Onzin, want als ik drie keer een sterrenrestaurant van binnen heb gezien is het veel. En toegegeven, voor 20 EUR heb je een prijzig voorgerecht of een redelijk prijzige wijn, maar heel uitzonderlijk is het niet in een beetje fatsoenlijk restaurant, let wel: in Nederland. In het buitenland eet je beter voor veel minder.quote:Op donderdag 2 april 2015 00:09 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Verkapte ik eet alleen bij sterren restaurants post. Kom op man, als je twintig euro betaalt voor een glas wijn en een voorgerecht laat je je echt neppen.
Nee. Maar uit jouw post blijkt duidelijk dat je nog nooit bij een sterrentent binnen bent geweest. Dat is prima, het is immers niet voor iedereen, maar ga niet iets afkraken wat je niet kent.quote:Op donderdag 2 april 2015 00:09 schreef Richestorags het volgende:
Verkapte ik eet alleen bij sterren restaurants post. Kom op man, als je twintig euro betaalt voor een glas wijn en een voorgerecht laat je je echt neppen.
Werk, plezier, gemak...quote:Op donderdag 2 april 2015 02:25 schreef Njosnavelin het volgende:
Waarom gaan jullie zo vaak uit eten, voor het werk?
Als jij geen probleem hebt met subway, dan valt het wel mee met die allergieën?quote:Op donderdag 2 april 2015 09:20 schreef Gebruikersna het volgende:
Al 10 jaar niet meer buiten de deur gegeten, ook niet bij bekenden (wel tafelhapjes, maar geen diner).
Voedselallergieën, en durf niemand daarmee te vertrouwen.
Edit; nee, ik lieg. ik heb een jaar of 6 geleden wel eens een subwaybroodje op
Euhm? 20 euro voor een glas wijn en een voorgerecht is gewoon GEEN normale restaurantprijs. Waarom dat dan zou moeten aantonen dat ik nog nooit bij een sterrenrestaurant ben geweest weet ik niet.quote:Op donderdag 2 april 2015 09:12 schreef DS4 het volgende:
[..]
Nee. Maar uit jouw post blijkt duidelijk dat je nog nooit bij een sterrentent binnen bent geweest. Dat is prima, het is immers niet voor iedereen, maar ga niet iets afkraken wat je niet kent.
(en niemand eet alleen bij sterrententen, dat is nl. vrij tijdrovend)
Meestal omdat ik honger heb.quote:Op donderdag 2 april 2015 02:25 schreef Njosnavelin het volgende:
Waarom gaan jullie zo vaak uit eten, voor het werk?
Een keer in een sterrentent wezen eten. Collega was zoveel jaar in dienst en nam, op kosten van de zaak, een aantal van ons mee uit eten.quote:Op donderdag 2 april 2015 09:12 schreef DS4 het volgende:
[..]
Nee. Maar uit jouw post blijkt duidelijk dat je nog nooit bij een sterrentent binnen bent geweest. Dat is prima, het is immers niet voor iedereen, maar ga niet iets afkraken wat je niet kent.
(en niemand eet alleen bij sterrententen, dat is nl. vrij tijdrovend)
Ja en daar betaal je dus ook voor. Maar DS4 laat weer eens zien buiten de realiteit van de gewone burger te staan als hij denkt dat 20 euro een normale prijs is voor een glas wijn en een voorgerecht. Bij hoeveel van de restaurants waar jij normaal eet betaal je dat?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:00 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Een keer in een sterrentent wezen eten. Collega was zoveel jaar in dienst en nam, op kosten van de zaak, een aantal van ons mee uit eten.
Op voorhand dacht ik dat het niet heel veel anders zou zijn dan een 'regulier' restaurant, maar daar zat ik dus even flink naast. Echt briljant gegeten en gedronken.
Eerst en vooral omdat je daar gewoon meer kwijt bent dan 20 euro voor een glas wijn en een voorgerecht.quote:Op donderdag 2 april 2015 09:55 schreef Richestorags het volgende:
Euhm? 20 euro voor een glas wijn en een voorgerecht is gewoon GEEN normale restaurantprijs. Waarom dat dan zou moeten aantonen dat ik nog nooit bij een sterrenrestaurant ben geweest weet ik niet.
Nergens.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:02 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Ja en daar betaal je dus ook voor. Maar DS4 laat weer eens zien buiten de realiteit van de gewone burger te staan als hij denkt dat 20 euro een normale prijs is voor een glas wijn en een voorgerecht. Bij hoeveel van de restaurants waar jij normaal eet betaal je dat?
Het is inderdaad wezenlijk anders dineren.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:00 schreef KoosVogels het volgende:
Een keer in een sterrentent wezen eten. Collega was zoveel jaar in dienst en nam, op kosten van de zaak, een aantal van ons mee uit eten.
Op voorhand dacht ik dat het niet heel veel anders zou zijn dan een 'regulier' restaurant, maar daar zat ik dus even flink naast. Echt briljant gegeten en gedronken.
Meneer DS4, jij kan ook toegeven dat je je nooit onder het plebs begeeft. Zelfs in het hogere segment van de niet sterren restaurants (waar je makkelijk 25/30 euro voor een hoofdgerecht betaalt) ben je geen 20 euro voor een voorgerecht en een glas wijn kwijt.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:03 schreef DS4 het volgende:
[..]
Eerst en vooral omdat je daar gewoon meer kwijt bent dan 20 euro voor een glas wijn en een voorgerecht.
Daarnaast is 20 euro voor een voorgerecht en een glas wijn helemaal niet zo extreem in een normaal restaurant.
Beide en oordeel aub niet als je niet weet waar je het over hebt. Na verschillende anafylactische shocks ten gevolge van onzorgvuldig afwassen van bestek/borden vertrouw je mensen en restaurants niet zo erg meer.quote:Op donderdag 2 april 2015 09:48 schreef DS4 het volgende:
[..]
Als jij geen probleem hebt met subway, dan valt het wel mee met die allergieën?
Zijn die voedsel allergieën overigens medisch vastgesteld, of "proefondervindelijk"?
We hadden iets van 7 gangen (weet niet meer precies) en bij elk gerecht een andere wijn. Ik hou daar persoonlijk wel van. Beetje gepamperd worden.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:08 schreef DS4 het volgende:
[..]
Het is inderdaad wezenlijk anders dineren.
Niet altijd briljant overigens en toch ook niet zelden te prijzig voor wat je er voor krijgt. En... je moet gewoon het uitgebreide menu nemen, niet naar kijken, aangeven of je ergens allergisch voor bent (of iets echt niet lust, maar eigenlijk raad ik dat af, want het is altijd een bepaalde smaakcombinatie).
Maar als je het goed doet en zeker net bij de beste uit de groep sterrenrestaurants, is het gewoon iedere keer echt een heel bijzondere avond.
Nou hou ik prijzen niet bij (ik bestel altijd waar ik zin in heb en de rekening zie je aan het eind wel), dus ik heb gewoon even de normale restaurants hier in het dorp moeten googlen... en niet één biedt onder de 10 euro een voorgerecht aan. Niet één...quote:Op donderdag 2 april 2015 10:02 schreef Richestorags het volgende:
Ja en daar betaal je dus ook voor. Maar DS4 laat weer eens zien buiten de realiteit van de gewone burger te staan als hij denkt dat 20 euro een normale prijs is voor een glas wijn en een voorgerecht. Bij hoeveel van de restaurants waar jij normaal eet betaal je dat?
Normaler is 9,95 voor een voorgerecht en 4 euro voor een glas wijn.
Toch wel.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:08 schreef Richestorags het volgende:
Meneer DS4, jij kan ook toegeven dat je je nooit onder het plebs begeeft. Zelfs in het hogere segment van de niet sterren restaurants (waar je makkelijk 25/30 euro voor een hoofdgerecht betaalt) ben je geen 20 euro voor een voorgerecht en een glas wijn kwijt.
Dan woon je in een duur dorp. Hier in Utrecht is geen enkel normaal restaurant zo duur, noch in Middelburg waar mijn ouders wonen, noch in Amsterdam waar ik ook regelmatig eet. Goed, het kan vanuit jouw ervaring zo duur zijn, maar je woont dus kennelijk in een duur dorp. In grotere steden moeten restaurants ook meer op prijs concurreren.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:12 schreef DS4 het volgende:
[..]
Nou hou ik prijzen niet bij (ik bestel altijd waar ik zin in heb en de rekening zie je aan het eind wel), dus ik heb gewoon even de normale restaurants hier in het dorp moeten googlen... en niet één biedt onder de 10 euro een voorgerecht aan. Niet één...
Gemiddeld meer 13-14 euro voor een voorgerecht, glas wijn schat ik in op 4-5 euro, dus dan zit je op 17-19 euro, op basis waarvan ik concludeer dan 20 euro afgerond niet extreem is.
En hoe dan ook geen prijs passend bij een sterrentent.
Niet zo vijandig doen. Ik vraag het alleen maar.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:09 schreef Gebruikersna het volgende:
Beide en oordeel aub niet als je niet weet waar je het over hebt. Na verschillende anafylactische shocks ten gevolge van onzorgvuldig afwassen van bestek/borden vertrouw je mensen en restaurants niet zo erg meer.
Bij de subway is er geen enkel ingredient aanwezig in wat dan ook waar ik zo erg allergisch voor ben, dus na aandringen van het aantrekken van schone handschoentjes, durfde ik dat voor een keer wel aan.
Werk en levensgenotquote:Op donderdag 2 april 2015 02:25 schreef Njosnavelin het volgende:
Waarom gaan jullie zo vaak uit eten, voor het werk?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |