abonnement Unibet Coolblue
pi_158932448
We zijn nu een aantal dagen in 2016 en ik dacht net als vorig jaar eens samen te vatten wat het jaar 2015 ons in de luchtvaart heeft gebracht en wat 2016 ons zal brengen.
Hier kun je dus terug lezen om te kijken wat er gebeurd is en nog zal gebeuren en ik hoop dat jullie het interessant vinden; ik heb er immers aardig wat tijd ingestoken.
Als iemand aanvulling heeft, ik ontvang ze graag in een PM of DM zodat ik ze hier kan bijzetten.

Het overzicht 2014/2015 is hier te vinden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat bracht 2015 ons:

- 5 januari: Eva Air maakt met vlucht BR868 van Hong Kong naar Taipei met B-16409 een einde aan hun Boeing 747-400 Combi tijdperk dat 22 jaar heeft geduurd.
Nu blijven alleen 9K-ADE van Kuwait Airlines, HL7421 & HL7423 van Asiana Airlines en de 15 747-400M's van KLM
als enige 747-Combi toestellen in service over.

- 11 januari: De allerlaatste KLM McDonnell Douglas MD-11 verlaat de Nederlandse bodem.
PH-KCD "Florence - Floortje - Nightingale" die op 11 november 2014 nog drie farewell-flights boven Nederland maakte vertrekt die dag naar Seattle waarna het zal doorvliegen naar Mojave Air and Space Port in Californië.
Op moment van posten van dit bericht is zij samen met PH-KCA en -KBC in Crestview, Florida, -KCC in San Bernardino, Californië en -KCE ook in Mojave de enige KLM MD-11's die nog bestaan; het vijftal
(-KCF t/m -KCK) in Victorville zijn allen al gesloopt.
Echter ook de nog overgebleven MD-11's zullen niet lang meer aan de shredder blijven ontkomen.

- 2 februari: KLM neemt hun 787 simulator in gebruik. "Vlijtig Liesje" krijgt het als naam.

- Maart: Bij gevechten in Yemen wordt een zeldzame Boeing 747SP verwoest.
7O-YMN van de Yemense regering wordt beschoten en wordt compleet verwoest.
Hiermee blijven van de ooit 45 gebouwde 747SP's nog maar 27 over waarvan 13 in gebruik.

- 2 maart: Vanaf vandaag zet Singapore Airlines voor 4 van de 7 vluchten de 777-300ER in, in plaats van de 777-200ER. Vanaf 1 mei wordt de 77W dagelijks ingezet.
Dit betekent dat er vanaf dan ook First Class wordt aangeboden op deze vluchten; hiermee is Singapore naast Emirates, Garuda, Xiamen, Korean en China Southern de enige maatschappij die First Class aanbiedt op vluchten van/naar Amsterdam.

- 6 maart: PH-BFT, een Boeing 747-400 Combi keert terug na D-check in Subang. Het is de eerste 747 met de nieuwe Dolphin-livery en naast PH-BFV ook de enige 747 die de nieuwe livery krijgt.

- 26 maart: Arke ontvangt haar (voorlopig) laatste 787-8: PH-TFM. Dit is ook de eerste 787 van Arke die met de nieuwe cabine-indeling is ingedeeld waarin geen Star Class meer zit. Uit andere twee 787's zullen uiteindelijk ook de Star Class verwijderd worden; waardoor deze class een zeer kort leven had.
21 april verlaat een Boeing 767-300ER (PH-OYJ) de Arke vloot (welke nu voor de Belgische tak Jetairfly van de TUI-groep vliegt). Hiermee vliegt Arke nu met 5 737-800's, 1 767-300 en 3 787's.

- 27 maart: Een Delta A330-300 vertrekt voor de laatste keer vanaf Amsterdam naar Mumbai. Op 28 maart keert het terug naar Schiphol waarna het doorvliegt naar New York JFK.
Hiermee trekt Delta Airlines zich volledig terug van de Indiase markt en worden de vluchten van Garuda tussen Amsterdam en London Gatwick de enige Fifth Freedom vluchten van/naar Amsterdam.
In 2016 begint het Indiase Jet Airways met vluchten naar Amsterdam die dit zullen opvangen.

- 29 maart. De zomerdienstregeling gaat van start op Schiphol. Dit betekent o.a. dat Delta Airlines weer met hun 747-400's gaat vliegen op Schiphol. Elke dag vliegen 2 747's tussen Amsterdam en Atlanta/Detroit en hiermee zijn zij de enige maatschappij naast KLM dat 747's op Amsterdam inzet.
Na het zomerseizoen haalt Delta 6 van hun overgebleven 12 747's uit de vloot, de laatste 6 zullen eind 2017 uit de vloot gehaald worden.
Op dit moment lijkt het erop dat de Delta komend zomerseizoen geen (geplande) 747's meer inzet op Amsterdam en het lijkt er dus sterk op dat Delta nooit meer een reguliere 747 vlucht naar Amsterdam zal uitvoeren.

- 31 maart: Easyjet stationeert 3 toestellen op Schiphol. Dit aantal zal de komende tijd stijgen.

- 2 mei: Vanaf vandaag vliegt Delta Airlines rechtstreeks tussen Salt Lake City en Amsterdam met een 767-300ER. Vanaf 14 mei wordt het een dagelijkse vlucht.
Dit is de 9e rechtstreekse verbinding die Delta onderhoudt vanaf Schiphol en de tweede Europese bestemming vanuit SLC en een van de weinig internationale bestemmingen vanuit SLC.

- 1 juni: De IJslandse prijsvechter Wow Air komt naar Amsterdam. Vanuit Reykjavík kan men doorvliegen naar Boston en Baltimore. Vanaf eind mei 2016 ook door naar Montreal en Toronto.

- 5 juni: Na bijna 9 jaar afwezigheid komt Air Canada weer naar Amsterdam. Vanuit Toronto komt driemaal per week een Boeing 767 naar Amsterdam. Vanaf 29 juni dagelijks.
Wanneer op 25 oktober het winterseizoen ingaat wordt het teruggeschakeld naar viermaal per week.
De 767 wordt langzaam vervangen door de 787 bij Air Canada en dit toestel kunnen we dus ook verwachten over een tijdje.

- 16 juni: Qatar Airlines begint haar eerste passagiersvlucht naar Amsterdam.
Op de dagelijkse vluchten wordt de Boeing 787-8 ingezet.

- 20 juni: China Southern Airlines landt voor het eerst met een A380 op Schiphol. Het toestel wordt in het zomerseizoen ingezet tussen Amsterdam en Beijing.
Na het zomerseizoen (t/m 24 okt.) wordt het toestel weer vervangen door de A330-300 en worden de toestellen in gezet op Sydney.
In het zomerseizoen van 2016 komt de A380 terug op de route en mogelijk komt de A380 over een paar jaar het hele jaar naar Amsterdam.

- 2 juli: Korean Air vliegt vanaf vandaag de vierwekelijkse vlucht met de 777-200ER i.p.v. de A330-200.
Na het zomerseizoen wordt weer teruggeschakeld naar de A330.

- 27 juli: Xiamen Airlines begint haar eerste passagiersvlucht naar Amsterdam. Als toestel wordt de Boeing 787-8 ingezet. In dit toestel bevinden zich ook 4 First Class stoelen waarmee Xiamen de 6e maatschappij wordt na Emirates, Garuda, Singapore, China Southern en Korean Air die dit aanbieden van/naar Amsterdam.

- 25 augustus: De eerste Boeing 747-8i voor Korean Airlines wordt aan de maatschappij geleverd.
Hiermee worden zij de 3e maatschapij die de passagiersversie in gebruik neemt.
Op moment van schrijven is het nog onzeker of zij hiermee ook de laatste maatschappij zijn; door de overname van Transaero door Aeroflot is het niet helemaal zeker wat er met de order van 4 toestellen door Transaero gaat gebeuren. 2 van de 4 toestellen zijn al gebouwd, maar zijn momenteel in Seattle opgeslagen.
Ook Arik Air heeft 2 toestellen besteld maar dat deze geleverd gaan worden is zeer onwaarschijnlijk.

- 6 september: De 2e* Martinair MD-11 freighter verlaat de vloot. PH-MCR vertrekt naar Chicago en vliegt de volgende dag door naar Mojave.
* In februari 2013 verliet PH-MCT al de vloot, deze staat al sinds 29 juni dat jaar opgeslagen op de luchthaven van Miami.

- 7 september: Kenya Airways vliegt vanaf vandaag met de Boeing 787-8 naar Amsterdam.
Voorheen werd gevlogen met de 777-300ER maar deze toestellen zullen de vloot verlaten wegens financiële problemen bij Kenya Airways.

- 15 september: Voor het eerst in de geschiedenis landt er een vliegtuig op het geïsoleerde eiland Sint-Helena. Een Beechcraft King Air 200 landt om 13:50 uur lokale tijd op de nieuw gebouwde luchthaven.
Tot dan toe was het eiland alleen bereikbaar per boot die er vanuit Kaapstad die er een week over doet.

- 9 oktober: Voor het eerst komt een Airbus A350 naar Schiphol. Finnair vliegt OH-LWA eenmalig naar Schiphol in een serie van Europese vluchten om haar personeel voor te bereiden op langeafstandsvluchten met het nieuwe type.

- 13 oktober: De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert en publiceert het definitieve rapport over de MH17 ramp op 17 juli 2014. Hierin wordt vastgesteld dat de Boeing 777-200ER werd getroffen door een BUK-rakket linksboven de cockpit op ongeveer een meter afstand. Hierna scheurde de cockpit van de rest van het vliegtuig.
Daarnaast concludeert de raad dat Oekraïne het luchtruim boven het gebied had moeten sluiten omdat het land op de hoogte moet zijn geweest van de aanwezigheid van luchtafweergeschut dat in staat was om burgervliegtuigen te raken.

- 14 oktober: KLM's eerste Boeing 787-9 (PH-BHA) maakt haar eerste vlucht.
De testvlucht wordt uitgevoerd vanuit Paine Field naar Grant County en vliegt daarna weer terug naar Paine Field.

- 24 oktober: De nieuwe ronde van uitfasering van KLM Cityhoppers Fokker F70’s vindt plaats in November 2015. PH-KZF verlaat de KLM Cityhopper vloot na een laatste vlucht vanuit Luxemburg en zal voor Air Niugini gaan vliegen. Op 9 november verlaat de Fokker Schiphol zonder KLM titles (maar nog wel in KLM kleuren) op weg naar Papoea-Nieuw-Guinea. Het maakt stops in Trabzon (Turkije), Al Ain (VAE), Hyderabad (India) en Singapore waar het wordt gereed gemaakt voor de nieuwe eigenaar.

- 26 oktober: KLM faseert haar eerste Boeing 747-400 uit. PH-BFM wordt uit de vloot gehaald en wordt op 30 oktober naar Teruel in Spanje gevlogen voor opslag.

- 27 oktober: Vanaf vandaag vliegt Ryanair viermaal per dag tussen Amsterdam en Dublin.
Als Ryanair nieuwe bestemmingen aan het aanbod toevoegt, dan zal het volgens O’Leary gaan om belangrijke steden als Londen, Rome, Madrid en Barcelona. Maar nieuwe routes zullen pas op zijn vroegst in 2016 worden geopend.

- 28 oktober: De Avro Vulcan maakt haar allerlaatste vlucht. De enig overgebleven vliegwaardige toestel - XH558, civiele registratie G-VLCN "The Spirit Of Great Britain" - maakt een flypast over de luchthaven van Doncaster waar ze nu ook opgeslagen zal worden.
De vlucht werd tot het laatst geheim gehouden omdat men vreesde voor een vele (tien)duizenden toeschouwers die zouden komen en men kon hun veiligheid dan niet garanderen.
Het toestel zal in zodanige staat bewaard worden dat het nog op eigen kracht kan taxiën e.d., maar ze zal nooit meer de lucht in gaan...

- 13 november: KLM ontvangt haar eerste Boeing 787-9; PH-BHC.
Daarna vliegt het toestel vanuit Everett naar Schiphol waar het op zaterdag 14 november landt.

- 22 november: KLM maakt 3 'Welcome Flights' met haar nieuwe Boeing 787 boven Nederland.

- 23 november: De eerste commerciële vlucht voor KLM's 787.
PH-BHC vertrekt om 10:40 uur als KL437 naar Abu Dhabi en Bahrein.

- 30 november: PZ-TCP; de Airbus A340-300 van Surinam Airways maakt haar laatste commerciële vlucht naar Amsterdam. Die avond keert ze leeg terug naar Paramaribo.
Op 8 december vliegt ze naar haar Pinal Airpark in Arizona, waar ze zich voegt bij haar voorganger PZ-TCM; de Boeing 747-300 die eerst voor KLM vloog.

- 30 november: De 279e en laatste Boeing C-17 Globemaster III vertrekt vanaf de McDonnel Douglass fabriek in Long Beach Californië. Dit betekent ook het einde voor de productie van vliegtuigen aldaar; de plek waar iconen van vliegtuigen werden geproduceerd: DC-3, DC-8, DC-9, DC-10, MD-11, MD-90, 717 en de militaire C-47 (militaire versie van de DC-3), B-17, A-20, A-26, C-74, C-124, A-4D, C-133 en als laatst de C-17.
In bijna 75 jaar rolden daar ruim 15.000 vliegtuigen de hangar uit.

- 1 december: Emirates maakt de eerste 2 vluchten met hun high-density Airbus A380. De vluchten gaan naar Kopenhagen en Bangkok.
Deze toestellen beschikken niet over First Class. Het toestel beschikt over 58 business en 557 economy stoelen waarmee het totaal op 615 stoelen komt. Dit zijn het meest aantal stoelen in een vliegtuig ooit, meer dan de Corsair 747's of de high-density 777's van Japan Airlines en All Nippon Airways.
Manchester volgt op 1 januari, later volgen o.a. Kuala Lumpur en Bangkok.
Emirates zal 15 toestellen met deze high-density configuratie in de vloot nemen.
Op moment van posten hebben ze er 4 high-density A380's in de vloot.

- 09 december: De 2e Boeing 787-9 wordt - eindelijk - aan KLM geleverd. PH-BHA vliegt daarna naar Schiphol waar het op 10 december om 08:42 uur landt.
Haar eerste commerciële vlucht volgt op 17 december naar Abu Dhabi en Bahrein.

- 15 december: De laatste vluchten voor de Aérospatiale Alouette III voor de Nederlandse luchtmacht.
Deze helikopters vlogen sinds 1963 voor de luchtmacht.
De laatste taken van de helikopter waren VIP vluchten en vluchten voor het Koninklijk Huis. In het verleden vervulde de helikopter ook taken voor de Verenigde Naties in Bosnië, Cambodja and Turkije. Het Grasshopper demonstratie team gebruikte de helikopter voor airshows tussen 1973 en 1995.
De Alouette III was de oudste operationele helikopter in Nederlandse dienst.

- 19 december: PH-MCY, een McDonnell Douglas MD-11 vrachttoestel van Martinair wordt uitgefaseerd.
Ze vertrekt vandaag voor een laatste vrachtvlucht naar Miami waarna ze de dag erna doorvliegt naar Mojave Air and Space Port in Californië.

- 27 december: PZ-TCR; de 'nieuwe' Airbus A340-300 voor Surinam Airways maakt haar eerste commerciële vlucht naar Paramaribo. De Airbus vloog eerst voor China Southwest Airlines, Garuda Indonesia en Air China.
President Desi Bouterse van Suriname heeft stevige kritiek op de gang van zaken bij (o.a.) SLM en vervangt enkele personen in de leiding van de maatschappij.

- December: Twee Embraer 190 toestellen (PH-EXE & PH-EXF) worden geleverd; PH-EXE op 15 december, PH-EXF op 19 december. Ze landen de volgende dag op Schiphol.
Dit zijn de (voorlopig) laatste toestellen van het type 190 dat KLM Cityhopper zal ontvangen.
Hierna volgen alleen Embraer's van het type 175.

- 28 december: PH-KZN, een Fokker F70 van KLM Cityhopper gaat uit de vloot; deze zal naar Insel Air gaan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016:

- 4 januari: PH-KZO, een Fokker F70 van KLM Cityhopper gaat uit de vloot; deze zal naar Air Niugini gaan.

- 11 januari: Laatste commerciële vlucht voor de Boeing 747-400 van Air France.
Vandaag vliegt het terug naar Parijs vanuit Mexico-stad waar het om 13:30 uur zou moeten landen.
Hierna worden de overgebleven 3 747-400's uit de vloot gehaald. Vanaf 11 januari wordt de vlucht gevlogen door de 777-300ER. Daarnaast wordt vanaf 12 januari driemaal per week de A380 ingezet op deze route en vanaf 26 maart dagelijks.
Dit betekent na nét geen 46 jaar het einde voor de 747 bij Air France. AF behoorde bij de eerste maatschappijen die de 747 hadden besteld en de eerste 747-100 werd op 20 maart 1970 geleverd.
Op 3 juni 1970 volgde de eerste commerciële vlucht van Parijs naar New York.
In totaal heeft AF met 73 747-toestellen gevlogen van bijna elke variant; de -100, -200 (zowel full-pax, combi en freighter), -300, -400 (zowel full-pax, combi en freighter).

- 12 januari: Voor de allerlaatste keer landt er een Virgin Atlantic Boeing 747-400 op London Heathrow.
Vlucht VS006 uit Miami is de laatste commerciële vlucht van de 747 voor Virgin Atlantic.
De laatste vlucht was gepland in april maar werd vooruitgeschoven naar 20-21 februari en nu naar januari.
De vluchten worden overgenomen door de Airbus A330-300 and Boeing 787-9.
De 747's worden nog wel ingezet vanaf de luchthaven London Gatwick; op moment van posten heeft de maatschappij nog 10 747-400's in gebruik.

- 14 januari: Vier dagen na de laatste commerciële vlucht maakt Air France nog eenmaal een afscheidsvlucht met hun 747-400. Vanaf Parijs Charles de Gaulle Airport maakt vlucht AF747 een rondvlucht boven Frankrijk. Voor ¤220 per persoon krijgen alle inzittenden een Business Class-lunch inclusief champagne.

- 18 januari: KLM faseert de 2e Boeing 747-400 uit; PH-BFO.

- 24 januari: Vandaag vertrekt voor het laatst een Malaysia Airlines toestel naar Amsterdam.
Op 25 januari vertrekt daarmee de laatste keer ook een Malaysia Airlines toestel vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur. De maatschappij is bezig met een flinke reorganisatie waarbij de vloot wordt verkleind, routes worden gesneden en werknemers ontslaan.
De maatschappij sluit omvangrijke codeshare-overeenkomst met Emirates; Londen blijft de enige Europese stad waarop de maatschappij blijft vliegen.
Naast Amsterdam wordt op dezelfde dag ook de vluchten naar Parijs gestaakt; eerder was Frankfurt al geschrapt.
Malaysia Airlines vloog sinds 5 januari 1980 naar Amsterdam, eerst met tussenstop(s) toen het de nieuwe McDonnell Douglas DC-10-30 in gebruik nam.
Later vloog het met de 747-200 en -400 naar Amsterdam en later de 777-200ER.

- Februari: Comair zal wekelijks vanuit Johannesburg naar het eiland Sint-Helena vliegen. Dit zullen de eerste lijnvluchten ooit zijn voor dit eiland dat voorheen alleen te bereiken was met een vijfdaagse schipreis vanuit Kaapstad die zo'n 30 keer per jaar aanmeerde op het eiland. Wanneer deze vluchten beginnen zal dit schip buiten dienst gesteld worden.

- Februari: PH-BVP; KLM's 26e Boeing 777 en wel de 11e 777-300ER wordt geleverd.

- 1 februari: Emirates begint vandaag aan hun nieuwe route Dubai - Panama City.
Vluchten worden uitgevoerd met de 266 stoelen tellende Boeing 777-200LR.
De uitgaande vlucht EK251 duurt 17:35 uur over een afstand van 13.821 kilometer, EK252 terug naar Dubai duurt 15:45.
Hiermee wordt het de langste commerciële vlucht en stoot het de Qantas vlucht van Sydney naar Dallas - maximaal 16:55 uur over een afstand van 13.804 kilometer uitgevoerd door een Airbus A380 - van de troon.

- 2 februari: Vanaf vandaag voert Emirates de avondvlucht naar Amsterdam uit met de Airbus A380 in plaats van de Boeing 777-300ER.

- 29 februari: KLM ontvangt haar 3e 787-9; PH-BHD. Dit is ook de allerlaatste 787 die op de tijdelijke 40-24 productielijn in Everett wordt gebouwd. Op moment van posten is Boeing bezig met het ombouwen van deze productielijn voor de productie van de nieuwe Boeing 777X-toestellen.

- Maart: De eerste E175 (PH-EXG) wordt aan KLM Cityhopper geleverd.
Capaciteit is 88 passagiers (22 rijen van 4). Dit zijn er 8 meer dan de F70's en 12 minder dan de E190's.

- Maart: Transavia ontvangt een nieuwe Boeing 737-800 PH-HSN. In april volgt PH-HSO.

- Maart: Deze maand verandert Garuda Indonesia haar vluchten naar Amsterdam en Londen.
Momenteel vliegt de maatschappij nog driemaal per week Jakarta - Amsterdam - London Gatwick - Amsterdam - Jakarta en tweemaal per week Jakarta - Singapore - Amsterdam - Gatwick.
(afgelopen zomerseizoen driemaal per week via Singapore).
Vanaf deze maand vliegt Garuda niet meer door naar Londen; nu vliegt Garuda onafhankelijk van Amsterdam naar London Heathrow. Viermaal zullen ze via Singapore naar Heathrow vliegen.
Plannen om te vliegen naar Parijs en Frankfurt worden voorlopig uitgesteld.

- 16 maart: PH-WXC, een Fokker F70 van KLM Cityhopper gaat uit de vloot; deze zal naar Air Niugini gaan.

- 18 maart: Vanaf vandaag komt er een nieuwe speler op de druk bevlogen routes tussen Amsterdam en Londen. Vueling gaat vanaf vandaag vliegen tussen Amsterdam en Londen Luton.
Vanaf april moeten de vluchten dagelijks plaatsvinden en vanaf mei wordt het opgevoerd naar twee dagelijkse vluchten.

- 20 maart: Een Boeing 737-800 van het Nederlandse TUI zal voor Atlantic Star Airlines naar het geïsoleerde eiland Sint-Helena vliegen. Atlantic Star Airlines is een maatschappij die speciaal voor het eiland is opgericht.
Op 3 april volgt nog zo'n vlucht; ze maken een stop in Banjul, Gambia.
De vlucht van 20 maart zal de allereerste vlucht zijn tussen het Brits overzees gebiedsdeel en het Verenigd Koninkrijk.
Op 15 september 2015 landde voor het eerst in de geschiedenis een vliegtuig op het eiland.

- 22 maart: KLM ontvangt haar 4e 787-9; PH-BHE.

- 26 maart: Vanaf vandaag vliegt Korean Air vijfmaal per week op Amsterdam. Naast de bestaande vluchten op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag wordt er vanaf vandaag ook op zaterdag gevlogen.
Binnen enkele jaren zal Korean Air waarschijnlijk dagelijks op Amsterdam gaan vliegen.

- 26 maart: De laatste commerciële vlucht voor de Boeing 777 bij Malaysia Airlines.
De laatste vlucht MH377 gaat van Guangzhou naar Kuala Lumpur.

- 27 maart: Qatar Airways zet vanaf vandaag de Boeing 777-300ER in op de dagelijkse vlucht naar Amsterdam. Qatar Airways zal haar 777-300ER's ombouwen 3-3-3 naar 3-4-3 configuratie in economy.
Dit betekent dat de aantal business class stoelen omhoog gaat naar 24 (van 22) en economy naar 388 (van 232) en dus totaal 158 stoelen meer (412 versus 254 stoelen).
Dit betekent verder een capaciteitsverhoging van ruim 62%.
Vooralsnog lijkt dit om een tijdelijke upgrade voor het zomerseizoen.

- 27 maart: KLM maakt de eerste commerciële vlucht met de Embraer E175.
Vlucht KL1329 gaat naar Aalburg.

- 27 maart: Een nieuwe luchtvaartmaatschappij op Schiphol. Vandaag start het Indiase Jet Airways met 3 dagelijkse vluchten op Schiphol; een retourvlucht tussen Amsterdam en Mumbai en een Fith-Freedom vlucht tussen Delhi en Toronto met een stop in Amsterdam.
Jet Airways wisselt de luchthaven van Brussel met die van Amsterdam.
De vlucht die vanuit Mumbai doorvloog naar Newark via Brussel gaat niet door op Amsterdam en vervalt.
Met de vluchten tussen Amsterdam en Toronto komt er weer een 5th-freedom vlucht op Schiphol, nadat Garuda Indonesia de vluchten tussen Amsterdam en London Gatwick heeft gestopt eerder deze maand.

- April: PH-MCP, een McDonnell Douglas MD-11 vrachtoestel van Martinair wordt uitgefaseerd.

- April: Singapore gaat de Airbus A350 inzetten op Schiphol. Schiphol wordt de eerste internationale long-haul bestemming voor Singapore's A350 en hiermee wordt Singapore Airlines ook de eerste maatschappij die de A350 gaat inzetten op Schiphol. De A350-900 vervangt de 777-300ER wat betekent dat First Class vervalt; het aantal passagiers gaat van 8 first, 42 business, 228 economy (totaal: 278) naar 42 business, 24 Premium Economy, 187 Economy (totaal: 253)
Singapore Airlines zal ook 7 A350-900ULR (Ultra-Long Range) toestellen in gebruik nemen met minder stoelen waarmee de maatschappij weer naar New York en Los Angeles zal vliegen nadat ze eind 2013 daarmee zijn gestopt.

- 19 april: KLM ontvangt haar 5e 787-9; PH-BHF.

- Mei: De laatste twee overgebleven McDonnell Douglas MD-11 vrachtoestellen van Martinair worden uitgefaseerd. Dit betekent na ruim 21 jaar het einde voor de MD-11 bij Martinair die in december 1994 haar eerste toestel van dit type ontving. Hiermee is de laatste inkrimping van de Cargo-vloot van AF/KLM (voorlopig) voorbij.
Vanaf nu houdt de AF/KLM groep slechts twee 777 vrachttoestellen (Air France), drie 747-400ERF's en 1 747-400BCF (alle vier van KLM maar gevlogen door Martinair) over.
Op 31 oktober 2011 vloog Martinair na ruim 53 jaar nog haar laatste passagiersvlucht (PH-MCI uit Cancun met oprichter en naamgever Martin Schröder en zijn gezin aan boord) en nu nog geen 5 jaar later bestaat alleen PH-MPS nog in Martinair-kleuren. (als het toestel tegen die tijd niet weer een nieuwe livery heeft gekregen)

- 2 mei: Air Canada vervangt vandaag de dagelijkse Boeing 767-300ER in voor de A330-300.
Air Canada vliegt sinds 5 juni 2015 na 9 jaar afwezigheid weer op Schiphol (laatste vlucht hiervoor was in september 2006) en de route lijkt een groot succes dat daarom de grotere A330 wordt ingezet.
Vanwege capaciteitstekort is het mogelijk dat in de winter van 2016/2017 weer tijdelijk word teruggegaan naar de 767.
Rond 2020 verwacht Air Canada de 787-8 op Schiphol in te zetten; het toestel wat zij het liefst op deze route zien vliegen.

- 5 mei: KLM begint met hun nieuwe route naar Salt Lake City. Vanaf vandaag zal er tweemaal per week op de hoofdstad van de staat Utah worden gevlogen; op donderdag en zaterdag.
Vanaf 4 juli zal er ook op maandag gevlogen worden. Op de route wordt de Airbus A330-200 ingezet.

- 29 mei: Aeromexico begint haar vluchten naar Amsterdam. Vanaf vandaag wordt driemaal per week (woensdag, vrijdag en zondag] naar Amsterdam gevlogen vanuit Mexico met de Boeing 787-8. Dit betekent dat er voor het eerst sinds lange tijd een Latijns-Amerikaanse maatschappij passagiersvluchten naar Schiphol uitvoert; tot nu toe vloog alleen KLM rechtstreeks op Mexico-Stad. Er zijn slots aangevraagd voor dagelijkse vluchten.
Amsterdam wordt de vierde Europese bestemming voor de maatschappij; andere bestemmingen zijn Madrid, Parijs en Londen.

- Juni: De 2e Embraer 170 (PH-EXH) word aan KLM Cityhopper geleverd.
Tevens wordt de PH-BVR, KLM's 27e Boeing 777 en wel de 12e 777-300ER geleverd.

- Juni: China Eastern Airlines heeft bij de Civil Aviation Administration of China (CAAC) een aanvraag ingedient voor rechstreekse vluchten tussen haar hub Shanghai naar Amsterdam, beginnend in juni.
Het plan is om vanaf deze maand viermaal per week (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) op Amsterdam te vliegen met de Airbus A330-200.

- 20 juni: Vanaf vandaag zet China Southern Airlines net als vorig jaar weer de Airbus A380 in op de route Beijing - Amsterdam. Vanaf maandag 31 oktober wordt de route weer uitgevoerd door de Airbus A330-300.

- 27 juni: KLM ontvangt haar 6e 787-9; PH-BHG.

- Juli: China Airlines ontvangt haar eerste Airbus A350-900. Ze zullen o.a. de 4 overgebleven A340-300's vervangen. Amsterdam zal een van de eerste bestemmingen worden met het nieuwe toestel. Hiermee zal Surinam Airways de laatst overgebleven maatschappij zijn die nog met een A340 op Schiphol vliegt.

- 4 juli: Vanaf vandaag vliegt KLM elke werkdag met de Boeing 737-700 naar Ibiza. Deze route is een aanvulling op de bestaande vluchten van Transavia die vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam op het eiland vliegen. De vluchten worden uitgevoerd t/m 25 augustus.

- 16 juni: PH-KZT, een Fokker F70 van KLM Cityhopper gaat uit de vloot; deze zal naar Insel Air gaan.

- Augustus: De 3e Embraer 170 (PH-EXI) word aan KLM Cityhopper geleverd, tevens ontvangt KLM op 1 augustus haar 7e 787-9; PH-BHH.

- 5 september: KLM faseert de 3e Boeing 747-400 uit; PH-BFK.

- 16 september: PH-KZR, een Fokker F70 van KLM Cityhopper gaat uit de vloot, deze zal naar Air Niugini gaan.

- 19 september: Schiphol bestaat 100 jaar. Op 19 september 1916 landden 3 vliegtuigen van de Luchtvaartafdeeling der Koninklijke Landmacht (LVA) - de voorloper van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht - op vliegkamp Schiphol.
Het hele jaar door vinden evenementen plaats in het kader van het jubileum, waaronder een Schiphol-festival, een foto-expositie, een feestweek, een tentoonstelling in het Amsterdam Museum, een tv-documentaire en zelfs een Schipholtulp.
Op 19 september, de echte verjaardag van de luchthaven, vindt volgens Jos Nijhuis - Schiphol Group President & CEO - een 'passend feestje' plaats.

- 20 september: KLM ontvangt haar 8e 787-9; PH-BHI. Dit is de laatste 787 die dit jaar aan KLM wordt geleverd. In juli en augustus 2017 volgen PH-BHL en PH-BHM.

- Oktober: De vierde en laatste Embraer 175 (PH-EXJ) van dit jaar wordt aan KLM Cityhopper geleverd.
In 2017 volgen er nog 7 en in 2017 de laatste 4. Uiteindelijk zal de KLM Cityhopper vloot bestaan uit 30 Embraer 190's en 15 175's.

- Oktober: Cathay Pacific zal haar laatste 3 Boeing 747-400's uit de vloot halen. Op moment van posten vliegen alleen B-HKT, B-HUI, B-HUJ nog regionale vluchten. De uitfasering is een jaar naar voren gehaald.
Cathay Pacific ontving haar eerste Boeing 747 in juli 1979.
In al die jaren heeft Cathay met 83 747's gevlogen van zowel de -200, -300, -400 en 8 series.
Naast de 3 747-400's heeft Cathay Pacific op moment van posten ook nog 11 747-400 vrachttoestellen en 13 747-8 vrachttoestellen in gebruik. Een 747-8F is nog niet afgeleverd.

- 15 oktober KLM faseert de 4e Boeing 747-400 uit; PH-BFA. Dit is de oudste 747 in de vloot en de eerste full-pax 747 die KLM uitfaseert. Op moment van posten vliegt er nog maar 1 747-400 rond die ouder is dan PH-BFA (N662US van Delta Airlines) maar het kan zijn dat tegen de tijd dat PH-BFA uitgefaseert is dit toestel van Delta ook al is uitgefaseerd.

- November: PH-AOF, een Airbus A330-200 van KLM wordt uitgefaseerd.

- 1 november KLM faseert de 5e en 6e Boeing 747-400 uit; PH-BFD en PH-BFP.
Dit zijn (volgens planning) de laatste 747's die KLM dit jaar uit de vloot zal halen.

- 16 november: PH-KZA en PH-WXD, twee Fokker F70's van KLM Cityhopper gaan uit de vloot.
Dit zijn de laatste twee Fokkers die dit jaar uit de vloot gaan; beiden gaan naar Air Niugini.
Dit maakt dat er in 2016 6 Fokkers de vloot verlaten; 1 Fokker voor Insel Air en 5 voor Air Niugini. De Fokkers worden vervangen door Embraer 190's en 175's.
Op 1 januari 2016 had KLM Cityhopper 18 Fokkers; nu 10.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onbekende data:

- Zomer: Transavia vliegt vanaf deze zomer geen vluchten meer vanaf Maastricht. Transavia wil zich concentreren op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Ook vanaf Groningen zullen nog chartervluchten gevlogen worden.

- Zomer: Een van de laatste 3 overgebleven luchtwaardige Douglas DC-4 toestellen keert na een tour door Afrika terug op Schiphol: Zie eerder bericht.

- Zomer: De eerste vlucht voor de Comac C919, de grootste commerciële straalvliegtuig van China sinds de Shanghai Y-10 waar er maar 3 van zijn gebouwd.

- Naar alle waarschijnlijkheid faseren zowel Emirates als Etihad Airways dit jaar wél hun laatste Airbus A340-500 toestellen uit. Emirates zou op 3 oktober 2015 haar laatste commerciële vlucht uitvoeren en Etihad op 13 december 2015 maar beide maatschappijen vliegen nog steeds door met hun toestellen.
Emirates heeft nog een A340-500 in de vloot (A6-ERE), Etihad heeft er nog 3. In totaal zijn er nog 11 van de 34 gebouwde A340-500 toestellen in gebruik.

- Dit jaar zullen er steeds meer Boeing 777's, 757's, 767's en 747's uitgefaseerd worden.
Aan de Airbus kant veelal A330 en A340 toestellen.

[ Bericht 50% gewijzigd door Iemand91 op 09-01-2016 16:10:30 ]
pi_158932816
Thanks _O_
pi_158933469
Mooie post! ^O^
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_158933571
Netjes.
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 17:31:34 #6
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_158933714
Mooi overzicht. _O_

quote:
- 22 november: KLM maakt 3 'Welcome Flights' met haar nieuwe Boeing 787 boven Nederland.
*O*
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  vrijdag 8 januari 2016 @ 17:47:08 #7
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_158934067
tl;dr

:P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 17:57:48 #8
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158934339
Uitgebreid verhaal ^O^

quote:
11s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 15:26 schreef donroyco het volgende:
Waar is de tussenstop van TUI naar Zanzibar?
Ze stoppen op zowel de heen als terugweg in Hurghada.
Dit is slechts een tankstop van 45 minuten, al met al zit je wel zo'n 12u in het vliegtuig.
So we just called him Fred
  vrijdag 8 januari 2016 @ 18:02:04 #9
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158934466
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 16:43 schreef Iemand91 het volgende:
- 26 maart: Arke ontvangt haar (voorlopig) laatste 787-8: PH-TFM. Dit is ook de eerste 787 van Arke die met de nieuwe cabine-indeling is ingedeeld waarin geen Star Class meer zit. Uit andere twee 787's zullen uiteindelijk ook de Star Class verwijderd worden; waardoor deze class een zeer kort leven had.
21 april verlaat een Boeing 767-300ER (PH-OYJ) de Arke vloot (welke nu voor de Belgische tak Jetairfly van de TUI-groep vliegt). Hiermee vliegt Arke nu met 5 737-800's, 1 767-300 en 3 787's.
Het valt nog te bezien of dat ooit nog gaat gebeuren. In elk geval tot en met het zomerseizoen vliegen ze nog met Star Class. Ik vermoed dat áls ze al gaan ombouwen dat mogelijk op hetzelfde moment gebeurd als de laatste 767 óók door een 787 wordt vervangen.
So we just called him Fred
  vrijdag 8 januari 2016 @ 18:50:36 #10
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_158935908
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 17:57 schreef FredvZ het volgende:
Uitgebreid verhaal ^O^

[..]

Ze stoppen op zowel de heen als terugweg in Hurghada.
Dit is slechts een tankstop van 45 minuten, al met al zit je wel zo'n 12u in het vliegtuig.
Dat is geen pretje ;(
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_158938800
Tof verhaal, ik volg het topic al een tijdje. Ik vind het erg interessant.

Maar nu heb ik een vraag. Ik heb 20 februari met Cathay Pacific van Amsterdam naar Hong Kong gevlogen. Ik ben nu benieuwd in wat voor vliegtuig dat was. Kan ik dat ergens makkelijk terug zoeken want het is al een tijdje geleden. Vluchtnummer was CX270

Ook zou ik 3 dagen later van Hong Kong naar Sydney vliegen(CX 139), Alleen ik werd toen in een vlucht 14 uur? later geplaatst vanwege een overboekte vlucht, kon toen wel business clas vliegen.

Verder vloog ik van Sydney naar Hong Kong op 3 april CX100

En van Hong Kon naar Amsterdam op 3-4 april CX271

Nu is mijn vraag dus of jullie mij kunnen vertellen in wat voor type vliegtuigen ik heb gevlogen of hoe ik dat op kan zoeken?

Ik zag wel al dat de CX 270 de afgelopen tijd een B77W was, maar was dat destijds dan ook zo?
pi_158940545
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 20:21 schreef KolonelBroodje het volgende:
Tof verhaal, ik volg het topic al een tijdje. Ik vind het erg interessant.

Maar nu heb ik een vraag. Ik heb 20 februari met Cathay Pacific van Amsterdam naar Hong Kong gevlogen. Ik ben nu benieuwd in wat voor vliegtuig dat was. Kan ik dat ergens makkelijk terug zoeken want het is al een tijdje geleden. Vluchtnummer was CX270

En van Hong Kon naar Amsterdam op 3-4 april CX271.

Nu is mijn vraag dus of jullie mij kunnen vertellen in wat voor type vliegtuigen ik heb gevlogen of hoe ik dat op kan zoeken?

Ik zag wel al dat de CX 270 de afgelopen tijd een B77W was, maar was dat destijds dan ook zo?
Ik neem aan 2015?

Dan was je heenvlucht naar Hongkong vanuit Amsterdam met B-KQO en van Hong Kong terug naar Amsterdam met B-KQP, beiden Boeing 777-300ER's. De andere twee vluchten zou ik niet weten.
pi_158940578
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 21:14 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik neem aan 2015?

Dan was je heenvlucht naar Hongkong vanuit Amsterdam met B-KQO en van Hong Kong terug naar Amsterdam met B-KQP, beiden Boeing 777-300ER's. De andere twee vluchten zou ik niet weten.
Thanks ^O^ Ja inderdaad 2015, hoe kan ik dit zelf opzoeken of wist je dit gewoon?
pi_158941235
quote:
- Oktober: De vierde en laatste Embraer 175 (PH-EXR) van dit jaar wordt aan KLM Cityhopper geleverd.

Ik denk dat dat de EXJ is. De EXR is de laatste van 2017. Daarnaast mis ik de uitfasering van de AOK, gepland in mei. Mooie posting!

[ Bericht 4% gewijzigd door inkjet op 08-01-2016 22:22:35 (Meer info.) ]
--
  vrijdag 8 januari 2016 @ 21:44:22 #15
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158941746
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 20:21 schreef KolonelBroodje het volgende:
Maar nu heb ik een vraag. Ik heb 20 februari met Cathay Pacific van Amsterdam naar Hong Kong gevlogen. Ik ben nu benieuwd in wat voor vliegtuig dat was. Kan ik dat ergens makkelijk terug zoeken want het is al een tijdje geleden. Vluchtnummer was CX270

Ook zou ik 3 dagen later van Hong Kong naar Sydney vliegen(CX 139), Alleen ik werd toen in een vlucht 14 uur? later geplaatst vanwege een overboekte vlucht, kon toen wel business clas vliegen.

Verder vloog ik van Sydney naar Hong Kong op 3 april CX100

En van Hong Kon naar Amsterdam op 3-4 april CX271
Alle vluchten waren een Boeing 777-300ER.
Vluchten van en naar Amsterdam kan je van de afgelopen 6 jaar terug vinden op http://schiphol.dutchplanespotters.nl

De afgelopen 7 dagen kan je wereldwijd terugvinden op www.flightradar.com

De afgelopen 20 jaar wereldwijd kan je kopen bij www.flightaware.com
So we just called him Fred
pi_158942069
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 21:44 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Alle vluchten waren een Boeing 777-300ER.
Vluchten van en naar Amsterdam kan je van de afgelopen 6 jaar terug vinden op http://schiphol.dutchplanespotters.nl

De afgelopen 7 dagen kan je wereldwijd terugvinden op www.flightradar.com

De afgelopen 20 jaar wereldwijd kan je kopen bij www.flightaware.com
Dankjewel!! _O_
pi_158942599
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 13:48 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Bij Emirates wordt door de vliegers meer verdiend dan bij KLM, dat ligt onder andere aan het belastingvrije salaris. Ben met je eens dat de WRR daar een stuk strakker is, maar ook bij KLM wordt daar nu flink op ingeleverd. Overigens is een gevolg van de WRR en voorwaarden bij Emirates een massale leegloop op het ogenblik, dus daar verwacht ik op termijn nog wel veranderingen.

Over de VNV, volgens mij ben jij redelijk op de hoogte van zaken, en dan weet je ook hoeveel honderden miljoenen er door de vliegers de komende jaren wordt ingeleverd zodat de KLM kan investeren.

Dan is het extra zuur dat ME3 een veelvoud van die bedragen gewoon gratis 'in zijn handje' krijgt.

Kan me dus ook niet echt vinden in het beeld dat door sommigen over de VNV wordt geschetst... Hoe kan je een beter product dan je concurrent neerzetten als die eindeloos kunnen investeren met geld dat ze niet zelf hoeven te verdienen?
Persoonlijk ben ik van mening dat piloten < 100.000 euro per jaar zouden moeten verdienen voor het werk wat ze doen. Een deel inleveren van een exorbitant salaris is natuurlijk nog steeds niet echt een nobel iets... Ik snap dat het 'altijd zo geweest is', maar persoonlijk vind ik piloten extreem overbetaald voor het werk wat ze doen. Het is dat ze zo goed georganiseerd zijn als beroepsgroep (o.a. dus in de VNV), dat ze deze eisen kunnen blijven stellen en het historisch zo gegroeid is. Ze zijn een deel van de oorzaak van de problemen en het feit dat de kosten zo hoog zijn voor KLM (hallo pensioenbijdragen voor piloten), niet de nobele redders die 'oh zo goed zijn' door wat in te leveren nu. Zelfde voor het cabinepersoneel, als je de bedragen soms hoort voorbij komen die (senior) pursers verdienen... Dat is 2x zoveel als in de horeca en dan reken ik de rusttijden en het daggeld nog niet eens mee...en maar klagen dat het zo zwaar is... Terwijl de vele eisen en regels omtrent het werk ook een deel van de reden is dat er een hoop flexibiliteit in de operatie mist. En dan heb ik het niet over piloten of crew onveilige hoeveelheden uren achter elkaar laten draaien, maar wel het feit dat men niet volgens een '12 days on, 7 days off' schema wil werken bijvoorbeeld.

Verder zijn de vervoerscijfers, groei en kwaliteit van de ME3 gewoon indrukwekkend, met of zonder de vermeende staatssteun. En het protectionisme en (indirecte) staatssteun viert in Nederland ook hoogtij, want de VNV was er weer als eerste bij om te gaan roepen dat er geen tweede A380 van EK mocht komen... En hetzelfde geldt voor de landingsrechten van de ME3 overal in West-Europa, maar zelf wel lekker historisch geprofiteerd hebben van de open skies ri. de USA om te groeien in de jaren '90. :Z

Verder een erg mooie post om dit topic en jaar te starten, veel moois op de planning zo te zien. ^O^
Jack does it in real time...
  vrijdag 8 januari 2016 @ 22:12:20 #18
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_158942863
Wow... Geweldige docu:

Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_158942995
Morgen weer de A340-600 van Etihad Airways op Schiphol.
Aankomst om 14:20 uur, vertrek om 21:20 uur.
Rest van januari komen ze elke zaterdag met dit toestel.



En PH-BQK vloog vanmorgen naar Kaapstad. Dit was de laatste Boeing 777-200ER van KLM die omgebouwd werd. Vanaf vandaag vliegen alle -200ER's dus rond met de nieuwe business- en economyclass.
Next up; de oudste 8 -300ER's.
pi_158951834
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 22:15 schreef Iemand91 het volgende:
Morgen weer de A340-600 van Etihad Airways op Schiphol.
Aankomst om 14:20 uur, vertrek om 21:20 uur.
Rest van januari komen ze elke zaterdag met dit toestel.

[ afbeelding ]

En PH-BQK vloog vanmorgen naar Kaapstad. Dit was de laatste Boeing 777-200ER van KLM die omgebouwd werd. Vanaf vandaag vliegen alle -200ER's dus rond met de nieuwe business- en economyclass.
Next up; de oudste 8 -300ER's.
De A6-EHJ ook nog eens :o

Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_158952130
Zo, de PH-BFH is op de weg terug van zijn C-check. Gaat de BFN nu? die heeft de laatste tijd nogal eens kuren.
--
  zaterdag 9 januari 2016 @ 12:54:25 #22
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_158955362
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 07:25 schreef Blistering het volgende:

[..]

De A6-EHJ ook nog eens :o

[ afbeelding ]
Jezus wat een lelijke livery :D
Tics van je petten.
pi_158956048
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 12:54 schreef nattermann het volgende:

[..]

Jezus wat een lelijke livery :D
Lelijk?? :D
pi_158956337
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 08:41 schreef inkjet het volgende:
Zo, de PH-BFH is op de weg terug van zijn C-check. Gaat de BFN nu? die heeft de laatste tijd nogal eens kuren.
Lijkt me niet, die gaat er over ruim een jaar uit.
pi_158956631
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 13:35 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Lijkt me niet, die gaat er over ruim een jaar uit.
Hmm ja dat is waar. Dan is het afwachten.
--
  zaterdag 9 januari 2016 @ 14:17:47 #26
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_158957619
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 12:54 schreef nattermann het volgende:

[..]

Jezus wat een lelijke livery :D
o|O
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 9 januari 2016 @ 14:20:47 #27
357211 mar456
Is fan van Chloë Grace Moretz
pi_158957713
Iemand91, Wat een overzicht weer _O_ _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Is trouwens ook fan van Taylor Swift
  zaterdag 9 januari 2016 @ 14:39:27 #28
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_158958242
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 12:54 schreef nattermann het volgende:

[..]

Jezus wat een lelijke livery :D
Oude livery. De huidige 2016-livery is zelfs nog lelijker (check de 6 in 2016) ;)

pi_158960561
Aww, who's a little plane O+



  zaterdag 9 januari 2016 @ 16:26:10 #30
348984 wiijntje
in vino veritas
pi_158960628
Incident: KLM B772 near Marseille on Jan 8th 2016, weather radar problem

A KLM Boeing 777-200, registration PH-BQH performing flight KL-591 from Amsterdam (Netherlands) to Johannesburg (South Africa), was enroute at FL330 about 35nm north of Marseille (France) when the crew decided to return to Amsterdam due to the failure of the weather radar. The aircraft landed safely back in Amsterdam about 95 minutes later.

A replacement BOieng 777-200 registration PH-BQD departed about 2.5 hours later and reached Johannesburg with a delay of 7 hours.

The airline confirmed the aircraft returned to Amsterdam due to the failure of the weather radar.

http://www.flightradar24.com/data/flights/kl591/#87ada37
pi_158961503
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2016 14:39 schreef OEM het volgende:

[..]

Oude livery. De huidige 2016-livery is zelfs nog lelijker (check de 6 in 2016) ;)

[ [url=http://cdn-www.airliners.net/aviatio(...)60167.jpg]afbeelding[/url] ]
Ik vind die livery juist tof!
pi_159001851
Gebeurde de laatste tijd wel vaker maar morgen weer; een Delta Boeing 747-400 op Schiphol:

DL134 uit Detroit landt om 08:18 uur. Vertrekt weer als DL135 naar Detroit om 10:40 uur.
De vluchten worden uitgevoerd door N666US:

pi_159008211
F-GITJ hier gistermiddag vertrekkend vanuit Parijs en hiermee de allerlaatste keer dat een Air France 747 vanuit Parijs vertrok. Daaronder vliegend boven Engeland op weg naar Mexico.




Momenteel is vlucht 439 van Air France onderweg vanaf Mexico-Stad terug naar Parijs als vlucht 439.
Verwachte aankomst in Parijs is 13:54 uur.
Hierna is het na ruim 45 jaar het tijdperk van Air France 747's voorgoed voorbij.

Hier vertrek van F-GITJ vanuit Mexico:







Air France was de 6e maatschappij die de 747 bestelde toen het op 16 september 1966 een order plaatste voor 4 747-100 toestellen met Pratt & Whitney JT9D motoren.
Hun eerste toestel (F-BPVA) werd op 20 maart 1970 geleverd en ze waren hiermee de derde maatschappij die het toestel ontving na Pan Am en TWA (beiden in december 1969)
Het toestel landde op 9 april op Aéroport de Paris-Orly en na de nodige installatie van o.a. het interieur volgde op 3 juni 1970 de eerste commerciële vlucht vanuit Parijs naar New York.

In de loop der jaren volgden er nog flinke orders voor de 747; tussen juni 1969 en april 2001 plaatste Air France 30 orders voor nog eens 49 toestellen bestaande uit 12 747-100's, 23 -200's en 14 -400's.
Na fusies en lease meegerekend heeft de maatschappij 73 747's gevlogen/in bezit gehad van bijna elke variant en uitvoering. Het werd het vlaggenschip van de longhaul-vloot.

Zo werd in begin jaren '90 de Franse maatschappij UTA (Union de Transports Aériens) opgenomen door Air France en hiermee werden onder andere ook twee 747-200's overgenomen.
Deze twee toestellen waren eind jaren '80 omgebouwd en kregen onder andere een langer bovendek.
Dit stond bekend als de stretched upper deck (SUD); een conversie die alleen door UTA, KLM en Japan Airlines werden gedaan; 2 voor Japan Airlines en de 10 jongste -200's van KLM.
(Deze werden aangedreven door General Electric motoren i.p.v. de Pratt & Whitney op de oudste 7 -200's).
De 747 in Aviodrome en 2 opgeslagen KLM toestellen in Mojave zijn de enig overgebleven SUD-toestellen.



Op 11 maart 1988 plaatst Air France een order voor nog een 747-200 Combi-toestel, de laatste order voor de 747-200M.
In oktober 2002 nam Air France hun eerste 747-400ERF in dienst; ze waren hiermee de eerste die dit type in gebruik namen:



Op dit moment heeft Air France nog 3 747's in gebruik. F-GITJ voert deze laatste vluchten uit naar Mexico.
Vanaf vandaag worden de vluchten viermaal per week uitgevoerd door de 777-300ER en driemaal de Airbus A380. Vanaf eind maart wordt deze route dagelijks door de A380 gevlogen gedurende het zomerseizoen.

Komende donderdag zal Air France nog tweemaal de 747 de lucht in sturen voor een speciale afscheidsvlucht boven Frankrijk met callsign AF744 en AF747
Om 09:00 en 11:30 uur zal de 747 vanuit Parijs vertrekken met business class lunch en champagne voor iedereen en een inflight commentaar van de vlucht en bekende plekken van Frankrijk en de Franse geschiedenis.
Kosten bedragen ¤220 per persoon voor de gehele cabine.
Na aankomst in Parijs worden de passagiers uitgenodigd om de onderhoudshangars van Air France te bekijken en nog een drankje te nemen bij het toestel.

Op 16 en 17 januari organiseert Air France samen met Musée de l'Air et de l'Espace bij Bourget nog twee gratis events voor een laatste bezoek aan de 747's en worden begeleid door Air France onderhoudspersoneel voor de buitenkant, cabinepersoneel voor de cabine en een piloot in de cockpit.
Mogelijk wordt de daar tentoongestelde 747-100 van Air France ook bij betrokken?

Air France heeft een afspeellijst op Youtube gezet over de 747:

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden; hier een aantal foto's van de 747's van Air France:

Een van hun eerste 747-100's in juni 1970; de maand van hun eerste vluchten voor Air France:









[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 11-01-2016 14:53:04 ]
pi_159013944
Net een half uurtje geleden geland:


















[ Bericht 3% gewijzigd door Iemand91 op 11-01-2016 22:06:14 ]
pi_159038862


Vanmorgen is om 10:11 uur lokale tijd de laatste lijnvlucht van een Virgin Atlantic Boeing 747 op London Heathrow geland.
Vlucht VS6 - uitgevoerd door G-VBIG "Tinker Belle" kwam exact een uur later binnen na haar zusterschip G-VROC
"Mustang Sally" die vlucht VS10 vanuit New York uitvoerde.

Dit betekent na net geen 25 jaar het einde voor de Virgin Atlantic 747 op Heathrow.
In januari 1991 kreeg de maatschappij toestemming om vanaf Heathrow te opereren; in juli dat jaar beginnen ze vanaf Heathrow met vluchten naar Los Angeles, New York JFK en Tokio.



Virgin Atlantic bezat op dat moment een vloot van 8 Boeing 747's; 7 747-200's en een 747-100.

Momenteel heeft de maatschappij 10 747-400's in de vloot. De genoemde twee toestellen waren samen met een derde (G-VHOT) gestationeerd op Heathrow. Verder opereert de maatschappij ook nog 747's vanaf Gatwick en Manchester met een minder premium-heavy configuratie.
Voor zover ik weet wordt G-VBIG omgebouwd naar deze configuratie en zal worden ingezet vanaf Gatwick.
Helaas lijkt het voor G-VHOT en G-VROC hiermee wel voorbij te zijn, in ieder geval bij Virgin Atlantic.
Die laatste is nog geen 13 jaar oud.

Deze vluchten worden overgenomen door de A330-200, A340-600 en de 787-9.

(oude foto ter illustratie :9 )


[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 12-01-2016 13:24:13 ]
pi_159038893
Trieste dagen voor de 747, toch een waar icoon!
Jack does it in real time...
pi_159039011
Spijtig. Heb alle Virgin 747's gelukkig wel mogen spotten :)
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_159047753
Als het zo doorgaat is KLM over enkele jaren een van de laatsten die met 747's opereert.
--
  dinsdag 12 januari 2016 @ 19:15:18 #39
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159048133
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:01 schreef inkjet het volgende:
Als het zo doorgaat is KLM over enkele jaren een van de laatsten die met 747's opereert.
Zegt veel over de KLM.
pi_159048176
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:15 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Zegt veel over de KLM.
Nounou, ze hebben wel Driemliners gekocht hoor!
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_159048183
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:01 schreef inkjet het volgende:
Als het zo doorgaat is KLM over enkele jaren een van de laatsten die met 747's opereert.
Net als de pax MD-11 ;)
  dinsdag 12 januari 2016 @ 19:19:32 #42
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159048270
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:16 schreef Blistering het volgende:

[..]

Nounou, ze hebben wel Driemliners gekocht hoor!
Geleased :P
pi_159048407
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:01 schreef inkjet het volgende:
Als het zo doorgaat is KLM over enkele jaren een van de laatsten die met 747's opereert.
Ik gok dat BA of Lufthansa de laatste originele operators zal zijn met de 747.
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:19 schreef Sunri5e het volgende:
Geleased :P
Niet allemaal. ;)
pi_159049072
quote:
Zegt veel over de KLM.
Ik weet niet zo direct wat. Hooguit dat ze de tering naar de nering zetten. De olieprijs is laag, dat scheelt. Anders waren wellicht al meer 74's vertrokken en minder Airbussen.
--
  dinsdag 12 januari 2016 @ 20:35:31 #45
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159050893
Denk dat ze bij KLM ook nog met wat sentiment zitten, want ook met een lage oliekoers is het duur om niet gevulde 747's rond te laten vliegen. Blijkbaar heeft KLM dus nog routes genoeg om 747's te vullen.

Ze maken er wel een sport van om zo lang mogelijk met een vliegtuig rond te vliegen. De PH-BUH (747-200) hebben ze bijna 31 jaar in de lucht weten te houden (laatste 3 jaar met een Martinair Cargo livery). Terwijl er tegenwoordig juist meer ingezet wordt op een jonge geleasde toestellen.
So we just called him Fred
pi_159052568
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:42 schreef inkjet het volgende:
Ik weet niet zo direct wat. Hooguit dat ze de tering naar de nering zetten. De olieprijs is laag, dat scheelt. Anders waren wellicht al meer 74's vertrokken en minder Airbussen.
De uitfasering is inderdaad vooruitgeschoven; volgens oorspronkelijke plannen zouden er op dit moment al minstens 3 747's uitgefaseerd zijn geweest.
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:35 schreef FredvZ het volgende:
Denk dat ze bij KLM ook nog met wat sentiment zitten, want ook met een lage oliekoers is het duur om niet gevulde 747's rond te laten vliegen. Blijkbaar heeft KLM dus nog routes genoeg om 747's te vullen.
De toestellen die in eigendom zijn, zijn afgeschreven en die geleased zijn hebben lage leasekosten.
Daarnaast scheelt de lage olieprijs enorm; er zijn meerdere maatschappijen die nog met toestellen rondvliegen die eigenlijk ook al uitgefaseerd zouden moeten zijn (bijv. zowel Emirates als Etihad vliegen nog met de A340-500 rond) en Singapore wil weer met de ultra-long-haul vluchten naar Los Angeles en New York beginnen.

Zo lang passagiers nog voorin zitten en vracht achterin, dan vliegen die 747 momenteel nog prima bij KLM.
Pas als ze bij grote checks aankomen krijg je een probleem; want die zijn peperduur en dan is het niet meer financieel aantrekkelijk om het toestel te behouden.

Je moet ook niet vergeten dat nieuwe toestellen ook torenhoge lease-kosten/aanschafprijzen/afschrijving hebben.
quote:
Ze maken er wel een sport van om zo lang mogelijk met een vliegtuig rond te vliegen. De PH-BUH (747-200) hebben ze bijna 31 jaar in de lucht weten te houden (laatste 3 jaar met een Martinair Cargo livery). Terwijl er tegenwoordig juist meer ingezet wordt op een jonge geleasde toestellen.
Ruim 31 jaar. ;)

Maar PH-BUH was ook een bijzonder toestel. Heeft zowel de stretched upper deck (SUD) conversie als freighter-conversie ondergaan (samen met PH-BUI de enige 747's die dit ondergingen) en deze twee zijn ook uitzonderlijk lang door wezen ploeteren t.o.v. andere toestellen.
Die twee hadden ten tijde van hun laatste opslag de meest aantal vlieguren ooit van een vliegtuig.
Een record dat enkele huidige 747's van KLM alweer verbroken hebben.
En die records zullen waarschijnlijk blijven staan.
Geen enkel nieuw gebouwd toestel zal meer zoveel uren maken en zo oud worden.
Geen enkele 777/787/A350/A380 zal dit soort cijfers meer halen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 12-01-2016 21:31:21 ]
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 21:19:29 #47
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159052726
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 21:15 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

De uitfasering is inderdaad vooruitgeschoven; volgens oorspronkelijke plannen zouden er op dit moment al minstens 3 747's uitgefaseerd zijn geweest.

[..]

De toestellen die in eigendom zijn, zijn afgeschreven en die geleased zijn hebben lage leasekosten.
Daarnaast scheelt de lage olieprijs enorm; er zijn meerdere maatschappijen die nog met toestellen rondvliegen die eigenlijk ook al uitgefaseerd zouden moeten zijn (bijv. zowel Emirates als Etihad vliegen nog met de A340-500 rond) en Singapore wil weer met de ultra-long-haul vluchten naar Los Angeles en New York beginnen.

Zo lang passagiers nog voorin zitten en vracht achterin, dan vliegen die 747 momenteel nog prima bij KLM.
Je moet niet vergeten dat nieuwe toestellen ook torenhoge lease-kosten/aanschafprijzen/afschrijving hebben.

[..]

Ruim 31 jaar. ;)

Maar PH-BUH was ook een bijzonder toestel. Hebben zowel de stretched upper deck (SUD) conversie als freighter-conversie ondergaan (samen met PH-BUI de enige 747's die dit ondergingen) en deze twee zijn ook uitzonderlijk lang door wezen ploeteren t.o.v. andere toestellen.
Die twee hadden ten tijde van hun laatste opslag de meest aantal vlieguren ooit van een vliegtuig.
Een record dat enkele huidige 747's van KLM alweer verbroken hebben.
En die records zullen waarschijnlijk blijven staan. Geen enkel toestel zal meer zoveel uren maken en zo oud worden.
Geen enkele 777/787/A350/A380 zal dit soort cijfers meer halen.
Leuke feitjes ^O^
Heeft KLM geen 777's in bezit? Waarom zouden die niet zoveel uren kunnen draaien?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159053910
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 21:19 schreef derLudolf het volgende:
Leuke feitjes ^O^
Heeft KLM geen 777's in bezit?
Jazeker. Sterker nog; volgende maand komt de 26e 777 naar Amsterdam.
quote:
Waarom zouden die niet zoveel uren kunnen draaien?
De limits of validity (LOV) van de 777 ligt met 160.000 vlieguren 5.000 vlieguren lager dan de 747-400.
Op zich geen groot probleem, want nog geen enkel toestel heeft dit naar mijn weten gehaald.
(Correct me if I'm wrong). Maar het aantal cycles is wel bijna verdubbelt van 35.000 naar 60.000.

LOV is de limiet van het aantal vlieguren/cycles dat een toestel kan hebben dat is geconcludeerd na onderzoek/tests en onderhoudservaringen. Feitelijk is dat het moment waar een toestel gewoon echt op is.
Het kan nog langer door, maar dan heb je steeds meer onderhoud nodig en wat steeds meer kost.

Het toestel kan het dus wel hebben. Maar het is de vraag of de airlines dat willen.
Afgelopen jaar zijn er vrij veel 777's uitgefaseerd (hoewel een groot aantal wel terug zullen keren want een groot deel was van Transaero) en vooral de 777-200 en 777-300's zullen de komende tijd uitgefaseerd worden. (onder andere bij Emirates dit jaar 9 777's uit). De ER-versies zullen daarna komen.

Want de 777-200ER wordt steeds minder aantrekkelijk (een A330-300 kan tegenwoordig veel van wat een 777-200ER kan) en je hebt de A330neo's die er aankomen evenals de 787's en A350's en straks de 777X.

Want hoewel de olieprijs momenteel laag is zal deze onherroepelijk een keer weer stijgen.
En minimale verbeteringen in efficiënte zal steeds sneller vlootvernieuwing betekenen.
Olieprijzen ten tijde van de gloriedagen van de 747 waren een fractie van wat het tegenwoordig is waardoor het toen brandstofverbruik minder belangrijk was. (laat ik uiteraard de oliecrisis hier buiten)
pi_159054335
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 19:23 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik gok dat BA of Lufthansa de laatste originele operators zal zijn met de 747.
Ik dacht dat BA ook al plannen had liggen voor 747 uitfasering? ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_159054604
Hmm misschien toch niet nee. http://airwaysnews.com/bl(...)its-boeing-747-400s/

Wel een artikel uit 2013 dat was pessimistischer klinkt maar dat lijkt sowieso meer speculatie.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 22:24:27 #51
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159055488
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 21:47 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Jazeker. Sterker nog; volgende maand komt de 26e 777 naar Amsterdam.

[..]

De limits of validity (LOV) van de 777 ligt met 160.000 vlieguren 5.000 vlieguren lager dan de 747-400.
Op zich geen groot probleem, want nog geen enkel toestel heeft dit naar mijn weten gehaald.
(Correct me if I'm wrong). Maar het aantal cycles is wel bijna verdubbelt van 35.000 naar 60.000.

LOV is de limiet van het aantal vlieguren/cycles dat een toestel kan hebben dat is geconcludeerd na onderzoek/tests en onderhoudservaringen. Feitelijk is dat het moment waar een toestel gewoon echt op is.
Het kan nog langer door, maar dan heb je steeds meer onderhoud nodig en wat steeds meer kost.

Het toestel kan het dus wel hebben. Maar het is de vraag of de airlines dat willen.
Afgelopen jaar zijn er vrij veel 777's uitgefaseerd (hoewel een groot aantal wel terug zullen keren want een groot deel was van Transaero) en vooral de 777-200 en 777-300's zullen de komende tijd uitgefaseerd worden. (onder andere bij Emirates dit jaar 9 777's uit). De ER-versies zullen daarna komen.

Want de 777-200ER wordt steeds minder aantrekkelijk (een A330-300 kan tegenwoordig veel van wat een 777-200ER kan) en je hebt de A330neo's die er aankomen evenals de 787's en A350's en straks de 777X.

Want hoewel de olieprijs momenteel laag is zal deze onherroepelijk een keer weer stijgen.
En minimale verbeteringen in efficiënte zal steeds sneller vlootvernieuwing betekenen.
Olieprijzen ten tijde van de gloriedagen van de 747 waren een fractie van wat het tegenwoordig is waardoor het toen brandstofverbruik minder belangrijk was. (laat ik uiteraard de oliecrisis hier buiten)
De olieprijs gaat de aankomende jaren eerder verder dalen dan stijgen...
pi_159055602
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:24 schreef Sunri5e het volgende:
De olieprijs gaat de aankomende jaren eerder verder dalen dan stijgen...
Dit zal inderdaad nog een tijd lang aanhouden. (en wat de gewone man in de olie-exporterende landen nu dus ook gaan merken) Maar uiteindelijk zal het onherroepelijk stijgen.
En vlootkeuze doe je niet voor de korte termijn.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 22:40:02 #53
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159056022
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:27 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Dit zal inderdaad nog een tijd lang aanhouden. (en wat de gewone man in de olie-exporterende landen nu dus ook gaan merken) Maar uiteindelijk zal het onherroepelijk stijgen.
En vlootkeuze doe je niet voor de korte termijn.
Ik zie geen enkele aanwijzing dat het ooit gaat stijgen. Zelfde verhaal met hypotheekrente. Iedereen zegt dat we veel te laag staan en gaan stijgen. Kijk naar de rest van Europa en je ziet dat onze rente de hoogste is van allemaal. Nee ik zie de olieprijs alleen maar verder dalen.
pi_159056495
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:40 schreef Sunri5e het volgende:
Ik zie geen enkele aanwijzing dat het ooit gaat stijgen. Zelfde verhaal met hypotheekrente. Iedereen zegt dat we veel te laag staan en gaan stijgen. Kijk naar de rest van Europa en je ziet dat onze rente de hoogste is van allemaal. Nee ik zie de olieprijs alleen maar verder dalen.
Olievoorraden zullen een keer opraken. Huidige velden raken op, nieuwe zijn moeilijker te winnen.
Saoedi-Arabië is nu flink aan het oppompen om de concurrentie tegen te gaan en begint nu in problemen te komen (obligaties worden uitgegeven, overheidstekort).
Om hun begroting sluitend te houden zo de prijs per vat 3x zo hoog moeten zijn dan die nu is.

Er wordt meer geproduceerd dan men kwijt kan wat de prijs drukt. Het is nu gewoon een uitputtingsstrijd wie dit het langst kan volhouden.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 22:56:45 #55
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159056615
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:27 schreef Iemand91 het volgende:
En vlootkeuze doe je niet voor de korte termijn.
Mwah, KLM heeft er een handje van om heel kort met een subvloot te doen. A310, 767, A330, allemaal 12 jaar. Neem aan dat ze over 12 jaar de 787 er ook weer uitknikkeren voor de A330neo ofzo.
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 23:14:01 #56
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159057146
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:56 schreef OEM het volgende:

[..]

Mwah, KLM heeft er een handje van om heel kort met een subvloot te doen. A310, 767, A330, allemaal 12 jaar. Neem aan dat ze over 12 jaar de 787 er ook weer uitknikkeren voor de A330neo ofzo.
Ik hoop het. Airbus _O_
Waarom is de a330neo beter als a350 of de 787 volgens jou?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 12 januari 2016 @ 23:23:09 #57
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159057458
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 23:14 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik hoop het. Airbus _O_
Waarom is de a330neo beter als a350 of de 787 volgens jou?
Niet volgens mij hoor. Maar het zal tzt de next best thing zijn die op de markt is, vandaar dat ik die noem,

En natuurlijk ook weer geintroduceerd met fancy-pancy-welkomstvluchten terwijl de rest van de wereld er al jaren mee rondvliegt :')
pi_159057691
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 23:23 schreef OEM het volgende:

[..]

Niet volgens mij hoor. Maar het zal tzt de next best thing zijn die op de markt is, vandaar dat ik die noem,

En natuurlijk ook weer geintroduceerd met fancy-pancy-welkomstvluchten terwijl de rest van de wereld er al jaren mee rondvliegt :')
Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het leuk vinden én het levert nog wat PR op, dus ik vind die welkomstvlichten helemaal niet zo ' :') '.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 23:41:16 #59
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159058092
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 23:29 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het leuk vinden én het levert nog wat PR op, dus ik vind die welkomstvlichten helemaal niet zo ' :') '.
Oh, maar ik vind het ook leuk voor de liefhebbers hoor, maar ik vind het qua PR wel een hoog you're-late-at-the-party-gehalte hebben (maar goed, wie ben ik :P)
pi_159058253
PR is tenminste een onderdeel waar KLM boven het gemiddelde uitstijgt.
  woensdag 13 januari 2016 @ 00:00:03 #61
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159058629
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 23:45 schreef Iemand91 het volgende:
PR is tenminste een onderdeel waar KLM boven het gemiddelde uitstijgt.
Kunnen ze nog altijd een PR-bureau beginnen als de ME3 alles overgenomen heeft 8-)
  woensdag 13 januari 2016 @ 08:28:34 #62
360332 Fiorano
Drive tot the Maxx
pi_159061880
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:53 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Olievoorraden zullen een keer opraken. Huidige velden raken op, nieuwe zijn moeilijker te winnen.
Saoedi-Arabië is nu flink aan het oppompen om de concurrentie tegen te gaan en begint nu in problemen te komen (obligaties worden uitgegeven, overheidstekort).
Om hun begroting sluitend te houden zo de prijs per vat 3x zo hoog moeten zijn dan die nu is.

Er wordt meer geproduceerd dan men kwijt kan wat de prijs drukt. Het is nu gewoon een uitputtingsstrijd wie dit het langst kan volhouden.
Las gisteren nog een stukje dat de verwachting is dat olie naar $20 of zelfs $10 gaat...
Regel 1: De Scheidsrechter heeft altijd gelijk
Regel 2: Als de Scheidsrechter geen gelijk heeft, treedt onmiddellijk regel 1 in werking
pi_159062999
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:40 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Ik zie geen enkele aanwijzing dat het ooit gaat stijgen. Zelfde verhaal met hypotheekrente. Iedereen zegt dat we veel te laag staan en gaan stijgen. Kijk naar de rest van Europa en je ziet dat onze rente de hoogste is van allemaal.
Helemaal off-topic, maar: vergelijk dan wel de rente die in Nederland overblijft na de HRA met de rest van Europa (waar de HRA bijna nergens nog bestaat): https://nl.wikipedia.org/(...)gen_in_andere_landen
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_159069305
flightradar24 twitterde op woensdag 13-01-2016 om 14:40:55 First aircraft picked up by our receiver in Antarctica https://t.co/oPbNXBH4CvFlight is expected to land 14:05 UTC https://t.co/ki4nZJ5M3x reageer retweet
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_159070112
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 14:44 schreef biertapper het volgende:
flightradar24 twitterde op woensdag 13-01-2016 om 14:40:55 First aircraft picked up by our receiver in Antarctica https://t.co/oPbNXBH4CvFlight is expected to land 14:05 UTC https://t.co/ki4nZJ5M3x reageer retweet
Leuk!
Het is een 737-700BBJ en hij gaat hierheen: https://goo.gl/maps/cmRDAgKXwCU2 Kan op google maps de airstrip niet zien maar ik denk niet dat ze de 737 op het ijs neerzetten.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_159070250
quote:
De uitfasering is inderdaad vooruitgeschoven; volgens oorspronkelijke plannen zouden er op dit moment al minstens 3 747's uitgefaseerd zijn geweest.
KLM zal voortdurend alle parameters in de gaten houden en zeer regelmatig de planning bijstellen. Als er een 74 op D-check moet zal dat de beslissing om uit te faseren vast beinvloeden en zo zijn er veel meer variabelen waarvan wij het bestaan soms niet eens weten.
--
pi_159070293
Of misschien toch...
flightradar24 twitterde op woensdag 13-01-2016 om 15:15:52 Touchdown on the ice runway at Troll Research Station! https://t.co/1fYPTGYAiZ https://t.co/vY2mCSExmu reageer retweet
En de locatie gevonden, inderdaad midden op het ijs: https://goo.gl/maps/8VR4vTWH3r22
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_159070434
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:17 schreef inkjet het volgende:

[..]

KLM zal voortdurend alle parameters in de gaten houden en zeer regelmatig de planning bijstellen. Als er een 74 op D-check moet zal dat de beslissing om uit te faseren vast beinvloeden en zo zijn er veel meer variabelen waarvan wij het bestaan soms niet eens weten.
Kwa aantal gevlogen uren gaan ze wel ongeveer richting het einde.
pi_159071239
Overigens staan alle 22 74's nog als in de vloot zoals die in de Holland Herald van Januari staat. De aantallen 787's en E190's kloppen ook, dus het is niet alsof ze ver achter lopen. Alleen de KZN/O stonden nog meegeteld. Niet vreemd want ik las het blad al op de 30e. De BFO zou over enkele dagen gaan, maar goed dat werd ook opgegeven voor de eerder genoemde Fokkers.
--
pi_159071544
Ik hoor net dat KLM-C twee opties op E175's opgenomen heeft. Het worden er dus 17 in plaats van 15.
--
pi_159071560
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:16 schreef inkjet het volgende:
Ik hoor net dat KLM-C twee opties op E175's opgenomen heeft. Het worden er dus 17 in plaats van 15.
Meer vliegtuigen is altijd mooi nieuws:)
pi_159072530
quote:
Meer vliegtuigen is altijd mooi nieuws:)
Zeker, ik hoop dat KLM-C zo succesvol is dat ze alle opties gaan opnemen
--
pi_159093475
De eerste afscheidsvlucht van de Air France Boeing 747 is onderweg:
http://www.flightradar24.com/AFR744/8883cbc

Vlucht AF744 wordt uitgevoerd door F-GITJ: het toestel wat afgelopen maandag de allerlaatste commerciële vlucht uitvoerde voor Air France.
Op dit moment ondergaat haar zusterschip F-GITE de laatste checks voor de laatste afscheidsvlucht; AF747:

EDIT: nu te volgen: http://www.flightradar24.com/888669a












[ Bericht 4% gewijzigd door Iemand91 op 14-01-2016 13:00:10 ]
pi_159096754
Zonde -O-

Ze hebben haar wel gewassen :+
pi_159101569
Kan het zijn dat de PH-BFC onderweg is naar een c-check? Onderweg als KL9865 boven Turkmenistan.
--
  donderdag 14 januari 2016 @ 17:08:45 #76
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159101683
quote:
VLM Airlines bevestigt opening basis in Friedrichshafen

ANTWERPEN - VLM Airlines heeft donderdag bevestigd een nieuwe basis te openen in het zuiden van Duitsland. Met ingang van 15 februari stationeert de Belgische regionale maatschappij drie Fokker 50’s in Friedrichshafen. Het nieuws over de binnenlandse routes in Duitsland kwam eind december al naar buiten. Volgens VLM wordt er twee keer per dag gevlogen naar Düsseldorf, Hamburg en Berlijn.

Het vluchtschema is afgestemd op de zakelijke reiziger, aldus VLM. Op zondagavond is er een extra vlucht van Friedrichshafen naar Berlijn en Hamburg. Daarmee hoopt het bedrijf juist tegemoet te komen aan passagiers die een citytrip willen maken.

VLM hoopt dat de aanwezigheid van de drie Fokker 50's op Bodensee Airport bij Friedrichshafen ook leidt tot een beter aanbod op de charter- en ACMI-markt. "Door de locatie dicht aan de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse grens kunnen we onze toestellen makkelijker positioneren", aldus VLM in een toelichting op de opening van de nieuwe basis.

Düsseldorf en Berlijn zijn nieuw in het netwerk van VLM. Hamburg is al opgenomen in de dienstregeling: VLM vliegt van zowel Rotterdam als Antwerpen naar de Duitse havenstad.

VLM laat weten haar routes 'continu te evalueren' en nieuwe mogelijkheden te bekijken. Dat ook routes buiten België succesvol kunnen zijn, bewijst volgens het bedrijf de verbinding die de maatschappij heeft gelegd tussen het Ierse Waterford en Birmingham en Londen Luton in Engeland.
Kan me niet voorstellen dat het wat wordt. Ik heb een aantal keren de route Friedrichshafen - Dusseldorf gevlogen met InterSky. Op dagen dat er in Friedrichshafen een grote beurs aan de gang was. Maar toen waren keer op keer de Dash 8-300Q vliegtuigen niet meer dan 5 procent bezet. Sterker nog, ik heb een keer gevlogen dat er evenveel bemanning aan boord was als passagiers (3 om 3). Ik kan me niet voorstellen dat VLM deze route rendabel kan maken.
pi_159111138
En het afscheidsfeest.

Beide vluchten worden binnengehaald met een saluut van de brandweer:




Daarna werden ze naar de onderhoudshangar gereden:





De crew van de afscheidsvluchten:




En hierboven is Jacqueline Pajot. Zij was in op 30 september 1968 aanwezig bij de roll-out van de allereerste Boeing 747 in de rol van stewardess voor Air France. (3e van rechts hieronder)



En daar sloeg zij samen met de 25 andere stewardessen (van elke maatschappij die de 747 had besteld 1, waaronder KLM) dan ook de fles champagne stuk op de romp van het toestel:



Haar gehele carrière heeft zij als crew aan boord van de 747 gewerkt.
En nu, bijna 48 jaar later, slaat zij nog een laatste keer een fles stuk op de 747:



Sorry voor de vele foto's, ik probeer er namelijk een verhaallijn in te krijgen en het ligt mij best wel aan het hart. ;(

[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 14-01-2016 23:46:52 ]
  donderdag 14 januari 2016 @ 23:22:23 #78
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_159113187
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 22:30 schreef Iemand91 het volgende:
Sorry voor de vele foto's, ik probeer er namelijk een verhaallijn in te krijgen en het ligt mij best wel aan het hart. :$

Sorry? Meer meer meer! Hoe meer foto's van de 747, hoe beter _O_

Bovendien zegt een foto meer dan 1000 woorden :)
Tics van je petten.
  vrijdag 15 januari 2016 @ 11:20:50 #79
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159119799
quote:
Petitie KLM-personeel tegen tweede A380 Emirates

SCHIPHOL - KLM-personeel komt in opstand tegen de beslissing van het kabinet om een tweede dagelijkse Airbus A380 van Emirates toe te staan. Door middel van een online petitie roepen zij collega's op te tekenen en daarmee het kabinet te dwingen dit besluit terug te draaien. Dat meldt RTV NH. Inmiddels hebben ruim duizend mensen de petitite ondertekend.

Emirates gaat vanaf maandag 1 februari twee keer per dag met de Airbus A380, het grootste passagierstoestel ter wereld, tussen Dubai en Schiphol vliegen. Nu vindt één keer per dag een A380-vlucht plaats. Emirates wisselt de Boeing 777-300ER die nu nog op de avondvlucht wordt ingezet in voor de A380 met ruim vijfhonderd stoelen.

Veel critici, waaronder de Nederlandse pilotenvakbond VNV, zijn fel tegen deze uitbreiding. Zij menen dat Emirates en andere Golfcarriers tientallen miljarden aan staatssteun krijgen en daarmee oneerlijke concurrentie veroorzaken.

Een deel van het KLM-personeel is het nu zat en vraagt collega's om een online petitie te tekenen. De initiatiefnemers zeggen dat de uitbreiding van de capaciteit ten koste gaat van banen op Schiphol en bij KLM. Met meer dan 1000 vliegtuigstoelen per dag, verdeeld over twee A380's, vrezen ze dat Emirates Schiphol komt "leegzuigen".

"Overal waar Emirates de capaciteit uitbreidt, zie je dat dit ten koste gaat van de lokale markt: Volgens Lufthansa is sinds 1995 één derde van het marktaandeel tussen Frankfurt en het Verre Oosten aangetast. Recent stopte Austrian Airlines met de route Wenen-Dubai, Delta Air Lines stopt met vliegen tussen Atlanta en Dubai", melden de initiatiefnemers.
:')
pi_159119893
Huilies :')
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  vrijdag 15 januari 2016 @ 11:34:55 #81
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_159120130
Nou ja, ik heb ook liever geen 2e 380. Maar dat is meer omdat het gewoon een spuuglelijk gedrocht is ;)
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
pi_159120616
Is er ook ergens een petitie waar we kunnen tekenen dat Emirates en andere met zoveel kisten als ze willen welkom zijn, vooral als de klm er nog meer door gaat janken? :p
pi_159121254
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:59 schreef tripel7 het volgende:
Is er ook ergens een petitie waar we kunnen tekenen dat Emirates en andere met zoveel kisten als ze willen welkom zijn, vooral als de klm er nog meer door gaat janken? :p
Achja, dit soort petities worden vaak aangemaakt door lager personeel of hun vakbonden. Mensen die vrezen voor hun werk, hypotheek, etc. Dan is dat 'gejank' opzich nog wel voor te stellen toch?


Niet dat zo een petitie ook maar enige zoden aan de dijk zal zetten overigens :')
pi_159121729
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:59 schreef tripel7 het volgende:
Is er ook ergens een petitie waar we kunnen tekenen dat Emirates en andere met zoveel kisten als ze willen welkom zijn, vooral als de klm er nog meer door gaat janken? :p
Nou liever niet. Er zijn niet voor niets internationale verdragen voor gemaakt.

Maar dit alles schreeuwt wel eens om een groots, internationaal onderzoek dat het hele probleem van alle kanten onderzoekt en belicht. Dat modder smijten naar beide kanten schiet niemand wat mee op.
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 12:32 schreef NewHorizon het volgende:
Achja, dit soort petities worden vaak aangemaakt door lager personeel of hun vakbonden. Mensen die vrezen voor hun werk, hypotheek, etc. Dan is dat 'gejank' opzich nog wel voor te stellen toch?
En dit.

Je kunt het wel janken noemen maar hetzelfde kan gelden voor jouw baan/sector en dan ben jij ook niet blij.
En er zullen genoeg mensen tussen zitten die wel degelijk vrezen voor hun baan.

Ik ga dan een beetje offtopic maar dit zullen we in de toekomst in elke sector zien dat steeds meer mensen niet meer nodig zijn in het arbeidsproces.

Nou zal die 157 stoelen extra per dag elke kant op nou ook niet direct zoveel banen kosten.

[ Bericht 20% gewijzigd door Iemand91 op 15-01-2016 13:01:47 ]
pi_159121763
Kunnen ze lekker aan de bak bij Emirates, en uiteraard dan zonder behoud van senioriteit zoals destijds met het Martinair personeel gebeurt is. ;)
pi_159121798
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 12:56 schreef tripel7 het volgende:
Kunnen ze lekker aan de bak bij Emirates, en uiteraard dan zonder behoud van senioriteit zoals destijds met het Martinair personeel gebeurt is. ;)
Daar is wel genoeg werk, gezien de uitstroom van ervaren personeel op het moment ;)
  vrijdag 15 januari 2016 @ 19:23:14 #87
6941 APK
Factual, I think.
pi_159129730
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 12:58 schreef NewHorizon het volgende:

Daar is wel genoeg werk, gezien de uitstroom van ervaren personeel op het moment ;)
Vanwaar eigenlijk die uitstroom?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_159129996
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 19:23 schreef APK het volgende:

[..]

Vanwaar eigenlijk die uitstroom?
Voorwaarden zijn elders beter. Niet zozeer qua salaris (door het belastingvrije klimaat is dat goed te doen daar), maar vooral vanwege de werkschema's en de algehele werkgever/werknemer-relatie.
  vrijdag 15 januari 2016 @ 20:01:25 #89
6941 APK
Factual, I think.
pi_159130696
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 19:35 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Voorwaarden zijn elders beter. Niet zozeer qua salaris (door het belastingvrije klimaat is dat goed te doen daar), maar vooral vanwege de werkschema's en de algehele werkgever/werknemer-relatie.
Ah, dank voor de opheldering ~:)
Toiletten op Schiphol zijn ook beter dan die schotjes op Dubai :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  vrijdag 15 januari 2016 @ 22:54:01 #90
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159136556
Overigens kan KLM zich beter zorgen maken over de prijzen die de westerse concurenten rekenen voor een een retourtje naar Dubai. Onderstaand de prijzen voor een retourtje om een weekje naar Dubai te gaan. Ergens vind ik het ook wel bizar dat zusterbedrijf AF klanten probeert weg te lokken met een prijs die lager ligt dan een retourtje met KLM.

TUI vliegt ook naar Dubai, voor ca 260 euro p.p. voor een retour leveren ze af op DWC.
Onderstaand is van AMS naar DXB:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
UIA
¤ 232.22       (1x overstappen)
Aeroflot
¤ 283.42       (1x overstappen)
Swiss
¤ 307.10       (1x overstappen)
Lufthansa
¤ 345.03       (1x overstappen)
Turkish Airlines
¤ 356.42       (1x overstappen)
British Airways
¤ 373.16       (1x overstappen)
Air France
¤ 375.78       (1x overstappen)
KLM
¤ 423.42
¤ 394.87       (1x overstappen)
Egyptair
¤ 408.52       (1x overstappen)
Emirates
¤ 421.42
¤ 1033.80      (1x overstappen)
Pegasus
¤ 423.05       (1x overstappen)
Oman Air
¤ 460.06       (1x overstappen)
Qatar Airways
¤ 509.76       (1x overstappen)
Cathay Pacific Airways
¤ 1103.10      (1x overstappen)
TAP Portugal
¤ 1980.56      (1x overstappen)
Saudi Arabian Airlines
¤ 2609.44      (1x overstappen)
So we just called him Fred
  zaterdag 16 januari 2016 @ 04:27:07 #91
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_159142778
Tarieven van Emirates ex AMS met een doorverbinding naar SIN, KUL of BKK zijn echt niet zo geweldig bij een overstaptijd van < 3,5 uur (is nooit meer dan 1,5 uur effectief wachten). Naar DXB via Moskou voor een schijntje, je moet het maar willen. _O-

En wanneer je naar de tarieven hierboven kijkt scheelt het helemaal niets bij een directe vlucht naar DXB. Ik snap het gehuil van die KL(e)Mmers dan ook niet. KLM biedt in Duitsland, Scandinavie en UK toch ook dezelfde, onwaarschijnlijke goedkope tarieven aan met overstap op Schiphol.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_159144529
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 22:54 schreef FredvZ het volgende:
Overigens kan KLM zich beter zorgen maken over de prijzen die de westerse concurenten rekenen voor een een retourtje naar Dubai. Onderstaand de prijzen voor een retourtje om een weekje naar Dubai te gaan. Ergens vind ik het ook wel bizar dat zusterbedrijf AF klanten probeert weg te lokken met een prijs die lager ligt dan een retourtje met KLM.

TUI vliegt ook naar Dubai, voor ca 260 euro p.p. voor een retour leveren ze af op DWC.
Onderstaand is van AMS naar DXB:
[ code verwijderd ]

Dit zegt in principe helemaal niks. Ticketprijzen zijn niet zo simpel te vergelijken. Wie weet is de stoelbezetting op dat moment een stuk lager bij AF dan bij KLM, dan is het logisch dat ze zakken in prijs. :)
pi_159145015
Availability staat er niet bij nee. :P

In de jaren '80 matchte AA al elk goedkoopste tarief in de markt, al was dat natuurlijk alleen met een paar stoelen in een bepaalde bookingclass. Een O&D eruit halen op een willekeurige dag en concluderen dat een maatschappij 'duur' is dus ook niet terecht.
Jack does it in real time...
pi_159145385
Vandaag komt Etihad Airways weer met de A340-600.
Deze keer met A6-EHH; op moment van posten vliegt ze boven Roemenië.
Verwachte aankomst is om 14:04 uur. Vertrek om 21:20 uur.



EDIT: KLM's PH-BFO is een half uur geleden geland vanuit New York. Ik vraag me af of dit haar laatste vlucht was voor KLM want ze staat momenteel niet ingepland voor vandaag of morgen.
Haar uitfasering staat namelijk gepland voor maandag...



[ Bericht 6% gewijzigd door Iemand91 op 16-01-2016 12:01:18 ]
pi_159145453
De A340 is wel een van je favoriete toestellen of niet? Al eens mee gevlogen?

Ik zelf nog nooit, misschien maar eens proberen de komende tijd. :P
Jack does it in real time...
pi_159145547
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 11:48 schreef DeeBee het volgende:
De A340 is wel een van je favoriete toestellen of niet? Al eens mee gevlogen?
Vooral de -500 en -600 zijn prachtige toestellen inderdaad.
Ik noem het alleen omdat een A340 dat geen -300 is, een bijzonderheid is op Schiphol.
Voor deze reeks van vluchten van Etihad is de A340-600 slechts een paar keer op Schiphol geweest, dus ik noem het maar even voor de liefhebbers/spotters. ;)

En nee, niet mee gevlogen.
pi_159146994
quote:
EDIT: KLM's PH-BFO is een half uur geleden geland vanuit New York. Ik vraag me af of dit haar laatste vlucht was voor KLM want ze staat momenteel niet ingepland voor vandaag of morgen.
Haar uitfasering staat namelijk gepland voor maandag...

BFO is net vertrokken als KL9865. Ik ben benieuwd. De BFC is van de week naar CGN vertrokken voor een c-check, die zou in een eerdere planning worden uitgefaseerd.
--
pi_159147166
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:09 schreef inkjet het volgende:
BFO is net vertrokken als KL9865. Ik ben benieuwd. De BFC is van de week naar CGN vertrokken voor een c-check, die zou in een eerdere planning worden uitgefaseerd.
Je bedoelt CGK. ;)

Waarschijnlijk -BFO dus ook die kant op voor een grote onderhoudsbeurt. Vraag me af waarom.
Naar mijn weten stond -BFO ingepland om ook naar Spanje te gaan om daar opgeslagen te worden.
pi_159147453
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:20 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Je bedoelt CGK. ;)

Waarschijnlijk -BFO dus ook die kant op voor een grote onderhoudsbeurt. Vraag me af waarom.
Naar mijn weten stond -BFO ingepland om ook naar Spanje te gaan om daar opgeslagen te worden.
Inderdaad, CGK! Hij vliegt nu bij Leipzig, dat maakt Spanje als bestemming onwaarschijnlijk.
--
  Moderator zaterdag 16 januari 2016 @ 13:36:26 #100
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159147497
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:09 schreef inkjet het volgende:

[..]

BFO is net vertrokken als KL9865. Ik ben benieuwd. De BFC is van de week naar CGN vertrokken voor een c-check, die zou in een eerdere planning worden uitgefaseerd.
Vraagje :@
kunnen we misschien hier net als in het treinen topic de regel 'normaal praten' (geen afkortingen van stations, geen treinnummers en type trein ipv het nummer van het treinstel) invoeren? Ipv KLxxx zeggen de vlucht van x uur y van Schiphol naar Rome.
En ipv BFO schrijven B744

Ik vind het donders interessant hier en lees eigenlijk alles wel, ook al post ik niet heel veel. Maar ik denk dat het voor 'outsiders' / iemand die niet alle registraties uit zijn hoofd kent een stuk prettiger leest
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159147561
Is al bekend geworden wanneer de twee extra E175+ worden geleverd aan KLM-C? Het valt op dat de geplande uitfasering van de Fokkers voor 2016 harder gaat dan de levering van de nieuwe toestellen. Dat kan betekenen dat er in totaal 8 Fokkers zijn of worden uitgefaseerd en 6 Embraers bij zouden komen, inclusief de twee al geleverde exemplaren.
--
pi_159147595
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:34 schreef inkjet het volgende:
Inderdaad, CGK! Hij vliegt nu bij Leipzig, dat maakt Spanje als bestemming onwaarschijnlijk.
Het lijkt me dus ook een C- of D-check daar.
Maar dan de vraag; voor een nieuwe maatschappij of voor KLM?
(Ik hoop uiteraard het laatste)

EDIT: Helaas, het lijkt erop dat deze vlucht vanuit New York inderdaad de laatste vlucht was voor -BFO.
In Jakarta is er een gearchange met -BFC, daarna gaat -BFO inderdaad - helaas - naar Spanje...
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:36 schreef derLudolf het volgende:
Ik vind het donders interessant hier en lees eigenlijk alles wel, ook al post ik niet heel veel. Maar ik denk dat het voor 'outsiders' / iemand die niet alle registraties uit zijn hoofd kent een stuk prettiger leest
Ik tik eigenlijk altijd wel eerst alles uit om later in de tekst afkortingen te gaan gebruiken. (zoals je normaal gesproken ook met afkortingen doet).

[ Bericht 4% gewijzigd door Iemand91 op 16-01-2016 16:22:45 ]
  zaterdag 16 januari 2016 @ 13:50:00 #103
357211 mar456
Is fan van Chloë Grace Moretz
pi_159147782
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:36 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Vraagje :@
kunnen we misschien hier net als in het treinen topic de regel 'normaal praten' (geen afkortingen van stations, geen treinnummers en type trein ipv het nummer van het treinstel) invoeren? Ipv KLxxx zeggen de vlucht van x uur y van Schiphol naar Rome.
En ipv BFO schrijven B744

Ik vind het donders interessant hier en lees eigenlijk alles wel, ook al post ik niet heel veel. Maar ik denk dat het voor 'outsiders' / iemand die niet alle registraties uit zijn hoofd kent een stuk prettiger leest
PH-BFO (KLM B747-400) Leest voor de niet kenners een stuk makkelijker en dat is helemaal niet zoveel moeite om te schrijven. Opzich geen slecht idee natuurlijk.
Is trouwens ook fan van Taylor Swift
pi_159153856
quote:
EDIT: Helaas, het lijkt erop dat deze vlucht vanuit New York inderdaad de laatste vlucht was voor -BFO.
In Jakarta is er een gearchange met -BFC, daarna gaat -BFO inderdaad - helaas - naar Spanje...
Als de BFC dan een paar dagen later was gegaan had dat een omweg voor de -BFO kunnen uitsparen, maar goed dagen stilstaan kost ook geld. Ze ruilen kennelijk goede onderdelen met onderdelen die geschikt zijn voor de woestijn.
De C-check zou de BFC 20 tot 24 maanden extra moeten geven.

[ Bericht 5% gewijzigd door inkjet op 16-01-2016 18:58:17 (Toevoeging.) ]
--
pi_159157724
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 11:43 schreef Iemand91 het volgende:
Vandaag komt Etihad Airways weer met de A340-600.
Deze keer met A6-EHH; op moment van posten vliegt ze boven Roemenië.
Verwachte aankomst is om 14:04 uur. Vertrek om 21:20 uur.


Wat een schitterend toestel is t toch *;
pi_159163542
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 21:22 schreef kikoooooo het volgende:
Wat een schitterend toestel is t toch *;
:Y

Dit zie je niet elke dag:
(De Patrouille Suisse stuntteam van het Zwitserse luchtmacht tijdens de Lauberhornrennen skiwedstrijd afgelopen vrijdag)






En dit ook niet:
(Een "emotional support animal", zie hier)


pi_159163938
Wat een volk ook
  Redactie Sport / Supervogel zondag 17 januari 2016 @ 13:11:11 #109
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_159171540
http://www.upinthesky.nl/(...)landt-bijna-in-gras/

KLM A330 belandt bijna in gras na landing.
  zondag 17 januari 2016 @ 17:29:23 #110
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159178862
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:36 schreef derLudolf het volgende:

kunnen we misschien hier net als in het treinen topic de regel 'normaal praten' (geen afkortingen van stations, geen treinnummers en type trein ipv het nummer van het treinstel) invoeren? Ipv KLxxx zeggen de vlucht van x uur y van Schiphol naar Rome.
En ipv BFO schrijven B744
B744 is toch net zo erg een afkorting? Als je volledig wil zijn dan wordt het
En het valt toch eigenlijk wel mee in dit topic?

quote:
Ik vind het donders interessant hier en lees eigenlijk alles wel, ook al post ik niet heel veel. Maar ik denk dat het voor 'outsiders' / iemand die niet alle registraties uit zijn hoofd kent een stuk prettiger leest
Het 'leuke' van de luchtvaart is dat alles heel overzichtelijk gedocumenteerd is.
In de regel kan je een vliegtuigregistratie zo terugvinden op bijvoorbeeld www.airfleets.net en Google vertelt je ook zo aan de hand van het vluchtnummer waar het naar toegaat.

Niet dat het geen goed idee is om de informatie zo leesbaar mogelijk neer te zetten, maar imho is het ook zo terug te vinden als iemand alleen een vluchtnummer neerzet.


quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:50 schreef mar456 het volgende:

[..]

PH-BFO (KLM B747-400) Leest voor de niet kenners een stuk makkelijker en dat is helemaal niet zoveel moeite om te schrijven. Opzich geen slecht idee natuurlijk.
Maar wordt het dan op ten duur niet vervelend als er in een topic 20x keer komt te staan:

De PH-BFP (Boeing 747-400 van KLM) vliegt nu naar China voor zijn D-check
De PH-BFP (Boeing 747-400 van KLM) vliegt komt uit China voor zijn D-check
So we just called him Fred
  zondag 17 januari 2016 @ 17:48:57 #111
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159179344
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 17:29 schreef FredvZ het volgende:
De PH-BFP (Boeing 747-400 van KLM) vliegt nu naar China voor zijn D-check
De PH-BFP (Boeing 747-400 van KLM) vliegt komt uit China voor zijn D-check
En als je niet weet wat de bepaalde checks inhouden, kijk dan even hier :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159180253
quote:
Maar wordt het dan op ten duur niet vervelend als er in een topic 20x keer komt te staan:

De PH-BFP (Boeing 747-400 van KLM) vliegt nu naar China voor zijn D-check
De PH-BFP (Boeing 747-400 van KLM) vliegt komt uit China voor zijn D-check
Daar ben ik ook een beetje bang voor. Het toestel is prima te googlen en al snel heeft iedereen door dat alle PH-BF. registraties KLM 747's zijn. Verder komen de meeste posts van een beperkte set mensen die tamelijk veel voeling met de materie hebben :P
--
pi_159186000
Saint Maarten International Airport eat your heart out }) :
(Luchthaven Skiathos)



Hoewel...

  zondag 17 januari 2016 @ 21:17:29 #114
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159186075
quote:
Surinam Airways wird privatisiert

Bis in drei Jahren soll Surinam Airlines privatisiert werden. Geplant sind zudem Gespräche mit Emirates, Qatar, Etihad und Turkish Airlines über eine Kooperation.

Die Regierung hat es sich anders überlegt. Surinam verabschiedet sich von der tief in den roten Zahlen steckenden Staatsairline Surinam Airways. Zuvor wollte sie über Jahre die verstaatlichte Fluggesellschaft und den kleinen lokalen Markt um jeden Preis schützen. Vor allem eine Flugroute aus dem südamerikanischen Land in die einstige Kolonialmacht Niederlande war beliebt.

Nun aber soll die unprofitable Fluggesellschaft nach der Entscheidung der Finanzabteilung der Nationalversammlung bereits in den nächsten zwei bis drei Jahren vollständig in private Hände übergehen. Dazu wird die Regierung in den nächsten Tagen einen Privatisierungsplan mit spezifischen Zielen und Kriterien erarbeiten. Surinam Airways besitzt eine Flotte von 3 Boeing 737-300 und einem Airbus A340-300. Damit bedient sie 10 Ziele in 9 Ländern.

Gespräche mit internationalen Airlines
Zuvor wurden Privatisierungspläne für die Airline zwar mehrere Male diskutiert, aber nie in die Tat umgesetzt. Im Zuge dessen werden immer wieder Vorwürfe laut, dass die Regierung zu wenig transparent mit verstaatlichten Geschäften sei. Neu zwingt die im Land herrschende Rezession die Regierung zu Sparmaßnahmen, welche nun neben der Privatisierung von Surinam Airways auch die nationale Telekommunikationsfirma Telesur betreffen.

Laut einer Mitteilung der Airline mussten Chef Ewald Henshuys und die anderen Vorstandsmitglieder «wegen Fehltritten» ihre Bürotische räumen. Surinams ehemaliger Uno-Botschafter Henry MacDonald setzt sich nun für nachhaltigen und tragfähigen Öko-Tourismus ein, der der Airline Aufwind verschaffen soll. Daneben sollen laut einem Parlamentarier auch Gespräche mit internationalen Partnern wie Emirates, Qatar, Etihad oder Turkish Airlines geführt werden.

KLM weer mad?
  zondag 17 januari 2016 @ 21:35:47 #115
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_159186970
Wat moeten die midden-oosten maatschappijen nu weer met Surinam. Als Etihad het nu via Airberlin gaat doen. Die curacao route van airberlin loopt ook niet onaardig.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zondag 17 januari 2016 @ 22:07:24 #116
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159188411
quote:
99s.gif Op zondag 17 januari 2016 21:35 schreef XL het volgende:
Wat moeten die midden-oosten maatschappijen nu weer met Surinam. Als Etihad het nu via Airberlin gaat doen. Die curacao route van airberlin loopt ook niet onaardig.
Heb jij cijfers van de bezetting van die route?
  maandag 18 januari 2016 @ 07:45:26 #117
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159194868
Volgens mij kunnen ze beter de samenwerking zoeken bij TUI.
Die vliegen er met een B787 goedkoper heen dan Surinam kan met die A340.

En ik denk dat met tussenstops in Curacao, Aruba, Bonaire, St. Maarten en/of Braziliaanse kustplaatsen (Natal of Fortaleza) het zelfs mogelijk is om dagelijks te vliegen.
(heeft natuurlijk wel als nadeel dat Parimaribo - Amsterdam wel erg lang wordt als je via Brazilie moet)
So we just called him Fred
  maandag 18 januari 2016 @ 10:58:07 #118
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159196921
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 07:45 schreef FredvZ het volgende:
Volgens mij kunnen ze beter de samenwerking zoeken bij TUI.
Die vliegen er met een B787 goedkoper heen dan Surinam kan met die A340.

En ik denk dat met tussenstops in Curacao, Aruba, Bonaire, St. Maarten en/of Braziliaanse kustplaatsen (Natal of Fortaleza) het zelfs mogelijk is om dagelijks te vliegen.
(heeft natuurlijk wel als nadeel dat Parimaribo - Amsterdam wel erg lang wordt als je via Brazilie moet)
Heeft Tui nog wel capaciteit over met de 787?
  maandag 18 januari 2016 @ 12:57:48 #119
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159199588
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 10:58 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Heeft Tui nog wel capaciteit over met de 787?
Dat niet, maar dit is wel een mooie reden om er nog eentje naar NL te halen :9

Ze hebben nog wel een B767 (OO-JNL) in Brussel staan die maar 2 long haul retourtjes in de week doet. En ook de enige overgebleven 767 in Nederland (PH-OYI) heeft nog ruimte in haar schema. Die vliegen ook goedkoper dan een A340 en daarmee kunnen ze al snel beginnen.
So we just called him Fred
pi_159204354
Interessant IAG nieuws:

IAG says its A380 options too expensive, looking to lease second hand
DUBLIN (Reuters) - British Airways owner IAG (ICAG.L) is holding talks on leasing additional A380s second hand because it believes the options it has to buy more of the Airbus superjumbo are too expensive, its chief executive said on Monday.

The move is part of a strategy of increasing the proportion of leased aircraft International Airlines Group (IAG) has within its fleet, Willie Walsh told the Airline Economics aircraft finance conference in Dublin.

"We have options on A380s ... but we are not going to exercise them because they are too expensive," he said.

"We see the option of leasing them second hand as an attractive opportunity."

Walsh said IAG was also interested in leasing or buying more second-hand Boeing (BA.N) 777-300ERs.

"We see going forward probably a greater mix of leased in the fleet than we’ve traditionally had," he said.

Leasing has traditionally been seen as an expensive option by large established carriers, which can often secure large discounts on new plane orders.

But airlines are increasingly looking to lessors to quickly add and subtract capacity at short notice to match market demand, experts told the conference.

"The adversity to off-balance sheet leasing from the mega carriers of the world is gone forever. Leasing is here to stay," Steven Udvar-Hazy of Air Lease Corporation (AL.N) said in response to Walsh's comments.

Walsh said IAG was looking at adding another five or six A380s to the British Airways fleet, but that the jet could also be suitable for Spain-based group airline Iberia.

He said the plane was successful for British Airways on routes where demand was high but it didn't necessarily need to operate frequent flights, thus freeing up a slot at London's overcrowded Heathrow airport.

He said there was a limit to IAG's appetite due to the inflexibility of the aircraft, which he said suited relatively few routes.

The 544-seat A380 has been a slow seller for manufacturer Airbus (AIR.PA) and is untested on the second-hand market.

The first leased A380 aircraft are set to return to the market in 2017 and Malaysia Airlines is also looking to offload some A380s as it restructures.

"There's no time frame, it will depend on when aircraft become available, we're not in an immediate hurry," Walsh told journalists on the sidelines of the conference, adding IAG had already held talks with lessors.

The A380s would not be a replacement for the 747s British Airways currently operates. Walsh said the low oil price meant the carrier was not going to accelerate retirement of the jet. Air France-KLM (AIRF.PA) last week retired its final 747s.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als dit doorgaat dus waarschijnlijk de A380's van Malaysia Airlines. Of Thai Airways.
En natuurlijk BA-livery links, IB-livery rechts. :9
Mag ook andersom :+
pi_159208134
Naam derde KLM Dreamliner bekend
quote:
Bij de Boeingfabrieken in Seattle zijn verschillende spotters actief. Berichten over nieuwe toestellen en waar ze in het productieproces staan, komen vaak van hen.

De derde KLM B787-9 is bijna gereed. Het toestel met registratie PH-BHD is al een kleine week uit de spuitfabriek. Doorgaans volgen daarna het inrichten van de cabine en enkele testvluchten. De laatste testvlucht(en) worden door de koper gedaan, ter controle: of alles werkt en het toestel naar wens is.

Spotter Woody Aeroimages meldt op Twitter dat hij de naam van de nieuwste Dreamliner kan lezen: Bougainville. Alle KLM B787’s hebben de naam van een bloem. Eerder kwamen al naar Schiphol: Zonnebloem en Anjer.
Las ergens dat ie misschien al half februari wordt opgeleverd:)
pi_159208708
De PH-BVP is nog nergens gemeld valt me op.
--
pi_159209158
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:26 schreef inkjet het volgende:
De PH-BVP is nog nergens gemeld valt me op.
Probeerde ik ook al te zoeken, maar nog niet gevonden op het grote internet :P
pi_159224435
Delta Airlines kwam vanmorgen weer eens met een Boeing 747-400 naar Amsterdam.
Vlucht DL132 uit Detroit landde om 05:39 en vertrok om 11:45 uur (i.p.v. 10:40 uur) weer als DL135 naar Detroit.
Vlucht werd/wordt uitgevoerd door N669US.

En vlucht EK147 (Emirates A380 naar Amsterdam) is vanmiddag (lokale tijd) uitgeweken naar Koeweit.
Een zieke passagier schijnt de reden te zijn.
Het toestel is ondertussen weer onderweg (op moment van posten boven Turkije) en verwachte landing is om 16:10 uur (i.p.v. 12:40 uur). Ook de uitgaande vlucht is vertraagd naar 17:30 uur i.p.v. 14:30 uur.



[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 19-01-2016 12:49:43 ]
  dinsdag 19 januari 2016 @ 11:56:22 #125
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159224530
Is er eigenlijk een centraal koopjesvluchtjaagtopic? :@
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_159224594
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 11:56 schreef donroyco het volgende:
Is er eigenlijk een centraal koopjesvluchtjaagtopic? :@
Topicreeks: Travel: aanbiedingen
  dinsdag 19 januari 2016 @ 12:03:23 #127
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159224701
quote:
Thanks :D
Ik wil gewoon weer een keer vliegen _O-
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_159238593
quote:
Nieuw paneeltje er op en weer vliegen :P
pi_159240354
quote:
AIS Airlines (Netherlands) (IS, Amsterdam) is planning to acquire a B737 Classic Dutch aviation news portal Omroepflevoland has reported. Airline personnel said the aircraft would arrive next year and would be based out of Lelystad for business and charter flights.

At present, the Dutch carrier currently operates a fleet of eight Jetstream 32s on scheduled domestic flights in Sweden and Germany as well as between Bremen Neuenland and Zurich.

bron: ch-aviation.com
Op zich niet zo'n bijzonder artikel hoor, maar het deel 'Dutch aviation news portal Omroepflevoland' viel mij wel op ;)
  dinsdag 19 januari 2016 @ 22:50:15 #131
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159243427
LOL, de nieuwe president van Argentinië is erg vrolijk en blij en zet dus ook een foto op zijn Facebook pagina met de tickets die hij heeft voor de top in Davos. Met daarop gewoon zijn naam en... eticketnummer. Even gekeken op airfrance.com en ja hoor, krijg gewoon alle gegevens van de reservering. Wat zullen we daar eens mee gaan doen? >:)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159243497
:D >:)

Mensen denken echt niet na :D
  dinsdag 19 januari 2016 @ 22:52:21 #133
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159243499
Ah, zie dat hij terugvliegt met KLM vanaf AMS op 22 januari :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 22:53:30 #134
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159243542
Heb ook zijn Flying Blue nummer, hij verdient 36.390 miles met dit tripje, doet ie goed.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159245842
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 22:50 schreef flipsen het volgende:
LOL, de nieuwe president van Argentinië is erg vrolijk en blij en zet dus ook een foto op zijn Facebook pagina met de tickets die hij heeft voor de top in Davos. Met daarop gewoon zijn naam en... eticketnummer. Even gekeken op airfrance.com en ja hoor, krijg gewoon alle gegevens van de reservering. Wat zullen we daar eens mee gaan doen? >:)
Zou hij blij zijn? Net bekend geworden dat de Agrupación Aérea Presidencial (ofwel zijn vloot) wordt uitgefaseerd.
Onderhoud te duur en niet voldoende geschikte piloten.
  woensdag 20 januari 2016 @ 01:24:38 #136
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159246607
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 00:31 schreef Iemand91 het volgende:
Zou hij blij zijn? Net bekend geworden dat de Agrupación Aérea Presidencial (ofwel zijn vloot) wordt uitgefaseerd. Onderhoud te duur en niet voldoende geschikte piloten.
Dat heeft hij zelf geregeld, hij vliegt gewoon met burgermaatschappijen (nu met AF, terug met KLM, uiteraard wel Business). Dat oude kreng "Tango 01" staat op Aeroparque en werd door Cristina Fernandez de Kirchner meer als boodschappenwagentje gebruikt. Business man Macri had al snel door dat dat veel te duur is en dus eruit met die ouwe meuk :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159247848
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 22:50 schreef flipsen het volgende:
LOL, de nieuwe president van Argentinië is erg vrolijk en blij en zet dus ook een foto op zijn Facebook pagina met de tickets die hij heeft voor de top in Davos. Met daarop gewoon zijn naam en... eticketnummer. Even gekeken op airfrance.com en ja hoor, krijg gewoon alle gegevens van de reservering. Wat zullen we daar eens mee gaan doen? >:)
Je kunt hem omboeken naar cattle class. Kijken hoeveel miles hij dan nog krijgt :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_159249389
Geen nieuws maar omdat we hier zo van de 747 houden vond ik dit wel een mooi plaatje:


bron:
classicNavalAir twitterde op dinsdag 19-01-2016 om 18:24:35 Original Boeing 747-100 reconfigured with a boom as the proposed KC-33 (B747) in refueling tests with a F-111, '70s https://t.co/wVq86Cloak reageer retweet
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 20 januari 2016 @ 11:29:03 #139
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159250324
quote:
2s.gif Op woensdag 20 januari 2016 08:58 schreef Karstman het volgende:

[..]

Je kunt hem omboeken naar cattle class. Kijken hoeveel miles hij dan nog krijgt :)
:D wel even gekeken, voor een kleine 7000 dollar zit ik op dezelfde vluchten... ook in business uiteraard. Heb wel wat vragen en zaken die hij voor mij kan regelen. Interesting, ik heb nog een paar uur de tijd om te beslissen 8)7
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159250614
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 11:29 schreef flipsen het volgende:

[..]

:D wel even gekeken, voor een kleine 7000 dollar zit ik op dezelfde vluchten... ook in business uiteraard. Heb wel wat vragen en zaken die hij voor mij kan regelen. Interesting, ik heb nog een paar uur de tijd om te beslissen 8)7
Het is een afweging hè, haal je die 7000 dollar investering eruit met wat hij voor je kan regelen. Als ie al met je wil praten :D
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_159256973
quote:
Heb ook zijn Flying Blue nummer, hij verdient 36.390 miles met dit tripje, doet ie goed.
Zullen wel award miles zijn. Als je een platinum card hebt is dat niet heel lastig.
--
pi_159259220
Alle 3 de boeing 777-300ER's van Kenya Airways komen naar schiphol voor onderhoud en repaint naar Turkish Airlines waar ze voor de lease heen gaan. Tijden en dagen zijn nog niet helemaal zeker.
pi_159260167
Ik heb een hele stomme fout gemaakt bij het boeken van het ticket.
Ik heb voor de heenreis wel bagage aangemeld, maar ik zie dat dit op de terugvlucht niet vermeld staat.

Nu ga ik maar kort op en neer, dus ik weet niet of ik bagage ga meenemen behalve dan een rugzak.
Maar gaat dit problemen opleveren op deze manier, of kan ik gewoon contact opnemen zodat het er alsnog bij komt?

Ik vlieg op de terugweg eerst met Al Italia en na de overstap met Air France.
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_159269005
Lufthansa neemt eerste A320neo in ontvangst
quote:
TOULOUSE - Lufthansa heeft woensdag de eerste A320neo in ontvangst genomen, meldt Airbus. De Duitse luchtvaartmaatschappij is launch customer van dit type toestel. Het toestel zou eind vorig jaar in gebruik worden genomen maar toen werd de levering uitgesteld wegens 'technische complexiteit'.

Lufthansa had het toestel vanaf 6 januari willen inzetten op de route Frankfurt-Hamburg. Het toestel is voorzien van PW1100G-motoren. De Lufthansa Group heeft in totaal 116 A320neo's voor haar luchtvaartmaatschappijen besteld.

Eigenlijk zou Qatar Airways launch customer worden van het toestel maar er waren nog operationele restricties van kracht op de Pratt & Whitney PW1100G-motor van het vliegtuig. Qatar Airways wilde geen A320neo in ontvangst nemen zolang deze restrictie niet is opgeheven.

De A320neo-reeks is de nieuwste versie van de succesvolle A320-serie, voorzien van nieuwe zuinigere motoren en aerodynamische Sharklet-vleugeluiteinden. Deze verbeteringen moeten zorgen voor een - in eerste instantie vijftien procent en vanaf 2020 twintig procent - lager brandstofverbruik ten opzichte van de huidige A320-generatie. Sinds de lancering van het toestel in 2010 heeft Airbus voor de A320neo in totaal bijna 4.500 orders van bijna tachtig luchtvaartmaatschappijen ontvangen.
En dan zo'n heerlijk foute fotoshoot:






En een broekpoepmoment vanmorgen in München:
quote:
Iberia flight IB3195 was involved in a ground incident when it contacted two de-icing trucks on the ramp an Munich Airport, Germany. De-icing trucks were positioned on both sides of the airplane near both wing tips. Apparently the aircraft began to move, hitting both trucks. The trucks tilted to the side.

  PR/Manusje van alles woensdag 20 januari 2016 @ 22:33:07 #145
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_159269065
Remmen vast _O-
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  woensdag 20 januari 2016 @ 23:23:16 #146
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159270344
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 22:31 schreef Iemand91 het volgende:
Sinds de lancering van het toestel in 2010 heeft Airbus voor de A320neo in totaal bijna 4.500 orders van bijna tachtig luchtvaartmaatschappijen ontvangen.
Neem aan dat dat "orders voor in totaal bijna 4.500 vliegtuigen" moet zijn? Lijkt me sterk dat 80 luchtvaartmaatschappijen 4.500 orders plaatsen (een order gaat in de regel toch over meerdere vliegtuigen) :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 20 januari 2016 @ 23:54:30 #147
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159271245
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:51 schreef Aiciu het volgende:
Ik heb een hele stomme fout gemaakt bij het boeken van het ticket.
Ik heb voor de heenreis wel bagage aangemeld, maar ik zie dat dit op de terugvlucht niet vermeld staat.

Nu ga ik maar kort op en neer, dus ik weet niet of ik bagage ga meenemen behalve dan een rugzak.
Maar gaat dit problemen opleveren op deze manier, of kan ik gewoon contact opnemen zodat het er alsnog bij komt?

Ik vlieg op de terugweg eerst met Al Italia en na de overstap met Air France.
Vaak kan je na het doen van je boeking de bagage nog wel aanpassen.
So we just called him Fred
  woensdag 20 januari 2016 @ 23:55:19 #148
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159271267
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:23 schreef flipsen het volgende:

[..]

Neem aan dat dat "orders voor in totaal bijna 4.500 vliegtuigen" moet zijn? Lijkt me sterk dat 80 luchtvaartmaatschappijen 4.500 orders plaatsen (een order gaat in de regel toch over meerdere vliegtuigen) :)
Jargon ;)
4500 orders betekenen in dit geval dat er 4500 van die apparaten besteld zijn :)
So we just called him Fred
  donderdag 21 januari 2016 @ 11:30:07 #149
360332 Fiorano
Drive tot the Maxx
pi_159276788
Enige foto ooit die genomen is van een Concorde met mach2. Genomen vanuit een Tornado


Regel 1: De Scheidsrechter heeft altijd gelijk
Regel 2: Als de Scheidsrechter geen gelijk heeft, treedt onmiddellijk regel 1 in werking
pi_159277432
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:30 schreef Fiorano het volgende:
Enige foto ooit die genomen is van een Concorde met mach2. Genomen vanuit een Tornado


[ afbeelding ]
Gevechtspiloot in volledig flight suit die het maar even vol houdt (qua range) versus de zakenman in pak met een glas champagne. _O_
pi_159278877
Prachtige foto.
Jack does it in real time...
pi_159285416
Het lijkt erop dat KLM pech heeft met twee 747's. De BFR is achtergebleven in Chicago en de BFF staat al een dag langer op LAX. De KL643 wordt uitgevoerd door PH-AON.

[ Bericht 20% gewijzigd door inkjet op 21-01-2016 18:25:50 ]
--
  donderdag 21 januari 2016 @ 18:31:47 #153
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159286672
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:30 schreef Fiorano het volgende:
Enige foto ooit die genomen is van een Concorde met mach2. Genomen vanuit een Tornado


[ afbeelding ]
Mooi hoor.
  donderdag 21 januari 2016 @ 22:23:44 #154
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159294415


747 met een Space shuttle model.
quote:
The countdown is on to the grand opening of Houston's newest landmark — a $12 million, eight-story tall attraction dedicated to the largest single artifact saved from NASA's 30-year space shuttle program.

Independence Plaza, featuring the space agency's original Shuttle Carrier Aircraft — a modified Boeing 747 jumbo jet — topped by a full-scale model of a space shuttle orbiter, will open on Saturday (Jan. 23) at Space Center Houston, the visitor center for NASA's Johnson Space Center. A full day of special activities will celebrate the attraction, which has been almost four years in the making.
bron: http://www.space.com/3165(...)shuttle-exhibit.html
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
  donderdag 21 januari 2016 @ 23:26:41 #156
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159296227
Staat er al enige tijd dus.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_159297187
Gisteren was het exact 40 jaar geleden dat de Concorde haar eerst commerciële vluchten maakte.

British Airways (G-BOAA) vertrok naar Bahrein en Air France (F-BVFA) via Dakar naar Rio.
Vertrokken beide nagenoeg tegelijk om 11:40 GMT (12:40 NL tijd).

Hier de BA kist vanaf Heathrow:





En hier de AF kist vanaf Aéroport de Paris-Charles de Gaulle:




AF in Rio:


  vrijdag 22 januari 2016 @ 04:28:03 #158
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159298911
Stel dat dat ongeluk bij Parijs niet gebeurd zou zijn... Zouden ze dan nu nog vliegen? Persoonlijk denk ik eigenlijk van niet, zal te duur zijn geworden, te weinig vraag. Of zie ik dat verkeerd?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159300014
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 04:28 schreef flipsen het volgende:
Stel dat dat ongeluk bij Parijs niet gebeurd zou zijn... Zouden ze dan nu nog vliegen? Persoonlijk denk ik eigenlijk van niet, zal te duur zijn geworden, te weinig vraag. Of zie ik dat verkeerd?
Waarschijnlijk niet nee.

Tim_the_Pilot twitterde op donderdag 21-01-2016 om 16:05:42 It's an interesting thought that prior to the Paris accident & 9/11, BA were hoping to fly #Concorde until 2006, it's 30th anniversary. reageer retweet
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_159306245
Op moment van posten is het exact 47 jaar geleden dat de eerste commerciële Boeing 747 vlucht landde op London Heathrow.

N733PA (6e gebouwde 747) "Clipper Young America" zou om 19:00 uur lokale tijd vanuit New York JFK vertrekken voor de 6 uur en 10 minuten durende vlucht naar Londen.
De introductie wordt geplaagd door problemen.
Haar zusterschip N735PA "Clipper Constitution" was op 12 januari al naar Londen gevlogen met Pan Am personeel en FAA ambtenaren aan boord. Die vlucht - wat de allereerste trans-atlantische vlucht voor de 747 was - was 3 uur vertraagd. Reden? Problemen met een van haar Pratt & Whitney JT9D motoren.

Ook de eerste commerciële vlucht heeft problemen.
Het laden van de vraagt had al 25 minuten vertraging gekost en ook een passagiersdeur wilde niet sluiten.
Uiteindelijk kon het toestel dan toch weg, maar slechts enkele minuten later was het al terug bij de gate.
Reden? Problemen met motor #4; een JT9D motor die oververhit raakte; vermoedelijk door een harde noordwestenwind die achterin de motor blies en hierdoor niet goed haar hitte kwijt kon.

Alle 362 passagiers en 20 crew gingen van boord.
De passagiers werden met 5 bussen naar een Italiaans restaurant in New Jersey gebracht waar ze het gezellig maakten. Daarna werden ze terug naar JFK gebracht.



Haar zusterschip N736PA "Clipper Victor" (11e gebouwde 747) werd hierop gereed gemaakt. Zij was door Pan Am al als backup geregeld voor de eerste vlucht en was de vorige dag aan de maatschappij geleverd.
30 passagiers haakten af; zij annuleerden hun vlucht of namen eerdere vluchten naar Londen.

Aan de gate op JFK:



Uiteindelijk vertrok N736PA - nu omgedoopt naar "Clipper Young America" omdat in alle publiciteit rond deze vlucht deze naam werd gebruikt - om 01:52 uur vanuit JFK; bijna 7 uur later dan gepland.
Aan boord 332 passagiers, 30 crew en bijna 14 ton cargo.




De vlucht was als nooit tevoren. Wanneer men de spiraaltrap opklom naar het bovendek kwam met in de lounge waar een musicus op de piano losging en men vrijuit de cockpit in kon en een praatje kon maken met de cockpitcrew.



Omdat men door de wisseling van vliegtuigen de cateringspullen niet kon overbrengen naar het tweede toestel werd een lopend buffet georganiseerd. Men stond in de gangpaden in de rij; schepte op wat men wilde en liep weer terug naar hun stoel.



Om 14:02 uur lokale tijd landde het grootste toestel uit de geschiedenis (op dat moment) in Londen. Vier minuten nadat het toestel tot stilstand was gekomen liepen de eerste passagiers het toestel al uit.
De eerste commerciële vlucht met de nieuwe Boeing 747 zat er op.



Gezagvoerder Robert M. Weeks met een aantal van zijn crewleden.

De terugvlucht was ook problematisch; een probleem met een deur zorgde voor 4.5 uur vertraging...
Op 2 juli 1970 kwam de eerste 747 naar Schiphol: N737PA "Clipper Red Jacket" vanuit New York.

N736PA heeft een bewogen geschiedenis; slechts enkele maanden na deze vlucht werd zij op 2 augustus 1970 op weg naar Cuba gekaapt; de eerste kaping van een 747. Hierbij vielen geen slachtoffers.
En slechts 7 jaar na deze eerste vlucht werd zij verwoest bij de Tenerife ramp op 27 maart 1977.
335 van haar 396 inzittenden overleefden de ramp niet.

  vrijdag 22 januari 2016 @ 20:02:04 #161
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159312622
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 04:28 schreef flipsen het volgende:
Stel dat dat ongeluk bij Parijs niet gebeurd zou zijn... Zouden ze dan nu nog vliegen? Persoonlijk denk ik eigenlijk van niet, zal te duur zijn geworden, te weinig vraag. Of zie ik dat verkeerd?
Parijs was inderdaad niet de killer, maar New York wel.

Na het ongeluk in Parijs zijn de Concordes gemodificeerd, maar vlak nadat die goedgekeurd werden, kwam 9/11....

De vaste groep premiumreizigers haakten massaal af, vooral bij Air France. British Airways kon/wilde nog wel doorvliegen, maar voor Air France werd het te duur. Air France stopte ermee, waardoor Airbus met het onderhoudsprogramma stopte, omdat dat veel te duur werd voor een gehalveerde vloot. Geen onderhoudsprogramma = einde verhaal.

Het zou me niks verbazen dat zonder 9/11 de Concordes gewoon door waren blijven vliegen tot aan de kredietcrisis. Bankiers hadden geld zat om lekker door te blijven vliegen (en eventueel geluidsnormen af te kopen).

[ Bericht 2% gewijzigd door OEM op 22-01-2016 20:21:15 ]
pi_159314475
Morgen komt Etihad weer met de A340-600 naar Schiphol. Hierna komt deze alleen volgende week zaterdag nog een keer. Geplande aankomst is om 14:20 uur, vertrek om 21:20 uur.

  PR/Manusje van alles vrijdag 22 januari 2016 @ 21:50:08 #163
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_159315986
Mooi lang toestel die 340 :9
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:06:11 #164
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159320266
Bruut. Zal wel polder of zwanenburg worden?

Btw; A340 freighter, ik geloof dat Airbus veel a340s zelf opslaat? Ze bieden sinds kort het a330 freighter converter aan zou dat iets zijn voor toekomstige A340s? :Y

[ Bericht 38% gewijzigd door Woods op 23-01-2016 01:54:28 ]
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_159325629
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 21:50 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Mooi lang toestel die 340 :9
Langste commerciële vliegtuig ter wereld totdat de 747-8 kwam.
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:06 schreef Woods het volgende:
Btw; A340 freighter, ik geloof dat Airbus veel a340s zelf opslaat? Ze bieden sinds kort het a330 freighter converter aan zou dat iets zijn voor toekomstige A340s? :Y
Nee, lijkt me niet. Er zijn al meerdere malen conversion-plannen geweest maar geen is aangeslagen.

Daarnaast wordt de vraag naar freighters steeds minder; immers in de nieuwe toestellen gaat al zoveel mee onderin dat men die steeds minder nodig heeft.
Boeing probeert het nog uit te houden met de 747-8F (onlangs bekend geworden dat ze eind dit jaar de productie verlagen naar 0.5 747's per maand) maar het is maar de vraag of dat succesvol gaat zijn.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:58:14 #166
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159326360
Oei, deze mag op de lijst van verjaardagswensen :D

Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 13:44:57 #167
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159327162


Airbus heeft eenmalig een A340-8000 gebouwd voor de prins van Brunei. Het is afgeleid van de reguliere A340-200 maar dan met -300 trekjes.Het bereik was het belangrijkste aspect van grofweg 15.000 km (8000nm). Om dit te bereiken kreeg het grotere brandstoftanks en een verhoogd MTOW van 275 TON wat gelijk is aan de -300. Het geheel wordt aangedreven door CMF56-5C4 die ook op de -300E te vinden zijn. Kwam als 204e van de band in november 1998 maar werd direct bij aflevering al bij Lufhansa Technik in Hamburg geparkeerd. Het is in 2007 overgenomen door Saudi Arabian VIP.



Verscheidene A342's hebben improvement packages ondergaan welke resulteerde in een bereik van 15.000km / 8000nm door kleine aanpassen. Deze exemplaren krijgen het type A340-213X.

Conviasa uit Venezuela is de enige operator van de laatste A340-200.
Volgens mij is deze nog niet voorbij gekomen :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Woods op 23-01-2016 13:52:40 ]
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_159327995
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:44 schreef Woods het volgende:
Conviasa uit Venezuela is de enige operator van de laatste A340-200.
You might wanna double-check that ;)

Blijft wel een aparte verschijning.
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 14:41:44 #169
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159328088
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 20:02 schreef OEM het volgende:

[..]

Parijs was inderdaad niet de killer, maar New York wel.

Na het ongeluk in Parijs zijn de Concordes gemodificeerd, maar vlak nadat die goedgekeurd werden, kwam 9/11....

De vaste groep premiumreizigers haakten massaal af, vooral bij Air France. British Airways kon/wilde nog wel doorvliegen, maar voor Air France werd het te duur. Air France stopte ermee, waardoor Airbus met het onderhoudsprogramma stopte, omdat dat veel te duur werd voor een gehalveerde vloot. Geen onderhoudsprogramma = einde verhaal.

Het zou me niks verbazen dat zonder 9/11 de Concordes gewoon door waren blijven vliegen tot aan de kredietcrisis. Bankiers hadden geld zat om lekker door te blijven vliegen (en eventueel geluidsnormen af te kopen).
Wat heeft de 11 september te maken dan met verminderde belangstelling voor het vliegen met de Concordes?

Zou Parijs-NY nog wel een route zijn geweest? Ik denk dat er dan ook wel veel zou worden gevonden op Singapore, Taiwan of Peking?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159328183
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:41 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wat heeft de 11 september te maken dan met verminderde belangstelling voor het vliegen met de Concordes?

Economische crisis, crisis in de luchtvaart..
pi_159328416
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:41 schreef derLudolf het volgende:
Zou Parijs-NY nog wel een route zijn geweest? Ik denk dat er dan ook wel veel zou worden gevonden op Singapore, Taiwan of Peking?
"Klein" probleem; al die routes gaan over land en dichtbevolkte gebieden en wanneer je daar met supersonische snelheid overheen vliegt vinden de mensen dat niet echt prettig.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 15:02:56 #172
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159328438
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:34 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

You might wanna double-check that ;)

Blijft wel een aparte verschijning.
Ik had het van hun website geplukt maar die is niet vernieuwd naar het blijkt want sinds oktober 2015 hebben ze een 747-400 in hun vloot. Vele eigenaren :s) zal daar morgen een trivia over schrijven.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_159332102
quote:
'Surinam Airways wil af van 'nieuwe' A340'
PARAMARIBO - De 'nieuwe' Airbus A340 van Surinam Airways (SLM) is amper een maand in dienst bij SLM maar de luchtvaartmaatschappij wil naar verluidt nu al van het toestel af, meldt de Times of Suriname. Volgens de krant vindt de luchtvaartmaatschappij dat de zeventien jaar oude A340-313 niet voldoet.

Volgens de krant merken passagiers op dat de zitruimte in het toestel beperkter is dan in de vorige A340. Het wordt lastig voor SLM om het vliegtuig daadwerkelijk van de hand te doen, want de A340 is voor een periode van vijf jaar geleased. Dit contract is volgens de krant waterdicht. Ook voor de Surinaamse regering is het duidelijk dat SLM niet zomaar van het toestel af kan. "Ik weet niet in hoeverre het mogelijk is om af te komen van het vliegtuig", aldus minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme.

Indien het leasecontract wordt opengebroken, gaat dit mogelijk financiële gevolgen hebben voor de luchtvaartmaatschappij. Dit kan SLM niet gebruiken. Los daarvan is het voor de luchtvaartmaatschappij niet makkelijk om een ander geschikt toestel te vinden. Zo is bijvoorbeeld de Boeing 777 geen optie, omdat het bedrijf niet beschikt over een ETOPS-certificaat.

Het toestel met registratie PZ-TCR wordt ingezet op de route tussen Paramaribo en Amsterdam. Voordat het toestel bij SLM terecht kwam, heeft het gevlogen voor China Southwest Airlines en Air China.
:')
  zaterdag 23 januari 2016 @ 18:07:52 #174
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159332823
:')

Omdat passagiers merken dat er minder ruimte is?
  zaterdag 23 januari 2016 @ 18:27:11 #175
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159333328
dsajet twitterde op zaterdag 23-01-2016 om 18:07:54 KL876 van BKK-AMS uitgeweken naar Warschau. Man zou geprobeerd hebben deur te openen. Man van boord in WAW @rtvnh https://t.co/YCBxn37764 reageer retweet
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:22:23 #176
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159335162
BartBarnas twitterde op zaterdag 23-01-2016 om 19:11:17 Kan er ook nog wel bij op deze vlucht #KLM876 van Bangkok naar Amsterdam. Een trap op vliegveld van Warschau heeft deur van toestel geraakt reageer retweet
pi_159341015
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:22 schreef Sunri5e het volgende:
BartBarnas twitterde op zaterdag 23-01-2016 om 19:11:17 Kan er ook nog wel bij op deze vlucht #KLM876 van Bangkok naar Amsterdam. Een trap op vliegveld van Warschau heeft deur van toestel geraakt reageer retweet
Blijft aan de grond...
pi_159343445
Sydney? Melbourne?
Nope, Los Angeles. :P

  zaterdag 23 januari 2016 @ 22:52:52 #179
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159343681
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 22:47 schreef Iemand91 het volgende:
Sydney? Melbourne?
Nope, Los Angeles. :P

[ afbeelding ]
Ziet er al niet uit als de luchthavens van Sydney of Melbourne. :T
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  zaterdag 23 januari 2016 @ 23:15:07 #180
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159344647
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:41 schreef derLudolf het volgende:
Wat heeft de 11 september te maken dan met verminderde belangstelling voor het vliegen met de Concordes?
Afgezien van de economische neergang na 9/11, gaan er ook verhalen rond dat een behoorlijk aantal vaste Concorde-klanten die dag niet overleefd hebben.....
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 23:25:14 #181
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159345114
Huh, in een KLM 787 heb je in Economy minder ruimte als bij TUI? :?

33" beenruimte en 17" breed voor TUI tegen 31" en 17½" voor KLM. Voor Premium Economy is het 36" en 18" om 35" en 17½"
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 23:25:47 #182
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159345137
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 23:15 schreef OEM het volgende:

[..]

Afgezien van de economische neergang na 9/11, gaan er ook verhalen rond dat een behoorlijk aantal vaste Concorde-klanten die dag niet overleefd hebben.....
Hadden ze met niet met zo'n 767 moeten vliegen :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 23 januari 2016 @ 23:31:07 #183
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159345373
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 23:25 schreef derLudolf het volgende:
Hadden ze met niet met zo'n 767 moeten vliegen :+
Ik denk eerder dat ze gewoon op kantoor zaten, toen er ineens een 757 of 767 aanschoof aan de vergadertafel.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 23:45:13 #184
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159345968
ChopinAirport twitterde op zaterdag 23-01-2016 om 18:38:21 Unexpected visitor: B777 #KLM PH-BVO flying from Bangkok to Amsterdam landed at @ChopinAirport due to fuel shortage. https://t.co/OIOjrEcWYe reageer retweet
Mooie platen
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 23:46:48 #185
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159346021
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 23:31 schreef OEM het volgende:

[..]

Ik denk eerder dat ze gewoon op kantoor zaten, toen er ineens een 757 of 767 aanschoof aan de vergadertafel.
Oh hahaha dat kan ook natuurlijk. Zo had ik het niet bekeken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159355325


JFK Airport
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_159355414
Wat een verschil.
Ik was in December nog in New York, 12 December was het 19 graden.
Toen liep ik buiten rond in een Tshirtje....

Weerbericht van die dag:
http://www.wunderground.c(...)ic=1&reqdb.wmo=99999
  zondag 24 januari 2016 @ 14:28:40 #188
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159356136


:9~
pi_159357133
http://www.reuters.com/article/idUSL8N158076
Zal vast niet lang duren voordat de KLM weer begint te huilen over oneerlijke concurrentie...
pi_159359052
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 15:02 schreef tripel7 het volgende:
http://www.reuters.com/article/idUSL8N158076
Zal vast niet lang duren voordat de KLM weer begint te huilen over oneerlijke concurrentie...
Lijkt me niet. Hoeveel verkeer verwacht je tussen Iran en Nederland?
--
pi_159359442
Iran air vliegt nu geloof ik 7 dagen per week op ams. Iran air komt gezien de bestellingen nogal ambitieus over. En zal er vast of iets groters komen, of er komt vaker iets. En zoals we allemaal kunnen zien betekend dat of als er iets groters, of of iets vakers uit het midden-oosten komt dat de klm weer begint te zeuren dat het oneerlijk is.

[ Bericht 0% gewijzigd door tripel7 op 24-01-2016 16:45:09 ]
pi_159361629
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 15:01 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

"Klein" probleem; al die routes gaan over land en dichtbevolkte gebieden en wanneer je daar met supersonische snelheid overheen vliegt vinden de mensen dat niet echt prettig.
Hoezo dat? Je hebt er toch alleen maar kortdurend last van wanneer de geluidsbarriere wordt doorbroken, daarna niet meer?
  zondag 24 januari 2016 @ 19:18:16 #193
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159363025
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 18:12 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Hoezo dat? Je hebt er toch alleen maar kortdurend last van wanneer de geluidsbarriere wordt doorbroken, daarna niet meer?
Nope, vanaf Mach 1 ontstaan er schokgolven (= wat je hoort op de grond). De snelheid verandert daarna alleen de hoek waaronder de schokgolf de grond bereikt.
pi_159363109
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 15:02 schreef tripel7 het volgende:
http://www.reuters.com/article/idUSL8N158076
Zal vast niet lang duren voordat de KLM weer begint te huilen over oneerlijke concurrentie...
Ga je dit nu bij elk bericht van een buitenlandse order posten? Je mening is wel duidelijk ondertussen ;)
  Moderator zondag 24 januari 2016 @ 19:25:16 #195
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159363215
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:04 schreef biertapper het volgende:
[ afbeelding ]

JFK Airport
Daar valt niet tegen te schuiven :D
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 24 januari 2016 @ 19:29:59 #196
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159363350
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 23:31 schreef OEM het volgende:
Ik denk eerder dat ze gewoon op kantoor zaten, toen er ineens een 757 of 767 aanschoof aan de vergadertafel.
:D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159365668
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 16:27 schreef tripel7 het volgende:
Iran air vliegt nu geloof ik 7 dagen per week op ams. Iran air komt gezien de bestellingen nogal ambitieus over. En zal er vast of iets groters komen, of er komt vaker iets.
Het lijkt me dat ze eerst de huidige antieke vloot gaan vervangen: A300, A310, B742, Fokker100.
Dat was natuurlijk lange tijd niet mogelijk vanwege de sancties.
pi_159369061
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 22:23 schreef Woods het volgende:
[ afbeelding ]

747 met een Space shuttle model.

[..]

bron: http://www.space.com/3165(...)shuttle-exhibit.html
Heb de Enterprise een jaar of 2 geleden in NYC gezien bij de Intrepid. Echt fantastisch.

Net als de SR-71 en Concorde :9
pi_159376620
quote:
SCHIPHOL Twee F16-straaljagers van de luchtmacht komen voor een militaire oefening naar Schiphol. De jachtvliegtuigen zullen bij hoge uitzondering op dinsdag 26 januari landen op een van de banen van de luchthaven.

F16's zie je maar zelden boven Noord-Holland en op Schiphol, maar de straaljagerpiloten moeten in geval van nood weten hoe te handelen en hun vliegtuigen veilig tussen de Boeings en de Airbussen weten te manoeuvreren.

Thunderbolt
Vorig jaar februari moest een A-10 Thunderbolt gevechtsvliegtuig noodgedwongen uitwijken naar Schiphol. Dat toestel maakte deel uit van een groep van twaalf A-10’s die onderweg was vanuit de VS via de Azoren naar de US Air Force-basis in het Duitse Spangdahlem.

Live op NH
NH is er dinsdag rond 12.00 uur live bij, de aankomst van de twee F16's zal te volgen zijn op deze site.
https://www.rtvnh.nl/nieu(...)s-landen-op-schiphol
  maandag 25 januari 2016 @ 11:50:29 #200
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159377398
dsajet twitterde op maandag 25-01-2016 om 11:49:28 De laatste MH19-vlucht ooit taxiet naar de Kaagbaan. De route tussen KUL en AMS stopt. @rtvnh https://t.co/K1GFeETLwo reageer retweet
  Moderator maandag 25 januari 2016 @ 11:58:58 #201
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159377626
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 11:50 schreef Sunri5e het volgende:
dsajet twitterde op maandag 25-01-2016 om 11:49:28 De laatste MH19-vlucht ooit taxiet naar de Kaagbaan. De route tussen KUL en AMS stopt. @rtvnh https://t.co/K1GFeETLwo reageer retweet
Malaysia stop met de vlucht AMS Kuala Lumpur of wat?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159377712
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 11:58 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Malaysia stop met de vlucht AMS Kuala Lumpur of wat?
Jep.
pi_159377725
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  maandag 25 januari 2016 @ 15:39:37 #204
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_159383604
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 11:50 schreef Sunri5e het volgende:
dsajet twitterde op maandag 25-01-2016 om 11:49:28 De laatste MH19-vlucht ooit taxiet naar de Kaagbaan. De route tussen KUL en AMS stopt. @rtvnh https://t.co/K1GFeETLwo reageer retweet
Wat lult die gast? Morgen is de laatste vlucht namelijk :')
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
pi_159386482
Zojuist is de allerlaatste MH16 vlucht (9M-MRL) naar Amsterdam vertrokken vanuit Kuala Lumpur.
Ook de laatste MH20 vlucht (9M-MRM) naar Parijs is vertrokken.
Verwachte aankomst in Amsterdam is 06:34 uur. Vertrek om 11:40 uur.

Toen Malaysia Airlines eind 1976 haar eerste McDonnell Douglas DC-10-30 in ontvangst nam werden de ogen gericht op routes naar Amsterdam, Parijs en Frankfurt.
Op 5 januari 1980 vond de eerste vlucht naar Amsterdam plaats. De vluchten werden destijds wekelijks uitgevoerd met tussenstop in Jeddah.
Later vloog het met de Boeing 747-200 en 747-400 naar Amsterdam en later met de Boeing 777-200ER.
Nu, 36 jaar en 20 dagen na hun eerste vlucht naar Amsterdam, is het nu de laatste keer.
quote:
Het wordt best een emotioneel weekend, verwachtte Huib Gorter, topman van Malaysia Airlines Europa, dat is gevestigd op Schiphol. Donderdag gingen de ontslagbrieven voor zeventien medewerkers op Schiphol de deur uit, dinsdag vertrekt de laatste Boeing 777 van de maatschappij. De medewerkers gaan dinsdagochtend aan de gate cadeautjes uitdelen aan de laatste reizigers die met vlucht MH19 naar Maleisië vertrekken. En dan, tien over half twaalf, staan ze langs de baan waar de 'triple seven' het luchtruim zal kiezen.
Bron.

De maatschappij is bezig met een flinke reorganisatie waarbij de vloot wordt verkleind, routes worden gesneden en zo'n 30% van de werknemers ontslaan. De maatschappij sluit omvangrijke codeshare-overeenkomst met Emirates; Londen blijft de enige Europese stad waarop de maatschappij blijft vliegen; naast Amsterdam en Parijs was eerder was Frankfurt al geschrapt.
Ook vluchten naar Dubai worden geschrapt en zullen door code-share op de Emirates vluchten worden overgenomen.
Het lijkt er ook op dat hun laatste geplande 777-vluchten op dinsdag plaatsvinden naar Guangzhou.











(Ja; die laatste twee foto's zijn inderdaad 9M-MRD onderweg naar Kuala Lumpur op die fatale dag in juli 2014; de laatste waarschijnlijk ergens boven Polen)

[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 25-01-2016 18:11:29 ]
pi_159386509
-O- x oneindig.
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_159395184
quote:
13s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:36 schreef Blistering het volgende:
-O- x oneindig.
;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_159395419
Zoals hier al eerder is aangegeven; morgen komen rond het middaguur 2 F-16's naar Schiphol.
Beiden afkomstig van vliegbasis Leeuwarden.
Zoals het nu lijkt worden ze hier geparkeerd; dus echt zichtbaar zijn ze niet (hooguit panoramaterras).
Doron Sajet van RTV Noord Holland is er (vanzelfsprekend) weer bij met vanaf 12:00 hier een livestream.

Tegenwoordig zijn F-16's een bijzonderheid op Schiphol; maar ooit (tussen 1979 en 1992) werden daar honderden F-16 gebouwd door Fokker. Samen met SABCA in België hebben ze 500 gebouwd voor de Nederlandse, Belgische, Noorse en Deense luchtmacht.
Op 13 september 1978 bracht een Amerikaanse Lockheed C-5 Galaxy de eerste F-16 naar Schiphol:



Dit was ooit dus de dagelijkse gang van zaken op Schiphol:







Ok, dat laatste niet helemaal. :+

[ Bericht 2% gewijzigd door Iemand91 op 25-01-2016 22:53:16 ]
pi_159400814
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 22:11 schreef Iemand91 het volgende:
Zoals hier al eerder is aangegeven; morgen komen rond het middaguur 2 F-16's naar Schiphol.
Beiden afkomstig van vliegbasis Leeuwarden.
Zoals het nu lijkt worden ze hier geparkeerd; dus echt zichtbaar zijn ze niet (hooguit panoramaterras).
Doron Sajet van RTV Noord Holland is er (vanzelfsprekend) weer bij met vanaf 12:00 hier een livestream.

Tegenwoordig zijn F-16's een bijzonderheid op Schiphol; maar ooit (tussen 1979 en 1992) werden daar honderden F-16 gebouwd door Fokker. Samen met SABCA in België hebben ze 500 gebouwd voor de Nederlandse, Belgische, Noorse en Deense luchtmacht.
Op 13 september 1978 bracht een Amerikaanse Lockheed C-5 Galaxy de eerste F-16 naar Schiphol:

[ afbeelding ]

Dit was ooit dus de dagelijkse gang van zaken op Schiphol:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ [url=http://cdn-www.airliners.net/aviatio(...)76554.jpg]afbeelding[/url] ]
[ afbeelding ]

Ok, dat laatste niet helemaal. :+
Volgens het ministerie is het nog niet eerder gebeurd :"P
Ik denk dat het eerder aan AT5 ligt.
http://www.at5.nl/artikel(...)-oefenen-op-schiphol
  dinsdag 26 januari 2016 @ 12:06:54 #210
360332 Fiorano
Drive tot the Maxx
pi_159404243
Grappig om te volgen via Periscope
Regel 1: De Scheidsrechter heeft altijd gelijk
Regel 2: Als de Scheidsrechter geen gelijk heeft, treedt onmiddellijk regel 1 in werking
pi_159404297
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:06 schreef Fiorano het volgende:
Grappig om te volgen via Periscope
Ook gewoon via RTV-NH http://www.rtvnh.nl/nieuws/178563/live-f16s-landen-op-schiphol





[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 26-01-2016 12:11:14 ]
pi_159405317
Voor die piloten ook wel een mooie ervaring denk ik ^O^ ^O^
  dinsdag 26 januari 2016 @ 13:42:51 #213
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159406464




quote:
New Logo, Identity, and Livery for Alaska Airlines by Hornall Anderson

[...]

The more positive change than the logo might be the rendering of the Eskimo. (In a past thread someone pointed out you don’t call Eskimos Eskimos anymore because it’s politically incorrect but I’m not calling the Eskimo Eskimo, Alaska Airlines is, so Eskimo it is.) The previous rendering had its charm in that it looked like something you would find in an encyclopedia or a school textbook and it matched the texture of the logo but as an airline ambassador illustration it was literally too rough around the edges. The new rendering has more clearly defined features and better accentuates that he is wearing a parka while keeping all the moody shadows. The green and lighter blue liven up the illustration and add a spark to the tail of the plane.

[...]

In application, the identity revolves around some swooping, swooshing swathes of blues and greens that, again, are very airline-y. The backgrounds for the ticketing counter and gates do have a subtle way of standing out with the colorful corners but the dependance on blue is just like a dozen others. The supporting font is — guess who? — Circular and in this case it feels very out of place. There is no synergy going on between it and the logo or the Eskimo or the swooshes. It stands out too crisply from the rest. Overall, it’s not a highly inspiring redesign and rather than double-down on the quirkiness and ruggedness of the brand equity established they have moved away to safer territory.
Old Alaska Airlines liveries













New Alaska Airlines livery
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_159410632
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:10 schreef Fokker89 het volgende:
Nog wat meer foto's:













Helaas even daarvoor ook het laatste vertrek van een Malaysia Airlines toestel vanaf Schiphol:



9M-MRL en 9M-MRM die respectievelijk de vluchten van uit Amsterdam en Parijs nu uitvoeren terug naar Kuala Lumpur uitvoeren zijn de laatste 777's van de maatschappij in gebruik.
Verwachte aankomst van -MRL is morgenochtend 06:28 uur en -MRM om 07:51 uur.
Het lijkt erop dat de -MRM morgen nog een vlucht naar Guangzhou gaat uitvoeren, verder zie ik geen vluchten meer voor de 777's.

[ Bericht 18% gewijzigd door Iemand91 op 26-01-2016 20:05:16 ]
pi_159433321
“SLM tevreden met ‘nieuwe’ A340-313 Airbus”
quote:
PARAMARIBO, 27 jan – “De ‘nieuwe’ SLM Airbus A340 is nu precies een maand in operatie en de SLM is zeer tevreden met haar operationele performance en de vele positieve feedback van het reizend publiek”. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Daarin staat ook vermeld dat de SLM directie en haar personeel volledig achter het besluit staan m.b.t. tot het leasen van de A340-313 voor een periode van vier jaar.

“De stoelen in de businessclass stellen passagiers in de gelegenheid bijna geheel languit te kunnen liggen tijdens de vlucht (zgn sleepers) en zijn voorzien van een personal Inflight Entertainment (IFE) systeem. De stoelen in de economy class zijn zeer comfortabel en het IFE systeem in de economy class is gebaseerd op het cinema systeem” meldt de Public Relations afdeling van het bedrijf.

Met betrekking tot het onboard entertainment systeem meldt de SLM dat zij werkt aan het toepassen van een modern systeem waarbij passagiers op hun eigen smart telefoon, tablet of laptop entertainment kunnen streamen. “De passagier reist in een comfortabel en veilig passagiersvliegtuig en mag rekenen op de bekende gastvrijheid van het cabine personeel en de alom geroemde overheerlijke maaltijden aan boord. De SLM zal met de A340 haar product blijven verbeteren en zich blijven inzetten om alle passagiers steeds een kwalitatief goede service te blijven aanbieden” aldus Surinam Airways.
_O-

Enne, in navolging van de 747-8 lijkt ook de productie van de 777 gereduceerd te worden:
Boeing expected to announce 777 cut Wednesday
quote:
Boeing is likely to announce Wednesday morning another production rate cut, this time for the 777 program, according to a senior executive with a 777 customer whom Boeing consulted as it prepared its plan.
(...)
Another multimillion-dollar charge would need to be added if the 777 is cut. A second source also indicated that the announcement could come Wednesday, when the company reports its quarterly earnings.

Most Wall Street analysts have been predicting a 777 rate cut from the current 100 jets per year — but after the 747 cut, they’ve assumed a 777 announcement wouldn’t come until later in the year.

Boeing currently doesn’t have enough sales to fill all the 777 delivery slots between now and when production of the new 777X kicks into high gear after the turn of the decade.

Scott Hamilton, an Issaquah-based aviation analyst with Leeham.net, published an analysis Tuesday estimating that “Boeing needs to sell more than 200 777 Classics, all with delivery dates through 2021, to bridge the gap to full production of the 777X.”

Last year, Boeing sold just 38 of those current-model 777s.

Most financial analysts believe the 777 production rate will have to come down to about 70 jets per year, while one more pessimistic industry analyst has said it could go as low as 50 per year.
(...)
A 777 rate reduction is much more significant for Boeing than the cut to the 747.

About 2,000 people work directly on building the 747, and more than 3,000 on the 777.

And while the 747 is built at a very slow rate, the high-production, high-margin 777 is a cash cow for Boeing.
Verbaasd mij helemaal niets.
pi_159433457
Kunnen ze niet eerder starten met de productie voor de 777X dan? Natuurlijk gaan ze never nooit die orders voor de 777 vinden, want nu wil je vooral 777X's bestellen neem ik aan. Of ze moeten ze in de uitverkoop gooien... :P

Al wil je eigenlijk vooral met A350's vliegen natuurlijk. 8-)
Jack does it in real time...
pi_159433837
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:46 schreef DeeBee het volgende:
Kunnen ze niet eerder starten met de productie voor de 777X dan?
Nee.

Onlangs zijn ze begonnen met het ombouwen van een productielijn in Everett voor de 777X.
Hierop werden tot voor kort nog 787's gebouwd (KLM's PH-BHD was de laatste van die productielijn).

Daarnaast is het ontwerp nog niet compleet en worden nieuwe fabrieken nog gebouwd (o.a. voor de vleugels, staart etc.).
quote:
Natuurlijk gaan ze never nooit die orders voor de 777 vinden, want nu wil je vooral 777X's bestellen neem ik aan. Of ze moeten ze in de uitverkoop gooien... :P
En daar zeg je het zelf al.

Wat als je als maatschappij een groot toestel zoekt en die ook snel wil. De 787's en A350's mag je voor in de lijn staan.
Maar voor de 747-8 en 777-300ER kun je nu vrij snel krijgen en voor een flinke discount.

Echter komen er nu ook tweedehands 777's op de markt en maatschappijen als Delta hebben al aangegeven dat die ook zeer interessant zijn want ze kosten een fractie van wat een nieuw toestel moet kosten (zelfs na de grote discounts die men krijgt)
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 12:05:30 #218
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159433870
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:39 schreef Iemand91 het volgende:

[b]Boeing expected to announce 777 cut Wednesday


[..]

Verbaasd mij helemaal niets.
Is de 777 alweer dusdanig verouderd dan?

Wordt er gewoon niet meer geïnvesteerd of wordt het aandeel door de A350 weggesnoept?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159434017
Wat ik lees hebben ze wat updates doorgevoerd in de loop der jaren, maar de 777 is in principe 'al' 20 jaar oud natuurlijk. Dus een flinke upgrade is logisch, dat er weinig partijen nu nog 777's bestellen dus ook. Want vooral de tweedehands opties zijn er ook legio als je ziet hoeveel carriers ze uitfaseren of daarmee beginnen.

Ik denk niet dat de A350 per se marktaandeel afsnoept, al zijn er wel een flink aantal orders voor (777 momenteel grappig genoeg, volgens Wikipedia). :P Overigens heb ik een paar keer met de 787 gevlogen nu en ik vind het wel een mooi vliegtuig, maar ik hoor van iedereen dat ze de A350 nog een stuk fijner vinden. Dus Airbus heeft wel een super goed toestel ontworpen en afgeleverd denk! Nog een goede maand en dan zelf eindelijk met de A350 mee als ik op wintersport ga (DOH - MUC).
Jack does it in real time...
pi_159435860
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:05 schreef derLudolf het volgende:
Is de 777 alweer dusdanig verouderd dan?
Ligt eraan.

De non-ER versies zijn niet bepaald efficiënt en de -200ER wordt stevig aangevallen door de A330's.
(Die kunnen bijna alles wat de -200ER kan en zuiniger)

De 777-300ER is nog wel in a class of its own.
quote:
Wordt er gewoon niet meer geïnvesteerd of wordt het aandeel door de A350 weggesnoept?
Boeing richt zich nu meer op de 777X en iedereen weet dat over een ~5 jaar deze serie komt.
Dan is het dus een afweging van nu een toestel dat prima is of de tijd uitzitten en de 777X bestellen.
En inderdaad, je hebt nu de A330neo, de A350 en uit eigen stal de 787 dus er is voor de klanten veel te kiezen.
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 14:02:55 #221
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159437010
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:21 schreef Iemand91 het volgende:

De non-ER versies zijn niet bepaald efficiënt en de -200ER wordt stevig aangevallen door de A330's.
(Die kunnen bijna alles wat de -200ER kan en zuiniger)
De huidige A330-300 bedoel je dan? Want KLM is voert de A330-200's af, terwijl de 777-200ER's blijven? Of heeft dat met lease vs. eigendom te maken?

Op de Wiki van KLM staan trouwens 7 orders voor de A350-900 :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159437400
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:02 schreef derLudolf het volgende:
De huidige A330-300 bedoel je dan? Want KLM is voert de A330-200's af, terwijl de 777-200ER's blijven? Of heeft dat met lease vs. eigendom te maken?
Vele factoren. Lease zal er inderdaad mee te maken hebben. Ik heb even mijn bestanden niet bij me maar ik geloof dat alle A330's bij KLM geleased zijn. Daar kom je als maatschappij dus vrij makkelijk af (wanneer de lease afloopt).

Maar de A330-200 is een zeer geduchte concurrent voor de 777-200ER geworden maar ook de A330-300 (zeker nu met de HGW-versies) is aantrekkelijk.
quote:
Op de Wiki van KLM staan trouwens 7 orders voor de A350-900 :9
Kan altijd nog veranderen. Hoewel er wel registraties voor bekend zijn.
  woensdag 27 januari 2016 @ 15:29:00 #223
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159439717
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:17 schreef Iemand91 het volgende:
Maar de A330-200 is een zeer geduchte concurrent voor de 777-200ER geworden maar ook de A330-300 (zeker nu met de HGW-versies) is aantrekkelijk.
De A330 heeft toch gewoon een 2-4-2 opstelling, tegen een 3-4-3 van de 777? Is dat dan niet een beetje appels met peren vergelijken :?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159440059
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:29 schreef flipsen het volgende:
De A330 heeft toch gewoon een 2-4-2 opstelling, tegen een 3-4-3 van de 777? Is dat dan niet een beetje appels met peren vergelijken :?
Nee.
Want diezelfde 777 kun je ook inrichten met 2-5-2 en de A330 met 3-3-3 waardoor je per rij dus evenveel stoelen hebt.

Je kunt dergelijke toestellen vergelijken als ze raakvlakken hebben met elkaar.
Dus bijvoorbeeld vergelijkbare range, aantal passagiers/cargo etc. etc. etc.
Dan zie je dat in een A330-300 bijna zoveel passagiers gaan als in een 777-200ER (verschil bij KLM is 24 passagiers), evenveel cargo en een kleinere range maar wel met een lager brandstofverbruik.
Als je die range dus niet nodig hebt, dan heb je aan de A330-300 dus een goede optie t.o.v. de 777-200ER.

Een eenvoudiger vergelijkingsmiddel is de vraag; hoeveel kost het mij (de maatschappij) om 1 passagiers (of 1 eenheid vracht) over een bepaalde afstand te vervoeren.
Op die manier kun je dus eigenlijk allerlei toestellen met elkaar vergelijken.

[ Bericht 20% gewijzigd door Iemand91 op 27-01-2016 15:58:08 ]
pi_159441535
quote:
Op die manier kun je dus eigenlijk allerlei toestellen met elkaar vergelijken.
Er zijn zoveel factoren die meespelen dat het niet meevalt er een volledige lijst van te maken. Van de brandstofprijs via de levertijd van de toestellen tot politiek (Boeing versus Airbus).

KLM krijgt volgens plan nog vier van de (nu) nieuwste triples, die minder brandstof gebruiken dan de full-pax 747's en een hogere inzetbaarheid hebben dan de 747's (minder dagen onderhoud per periode). Toch kunnen ongeveer evenveel mensen mee. Er is geen concurrent van Airbus voor hetzelfde segment. Dan loont het kennelijk de moeite.
De mogelijke levering van A350's aan KLM is het onderwerp van speculaties. Het zou voordelig kunnen zijn om op termijn 1 set lange-afstandsbemanning te hebben voor de 777's en 787's.

[ Bericht 0% gewijzigd door inkjet op 27-01-2016 16:48:16 ]
--
  woensdag 27 januari 2016 @ 16:52:11 #226
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159441945
Het is idd een hele waslijst die meespeelt. Concurrentie op de routes die gevlogen worden, verwachtingen van de klant (Amerikanen en Fransen zullen mogelijk eerder kiezen voor een maatschappij met toestellen uit eigen land) of een staatshoofd die een grote vloot autobussen wil.
Of regelgeving waardoor je alleen met viermotorige vliegtuigen kan vliegen.
Faciliteiten op het vliegveld waar je naar toe wil vliegen spelen ook mee, een A380 kan je niet overal kwijt.

Het aantal vluchten dat je uit kan voeren doet ook nog een duit in het zakje.
So we just called him Fred
  woensdag 27 januari 2016 @ 17:58:57 #227
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159443919
Zou de doorsnee passagier echt opletten met welk toestel zij worden vervoert? Mijn ouders vliegen eens per 2 jaar naar Portugal in een 737 maar dit weten zij zelf niet eens. Als ze maar worden vervoert.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
  woensdag 27 januari 2016 @ 18:05:33 #228
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159444119
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:58 schreef Woods het volgende:
Zou de doorsnee passagier echt opletten met welk toestel zij worden vervoert? Mijn ouders vliegen eens per 2 jaar naar Portugal in een 737 maar dit weten zij zelf niet eens. Als ze maar worden vervoert.
Daar sta je nog raar van te kijken. Zo was er in het verleden al een hele groep reizigers die extra wilde betalen om in een Concorde te zitten.
Ik ken ook mensen die per se met TUI willen vliegen omdat ze dan in een 787 kunnen zitten, terwijl anderen diezelfde route liever per 747 van de KLM zitten.

En ook zelf kies ik liever voor een airline die met een 787 vliegt, vanwege de luchtdruk in de cabine.
So we just called him Fred
pi_159444154
De meeste mensen boeit het geen flikker, als ze maar van A naar B komen :Y

''Wat voor vliegtuig?! Zunne grote met vleugels!''
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  woensdag 27 januari 2016 @ 18:39:00 #230
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159444948
quote:
14s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef Blistering het volgende:
De meeste mensen boeit het geen flikker, als ze maar van A naar B komen :Y

''Wat voor vliegtuig?! Zunne grote met vleugels!''
Totdat ze erachter komen dat Amsterdam - Natal met een 767 nonstop een stuk relaxter is dan met 737 met zowel op de heen en terugweg een tankstop.
So we just called him Fred
pi_159447577
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:39 schreef Iemand91 het volgende:
Enne, in navolging van de 747-8 lijkt ook de productie van de 777 gereduceerd te worden:
Boeing expected to announce 777 cut Wednesday
Verbaasd mij helemaal niets.
Boeing twitterde op woensdag 27-01-2016 om 16:42:48 #Boeing confirms 777 production rate move to 7/mo from 8.3/mo in 2017 to smooth 777X transition. reageer retweet
En over de 777 gesproken:



Qatar Airways plant vlucht van 18,5 uur
quote:
Vliegmaatschappij Qatar Airways heeft een vlucht aangekondigd met een recordduur van 18 uur en 34 minuten.

De luchtvaartmaatschappij wil een verbinding instellen van Doha (Qatar) naar Auckland (Nieuw-Zeeland). De afstand is bijna 14.539 kilometer, meldt The Guardian.

De vlucht duurt daarmee twee uur langer dan de huidige langste vlucht ter wereld, van Dallas (Verenigde Staten) naar Sydney (Australië). Deze duurt 16 uur en 55 minuten.

De langste vlucht vanuit Nederland gaat van Schiphol naar Guayaquil (Ecuador) en duurt 14 uur en 25 minuten.

Overigens zal het huidige record in maart ook al worden gebroken, door de Emirates-vlucht van Dubai naar Panama-Stad (17 uur en 41 minuten).
Ga er maar aan staan. :o

Let overigens maar niet op het belabberde NU-bericht. :')

[ Bericht 13% gewijzigd door Iemand91 op 27-01-2016 20:34:27 ]
  woensdag 27 januari 2016 @ 19:57:43 #232
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159447785
Ik kijk zeker wel naar het type vliegtuig als ik een ticket boek. Kost het niet té veel extra, dan betaal ik graag wat bij voor een fatsoenlijke kist. Moet in mei weer even naar Lima vanuit Santiago, zit ik toch heel wat liever in een767 of nog beter de 787 dan opgevouwen in een 320 :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_159447962
Van posters in een Algemeen Luchtvaarttopic verwacht ik dan ook wel dat ze dergelijke zaken checken :P
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_159448452
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2016 20:03 schreef Blistering het volgende:
Van posters in een Algemeen Luchtvaarttopic verwacht ik dan ook wel dat ze dergelijke zaken checken :P
Yup, net als de stoelindeling op Seatguru. :s)
--
  woensdag 27 januari 2016 @ 20:22:02 #235
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159448534
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 20:19 schreef inkjet het volgende:

[..]

Yup, net als de stoelindeling op Seatguru. :s)
Die is helaas niet waterdicht :'(
So we just called him Fred
  woensdag 27 januari 2016 @ 20:25:44 #236
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159448636
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 19:57 schreef flipsen het volgende:
Ik kijk zeker wel naar het type vliegtuig als ik een ticket boek. Kost het niet té veel extra, dan betaal ik graag wat bij voor een fatsoenlijke kist. Moet in mei weer even naar Lima vanuit Santiago, zit ik toch heel wat liever in een767 of nog beter de 787 dan opgevouwen in een 320 :Y
In een 767 of 787 kun je opgevouwder zitten dan in een A320...
pi_159449095
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 20:22 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Die is helaas niet waterdicht :'(
Dat klopt. Bijvoorbeeld de 737-700 van KLM was verouderd toen ik daar laatst op zocht. Maar als je geen idee hebt moet je toch wat...
--
pi_159449150
quote:
Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_777 zou het bereik 14500 km zijn, zetten ze geen 787 in?
--
  woensdag 27 januari 2016 @ 20:49:45 #239
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159449372
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 20:42 schreef inkjet het volgende:

[..]

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_777 zou het bereik 14500 km zijn, zetten ze geen 787 in?
Die redt dat ook maar net... Die kan max 15200 km vliegen. Dat is wel krap hoor.
  woensdag 27 januari 2016 @ 21:07:46 #240
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159450091
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 20:42 schreef inkjet het volgende:

[..]

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_777 zou het bereik 14500 km zijn, zetten ze geen 787 in?
Volgens de cijfers van Boeing zelf (2 class config, 100% load factor)

777-200LR (317 passagiers): 15840 km
787-9 (290 passagiers): 14140 km

Laatste stukje zwemmen dus met een 787 als je nog wat passagiers wilt meenemen.
pi_159451676
quote:
Volgens de cijfers van Boeing zelf (2 class config, 100% load factor)

777-200LR (317 passagiers): 15840 km
787-9 (290 passagiers): 14140 km

Hmm, ik was de -200 vergeten. Het 'maar net' halen is inderdaad riskant. Wat meer tegenwind of andere route door omstandigheden en je hebt een groot probleem.
--
pi_159452682
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 20:42 schreef inkjet het volgende:
Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_777 zou het bereik 14500 km zijn, zetten ze geen 787 in?
Ten eerste kijk je bij Wikipedia bij de 777-300ER, niet de -200LR.
Ten tweede kun je Wikipedia niet gebruiken voor dergelijke data.

Als je de papieren van Boeing zelf erbij pakt dan kom je erachter dat bij een te vliegen afstand van 14.500 kilometer (afstand Doha - Auckland) je zo'n 65.000 kilo payload mag hebben (passagiers, bagage en cargo).
In hun 777-200LR's gaan 259 passagiers en dan hou je dus zo'n 40.000 kilo over dat aan cargo mee kan.

Qatar heeft qua 787's nu alleen de -8 en deze kan met deze afstand zo'n 30.000 kilo aan payload meenemen. Met hun 254 passagiers hou je dan nog geen 5.000 kilo over voor cargo.

Dit zijn de meest gunstige cijfers dus zeker in het geval van de 787-8 krijg je dan restricties (denk aan rijen stoelen afsluiten voor passagiers).
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 21:54 schreef inkjet het volgende:
Hmm, ik was de -200 vergeten. Het 'maar net' halen is inderdaad riskant. Wat meer tegenwind of andere route door omstandigheden en je hebt een groot probleem.
In het specifiek heb je de -200LR vergeten; die heeft iets langere benen dan de rest van de 777-serie. :+
pi_159455708
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 18:41 schreef Iemand91 het volgende:
Is (voorlopig?) dus Air France geworden:

Air France hervat route naar Teheran
KLM lijkt ook weer naar Iran te gaan:

BREAKING: KLM Enters Iran Again
quote:
KLM is back with flights to the Iranian capital after three years. The airlines has been rumored to start flights to Tehran for a very long period, now it is reality. Iran Air already operates this route with two weekly flights, and the competition on the route will remain low, even now when KLM enters the fight.

Starting on 2 May 2016, KLM will offer four weekly flights operated by Boeing 777-200, with new Business Class, from Amsterdam to Tehran. KL433 from Amsterdam will depart at 17:25, and land in Tehran at 01:05. Two hours later it heads back as KL434, home to Amsterdam with the time 06:20 as scheduled arrival. The flight time is around five and a half hour.
  donderdag 28 januari 2016 @ 10:55:34 #244
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159460893
Correndon heeft een nieuw flight safety instructions filmpje gemaakt:

En de zaken gaan goed bij die club, dit jaar komt er (tijdelijk?) een 4e toestel bij: PH-CDH
De 737 wordt geleased van Air Berlin, dus binnenkort zal AF-KLM wel gaan klagen dat de golfcarriers nu ook de markt van Transavia met oneerlijke concurentie te lijf gaan :+
So we just called him Fred
  donderdag 28 januari 2016 @ 11:11:16 #245
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159461227
Transavia heeft overigens niet zoveel te klagen, dit jaar maar liefst 7 toestellen voor de zomerlease (allen van GOL), 2 toestellen geleased van GOL tot en met oktober volgend jaar en levering van 3 nieuwe toestellen dit jaar. In de zomer worden er Nederlandse toestellen gestationeerd in Frankrijk en Duitsland.

Bij TUI blijft het vooralsnog stil, ook geen nieuws meer over hun 6e 737-800 (PH-TFE), die toch écht in 2015 zou komen...
So we just called him Fred
pi_159462492
Cathay Pacific rebrands Dragonair as 'Cathay Dragon'
quote:
Cathay Pacific will rebrand its regional offshoot Dragonair as ‘Cathay Dragon’ as part of a continued brand overhaul for the Hong Kong-based airline.

The move, announced today to staff at the airline's headquarters, will underscore Dragonair's links to its highly-regarded parent.

It includes a new red-tailed livery (above) based on the streamlined look of Cathay Pacific, which will adorn Cathay's first Airbus A350 (below) when it takes to the skies by mid-year.

The merged brand has been on the cards since at least 2013, when the airline commissioned this concept artwork featuring the 'Cathay Dragon' brand.

Dragonair flies mainly into China and Asia, with seating based on Cathay Pacific's existing products for a more seamless travel experience when hopping between CX and KA flights.

For example, Dragonair's first class seats are adapted from Cathay's international business class while both airlines share the same regional business class seat.
Dragonair has also adopted the same economy seats as seen on Cathay's long-haul international flights.

That's not to mention Dragonair's on-demand inflight entertainment system named StudioKA – which is modelled on Cathay Pacific's StudioCX system and includes iDevice connectivity, USB ports and AC power sockets in every seat from tip to tail.



Zoek het verschil met:




Boeing 747 Air France vliegt in formatie met Patrouille de France
quote:
PARIJS - De laatste Boeing 747-400 van Air France maakte woensdag een bijzondere vlucht boven Frankrijk. Het toestel vloog in formatie met de Patrouille de France, het demonstratieteam van de Franse luchtmacht. Dat leverde bijzondere beelden op, waarvan de luchtmacht een preview heeft vrijgegeven.

Het betrof een afscheidsvlucht; eerder deze maand voerde Air France de laatste passagiersvlucht uit met de iconische 'Jumbo-Jet'.
Gaat om F-GITD (het toestel dat twee weken geleden in de hangar stond (zie mijn post van 14 januari); filmpje staat op hun twitter:

Armee_de_lair twitterde op woensdag 27-01-2016 om 19:47:47 #exclusif quelques secondes du rdv de la @PAFofficiel et du dernier #747 d' @airfrance en vol. C'est cadeau :-) https://t.co/w4L5v2bq4Z reageer retweet
pi_159473814
Iran Air plaatst order voor 73 widebodyvliegtuigen van Airbus
quote:
PARIJS - Er werd al flink over gespeculeerd, maar het is nu definitief: Iran Air bestelt 118 vliegtuigen bij Airbus, waarvan 73 widebodyvliegtuigen. Een overeenkomst daarover werd donderdag ondertekend in het Élysée Paleis in Parijs. De megaorder omvat onder meer twaalf A380's en zestien A350-1000's.

Daarnaast neemt Iran Air ook nog achttien widebodyvliegtuigen van het type A330neo en 27 van het type A330ceo in gebruik. Verder omvat de bestelling 21 toestellen uit de A320ceo-serie en 24 toestellen uit de A320neo-serie.

In totaal gaat het dus om 73 widebodyvliegtuigen en 45 ‘single aisle’-vliegtuigen die de Iraanse luchtvaartmaatschappij bij de Europese vliegtuigbouwer bestelt. De hoeveelheid vliegtuigen die zijn besteld zullen enerzijds nodig zijn ter vervanging van de verouderde luchtvloot in Iran, maar anderzijds ook voor groei.

Opvallend is het grote aantal vliegtuigen voor langeafstandsroutes en een grote passagierscapaciteit onderdeel zijn van de order. Mogelijk groeit Teheran daardoor uit tot een belangrijke overstaphub, in de slipstream van Dubai, Doha, Abu Dhabi en Istanbul.

Volgens de gesloten overeenkomst gaat Airbus ook helpen bij het moderniseren van de luchtvaartsector in Iran, onder andere op het gebied van luchtverkeersleiding, vliegtuigonderhoud, trainingen en operaties.

De ondertekening van de orderovereenkomst vond plaats tijdens het bezoek van de Iraanse president Hassan Rouhani’s aan de Franse president François Hollande.
Da's geen kattenpis.
En allemaal aankoop, geen lease. Heel slim.
Airbus mag zich in hun handen wrijven.

Simulatorshot:
  donderdag 28 januari 2016 @ 20:04:48 #248
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159473943
Lijkt me redelijke optimistisch die order...
pi_159474186
quote:
In het specifiek heb je de -200LR vergeten; die heeft iets langere benen dan de rest van de 777-serie. :+
Inderdaad, LR is meer dan ER :s)
--
pi_159474522
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:04 schreef Sunri5e het volgende:
Lijkt me redelijke optimistisch die order...
Vooral de A380 order...
pi_159475059
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:30 schreef Mikey92 het volgende:

[..]

Vooral de A380 order...
Ben benieuw waar ze deze op gaan inzetten, LHR, CDG en JFK :P?
Trotse Twentenaar
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 20:52:48 #252
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159475221
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 19:59 schreef Iemand91 het volgende:
Iran Air plaatst order voor 73 widebodyvliegtuigen van Airbus

[..]

Da's geen kattenpis.
En allemaal aankoop, geen lease. Heel slim.
Airbus mag zich in hun handen wrijven.

Simulatorshot:
[ afbeelding ]
Wow, dat gaat lekker :D :D
De 787's verkopen wel lekker, de 737's zullen wel doorgaan maar de 777 en metname 747 worden hard teruggeschroefd.

Terwijl de meeste modellen van AB wel lekker gaan toch? Voor de A330neo is ook wel voldoende interesse of niet?

Zijn er nog voldoende A330ceo orders? Of is die productie wel teruggeschroefd?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 20:53:25 #253
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159475246
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:48 schreef zlotka het volgende:

[..]

Ben benieuw waar ze deze op gaan inzetten, LHR, CDG en JFK :P?
Frankfurt?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159475247
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:04 schreef Sunri5e het volgende:
Lijkt me redelijke optimistisch die order...
Valt mee, er wonen 80miljoen mensen, evenveel als in Duitsland. En het is het 18de land op basis van GDP, een relatief rijk land. Al die mensen mogen opeens de wereld over.
  donderdag 28 januari 2016 @ 20:54:06 #255
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159475269
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:48 schreef zlotka het volgende:

[..]

Ben benieuw waar ze deze op gaan inzetten, LHR, CDG en JFK :P?
Dat zijn wel de laatste 3 steden op deze wereld waar ze op een A380 vol moslims zitten te wachten o|O
  donderdag 28 januari 2016 @ 20:57:47 #256
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159475433
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 19:59 schreef Iemand91 het volgende:
Iran Air plaatst order voor 73 widebodyvliegtuigen van Airbus

[..]

Da's geen kattenpis.
En allemaal aankoop, geen lease. Heel slim.
Airbus mag zich in hun handen wrijven.

Simulatorshot:
[ afbeelding ]
Die vervanging is eigenlijk wel hard nodig:


Zal wel betekenen dat de 747SP's waar ze mee vliegen uit de roulatie gaan :'(
Weer 3 exemplaren van deze bijzondere 747 die aan de kant worden geschoven voor iets moderners. Wat ze nog meer bijzonder maakt is dat het enige Boeings zijn die Iran Air nog heeft die vanuit de fabriek direct aan Iran Air zijn geleverd en nog in de actieve dienst zijn. Ze lopen dan nu dan ook tegen de 40 jaar. Overigens is van de 747SP's alleen de EP-IAC nog recentelijk in de lucht geweest:
https://www.flightradar24.com/data/airplanes/ep-iac

De rest staat, samen met groot deel van de vloot "opgeslagen" op de vliegvelden van Teheran:

Mehrabad International Airport


Imam Khomeini International Airport
(hier staan ook nog 2 747's aan de oostzijde van het vliegveld)

Door alle economische sancties konden ze nergens heen vliegen en hebben ze ook niet veel om méé te vliegen.
So we just called him Fred
pi_159475479
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:54 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Dat zijn wel de laatste 3 steden op deze wereld waar ze op een A380 vol moslims zitten te wachten o|O
_O-

Emirates, Qatar en Etihad vullen ze ook wel op deze routes, en die zitten toch ook vol met o.a. moslims.

Edit: Toronto, Sydney, Seoul, Hong Kong, genoeg andere routes :9
Trotse Twentenaar
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 21:03:30 #258
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159475707
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:54 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Dat zijn wel de laatste 3 steden op deze wereld waar ze op een A380 vol moslims zitten te wachten o|O
Volgens mij zijn die Iraniërs nog niet zo beroerd hoor. Best ontwikkeld ook
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159477179
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:52 schreef derLudolf het volgende:
Zijn er nog voldoende A330ceo orders? Of is die productie wel teruggeschroefd?
Een deel van hun order zijn A330ceo, van Airbus zelf:
quote:
Covered in the historic accord are: 21 A320ceo Family and 24 A320neo Family jetliners, 27 from the A330ceo Family, 18 A330-900neo aircraft, 16 A350-1000s and 12 A380s.
Verder:
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 19:51 schreef Iemand91 het volgende:
Qatar Airways plant vlucht van 18,5 uur
[..]
Ga er maar aan staan. :o
En dat kon Emirates niet zomaar laten gebeuren:

Emirates Goes Non-Stop Dubai-Auckland from March

New Zealand to be Served with Five Daily Flights
Thursday, January 28, 2016 — DUBAI, U.A.E., 28 January 2016: Emirates today announced that it will start its first non-stop service from Dubai to Auckland on 1 March 2016, bringing many of its 38 European destinations and cities within just one-stop range of New Zealand through direct connections in Dubai.

The new service will be in addition to the award-winning airline’s existing flights, meaning that Emirates will then have five services daily into New Zealand – three A380 double-decker services to Auckland via Australia, a daily Christchurch service with a Boeing 777-300ER, and the new non-stop service operated with a Boeing 777-200LR.

The new service will bring New Zealand much closer than at present, with an estimated flight time of just under 16 hours from Dubai to New Zealand and 17 hours, 15 minutes in the other direction, cutting journey times by almost three hours each way.

“Having just one stop on the long haul to New Zealand will make the journey quicker and more comfortable. This will be a boon to many business people, tourists, expatriate New Zealanders and other travellers in Europe, parts of Africa and the Middle East,” said His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group.

“Tourists, in particular, will now have more options – travelling to Auckland with a stopover in Australia on one of our three daily A380s, flying non-stop direct into Auckland, or flying to the South Island on our daily Christchurch service. New Zealand currently hosts about three million tourists a year and we want to do our part to cater for that flow and grow that figure above current expectations.

“Operating a non-stop service between Dubai and Auckland has been in our sights for some time, dependent on availability of suitable aircraft as we rapidly expand our global network of destinations, and frequency of flights and capacity on existing routes. We are particularly delighted that we can now bring this exciting plan to fruition.”

HH Sheikh Ahmed said that an aggressive fleet growth and renewal programme which is rapidly expanding both its A380 and Boeing 777 numbers had meant that the right sort of aircraft for the ultra-longhaul non-stop flight from Dubai was now available.

“Emirates started operating in New Zealand with a double-daily Auckland service in August 2003, adding a third daily Auckland service a few months later, and then providing a daily Christchurch service in 2004. Progressively from 2009 onwards, we have upgauged the Auckland services to our flagship A380s and today these fly via Sydney, Melbourne and Brisbane respectively to Dubai and beyond, and reverse.

“Auckland as the major gateway is now a thriving and attractive city of 1.5 million and, together with tourism and business traffic, we are sure that it will easily sustain the introduction of the extra flight.”

With the introduction of the non-stop service, Emirates will then be flying more than 2,000 seats a day in each direction on New Zealand services.

The Boeing 777-200LR aircraft that will operate the new, non-stop route are purpose-built for ultra-longhaul flights, carrying up to 266 passengers. Like Emirates’ other New Zealand flights, the aircraft will offer three cabin classes: eight First Class suites, 42 lie-flat Business Class seats and 216 comfortable Economy Class seats.

The flights will feature Emirates’ gourmet meals and fine wines, and more than 2,000 channels of entertainment and information will be available on large, individual screens. Passengers will have the airline’s usual generous free baggage allowances – 30kg for Economy Class, 40kg for Business Class, and 50kg for First Class.

New Zealand exporters will also benefit from the new service, being able to access more capacity through Dubai, one of the world’s major cargo hubs, particularly of benefit with perishable goods for markets in the Middle East and Africa regions. New Zealand is renowned for its high quality produce including dairy products.

Operating eastbound as flight EK 448, the service will depart Dubai at 10:05am and arrive in Auckland the following day at 11:00am (local summer time). Eastbound the new flight will offer short connections in Dubai from 24 of Emirates’ destinations in Europe. On arrival in Auckland, passengers will be able to connect to a number of other points on codeshare partner Jetstar’s domestic flights.

Operating westbound as flight EK 449, the non-stop service will depart Auckland each night (local summer time) at 9:30pm, arriving in Dubai the following morning at 5:45 am (local time), connecting with Emirates’ flights to 38 Europe destinations, as well as other destinations in India, Africa and the Middle East.

Travellers currently booked on existing services to Dubai and beyond will be able to switch to the new service without additional fees (subject to seat availability).
  donderdag 28 januari 2016 @ 21:38:55 #260
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159477231
KLM weer mad.
  donderdag 28 januari 2016 @ 21:52:40 #261
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159477817
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 21:37 schreef Iemand91 het volgende:
Operating eastbound as flight EK 448, the service will depart Dubai at 10:05am and arrive in Auckland the following day at 11:00am (local summer time). Eastbound the new flight will offer short connections in Dubai from 24 of Emirates’ destinations in Europe. On arrival in Auckland, passengers will be able to connect to a number of other points on codeshare partner Jetstar’s domestic flights.

Operating westbound as flight EK 449, the non-stop service will depart Auckland each night (local summer time) at 9:30pm, arriving in Dubai the following morning at 5:45 am (local time), connecting with Emirates’ flights to 38 Europe destinations, as well as other destinations in India, Africa and the Middle East.
Hoe lang zou het duren voordat de eerste touroperator met een driedaagse citytrip Nieuw Zeeland komt? :+

Zou dat toestel echt 10u aan de grond staan of zou het nog door vliegen naar een bestemming in de buurt?
So we just called him Fred
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 21:58:15 #262
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159478067
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 21:37 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Een deel van hun order zijn A330ceo, van Airbus zelf:

[..]

Aha, maar ik bedoelde orders van andere maatschappijen voor de A330ceo. Eind volgend jaar gaat de neo in productie toch?

quote:
En dat kon Emirates niet zomaar laten gebeuren:

Emirates Goes Non-Stop Dubai-Auckland from March

New Zealand to be Served with Five Daily Flights
Thursday, January 28, 2016 — DUBAI, U.A.E., 28 January 2016: Emirates today announced that it will start its first non-stop service from Dubai to Auckland on 1 March 2016, bringing many of its 38 European destinations and cities within just one-stop range of New Zealand through direct connections in Dubai.

The new service will be in addition to the award-winning airline’s existing flights, meaning that Emirates will then have five services daily into New Zealand – three A380 double-decker services to Auckland via Australia, a daily Christchurch service with a Boeing 777-300ER, and the new non-stop service operated with a Boeing 777-200LR.

The new service will bring New Zealand much closer than at present, with an estimated flight time of just under 16 hours from Dubai to New Zealand and 17 hours, 15 minutes in the other direction, cutting journey times by almost three hours each way.

“Having just one stop on the long haul to New Zealand will make the journey quicker and more comfortable. This will be a boon to many business people, tourists, expatriate New Zealanders and other travellers in Europe, parts of Africa and the Middle East,” said His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group.

“Tourists, in particular, will now have more options – travelling to Auckland with a stopover in Australia on one of our three daily A380s, flying non-stop direct into Auckland, or flying to the South Island on our daily Christchurch service. New Zealand currently hosts about three million tourists a year and we want to do our part to cater for that flow and grow that figure above current expectations.

“Operating a non-stop service between Dubai and Auckland has been in our sights for some time, dependent on availability of suitable aircraft as we rapidly expand our global network of destinations, and frequency of flights and capacity on existing routes. We are particularly delighted that we can now bring this exciting plan to fruition.”

HH Sheikh Ahmed said that an aggressive fleet growth and renewal programme which is rapidly expanding both its A380 and Boeing 777 numbers had meant that the right sort of aircraft for the ultra-longhaul non-stop flight from Dubai was now available.

“Emirates started operating in New Zealand with a double-daily Auckland service in August 2003, adding a third daily Auckland service a few months later, and then providing a daily Christchurch service in 2004. Progressively from 2009 onwards, we have upgauged the Auckland services to our flagship A380s and today these fly via Sydney, Melbourne and Brisbane respectively to Dubai and beyond, and reverse.

“Auckland as the major gateway is now a thriving and attractive city of 1.5 million and, together with tourism and business traffic, we are sure that it will easily sustain the introduction of the extra flight.”

With the introduction of the non-stop service, Emirates will then be flying more than 2,000 seats a day in each direction on New Zealand services.

The Boeing 777-200LR aircraft that will operate the new, non-stop route are purpose-built for ultra-longhaul flights, carrying up to 266 passengers. Like Emirates’ other New Zealand flights, the aircraft will offer three cabin classes: eight First Class suites, 42 lie-flat Business Class seats and 216 comfortable Economy Class seats.

The flights will feature Emirates’ gourmet meals and fine wines, and more than 2,000 channels of entertainment and information will be available on large, individual screens. Passengers will have the airline’s usual generous free baggage allowances – 30kg for Economy Class, 40kg for Business Class, and 50kg for First Class.

New Zealand exporters will also benefit from the new service, being able to access more capacity through Dubai, one of the world’s major cargo hubs, particularly of benefit with perishable goods for markets in the Middle East and Africa regions. New Zealand is renowned for its high quality produce including dairy products.

Operating eastbound as flight EK 448, the service will depart Dubai at 10:05am and arrive in Auckland the following day at 11:00am (local summer time). Eastbound the new flight will offer short connections in Dubai from 24 of Emirates’ destinations in Europe. On arrival in Auckland, passengers will be able to connect to a number of other points on codeshare partner Jetstar’s domestic flights.

Operating westbound as flight EK 449, the non-stop service will depart Auckland each night (local summer time) at 9:30pm, arriving in Dubai the following morning at 5:45 am (local time), connecting with Emirates’ flights to 38 Europe destinations, as well as other destinations in India, Africa and the Middle East.

Travellers currently booked on existing services to Dubai and beyond will be able to switch to the new service without additional fees (subject to seat availability).
Niet meer dan een wedstrijdje ver pissen toch?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 28 januari 2016 @ 22:30:51 #263
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159479457
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 20:52 schreef derLudolf het volgende:
Zijn er nog voldoende A330ceo orders? Of is die productie wel teruggeschroefd?
~180 openstaande orders (per 1-2016)
Teruggeschroefd naar 6 per maand (per 11-2015)

Dus daarmee houden ze zich wel bezig tot medio 2018. Zo'n beetje dezelfde periode wanneer de neo de actieve dienst in zou moeten gaan.
  donderdag 28 januari 2016 @ 22:44:02 #264
415574 boriq
Blacksmith of Rhythm
pi_159480016
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:11 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

KLM lijkt ook weer naar Iran te gaan:

BREAKING: KLM Enters Iran Again

[..]

En toch weer niet naar Tehran

link

quote:
KLM Royal Dutch Airlines earlier today (28JAN16) has removed schedule listing on its website, where it previously listed planned return to Iran, with 4 weekly Amsterdam – Tehran operation.

Its website schedule listing, as well as the GDS, was displaying proposed 4 weekly 777-200ER operation from 02MAY16.
En toch wel naar Astana (via Almaty, waar ze nu al wel op vliegen)

link

quote:
From 03MAY16, KLM plans to revise service to Kazakhstan, as Astana joins KLM network. Proposed operation would see the airline operates Amsterdam – Almaty – Astana – Amsterdam service and opposite direction, twice weekly each with Airbus A330-200 aircraft.


[ Bericht 1% gewijzigd door boriq op 28-01-2016 22:51:47 ]
pi_159481021
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 21:52 schreef FredvZ het volgende:
Zou dat toestel echt 10u aan de grond staan of zou het nog door vliegen naar een bestemming in de buurt?
Dat een toestel zo lang aan de grond blijft gebeurd wel vaker. Zo schiet mij bijvoorbeeld de vluchten van BA naar Kaapstad en Johannesburg binnen; 's morgens aankomen in Zuid-Afrika en pas 's avonds laat terug naar Londen.
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 21:58 schreef derLudolf het volgende:
Aha, maar ik bedoelde orders van andere maatschappijen voor de A330ceo.
Per 31 december 2015 stonden er nog 171 openstaande orders voor de A330ceo open. (de A330-200 freighter niet meegerekend)
o.a. Aer Lingus, Aerolineas Argentinas, Garuda Indonesia, Iberia hebben nog orders openstaan voor de ceo.
quote:
Eind volgend jaar gaat de neo in productie toch?
Ze zijn al begonnen met de productie van de eerste A330neo.
quote:
Niet meer dan een wedstrijdje ver pissen toch?
De aankondiging van Qatar Airways om naar Auckland te gaan is nog niet vast en zeker.
Maar met de lage olieprijzen kunnen dergelijke vluchten wel sneller uit.

Al is het wel een beetje zo'n wedstrijd inderdaad. Enkele dagen na Qatar Airways dezelfde route aankondigen en wel al over een maand vliegen.
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 23:37:55 #266
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159482052
Waarom zouden ze ceo's kopen eigenlijk? Snellere levering? Of omdat ze goedkoper zijn? Brandstofverbruik is toch 15% lager ofzo - hoewel het op dit moment geen drol kost.

Zullen ze al met een a380neo bezig zijn?

Wat kost kerosine eigenlijk per liter?
Edit: oh, ¤0,27 cent de liter. Valt mee

[ Bericht 14% gewijzigd door derLudolf op 28-01-2016 23:43:17 ]
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 28 januari 2016 @ 23:44:17 #267
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159482249
Google is jouw antwoord.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 23:48:32 #268
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159482367
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 23:44 schreef Woods het volgende:
Google is jouw antwoord.
Indexmundi idd. Meer wist niet wat ik moest verwachten. Enerzijds geen accijns, maar anderzijds zou het wel aan veel hogere kwaliteitseisen voldoen denk ik
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 29 januari 2016 @ 00:01:38 #269
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159482645
Iran heeft snel nieuwe jets nodig zoals al eerder werd gezegd zijn er voor de A330CEO minder orders en voor de A380 helemaal. Ik weet niet of Airbus eerst alle A380's aan Emirates levert en dan aan Iran. De A380NEO wordt vanaf 2022 geproduceert. Tevens heeft Airbus nog 2 niet afgenomen A380's staan welke voor Iran misschien wel interesant zijn. Maargoed Iran is momenteel nog niet voorbereid op deze nieuwe vloot denk ik daar gaat Airbus hun bij helpen dus.

[ Bericht 7% gewijzigd door Woods op 29-01-2016 00:08:25 ]
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 00:50:48 #270
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_159483604
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 00:01 schreef Woods het volgende:
De A380NEO wordt vanaf 2022 geproduceert.
:?

Dat hele A380neo-programma is nog niet eens gestart. Er is zelfs nog niet eens besloten dat ze de A380neo uberhaupt gaan produceren.

https://www.flightglobal.(...)380neo-debut-419320/
pi_159486654


SXM _O_
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 10:21:27 #272
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_159486729
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:17 schreef Blistering het volgende:
[ afbeelding ]

SXM _O_
SOWWWW! KOEKOEK!!!!!!
Prachtig toch? O+
pi_159487166
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:21 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

SOWWWW! KOEKOEK!!!!!!
Prachtig toch? O+
Dat is wel de shot van het jaar idd :D
pi_159487671
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:17 schreef Blistering het volgende:
[ afbeelding ]

SXM _O_
Prachtige foto! :Y

quote:
En is nu bevestigd:

Japanse ANA bevestigt order voor A380
quote:
TOULOUSE - Het Japanse All Nippon Airways (ANA) heeft een definitieve bestelling geplaatst voor drie Airbus A380’s. Daarmee rond Airbus een buitengewoon succesvolle week af, aangezien Iran Air al onderdeel van een omvangrijke order ook al voor twaalf A380’s tekende.

ANA wordt de eerste Japanse gebruiker van de A380. Die eer zou aanvankelijk naar concurrent Skymark gaan, maar die moest de bestelling wegens financiële problemen annuleren.

De Japanners laten hun A380’s voorzien van Rolls-Royce Trent 900 motoren. De toestellen worden gebruikt voor verre vluchten vanuit Tokio naar Europa en de VS.

De teller voor de A380 staat nu op 319 bestelde exemplaren door 19 luchtvaartmaatschappijen. In totaal vliegen er 179 toestellen op 50 bestemmingen.
Bijzonder lekkere week voor Airbus. :P
Na jarenlang gezeur over de A380 nu binnen 1 week nieuwsberichten naar buiten kunnen/mogen brengen dat er twee nieuwe maatschappijen voor je toestel komen.


Ook nieuw:

Swiss neemt eerste Boeing 777 in ontvangst
quote:
ZÜRICH - Swiss International Air Lines heeft haar eerste Boeing 777-300ER in ontvangst genomen. Het toestel arriveerde na een ferryvlucht vanuit Everett vrijdagochtend op de luchthaven van Zürich. De Zwitserse Lufthansa-dochter heeft in totaal negen 777’s in bestelling.

De aankomst van de nieuwe aanwinst is een bijzonder moment voor Swiss. De Triple 7 is het eerste volledig nieuwe type dat sinds de oprichting van de maatschappij in 2002 aan de vloot wordt toegevoegd. Swiss is de eerste maatschappij binnen de Lufthansa Group die de 777-300ER in dienst neemt.

De Boeing 777 is daarnaast verreweg het grootste vliegtuig in de Swiss-vloot. Het toestel biedt plaats aan 340 passagiers verdeeld over drie vervoersklassen. De 777’s zijn bedoeld ter vervanging van de viermotorige Airbus A340-300’s van Swiss. Aan boord worden nieuwe stoelen geïntroduceerd die passagiers een hogere mate van comfort moeten geven.

Nieuw aan boord is verder dat alle passagiers de beschikking hebben over draadloos internet, waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Ook kunnen passagiers aan boord mobiel bellen. Swiss kijkt nog naar de mogelijkheid om mobiele telefonie en WiFi aan te bieden aan boord van de bestaande langeafstandsvloot.

Vanaf het zomerseizoen wordt het nieuwe type ingezet op vluchten naar bestemmingen als Hongkong, Bangkok, Los Angeles, San Francisco, São Paulo en Tel Aviv. Ook staan vluchten naar verschillende Europese bestemmingen gepland.
FlySWISS twitterde op donderdag 28-01-2016 om 21:52:43 We’re in the finishing straight for the delivery flight of our first Boeing 777, HB-JNA, to Zurich. #flyswiss777 reageer retweet


En van die internetconnectie maakten ze goed gebruik; tijdens de vlucht kwamen er live-updates vanuit het vliegtuig:
FlySWISS twitterde op vrijdag 29-01-2016 om 00:27:43 SWISS HB-JNA is constantly online: its internet connection is up and running. #flyswiss777 from #Seattle to #Zurich reageer retweet

FlySWISS twitterde op vrijdag 29-01-2016 om 07:41:03 Update: we’re currently above Montreuil-sur Epte, France. Our flight is proceeding on schedule. #flyswiss777 reageer retweet


En ze werd opgewacht:

FlySWISS twitterde op vrijdag 29-01-2016 om 08:49:14 F/A-18 from Swiss Air Force keeps us company. #flyswiss777 https://t.co/cwlB1xmRi3 reageer retweet


AlexInAir twitterde op vrijdag 29-01-2016 om 09:05:58 Here she is - first Boeing 777 for @FlySWISS just performed a low-fly with 2 F/A-18s here at Zurich. #flyswiss777 reageer retweet




[ Bericht 34% gewijzigd door Iemand91 op 29-01-2016 12:59:20 ]
pi_159488072
In beeld: laatste vlucht Malaysia Airlines vanaf Schiphol:

https://t.co/jkc6akxWHA

[ Bericht 34% gewijzigd door biertapper op 29-01-2016 11:40:10 ]
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_159488822
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:41 schreef NewHorizon het volgende:
Dat is wel de shot van het jaar idd :D
Ik heb concurrentie:
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 12:14 schreef Iemand91 het volgende:
Boeing 747 Air France vliegt in formatie met Patrouille de France

Gaat om F-GITD (het toestel dat twee weken geleden in de hangar stond (zie mijn post van 14 januari); filmpje staat op hun twitter:

Armee_de_lair twitterde op woensdag 27-01-2016 om 19:47:47 #exclusif quelques secondes du rdv de la @PAFofficiel et du dernier #747 d' @airfrance en vol. C'est cadeau :-) https://t.co/w4L5v2bq4Z reageer retweet
airfrance twitterde op donderdag 28-01-2016 om 18:34:04 Upside down selfie with the 747! #selfie #AF747 #AirFrance reageer retweet


En wat betere overzichtsfoto's dan die van de vorige keer:


  vrijdag 29 januari 2016 @ 12:09:49 #277
360332 Fiorano
Drive tot the Maxx
pi_159489272
Die Selfie is wel ultiem!
Regel 1: De Scheidsrechter heeft altijd gelijk
Regel 2: Als de Scheidsrechter geen gelijk heeft, treedt onmiddellijk regel 1 in werking
pi_159489646
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 11:51 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb concurrentie:

[..]

airfrance twitterde op donderdag 28-01-2016 om 18:34:04 Upside down selfie with the 747! #selfie #AF747 #AirFrance reageer retweet
[ afbeelding ]

En wat betere overzichtsfoto's dan die van de vorige keer:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die selfie :D
  vrijdag 29 januari 2016 @ 15:58:38 #279
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159495047
Prachtig om de 747s van KLM zo over het centrum zien heen te vliegen.
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  vrijdag 29 januari 2016 @ 16:54:32 #280
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_159496491
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 00:50 schreef OEM het volgende:

[..]

:?

Dat hele A380neo-programma is nog niet eens gestart. Er is zelfs nog niet eens besloten dat ze de A380neo uberhaupt gaan produceren.

https://www.flightglobal.(...)380neo-debut-419320/
Dan ben ik benieuwd hoeveel CEO er nog aan Emirates geleverd gaan worden. Een stretched variant zal wel de nodige ontwikkeling in beslag nemen.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 18:56:21 #281
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159498661
flightradar24 twitterde op vrijdag 29-01-2016 om 18:34:41 Boeing 737MAX is preparing for first take off. @KING5Seattle stream live from a Bell 407 https://t.co/dtN1zZLC2d https://t.co/ioHv289uyt reageer retweet
pi_159499195
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:56 schreef Sunri5e het volgende:
flightradar24 twitterde op vrijdag 29-01-2016 om 18:34:41 Boeing 737MAX is preparing for first take off. @KING5Seattle stream live from a Bell 407 https://t.co/dtN1zZLC2d https://t.co/ioHv289uyt reageer retweet



pi_159501032
Over de 737 gesproken:



Boeing, Xiamen Airlines Celebrate Milestone 8,888th 737 Delivery
quote:
SEATTLE, Jan. 28, 2016 /PRNewswire/ -- Boeing [NYSE: BA] today delivered the 8,888th 737 to come off the production line to Xiamen Airlines. The airplane, a Next-Generation 737-800, features a special livery commemorating the airplane's significance.

Just as seven is considered a lucky number for Boeing, eight is considered to be a fortunate number in Chinese culture because it sounds similar to the word that means "prosperity" or "wealth."

"We are excited to celebrate this fantastic milestone with Boeing," said Che Shanglun, president and chairman, Xiamen Airlines. "This milestone delivery comes at a good time to cater to strong travel demand over the upcoming Chinese Spring Festival period. With the special lucky number livery, the airplane also brings our best wishes of good fortune for our passengers."
(...)
En morgen is het de laatste keer dat Etihad Airways met de Airbus A340-600 naar Amsterdam komt.
Eerder kwamen ze al op 1 november, 19 december, 2, 9, 16, 23 en 30 januari.
Geplande aankomst is om 14:20 uur, vertrek om 21:20 uur.



En in de klucht dat SLM heeft, is dit natuurlijk ook niet bevorderlijk :')

Stewardess uit Suriname met cocaïne opgepakt
quote:
SCHIPHOL - De marechaussee heeft op Schiphol een stewardess uit Suriname aangehouden omdat ze cocaïne bij zich had. Ze werd maandag al opgepakt, zegt een woordvoerder van de marechaussee. In het belang van het onderzoek kan hij verder niets zeggen.

Volgens Surinaamse media gaat het om een partij van 10 kilo cocaïne. De stewardess zou werken voor de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 20:49:11 #284
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_159501998
Poeh, ik ben toch blij dat ik niet in deze kist zat :X


En verder joetoebend kwam ik deze prachtige aproach tegen, die moet toch wel in de top 10 van most dangerous staan lijkt me?


(Let op het commentaar aan het eind van één van de piloten :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 07:34:54 #285
182182 spapaars
Ver onder het NAP
pi_159524368
Morgen landt rond dit tijdstip Emirates voor het laatst met de Boeing 777-300ER op Schiphol.
Vanaf maandag 1 februari wordt ook de avondvlucht EK149/EK150 met de Airbus A380 gevlogen en komt Emirates dus tweemaal per dag met de A380.

Emirates vliegt sinds 1 mei 2010 met de Boeing 777 op Schiphol. De eerste twee jaar voerde deze de dagelijkse vluchten uit totdat deze op 1 augustus 2012 werd vervangen door de A380.
Op 4 december 2013 kwam de 777 weer terug toen deze de nieuw aangekondigde avondvluchten ging uitvoeren. Eerst werden deze door de 777-200LR uitgevoerd, later door de 777-300ER.



Overigens blijft de Emirates 777 naar Amsterdam komen in de vorm van de 777-freighter; tot viermaal per dag.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 20:09:14 #287
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159524643
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 19:56 schreef Iemand91 het volgende:
Morgen landt rond dit tijdstip Emirates voor het laatst met de Boeing 777-300ER op Schiphol.
Vanaf maandag 1 februari wordt ook de avondvlucht EK149/EK150 met de Airbus A380 gevlogen en komt Emirates dus tweemaal per dag met de A380.
Juichen. *O* Jammer dat de A380 niet over de stad zelf vliegt. ;(
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_159524831
Ik vind het maar een lelijk vliegtuig, die A380 :P
pi_159525031
Hoe meer A380's hoe beter, geweldig imposant vliegtuig _O_
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 22:29:00 #290
415574 boriq
Blacksmith of Rhythm
pi_159528953
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 20:21 schreef Blistering het volgende:
Hoe meer A380's hoe beter, geweldig imposant vliegtuig _O_
Daarom aankomende zomer ook met de A380 van BA naar de Amerikaanse westkust en niet met een 777 (incl. de 3-4-3 in economy) van AA :Y
pi_159529418
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:29 schreef boriq het volgende:

[..]

Daarom aankomende zomer ook met de A380 van BA naar de Amerikaanse westkust en niet met een 777 (incl. de 3-4-3 in economy) van AA :Y
Ik ben vreselijk jaloers. Wat kost zo'n ticket nou ongeveer?
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 22:47:15 #292
415574 boriq
Blacksmith of Rhythm
pi_159529523
quote:
11s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:43 schreef Blistering het volgende:

[..]

Ik ben vreselijk jaloers. Wat kost zo'n ticket nou ongeveer?
Dat wil je niet weten :D
450 euro voor 13 dagen in eind augstus. Enorme sale bij BA/AA t/m morgen
pi_159529716
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:47 schreef boriq het volgende:

[..]

Dat wil je niet weten :D
450 euro voor 13 dagen in eind augstus. Enorme sale bij BA/AA t/m morgen
Jeetje, hele goeie prijs hoor. Heel erg tof!
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_159529803
quote:
11s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:43 schreef Blistering het volgende:
Ik ben vreselijk jaloers. Wat kost zo'n ticket nou ongeveer?
Van dezelfde sale:
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 20:10 schreef Iemand91 het volgende:
Ook Hawai is goedkoop; ¤504 retour van/naar Amsterdam. Wel met stops in Londen (dûh) en Los Angeles maar niet belachelijk lange overstaptijden.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 23:10:03 #295
415574 boriq
Blacksmith of Rhythm
pi_159530116
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:56 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Van dezelfde sale:

[..]

New York en Boston waren ook flink goedkoper toen ik vanmiddag keek, ook diverse steden in het midden van de US waren wat goedkoper.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 23:57:02 #296
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159531186
Waarom vliegt British Airways (nog) niet met hun A380s op New York? Is daar een reden voor?
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_159531319
quote:
11s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:57 schreef donroyco het volgende:
Waarom vliegt British Airways (nog) niet met hun A380s op New York? Is daar een reden voor?
Frequentie.

Men wil keuze hebben. Niet voor niets vliegen er tussen Londen en New York zo tig veel kisten heen en weer op een dag.
Dus kunnen ze beter wat kleiner spul (relatief dan was een 747 is niet bepaald klein) inzetten dan een grote kist.
  zondag 31 januari 2016 @ 00:11:04 #298
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159531517
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:02 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Frequentie.

Men wil keuze hebben. Niet voor niets vliegen er tussen Londen en New York zo tig veel kisten heen en weer op een dag.
Dus kunnen ze beter wat kleiner spul (relatief dan was een 747 is niet bepaald klein) inzetten dan een grote kist.
Maar op den duur zal de 747 toch wel vervangen worden lijkt me, is de A380 dan een logische vervolgkist?
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  zondag 31 januari 2016 @ 00:16:26 #299
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159531605
quote:
7s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:11 schreef donroyco het volgende:

[..]

Maar op den duur zal de 747 toch wel vervangen worden lijkt me, is de A380 dan een logische vervolgkist?
Waarom? Liever 2 kisten met elk een capaciteit van 250 dan 1 kist met 500. Dat vinden de zakelijke reizigers prettig.
pi_159531620
quote:
7s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:11 schreef donroyco het volgende:
Maar op den duur zal de 747 toch wel vervangen worden lijkt me, is de A380 dan een logische vervolgkist?
Ondanks het feit dat ze nieuwe 787's en A350's krijgen hebben ze nog niet echt vervanging voor hun gehele (grote) 747-vloot.

En onlangs heeft Willie Walsh (CEO van IAG) aangegeven dat de A380 een uitstekend toestel is maar simpelweg te duur. Maar tweedehands toestellen zullen waarschijnlijk wél in de IAG-groep opgenomen worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')