#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:02 |
Vanochtend boodschappen gedaan bij de supermarkt. Geprobeerd zo veel mogelijk gezonde dingen te halen (fruit, groente, vis, mager vlees en dat soort dingen). Ondanks dat ik niet eens biertjes had gehaald was ik 15 euro meer aan de wekelijkse boodschappen kwijt dan gewoonlijk. Wat is jouw ervaring? Is gezond eten duurder? | |
Godtje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:04 |
Bier is hartstikke goedkoop. Had je er wel bij kunnen doen. | |
MutedFaith | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:09 |
Als je het allemaal bij de supermarkt haalt wel. Verse groente en fruit bij een groenteboer/markt/turk halen wil nog wel eens een paar euro schelen. Ligt er ook een beetje aan wat je normaal eet/koopt. Als je gewoonlijk voor prefab magnetron/pakjes voer gaat is verser/gezonder eten normaal niet direct duurder. Als je normaal wel gewoon zelf kookt, maar ongezondere zaken (meer gefrituurde rotzooi ofzo), dan zal gezonder koken wel duurder zijn. | |
focal | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:14 |
Kwaliteit is duur. En koken met veel ingrediënten is duur. Gewoon rijs met kip/courgette/paprika is best gezond en goedkoop. Als je weinig wilt besteden moet je gewoon simpel koken. Groenten kun je beter bij de turk halen inderdaad, daar rekenen ze vaak een kiloprijs en zit je niet vast aan standaard verpakkingen. Dan kun je gewoon 1 ui, 1 peper en 1 limoen halen, terwijl je bij de AH meestal vast zit aan multipacks. | |
motorbloempje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:20 |
Hier zijn echt al héél veel topics over geweest. Samenvatting: zorg dat je kunt koken en een basisvoorraad hebt. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:29 |
Dit, en kook met seizoensgroente en fruit, het liefst van de markt ipv de supermarkt | |
Harvest89 | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:30 |
Groente en fruit altijd van de markt halen. Nog voordeliger is om aan het eind van de dag aan een groenteman vragen of hij nog wat over heeft wat niet geschikt is voor de verkoop. Misschien krijg je dat gewoon gratis mee. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:34 |
een doos frikadellen 20 stuks is 2 euro en een zak friet ook zo iets plus pot mayo. Voor een week friet is 6 euro ofzo | |
Pietverdriet | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:36 |
Als je het zo bekijkt, haal een 25 kilo baal rijst en een 25 kilo baal bonen, per maaltijd ben je dan nog veel goedkoper uit | |
focal | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:36 |
Hou je precies genoeg over om elke dag te kunnen ontbijten met 2 peuken en een blikje Bullit energydrink. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:37 |
waar? En ook niet heel gezond | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:37 |
jup | |
Pietverdriet | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:39 |
Beter dan friet en frikandellen | |
MutedFaith | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:43 |
Eenzijdig eten is nooit goed. | |
spierbal | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:45 |
Korte termijn ja. Lange termijn nee. | |
Nemephis | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:55 |
Jouw comment doet me denken aan een man die jaren geleden bij Man Bijt Hond of zoiets was, die had een kliko vol duivenvoer waar 'ie elke dag wat uitschepte, kookte en op at: Het kan dus nog veel goedoper TS! ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:58 |
Granen en zaden, niet zoveel mis mee | |
Nemephis | vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:08 |
Op zich niet maar het was wel bijzonder, zeg maar. | |
Farenji | vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:10 |
Gewoon vlees laten liggen, dat scheelt heel veel. Vlees is relatief duur en het is niet nodig in een gezond dieet. | |
Godtje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:11 |
http://www.vogelartikelenwebshop.nl/nl/quinoazaad-1-kg.html http://www.ah.nl/producte(...)ogische-wereldgranen | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:52 |
Wat ben jij toch altijd vreselijk verzuurd. Ik heb 2x op Google gezocht en ben niet 1 topic tegengekomen. | |
motorbloempje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:52 |
Het was niet rot bedoeld, doe eens rustig zeg. | |
Slip | vrijdag 28 augustus 2015 @ 15:55 |
| |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:07 |
Dan mijn excuses voor die opmerking. Zoals je weet ben ik bij vlagen paranoide. | |
motorbloempje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:12 |
Er zijn gewoon met de jaren al zoveel topics over geweest, al dan niet met andere topictitels/starters, maar het kwam gewoon altijd op 't zelfde neer: - kunnen koken - basisvoorraad (kruiden/specerijen, gedroogde componenten (pasta, spliterwten, rijst), blikspul, vriezerspul) - wat Piet ook zei: kook met de seizoensgroente en/of wat er in de aanbieding is op dat moment - maak voorraden (hier komt de vriezer in 't spel) van bijvoorbeeld pastasausbasis, lasagnesaus, zelfs dingen als aardappelpuree/stamppot, etc. - koop je boodschappen één keer per week (maak een (grof) weekmenu) en gebruik de dingen met de kortste versheidsgarantie het eerst Dat soort dingen. Wij hebben een maandelijks budget van 250 pond (want met onze inkomens hier gelijk staat aan 250 euro zeg maar), en houden gemiddeld genomen zo'n 40 a 50 pond over per maand. We pinnen dat bedrag op de eerste maandag van de maand, en alle boodschappen doen we cash. Zo heb je ook inzicht in wat je uitgeeft. Dat helpt ook ontzettend mee. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:25 |
Bedankt voor al jullie reacties. Er zit hier geen Turk of markt in de buurt maar wel een groente/fruitwinkel. Zag van de week ook dat ze kant en klare Hollandse maaltijden verkochten (wat er zeker niet verkeerd uitzag). @Motorbloempje Punt 1 is het probleem al bij mij, ik kan niet alles koken. ![]() Ik was vandaag 48 euro kwijt waar ik normaal meestal rond de 30/35 euro kwijt was. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:25 |
Ga je me nou aanmoedigen om weer biertjes te halen? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2015 16:26:03 ] | |
motorbloempje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:28 |
Iedereen kan leren koken ![]() ![]() Wij halen alles bij de Lidl wat ze hebben, de rest bij een standaardsupermarkt ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:31 |
Helaas doen veel mensen dat niet, van wie ook, mijn generatie is al opgegroeid met pakjes, zakjes en blik en ik ben al voorbij de 50. | |
motorbloempje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:35 |
Oh ja, zeker, mijn ouders ook bijvoorbeeld, het heeft echt even geduurd voor ik, toen ik op mezelf ging wonen, me daarvan los heb geweekt. Maar het is allemaal zoveel lekkerder nu ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:51 |
Mijn ouders kunnen fantastisch koken. Dat is het enige wat ik mis sinds ik op mezelf woon. Ik krijg wel vaak prakjes mee naar huis "omdat ik ook groente naar binnen moet krijgen". Dat is goed voor de vitamientjes zegt mijn moeder dan. ![]() Begrijp me niet verkeerd, ik maak vrijwel de hele week zelf m'n eten maar het zijn absoluut geen culinaire hoogstandjes. | |
Harvest89 | vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:30 |
48 euro voor jezelf alleen? Vind ik erg veel. ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:31 |
Voor één persoon koken is vaak duurder (lees: even veel kosten) als voor twee personen. Voor hoe meer personen je een gerecht maakt, hoe goedkoper het per portie wordt. Daarom ook porties voorbereiden/invriezen etc. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:33 |
Dat vond ik ook, daarom vroeg ik me al af of gezond(er) eten duurder was. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:34 |
Valt mij idd altijd op dat veel etenswaren zijn ingesteld op 2 of meerdere personen. Vaak als ik pakjes aardappels haal om te bakken heb ik echt een hele pan vol, krijg dat nooit op. Ik heb overigens een hele kleine vriezer waar weinig in past. | |
Harvest89 | vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:45 |
Nu heb je ook net 2 hoofdprijzen uitgekozen. ![]() Ik koop nooit aardbeien maar die zijn volgens mij wel prijzig ja. Net zoals blauwe/rode bessen, en bramen. Maar bijv. appels/peren/perzikken/bananen zijn niet duur volgens mij. | |
n0a | vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:46 |
Wat voor groenten kocht je en hoe waren die verpakt? Van die voorverpakte dingen zijn een stuk duurder dan bijv een kropsla of zelf een zak met sperziebonen vullen. | |
-Phineas- | vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:13 |
Ik weet niet of je het al had gemerkt maar in alle westerse/ rijke landen is het gezondere voedsel duurder. Vandaar dat er in Amerika heel veel mensen met overgewicht/ obesitas vaak heel arm zijn. Zeg nou zelf. Een lekkere dikke burger vult toch beter dan een salade? En dan is die burger nog goedkoper dan die salade. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:19 |
Ik had ingevroren bladspinazie gekocht van Iglo. Eerste keer dat ik dit heb gehaald, geen idee of het wat is. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:21 |
Toevallig hou ik ook van blauwe bessen en bramen maar die haal ik sinds een paar weken bij de fruit en groentewinkel. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2015 18:21:48 ] | |
perro. | vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:23 |
je zou nieuwsuur vanavond op npo2 22.00 eens moeten kijken ts. komt ongeveer dit aan bod. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:23 |
Heb je gelijk in. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 18:24 |
Thanks voor de tip man. ![]() Nu ga ik effe mijn biefstuk bakken haha. ![]() | |
_Newman_ | vrijdag 28 augustus 2015 @ 20:47 |
Nou zeg gezond koken is helemaal niet zo duur. Ik haal meestal een 4,5 kilo zak rijst van x.o. bij de toko(= kwaliteitsrijst) of een kilo zak silvo pandan (=kwaliteitsrijst) als het bij de dirk van der broek in de aanbieding is. Verder kan je atijd wel wat kwaliteits pasta in huis hebben en wat basiskruiden zoals zeezout, zwarte peper, Pearl river bridge lichte soja saus (is even goed als kikoman, alleen grotere fles en goedkoper), kecap manis van ABC, flesje arachide olie of eventueel olijfolie, sesamolie, knoflook en dat soort dingen, ikheb ook wel wat azijn staan of een flesje limoensap, bouiilion enzo heb ik ook wel in huis en kouseband in de vriezer, dan heb ik meestal nog wel een pakje heinz frito staan, kan je als basis saus gebuiken voor pizza pasta etc.. Dan hoef ik enkel maar groentes te kopen en wat vlees. Soms haal ik wel eens een zak paprikas met 6 stuks voor een euro bij de groenteboer (en dat zijn dan van die lekker zoete paprikas niet van die water paprikas). Het duurste is natuurlijk wel vlees. Ja als je al die kruiden in huis haalt dan ben je al 15 euro verder en heb je nog niks, maar daar kan je gewoon 50 keer mee koken ofzo, dus zeg 50 cent per keer koken voor kruiden en sausjes, voor 1,80 heb je een pak silvo pandan rijst waar je voor 10 man rijst voor kan koken. Een zak parikas een euro, dan nog wel wat kippendijen ofzo. dus reken even mee voor gerecht van 5 man: 0,90 euro rijst + 0,50 euro kruiden (ruwe schatting), zak parikas 1 euro, afgerond naar boven 2,50 euro. Ja dan moet je zelf nog maa zien welke kwaliteit kippendij je eet. maar laten we even heel erg gek doen zeggen 10 euro voor 4 of 5 kippendijen bij een poelier op de markt of winkel. Dan heb je voor 12,50 voor 5 man kunnen koken ofwel 2,50 euro per persoon. vers en zelfgemaakt zonder pakjes en zakjes. Dan reken ik even niet mee dat je de flessen soja saus enzo moest kopen want dat gebruik je wel vaker ook met andere gerechten dus dat valt onder de 50 cent kruiden. recept is: pandanrijst koken en paprika met kippendij wokken in een sausje van lichte sojasaus, limoensap, schepje suiker of wat kecap manis, en wat knoflook. koop er anders een komkommer bij voor 50cent en kook komkommerschijfjhes in azijn met suiker. Voila atjar ketimun bijgerecht voor 50 cent. Ja het KAN wel duurder hoor. Als je met biologische varkenshaas aan de gang gaat of enrecotes enzo. Ik heb veel lekkere recepten die ik wel eens maak, allemaal eenvoudig te maken en ik verdien niet veel hoor (bijstandsniveau). | |
_Newman_ | vrijdag 28 augustus 2015 @ 21:02 |
Ow ja en trouwens knoflook enzo kan je zelf kweken, gewoon teentje knoflook in de grond en water erbij. Veel groentes kan je ook zelf kweken. tauge bijvoorbeeld dat groeit in een week geloof ik kan je gewoon binnen in een potje zetten op de koelkast of een plankje. Ik ga nu ook proberen mijn eigen paksoi kweken. Ik denk dat dat ook binnen kan, want ze kunnen niet tegen veel licht geloof ik dan groeien ze te hard. Eigen gekweekte groente is veel lekkerder dan uit de winkel hoor. En als je graag verse kruiden gebruikt kan je beter bij het tuincentrum een setje kopen voor zelf kruiden te kweken in de keuken want voor zo een vers takje rozemarijn betaal je geloof ik 2 euro in de supermarkt dus dat verdient zich 10 keer terug als je het zelf kweekt en is leuk ook om te doen. Nu ben ik zelf meer van de gedroogde kruiden. | |
technofreak86 | vrijdag 28 augustus 2015 @ 21:09 |
48 euro voor 21 maaltijden, (af)wasmiddel, wc-papier etc. is toch best goedkoop eigenlijk? Heb het zelf niet al te breed maar ik zou er voor tekenen. | |
Lucky_Strike | vrijdag 28 augustus 2015 @ 21:24 |
Sowieso op aanbiedingen letten. En er niet vanuit gaan dat een aanbieding een goede prijs is. Er gaan echt wel en tijd overheen voor je een goed prijsinzicht krijgt. Ik sprak met mezelf af toen ik net begon te koken dat ik elke week een nieuw houdbaar product mocht kopen. Oregano, balsamicoazijn, dat soort dingen. Hoe langer je bezig bent, hoe meer mogelijkheden je krijgt. En leer je restjes te gebruiken. Van de week kookte ik bijvoorbeeld een overheerlijke risotto met onder andere restjes witte wijn, bleekselderij, ricotta en basilicum uit mijn tuin. De rijst, bouillon en kaas had ik nog. Ik heb alleen een bakje champignons hoeven kopen. | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 12:25 |
Over het algemeen is gezond eten duurder ja. En onder gezond eten versta ik gevarieerd eten. Vis is nou eenmaal duurder dan elke avond macaroni met smac. Maar als je prijsbewust inkoopt en veel gebruikt gaat maken van je vriezer valt het allemaal nog wel mee. En als je een te kleine vriezer hebt, koop een grotere. Op marktplaats kun je voor een schijntje een grotere vriezer kopen. | |
Underdoggy | zondag 30 augustus 2015 @ 14:41 |
In theorie niet, in praktijk (voor mij) wel. Wie heeft er nou tijd om naar de markt te gaan? | |
jcdragon | zondag 30 augustus 2015 @ 15:03 |
De trendsetter van superfood ![]() ![]() ![]() | |
Intellectueel | zondag 30 augustus 2015 @ 15:08 |
Voor een pak frikadellen bij de AH van 20 stuks betaal je ongeveer 2 euro. Voor een klein bakje amandelnoten ben ik bijna 2x zo duur uit. Gezond eten is inderdaad flink duurder. Men wordt als het ware bijna gedwongen om ongezond te eten. | |
Intellectueel | zondag 30 augustus 2015 @ 15:10 |
Definieer kwaliteitsrijst en kwaliteitpasta? Witte (of basmati) rijst is helemaal niet zo gezond. Als ik bij de natuur-of biologische winkel volkoren basmatirijst haal ben ik al gauw veel duurder uit. | |
Gerolsteiner | zondag 30 augustus 2015 @ 15:13 |
Niet dan amandelen nu zo fantastisch zijn, maar van die frikandellen heb je heel wat minder nut dan van gezond voer. Als iets compleet loos van voedingsstoffen is zijn het wel dergelijke producten. | |
Intellectueel | zondag 30 augustus 2015 @ 15:15 |
Amandelen zijn wel degelijk fantastisch (o.b.v. de gezondheidsfactor). Voor de rest begrijp ik volgens mij niet echt wat je bedoelt. | |
Gerolsteiner | zondag 30 augustus 2015 @ 15:27 |
Niet echt. Verder moet voeding voedzaam zijn. Als je chronisch te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt (zoals met je frikandellen) zul je een hoogstens een matig leven lijden. | |
Intellectueel | zondag 30 augustus 2015 @ 15:29 |
Jawel. Ik koop geen frikadellen. Het is ongezond en goedkoop spul dat vol zit met toegevoegde zout en andere rotzooi. | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 15:37 |
Kwaliteits rijst is rijst die lekker smaakt en heeft ook een keurmerk van de thaise overheid. Sowieso never never ever rijst uit kartonnen doosjes kopen, dan kan ik je bij voorbaat al garanderen dat het niks is. Ook beter ver weg blijven van de surinaamse rijst en alles waar snelkookrijst op staat. Met Pandan of Jasmijn rijst met keurmerk van thaise overheid zit je wel safe dat het goede rijst is. En je proeft het echt terug aan de smaak. Meestal is het helaas enkel bij de toko te krijgen de goede rijst, heel soms kan je een enkele keer Silvo tegen komen in de supermarkt of SAWI (dat is ook van silvo) en die is ook goed, maar dat ligt ook gewoon bij de toko. Meestal staat er bij kwaliteits rijst ook worden als "premium quality" op de verpakking of woorden van gelijkwaardige strekking, en dat is dan ook echt het geval. Ok zal er vaak de benaming Thai Hom Mali op staan. Verder zou ik niet weten wat er ongezond is aan witte rijst. Misschien dat je dat even kan uitleggen? ![]() ![]() Ik zou niet weten wat er niet gezond is aan witte rijst, misschien kan je dat even uitleggen? [ Bericht 1% gewijzigd door _Newman_ op 30-08-2015 15:43:19 ] | |
Intellectueel | zondag 30 augustus 2015 @ 15:57 |
De glycemische index van witte rijst is relatief hoog (70). De glycemische index weergeeft hoe snel de koolhydraten die je binnenkrijgt worden omgezet in glucose. Dergelijke (eenvoudige) koolhydraten in witte rijst veroorzaken een snelle stijging van je glucosespiegel in je bloed, en om de overgang van dergelijke koolhydraten naar glucose naar glycogeen naar vet te vermijden, wordt over het algemeen aangeraden (bij mensen die willen afvallen) om producten te consumeren die een laag glycemische waarde (complexe koolhydraten) hebben. Vandaar dat volkoren pasta 'gezonder' is dan witte pasta, volkoren brood beter is dan witte brood en volkoren (of zilvervlies) rijst gezonder is dan witte rijst. Overigens is witte rijst natuurlijk niet heel ongezond, en past het prima binnen je dieet zolang je varieert en het met mate consumeert. [ Bericht 5% gewijzigd door Intellectueel op 30-08-2015 16:04:27 ] | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 15:57 |
Oh ja en voor pasta houd ik meestal de stelregel aan dat als het in een blauw pakje zit en duur is dat het dan goede kwaliteit is. Ik heb het nog nooit mis gehad. Zelfs bij de Lidl hebben ze goede pasta. Maar ook bij de AH en de hoogvliet en allemaal zit het in een blauw pakje.![]() | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 16:08 |
Nou ten eerste ligt de GI van pandanrijst maar rond de 60 wat lichte stijging geeft van de bloedsuikerspiegel , maar echt maar heel weinig, en ten tweede is een hoge GI niet altijd slecht. Als je bijvoorbeeld sport of iets dergelijks of zware lichamelijk arbeid doet dan is een hoge GI juist goed en niet slecht (daarom bestaan er ook sportdrankjes met druivensuiker enzo met heel hoge GI) omdat je lichaam soms gewoon koolhydraten nodig hefft met een hoge GI. Je praat gewoon poep. | |
Intellectueel | zondag 30 augustus 2015 @ 16:09 |
De meeste mensen doe niet aan topsport of zwaar lichamelijk arbeid. | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 16:12 |
Ach heel Nederland zit aan de aardappels en dat heeft een GI van tegen de 80 aan. Kan je beter pandan rijst eten. | |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 18:14 |
Je maakt een grapje, toch? Dat is niet serieus? | |
#ANONIEM | zondag 30 augustus 2015 @ 18:18 |
Ik vrees dat hij heel serieus is. | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 18:42 |
Ja ik ben heel serieus. Alle goede pasta heeft een blauwe platic verpakking of je nu bij de supermarkt (LIDL, Hoogvliet, AH) of de Italiaanse winkel koopt. Ik kan niet uitleggen waarom dat is. Dan heb ik het wel over gedroogde pasta. Verse pasta is altijd beter vind ik zelf. Maar dan wel zelfgemaakte pasta. De verse pasta uit het koelschap van de supermarkt zit een beetje tussen goede kaliteit pasta supermarkt en vers gemaakte pasta in. Maar dat is mijn mening. Doe er mee wat je wil, al koop je de goedkoopste die je kan vinden, het zal mij niets intresseren. | |
motorbloempje | zondag 30 augustus 2015 @ 18:44 |
Juist ja. | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 18:49 |
![]() ![]() | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 18:52 |
Ik heb nog geen relevante reden gehoord waarom het niet zo is.... Beetje mensen uitlachen is lekker makkelijk dat kan iedereen maar echt verder dan dat komen de meeste fokkers niet. | |
Zelva | zondag 30 augustus 2015 @ 18:57 |
Barilla (Jumbo) en De Cecco (AH en Jumbo) hebben in ieder geval blauwe verpakkingen. | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 18:59 |
Alsof er geen goede pasta is met een andere kleur verpakking. Echt pure bullshit. Rustichella d'Abruzzo heb ik hier liggen bijvoorbeeld. Erg goede pasta, en geen blauwe verpakking!!! ![]() | |
#ANONIEM | zondag 30 augustus 2015 @ 19:00 |
Sorry, ik weet geen enkel argument te verzinnen om je tegen te spreken. Ik ben druk bezig een pastamerk op te zetten met een blauwe verpakking. Ik weet niets van pasta, maar als ik wat meel en water in een bak flikker en het in een blauwe verpakking prop moet het wel goed komen. | |
Kaneelstokje | zondag 30 augustus 2015 @ 19:16 |
Het gaat om goedkoop en gezond eten. Dat dure pasta beter is, is irrelevant. | |
heiden6 | zondag 30 augustus 2015 @ 19:17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 19:28 |
Ja je kan ook andersom denken waarom heeft elke goede pasta een blauwe verpakking...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allemaal goede pasta en in blauwe pakjes. nogmaals dat is iets wat me opvalt dat de verpakking blauw is. Nogmaals ik heb nog NOOIT slechte pastra gehad uit een blauwe verpakking. Als jij het daar niet mee eens ben prima toch ga je lekker de 30 cents spaghetti uit groene of gele zakjes eten zal mij wat boeien. Ik probeer alleen wat toe te voegen in dit topic (zie de plaatjes). Het zal mij aan mijn anus oxideren wat iemand er van vind tenzij ze met een fatsoenlijk onderbouwd argument komen. | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 19:37 |
Meestal is duurder eten beter dan goedkoper. Dure kroketten zijn beter dan goedkope, dure patat is beter, duurder vlees is beter, dure rijst is beter, dure pasta is beter. Met verse producten kan het anders zijn zoals met groentes daar geld de seisoens prijs zoals 30 cent voor een komkommer enzo. Maar duurder eten is echt meestal beter. Noem mij dan even een goedkoop ding wat beter is dan duur eten. Je ben echt een beetje in de war. Je ben een beetje argumenten aan het zoeken om te argumenteren. Beetje zielig toch. Het gaat namelijk nergens over. | |
MrSalazar | zondag 30 augustus 2015 @ 19:41 |
pasta uit blauwe verpakkingen ![]() pasta uit gele verpakkingen ![]() | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 19:44 |
Facepalm.jpg | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 19:46 |
ow ja zoals tering troep van Grand Italia enzo.... nou ja als je dat lekker vind zal ik je vooraal niet tegenhouden.. ![]() | |
MrSalazar | zondag 30 augustus 2015 @ 19:49 |
pasta uit groene verpakkingen ![]() | |
Haaibaaike | zondag 30 augustus 2015 @ 19:50 |
Bij mijn groenteman aan de kar ¤2.75 p 500 gram. Ze waren wel groot en lekker. Ik kook ook zelf al woon ik alleen. | |
MissGump | zondag 30 augustus 2015 @ 19:52 |
http://www.forthemommas.c(...)aroni-and-Cheese.jpg Gore pasta in een blauwe verpakking, alsjeblieft! | |
MrSalazar | zondag 30 augustus 2015 @ 19:54 |
Net stond hier iets anders. ![]() | |
MrSalazar | zondag 30 augustus 2015 @ 19:54 |
Pasta uit rode verpakkingen ![]() | |
MissGump | zondag 30 augustus 2015 @ 19:58 |
Discussie beslist! | |
#ANONIEM | zondag 30 augustus 2015 @ 20:00 |
Mja, ergens heeft hij wel gelijk. Als je een vrouw tegen komt met gele kleren dan weet je bijna zeker dat haar kut stinkt naar een homp kaas die 3 jaar in een terrarium van 60 graden heeft gelegen. Als ze blauwe kleren draagt dan is haar kut bijna altijd fris. | |
Kaneelstokje | zondag 30 augustus 2015 @ 20:02 |
Waar de fuck heb je het over? | |
WammesWaggel | zondag 30 augustus 2015 @ 20:05 |
De Amerikaanse pino is geel terwijl de Nederlandse blauw is.. maar die is enigzins mannelijk.. | |
_Newman_ | zondag 30 augustus 2015 @ 20:15 |
zo zo wat een nuttige on topic bijdrage... ik ben trots op je... | |
vinnypassy | zondag 30 augustus 2015 @ 21:12 |
Zelfgemaakte pasta. ![]() Is nog eens niet duur ook. | |
#ANONIEM | zondag 30 augustus 2015 @ 21:31 |
Als je er eerst een blauw zakje om doet smaakt het beter. | |
Pietverdriet | zondag 30 augustus 2015 @ 21:49 |
Newman is echt een aanwinst voor culfok, zelden zo gelachen | |
Slip | zondag 30 augustus 2015 @ 21:51 |
Je koopt gemakkelijk beter vlees, goedkoper als je weet waar. Begin met niet naar de supermarkt te gaan. | |
Zith | zondag 30 augustus 2015 @ 21:55 |
Ik denk dat het al een hoop gaat helpen als je het idee van "gezond eten" wat beter gaat onderzoeken. Wat maakt iets nou precies gezond en zijn er goedkopere manieren om aan die specifieke nutrienten te komen? | |
Oceanonix | zondag 30 augustus 2015 @ 22:21 |
Volgens mij hebben we hier al wat budget reeksen gehad. Daarin kwam vooral naar voren dat je aanbiedingen in de gaten moet houden, in het seizoen groenten en fruit moet kopen, een goede basis voorraad moet hebben en een beetje creatief moet zijn. Pasta in blauwe verpakkingen heb ik nog niet eerder voorbij zien komen, toch weer wat geleerd vandaag. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 30 augustus 2015 @ 23:39 |
Snap het gebash op Newman niet zo. Ik vind het wel een toevallige en grappige ontdekking dat veel Italiaans gedroogde merken een blauwe verpakking hebben ![]() | |
kibo | dinsdag 1 september 2015 @ 11:13 |
![]() | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 11:41 |
Deze twee komen het beste uit de spaghetti test ... op nr.1 ![]() op nr. 2 ![]() http://www.radartv.nl/uit(...)-2010/spaghettitest/ | |
Lavenderr | dinsdag 1 september 2015 @ 11:47 |
Die bovenste heb ik ook altijd. Oh en gezond eten is helemaal niet duurder dan rotzooi eten. Het is misschien iets meer werk . | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 11:48 |
Alleen fruit is soms wel duur ![]() ![]() | |
Lavenderr | dinsdag 1 september 2015 @ 11:50 |
De Lidl heeft elke week wel lekker fruit in de aanbieding. Jumbo ook. Scheelt echt. Of je haalt het op de markt. | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 11:52 |
Ik weet het ![]() en dat soort dingen blijven over het algemeen nou eenmaal duurder dan appels bijvoorbeeld en ik kan nu eenmaal niet altijd naar de markt .... da's wel jammer, zou véél schelen inderdaad ![]() | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 11:54 |
Bij Jumbo is ook wel veel te krijgen gelukkig ![]() zijn half verrot ![]() maar ik koop die dan toch maar ![]() | |
Haaibaaike | dinsdag 1 september 2015 @ 14:08 |
Fruit is duur klopt..Mineola zijn zo lekker ![]() | |
Harvest89 | dinsdag 1 september 2015 @ 15:44 |
Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur? | |
Oceanonix | dinsdag 1 september 2015 @ 16:15 |
Als je weinig geld hebt, dan is fruit eten in het seizoen altijd handiger. Tropisch fruit alleen in de aanbieding kopen. Ook weten hoe je dingen moet bewaren kan enorm helpen. Veel fruit wordt er niet beter op in de koelkast. | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 18:16 |
Bedoel je Biologisch of niet Biologisch? Nee, als ze allebei goed zijn prof je geen verschil, ik koop ook liever die goedkopere maar die zijn nou eenmaal altijd al overrijp of half verrot, vandaar ![]() | |
Woestijnvos | dinsdag 1 september 2015 @ 19:35 |
Patatten zijn redelijk goedkoop. | |
Harvest89 | dinsdag 1 september 2015 @ 19:53 |
Ah oke, Nee ik bedoel verschil in smaak tussen bijv Gran italia en een goedkoper merk, zoals bijvoorbeeld Plus of AH huismerk. | |
habitue | dinsdag 1 september 2015 @ 19:57 |
![]() Deze was niet zo heel bijzonder eigenlijk vanavond..... Hoe kan dit! | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 20:09 |
ah... ik zat nog met mijn hoofd bij de avocado's ![]() Géén idee want ik heb nog nooit van Gran italia gekocht, die test kwam ik tegen met Googelen ![]() Als het even kan kopen we meestal ''verse pasta'' zal ook wel meevallen dat ''Vers'' maar dat verkopen ze bijvoorbeeld bij AH in die grote zakken, bij de Landmarkt in pakjes en toevallig hebben we nu deze liggen maar nog niet geprobeerd, dus géén idee hoe die smaakt ![]() http://www.ah.nl/producte(...)roccoli-peulvruchten | |
voetbalmanager2 | dinsdag 1 september 2015 @ 21:25 |
| |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 22:08 |
Water uit de kraan is nóg goedkoper ![]() ![]() | |
MrSalazar | dinsdag 1 september 2015 @ 22:20 |
zou niet moeten kunnen. wel goed gekookt? | |
CafeRoker | dinsdag 1 september 2015 @ 22:33 |
Het verschil tussen goede goedkope en duurdere spaghetti zit naar mijn mening voor een groot deel in de tolerantie voor net iets te lang koken. Goedkope slaat direct om terwijl duurdere iets langer redelijk lijkt te blijven. | |
Red_85 | dinsdag 1 september 2015 @ 22:48 |
Als mensen naar marqt gaan ipv de markt en naar AH ipv de turk, dan is het gezondere eten duurder. Mijn tip naast die van Piet zn seizoensgroente: de turk. Die bij mij haalt prima spul uit (zoveel mogelijk) de omliggende polders direct bij de boer vandaan en verkoop het los. Geen geklooi met standaard verpakkingen, per stuk verpakte paprika's en komkommers in plastic condooms. Gezonder, milieuvriendelijker en goedkoper. In m'n eentje heb ik nooit hoger dan 17,50 a 20,- per week aan verse groente en fruit. Staat nog een bak met olijven in het midden ook. En ik houd mij totaal niet in daar. Nog betere en goedkopere pasta is uit een blauw zakjes van De Cecco. Iets met typo 00 en Semola di grano duro rimacinata. Moet je alleen wel zelf nog eieren bij stoppen en zelf maken. Nu snap ik ook wel dat niet iedereen daarvoor tijd wil maken, eerlijk gezegd heb ik soms ook gedroogde, maar probeer het eens op een verregende zaterdag. Je krijgt er vanzelf wel wat handigheid in. Koken is vervolgens ook maar 2 minuten ipv 10. Eieren kan je vervolgens ook bij een boer uit je naburige polder wegtrekken. Boven AMS hoef je maar even van de snelweg af en je komt er zo 2 tegen. En ja, ook blijven de specialiteiten lastig. Textuur denk ik eerder. Vind de cecco, barilla of een ander echt italiaans merk altijd iets gummy achtiger. Smaak blijft daardoor beter hangen lijkt wel. Grande italia is denk ik meer gebasseerd op de libelle smaak. [ Bericht 14% gewijzigd door Red_85 op 01-09-2015 22:57:07 ] | |
Red_85 | dinsdag 1 september 2015 @ 22:54 |
Hoeft ook niet. Met roerbakken bijvoorbeeld. Kan binnen 10 minuten een gezond bord met eten op tafel zetten. Zonder voorgesneden zakjes overigens, inclusief eigen gemaakt woksausje. Dr oetker pizza's zijn 12 minuten + 3 minuten voorverwarmen. Patat bakken is ook 15 minuten met opwarmen. Shoarma halen is 20 minuten in de rij staan. | |
Lavenderr | dinsdag 1 september 2015 @ 22:57 |
Ja dat lukt mij ook prima en dus is het niet moeilijk om gezonder én goedkoper te eten. | |
Red_85 | dinsdag 1 september 2015 @ 23:02 |
Je moet het ook een beetje leuk gaan vinden denk ik. Beetje interesse in hebben. En aardig gereedschap scheelt ook. | |
Lavenderr | dinsdag 1 september 2015 @ 23:05 |
Idd. Een beetje moeite doen. Ik heb vaak het idee dat mensen uit luiheid rommel eten. Je moet natuurlijk hakken snijden en koken en daar hebben sommige mensen gewoon geen zin in. | |
_Newman_ | dinsdag 1 september 2015 @ 23:55 |
Ik vind zelfgemaakte pasta dus inderdaad echt ontzettend lekker, maar wat een gedoe zeg. Ik ben er meestal heel lang mee bezig maar toen zag ik jamie oliver hoe je pasta kan maken zonder pasta machine.... Toen dacht ik wtf, waarom duurt het bij mij altijd zo lang ls het ook in 10 minuten kan blijkbaar.... Het duurt bij mij echt veel langer altijd... Ik ben er niet handig in. Overigens is het beste een combinatie van typo 00 tenero (zachte tarwe) en grano duro (harde durum tarwe). Ik weet aleen de verhoudingen niet precies meer. Maar volgens mij was het iets van 2/3 typo 00 en 1/3 grano duro ofzoiets. Meestal als ik verse pasta wil koop ik het uit de koeling in de supermarkt maar dat is helemaal niet zo lekker als zelf vers maken en het is duur dus ik koop dat alleen als het in de aanbieding is. [ Bericht 4% gewijzigd door _Newman_ op 02-09-2015 00:21:08 ] | |
Red_85 | woensdag 2 september 2015 @ 09:48 |
Snap ik dus niet echt he, uit luiheid. Je voeding is een belangrijk, hoe jong of oud je ook bent. Ga je daar als een idioot mee om, dan vraag je zelf om een bezoek aan de dokter. | |
FANN | woensdag 2 september 2015 @ 09:59 |
Ik heb soms de puf niet om uitgebreid te staan koken, naar de dokter ben ik al geweest, dus dat hoef ik niet meer te doen, de oorzaak weet ik ook wel ![]() met bami + bamigroentepakket en desnoods dan maar een zakje met bamimix snel en makkelijk een redelijk gezonde maaltijd bereiden, ik ben Vegetarisch dus vlees doe ik er dan niet in, maar een gebakken eitje er bovenop en wat kroepoek erbij dás óók lekker .... | |
_Newman_ | woensdag 2 september 2015 @ 10:57 |
Toch wel cassave kroepoek he? want gewone kroepoekl is van garnalen gemaakt. Lijkt me niet echt vegetarisch zeg maar.... | |
JeMoeder | woensdag 2 september 2015 @ 11:15 |
Dit doe ik ook, precies dezelfde tactiek. Wat ook helpt is op zondag beslissen wat je in de komende week wilt gaan koken, en dan de boodschappen in één keer halen. Dan ben je netto zo 10~20% goedkoper uit. Ik moet (lees wil, zodat hopelijk al mijn spijsverteringsklachten verdwijen) binnenkort beginnen met glutenvrij eten, dus dan moet ik sowieso alle gerechten vanaf 0 koken. Dat doe ik eigenlijk al, al gebruik ik soms kant-en-klare kruidenmixen of bouillonblokjes. Met goede producten uit blik of de diepvries (tomaten, bonen en linzen uit blik, groente uit de diepvries) is trouwens niets mis als je het mij vraagt. | |
FANN | woensdag 2 september 2015 @ 11:34 |
![]() ![]() | |
FANN | woensdag 2 september 2015 @ 21:10 |
Even om op de pasta terug te komen, vandaag hadden we dus de pasta delizia gegeten, érg lekker pasta, de groente die erin zitten proef je trouwens hélemaal niets van ![]() Maar met de zelfgemaakte Spaghettisaus waar al van alles in zat was dat ook niet nodig.. en de verpakking was dus niet blauw ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 september 2015 @ 21:52 |
Hoe kom je op het idee dat je problemen met gluten hebt? | |
habitue | woensdag 2 september 2015 @ 22:00 |
Zeker niet. Vooral als je dingen bereidt als soep, of in stoofpotten zijn diepvriesgroenten een goede uitkomst. | |
JeMoeder | woensdag 2 september 2015 @ 22:08 |
MLD onderzoeken (scan, echo, scopie), chronisch vit D en B12 tekort, sinds april constant verstopt wanneer ik geen oplosbare vezels neem. Bloedonderzoek wees niets uit, helaas geeft dat maar voor een zeer klein percentage de diagnose. Ik heb nog geen zin in een maagonderzoek (dunne darm), en de huisarts gaat in mijn redenatie mee. Ik heb trouwens al sinds mijn 16e constante darm problemen en ook gediagnosticeerd met PDS. Die darmproblemen waren altijd het overgestelde van een verstopping, tot enkele maanden geleden... | |
Dunckie | woensdag 2 september 2015 @ 23:27 |
Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden. | |
Pietverdriet | donderdag 3 september 2015 @ 06:22 |
Spelt is een tarwe en heeft een hoog glutengehalte | |
JeMoeder | donderdag 3 september 2015 @ 08:42 |
Al is de samenstelling van de gluten anders, het moet inderdaad gemeden worden: Deze producten en afgeleiden daarvan moeten door iemand met coeliakie uit het dieet gehaald worden. | |
Deepfreeze | donderdag 3 september 2015 @ 08:55 |
Ik vermijd de tarwe, rogge en gerst, niet voor de gluten, maar voor de fructanen (koolhydraat type). Spelt is fructaan arm, dus dat mag wel. Heb laatst lasagne gedraaid van gewone speltbloem en dat is toch nog lekkerder dan die droge pasta's. Ook ivm darmklachten (FODMAP dieet) | |
MrSalazar | donderdag 3 september 2015 @ 13:35 |
Pasta uit grijze verpakkingen. ![]() | |
FANN | donderdag 3 september 2015 @ 13:36 |
reageer dan gewoon niet lullo | |
MrSalazar | donderdag 3 september 2015 @ 13:36 |
't Was een grapje. ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 september 2015 @ 13:38 |
Ja ik vond het echt een leuk garpje lig helemaal dubbelgevouwen onder de tafel te schuddenbuiken hahaha | |
MrSalazar | donderdag 3 september 2015 @ 13:42 |
topic niet gevolgd ofzo? ![]() | |
Lavenderr | donderdag 3 september 2015 @ 13:48 |
Ik denk dat ongezond eten stukken duurder is. | |
FANN | donderdag 3 september 2015 @ 13:51 |
Ik ben bang van niet ![]() 20 Frikandellen voor 1,99 euro http://www.aldi.nl/aldi_frikandellen_11351_11137_401_3655.html | |
Lavenderr | donderdag 3 september 2015 @ 13:53 |
Ik bedoel meer de lui die elke dag langs de Mac Drive gaan. En de uiteindelijke doktersrekeningen. | |
wiskundenoob | donderdag 3 september 2015 @ 13:59 |
Calorieën/prijs: wil je zo'n gunstige mogelijke verhouding dan zijn 'ongezonde producten' het goedkoopst, maar als calorieën niet de belangrijkste maatstaf is voor het inkopen dan zijn al die 'ongezonde' producten waardeloos. 'Ongezonde' producten voegen mi niets toe aan je gezond, behalve dan dat je niet verhongerd, en dus per definitie duurder dan 'gezonde' producten. | |
FANN | donderdag 3 september 2015 @ 14:19 |
Ah.... Mac Donald is best duur geloof ik, als je tenminste een ''hele maaltijd'' neemt, dan kan je beter zelf thuis iets in elkaar draaien, da's waar ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 3 september 2015 @ 14:35 |
Bedankt voor al jullie reacties. Ik was net 29 euro kwijt voor 6 dagen eten. Weet niet precies hoe het komt dat ik deze keer minder kwijt was. Heb sowieso geen aardbeien gekocht want die dingen bederven telkens zo snel. Verder wel gewoon vlees (kip, tartaar, biefstuk). Dat ik bezig ben met afvallen zal er ook mee te maken hebben. | |
fathank | donderdag 3 september 2015 @ 14:47 |
![]() goeie stelregel wel. | |
fathank | donderdag 3 september 2015 @ 14:53 |
shoarma gewoon zelf wokken met groenten ![]() Rösti's uit de oven erbij en hatseflats een traditiioneel hollandse maaltijd bestaande uit aardappels groenten en vlees ![]() | |
_Newman_ | vrijdag 4 september 2015 @ 14:08 |
Ja dat is het ook, maar ook wel goed kijken naar hoe het eruit ziet. Ja kan het meestal zo al zien dat het goede pasta is, ziet er veel mooier en dikker uit. | |
Harvest89 | vrijdag 4 september 2015 @ 17:46 |
Ah kijk eens, ik was vandaag ietsjes duurder uit want had rode besjes gekocht van ¤4 en een blok spek van rond de 8 euro ofzo. Normaal koop ik vlees bij slager, maar had ik geen zin meer in vandaag ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 4 september 2015 @ 18:07 |
Ik had dit keer geen fruit gekocht dus dat scheelt idd met geld. Denk dat ik volgende week wel effe langs de fruitwinkel ga. Betaal je iets meer maar het fruit is daar veel beter. Ik koop eigenlijk nooit vlees bij de slager. ![]() | |
Haaibaaike | vrijdag 4 september 2015 @ 21:02 |
Zit wel kalk in het leiding water ![]() | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 21:02 |
mja... je kan daar een filter voor kopen als je dat wil... | |
Haaibaaike | vrijdag 4 september 2015 @ 21:06 |
Dat kan wel ja. Maar bij mij is niet zoveel kalk in het water tegen over vroeger. | |
uniekhoorn | zaterdag 5 september 2015 @ 01:47 |
En andersom? Is duurder eten gezonder? Het moet wel een beetje een hobby zijn maar ik hou ervan om gezonde dingen, her en der, in de aanbieding te kopen. | |
agter | zaterdag 5 september 2015 @ 01:59 |
definieer 'duurder' eten. Ja. Ik denk dat afwisselend eten gezond is. Dus 2 x per week verse vis. En dat is duur | |
Tamabralski | zaterdag 5 september 2015 @ 02:04 |
Dan ben je geld en moeite kwijt aan vervoer en reizen. Met alleen groente maak je nog geen hele maaltijd. En rantsoeneren met rijp fruit/groente kost tijd en je moet dit bijhouden. | |
sirdanilot | dinsdag 15 september 2015 @ 19:51 |
Verse vis hoeft helemaal niet duur te zijn. Regelmatig zie ik vissen als rode poon voor onder de 3 euro per kilo liggen bij de visboer, en heel veel wat gangbaardere visjes gaan echt al vanaf 5 euro de kilo (bv sardientjes). Dat is echt niet duur. En voor dingen als zeebaarsfilet kun je vanaf 10 euro de kilo terecht, dat is dan wel al wat duurder maar dit is nog steeds vergelijkbaar met de kiloprijs van goed vlees of een goede kaas (van de kaasboer dus). Ik weet niet waarom mensen denken dat verse vis zo duur moet zijn. Mijn vader had ook altijd dat hardnekkige idee, en als hij me dan toch maar eens (als kind) naar de markt stuurde om vis te halen was hij altijd blij verrast dat er toch best veel wisselgeld terug kwam. Ja, populaire vissen als paling en tarbot zijn duur (alhoewel, tarbot zag ik zelfs laatst voor 10 euro de kilo ofzoiets) maar die moet je dan ook niet nemen voor dagelijks gebruik. Het kan wel zijn dat de vis in Limburg duurder is dan hier dicht bij de kust, overigens. Maar dat weet ik eigenlijk niet? Volgens mij is er hier vooral wat meer divers aanbod dan meer landinwaarts. Kost even naar de markt fietsen geld dan? In mijn wereld niet hoor. Ja als je alles met de auto doet kost het geld, maar het heeft ook geen zin om gezond te gaan eten als je toch niet wil bewegen dmv fietsen, dan blijf je toch dik. | |
sirdanilot | dinsdag 15 september 2015 @ 19:56 |
Vis haal ik ALTIJD op de markt (uit de supermarkt is absoluut geen optie, en de vaste visboer met een zaak is te duur) Groente haal ik op de markt als ik toch al voor vis ga (of, heel af en toe, een wat duurdere kaas, of soms langs de sigarenboer). Maar meestal koop ik wat er in de aanbieding is in de supermarkt. De goede slager zit helaas aan de verkeerde kant van de stad anders zou ik daar vaker heen gaan. | |
klaarover | woensdag 16 september 2015 @ 20:15 |
Voor het gezondheidsaspect hoeft vis niet vers te zijn hoor. Mag ook diepvries of blik zijn. En dat is alweer een stuk goedkoper. Een blik sardientjes van 55 cent is bijvoorbeeld al mega gezond (Omega 3). Heeft meer gezondheidsaspecten dan een verse zeebaars van 10Euro per kilo vuil (!!!) gewicht. | |
Tarbot | donderdag 17 september 2015 @ 15:34 |
Je wilt zeggen dat een blik sardientjes gezonder is dan een verse zeebaars? | |
FANN | donderdag 17 september 2015 @ 15:37 |
Hmmmmmm verse vis ![]() http://www.nu.nl/eten-en-(...)rlijk-consument.html | |
Kreator | donderdag 17 september 2015 @ 15:38 |
Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt. | |
miss_dynastie | donderdag 17 september 2015 @ 15:42 |
Klopt, ligt er net aan of je mazzel hebt. We hebben hier een groentejuwelier op de markt die duurder is dan de beste groenteboer. Gelukkig ook een kraam met een hoop redelijke prijzen en goede aanbiedingen én een kraam die echt goedkoop is met zo'n beetje alles (en goed!), maar 't is weleens anders geweest... | |
MrsDuck | vrijdag 18 september 2015 @ 16:09 |
Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur. | |
sirdanilot | maandag 21 september 2015 @ 11:00 |
Dan snap ik wel dat je minder vaak vis eet, als je zo ver landinwaarts woont. Het is sowieso ook het beste om vooral dat te eten wat van dichtbij komt vind ik. Voor mij is dat dus zeker ook vis, maar in Limburg heb je weer andere dingen (asperges? vlaai?). | |
MrsDuck | maandag 21 september 2015 @ 12:39 |
Het aspergeseizoen is niet zo lang hoor. Maar dan struikel je op elke hoek over kraampjes met het witte goud. Het is nu blauwe bessen wat de klok slaat en dat smaakt prima op de vlaai. 😊 | |
Weltschmerz | maandag 21 september 2015 @ 16:26 |
Hangt er ook vanaf hoe je hem gebruikt, denk je ik ga vandaag zeebaars en courgette op de markt halen dan scheelt het doorgaans niet veel. Ga je naar de markt en kijk je wat er ligt, dus aanbodgestuurd ipv vraaggestuurd boodschappen doen, dan is de markt vaak veel goedkoper omdat de seizoensinvloeden en afslagprijzen veel sterker doorwerken. Ook door de transparantie, ik heb hier althans een markt met van bijna elke soort kraam verschillende aanbieders, dus die moeten wel mee met de laagste prijzen. Dat heb je bij een super of enkele groenteboer niet. Maar sommige dingen zijn altijd veel en veel goedkoper. Verse kruiden bijvoorbeeld, daar zet de super je gewoon mee af. Ik hou zelf overigens best van diepvriesvis, maar 'verse' vis zou ik in de super nooit kopen. Het grote voordeel van de markt vind ik dat je alles kunt zien, alles kunt uitzoeken, alles in de gewenste hoeveelheid kan kopen en je nog wel eens wat bijzonders tegenkomt. Laat me raden, op vrijdag? | |
Spanky78 | maandag 21 september 2015 @ 21:50 |
Minder vlees, eet een aantal dagen geen vlees en eet nog een dag eieren. Shceelt veel geld. Verder: geen potjes, pakjes en andere zaken. Koop geen voorgesneden groenten en maak iets met groenten uit het seizoen of goedkope groenten. Uiensoep kost geen reet omt e maken, dingen met bonen, uien, wortelen, kool, prei zijn goedkoop. Ga je tomaten, paprika's, avocado's gebruiken wordt het snel duurder. Maar alsnog goedkoper dan je vlees. | |
derLudolf | maandag 21 september 2015 @ 21:58 |
Mag toch hopen dat ie heek oog wijting heeft. Of is het zo'n barbaar die lekkerbekjes van panga maakt? ![]() Dat ie je het niet ziet wel niet zeggen dat ie het niet heeft. Laatst zag ik sliptong bij mijn vaste viskar liggen. Ik vraag hem zo, van heb je dat nu vast in je assortiment? (altijd goed om te weten) Blijkbaar had ie dat dus altijd bij zich maar niet altijd in de vitrine ![]() | |
klaarover | dinsdag 22 september 2015 @ 14:47 |
Yep - in termen van Omega 3 zeker. | |
Zith | dinsdag 22 september 2015 @ 18:21 |
Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines! | |
klaarover | donderdag 24 september 2015 @ 14:37 |
Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af. Versheid is helemaal geen vitamine. Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd. Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren). Moet je eens proberen: doperwtjes. Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap. Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker. Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten. | |
borbit | donderdag 24 september 2015 @ 14:48 |
Daarom ook gewoon standaard voor 2 mensen koken. Eerst zelf eten en dan doe je het 2de bord nog even oppiepen in de magnetron. Zet het buiten in de buurt van een zwerver. Wacht tot de zwerver afgeleid is en zit te eten. Dan kun je snel zijn bakje met gebedelde muntjes leeg stelen. Daar doe je dan de volgende dag weer boodschappen van. Op die manier kun je gratis eten. | |
motorbloempje | donderdag 24 september 2015 @ 14:51 |
![]() | |
derLudolf | donderdag 24 september 2015 @ 15:10 |
Vitamine V? ![]() | |
Dauthi | donderdag 24 september 2015 @ 17:37 |
Er zit dus wel een verschil in de voedingswaarde. Doperwtjes die na de oogst direct worden geblancheerd en diepgevroren bezitten hun natuurlijke suikers nog. "Verse" doperwtjes van de groenteboer hebben die helemaal niet meer want ze zijn binnen 24 uur omgezet in zetmeel, tenzij je het geluk hebt om over die ene groenteboer te beschikken die alleen dagoogst verkoopt. | |
Susi | donderdag 24 september 2015 @ 17:44 |
Hoe zit het dan met ingevroren vis tov verse wat betreft 'gezond'? Ik heb mij daar eigenlijk nooit in verdiept en bij ons is het een heel stuk goedkoper. | |
Zith | donderdag 24 september 2015 @ 17:46 |
Al het vis in Nederland is diepbevroren geweest, inclusief de zalm en de haring bij de visboer. Het verschil tussen de 'Verse zalm' en de bevroren zalm in de Albert Heijn is dat de 'Verse zalm' al een paar dagen ontdooid is en dus minder vers is. Wat betreft gezond... waarom zou bevroren eten minder gezond zijn dan eten dat al dagen ligt te ontbinden? | |
derLudolf | donderdag 24 september 2015 @ 17:55 |
Alle vis bij de supermarkt, of echt alle vis? Ik bedoel, die visboeren op de markt gaan toch wel regelmatig naar de visafslag? | |
Zith | donderdag 24 september 2015 @ 18:20 |
Hollandse nieuwe moet 24 uur of meer bevroren zjin geweest. EDIT: Ik weet trouwens niet of er vis te koop is voor consumenten die niet bevroren is geweest, ik dacht van wel maar zo stellig moet ik eigenlijk niet zijn. Ik weet het van de haring en supermarktvis. | |
derLudolf | donderdag 24 september 2015 @ 18:24 |
Ja maar schol of tong bijvoorbeeld | |
Zith | donderdag 24 september 2015 @ 18:29 |
Ja goede vraag (zie edit). Iemand anders hier zal er wel meer van weten... ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 september 2015 @ 22:02 |
Dit Diepvries doppertjes zijn vreselijk lekker | |
Spanky78 | donderdag 24 september 2015 @ 22:46 |
Goede post, maar ik wil toch nog wat kanttekeningen plaatsen: 1. Invriezen is vaak inderdaad daadwerkelijk voedzamer omdat de groenten op het beste moment geoogst wordt, zeer snel ingevroren na slechts kort blancheren wordt en in de vriezer wordt eigenlijk alles letterlijk vastgevroren, ook de vitaminen. Tijdens de reis van het land naar supermarkt gaat er een hoop verloren aan vitamines. 2. Inblikken verandert de voedingswaarde lichtjes vanwege de hoge temperatuur bij retorderen. Alsnog blijft vrijwel alle voedingswaarde behouden. 3. Waar we nog weinig over weten zijn enzymen. In hoeverre enzymen uit planten (die we dus rauw eten) gezond zijn. Zelfde geldt voor sommige andere fytonutrienten (anti-oxidanten en kleurstoffen enzo) waarvan we niet weten of het een functie heeft in ons lichaam. Die enzymen gaan vaak kapot bij hittebehandeling, inblikken is dus wel slecht hiervoor, want is veel heftiger dan gewoon koken. Rauw eten is hierbij natuurlijk wel handig, voor sommige fytonutrienten geldt het tegenovergesteld, lycopeen uit tomaten komt pas goed vrij bij koken, bliktomaten FTW! 4. Micro-organismen. Inmiddels is bekend dat er meer bacterien in onze damren leven dan we cellen hebben en dat ze ons immuunsysteem instellen, sterke invloed hebben op overgewicht etc. Bij inblikken overleeft vrijwel niets, bij blancheren en koken overleven sporen van sporenvormers. Dat kan zekerinvloed hebben op gezondheid. Wederom: niets bewezen. Overigens geldt dan dus vooral voor de diepvries: prima, overigens ook betreft smaak. SOms is wel de textuur wat anders, want ijskristallen prikken cellen kapot. Eigenlijk ben ik het wel met je eens trouwens. En diepvriesdoperwtjes en tuinbonen zijn honderd keer beter dan uit een pot en meestal ook dan vers doppen terwijl het eigenlijk al te oud is. | |
Spanky78 | donderdag 24 september 2015 @ 22:47 |
Oja, goedkoop eten werkt ook beter als je grote porties maakt van bijv soep, stamppot, overnschotels en dan porties invriest. |