IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 12:07 |
Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic![]() Dit topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress. Om alvast op te warmen: Random succes*recepten van de vorige edities: *door meer dan één CUL-er gemaakt - Zoete bolletjes van sap of likeur ![]() - Fantastische hele eend! ![]() - Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw' ![]() - Individuele Pommes Anna (boterige geroosterde aardappelplakjes) ![]() - Beef Wellington, met véél uitleg en foto's ![]() - Spiced & sugared cranberries: ![]() - Kruidige bloemkool ![]() - De soep der soepen! ![]() - Bietjes-terrine ![]() Enkele foto's van CUL-feestdagengerechten uit 2014: Aankleding van de feesttafel kan hier uiteraard ook besproken worden, hier is de mijne van afgelopen jaar: ![]() Meer inspiratie: Heston Blumenthals Perfect Christmas! ![]() http://www.dailymotion.com/video/xndwm1_heston-blumenthal-s-perfect-christmas_lifestyle En de vorige edities: Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048 Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736 Game on! ![]() | |
roos85 | vrijdag 25 december 2015 @ 12:08 |
Ik ga hem volgende week maken. Ziet er idd erg tof uit ![]() | |
Sarabi | vrijdag 25 december 2015 @ 12:09 |
Kerstavond diner voor 2 Champignonsoep ![]() Garnalen & zalmcocktail ![]() Pastinaakpuree met beenham (van de Lidl) ![]() Oreo chocolade cheesecake ![]() | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 12:14 |
Alle voorbereidingen voor het hoofdgerecht zijn klaar! Het vlees staat al een nacht in de sudderoven (maar dan ingepakt in alufolie): ![]() De aardappeltjes dn worteltjes kan ik vanavond zo de oven inschuiven: ![]() ![]() De chutney heb ik afgelopen zondag al gemaakt: ![]() | |
Bienelientjee | vrijdag 25 december 2015 @ 12:15 |
Ja zijn leuk he! ![]() Ik heb zelf de aardbeien jelly van Oetker gebruikt En dan een normale panna cotta voor de andere helft ![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 12:16 |
Hmz.Al mijn groenten zijn wit. Denk dat ik er dan toch cranberries overheen mieter ![]() | |
Aphrodyte | vrijdag 25 december 2015 @ 12:45 |
Ziet er leuk uit allemaal ![]() Uiteindelijk is hier van koken niets gekomen; want vanavond eet ik bij vrienden en morgen is er een kerstbuffet in de dierentuin ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 25 december 2015 @ 13:26 |
![]() ![]() ![]() gravad lax Ruim de helft is er al af ![]() ![]() En een kerstboom met minced meat ![]() ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 25 december 2015 @ 13:40 |
Oh die zalm ![]() Ik heb net verse cinnamonrolls gemaakt als kerst brunch voor ons tweetjes. Konijn voor vanavond is al klaar. Net als de slagroomtruffels en een red velvet taartje. Hij is alleen niet heel rood helaas.. Kleurstof van dr Oetker kleurt niet goed genoeg. | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 13:57 |
Wauw, mooie zalm! En tof brood! Oeh en cinnamonrolls ![]() De tafeldecoratie: ![]() | |
V1z0R | vrijdag 25 december 2015 @ 13:59 |
Ziet er weer heerlijk uit mensen. ![]() Hier alles bijna ingepakt en klaar voor vertrek, dus bij deze iedereen succes en fijne kerstdagen en kookplezier! | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 14:01 |
![]() | |
motorbloempje | vrijdag 25 december 2015 @ 14:02 |
Ik moet zo met alles nog beginnen. Nou ja, behalve met de aardappelen voor de roast potatoes. Die heb ik al wel geschild ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 25 december 2015 @ 14:11 |
Sterkte. Perfect is helemaal niet nodig, gezelligheid is veel belangrijker ![]() Zelf heb ik ook griep sinds twee dagen dus de beleving van het koken is ook wat minder ![]() Mega tof dit ![]() | |
Loekie1 | vrijdag 25 december 2015 @ 14:33 |
Snel klaar en héél lekker (zelf bedacht): Maiswafels Pompoenspread van Zonnatura Gerookte zalmfilet. Doe de pompoenspread op de maiswafel, doe daar een stukje gerookte zalmfilet op. Smullen maar! | |
Zo-is-dat | vrijdag 25 december 2015 @ 14:39 |
Wat is dat toch met die timing van ziek worden he? Ik heb ook een kerst van improvisatie, met wolken in je hoofd en koude rillingen ben ik ook niet op m'n scherpst, vanalles vergeten! ![]() ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 25 december 2015 @ 14:39 |
Alleen nog maar overheerlijke en mooie foto's gezien ![]() Ga zo het voorgerecht voorbereiden bestaande uit 4 kleine dingen. Lam voor hoofdgerecht is namelijk niet zo groot. Maar als alles lukt gaan we heerlijk eten. Hoop dat m'n ouders weer blij zullen zijn ermee ![]() | |
Arizona | vrijdag 25 december 2015 @ 14:52 |
Beterschap Motorbloempje! Wat ziet het er allemaal lekker uit, iedereen veel plezier met de voorbereidingen en het opeten ![]() Onze tulband was echt heel lekker, je proefde de smaken heel goed en het zag er superfeestelijk uit op het buffet. Verder gesmuld van afbakbroodjes, heerlijke zalm, een quiche, gevulde eitjes (die er niet uitzagen, de spuitzak van mijn moeder was kapot gegaan waardoor ze uit frustratie het vulsel er maar met een lepeltje had ingekwakt ![]() Straks nog gourmetten bij schoonouders, burp ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 25 december 2015 @ 15:06 |
Ja, niet boffen ![]() ![]() Straks naar familie dus dan hoef ik helemaal niets te doen ![]() Beterschap! | |
sirdanilot | vrijdag 25 december 2015 @ 15:14 |
Ik bereid me al voor op het eten van de gevreesde karper met kerst... Oost europeanen ![]() | |
Arizona | vrijdag 25 december 2015 @ 15:15 |
Tem en Zo-is-dat ook van harte beterschap ![]() ![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 15:18 |
Uit de vijver van de buurman? Zo'n Oranje-Zwarte? ![]() | |
Myraela | vrijdag 25 december 2015 @ 16:56 |
Dat had ik ook met mijn red velvet. Volgens mij is die kleurstof echt alleen voor glazuur, fondant en marsepein. Het deed echt helemaal niets, het hele tubetje ging in m'n cupcakes. ![]() | |
Bienelientjee | vrijdag 25 december 2015 @ 17:27 |
Mijn voorgerechtje! ![]() ![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 17:28 |
Moooooi ![]() | |
MutedFaith | vrijdag 25 december 2015 @ 17:47 |
Amuses door mijn schoonzus: - Pastinaaksoepje - Tartaar van ossehaas met parmezaan - Kwartelspiegelei met balsamico en waterkers Allemaal tevens met truffel, vers uit Italië. ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 25 december 2015 @ 17:54 |
MF en Bienelientje; ziet er heerlijk uit! ![]() Mijn eten wordt niet heel netjes. Als de smaak maar goed is. Roosjes vouwen enzo is niet mijn specialiteit ![]() | |
MutedFaith | vrijdag 25 december 2015 @ 18:49 |
Voorgerecht, door mijzelf: Carpaccio van eendeborst, bloedworst, knolselderijpuree, ijs van zure appels, geleitje van t vocht van de "spiced and sugared cranberries" en een krokant gebakken spekje. ![]() | |
Myraela | vrijdag 25 december 2015 @ 19:02 |
Ziet er goed uit! Het klinkt wel als veel smaken bij elkaar, maar ik ben benieuwd. | |
egeltje1985 | vrijdag 25 december 2015 @ 19:20 |
Een amuse is al geslaagd, de andere (garnaal met een lekker pittige tomatensaus) ben ik vergeten te fotograferen... ![]() Zalm en kwartelei en truffelmayo en een paar zalmeitjes. | |
Ferdii | vrijdag 25 december 2015 @ 19:29 |
Lam in de oven ![]() ![]() Lam gesneden ![]() ![]() | |
Arizona | vrijdag 25 december 2015 @ 19:33 |
Wat een schattige amuse Egeltje! En die zalmbonbon van Bienelientje ziet er ook al zo lekker uit ![]() MutedFaith ook jullie gerechten zien er mooi uit! Pastinaaksoep, jam. Ik zie hier echt zoveel lekkeren dingen voorbij komen. ![]() Oh ja, wij hadden gegourmet vandaag.
| |
vinnypassy | vrijdag 25 december 2015 @ 19:44 |
Morgen met de familie gourmetten (ook gewoon zin in ![]() - Tonijnceviche met pastinaakmierikswortelpurree en rode biet - Kreeft met avocadopurree, gepekelde venkel, radijssalade en pastinaakchips (dank je Billie) - Citroenlimoencurd met citrusvruchten, meringue, sinaasappelroom, boterkoekje en balsamicoglace (dank je Reynold) Helaas wel iPhone-foto's die de kleuren niet helemaal eer gaan doen. In het eggie zag het er toch wat mooier uit, maar het smaakte gelukkig vooral erg goed. ![]() ![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 19:46 |
Zó, uitslover! Hulde aan de presentatie ook ![]() Wat veel lekkere en mooie dingen komen er voorbij zeg ![]() | |
MutedFaith | vrijdag 25 december 2015 @ 20:15 |
Ok. Volgend jaar eten we bij vinnypassy. :| Tussengerecht, ook door mij: Portobello gevuld met een risotto van parelgerst, met courgette, pruimtomaat en pecorino. ![]() | |
Bienelientjee | vrijdag 25 december 2015 @ 20:19 |
Hier is ie dan! Diagonale Panna Cotta! ![]() ![]() En mijn stoofpeertjes met effect! ![]() ![]() En dat was het dan voor mijn kerstdiner ![]() ![]() Morgen gourmetten, ik maak wel het toetje, eens zien of ik daar nog een foto van kan maken! | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 20:22 |
Nice ![]() | |
Bienelientjee | vrijdag 25 december 2015 @ 20:28 |
Die zalmbonbon van pagina 1 was zo lekker ![]() ![]() ![]() | |
egeltje1985 | vrijdag 25 december 2015 @ 20:33 |
De voorgerechten, risotto met champignons en hazelnoten en paprikasoep met coquille. En supercrappy foto's. ![]() ![]() ![]() | |
egeltje1985 | vrijdag 25 december 2015 @ 20:37 |
Mn coquille moest nog bruiner eigenlijk. Was de eerste keer dat ik ze maakte, was een beetje aan het panieken in de keuken. ![]() ![]() | |
MutedFaith | vrijdag 25 december 2015 @ 21:18 |
Hoofdgerecht time! Door mijn schoonbroer: Kalfswang, met cranberrycompote, spruitjessalade, witlof, gecarameliseerde appel en puree en cruble van aardappel, wortel en knolselderij. ![]() | |
MutedFaith | vrijdag 25 december 2015 @ 21:55 |
En t toetje door mn andere schoonbroer: Chocolademousse met chocolade truffels. ![]() | |
egeltje1985 | vrijdag 25 december 2015 @ 21:58 |
Jummie! En leuk die kerstboom. ![]() | |
BE | vrijdag 25 december 2015 @ 22:08 |
![]() Mijn terrine! ![]() Lekker, maar de geitenkaas had iets aterker mogen zijn denk ik. | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 22:11 |
Even een kleine update over de kalkoen ![]() Dit was na 5 (!) uur in de oven. -Net- iets te krokant aan de buitenkant maar vanbinnen echt... boter botergaar... ![]() En nadat de tafelgasten er op los waren gegaan met het slachtmes en later *plukkend* ![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 22:17 |
Wow ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 25 december 2015 @ 22:22 |
Ziet er heel gaaf uit, lekker retro. Die peertjes ook, wat een heerlijke kleuren! ![]() Sowieso klinkt het allemaal goed hier. Leuk om iedereen zo bezig te zien! ![]() | |
uniekhoorn | vrijdag 25 december 2015 @ 22:23 |
Die soep! Recept? | |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 22:52 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
egeltje1985 | vrijdag 25 december 2015 @ 23:01 |
http://www.culy.nl/recept(...)te-kool-en-coquille/ Op die foto ziet ie er wat grover uit, maar in t recept stond ook dat je m moest zeven, en bij ons bleef er na het zeven dus deze bouillon over. Zonder zeven was ie ook lekker, maar wel machtiger denk ik. | |
#ANONIEM | vrijdag 25 december 2015 @ 23:23 |
Mijn (huiselijk) kerstmaal gisteravond! ![]() | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 23:26 |
Was erg geslaagd! De mooiste plaatjes: ![]() De terrine: ![]() Tussengerecht (met avocadomousse, kip, bacon, mozzarella, barbecuemayo) ![]() Hoofd, varkensvlees uit de sudderoven met peren-cranberrychutney ![]() Hoofd, aardappeltjes: ![]() Spoom: ![]() Nagerecht, koffiepannacotta met slagroom en koffiebolletjes: ![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 23:30 |
![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 23:30 |
Mooooooi ![]() | |
egeltje1985 | vrijdag 25 december 2015 @ 23:33 |
Wow ziet er lekker uit. ![]() | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 23:42 |
Gave pannacotta op de vorige pagina! En mooie gerechtjes van vinny ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 25 december 2015 @ 23:45 |
Ziet er ook weer erg lekker uit zeg! Wat is er bbq in die mayo: gemengd met bbq-saus? | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 23:46 |
Ja ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 26 december 2015 @ 00:13 |
Ik moet morgen nog een tussengerecht maken. Die risotto, is dat te doen? Zoja, mag ik het recept? ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 26 december 2015 @ 00:14 |
Vinnypassy gewoon Masterchef AU gerechten gemaakt en niet van de minsten... wow wow wow!! | |
FutureFairytale | zaterdag 26 december 2015 @ 00:16 |
Mijn diner was geslaagd. Had mezelf weer overtroffen volgens mn ouders ![]() Blij met mn lamsrack de eerste keer. Heerlijk mals en zacht was ie ![]() | |
Isabeau | zaterdag 26 december 2015 @ 00:52 |
Super gelukt ![]() | |
Isabeau | zaterdag 26 december 2015 @ 00:53 |
Ik jat jouw hele diner denk ik voor volgend jaar ![]() | |
egeltje1985 | zaterdag 26 december 2015 @ 09:09 |
ja tis een hele luie risotto, uit een kookboek van Matt preston. Lukt me altijd. Meestal maak ik m zonder de hazelnoot, maar was ook lekker erbij. En we hebben m nu dus opgediend in een ring van gegrilde courgette, mbv een serveerring. Ow en ik had gewoon risottorijst van de toko, niet die soort rijst uit t recept, maar ik roer tussendoor ook niet en hij was heerlijk. Het voelt heel tegenstrijdig, want ik had altijd t idee dat je bij risotto de bouillon beetje bij beetje moet toevoegen. [ Bericht 10% gewijzigd door egeltje1985 op 26-12-2015 09:15:53 ] | |
douche-eendje | zaterdag 26 december 2015 @ 09:41 |
1e kerstdag was een succes ![]() Vooral de knolselderij was verrassend lekker! ![]() Recept is hier te vinden | |
Bleie | zaterdag 26 december 2015 @ 11:14 |
Wat een prachtige en heerlijke dingen weer! Wij aten alleen met het gezin gisteravond, was ook weleens gezellig. ![]() Voorgerecht: ragout (van de restjes kalkoen van Kerstavond) ![]() Hoofdgerecht (eendenborst met rodewijnsaus, pommes duchesses en rodekool + appelmoes (niet op de foto)) Kinderen hadden nog een rendierijsje toe, meneer Bleie en ik hebben het zonder toetje gedaan. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 december 2015 @ 11:29 |
Te gek man. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 december 2015 @ 11:30 |
Mooi hoor ![]() | |
fietsie | zaterdag 26 december 2015 @ 12:14 |
Net nog even zitten knagen en plukken aan het karkas van de kalkoen ![]() | |
Bienelientjee | zaterdag 26 december 2015 @ 13:06 |
Toetje van vandaag werd maar niet blauw, en nu is het een groene brownie ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 26 december 2015 @ 14:11 |
![]() Vond het een ideaal menu, je kunt vrijwel alles voorbereiden, dus ik hoefde tijdens het eten eigenlijk alleen borden op te maken. (En hoofdgerechten in de oven, vlees stond er al in) | |
FutureFairytale | zaterdag 26 december 2015 @ 18:09 |
Volgens mij heb ik dat boek ook ![]() Maar duurde te lang voor ik weg zou moeten dus helaas, maar thanks. Ik heb 2 kleine voorgerechtjes: kabeljauw-kokos ceviche en voor de mensen die dat niet lusten beenham-kaas-komkommer-limoen. Maar de meesten willen het allebei ![]() | |
Arizona | zaterdag 26 december 2015 @ 18:38 |
Wat een mooie plaatjes komen er voorbij! Ik vind jouw menu er ook heel fijn uitzien! Ik moet erom denken om volgend jaar tijdig terug te neuzen in dit topic, zulke goede ideeën komen hier voorbij. Wij hebben vandaag thuis gesmuld van een japans-achtige maaltijd. Edamame Sushi van tonijn / zalm / komkommer Kip in 5 spices marinade Gegrilde champignons in knoflook / teriyaki-saus Salade met sashimi van zalm erdoor Meloen | |
Molo | zondag 27 december 2015 @ 00:44 |
Kerst was geweldig ![]() Meeste vergeten op de foto te zetten, maar de 3,5 kg porchetta op de foto was in ieder geval heerlijk geworden ![]()
| |
RobinOok | zondag 27 december 2015 @ 00:47 |
![]() Het ziet er werkelijk niet uit (hoofdgerecht ook vergeten te fotograferen, dus dat zijn foto's van een andere keer), maar ja, presentatie is aan mijn familie toch niet besteed. Bovendien moet ik het doen met van die vreselijk lelijke borden en tafelkleden enzo, dat wordt toch nooit wat, dus ik probeer het niet eens. Nou ja, ik had het dessert nog wel mooi willen maken, maar het ijs was gesmolten en toen had ik daar ook al geen zin meer in, dus gewoon alles op het bord gepleurd, haha. Hoe dan ook, het was gezellig en iedereen vond alles lekker. En het was niet belachelijk veel, maar mijn broertje zat toch de hele middag al chocola te vreten en mijn ouder zijn bejaard, dus het was prima zo. De bitterballen zien er echt belachelijk uit, haha, maar waren toch een hit, omdat ze zo bijzonder waren. (en iedereen kreeg er meer dan die twee op de foto) Voorgerecht Garnalen, mango met citroendressing Tussengerecht Sichuan bitterballen met roedjak manis van verse ananas Hoofdgerecht Thaise pannenkoek met mosselen en Momofuku's bloemkool Toetje Kaki roomijs en ijs van gecarameliseerde kokosmelk met gembersiroop (mierrrrzoet), met pecan en pistache noten en kleine merengues met nangka of kokossmaak (gewoon smaakstof uit een flesje). | |
vinnypassy | zondag 27 december 2015 @ 10:49 |
Pfoe he, die porchetta. Ik laat nog vieze boertjes van de gourmet van gisteren en kan niet wachten tot ik straks een berg fruit kan kopen en eten om dat allemaal te compenseren, maar dat ziet er lekker uit zeg! En Robin, jouw eten ziet er ook weer erg goed uit. Alleen dat toetje ziet er inderdaad wel uit als een klein ongeluk op een bord. ![]() | |
Myraela | zondag 27 december 2015 @ 10:57 |
Ik heb helemaal geen foto's gemaakt. ![]() De tartaar van runderbavette was heerlijk. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 27 december 2015 @ 11:31 |
Dacht eerst dat het toetje van Robin een soort dumplings waren. Maar het klinkt allemaal wel weer heerlijk. ![]() | |
egeltje1985 | zondag 27 december 2015 @ 11:31 |
![]() ![]() Maar wel lekker, was een carpaccio bonbon met rucola en parmezaan en pijnboompitten en een beetje truffelmayo. Daarna een gevuld stukje courgette, met feta en gegrilde paprika. En als voorgerecht een coquille met erwten-avocadopuree en pancetta en daarna een broccoli pastinaak soepje. Hoofdgerecht was door m'n schoonouders gemaakt, confit de canard met aardappeltjes en boontjes. En als dessert een kaasplankje en daarna chocoladefondue met fruit. En toen zaten we propvol. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 27 december 2015 @ 11:41 |
Mijn kabeljauw kokosceviche viel erg heet uit. Eén zusje kon het echt niet eten, zo pittig. En dat maar met 1 rode peper maar ik moet toegeven dat het echt heel scherp was. Waarschijnlijk omdat het urenlang gemarineerd was met limoensap, zout en suiker. Heb wel gelachen om iedereen zijn reactie ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 27 december 2015 @ 11:41 |
Hmmmm Aziatisch diner (maar natuurlijk) klinkt verrukkelijk en ziet er ondanks sjiekere foto's gewend te zijn alsnog ook zo uit! | |
Zo-is-dat | zondag 27 december 2015 @ 11:42 |
Tof! ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 27 december 2015 @ 11:43 |
Erg lekker hè die knolselder! We hebben voor vanavond nog een restje hier ![]() ![]() | |
Molo | zondag 27 december 2015 @ 11:49 |
Uiteraard ![]() | |
douche-eendje | zondag 27 december 2015 @ 12:09 |
Wat je niet ziet is dat de onderkant zwart was geworden in de oven (= eraf gesneden ![]() Maar hij zag er goed uit en smaakte nog beter ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zondag 27 december 2015 @ 12:39 |
Waar is The Queen of The Kerstdinertopic eigenlijk? Minilot? | |
PdeHoog | zondag 27 december 2015 @ 13:18 |
Die bieten-geitenkaas-terrine ook bij iedereen veel ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 27 december 2015 @ 13:21 |
Fotootjes! Eerste kerstdag diner: voor en soep ik, hoofd schoonbroer, toe schoonzus, kaas vriendlief (brood ik), menukaart schoonmoeder amuse ook maar daar mist de foto van helaas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En het kerstbrood voor het ontbijt: ![]() | |
golfer | zondag 27 december 2015 @ 13:26 |
Belgisch? In Nederland noemen we zo iemand een zwager. ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zondag 27 december 2015 @ 13:46 |
Mooi zo-is-dat! ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 27 december 2015 @ 13:53 |
Brabants ![]() | |
vinnypassy | zondag 27 december 2015 @ 16:06 |
Ziet er erg mooi uit zeg! Leuk dat iedereen dat dus wel in de vingers heeft bij jullie. | |
roos85 | zondag 27 december 2015 @ 16:06 |
Belgisch is geen taal, Vlaams wel ![]() | |
roos85 | zondag 27 december 2015 @ 16:07 |
Kei mooie foto's ![]() | |
#ANONIEM | zondag 27 december 2015 @ 16:33 |
Nice! Die baked Alaska ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-12-2015 16:53:50 ] | |
Molo | zondag 27 december 2015 @ 16:34 |
Zo, goeie pics weer van iedereen! ![]() | |
golfer | zondag 27 december 2015 @ 16:38 |
Iemand uit België noem ik Belgisch. | |
Molo | zondag 27 december 2015 @ 16:39 |
En dit gaat over kerstdiners/eten dus kappen met dat offtopic gezeik | |
FutureFairytale | zondag 27 december 2015 @ 17:25 |
Zo-is-dat; wat een geweldig eten weer! Ik had heel graag familie van je willen zijn ![]() | |
golfer | zondag 27 december 2015 @ 17:27 |
Maak ik zelf nog wel uit, muts. ![]() | |
Stokken_en_stenen | zondag 27 december 2015 @ 17:45 |
Hoe krijg je dat voor elkaar? | |
Stokken_en_stenen | zondag 27 december 2015 @ 17:54 |
Al gevonden ![]() | |
motorbloempje | maandag 28 december 2015 @ 18:14 |
Perfect is uiteraard voor mietjes, maar heb uiteindelijk toch, ondanks drukte en ziekte, met enigszins wat plezier terug kunnen kijken op ons kerstmaal! Met brakke telefoonfoto's. De peren/cranberry chutney in in de maak: ![]() ![]() De pompoen/paprikasoep, geserveerd met zure room (onderop, kwam tevoorschijn als je roerde ![]() ![]() ![]() ![]() Zalmhapje, gevuld met zelfgemaakte zongedroogde tomaten roomkaas ![]() Hoofdgerechttafel: Eendenborstfilet en lamsschouder ![]() Roast Potatoes en spruiten uit de oven (lijkt donkerder dan het was op deze brakke foto! Was gewoon mooi bruin!) ![]() Toetje: ![]() | |
Molo | maandag 28 december 2015 @ 18:23 |
Omnomnom!!! | |
Bleie | maandag 28 december 2015 @ 20:11 |
Ziet er heerlijk uit! | |
rhubarb | dinsdag 5 januari 2016 @ 14:14 |
Nog even een vraagje over de veelgemaakte bietjesterrine. Ik heb hem ook gemaakt, maar ik vond de combi van bietjes en geitenmousse niet zo spannend. Iemand enig idee om hem lekkerder te maken? | |
tha_dark | dinsdag 5 januari 2016 @ 14:32 |
Ik heb de geitenkaas gemengd met wat roomkoos, stukjes perzik en wat kruiden. Au-bain marie zacht laten worden, door elkaar mengen en klaar. Verder vond ik de pistachenoten er erg lekker bij. | |
Weltschmerz | dinsdag 5 januari 2016 @ 15:10 |
Heb je wel spannende geitenkaas gebruikt? | |
rhubarb | dinsdag 5 januari 2016 @ 15:47 |
Homemade geitenkaasmousse van een van de betere kaashandels. Zo was ie geworden: ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 5 januari 2016 @ 16:02 |
Ik hou zelf niet van bieten, maar ook de betere kaashandel heeft minder spannende en spannendere geitenkaas liggen. | |
Steven184 | dinsdag 5 januari 2016 @ 16:05 |
Ik heb hem geserveerd met een rode ui compote, goede combi. | |
rhubarb | dinsdag 5 januari 2016 @ 16:40 |
Goede tip, dat lijkt me lekker erbij! | |
BE | dinsdag 5 januari 2016 @ 17:00 |
Ik heb vorig jaar een een of ander fancy restaurant in Polen een gerechtje met bieten en geitenkaas gegeten en dat was echt superlekker, maar dit vond ik idd ook wat tegevallen. De geitenkaas was te vlak. Ik had daar van te voren helemaal niet over nagedacht. Mocht ik ooit weer voor die combi gaan dan ga ik wel op zoek naar een wat sterkere geitenkaas. ![]() | |
Gaoxing | dinsdag 5 januari 2016 @ 17:27 |
Wij eten bij het gourmetten (bijna) altijd bietjes gegratineerd met blauwe kaas en dat is heel erg lekker. Het was eigenlijk een kwestie van toeval: ik had bietjes al gekookt en blauwe kaas in huis vanwege een Ottolenghi recept, maar kwam niet uit met de dagen, we zouden gourmetten en nou ja.... dan maar bietjes en blauwe kaas erbij. Nu weigeren de kinderen te gourmetten als er geen bietjes en blauwe kaas bij zitten ![]() | |
Lot_1 | dinsdag 5 januari 2016 @ 20:30 |
Ik heb de bietenterrine ook gemaakt, en ik vond de smaak ook minder sterk dan ik verwacht had. Ik had wel behoorlijk veel peper en zout gebruikt, en ook nog wat honing door de geitenkaas gedaan. Daarnaast rucola en geroosterde hazelnoten met een dressing van honing, hazelnootolie en rodewijnazijn. Ik denk dat rode ui compote er inderdaad heel lekker bij is! Blauwe kaas zou het ook wel wat interessanter maken ![]() Het viel me mee hoe gemakkelijk het was om te maken overigens. En mijn familie was zwaar onder de indruk en vond het ook lekker ![]() |