FOK!forum / Culinesse à gogo / Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic #3
IsabellaMariaAnnavrijdag 25 december 2015 @ 12:07
Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic

1_UK-comic-cover-1088x816-905513029685.jpg

Dit topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Om alvast op te warmen:

Random succes*recepten van de vorige edities:
*door meer dan één CUL-er gemaakt

- Zoete bolletjes van sap of likeur
SprinkleBakes+Cappucino+Pudding+with+Coffee+Caviar+how+to+make+dessert+caviar.jpg

- Fantastische hele eend!
beer-duck32.jpg

- Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'
omenalumi+8.jpg

- Individuele Pommes Anna (boterige geroosterde aardappelplakjes)
Mini-Pommes-Anna-Bakers-Royale11.jpg

- Beef Wellington, met véél uitleg en foto's
20121213-beef-wellington-food-lab-01.jpg

- Spiced & sugared cranberries:
6411419331_630f217898_z.jpg

- Kruidige bloemkool
11650220966_1cfa062f25_o.jpg

- De soep der soepen!
6256192059_bbcf5c85d4_z.jpg

- Bietjes-terrine
beetgoatcheese-copy-e1371843728651-300x248.jpg

Enkele foto's van CUL-feestdagengerechten uit 2014:
SPOILER
Essnhills:
ZON3ZQN.jpg

Unites:
24ngn74.jpg

Iwanius:
Foto1k0-TEA68H7X.jpg

Lonaa:
DzkVtaa.jpg

V1z0r:
0aNQHQE.jpg

Noordsestem:
aZwyX5ll.jpg

Minilot:
idhelu.jpg

MutedFaith:
291eubr.jpg

Myraela:
bakedalaska.jpg

Fietsie:
Foto720-FCPOGJT8.jpg

Bleie:
295x2k5.jpg

Zo-is-dat:
4iy9gy.jpg
Aankleding van de feesttafel kan hier uiteraard ook besproken worden, hier is de mijne van
afgelopen jaar:
2j0xr39.jpg

Meer inspiratie: Heston Blumenthals Perfect Christmas! *)
http://www.dailymotion.com/video/xndwm1_heston-blumenthal-s-perfect-christmas_lifestyle

En de vorige edities:
Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048
Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736

Game on! :Y)
roos85vrijdag 25 december 2015 @ 12:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 12:04 schreef Sarabi het volgende:
Nu wil ik die schuine jelly voor morgen ook maken....ziet er echt super uit!
Ik ga hem volgende week maken. Ziet er idd erg tof uit :D
Sarabivrijdag 25 december 2015 @ 12:09
Kerstavond diner voor 2

Champignonsoep
j9ug3q.jpg

Garnalen & zalmcocktail
2zqy8gm.jpg

Pastinaakpuree met beenham (van de Lidl)
sav2i9.jpg

Oreo chocolade cheesecake
b9f3ty.jpg
IsabellaMariaAnnavrijdag 25 december 2015 @ 12:14
Alle voorbereidingen voor het hoofdgerecht zijn klaar!

Het vlees staat al een nacht in de sudderoven (maar dan ingepakt in alufolie):

bcfQpHr.jpg

De aardappeltjes dn worteltjes kan ik vanavond zo de oven inschuiven:

3UI78IZ.jpg
FuQJ7LU.jpg

De chutney heb ik afgelopen zondag al gemaakt:
3o0789w.jpg
Bienelientjeevrijdag 25 december 2015 @ 12:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 12:04 schreef Sarabi het volgende:
Nu wil ik die schuine jelly voor morgen ook maken....ziet er echt super uit!
Ja zijn leuk he! :D En ook best simpel!

Ik heb zelf de aardbeien jelly van Oetker gebruikt

En dan een normale panna cotta voor de andere helft :D (wel goed laten afkoelen, anders smelt de jelly weer!)
fietsievrijdag 25 december 2015 @ 12:16
Hmz.Al mijn groenten zijn wit. Denk dat ik er dan toch cranberries overheen mieter :@
Aphrodytevrijdag 25 december 2015 @ 12:45
Ziet er leuk uit allemaal :Y

Uiteindelijk is hier van koken niets gekomen; want vanavond eet ik bij vrienden en morgen is er een kerstbuffet in de dierentuin :)
Zo-is-datvrijdag 25 december 2015 @ 13:26
jl3uxg.jpg english muffins in de pan O+

6r1yr5.jpg
gravad lax
Ruim de helft is er al af :Y)

2d8n8u0.jpg en niet zo mooi opgemaakte maar wel verrukkelijke eggs benedict

En een kerstboom met minced meat

33xy7lu.jpg

O+
Dragonberryvrijdag 25 december 2015 @ 13:40
Oh die zalm O+
Ik heb net verse cinnamonrolls gemaakt als kerst brunch voor ons tweetjes.
Konijn voor vanavond is al klaar. Net als de slagroomtruffels en een red velvet taartje. Hij is alleen niet heel rood helaas.. Kleurstof van dr Oetker kleurt niet goed genoeg.
IsabellaMariaAnnavrijdag 25 december 2015 @ 13:57
Wauw, mooie zalm! En tof brood!

Oeh en cinnamonrolls :9

De tafeldecoratie:

Iq3iK78.jpg
V1z0Rvrijdag 25 december 2015 @ 13:59
Ziet er weer heerlijk uit mensen. O+

Hier alles bijna ingepakt en klaar voor vertrek, dus bij deze iedereen succes en fijne kerstdagen en kookplezier!
fietsievrijdag 25 december 2015 @ 14:01
720.jpg
motorbloempjevrijdag 25 december 2015 @ 14:02
Ik moet zo met alles nog beginnen. Nou ja, behalve met de aardappelen voor de roast potatoes. Die heb ik al wel geschild :') ben half ziek, man is helemaal ziek inclusief koorts en alles duurt 450x langer met twee kleine kinderen in huis. Heb een 'perfect ' maal opgegeven inmiddels :@
#ANONIEMvrijdag 25 december 2015 @ 14:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 14:02 schreef motorbloempje het volgende:
Ik moet zo met alles nog beginnen. Nou ja, behalve met de aardappelen voor de roast potatoes. Die heb ik al wel geschild :') ben half ziek, man is helemaal ziek inclusief koorts en alles duurt 450x langer met twee kleine kinderen in huis. Heb een 'perfect ' maal opgegeven inmiddels :@
Sterkte. Perfect is helemaal niet nodig, gezelligheid is veel belangrijker :P

Zelf heb ik ook griep sinds twee dagen dus de beleving van het koken is ook wat minder :') hopelijk morgen wat beter

quote:
Mega tof dit _O_
Loekie1vrijdag 25 december 2015 @ 14:33
Snel klaar en héél lekker (zelf bedacht):
Maiswafels
Pompoenspread van Zonnatura
Gerookte zalmfilet.

Doe de pompoenspread op de maiswafel, doe daar een stukje gerookte zalmfilet op. Smullen maar!
Zo-is-datvrijdag 25 december 2015 @ 14:39
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 december 2015 14:11 schreef Tem het volgende:

[..]

Sterkte. Perfect is helemaal niet nodig, gezelligheid is veel belangrijker :P

Zelf heb ik ook griep sinds twee dagen dus de beleving van het koken is ook wat minder :') hopelijk morgen wat beter

[..]

Mega tof dit _O_
Wat is dat toch met die timing van ziek worden he? Ik heb ook een kerst van improvisatie, met wolken in je hoofd en koude rillingen ben ik ook niet op m'n scherpst, vanalles vergeten! :X maar gelukkig kan t ook rechtsom als t linksom niet lukt :Y)
FutureFairytalevrijdag 25 december 2015 @ 14:39
Alleen nog maar overheerlijke en mooie foto's gezien O+

Ga zo het voorgerecht voorbereiden bestaande uit 4 kleine dingen.
Lam voor hoofdgerecht is namelijk niet zo groot. Maar als alles lukt gaan we heerlijk eten. Hoop dat m'n ouders weer blij zullen zijn ermee :)
Arizonavrijdag 25 december 2015 @ 14:52
Beterschap Motorbloempje!

Wat ziet het er allemaal lekker uit, iedereen veel plezier met de voorbereidingen en het opeten :P.

Onze tulband was echt heel lekker, je proefde de smaken heel goed en het zag er superfeestelijk uit op het buffet. Verder gesmuld van afbakbroodjes, heerlijke zalm, een quiche, gevulde eitjes (die er niet uitzagen, de spuitzak van mijn moeder was kapot gegaan waardoor ze uit frustratie het vulsel er maar met een lepeltje had ingekwakt _O- ).

Straks nog gourmetten bij schoonouders, burp :P .
#ANONIEMvrijdag 25 december 2015 @ 15:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 14:39 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Wat is dat toch met die timing van ziek worden he? Ik heb ook een kerst van improvisatie, met wolken in je hoofd en koude rillingen ben ik ook niet op m'n scherpst, vanalles vergeten! :X maar gelukkig kan t ook rechtsom als t linksom niet lukt :Y)
Ja, niet boffen :') Maar niets aan te doen. Spaanse tortilla voor morgen bij de borrel al gemaakt vanmiddag. Diner is niet ingewikkeld en gaat gewoon de oven in. :)

Straks naar familie dus dan hoef ik helemaal niets te doen :Y)

Beterschap!
sirdanilotvrijdag 25 december 2015 @ 15:14
Ik bereid me al voor op het eten van de gevreesde karper met kerst...

Oost europeanen :')
Arizonavrijdag 25 december 2015 @ 15:15
Tem en Zo-is-dat ook van harte beterschap :o. Wat een ziekenboeg :{ .
fietsievrijdag 25 december 2015 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:14 schreef sirdanilot het volgende:
Ik bereid me al voor op het eten van de gevreesde karper met kerst...

Oost europeanen :')
Uit de vijver van de buurman? Zo'n Oranje-Zwarte? :X
Myraelavrijdag 25 december 2015 @ 16:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:40 schreef Dragonberry het volgende:
Oh die zalm O+
Ik heb net verse cinnamonrolls gemaakt als kerst brunch voor ons tweetjes.
Konijn voor vanavond is al klaar. Net als de slagroomtruffels en een red velvet taartje. Hij is alleen niet heel rood helaas.. Kleurstof van dr Oetker kleurt niet goed genoeg.
Dat had ik ook met mijn red velvet. Volgens mij is die kleurstof echt alleen voor glazuur, fondant en marsepein. Het deed echt helemaal niets, het hele tubetje ging in m'n cupcakes. :') Daarna maar fatsoenlijke kleurstof gekocht.
Bienelientjeevrijdag 25 december 2015 @ 17:27
Mijn voorgerechtje! *O* En hij was lekkur! :Y)

12421476_912539678799572_2072116143_n.jpg?oh=2cd8fd1d997925a5ec2860d7a407f2ee&oe=567F45BE
Molovrijdag 25 december 2015 @ 17:28
Moooooi O+
MutedFaithvrijdag 25 december 2015 @ 17:47
Amuses door mijn schoonzus:

- Pastinaaksoepje
- Tartaar van ossehaas met parmezaan
- Kwartelspiegelei met balsamico en waterkers

Allemaal tevens met truffel, vers uit Italië.

rE1Uipu.jpg
FutureFairytalevrijdag 25 december 2015 @ 17:54
MF en Bienelientje; ziet er heerlijk uit! :9

Mijn eten wordt niet heel netjes. Als de smaak maar goed is.
Roosjes vouwen enzo is niet mijn specialiteit :')
MutedFaithvrijdag 25 december 2015 @ 18:49
Voorgerecht, door mijzelf:

Carpaccio van eendeborst, bloedworst, knolselderijpuree, ijs van zure appels, geleitje van t vocht van de "spiced and sugared cranberries" en een krokant gebakken spekje.

KgDGfxX.jpg
Myraelavrijdag 25 december 2015 @ 19:02
Ziet er goed uit!

Het klinkt wel als veel smaken bij elkaar, maar ik ben benieuwd.
egeltje1985vrijdag 25 december 2015 @ 19:20
Een amuse is al geslaagd, de andere (garnaal met een lekker pittige tomatensaus) ben ik vergeten te fotograferen...
Cl9Sezd.jpg

Zalm en kwartelei en truffelmayo en een paar zalmeitjes.
Ferdiivrijdag 25 december 2015 @ 19:29
Lam in de oven :)

2vhyzd3.jpg

Lam gesneden :)

505spl.jpg
Arizonavrijdag 25 december 2015 @ 19:33
Wat een schattige amuse Egeltje!

En die zalmbonbon van Bienelientje ziet er ook al zo lekker uit :9 .

MutedFaith ook jullie gerechten zien er mooi uit! Pastinaaksoep, jam.

Ik zie hier echt zoveel lekkeren dingen voorbij komen. :9~

Oh ja, wij hadden gegourmet vandaag.
SPOILER
Wat een bak _O- . Eerst op een plaat. Die hield er halverwege mee op :'). Gelukkig had schoonpa nog een echt gourmetstel. Alles overgeheveld, gourmetstel aan, vliegen de stoppen erdoor _O- . Zaten we daar in het pikkedonker. Tot twee keer toe. Toen het gourmetstel met een verlengsnoer aangesloten op een stopcontact in een andere groep, toen ging het wel goed 8-) .
Verder geen noemenswaardige gerechten gehad bij de gourmet, het was allemaal basic.
vinnypassyvrijdag 25 december 2015 @ 19:44
Morgen met de familie gourmetten (ook gewoon zin in :P), dus vandaag mezelf trakteren.

- Tonijnceviche met pastinaakmierikswortelpurree en rode biet
- Kreeft met avocadopurree, gepekelde venkel, radijssalade en pastinaakchips (dank je Billie)
- Citroenlimoencurd met citrusvruchten, meringue, sinaasappelroom, boterkoekje en balsamicoglace (dank je Reynold)

Helaas wel iPhone-foto's die de kleuren niet helemaal eer gaan doen. In het eggie zag het er toch wat mooier uit, maar het smaakte gelukkig vooral erg goed.

fEMppna.jpg

svLQoCO.jpg

tam4SJA.jpg
Molovrijdag 25 december 2015 @ 19:46
Zó, uitslover!

Hulde aan de presentatie ook _O_

Wat veel lekkere en mooie dingen komen er voorbij zeg _O_
MutedFaithvrijdag 25 december 2015 @ 20:15
Ok.


Volgend jaar eten we bij vinnypassy. :|


Tussengerecht, ook door mij:

Portobello gevuld met een risotto van parelgerst, met courgette, pruimtomaat en pecorino.

yOnSEln.jpg
Bienelientjeevrijdag 25 december 2015 @ 20:19
Hier is ie dan! Diagonale Panna Cotta! :D Smaakte goed! Lekker licht, niet te zoet!

12431460_912595665460640_479566654_n.jpg?oh=487515e91b0e56830c58e52cb9ab868c&oe=5680356F

En mijn stoofpeertjes met effect! 8-)

12415916_912583022128571_611878918_o.jpg?oh=609a51b34541d0ee876baf35c880aa2d&oe=567F313B

En dat was het dan voor mijn kerstdiner :D ^O^

Morgen gourmetten, ik maak wel het toetje, eens zien of ik daar nog een foto van kan maken!
Molovrijdag 25 december 2015 @ 20:22
Nice _O_
Bienelientjeevrijdag 25 december 2015 @ 20:28
Die zalmbonbon van pagina 1 was zo lekker :D Die bewaar ik! :Y) :9~
egeltje1985vrijdag 25 december 2015 @ 20:33
De voorgerechten, risotto met champignons en hazelnoten en paprikasoep met coquille. En supercrappy foto's. :P
6inVRVU.jpg

XW1MO0E.jpg
egeltje1985vrijdag 25 december 2015 @ 20:37
Mn coquille moest nog bruiner eigenlijk. Was de eerste keer dat ik ze maakte, was een beetje aan het panieken in de keuken. :') Maar was wel lekker. :) Hele lekkere soep ook, heel licht.
MutedFaithvrijdag 25 december 2015 @ 21:18
Hoofdgerecht time! Door mijn schoonbroer:

Kalfswang, met cranberrycompote, spruitjessalade, witlof, gecarameliseerde appel en puree en cruble van aardappel, wortel en knolselderij.


itqIFsj.jpg
MutedFaithvrijdag 25 december 2015 @ 21:55
En t toetje door mn andere schoonbroer:

Chocolademousse met chocolade truffels.

pf1nZDQ.jpg
egeltje1985vrijdag 25 december 2015 @ 21:58
Jummie! En leuk die kerstboom. :)
BEvrijdag 25 december 2015 @ 22:08
E1AD8B41-243B-40CE-B729-73FA2F9E0106_zpszokwwpxu.jpg

Mijn terrine! :s)
Lekker, maar de geitenkaas had iets aterker mogen zijn denk ik.
fietsievrijdag 25 december 2015 @ 22:11
Even een kleine update over de kalkoen ;)

Dit was na 5 (!) uur in de oven. -Net- iets te krokant aan de buitenkant maar vanbinnen echt... boter botergaar...

1k0.jpg

En nadat de tafelgasten er op los waren gegaan met het slachtmes en later *plukkend* ;)

1k0.jpg
Molovrijdag 25 december 2015 @ 22:17
Wow _O_
vinnypassyvrijdag 25 december 2015 @ 22:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 20:19 schreef Bienelientjee het volgende:
Hier is ie dan! Diagonale Panna Cotta! :D Smaakte goed! Lekker licht, niet te zoet!

[ afbeelding ]

En mijn stoofpeertjes met effect! 8-)

[ afbeelding ]

En dat was het dan voor mijn kerstdiner :D ^O^

Morgen gourmetten, ik maak wel het toetje, eens zien of ik daar nog een foto van kan maken!
Ziet er heel gaaf uit, lekker retro. Die peertjes ook, wat een heerlijke kleuren! 8-)

Sowieso klinkt het allemaal goed hier. Leuk om iedereen zo bezig te zien! ^O^
uniekhoornvrijdag 25 december 2015 @ 22:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 20:33 schreef egeltje1985 het volgende:
De voorgerechten, risotto met champignons en hazelnoten en paprikasoep met coquille. En supercrappy foto's. :P
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die soep! Recept?
Bleievrijdag 25 december 2015 @ 22:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 22:11 schreef fietsie het volgende:
Even een kleine update over de kalkoen ;)

Dit was na 5 (!) uur in de oven. -Net- iets te krokant aan de buitenkant maar vanbinnen echt... boter botergaar...

[ afbeelding ]

En nadat de tafelgasten er op los waren gegaan met het slachtmes en later *plukkend* ;)

[ afbeelding ]
_O_ _O_ _O_ _O_
egeltje1985vrijdag 25 december 2015 @ 23:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 22:23 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Die soep! Recept?
http://www.culy.nl/recept(...)te-kool-en-coquille/

Op die foto ziet ie er wat grover uit, maar in t recept stond ook dat je m moest zeven, en bij ons bleef er na het zeven dus deze bouillon over. Zonder zeven was ie ook lekker, maar wel machtiger denk ik.
#ANONIEMvrijdag 25 december 2015 @ 23:23
Mijn (huiselijk) kerstmaal gisteravond! :s)
IsabellaMariaAnnavrijdag 25 december 2015 @ 23:26
Was erg geslaagd!

De mooiste plaatjes:

dCuflFm.jpg

De terrine:
CyEGDrb.jpg

Tussengerecht (met avocadomousse, kip, bacon, mozzarella, barbecuemayo)
Uq4agJW.jpg

Hoofd, varkensvlees uit de sudderoven met peren-cranberrychutney
DbLhyNC.jpg

Hoofd, aardappeltjes:
YEHSqr8.jpg

Spoom:
bUKgGkZ.jpg

Nagerecht, koffiepannacotta met slagroom en koffiebolletjes:
efxoZmG.jpg
fietsievrijdag 25 december 2015 @ 23:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 23:26 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Was erg geslaagd!

De mooiste plaatjes:

[ afbeelding ]

De terrine:
[ afbeelding ]

Tussengerecht (met avocadomousse, kip, bacon, mozzarella, barbecuemayo)
[ afbeelding ]

Hoofd, varkensvlees uit de sudderoven met peren-cranberrychutney
[ afbeelding ]

Hoofd, aardappeltjes:
[ afbeelding ]

Spoom:
[ afbeelding ]

Nagerecht, koffiepannacotta met slagroom en koffiebolletjes:
[ afbeelding ]
:9~
Molovrijdag 25 december 2015 @ 23:30
Mooooooi O+
egeltje1985vrijdag 25 december 2015 @ 23:33
Wow ziet er lekker uit. ^O^
IsabellaMariaAnnavrijdag 25 december 2015 @ 23:42
Gave pannacotta op de vorige pagina! En mooie gerechtjes van vinny ^O^ Goed bezig allemaal!
vinnypassyvrijdag 25 december 2015 @ 23:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 23:26 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Was erg geslaagd!

De mooiste plaatjes:

[ afbeelding ]

De terrine:
[ afbeelding ]

Tussengerecht (met avocadomousse, kip, bacon, mozzarella, barbecuemayo)
[ afbeelding ]

Hoofd, varkensvlees uit de sudderoven met peren-cranberrychutney
[ afbeelding ]

Hoofd, aardappeltjes:
[ afbeelding ]

Spoom:
[ afbeelding ]

Nagerecht, koffiepannacotta met slagroom en koffiebolletjes:
[ afbeelding ]
Ziet er ook weer erg lekker uit zeg! Wat is er bbq in die mayo: gemengd met bbq-saus?
IsabellaMariaAnnavrijdag 25 december 2015 @ 23:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 23:45 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ziet er ook weer erg lekker uit zeg! Wat is er bbq in die mayo: gemengd met bbq-saus?
Ja ;)
FutureFairytalezaterdag 26 december 2015 @ 00:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 20:33 schreef egeltje1985 het volgende:
De voorgerechten, risotto met champignons en hazelnoten en paprikasoep met coquille. En supercrappy foto's. :P
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik moet morgen nog een tussengerecht maken. Die risotto, is dat te doen? Zoja, mag ik het recept? :)
FutureFairytalezaterdag 26 december 2015 @ 00:14
Vinnypassy gewoon Masterchef AU gerechten gemaakt en niet van de minsten... wow wow wow!!
FutureFairytalezaterdag 26 december 2015 @ 00:16
Mijn diner was geslaagd. Had mezelf weer overtroffen volgens mn ouders :D
Blij met mn lamsrack de eerste keer. Heerlijk mals en zacht was ie :9
Isabeauzaterdag 26 december 2015 @ 00:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 20:19 schreef Bienelientjee het volgende:
Hier is ie dan! Diagonale Panna Cotta! :D Smaakte goed! Lekker licht, niet te zoet!

[ afbeelding ]

En mijn stoofpeertjes met effect! 8-)

[ afbeelding ]

En dat was het dan voor mijn kerstdiner :D ^O^

Morgen gourmetten, ik maak wel het toetje, eens zien of ik daar nog een foto van kan maken!
Super gelukt _O_
Isabeauzaterdag 26 december 2015 @ 00:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 23:26 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Was erg geslaagd!

De mooiste plaatjes:

[ afbeelding ]

De terrine:
[ afbeelding ]

Tussengerecht (met avocadomousse, kip, bacon, mozzarella, barbecuemayo)
[ afbeelding ]

Hoofd, varkensvlees uit de sudderoven met peren-cranberrychutney
[ afbeelding ]

Hoofd, aardappeltjes:
[ afbeelding ]

Spoom:
[ afbeelding ]

Nagerecht, koffiepannacotta met slagroom en koffiebolletjes:
[ afbeelding ]
Ik jat jouw hele diner denk ik voor volgend jaar O-)
egeltje1985zaterdag 26 december 2015 @ 09:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 00:13 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik moet morgen nog een tussengerecht maken. Die risotto, is dat te doen? Zoja, mag ik het recept? :)
ja tis een hele luie risotto, uit een kookboek van Matt preston. Lukt me altijd. Meestal maak ik m zonder de hazelnoot, maar was ook lekker erbij. En we hebben m nu dus opgediend in een ring van gegrilde courgette, mbv een serveerring.

SPOILER
Gcb2S3N.jpg
Ow en ik had gewoon risottorijst van de toko, niet die soort rijst uit t recept, maar ik roer tussendoor ook niet en hij was heerlijk. Het voelt heel tegenstrijdig, want ik had altijd t idee dat je bij risotto de bouillon beetje bij beetje moet toevoegen.

[ Bericht 10% gewijzigd door egeltje1985 op 26-12-2015 09:15:53 ]
douche-eendjezaterdag 26 december 2015 @ 09:41
1e kerstdag was een succes :) Vooraf een gekruide pompoensoep, als hoofdgerecht lamsrack, varkensrack, een knolselderij-gebraad en enkele bijgerechten. Dit alles gemaakt door schoonvader, schoonzusje & ik; voor 9 personen.

Vooral de knolselderij was verrassend lekker!
IMG_20151225_183038.jpg
Recept is hier te vinden
Bleiezaterdag 26 december 2015 @ 11:14
Wat een prachtige en heerlijke dingen weer!

Wij aten alleen met het gezin gisteravond, was ook weleens gezellig.

9id255.jpg
Voorgerecht: ragout (van de restjes kalkoen van Kerstavond)

nnpems.jpg
Hoofdgerecht (eendenborst met rodewijnsaus, pommes duchesses en rodekool + appelmoes (niet op de foto))

Kinderen hadden nog een rendierijsje toe, meneer Bleie en ik hebben het zonder toetje gedaan.
#ANONIEMzaterdag 26 december 2015 @ 11:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 22:11 schreef fietsie het volgende:
Even een kleine update over de kalkoen ;)

Dit was na 5 (!) uur in de oven. -Net- iets te krokant aan de buitenkant maar vanbinnen echt... boter botergaar...

[ afbeelding ]

En nadat de tafelgasten er op los waren gegaan met het slachtmes en later *plukkend* ;)

[ afbeelding ]
Te gek man. _O_
#ANONIEMzaterdag 26 december 2015 @ 11:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 22:08 schreef Brighteyes het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn terrine! :s)
Lekker, maar de geitenkaas had iets aterker mogen zijn denk ik.
Mooi hoor :Y
fietsiezaterdag 26 december 2015 @ 12:14
Net nog even zitten knagen en plukken aan het karkas van de kalkoen :@
Bienelientjeezaterdag 26 december 2015 @ 13:06
Toetje van vandaag werd maar niet blauw, en nu is het een groene brownie _O- Naja, kerstboom groen zullen we maar zeggen.
IsabellaMariaAnnazaterdag 26 december 2015 @ 14:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 00:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik jat jouw hele diner denk ik voor volgend jaar O-)
:+

Vond het een ideaal menu, je kunt vrijwel alles voorbereiden, dus ik hoefde tijdens het eten eigenlijk alleen borden op te maken. (En hoofdgerechten in de oven, vlees stond er al in)
FutureFairytalezaterdag 26 december 2015 @ 18:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 09:09 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

ja tis een hele luie risotto, uit een kookboek van Matt preston. Lukt me altijd. Meestal maak ik m zonder de hazelnoot, maar was ook lekker erbij. En we hebben m nu dus opgediend in een ring van gegrilde courgette, mbv een serveerring.

SPOILER
Ow en ik had gewoon risottorijst van de toko, niet die soort rijst uit t recept, maar ik roer tussendoor ook niet en hij was heerlijk. Het voelt heel tegenstrijdig, want ik had altijd t idee dat je bij risotto de bouillon beetje bij beetje moet toevoegen.
Volgens mij heb ik dat boek ook :D
Maar duurde te lang voor ik weg zou moeten dus helaas, maar thanks.

Ik heb 2 kleine voorgerechtjes: kabeljauw-kokos ceviche en voor de mensen die dat niet lusten beenham-kaas-komkommer-limoen. Maar de meesten willen het allebei :P
Arizonazaterdag 26 december 2015 @ 18:38
Wat een mooie plaatjes komen er voorbij!
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 14:11 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

:+

Vond het een ideaal menu, je kunt vrijwel alles voorbereiden, dus ik hoefde tijdens het eten eigenlijk alleen borden op te maken. (En hoofdgerechten in de oven, vlees stond er al in)
Ik vind jouw menu er ook heel fijn uitzien!

Ik moet erom denken om volgend jaar tijdig terug te neuzen in dit topic, zulke goede ideeën komen hier voorbij.

Wij hebben vandaag thuis gesmuld van een japans-achtige maaltijd.

Edamame
Sushi van tonijn / zalm / komkommer
Kip in 5 spices marinade
Gegrilde champignons in knoflook / teriyaki-saus
Salade met sashimi van zalm erdoor
Meloen
Molozondag 27 december 2015 @ 00:44
Kerst was geweldig O+
Meeste vergeten op de foto te zetten, maar de 3,5 kg porchetta op de foto was in ieder geval heerlijk geworden ^O^

SPOILER
wb7yut.jpg

vnzdrl.jpg
RobinOokzondag 27 december 2015 @ 00:47
23696105010_13ea644761_z.jpg

Het ziet er werkelijk niet uit (hoofdgerecht ook vergeten te fotograferen, dus dat zijn foto's van een andere keer), maar ja, presentatie is aan mijn familie toch niet besteed. Bovendien moet ik het doen met van die vreselijk lelijke borden en tafelkleden enzo, dat wordt toch nooit wat, dus ik probeer het niet eens. Nou ja, ik had het dessert nog wel mooi willen maken, maar het ijs was gesmolten en toen had ik daar ook al geen zin meer in, dus gewoon alles op het bord gepleurd, haha.

Hoe dan ook, het was gezellig en iedereen vond alles lekker. En het was niet belachelijk veel, maar mijn broertje zat toch de hele middag al chocola te vreten en mijn ouder zijn bejaard, dus het was prima zo. De bitterballen zien er echt belachelijk uit, haha, maar waren toch een hit, omdat ze zo bijzonder waren. (en iedereen kreeg er meer dan die twee op de foto)

Voorgerecht
Garnalen, mango met citroendressing

Tussengerecht
Sichuan bitterballen met roedjak manis van verse ananas

Hoofdgerecht
Thaise pannenkoek met mosselen en Momofuku's bloemkool

Toetje
Kaki roomijs en ijs van gecarameliseerde kokosmelk met gembersiroop (mierrrrzoet), met pecan en pistache noten en kleine merengues met nangka of kokossmaak (gewoon smaakstof uit een flesje).
vinnypassyzondag 27 december 2015 @ 10:49
Pfoe he, die porchetta. Ik laat nog vieze boertjes van de gourmet van gisteren en kan niet wachten tot ik straks een berg fruit kan kopen en eten om dat allemaal te compenseren, maar dat ziet er lekker uit zeg!

En Robin, jouw eten ziet er ook weer erg goed uit. Alleen dat toetje ziet er inderdaad wel uit als een klein ongeluk op een bord. ;)
Myraelazondag 27 december 2015 @ 10:57
Ik heb helemaal geen foto's gemaakt. :@

De tartaar van runderbavette was heerlijk. O+ Eend is altijd lekker. Het hoofdgerecht vond ik niet zo bijzonder, sowieso wil ik de volgende keer geen schalen meer op tafel. Toetje was wel okay, ook niet lyrisch over.
#ANONIEMzondag 27 december 2015 @ 11:31
Dacht eerst dat het toetje van Robin een soort dumplings waren.

Maar het klinkt allemaal wel weer heerlijk. :Y
egeltje1985zondag 27 december 2015 @ 11:31
:') alleen foto gemaakt van mn amuse, en nog een slechte foto ook.
XxrmYy2.jpg

Maar wel lekker, was een carpaccio bonbon met rucola en parmezaan en pijnboompitten en een beetje truffelmayo.

Daarna een gevuld stukje courgette, met feta en gegrilde paprika. En als voorgerecht een coquille met erwten-avocadopuree en pancetta en daarna een broccoli pastinaak soepje.

Hoofdgerecht was door m'n schoonouders gemaakt, confit de canard met aardappeltjes en boontjes. En als dessert een kaasplankje en daarna chocoladefondue met fruit. En toen zaten we propvol. :z
FutureFairytalezondag 27 december 2015 @ 11:41
Mijn kabeljauw kokosceviche viel erg heet uit. Eén zusje kon het echt niet eten, zo pittig. En dat maar met 1 rode peper maar ik moet toegeven dat het echt heel scherp was. Waarschijnlijk omdat het urenlang gemarineerd was met limoensap, zout en suiker.
Heb wel gelachen om iedereen zijn reactie :D
Zo-is-datzondag 27 december 2015 @ 11:41
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 00:47 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Het ziet er werkelijk niet uit (hoofdgerecht ook vergeten te fotograferen, dus dat zijn foto's van een andere keer), maar ja, presentatie is aan mijn familie toch niet besteed. Bovendien moet ik het doen met van die vreselijk lelijke borden en tafelkleden enzo, dat wordt toch nooit wat, dus ik probeer het niet eens. Nou ja, ik had het dessert nog wel mooi willen maken, maar het ijs was gesmolten en toen had ik daar ook al geen zin meer in, dus gewoon alles op het bord gepleurd, haha.

Hoe dan ook, het was gezellig en iedereen vond alles lekker. En het was niet belachelijk veel, maar mijn broertje zat toch de hele middag al chocola te vreten en mijn ouder zijn bejaard, dus het was prima zo. De bitterballen zien er echt belachelijk uit, haha, maar waren toch een hit, omdat ze zo bijzonder waren. (en iedereen kreeg er meer dan die twee op de foto)

Voorgerecht
Garnalen, mango met citroendressing

Tussengerecht
Sichuan bitterballen met roedjak manis van verse ananas

Hoofdgerecht
Thaise pannenkoek met mosselen en Momofuku's bloemkool

Toetje
Kaki roomijs en ijs van gecarameliseerde kokosmelk met gembersiroop (mierrrrzoet), met pecan en pistache noten en kleine merengues met nangka of kokossmaak (gewoon smaakstof uit een flesje).
Hmmmm Aziatisch diner (maar natuurlijk) klinkt verrukkelijk en ziet er ondanks sjiekere foto's gewend te zijn alsnog ook zo uit!
Zo-is-datzondag 27 december 2015 @ 11:42
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 00:44 schreef Molo het volgende:
Kerst was geweldig O+
Meeste vergeten op de foto te zetten, maar de 3,5 kg porchetta op de foto was in ieder geval heerlijk geworden ^O^

SPOILER
Tof! *O* met goede crackling? :9
Zo-is-datzondag 27 december 2015 @ 11:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 09:41 schreef douche-eendje het volgende:
1e kerstdag was een succes :) Vooraf een gekruide pompoensoep, als hoofdgerecht lamsrack, varkensrack, een knolselderij-gebraad en enkele bijgerechten. Dit alles gemaakt door schoonvader, schoonzusje & ik; voor 9 personen.

Vooral de knolselderij was verrassend lekker!
[ afbeelding ]
Recept is hier te vinden
Erg lekker hè die knolselder! We hebben voor vanavond nog een restje hier :9 die van mij zag er alleen niet zo sjiek uit als de jouwe, precies zoals die van yvette! :D
Molozondag 27 december 2015 @ 11:49
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 11:42 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Tof! *O* met goede crackling? :9
Uiteraard :9
douche-eendjezondag 27 december 2015 @ 12:09
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 11:43 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Erg lekker hè die knolselder! We hebben voor vanavond nog een restje hier :9 die van mij zag er alleen niet zo sjiek uit als de jouwe, precies zoals die van yvette! :D
Wat je niet ziet is dat de onderkant zwart was geworden in de oven (= eraf gesneden :') ) en dat dit de laatste schone schaal was die nog in de keuken stond.

Maar hij zag er goed uit en smaakte nog beter ;). Volgend jaar wellicht weer.
IsabellaMariaAnnazondag 27 december 2015 @ 12:39
Waar is The Queen of The Kerstdinertopic eigenlijk? Minilot?
PdeHoogzondag 27 december 2015 @ 13:18
Die bieten-geitenkaas-terrine ook bij iedereen veel _O- Hij staat hier ook in de koelkast voor vanavond :')
Zo-is-datzondag 27 december 2015 @ 13:21
Fotootjes!

Eerste kerstdag diner: voor en soep ik, hoofd schoonbroer, toe schoonzus, kaas vriendlief (brood ik), menukaart schoonmoeder amuse ook maar daar mist de foto van helaas :D

b7jolf.jpg

2rgnbxg.jpg

2u6gphi.jpg

14kii36.jpg

4h6veb.jpg

29c9x74.jpg


21eb60g.jpg

En het kerstbrood voor het ontbijt:

2e49cw2.jpg
golferzondag 27 december 2015 @ 13:26
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 13:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
...schoonbroer...
Belgisch?
In Nederland noemen we zo iemand een zwager. ;)
IsabellaMariaAnnazondag 27 december 2015 @ 13:46
Mooi zo-is-dat! ^O^
Zo-is-datzondag 27 december 2015 @ 13:53
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 13:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Belgisch?
In Nederland noemen we zo iemand een zwager. ;)
Brabants ;)
vinnypassyzondag 27 december 2015 @ 16:06
Ziet er erg mooi uit zeg! Leuk dat iedereen dat dus wel in de vingers heeft bij jullie.
roos85zondag 27 december 2015 @ 16:06
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 13:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Belgisch?
In Nederland noemen we zo iemand een zwager. ;)
Belgisch is geen taal, Vlaams wel ;)
roos85zondag 27 december 2015 @ 16:07
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 13:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fotootjes!

Eerste kerstdag diner: voor en soep ik, hoofd schoonbroer, toe schoonzus, kaas vriendlief (brood ik), menukaart schoonmoeder amuse ook maar daar mist de foto van helaas :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En het kerstbrood voor het ontbijt:

[ afbeelding ]
Kei mooie foto's _O_
#ANONIEMzondag 27 december 2015 @ 16:33
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 13:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fotootjes!

Eerste kerstdag diner: voor en soep ik, hoofd schoonbroer, toe schoonzus, kaas vriendlief (brood ik), menukaart schoonmoeder amuse ook maar daar mist de foto van helaas :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En het kerstbrood voor het ontbijt:

[ afbeelding ]
Nice! Die baked Alaska :9~

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-12-2015 16:53:50 ]
Molozondag 27 december 2015 @ 16:34
Zo, goeie pics weer van iedereen! _O_
golferzondag 27 december 2015 @ 16:38
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 16:06 schreef roos85 het volgende:

Belgisch is geen taal, Vlaams wel ;)
Iemand uit België noem ik Belgisch.
Molozondag 27 december 2015 @ 16:39
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 16:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Iemand uit België noem ik Belgisch.
En dit gaat over kerstdiners/eten dus kappen met dat offtopic gezeik
FutureFairytalezondag 27 december 2015 @ 17:25
Zo-is-dat; wat een geweldig eten weer! Ik had heel graag familie van je willen zijn O+
golferzondag 27 december 2015 @ 17:27
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 16:39 schreef Molo het volgende:

En dit gaat over kerstdiners/eten dus kappen met dat offtopic gezeik
Maak ik zelf nog wel uit, muts. :6
Stokken_en_stenenzondag 27 december 2015 @ 17:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 20:19 schreef Bienelientjee het volgende:
Hier is ie dan! Diagonale Panna Cotta! :D Smaakte goed! Lekker licht, niet te zoet!

[ afbeelding ]

En mijn stoofpeertjes met effect! 8-)

[ afbeelding ]

En dat was het dan voor mijn kerstdiner :D ^O^

Morgen gourmetten, ik maak wel het toetje, eens zien of ik daar nog een foto van kan maken!
Hoe krijg je dat voor elkaar?
Stokken_en_stenenzondag 27 december 2015 @ 17:54
quote:
11s.gif Op zondag 27 december 2015 17:45 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Diagonale Panna Cotta
Al gevonden :P

motorbloempjemaandag 28 december 2015 @ 18:14
Perfect is uiteraard voor mietjes, maar heb uiteindelijk toch, ondanks drukte en ziekte, met enigszins wat plezier terug kunnen kijken op ons kerstmaal! Met brakke telefoonfoto's.

De peren/cranberry chutney in in de maak:
T4DC6Wy.jpg

CY4EdRG.jpg

De pompoen/paprikasoep, geserveerd met zure room (onderop, kwam tevoorschijn als je roerde ;) )
LTp7Dz9.jpg

4vX57dT.jpg

FIJw76I.jpg

Zalmhapje, gevuld met zelfgemaakte zongedroogde tomaten roomkaas

hNK28Ty.jpg

Hoofdgerechttafel:

Eendenborstfilet en lamsschouder
Am0qgRd.jpg

Roast Potatoes en spruiten uit de oven (lijkt donkerder dan het was op deze brakke foto! Was gewoon mooi bruin!)
Rd9ZVRO.jpg

Toetje:

AZTHaY8.jpg
Molomaandag 28 december 2015 @ 18:23
Omnomnom!!!
Bleiemaandag 28 december 2015 @ 20:11
Ziet er heerlijk uit!
rhubarbdinsdag 5 januari 2016 @ 14:14
Nog even een vraagje over de veelgemaakte bietjesterrine. Ik heb hem ook gemaakt, maar ik vond de combi van bietjes en geitenmousse niet zo spannend. Iemand enig idee om hem lekkerder te maken?
tha_darkdinsdag 5 januari 2016 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 14:14 schreef rhubarb het volgende:
Nog even een vraagje over de veelgemaakte bietjesterrine. Ik heb hem ook gemaakt, maar ik vond de combi van bietjes en geitenmousse niet zo spannend. Iemand enig idee om hem lekkerder te maken?
Ik heb de geitenkaas gemengd met wat roomkoos, stukjes perzik en wat kruiden. Au-bain marie zacht laten worden, door elkaar mengen en klaar. Verder vond ik de pistachenoten er erg lekker bij.
Weltschmerzdinsdag 5 januari 2016 @ 15:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 14:14 schreef rhubarb het volgende:
Nog even een vraagje over de veelgemaakte bietjesterrine. Ik heb hem ook gemaakt, maar ik vond de combi van bietjes en geitenmousse niet zo spannend. Iemand enig idee om hem lekkerder te maken?
Heb je wel spannende geitenkaas gebruikt?
rhubarbdinsdag 5 januari 2016 @ 15:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 15:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heb je wel spannende geitenkaas gebruikt?
Homemade geitenkaasmousse van een van de betere kaashandels.

Zo was ie geworden:
qy7cjt.jpg
Weltschmerzdinsdag 5 januari 2016 @ 16:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 15:47 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Homemade geitenkaasmousse van een van de betere kaashandels.

Zo was ie geworden:
[ afbeelding ]
Ik hou zelf niet van bieten, maar ook de betere kaashandel heeft minder spannende en spannendere geitenkaas liggen.
Steven184dinsdag 5 januari 2016 @ 16:05
Ik heb hem geserveerd met een rode ui compote, goede combi.
rhubarbdinsdag 5 januari 2016 @ 16:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 16:05 schreef Steven184 het volgende:
Ik heb hem geserveerd met een rode ui compote, goede combi.
Goede tip, dat lijkt me lekker erbij!
BEdinsdag 5 januari 2016 @ 17:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 14:14 schreef rhubarb het volgende:
Nog even een vraagje over de veelgemaakte bietjesterrine. Ik heb hem ook gemaakt, maar ik vond de combi van bietjes en geitenmousse niet zo spannend. Iemand enig idee om hem lekkerder te maken?
Ik heb vorig jaar een een of ander fancy restaurant in Polen een gerechtje met bieten en geitenkaas gegeten en dat was echt superlekker, maar dit vond ik idd ook wat tegevallen. De geitenkaas was te vlak. Ik had daar van te voren helemaal niet over nagedacht. Mocht ik ooit weer voor die combi gaan dan ga ik wel op zoek naar een wat sterkere geitenkaas. :Y
Gaoxingdinsdag 5 januari 2016 @ 17:27
Wij eten bij het gourmetten (bijna) altijd bietjes gegratineerd met blauwe kaas en dat is heel erg lekker. Het was eigenlijk een kwestie van toeval: ik had bietjes al gekookt en blauwe kaas in huis vanwege een Ottolenghi recept, maar kwam niet uit met de dagen, we zouden gourmetten en nou ja.... dan maar bietjes en blauwe kaas erbij. Nu weigeren de kinderen te gourmetten als er geen bietjes en blauwe kaas bij zitten :P
Lot_1dinsdag 5 januari 2016 @ 20:30
Ik heb de bietenterrine ook gemaakt, en ik vond de smaak ook minder sterk dan ik verwacht had. Ik had wel behoorlijk veel peper en zout gebruikt, en ook nog wat honing door de geitenkaas gedaan. Daarnaast rucola en geroosterde hazelnoten met een dressing van honing, hazelnootolie en rodewijnazijn.

Ik denk dat rode ui compote er inderdaad heel lekker bij is! Blauwe kaas zou het ook wel wat interessanter maken :Y

Het viel me mee hoe gemakkelijk het was om te maken overigens. En mijn familie was zwaar onder de indruk en vond het ook lekker ;)