Je weet wel, die tenten die er om bekend staan dat de koks weten wat ze doen.quote:
Prima, maar dan is het je dus primair om kwantiteit te doen en eten kennelijk ook noodzaak waar je niet teveel tijd aan wilt besteden. Fair enough. Ik mag graag een paar uur tafelen, en genieten van een goeie sfeer, lekkere prodcuten, en smaakcombinaties die ik niet zelf zou verzinnen. Als je dan een gang of vijf neemt, dan tellen al die 'kleine beetjes' prima op tot een volwaardige maaltijd.quote:Dat is ook precies het probleem wat ik heb met "gerespecteerde" tenten. Het type restaurant waar mijn opa en ouders ook graag naartoe gaan. Je betaalt er veel te veel voor een in mijn optiek zeer karige maaltijd. Dan hebben ze het over groenten die bij je stukje vlees zitten, en zie je van elke groente één stukje.
Zei hij op het internet, terwijl zovelen niet eens stroom hebben! ASOCIAAL!!!quote:
Dat jullie met deze debiele vergelijkingen komen laat wel zien dat ik gelijk hebquote:Op donderdag 2 april 2015 10:38 schreef DS4 het volgende:
[..]
Zei hij op het internet, terwijl zovelen niet eens stroom hebben! ASOCIAAL!!!
Ik zit ook wel eens bij een vreetschuur. Zo noem je dat type restaurant. Niets mis mee, soms heb je zin om een keer te buffelen.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:38 schreef Mortaxx het volgende:
Het gebruik van het woord vreetschuur en dan zeggen dat je niet op een ander moet afgeven
Bij Chinese en Thaise restaurants kunnen voorgerechten inderdaad duurder zijn dan het hoofdgerecht. Vooral als je je gaat wagen aan vogelnesten of thousand year eggs enzo. Het punt is dat je bij een Chinees dat helemaal niet nodig hebt, het hoofdgerecht is genoeg. Ga naar een goede Chinees in Amsterdam die echt Chinees eten serveert en je bent voor minder dan 20 euro klaar. Daarom zeg ik dat ik meer bereid ben daartoe dan 14 euro uit te geven voor een hap slik voorgerechtje in een "gerespecteerd" restaurant, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Zo'n restaurant heeft meer ambiance en is beter geschikt voor een romantische setting dan een Chinees in Amsterdam, maar ik geef daar weinig omquote:Op donderdag 2 april 2015 10:34 schreef DS4 het volgende:
[..]
Bij de Thai waar ik meestal kom ben ik dus (ik heb het opgezocht...) 17,25 euro kwijt.
De Chinees waar ik graag mag eten serveert mijn favoriete voorgerecht zelfs 18 euro kwijt.
Dat is beiden zonder wijn.
Beiden niet hap-slik-weg, maar wel bijzonder lekker.
(de Chinees waar ik het over heb zit inderdaad in het hogere segment, de Thai daarentegen niet en serveert ook voor minder dan 10 euro voorgerechten, maar ik neem altijd zo'n combinatie van diverse voorgerechtjes)
Lekker een buffetje klappen of oneindig sushi nassen voor 20 pop.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:39 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ik zit ook wel eens bij een vreetschuur. Zo noem je dat type restaurant. Niets mis mee, soms heb je zin om een keer te buffelen.
De persoon die zichzelf tot winnaar in de discussie uitroept is meestal de sore loser.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:38 schreef Mortaxx het volgende:
Dat jullie met deze debiele vergelijkingen komen laat wel zien dat ik gelijk heb
Misschien moet jij je er eens bij neerleggen dat je een heleboel dingen niet snapt.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:29 schreef Richestorags het volgende:
[..]
14 euro voor een voorgerechtvoor 14 euro eet ik wel lekker bij een kwaliteitschinees in Amsterdam of Thais ofzo. Ik snap echt niet waarom mensen bereid zijn 14 euro neer te leggen voor een voorgerechtje wat er esthetisch gezien wel mooi uitziet maar hap slik weg is.
Ik vind dat je het nog redelijk omschrijft zeg.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:38 schreef DS4 het volgende:
[..]
Zei hij op het internet, terwijl zovelen niet eens stroom hebben! ASOCIAAL!!!
Het is duidelijk dat het niet voor jou is. Dat is ook prima. Maar zo waardeert iedereen wat anders. Dat mag toch?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:39 schreef Richestorags het volgende:
Bij Chinese en Thaise restaurants kunnen voorgerechten inderdaad duurder zijn dan het hoofdgerecht. Vooral als je je gaat wagen aan vogelnesten of thousand year eggs enzo. Het punt is dat je bij een Chinees dat helemaal niet nodig hebt, het hoofdgerecht is genoeg. Ga naar een goede Chinees in Amsterdam die echt Chinees eten serveert en je bent voor minder dan 20 euro klaar. Daarom zeg ik dat ik meer bereid ben daartoe dan 14 euro uit te geven voor een hap slik voorgerechtje in een "gerespecteerd" restaurant, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Zo'n restaurant heeft meer ambiance en is beter geschikt voor een romantische setting dan een Chinees in Amsterdam, maar ik geef daar weinig om
Moeten ze maar wat harder werken.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:32 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Het bedrag wat jij uitgeeft bij een sterrenrestaurant is meer dan genoeg voor de boodschappen van een heel gezin. Maar jij laat die mensen naar de voedselbank gaan terwijl je een oester leeg slurpt
14 euro voor een starter is toch geen overdreven bedrag?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:29 schreef Richestorags het volgende:
[..]
14 euro voor een voorgerechtvoor 14 euro eet ik wel lekker bij een kwaliteitschinees in Amsterdam of Thais ofzo. Ik snap echt niet waarom mensen bereid zijn 14 euro neer te leggen voor een voorgerechtje wat er esthetisch gezien wel mooi uitziet maar hap slik weg is.
Sorry, ik heb genoeg van die tenten afgewerkt. Ook met wijnarrangementen bij de gerechten. Soms een regelrechte mismatch met de wijnen mijns inziens, soms vrij goed. Voor mij is het niets, zeker niet omdat ik er niet van houd uren in een restaurant te zitten.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:38 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
Je weet wel, die tenten die er om bekend staan dat de koks weten wat ze doen.
[..]
Prima, maar dan is het je dus primair om kwantiteit te doen en eten kennelijk ook noodzaak waar je niet teveel tijd aan wilt besteden. Fair enough. Ik mag graag een paar uur tafelen, en genieten van een goeie sfeer, lekkere prodcuten, en smaakcombinaties die ik niet zelf zou verzinnen. Als je dan een gang of vijf neemt, dan tellen al die 'kleine beetjes' prima op tot een volwaardige maaltijd.
Dat je überhaupt je tijd verdoet met dit soort discussies geeft al blijk van een hoge mate van waanzinquote:Op donderdag 2 april 2015 10:40 schreef DS4 het volgende:
[..]
De persoon die zichzelf tot winnaar in de discussie uitroept is meestal de sore loser.
Onbeperkt sushi is helaas vaak niet echt heel erg lekker. Prima als alternatief voor de mac, maar echt lekker sushi... helaas erg lastig te vinden.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:39 schreef AgLarrr het volgende:
Lekker een buffetje klappen of oneindig sushi nassen voor 20 pop.
Hoe kom je daar precies bij, beste John?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:43 schreef john2406 het volgende:
[..]
Volgens mij zijn het toch die welke het minst hard werken die het meeste te verteren hebben.
Lekkere dooddoener, die nergens op slaat.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:43 schreef john2406 het volgende:
[..]
Volgens mij zijn het toch die welke het minst hard werken die het meeste te verteren hebben.
Het feit dat mensen het kennelijk niet overdreven vinden geeft aan hoe ver heen Nederland al is qua prijsacceptatie. En nogmaals, zelfs in veel duurdere restaurants is er hooguit één voorgerecht 15 euro ofzo en de rest een tientje of minder tot veel minder (soepen).quote:Op donderdag 2 april 2015 10:42 schreef GSbrder het volgende:
[..]
14 euro voor een starter is toch geen overdreven bedrag?
Als je nou zou zeggen 20 euro...
Je hebt wel door dat jij ook meedoet met de discussie en dat derhalve deze klacht van jouw kant vrij lachwekkend is?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:43 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Dat je überhaupt je tijd verdoet met dit soort discussies geeft al blijk van een hoge mate van waanzin
Omschrijf je werk eens zou ik zeggen, dan beoordeel ik of ik het hard werken vind. LOl.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:44 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Hoe kom je daar precies bij, beste John?
Goh je hebt hem doorquote:Op donderdag 2 april 2015 10:46 schreef DS4 het volgende:
[..]
Je hebt wel door dat jij ook meedoet met de discussie en dat derhalve deze klacht van jouw kant vrij lachwekkend is?
Niet echt. Verwende Nederlander.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:38 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Dat jullie met deze debiele vergelijkingen komen laat wel zien dat ik gelijk heb
Wat is nou precies het probleem.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:45 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Het feit dat mensen het kennelijk niet overdreven vinden geeft aan hoe ver heen Nederland al is qua prijzen. En nogmaals, zelfs in veel duurdere restaurants is er hooguit één voorgerecht 15 euro ofzo en de rest een tientje of minder tot veel minder (soepen).
Ik heb nog geen ervaring met echte verse sushi - enkel de 'vreetschuur' variant. Ik nijg toch meer naar de Franse en Italiaanse keuken..quote:Op donderdag 2 april 2015 10:44 schreef DS4 het volgende:
[..]
Onbeperkt sushi is helaas vaak niet echt heel erg lekker. Prima als alternatief voor de mac, maar echt lekker sushi... helaas erg lastig te vinden.
Zaowang in Antwerpen ga ik graag naartoe. Met twee personen de boot nemen, dan heb je voldoende voor de prijs van zo'n onbeperkt tent en iets veel beters.
Dat gezegd hebbende: ik ga ook wel eens onbeperkt sushi eten.
Keuze, dat moeten we niet willen met zijn allen.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:47 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Wat is nou precies het probleem.
Er zijn tentjes waar je voor minder dan 30 euro kunt eten en drinken. Bij andere restaurants betaal jje 13,50 euro voor een carpaccio vooraf.
Prima toch?
Soep noem ik niet echt een voorgerecht.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:45 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Het feit dat mensen het kennelijk niet overdreven vinden geeft aan hoe ver heen Nederland al is qua prijzen. En nogmaals, zelfs in veel duurdere restaurants is er hooguit één voorgerecht 15 euro ofzo en de rest een tientje of minder tot veel minder (soepen).
Franskiljons.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:49 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Soep noem ik niet echt een voorgerecht.
Daarnaast hangt het er maar net vanaf wat jij onder "duurdere restaurants" schaart.
Dit vind ik bijvoorbeeld een vrij prijzig restaurant (pdf) met voorgerechten van 28 - 83 euro.
Soep vind ik meer soep dan voorgerecht. Daar versta ik iets anders onder. Staat ook doorgaans onder een ander kopje.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:45 schreef Richestorags het volgende:
Het feit dat mensen het kennelijk niet overdreven vinden geeft aan hoe ver heen Nederland al is qua prijsacceptatie. En nogmaals, zelfs in veel duurdere restaurants is er hooguit één voorgerecht 15 euro ofzo en de rest een tientje of minder tot veel minder (soepen).
Nou jij nog.quote:
Deze dan:quote:
Inderdaad Prima toch, maar volgens mij als dit in het nieuws komt, teminste het staat hier dus ik ga ervan uit dan.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:47 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Wat is nou precies het probleem.
Er zijn tentjes waar je voor minder dan 30 euro kunt eten en drinken. Bij andere restaurants betaal jje 13,50 euro voor een carpaccio vooraf.
Prima toch?
Oh ja! Alleen mensen die met hun handen werken, werken hard natuurlijk. Maar die zijn wel om 16.30 thuis en in het weekend ook gewoon vrij. Vreselijk, wat moeten die hard werken. Echt medelijden mee.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:47 schreef john2406 het volgende:
[..]
Omschrijf je werk eens zou ik zeggen, dan beoordeel ik of ik het hard werken vind. LOl.
Of is je werk met een bouwvakker of een wegenbouwer te vergelijken?
Probeer het eens als je in Antwerpen bent zou ik zeggen. Wel reserveren, Zaowang zit eigenlijk altijd vol.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:48 schreef AgLarrr het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met echte verse sushi - enkel de 'vreetschuur' variant. Ik nijg toch meer naar de Franse en Italiaanse keuken..
Dit dus.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Oh ja! Alleen mensen die met hun handen werken, werken hard natuurlijk. Maar die zijn wel om 16.30 thuis en in het weekend ook gewoon vrij. Vreselijk, wat moeten die hard werken. Echt medelijden mee.
Ik laat me wel een keer uitnodigen.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:51 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Deze dan:
http://www.vinkeles.com/?rid=1&sid=3&itm=10
140 euro voor het voorgerecht van 30 gram Chinese kaviaar.
Eerlijk werk noemt men dat.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Oh ja! Alleen mensen die met hun handen werken, werken hard natuurlijk. Maar die zijn wel om 16.30 thuis en in het weekend ook gewoon vrij. Vreselijk, wat moeten die hard werken. Echt medelijden mee.
Ook nog die hele bouwvak zien door te komen, het lijkt wel slavernij.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Oh ja! Alleen mensen die met hun handen werken, werken hard natuurlijk. Maar die zijn wel om 16.30 thuis en in het weekend ook gewoon vrij. Vreselijk, wat moeten die hard werken. Echt medelijden mee.
Journalisten die internetstukjes schrijven verdoen hun halve werkdag met een internetforum. Wat is je puntquote:Op donderdag 2 april 2015 10:52 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Dit dus.
Bouwvakkers klokken uit om 16 uur. Anderen hebben die luxe niet. Die zijn bovendien ook iets meer begaan met hun werk.
Hard aanpakken die lui, inderdaad.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:54 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Journalisten die internetstukjes schrijven verdoen hun halve werkdag met een internetforum. Wat is je punt
Jij hebt dus rugdekking nodig?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:52 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Dit dus.
Bouwvakkers klokken uit om 16 uur. Anderen hebben die luxe niet. Die zijn bovendien ook iets meer begaan met hun werk.
Vanzelfsprekend.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:54 schreef Reya het volgende:
Kaviaar is overigens voor omhooggevallen Russische proletariërs, maar dat terzijde.
Gemiddeld 1x per maand.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:55 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Hoi! Ga je ook wel eens uit eten, Tem?
Waarom ga jij niet bij een bank werken, john?quote:Op donderdag 2 april 2015 10:56 schreef john2406 het volgende:
[..]
Jij hebt dus rugdekking nodig?
Laat me raden jij zwaaid ook met een pen of potlood in de lucht en denkt dan ook nog heel veel gedaan te hebben voor de maatschappij?
Natuurlijk die mensen zijn ook nodig, maar draai eens in de bouw mee zou ik zeggen.
Of in een fabriek dan zul je wel anders denken lijkt me zo.
Ik heb het dan ook niet over mezelf. Ik ben een overbetaalde, luie anus.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:54 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Journalisten die internetstukjes schrijven verdoen hun halve werkdag met een internetforum. Wat is je punt
Ik kan me zoiets niet heugen. Wellicht wel voorgerechten gehad die afzonderlijk twintig waren, maar binnen een menu.quote:Op donderdag 2 april 2015 10:56 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Vanzelfsprekend.
Maar toch, ik moet toegeven wel eens >20 euro te hebben uitgegeven voor een voorgerecht.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |