden zouden moeten zitten op basis van afstand en hoogte van de waarnemer:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
deze is misschien handiger:
https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/
Huig
pi_160860541
quote:
12s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:47 schreef Molurus het volgende:

[..]

Under the Dome of Game of Thrones. Lastig, ik vind het allebei toffe series.
Ow nou ik bedoelde het redelijk serieus!
Er zijn een 2 tal mogelijkheden wat ik voorbij heb zien komen.
De mensen op de flat earth zitten onder een grote koepel, zie het filmpje in de openings post.
Of dat er een grote ijsmuur om de platte aarde zit, wat ik andere filmpjes voorbij zag komen.

Plus wat zit er dan aan de onderkant van hun platte aarde!
  dinsdag 22 maart 2016 @ 15:22:18 #16
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160860611
quote:
Je kunt op basis van waarnemingen geen onderscheid maken tussen een stationaire aarde waar alles omheen beweegt en een stationair universum waarin de aarde roteert.
Dat is wat ze je graag doen geloven, alles is relatief zeg maar.

Begrijpelijk wanneer je een theoretisch-filosophisch-mathematisch-model verdedigt.

quote:
Het is een beetje alsof je in de trein zit en aan de conducteur vraagt: "hoe laat komt station Woerden langs deze trein?"
De realiteit is, het station is stationair en de trein is in beweging. Net zoals de passagiers dit ervaren.

Maar idd Einstein-theoretisch gezien kun je stellen dat het station voorbij de trein beweegt.


Voor Einsteins theorie van relativiteit zijn er verschillende wetenschappelijke experimenten geweest die tot doel hadden vast te stellen of de aarde beweegt of niet.

Eén van die experimenten is airy's faillure genaamd naar de wetenschapper George Biddel Airy


quote:
By means of a water-filled telescope, Airy in 1871 looked for a change in stellar aberration through the refracting water due to an ether drag.[14] Like in all other aether drift experiments, he obtained a negative result
In dit experiment werd per toeval aangetoond dat de Aarde stationair is en dat de sterren bewegen. Vandaar de naam Airy's faillure.

Hij wou aantonen dat de aarde beweegt. Zijn experiment toonde echter aan dat de sterren bewogen. Het sterrenlicht wat zich voortbeweegt door de 'eather' bewoog, niet de Aarde.

Het was Einstein en zijn relativiteitstheorie die de 'aether' overbodig maakte. En daarmee een oplossing vond om airy's faillure te verklaren.
En zodoende het heliocentrisch model versterken/ redden.

Andere experimenten zijn:

The Michelson-Morley Experiment

Sagnac experiment


Eric Dubay bespreekt dit allemaal in deze video.

(video =14.54 min)

[ Bericht 13% gewijzigd door francorex op 22-03-2016 15:34:28 ]
pi_160860715
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:22 schreef francorex het volgende:

[..]

Dat is wat ze je graag doen geloven, alles is relatief zeg maar.

Begrijpelijk wanneer je een theoretisch-filosophisch-mathematisch-model verdedigt.

[..]

De realiteit is, het station is stationair en de trein is in beweging. Net zoals de passagiers dit ervaren.

Maar idd Einstein-theoretisch gezien kun je stellen dat het station voorbij de trein beweegt.


Voor Einsteins theorie van relativiteit zijn er verschillende wetenschappelijke experimenten geweest die tot doel hadden vast te stellen of de aarde beweegt of niet.

Eén van die experimenten is airy's faillure genaamd naar de wetenschapper George Biddel Airy


[..]

In dit experiment werd per toeval aangetoond dat de Aarde stationair is en dat de sterren bewegen. Vandaar de naam Airy's faillure.

Hij wou aantonen dat de aarde beweegt. Zijn experiment toonde echter aan dat de sterren bewogen. Het sterrenlicht wat zich voortbeweegt door de 'eather' bewoog, niet de Aarde.

Het was Einstein en zijn relativiteitstheorie die de 'aether' overbodig maakte. En daarmee een oplossing vond om airy's faillure te verklaren.
En zodoende het heliocentrisch model versterken/ redden.

Andere experimenten zijn:

The Michelson-Morley Experiment
Sagnac experiment

Eric Dubay bespreekt dit allemaal in deze video.

(video =14.54 min)
Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur?
pi_160860799
En waar blijven de foto's van de platte aarde of steekhoudende argumenten waarom een platte aarde nacht kent
pi_160860879
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:26 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur?
Je kunt volgens mij lang wachten op een antwoord.. ik heb in het vorige topic wel 10 keer gevraagd wat ervoor zorgt dat objecten omlaag vallen in een vacuum met een valversnelling van 1G als zwaartekracht niet bestaat. Nog steeds geen antwoord op gekregen.

Ja buiten dat hij heeft gezegd dat het object 'een ondersteuning zoekt' wat dat dan ook moge betekenen (waarom zoekt het dat?)
Alpha kenny one
pi_160860921
Ben ook wel benieuwd hoe getijden werken op een platte aarde, zeker als zwaartekracht niet van belang is
pi_160860934
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:31 schreef falling_away het volgende:

[..]

Je kunt volgens mij lang wachten op een antwoord.. ik heb in het vorige topic wel 10 keer gevraagd wat ervoor zorgt dat objecten omlaag vallen in een vacuum met een valversnelling van 1G als zwaartekracht niet bestaat. Nog steeds geen antwoord op gekregen.

Ja buiten dat hij heeft gezegd dat het object 'een ondersteuning zoekt' wat dat dan ook moge betekenen (waarom zoekt het dat?)
Ik zie wel.

Wat bedoel je met die laatste zin? object? welk object?
  dinsdag 22 maart 2016 @ 15:47:32 #22
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160861257
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 14:11 schreef francorex het volgende:

[..]

Er zijn genoeg stromingen en groeperingen binnen de flat-earth-gemeenschap met een verschillende interpretatie, in feite zijn er evenveel opinies dan dat er Flat-earthers zijn. Dit komt omdat de beweging niet centraal gestructureerd is. Je zou het een internet-beweging kunnen noemen. Het idee van een platte aarde staat in haar kinderschoenen, iedereen is op zoek naar antwoorden zeg maar.

Wat deze verschillen met elkaar bindt zijn een aantal fundamentele pijlers waarover iedereen het eens is.

De Aarde is stationair, de Aarde beweegt niet. Alle hemellichamen draaien om de Aarde. De Aarde heeft een centrale positie in deze cosmologie. kortom geocentrisme.
Net zoals onze zintuigen dit waarnemen.
Ik weet nog een mooie die je zintuigen zonder hulp waar kunnen nemen. Waarom zien we in de zomer een andere sterrenhemel dan in de winter?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  dinsdag 22 maart 2016 @ 15:48:11 #23
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160861280
Het Nul resultaat van het Michelson-Morley Experiment klopte niet

quote:
Strangely, the real facts of the Michelson Morley experiment are the very opposite of this oft-told seminal tale. Michelson and Morley did not in fact obtain a null result in their original experiment. They found a small, anomalous deviation from the expected value, but this finding was simply forgotten about. Few attempts have been made to replicate the experiment itself but several of them have also found experimental evidence for an ether. Most extraordinary of all is the series of experiments carried out over a 30 year period by Dayton Miller, from 1906 to the mid 1930s, using far more accurate apparatus than Michelson and Morley and which clearly and consistently showed an ether drift effect. But these results contradicted Einstein and Relativity, so they were first ignored and later, after Miller's death, made the subject of a campaign of denigration.

The experiments of Michelson and Morley and of Dayton Miller, have been repeated and analysed in modern times by French engineer Maurice Allais, who was awarded the Nobel Prize for Economic Science in 1988. It is primarily due to the work of Allais that Miller's discoveries have been brought to a modern audience. For further details see Allais website here. The story of Dayton Miller and what happened to his findings has also been researched and told in considerable detail by Dr James De Meo, Director of the Orgone Biophysical Research Lab. His research paper can be found here.
http://www.cellularuniverse.org/AA2MM_Aether.htm
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_160861403
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:34 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Ik zie wel.

Wat bedoel je met die laatste zin? object? welk object?

In het vorige topic had hij het over een hypothetisch geval van een ballon in een vaccuum.. Hij zei:

quote:
Ik zeg de densiteit valt weg. De ballon heeft geen ondersteuning meer. Het natuurlijk evenwicht om te kunnen zweven valt weg. De ballon zoekt een nieuw evenwicht/ondersteuning. Gevolg de ballon zakt naar de bodem van de container.
Maar waarom een ballon (of ander object) uberhaubt een ondersteuning zoekt heeft hij nog steeds niet gezegd. Wat is die 'zoekende kracht'?

En waarom vallen alle objecten ongeacht de dichtheid met een valversnelling van 1G naar beneden. (hij haalde eerst namelijk aan dat zwaartekracht niet bestaat en alles te verklaren is dmv de wet van archimedes :') )
Alpha kenny one
pi_160861493
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:53 schreef falling_away het volgende:

[..]

In het vorige topic had hij het over een hypothetisch geval van een ballon in een vaccuum.. Hij zei:

[..]

Maar waarom een ballon (of ander object) uberhaubt een ondersteuning zoekt heeft hij nog steeds niet gezegd. Wat is die 'zoekende kracht'?

En waarom vallen alle objecten ongeacht de dichtheid met een valversnelling van 1G naar beneden. (hij haalde eerst namelijk aan dat zwaartekracht niet bestaat en alles te verklaren is dmv de wet van archimedes :') )
Aha ja ik had daar ook al wat moeite mee.
Het was een omslachtige bewering, maar had niks met daadwerkelijk aantrekkings kracht van de aarde te maken.

Als ik in het water lig dan drijf ik, ik ben lichter dan water toch blijft water liggen en ik vlieg niet weg.

Het klopt gewoon weg niet.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 16:19:09 #26
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160861933
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:18 schreef Orwell het volgende:

[..]

deze is misschien handiger:
https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/
Curieus, deze tool geeft andere uitkomsten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160861953
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 15:31 schreef falling_away het volgende:

[..]

Je kunt volgens mij lang wachten op een antwoord.. ik heb in het vorige topic wel 10 keer gevraagd wat ervoor zorgt dat objecten omlaag vallen in een vacuum met een valversnelling van 1G als zwaartekracht niet bestaat. Nog steeds geen antwoord op gekregen.

Ja buiten dat hij heeft gezegd dat het object 'een ondersteuning zoekt' wat dat dan ook moge betekenen (waarom zoekt het dat?)
Geen antwoord op je vraag, maar wel een mooie uitleg hoe zwaartekracht precies werkt:

Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  dinsdag 22 maart 2016 @ 16:21:40 #28
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160861991
Geen tags gebruiken wantie gewoon linken...zit al in de code
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_160862024
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:21 schreef DeMolay het volgende:
Geen tags gebruiken wantie gewoon linken...zit al in de code
En ik maar worstelen :P
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  dinsdag 22 maart 2016 @ 16:25:08 #30
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160862055
(video 25.11 min )

quote:
The entire heliocentric model of the universe hinges upon Newton’s “law of gravitation.” Heliocentrists claim that the Sun is the most massive object in the heavens, more massive even than the Earth, and therefore the Earth and other planets by “law” are caught up in the Sun’s “gravity” and forced to orbit perpetual circles/ellipses around it. They claim that gravity also somehow allows people, buildings, the oceans, and all of nature to exist on the under-side of their “ball-Earth” without falling off.

Now, even if gravity did exist, why would it cause both planets to orbit the Sun and people to stick to the Earth? Gravity should either cause people to float in suspended circular orbits around the Earth, or it should cause the Earth to be pulled and crash into the Sun! What sort of magic is “gravity” that it can glue people’s feet to the ball-Earth, while causing Earth itself to revolve ellipses round the Sun? The two effects are very different yet the same cause is attributed to both.

Furthermore, this magnetic-like attraction of massive objects gravity is purported to have can be found nowhere in the natural world. There is no example in nature of a massive sphere or any other shaped-object which by virtue of its mass alone causes smaller objects to stick to or orbit around it! There is nothing on Earth massive enough that it can be shown to cause even a dust-bunny to stick to or orbit around it! Try spinning a wet tennis ball or any other spherical object with smaller things placed on its surface and you will find that everything falls or flies off, and nothing sticks to or orbits it. To claim the existence of a physical “law” without a single practical evidential example is hearsay, not science.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 16:29:49 #31
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160862142
quote:
In het vorige topic had hij jij het over een hypothetisch geval van een ballon in een vaccuum
pi_160862333
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:25 schreef francorex het volgende:
(video 25.11 min )

[..]

[ afbeelding ]
Een comment onder de video:

If we set up an experiment where we dropped a feather, and a brick inside of a vacuum chamber, they will both fall at the same speed (9.8m/sec) toward the Earth. Why wouldn't they both "float" toward the top of the chamber. Lets not forget that Newton's universal law of gravitation makes very accurate predictions while I have yet to see a single equation that predicts anything from you "flat-earth" nut-jobs.

1 maand geleden gepost, 0 reacties, net als jouw nietszeggende reactie op mijn post.
Alpha kenny one
pi_160862406
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:29 schreef francorex het volgende:

[..]

Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur?
Of een afgrond?

Op je kleine user icon plaatje zie ik een ijswand klopt dat?

[ Bericht 0% gewijzigd door donderdopje op 22-03-2016 16:53:17 ]
pi_160862417
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:25 schreef francorex het volgende:

[ afbeelding ]
Ironie.
Conscience do cost.
pi_160864441
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:25 schreef francorex het volgende:
(video 25.11 min )

[..]

[ afbeelding ]
Het probleem in de vraagstelling is dat hij er van uit gaat dat zwaartekracht te vergelijken is met de aantrekkingskracht van magneten. En dat is niet het geval.
Verder maakt hij de fout aan te nemen dat de zwaartekracht van een klein object, zoals een tennisbal, te vergelijken is met de zwaartekracht van een groot object, zoals de aarde. Dat is natuurlijk niet het geval.
Maar het betekent ook niet dat een klein object dus helemaal geen aantrekkingskracht uitoefent op andere objecten.
Terugkomend op de spinnende aarde: dat we er niet afvallen kan bijv. komen doordat de aantrekkingskracht groter is dan de kracht die ons zou moeten weg slingeren. Te vergelijken met de middelpuntvliedende kracht.

Wat planeten betreft: ook die kun je uitleggen aan de hand van centrifugaalkracht. Als een object langs de zon scheert wordt die gevangen door diens aantrekkingskracht, met als gevolg dat zijn baan wordt omgebuigd rond de zon. Bij voldoende ombuiging komt het object in een cirkel of ovale baan terecht en als er dan een balans ontstaat tussen de kracht die het object naar de zon toe trekt en de kracht die het object van de zon wegduwt zal het object in die baan blijven draaien. Objecten waarvan de kracht van de zon sterker is dan de kracht die ze wegduwt zullen in de zon terecht komen en objecten met omgekeerde kracht worden de ruimte in geslingerd.

Wat je dus miljarden later overhoudt is zoals ons zonnestelsel nu is.

Zwaartekracht wordt op bovengenoemde wijze ook gebruikt in de ruimtevaart, waarbij ruimtevaartuigen zoals de Voyagers langs planeten worden geleid zodat ze door de aantrekking naar en vervolgens wegslingeren vanaf de planeet het vaartuig voldoende snelheid geeft om verder buiten het zonnestelsel te komen.
Verder is het bestaan van bepaalde hemellichamen in ons zonnestelsel al voor hun eigenlijke ontdekking vastgesteld doordat ze zwaartekracht uitoefenen op andere planeten in ons zonnestelsel. Ook planeten rond verre sterren worden op die manier ontdekt. Niet omdat ze zichtbaar worden op de telescoop, maar omdat ze invloed uitoefenen op hun ster die vervolgens vanaf onze planeet kan worden waargenomen.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:21:05 #36
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160866389
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:41 schreef ems. het volgende:

[..]

Ironie.
Tesla is buitengewoon populair onder liefhebbers van wat ik maar even voorzichtig 'pseudowetenschap' noem.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:23:30 #37
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160866487
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:40 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Word de platte aarde nou omgeven door een koepel of een ijs muur?
Of een afgrond?

Op je kleine user icon plaatje zie ik een ijswand klopt dat?
Ik ben overigens ook wel benieuwd hoe flat earthers denken over wat er daar beneden zit.

Stel nou dat ik een gat zou graven.. zo diep als mogelijk... waar komen we dan eigenlijk uit? Een eindeloze pilaar van grond? Of heeft de aarde een 'onderkant'?
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160866615
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:23 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik ben overigens ook wel benieuwd hoe flat earthers denken over wat er daar beneden zit.

Stel nou dat ik een gat zou graven.. zo diep als mogelijk... waar komen we dan eigenlijk uit? Een eindeloze pilaar van grond? Of heeft de aarde een 'onderkant'?
Ja aan de andere kant?
Een schildpad?
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:37:41 #39
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160867075
quote:
A compilation of high altitude perspectives of our stunning Flat Earth. The horizon always meeting us at eye level. The small sun exiting our line of vision and creating crepuscular rays proving it is small and close. The sun slowly and vividly leaving while its light gradually follows after proving it is not setting behind curvature. Enjoy
(video = 4.36 min)
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:41:40 #40
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160867235
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:25 schreef francorex het volgende:
(video 25.11 min )

[..]

[ afbeelding ]
Ey kijk nou, meer leugens waar je in trapt ;) Neem bijvoorbeeld het Cavendish experiment.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:42:18 #41
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160867257
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:26 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Ja aan de andere kant?
Een schildpad?
[ afbeelding ]
O+
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  † In Memoriam † dinsdag 22 maart 2016 @ 19:43:24 #42
230491 Zith
pls tip
pi_160867298
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:23 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik ben overigens ook wel benieuwd hoe flat earthers denken over wat er daar beneden zit.

Stel nou dat ik een gat zou graven.. zo diep als mogelijk... waar komen we dan eigenlijk uit? Een eindeloze pilaar van grond? Of heeft de aarde een 'onderkant'?
Ze vertellen het liever niet, want het is een beetje taboe, maar de flat earther denkt dat onder de grond de Hel zit.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  Moderator dinsdag 22 maart 2016 @ 19:44:58 #43
249559 crew  Lavenderr
pi_160867372
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:43 schreef Zith het volgende:

[..]

Ze vertellen het liever niet, want het is een beetje taboe, maar de flat earther denkt dat onder de grond de Hel zit.
Ja, dat heb ik ook ergens gelezen. Ff zoeken.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:45:02 #44
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160867377
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:26 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Ja aan de andere kant?
Een schildpad?
[ afbeelding ]
Zo'n schildpad kan natuurlijk niet zomaar in het niets zweven he.

Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160867412
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:37 schreef francorex het volgende:

[..]

(video = 4.36 min)
dus eigenlijk zou je met het vliegtuig naar de zon toe kunnen vliegen ;)
En waar precies gaat de zon naar toe als die onder gaat?
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:46:14 #46
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160867425
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:43 schreef Zith het volgende:

[..]

Ze vertellen het liever niet, want het is een beetje taboe, maar de flat earther denkt dat onder de grond de Hel zit.
Het zou wel in lijn zijn met de Bijbelse verantwoording van dit idee.

Maar inderdaad, net als evolutieontkenners zeggen ze dat liever niet hardop: men wil wel de schijn ophouden dat het puur wetenschappelijk is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160867503
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zo'n schildpad kan natuurlijk niet zomaar in het niets zweven he.

[ afbeelding ]
Er zijn ook ander vormen in het universum:
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  dinsdag 22 maart 2016 @ 19:50:42 #48
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160867584
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:48 schreef Wantie het volgende:

[..]

Er zijn ook ander vormen in het universum:
[ afbeelding ]
Deze is toch uit Doctor Who? (Of het lijkt er wel veel op.)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator dinsdag 22 maart 2016 @ 19:56:22 #49
249559 crew  Lavenderr
pi_160867796
'Dan gaan we begrijpen dat we in Openbaring het beest uit de aarde zien opkomen (Openb. 13). In Jesaja lazen we daarnet van de satan die neergestoten was in de hel, aan de zijden van de kuil. Dan gaan we begrijpen dat we in Openbaring 9 : 1 – 3, wanneer we lezen over de afgrond, te maken hebben met een afgrond in de aarde! De ster viel op de aarde en opende de afgrond, staat er in vers 1 en 2a. We lezen dat er rook uitkomt, “als rook van een grote oven”. We lezen dat de wezens (‘sprinkhanen’) een koning over zich hebben (Openb. 9 : 11), en die koning is “de engel van de afgrond”. De King James 1611 spreekt over de “bodemloze put”. Is dit in tegenspraak met onze Statenvertaling? Nee! Wanneer we de toelichting in de kanttekeningen bij de Statenvertaling opzoeken, met betrekking tot de afgrond, dan leggen de Statenvertalers hetzelfde uit: “D.i. een diepte zonder grond” (bij Luk. 8 : 31). Hoe kan die afgrond, die bodemloze put zich in de aarde bevinden? De aarde is toch rond, en niet zonder bodem? Het geheim zit in Jesaja 14 : 15: “Ja, in de hel zult gij neergestoten worden, aan de zijden van de kuil.” De kuil, de afgrond heeft geen bodem, maar wel zijden. Wanneer we nu naar het hart, naar de kern van de aarde gaan kijken, dan zien we dat deze inderdaad alleen maar zijden heeft. De afbeelding hiernaast laat een plaatje uit een atlas zien (‘Winkler Prins Gezinsatlas’, Elsevier, Amsterdam – Brussel, 1974, blz 31). Zulke plaatjes kunt u in alle boeken over geologie terugvinden. Wanneer we aan één zijde van de kern beginnen en naar binnen toe gaan, door het midden heen gaan, komen we vanzelf weer aan een andere zijde uit. Zo kunt u op willekeurige plaatsen beginnen, en u komt alleen maar aan zijden uit. Deze put, deze afgrond heeft geen bodem! Ziet u hoe nauwkeurig onze Bijbel is! De hel bevindt zich in het hart van de aarde, en is een vurige oven, en is een bodemloze put met zijden!'

http://www.bijbelengeloof(...)mel-en-hel&Itemid=91
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:01:56 #50
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160867994
Deze interpretatie van de Bijbel lijkt me regelrecht een erkenning dat de aarde een bol is. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:02:40 #51
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160868029
quote:
The World Turtle (also referred to as the Cosmic Turtle, the World-bearing Turtle, or the Divine Turtle) is a mytheme of a giant turtle (or tortoise) supporting or containing the world. The mytheme, which is similar to that of the World Elephant and World Serpent, occurs in Chinese mythology and the mythologies of the indigenous peoples of the Americas.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Turtle

  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:04:01 #52
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160868085
quote:
Mythologie is natuurlijk fascinerend. Maar hoe denk je er zelf eigenlijk over?
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:04:31 #53
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160868109
Maar Franco hij zij dat niet ! bekijk het experiment en teslas dingen nog een keer.

A-tuinhek ligt in een deuk ! :o
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_160868171
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 19:50 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze is toch uit Doctor Who? (Of het lijkt er wel veel op.)
Klopt, van The Beast Below.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:10:23 #55
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160868307
Hey kijk "as above as below" slechte horror van parijs en haar donkere romijnse gangen !

erg weard maar goed voor Wantie

As Above, So Below (2014) - IMDb
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:18:09 #56
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160868613
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:04 schreef Molurus het volgende:

[..]

Mythologie is natuurlijk fascinerend. Maar hoe denk je er zelf eigenlijk over?
Ik vind het frappant hoe verschillende culturen door de geschiedenis heen, over de hele wereld een vrij uniform gedachte goed hebben.
Wat ondersteund ons Aarde, wat bevindt er zich onder onze voeten.

Water is een element dat vaak wordt geportreteerd, en dieren met eigenschappen die kracht symboliseren.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:20:47 #57
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160868698
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:18 schreef francorex het volgende:

[..]

Ik vind het frappant hoe verschillende culturen door de geschiedenis heen, over de hele wereld een vrij uniform gedachte goed hebben.
Wat ondersteund ons Aarde, wat bevindt er zich onder onze voeten.

Water is een element dat vaak wordt geportreteerd, en dieren met eigenschappen die kracht symboliseren.
Dat is allemaal reuze fascinerend inderdaad. Maar 1 ding is het niet: een antwoord op mijn vraag. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160868798
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:18 schreef francorex het volgende:

[..]

Ik vind het frappant hoe verschillende culturen door de geschiedenis heen, over de hele wereld een vrij uniform gedachte goed hebben.
Wat ondersteund ons Aarde, wat bevindt er zich onder onze voeten.

Water is een element dat vaak wordt geportreteerd, en dieren met eigenschappen die kracht symboliseren.
Ik ben nog steeds benieuwd naar wat er gaat gebeuren als je bij de rand van de platte aarde komt.

Tot nu toe 4 opties.
1. je knalt tegen een ijsmuur.
2. je knalt tegen een koepel.
3. je valt in de leegte.
4. je word opgegeten door een schildpad

Welke geloof jij?


#notmyflatearth.com
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:34:17 #59
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160869228
OK...heb vroeger wel aandacht eraan bested maar om te antwoorden!

1 tja dat licht aan de kaart maar waarschinlijk wel de oorsprong

2 amerigo vespuci...ik weet niks

3..nee in de ruimte

4..lol
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:36:31 #60
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160869324
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:20 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat is allemaal reuze fascinerend inderdaad. Maar 1 ding is het niet: een antwoord op mijn vraag. :P
Wat is je vraag?
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:37:05 #61
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160869349
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:36 schreef francorex het volgende:

[..]

Wat is je vraag?
-->

Ik ben overigens ook wel benieuwd hoe flat earthers denken over wat er daar beneden zit.

Stel nou dat ik een gat zou graven.. zo diep als mogelijk... waar komen we dan eigenlijk uit? Een eindeloze pilaar van grond? Of heeft de aarde een 'onderkant'?
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:41:25 #62
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160869535
Leuke Draad met geen venijn !
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:43:43 #63
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160869632
quote:
Stel nou dat ik een gat zou graven.. zo diep als mogelijk... waar komen we dan eigenlijk uit?
quote:
Het superdiep boorgat van Kola is een door Rusland gefinancierd project om in de aardkorst te boren. Het begon in 1970 op het Kola-schiereiland, door een aantal boorgaten te boren vanuit een centraal punt. Het diepste, SG-3, werd afgerond in 1994, waarmee een gat van 12.262 meter diep was gecreëerd, het diepste gat ooit gemaakt door mensen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Superdiep_boorgat_van_Kola
  Moderator dinsdag 22 maart 2016 @ 20:43:55 #64
249559 crew  Lavenderr
pi_160869645
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:41 schreef DeMolay het volgende:
Leuke Draad met geen venijn !
Ja, dat is top he? ^O^
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:44:47 #65
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160869680
ik ben Tesla geen "Flat Earther" dat experiment is waar het om gaat (franco ff over de eather he )
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:48:03 #66
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160869819
quote:
Daar ben ik bekend mee. Maar helaas is dat ook geen antwoord op mijn vraag. :)

De vraag was: zit daar een maximum aan? Dat zou betekenen dat de aarde een onderkant heeft. Of niet, dat zou betekenen dat je zo'n gat in principe oneindig diep kunt maken.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160869982
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:48 schreef Molurus het volgende:

[..]

Daar ben ik bekend mee. Maar helaas is dat ook geen antwoord op mijn vraag. :)

De vraag was: zit daar een maximum aan? Dat zou betekenen dat de aarde een onderkant heeft. Of niet, dat zou betekenen dat je zo'n gat in principe oneindig diep kunt maken.
Als je te diep graaft, zit er een boor in de rug van een schildpad. :'(

En als het oneindig diep is zou het niet een platte aarde zijn maar eerder een cilinder?
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:52:51 #68
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160870063
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:51 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Als je te diep graaft, zit er een boor in de rug van een schildpad. :'(

En als het oneindig diep is zou het niet een platte aarde zijn maar eerder een cilinder?
En met een boordiepte van 12+ km moeten we toch al gaan spreken van een schijf.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160870370
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

En met een boordiepte van 12+ km moeten we toch al gaan spreken van een schijf.
Ik bedoelde als het oneindig diep zou zijn.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:08:59 #70
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160870870
het filmpje gaat over de beoogde snelhijd van de Eather ! , vandaar water alhoewel ik nog aan het denken ben
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_160870985
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:25 schreef francorex het volgende:
(video 25.11 min )

[..]

[ afbeelding ]
Edensnator over 'n out
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:12:14 #72
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160871016
OK...coole inbreng echt ! kudo's
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:13:32 #73
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160871069
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:48 schreef Molurus het volgende:

[..]

Daar ben ik bekend mee. Maar helaas is dat ook geen antwoord op mijn vraag. :)

De vraag was: zit daar een maximum aan? Dat zou betekenen dat de aarde een onderkant heeft. Of niet, dat zou betekenen dat je zo'n gat in principe oneindig diep kunt maken.
Tja hoe kan ik dat weten? 12.2 km is het diepste gat gemaakt door mensen.

Voorbij dat punt blijft enkel speculatie over.

interessant om weten dit experiment is gestaakt omdat de temperaturen zo hoog opliepen dat geen enkele boorkop er tegen bestand was.

Mark Sargent behandeld dit onderwerp ergens in zijn flat-earth-clues

In religieuze teksten wordt vaak vuur geassocieerd met wat zich in de Aarde bevindt. Wat zich onder de Aarde bevindt wordt geassocieerd met water.

" the waters above and the waters below"



Ondertussen kwam ik deze nog tegen, interessant:

quote:
Creation Legend of the Abenaki

The Great Spirit, in a time not known to us looked about and saw nothing. No colors, no beauty. Time was silent in darkness. There was no sound. Nothing could be seen or felt. The Great Spirit decided to fill this space with light and life.

Great Spirit molded the mountains and the valleys on turtle's back. He put white clouds into the blue skies. He was very happy. He said, "Everything is ready now. I will fill this place with the happy movement of life. "He thought and thought about what kind of creatures he would make".

Where would they live? What would they do? What would their purpose be? He wanted a perfect plan. He thought so hard that he became very tired and fell asleep.

His sleep was filled with dreams of his creation. He saw strange things in his dream. He saw animals crawling on four legs, some on two. Some creatures flew with wings, some swam with fins. There were plants of all colors, covering the ground everywhere. Insects buzzed around, dogs barked, birds sang, and human beings called to each other. Everything seemed out of place. The Great Spirit thought he was having a bad dream. He thought, nothing could be this imperfect.

When the Great Spirit awakened, he saw a beaver nibbling on a branch. He realized the world of his dream became his creation. Everything he dreamed about came true. When he saw the beaver make his home, and a dam to provide a pond for his family to swim in, he then knew every thing has it's place, and purpose in the time to come. ( edit wow powerfull)

It has been told among our people from generation to generation. We must not question our dreams. They are our creation


http://www.brogilbert.org/indian_quest/8indians_creation.htm
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:15:35 #74
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160871152
Franco heeft Jules er nog over gebezigd in zijn ............
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:16:32 #75
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160871193
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:58 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Ik bedoelde als het oneindig diep zou zijn.
[ afbeelding ]
Snap ik. :)

Als ie oneindig diep is dan is het meer een draadje dan een cylinder trouwens.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:18:27 #76
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160871297
quote:
" the waters above and the waters below"
As Above As Below !

nep BNW ers ! :o :P :P :D
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  woensdag 23 maart 2016 @ 01:09:50 #77
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160878402
quote:
Ik ben nog steeds benieuwd naar wat er gaat gebeuren als je bij de rand van de platte aarde komt.

Tot nu toe 4 opties.
1. je knalt tegen een ijsmuur.
2. je knalt tegen een koepel.
3. je valt in de leegte.
4. je word opgegeten door een schildpad
5. je wordt gestopt door VN-troepen.
*O* "Lets go and find out!" *O*

(video = 8min)

quote:
Ladies and Gentlemen the game has changed forever. We must all prepare to explore and take back our world. Flat Earth Revolution is upon us!
( ps Lees de commentaren op deze video. Brilliant ! )
  woensdag 23 maart 2016 @ 01:20:54 #78
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160878528
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 01:09 schreef francorex het volgende:

[..]

*O* "Lets go and find out!" *O*

(video = 8min)

[..]

( ps Lees de commentaren op deze video. Brilliant ! )
Zeg francorex, waarom zien we in de winter een andere sterrenhemel dan in de zomer?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160878601
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 01:09 schreef francorex het volgende:

[..]

*O* "Lets go and find out!" *O*

(video = 8min)

[..]

( ps Lees de commentaren op deze video. Brilliant ! )
Ik krijg hierdoor sterk de indruk dat je zelf niet gelooft in een platte aarde ...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  woensdag 23 maart 2016 @ 02:49:57 #80
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160878982
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 23 maart 2016 @ 14:27:00 #81
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160886091
Vliegtuigen manoeuvreren over een stationaire Aarde.

Wat had je anders verwacht?

Ooh wacht NASA bevestigt dit ....

(video=1.13min)

https://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf

Kijk en luister mee. De problemen waarmee vliegtuigen te maken hebben als we uitgaan van een Aarde die spint om haar as.

(video=28 min)

quote:
A problem for discussion involving a plane flying relative to a rotating Earth. In the problem were are a "stationary" observer watching the plane fly on a spinning Earth, so this is why the rotation of Earth is relevant.

The problem is that the plane ends up with a greater velocity to the east than that of the north-south orientated runway that it is trying to land on. There must be some unknown force that can balance out these differences in velocities for ALL planes that fly east or west during their flights.

How do we calculate this force? Where does it come from? The only way to get rid of the need for the force is to stop the Earth from spinning. If we can't calculate this, the Earth does not spin.

We are able to calculate forces and velocities for all situations throughout Physics. There cannot be an exception for this.

The problem also looks at the curvature the plane would have to fly over to get from one airport to the other. It appears that the plane would have to constantly "nose down" to follow the curvature.
De problematiek geillustreerd in een kort overzichtelijk filmpje:

(video=1.40min)
  woensdag 23 maart 2016 @ 14:31:20 #82
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160886168
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 14:27 schreef francorex het volgende:
Vliegtuigen manoeuvreren over een stationaire Aarde.

Wat had je anders verwacht?

Ooh wacht NASA bevestigt dit ....

(video=1.13min)

https://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf

Kijk en luister mee. De problemen waarmee vliegtuigen te maken hebben als we uitgaan van een Aarde die spint om haar as.

(video=28 min)

[..]

De problematiek geillustreerd in een kort overzichtelijk filmpje:

(video=1.40min)
Je weet dat deze planeet een atmosfeer heeft?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 23 maart 2016 @ 14:34:41 #83
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160886230
"Only" a Matter Of "Time"

(video=7.18min)

De Aarde is stationair, de Zon beweegt.

quote:
Truth is always hidden in plain sight!
pi_160886564
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 14:31 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Je weet dat deze planeet een atmosfeer heeft?
Inderdaad.. Steeds als je denkt dat het niet dommer kan komen ze weer met iets nieuws waarvan je mond open valt.
Alpha kenny one
  woensdag 23 maart 2016 @ 14:51:49 #85
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160886581
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 14:50 schreef falling_away het volgende:

[..]

Inderdaad.. Steeds als je denkt dat het niet dommer kan komen ze weer met iets nieuws waarvan je mond open valt.
Zeg dat ja :D
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160886871
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 14:34 schreef francorex het volgende:
"Only" a Matter Of "Time"

(video=7.18min)

De Aarde is stationair, de Zon beweegt.

[..]

Ja dat blijf je maar herhalen maar onderbouwen doe je dan weer niet en nee melige filmpjes en liedjes zijn geen onderbouwing.

Heb je nu al 1 van de verschillende simpele manieren uitgeprobeerd om uit te zoeken of de aarde nu plat of bol is?

En zou je ook nog eens de verschillende vragen met je eigen woorden willen beantwoorden, zoals hoe nacht en de seizoenen werken op een platte aarde? Ben vooral benieuwd wat er voor zorgt dat 's nachts de zon niet zichtbaar is op een platte aarde. Een bewegende zon, of dit nu een bol of schijf is, boven een platte aarde zal namelijk vanuit elke hoek zichtbaar zijn.
pi_160886967
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 14:27 schreef francorex het volgende:
Vliegtuigen manoeuvreren over een stationaire Aarde.

Wat had je anders verwacht?

Ooh wacht NASA bevestigt dit ....

(video=1.13min)

https://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf

Kijk en luister mee. De problemen waarmee vliegtuigen te maken hebben als we uitgaan van een Aarde die spint om haar as.

(video=28 min)

[..]

De problematiek geillustreerd in een kort overzichtelijk filmpje:

(video=1.40min)
Ik snap niet waarom ik hier nog op reageer, maar even een voorbeeldje.
Als je in een rijdende trein staat en je springt omhoog, landt je dan op een andere plek in die trein of op dezelfde? Waarom beweegt de trein dan niet onder je weg?

Vergelijking met een vliegtuig op aarde: Als je een kleine drone laat opstijgen in diezelfde rijdende trein en je vliegt naar de volgende coupe in dezelfde richting als dat de trein rijdt, komt die drone daar dan nooit aan?

Volgens de maker van jouw filmpje niet..
Alpha kenny one
  woensdag 23 maart 2016 @ 16:13:52 #88
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160888168
De Aarde is geen rijdende trein. Een trein maakt nagenoeg een lineaire beweging.

Hypothetisch de Aarde is een bol, die spint.

Centrifugale krachten verschillen van de polen tot de evenaar. 1600 km/ uur op de evenaar tot stilstand aan de polen en al de verschillende snelheden tussenin.
Ohh en de atmosfeer atmosplane is perfect 'gelijmd' ' aan de aarde. De atmosfeer weet perfect al deze verschillende snelheden en krachten te compenseren. Met nul resultaat tot gevolg.

That is amazing !

Ik voel alweer een zwaartekrachtgolf aankomen...

Probeer je voorbeeld eens toe te passen op een draaiende carrousel.



PS video heb je niet bekeken ... heb je het NASA-documentje gezien?
pi_160888234
NASA liegt toch over alles dus als ze iets geschreven zouden hebben over een platte aarde is het aannemelijk om er vanuit te gaan dat de aarde rond is.
Conscience do cost.
pi_160888256
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:13 schreef francorex het volgende:

PS video heb je niet bekeken ... heb je het NASA-documentje gezien?
PS heb je al nagedacht over de gestelde vragen? Heb je toevallig ook al een foto (niet bewerkt en geen cgi) van de platte aarde.

En dan nog een vraag, waarom gebruik je het diepste gat ooit gegraven als je daar niet mee aan kunt tonen dat de aarde plat is en het er zelfs niet eens een argument voor is?

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2016 16:21:51 ]
pi_160888327
Dus volgens de "platte aarde adepten" zou je als je omhoog springt (op een bolle roterende aarde) en een seconde in de lucht blijft ruim 444 meter verderop terecht komen? 8)7 _O- _O- _O-

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2016 16:26:49 ]
  woensdag 23 maart 2016 @ 16:35:42 #92
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160888516
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:13 schreef francorex het volgende:
De Aarde is geen rijdende trein. Een trein maakt nagenoeg een lineaire beweging.

Hypothetisch de Aarde is een bol, die spint.

Centrifugale krachten verschillen van de polen tot de evenaar. 1600 km/ uur op de evenaar tot stilstand aan de polen en al de verschillende snelheden tussenin.
Ohh en de atmosfeer atmosplane is perfect 'gelijmd' ' aan de aarde. De atmosfeer weet perfect al deze verschillende snelheden en krachten te compenseren. Met nul resultaat tot gevolg.

That is amazing !

Ik voel alweer een zwaartekrachtgolf aankomen...

Probeer je voorbeeld eens toe te passen op een draaiende carrousel.

[ afbeelding ]

PS video heb je niet bekeken ... heb je het NASA-documentje gezien?
Je weet dat zoiets als luchtweerstand bestaat?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 23 maart 2016 @ 16:38:09 #93
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160888556
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:35 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Je weet dat zoiets als luchtweerstand bestaat?
Ja en ?
  woensdag 23 maart 2016 @ 16:41:32 #94
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_160888608
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:13 schreef francorex het volgende:
De Aarde is geen rijdende trein. Een trein maakt nagenoeg een lineaire beweging.

Hypothetisch de Aarde is een bol, die spint.

Centrifugale krachten verschillen van de polen tot de evenaar. 1600 km/ uur op de evenaar tot stilstand aan de polen en al de verschillende snelheden tussenin.
Ohh en de atmosfeer atmosplane is perfect 'gelijmd' ' aan de aarde. De atmosfeer weet perfect al deze verschillende snelheden en krachten te compenseren. Met nul resultaat tot gevolg.

That is amazing !

Ik voel alweer een zwaartekrachtgolf aankomen...

Probeer je voorbeeld eens toe te passen op een draaiende carrousel.

[ afbeelding ]

PS video heb je niet bekeken ... heb je het NASA-documentje gezien?
Golf?
Verzin je dit nu ter plekke?

Gelukkig werkt dat op een schijf wel anders!
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 23 maart 2016 @ 16:46:08 #95
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160888689
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:38 schreef francorex het volgende:

[..]

Ja en ?
Dan heb je je verklaring al :)
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 23 maart 2016 @ 17:55:29 #96
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160890153
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:18 schreef ems. het volgende:
NASA liegt toch over alles dus als ze iets geschreven zouden hebben over een platte aarde is het aannemelijk om er vanuit te gaan dat de aarde rond is.
Doet me plezier vast te stellen dat je begrijpt dat NASA-argumenten niet meer waard zijn dan het vodje papier waarop het geschreven is.

Laat staan een wetenschappelijke organisatie en de consequenties/reputatie die daar bijhoort.
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:11:46 #97
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160890597
quote:
10s.gif Op woensdag 23 maart 2016 16:24 schreef Chewie het volgende:
Dus volgens de "platte aarde adepten" zou je als je omhoog springt (op een bolle roterende aarde) en een seconde in de lucht blijft ruim 444 meter verderop terecht komen? 8)7 _O- _O- _O-
Neen als ik omhoog spring... dan weet ik dat ik neer kom op de zelfde plek. De Aarde is nl. stationair.

Wat jij me wil doen geloven is dat wanneer ik omhoog spring, de Aarde ,de atmos-plane en ikzelf bewegen tegen een snelheid hoger dan het geluid. En dat in een centrifugale beweging.

quote:
Nederland ligt op ongeveer 52° noorderbreedte, cos(52°)=0.616, O=24.672 km en v=1031 km/uur. In Nederland leggen we dus dagelijks bijna 25.000 km af met een snelheid van meer dan 1000 km/uur! http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Aarde/010.html


En mijn zintuigen nemen dit niet waar?

Thats amazing !
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:13:54 #98
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160890668
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:11 schreef francorex het volgende:

[..]

Neen als ik omhoog spring... dan weet ik dat ik neer kom op de zelfde plek. De Aarde is nl. stationair.

Wat jij me wil doen geloven is dat wanneer ik omhoog spring, de Aarde ,de atmos-plane en ikzelf bewegen tegen een snelheid hoger dan het geluid. En dat in een centrifugale beweging.

[..]

[ afbeelding ]

En mijn zintuigen nemen dit niet waar?

Thats amazing !
Onzin argument. Als je in een vliegtuig zit nemen je zintuigen de snelheid van het vliegtuig ook niet waar.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:22:24 #99
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_160890832
Met die logica haal je je andere bewijs ook nog eens onderuit francorex. Dan zou een hyperboolvlucht ook niet mogelijk zijn met jouw redenering. Dus dan kunnen die ISS beelden nooit gefaked zijn met hyperboolvluchten ;)
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:34:19 #100
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160891088
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:13 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Onzin argument. Als je in een vliegtuig zit nemen je zintuigen de snelheid van het vliegtuig ook niet waar.

Dit is turbulentie. Extreme schommelingen in luchtweerstand niet waar...!?

Jij voelt een vliegtuig accelereren.
Jij voelt het vliegtuig klimmen.
jij voelt het vliegtuig dalen.
jij voelt het vliegtuig decelereren.

Wat jij met absolute zekerheid niet voelt is dat tegelijkertijd de atmos-plane, de Aarde, het vliegtuig, jijzelf samen met alle passagiers en hun bagage in perfecte synchronisatie met elkaar centrifugaal bewegen en dat met een snelheid significant hoger dan het geluid.

Thats amazing !
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:35:21 #101
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160891114
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:34 schreef francorex het volgende:

[..]


Dit is turbulentie. Extreme schommelingen in luchtweerstand niet waar...!?

Jij voelt een vliegtuig accelereren.
Jij voelt het vliegtuig klimmen.
jij voelt het vliegtuig dalen.
jij voelt het vliegtuig decelereren.

Wat jij met absolute zekerheid niet voelt is dat tegelijkertijd de atmos-plane, de Aarde, het vliegtuig, jijzelf samen met alle passagiers en hun bagage in perfecte synchronisatie met elkaar centrifugaal bewegen en dat met een snelheid significant hoger dan het geluid.

Thats amazing !
Dat is versnelling en geen snelheid.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:37:22 #102
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_160891156
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:35 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dat is versnelling en geen snelheid.
Ik vind sowieso dat bijna elk argument dat ik tot nu toe heb gezien vanuit de flat earth filmpjes alleen maar plausibel is als je de totale natuurkunde weglaat.

Alleen al daarom weet je dat het dus niet kan. Want het is meetbaar en te toetsen.
pi_160891191
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:11 schreef francorex het volgende:

[..]

Neen als ik omhoog spring... dan weet ik dat ik neer kom op de zelfde plek. De Aarde is nl. stationair.

Wat jij me wil doen geloven is dat wanneer ik omhoog spring, de Aarde ,de atmos-plane en ikzelf bewegen tegen een snelheid hoger dan het geluid. En dat in een centrifugale beweging.

Nee dat wil ik je niet doen geloven, dit geeft alleen maar aan dat jij verdomd weinig verstand van natuurkundige wetten hebt.

Waarom we op dezelfde plek terecht komen is allemaal prima te berekenen en die informatie is je ook al meerdere malen aangereikt. Jij hebt geloof nodig om de platte aarde plausibel te maken.

Maar beantwoord nu eens de vraag wat of wie er voor zorgt dat de zon niet zichtbaar is in de nacht op een platte aarde. Helaas ben je nogal weigerachtig om kritische en inhoudelijke vragen te beantwoorden en reageer je liever op een grap.
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:39:31 #104
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160891207
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:37 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Ik vind sowieso dat bijna elk argument dat ik tot nu toe heb gezien vanuit de flat earth filmpjes alleen maar plausibel is als je de totale natuurkunde weglaat.

Alleen al daarom weet je dat het dus niet kan. Want het is meetbaar en te toetsen.
Oh dat sowieso. Je moet alle ratio overboord gooien om hier in te kunnen geloven.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160891252
Ik krijg ook steeds meer het idee dat Francorex nog nooit in een vliegtuig heeft gezeten en al helemaal nooit een continentale vlucht heeft gemaakt.
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:41:25 #106
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_160891259
Of wat dachten we van de correctie van de tijd in GPS-satellieten? :)

http://www.kennislink.nl/(...)-zouden-we-verdwalen

quote:
Het GPS omvat o.a. een systeem van 24 satellieten. Die draaien op een hoogte van ruim 20.000 km in zes verschillende banen met een periode van 12 uur rond de aarde. Deze satellieten, die stuk voor stuk zijn uitgerust met een precisie cesium atoomklok, zenden voortdurend signalen uit met informatie over hun positie en tijdstip van uitzenden
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:43:30 #107
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160891305
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:35 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dat is versnelling en geen snelheid.
Versnelling is inderdaad waarneembaar. Snelheid niet.

Als je in een trein zonder ramen zit op een perfect rechte rails en die trein met constante snelheid rijdt (of stilstaat wat ook een constante snelheid is) dan is het volstrekt onmogelijk om vast te stellen dat de trein beweegt en in welke richting en hoe snel.

Er is geen enkel experiment dat je aan boord van die trein kunt doen waarmee je dat kunt vaststellen.

Zoals Huygens zei: "Motus inter corpora relativus tantum est" ofwel "De onderlinge beweging van voorwerpen is uitsluitend relatief".
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:45:10 #108
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160891346
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:41 schreef Chewie het volgende:
Ik krijg ook steeds meer het idee dat Francorex nog nooit in een vliegtuig heeft gezeten en al helemaal nooit een continentale vlucht heeft gemaakt.
Een trein werkt ook wel. Ik zat een paar maanden terug in een ICE, en had pas door dat het hoge snelheid traject begonnen was toen ik een keer naar buiten keek.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160891353
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:34 schreef francorex het volgende:

[..]


Dit is turbulentie. Extreme schommelingen in luchtweerstand niet waar...!?

Jij voelt een vliegtuig accelereren.
Jij voelt het vliegtuig klimmen.
jij voelt het vliegtuig dalen.
jij voelt het vliegtuig decelereren.

Wat jij met absolute zekerheid niet voelt is dat tegelijkertijd de atmos-plane, de Aarde, het vliegtuig, jijzelf samen met alle passagiers en hun bagage in perfecte synchronisatie met elkaar centrifugaal bewegen en dat met een snelheid significant hoger dan het geluid.

Thats amazing !
Ben je zelf wel eens met een vliegtuig op reis geweest?

Je kunt wel "thats amazing" blijven roepen maar je hebt toch echt wel meer wonderen nodig om o.a. de bijzonder lichtval van een bewegende zon op een platte aarde te kunnen verklaren.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2016 18:48:09 ]
  woensdag 23 maart 2016 @ 18:46:48 #110
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160891392
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:45 schreef Chewie het volgende:

[..]

Ben je zelf wel eens met een vliegtuig op reis geweest?
Ik zat het me net af te vragen inderdaad. Met uitzondering van turbulentie en echte versnellingen heb je in een boeing 747 nauwelijk door dat je vliegt. Daarvoor moet je uit het raam kijken, want verder is het echt alsof de hele boel stilstaat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 23 maart 2016 @ 19:08:21 #111
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160891953
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:46 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zat het me net af te vragen inderdaad. Met uitzondering van turbulentie en echte versnellingen heb je in een boeing 747 nauwelijk door dat je vliegt. Daarvoor moet je uit het raam kijken, want verder is het echt alsof de hele boel stilstaat.
quote:
...heb je in een boeing 747 nauwelijks door dat je vliegt...
Heb je het door of heb je het niet door?
Nauwelijks doorhebben wil zeggen dat je het doorhebt.

Vergeet niet je zintuigen zijn scherp afgesteld, heel scherp !

Zo scherp als een mes.



quote:
Daarvoor moet je uit het raam kijken, want verder is het echt alsof de hele boel stilstaat.
Wat een geluk dat onze ogen onderdeel zijn van onze zintuigen.

Daarover zijn we het gelukkig eens globe-head. ;)

  woensdag 23 maart 2016 @ 19:13:57 #112
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160892121
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:08 schreef francorex het volgende:

[..]

[..]

Heb je het door of heb je het niet door?
Nauwelijks doorhebben wil zeggen dat je het doorhebt.
Je moet dat dan afleiden aan of versnellingen / koerswijzigingen, of het geluid. Er is namelijk niets anders waar je dat uit kunt afleiden.

Zoals gezegd: als je geen ramen hebt dan is er geen enkel experiment dat je aan boord kunt doen waarmee je kunt vaststellen dat je beweegt. Dat is niet "nauwelijks", dat is "geheel niet".

quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:08 schreef francorex het volgende:

Wat een geluk dat onze ogen onderdeel zijn van onze zintuigen.
Zelfs met ramen is het volstrekt arbitrair om te stellen dat het vliegtuig beweegt ten opzichte van de aarde of de aarde ten opzichte van het vliegtuig.

Zonder koerswijzigingen of versnellingen zijn die twee identiek.

[ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 23-03-2016 19:19:37 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160892409
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 17:55 schreef francorex het volgende:

[..]

Doet me plezier vast te stellen dat je begrijpt dat NASA-argumenten niet meer waard zijn dan het vodje papier waarop het geschreven is.
Opmerkelijk dan dat je het toch belangrijk genoeg vindt om het er telkens over te hebben. Alsof NASA de grond in praten het argument van een platte aarde ten goede komt.

Verder heb je wel gelijk natuurlijk. Tegen de presentatie van al die rapvideo's van bittere internetmaagden kan NASA niet op.
Conscience do cost.
pi_160892560
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:34 schreef francorex het volgende:

[..]

Jij voelt een vliegtuig accelereren.
Jij voelt het vliegtuig klimmen.
jij voelt het vliegtuig dalen.
jij voelt het vliegtuig decelereren.

Dus het vliegen zelf voel je niet, enkel de veranderingen in snelheid voel je.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  woensdag 23 maart 2016 @ 19:32:11 #115
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160892660
quote:
Alsof NASA de grond in praten het argument van een platte aarde ten goede komt.
NASA is de gatekeeper van het Helio-kepler-Newton-Einstein-relativity-gegraviteerde-spinning-ball-model.

Kill NASA



en wat rest is een stationaire platte Aarde.

quote:
Tegen de presentatie van al die rapvideo's van bittere internetmaagden kan NASA niet op.
Inderdaad.

Hoelang nog?

(video = 1.50 min)
  woensdag 23 maart 2016 @ 19:36:40 #116
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160892787
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:23 schreef ems. het volgende:

[..]

Verder heb je wel gelijk natuurlijk. Tegen de presentatie van al die rapvideo's van bittere internetmaagden kan NASA niet op.
Als we dan toch melige video's aan het posten zijn, wellicht is dit iets voor jou:

Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 23 maart 2016 @ 22:11:03 #117
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_160898736
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 18:41 schreef Chewie het volgende:
Ik krijg ook steeds meer het idee dat Francorex nog nooit in een vliegtuig heeft gezeten en al helemaal nooit een continentale vlucht heeft gemaakt.
Inderdaad!
Of op een berg gestaan!
Vanuit een zolderkamer zien de meeste fokkers ook niet zo heel veel ;)
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 23 maart 2016 @ 22:13:19 #118
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_160898807
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:32 schreef francorex het volgende:

[..]

NASA is de gatekeeper van het Helio-kepler-Newton-Einstein-relativity-gegraviteerde-spinning-ball-model.

Kill NASA

[ afbeelding ]

en wat rest is een stationaire platte Aarde.

[..]

Inderdaad.

Hoelang nog?

(video = 1.50 min)
Ja NASA is EVIL maar hoe zit het met european space agency ESA ook evil.
En al die anderen?
Er staat nog een vraag voor u open!!
  donderdag 24 maart 2016 @ 02:09:52 #119
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160903310
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 22:13 schreef theguyver het volgende:

[..]

Ja NASA is EVIL maar hoe zit het met european space agency ESA ook evil.
En al die anderen?
de serpent's tongue is iig vaak een blijkbaar gedeelde passie..

http://moremdm.deviantart.com/art/Serpent-s-Tongue-296534000
http://www.deviantart.com/art/Langue-de-serpent-447609010

https://www.google.nl/sea(...)WHuBQKHYvDD0IQsAQIHg
Huig
pi_160903342
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:32 schreef francorex het volgende:

[..]

NASA is de gatekeeper van het Helio-kepler-Newton-Einstein-relativity-gegraviteerde-spinning-ball-model.

Zouden ze willen :Y)
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  donderdag 24 maart 2016 @ 11:10:11 #121
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160906350
quote:
10s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:36 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als we dan toch melige video's aan het posten zijn, wellicht is dit iets voor jou:

Mijn video's hebben een hoger entertainment gehalte. ;)

betreft jouw video:

Quote:

" Its no secret that morons and stupid people form the majority of the people in the world..."

Waarop hij vervolgens als een geslepen goochelaar een globe-Earth tevoorschijn tovert.

mooi voorbeeldje van "doublespeak".

Jij verondersteld dat hij suggereert dat de globe in zijn hand de wereld representeert waar deze "stupid people" leven.
Ik daarentegen veronderstel dat hij suggereert dat "stupid people" denken dat ze leven op een spinnende bal en dat is de reden waarom ze "stupid people " zijn.

Een beetje een "insight joke" als het ware...
pi_160906380
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:10 schreef francorex het volgende:

[..]

Mijn video's hebben een hoger entertainment gehalte. ;)

betreft jouw video:

Dat je daar wel op reageert (een post die gericht was aan ems, niet aan jou - met een video die geheel niet serieus is bedoeld), maar post #112 geheel negeert is veelzeggend.

Dan kunnen we natuurlijk net zo goed allemaal gaan linkdumpen. Een inhoudelijke discussie kun je dan wel vergeten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160906474
Dit topic is zo onderhand een grote filmpjes/plaatjes link dump geworden door TS.
Vragen doet hij niets mee, plaatst dan alleen weer vage filmpjes met een zogenaamd grappige ondertoon.

Zou TS dan toch een disinformant zijn om 'truthers' belachelijk neer te zetten?
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  donderdag 24 maart 2016 @ 11:49:31 #124
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160907127
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 19:13 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je moet dat dan afleiden aan of versnellingen / koerswijzigingen, of het geluid. Er is namelijk niets anders waar je dat uit kunt afleiden.

Zoals gezegd: als je geen ramen hebt dan is er geen enkel experiment dat je aan boord kunt doen waarmee je kunt vaststellen dat je beweegt. Dat is niet "nauwelijks", dat is "geheel niet".

[..]

Zelfs met ramen is het volstrekt arbitrair om te stellen dat het vliegtuig beweegt ten opzichte van de aarde of de aarde ten opzichte van het vliegtuig.

Zonder koerswijzigingen of versnellingen zijn die twee identiek.
Ridiculus natuurlijk.

Zelfs met een blinddoek en koptelefoon weet je dat je beweegt. Je weet niet hoe snel of waar naartoe.Maar je weet dat je niet stationair bent.

Het geraas van de vliegtuigmotoren en de beweging van het vliegtuig door de luchtstroom. Zijn indicatoren die je zintuigen vertellen dat je niet stationair bent.

Laat even de bewegingen van het vliegtuig voor wat het is

De olifant in de kamer negeer je .

quote:
Wat jij met absolute zekerheid niet voelt is dat tegelijkertijd de atmos-plane, de Aarde, het vliegtuig, jijzelf samen met alle passagiers en hun bagage in perfecte synchronisatie met elkaar centrifugaal bewegen en dat met een snelheid significant hoger dan het geluid.
Zou je hier wat dieper op willen ingaan?
  donderdag 24 maart 2016 @ 11:54:47 #125
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_160907245
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:17 schreef schommelstoel het volgende:
Zou TS dan toch een disinformant zijn om 'truthers' belachelijk neer te zetten?
Die hele flat earth is toch verzonnen en in gang gezet om de aandacht van de eckte problemen af te leiden? Of is men werkelijk serieus?

Dan moet men misschien proberen geen karikatuur van zichzelf te maken.

Is deze al een langsgekomen?
[knip filmpje]
Staat in de OP _O- :@

[ Bericht 10% gewijzigd door SicSicSics op 24-03-2016 12:02:35 ]
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_160907252
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:49 schreef francorex het volgende:

[..]

Ridiculus natuurlijk.

Zelfs met een blinddoek en koptelefoon weet je dat je beweegt. Je weet niet hoe snel of waar naartoe.Maar je weet dat je niet stationair bent.

Het geraas van de vliegtuigmotoren en de beweging van het vliegtuig door de luchtstroom. Zijn indicatoren die je zintuigen vertellen dat je niet stationair bent.

Laat even de bewegingen van het vliegtuig voor wat het is

De olifant in de kamer negeer je .

[..]

Zou je hier wat dieper op willen ingaan?
Wat negeer jij anders dan wel niet, een walvis?
Hoe zit het dan met eb en vloed?
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_160907270
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:49 schreef francorex het volgende:

Het geraas van de vliegtuigmotoren en de beweging van het vliegtuig door de luchtstroom. Zijn indicatoren die je zintuigen vertellen dat je niet stationair bent.

De beweging die we waarnemen van de sterren hemel door de nacht heen en het verschil daarvan door de seizoenen heen , het verschil we waarnemen tussen het noordelijke en zuidelijk halfrond is dan natuurlijk ook een bewijs dat we bewegen, de aarde bol is en ook meteen het bewijs dat wij niet het middelpunt van ons zonnestelsel, de melkweg en de ruimte zijn. :D
pi_160907850
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:49 schreef francorex het volgende:
Het geraas van de vliegtuigmotoren en de beweging van het vliegtuig door de luchtstroom. Zijn indicatoren die je zintuigen vertellen dat je niet stationair bent.
Klopt, dus het voortbewegen zelf niet.
Als je dus geruisloos op constante wijze voortbeweegt en alles om je heen ook, zoals in een cabine of desnoods op aarde, dan merk je de beweging niet.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160907942
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:55 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Wat negeer jij anders dan wel niet, een walvis?
Hoe zit het dan met eb en vloed?
Tja, in feite negeer je het niet.

Verder vergeet Francorex dat we de beweging van de aarde vanaf onze geboorte meemaken.
Je lichaam is het dus gewoon, omdat het er constant is.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160909098
Francorex vergeet wel meer, zoals bijvoorbeeld de inhoudelijke kritische vragen beantwoorden.

En dan het vreemd vinden dat niemand zijn geloof serieus wil nemen.

Is er al een verklaring waarom de zon niet zichtbaar is op een platte aarde in de nacht?
pi_160909458
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:49 schreef francorex het volgende:

[..]

Ridiculus natuurlijk.

Zelfs met een blinddoek en koptelefoon weet je dat je beweegt. Je weet niet hoe snel of waar naartoe.Maar je weet dat je niet stationair bent.

Het geraas van de vliegtuigmotoren en de beweging van het vliegtuig door de luchtstroom. Zijn indicatoren die je zintuigen vertellen dat je niet stationair bent.

Laat even de bewegingen van het vliegtuig voor wat het is
Nee, die laat ik niet voor wat het is. Hoe wil jij precies vaststellen dat je beweegt?

Ronkende vliegtuigmotoren zijn geen indicatie dat je beweegt. Die kunnen ook ronken terwijl je stilstaat hoor.

Maar om het even heel clean te houden:

Stel, je bevind je aan boord van een vliegtuig waarvan de ramen zijn geblindeerd. De motoren van het vliegtuig lopen, dus dat 'geronk' hoor je inderdaad.

Wat kun jij aan boord van dat vliegtuig doen of waarnemen waarmee je kunt vaststellen of dat vliegtuig zich met een constante snelheid van 800 km/u door de lucht beweegt of gewoon met lopende motoren stilstaat op de startbaan?

Zou je hier eerst op willen ingaan voordat je verder gaat met filmpjes en maffe ideeen posten. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator donderdag 24 maart 2016 @ 13:56:09 #132
249559 crew  Lavenderr
pi_160910194
Eb en vloed is toch al bewijs genoeg dat de aarde niet plat is?
De maan die opkomt en de zon die ondergaat.
Of denk ik te simpel?
  donderdag 24 maart 2016 @ 14:52:48 #133
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160911413
quote:
De beweging die we waarnemen van de sterren hemel door de nacht heen en het verschil daarvan door de seizoenen heen , het verschil we waarnemen tussen het noordelijke en zuidelijk halfrond is dan natuurlijk ook een bewijs dat we bewegen
Dit is de essentie van het topic, dit is waar het om "draait. "

Jij gelooft dat dat die cyclische bewegingen het gevolg zijn van een Aarde die spint om haar as sneller dan het geluid.
Ik weet dat die cyclische bewegingen het gevolg zijn van de Aarde die stationair is en alle hemellichamen draaien om ons heen. Net zoals onze zintuigen het waarnemen. Getuigen de vele 'melige' filmpjes, time-lapse fotografie en amateur weerballonnen.

De Aarde is het centrum van ons universum. Een positie van supreme belang binnen onze cosmos.
Gevolg jij en ik, wij allemaal op deze Aarde zijn van supreme belang.
Ons bestaan op Aarde is van supreme belang.
Jij ik, wij allemaal staan letterlijk en figuurlijk in het centrum van de creatie.
Wanneer jij en ik, wij mensen allemaal dit beseffen gaan we daar collectief filosofisch-spiritueel naar handelen. Denk daar voor jezelf eens over na...
Veel problemen die vandaag onze wereld teisteren zouden vermeden kunnen worden.

In plaats daarvan is een ander model ons opgedrongen. Een model aangeleerd van kinds been af.



Nog voor je kritisch denkvermogen is ontwikkeld, is jouw dit model geindoctrineerd.

Een filosofisch-luciferiaans-geinspireerd model waarin de Aarde niet meer is dan een cosmisch accident. Ontstaan uit het niets exploderend ad random in alles.
Een verwaarloosbaar kleine planeet op drift in het onmetelijk universum.

"A near speck of dust in the infinit of space " Carl Sagan



Dit model maakt Jouw leven
Mijn leven
Ons leven allemaal op de deze planeet Aarde insignificant.

Een positie waarin leven, ons bestaan en de zin daarvan wordt omgetoverd van allesomvattend naar niets betekenend.



Dit model verkracht onderbewust ons 'Zijn'.

Wij mensen zijn het intelligenste ontwerp gecreeerd door de ontwerper. Wie dat ook moge zijn...
Wij zijn niet onderdeel van het ontwerp. Wij als Mens staan centraal in het ontwerp.


Maar in plaats daarvan leiden we een a-centrisch bestaan.

De spirituele zin van het leven wordt ons ontnomen door een bende luciferiaans-geinspireerd--Masonic-Jesuit-Roomskatholieke-Einstein-Newton-kepler-heliocentric-ball-spinning- secret-society-geinspireerde goochelaars en illusionisten, hoogpriesters en pseudowetenschappers , sociopaten en psychpaten die uit zijn op totale controle van deze wereld en de mensen daarin

Wat ons mensen rest is verdeeldheid, angst,geweld, kwetsbaarheid, fragiliteit en een zinloos bestaan zonder spirituele afwegingen.

Zodoende bouwen mensen een wereld die draait om materialisme. Sterker nog we vertrouwen enkel op het materiele en sluiten het spirituele uit.

Wat rest is het ego. Alles draait om ik ik ik, selfie selfie selfie.
pi_160911562
Waarom reageer ik nog op een overduidelijke trol

Kom op Francorex wat is het praktische nut om de platte aarde voor ons verborgen te houden?

Leuk dat je met je misplaatste zelfvertrouwen durft te beweren dat je "weet" dat de aarde plat en stationair is maar zonder steekhoudende argumenten waarom dat zo is (en nee je hebt nog geen enkel argument dat je gelijk zou hebben) komt dat misplaatste zelfvertrouwen een beetje dommig over.

ook je weigering om ook maar op kritische vragen in te gaan en om de simpele manieren om zelf uit te vinden of de aarde nu plat of bol is en er vervolgens met melige filmpjes en liedjes die al helemaal niks verklaren op te reageren geeft niet ook niet echt vertrouwen in je kennis.

Dus nog maar een keer de vraag hoe jij kunt verklaren waarom we de zon 's nachts niet kunnen zien op een platte aarde?
pi_160911717
Martin Vrijland geeft ook zijn mening over het platte aarde complot :')

http://www.beyondthematri(...)heorie-zin-of-onzin/

samenvatting: Platte aarde is onzin en bedacht om de complotters als debielen af te schilderen, de werkelijkheid is "we leven in een hypersimulatie (wat?? dekt simulatie de lading niet genoeg?) en alles is code" :')
pi_160912102
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:52 schreef francorex het volgende:
De Aarde is het centrum van ons universum. Een positie van supreme belang binnen onze cosmos.
Gevolg jij en ik, wij allemaal op deze Aarde zijn van supreme belang.
Ons bestaan op Aarde is van supreme belang.
Jij ik, wij allemaal staan letterlijk en figuurlijk in het centrum van de creatie.
Dat is dus waar het bij jou om draait...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160912228
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 15:26 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is dus waar het bij jou om draait...
En zo zijn we weer bij religie, monotheïsten hebben het toch op een of andere manier nodig om de belangrijkste creatie te zijn.
pi_160912522
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:52 schreef francorex het volgende:

[..]

Dus omdat je graag het middelpunt van het bestaan bent is het allemaal niet waar? :D

Wat een argument zeg.

"The universe is the way it is, whether we like it or not" - Lawrence Krauss.

Wat jij wel of niet een prettig idee vindt heeft echt geen enkele invloed op wat wel of niet waar is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 24 maart 2016 @ 15:52:27 #139
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160912609
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:49 schreef francorex het volgende:

[..]

Ridiculus natuurlijk.

Zelfs met een blinddoek en koptelefoon weet je dat je beweegt. Je weet niet hoe snel of waar naartoe.Maar je weet dat je niet stationair bent.

Het geraas van de vliegtuigmotoren en de beweging van het vliegtuig door de luchtstroom. Zijn indicatoren die je zintuigen vertellen dat je niet stationair bent.

Laat even de bewegingen van het vliegtuig voor wat het is

De olifant in de kamer negeer je .

[..]

Zou je hier wat dieper op willen ingaan?
Het geraas van de motoren en de turbulentie in de lucht kan je prima nabootsen in een simulator.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  donderdag 24 maart 2016 @ 15:58:55 #140
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_160912707
Dus omdat ik geloof dat de aarde rond is, wordt mijn zijn verkracht?
Mijn zijn wordt op zo'n manier verkracht dat ik mij niet als middelpunt van 'alles' beschouw, terwijl dat wel mijn 'rechtvaardige plek' in het leven is.

Goed verhaal. De Engelsen noemen dat 'entitled' geloof ik?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  † In Memoriam † donderdag 24 maart 2016 @ 16:14:09 #141
230491 Zith
pls tip
pi_160912980
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:52 schreef francorex het volgende:

[..]

Dit is de essentie van het topic, dit is waar het om "draait. "

Jij gelooft dat dat die cyclische bewegingen het gevolg zijn van een Aarde die spint om haar as sneller dan het geluid.
Ik weet dat die cyclische bewegingen het gevolg zijn van de Aarde die stationair is en alle hemellichamen draaien om ons heen. Net zoals onze zintuigen het waarnemen. Getuigen de vele 'melige' filmpjes, time-lapse fotografie en amateur weerballonnen.

De Aarde is het centrum van ons universum. Een positie van supreme belang binnen onze cosmos.
Gevolg jij en ik, wij allemaal op deze Aarde zijn van supreme belang.
Ons bestaan op Aarde is van supreme belang.
Jij ik, wij allemaal staan letterlijk en figuurlijk in het centrum van de creatie.
Wanneer jij en ik, wij mensen allemaal dit beseffen gaan we daar collectief filosofisch-spiritueel naar handelen. Denk daar voor jezelf eens over na...
Veel problemen die vandaag onze wereld teisteren zouden vermeden kunnen worden.

In plaats daarvan is een ander model ons opgedrongen. Een model aangeleerd van kinds been af.

[ afbeelding ]

Nog voor je kritisch denkvermogen is ontwikkeld, is jouw dit model geindoctrineerd.

Een filosofisch-luciferiaans-geinspireerd model waarin de Aarde niet meer is dan een cosmisch accident. Ontstaan uit het niets exploderend ad random in alles.
Een verwaarloosbaar kleine planeet op drift in het onmetelijk universum.

"A near speck of dust in the infinit of space " Carl Sagan

[ afbeelding ]

Dit model maakt Jouw leven
Mijn leven
Ons leven allemaal op de deze planeet Aarde insignificant.

Een positie waarin leven, ons bestaan en de zin daarvan wordt omgetoverd van allesomvattend naar niets betekenend.

[ afbeelding ]

Dit model verkracht onderbewust ons 'Zijn'.

Wij mensen zijn het intelligenste ontwerp gecreeerd door de ontwerper. Wie dat ook moge zijn...
Wij zijn niet onderdeel van het ontwerp. Wij als Mens staan centraal in het ontwerp.


Maar in plaats daarvan leiden we een a-centrisch bestaan.

De spirituele zin van het leven wordt ons ontnomen door een bende luciferiaans-geinspireerd--Masonic-Jesuit-Roomskatholieke-Einstein-Newton-kepler-heliocentric-ball-spinning- secret-society-geinspireerde goochelaars en illusionisten, hoogpriesters en pseudowetenschappers , sociopaten en psychpaten die uit zijn op totale controle van deze wereld en de mensen daarin

Wat ons mensen rest is verdeeldheid, angst,geweld, kwetsbaarheid, fragiliteit en een zinloos bestaan zonder spirituele afwegingen.

Zodoende bouwen mensen een wereld die draait om materialisme. Sterker nog we vertrouwen enkel op het materiele en sluiten het spirituele uit.

Wat rest is het ego. Alles draait om ik ik ik, selfie selfie selfie.
Hmm, niet genoeg van je Christelijke sekte doorgescheemerd
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_160913093
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:52 schreef francorex het volgende:

[..]

Dit is de essentie van het topic, dit is waar het om "draait. "

Jij gelooft dat dat die cyclische bewegingen het gevolg zijn van een Aarde die spint om haar as sneller dan het geluid.
Ik weet dat die cyclische bewegingen het gevolg zijn van de Aarde die stationair is en alle hemellichamen draaien om ons heen. Net zoals onze zintuigen het waarnemen. Getuigen de vele 'melige' filmpjes, time-lapse fotografie en amateur weerballonnen.

De Aarde is het centrum van ons universum. Een positie van supreme belang binnen onze cosmos.
Gevolg jij en ik, wij allemaal op deze Aarde zijn van supreme belang.
Ons bestaan op Aarde is van supreme belang.
Jij ik, wij allemaal staan letterlijk en figuurlijk in het centrum van de creatie.
Wanneer jij en ik, wij mensen allemaal dit beseffen gaan we daar collectief filosofisch-spiritueel naar handelen. Denk daar voor jezelf eens over na...
Veel problemen die vandaag onze wereld teisteren zouden vermeden kunnen worden.

In plaats daarvan is een ander model ons opgedrongen. Een model aangeleerd van kinds been af.

[ afbeelding ]

Nog voor je kritisch denkvermogen is ontwikkeld, is jouw dit model geindoctrineerd.

Een filosofisch-luciferiaans-geinspireerd model waarin de Aarde niet meer is dan een cosmisch accident. Ontstaan uit het niets exploderend ad random in alles.
Een verwaarloosbaar kleine planeet op drift in het onmetelijk universum.

"A near speck of dust in the infinit of space " Carl Sagan

[ afbeelding ]

Dit model maakt Jouw leven
Mijn leven
Ons leven allemaal op de deze planeet Aarde insignificant.

Een positie waarin leven, ons bestaan en de zin daarvan wordt omgetoverd van allesomvattend naar niets betekenend.

[ afbeelding ]

Dit model verkracht onderbewust ons 'Zijn'.

Wij mensen zijn het intelligenste ontwerp gecreeerd door de ontwerper. Wie dat ook moge zijn...
Wij zijn niet onderdeel van het ontwerp. Wij als Mens staan centraal in het ontwerp.


Maar in plaats daarvan leiden we een a-centrisch bestaan.

De spirituele zin van het leven wordt ons ontnomen door een bende luciferiaans-geinspireerd--Masonic-Jesuit-Roomskatholieke-Einstein-Newton-kepler-heliocentric-ball-spinning- secret-society-geinspireerde goochelaars en illusionisten, hoogpriesters en pseudowetenschappers , sociopaten en psychpaten die uit zijn op totale controle van deze wereld en de mensen daarin

Wat ons mensen rest is verdeeldheid, angst,geweld, kwetsbaarheid, fragiliteit en een zinloos bestaan zonder spirituele afwegingen.

Zodoende bouwen mensen een wereld die draait om materialisme. Sterker nog we vertrouwen enkel op het materiele en sluiten het spirituele uit.

Wat rest is het ego. Alles draait om ik ik ik, selfie selfie selfie.

Het gaat er niet zozeer om wat mij geleerd is.
Maar wat ik ervaar!
Als het nacht is zie ik geen zon.
Als ik aan de kust sta zie ik golven en eb en vloed.
Ik kan niet een toren van een andere stad zien ondanks dat Nederland heel erg plat is!
Vroeger had ik een schotelantenne op dak staan en die stond naar boven gericht.
Nu hebben we mobiele telefoons en navigatie etc
Als ik in een vliegtuig zit en die vliegt op grote hoogte zie ik ook een bolling..
  Moderator donderdag 24 maart 2016 @ 16:28:43 #143
249559 crew  Lavenderr
pi_160913230
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 13:56 schreef Lavenderr het volgende:
Eb en vloed is toch al bewijs genoeg dat de aarde niet plat is?
De maan die opkomt en de zon die ondergaat.
Of denk ik te simpel?
@francorex
Waarom geen antwoord op vragen die je gesteld worden?
  donderdag 24 maart 2016 @ 17:00:33 #144
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160913829
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 15:26 schreef Wantie het volgende:
Dat is dus waar het bij jou om draait...
Mijn mening is irrelevant.

Waar het om 'draait'.

Hoe sta jij daarover?
Hoe staan je kinderen daarover?
Hoe staan je vrienden en familie daarover?
Hoe staat de gemeenschap waarin je leeft daarover?
Hoe staan we collectief als mensheid daarover?


( blijkbaarwerkt de video alleen op youtube video= 2.40 min)

De 'powers that should not be ' hebben het concept "doublethink" uitgevonden.

Terwijl wij met onze gedachten achter hun filosofisch-mathematisch model aanlopen.
Gecreeerd door hen. Gebaseert op aannames, filosofie en mathematische hersenspinsels.

Verloochenen we onze eigen zintuigen, verloochenen we onze eigen creatieve capaciteit.

'The powers that should not be ' begrijpen fundamenteel hoe de wereld werkt. Hoe de wereld ineen zit.
Met zijn allen co-creeeren we deze wereld.

Wat 'the powers that should not be' hebben gedaan dmv. doublethink is U en mij en iedereen die niet hoort in de Big-club uitsluiten van de co-creatie.

We verlagen ons tot slavernij. Wandelende hersenloze zombies in hun creatie, "useless eaters", Goyem...

Terwijl zij heersen over de creatie.
  donderdag 24 maart 2016 @ 17:09:45 #145
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160914024
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 15:00 schreef Chewie het volgende:
Waarom reageer ik nog op een overduidelijke trol

Kom op Francorex wat is het praktische nut om de platte aarde voor ons verborgen te houden?

Leuk dat je met je misplaatste zelfvertrouwen durft te beweren dat je "weet" dat de aarde plat en stationair is maar zonder steekhoudende argumenten waarom dat zo is (en nee je hebt nog geen enkel argument dat je gelijk zou hebben) komt dat misplaatste zelfvertrouwen een beetje dommig over.

ook je weigering om ook maar op kritische vragen in te gaan en om de simpele manieren om zelf uit te vinden of de aarde nu plat of bol is en er vervolgens met melige filmpjes en liedjes die al helemaal niks verklaren op te reageren geeft niet ook niet echt vertrouwen in je kennis.

Dus nog maar een keer de vraag hoe jij kunt verklaren waarom we de zon 's nachts niet kunnen zien op een platte aarde?
Blijkbaar vind hij die ronde aarde maar een naar idee...
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160914059
Ik begin sterk het idee te krijgen dat francorex een troll is.
Hij helpt zijn mede flat earthers in ieder geval niet in hun geloofwaardigheid.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_160914842
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 17:00 schreef francorex het volgende:
Mijn mening is irrelevant.
Toch is dat het enige dat je hier presenteert: jouw mening.

quote:
Waar het om 'draait'.

Hoe sta jij daarover?
Hoe staan je kinderen daarover?
Hoe staan je vrienden en familie daarover?
Hoe staat de gemeenschap waarin je leeft daarover?
Hoe staan we collectief als mensheid daarover?
Allemaal meningen..
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  Moderator donderdag 24 maart 2016 @ 17:56:09 #148
249559 crew  Lavenderr
pi_160915124
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 17:00 schreef francorex het volgende:

[..]

Mijn mening is irrelevant.

Waar het om 'draait'.

Hoe sta jij daarover?
Hoe staan je kinderen daarover?
Hoe staan je vrienden en familie daarover?
Hoe staat de gemeenschap waarin je leeft daarover?
Hoe staan we collectief als mensheid daarover?


( blijkbaarwerkt de video alleen op youtube video= 2.40 min)

De 'powers that should not be ' hebben het concept "doublethink" uitgevonden.

Terwijl wij met onze gedachten achter hun filosofisch-mathematisch model aanlopen.
Gecreeerd door hen. Gebaseert op aannames, filosofie en mathematische hersenspinsels.

Verloochenen we onze eigen zintuigen, verloochenen we onze eigen creatieve capaciteit.

'The powers that should not be ' begrijpen fundamenteel hoe de wereld werkt. Hoe de wereld ineen zit.
Met zijn allen co-creeeren we deze wereld.

Wat 'the powers that should not be' hebben gedaan dmv. doublethink is U en mij en iedereen die niet hoort in de Big-club uitsluiten van de co-creatie.

We verlagen ons tot slavernij. Wandelende hersenloze zombies in hun creatie, "useless eaters", Goyem...

Terwijl zij heersen over de creatie.
Jij bent hier degene die draait.
Je doet me denken aan een andere user die daar ook last van heeft.
  donderdag 24 maart 2016 @ 18:02:09 #149
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_160915240
Die platte-aarde-theorie is in het leven geroepen bedoelt als afleiding en om complotters belachelijk te maken. Dat daar 3 topics over doorgeboomd kan worden :o
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_160915265
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:02 schreef controlaltdelete het volgende:
Die platte-aarde-theorie is in het leven geroepen bedoelt als afleiding en om complotters belachelijk te maken. Dat daar 3 topics over doorgeboomd kan worden :o
En TS lijkt daar sterk aan mee te werken ;)
Of hij heeft het totaal niet door, dat kan ook nog natuurlijk.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  Moderator donderdag 24 maart 2016 @ 18:04:32 #151
249559 crew  Lavenderr
pi_160915287
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:02 schreef controlaltdelete het volgende:
Die platte-aarde-theorie is in het leven geroepen bedoelt als afleiding en om complotters belachelijk te maken. Dat daar 3 topics over doorgeboomd kan worden :o
Ik vind het een leuk topic en typisch BNW. Net als De Holle Aarde.
Het is alleen jammer dat TS nooit op vragen ingaat en elk argument dat de aarde niet plat is negeert.
pi_160915346
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:04 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik vind het een leuk topic en typisch BNW. Net als De Holle Aarde.
Het is alleen jammer dat TS nooit op vragen ingaat en elk argument dat de aarde niet plat is negeert.
Het onderwerp is leuk, net als een tijd geleden over de reptillian.
Neem reptillians ook niet serieus maar het is net een leuk iets om over te lezen.
Zei toen al, ik geloof er niet in maar is net zo boeiend als griekse mythologieën.
En daar kreeg je tenminste nog antwoord of beantwoorde ik vragen.

Puur voor de leukigheid, maar TS 'geloofd' er heilig in lijkt het.
Dan is het ook zo jammer dat hij bepaalde dingen gewoon links laat liggen.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  donderdag 24 maart 2016 @ 18:09:03 #153
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_160915371
Ieder zijn meug. Ik heb er weinig mee. Het is wel één van de hottest items zeker in de alternatieve media zelfs op bnw-fok. Blijkt maar weer dat het klopt: afleiding van zaken die er werkelijk toe doen en zet de complotters ook nog eens weg als gekkies want zie je wel; al die gestoorden geloven zelfs in een platte aarde. Bewust in het leven geroepen onzin.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Moderator donderdag 24 maart 2016 @ 18:13:30 #154
249559 crew  Lavenderr
pi_160915459
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:09 schreef controlaltdelete het volgende:
Ieder zijn meug. Ik heb er weinig mee. Het is wel één van de hottest items zeker in de alternatieve media zelfs op bnw-fok. Blijkt maar weer dat het klopt: afleiding van zaken die er werkelijk toe doen en zet de complotters ook nog eens weg als gekkies want zie je wel; al die gestoorden geloven zelfs in een platte aarde. Bewust in het leven geroepen onzin.
Dus jij ziet een complot in dit topic? Dat is best vergezocht, zelfs voor BNW-begrippen :D
  donderdag 24 maart 2016 @ 18:13:36 #155
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160915461
quote:
Terwijl zij heersen over de creatie






quote:
The keys refer to the promise of Christ to Peter, "I will entrust to you the keys of the kingdom of heaven. Whatever you declare bound on earth shall be bound in heaven; whatever you declare loosed on earth shall be loosed in heaven."[28] They are a symbol of the power the Catholic Church believes that Christ gave to Saint Peter and his successors,[29] with the gold key signifying that the power reaches to heaven and the silver key that it extends to all the faithful on earth, the interlacing indicating the linking between the two aspects of the power, and the handles of the key being at the base to symbolize the power being in the hands of the pope https://en.wikipedia.org/(...)See_and_Vatican_City
pi_160915464
Het complot achter het complotdenken ;)
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160915534
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:09 schreef controlaltdelete het volgende:
Bewust in het leven geroepen onzin.
Zoals 9/11 zeg maar toch?
Conscience do cost.
  donderdag 24 maart 2016 @ 18:23:09 #158
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160915635
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:17 schreef ems. het volgende:

[..]

Zoals 9/11 zeg maar toch?
Wordt dat niet over vrijwel elk groot complot geroepen? Beam weapon gebruik bij 911 bijvoorbeeld.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160916076
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 15:52 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Het geraas van de motoren en de turbulentie in de lucht kan je prima nabootsen in een simulator.
Een stilstaande simulator, wel te verstaan. :Y
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160916087
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 17:00 schreef francorex het volgende:

[..]

Mijn mening is irrelevant.

Waar het om 'draait'.

Hoe sta jij daarover?
Hoe staan je kinderen daarover?
Hoe staan je vrienden en familie daarover?
Hoe staat de gemeenschap waarin je leeft daarover?
Hoe staan we collectief als mensheid daarover?
Ten aanzien van de vraag of de aarde plat is of een bol doen deze vragen er helemaal niets toe.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 24 maart 2016 @ 19:11:19 #161
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160916673
Zetetic observatie:

quote:
The Zetetic method is a system of scientific inquiry. The word is derived from the Greek verb (zeteo), which means "I seek; I examine; I strive for".

The zetetic method differs from the usual scientific method in that in using it, one bases conclusions on experimentation and observation rather than on an initial theory that is to be proved or disproved. A scientist following the zetetic method formulates the question then immediately sets to work making observations and performing experiments to answer that question, rather than speculating on what the answer might be before testing it out.

Some feel this is a more reasonable method than the normal scientific method because it removes any preconceived notions and biases the early formation of a hypothesis might cause, and leaves the conclusion up entirely to what is observed.
pi_160917268
quote:
Je ziet gewoon de bolling op dat plaatje :P
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160917485
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:23 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Wordt dat niet over vrijwel elk groot complot geroepen? Beam weapon gebruik bij 911 bijvoorbeeld.
Klopt, bij 911 zie je ook dat elke complottheorie die iemand niet onderschrijft door die persoon wordt gezien als opzettelijke desinformatie, ipv dat de bedenker er gewoon naast zit.
Dat laatste kan kennelijk niet.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160917879
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:02 schreef controlaltdelete het volgende:
Die platte-aarde-theorie is in het leven geroepen bedoelt als afleiding en om complotters belachelijk te maken. Dat daar 3 topics over doorgeboomd kan worden :o
Zoals jij het schrijft lijkt rechtstreeks afkomstig te zijn van die blog van Vrijland die ik eerder op de dag poste.

We leven in een "hypersimulatie" volgens jou?
pi_160922893
Toch wel grappig.. een paar delen terug in deze reeks gaf Franco nog aan geen 'reli-gekkie' te zijn.. maar langzaam komt zijn ware aard naar boven!
Alpha kenny one
pi_160923393
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 22:22 schreef falling_away het volgende:
Toch wel grappig.. een paar delen terug in deze reeks gaf Franco nog aan geen 'reli-gekkie' te zijn.. maar langzaam komt zijn ware aard naar boven!
Ik ga me bijna afvragen hoe oud hij denkt dat de aarde is. :)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 24 maart 2016 @ 22:51:07 #167
242692 Geranium_Opa
Trappistenbier
pi_160923630
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2016 15:07 schreef Chewie het volgende:
samenvatting: Platte aarde is onzin en bedacht om de complotters als debielen af te schilderen, de werkelijkheid is "we leven in een hypersimulatie (wat?? dekt simulatie de lading niet genoeg?) en alles is code" :')
Over de platte aarde werd al gesproken voordat de term conspiracy theorist überhaupt bestond.

Vooralsnog denk ik dat de globe theorie het meest waarschijnlijke is maar in de flat earth theorie zitten zeer interessante punten en zal deze zeker nog eens nader bekijken.
  donderdag 24 maart 2016 @ 23:43:09 #168
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_160924941
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 22:42 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik ga me bijna afvragen hoe oud hij denkt dat de aarde is. :)
even kijken, 6000 jaar in ieder geval niet.
je moet in NASA termen denken lijkt me.
Dus als NASA opgericht is in 1958 bijna 70 jaar oud.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_160924996
quote:
14s.gif Op donderdag 24 maart 2016 22:51 schreef Geranium_Opa het volgende:

[..]

Vooralsnog denk ik dat de globe theorie het meest waarschijnlijke is maar in de flat earth theorie zitten zeer interessante punten en zal deze zeker nog eens nader bekijken.
Er worden hier en daar wel wat interessante vragen gesteld. Het probleem is: die vragen worden gesteld met een bepaald doel. En dat doel is geen oprechte interesse in de antwoorden op die vragen, waar eigenlijk nooit echt naar geluisterd wordt. Men is uitsluitend op zoek naar een bevestiging van het eigen wereldbeeld.

En het lijkt erop dat dat voor veel flat eathers een Bijbels wereldbeeld is. Maar men geeft er de voorkeur aan om dat niet uit te spreken. Men wil de schijn ophouden dat men wetenschappelijk bezig is. Het grappige daaraan is natuurlijk dat men daarmee impliciet erkent dat het een weinig wetenschappelijk wereldbeeld is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160925870
*edit*
  vrijdag 25 maart 2016 @ 22:13:08 #171
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160946259
De 'powers that should not be ' hebben het concept "doublethink" uitgevonden.

Terwijl wij met onze gedachten achter hun filosofisch-mathematisch model aanlopen.
Gecreeerd door hen. Gebaseert op aannames, filosofie en mathematische hersenspinsels.

Verloochenen we onze eigen zintuigen, verloochenen we onze eigen creatieve capaciteit.

'The powers that should not be ' begrijpen fundamenteel hoe de wereld werkt. Hoe de wereld ineen zit.
Met zijn allen co-creeeren we deze wereld.

Wat 'the powers that should not be' hebben gedaan dmv. doublethink is U en mij en iedereen die niet hoort in de Big-club uitsluiten van de co-creatie.

We verlagen ons tot slavernij. Wandelende hersenloze zombies in hun creatie, "useless eaters", Goyem...

Terwijl zij heersen over de creatie.

Nu volgt een aantal paragrafen uit het boek 1984 Van Orson Wells :



quote:
‘We are the priests of power,’ he said. ‘God is power. But at present power is only a word so far as you are concerned. It is time for you to gather some idea of what power means.
quote:
The first thing you must realize is that power is collective.
quote:
The individual only has power in so far as he ceases to be an individual. You know the Party slogan: “Freedom is Slavery”. Has it ever occurred to you that it is reversible? Slavery is freedom. Alone — free — the human being is always defeated. It must be so, because every human being is doomed to die, which is the greatest of all failures. But if he can make complete, utter submission, if he can escape from his identity, if he can merge himself in the Party so that he IS the Party, then he is all-powerful and immortal.
Maw je creeert instellingen, instituten die mortaliteit van de mens overstijgt en die alle aspecten van de maatschappij regeren.

quote:
The second thing for you to realize is that power is power over human beings. Over the body — but, above all, over the mind.

Power over matter — external reality, as you would call it — is not important. Already our control over matter is absolute.’

‘But how can you control matter?’ he burst out. ‘You don’t even control the climate or the law of gravity. And there are disease, pain, death ——’

We control matter because we control the mind. Reality is inside the skull.

You will learn by degrees, Winston. There is nothing that we could not do. Invisibility, levitation — anything. I could float off this floor like a soap bubble if I wish to. I do not wish to, because the Party does not wish it. You must get rid of those nineteenth-century ideas about the laws of Nature. We make the laws of Nature.’
quote:
‘But the world itself is only a speck of dust. And man is tiny — helpless! How long has he been in existence? For millions of years the earth was uninhabited.’

‘Nonsense. [b]The earth is as old as we are, no older. How could it be older? Nothing exists except through human consciousness.’[/b]

‘But the rocks are full of the bones of extinct animals — mammoths and mastodons and enormous reptiles which lived here long before man was ever heard of.’

‘Have you ever seen those bones, Winston? Of course not. Nineteenth-century biologists invented them. Before man there was nothing. After man, if he could come to an end, there would be nothing. Outside man there is nothing.’
quote:
‘But the whole universe is outside us. Look at the stars! Some of them are a million light-years away. They are out of our reach for ever.’

‘What are the stars?’ said O’Brien indifferently. ‘They are bits of fire a few kilometres away. We could reach them if we wanted to. Or we could blot them out. The earth is the centre of the universe. The sun and the stars go round it.

‘For certain purposes, of course, that is not true.

When we navigate the ocean,
when we predict an eclipse

We often find it convenient to assume that the earth goes round the sun and that the stars are millions upon millions of kilometres away.



But what of it?

Do you suppose it is beyond us to produce a dual system of astronomy? The stars can be near or distant, according as we need them.

Do you suppose our mathematicians are unequal to that?

Have you forgotten doublethink?



[ Bericht 0% gewijzigd door francorex op 25-03-2016 22:39:56 ]
  vrijdag 25 maart 2016 @ 23:18:06 #172
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160948829
Sterren staan maar op een paar km afstand? :o
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  vrijdag 25 maart 2016 @ 23:30:09 #173
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160949163
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 23:18 schreef ATuin-hek het volgende:
Sterren staan maar op een paar km afstand? :o
lees de sterren kunnen dichtbij zijn of heel héél ver weg.
  vrijdag 25 maart 2016 @ 23:46:32 #174
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160949559
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 23:30 schreef francorex het volgende:

[..]

lees de sterren kunnen dichtbij zijn of heel héél ver weg.
Maar dat kunnen we meten! En de uitkomst daarvan is heel ver weg.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 00:45:49 #175
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160950628
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 23:46 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Maar dat kunnen we meten! En de uitkomst daarvan is heel ver weg.
zonder aannames?
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 01:02:40 #176
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160950896
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 00:45 schreef Orwell het volgende:

[..]

zonder aannames?
Alleen aannames zoals de aanname dat de wereld bestaat en dat we die waarnemen. :) Maar goed, dat geldt voor alle wetenschap.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160953779
Je zou je bijna gaan afvragen waarom dit topic volgespamd wordt door mensen die niet willen nadenken over het model van de aarde. Maar als je dan bij de nicks en bijbehorende schrijvens kijkt, wordt het opeens duidelijk.
pi_160954280
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 09:58 schreef Zorax1 het volgende:
Je zou je bijna gaan afvragen waarom dit topic volgespamd wordt door mensen die niet willen nadenken over het model van de aarde. Maar als je dan bij de nicks en bijbehorende schrijvens kijkt, wordt het opeens duidelijk.
Jullie betichten de 'normale' wetenschappers' van het vooringenomen te zijn.. maar zij hebben tenminste geen boek met absolute waarheden waaruit hun wereldbeeld wordt gevormd. Daaglijks zijn er duizenden wetenschappers bezig met het universum.. maar jij zult het toch wel beter weten door het kijken naar wat Youtube filmpjes vanuit je zolderkamer en het lezen van het boek Genesis :')

Als ik totaal niet geinteresseerd was zou ik die flat-earth filmpjes helemaal niet kijken.. Er worden een aantal opmerkingen gemaakt waar ik niet direct het antwoord op heb waarna ik verder onderzoek moet doen en dat is alleen maar goed.. maar na het lezen van andere bronnen ben ik niet echt overtuigd van de flat-earth argumenten (op zijn zachts gezegd)
Alpha kenny one
  zaterdag 26 maart 2016 @ 11:56:38 #179
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160955255
(video = 25min)

Onderwerpen:

-NASA cgi images van de planeten versus amateur beelden.

-Tycho Brache geocentrisch model en beweging van de 'wandering stars'

- Amateur weerballon niet spinnende aarde, Zon dichtbij.

quote:
For thousands of years the "planets" were known as "wandering stars" as they differ from the fixed stars in their relative motions only.

Through a telescope both the fixed stars and wandering "planets" appear as nothing more than tiny round dots of light, luminaries, circling the night sky.

They do NOT appear in any way to be spherical Earth-like terra firma capable of landing on as the Freemasons at NASA would have us believe with their fake CGI pictures and videos.

The following video exposes the entire deception proving that Earth is in fact a plane and "planets" do not exist! They just added a "T" and you fell for it.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:12:55 #180
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160955453
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 11:56 schreef francorex het volgende:
(video = 25min)

Onderwerpen:

-NASA cgi images van de planeten versus amateur beelden.

-Tycho Brache geocentrisch model en beweging van de 'wandering stars'

- Amateur weerballon niet spinnende aarde, Zon dichtbij.

[..]

De maker van die video loopt behoorlijk achter de feiten aan:

Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160955462
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 09:58 schreef Zorax1 het volgende:
Je zou je bijna gaan afvragen waarom dit topic volgespamd wordt door mensen die niet willen nadenken over het model van de aarde. Maar als je dan bij de nicks en bijbehorende schrijvens kijkt, wordt het opeens duidelijk.
Dat willen ze wel, maar elke vraag die ze stellen wordt genegeerd.
Tja, dan heb je niet echt een sterke vraag.
Nu heeft de meerderheid een belevingswereld met daarin een bolvormige aarde ,en dat model werkt tot in detail.
Met betrekking tot de platte aarde is al toegegeven dat die geen werkend model hebben. Dat is nogal een gat in de beargumentatie.
Vragen daarover worden genegeerd.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160955488
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:12 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

De maker van die video loopt behoorlijk achter de feiten aan:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Er wordt ook heel erg gefixeerd op NASA, alsof die het monopoly op sterrenkunde hebben.
Dat is natuurlijk wel zo overzichtelijk: en demonische entiteit die je kunt aanvallen, maar de werkelijkheid is natuurlijk een stuk complexer.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_160955502
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 11:56 schreef francorex het volgende:
The following video exposes the entire deception proving that Earth is in fact a plane and "planets" do not exist! They just added a "T" and you fell for it.
Dit is daar een mooi voorbeeld voor.
in het Engels klopt dat aardig, planet en plane schelen 1 letter.
Maar hoe zit dat in alle andere talen?
Waarom is daar niet 1 letter aan het woord voor vliegtuig toegevoegd?
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:18:34 #184
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160955510
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:16 schreef Wantie het volgende:

[..]

Er wordt ook heel erg gefixeerd op NASA, alsof die het monopoly op sterrenkunde hebben.
Dat is natuurlijk wel zo overzichtelijk: en demonische entiteit die je kunt aanvallen, maar de werkelijkheid is natuurlijk een stuk complexer.
Ja, er wordt dan wel heel makkelijk voorbij gegaan aan de rest van de wetenschappelijke wereld. Om nog maar te zwijgen van de ontelbare amateurastronomen die ook diezelfde 'CGI' beelden zien met hun telescopen.

Het is niet vol te houden om te veronderstellen dat die allemaal zijn gehersenspoeld of in een wereldwijd complot zitten.

Wie zulke complotten nodig heeft om te verklaren dat de gehele wetenschappelijke wereld achter zulke ideeen staat heeft in mijn ogen het debat verloren voordat het is begonnen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:20:41 #185
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160955541
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:16 schreef Wantie het volgende:

[..]

Er wordt ook heel erg gefixeerd op NASA, alsof die het monopoly op sterrenkunde hebben.
Dat is natuurlijk wel zo overzichtelijk: en demonische entiteit die je kunt aanvallen, maar de werkelijkheid is natuurlijk een stuk complexer.
Ik denk dat het, zoals wel vaker, vooral weer een gebrek aan kennis is. Dat je met een 50$ plastic telescoop niet meer dan een vlekje van Mars kan zien, betekend niet dat andere amateurs (met meer budget) het niet beter kunnen. Hell, zelfs ik heb op een bewolkte avond midden in de lichtvervuiling met een bescheiden telescoop nog Jupiter op de foto gekregen :P Op een betere avond zonder de camera erop heb ik heel mooi de strepen, een grote storm en een paar manen gezien.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160955561
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 11:56 schreef francorex het volgende:
Through a telescope both the fixed stars and wandering "planets" appear as nothing more than tiny round dots of light, luminaries, circling the night sky.
Klopt niet:


Amateur beelden van jupiter, saturnus en mars.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:22:34 #187
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160955571
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:20 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ik denk dat het, zoals wel vaker, vooral weer een gebrek aan kennis is. Dat je met een 50$ plastic telescoop niet meer dan een vlekje van Mars kan zien, betekend niet dat andere amateurs (met meer budget) het niet beter kunnen. Hell, zelfs ik heb op een bewolkte avond midden in de lichtvervuiling met een bescheiden telescoop nog Jupiter op de foto gekregen :P Op een betere avond zonder de camera erop heb ik heel mooi de strepen, een grote storm en een paar manen gezien.
Er is denk ik meer aan de hand dan alleen een gebrek aan kennis. Als het alleen dat was dan zou het probleem direct opgelost moeten zijn met internet en diverse mensen die de ontbrekende kennis verschaffen.

Het probleem is: men is niet echt op zoek naar kennis. Men is slechts op zoek naar een bevestiging van een wereldbeeld dat al vaststaat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:23:54 #188
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160955601
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Er is denk ik meer aan de hand dan alleen een gebrek aan kennis. Als het alleen dat was dan zou het probleem direct opgelost moeten zijn met internet en diverse mensen die de ontbrekende kennis verschaffen.

Het probleem is: men is niet echt op zoek naar kennis. Men is slechts op zoek naar een bevestiging van een wereldbeeld dat al vaststaat.
Helemaal mee eens.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  Moderator zaterdag 26 maart 2016 @ 12:25:49 #189
249559 crew  Lavenderr
pi_160955642
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Er is denk ik meer aan de hand dan alleen een gebrek aan kennis. Als het alleen dat was dan zou het probleem direct opgelost moeten zijn met internet en diverse mensen die de ontbrekende kennis verschaffen.

Het probleem is: men is niet echt op zoek naar kennis. Men is slechts op zoek naar een bevestiging van een wereldbeeld dat al vaststaat.
Helaas. Ben bang dat je gelijk hebt.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:27:44 #190
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160955709
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:25 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Helaas. Ben bang dat je gelijk hebt.
En de reactie gelijk onder je bevestigd dat vermoeden
  Moderator zaterdag 26 maart 2016 @ 12:31:09 #192
249559 crew  Lavenderr
pi_160955729
quote:
11s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:29 schreef Chewie het volgende:

[..]

En de reactie gelijk onder je bevestigd dat vermoeden
:D
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:32:33 #193
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160955754


Je kunt natuurlijk nooit nieuwe kennis opdoen vanuit de veronderstelling dat je de antwoorden al hebt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160955905
Het positieve aan deze reeks is dat ik door het kijken van alle videos nog meer interesse heb gekregen in Astronomie.. denk dat ik binnenkort eens een evenement van de plaatselijke astromonievereniging Galileo Limburg ga bezoeken..

heb wel net de nationale sterrenkijkdagen gemist zie ik.. :{ Was ook een mooie gelegenheid geweest voor Franco denk ik zo
Alpha kenny one
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:45:33 #195
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160956008
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:40 schreef falling_away het volgende:
Het positieve aan deze reeks is dat ik door het kijken van alle videos nog meer interesse heb gekregen in Astronomie.. denk dat ik binnenkort eens een evenement van de plaatselijke astromonievereniging Galileo Limburg ga bezoeken..

heb wel net de nationale sterrenkijkdagen gemist zie ik.. :{ Was ook een mooie gelegenheid geweest voor Franco denk ik zo
Dat is zeker positief. Maar het zou mooi zijn als ook die flat earthers op die manier gemotiveerd werden. Daar zie ik helaas nog maar weinig van.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:49:22 #196
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160956072
quote:
11s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:29 schreef Chewie het volgende:

[..]

En de reactie gelijk onder je bevestigd dat vermoeden
Zeg dat ja :D
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 12:50:05 #197
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160956086
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 12:40 schreef falling_away het volgende:
Het positieve aan deze reeks is dat ik door het kijken van alle videos nog meer interesse heb gekregen in Astronomie.. denk dat ik binnenkort eens een evenement van de plaatselijke astromonievereniging Galileo Limburg ga bezoeken..

heb wel net de nationale sterrenkijkdagen gemist zie ik.. :{ Was ook een mooie gelegenheid geweest voor Franco denk ik zo
Heel goed! ^O^ Daarom post ik ook in dit soort topics, omdat er vast mensen meelezen die het wel interessant vinden.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160956693
quote:
Je kan ook gewoon een telescoop in je tuin zetten he!
https://www.bol.com/nl/p/(...)998-1004004013132125
  zaterdag 26 maart 2016 @ 13:34:10 #199
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160956768
Ja, of ga gewoon eens langs bij een sterrenwacht. Meestal zijn dat clubjes die worden gerund door vrijwilligers, gewone mensen zoals jij en ik, die net even iets betere telescopen tot hun beschikking hebben dan je normaal als amateur zou aanschaffen.

Je kunt er in elk geval planeten zoals Jupiter in behoorlijk detail bekijken, met je eigen ogen, zonder de schijn van CGI of trucage.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 14:08:09 #200
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160957353
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 01:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Alleen aannames zoals de aanname dat de wereld bestaat en dat we die waarnemen. :) Maar goed, dat geldt voor alle wetenschap.
ok.
ik ben benieuwd naar die berekening, dan
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 14:13:30 #201
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160957440
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:08 schreef Orwell het volgende:

[..]

ok.
ik ben benieuwd naar die berekening, dan
Echt? Want als je een beetje googlet heb je het zo gevonden. Heb je er wel naar gezocht?

Dit soort dingen bijvoorbeeld:

http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/ita/06_3.shtml

http://www.ast.cam.ac.uk/~mjp/calc_parallax.html

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/astro/para.html#c1

Dit soort experimenten kun je gewoon doen met een huis- tuin- en keukentelescoop.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 14:22:27 #202
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160957589
quote:
Het probleem is: men is niet echt op zoek naar kennis. Men is slechts op zoek naar een bevestiging van een wereldbeeld dat al vaststaat.
Hoe ironisch vanuit flat-earth perspectief is het net omgekeerd.

Heliocentic-ball-earthers hebben hun zoektocht naar kennis overgedragen aan Masonic ruimtevaartorganisaties.
Heliocentric-ball-Earthers hebben hun vertrouwen gelegd in pseude-wetenschappelijke ruimtevaartorganisaties onder leiding van het ministerie van defencie.

Zij laten hun wereldbeeld bepalen door een bende bewezen georganiseerd leugenaars, goochelaars en sjachelaars.

Heliocentric-ball-Earthers klingen krampachtig vast aan bewezen computer generated images als een klein kind en zijn lievelings speelgoed.

Look here a picture from Hubble: https://www.google.com/se(...)th+hubble&gs_l=img.3



Geindoctrineerd worden met één bepaald wereldbeeld.
Een beeld van de wereld enkel waarneembaar en verifieerbaar door hun telescopen.

Begint stilaan te lijken op blind vertrouwen mijn inziens.

Wanneer heliocentric-ball-earthers geconfronteerd worden met alternatieve worden die onmiddellijk afgedaan als bespottelijk, ridicuul en belachelijk.

Een geocentrisch model dat perfect gewerkt heeft voor duizenden jaren. Beschreven door allerlei culturen van de Azteken, Maya's, de vedic's tot de Egyptenaren en vele andere.
Vastgelegd in al de heilige boeken, grote en kleine religies.

Al deze wijsheid, kennis en observatie wordt flagrant genegeerd.

quote:
"Condemnation before investigatien is the highest form of ignorance"
En als er hier en daar een leugen tussen zit. So what?

(video =37 sec)

De brainwashed-ball-earthers houden zich vast aan hun voorgeschotelde model.

Ze kunnen toch niet liegen over alles... is dan het classic excuus. Teveel mensen zouden betrokken zijn...

Ambetante flat-Earthers moeten wel religieuze freaks zijn. Hoe durven ze ons wereldbeeld in vraag stellen.

Weten ze dan niet dat we naar de Maan zijn geweest?

  zaterdag 26 maart 2016 @ 14:30:23 #203
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_160957692
De post hierboven staat echt vol onzin. Aantoonbare onzin. De Maya's wisten juist dat alles helemaal niet stationair is. Sterker nog, hun berekening van jaren en omlopen was super accuraat gezien de middelen van die tijd.

Daarnaast vind ik dit nog wel de meest grove leugen:

quote:
Geindoctrineerd worden met één bepaald wereldbeeld.
Een beeld van de wereld enkel waarneembaar en verifieerbaar door hun telescopen.

Begint stilaan te lijken op blind vertrouwen mijn inziens.
Er zijn een hele hoop experimenten aangedragen die door Jan met de Pet gedaan kunnen worden om aan te tonen dat we niet stationair zijn en op een bol leven.

Maar als een pure evangelist doe je net alsof niemand met argumenten komt en draag je gewoon keihard het evangelie verder uit.

Begint bijna op de hardnekkigheid van jehova's/zevendagsadventisten te lijken :{
pi_160957849
De aarde is rond en hol. Op beide polen vind je grote ingangen tot de holle aarde die leiden naar Agartha. Dat weet toch iedereen?
  Moderator zaterdag 26 maart 2016 @ 15:01:32 #205
249559 crew  Lavenderr
pi_160958174
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:41 schreef J0kkebr0k het volgende:
De aarde is rond en hol. Op beide polen vind je grote ingangen tot de holle aarde die leiden naar Agartha. Dat weet toch iedereen?
Tijd voor een nieuw topic Jokkebrok.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:08:24 #206
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160958290
quote:
Aantoonbare onzin. De Maya's wisten juist dat alles helemaal niet stationair is. Sterker nog, hun berekening van jaren en omlopen was super accuraat gezien de middelen van die tijd.
Maya cosmologie:



De maya's waren fenomenale observeerders. Zij wisten accurate kalenders te maken. Correct

Hoe wisten ze dat?

Niet omdat de Aarde wegschiet van een random big-bang, een spinnende bal die door de onmetelijke ruimte vliegt in een baan om de Zon.

Maar omdat de Aarde stationair is en alle hemellichamen draaien om ons heen. Wat zorgt voor stabiliteit en uniformiteit en cyclische bewegingen aan het firmament en in de wereld om ons heen.

Een astronomische klok boven de stationaire Aarde.
pi_160958301
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:22 schreef francorex het volgende:

[..]

Hoe ironisch vanuit flat-earth perspectief is het net omgekeerd.

Heliocentic-ball-earthers hebben hun zoektocht naar kennis overgedragen aan Masonic ruimtevaartorganisaties.
Heliocentric-ball-Earthers hebben hun vertrouwen gelegd in pseude-wetenschappelijke ruimtevaartorganisaties onder leiding van het ministerie van defencie.

Zij laten hun wereldbeeld bepalen door een bende bewezen georganiseerd leugenaars, goochelaars en sjachelaars.

Heliocentric-ball-Earthers klingen krampachtig vast aan bewezen computer generated images als een klein kind en zijn lievelings speelgoed.

Look here a picture from Hubble: https://www.google.com/se(...)th+hubble&gs_l=img.3

[ afbeelding ]

Geindoctrineerd worden met één bepaald wereldbeeld.
Een beeld van de wereld enkel waarneembaar en verifieerbaar door hun telescopen.

Begint stilaan te lijken op blind vertrouwen mijn inziens.

Wanneer heliocentric-ball-earthers geconfronteerd worden met alternatieve worden die onmiddellijk afgedaan als bespottelijk, ridicuul en belachelijk.

Een geocentrisch model dat perfect gewerkt heeft voor duizenden jaren. Beschreven door allerlei culturen van de Azteken, Maya's, de vedic's tot de Egyptenaren en vele andere.
Vastgelegd in al de heilige boeken, grote en kleine religies.

Al deze wijsheid, kennis en observatie wordt flagrant genegeerd.

[..]

En als er hier en daar een leugen tussen zit. So what?

(video =37 sec)

De brainwashed-ball-earthers houden zich vast aan hun voorgeschotelde model.

Ze kunnen toch niet liegen over alles... is dan het classic excuus. Teveel mensen zouden betrokken zijn...

Ambetante flat-Earthers moeten wel religieuze freaks zijn. Hoe durven ze ons wereldbeeld in vraag stellen.

Weten ze dan niet dat we naar de Maan zijn geweest?

[ afbeelding ]
Er zijn heel veel foto's van apollo 11 van de maan!

Wij vragen zat je geeft alleen geen antwoord.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:10:43 #208
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160958339
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:13 schreef Molurus het volgende:

[..]

Echt? Want als je een beetje googlet heb je het zo gevonden. Heb je er wel naar gezocht?

Dit soort dingen bijvoorbeeld:

http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/ita/06_3.shtml

http://www.ast.cam.ac.uk/~mjp/calc_parallax.html

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/astro/para.html#c1

Dit soort experimenten kun je gewoon doen met een huis- tuin- en keukentelescoop.
alle drie de methodes stoelen deels op (heliocentrische) aannames.
zoals je zelf kunt zien.
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:18:13 #209
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160958460
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:10 schreef Orwell het volgende:

[..]

alle drie de methodes stoelen deels op (heliocentrische) aannames.
zoals je zelf kunt zien.
Nee hoor. Parallax werkt even goed zonder die aanname. Als de aarde niet beweegt beweegt er iets anders en moet er alsnog sprake zijn van zo'n afstand.

Overigens zijn er geen waarnemingen van sterren voor nodig om het heliocentrische model aan te tonen. Het is geen aanname.

Het grote probleem van het geocentrische model tov het heliocentrische model is dat die laatste de retrograde beweging van planeten verklaart, daar waar de eerste dat niet doet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160958501
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:01 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Tijd voor een nieuw topic Jokkebrok.
Neuh...
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:21:15 #211
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160958523
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:18 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee hoor. Parallax werkt even goed zonder die aanname. Als de aarde niet beweegt beweegt er iets anders en moet er alsnog sprake zijn van zo'n afstand.

Overigens zijn er geen waarnemingen van sterren voor nodig om het heliocentrische model aan te tonen. Het is geen aanname.
" r is the radius of the Earth�s orbit "
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:21:54 #212
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160958534
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:21 schreef Orwell het volgende:

[..]

" r is the radius of the Earth�s orbit "
Probeer dit maar na te rekenen met r = 0. Ik kijk met spanning uit naar je berekening.

En zoals gezegd: het heliocentrische model is geen aanname.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:22:28 #213
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160958543
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:08 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Er zijn heel veel foto's van apollo 11 van de maan!

Wij vragen zat je geeft alleen geen antwoord.
Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Indien zo. Dan hoor je in dit topic niet thuis!
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:24:05 #214
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160958572
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:22 schreef francorex het volgende:

[..]

Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Indien zo. Dan hoor je in dit topic niet thuis!
Voor iemand die voornamelijk lame youtube filmpjes post en nauwelijks reageert op de inhoud vind ik het wel tamelijk arrogant om mensen de deur te wijzen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:25:04 #215
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160958587
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Probeer dit maar na te rekenen met r = 0. Ik kijk met spanning uit naar je berekening.
?

het punt is dat r voorkomt in de berekening.
Huig
pi_160958596
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:22 schreef francorex het volgende:

[..]

Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Indien zo. Dan hoor je in dit topic niet thuis!
Welke informatie?
het enige wat ik hoor als tegen argument is de aarde is plat en NASA is een evil bedrijf meer niet.

In plaats van om de brei heen te blijven draaien zou je nog antwoord willen geven op mijn openstaande vragen, die serieus met dit topic te maken had maar tot op heden zelfs daarop nog geen antwoord heb gehad.

Heeft onze aarde een koepel of een ijsmuur of geen van beide en hoe weet je dat de aarde een ijsmuur of een koepel heeft?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:25:38 #217
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160958597
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:25 schreef Orwell het volgende:

[..]

?

het punt is dat r voorkomt in de berekening.
Probeer dezelfde waarnemingen eens te reconstrueren onder de aanname r=0.

Duidelijk vraag lijkt me?

Hint: dat is niet mogelijk. Hoewel de bepaling van r niet afhangt van de waarneming van sterren zou je r zelfs kunnen afleiden daaruit.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:30:57 #218
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160958680
PS: dit komt uit een heel andere context, maar demonstreert ook een geheel andere methode van het bepalen van - in dit geval - de afstand van supernova SN1987a:


Hiervoor hoef je ook niet te veronderstellen dat r een bepaalde waarde heeft. Werkt even goed onder de aanname r=0.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:32:23 #219
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160958703
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:25 schreef Molurus het volgende:

[..]

Probeer dezelfde waarnemingen eens te reconstrueren onder de aanname r=0.

Duidelijk vraag lijkt me?

Hint: dat is niet mogelijk. Hoewel de bepaling van r niet afhangt van de waarneming van sterren zou je r zelfs kunnen afleiden daaruit.
r is een aanname
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:34:03 #220
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160958740
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:32 schreef Orwell het volgende:

[..]

r is een aanname
Je negeert de vraag. Het antwoord op de vraag demonstreert dat het geen aanname is: r kan niet 0 zijn. Het is strijdig met de parallax effecten die je direct kunt waarnemen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:48:17 #221
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160958975
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:24 schreef Molurus het volgende:

[..]

Voor iemand die voornamelijk lame youtube filmpjes post en nauwelijks reageert op de inhoud vind ik het wel tamelijk arrogant om mensen de deur te wijzen.
Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Indien zo.

Waarom zou ik dan jouw vragen moeten beantwoorden?

Ik engageer mij in dit topic.
Ik doe mijn best de informatie die ik ken aangaande dit onderwerp te delen.

Wat is jouw bijdrage?

Hoogstens een welles-nietes discussie voren. Vanuit 2 standpunten die diametraal tegen over elkaar staan.

Daar zie ik het nut niet van in.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:51:10 #222
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160959015
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:48 schreef francorex het volgende:

[..]

Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?
Ja en nee, in die volgorde. Het zou natuurlijk onwetenschappelijk zijn om het tegendeel uit te sluiten, maar qua waarnemingen is het tegendeel veel problematischer.

Overigens zijn deze vragen echt totaal off topic. Ze hebben niets te maken met dit onderwerp. (De platte aarde.)

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:48 schreef francorex het volgende:

Wat is jouw bijdrage?
Dat je hiernaar moet vragen demonstreert dat je voornamelijk aan het zenden bent en verder nergens naar luistert. Moet jij weten, maar het is niet mijn probleem.

Hou echter wel in de gaten: dit is een discussieforum. Geen linkdumpforum.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:55:20 #223
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160959084
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:25 schreef donderdopje het volgende:

[..]

Welke informatie?
het enige wat ik hoor als tegen argument is de aarde is plat en NASA is een evil bedrijf meer niet.

In plaats van om de brei heen te blijven draaien zou je nog antwoord willen geven op mijn openstaande vragen, die serieus met dit topic te maken had maar tot op heden zelfs daarop nog geen antwoord heb gehad.

Heeft onze aarde een koepel of een ijsmuur of geen van beide en hoe weet je dat de aarde een ijsmuur of een koepel heeft?
Zoek het zelf uit zou ik zeggen.

In plaats van te zuigen aan de moederborst hopend op een pasklaar antwoord.
pi_160959092
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:48 schreef francorex het volgende:

[..]

Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Indien zo.

Waarom zou ik dan jouw vragen moeten beantwoorden?

Ik engageer mij in dit topic.
Ik doe mijn best de informatie die ik ken aangaande dit onderwerp te delen.

Wat is jouw bijdrage?

Hoogstens een welles-nietes discussie voren. Vanuit 2 standpunten die diametraal tegen over elkaar staan.

Daar zie ik het nut niet van in.
Heeft onze aarde een koepel of een ijsmuur of geen van beide en hoe weet je dat de aarde een ijsmuur of een koepel heeft?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 16:02:05 #225
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160959205
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:55 schreef francorex het volgende:

[..]

Zoek het zelf uit zou ik zeggen.

In plaats van te zuigen aan de moederborst hopend op een pasklaar antwoord.
Jaa...... heel constructief. Chapeau.

Je verwacht hoop ik niet dat iemand je serieus neemt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 16:12:27 #226
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160959433
quote:
Overigens zijn deze vragen echt totaal off topic. Ze hebben niets te maken met dit onderwerp. (De platte aarde.)
Het heeft er alles met te maken!

Hoe kan het besef komen dat de Aarde stationair is wanneer je denkt dat we op de Maan zijn geweest.

Einde discussie.

quote:
Hou echter wel in de gaten: dit is een discussieforum. Geen linkdumpforum.
Ik ben in dit topic niet om te discussieren. ik ben in dit topic om informatie te delen.

En ik doe dat op de manier zoals ik wil.
pi_160959846
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:12 schreef francorex het volgende:

[..]

Het heeft er alles met te maken!

Hoe kan het besef komen dat de Aarde stationair is wanneer je denkt dat we op de Maan zijn geweest.

Einde discussie.

[..]

Ik ben in dit topic niet om te discussieren. ik ben in dit topic om informatie te delen.

En ik doe dat op de manier zoals ik wil.
Dus vragen stellen over jou platte aarde heeft eigenlijk totaal geen nut, je leeft schijnbaar dus echt in je eigen wereldje, en zelfs vragen over jou platte aarde heeft geen nut.
En dan moet ik van het forum verdwijnen?
Serieus?
  Moderator zaterdag 26 maart 2016 @ 16:37:35 #228
249559 crew  Lavenderr
pi_160959926
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:12 schreef francorex het volgende:

[..]

Het heeft er alles met te maken!

Hoe kan het besef komen dat de Aarde stationair is wanneer je denkt dat we op de Maan zijn geweest.

Einde discussie.

[..]

Ik ben in dit topic niet om te discussieren. ik ben in dit topic om informatie te delen.

En ik doe dat op de manier zoals ik wil.
Gediscussieerd heb je sowieso nog niet gedaan. Het is één grote monoloog. Op geen enkele vraag ga je in. Waarom is dat?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 16:39:00 #229
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160959951
quote:
Dus vragen stellen over jou platte aarde heeft eigenlijk totaal geen nut?
Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Als je antwoord op deze vragen ja en neen zijn.

Dan zie ik het nut van een een discussie niet in.

Jij wel?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 16:40:01 #230
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160959973
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:08 schreef Orwell het volgende:

[..]

ok.
ik ben benieuwd naar die berekening, dan
https://en.wikipedia.org/wiki/Parallax
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 16:45:38 #231
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160960071
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:22 schreef francorex het volgende:

[..]

Hoe ironisch vanuit flat-earth perspectief is het net omgekeerd.

Heliocentic-ball-earthers hebben hun zoektocht naar kennis overgedragen aan Masonic ruimtevaartorganisaties.
Heliocentric-ball-Earthers hebben hun vertrouwen gelegd in pseude-wetenschappelijke ruimtevaartorganisaties onder leiding van het ministerie van defencie.

Zij laten hun wereldbeeld bepalen door een bende bewezen georganiseerd leugenaars, goochelaars en sjachelaars.

Heliocentric-ball-Earthers klingen krampachtig vast aan bewezen computer generated images als een klein kind en zijn lievelings speelgoed.

Look here a picture from Hubble: https://www.google.com/se(...)th+hubble&gs_l=img.3

[ afbeelding ]

Geindoctrineerd worden met één bepaald wereldbeeld.
Een beeld van de wereld enkel waarneembaar en verifieerbaar door hun telescopen.

Begint stilaan te lijken op blind vertrouwen mijn inziens.

Wanneer heliocentric-ball-earthers geconfronteerd worden met alternatieve worden die onmiddellijk afgedaan als bespottelijk, ridicuul en belachelijk.

Een geocentrisch model dat perfect gewerkt heeft voor duizenden jaren. Beschreven door allerlei culturen van de Azteken, Maya's, de vedic's tot de Egyptenaren en vele andere.
Vastgelegd in al de heilige boeken, grote en kleine religies.

Al deze wijsheid, kennis en observatie wordt flagrant genegeerd.

[..]

En als er hier en daar een leugen tussen zit. So what?

(video =37 sec)

De brainwashed-ball-earthers houden zich vast aan hun voorgeschotelde model.

Ze kunnen toch niet liegen over alles... is dan het classic excuus. Teveel mensen zouden betrokken zijn...

Ambetante flat-Earthers moeten wel religieuze freaks zijn. Hoe durven ze ons wereldbeeld in vraag stellen.

Weten ze dan niet dat we naar de Maan zijn geweest?

[ afbeelding ]
Complete bullshit dit :D Drie van de voorbeelden uit die overzichtsfoto heb ik zelf al met een crappy telescoop in crappy omstandigheden op de foto gekregen:


Dus wat is daar precies 'bewezen CGI' aan?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160960278
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:39 schreef francorex het volgende:

[..]

Jij bent overtuigd dat we naar de Maan zijn geweest ?
Jij hebt geen bezwaar tegen de informatie die is gegeven dat dient als bewijs?

Als je antwoord op deze vragen ja en neen zijn.

Dan zie ik het nut van een een discussie niet in.

Jij wel?
Heeft onze aarde een koepel of een ijsmuur of geen van beide en hoe weet je dat de aarde een ijsmuur of een koepel heeft?

Misschien helpt het als je antwoord geeft, dan kom je ook serieus over.

Nu word het als lachertje weg gezet inderdaad, en dat komt eerder door jezelf dan door het onderwerp!

Het onderwerp word hier door een aantal users wel als interessant opgevat, maar doordat je alleen maar links dumpt filmpjes post en rare muziek video's post maak je er zelf een lachertje van, en dat is wel erg jammer want vele boeit het onderwerp wel, anders waren we niet al bij topic 2!
  zaterdag 26 maart 2016 @ 17:03:22 #233
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160960297
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:12 schreef francorex het volgende:

[..]

Het heeft er alles met te maken!

Hoe kan het besef komen dat de Aarde stationair is wanneer je denkt dat we op de Maan zijn geweest.

Einde discussie.
Nee, het heeft er niets mee te maken. Getuige ook het feit dat men al een paar honderd jaar voor Christus redelijk nauwkeurig de omtrek van de aarde kon bepalen. Meer dan 2000 jaar voordat we wel/niet op de maan zijn geland.

Anders gezegd: de 'bolle aarde hypothese' hangt op geen enkele manier af van de maanlanding, fake of niet.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:12 schreef francorex het volgende:

[..]

Ik ben in dit topic niet om te discussieren. ik ben in dit topic om informatie te delen.
Dan zit je echt in het verkeerde forum. Begin een blog zou ik zeggen. (Niet dat er veel mensen geinteresseerd zijn in je amateur youtube filmpjes.)

Mocht je toch geinteresseerd zijn in discussie tav de maanlanding (dus niet om informatie te delen te preken), dan is dit topic wellicht iets voor jou:

BNW / Apollo Hoax #15 - ♫ Man on the Moon ♫
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 17:06:51 #234
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160960357
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:37 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Gediscussieerd heb je sowieso nog niet gedaan.
Dit is geen 9/11 topic waar je oeverloos heen en weer discussieert.
Om uiteindelijk nergens te komen na 15 jaar...

quote:
Het is één grote monoloog. Op geen enkele vraag ga je in. Waarom is dat?
De platte aarde is grotendeels een visueel zintuiglijk topic. Je ziet het of je wilt het niet zien.

Ik kan time-lapse fotografie laten zien.
Ik kan amateur weerballonnen laten zien.
ik kan opmerken dat NASA en consoorten niet altijd koosjer zijn.

Ik kan foto's zoals deze laten zien



Om vervolgens de opmerking te krijgen maar ik zie wel curve in de foto.

Je kan het paard naar het water brengen maar je kan het niet verplichten om te drinken.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 17:07:10 #235
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160960365
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 16:12 schreef francorex het volgende:

[..]

Het heeft er alles met te maken!

Hoe kan het besef komen dat de Aarde stationair is wanneer je denkt dat we op de Maan zijn geweest.

Einde discussie.

[..]

Ik ben in dit topic niet om te discussieren. ik ben in dit topic om informatie te delen.

En ik doe dat op de manier zoals ik wil.
Dan ben je hier niet op de goede plek.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_160960578
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 17:06 schreef francorex het volgende:

[..]

Dit is geen 9/11 topic waar je oeverloos heen en weer discussieert.
Om uiteindelijk nergens te komen na 15 jaar...

[..]

De platte aarde is grotendeels een visueel zintuiglijk topic. Je ziet het of je wilt het niet zien.

Ik kan time-lapse fotografie laten zien.
Ik kan amateur weerballonnen laten zien.
ik kan opmerken dat NASA en consoorten niet altijd koosjer zijn.

Ik kan foto's zoals deze laten zien

[ afbeelding ]

Om vervolgens de opmerking te krijgen maar ik zie wel curve in de foto.

Je kan het paard naar het water brengen maar je kan het niet verplichten om te drinken.
Dus, in feite ben je gewoon een predikant van het platte aarde geloof?

Je kan beter de straat op gaan en boekjes uitdelen dat helpt meer lijkt me.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 17:27:56 #237
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160960711
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 17:06 schreef francorex het volgende:

Om vervolgens de opmerking te krijgen maar ik zie wel curve in de foto.
Die opmerking krijg je niet, heb je ook niet gekregen, zul je ook niet krijgen, en er is ook niemand die beweert dat je op die schaal een curve zou moeten zien.

Zoals gebruikelijk zuig je weer vanalles uit je duim.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 17:37:54 #238
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160960882
Overigens is het tamelijk bullshit om kromming te meten aan de hand van een foto. Op een foto kan, afhankelijk van hoe je die neemt, iets dat recht is er heeeeeel erg krom uitzien en vice versa.



Geheel zonder CGI en zonder photoshop.

Anders gezegd: al zou de horizon er op jouw foto's zo krom als een hoepel uitzien, dan nog zou dat niet aantonen dat de aarde een bol is. En op dezelfde manier toont een horizon die er recht uitziet op een foto niet aan dat de aarde plat is. Kortom: die foto's zijn niet interessant of relevant voor dit vraagstuk. Het enige dat je daarmee aantoont is dat je niets begrijpt van optica.

[ Bericht 8% gewijzigd door Molurus op 26-03-2016 17:46:34 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 18:12:52 #239
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160961514
quote:
Overigens is het tamelijk bullshit om kromming te meten aan de hand van een foto. Op een foto kan, afhankelijk van hoe je die neemt, iets dat recht is er heeeeeel erg krom uitzien en vice versa
Really?

Wist ik niet...(ironie mode)

Zoals dit:



Perfecte curve. Lijk wel op een bal.

Ohh wacht:

(videa=1.56 min)

Oblate spheroid



But, there is more...its pear-shaped:

  zaterdag 26 maart 2016 @ 18:14:19 #240
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160961557
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 18:12 schreef francorex het volgende:

[..]

Really?

Wist ik niet...(ironie mode)
Dat je plaatjes post met een rechte horizon bewijst inderdaad dat je dat niet wist. Dus je verschuilen achter ironie gaat niet werken, sorry. Je hebt jezelf al belachelijk gemaakt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 18:16:09 #241
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160961592
Hetzelfde effect tot in het extreme:



Ook hieruit kun je niet afleiden of die horizon nu recht is of bol.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160961892
Zelfs op foto's genomen vanuit het ISS zie je niet altijd de kromming van de aarde.. ligt er maar net aan hoe ver ze ingezoomd hebben.. twee voorbeeldjes:



en



Pas als je hoog genoeg zit om hele landen te zien wordt de kromming echt duidelijk zichtbaar. Niet zo gek dus dat de ballon videos vaak geen kromming laten zien.



overigens is de Facebook pagina van Tim Peake een mooie om te volgen :)

https://www.facebook.com/ESATimPeake/
Alpha kenny one
  zaterdag 26 maart 2016 @ 18:44:26 #243
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160962171
Er zijn dus een aantal factoren die bepalen of zo'n horizon er recht of krom uitziet op een foto:

- hoogte
- brandpuntsafstand van de gebruikte lens
- hoek waaronder de foto is genomen

En vast nog wel meer.

En het lijkt mij dan heel lastig om aan de hand van een foto te constateren of de aarde nou bol is of niet. Pas als je alledrie weet, weet waarnaar je kijkt en een voldoende verstand hebt van optica kun je mogelijk iets zeggen over of datgene waar je naar kijkt nu werkelijk krom is (en hoe krom) of recht.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 18:44:35 #244
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160962172
Math Powerland - TheNASAchannel

(video=2.33min)

quote:
" What have you got left, nothing buddy, nothing except parrot-thing and the habituation of never questionning what you were told as a boy, as a kid"
  zaterdag 26 maart 2016 @ 18:45:06 #245
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160962180
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:30 schreef Molurus het volgende:
PS: dit komt uit een heel andere context, maar demonstreert ook een geheel andere methode van het bepalen van - in dit geval - de afstand van supernova SN1987a:


Hiervoor hoef je ook niet te veronderstellen dat r een bepaalde waarde heeft. Werkt even goed onder de aanname r=0.
0 is ook een waarde
Huig
pi_160962303
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 18:44 schreef francorex het volgende:
Math Powerland - TheNASAchannel

(video=2.33min)

[..]

Die quote onderin _O- Wat een arrogante dwaasheid.
Conscience do cost.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 19:12:14 #247
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160962601
Sowieso, het idee dat de foto's vanuit de ruimte somehow een essentieel stukje bewijs zouden zijn voor het idee dat de aarde een bol is is lachwekkend. Men weet al meer dan 2000 jaar dat de aarde een bol is zonder ooit in de ruimte te zijn geweest.

Waar nog wel de nodige discussie over is geweest is de vraag of de aarde of de zon het centrum van het zonnestelsel is. Een discussie die uiteindelijk is beslecht door Copernicus, overigens nog steeds lang voordat we uberhaupt vliegtuigen konden bouwen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_160962714
Geweldig, ik begin francorex echt een held te vinden. Hoe kan je zolang een discussie als deze gaande houden, briljant.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  zaterdag 26 maart 2016 @ 19:21:12 #249
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160962742
quote:
Die quote onderin _O- Wat een arrogante dwaasheid.
quote:
" What have you got left, nothing buddy, nothing except parrot-thing and the habituation of never questionning what you were told as a boy, as a kid"
Iedere flat-Earther was voorheen een globe-head.

Dit filmpje illustreert hoe een globe-head initieel reageert.

Iedere flat-Earther herkend zichzelf in wat in het filmpje wordt aangekaart..

Daarom is het geen arrogante uitspraak.

Het is herkenbaar. 'Thats all'
  zaterdag 26 maart 2016 @ 19:32:37 #250
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160962897
quote:
Een discussie die uiteindelijk is beslecht door Copernicus, overigens nog steeds lang voordat we uberhaupt vliegtuigen konden bouwen.
Wat is het nu?

Leven we in een heliocentrisch model of a-centrisch model we zijn sinds Copernicus een heel eind verder "ge-evolueerd".

quote:
Sowieso, het idee dat de foto's vanuit de ruimte somehow een essentieel stukje bewijs zouden zijn voor het idee dat de aarde een bol is is lachwekkend.
"Offcourse" het is lachwekkend, wie wil nou fotografisch bewijs?

pi_160963160
Ik som even een aantal vragen op waar we in deze reeksen geen of nauwelijks antwoord op hebben gekregen:

1- Waarom wordt het dag en nacht
2- waarom zijn er seizoenen
3- waarom zien we andere sterren vanuit het zuidelijk halfrond dan vanuit het noordelijk halfrond
4- hoe zit het met de schaduw proefjes die je zelf kunt testen waaruit blijkt dat de aarde bol is
5- hoe het zit met schepen die we aan de horizon langzaam zien verdwijnen (pending een echte Fok! Meet aan de kust om te testen)
6- wat bevindt zich aan de rand van de aarde, een koepel of een hoge rand van ijs waar de verenigde naties op gestationeerd staan om je weg te jagen
7- Als er geen zwaartekracht is, waarom worden alle objecten met een valversnelling van 1g naar beneden getrokken ongeacht de dichtheid
8- Hoe werkt GPS zonder satellieten - zelfs midden in de Atlantische oceaan en zelfs lang voordat er genoeg radiotorens waren wereldwijd.

Edit: was er nog wat vergeten

9- Als de overige planeten met een eenvoudige telescoop overduidelijk te zien zijn als bolvormig en roterend, waarom zou de aarde dat niet zijn?
10- Waarom kunnen we satellieten en het ISS met een eenvoudige telescoop zien?

Nog iets wat me net binnen valt:

11- Als we nooit in de ruimte zijn geweest, waarom kunnen we dan laser reflector tests doen met de reflectors die op de maan geplaatst zijn?

mis ik nog iets? Misschien kunnen we de lijst bijhouden totdat we antwoorden krijgen.. Extraordinary claims require extraordinary evidence. Daar heb ik tot nu toe weinig van gezien!

[ Bericht 4% gewijzigd door falling_away op 26-03-2016 21:58:09 ]
Alpha kenny one
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:06:01 #252
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160963533
quote:
en weer de aanname r = ...
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:11:26 #253
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160963666
Ben er klaar mee, ik ga vanavond een aardbol in blender namaken en kijken hoe die er van 30km hoogte uitziet. Zal hier wel een render posten.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:12:22 #254
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160963702
Fotografisch bewijs is cruciaal willen we met wetenschappelijke zekerheid weten hoe onze thuisplaneet eruit ziet....

Het manipuleren van fotografisch materiaal met als doel ons te doen geloven hoe onze thuiswereld eruit ziet is pseudo-wetenschappelijk.

Deze foto van NASA-website http://www.nasa.gov/multi(...)ge_feature_1241.html

"A scientist on the Moon"



Analyse van de foto: (origineel gedaan door Rob Skiba)

(video 2.53min)

Wat denken jullie is dit een real foto van de aarde?
Of is dit een composiet foto?

En als dit een composiet is waarom zou NASA dit doen als de astronauten op de Maan waren?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:16:48 #255
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160963817
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:06 schreef Orwell het volgende:

[..]

en weer de aanname r = ...
Nee, zo werkt die berekening niet. Ook bij een r=0 zal je de waarneming moeten verklaren.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:19:41 #256
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160963912
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 19:48 schreef falling_away het volgende:
Ik som even een aantal vragen op waar we in deze reeksen geen of nauwelijks antwoord op hebben gekregen:

1- Waarom wordt het dag en nacht
2- waarom zijn er seizoenen
3- waarom zien we andere sterren vanuit het zuidelijk halfrond dan vanuit het noordelijk halfrond
4- hoe zit het met de schaduw proefjes die je zelf kunt testen waaruit blijkt dat de aarde bol is
5- hoe het zit met schepen die we aan de horizon langzaam zien verdwijnen (pending een echte Fok! Meet aan de kust om te testen)
6- wat bevindt zich aan de rand van de aarde, een koepel of een hoge rand van ijs waar de verenigde naties op gestationeerd staan om je weg te jagen
7- Als er geen zwaartekracht is, waarom worden alle objecten met een valversnelling van 1g naar beneden getrokken ongeacht de dichtheid
8- Hoe werkt GPS zonder satelieten - zelfs midden in de Atlantische oceaan en zelfs lang voordat er genoeg radiotorens waren wereldwijd.

Edit: was er nog wat vergeten

9- Als de overige planeten met een eenvoudige telescoop overduidelijk te zien zijn als bolvormig en roterend, waarom zou de aarde dat niet zijn?
10- Waarom kunnen we telescopen en het ISS met een eenvoudige telescoop zien?

Nog iets wat me net binnen valt:

11- Als we nooit in de ruimte zijn geweest, waarom kunnen we dan laser reflector tests doen met de reflectors die op de maan geplaatst zijn?

mis ik nog iets? Misschien kunnen we de lijst bijhouden totdat we antwoorden krijgen.. Extraordinary claims require extraordinary evidence. Daar heb ik tot nu toe weinig van gezien!
Dan een vraag, niet per se ontopic flat earth.

Waarom draait de sterrenhemel rond de noordpoolster? En als we toch zo ergens links midden rechts boven in het universum zitten met ons zonnestelsel. Waarom verandert dan de sterrenhemel nooit?

Je zou verwachten dat je als een soort van turbopoliep alle sterren door elkaar zou zien racen als we ergens in een vertakking van zonnestelsels zouden zitten die allemaal om elkaar heen zouden draaien.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:32:08 #257
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160964279
-edit-

[ Bericht 32% gewijzigd door BarryOSeven op 26-03-2016 20:49:37 ]
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:50:20 #258
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160964838
Zo na een foutje nu dan toch echt.

De aarde in blender met een diameter van 6371 km vanaf 30km hoogte. (de redbull parachutist)

Zo zou de aarde er vanaf die hoogte uit moeten zien als de aarde rond is.



edit:
correctie, de red bull parachutist sprong vanaf 39km.

Het moet er zo uitgezien hebben:



Waarbij het zwarte deel de aarde is. Als iemand graag plaatjes van continenten wil zien moet hij het zeggen maar volgens mij is het zo te begrijpen.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:54:55 #259
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160964954
De originele foto's:



Dit is niet accuraat dus. Dit is een fisheye lens.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:55:36 #260
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160964973
Ja, de brandpuntsafstand en hoek van de camera maken nogal veel uit.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:01:05 #261
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160965120
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:55 schreef Molurus het volgende:
Ja, de brandpuntsafstand en hoek van de camera maken nogal veel uit.
De hoek niet:



Dit is de camera onder een hoek van 75 graden tov de aarde. Heb de aarde even wat licht gegeven, nu is het witte de aarde.

Maar inderdaad de bolling van de lens maakt uit. Maar die zou terug te rekenen moeten zijn aan de hand van de curve van de letters op dat shuttle ding.

Alleen is dat nog wel even wat rekenwerk. Eerst de diameter van die shuttle weten, dan de verwachte curve, en dan de curve in de foto. Dan moet je dat wel kunnen terugrekenen of niet?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:03:19 #262
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160965176
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:16 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Nee, zo werkt die berekening niet. Ook bij een r=0 zal je de waarneming moeten verklaren.
je ziet niet in dat geloof in het heliocentrische model voorwaarde is voor die berekening..?
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:03:34 #263
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160965186
Maargoed dit klopt ook niet:



Hier is de aarde te plat om rond te kunnen zijn. Of er hangt hier ook een camera met een lens die de bolling doet verdwijnen.

Het is zaak om de bolling van de lens terug te rekenen anders kom ik hier nooit uit. Nu eens uitzoeken hoe ik dat het beste kan doen.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:04:54 #264
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160965215
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:03 schreef Orwell het volgende:

[..]

je ziet niet in dat geloof in het heliocentrische model voorwaarde is voor die berekening..?
Bewijs voor het heliocentrische model volgt juist uit die berekening :) De schijnbare beweging van de sterren is een meting die bijzonder lastig te verklaren is in een geocentrisch model.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:09:26 #265
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160965321
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:01 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

De hoek niet:

[ afbeelding ]

Dit is de camera onder een hoek van 75 graden tov de aarde. Heb de aarde even wat licht gegeven, nu is het witte de aarde.

Maar inderdaad de bolling van de lens maakt uit. Maar die zou terug te rekenen moeten zijn aan de hand van de curve van de letters op dat shuttle ding.
De richting waarin de lens vervormt hangt af van de hoek. De mate waarin hangt af van hoe klein de brandpuntsafstand precies is.

Een groothoek vervormt veel sterker. De camera die je hier gebruikt lijkt een veel grotere brandpuntsafstand te hebben, waardoor de invloed miniem is.

Naar beneden gericht krijg je dan bol:



En naar boven gericht krijg je hol:

Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:12:49 #266
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160965411
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:03 schreef BarryOSeven het volgende:
Maargoed dit klopt ook niet:

[ afbeelding ]

Hier is de aarde te plat om rond te kunnen zijn. Of er hangt hier ook een camera met een lens die de bolling doet verdwijnen.
Dit zal wel 70 mm of meer zijn. Dan kan het er best zo uitzien.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:14:36 #267
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160965460
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:09 schreef Molurus het volgende:

[..]

De richting waarin de lens vervormt hangt af van de hoek. De mate waarin hangt af van hoe klein de brandpuntsafstand precies is.

Een groothoek vervormt veel sterker. De camera die je hier gebruikt lijkt een veel grotere brandpuntsafstand te hebben, waardoor de invloed miniem is.

Naar beneden gericht krijg je dan bol:

[ afbeelding ]

En naar boven gericht krijg je hol:

[ afbeelding ]
De camera die ik gebruikte in de render heeft een brandpuntsafstand van 35 mm. Wellicht die van een oog nemen?

Weet jij of het mogelijk is om het volgende op deze manier aan te pakken:

- Ik gebruik de foto van de parachutist met zijn shuttle.
- Ik ga er vanuit dat de letters recht op de shuttle zitten.
- Ik bereken de curve hoe de foto er vanuit een bepaalde lens eruit zou moeten zien (bv die van 35mm)
- Ik meet de curve uit de foto
- Ik bereken uit de hierboven verzamelde bak data de brandpuntsafstand van de camera van de foto van de parachutist met shuttle

Dan zou ik die brandpuntsafstand kunnen nemen in blender, en renderen hoe het er uit gezien zou moeten hebben. Kunnen we checken of het overeenkomt. :)
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:17:35 #268
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160965530
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:04 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Bewijs voor het heliocentrische model volgt juist uit die berekening :) De schijnbare beweging van de sterren is een meting die bijzonder lastig te verklaren is in een geocentrisch model.
:P

Bewijs voor de rekenkundige accuraatheid van het model, hoogstens..

niet voor het eventuele realiteitsgehalte ervan..

dat is het leuke van modellen:
ze kunnen zeer goed in staat zijn om rekenkundig en logicakundig(?) te kloppen, zelfs falsifieerbaar zijn doch tegelijkertijd de plank waarheids-technisch volledig mis slaan.
Huig
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:20:16 #269
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160965601
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:14 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

De camera die ik gebruikte in de render heeft een brandpuntsafstand van 35 mm. Wellicht die van een oog nemen?
Dat zou waarschijnlijk het beste zijn ja, hoewel ik niet precies weet wat de natuurlijke brandpuntsafstand van een menselijk oog is. Best wel interessante vraag trouwens.

http://photo.stackexchang(...)ive-of-the-human-eye

quote:
So, for a full frame sensor (24mm x 36mm), about 45mm would be normal view. For an APS-C size sensor (15mm x 23mm), about 30mm would be normal view.
hang dus af van de sensor ook.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:14 schreef BarryOSeven het volgende:

Weet jij of het mogelijk is om het volgende op deze manier aan te pakken:

- Ik gebruik de foto van de parachutist met zijn shuttle.
- Ik ga er vanuit dat de letters recht op de shuttle zitten.
- Ik bereken de curve hoe de foto er vanuit een bepaalde lens eruit zou moeten zien (bv die van 35mm)
- Ik meet de curve uit de foto
- Ik bereken uit de hierboven verzamelde bak data de brandpuntsafstand van de camera van de foto van de parachutist met shuttle
Pfoeh, het lijkt me theoretisch mogelijk om de mate van vervorming en daarmee de brandpuntsafstand van de gebruikte lens te herleiden, ja. Het lijkt me alleen wel heel lastig. Ik zou zelf niet direct weten wat een goede praktische aanpak daarvoor is.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:14 schreef BarryOSeven het volgende:

Dan zou ik die brandpuntsafstand kunnen nemen in blender, en renderen hoe het er uit gezien zou moeten hebben. Kunnen we checken of het overeenkomt. :)
Als je een nauwkeurig model hebt van de capsule, dan moet het te doen zijn. :)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:22:48 #270
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160965658
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:17 schreef Orwell het volgende:

[..]

:P

Bewijs voor de rekenkundige accuraatheid van het model, hoogstens..

niet voor het eventuele realiteitsgehalte ervan..

dat is het leuke van modellen:
ze kunnen zeer goed in staat zijn om rekenkundig en logicakundig(?) te kloppen, zelfs falsifieerbaar zijn doch tegelijkertijd de plank waarheids-technisch volledig mis slaan.
Nee juist niet :) Hoe wil je dan al die vormen van parallax verklaren? Dat past niet bij een stilstaande platte aarde.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:22:56 #271
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160965666
Oh, en qua referentie: ik heb een groothoeklens, die heeft een brandpuntsafstand van 10-20 mm. Daarmee zie je echt sterke vervormingen zoals in de plaatjes hierboven.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:25:08 #272
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160965716
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:22 schreef Molurus het volgende:
Oh, en qua referentie: ik heb een groothoeklens, die heeft een brandpuntsafstand van 10-20 mm. Daarmee zie je echt sterke vervormingen zoals in de plaatjes hierboven.
35mm op fullframe wordt gezien als equivalent met het menselijk oog, qua field of view. Denk dat de vervormingen een heel stuk complexer liggen, gezien de lens in het menselijk oog geen constante vorm heeft.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:28:11 #273
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160965798
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:25 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

35mm op fullframe wordt gezien als equivalent met het menselijk oog, qua field of view. Denk dat de vervormingen een heel stuk complexer liggen, gezien de lens in het menselijk oog geen constante vorm heeft.
Klopt inderdaad. Plus dat het menselijk brein ook nog eens gebouwd is om dat beeld te interpreteren.

Al met al is het niet eenvoudig om optisch reele kromming te meten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:35:31 #274
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160965971
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:28 schreef Molurus het volgende:

[..]

Klopt inderdaad. Plus dat het menselijk brein ook nog eens gebouwd is om dat beeld te interpreteren.

Al met al is het niet eenvoudig om optisch reele kromming te meten.
Oh don't get me started :P Je hebt ook nog eens te maken met verschillende resoluties in verschillende delen van de FOV, verschil in ratio tussen rods en cones tussen de fovea en daarbuiten, sowieso maar een klein deel waar je scherp ziet, een blinde vlek etc. En dan heb je nog eens een brein die dat allemaal via een soort scan patroon aan elkaar plakt, missing information invult vanuit de verwachting vanuit andere gebieden etc etc.

Human vision is behoorlijk complexe materie.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:35:56 #275
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160965980
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:22 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Nee juist niet :) Hoe wil je dan al die vormen van parallax verklaren? Dat past niet bij een stilstaande platte aarde.
Tycho Brahe had dat verklaard door de planeten om de zon te laten draaien maar de zon om de aarde. Las ik net vluchtig.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:37:56 #276
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160966031
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:35 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Tycho Brahe had dat verklaard door de planeten om de zon te laten draaien maar de zon om de aarde. Las ik net vluchtig.
Voor de sterren gaat dat sowieso niet genoeg zijn.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:38:05 #277
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160966038
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:35 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Oh don't get me started :P Je hebt ook nog eens te maken met verschillende resoluties in verschillende delen van de FOV, verschil in ratio tussen rods en cones tussen de fovea en daarbuiten, sowieso maar een klein deel waar je scherp ziet, een blinde vlek etc. En dan heb je nog eens een brein die dat allemaal via een soort scan patroon aan elkaar plakt, missing information invult vanuit de verwachting vanuit andere gebieden etc etc.

Human vision is behoorlijk complexe materie.
Nouja zo complex hoeft het niet te zijn toch. De tekst op de foto zelf heeft een curve, die kun je meten. Je zou ook de verwachte curve van tekst met een 35mm lens kunnen meten. Aan het verschil van de curve is dan de bolling van de lens uit te rekenen. Daar hoef je niet optisch voor te meten.

Als het kan wat ik wil.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:38:44 #278
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160966059
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:22 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Nee juist niet :) Hoe wil je dan al die vormen van parallax verklaren? Dat past niet bij een stilstaande platte aarde.
oh het is dus "onbewezen shit en voor waar aangenomen bij gebrek aan beter"
:)
geeft op zich niet..
maar laten we het dan niet ZEKER WETEN noemen..

toch?
Huig
pi_160966071
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 19:48 schreef falling_away het volgende:
10- Waarom kunnen we telescopen met een eenvoudige telescoop zien?

Deze lijkt me gemakkelijk te beantwoorden :P
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:39:32 #280
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_160966082
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:38 schreef Orwell het volgende:

[..]

oh het is dus "onbewezen shit en voor waar aangenomen bij gebrek aan beter"
:)
geeft op zich niet..
maar laten we het dan niet ZEKER WETEN noemen..

toch?
Eh nee, verre van juist.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:42:23 #281
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160966166
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:39 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Eh nee, verre van juist.
je gaat nu toch niet met dat scheermes verhaal komen, toch?
Huig
  † In Memoriam † zaterdag 26 maart 2016 @ 21:56:52 #282
230491 Zith
pls tip
pi_160966578
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:38 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Nouja zo complex hoeft het niet te zijn toch. De tekst op de foto zelf heeft een curve, die kun je meten. Je zou ook de verwachte curve van tekst met een 35mm lens kunnen meten. Aan het verschil van de curve is dan de bolling van de lens uit te rekenen. Daar hoef je niet optisch voor te meten.

Als het kan wat ik wil.
Alleen Als de plek waar de letters staan recht is, het lijkt me dat de shuttle weinig rechte vlakken heeft ...
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  zaterdag 26 maart 2016 @ 21:58:49 #283
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_160966640
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:56 schreef Zith het volgende:

[..]

Alleen Als de plek waar de letters staan recht is, het lijkt me dat de shuttle weinig rechte vlakken heeft ...
Nouja hij is rond, als ik de diameter van de shuttle weet te vinden weet ik ook de omtrek. Met recht bedoelde ik horizontaal. De verticale hoek maakt in dit geval niet uit omdat ik alleen geïnteresseerd ben in de curve van de onderkant/bovenkant van de tekst.
pi_160966651
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 21:39 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Deze lijkt me gemakkelijk te beantwoorden :P
Haha idd.. Heb t aangepast
Alpha kenny one
  zaterdag 26 maart 2016 @ 23:03:20 #285
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160968590
ik vind het frapant dat het MM experiment (https://nl.wikipedia.org/wiki/Michelson-Morley-experiment) met null rsultaat als oplossing word genomen en verder in het verhaal Tesla gebruikt word terwijl hij wist van het valen van het experiment !

verder denk ik altijd food for thought...is net als uitzending van MAX met hoofdrekenen ! :D
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  zaterdag 26 maart 2016 @ 23:08:36 #286
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160968700
en over die berekeningen .....daarvoor ontwerpen ze super computers !
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_160974580
Voor wat het waard is: Felix Baumgartner heeft in een inteview gezegd dat hij weldegelijk de kromming van de aarde zag, maar ik lees ook in verschillende commentaren dat je de kromming niet of nauwelijks zou kunnen zien op foto's vanaf die hoogte. Dat het vergelijkbaar is met 1 mm hoogte vanaf een bureau-wereldbol.

Het lijkt me dat hij zelf een veel beter en breder zicht hebt op de aarde onder zich heeft gehad en zo wel de kromming kon zien terwijl deze op een veel beperktere schaal in een foto niet zichtbaar is.

Vraag is natuurlijk waarom iemand die helemaal niks met een space agency te maken heeft hierover zou liegen.. Of is hij soms ook onderdeel van de conspiracy? :P

http://www.spaceflightins(...)umgartner-interview/

https://dailysliceofpi.wo(...)m-the-edge-of-space/
Alpha kenny one
  zondag 27 maart 2016 @ 12:50:46 #288
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_160974755
Op zich wel een interessante vraag trouwens: wat zijn precies de grenzen aan menselijke perceptie op dat vlak?

Wat voor kromming is nog net wel / net niet waarneembaar voor de gemiddelde mens?
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 27 maart 2016 @ 23:57:44 #289
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160990105
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:42 schreef falling_away het volgende:
Voor wat het waard is: Felix Baumgartner heeft in een inteview gezegd dat hij weldegelijk de kromming van de aarde zag, maar ik lees ook in verschillende commentaren dat je de kromming niet of nauwelijks zou kunnen zien op foto's vanaf die hoogte. Dat het vergelijkbaar is met 1 mm hoogte vanaf een bureau-wereldbol.

Het lijkt me dat hij zelf een veel beter en breder zicht hebt op de aarde onder zich heeft gehad en zo wel de kromming kon zien terwijl deze op een veel beperktere schaal in een foto niet zichtbaar is.

Vraag is natuurlijk waarom iemand die helemaal niks met een space agency te maken heeft hierover zou liegen.. Of is hij soms ook onderdeel van de conspiracy? :P

http://www.spaceflightins(...)umgartner-interview/

https://dailysliceofpi.wo(...)m-the-edge-of-space/
zo zo, jij bent goed geinformeerd...
Huig
  maandag 28 maart 2016 @ 00:14:13 #290
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_160991664
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:57 schreef Orwell het volgende:

[..]

zo zo, jij bent goed geinformeerd...
Verlicht me.. welke info heb jij dat hij iets te maken heeft met NASA/ESA/Roscosmos?
Of heeft Nasa via Red Bull steekpenningen gegeven aan Felix om voor de wereld stil te houden dat de aarde eigenlijk plat is?

Overigens typisch dat je alleen op dat gedeelte van de post in gaat.
Alpha kenny one
  maandag 28 maart 2016 @ 14:12:58 #292
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_160997587
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 01:13 schreef falling_away het volgende:

[..]

Verlicht me.. welke info heb jij dat hij iets te maken heeft met NASA/ESA/Roscosmos?
Of heeft Nasa via Red Bull steekpenningen gegeven aan Felix om voor de wereld stil te houden dat de aarde eigenlijk plat is?

ik beschik, in tegenstelling tot jou, niet over genoeg informatie omtrent felix' contacten..
Huig
  maandag 28 maart 2016 @ 14:16:56 #293
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_160997704
Ik blijf hierbij. En deze post wordt, zoals verwacht, gewoon genegeerd :D

BNW / Flat Earth conspiracy #3 zo plat als een pannenkoek!
  maandag 28 maart 2016 @ 14:17:10 #294
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_160997710
Die space jump is een hoax volgens dit plaatje



Op yt staat ook het eea, zelf niet gekeken.
  maandag 28 maart 2016 @ 15:46:03 #295
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_160999849
Of je nu een globe-head bent of een flat-head iedereen weet de natuurlijk
staat van water is waterpas.



Water beweegt van een hoog niveau naar een lagere niveau. Water is in beweging tot een equilibium is bereikt.

Wat globe-heads geloven is, opdat de Aarde een bol is bedekt voor 2/3 met water, dat water op een of andere wijze een curve kan maken om de bal.



Er is echter geen enkel wetenschappelijk experiment die dit kan aantonen.

Om een voorbeeld te geven hoe ridicuul het is te geloven in het heliocentrisch-kepler-newton-Einstein-gegraviteerd-water-spinning-bal model.

California tot hawaii een afstand van afgerond 2500 mijl met daartussen enkel water.



We berekenen de curve tussen California en Hawaii.
Om de curve van de Aarde te kunnen meten gebruiken we de volgende formule:

8 inch maal de afstand in mijl in het kwadraat.

8 * 2500*2500 = 50.000.000 inch (delen door 12 = 4,166.666 voet)

4.166.666voet is 789 mijl

Wanneer je gelooft in het heliocentrisch-gegraviteerd-waterspinning-model.
Dan ben je overtuigd dat tussen Caliornia en Hawaii een berg water is 789 mijl hoog. (1270 km)

Gebruik je gezond verstand en observatie dan weet je dat dit onmogelijk is.
Beide staten zouden moeten overspoeld worden door een tsunamie aan water.

Het heliocentrisch model is een mathematisch model. Het is theorie niet de realiteit !

Het baikalmeer bevestigt de stelling dat water niet kan curven.



quote:
Het Baikalmeer of Bajkalmeer is een meer in het zuiden van Siberië. De lengte is rond de 640 km, en de grootste breedte is net geen 80 km. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld https://nl.wikipedia.org/wiki/Baikalmeer
Het meer is omgeven door bergen. Jaarlijks vriest het meer helemaal dicht.

Met een lengte van afgerond 400 mijl is de verwachte curve 106.666 voet of 20 mijl.

20 mijl aan curve waarvan we weten dat die niet bestaan.

Want het Baikalmeer hoort bij de vlakste plaatsen op Aarde.

quote:
Lake Baikal, Siberia:

Lake Baikal in the south of Siberia is not only the oldest and deepest lake in the world, but during colder months it freezes and forms one of the flattest surfaces on Earth. It is larger than all Great Lakes combined
https://flatgeocentricear(...)2015/12/img_7415.jpg

  maandag 28 maart 2016 @ 16:09:53 #296
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_161000428
Nieuwe video uit vandaag door Eric dubay:

The South Pole Does Not Exist!

(video 23.34min)

Onderwerpen die aanbod komen:

Noordpool en Polaris centrum van het universum.
Beweging van de Zon over de Aarde.
Beweging van de Zon en de seizoenen.
Antarctica de ijsmuur en ontdekkingsreizigers.
Wat is er voorbij de ijsmuur ?
Antarctica verdrag.
De ceremoniele zuidpool.
Prins Harry en de South Pole Challenge.
  maandag 28 maart 2016 @ 16:13:12 #297
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161000495
Maar klopt de zwaartekracht theorie van newton dan nog wel?
  maandag 28 maart 2016 @ 16:22:29 #298
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_161000650
Professionele weerballon met een 360 graden camera !

Voor zover ik weet is dit de eerste keer dat zo'n lens/camera gebruikt wordt.

Raad eens?

Horizon is plat en ooghoogte 360° in het rond.
Zon dichtbij.

(video=4.42min)

Beelden ballon vanaf 2.30 min daarvoor technische uitleg.
  maandag 28 maart 2016 @ 16:27:21 #299
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_161000735
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 16:13 schreef Manke het volgende:
Maar klopt de zwaartekracht theorie van newton dan nog wel?
Die theorie is ontstaan uit de aanname dat de Aarde een spinnende bol is die draait om de Zon.
Heliocentrisme is gepushed vanuit filosofische overtuiging/stroming.

De theorie is goed, de wiskunde klopt, maar heeft geen binding met de realiteit.
  maandag 28 maart 2016 @ 16:34:47 #300
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161000862
Deze gozer mat adhv schaduwen dat de aarde rond is

http://www.anselm.edu/homepage/dbanach/erat.htm
  maandag 28 maart 2016 @ 16:42:58 #301
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_161001013
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 16:34 schreef Manke het volgende:
Deze gozer mat adhv schaduwen dat de aarde rond is

http://www.anselm.edu/homepage/dbanach/erat.htm
Eratothenes argument is een mythe, zogezegd bewijs voor de ronde Aarde.
Het argument passeert in de topic om de haverklap.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')