abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 25 februari 2015 @ 11:52:27 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150024482


laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 25 februari 2015 @ 11:54:38 #2
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150024557
quote:
Schorsing dreigt na infuus met babyvoeding

Laurens Sweeck (21), vicewereldkampioen veldrijden bij de beloften, hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd omdat hij vijf infusen Vaminolact heeft aangekocht. Dat product is ontwikkeld als medicijn voor baby’s: het zijn vloeibare aminozuren die bij pasgeboren of vroegtijdig geboren kinderen worden geïnjecteerd als bijkomende bron van voeding. Het product staat niet op de dopinglijst, toch eist de Vlaamse gemeenschap een schorsing van twee jaar voor Laurens Sweeck. ‘Een sportdokter schrijft babyvoeding voor die normaal wordt ingespoten bij zieke kinderen, als recuperatiemiddel. Het gebruik en bezit van infusen die worden geïnjecteerd is een dopingpraktijk’, zo luidt de argumentering.

Op 10 maart weet Sweeck, nog geen prof, of de disciplinaire commissie van de Vlaamse gemeenschap oren heeft naar zijn uitleg. Tom Meeusen en Bart Wellens, twee andere veldrijders die worden genoemd in de zaak, moeten, omdat ze prof zijn, voor de wielerbond verschijnen.
quote:
Hans Jacobs: 'Een mager dossier'

Is dit het dus, het Grote Ozondopingdossier in de zaak-Mertens, het rapport dat de dominosteentjes van een behoorlijk deel van de sportwereld zou doen vallen, dat de dopingmaskers zou doen afvallen? Ja. Correctie: althans een heel, heel klein deeltje, een van de om en bij de twintig sporters die in gespreide slagorde zullen mogen uitleggen wat hun band met dokter Mertens was en waarvoor ze bij hem gingen. De veldrijder Laurens Sweeck mocht gisteren zijn verhaal doen. Sinds gisteren is hij dus officieel beschuldigd van dopinggebruik, officieel wordt een schorsing van twee jaar geëist.

Waarover gaat het? In het geval van Sweeck: over een mager dossier. Van ozontherapie is geen sprake. Van een verboden product is geen sprake. Van een verboden ­dopingmethode is geen sprake. Tot nader order is het niet verboden om een babymedicijn dat niet op de dopinglijst staat te gebruiken. Ook al klinkt het raar dat hij een medicijn in een infuus oplepelt als recuperatiemiddel – maar niet raarder dan bijvoorbeeld profvoetballers die zich lieten inwrijven met vocht van paardenplacenta om sneller van hun blessure af te raken, wat overigens ook niet verboden is.

Om de romantische komedie van William Shakespeare aan te halen: Much ado about nothing, veel geblaat, weinig wol. Verticaal klasseren dus, die ozonhandel en aanverwanten? Neen, lang niet.

Want in het behoorlijk lijvige dopingdossier mogen sommige sporters zich over afzienbare tijd wel degelijk opmaken voor een periode van inactiviteit, omdat er ­dopingpraktijken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen. Ook al is er momenteel discussie over de manier waarop de bewijslast is verkregen in (een deel) van het gerechtelijk dossier dat tegen dokter Mertens loopt, het zal duidelijk worden dat wat gemakkelijkheidshalve het ozondossier wordt genoemd, geen sof is. Dat het onderzoek en de huiszoekingen geen maat voor niets zijn.

Voor alle duidelijkheid: dit is geen pleidooi om sporters sowieso vrij te pleiten van doping of ongebreideld dopinggebruik toe te laten. Dit is wel een pleidooi om met twee maten te meten: sporters die doping hebben gebruikt of hun toevlucht hebben genomen tot een verboden methode, en sporters die in hetzelfde dossier worden genoemd maar niets met ozontherapie te maken hebben. Het kaf van het koren scheiden, heet zoiets.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 25 februari 2015 @ 12:56:59 #3
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_150026806
quote:
Het gebruik en bezit van infusen die worden geïnjecteerd is een dopingpraktijk
quote:
Van een verboden ­dopingmethode is geen sprake.
Wat is het nu eigenlijk?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_150030048
quote:
5s.gif Op woensdag 25 februari 2015 12:56 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]


[..]

Wat is het nu eigenlijk?
Infusen die worden geïnjecteerd morgen niet. Infusen die worden geëjecteerd mogen wel. Derhalve moet alsnog aangetoond worden dat de infusen bedoeld waren voor injectie. Daarom zegt Sweeck ook dat hij het over z'n sapjes spoot.

Zo interpreteer ik het althans.
  vrijdag 27 februari 2015 @ 09:56:51 #5
14505 OProg
A Life in Music
pi_150102929
quote:
Baxter met babymedicijn gevonden in camper Meeusen
In tegenstelling tot Laurens Sweeck wordt het voor Tom Meeusen moeilijk om te ontkennen dat hij Vaminolact inspoot. Dopingjagers vonden namelijk een baxter met het goedje in zijn camper.

Vaminolact. Een product dat aan baby’s gegeven wordt om aan te sterken. En blijkbaar ook aan veldrijders. Volgens onze informatie kregen meerdere toppers het middel ingespoten bij ‘ozondokter’ Chris Mertens. ‘Ideaal voor een snellere recuperatie’, klinkt het. Hoewel de ‘babyvoeding’ niet op de officiële dopinglijst staat, mag een renner geen inspuitingen krijgen.

De baxter werd gevonden na een anonieme tip in 2012 in de camper van Meeusen op de dag van de veldrit in Diegem en zou de aanleiding vormen van het hele strafdossier rond de sportdokter uit Rotselaar. Net als Sweeck riskeert Meeusen binnenkort twee jaar schorsing.

Gisteren kreeg hij te horen dat hij voor de disciplinaire commissie van de wielerbond moet verschijnen. De advocaat van Meeusen, Stijn Debaene, ontkende gisteren alvast formeel dat de veldrijder ooit injecties heeft gebruikt. ‘Er zijn geen verboden methodes toegepast, dus wij zullen met veel overtuiging de vrijspraak pleiten.’ Meeusen zelf heeft altijd volgehouden dat hij enkel naar Mertens trok om zich te laten behandelen voor zijn ontstoken sinussen. Het Leuvense gerecht meende destijds dat er ook bloedtransfusies plaatsvonden, iets wat zijn advocaat eveneens ontkent. Binnen enkele weken kent Meeusen zijn lot.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 27 februari 2015 @ 10:15:21 #6
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_150103482
Meeusen is gewoon aan het knoeien geweest. Zie je wel vaker bij mannen met talent maar een te klein moteurke, zoals de Belgen zeggen. Zie Bart, opgepompte, Wellens. Gewoon schorsen voor twee jaar lijkt me normaal. En dan kijken of Wout van Aert volgend seizoen ook nog zo hard rijdt. Geen insinuatie maar gewoon de verbazing over zijn enorme progressie in korte tijd terwijl hij zogezegd een groeispurt van 20 centimeter doormaakte. Ga je volgens mij niet harder van rijden op een jaar tijd.

En Sweeck moet niet lullen. Die hangt ook. Tenminste dat zou moeten, maar in Belgie weet je dat nooit. Met droge ogen beweren dat hij alleen bij Mertens kwam omdat het hun huisdokter was... Ja me reet, tussen Schriek en Rotselaar ligt 11kilometer, en dan moet je eerst nog voorbij aan Baal en Tremelo, ofwel Nys en Albert.

Overigens is het toch wel heel bedenkelijk als je wat betreft Sweeck even nadenkt hoe oud die gast was toen dit speelde. 17 - 18 jaar. :r
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_150108284
quote:
15s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 09:56 schreef OProg het volgende:

[..]

Man, man dan ben je ook dom bezig als je zo'n infuus in de camper laat liggen. 8)7 :')
pi_150108309
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 10:15 schreef buzz1291 het volgende:
Overigens is het toch wel heel bedenkelijk als je wat betreft Sweeck even nadenkt hoe oud die gast was toen dit speelde. 17 - 18 jaar. :r
Dat is inderdaad wel bedenkelijk. Ook als ouders zijnde, maar waarschijnlijk zijn die nog fanatieker dan de coureur zelf.
pi_150108341
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 12:41 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Man, man dan ben je ook dom bezig als je zo'n infuus in de camper laat liggen. 8)7 :')
Ja, ach, ik heb ook wel eens in een haastige bui mijn laptop dichtgeklapt toen de incognitomodus nog aan stond.

Maar goed, slim blijft het niet en verboden is het wel.
  Moderator vrijdag 27 februari 2015 @ 14:35:25 #10
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_150111734
Meeusen _O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_150119175
Die Meeusen, al met zoveel weggekomen en dan nu dit nog even, wat een stumper. :')
Jack does it in real time...
pi_150121207
quote:
15s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 09:56 schreef OProg het volgende:

[..]

Wat is een baxter?
pi_150121565
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 19:45 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Wat is een baxter?
Infuuszak.
pi_150123579
Benieuwd of ze Astana echt hun licentie gaan afnemen.

Zou een kleine vooruitgang zijn.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 28 februari 2015 @ 07:52:19 #15
426493 crew  PippenScottie
pi_150137274
Het wielerseizoen gaat vandaag officieel los, dus...

http://www.wielerflits.nl(...)n-dopinggebruik.html
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 28 februari 2015 @ 08:37:01 #16
426493 crew  PippenScottie
pi_150137558
Maar Van Avermaet mag gewoon rijden van zijn ploeg BMC.
Ze wisten dat hij klant was van ozonarts Mertens en zien geen reden om de renner op non-actief te zetten.
  Moderator zaterdag 28 februari 2015 @ 08:52:22 #17
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_150137702
Wat heb je aan een ozon-behandeling?
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 28 februari 2015 @ 09:10:14 #18
426493 crew  PippenScottie
pi_150137856
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 08:52 schreef Slobeend het volgende:
Wat heb je aan een ozon-behandeling?
Een betere vraag is, waarom ga je buiten de professionele begeleiding van je ploeg om naar een omstreden arts om je met babyvoeding te injecteren?
  zaterdag 28 februari 2015 @ 09:37:12 #19
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_150138106
Handige timing.

Ik kan nog altijd niet bevatten dat een onderzoek over ozon-therapie en babyvoeding 3 jaar moet duren en eigenlijk is het einde nog altijd niet in zicht. Die renners hadden ondertussen eigenlijk al terug moeten zijn na hun schorsing.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_150138113
Die reacties op wielerflits ook :')
Je gaat niet zomaar iets naar binnen spuiten denk ik
pi_150139271
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 08:52 schreef Slobeend het volgende:
Wat heb je aan een ozon-behandeling?
Niks, kwakzalverij. Maar, zoals Pippin al zegt je gaat je afvragen wat zoveel renners en andere sporters bij zo'n figuur doen. Het kan zijn dat ze gewoon naïef zijn en zich hebben laten oplichten door die 'dokter', er zijn genoeg wielrenners in het verleden die gebruik hebben gemaakt van homeopathische onzin (Hinault bijvoorbeeld). Maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat deze dokter meer middelen dan dit voorschreef, en dat dit het enige is wat ze nu kunnen bewijzen.

Je vraag je wel af hoe zo'n gesprek gaat tussen renner en dokter. 'Hoi Greg, er is een methode waarvoor geen enkel bewijs bestaat dat je er harder door gaat fietsen, maar als je betrapt wordt zal je wel 2 jaar geschorst worden, lijkt het je wat?'
pi_150139312
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 09:37 schreef Houtenbeen het volgende:
Die reacties op wielerflits ook :')
Ik kan de reacties niet meer lezen. Je moet tegenwoordig ingelogd zijn. Gaat ze een hoop lezers kosten.
pi_150139338
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:55 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Ik kan de reacties niet meer lezen. Je moet tegenwoordig ingelogd zijn. Gaat ze een hoop lezers kosten.
Dat is inderdaad minder aan de nieuwe site, lees de reacties trouwens op de app
  zaterdag 28 februari 2015 @ 11:00:57 #24
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150139426
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:55 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Ik kan de reacties niet meer lezen. Je moet tegenwoordig ingelogd zijn. Gaat ze een hoop lezers kosten.
Maak dan een account, kost je 2 seconden!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_150139529
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 11:00 schreef Mani89 het volgende:
Maak dan een account, kost je 2 seconden!
Ik heb er al jaren een account, maar geen zin om in te loggen.
Ben een paar jaar geleden gestopt met reageren daar en dat bevalt me prima.
pi_150139566
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:53 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Niks, kwakzalverij.
Laat THEFXR het maar niet horen, hij zegt dat hij er wel baat bij had.

Lijkt me overigens ook een onzinnige behandeling, gerommel in de marge waar je alleen maar risico mee loopt. Sporters zijn ook best dom in veel gevallen, als ze maar het idee hebben dat er beter van worden laten ze wel aan zich prutsen.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 28 februari 2015 @ 11:16:46 #27
426493 crew  PippenScottie
pi_150139722
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:55 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Ik kan de reacties niet meer lezen. Je moet tegenwoordig ingelogd zijn. Gaat ze een hoop lezers kosten.
Ik heb deze week een account aangemaakt alleen om de reacties te lezen.
Comedy capers!
pi_150139949
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 09:37 schreef SaintOfKillers het volgende:
Handige timing.

Ik kan nog altijd niet bevatten dat een onderzoek over ozon-therapie en babyvoeding 3 jaar moet duren en eigenlijk is het einde nog altijd niet in zicht. Die renners hadden ondertussen eigenlijk al terug moeten zijn na hun schorsing.
Echt een zeer saaie dopingzaak. Fuentes, dat waren nog eens tijden. Nu zijn het wat krabbelaars, die te dom waren om door te hebben dat ze iets verkeerds deden.
pi_150140013
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 11:16 schreef PippenScottie het volgende:
Ik heb deze week een account aangemaakt alleen om de reacties te lezen.
Comedy capers!
Ik ken mezelf. Als ik ingelogd ben, dan ga ik voreg of laat reageren en dat wil ik niet meer, dus dan maar zonder reacties.
pi_150140340
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 11:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Echt een zeer saaie dopingzaak. Fuentes, dat waren nog eens tijden. Nu zijn het wat krabbelaars, die te dom waren om door te hebben dat ze iets verkeerds deden.
Het is niet echt een serieuze zaak nee, maar die verhalen over renners die medicijnen voor zieke baby's opdrinken, het zijn dat soort grappige anekdotes die het wielrennen leuk houden.
  zaterdag 28 februari 2015 @ 11:49:49 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150140436
Mensen die niet gewoon op de wielerprik posten :')
  Moderator zaterdag 28 februari 2015 @ 12:05:19 #32
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_150140740
Krek ook al aan de olvarit?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 28 februari 2015 @ 12:18:20 #33
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_150140978
Krek 😳
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  zaterdag 28 februari 2015 @ 12:57:48 #34
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_150141874
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 08:52 schreef Slobeend het volgende:
Wat heb je aan een ozon-behandeling?
Geen idee, maar bloed aftappen, behandelen en dan weer terugplaatsen past niet in de zero needle policy van de UCI. En dan is het dus ook nog de vraag wat de tijdspanne was tussen aftappen en terugplaatsen. Is die langer dan een week of twee dan is het dus gewoon ordinaire bloeddoping.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  zaterdag 28 februari 2015 @ 15:09:54 #35
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_150145252
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 09:37 schreef SaintOfKillers het volgende:
Handige timing.

Ik kan nog altijd niet bevatten dat een onderzoek over ozon-therapie en babyvoeding 3 jaar moet duren en eigenlijk is het einde nog altijd niet in zicht. Die renners hadden ondertussen eigenlijk al terug moeten zijn na hun schorsing.
Is het ergste nog niet dat er blijkbaar renners zijn die echt denken dat ze daar beter van gaan koersen?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator zaterdag 28 februari 2015 @ 21:38:15 #36
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_150158379
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:55 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Ik kan de reacties niet meer lezen. Je moet tegenwoordig ingelogd zijn. Gaat ze een hoop lezers kosten.
Terechte klacht ja.
pi_150162670
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:53 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Niks, kwakzalverij. Maar, zoals Pippin al zegt je gaat je afvragen wat zoveel renners en andere sporters bij zo'n figuur doen. Het kan zijn dat ze gewoon naïef zijn en zich hebben laten oplichten door die 'dokter', er zijn genoeg wielrenners in het verleden die gebruik hebben gemaakt van homeopathische onzin (Hinault bijvoorbeeld). Maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat deze dokter meer middelen dan dit voorschreef, en dat dit het enige is wat ze nu kunnen bewijzen.

no way, ik heb vaker zo'n ozon baxter gehad, die slaat echt wel in.
pi_150171539
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 12:57 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Geen idee, maar bloed aftappen, behandelen en dan weer terugplaatsen past niet in de zero needle policy van de UCI. En dan is het dus ook nog de vraag wat de tijdspanne was tussen aftappen en terugplaatsen. Is die langer dan een week of twee dan is het dus gewoon ordinaire bloeddoping.
En bij voetbal is het de normaalste zaak van de wereld...

Stel dat die voetballer die in verband wordt gebracht met de Chris Mertens zaak net als Meeusen en Sweeck ook zo'n babyvoeding baxter via een infuus binnen heeft gekregen dan zou die vrijuit gaan maar een Sweeck of Meeusen hangen.
pi_150171546
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 23:21 schreef THEFXR het volgende:

[..]

no way, ik heb vaker zo'n ozon baxter gehad, die slaat echt wel in.
Gij bent niks gewend :+
  zondag 1 maart 2015 @ 10:34:44 #40
40566 Ericr
Livewrong
pi_150171737
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 23:21 schreef THEFXR het volgende:

[..]

no way, ik heb vaker zo'n ozon baxter gehad, die slaat echt wel in.
Zijn wel meer middelen die inslaan, zegt niks over de werking op sportprestaties.Al die alternatieve geneeswijzen of behandelingen zijn onzinnig, waarom zou je er überhaupt geld aan willen spenderen?
  zondag 1 maart 2015 @ 14:49:53 #41
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_150177405
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 10:22 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

En bij voetbal is het de normaalste zaak van de wereld...

Stel dat die voetballer die in verband wordt gebracht met de Chris Mertens zaak net als Meeusen en Sweeck ook zo'n babyvoeding baxter via een infuus binnen heeft gekregen dan zou die vrijuit gaan maar een Sweeck of Meeusen hangen.
Geen idee joh, voetbal interesseert me te weinig om me daar druk over te maken. Maar als de regels bij voetbal anders zijn, zou dat zo maar kunnen. Als wielrenner weet je toch wat wel en niet mag.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 1 maart 2015 @ 17:04:51 #42
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150182107
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport maandag 2 maart 2015 @ 16:34:09 #43
426493 crew  PippenScottie
pi_150218730
Opinie uit Vlaanderen over de zaak Mertens/Van Avermaet:

http://www.demorgen.be/op(...)gen-a2236855/277sWy/

Ben het wel met de schrijver eens:

quote:
Eddy Planckaert vond eergisteren dat de wielerbond zijn eigen sport vermoordt. Iemand moet hem dringend met een teletijdmachine vooruitflitsen. .....

......De renners van vandaag wisten waar deze slinger hing. Wie er dan gaat onder staan moet niet verwonderd zijn dat hij tegen zijn kop krijgt. Er zullen straffen vallen en er zal vermoorde onschuld worden uitgeschreeuwd, dat is het enige wat we nu al zeker weten.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 2 maart 2015 @ 17:07:19 #44
426493 crew  PippenScottie
pi_150220210
Zit Tiger Woods een dopingschorsing uit?
Volgens PGA golfer Dan Olsen wel..

http://thegame730am.com/p(...)rackback=twitter_top
  maandag 2 maart 2015 @ 18:44:38 #45
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150223462
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 17:07 schreef PippenScottie het volgende:
Zit Tiger Woods een dopingschorsing uit?
Volgens PGA golfer Dan Olsen wel..

http://thegame730am.com/p(...)rackback=twitter_top
Genot. Tiger Woods :') :D
  maandag 2 maart 2015 @ 18:56:56 #46
14505 OProg
A Life in Music
pi_150223876
De Lance Armstrong van golf. :9~
Dan hoop ik wel met smeuïge verhalen over intimidatie. Vult leuk de verhalen over sexverslaving aan.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 2 maart 2015 @ 19:21:08 #47
39333 Zelva
Fortunate observer of time
  maandag 2 maart 2015 @ 19:30:49 #48
14505 OProg
A Life in Music
pi_150225286
Die hebben ze laten weten kapot te maken in de rechtszaal.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_150226539
thijszonneveld twitterde op maandag 02-03-2015 om 19:53:07 Huh? Maar dat gebeurde toch nooit bij voetbal? http://t.co/Sgld4fdwff reageer retweet
Thijs Sunfields
  maandag 2 maart 2015 @ 19:55:38 #51
14505 OProg
A Life in Music
pi_150226555
En dat in een tijd dat de sport nog veel minder snel was dan nu.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_150226610
in de jaren 60 gebruikte Johan Derksen al doping bij Haarlem en Veendam
pi_150226725
quote:
2s.gif Op maandag 2 maart 2015 19:55 schreef Evertjan het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 02-03-2015 om 19:53:07 Huh? Maar dat gebeurde toch nooit bij voetbal? http://t.co/Sgld4fdwff reageer retweet
Thijs Sunfields
Thijs heeft wel wat gelijk. De voetbaljournalisten lijken dit soort berichten altijd wat links te laten liggen en niet echt serieus te nemen. Wielerjournalisten hadden oogkleppen op, maar voor voetbaljournalisten geldt dat ook.
pi_150226737
quote:
9s.gif Op maandag 2 maart 2015 19:55 schreef OProg het volgende:
En dat in een tijd dat de sport nog veel minder snel was dan nu.
En er veel minder geld in omging.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 2 maart 2015 @ 20:09:14 #55
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150227146
Duitsland had in die tijd gewoon een aardig dopingprogramma lopen, dus dit kan er wel bij
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_150227683
zijn wel oude koeien trouwens die ze uit de sloot halen kom dan eens met dopingnieuws in het voetbal van deze tijd
  maandag 2 maart 2015 @ 20:59:41 #57
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_150229775
Ja dopingverhalen van voor de jaren 90 hoort meer in de catagorie Andere Tijden Sport, dat hoeft echt niet meer in de krant.
Were making, were making!
Radio Soulwax!
  maandag 2 maart 2015 @ 21:03:53 #58
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150230047
Wat is het verschil tussen Lance Armstrong en Tiger Woods?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_150232946
Golf en voetbal heb je niks aan doping. Technische sporten.
Jack does it in real time...
pi_150234384
quote:
2s.gif Op maandag 2 maart 2015 19:55 schreef Evertjan het volgende:
thijszonneveld twitterde op maandag 02-03-2015 om 19:53:07 Huh? Maar dat gebeurde toch nooit bij voetbal? http://t.co/Sgld4fdwff reageer retweet
Thijs Sunfields
Jaren 70 en 80 :')
Dit boeit echt niemand meer.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_150234480
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 22:52 schreef superniger het volgende:
Jaren 70 en 80 :')
Dit boeit echt niemand meer.
Vind het erg interessant. :Y
  dinsdag 3 maart 2015 @ 09:49:18 #62
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_150240693
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 22:52 schreef superniger het volgende:

[..]

Jaren 70 en 80 :')
Dit boeit echt niemand meer.
Ik vond het net één van de meest interessante sporttijdperken, the sky was the limit in de 80's en nog niet alles was platgewalst door politiek correcte mediatraining.
  dinsdag 3 maart 2015 @ 11:27:14 #63
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_150243105
timvdrhorst twitterde op dinsdag 03-03-2015 om 11:25:56 Verrassend (not). Marion Bartoli wil een comeback maken. 2 jaar na haar abrupte afscheid. Precies hetzelfde als bij Henin destijds. Rara. reageer retweet
Uit 2013:

marcoiacoboni twitterde op maandag 26-08-2013 om 16:40:23 @Federer_Blog bartoli retired? sure they found her positive at doping and forced her to 'retire.' back in 2 years. pro tennis is such a joke reageer retweet
  dinsdag 3 maart 2015 @ 11:32:04 #64
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150243286
_O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_150243310
Tennis. _O_ Neem aan dit jaar nog geen tests bij iemand afgenomen ook? :D
Jack does it in real time...
  dinsdag 3 maart 2015 @ 11:32:59 #66
14505 OProg
A Life in Music
pi_150243312
SPT / Doping #89 ‘Waar we doping bestellen onder een alias.’

Er waren er meer die het dachten uiteraard. :P :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 3 maart 2015 @ 11:34:22 #67
40566 Ericr
Livewrong
pi_150243344
Godver, doe het dan wat minder opvallend. Hingis Bartoli, Clijsters, Henin etc. Hingis viel dan wel gelijk door de mand maar de rest gaat er 2 jaar uit en dan opeens gaat het weer kriebelen. Silent bans lijken dan wat minder silent.
pi_150243514
_O-

Tennis :D
  dinsdag 3 maart 2015 @ 11:39:41 #69
194695 franklop
Fran knock
pi_150243527
:') x 10.000
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 3 maart 2015 @ 11:55:56 #70
14505 OProg
A Life in Music
pi_150244021
Heerlijk dat er op deze manier ook nooit iemand een uitslag in hoeft te leveren. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 3 maart 2015 @ 12:16:35 #71
426493 crew  PippenScottie
pi_150244571
:')

Ik herinner me nog trainingsfilmpjes van Bartoli van voor de finale.
Ik kan met zekerheid zeggen dat iemand met een carrierebedreigende blessure niet zo kan trainen.

Ik hoop dat de tennispers ophoudt met pr functionaris spelen en deze bullshit gewoon bij de naam noemt.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 3 maart 2015 @ 12:34:54 #72
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150245128
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 12:16 schreef PippenScottie het volgende:
:')

Ik herinner me nog trainingsfilmpjes van Bartoli van voor de finale.
Ik kan met zekerheid zeggen dat iemand met een carrierebedreigende blessure niet zo kan trainen.

Ik hoop dat de tennispers ophoudt met pr functionaris spelen en deze bullshit gewoon bij de naam noemt.
Is dit een beetje een meer acceptabele strekking?
'Verdachte' toptennisster Bartoli overweegt comeback

(Want stellen dat ze per definitie een schorsing uitgezeten heeft is natuurlijk ook weer wat te ver, want dat valt gewoon niet te bewijzen)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 3 maart 2015 @ 12:36:45 #73
426493 crew  PippenScottie
pi_150245181
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 12:34 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Is dit een beetje een meer acceptabele strekking?
'Verdachte' toptennisster Bartoli overweegt comeback

(Want stellen dat ze per definitie een schorsing uitgezeten heeft is natuurlijk ook weer wat te ver, want dat valt gewoon niet te bewijzen)
Well done, Heywoodu!
Ik zag hem op twitter al voorbij komen! 😄
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 3 maart 2015 @ 12:47:41 #74
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 3 maart 2015 @ 16:17:38 #75
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150252305
Nog even over Duitsland: Gerechtigheid voor oud-doelman Schumacher

Maar nu is het wel schoon
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 3 maart 2015 @ 16:36:57 #76
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150252942
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_150258228
quote:
99s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 11:27 schreef Roel_Jewel het volgende:
timvdrhorst twitterde op dinsdag 03-03-2015 om 11:25:56 Verrassend (not). Marion Bartoli wil een comeback maken. 2 jaar na haar abrupte afscheid. Precies hetzelfde als bij Henin destijds. Rara. reageer retweet
Uit 2013:

marcoiacoboni twitterde op maandag 26-08-2013 om 16:40:23 @Federer_Blog bartoli retired? sure they found her positive at doping and forced her to 'retire.' back in 2 years. pro tennis is such a joke reageer retweet
_O- Verrassend....not _O- :') :') :') |:( |:( |:( :r :r :r
pi_150273189
quote:
Veldrijder Wellens beëindigt loopbaan


LICHAART -
Bart Wellens beëindigt zijn loopbaan. De wereldkampioen veldrijden van 2003 en 2004 heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De 36-jarige Belg kon de afgelopen seizoenen al geen aansprekende resultaten meer boeken.



„Het veldrijden eist een zware tol op het lichaam en hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om daarmee om te gaan en te blijven presteren op het hoogste niveau”, aldus Wellens. „Mijn leeftijd en mijn lichaam zeggen me dat het tijd is om te stoppen.”

In de 2003 en 2004 beleefde de renner van Telenet-Fidea zijn topjaren. Naast twee wereldtitels behaalde hij toen ook de eindzege in de wereldbeker, de Superprestige en de Gazet van Antwerpen Trofee. In 2004 en 2007 veroverde hij de Belgische titel.

Wellens wil ook ruimte maken voor nieuwe talenten. „Er staat een jonge generatie klaar die de komende jaren het veldrijden zal domineren. Het wordt steeds moeilijker voor mij om daar tegenop te boksen, dus ik besef dat de tijd voor mij gekomen is om plaats te maken”.

Hij heeft nog niet nagedacht over zijn toekomst. „Eerst wil ik het een en het ander laten bezinken, wat voorstellen afwegen en dan pas een weldoordachte beslissing nemen over mijn toekomstplannen”.

Wellens kwam onlangs in opspraak in een dopingzaak rond de omstreden sportarts Chris Mertens. Hij moet op 13 maart samen met Tom Meeusen en Greg Van Avermaet voor de disciplinaire commissie van de wielerbond verschijnen.
Ineens ' last hebben van de rug ' . Jaja, gewoon een handje klap silence ban die hij heeft aangegrepen om te stoppen. Het Belgische veldrijden is een grote dopingpoel.
Tom Vanoppen stopte ineens na een positieve test. Niels Albert gooide het op hartproblemen.
Tom Meussen mocht niet naar het afgelopen WK vanwege verdenkingen. Mario de Clerq, volgens mij ook gestopt vanwege geruchten over doping.

Vervolgens googlende kwam ik nog het volgende bericht tegen;

quote:
Veldrijder Laurens Sweeck (21) hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Voor het gebruik van een babymedicijn, staat in Het Nieuwsblad. Volgens de antidopingcommissie heeft Sweeck, Belgisch kampioen en vicewereldkampioen bij de beloften, die ingespoten gekregen. "Neen, ik heb die opgedronken", zegt Sweeck, die op 10 maart zijn lot kent.
Het gaat maar door daar in Belgie. En er dan trots op zijn dat 8 van de 10 wielrenners in de top 10 Belgen zijn. Pffffff...
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 4 maart 2015 @ 18:02:22 #79
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150289779
Chegin heeft groot gelijk, eerst voor goud gaan in Rio natuurlijk. Prioriteiten stellen.
Russische dopingcoach: "Ik antwoord na ons goud op Spelen Rio"
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 4 maart 2015 @ 18:13:36 #80
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_150290202
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 19:15 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

_O- Verrassend....not _O- :') :') :') |:( |:( |:( :r :r :r
Lang leve de silent bans. :') :') _O- _O-
pi_150291025
quote:
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Nederlandse Dopingautoriteit heeft in 2014 in totaal 2.483 controles uitgevoerd, waarvan 1.961 in 'eigen beheer'. In 1.904 gevallen werd urine afgenomen en 57 keer bloed. De andere tests werden gedaan in samenwerking met of in opdracht van (meestal) een internationale sportfederatie. Dat blijkt uit het jaarverslag dat directeur Herman Ram woensdag publiceerde.

Aangifte
De analisten toonden in de stalen 130 keer afbraakproducten aan die op doping zouden kunnen duiden, inclusief de atypische bevindingen. Dat leidde in 9 gevallen (6 mannen, 3 vrouwen) tot aangifte wegens overtreding van het dopingreglement, 5 minder dan in 2013. Opnieuw is éénmaal melding gemaakt van gebrekkige medewerking.

Epo
Van de verboden stoffen die werden gevonden waren anabole middelen (6) het 'populairst'. 2 keer ging het om stimulantia, aanzienlijk minder dan in 2013 (8). De Dopingautoriteit denkt dat dit mede te danken is aan het verbod op methylhexanamine in voedingssupplementen. De meeste tuchtzaken (4) werden aangebracht in de atletiek. 2 keer betrof het dezelfde persoon. Epogebruik is vorig jaar niet aangetoond in Nederland.

Opdracht
Het totale aantal uitgevoerde tests is vrijwel gelijk aan dat van 2013. Verreweg de meeste (1.764) waren onderdeel van het Nationaal Controle Programma, 46,5 procent buiten en 53,5 procent binnen wedstrijdverband. In 41 procent is ook gecontroleerd op epo, 10 procent meer dan het jaar ervoor. De overige 719 controles werden gedaan in opdracht en voor rekening van anderen, zoals (inter)nationale sportbonden, WADA en evenementorganisaties.

Whereabouts
In 2014 stonden de dopingcontroleurs 83 keer voor een 'dichte deur'. Dat was te wijten aan miscommunicatie over de verblijfplaats, uitvallen van trainingen of onverwacht afzeggen voor wedstrijden. In 34 gevallen was er een fout gemaakt bij het doorgeven van de 'whereabouts', bijna een halvering vergeleken met 2013 (zestig). Geen van de betrokken sporters is voor de 3de keer in 18 maanden in gebreke gebleven. Dat zou volgens de regels op moedwil duiden en leiden tot een schorsing als ware het een positieve test.
http://www.ed.nl/algemeen(...)-controles-1.4793115
  donderdag 5 maart 2015 @ 00:15:52 #82
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150303403
quote:
3s.gif Op woensdag 4 maart 2015 08:46 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ineens ' last hebben van de rug ' . Jaja, gewoon een handje klap silence ban die hij heeft aangegrepen om te stoppen. Het Belgische veldrijden is een grote dopingpoel.
Tom Vanoppen stopte ineens na een positieve test. Niels Albert gooide het op hartproblemen.
Tom Meussen mocht niet naar het afgelopen WK vanwege verdenkingen. Mario de Clerq, volgens mij ook gestopt vanwege geruchten over doping.

Vervolgens googlende kwam ik nog het volgende bericht tegen;

[..]

Het gaat maar door daar in Belgie. En er dan trots op zijn dat 8 van de 10 wielrenners in de top 10 Belgen zijn. Pffffff...
ik vind het maar een heksenjacht, dat dopingbeleid in België, als bankovervaller beoordeelt worden.
pi_150304957
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 00:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vind het maar een heksenjacht, dat dopingbeleid in België, als bankovervaller beoordeelt worden.
?
U MAD?
pi_150305060
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 18:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Lang leve de silent bans. :') :') _O- _O-
Tennis is echt een grap!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 5 maart 2015 @ 23:36:01 #85
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150337752
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 6 maart 2015 @ 17:25:59 #86
426493 crew  PippenScottie
pi_150358994
Maandag wordt het CIRC rapport gepubliceerd:

http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-the-circ-report/

quote:
The Cycling Independent Reform Commission (CIRC) report has been delivered to the UCI President. The UCI will publish the report in the early hours of Monday 9 March 2015. Until then, we will not make any comment on the report.
pi_150360497
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 17:25 schreef PippenScottie het volgende:
Maandag wordt het CIRC rapport gepubliceerd:

http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-the-circ-report/

[..]

Froome heeft in ieder geval 'getuigd'.
  zaterdag 7 maart 2015 @ 12:06:01 #88
415029 workhard12
je bent een prooi of jager
pi_150381952
Vriend van mij slikt sinds kort Ritalin.
Hij is echter ook wedstrijdsporter, en wat blijkt:
Ritalin is door meerdere sportbonden in Nederland verboden!?!?!
Hoe kan dat nou weer
Sterker door strijd
pi_150382028
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 12:06 schreef workhard12 het volgende:
Vriend van mij slikt sinds kort Ritalin.
Hij is echter ook wedstrijdsporter, en wat blijkt:
Ritalin is door meerdere sportbonden in Nederland verboden!?!?!
Hoe kan dat nou weer
Kan me heel goed voorstellen dat dat als stimulerend middel verboden is.
pi_150397592
quote:
Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...
Cafeïne? Ik drink 3 kopjes koffie per dag.Valt dit ook onder doping?
Nicotine? Sigaretten?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Redactie Frontpage / Sport zondag 8 maart 2015 @ 05:47:47 #91
426493 crew  PippenScottie
pi_150411142
Mail on Sunday komt vandaag met de schokkende onthulling dat Servais Knaven doping gebruikte in de Tour van 1998...

http://www.mailonsunday.c(...)policy-pressure.html

Ik vind het bemoedigend dat een Britse krant eens wat vraagtekens zet bij Team Sky, maar om hier nou te beginnen en te pretenderen een scoop te hebben... Faal.

[ Bericht 4% gewijzigd door PippenScottie op 08-03-2015 06:13:55 ]
  zondag 8 maart 2015 @ 06:18:59 #92
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150411235
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 12:06 schreef workhard12 het volgende:
Vriend van mij slikt sinds kort Ritalin.
Hij is echter ook wedstrijdsporter, en wat blijkt:
Ritalin is door meerdere sportbonden in Nederland verboden!?!?!
Hoe kan dat nou weer
omdat het speed is
pi_150412024
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 05:47 schreef PippenScottie het volgende:
Mail on Sunday komt vandaag met de schokkende onthulling dat Servais Knaven doping gebruikte in de Tour van 1998...

http://www.mailonsunday.c(...)policy-pressure.html

Ik vind het bemoedigend dat een Britse krant eens wat vraagtekens zet bij Team Sky, maar om hier nou te beginnen en te pretenderen een scoop te hebben... Faal.
Ik kende die details nog niet, maar goed. Het is een open deur en die policy van Sky is ook belachelijk. Dan heb ik meer respect voor de aanpak van Vaughters en Spekenbrink.
  zondag 8 maart 2015 @ 10:20:33 #94
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150412918
Knaven blijft bij Sky

quote:
Sky: “Wat ons is voorgelegd laat geen bewijs van doping zien”
De Britse formatie Sky hanteert een zero tolerance-beleid. Er is geen plaats voor iemand die in zijn voorbije leven prestatiebevorderende middelen heeft gebruikt. Steven de Jongh is hierdoor in 2012 vertrokken bij Sky. “We hebben altijd gezegd dat als ons duidelijk bewijs voorgelegd zou worden, wij het door ons anti-doping proces laten gaan om de feiten vast te stellen”, klinkt het vanuit Sky.

“Deze beschuldigingen hebben wij zeer serieus genomen”, gaat het verder vanuit de ploeg. “In de beperkte tijd die we hadden, hebben we alles gedaan om deze te onderzoeken. We hebben onze informatie doorgespeeld naar drie onafhankelijke anti-doping-experts. Wat ons door hun is voorgelegd laat geen bewijs van doping bij Servais zien en Servais houdt vol dat hij onschuldig is.

“Het is belangrijk te onthouden dat er tegen Servais nooit een klacht is ingediend. Het gaat vijftien jaar terug en er is meerdere keren naar gekeken in die periode. Servais heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Sky de voorbije vijf jaren. Hij blijft een gewaardeerd teamlid.”
_O-
pi_150412961
Servais past perfect de Sky-policy toe, volhouden dat je onschuldig bent.
Jack does it in real time...
  Redactie Frontpage / Sport zondag 8 maart 2015 @ 10:55:17 #96
426493 crew  PippenScottie
pi_150413403
Hein Verbruggen heeft het CIRC rapport al gezien en probeert zijn eigen straatje schoon te vegen:

http://m.ad.nl/ad/m/nl/10(...)en-geen-bewijs.dhtml
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 maart 2015 @ 11:12:59 #97
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_150413699
Sky :')
  zondag 8 maart 2015 @ 16:00:46 #98
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_150420714
Ik zie Knaven er wel voor aan dat hij een van de leidende figuren van de renners was binnen TVM op het gebied van doping.
pi_150424753
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 05:47 schreef PippenScottie het volgende:
Mail on Sunday komt vandaag met de schokkende onthulling dat Servais Knaven doping gebruikte in de Tour van 1998...

http://www.mailonsunday.c(...)policy-pressure.html

Ik vind het bemoedigend dat een Britse krant eens wat vraagtekens zet bij Team Sky, maar om hier nou te beginnen en te pretenderen een scoop te hebben... Faal.
TVM, T-Mobile, Quickstep....nee die heeft vast en zeker heel z'n carrière op een boterham met stroop gereden. :')
  zondag 8 maart 2015 @ 17:56:37 #100
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150424819
Beetje gênant voor Knaven, die weet ook wel dat iedereen weet dat hij in die tijd dope heeft gebruikt. Maar het dan nog zo halsstarrig moeten ontkennen om je baantje te redden. Zit een beetje in hetzelfde schuitje als E. Dekker.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_150425550
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 17:56 schreef Mani89 het volgende:
Beetje gênant voor Knaven, die weet ook wel dat iedereen weet dat hij in die tijd dope heeft gebruikt. Maar het dan nog zo halsstarrig moeten ontkennen om je baantje te redden. Zit een beetje in hetzelfde schuitje als E. Dekker.
Je kunt ook gewoon bekennen en dan bij Tinkoff aan de slag.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 01:11:06 #102
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150448704
CIRC ziet graag dat er ook s nachts getest mag worden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 9 maart 2015 @ 06:33:13 #103
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_150449924
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 01:11 schreef heywoodu het volgende:
CIRC ziet graag dat er ook s nachts getest mag worden.
Gekkenwerk, maar misschien wel nodig.
sig verwijderd door FA
pi_150450068
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 06:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

omdat het speed is
Onjuist
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 maart 2015 @ 07:24:11 #105
426493 crew  PippenScottie
pi_150450108
Als altijd, een prima breakdown van het CIRC rapport wordt gegeven door Race Radio:

http://theraceradio.com/circ-report/
pi_150450166
toch wel weer jammer dat er geen namen van renners worden genoemd in het rapport
pi_150450197
op NOS.nl volop aandacht voor het rapport maar op sporza.be is het oorverdovend stil
  maandag 9 maart 2015 @ 07:55:52 #108
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_150450343
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 18:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Froome heeft in ieder geval 'getuigd'.
Over alles na augustus 2011 zeker
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 maart 2015 @ 07:56:26 #109
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_150450346
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2015 07:37 schreef Evertjan het volgende:
op NOS.nl volop aandacht voor het rapport maar op sporza.be is het oorverdovend stil
Die hebben vast geen nachtredacteuren :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_150450458
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 07:56 schreef Szura het volgende:

[..]

Die hebben vast geen nachtredacteuren :P
Toch nog een voordeel van die goedkope stagiaires :P
pi_150450587
Is die lijst van deelnemende rijders compleet? Want Froome is een van de weinige actieve renners die meedoet, en komt erg slecht naar voren.

Verrassend veel naar buiten gekomen. Eigenlijk allemaal bevestigingen van hoe de meesten hier over doping, wielrennen en de UCI denken (iig ik). Ik vind alleen de recommendations enigszins teleurstellend.
pi_150450625
3/4 niet-dopende teams: Garmin, Giant, ...?

3/4 wel dopende teams: Astana, Movistar en Saxo lijken me zekerheidjes. De vierde? Als je kijkt naar de inhoud van het huidige doping, veel over gewichtsverlies, dan lijkt me dat de vierde toch Sky is.
pi_150450699
Heintje is blij dat er niets bewezen is hoor.
Jack does it in real time...
  maandag 9 maart 2015 @ 08:44:48 #114
56724 Wombcat
rent wiel
pi_150450854
quote:
10s.gif Op maandag 9 maart 2015 08:35 schreef DeeBee het volgende:
Heintje is blij dat er niets bewezen is hoor.
Allicht.

Hoe is het trouwens met Bruyneel? Die blies ook hoog van de toren dat hij nog in beroep zou gaan tegen zijn schorsing, maar daar heb ik niets meer van gehoord.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 maart 2015 @ 09:24:20 #115
426493 crew  PippenScottie
pi_150451402
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 08:44 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Allicht.

Hoe is het trouwens met Bruyneel? Die blies ook hoog van de toren dat hij nog in beroep zou gaan tegen zijn schorsing, maar daar heb ik niets meer van gehoord.
Hij gaat binnenkort in beroep bij CAS.
Dezelfde dag is ook een hoorzitting VAM WADA tegen Bruyneel en co, die een levenslange schorsing eisen.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 maart 2015 @ 09:25:33 #116
426493 crew  PippenScottie
pi_150451424
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 08:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
3/4 niet-dopende teams: Garmin, Giant, ...?

3/4 wel dopende teams: Astana, Movistar en Saxo lijken me zekerheidjes. De vierde? Als je kijkt naar de inhoud van het huidige doping, veel over gewichtsverlies, dan lijkt me dat de vierde toch Sky is.
QuickStep toch zeker?
  maandag 9 maart 2015 @ 09:26:55 #117
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150451451
Leuk verhaal weer dit.

quote:
It also appears that team organised doping is more likely still to take place at lower levels of competition, where anti-doping efforts are less concentrated. The Commission was told of a team below the UCI WorldTour recently involved in doping. It was claimed that the team manager and sports director brought a nutritionist into the team who advised a
selected group of riders within the team on a doping programme. The instructions were to administer 1000 ml of EPO Zeta every second day after 11pm at night, and alternate in the winter with HGH and Lutrelef, a hormone. Their haematocrit levels were to be tested every third day, and amounts of EPO Zeta reduced to 500 ml as the season approached. The nutritionist owned a gym, through which substances were procured from Eastern
Europe. Other riders were said to have procured substances via a hospital and a pharmacy more locally. It was further explained that the team manager was also a senior person in a prominent anti-doping movement, and had later on introduced strong antidoping clauses in the team contracts, including the imposition of significant fines for anyone caught doping.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_150451605
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 09:25 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

QuickStep toch zeker?
Of Katusha. Maar goed, dit document is niet echt bedoeld om koppen te snellen, dus het heeft weinig zin om in onze speculaties de gebruikelijke 'vuile' teams weer van stal te halen.

Interessanter is het dat er dus wel redelijk consensus lijkt te zijn over 3 of 4 schone teams.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 maart 2015 @ 09:36:54 #119
426493 crew  PippenScottie
pi_150451613
http://theraceradio.com/circ-participants/

Maar 16 renners gehoord, vooral on de hoop op een verminderde sanctie. Gemiste kans, lijkt me.
pi_150451749
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 09:36 schreef koloskabouter het volgende:

[..]

Of Katusha. Maar goed, dit document is niet echt bedoeld om koppen te snellen, dus het heeft weinig zin om in onze speculaties de gebruikelijke 'vuile' teams weer van stal te halen.

Interessanter is het dat er dus wel redelijk consensus lijkt te zijn over 3 of 4 schone teams.
Misschien wel rabo/blanco/belkin/lotto post-leinders. Hebben iig de schijn voor met het wegsturen van Leinders vanwege "verschil van inzicht", de opstelling jegens LL Cool S en het voorzichtig breken met de Omerta (en de prestaties :P). Als je dan de jonge jaren van Gesink (toegegeven, vermoedelijk gedopeerd) vergelijkt met die van de jonge Nibali... Zonde.
pi_150451871
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 09:25 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

QuickStep toch zeker?
Tja die zijn algemeen veroordeeld hier, maar ik denk daar eigenlijk anders over. Het is als het Nederlands schaatsen: het zou prima kunnen dat ze dopen (zeker gezien hun dokter), maar ze leggen ook gewoon véél meer prioriteit bij een niche. De andere teams hebben vooral eenlingen, en die kunnen nog steeds prima mee komen met QS (zijn eigenlijk zelfs beter). En als je dan de ronde renners van QS vergelijkt met dezelfde ronde renners bij andere teams... Zou ik ze eerder in de categorie twijfelgeval plaatsen.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 09:58:11 #122
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150451914
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 09:36 schreef PippenScottie het volgende:
http://theraceradio.com/circ-participants/

Maar 16 renners gehoord, vooral on de hoop op een verminderde sanctie. Gemiste kans, lijkt me.
Wellicht, maar het gaat volgens mij vooral om het falen van de UCI als organisatie en dan is het begrijpelijk dat er ook heel veel andere soorten mensen gehoord worden (zoals mensen binnen de UCI).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_150451960
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 10:03:11 #124
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150451975
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 maart 2015 @ 10:18:12 #125
426493 crew  PippenScottie
pi_150452268
quote:
quote:
“A stunning example of deceit found by the CIRC is that the UCI, under the explicit direction of Hein Verbruggen and Pat McQuaid, commissioned a supposedly ‘independent’ investigation of Armstrong’s positive samples from the Tour de France. According to the CIRC, the UCI then conspired to allow what was sold to the public as an ‘independent’ report to be re-written by Armstrong’s own lawyer and sports agent in order to conceal Armstrong’s doping.

“USADA will work with the current UCI leadership to obtain the evidence of this sordid incident to ensure that all anti-doping rule violations related to this conduct are fully investigated and prosecuted, where possible.
Da's mooi!
Emile Vrijman, Pat McQuaid en Hein Verbruggen aanklagen!
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 10:19:05 #126
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150452285
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 10:18 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

“A stunning example of deceit found by the CIRC is that the UCI, under the explicit direction of Hein Verbruggen and Pat McQuaid, commissioned a supposedly ‘independent’ investigation of Armstrong’s positive samples from the Tour de France. According to the CIRC, the UCI then conspired to allow what was sold to the public as an ‘independent’ report to be re-written by Armstrong’s own lawyer and sports agent in order to conceal Armstrong’s doping.

“USADA will work with the current UCI leadership to obtain the evidence of this sordid incident to ensure that all anti-doping rule violations related to this conduct are fully investigated and prosecuted, where possible.
quote:
Da's mooi!
Emile Vrijman, Pat McQuaid en Hein Verbruggen aanklagen!
Ja dat hele stuk in het rapport over Armstrong en zijn donaties is toch echt belachelijk? :')
Alsof wij echt moeten geloven dat het een niks met het ander te maken heeft :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_150452527
Dat van Vrijman was wel flagrant inderdaad. Veel dieper kan je niet zinken als sportbond.

Alhoewel... FIFA, ATP :'). Je ziet hoe normaal corruptie eigenlijk is binnen de westerse wereld.
pi_150452561
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 09:55 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Tja die zijn algemeen veroordeeld hier, maar ik denk daar eigenlijk anders over. Het is als het Nederlands schaatsen: het zou prima kunnen dat ze dopen (zeker gezien hun dokter), maar ze leggen ook gewoon véél meer prioriteit bij een niche. De andere teams hebben vooral eenlingen, en die kunnen nog steeds prima mee komen met QS (zijn eigenlijk zelfs beter). En als je dan de ronde renners van QS vergelijkt met dezelfde ronde renners bij andere teams... Zou ik ze eerder in de categorie twijfelgeval plaatsen.
Daar zit wel wat in. Aan het fietsen van Uran in de Giro vorig jaar kun je best goed zien dat daar niet de kracht van EQS ligt.

Het helpt natuurlijk niet dat Lefevere, los van eventueel boter op zijn hoofd, zo'n ongelooflijke zak hooi is.
  maandag 9 maart 2015 @ 10:41:51 #129
14505 OProg
A Life in Music
pi_150452825
En Fuentes is tegenwoordig lekker bezig vanuit Zuid-Amerika. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 maart 2015 @ 11:24:45 #130
426493 crew  PippenScottie
pi_150453975
Uit de samenvatting van RR:

quote:
Dr. Lon [sic] Schattenberg was the UCI’s Head of Anti Doping Committee (ADC). He was invited to was speak with CIRC but declined to do so.

“Secret meetings” were regularly held between Lon Schattenberg, Philippe Verbiest and Verbruggen. These meetings continued after McQuaid named President and Gripper named as head of the ADU.

Schattenberg advised the teams of newly implemented detection methods and would also inform the teams of the detection window.

Warning riders had an impact on the efficacy of the tests.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 11:33:41 #131
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150454224
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 07:24 schreef PippenScottie het volgende:
Als altijd, een prima breakdown van het CIRC rapport wordt gegeven door Race Radio:

http://theraceradio.com/circ-report/
Mooi lijstje wel _O_

IV. Riders/former riders
1. Lance Armstrong
2. Carlos Barredo
3. Michael Boogerd
4. Nicole Cooke
5. Chris Froome
6. Tyler Hamilton
7. Jörg Jaksche
8. Scott Mercier
9. Joe Papp
10. Leonardo Piepoli
11. Michael Rasmussen
12. Riccardo Riccò
13. Dan Stevens
14. Andrei Tchmil
15. Tammy Thomas
16. Dietrich Thurau
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_150456406
Ik kan niet wachten op de analyse van Martijn Ducrot over de staat van het 'nieuwe wielrennen' trouwens!
Jack does it in real time...
  maandag 9 maart 2015 @ 12:46:24 #133
40566 Ericr
Livewrong
pi_150456442
Dus eigenlijk is het op enkele ploegen na gewoon nog net zo'n grote teringbende als 15 jaar terug. Misschien nog wel erger omdat ze nu op middelen rijden waarmee je reactiesnelheid omlaag gaat en je veel grotere kansen krijgt op massale valpartijen. Dan maar beter in de nacht wakker worden omdat je bloed te stroperig wordt.
pi_150458679
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 12:46 schreef Ericr het volgende:
Dus eigenlijk is het op enkele ploegen na gewoon nog net zo'n grote teringbende als 15 jaar terug. Misschien nog wel erger omdat ze nu op middelen rijden waarmee je reactiesnelheid omlaag gaat en je veel grotere kansen krijgt op massale valpartijen. Dan maar beter in de nacht wakker worden omdat je bloed te stroperig wordt.
Nou, een belangrijk ander verschil is denk ik ook de mate van dopinggebruik binnen de dopingploegen. Het is nu meer individueel geregeld i.p.v. dat een ploegarts iedereen lachend EPO voorschrijft. Een Koen de Kort kreeg nooit wat aangeboden bij Astana. Al was er bij US Postal er ook al een eliteclubje natuurlijk wel wat groter dan nu. Daarnaast lijkt het zo te zijn dat je zonder doping ook redelijk mee kan komen, als je kijkt naar de prestaties van de vermoedelijke niet-dopingploegen.

Ze hebben nu ook massaal anorexia trouwens, lijkt me ook niet ongevaarlijk
  Redactie Sport maandag 9 maart 2015 @ 13:58:32 #135
274204 crew  Mexicanobakker
pi_150458727
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 12:46 schreef Ericr het volgende:
Dus eigenlijk is het op enkele ploegen na gewoon nog net zo'n grote teringbende als 15 jaar terug. Misschien nog wel erger omdat ze nu op middelen rijden waarmee je reactiesnelheid omlaag gaat en je veel grotere kansen krijgt op massale valpartijen. Dan maar beter in de nacht wakker worden omdat je bloed te stroperig wordt.
Nee hoor, het wielrennen is clean!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator maandag 9 maart 2015 @ 14:00:30 #136
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_150458789
Ze hadden ook wel iets mogen zeggen over figuren als Ibarguren.
  maandag 9 maart 2015 @ 14:08:34 #137
40566 Ericr
Livewrong
pi_150458980
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 13:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nou, een belangrijk ander verschil is denk ik ook de mate van dopinggebruik binnen de dopingploegen. Het is nu meer individueel geregeld i.p.v. dat een ploegarts iedereen lachend EPO voorschrijft. Een Koen de Kort kreeg nooit wat aangeboden bij Astana. Al was er bij US Postal er ook al een eliteclubje natuurlijk wel wat groter dan nu. Daarnaast lijkt het zo te zijn dat je zonder doping ook redelijk mee kan komen, als je kijkt naar de prestaties van de vermoedelijke niet-dopingploegen.

Ze hebben nu ook massaal anorexia trouwens, lijkt me ook niet ongevaarlijk
Maar daar wordt het niet beter van. Zelf wat aanrommelen kan nog gevaarlijker zijn dan een kuurtje onder begeleiding.

Daarnaast zijn de mutanten toch nog steeds op een niveau waar je als (semi)-cleane renner echt niet in de buurt komt. Jaar of 4 terug leek even de kentering en konden relatieve krabbelaars ook illussies hebben op een goed klassement maar nu rijden Sky-borgs, Contador, Valverde en nog wat anderen iedereen weer rechtstandig uit het wiel en dan in veel gevallen ook nog eens een heel wielerseizoen lang.

Volgens mij is het gewoon aftellen tot een nieuwe dopingbom ontploft in het wielrennen, ook al lopen de meeste zaken tot nu toe met een sisser af. Niet dat daar veel van geleerd zal worden, hooguit hoe je nog beter dopinggebruik kan maskeren.
  maandag 9 maart 2015 @ 14:10:52 #138
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150459039
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 07:16 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Onjuist
ga je nu commentaar leveren zonder onderbouwing?
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 14:12:27 #139
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150459076
Het lijkt me ook allemaal zo simpel: "Doping" en valsspelen was duizenden jaren geleden al onderdeel van de sport, tegenwoordig gaat er alleen maar meer en meer geld in om en dus zal de rol van doping en valsspelen echt niet kleiner worden.

Niet meer tegen doping vechten is ook onzin natuurlijk, maar iedereen die denkt dat het ooit een slechts minieme rol gaat spelen verklaar ik voor gek.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_150459112
quote:
10s.gif Op maandag 9 maart 2015 12:45 schreef DeeBee het volgende:
Ik kan niet wachten op de analyse van Martijn Ducrot over de staat van het 'nieuwe wielrennen' trouwens!
Nieuwe wielrennen 2.0
  maandag 9 maart 2015 @ 14:15:05 #141
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150459157
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 12:46 schreef Ericr het volgende:
Dus eigenlijk is het op enkele ploegen na gewoon nog net zo'n grote teringbende als 15 jaar terug. Misschien nog wel erger omdat ze nu op middelen rijden waarmee je reactiesnelheid omlaag gaat en je veel grotere kansen krijgt op massale valpartijen. Dan maar beter in de nacht wakker worden omdat je bloed te stroperig wordt.
yess
  Redactie Sport maandag 9 maart 2015 @ 14:15:56 #142
274204 crew  Mexicanobakker
pi_150459187
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:08 schreef Ericr het volgende:

[..]

Maar daar wordt het niet beter van. Zelf wat aanrommelen kan nog gevaarlijker zijn dan een kuurtje onder begeleiding.

Daarnaast zijn de mutanten toch nog steeds op een niveau waar je als (semi)-cleane renner echt niet in de buurt komt. Jaar of 4 terug leek even de kentering en konden relatieve krabbelaars ook illussies hebben op een goed klassement maar nu rijden Sky-borgs, Contador, Valverde en nog wat anderen iedereen weer rechtstandig uit het wiel en dan in veel gevallen ook nog eens een heel wielerseizoen lang.

Volgens mij is het gewoon aftellen tot een nieuwe dopingbom ontploft in het wielrennen, ook al lopen de meeste zaken tot nu toe met een sisser af. Niet dat daar veel van geleerd zal worden, hooguit hoe je nog beter dopinggebruik kan maskeren.
De reden dat Sastre een tour kon winnen was alleen omdat die concurrentie er toen niet was. De dope van Sky was er nog niet en Contador mocht niet mee. Alleen de ontwikkeling van Valverde is toch opmerkelijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 9 maart 2015 @ 14:24:57 #143
40566 Ericr
Livewrong
pi_150459427
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:15 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

De reden dat Sastre een tour kon winnen was alleen omdat die concurrentie er toen niet was. De dope van Sky was er nog niet en Contador mocht niet mee. Alleen de ontwikkeling van Valverde is toch opmerkelijk.
2008 was 1 van de smerigste TDF's van de laatste 10 jaar, hooguit kan je inderdaad stellen dat hij met aanwezigheid van Contador geen kans had gemaakt maar verder was de concurrentie toch best stevig en reden de Schleckjes nog rond als jonge goden.

Daarna zag je wel heel kort een kentering omdat AICAR vrij te snel traceren was en meerdere renners toch gepakt werden. Dat zal een kortstondige schrikreactie teweeg hebben gebracht waardoor ze opeens de cols minuten langzamer op reden dan voorheen. Prestatiecurve rond 2010/2011 is in ieder geval opvallend, de turnaround daarna mogelijk nog opvallender.
  Redactie Sport maandag 9 maart 2015 @ 14:28:07 #144
274204 crew  Mexicanobakker
pi_150459499
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:24 schreef Ericr het volgende:

[..]

2008 was 1 van de smerigste TDF's van de laatste 10 jaar, hooguit kan je inderdaad stellen dat hij met aanwezigheid van Contador geen kans had gemaakt maar verder was de concurrentie toch best stevig en reden de Schleckjes nog rond als jonge goden.

Daarna zag je wel heel kort een kentering omdat AICAR vrij te snel traceren was en meerdere renners toch gepakt werden. Dat zal een kortstondige schrikreactie teweeg hebben gebracht waardoor ze opeens de cols minuten langzamer op reden dan voorheen. Prestatiecurve rond 2010/2011 is in ieder geval opvallend, de turnaround daarna mogelijk nog opvallender.
Nouja, toen zag je alsnog Contador, Rodriguez, Valv.Piti wel bovendrijven. Nibali kwam toen ook voor het eerst.

Alleen de Schleckjes bakken er nu weinig meer van en Evans maar die is oud.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 9 maart 2015 @ 14:29:39 #145
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150459533
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:28 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Nouja, toen zag je alsnog Contador, Rodriguez, Valv.Piti wel bovendrijven. Nibali kwam toen ook voor het eerst.

Alleen de Schleckjes bakken er nu weinig meer van en Evans maar die is oud.
Verhaal dat Andy gestopt is met pakken na de schorsing van Frank lijkt me plausibel. Vorig jaar natuurlijk ook nog nare valpartijen ;(
  maandag 9 maart 2015 @ 14:30:59 #146
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150459569
Piti lijkt me wel een mooi voorbeeld van iemand die het hele seizoen door lekker microdosed. Nibali had vorig seizoen gezien zijn prestatiecurve een mooi transfusieprogramma.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport maandag 9 maart 2015 @ 14:32:03 #147
274204 crew  Mexicanobakker
pi_150459600
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:30 schreef Mani89 het volgende:
Piti lijkt me wel een mooi voorbeeld van iemand die het hele seizoen door lekker microdosed. Nibali had vorig seizoen gezien zijn prestatiecurve een mooi transfusieprogramma.
En er dan alsnog afgereden worden door Gregga :')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_150459852
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ga je nu commentaar leveren zonder onderbouwing?
Ritalin is geen amfetamine. Dat hoef ik verder niet te onderbouwen lijkt me?
pi_150462579
De reactie van Ram is wel :').

Volgens hem valt het allemaal wel mee en is doping niet meer wedstrijd bepalend. Heeft het de hele tijd over de periode tot 2006. Dat is dan de directeur van de Nederlandse dopingautoriteit. Zucht.
  Moderator maandag 9 maart 2015 @ 16:34:25 #150
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_150463373
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 16:13 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
De reactie van Ram is wel :').

Volgens hem valt het allemaal wel mee en is doping niet meer wedstrijd bepalend. Heeft het de hele tijd over de periode tot 2006. Dat is dan de directeur van de Nederlandse dopingautoriteit. Zucht.
Het kan zo erg niet dat ik er best wel hard om moet lachen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 9 maart 2015 @ 16:39:10 #151
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150463520
quote:
1s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:43 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ritalin is geen amfetamine. Dat hoef ik verder niet te onderbouwen lijkt me?
Wat is Ritalin?

Ritalin is de merknaam van een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ADHD en narcolepsie (slaapzucht). De werkzame stof in Ritalin is methylphenidaat. Dit is een stof die nauw verwant is aan amfetamine. De werking van Ritalin is vergelijkbaar met amfetamine maar is veel minder sterk. De effecten houden ook minder lang aan.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 9 maart 2015 @ 21:42:32 #152
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_150476377
Lampre stapt uit de MPCC. _O-
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2015 @ 21:44:47 #153
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150476512
quote:
14s.gif Op maandag 9 maart 2015 21:42 schreef Pino112 het volgende:
Lampre stapt uit de MPCC. _O-
[ afbeelding ]
Dat stukje over dat ze in de toekomst misschien weer terug willen :D _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 9 maart 2015 @ 22:48:08 #154
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150481104
'Nieuw bewijs in dopingzaak VfB Stuttgart'
Hadden ze daar in Freiburg niet ook van doen met Ulrich en co?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_150486659
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 16:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Wat is Ritalin?

Ritalin is de merknaam van een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ADHD en narcolepsie (slaapzucht). De werkzame stof in Ritalin is methylphenidaat. Dit is een stof die nauw verwant is aan amfetamine. De werking van Ritalin is vergelijkbaar met amfetamine maar is veel minder sterk. De effecten houden ook minder lang aan.
Jij zegt ritalin is speed, dat is t niet. T lijkt chemisch niet eens op elkaar.
pi_150487442
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 06:41 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Jij zegt ritalin is speed, dat is t niet. T lijkt chemisch niet eens op elkaar.
Denken dat iets wat THEFXR zegt niet waar is. :')

Lampre doet dit allemaal zodat ze Thomas Dekker met een gerust hart een contract kunnen aanbieden binnenkort! 8-)
Jack does it in real time...
pi_150490195
quote:
14s.gif Op maandag 9 maart 2015 21:42 schreef Pino112 het volgende:
Lampre stapt uit de MPCC. _O-
[ afbeelding ]
Wat een Engels. :')
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_150490373
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 11:10 schreef nostra het volgende:

[..]

Wat een Engels. :')
Redelijk vermogend mannetje die Ulissi, als hij de werkgever van Lampre is.
pi_150496672
Is iemand bekend met de achtergrond van de Lampre-kwestie? Ik hoor nu net Traksel er ook weer over. Zijn de MPCC-regels strijdig met het Italiaanse arbeidsrecht? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dat geldt voor de UCI-regels (tenzij de MPCC-oprichters echt zo dom zouden zijn).

Maar hoe werkt dat Italiaanse arbeidsrecht dan? Renner overtreedt aantoonbaar regels werkgever, maar werkgever kan renner niet ontslaan? Wat is dat voor onzin?

Maar goed, de werkelijkheid zal wat complexer zijn dan mijn ietwat versimpelde aannames. Desondanks zou Lampre toch ook gewoon, als het serieuze intenties heeft, Ulissi met betaald verlof kunnen sturen? Laat Ulissi dan maar zijn recht om te fietsen komen halen.
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 16:20:06 #161
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_150498680
Jezus :')
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_150498920
Opvallend is wel dat om een staal gaat van 21 dagen geleden. Zozo, ze worden nog eens snel in het testen en bekendmaken van de resultaten.
pi_150499014
Niet echt een verwachte naam...
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 16:30:02 #164
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_150499073
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 16:28 schreef Chiappucci het volgende:
Niet echt een verwachte naam...
Bij AG2R pakken ze altijd de nietszeggende renners. Georges, Houanard, dat idee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 10 maart 2015 @ 16:37:47 #165
426493 crew  PippenScottie
pi_150499390
Oei, nog een positieve test voor AG2R en zij zullen zich genoodzaakt zien om uit de MPCC te stappen.
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 16:47:22 #166
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_150499727
Ik had eerder een Gastauer verwacht.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 17:49:57 #167
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150501794
Mondowie?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 17:52:58 #168
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_150501881
Hij ging er niet heel veel harder van fietsen of hij nam het zijn hele carrière al.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 18:01:50 #169
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_150502151
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 15:17 schreef koloskabouter het volgende:

Maar hoe werkt dat Italiaanse arbeidsrecht dan? Renner overtreedt aantoonbaar regels werkgever, maar werkgever kan renner niet ontslaan? Wat is dat voor onzin?

Euh, regels van een werkgever mogen nergens in Europa in strijd zijn met bovenliggende wetgeving. Een werkgever kan nooit iets eisen van een werknemer dat volgens andere wetgevingen niet mag.

Dus zou perfect wel eens kunnen zijn dat als ze Ulissi willen ontslaan op basis van de regels van de MPCC dat dit geen "dwingend" ontslag is en ze hem vervolgens een ontslagvergoeding moeten betalen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_150502556
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 16:25 schreef TheArt het volgende:
Opvallend is wel dat om een staal gaat van 21 dagen geleden. Zozo, ze worden nog eens snel in het testen en bekendmaken van de resultaten.
Misschien is die massale kritiek op Cookson wel enigszins overtrokken. Een organisatie als de UCI verander je niet zo maar, en tot nu toe vind ik dat ze best een aardige ontwikkeling doormaken.
pi_150502709
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Euh, regels van een werkgever mogen nergens in Europa in strijd zijn met bovenliggende wetgeving. Een werkgever kan nooit iets eisen van een werknemer dat volgens andere wetgevingen niet mag.

Dus zou perfect wel eens kunnen zijn dat als ze Ulissi willen ontslaan op basis van de regels van de MPCC dat dit geen "dwingend" ontslag is en ze hem vervolgens een ontslagvergoeding moeten betalen ...
Dopinggebruik is niet genoeg voor ontslag? Dat is nieuw voor me :D

Dat zijn geen MPCC-regels trouwens, maar gewone UCI regels. MPCC regels zijn dat je hem niet meteen na zijn schorsing mag aannemen, en dat wil Lampre gewoon wel. Maar goed, wie neemt de MPCC nou serieus, kijkende naar de deelnemende teams.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 18:23:13 #172
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150502871
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:08 schreef Ericr het volgende:

[..]

Maar daar wordt het niet beter van. Zelf wat aanrommelen kan nog gevaarlijker zijn dan een kuurtje onder begeleiding.

Daarnaast zijn de mutanten toch nog steeds op een niveau waar je als (semi)-cleane renner echt niet in de buurt komt. Jaar of 4 terug leek even de kentering en konden relatieve krabbelaars ook illussies hebben op een goed klassement maar nu rijden Sky-borgs, Contador, Valverde en nog wat anderen iedereen weer rechtstandig uit het wiel en dan in veel gevallen ook nog eens een heel wielerseizoen lang.

Volgens mij is het gewoon aftellen tot een nieuwe dopingbom ontploft in het wielrennen, ook al lopen de meeste zaken tot nu toe met een sisser af. Niet dat daar veel van geleerd zal worden, hooguit hoe je nog beter dopinggebruik kan maskeren.
Deze man weet.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 18:24:32 #173
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_150502906
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:18 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dopinggebruik is niet genoeg voor ontslag? Dat is nieuw voor me :D

Dat zijn geen MPCC-regels trouwens, maar gewone UCI regels. MPCC regels zijn dat je hem niet meteen na zijn schorsing mag aannemen, en dat wil Lampre gewoon wel. Maar goed, wie neemt de MPCC nou serieus, kijkende naar de deelnemende teams.
Tijdens de bewuste dopingtest had Ulissi samen met zijn ploeg al aangegeven dat hij een toegestane behandeling had ondergaan (een paar pufjes genomen) waardoor hij dicht tegen de dopinggrens zou zitten. Nadien bleek hij erover te zitten. (zie hier bv : http://www.wielerflits.nl(...)itief-op-doping.html )

Voor de dopingschorsing telt niet wie verantwoordelijk is voor de inname van de doping, dus is hij geschorst.

Voor de arbeidswet telt wie verantwoordelijk is wel. Als zijn werkgever aansprakelijk is voor die positieve dopingtest, dan kan die werkgever hem niet ontslaan zonder hem de wettelijk voorziene ontslagvergoeding te betalen ... Meer nog, dan zou hij in principe zelfs nog een extra schadevergoeding van zijn werkgever kunnen eisen ook.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 10 maart 2015 @ 18:28:49 #174
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150503055
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:24 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Tijdens de bewuste dopingtest had Ulissi samen met zijn ploeg al aangegeven dat hij een toegestane behandeling had ondergaan (een paar pufjes genomen) waardoor hij dicht tegen de dopinggrens zou zitten. Nadien bleek hij erover te zitten. (zie hier bv : http://www.wielerflits.nl(...)itief-op-doping.html )

Voor de dopingschorsing telt niet wie verantwoordelijk is voor de inname van de doping, dus is hij geschorst.

Voor de arbeidswet telt wie verantwoordelijk is wel. Als zijn werkgever aansprakelijk is voor die positieve dopingtest, dan kan die werkgever hem niet ontslaan zonder hem de wettelijk voorziene ontslagvergoeding te betalen ... Meer nog, dan zou hij in principe zelfs nog een extra schadevergoeding van zijn werkgever kunnen eisen ook.
Ik lees daar toch echt wat anders hoor. Ulissi heeft zelfstandig zogenaamd twee pufjes genomen en heeft bij de test opeens bijna tien keer zoveel waardes als die twee pufjes kunnen opleveren. Daarnaast heeft hij een paracetamol gekregen van de wedstrijdarts.

Waar lees jij dat Ulissi van de ploeg(arts) twintig pufjes salbutamol moest nemen?
  dinsdag 10 maart 2015 @ 18:31:20 #175
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_150503137
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:28 schreef Zelva het volgende:

[..]

Ik lees daar toch echt wat anders hoor. Ulissi heeft zelfstandig zogenaamd twee pufjes genomen en heeft bij de test opeens bijna tien keer zoveel waardes als die twee pufjes kunnen opleveren. Daarnaast heeft hij een paracetamol gekregen van de ploegarts.

Waar lees jij dat Ulissi van de ploegarts twintig pufjes salbutamol moest nemen?
Nergens, maar dat soort discussies zijn sowieso voer voor een behoorlijke strijd voor de arbeidsrechtbank. En bij de arbeidsrechtbank in sommige landen (zoals Frankrijk, België en misschien ook Italie?) ligt de bewijslast altijd bij de werkgever ipv de werknemer. Dus zal het aan Lampre zijn om te bewijzen dat ze hem maar 2 ipv 20 pufjes gegeven hebben of dat er in die 2 pufjes geen te grote dosis zat ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 10 maart 2015 @ 18:33:28 #176
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150503203
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Nergens, maar dat soort discussies zijn sowieso voer voor een behoorlijke strijd voor de arbeidsrechtbank. En bij de arbeidsrechtbank in sommige landen (zoals Frankrijk, België en misschien ook Italie?) ligt de bewijslast altijd bij de werkgever ipv de werknemer. Dus zal het aan Lampre zijn om te bewijzen dat ze hem maar 2 ipv 20 pufjes gegeven hebben of dat er in die 2 pufjes geen te grote dosis zat ...
Je gaat er nu vanuit dat ze hem vanuit de ploeg salbutamol gegeven hebben. Dat betwijfel ik al ten zeerste. Als je astma hebt, heb je gewoon zelf een inhalator bij je, zodat je die kunt gebruiken op het moment dat je hem nodig hebt. Je wilt echt niet met een astma-aanval eerst nog eens een dokter gaan opzoeken om wat medicatie te krijgen. Ulissi zal ook zélf een TUE hebben.
pi_150507059
quote:
According to the journos at the Ag2r's hotel, Lavenu will go until the end of Paris-Nice but then have a thought about continuing or not...
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 20:25:27 #178
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_150507413
Eigenlijk is AG2R (en de voorgangers) altijd al een schimmige ploeg geweest. Dan kan je net zo goed lekker blijven zitten als Riis en Lefevere.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 20:27:39 #179
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150507490
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Eigenlijk is AG2R (en de voorgangers) altijd al een schimmige ploeg geweest. Dan kan je net zo goed lekker blijven zitten als Riis en Lefevere.
AG2R valt wel mee toch?
pi_150509098
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:27 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

AG2R valt wel mee toch?
Opvolger van Casino met grote held Rodolfo 'de apotheker' Massi in de gelederen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_150520204
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Nergens, maar dat soort discussies zijn sowieso voer voor een behoorlijke strijd voor de arbeidsrechtbank. En bij de arbeidsrechtbank in sommige landen (zoals Frankrijk, België en misschien ook Italie?) ligt de bewijslast altijd bij de werkgever ipv de werknemer. Dus zal het aan Lampre zijn om te bewijzen dat ze hem maar 2 ipv 20 pufjes gegeven hebben of dat er in die 2 pufjes geen te grote dosis zat ...
Nou, naar dat soort achtergrond was ik dus benieuwd. Dat MPCC-'recht' niet boven het arbeidsrecht gaat, snapte ik ook wel. Daarom vroeg ik me dus af wat het is in het Italiaanse arbeidsrecht dat ervoor zorgt dat Lampre Ulissi niet kan ontslaan op basis van een evidente dopingovertreding. En dat is dan omdat de verantwoordelijke voor de dopingovertreding in juridische zin niet zo evident is.

Desondanks staat voor mij wel vast dat Lampre een andere morele positie had kunnen innemen (waar een wil is...). Als het MPCC zelfs de schone schijn kwijtraakt, wat blijft er dan van over?
pi_150520566
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:27 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

AG2R valt wel mee toch?
Lekker wat obscure Fransoosjes die vliegen in de Tour, zelfs afgelopen jaar nog. Laat gaan. :P

Maar ach, net als we van de week al hoorden, gewoon vergelijkbaar met andere teams nog! EPO blijft wel echt gigantisch dom, al zal het een combi zijn van te grote microdosis en renner van de oude stempel. :P Dat dit soort nobuddies nog steeds aan de EPO zeggen, zegt genoeg over de klassementsmannen die het hele jaar overal vlammen, lol.
Jack does it in real time...
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 11 maart 2015 @ 08:32:30 #183
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_150520823
Mondory :')
pi_150521956
quote:
10s.gif Op woensdag 11 maart 2015 08:13 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Lekker wat obscure Fransoosjes die vliegen in de Tour, zelfs afgelopen jaar nog. Laat gaan. :P

Maar ach, net als we van de week al hoorden, gewoon vergelijkbaar met andere teams nog! EPO blijft wel echt gigantisch dom, al zal het een combi zijn van te grote microdosis en renner van de oude stempel. :P Dat dit soort nobuddies nog steeds aan de EPO zeggen, zegt genoeg over de klassementsmannen die het hele jaar overal vlammen, lol.
Dat is natuurlijk geen zuivere redenering. Je niveau met of zonder doping wordt niet bepaald door het prestatieniveau van anderen.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 11 maart 2015 @ 09:58:14 #185
426493 crew  PippenScottie
pi_150522358
Mondory in 2009:

http://www.cyclismag.com/article.php?sid=5124#ancre1

Toen was hij nog heel boos op Saxo, Columbia, Cancellara en Frank Schleck.
  woensdag 11 maart 2015 @ 10:09:36 #186
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150522582
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 09:58 schreef PippenScottie het volgende:
Mondory in 2009:

http://www.cyclismag.com/article.php?sid=5124#ancre1

Toen was hij nog heel boos op Saxo, Columbia, Cancellara en Frank Schleck.
Ach ja dat was Gilbert ook, ooit.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 11 maart 2015 @ 10:17:20 #187
426493 crew  PippenScottie
pi_150522733
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 10:09 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ach ja dat was Gilbert ook, ooit.
Gilbert heeft nooit positief getest, dus schoon! :Y
pi_150525473
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 09:58 schreef PippenScottie het volgende:
Mondory in 2009:

http://www.cyclismag.com/article.php?sid=5124#ancre1

Toen was hij nog heel boos op Saxo, Columbia, Cancellara en Frank Schleck.
Een mens kan van inzicht veranderen. :P :')
  woensdag 11 maart 2015 @ 12:02:54 #189
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_150525563
Valjavec was volgens mij ook bij AG2R positief bevonden.
pi_150525759
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 12:02 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Valjavec was volgens mij ook bij AG2R positief bevonden.
En recenter nog Houanard en Georges.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 11 maart 2015 @ 12:16:29 #191
426493 crew  PippenScottie
pi_150525903
Is AG2R eigenlijk niet zo ver verwijderd van de 'Astana treatment'?

Of zal de cultuur binnen de ploeg (schijnbaar behoorlijk verrot bij Astana, mij onbekend hoe het bij AG2R is) ook een rol spelen?
pi_150526798
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 12:16 schreef PippenScottie het volgende:
Is AG2R eigenlijk niet zo ver verwijderd van de 'Astana treatment'?

Of zal de cultuur binnen de ploeg (schijnbaar behoorlijk verrot bij Astana, mij onbekend hoe het bij AG2R is) ook een rol spelen?
Ik denk dat het imago onder het gros van het publiek een grotere rol speelt
pi_150527554
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 18:23 schreef Zelva het volgende:

[..]

Deze man weet.
Ik vind het redelijk open deuren eerlijk gezegd. De vraag of subtoppers tegenwoordig dopingvrij kunnen zijn vind ik interessanter. Dan is er namelijk wel degelijk een verschil met vroeger.
pi_150528303
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 13:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik vind het redelijk open deuren eerlijk gezegd. De vraag of subtoppers tegenwoordig dopingvrij kunnen zijn vind ik interessanter. Dan is er namelijk wel degelijk een verschil met vroeger.
Nee, natuurlijk niet. Doping is onlosmakelijk met sport verbonden en dat zal ook altijd zo blijven.
Daarbij maakt het niets uit of het om toppers, subtoppers, knechten of krabbelaars gaat.
pi_150534249
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 13:37 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Nee, natuurlijk niet. Doping is onlosmakelijk met sport verbonden en dat zal ook altijd zo blijven.
Daarbij maakt het niets uit of het om toppers, subtoppers, knechten of krabbelaars gaat.
De honderden geïnterviewden en ik denken daar anders over.
pi_150534966
Nou ja liever dat alleen de echte toppers gebruiken dan dat zowel toppers, subtoppers en knechten gebruiken.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 11 maart 2015 @ 17:20:47 #197
426493 crew  PippenScottie
pi_150535583
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:59 schreef TargaFlorio het volgende:
Nou ja liever dat alleen de echte toppers gebruiken dan dat zowel toppers, subtoppers en knechten gebruiken.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:59 schreef TargaFlorio het volgende:
Nou ja liever dat alleen de echte toppers gebruiken dan dat zowel toppers, subtoppers en knechten gebruiken.
:s)

Je hebt liever dat alleen de winnaars doping gebruiken en verliezers niet?
pi_150535609
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 17:20 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

[..]

:s)

Je hebt liever dat alleen de winnaars doping gebruiken en verliezers niet?
Liever dat 10% van alle renners gebruikt dan 100%.
Maar het blijft natuurlijk kiezen tussen 2 kwaden.
pi_150535929
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:59 schreef TargaFlorio het volgende:
Nou ja liever dat alleen de echte toppers gebruiken dan dat zowel toppers, subtoppers en knechten gebruiken.
Ja, hoewel het natuurlijk wel redelijk zuur is voor de nummer 8 van de tour die dankzij zijn ethische gedrag niet multimiljonair wordt. Maar ja, that's life.
pi_150536244
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
De honderden geïnterviewden en ik denken daar anders over.
Dat dachten ze 5 jaar geleden ook. Net zoals 10 jaar geleden. 20 jaar geleden trouwens ook.
Altijd schattig die jeugdige naïviteit dat het nu écht anders is.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 11 maart 2015 @ 18:39:08 #201
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150537664
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 17:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ja, hoewel het natuurlijk wel redelijk zuur is voor de nummer 8 van de tour die dankzij zijn ethische gedrag niet multimiljonair wordt. Maar ja, that's life.
Zubeldia werd afgelopen keer heel ethisch 8e :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_150537833
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 17:49 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Dat dachten ze 5 jaar geleden ook. Net zoals 10 jaar geleden. 20 jaar geleden trouwens ook.
Altijd schattig die jeugdige naïviteit dat het nu écht anders is.
Dat rapport is volgens jou geschreven door tieners, en alle geïnterviewden zijn ook tieners :?

En dat jij toen je jong was misschien naïef was, is voor jouw rekening. Ik ging er 10 jaar geleden echt wel vanuit dat iedereen aan de bloeddoping zat, zag geen reden waarom niet. Ik denk achteraf juist eerder dat ik dat overschat heb.

Maar jij weet dus zeker dat een Koen de Kort aan de doping zit? Of een niveautje hoger, een Kelderman / Gesink?
pi_150537895
quote:
10s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:39 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Zubeldia werd afgelopen keer heel ethisch 8e :P
Toen ik het schreef dacht ik al; zul je net zien dat een overduidelijke dopeur 8ste is :D
pi_150538224
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:44 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Dat rapport is volgens jou geschreven door tieners, en alle geïnterviewden zijn ook tieners :?

En dat jij toen je jong was misschien naïef was, is voor jouw rekening. Ik ging er 10 jaar geleden echt wel vanuit dat iedereen aan de bloeddoping zat, zag geen reden waarom niet. Ik denk achteraf juist eerder dat ik dat overschat heb.

Maar jij weet dus zeker dat een Koen de Kort aan de doping zit? Of een niveautje hoger, een Kelderman / Gesink?
Jij stelt een vraag. Ik geef antwoord. Dat antwoord bevalt je blijkbaar niet en begint te roepen dat jij en honderden andere geinterviewden daar anders over denken. Leuk hoor, maar dat bewijst en zegt natuurlijk helemaal niets. Als je het antwoord niet wilt horen, dan moet je de vraag niet stellen. Zo simpel is het allemaal. De jeugdige naïviteit waar ik het over had ging trouwens over twintigers, maar dat sarcasme was je blijkbaar ontgaan....zal wel aan je leeftijd liggen.

50 jaar geleden was er al dopinggebruik op alle niveaus in alle takken van sport en over 50 jaar zal dat nog steeds zo zijn, ondanks de wensdenkers die er iedere generatie weer opstaan. Wat ik al zei. Erg schattig.

Weet jij trouwens zeker dat Koen de Kort/Gesink/Kelderman geen doping gebruiken? Precies....
pi_150539328
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:56 schreef Kingstown het volgende:

[..]

Jij stelt een vraag. Ik geef antwoord. Dat antwoord bevalt je blijkbaar niet en begint te roepen dat jij en honderden andere geinterviewden daar anders over denken. Leuk hoor, maar dat bewijst en zegt natuurlijk helemaal niets. Als je het antwoord niet wilt horen, dan moet je de vraag niet stellen. Zo simpel is het allemaal. De jeugdige naïviteit waar ik het over had ging trouwens over twintigers, maar dat sarcasme was je blijkbaar ontgaan....zal wel aan je leeftijd liggen.

50 jaar geleden was er al dopinggebruik op alle niveaus in alle takken van sport en over 50 jaar zal dat nog steeds zo zijn, ondanks de wensdenkers die er iedere generatie weer opstaan. Wat ik al zei. Erg schattig.

Weet jij trouwens zeker dat Koen de Kort/Gesink/Kelderman geen doping gebruiken? Precies....
Tjonge, je hoeft niet zo onaardig / ad hominem te doen hoor :D.

Maar goed, ik vind dat zo'n rapport wel iets meer zegt dan wat jij en ik erover denken. En ja, ik denk dat een Gesink best dopingvrij zou kunnen zijn. Hij rijdt een stuk minder dan rond de Leinders tijd, en zelfs toen was hij volgens de UCI toen al relatief onverdacht. Hij verdient genoeg geld en heeft aardige resultaten. Een verschil met vroeger is dat er nu teams zijn die er een business case van hebben gemaakt zo dopingvrij mogelijk zijn. Ik denk ook niet dat als iets 50 jaar lang zo is, dat dat dan betekent dat dat altijd zo zal blijven.

Daarom denk ik dat hij dopingvrij is. Waarom weet jij zeker dat hij het niet is?
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 13 maart 2015 @ 10:38:02 #206
426493 crew  PippenScottie
pi_150591931
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:12 Six athletes added to the @UCI_cycling 💉 Anti-Doping Rule Violations .pdfhttp://t.co/tGt2lJ63G1 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:20 Marlon Pérez Arango (Colombia)Sibutramine, GW501516 - 2-year ban until 23.04.2015 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:25 Mahmoud Parash (Iran)Methylhexaneamine - 18-month ban until 22.04.2015 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:31 Luis Largo (Colombia)19-norandrosterone, noretiocholanolone - 2-year ban until 18.02.2015Very short two years (22.01.2014 - 18.02.2015) reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:42 Parastoo Bastidehkharghani (Iran)Methylhexaneamine - 2-year ban reduced to 9 months (Substantial assistance to anti-doping organization) reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:46 Vahid Ghaffari (Iran)EPO - 2-year ban until 11.07.2016 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:52 Adriana Rojas Cubero (Costa Rica)Clostebol - sanction: Copa Maya 2014 only reageer retweet
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 13 maart 2015 @ 10:41:12 #207
426493 crew  PippenScottie
pi_150592005
Gelukkig dopen alleen de pro-conti renners.

Pro Tour is brandschoon:

ammattipyoraily twitterde op donderdag 12-03-2015 om 18:17:46 #ParisNice, Stage 4. Croix de Chaubouret (last 10.00 km). Porte/Thomas 2 min 20 sec faster than Landis/Vila in 2006. reageer retweet
Marginale rugwind, waarschijnlijk.. :Y
  vrijdag 13 maart 2015 @ 11:10:52 #208
14505 OProg
A Life in Music
pi_150592753
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 10:41 schreef PippenScottie het volgende:
Gelukkig dopen alleen de pro-conti renners.

Pro Tour is brandschoon:

ammattipyoraily twitterde op donderdag 12-03-2015 om 18:17:46 #ParisNice, Stage 4. Croix de Chaubouret (last 10.00 km). Porte/Thomas 2 min 20 sec faster than Landis/Vila in 2006. reageer retweet
Marginale rugwind, waarschijnlijk.. :Y
Ik moest gister echt direct hier aan denken.
Kan louter op toeval berusten, maar toch. :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_150596675
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 10:41 schreef PippenScottie het volgende:
Gelukkig dopen alleen de pro-conti renners.

Pro Tour is brandschoon:

ammattipyoraily twitterde op donderdag 12-03-2015 om 18:17:46 #ParisNice, Stage 4. Croix de Chaubouret (last 10.00 km). Porte/Thomas 2 min 20 sec faster than Landis/Vila in 2006. reageer retweet
Marginale rugwind, waarschijnlijk.. :Y
Geraint Thomas heeft sindskort een Wattagemeter, gewoon berekend hoeveel meer vermogen hij moet trappen. Zo werkt wetenschap. :)

Gewoon het zoveelste Britse klimtalent van de laatste jaren, niks meer aan doen!

Dit wordt dit jaar trouwens wel echt genieten, volgens mij gaan er een paar echt full-retard overal vliegsn. _O_
Jack does it in real time...
pi_150598435
Ajaxtalenten mishandelen agente

Zeker agressief door doping? :')
  vrijdag 13 maart 2015 @ 17:03:53 #211
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150603859
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 10:38 schreef PippenScottie het volgende:
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:12 Six athletes added to the @UCI_cycling 💉 Anti-Doping Rule Violations .pdfhttp://t.co/tGt2lJ63G1 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:20 Marlon Pérez Arango (Colombia)Sibutramine, GW501516 - 2-year ban until 23.04.2015 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:25 Mahmoud Parash (Iran)Methylhexaneamine - 18-month ban until 22.04.2015 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:31 Luis Largo (Colombia)19-norandrosterone, noretiocholanolone - 2-year ban until 18.02.2015Very short two years (22.01.2014 - 18.02.2015) reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:42 Parastoo Bastidehkharghani (Iran)Methylhexaneamine - 2-year ban reduced to 9 months (Substantial assistance to anti-doping organization) reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:46 Vahid Ghaffari (Iran)EPO - 2-year ban until 11.07.2016 reageer retweet
Spitinthesoup twitterde op donderdag 12-03-2015 om 12:22:52 Adriana Rojas Cubero (Costa Rica)Clostebol - sanction: Copa Maya 2014 only reageer retweet
dit zijn gewoon bans van 2 jaar terug en alweer afgelopen???
  vrijdag 13 maart 2015 @ 17:05:30 #212
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150603925
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 13:19 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Geraint Thomas heeft sindskort een Wattagemeter, gewoon berekend hoeveel meer vermogen hij moet trappen. Zo werkt wetenschap. :)

Gewoon het zoveelste Britse klimtalent van de laatste jaren, niks meer aan doen!

Dit wordt dit jaar trouwens wel echt genieten, volgens mij gaan er een paar echt full-retard overal vliegsn. _O_
die meter is voor dat motortje. hoeveel vermogen erbij moet.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 13 maart 2015 @ 17:17:13 #213
426493 crew  PippenScottie
pi_150604399
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 17:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dit zijn gewoon bans van 2 jaar terug en alweer afgelopen???
Het is een update van de sanctie PDF. Deze renners stonden er schijnbaar nog niet eerder op.

De UCI communiceert sowieso vrij inconsequent over schorsingen. Mondory werd met een persbericht wereldkundig gemaakt, terwijl beleid lijkt te zijn om gewoon een PDF op de site up te daten.
  vrijdag 13 maart 2015 @ 17:39:07 #214
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150605226
Astana werkt nog steeds met ontslagen ploegleider

quote:
Dimitri Sedoun is nog steeds ploegleider bij Astana. Hij is op dit moment actief in de Ronde van Langkawi. En dat is opmerkelijk te noemen. Eind vorig jaar zette de Kazachse wielerfederatie Dimitri Sedoun aan de kant. Hij was de baas van de opleidingsploeg van Astana en moest het veld ruimen vanwege de reeks aan dopinggevallen binnen de belofteploeg. In korte tijd werden daar drie renners betrapt. Sedoun werd daarvoor mede verantwoordelijk gehouden.

Op papier zijn de opleidingsploeg van Astana en de profploeg twee gescheiden werelden. Maar die grens is lastig te bepalen, omdat Aleksander Vinokoerov, de baas van het grote Astana, wel besloot de opleidingsploeg tijdelijk te schorsen.

Astana ontkende vorig jaar dat Sedoun ook actief was bij de profploeg, maar op de website van de ploeg stond Sedoun wel afgebeeld onder het kopje 'personeel'. Tijdens de voorbereidingen op het huidige seizoen, gaf kopman Vincenzo Nibali nog toe aan Cyclingnews.com dat Sedoun weg was bij de ploeg. Dat blijkt nu dus toch anders te liggen.
:+
  vrijdag 13 maart 2015 @ 17:59:10 #215
14505 OProg
A Life in Music
pi_150605955
Ze doen wel erg hun best om de schijn niet tegen te hebben. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_150606774
Ze doen er inderdaad alles aan om hun licentie kwijt te raken. 8)7
  zaterdag 14 maart 2015 @ 14:49:47 #217
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_150632883
quote:
Jan-Pieter de Vlieger: 'Geen zwaard van Damocles voor Van Avermaet en Meeusen'

Tom Meeusen verliet op vrijdag de dertiende gefrustreerd de gebouwen van de Belgische wielerbond. Greg Van Avermaet reed net geen duizend kilometer verderop in Arezzo juichend over de streep. Neemt niet weg dat ze de komende weken precies voor hetzelfde probleem staan: de dopingzaak rond dokter Chris Mertens bepaalt hun toekomst als wielrenner.

Een zwaard van Damocles? Dat valt nog te bezien. De tenlastelegging lijkt elke dag aan gewicht te verliezen. Dokter Mertens heette aanvankelijk ‘ozondokter’, maar alvast bij Van Avermaet en Meeusen is van die verboden praktijk geen sprake. Alleen Bart Wellens moet zich voor ozontherapie verantwoorden.

Maar verrassing van de dag gisteren: de zogenaamde no needle policy – lang gezien als de hoeksteen van het hele dossier – is plots niet meer van tel. De renners hebben daar mogelijk wel tegen gezondigd, maar procureur Jaak Fransen gaat er in zijn strafvordering toch aan voorbij. De verklaring is technisch: de disciplinaire commissie moet zich beroepen op de wetgeving van de Vlaamse Gemeenschap. Die volgt de Wada-Code, en daarin staat het verbod op naalden niet vermeld. No needle is een zogenaamde medical rule van de UCI, een intern reglement zeg maar. Als de disciplinaire commissie op basis daarvan (ver)oordeelt, stort ze zich in juridisch drijfzand. Een oefening waar de procureur dus voor past.

Geen ozon en geen no needle-inbreuk voor Meeusen en Van Avermaet. Wat blijft er dan nog over? Vaminolact en cortisone. Maar geen van beide is honderd procent doping. Het is alweer aan procureur Fransen om aan te tonen dat de renners de producten in verboden dosissen of zonder voorschrift hebben genomen.

Stijn Debaene, de advocaat van Meeusen, stemde gisteren gretig in met een open zitting, vrij toegankelijk voor pers en publiek. Hij lijkt zich alvast weinig zorgen te maken over het groots aangekondigde dopingdossier tegen zijn cliënt. Het bewuste zwaard van Damocles lijkt maar een zwaardje. Aardappelmesje kan ook.

Absolutie zonder biechten voor Van Avermaet en Meeusen? Neen, daarvoor hebben ze zich te duidelijk bezondigd aan overmedicalisering, een aanhoudende plaag in het peloton. Hun gebruik-misbruik zit in de grijze zone van de farmacologie. Probleem is dat er inzake strafmaat geen grijze zone bestaat. Het wordt straks alles of niets: vrijspraak of twee jaar effectief. Geen van beide lijkt hier echt proportioneel.
Blijkbaar is 't te veel gevraagd om al die dopingreglementen gewoon even op elkaar af te stemmen. Nee, liever een vaag middengebied, dan kan je nog steeds je zin doen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_150633220
quote:
99s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 14:49 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Blijkbaar is 't te veel gevraagd om al die dopingreglementen gewoon even op elkaar af te stemmen. Nee, liever een vaag middengebied, dan kan je nog steeds je zin doen.
Zulk soort dingen, daar word je toch gewoon doodmoe van...
  Redactie Frontpage / Sport zondag 15 maart 2015 @ 15:08:39 #219
426493 crew  PippenScottie
pi_150663455
Terwijl Sky iedereen aan gort rijdt, blijft de Mail on Sunday graven in het verleden van Servais Knaven.
En daarmee staat de facto ook het zero tolerante beleid van Team Sky onder druk.

http://www.mailonsunday.c(...)neys-taking-EPO.html
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 16 maart 2015 @ 22:12:25 #220
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150717453
Russische zwemmer Melnikov 2 jaar geschorst

niks aan de hand in Rusland
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_150717743
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 22:12 schreef rubbereend het volgende:
Russische zwemmer Melnikov 2 jaar geschorst

niks aan de hand in Rusland
:{
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 17 maart 2015 @ 09:10:48 #222
40566 Ericr
Livewrong
pi_150725877
Om bij het zwemmen te blijven:

http://www.cyclingnews.co(...)ortes-return-to-form

Richie Porte in vorm gekomen door door veel te zwemmen :') Hij weegt inmiddels geloof ik iets van 23 kilo, probaat afvalmiddel dat zwemmen.
pi_150725905
Haha, dit seizoen is de zwemcoach weer terug. _O_

quote:
"But the sport has changed so much and if you have the right people like Tim Kerrison telling you to swim, I take their word for it."
:')
Jack does it in real time...
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 17 maart 2015 @ 09:14:47 #224
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_150727468
Ik heb eigenlijk niet zoveel moeite met Porte. Komt niet helemaal uit het niets, heeft ook gewoon rotslechte dagen, zit op het gewicht van een klimmer. Ja 2013 was absurd goed, maar in de Tour zakte hij vakkundig door het ijs. Dat vind ik, al bij al, best menselijk.

Als hij zwemmen nou prettig vindt, want dat is wat hij zegt, dan vind ik dat prima. Als we een groot Sky-raadsel denken te gaan ontmaskeren, dan is dat echt niet via het zwemmen.
pi_150727649
Die slechte dagen maakt Porte inderdaad nog wel geloofwaardig.
pi_150727723
En ik snap waar het vandaan komt: elke keer dat er sprake is geweest van een transformatie in het wielrennen als gevolg van doping is deze ten tijde van het gebruik verklaard door verbeterde training, maar dat betekent omgekeerd niet automatisch dat elke verbeterde trainingsmethode een rookgordijn is. Er zijn ook simpelweg trainingsmethodes (of materialen) verbeterd, de afgelopen 100 jaar.
  dinsdag 17 maart 2015 @ 10:27:38 #228
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150727972
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:16 schreef TargaFlorio het volgende:
Die slechte dagen maakt Porte inderdaad nog wel geloofwaardig.
Die had Landis ook.
  dinsdag 17 maart 2015 @ 10:38:08 #229
14505 OProg
A Life in Music
pi_150728285
Als de afgelopen twintig jaar 1 ding wel hebben bewezen is dat het type presteren ook niks zegt. Want zowel de meest wisselvallige als de meest constante renners zijn gepakt.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_150728937
quote:
9s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:38 schreef OProg het volgende:
Als de afgelopen twintig jaar 1 ding wel hebben bewezen is dat het type presteren ook niks zegt. Want zowel de meest wisselvallige als de meest constante renners zijn gepakt.
Nee, als je dat wilt onderzoeken zul je veel specifieker moeten zijn. Als je wisselvalligheid wilt onderzoeken binnen een seizoen, moet je ook andere zaken (zoals belang, motivatie, trainingswedstrijden en vorm (en wat is vorm?)) moeten meenemen. Als je wisselvalligheid binnen een koers wilt onderzoeken, zul je andere factoren (pech, hongerklop, etc.) moeten uitsluiten.

Bovendien moet je dan weten wat het basisniveau is waaraan je een sprong in prestaties kunt meten.

Maar het is uiteindelijk wel een factor; wisselvalligheid is toch wel in enige mate verbonden aan de prestatiecurve (het zegt iets over je herstelvermogen). Daarom kan het wel passen bij een completer verhaal van een renner, om in elk geval gegronde vermoedens te kunnen uiten. Bij Porte zie ik dan ook, mits je wisselvalligheid combineert met andere eigenschappen, nou niet direct aanleiding om hem te verdenken.

Maarja, hij rijdt bij Sky, zowel een goede als een poepsaaie ploeg, dus dan gaan we maar alvast uit van het slechtste scenario. Zwemmen? Echt?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 18 maart 2015 @ 17:30:34 #231
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150780252
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 18 maart 2015 @ 21:32:46 #232
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_150790282
quote:
18 March 2015 - London, ENGLAND - The Tennis Anti-Doping Programme (the "Programme") and the United States Anti-Doping Agency ("USADA") jointly announced today that Wayne Odesnik has committed a second Anti-Doping Rule Violation.
Mr Odesnik, a 29-year-old player from the USA, provided an out-of-competition urine sample to USADA on 14 December 2014, and further samples to the ITF (on behalf of the Programme) on 17 December 2014 and 12 January 2015. Those samples were sent to WADA-accredited laboratories in Salt Lake City, USA and Montreal, Canada for analysis, and were found to contain one or more of: metabolites of methenolone; metabolites of androst-(2,3)-en-17-one; and GHRP-6. All are Prohibited Substances under the 2014 and 2015 WADA List of Prohibited Substances: methenolone under section S1 (Anabolic agents); androst-(2,3)-en-17-one under section S4 (Hormone and metabolic modulators); and GHRP-6 under Section 2 (Peptide hormones, growth factors, related substances and mimetics). They are therefore also prohibited under the 2014 and 2015 versions of the Programme. Accordingly, Mr Odesnik was charged with an Anti-Doping Rule Violation under Article 2.1 of the Programme.
Mr Odesnik's commission of an Anti-Doping Rule Violation under Article 2.1 of the Programme was confirmed, which was his second such violation, having been sanctioned in 2010 for the possession of human growth hormone. It was, therefore, determined that he is suspended from participation for a period of 15 years, back-dated to commence from 30 January 2015, and so ending at midnight on 29 January 2030. It was also determined that Mr Odesnik's results at the Happy Valley Challenger event, Australian Open and Maui Challenger event should be disqualified, with forfeiture of the ranking points and prize money that he won at those events.
This case featured extensive cooperation between the ITF (on behalf of the Programme) and USADA, including information sharing, use of the expertise of each organisation and a consolidated approach to the results management process. These contributions are hereby recognised and held up as an example of the benefits of cooperation between Anti-Doping Organisations.
The Tennis Anti-Doping Programme is a comprehensive and internationally recognised drug-testing programme that applies to all players competing at Grand Slam tournaments and events sanctioned by the ITF, ATP and WTA. Players are tested for substances prohibited by the World Anti-Doping Agency and, upon a finding that an Anti-Doping Rule Violation has been committed, sanctions are imposed in accordance with the requirements of the Tennis Anti-Doping Programme and World Anti-Doping Code. More background information on the Programme, sanctions, tennis statistics and related information can be found at www.itftennis.com/antidoping.
USADA is a signatory to the World Anti-Doping Code and fully complies with the World Anti-Doping Code's International Standards. USADA runs the anti-doping program including education, sample collection, results management, and drug reference resources for athletes in US Olympic, Paralympic, Pan American, and Parapan American Sport, including all Olympic sport national governing bodies, their athletes, and events throughout the year. Additionally, USADA's commitment to clean competition and the integrity of competition also includes programs aimed at scientific research and education & outreach initiatives focused on awareness and prevention.


met 44 jaar mag hij weer meedoen.

[ Bericht 71% gewijzigd door THEFXR op 18-03-2015 21:38:47 ]
pi_150796243
http://sporza.be/cm/sporza/atletiek/1.2275800

Amantle Montsho liep tegen de lamp tijdens de Commonwealth Games in Glasgow, waar ze vierde werd. Zowel het A-staal als het B-staal leverde een positief resultaat op.

De atlete schreeuwt haar onschuld uit en kondigt aan in beroep te zullen gaan.


Ik ben geneigd haar te geloven :)
  donderdag 19 maart 2015 @ 09:24:14 #234
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_150803300
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 23:12 schreef The_Undertone het volgende:
http://sporza.be/cm/sporza/atletiek/1.2275800

Amantle Montsho liep tegen de lamp tijdens de Commonwealth Games in Glasgow, waar ze vierde werd. Zowel het A-staal als het B-staal leverde een positief resultaat op.

De atlete schreeuwt haar onschuld uit en kondigt aan in beroep te zullen gaan.


Ik ben geneigd haar te geloven :)
Bij dat soort atletes ben ik nog geneigd te geloven dat ze gewoon blind alles volgen en innemen wat hun entourage hun voorschrijft of geeft ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 19 maart 2015 @ 09:54:35 #235
426493 crew  PippenScottie
pi_150804080
Samples van de spelen van Beijing en Londen worden hertest:

http://cyclingtips.com.au(...)-beijing-and-london/
  donderdag 19 maart 2015 @ 09:57:26 #236
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150804174
Pas de tiende keer dat ik zo'n artikel heb gelezen. Not holding my breath.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 20 maart 2015 @ 11:13:56 #237
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_150842577
Dat Mollema het zo goed doet, en Poels, zegt wel veel over wat voor prutsers de Nederlanders waren op dopinggebied...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_150844127
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 11:13 schreef Klopkoek het volgende:
Dat Mollema het zo goed doet, en Poels, zegt wel veel over wat voor prutsers de Nederlanders waren op dopinggebied...
Nice try.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 20 maart 2015 @ 22:21:39 #239
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150866231
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 20 maart 2015 @ 22:33:37 #240
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150866849
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 11:13 schreef Klopkoek het volgende:
Dat Mollema het zo goed doet, en Poels, zegt wel veel over wat voor prutsers de Nederlanders waren op dopinggebied...
Tot nu toe doen ze beide niets wat ze niet daarvoor al hebben gepresteerd.

Sowieso begint Vacansoleil er steeds schever uit te zien in retrospect. Een ontketende Johnny Testostoronny in de Vuelta 2009 onder bezielende leiding van EPO voorvechter Dr Peter Janssen. De Vuelta van Wout in 2011 tegen die andere opgevoerde brommers, de Tirreno 2012 waar Johnny nog gewoon 4de werd, 2012 Parijs Nice van Ut Beest en niet te vergeten de Giro 2012 van De Gendt. Best een lollerploegje was het.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 13:48:46 #241
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_150881133
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 22:33 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Tot nu toe doen ze beide niets wat ze niet daarvoor al hebben gepresteerd.

Sowieso begint Vacansoleil er steeds schever uit te zien in retrospect. Een ontketende Johnny Testostoronny in de Vuelta 2009 onder bezielende leiding van EPO voorvechter Dr Peter Janssen. De Vuelta van Wout in 2011 tegen die andere opgevoerde brommers, de Tirreno 2012 waar Johnny nog gewoon 4de werd, 2012 Parijs Nice van Ut Beest en niet te vergeten de Giro 2012 van De Gendt. Best een lollerploegje was het.
Dit is wat hij zegt:
quote:
Mollema maakte dit seizoen de overstap van de voormalige Belkin-ploeg naar Trek Factory Racing, waar hij onder anderen rijdt met Cancellara, Fränk Schleck en Haimar Zubeldia. De renner zegt daar nu al de vruchten van te plukken. "Ik denk dat ik een stap heb gezet ten opzichte van vorig jaar. Ik ben blij dat het er nu uit komt."
Ik zou ook niet willen zeggen dat Nederlandse teams minder doping gebruiken, alleen dat het enorme prutsers lijken te zijn. Blijkbaar moet je voor de optimale trainingsleer en sportwetenschap naar het buitenland.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 21 maart 2015 @ 13:58:10 #242
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_150881360
Dat denk ik ook ja.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 15:20:35 #243
317370 Spies
They're gonna find us
pi_150883026
quote:
Blijkbaar moet je voor de optimale trainingsleer en sportwetenschap naar het buitenland.
Dat denk ik sowieso ja, heb niet bepaald een hoge pet op van de begeleiding bij Lotto Jumbo.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 16:58:47 #244
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_150885411
quote:
Ook eentje dood gevonden, al zal ie wel niet bij de ploeg hebben gezeten die gepakt is.

http://nos.nl/artikel/202(...)ev-35-overleden.html
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 maart 2015 @ 17:02:30 #245
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150885538
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 16:58 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ook eentje dood gevonden, al zal ie wel niet bij de ploeg hebben gezeten die gepakt is.

http://nos.nl/artikel/202(...)ev-35-overleden.html
Die zat in elk geval niet bij die groep, volgens mij is hij ook al lang niet meer actief geweest.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 maart 2015 @ 17:02:52 #246
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150885547
Hij zou trouwens zijn overleden aan een hartaanval. Leed aan een ziekte, maar was gestopt met medicatie.

http://www.novinite.com/a(...)Died+of+Heart+Attack
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 21 maart 2015 @ 18:03:00 #247
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150887312
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:09 schreef koloskabouter het volgende:
Ik heb eigenlijk niet zoveel moeite met Porte. Komt niet helemaal uit het niets
Proest. :D
pi_150888274
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 18:03 schreef Zelva het volgende:

[..]

Proest. :D
Het is echt niet zo vreselijk anders dan de opkomst van een Mollema.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 18:45:24 #249
40566 Ericr
Livewrong
pi_150888612
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 18:33 schreef koloskabouter het volgende:

[..]

Het is echt niet zo vreselijk anders dan de opkomst van een Mollema.
Alleen heeft Mollema nog nooit een mutantenprestatie laten zien. Kan wel goed aanklampen maar hij rijdt niet even de wereldtop uit zijn wiel als Porte op een goede dag kan doen.

Porte zou overigens ook de recordtijd van Armstrong op de Col de la Madone verbroken hebben, overigens al in 2014. Maar ja was weer eens rugwind natuurlijk.

http://www.cyclingweekly.(...)-record-again-162797
  zaterdag 21 maart 2015 @ 19:07:59 #250
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_150889300
Dekker die stopt...gevalletje doping?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 maart 2015 @ 19:08:48 #251
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_150889329
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 19:07 schreef fathank het volgende:
Dekker die stopt...gevalletje doping?
Juist bij wielrennen heb ik die indruk totaal niet. Lijkt me eerder een gevalletje "het zit er niet meer in, doei."
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_150889344
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 18:45 schreef Ericr het volgende:

[..]

Alleen heeft Mollema nog nooit een mutantenprestatie laten zien. Kan wel goed aanklampen maar hij rijdt niet even de wereldtop uit zijn wiel als Porte op een goede dag kan doen.

Porte zou overigens ook de recordtijd van Armstrong op de Col de la Madone verbroken hebben, overigens al in 2014. Maar ja was weer eens rugwind natuurlijk.

http://www.cyclingweekly.(...)-record-again-162797
Ik wil er ook niet mijn hand voor in het vuur steken, maar ik weet gewoon niet hoe ik de prestaties van Porte op waarde moet schatten. Goed, hij is sneller dan Armstrong op deze beklimming. We hebben alleen echt geen idee wat de maat der dingen was, omdat de gehele Armstrong-generatie aan de spullen zat. Op zich vind ik het niet onlogisch dat men na ruim een decennium weer wat sneller is dan een voorganger, alleen weet je niet hoeveel het verschil zou moeten zijn. Je weet ook niet hoe strak Armstrong stond tijdens zijn trainingen (t.o.v. een Tour).

Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zo zijn dat Porte de wereldtop is, hè. Iemand moet het zijn.

Maar goed, ik realiseer me dat een enigszins flegmatieke houding ten aanzien van renners die sneller zijn dan anderen niet aanslaat in een topic waar achter elke blessure en zwangerschap een silent ban schuilgaat.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 19:09:22 #253
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_150889347
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 19:07 schreef fathank het volgende:
Dekker die stopt...gevalletje doping?
Nee, hij is zonder doping niet veel meer.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 19:12:20 #254
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_150889408
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 19:09 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Nee, hij is zonder doping niet veel meer.
Lijkt mij ook : gevalletje "zonder doping" ... Dekker is toch wel een voorbeeld van hoe groot het verschil bij een renner kan zijn tussen gedopeerd en niet (of minder) gedopeerd ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_150908174
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 19:12 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Lijkt mij ook : gevalletje "zonder doping" ... Dekker is toch wel een voorbeeld van hoe groot het verschil bij een renner kan zijn tussen gedopeerd en niet (of minder) gedopeerd ...
Dat zit vooral tussen de oren. Dekker is nu bepaald niet het toonbeeld van een prof
  Redactie Sport / Supervogel maandag 23 maart 2015 @ 17:46:42 #256
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_150954729
swimjos twitterde op maandag 23-03-2015 om 17:40:45 Bij out of competition controle is Tae Hwan Park betrapt op gebruik van verboden middelen;OS kampioen 400 vrij 2008 is 1,5 jaar geschorst reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 24 maart 2015 @ 16:43:18 #257
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_150989200
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 24 maart 2015 @ 18:00:22 #258
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_150991431
Jongens, alles weer schoon in Rusland *O*

En het is ook oneerlijk om te zeggen dat er een crisis is. :Y
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 24 maart 2015 @ 19:58:17 #259
426493 crew  PippenScottie
pi_150995800
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 18:00 schreef Zelva het volgende:
Jongens, alles weer schoon in Rusland *O*

"The past should stay in the past. All our athletes are clean now." :')

En in unrelated news.. De UCI spreekt Zorzoli vrij van alle beschuldigingen.
pi_151060131
quote:
De Keniaanse marathonloper Joseph Mutinda is door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA voor drie jaar geschorst. Voor de 40-jarige atleet betekent het wellicht het einde van zijn carrière.

In een persbericht meldt USADA dat Mutinda heeft toegegeven epo en een maskerend middel te hebben gebruikt. Hij is geschorst door het Amerikaanse antidopingagentschap omdat zijn thuisbasis in Santa Fe (New Mexico) ligt.

Alle uitslagen van de Keniaan sinds 15 december 2013 zijn geschrapt. Hij verliest dus ook zijn eindzege in de marathon van Austin in februari 2014. Die won hij in 2u14:16.

Mutinda is de volgende naam in een lange lijst van Kenianen die ontmaskerd zijn als dopingzondaars. Meer dan 35 van zijn landgenoten werden de voorbije maanden en jaren betrapt. Zo bleek marathonvedette Rita Jeptoo in september positief (op epo).
  vrijdag 27 maart 2015 @ 11:11:26 #261
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_151086105
Ram: 'De pakkans op doping is klein in het voetbal'

De Bundesliga is in de ban van het grootste dopingschandaal uit het Duitse voetbalgeschiedenis, in het wielerpeloton wordt anno 2015 nog altijd gesnoept. Doping is van alle tijden én alle sporten. Vreemd genoeg blijft de Eredivisie al jarenlang buiten schot. Is er geen probleem of sluiten we onze ogen? Herman Ram, directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit, geeft antwoord. ‘Geef me dan concrete aanwijzingen!’

‘Doping hoort niet thuis in sport. Ik heb me er altijd tegen verzet. Als speler én als trainer.’ In het beklaagdenbankje zit Joachim Löw, bondscoach van wereldkampioen Duitsland. Aanleiding is een grootschalig onderzoek naar doping in de Bundesliga. Een onafhankelijke commissie toonde onlangs aan dat er in de jaren zeventig en tachtig structureel naar verboden middelen werd gegrepen bij SC Freiburg en VfB Stuttgart. Twee clubs waar Löw in die periode actief was als speler. De bondscoach ontkent elke vorm van betrokkenheid, net als zijn generatiegenoten. Toch vermoeden de onderzoekers dat er de komende jaren meer dopinggevallen aan het licht zullen komen. Het bewijs was nog nooit zo sterk.

Een week later verscheen een rapport van CIRC, een onafhankelijke dopingcommissie aangesteld door de wielerbond UCI, waarin valt te lezen dat wielrenners nog altijd dope ge-bruiken. Minder gestructureerd dan voorheen, maar het peloton blijkt allesbehalve schoon.

Elk land en elke sport hebben zo hun eigen dopingverhalen. Barry Hulshoff onthulde in 1973 al dat er verdachte pilletjes werden geslikt bij Ajax, Jan Peters zei enkele jaren later hetzelfde over Feyenoord. Er volgden verhalen over gedrogeerde WK-finales, het Juventus van midden jaren negentig en de apotheker van Real Sociedad. Inmiddels is het stil. Nooit horen we iets over te hoge bloedwaarden of een verdacht plasje in de Eredivisie. Mondiaal zoeken sporters de absolute grenzen van het toelaatbare op, maar onze voetbalcompetitie lijkt al jaren brandschoon.

De belangrijkste vraag: is het Nederlandse betaalde voetbal op dit moment dopingvrij?

‘Niemand kan beweren: mijn sport is dopingvrij. Helemaal niemand. Of het nu gaat om jeu de boules of voetbal. Wel merk ik dat er in de voetballerij, en dan voornamelijk onder journalisten, een enorme vraag is naar een verhaal. Dan hoor ik: Voetbal is zo’n grote sport. Er moet iets concreets zijn! Ik ga altijd terug naar de feiten. Als we spreken over doping in de voetballerij, dan gaat het voornamelijk over gevallen in het verleden. De jaren zeventig, tachtig. Diego Maradona die met drugsogen de camera inkijkt, het onderzoek naar Freiburg en Stuttgart. Over het hier en nu is niks bekend. En alles wordt uitermate goed gemonitord.’
  vrijdag 27 maart 2015 @ 11:47:01 #262
147172 THEFXR
Alpha Bear
  vrijdag 27 maart 2015 @ 13:21:00 #263
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_151090199
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2015 11:11 schreef THEFXR het volgende:
Ram: 'De pakkans op doping is klein in het voetbal'

De Bundesliga is in de ban van het grootste dopingschandaal uit het Duitse voetbalgeschiedenis, in het wielerpeloton wordt anno 2015 nog altijd gesnoept. Doping is van alle tijden én alle sporten. Vreemd genoeg blijft de Eredivisie al jarenlang buiten schot. Is er geen probleem of sluiten we onze ogen? Herman Ram, directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit, geeft antwoord. ‘Geef me dan concrete aanwijzingen!’

‘Doping hoort niet thuis in sport. Ik heb me er altijd tegen verzet. Als speler én als trainer.’ In het beklaagdenbankje zit Joachim Löw, bondscoach van wereldkampioen Duitsland. Aanleiding is een grootschalig onderzoek naar doping in de Bundesliga. Een onafhankelijke commissie toonde onlangs aan dat er in de jaren zeventig en tachtig structureel naar verboden middelen werd gegrepen bij SC Freiburg en VfB Stuttgart. Twee clubs waar Löw in die periode actief was als speler. De bondscoach ontkent elke vorm van betrokkenheid, net als zijn generatiegenoten. Toch vermoeden de onderzoekers dat er de komende jaren meer dopinggevallen aan het licht zullen komen. Het bewijs was nog nooit zo sterk.

Een week later verscheen een rapport van CIRC, een onafhankelijke dopingcommissie aangesteld door de wielerbond UCI, waarin valt te lezen dat wielrenners nog altijd dope ge-bruiken. Minder gestructureerd dan voorheen, maar het peloton blijkt allesbehalve schoon.

Elk land en elke sport hebben zo hun eigen dopingverhalen. Barry Hulshoff onthulde in 1973 al dat er verdachte pilletjes werden geslikt bij Ajax, Jan Peters zei enkele jaren later hetzelfde over Feyenoord. Er volgden verhalen over gedrogeerde WK-finales, het Juventus van midden jaren negentig en de apotheker van Real Sociedad. Inmiddels is het stil. Nooit horen we iets over te hoge bloedwaarden of een verdacht plasje in de Eredivisie. Mondiaal zoeken sporters de absolute grenzen van het toelaatbare op, maar onze voetbalcompetitie lijkt al jaren brandschoon.

De belangrijkste vraag: is het Nederlandse betaalde voetbal op dit moment dopingvrij?

‘Niemand kan beweren: mijn sport is dopingvrij. Helemaal niemand. Of het nu gaat om jeu de boules of voetbal. Wel merk ik dat er in de voetballerij, en dan voornamelijk onder journalisten, een enorme vraag is naar een verhaal. Dan hoor ik: Voetbal is zo’n grote sport. Er moet iets concreets zijn! Ik ga altijd terug naar de feiten. Als we spreken over doping in de voetballerij, dan gaat het voornamelijk over gevallen in het verleden. De jaren zeventig, tachtig. Diego Maradona die met drugsogen de camera inkijkt, het onderzoek naar Freiburg en Stuttgart. Over het hier en nu is niks bekend. En alles wordt uitermate goed gemonitord.’
Beetje niets zeggend stuk eigenlijk
The more debt, the better
  vrijdag 27 maart 2015 @ 13:28:20 #264
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_151090459
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2015 13:21 schreef flyguy het volgende:

[..]

Beetje niets zeggend stuk eigenlijk
dat stuk is een interview uit de vi, dit is slechts de inleiding, heb een beetje ervan gelezen en daarin zegt ram vooral dat er weinig getest wordt in het voetbal, gemiddeld 1x in de 6 jaar per speler :D

als rede voert hij aan dat dat komt omdat er erg weinig positieve testen geweest zijn in het verleden..... tja als je niet test dan vind je idd niks.
pi_151300037
quote:
Bondsparket vraagt twee jaar schorsing voor Tom Meeusen

Tom Meeusen hangt twee jaar schorsing boven het hoofd. De veldrijder van Telenet-Fidea moest donderdag bij de disciplinaire commissie van de wielerbond komen uitleggen waarom hij bij ‘ozondokter’ Chris Mertens te rade ging. Het bondsparket heeft nu twee jaar geëist.

Meeusen wordt verdacht van cortisonegebruik en er werden ook drie flacons Vaminolact gevonden in zijn camper. Het gaat bij de veldrijder dus niet om ozontherapie. Volgens Stijn Debaene, de advocaat van Meeusen, heeft het dossier weinig om het lijf en was het onderzoek van bedenkelijk niveau.

Dokter Mertens is de spil in de zogeheten ozonaffaire, waarin zo’n twintig sporters zich moeten verantwoorden. Het medicijn Vaminolact, veelal voorgeschreven voor baby’s, staat niet op de verboden lijst, maar een injectie van meer dan 50 milliliter in een tijdspanne van zes uur is wel verboden.
quote:
‘De Bie stuurde Meeusen naar ozondokter’ maar bondscoach ontkent

Tom Meeusen was opgelucht dat er eindelijk vaart komt in het zogenaamde ‘ozondossier’ rond dokter Mertens uit Rotselaar. De renner wordt beschuldigd van dopinggebruik, maar stelt dat hem niets te verwijten valt en dat herhaalde hij ook voor de disciplinaire commissie. Zijn advocaat beweerde ook dat bondscoach Rudy De Bie aan Meeusen had aangeraden om naar dokter Mertens te gaan, maar dat ontkent De Bie met klem.

De renner van Telenet-Fidea leeft al drie jaar in onzekerheid en hoopt dat er nu snel een uitspraak valt. Hij liet vooral zijn advocaat het woord voeren en wilde zelf niet veel kwijt, maar stelde wel dat hij opgelucht is dat hij ‘nu eindelijk zijn zegje kon doen’.

Na het betoog van bondsprocureur Jaak Fransen tijdens de zitting was het de beurt aan de verdediging van Meeusen. De voorzitter van de commissie kwam evenwel tussen en stelde Meeusen persoonlijk de vraag waarom hij naar dokter Mertens ging, een dokter die toch niet meteen in de buurt woonde, meende de voorzitter. ‘Dat is niet onlogisch’, sprak Meeusen. ‘Ik had heel wat problemen met de sinussen en ben zo bij hem terechtgekomen. De dokter had een goede reputatie.’ Zonder namen te noemen evenwel wie hem de dokter had aangeraden.

‘Bondscoach stuurde Meeusen naar dokter Mertens’

Wat later verduidelijkte zijn advocaat dat Meeusen op aanraden van niet de minste personen naar de dokter trok. ‘Het was bondscoach Rudy De Bie die Mertens aanbeval’, sprak hij. Hij is een dokter met een goede reputatie, een vader voor zijn patiënten die altijd klaar stond voor hen.’

En dat illustreerde de advocaat met heel wat mailverkeer tussen Meeusen en Mertens om aan te tonen dat er niets mis was met zijn werkwijze. Zo vraagt Meeusen onder meer ‘of hij een dafalgan mag nemen’ of geeft hij aan dat zijn neusslijmen nog steeds geel zijn, enzovoort. Uiteindelijk verwijst Mertens hem ook door naar een specialist om zijn sinussen te laten behandelen.

‘Ik heb me nooit vragen gesteld bij die dokter’, sprak Meeusen kort na de zitting. ‘Ook mijn ploegleider Danny (De Bie) en Jos Smets kennen de dokter persoonlijk. Heel wat renners liepen bij hem langs omwille van zijn goede reputatie. Ik hoop nu vooral in dit dossier dat er snel een uitspraak valt, duidelijkheid komt. Voor mij is het heel moeilijk nu, nog altijd. Ik sport wel een beetje, maar ik train nog niet. Het einde van dit dossier is stilaan in zicht hoop ik en daar ben ik opgelucht over.’

De Bie: 'Ik raad geen dokters aan'

Bondscoach Rudy De Bie zit verveeld met de uitspraak van meester Stijn Debaene. 'Ik raad geen dokters aan', ontkent hij. 'De naam van dokter Mertens is ooit gevallen, maar ik zal nooit een renner aanraden om bij een bepaalde dokter op visite te gaan.'

'Ik vind het jammer dat mijn naam wordt genoemd in dit dossier', zegt hij, 'want ik raad geen dokters aan. Dat mag ook niet volgens de deontologische code van de Wielerbond. De naam van dokter Mertens is gevallen in gesprekken, dat ga ik niet ontkennen, maar die man had in die periode een uitstekende reputatie, van al die beschuldigingen was toen geen sprake. Dus zijn naam is gevallen, maar ik raad geen enkele renner aan welke dokter hij moet raadplegen. Het is aan de renner zelf om te beslissen door wie hij zich laat behandelen.'

Ook algemeen directeur van de KBWB ontkent

Na de zitting vertelde Meeusen ook heel eerlijk en zonder bijbedoelingen dat 'zoveel renners uit het peloton op bezoek gingen bij de dokter, net omwille van zijn goede reputatie'.

Hij vermeldde ook dat zijn ploegleider Danny De Bie en algemeen directeur van de KBWB Jos Smets de dokter persoonlijk kenden, zonder daarmee iets negatiefs te willen zeggen naar de Wielerbond toe, maar om aan te geven dat de dokter bekend was in het wielermilieu.

'Ik ken de dokter niet persoonlijk', reageert Smets. 'Dat klopt niet. Ik ben afkomstig van het dorp naast hem, de doktersfamilie is bekend en zijn praktijk ook, dus ik ken zijn naam, maar persoonlijk ken ik de dokter niet, ik was ook nooit patiënt bij hem en ik weet niet eens hoe hij er uitziet.'
  vrijdag 3 april 2015 @ 12:35:55 #266
40566 Ericr
Livewrong
pi_151325024
http://www.cyclingnews.co(...)urned-until-april-24

Uitstel dus voor Astana, kan Boom in ieder geval P-R nog rijden. Als na 24 april die kutploeg dan maar definitief opgeheven wordt.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 3 april 2015 @ 19:54:04 #267
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_151337871
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 12:35 schreef Ericr het volgende:
http://www.cyclingnews.co(...)urned-until-april-24

Uitstel dus voor Astana, kan Boom in ieder geval P-R nog rijden. Als na 24 april die kutploeg dan maar definitief opgeheven wordt.
lekker in beroep en hangende het beroep doorkoersen, dan zitten we alweer in mei
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_151424063
quote:
21 Indiase gewichtheffers geschorst wegens dopinggebruik
Ook Indiase gewichtheffers blijken grootgebruikers als het gaat om verboden prestatiebevorderende middelen. De nationale federatie IWF heeft besloten ten minste drie afdelingen te schorsen nadat in de afgelopen periode liefst 21 atleten positief zijn bevonden bij een dopingtest.

De meeste gevallen komen uit Delhi, Punjab en Haryana.

Allen zijn volgens IWF-secretaris Chandrahas Rai voorlopig geschorst in afwachting van de contra-expertise. Als die hetzelfde resultaat oplevert, worden de boosdoeners voor vier jaar uitgesloten en hun coaches voor twee jaar. ''Niemand wordt gespaard'', zei Rai ferm.

De IWF en het Indiaas antidopingbureau voerden de controles uit tijdens vijf nationale toernooien, maar ook buiten de competitie om. Regionale trainingscentra met twee of meer positieve gevallen gaan voor twee jaar dicht.
Door: ANP
21 op een totale bevolking van meer dan een miljard is natuurlijk niks.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 6 april 2015 @ 18:48:10 #269
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151425293
En vooral regionaal. Een stuk minder schokkend dan dat complete Bulgaarse team vorige maand :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_151427798
Mooiste is dat India alsnog zo'n faal land is qua sportprestaties.
Jack does it in real time...
  maandag 6 april 2015 @ 20:09:21 #271
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_151428299
quote:
10s.gif Op maandag 6 april 2015 19:55 schreef DeeBee het volgende:
Mooiste is dat India alsnog zo'n faal land is qua sportprestaties.
Niet gek dat ze óók met doping amateuristisch bezig zijn.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 6 april 2015 @ 20:18:08 #272
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151428623
quote:
10s.gif Op maandag 6 april 2015 19:55 schreef DeeBee het volgende:
Mooiste is dat India alsnog zo'n faal land is qua sportprestaties.
http://en.wikipedia.org/wiki/India_national_kabaddi_team
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_151429408
quote:
Nog nooit van gehoord, Indische variant op korfbal qua niche sport waarin ze dan alles winnen. :+
Jack does it in real time...
  woensdag 8 april 2015 @ 08:27:22 #274
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_151474596
quote:
10s.gif Op maandag 6 april 2015 20:37 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Nog nooit van gehoord, Indische variant op korfbal qua niche sport waarin ze dan alles winnen. :+

De helft is gewoon obese :')
  woensdag 8 april 2015 @ 08:44:06 #275
14505 OProg
A Life in Music
pi_151474793
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 08:27 schreef Immerdebestebob het volgende:

De helft is gewoon obese :')
Ik heb zo'n idee dat stootkracht een voordeel in in deze. :P
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Sport woensdag 8 april 2015 @ 08:46:17 #276
274204 crew  Mexicanobakker
pi_151474811
Gewichtheffen _O-
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 8 april 2015 @ 11:45:08 #277
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151478481
Mogelijk een hele grote naam uit de atletiek gepakt (lange afstanden), even afwachten op wat meer officieel nieuws..
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_151478657
quote:
15s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:45 schreef heywoodu het volgende:
Mogelijk een hele grote naam uit de atletiek gepakt (lange afstanden), even afwachten op wat meer officieel nieuws..
Mo?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 8 april 2015 @ 11:55:40 #279
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151478824
quote:
10s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:50 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Mo?
Langere afstanden :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 8 april 2015 @ 11:58:11 #280
426493 crew  PippenScottie
pi_151478882
quote:
15s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:45 schreef heywoodu het volgende:
Mogelijk een hele grote naam uit de atletiek gepakt (lange afstanden), even afwachten op wat meer officieel nieuws..
De naam Paula Radcliffe gonst al een tijdje rond (twitter Race Radio).
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 8 april 2015 @ 11:59:26 #281
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151478921
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:58 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De naam Paula Radcliffe gonst al een tijdje rond (twitter Race Radio).
Maar die wordt sowieso niet bedoeld, tenzij ze van nationaliteit is gewisseld :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 8 april 2015 @ 12:02:12 #282
426493 crew  PippenScottie
pi_151478999
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar die wordt sowieso niet bedoeld, tenzij ze van nationaliteit is gewisseld :P
Niemand kijkt op van weer een geschorste Kenyaan.
Dat doping in het Kenyaanse marathoncircuit epidemisch is, is algemeen bekend.
pi_151479418
quote:
10s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:50 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Mo?
Mijn hart maakte al een sprongetje, maar blijkbaar toch een marathonman. Al loopt hij die ook tegenwoordig natuurlijk... #believe

Keniaantjes gebruiken inderdaad ook genoeg, al dan niet onder druk van schimmige / louche managers...
Jack does it in real time...
  woensdag 8 april 2015 @ 12:16:38 #284
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_151479419
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:55 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Langere afstanden :+
Mo dus :D

Broeder DB heeft dezelfde gedachte :D
pi_151479676
Hij stond laatste wel gezellig op de foto met buddy Gatlin. #everybodydeservesasixthchance #nikeoregonproject
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 8 april 2015 @ 12:30:11 #286
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151479772
Over Gatlin gesproken, prima stuk van een Britse sprinter over hem:
https://lambsenglish.word(...)spise-justin-gatlin/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 8 april 2015 @ 12:53:33 #287
40566 Ericr
Livewrong
pi_151480363
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 12:30 schreef heywoodu het volgende:
Over Gatlin gesproken, prima stuk van een Britse sprinter over hem:
https://lambsenglish.word(...)spise-justin-gatlin/
Zelfde sprinter die denkt dat 9.58 wel clean mogelijk is.Jamaicaanse sprintschool is in alle geledingen vuiler dan vuil maar de top dog zou dan wel schoon zijn. Sounds legit.
pi_151480796
Heeyy, een Britse sporter die in een ingezonden stuk de vermoorde onschuld speelt. Dat is nieuw.
pi_151481392
Britse atletiek is ook lekker geloofwaardig ja, met hun renaissance rond Londen. Britten. :')
Jack does it in real time...
  donderdag 9 april 2015 @ 15:35:26 #290
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_151517401
'Een op de tien studenten gebruikt breindoping'

http://www.blikopnieuws.n(...)gebruikt-breindoping

ik zeg studiefinanciering intrekken!
pi_151520951
quote:
Dopingzaak Tom Meeusen wordt juridisch steekspel

Bondsprocureur Jaak Fransen beschuldigt Tom Meeusen (Telenet-Fidea) ervan dat de veldrijder voor de start van wedstrijden het geneesmiddel Vaminolact in combinatie met wellicht nog andere producten toegediend kreeg. Dinsdag 28 april volgt de uitspraak in de zaak.

Vorige week vond het eerste deel van de zitting van de Disciplinaire Commissie in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) plaats. De bondsprocureur beschuldigde Meeusen toen van dopingpraktijken en vroeg een schorsing van 24 maanden voor de veldrijder, alsook een geldboete van 28.500 euro en een schrapping van zijn resultaten in 2012. Volgens de bondsprocureur is er in het dossier sprake van ‘het zich niet onthouden te hebben van dopingpraktijken, meer bepaald door het bezit en gebruik van verboden producten en/of het bezit en de toepassing van verboden methoden’.

Vaminolact

Het tweede deel van de zitting vond vandaag plaats. Wat betreft het gebruik van Vaminolact, een aminozurenoplossing waarbij de samenstelling gebaseerd is op de aminozurensamenstelling van moedermelk, is er volgens de bondsprocureur veel meer aan de hand dan de verdediging laat uitschijnen. Meeusen zou Vaminolact gebruikt hebben om wedstrijden te preparen en dat wellicht in combinatie met andere producten, zoals cortisonen en adrenaline. ‘De bewijslast is van dien aard dat voor mij de feiten bewezen zijn’, aldus Fransen. ‘Er zijn geen harde bewijzen, er is immers geen positieve vaststelling bij de renner geweest. Maar er zijn wel elementen die de wenkbrauwen doen fronsen. We hebben het hier over vermeldingen in de agenda van dokter Mertens, die tevens voor de wedstrijd al aanwezig was. Uit het mailverkeer is gebleken dat ze wisten dat ze met foute zaken bezig waren en die e-mails stellen de geloofwaardigheid van de arts in twijfel. Ook de renner speelt de vermoorde onschuld, maar vergeet wel dat er gespoten is. Tot slot zijn er ook flacons teruggevonden. Ik heb vorige week een schorsing van twee jaar gevorderd en dat is volgens mij voldoende. Het is de minimumstraf, want het reglement laat mij toe om vier jaar te eisen. Het uiteindelijke oordeel zal van de interpretatie van de commissie afhangen.’

Maag- en darmproblemen

Volgens de verdediging van Tom Meeusen werd Vaminolact enkel in kleine hoeveelheden gebruikt om maag-en darmproblemen bij de veldrijder te behandelen als onderdeel van de recuperatie en daardoor is er volgens hen geen sprake van ‘preparatie’. Zij vragen de vrijspraak en het werd dan ook een juridisch steekspel tussen beide kampen.

‘Het zijn ernstige beschuldigingen, maar dan moet de bondsprocureur ook met ernstige bewijzen voor de dag komen’, ging meester Stijn Debaene zijn pleidooi van start. ‘Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat de beschuldigde zijn onschuld moet aantonen. Insinuaties weerleggen is erg moeilijk. De beschuldigingen die nu worden aangehaald, komen uit de verklaringen die de renner zelf heeft afgelegd tijdens het onderzoek, waaraan Tom Meeusen altijd heeft meegewerkt. Mijn cliënt heeft toen verteld dat hij Vaminolact kreeg ingespoten, maar het ging hier slechts om een kleine hoeveelheid, terwijl de bondsprocureur hem nu wil laten veroordelen voor het gebruik van meer dan vijftig milliliter en daar geen bewijzen voor heeft.’

Foute interpretatie

De advocaat had nog meer argumenten. ‘De bondsprocureur interpreteert het antidopingreglement van het WADA (Wereldantidopingagentschap, red) niet correct. Het intraveneus toedienen van een product is enkel strafbaar als er sprake is van chemische en fysieke manipulatie, dus om bloedparameters te manipuleren. Dat is bij Vaminolact zeker niet het geval. Meeusen kreeg na de wedstrijd een inspuiting als onderdeel van de recuperatie. Hij wist ook helemaal niet dat hij in overtreding was, want hij kocht het product gewoon in de dorpsapotheek in Essen. Tijdens de huiszoeking eind 2012 in de camper van Meeusen werden er drie flacons gevonden, maar het bezit van het product kan niet bestraft worden omdat het mogelijk op toegelaten wijze gebruikt wordt. Tot slot is Vaminolact ook geen dopingmaskerend middel, want het verdikt het bloed in plaats van het te verdunnen.’

In de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens uit Rotselaar moeten nog twee andere renners voor de commissie verschijnen. Greg Van Avermaet op 16 april en de intussen gestopte Bart Wellens op 4 juni.
pi_151522698
Van die ozon behandeling hoor je niks meer.
pi_151657705
http://www.tuttobiciweb.it/index.php?page=news&cod=78352

Even wat nieuws uit de zaak-Padova (tijdje geleden alweer). De naam van Marcato werd genoemd destijds, maar nu zegt de onderzoeksrechter na onderzoek dat Marcato er niets mee te maken heeft. Hij maakt dus ook geen deel meer uit van het onderzoek.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 13 april 2015 @ 21:18:42 #294
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_151660257
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_151684147
quote:
‘Onschuldige’ Kreuziger riskeert vier jaar schorsing en 770.000 euro boete

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne zal op 10 juni de case van Roman Kreuziger behandelen. De renner van Tinkoff-Saxo wordt verdacht van dopingpraktijken omdat er afwijkende bloedwaarden bij hem werden vastgesteld in 2011 en 2012 toen hij voor Astana reed.

De Tsjech werd in september vrijgesproken door het Tsjechisch olympisch comité, maar de UCI en het WADA gingen daartegen in beroep. Die zaak wordt nu in juni behandeld. Dat staat te lezen op de website van het TAS. De UCI vraagt de renner een schorsing op te leggen van 2 tot 4 jaar, plus een boete van 770.000 euro, exclusief rechtbankkosten.

Kreuziger schreeuwt intussen al maanden zijn onschuld uit en maakte een speciale website aan om aan te tonen dat hij recht in zijn schoenen staat. Die site staat online sinds eind november. Hij publiceerde er eerder al zijn biologisch paspoort in januari nog de uitslag van een leugendetectortest die hij met glans had doorstaan.

Kreuziger hoopte zo snel mogelijk gehoord te worden door het TAS, liefst voor de Giro, maar dat is dus niet het geval. Sinds oktober staat hij niet langer op non-actief en koerst hij opnieuw. Zo reed hij onder meer dit jaar de Ronde van Oman en Tirreno-Adriatico, waar hij tiende werd in het eindklassement. Nu bereidt hij zich voor op de Amstel Gold Race (die hij won in 2013) en wordt verwacht dat hij ook in de Giro van de partij zal zijn om Alberto Contador bij te staan.
pi_151697913
Dat zijn serieuze eisen tegen Kreuzinger (/DeMart), damn. :o Wel een grappenmaker natuurlijk, maar het is echt onzettend kwalijk dat dit allemaal zo lang duurt en dat een nationale bond ook nog even z'n eigen vlees mocht keuren, wat een farce. Dat het maar snel voorbij is.

Verder: http://nos.nl/artikel/203(...)-maakt-comeback.html

Tsja, die vorige keer ook al na 2 jaar terugkeren, wat moeten we hiervan denken... :+
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 april 2015 @ 14:20:21 #297
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151709432
Simon Magakwe (9.98 vorig jaar) 2 jaar geschorst vanwege het weigeren van een dopingcontrole :')

http://www.supersport.com/athletics/article.aspx?Id=2957334
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 16 april 2015 @ 12:24:24 #298
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_151738921
mvangramberen twitterde op donderdag 16-04-2015 om 11:40:05 Bondsprocureur vraagt 2 jaar schorsing en 262.500 euro boete voor @GregVanAvermaet #ozondokter http://t.co/KTmPGkzfHs reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_151738967
Zoo, koekoek, dat zijn een hoop potjes Olvarit.

Al zal het uiteindelijk wel vrijspraak worden gezien de meeste uitspraken over renners in Belgie. :D
Jack does it in real time...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 april 2015 @ 12:27:24 #300
426493 crew  PippenScottie
pi_151739041
2 is een beetje een terugkerend thema in de carrière van Greg.
pi_151739151
Die boetes zijn wel serieus, is dat nieuw? Wel een goeie ontwikkeling, mogen nog wel hoger van mij.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')