Scjvb | woensdag 1 april 2015 @ 17:28 |
Een op de tien gaat nooit uit eten![]() Foto: Persbureau van Eijndhoven Consumenten geven gemiddeld 30 euro per persoon uit in een restaurant. Door handig gebruik te maken van allerhande kortingsacties weten veel eters flink te besparen op de rekening. Sommige mensen gaan zelfs nooit uit eten zonder kortingsactie. Een op de tien gaat zelfs nooit uit eten. Dat blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau. Een kwart van de consumenten gaat minimaal een keer per maand uit eten en is een kleine groep van 4% zelfs wekelijks in een restaurant te vinden. Toch is er een grote groep mensen die zelden buiten de deur eet. Eén op de tien consumenten gaat zelfs nooit uit eten. Prijsverschillen De uitgaven aan een hapje en een drankje kunnen per restaurantbezoeker flink verschillen. Eén op de zes slaagt erin de kosten van een etentje buiten de deur beperkt te houden tot minder dan 20 euro per persoon. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten zitten hier echter tussen in: gemiddeld besteden consumenten zo’n 30 euro per persoon in een restaurant. Acties Veel zaken bepalen uiteindelijk hoe hoog de restaurantrekening per persoon uitvalt: het soort keuken, de kwaliteit van het eten, de locatie van het etablissement, de service, de concurrentie en natuurlijk de hoeveelheid bestelde gerechten en drankjes. Kortingsacties kunnen consumenten helpen de kosten van een etentje te drukken. Zo zijn er talloze websites (bijvoorbeeld groupon.nl, socialdeal.nl, dailydinnerdeals.nl of dinerprikkels.nl) waar consumenten soms flinke kortingen kunnen krijgen. In veel steden zijn er bovendien jaarlijks restaurantweken, waarin consumenten tegen een vast bedrag in allerlei restaurants kunnen dineren. Een meerderheid van de consumenten heeft de weg naar dit soort kortingsacties inmiddels gevonden: 55% maakt er weleens gebruik van. Een kleine groep van 2% gaat zelfs nooit uit eten zonder kortingsactie. bron ------ Allen gegroet, Het mag de lezer intussen bekend zijn dat op het culinaire vlak mijn woonplaats het sinds jaar en dag al prima doet in vergelijking met de meeste andere Nederlandse steden. ![]() ![]() Bovendien floreert de stad al jarenlang met kwaliteiten als 'beste koopstad' of 'leukste.. mooiste..' et cetera. ![]() Gelet op een alsmaar groeiend vermogen speelt bezuiniging op diverse uitgaven ten gevolge van geldproblemen voor ons absoluut geen rol, hetgeen ons Haerlemmers in het betere milieu geen windeieren legt. ![]() I.p.v. spreekwoordelijke windeieren zullen het aankomend weekend de paaseieren zijn die, tijdens herstel van het lenteweer, geserveerd worden bij de koffie ![]() ![]() Met de zomer in het vooruitzicht spreekt het natuurlijk voor zich dat veel overige tevreden stadgenoten en -bezoekers met volle teugen zullen genieten van alle Haerlemsche culinaire hoogstandjes- en evenementen, alwaar een Jopen er ook best ingaat. Voor dit alles trekt men gaarne de portefeuille, dunkt me. ![]() Gelet op het artikel huisvest ons land uiteraard veel andere plaatsen alwaar consumenten van allerhande pluimage naar eigen goeddunken op diverse manieren gaarne aan haar trekken komen, zo ook op het culinair vlak. ![]() ![]() Het lijkt me een goed streven om het reeds genoemde percentage dat nooit uit eten gaat ook aan de dis te krijgen. Welbeschouwd getuigt het in de aanloop naar de paasdagen dus van een uitstekend goed om hier wat aandacht aan te besteden; de kosten beperkt houden kan voor menig burger soms lastig zijn ![]() ![]() Bovendien ziet men dat er aan veel dingen in het dagelijks leven een mouw te passen valt; in dezen wordt er namelijk middels kortingsacties belangrijk rekening gehouden met de minder kapitaalkrachtige burger ![]() ![]() Het verdient sowieso de aandacht om die luttele 2% middels kortingsacties voldoende te blijven prikkelen en zo nodig over de streep te trekken om de portefeuille te trekken en buitenshuis te kunnen genieten van 'n etentje in een plaatselijk restaurant. ![]() Goed, het is de hoogste tijd om de OP te beëindigen en u nog een fijne dag te wensen. ![]() | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 april 2015 @ 17:31 |
Uit eten tussen irritante mensen, kinderen, met chagrijnige bediening en een kok waarvan je niet weet wat die met je eten heeft uitgespookt.![]() | |
Arcee | woensdag 1 april 2015 @ 17:33 |
Scjvb-topic. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Hathor | woensdag 1 april 2015 @ 17:34 |
Uit eten is ook teveel gedoe, zelfs bij een reservering heb je niet gegarandeerd meteen een tafel. Ik pak liever de telefoon, bestel wat en ga dan lekker onderuit op de bank zitten smikkelen terwijl ik naar een film kijk. Bovendien hou ik er niet van om in gezelschap te eten en dan heel geforceerd interessante gesprekken te moeten voeren. gewoon kauwen en stil wezen. | |
Rezania | woensdag 1 april 2015 @ 17:36 |
Zuuurrrrrr ![]() | |
Geerd | woensdag 1 april 2015 @ 17:37 |
Ga toch niet in mij eentje uit eten | |
ems. | woensdag 1 april 2015 @ 17:38 |
Tsja, ik ga wel eens met familie uit eten als er iemand jarig is maar ongeacht de 'kwaliteit' van deze restaurants weten maar weinig in de buurt te komen van een zelfgemaakte maaltijd. Dan is het altijd wel gezellig enzo maar als je dan achteraf kan stellen dat je hetzelfde gerecht thuis lekkerder en goedkoper kon maken blijft het zonde. | |
Hathor | woensdag 1 april 2015 @ 17:39 |
Als hij het over v.d Valk heeft begrijp ik het wel. | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 april 2015 @ 17:39 |
Super lekker. En een frikandelletje met veel uitjes. Iets lekkers klaarmaken doe ik thuis zelf wel. | |
Scjvb | woensdag 1 april 2015 @ 17:39 |
Qua hygiëne valt dat in de regel reuze mee, uiteindelijk worden de meest keukens regelmatig gecontroleerd en zeker hier. Wat chagrijnige kinderen betreft; het hangt er natuurlijk ook vanaf waar men aan de dis gaat. In bepaalde restaurants treft u dit namelijk wat eerder aan dan bij anderen. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 17:40 |
Zijn ook vele slechte tot matige restaurants hoor. ![]() | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 april 2015 @ 17:40 |
Met z'n allen voor 3 uurtjes in een buffet-restaurant, waar je in de rij moet gaan staan voor je eten. | |
Rezania | woensdag 1 april 2015 @ 17:42 |
Je moet ook niet "uit eten" gaan naar een tokkievreetschuur. Maar ja, als dat het enige is wat je jezelf kan permitteren kan je net zo goed niet gaan ja. | |
nofxtbr | woensdag 1 april 2015 @ 17:42 |
welke in Haarlem kan je aanraden dan? | |
ems. | woensdag 1 april 2015 @ 17:43 |
Dat probleem heb ik gelukkig niet, daarvoor kom ik uit een te verfijnd milieu. | |
Rezania | woensdag 1 april 2015 @ 17:43 |
Jopenkerk, duh. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 17:44 |
Wij hebben toevallig 24 december en 3 januari gegeten in zo'n wok-tent, maar we halen dat er eenvoudig niet uit. Ben je met je vieren (ik als man wel, maar de 3 dames niet) ongeveer 105 ¤ kwijt, inclusief niet-alcoholische dranken en koffie. | |
Hyperdude | woensdag 1 april 2015 @ 17:44 |
Erg geschikt voor iedereen met kinderen. win-win voor mij ![]() | |
nofxtbr | woensdag 1 april 2015 @ 17:44 |
goh | |
Scjvb | woensdag 1 april 2015 @ 17:46 |
Oh zeker wel. Zelfs hier waren er de afgelopen jaren enkelen die de milieuvoorschriften traden. Een beetje kenner en frequent restaurantbezoeker leert deze restaurants te mijden. Evengoed leren een aantal van hen uiteindelijk toch ook van hun fouten en tonen vaak beterschap. | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 17:51 |
Scjvb topic alrijd een genot ![]() | |
Sapstengel | woensdag 1 april 2015 @ 17:53 |
Ben vanmiddag nog uit eten geweest bij de Burger King dus ik ben niet één van de tien ![]() | |
Jackie-Treehorn | woensdag 1 april 2015 @ 17:55 |
Zijn zat leuke tentjes in Haarlem. Truffels, Jopenkerk, Ratatouille | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 17:55 |
Als wij naar mijn schoonouders gaan, gaan we bij Noordeloos vaak koffie drinken bij de MacD, neem je er toch een burgertje met bacon oid bij. En dan denk je steeds: NeeeeeeH, niet meer... En nu doe ik het ook niet meer ook. Wat een vieze baggertroep. | |
Mafklapper | woensdag 1 april 2015 @ 17:58 |
Ik hoor bij de 4% die wekelijks uit eten gaat....Ben ik nu elitair? Afwisselend wok/sterren/bistro/enz enz Yolo | |
borisz | woensdag 1 april 2015 @ 17:58 |
Alleen voor het bier. Het restaurant kan je beter overslaan. Overigens zijn 80% van de Nederlandse restaurants matig. ![]() | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 18:02 |
Ja, ik bedoel dus een tent, bij ons in het dorp, ga je een steak eten, die echt half rauw is. Krijg je er in vet drijvende gebakken aardappeltjes bij en draaien ze voor groenten een blik bonduelle om en zetten die in de magnatron. Of een gehaktbal gegeten, 27 december even voorbij die tunnel in Noord-Holland richting Alkmaar. Grauw, grijs, muf. Vraagt die ober: "En heeft het gesmaakt?" ![]() Ik: "Nee!". ![]() Ober zegt dan: "O, maar dat heb ik nog nooit gehoord van klanten." ![]() ![]() We hadden er een foto van moeten nemen... | |
Scjvb | woensdag 1 april 2015 @ 18:04 |
Verschillende restaurants | |
nofxtbr | woensdag 1 april 2015 @ 18:05 |
ja leer mij haarlem kennen ![]() maar uit persoonlijke ervaring? | |
Hathor | woensdag 1 april 2015 @ 18:06 |
Geloof het of niet, maar ik ken mensen die er voor de "gezelligheid" heengaan, en niet omdat het goedkoop is. En dan met de hele familie+aanhang+kinderen. Mij niet gezien. | |
WammesWaggel | woensdag 1 april 2015 @ 18:07 |
Als je ziet bij Gordon Ramsey hoe vies de keuken en opslag van veel restaurants is.. eten sommigen liever thuis. | |
Rezania | woensdag 1 april 2015 @ 18:07 |
Alsjeblieft niet nee. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 18:08 |
Ja, bij de meeste mensen is het thuis geen baggerkeuken, denk je? Is goed voor je weerstand. | |
Sapstengel | woensdag 1 april 2015 @ 18:08 |
Nergens labels, uitgedroogde rubbers, man man man daar word ik echt niet vrolijk van. | |
Hathor | woensdag 1 april 2015 @ 18:08 |
L'escargot in Breukelen was altijd wel een toppertje. http://www.google.nl/url?(...)744112,d.ZWU&cad=rja | |
WammesWaggel | woensdag 1 april 2015 @ 18:09 |
Liever de bagger die je kent? Dan... ![]() | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 18:10 |
Eigen bagger eerst! ![]() | |
Hathor | woensdag 1 april 2015 @ 18:10 |
Geen betere bacterie dan je eigen poepbacterie. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 18:15 |
Hier bij ons in het dorp 100% slecht tot matig. Zijn er wel twee nieuwe bijgekomen, die wij nog niet kennen, maar ergens ben ik behoudend geworden om die direct te proberen. | |
Scjvb | woensdag 1 april 2015 @ 18:24 |
Sowieso Jopenkerk, Grand café Brinkman, ''De Lachende Javaan'', Restaurant Het Pakhuis, Restaurant La Forca, Ristor -Arte Ora, Restaurant De Wandelaar, Spaarne66. ![]() El Pincho (tapasgerechten en uitzicht op de Bavo), Eetkamer Karmozijn in de pittoreske Gierstraat, Wilma en Albèrt Steakhouse aan de Oude Groenmarkt en uiteraard Fris Restaurant aan de Twijnderslaan. ![]() | |
borisz | woensdag 1 april 2015 @ 18:28 |
Mijn voornaamste kritiek op de Nederlandse restaurants is dat ze 'beter' voordoen dan ze zijn. Het maakt mij niet uit of ik een daghap ga halen of bij een 3-sterrenzaak ga zitten, maar ga je als toko niet hooghartiger voordoen dan je waarmaakt. Als je alleen maar Makro/Sligro opwarmt zonder er iets mee te doen moet je niet doen alsof je een sterrentoko bent zegmaar ![]() De meeste zaken in NL hebben daar wel een handje naar. | |
nofxtbr | woensdag 1 april 2015 @ 18:28 |
thanks ![]() | |
Scjvb | woensdag 1 april 2015 @ 18:29 |
Graag gedaan. ![]() | |
borisz | woensdag 1 april 2015 @ 18:31 |
Bij Ora op een zomeravond daar in de tuin zitten ![]() | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 18:47 |
Erg van die mensen die voor 20 Euro uit eten willen en dan klagen dat het slecht is... | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 18:49 |
Maakt geen reet uit imho. Als je een patatje gaat kopen wil je ook dat-ie goed is. Weliswaar geen haute cuisine, maar je mag gewoon verlangen dat-ie goed is. | |
Ceberut | woensdag 1 april 2015 @ 18:49 |
Heeft iemand een samenvatting? | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 18:50 |
Zeker weten, maar ik heb het over echt uit eten gaan. | |
Linkse_Boomknuffelaar | woensdag 1 april 2015 @ 19:07 |
Stukken lezend van Scjvb is alsof men 500 jaar terug in de tijd geworpen wordt en 'Elckerlijc' leest. ![]() Geweldig taalgebruik, vermakelijk. ![]() Dank voor je bijdrage, Scjvb. Overigens ga ik zelf vrijwel nooit uit eten, behoudens wanneer ik buiten Fryslan (en Nederland) vertoef. Mijn moeder kookt beter dan welke kok dan ook. ![]() | |
Weltschmerz | woensdag 1 april 2015 @ 19:09 |
En dat is? | |
nixxx | woensdag 1 april 2015 @ 19:11 |
Rij dan even door naar Gorinchem en ga eten bij restaurant Merwezicht. Naast de waterpoort. Prachtig uitzicht en heerlijk eten. | |
IsaacCuenca | woensdag 1 april 2015 @ 19:16 |
nou jeetje wat een nieuws | |
DeLepelaar | woensdag 1 april 2015 @ 19:19 |
Je kunt beter gaan 'in drinken' in plaats van 'uit eten'. | |
DancingPhoebe | woensdag 1 april 2015 @ 19:21 |
Ik zit in de groep van gemiddeld zo'n 1 keer per week, genoeg eettentjes waar je heel prima kunt eten voor rond de 20 piek, ik kan daar niet tegenop koken en wijn inkopen eigenijk. Plus ![]() ![]() | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 19:30 |
Dan moet je Gorinchem in? Indien zo, gaat niet gebeuren, want duurt te lang. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 19:34 |
Maakt natuurlijk niet uit, als je een patatje koopt of chinees of pizza, allen onder de 20 ¤ dan moet het wmb ook goed zijn. | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 19:36 |
30e pp uitgeven? Waar ga je dan uit eten, bij de Febo? Wat een pauperland en maar klagen over dat de economie niet aantrekt ![]() | |
El_Liberaliste | woensdag 1 april 2015 @ 19:42 |
Driekwart van het topic staat vol met autisten die om allerhande smoesjes nooit uit eten gaan ![]() Uit eten is lekker en leuk ![]() Je kunt beter één keer per maand een beetje luxe uit eten gaan dan twee keer per maand in een matige tent. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 19:45 |
FeBo had een beter hamburgertje dan de MacD. imho. | |
DancingPhoebe | woensdag 1 april 2015 @ 19:46 |
Je moet sowieso nooit ergens gaan eten waar het matig is. Maar met regelmaat eet ik bij betaalbare tenten die "prima" zijn en dus ook wat goedkoper. En af en toe eet ik bij tenten die ik echt geniaal goed vind. Die zijn dan weer wat duurder. Prijskwaliteitverhouding is in beide gevallen goed. | |
El_Liberaliste | woensdag 1 april 2015 @ 19:49 |
Die bestaan ook, er zijn sowieso genoeg goede tenten en mensen die altijd over prijs of kwaliteit zeiken, zijn 2 keer in hun leven uit eten geweest net bij de verkeerde tent, of gaan alleen midden in toeristische stadscentra pizza eten en dan zeiken ![]() Er zijn een paar heel goede tentjes net buiten de stad en die pareltjes hou ik lekker voor mezelf, wil niet in afgeladen restaurants eten ![]() | |
Van_Poppel | woensdag 1 april 2015 @ 19:51 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Van_Poppel op 01-04-2015 19:53:06 ] | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 19:57 |
Wat gaf Mark Verheijen van de VVD ook weer uit aan een etentje? Was ruim over de 2.000 ¤ toch? "Echt uit eten"??? | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 20:03 |
Af en toe heb ik wel eens een week dat ik niet uit eten ben geweest. Maar goed, ook wel eens een week dat ik een keer of 10 uit eten ga. Het beste is een combi tussen uit eten en thuis eten. Helemaal nooit uit eten... Ik kan mij er weinig bij voorstellen. | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 20:03 |
Ofwel dure wijn, ofwel een groter gezelschap... Ieder zijn meug, toch? | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 20:06 |
Zekers! Die burgers zijn prima te doen ![]() | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:06 |
Wat ik begrepen heb, was dat het gezelschap niet zo groot was, maar dat de wijn wel duur was. Maar goed was een meer dan een modaal inkomen/mnd dat hij gedeclareerd had. Iets doet me vermoeden dat de blaag dat er niet doorheen zou hebben gedraaid als hij niet kon declareren. Of denk je van wel? | |
Eenskijken | woensdag 1 april 2015 @ 20:14 |
ik vind 30 euro pp wel behoorlijk veel eigenlijk. gemiddeld gerecht kost 15-20 euro en dan misschien 1/2 drankjes erbij, dan kom je max op 25 europ uit toch? | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:16 |
Hoe vaak gaan moslims uit eten? | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 20:17 |
Ik heb het privé ook wel eens uitgegeven, maar dat was meer ook vanwege de grootte van de groep (12). Dus ik sluit het niet uit. Sterker nog, ik zou het op kosten van de gemeenschap juist niet doen. Ik heb in publieke functie nog geen dubbeltje gedeclareerd (zelfs geen reiskosten). Maar goed, daar ben ik dan misschien ook weer raar in. | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 20:18 |
Jij eet alleen een hoofdgerecht? | |
Speculant. | woensdag 1 april 2015 @ 20:20 |
In Nederland is zo goed als alles beneden de 50 euro bagger. Of je moet een toko vinden van buitenlanders die zich nog hebben aangepast aan het niveau wat een gemiddelde Nederlander al als voldoende beschouwd. | |
Reya | woensdag 1 april 2015 @ 20:20 |
Je kunt voor twintig euro prima uit eten. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:22 |
Als je van de VVD bent, dan ben je daar redelijk raar in idd. ![]() | |
LXIV | woensdag 1 april 2015 @ 20:24 |
In Bergen Op Zoom is het toch prima? Of in Antwerpen? Ik heb me in jouw regio nooit verveeld wat uit eten betreft. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:24 |
Onzin, je kunt bij een goede bistro prima eten beneden 50 ¤. Een goede chinees ook. Goede pizzeria idem. Geen haute cuisine idd. | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 20:24 |
Ja, 1 hoofdgerecht en wegwezen, topavond! | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:25 |
Bergen op Zoom is wel prima idd, maar daar woon ik niet, wel er vlak bij. | |
Njosnavelin | woensdag 1 april 2015 @ 20:25 |
Het woord 'nooit' wordt niet uitgelegd. Is 10% van de Nederlanders nog nooit in een restaurant geweest? Lijkt me sterk, tenzij je kinderen meerekent. | |
borisz | woensdag 1 april 2015 @ 20:25 |
Prijs heeft heel weinig te maken met goed uiteten te maken. Je kan voor 50 of 300 euro heel goed en heel slecht uiteten. | |
TheThirdMark | woensdag 1 april 2015 @ 20:25 |
Dat is hier (grensgebied) wel ergerlijk. Mijn vriendin en ik, lekker eten en gewoon drinken, eind van de maaltijd ¤100 aftikken. Wel lekker en goed gegeten, en ook nog genoeg. Maar best een bedrag. Nog steeds niet vervelend. Dan kijk je 12km verder. Duitsland. Zelfde gerecht, 3x zoveel drank ¤45 totaal. | |
Reya | woensdag 1 april 2015 @ 20:25 |
Pastaatje en Orval, dan weer terug op bureau. | |
LXIV | woensdag 1 april 2015 @ 20:26 |
Nee, maar toch op de fiets bereikbaar! Ik vind het eten in de Randstad vaak tegenvallen. Wat prijs/kwaliteitsverhouding betreft dan. Het slechtste eten ooit was in Scheveningen. Daar kreeg ik een schnitzel die vanuit de vriezer in de frituur gegooid was, inderdaad bonen uit blik erbij en wat gebakken aardappels. | |
betyar | woensdag 1 april 2015 @ 20:26 |
Ik ga minstens twee keer per week uit eten en dat kost me hooguit wat diesel. | |
LXIV | woensdag 1 april 2015 @ 20:27 |
? | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 20:28 |
Nee, absoluut niet. Maar een goede vriendin van mij die wel VVD-er is declareert ook geen cent, dus er zijn ook VVD-ers met integriteit. ![]() | |
Speculant. | woensdag 1 april 2015 @ 20:28 |
Heb je wel gelezen wat ik zei? De meeste Nederlanders weten niet wat kwaliteit is en zijn al snel tevreden. Komt mede doordat er veel te weinig animo is om te betalen voor kwaliteit, want daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan. Dat zie je al terug in de supermarkt. Goedkoop eten waar je van blijft leven is veel belangrijker dan smaak. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:28 |
Ja, maar mijn fiets is kapot. ![]() (Rem naar de kloten). Beetje Grienkenland-style dus? Damn' daar was het eten echt megaslecht... ik was blij met een MacD. | |
AgLarrr | woensdag 1 april 2015 @ 20:29 |
Uit eten voor 20 Euro de neus? Dat kan nooit de moeite waard zijn.. Bij een beetje normale tent heb je dan alleen een voorgerecht en een glas wijn. | |
betyar | woensdag 1 april 2015 @ 20:32 |
En nog verrekte lekker ook, elke keer weer wat anders op het menu. Hoef niet eens af te wassen en krijg na afloop een heerlijke cognac en koffie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Chule | woensdag 1 april 2015 @ 20:32 |
Ik ga bijna elke week uit eten, maar vaak heel goedkoop (en lekker). Veel Aziatische tentjes in Rotterdam waar je voor ¤15-20 pp kunt eten. | |
kawotski | woensdag 1 april 2015 @ 20:34 |
Mooie vergelijking. Trek die maar eens door naar de rest van de uitgaven die politici doen, waarbij een etentje in het niet valt. | |
Aventura | woensdag 1 april 2015 @ 20:35 |
Zeker een keer per maand. En nooit minder dan ¤40-50 pp kwijt. Voor degenen die het over ¤30 hebben, wáar eet je dan in godsnaam, de plaatselijke Kwalitaria? Maar goed, definieer uiteten. Toen ik in Amsterdam woonde at ik buiten de deur voor ¤10-15, dan heb ik het over roti kip en een frisdrank, of Thais, of dim sum. Dat kan in een gemiddeld dorp niet. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:35 |
Klopt, VVD'ers zijn wrs nog erger dan semi-communistische SP'ers. | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 20:38 |
Precies, maar zoals gezegd vinden heel veel mensen een koud geserveerd stup kip met wat AH-vleeskruiden al prima kwaliteit ![]() Komt omdat ze niet beter weten en weten wat écht lekker eten is. Niet om hautain over te komen, zo is het gewoon. Ik ben vaker 50e pp kwijt dan 20e pp. Als we met z'n tweeën uit eten gaan zitten we bijna standaard rond de 100e. | |
Obamamamamama | woensdag 1 april 2015 @ 20:39 |
Ik geef mijn geld liever aan andere zaken uit. Ik vreet voor ¤ 40 per week. Voldoende. Ben geen fijnproever. Alles smaakt mij goed op slakken/spruitjes na, maar ook die gaan redelijk goed in. [ Bericht 12% gewijzigd door Obamamamamama op 01-04-2015 20:45:15 ] | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:39 |
Dus verschil tussen kwalitaria en haute cuisine is 10 ¤? ![]() | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:45 |
Ja, je komt wel hautain over. Zoals ik eerder zei als je een patatje van 2,50 ¤ koopt, verwacht je dat-ie ook goed is. Het moet, wat voor prijs je ook betaalt, te eten zijn. | |
Obamamamamama | woensdag 1 april 2015 @ 20:46 |
Tja, ik geef de voorkeur aan dure elektronica. Dan maar minder goed vreten. Het is kiezen uit twee kwaden. Niet kapitaalkrachtig genoeg om voor allebei te gaan, dan maar voor het eerste. | |
betyar | woensdag 1 april 2015 @ 20:47 |
Komt nog wel, VVD'ers zijn er vooral voor zichzelf. | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 20:47 |
Smaken verschillen ![]() | |
Obamamamamama | woensdag 1 april 2015 @ 20:48 |
Uiteraard. | |
AgLarrr | woensdag 1 april 2015 @ 20:49 |
Ik vind dat niet hautain, echt lekker eten kost gewoon wat. Aan één ieder om dat er voor over te hebben. Zo zul je mij nooit (meer) 15E zien neerleggen voor een categorie C biefstuk met een aanmaaksausje of een Saté met friet die ik zelf voor maximaal 6 euro in elkaar zet. | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 20:49 |
Zegt al genoeg dat je als voorbeeld van 'écht goed eten' een patatje noemt ![]() | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:52 |
Dat was een commentaar op bloodymary1 oid, die had het over "echt uit eten". Ik heb bij dat soort uitspraken altijd een beetje een snobisme reactie. Echt goed eten hoeft nl. niet duur te zijn, maar zij zegt in feite dat echt goed eten alleen duur kan zijn, en dat maar paar mensen dat kunnen appreciëren, de mensen met veel geld. En dat, my dear, is bull. ![]() | |
starla | woensdag 1 april 2015 @ 20:54 |
Wel eens, duur is niet synoniem aan goed. | |
Ryan3 | woensdag 1 april 2015 @ 20:57 |
Maar goed, er zijn dus wel veel slechte tot matige tenten in iedere prijsklasse. Te veel imho. | |
LXIV | woensdag 1 april 2015 @ 20:59 |
Paps en mams? | |
betyar | woensdag 1 april 2015 @ 20:59 |
![]() ![]() ![]() | |
Eenskijken | woensdag 1 april 2015 @ 21:00 |
de tering mensen, wat een bedragen geven jullie uit bij uit eten. en dan maar zeiken over de crisis. Ik ben nog nooit meer dan 40 euro kwijtgeweest p.p. Eerder rond de 20. En ja dan heb je niet gebak en champagne toe maar dat versta ik ook niet onder uit eten voor het 'gewone volk' waar ik mezelf toch wel onder schaar. gewoon effe naar de plaatselijke griek ofzo, dan is het prima te doen | |
LXIV | woensdag 1 april 2015 @ 21:02 |
Alles naar waarde en verwachting natuurlijk. Als ik voor E1,50 een frietje haal verwacht ik dat het goed is. Als ik voor 30 euro ga eten in een normale tent ook. Dat er geen topprijzen gerekend worden is nog geen excuus om een slecht product te leveren. Eigenlijk moet het product naar prijs altijd goed zijn. Je mag voor 60 euro per couvert natuurlijk wel iets anders verwachten dan voor 30 euro per couvert, maar ook voor die 30 euro moet je in principe kwaliteit krigjen. | |
High-on-Fire | woensdag 1 april 2015 @ 21:04 |
1 op de tien maar, ik ga ook nooit. Ik weet liever wat ik eet en hoe het bereid is. ![]() | |
betyar | woensdag 1 april 2015 @ 21:07 |
Op fok! heeft ieder man een penis van 35 centimeter en de vrouwen allemaal maatje 36 met cup D. | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 21:10 |
Pijlinktvis eten bij Dubrovnik. Niet chique, niet duur, vrij simpel, maar zulke inktvis zou ik elke dag wel lusten. | |
nofxtbr | woensdag 1 april 2015 @ 21:11 |
ken t niet ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 21:13 |
Heel dicht bij de Grote Markt en hij heeft altijd plek (waar ik echt geen hol van begrijp, want het kost maar iets meer dan flink vreten bij de Burger King). [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-04-2015 21:14:01 ] | |
nofxtbr | woensdag 1 april 2015 @ 21:16 |
klinkt goed | |
Justinn | woensdag 1 april 2015 @ 22:13 |
Mensen die zeiken over 'de crisis' zijn dan ook meestal mensen die zelf niet goed met geld om kunnen gaan. Denk aan Henk en Ingrid die klagen over dat ze 1% minder te besteden hebben op jaarbasis maar ondertussen stevig roken, twee auto's voor de deur, twee keer per jaar op vakantie willen, en een te dure hypotheek/huurwoning. Uiteraard gecombineerd met 0,0 ambitie om wat van je leven/carrière te breien. Ja, zo vraag je erom om in geldproblemen te komen als je een klein beetje moet inleveren. Wat betreft uit eten gaan: het kan duur en goedkoop en de één vindt het leuker dan de ander. 20 euro is zo'n beetje de ondergrens voor een redelijk restaurant (geen cafetaria) met alleen een hoofdgerecht. Of het geserveerde eten kwalitatief goed is, blijft voor een groot deel subjectief en hoeft niet direct gerelateerd aan de prijs te zijn. Mééstal eet ik voor 20 euro voor een hoofdgerecht ook gewoon goed. [ Bericht 2% gewijzigd door Justinn op 01-04-2015 22:18:43 ] | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 22:15 |
Gangetje of vier a vijf, wijnarrangementje er bij, alles erop en er aan. | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 22:21 |
Nee hoor, ik houd ook heel erg van een frikandel speciaal en frites moet ook goed zijn en is dat helaas bijna nooit in Nederland. (Gelukkig woon ik dicht bij Belgie). Daarom vind ik het jammer dat er nergens meer verse frites te krijgen is. Daar betaal ik graag een Eurootje extra voor. Maar dat versta ik inderdaad niet onder "uit eten gaan". | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 22:22 |
Maar als je dat wel lekker vindt dan mag je dat toch doen? Wij zijn met zijn tweeen vaak tussen 100 en 150 Euro kwijt, maar zitten dan wel gezellig van 08.00 tot 01.00 in het restaurant samen of met meerdere mensen. Echt een topavond hebben we dan. Vroeger brachten we dat elk weekend naar de kroeg, nu besteden we het aan eten. Ook mooi toch? En ik zeik ook nooit over de crisis by the way. | |
Brentmeister | woensdag 1 april 2015 @ 22:24 |
Allemachtig wat een belabberd stuk. Waarom staat er 5 keer hetzelfde in? | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 22:27 |
[ Bericht 29% gewijzigd door bloodymary1 op 01-04-2015 22:29:17 ] | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 22:35 |
En daarna een frietje? | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 22:36 |
Nee hoor, dan zit Wouke hartstikke vol. Nu zou ik trouwens wel een frietje lusten. | |
highender | woensdag 1 april 2015 @ 22:38 |
Ieder zijn hobby en een hobby mag geld kosten. CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #14 CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #14 Maar dat was wel buitengewoon ![]() | |
bloodymary1 | woensdag 1 april 2015 @ 22:42 |
Sodeju! Dat ziet er lekker uit. Hopelijk houd je wel van truffel? ![]() | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 22:43 |
Zoals gezegd is het een vriendin van mij, dus ik ken haar erg goed. Buitengewoon integere vrouw met hart voor de publieke taak. Bij iedere partij zitten rotte appels. De ene partij heeft er wat meer dan de andere, maar dat is een ander verhaal. | |
MissButterflyy | woensdag 1 april 2015 @ 22:43 |
Je klinkt als een heel gezellig persoon. ![]() | |
DS4 | woensdag 1 april 2015 @ 22:45 |
De plaatselijke griek... Dat is zelden goed eten. Eerder in de cat 'als het maar veul en vet is!'. Ook prima op zijn tijd, maar hallo zeg... Dat is niet de norm der dingen. | |
Snoepje5 | woensdag 1 april 2015 @ 22:53 |
Zusje tapas ![]() | |
highender | woensdag 1 april 2015 @ 22:53 |
![]() ![]() | |
hottentot | woensdag 1 april 2015 @ 23:06 |
Soms een maand niet, soms 5x in de week, ligt er maar net aan. | |
hottentot | woensdag 1 april 2015 @ 23:07 |
Pfff, je kunt ook prima in je ééntje naar een restaurant gaan. | |
Perrin | woensdag 1 april 2015 @ 23:22 |
Met kleine kinderen kom je soberso niet verder dan een pannenkoekenrestaurant ofzo. | |
Enchanter | woensdag 1 april 2015 @ 23:42 |
Biefstuk van Loetje ![]() | |
hottentot | donderdag 2 april 2015 @ 00:03 |
De volgende keer even de Ceintuurbaan aflopen naar de Amstel, en dan voor de brug rechtsaf, op de hoek van de Amsteldijk en de Rustenburgerstraat vind je Ctaste, ben ik drie weken geleden geweest. Vond het een zeer fijne ervaring, eten in volledige duisternis en bediening door blind personeel. Eten in het donker laat je de smaak echt anders waarnemen, zeer lekker allemaal. 4 Gangen menu gehad met begeleidende door hen uitgezochte biertjes, voor 2 personen waren wij rond de 130,- kwijt, maar ik kom daar zeker nog een keer terug. Echte aanrader. (Zeker voor iemand die een keer wat anders wil) Daarbij uit eten gaan kost toch al snel minimaal 40,- p.p. in mijn beleving voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, paar drankjes, kopje koffie na het toetje. Zaken zoals de shoarmatent zie ik niet als uit eten gaan, dat zie ik meer als snel en gemakkelijk, dan als "een restaurant bezoeken" (los van dat het wel heel erg lekker kan zijn) [ Bericht 7% gewijzigd door hottentot op 02-04-2015 00:22:56 ] | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 00:09 |
![]() Verkapte ik eet alleen bij sterren restaurants post. Kom op man, als je twintig euro betaalt voor een glas wijn en een voorgerecht laat je je echt neppen. | |
Nielsch | donderdag 2 april 2015 @ 00:15 |
Misschien moet je eens wat verder kijken dan dat All You Can Eat Wokrestaurant... | |
Bonkers. | donderdag 2 april 2015 @ 00:25 |
Zou Iwanius het landelijk gemiddelde omhoog trekken, denken jullie? ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 01:07 |
En hoeveel van die andere 9 noemen een hamburger bij de Mac ook uit eten? | |
Sapstengel | donderdag 2 april 2015 @ 01:08 |
Gehaktstaaf bij een tankstation dan, telt dat als uit eten gaan? | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 01:10 |
Voor mij niet he! Maar wat zouden of hoe zouden de gevraagde de vragen geintepreteerd hebben? | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 01:26 |
Bij ons of hier haal ik die van de fruitschaal af en gooi ze weg. | |
qwerty_x | donderdag 2 april 2015 @ 01:27 |
Minstens 3x per week hier. Hoe kun je nou een hap-snap maaltijd voor de tv vergelijken met een nieuwe gourmet ervaring in een romantische setting. Nog een reden dat de wanhopige vragen in de relatietopics hoogtij vieren .... | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 01:30 |
Dus gourmeten valt ook al onder uit eten gaan dan? | |
Tinkepink | donderdag 2 april 2015 @ 02:08 |
Ik eet minimaal 3x per week buiten de deur, maar moet er niet aan denken dat ik dat iedere x in een romantische setting zou moeten doen. Net zo min wil ik iedere x een 5-gangen menu met bijpassende wijnen en koffie met cognac toe. Kom zeg. Dat wordt toch dodelijk saai. | |
Njosnavelin | donderdag 2 april 2015 @ 02:25 |
Waarom gaan jullie zo vaak uit eten, voor het werk? | |
Tinkepink | donderdag 2 april 2015 @ 02:42 |
Ja. En omdat ik vaak geen zin heb om te koken en geen zin heb ik patat oid. | |
Njosnavelin | donderdag 2 april 2015 @ 02:47 |
Wel luxe hoor. Als ik een keer in de drie maanden ga is het veel. | |
Drinky | donderdag 2 april 2015 @ 05:36 |
Het is ook gewoon te duur. 30 euro p.p., lang wachten op je eten en dan ook nog fooi. Flikker toch op man ![]() Voor dat geld kan ik een week als een koning eten van boodschappen. Verhoudingen zijn gewoon ver zoek. | |
MevrouwPuff | donderdag 2 april 2015 @ 06:27 |
De tijd nemen in een restaurant, uitgebreid: een keer per maand ofzo. Buiten de deur eten voor zo'n 15 ¤ pp, wekelijks. Meestal is het dan thais of vietnamees of bij een eetcafe. Voor 30 euro kan je best een week boodschappen doen, maar niet als een koning. | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 08:58 |
Onzin, want als ik drie keer een sterrenrestaurant van binnen heb gezien is het veel. En toegegeven, voor 20 EUR heb je een prijzig voorgerecht of een redelijk prijzige wijn, maar heel uitzonderlijk is het niet in een beetje fatsoenlijk restaurant, let wel: in Nederland. In het buitenland eet je beter voor veel minder. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 09:03 |
Ik ben al jaren niet meer uit eten geweest, geef er niks om. Enige wat ik regelmatig haal zijn een patatje bij de snackbar of een broodje haring bij de vistent. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 09:12 |
Nee. Maar uit jouw post blijkt duidelijk dat je nog nooit bij een sterrentent binnen bent geweest. Dat is prima, het is immers niet voor iedereen, maar ga niet iets afkraken wat je niet kent. (en niemand eet alleen bij sterrententen, dat is nl. vrij tijdrovend) | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 09:13 |
Werk, plezier, gemak... | |
Gebruikersna | donderdag 2 april 2015 @ 09:20 |
Al 10 jaar niet meer buiten de deur gegeten, ook niet bij bekenden (wel tafelhapjes, maar geen diner). Voedselallergieën, en durf niemand daarmee te vertrouwen. Edit; nee, ik lieg. ik heb een jaar of 6 geleden wel eens een subwaybroodje op ![]() | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 09:48 |
Als jij geen probleem hebt met subway, dan valt het wel mee met die allergieën? Zijn die voedsel allergieën overigens medisch vastgesteld, of "proefondervindelijk"? | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 09:49 |
Meestal toch wel een keer per maand. Wijntje erbij. Heerlijk. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 09:55 |
Euhm? 20 euro voor een glas wijn en een voorgerecht is gewoon GEEN normale restaurantprijs. Waarom dat dan zou moeten aantonen dat ik nog nooit bij een sterrenrestaurant ben geweest weet ik niet. | |
Weltschmerz | donderdag 2 april 2015 @ 09:59 |
Meestal omdat ik honger heb. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:00 |
Een keer in een sterrentent wezen eten. Collega was zoveel jaar in dienst en nam, op kosten van de zaak, een aantal van ons mee uit eten. Op voorhand dacht ik dat het niet heel veel anders zou zijn dan een 'regulier' restaurant, maar daar zat ik dus even flink naast. Echt briljant gegeten en gedronken. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:02 |
Ja en daar betaal je dus ook voor. Maar DS4 laat weer eens zien buiten de realiteit van de gewone burger te staan als hij denkt dat 20 euro een normale prijs is voor een glas wijn en een voorgerecht. Bij hoeveel van de restaurants waar jij normaal eet betaal je dat? Normaler is 9,95 voor een voorgerecht en 4 euro voor een glas wijn. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:03 |
Eerst en vooral omdat je daar gewoon meer kwijt bent dan 20 euro voor een glas wijn en een voorgerecht. Daarnaast is 20 euro voor een voorgerecht en een glas wijn helemaal niet zo extreem in een normaal restaurant. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:04 |
Nergens. In de tentjes waar ik meestal eet betaal je 4/5 euro per glas. Maar wij halen meestal gewoon een flesje. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:08 |
Het is inderdaad wezenlijk anders dineren. Niet altijd briljant overigens en toch ook niet zelden te prijzig voor wat je er voor krijgt. En... je moet gewoon het uitgebreide menu nemen, niet naar kijken, aangeven of je ergens allergisch voor bent (of iets echt niet lust, maar eigenlijk raad ik dat af, want het is altijd een bepaalde smaakcombinatie). Maar als je het goed doet en zeker net bij de beste uit de groep sterrenrestaurants, is het gewoon iedere keer echt een heel bijzondere avond. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:08 |
Meneer DS4, jij kan ook toegeven dat je je nooit onder het plebs begeeft. Zelfs in het hogere segment van de niet sterren restaurants (waar je makkelijk 25/30 euro voor een hoofdgerecht betaalt) ben je geen 20 euro voor een voorgerecht en een glas wijn kwijt. | |
Gebruikersna | donderdag 2 april 2015 @ 10:09 |
Beide en oordeel aub niet als je niet weet waar je het over hebt. Na verschillende anafylactische shocks ten gevolge van onzorgvuldig afwassen van bestek/borden vertrouw je mensen en restaurants niet zo erg meer. Bij de subway is er geen enkel ingredient aanwezig in wat dan ook waar ik zo erg allergisch voor ben, dus na aandringen van het aantrekken van schone handschoentjes, durfde ik dat voor een keer wel aan. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:12 |
We hadden iets van 7 gangen (weet niet meer precies) en bij elk gerecht een andere wijn. Ik hou daar persoonlijk wel van. Beetje gepamperd worden. In mijn woonplaats hebben we nu twee sterrenrestaurants. Eentje met twee sterren. Bij die tent moet ik nog een keer gaan eten. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:12 |
Nou hou ik prijzen niet bij (ik bestel altijd waar ik zin in heb en de rekening zie je aan het eind wel), dus ik heb gewoon even de normale restaurants hier in het dorp moeten googlen... en niet één biedt onder de 10 euro een voorgerecht aan. Niet één... Gemiddeld meer 13-14 euro voor een voorgerecht, glas wijn schat ik in op 4-5 euro, dus dan zit je op 17-19 euro, op basis waarvan ik concludeer dan 20 euro afgerond niet extreem is. En hoe dan ook geen prijs passend bij een sterrentent. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:14 |
Toch wel. En ik kom vrijwel overal. Ik vind het alleen niet extreem. Natuurlijk kan het goedkoper. Ik eet ook wel eens ergens 3 gangen voor 25 euro ofzo. Soms is het zelfs best goed weg te krijgen. | |
Apekoek | donderdag 2 april 2015 @ 10:14 |
Lekker ongezellig en saai als je niet eens kan genieten van uit eten gaan. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:15 |
Dan woon je in een duur dorp. Hier in Utrecht is geen enkel normaal restaurant zo duur, noch in Middelburg waar mijn ouders wonen, noch in Amsterdam waar ik ook regelmatig eet. Goed, het kan vanuit jouw ervaring zo duur zijn, maar je woont dus kennelijk in een duur dorp. In grotere steden moeten restaurants ook meer op prijs concurreren. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:15 |
Niet zo vijandig doen. Ik vraag het alleen maar. Subway gebruikt veel verschillende ingrediënten en dan is het toch lastig voor te stellen dat je dan niet in andere restaurants kan eten. | |
Apekoek | donderdag 2 april 2015 @ 10:16 |
Werk en levensgenot ![]() | |
Hadtjememaar | donderdag 2 april 2015 @ 10:17 |
tientallen euros uitgeven voor een karige maaltijd ![]() En voor de prijs van een glas haal je een fles in de supermarkt | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:18 |
Zo moet het inderdaad. Bij 't Nonnetje? ![]() | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:20 |
Dat is echt ziek uit verhouding inderdaad. De kwaliteit is ook niet beter dan die van de supermarktwijn van 5 euro. | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:20 |
Precies, en dat pretentieuze gedoe op een internetforum ![]() ![]() | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:22 |
Ja ![]() | |
Apekoek | donderdag 2 april 2015 @ 10:22 |
Wat voor een pauper ben je dan als je niet eens wat geld over hebt voor een gezellige avond. | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 10:25 |
My thoughts excactly.. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:25 |
Ik woon in een extreem duur dorp, maar ik merk niet echt verschil met andere dorpen. In de steden is eten de laatste jaren weer wat goedkoper geworden lijkt het. Ik hou het verder niet zo bij. Blijft staan dat afgerond 20 euro voor een voorgerecht en een glas wijn niet extreem is. Meer dan gemiddeld wellicht, maar dat is een ander verhaal. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:26 |
Wat is daar pretentieus aan? Ik kan een lekkere, goedkope hap ook prima waarderen. Maar er is mijn optiek niets pretentieus aan af en toe eten bij een sterrenrestaurant. | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:28 |
Het is voorgerecht en een glas wijn voor 20 Euro he. Ik denk dat hier een beetje langs elkaar geluld wordt omdat de een het over restaurants heeft en de ander over eetcafe's of zo. Met dat laatste is overigens ook niks mis en dat valt ook onder uit eten gaan. Maar bij een restaurant is een voorgerecht plus een glas wijn zeker tegen de 20 Euro. | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 10:28 |
Onzin, ik kom uit Utrecht en eet daar minimaal maandelijks buiten de deur. Ik weet niet waar je komt, maar een beetje fatsoenlijk restaurant zit je echt wel tussen de 15-20 EUR voor een voorgerecht en een goed glas wijn. Ik beweer niet dat het niet voor minder kan, dat kan zeker wel, maar bij de gerespecteerde tenten (Goesting, de Goedheydt, Gastmaal, etc) hoef je niet persé je best te doen om aan dat bedrag te komen. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:29 |
14 euro voor een voorgerecht ![]() | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:29 |
Hm, de prijzen die DS4 noemt zijn hier ook een beetje de norm. Tenzij je bij een restaurant-café een hapje gaat eten. Dan betaal je minder dan tien euro voor je voorgerecht. Bij een echt restaurant red je het daar niet mee. In Utrecht en Amsterdam kun je nou eenmaal op heel veel plekken voor niet al teveel geld lekker eten. Dat is ook wel een beetje de charme van die steden. | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 10:30 |
Het gaat toch ook niet om de kwantiteit, hark. Het gaat om de combinatie van ingrediënten, hoe ze bereid zijn, en hoe dat samen smaakt inclusief een bijpassende wijn. | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:32 |
Dan kun jij waarschijnlijk niet genieten van lekker eten. Dat geeft ook niks, ieder zijn ding. En het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de smaak, wat er gebeurt als je het eet. Bij jou blijkbaar niks. Ook prima. | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:32 |
Het bedrag wat jij uitgeeft bij een sterrenrestaurant is meer dan genoeg voor de boodschappen van een heel gezin. Maar jij laat die mensen naar de voedselbank gaan terwijl je een oester leeg slurpt | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:33 |
Dit is echt de grootste onzin die ik in deze 8 pagina's topic gelezen heb. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:34 |
Dit slaat echt als een lul op een drumstel. Jij gaat op vakantie terwijl minder bedeelden de zomer doorbrengen in de tuin. Onethisch? | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:34 |
Bij de Thai waar ik meestal kom ben ik dus (ik heb het opgezocht...) 17,25 euro kwijt. De Chinees waar ik graag mag eten serveert mijn favoriete voorgerecht zelfs 18 euro kwijt. Dat is beiden zonder wijn. Beiden niet hap-slik-weg, maar wel bijzonder lekker. (de Chinees waar ik het over heb zit inderdaad in het hogere segment, de Thai daarentegen niet en serveert ook voor minder dan 10 euro voorgerechten, maar ik neem altijd zo'n combinatie van diverse voorgerechtjes) | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:34 |
De gerespecteerde tenten ![]() Dat is ook precies het probleem wat ik heb met "gerespecteerde" tenten. Het type restaurant waar mijn opa en ouders ook graag naartoe gaan. Je betaalt er veel te veel voor een in mijn optiek zeer karige maaltijd. Dan hebben ze het over groenten die bij je stukje vlees zitten, en zie je van elke groente één stukje. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:35 |
Waar slaat dit op? | |
misteriks | donderdag 2 april 2015 @ 10:35 |
Een topic waar meer over prijs dan over de menu gesproken wordt, De NLer zit nog steeds in het donker in het land van Bourgondie | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:36 |
Duidelijk: voor jou is er de vreetschuur. Prima, maar geef dan niet af op mensen die wel genieten van iets anders. | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:36 |
Ja | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:38 |
Het gebruik van het woord vreetschuur en dan zeggen dat je niet op een ander moet afgeven | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 10:38 |
Je weet wel, die tenten die er om bekend staan dat de koks weten wat ze doen. Prima, maar dan is het je dus primair om kwantiteit te doen en eten kennelijk ook noodzaak waar je niet teveel tijd aan wilt besteden. Fair enough. Ik mag graag een paar uur tafelen, en genieten van een goeie sfeer, lekkere prodcuten, en smaakcombinaties die ik niet zelf zou verzinnen. Als je dan een gang of vijf neemt, dan tellen al die 'kleine beetjes' prima op tot een volwaardige maaltijd. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:38 |
Zei hij op het internet, terwijl zovelen niet eens stroom hebben! ASOCIAAL!!! | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:38 |
Dat jullie met deze debiele vergelijkingen komen laat wel zien dat ik gelijk heb | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:39 |
Ik zit ook wel eens bij een vreetschuur. Zo noem je dat type restaurant. Niets mis mee, soms heb je zin om een keer te buffelen. Heb jij een betere term: ik hoor het graag. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:39 |
Bij Chinese en Thaise restaurants kunnen voorgerechten inderdaad duurder zijn dan het hoofdgerecht. Vooral als je je gaat wagen aan vogelnesten of thousand year eggs enzo. Het punt is dat je bij een Chinees dat helemaal niet nodig hebt, het hoofdgerecht is genoeg. Ga naar een goede Chinees in Amsterdam die echt Chinees eten serveert en je bent voor minder dan 20 euro klaar. Daarom zeg ik dat ik meer bereid ben daartoe dan 14 euro uit te geven voor een hap slik voorgerechtje in een "gerespecteerd" restaurant, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Zo'n restaurant heeft meer ambiance en is beter geschikt voor een romantische setting dan een Chinees in Amsterdam, maar ik geef daar weinig om ![]() | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 10:39 |
Lekker een buffetje klappen of oneindig sushi nassen voor 20 pop. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:40 |
De persoon die zichzelf tot winnaar in de discussie uitroept is meestal de sore loser. | |
Weltschmerz | donderdag 2 april 2015 @ 10:40 |
Misschien moet jij je er eens bij neerleggen dat je een heleboel dingen niet snapt. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:41 |
Ik vind dat je het nog redelijk omschrijft zeg. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:41 |
Het is duidelijk dat het niet voor jou is. Dat is ook prima. Maar zo waardeert iedereen wat anders. Dat mag toch? Ik kan het allemaal wel waarderen, vermits het een beetje goed is klaargemaakt. | |
poemojn | donderdag 2 april 2015 @ 10:42 |
Grappig, in onze woonplaats kost een los voorgerecht met een los glas wijn ook zo'n ¤20. Maar doe je het driegangenmenu van de maand dan betaal je ¤25-30 pp (zonder wijn). Dan zou je voor 2 personen op ca ¤70 komen. Met een heel gezin bij een pannenkoekenrestaurant ben je ook zo'n ¤70 kwijt trouwens. ![]() | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:42 |
Moeten ze maar wat harder werken. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 10:42 |
14 euro voor een starter is toch geen overdreven bedrag? Als je nou zou zeggen 20 euro... | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:43 |
Sorry, ik heb genoeg van die tenten afgewerkt. Ook met wijnarrangementen bij de gerechten. Soms een regelrechte mismatch met de wijnen mijns inziens, soms vrij goed. Voor mij is het niets, zeker niet omdat ik er niet van houd uren in een restaurant te zitten. | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:43 |
Dat je überhaupt je tijd verdoet met dit soort discussies geeft al blijk van een hoge mate van waanzin | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:43 |
Volgens mij zijn het toch die welke het minst hard werken die het meeste te verteren hebben. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:44 |
Onbeperkt sushi is helaas vaak niet echt heel erg lekker. Prima als alternatief voor de mac, maar echt lekker sushi... helaas erg lastig te vinden. Zaowang in Antwerpen ga ik graag naartoe. Met twee personen de boot nemen, dan heb je voldoende voor de prijs van zo'n onbeperkt tent en iets veel beters. Dat gezegd hebbende: ik ga ook wel eens onbeperkt sushi eten. ![]() | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:44 |
Hoe kom je daar precies bij, beste John? | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:45 |
Lekkere dooddoener, die nergens op slaat. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 10:45 |
Het feit dat mensen het kennelijk niet overdreven vinden geeft aan hoe ver heen Nederland al is qua prijsacceptatie. En nogmaals, zelfs in veel duurdere restaurants is er hooguit één voorgerecht 15 euro ofzo en de rest een tientje of minder tot veel minder (soepen). | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:46 |
Je hebt wel door dat jij ook meedoet met de discussie en dat derhalve deze klacht van jouw kant vrij lachwekkend is? | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:47 |
Omschrijf je werk eens zou ik zeggen, dan beoordeel ik of ik het hard werken vind. LOl. Of is je werk met een bouwvakker of een wegenbouwer te vergelijken? | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:47 |
Goh je hebt hem door | |
waht | donderdag 2 april 2015 @ 10:47 |
Niet echt. Verwende Nederlander. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:47 |
Wat is nou precies het probleem. Er zijn tentjes waar je voor minder dan 30 euro kunt eten en drinken. Bij andere restaurants betaal jje 13,50 euro voor een carpaccio vooraf. Prima toch? | |
AgLarrr | donderdag 2 april 2015 @ 10:48 |
Ik heb nog geen ervaring met echte verse sushi - enkel de 'vreetschuur' variant. Ik nijg toch meer naar de Franse en Italiaanse keuken.. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:48 |
Keuze, dat moeten we niet willen met zijn allen. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 10:49 |
Soep noem ik niet echt een voorgerecht. Daarnaast hangt het er maar net vanaf wat jij onder "duurdere restaurants" schaart. Dit vind ik bijvoorbeeld een vrij prijzig restaurant (pdf) met voorgerechten van 28 - 83 euro. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:50 |
Franskiljons. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:50 |
Soep vind ik meer soep dan voorgerecht. Daar versta ik iets anders onder. Staat ook doorgaans onder een ander kopje. En wat is overdreven? Ik maak graag zelf sushi. Als ik dan kijk naar de ingrediënten heb ik dan wel geld bespaard, maar ik sta wel uren in de keuken. En moet daarna de flikkerse bende nog opruimen. Onder de streep is dan gewoon uit eten gaan eigenlijk goedkoper... ![]() Zeker een restaurant waar je in alle rust kan eten heeft veel kosten die toch ook opgebracht moeten worden. Het lijkt mij geen goudmijn. Ja, een pannenkoekenrestaurant wel, of onbeperkt sushi... Maar die moeten het dus hebben van volume (en ze maken allemaal de winst primair op de drank). | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:50 |
Nou jij nog. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 10:51 |
Deze dan: http://www.vinkeles.com/?rid=1&sid=3&itm=10 140 euro voor het voorgerecht van 30 gram Chinese kaviaar. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:51 |
Inderdaad Prima toch, maar volgens mij als dit in het nieuws komt, teminste het staat hier dus ik ga ervan uit dan. Zegt mij meer als genoeg, dan word er aandacht aan besteed en missen ze volgens mij een paar klanten? | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:52 |
Oh ja! Alleen mensen die met hun handen werken, werken hard natuurlijk. Maar die zijn wel om 16.30 thuis en in het weekend ook gewoon vrij. Vreselijk, wat moeten die hard werken. Echt medelijden mee. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:52 |
Probeer het eens als je in Antwerpen bent zou ik zeggen. Wel reserveren, Zaowang zit eigenlijk altijd vol. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:52 |
Dit dus. Bouwvakkers klokken uit om 16 uur. Anderen hebben die luxe niet. Die zijn bovendien ook iets meer begaan met hun werk. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:53 |
Ik laat me wel een keer uitnodigen. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:53 |
Wauke is mad. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:54 |
Eerlijk werk noemt men dat. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 10:54 |
Ook nog die hele bouwvak zien door te komen, het lijkt wel slavernij. | |
Mortaxx | donderdag 2 april 2015 @ 10:54 |
Journalisten die internetstukjes schrijven verdoen hun halve werkdag met een internetforum. Wat is je punt | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:54 |
Kaviaar is overigens voor omhooggevallen Russische proletariërs, maar dat terzijde. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:55 |
Hard aanpakken die lui, inderdaad. | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:55 |
Hoi! Ga je ook wel eens uit eten, Tem? | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:56 |
Jij hebt dus rugdekking nodig? Laat me raden jij zwaaid ook met een pen of potlood in de lucht en denkt dan ook nog heel veel gedaan te hebben voor de maatschappij? Natuurlijk die mensen zijn ook nodig, maar draai eens in de bouw mee zou ik zeggen. Of in een fabriek dan zul je wel anders denken lijkt me zo. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 10:56 |
Vanzelfsprekend. Maar toch, ik moet toegeven wel eens >20 euro te hebben uitgegeven voor een voorgerecht. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 10:57 |
Gemiddeld 1x per maand. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 10:57 |
Waarom ga jij niet bij een bank werken, john? Lekker om 08:00 beginnen en om 23:00 naar huis en de hele dag niets doen, zul je heerlijk vinden. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:58 |
Ik heb het dan ook niet over mezelf. Ik ben een overbetaalde, luie anus. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:58 |
Ik kan me zoiets niet heugen. Wellicht wel voorgerechten gehad die afzonderlijk twintig waren, maar binnen een menu. | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 10:58 |
Ik vraag me altijd af of mensen die zo lullen zelf wel eens een bouw of een fabriek van dichtbij hebben gezien. Nou, ik wel hoor, en zo hard wordt daar ook weer niet gewerkt hoor. Die mensen zorgen ook wel dat ze het gezellig hebben, zeg maar. Ik snap ook niet waarom er zo'n onderscheid gemaakt moet worden tussen fysieke arbeid en andere arbeid. We hebben elkaar allemaal nodig. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 10:58 |
Ik heb twee linkerhanden. Wat heb ik te zoeken in de bouw? | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:58 |
140 euro zie ik mijzelf echter niet uitgeven voor een voorgerecht. Dan ga ik wel naar mijn favoriete sterrentent. Niet al te ver van hier en dan ben ik klaar inclusief champagne voor ruwweg hetzelfde bedrag en heb ik als ik het zo zie beter gegeten. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 10:59 |
Een rechterhand? | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 10:59 |
Pandjes schuiven, GSbrder-stijl. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 11:00 |
Nee, maar ik bestel ook nooit het duurste op de kaart puur omdat het 't duurste is. Wat bij kaviaar en veel champagnes wel het geval is. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:00 |
Ik bij een bank, ik kan me trouwens niet herinneren dat ik verteld heb wat voor werk dat ik doe! Maar bij een bank zie ik me niet echt doen, of het zou al de Rabobank moeten wezen dan! | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:02 |
Zo is het maar net iedereen maakt deel uit van het uurwerk wat behoord te tikken, maar zou het ophouden met tikken als iemand uit de productie niet meer mee draaid? | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:02 |
Ik ben sowieso niet echt een champagneliefhebber. Ik vraag me wel eens af hoeveel mensen die het drinken er ook daadwerkelijk een voorkeur voor hebben. | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 11:03 |
Nee hoor. Niemand is onmisbaar. | |
Enchanter | donderdag 2 april 2015 @ 11:05 |
Klinkt apart , maar de ervaringen op Iens zijn mij te afwisselend , ben bang dat dat hem niet gaat worden. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:07 |
Dan snap ik niet dat de zorg, naar mijn idee, afgebroken wordt. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 11:07 |
Ik ben toevallig een liefhebber van champagne (of andere mousserende wijn, niet komende uit die streek). Kaviaar vind ik niet echt heel bijzonder. Als ik die kaart zie met een voorgerecht van 140 euro en een hoofdgerecht van 195 euro en dan zie wat je er voor krijgt, dan bekruipt mij het gevoel dat daar wordt ingespeeld op de proleet die moet laten zien dat hij heel veel geld over tafel kan smijten. Dat mag van mij, maar ik kom daar dan niet tenzij uitgenodigd. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 11:08 |
Ik dus. | |
bloodymary1 | donderdag 2 april 2015 @ 11:08 |
Oh zo, ik bedoel meer als persoon is niemand onmisbaar, hoe hard dat ook klinkt. Maar de functie niet natuurlijk. Maar we hadden het hier eigenlijk over eten. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:10 |
Dat wist ik al hoor, was benieuwd waneer er iemand mee zou komen? Natuurlijk had ik dat nou verwacht niet gek van me he! Nog vergeten mijn mening overal waar die potloodzwaaiers in roeren komt elende van volgens mij? [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2015 11:12:27 ] | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:11 |
Makkelijk verdienen, bovendien klagen zulk soort figuren nooit over het eten. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 11:11 |
Dat lijkt mij niet helemaal waar. Maar idd beetje off topic. ![]() | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 11:12 |
Ik ben sowieso onmisbaar. Niet vanwege mijn capaciteiten, maar omdat ik zo'n enorme gezellige peer ben op kantoor. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:14 |
Dan hou je toch de moraal hoog op het werk, je werkgever zal dat ook wel door hebben dan lijkt me? | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 11:14 |
Nee, natuurlijk niet. Die willen met hun bestelling aantonen dat ze geld teveel hebben. Die zijn waarschijnlijk extra gelukkig als je de rekening opvult met zaken die niet besteld en geleverd zijn, omdat het dan nog duurder is. Op de wijnkaart kijken welke wijn het duurste is en die dan bestellen, ongeacht of het past bij het eten... Dat soort figuren. Je kan overigens wel vaak enorm veel lol met ze hebben. Dat dan weer wel. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:15 |
Zo in de vorm van wie heeft de langste? | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 11:16 |
Ik zou daar nooit gaan eten. Aan de kaart zie ik overigens ook niet af waar die idioot hoge prijzen vandaan zouden moeten komen. Maar het staat een ieder vrij daar anders over te denken. | |
Drinky | donderdag 2 april 2015 @ 11:16 |
Wtf waarom drinkt iedereen hier wijn bij hun maaltijden. Zijn jullie homo? Hebben jullie geen smaakpapillen? Uit eten gaan is gewoon een jonko klappen en voor 13 euro all you can eat ribs op Leidseplein. Of 25 euro all you can eat/drink bij een chinees/aziaat waar dan ook ![]() Kwaliteit en kwantiteit in meerdere maaltijden ![]() | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 11:17 |
Dat is allemaal zo wat je zegt, maar ik geef meer mijn eigen voorkeur aan ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:19 |
Als ik al ergens kom waar over het eten gesproken kan worden dan hoef ik het al niet, voor die het niet snapen? Daar waar consumptie mee kan vliegen over het eten dus, en dan zie ik nog niet wat in de keuken gebeurd he! | |
jamesdeen | donderdag 2 april 2015 @ 11:21 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:22 |
Jaja, gewoon met een helm op eten John. | |
DS4 | donderdag 2 april 2015 @ 11:22 |
Wijn drinken heeft weinig te maken met seksuele voorkeur hoor... Jij hanteert duidelijk een andere norm. Mag. | |
Richestorags | donderdag 2 april 2015 @ 11:22 |
![]() | |
Downwards | donderdag 2 april 2015 @ 11:23 |
Je hebt heel zelden wel eens de verplichting, maar vind er doorgaans geen reet aan. Bestel liever een kapsalon. | |
Jibberwism | donderdag 2 april 2015 @ 11:24 |
Ga sws zelden uit eten. Geen geduld voor. | |
GSbrder | donderdag 2 april 2015 @ 11:24 |
Ieder zo zijn hobby. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 11:24 |
Bier drinken bij het eten ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:25 |
Heerlijk toch, ik ben er ook fan van! Of een calsone, daar houd ik ook wel van. | |
Downwards | donderdag 2 april 2015 @ 11:26 |
Je kunt natuurlijk ook water of melk erbij drinken. Of witte wijn voor de homoseksuelen. | |
xpompompomx | donderdag 2 april 2015 @ 11:27 |
Rode wijn | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 11:27 |
Droge witte of rode wijn. | |
xpompompomx | donderdag 2 april 2015 @ 11:28 |
Deze man snapt ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:30 |
Ik heb een keer een lekker gehad met een niet zo een bittere nasmaak of nadronk hoe iemand het noemen wil. Nooit meer gevonden die wijn helaas. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:31 |
john hou jij nou eigenlijk van lekker eten ik wel namelijk babi pangang enzo heerlijk | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:32 |
Met best veel gerechten eigenlijk een prima combinatie. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:33 |
Beaujolais primeur? Elk najaar weer voor drie euro de fles verkrijgbaar. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 11:33 |
Die Belgische bagger misschien. Maar die zooi is dan weer niet te zuipen. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 11:34 |
Babi pangang is nergens meer lekker te vinden hier in de stad, wat een gore smaak heeft het vlees de laatste tijd hier zeg. Waar het aan ligt ik weet het niet, maar kan me wel herinneren dat de overheid het zout verboden had in het brood, of het met dit of met babi ook te doen heeft weet ik niet? | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:34 |
De smaak moet zich ontwikkelen, Koos. | |
Scjvb | donderdag 2 april 2015 @ 11:34 |
Wijn bij de maaltijd. ![]() Bij wijze van uitzondering ooit gedaan tijdens een gezamenlijk dagje Amsterdam, dat viel destijds bar tegen. Uiteraard. | |
KoosVogels | donderdag 2 april 2015 @ 11:34 |
Nee. | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:35 |
Zonde. | |
xpompompomx | donderdag 2 april 2015 @ 11:35 |
Over het algemeen geldt, hoe duurder de fles, hoe beter de wijn en hoe kleiner de kater ![]() | |
Reya | donderdag 2 april 2015 @ 11:37 |
Volgensmij komt die logica nog uit de tijd dat er gulzig werd bijgemengd met Algerijnse, Albanese en Bulgaarse wijnen. Van dergelijke troep krijg je na een half glas al hemeltergende migraines. |