FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Kris Kremers en Lisanne Froon gevonden, Panama #23
richoliodonderdag 26 juni 2014 @ 12:10
Laatste nieuws:

BREAKING:

23546_300x200_crop_53a4c74dcafeb.jpg
Kris Kremers (21)

Ook resten Kris Kremers gevonden
Een deel van de botresten die zijn gevonden in Panama zijn van de vermiste Kris Kremers. DNA-onderzoek heeft duidelijkheid gegeven, bevestigt haar familie woensdagochtend na mediaberichten.

Begin deze week werd al duidelijk dat er een DNA-match was gevonden met haar reisgenote Lisanne Froon.

De Panamese media melden dat de autoriteiten het bekken van Kremers hebben gevonden.
bron

lisanne-froon2_0.jpg
Lisanne Froon (22)

Politie bevestigt vondst resten Lisanne Froon
De donderdag in Panama gevonden resten zijn van de vermiste Nederlandse Lisanne Froon.

Dat meldt NOS.

Donderdag werden botten en schoenen gevonden in de buurt van de plaats waar eerder een rugzak met onder meer de telefoons van de vrouwen werd aangetroffen.

Kris Kremers en Lisanne Froon werden sinds april vermist.


Op maandag 16 en woensdag 18 juni werden 2 schoenen, waarvan 1 met resten van voeten gevonden in de buurt van Alto Bocas del Toro, Panama, ten zuiden van een stuwdam in de Rio Changuinola (ook wel Rio Culebra genoemd).

Een deel van de resten is van de sinds 80 dagen vermiste Lisanne Froon uit Amersfoort zijn. Mogelijke sporen van haar vriendin Kris Kremers wordt nog onderzocht.

De rugzak van een van de meiden met daarin 2 zonnebrillen en 2 beha's, een telefoon en een camera, werd op zaterdag 14 juni gevonden nabij Los Romeros, en Valle del Risco, Bocas del Toro.

Maandag 23 juni volgt een persconferentie waarin de resultaten van het DNA-onderzoek worden gepresenteerd. De stoffelijke resten van de levenslustige Lisanne zijn zondag al bevestigd. Sympathieke Kris wordt nog gezocht.

• Op 3 plekken menselijke resten gevonden - NOS
• Rugzak is door inheems echtpaar dat rijst verbouwde gevonden, dus niet door de gids noch door het expeditieteam - nu.nl

De rugzak is woensdag gevonden langs de rivier de Culebra in de struiken door een indianenvrouw die met haar man op een afgelegen plek rijst verbouwde. Het stel informeerde zijn stam, Dit heeft de Panamese officier van justitie die het onderzoek in de verdwijningszaak leidt, Betzaida Pitta, bekendgemaakt.

De inheemse gemeenschap besloot daarop een boodschapper te sturen naar de plaats Boquete om de autoriteiten in te lichten. De vrouw moest door onherbergzaam gebied lopen met dichte vegetatie, waar vier giftige slangensoorten voorkomen.

Daarna duurde het enige tijd voordat bevestigd kon worden dat het inderdaad om de spullen van de vermiste Nederlandse vrouwen ging. Door slechte weersomstandigheden was er een tijdje geen contact mogelijk met het onderzoeksteam.


screenshottvn.jpgKL8s99k.jpg
2323369.jpg

Omgeving:

SPOILER
TSuuKPt.jpg
65421491.jpg2gui89l.jpg
10on02g.jpg30kzknd.jpg
Mf7qPCW.jpg8ZLduVA.jpg
AmO1uTv.jpgCerro-Punta.jpg
boquete-panama.jpgBasicGeoMap.jpg

Begin (vlakke gedeelte) El Pianista trail - foto's MeloD - 1,5 week voor de verdwijning van Lisanne en Kris:

pDOhtOs.jpgaDSpks5.jpg
hYmzF8B.jpg
'Ouders hebben schoenen herkend'
Ook al is er nog geen direct bewijs, alles wijst erop dat de gevonden resten in Panama afkomstig zijn van de vermiste Kris en Lisanne.

De resten die in de jungle gevonden zijn, worden op dit moment nog onderzocht door experts in Panama. Verslaggever Britta Sanders:"Ik hoor hier van de woordvoerder van de familie dat de ouders de gevonden schoenen herkend zouden hebben als de schoenen van Kris en Lisanne. En dat het dezelfde schoenen zouden zijn die ze gedragen hebben bij hun vertrek vanaf Schiphol."

Ook de politie in Nederland zegt het sterke vermoeden te hebben dat het om de vrouwen gaat. Het DNA-onderzoek dat uitsluitsel moet geven, kan nog een halve week duren.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

AmO1uTv.jpg

Zolderkamerspeculaties FOK!:

• meiden zijn in de rivier de Chiangola (of Culebra) gevallen en verdronken, de rugzak lag nog op de kant
• de meiden zijn met rugzak en al in de rivier beland en de rugzak is ergens gestrand en daar gevonden
• meiden rustten uit op hun verdwalings(?)tocht en zijn door wilde dieren aangevallen en gedood, de rugzak stond ongemoeid verderop

Vragen:
• Waarom gingen Kris en Lisanne om 13:30-14:00 nog de bergen in?
• Hoe was het weer? 36 graden overdag, 22 graden 's nachts in Boquete, hoger op de berg kouder, regen/onweer wordt beweerd, bron?
• Wat staat er op de laatste foto's?

========================================================================

Nieuwslinks:
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)t-meisjes-in-panama/
http://prensa.com/uhora/l(...)as-holandesas/345622
http://www.bbc.com/news/world-latin-america-27939119
http://www.elsevier.nl/Bu(...)en-Kremers-1545546W/
http://nos.nl/video/66379(...)onden-in-panama.html
http://www.hartvannederland.nl/tag/vermissing-panama/
http://www.ad.nl/ad/nl/30(...)melijke-resten.dhtml
http://www.panamaamerica.(...)cia-sobre-holandesas
http://www.rtlnieuws.nl/n(...)-met-kris-en-lisanne
http://www.blikopnieuws.n(...)eden-misdrijf-panama
http://www.tvn-2.com/Noti(...)e-Lisanne-Froon.aspx

===========================================================================

Ouder nieuws:
SPOILER
[ afbeelding ]

"Menselijke resten gevonden in Panama"


Panamese media melden dat er menselijke resten en een schoen zijn gevonden in de omgeving waar vijf dagen geleden spullen van Lisanne Froon en Kris Kremers zijn ontdekt. Volgens Panamese media wordt er dna-onderzoek gedaan.

De twee Nederlandse vrouwen worden vermist sinds begin april. Ze waren op vakantie in de Panamese stad Boquete.

Onlangs werd de zoektocht toegespitst op een moeilijk toegankelijk gebied op acht uur lopen van Boquete, waar een rugzak van de meisjes is gevonden. Dat is in de provincie Bocas del Toro rond de rivier de Culebra.

Twee tassen
Vanochtend is een zoekteam met helikopters aan de slag gegaan. Daarbij waren ook twee Nederlandse politiemensen. De leider van het onderzoek had bij terugkomst twee tassen in haar hand met onbekende inhoud.

Lisanne en Kris worden sinds begin april vermist. Bekijk hier een tijdlijn van de zoektocht naar de twee vrouwen.


=========================================================================

[ afbeelding ]

Reddingshonden vinden vrouwen Panama niet
De reddingshonden uit Duiven hebben in Panama de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon niet gevonden.

De begeleiders zijn daar ''emotioneel'' over, liet een begeleider van de stichting Reddingshonden RHWW weten.

''Alle aanwezigen, ook de mensen uit Panama, hadden de vrouwen zo graag willen vinden.'' De twaalf honden en hun achttien begeleiders zijn woensdag onderweg terug naar Nederland.

Dinsdag doorzochten de honden gebieden waar ze eerder aansloegen. Een groep speciaal getrainde politiemensen daalde aan touwen af in rotskloven. Ook is dinsdag nog gezocht in gebieden waar de meest recente tips vandaan kwamen.

De speuractie van de honden heeft ook nieuwe tips opgeleverd, waar de politie in Panama verder mee aan de slag gaat.

Definitief doorstrepen
De ouders van Kris Kremers hebben de zoekactie in Panama van nabij gevolgd. ''Voor hen betekent het zoekwerk van de honden dat ze nu definitief gebieden kunnen doorstrepen. Daar is geen spoor van de vrouwen te vinden'', aldus de begeleider van de honden.

Volgens hem zijn bepaalde onderwerpen en vondsten ''uit respect voor de familie'' niet naar buiten gebracht. "Daarnaast hebben we uit respect voor de familie van Lisanne en Kris bepaalde onderwerpen en/of bevindingen niet genoteerd", is te lezen in een blogpost van de RHWW.

In Amersfoort was dinsdag een benefietdag om geld in te zamelen voor nadere speurtochten naar de vrouwen, die sinds 1 april zijn verdwenen.

De dag heeft 7.625 euro opgebracht. Horeca-ondernemer Rolf van As, die de benefietdag organiseerde, roept de horeca in Nederland op om alle fooien van zaterdag 14 juni te doneren aan de stichting 'Vind Kris en Lisanne'.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panama: Nederlandse politie helpt
Een verbindingsman van de Nederlandse politie zal in Panana assisteren bij de zoektocht naar de Nederlandse dames Kris Kremers en Lisanne Froon.

De man werkt normaliter vanuit Colombia, maar zal nu naar Boquete in Panama afreizen. Hij zal niet actief gaan zoeken, maar is in eerste plaats afgereisd om contacten te onderhouden tussen de lokale politie, de ambassade en de families van de vrouwen, weet het ANP.

Kremers en Froon worden sinds 1 april vermist. Ze werden die dag vermoedelijk gezien op een wandelroute.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ouder nieuws:
Alles om duo te vinden
De autoriteiten in Panama zullen alles op alles zetten om de twee vermiste Nederlandse vrouwen terug te vinden.

Dat heeft president Ricardo Martinelli van het land laten weten tijdens een persconferentie, meldt het ANP. De 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort en de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht zijn sinds dinsdag spoorloos.

Het tweetal zou, volgens de directrice van de Panamese talenschool die de vriendinnen bezochten, nog op een wandelroute in de stad Boquete zijn gezien. Een inwoner van die plaats zou hen ook mogelijk gezien hebben, meldt De Telegraaf. Het is echter niet zeker of het om Kremers en Froon gaat.

Er wordt vooralsnog uitgegaan van een vermissing, hoewel een ongeluk of een ontvoering niet zijn uitgesloten. Naast de nationale politie helpen ook vrijwilligers bij de zoektocht naar de Nederlanders.


Vermiste Nederlandse vrouwen gezien door getuigen - grote zoekactie vandaag - NRC
De twee vrouwen zijn mogelijk gezien door wandelaars op een wandelpad laat in de middag, de Pianista Trail. Dat schrijft Ingrid Lommers, de Nederlandse directeur van de school waar de twee Spaans studeerden, op de Facebook-pagina waar informatie over de vermiste vrouwen achtergelaten kan worden. De beschrijving van ooggetuigen voldoet aan het signalement.

De twee vrouwen zouden uit een taxi zijn gestapt en geïnformeerd hebben bij een buurtbewoner waar de Pianista Trail is. De buurtbewoner raadde hen af de wandeling zo laat op de dag, na 15.00 uur, nog te gaan doen. Lommers liet gisteren op de Facebookpagina weten dat een beloning van 2500 dollar is uitgeloofd voor tips die leiden naar de vindplaats van de twee.

Mogelijk zijn de twee dus toch op eigen houtje een wandeltocht gaan maken die zij aanvankelijk met een gids zouden ondernemen. Daar gaan de hulpdiensten nu althans van uit. Een woordvoerder zegt tegen persbureau Novum dat voorlopig alle scenario's open worden gehouden. De kou die 's nachts heerst in het gebied vormt volgens de woordvoerder van de hulpdiensten het grootste gevaar voor de vrouwen.


'Vermiste studentes stippelden eigen route uit' - Telegraaf
De jonge, Amersfoortse studentes Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) die in Panama zijn verdwenen zijn waarschijnlijk zonder gids op pad gegaan, omdat het reisbureau op dinsdag geen tours met gids meer beschikbaar had. De dagen voordat het tweetal samen op pad ging, hebben zij meerdere keren op de computer gezocht naar de zogenoemde Pianista Trail. De taalschool gaat ervan uit dat de dames die route zijn gaan lopen.

Dat laat de Nederlandse Ingrid Lommers, lerares bij de taalschool waar de meisjes lessen volgden, weten. Voor de rest van de week hadden Lisanne en Kris wel allerlei tours geboekt. ,,Het was al laat toen de twee vertrokken, maar het zijn hele slimme en voorzichtige meiden. Zij hebben andere studenten zelfs aangeraden om niet zonder gids op pad te gaan.
De wandelroute waarnaar de dames hebben gezocht loopt door tropisch woud, waar bijzondere dieren als jaguars, poemas en tapirs lopen.
Lommers laat weten dat zij de Pianista Trail zelf veelvuldig loopt. ,,Er zijn niet veel afslagen, maar je moet wel oppassen.
Er wordt met man en macht naar de twee vriendinnen gezocht.
Toch heeft de lerares ook haar twijfels over de zoektocht. ,,Er is gisteren gezocht bij de warmwaterbronnen. De zoektocht duurde maar een paar uur, ik vraag me af of dat genoeg is. Als je verdwaald bent ben je misschien veel verder weg beland.
De vrouwen zijn kort voor hun verdwijning nog op camerabeelden in het centrum van Boquete vastgelegd, nabij een supermarkt, stelt Lommers. Zij heeft dit vandaag gehoord van de lokale politie.

=======================================================================

Zaak:

[ afbeelding ]
Lisanne Froon (l) en Kris Kremers (r)

Sinds dinsdag 1 april zijn Lisanne Froon (22) uit Amersfoort en Kris Kremers (21) uit Utrecht vermist. Ze zijn voor het laatst gezien in Boquete in het gelijknamige district in het westen van het Midden-Amerikaanse land Panama.

Familie en vrienden maken zich grote zorgen en roepen via Facebook op om uit te kijken naar de twee vriendinnen.

Volgens een Facebook-pagina over de vermissing lukt het niet om contact met de vrouwen te krijgen. Ze zouden op 1 april een wandeling met gids zouden maken in het toeristische gebied rond het stadje Boquete, maar ze zijn nooit aangekomen bij de gids.

Volgens een werknemer van de lokale Spaanse school waren de twee daar om de taal te leren en sliepen ze bij lokale gezinnen. Het gebied waar ze gingen wandelen, is volgens de werknemer niet gevaarlijk en verdwalen zou moeilijk zijn: "er is maar één weg omhoog en omlaag." Daarom zijn er twijfels of de vrouwen wel zijn gaan wandelen of dat ze daarvoor al zijn verdwenen.

Volgens Buitenlandse Zaken zijn de Panamese autoriteiten een grootschalige zoekactie gestart. Ook houdt de Nederlandse ambassadeur Wiebe de Boer de zaak in de gaten.

De meiden kennen elkaar van hun werk als serveerster bij Kruispunt Amersfoort. Volgens een vriendin van Lisanne was de reis een beloning voor het halen van haar diploma.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Boquete ligt midden in het bergachtige land tussen David en Bocas del Toro.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Bijzondere beesten

De vulkaan Barú (3475 meter) nabij Boquete:

[ afbeelding ][ afbeelding ]

The occasional fall of hail or ice pellets has been reported on the summit, where the minimum temperature can be below 0°C (32°F) and the formation of frost is frequent during the dry season.
Hoogte van het district Boquete is 1000-2800 meter.


Links:
Facebookpagina
Nieuws RTV Utrecht
7 hostels in Boquete - HostelWorld
Fotoverslag van Boquete
WikiTravel - Boquete
Reisverslag Boquete

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USA Travel tips

Ministerie van Buitenlandse Zaken - reisadviezen Panama:

In Panama hebben afgelopen maanden ongeregeldheden plaatsgevonden. Begin februari 2012 hebben in de driehoek San Felix tot en met de gehele grens van Panama met Costa Rica ongeregeldheden plaatsgevonden en zijn wegen geblokkeerd uit protest tegen mijnbouwprojecten. Eind oktober 2012 vonden er in de stad Colon en de vrijhandelszone gewelddadige protesten plaats, die oversloegen naar andere steden in het land. De situatie is weer genormaliseerd. Het kan niet worden uitgesloten dat de protesten opnieuw zullen ontstaan. Reizigers worden aangeraden bij lokale media of touroperator de actuele situatie te checken voor vertrek. Eventuele demonstraties en blokkades te mijden en het advies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Hablaya Panama:
Ask any foreign resident and they will tell you how safe they feel living in Panama compared to any other country in Central America. And within Panama, Boquete, being a small charming town of only 22,000 inhabitants, it's even a safer place.

Wikipedia:
There is a large community of expats in Boquete; according to La Contraloria General de la Nacion, the government institution in charge of the census, there are over 3,000 foreigners permanently living in Boquete, from over 30 different countries. Although Americans and Canadians comprise the majority of ex pats, there is also a large group of immigrants from Colombia and Venezuela, and the third largest group of immigrants are from European countries. This increase in immigrants has stimulated the growth of new industries and business, owned both by locals and foreigners. The most relevant industry is the hotel industry; there are currently over 50 accommodations in Boquete, ranging from 5 star resorts to backpacker's motels. Along with hotels, many new restaurants have opened in Boquete. The high season that starts on November 1 and runs until April 30th. Several other businesses oriented to serve tourists have flourished in Boquete: golf, river rafting, trekking and hiking, canopy tours, biking and many other outdoor activities for visitors of all ages. Another main activity that has exponentially grown in Boquete is the real estate industry. Close to 20 agencies both local and international have found fertile soil in Boquete. Boquete has become a paradisaic destination for million dollar listings for those looking for high-end luxury places and mountain living.

Vermist!-profielen van de meiden:

Lisanne Froon
Geboorteplaats en geboortejaar: Nederland, 1991
Weg sinds: Dinsdag 1 april 2014
Laatste woonplaats: Boquete

Uiterlijke kenmerken:
Halflang middelblond/lichtbruin sluik haar (meestal gedragen in een paardenstaart), bruine ogen, gaatjes in beide oren, 1.82 m. normaal slank postuur, blanke huidskleur. Lisanne draagt een zilveren ring met een knoopje.

Gezocht door:
Familie en derden

Extra info:
Sinds dinsdag 1 april 2014 wordt de 22-jarig Lisanne Froon uit Amersfoort vermist. Ze is verdwenen tijdens een wandeling in de omgeving van Boquete in Panama. Ze is voor het laatst gezien in het gezelschap van haar vriendin de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht. De vrouwen verblijven in Panama voor een studie Spaans.

Kris Kremers
Geboorteplaats en geboortejaar: Nederland, 1992
Weg sinds: Dinsdag 1 april 2014
Laatste woonplaats: Boquete

Uiterlijke kenmerken:
Lang sluik blond/rossing haar (meestal in paardenstaart gedragen), blauwe ogen, blanke huidskleur, 1.76 m. normaal postuur. Kris draagt een zilveren ring met een zwart steentje.

Gezocht door
Familie en derden

Extra info
Sinds dinsdag 1 april 2014 wordt de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht vermist. Ze is verdwenen tijdens een wandeltocht met haar vriendin de 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort. De twee vrouwen wonen bij gastgezinnen in Panama waar ze verblijven voor een studie Spaans

[ afbeelding ]
http://www.tvn-2.com/Noticias/Paginas/envivo.aspx
b_engeltjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 11:56 schreef Globali het volgende:

[..]

Als dit bij Boulevard te zien was moet je je afvragen of de beelden wel echt zijn.
Dat hoor ik nu de hele tijd
het afbranden van de AD telegraaf ,en nu boulevard ,goed ik hap wat zou dan wel op waarheid berustende nieuws berichten zijn??
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 11:58 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Nee kilometers van elkaar af. De tas was gevonden 8-uur van waar ze gezien waren in Boquete. En die tas en de resten lagen 6-uur van elkaar af. Vandaar dat ik neig naar een misdrijf, een dier gaat echt niet uren ermee lopen, als het op is, is het op en laat hij het liggen.
Maar waarom gaat een moordenaar twee lichamen in een jungle in delen hakken en verspreiden? Dat lijkt mij zo onwaarschijnlijk dat ik het niet kan geloven en echt eerder aan dieren denk.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:12
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:03 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ik weet van de tas dat die gevonden zou zijn in de rivierbedding (whatever that means, ik heb dan nu zo'n beeld van een drooggevallen rivier). Hoe het met de rest zit weet ik niet precies, de berichtgeving wisselt teveel.
Ik las dus dat hij op een struik gevonden zou zijn. Groeien er struiken in de rivier?
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:12
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:10 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

Dat hoor ik nu de hele tijd
het afbranden van de AD telegraaf ,en nu boulevard ,goed ik hap wat zou dan wel op waarheid berustende nieuws berichten zijn??
Omdat men veel lulkoek verkoopt. Zoals ook de Telegraaf doet. Waarheid maakt niet uit. Het gaat om 'nieuws'. Of denk je werkelijk dat iemand bij Boulevard echt weet hoe Paris Hilton is? Who cares. Trouwens.
b_engeltjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:13
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:12 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik las dus dat hij op een struik gevonden zou zijn. Groeien er struiken in de rivier?
denk dat dat de schuld van vertaling is ,tuurlijk groeien er planten langs de rivier, maar echt een struik, maar kan me goed voorstellen dat als je een stukje spaans wil vertalen naar nl ,er wel opeens struik van word gemaakt
Parzivaldonderdag 26 juni 2014 @ 12:13
ik zou ook niet weten waarom een moordenaar die stukken zo zou verspreiden.. me dunkt dat een lichaam daar gewoon laten liggen ook al genoeg is.. en anders begraaf je m..
b_engeltjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:12 schreef Globali het volgende:

[..]

Omdat men veel lulkoek verkoopt. Zoals ook de Telegraaf doet. Waarheid maakt niet uit. Het gaat om 'nieuws'. Of denk je werkelijk dat iemand bij Boulevard echt weet hoe Paris Hilton is? Who cares. Trouwens.
ik ,want het is belangrijk (voor mij) als ik iets volg dat ik de waarheid volg en geen lulkoek
daarbij is om effe terug te komen op die john ,hijzelf naar panama geweest tijdens het onderzoek

mij is altijd geleerd ,waar rook is is vuur
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:18
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:15 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

ik ,want het is belangrijk (voor mij) als ik iets volg dat ik de waarheid volg en geen lulkoek
daarbij is om effe terug te komen op die john ,hijzelf naar panama geweest tijdens het onderzoek

mij is altijd geleerd ,waar rook is is vuur
Als je rook wil zien ga je uiteindelijk ook vuur zien. Niets wijst tot nu toe op een misdaad.
b_engeltjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:18 schreef Globali het volgende:

[..]

Als je rook wil zien ga je uiteindelijk ook vuur zien. Niets wijst tot nu toe op een misdaad.
Dat zeg ik ook niet ,dat er sprake is van een misdrijf ,dat was ook niet mijn punt
De foto wijst alleen mensen aan die wijzen op de vind plek van een schoen bot of iets dergelijks,word niks bij gezegd over een misbruik
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:20
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:19 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

Dat zeg ik ook niet ,dat er sprake is van een misdrijf ,dat was ook niet mijn punt
De foto wijst alleen mensen aan die wijzen op de vind plek van een schoen bot of iets dergelijks,word niks bij gezegd over een misbruik
Sorry. Dat zijn dan weer anderen. Ik vind de uitleg van verdwalen wel redelijk plausibel. En hoe dat precies gegaan is daar kom je nooit achter.
DaMartdonderdag 26 juni 2014 @ 12:21
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:12 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik las dus dat hij op een struik gevonden zou zijn. Groeien er struiken in de rivier?
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:13 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

denk dat dat de schuld van vertaling is ,tuurlijk groeien er planten langs de rivier, maar echt een struik, maar kan me goed voorstellen dat als je een stukje spaans wil vertalen naar nl ,er wel opeens struik van word gemaakt
En mocht die tas inderdaad door een buiten de oevers getreden rivier zijn meegesleurd, dan kan die struik wellicht ook nog onder water hebben gestaan en kan de tas eroverheen zijn gedreven en zijn blijven hangen op die struik :P.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 12:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:10 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

Dat hoor ik nu de hele tijd
het afbranden van de AD telegraaf ,en nu boulevard ,goed ik hap wat zou dan wel op waarheid berustende nieuws berichten zijn??
bij Globali gewoon skip
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:22 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

bij Globali gewoon skip
Dat gevoel heb ik ook bij jou. Zou het door jouw rare pm's komen misschien? Als je je achter de schermen als een kind gedraagt moet je dat hier ook doen.
motorbloempjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:23 schreef Globali het volgende:

[..]

Dat gevoel heb ik ook bij jou. Zou het door jouw rare pm's komen misschien? Als je je achter de schermen als een kind gedraagt moet je dat hier ook doen.
Haha, kreeg jij ze ook al? :') _O-
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:23 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Haha, kreeg jij ze ook al? :') _O-
Ja. Wat is dat voor iets vreemds? Is het een mod of niet? Te kinderachtig voor woorden.
Marrijedonderdag 26 juni 2014 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:12 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik las dus dat hij op een struik gevonden zou zijn. Groeien er struiken in de rivier?
de reden dat die tas nu werd gezien is mogelijk dat de waterstand nu lager was, dus het zou goed kunnen dat die struik normaal niet in de rivier staat. Maar dat die struik met hoog water wel onder het water staat.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:13 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

denk dat dat de schuld van vertaling is ,tuurlijk groeien er planten langs de rivier, maar echt een struik, maar kan me goed voorstellen dat als je een stukje spaans wil vertalen naar nl ,er wel opeens struik van word gemaakt
Maar zo kan je dus geen enkel nieuwsbericht meer vertrouwen en waarom zou die struik niet kunnen? Ik zie voldoende struiken op foto's en video's.

Punt is wel dat als een journalist een feit verkeerd weergeeft, of zelfs verdraaid om meer sensatie te veroorzaken (leescijfers), deze berichtgeving gewoon wordt overgenomen door andere 'journalisten', ook van als betrouwbaar bekend staande media. Journalistiek bestaat steeds vaker uit knippen en plakken, zelfs de Nederlandse taal zijn zij vaak niet meer echt machtig.

Een voorbeeld van zo'n hoax is die hardnekkige berichten over 800 gevonden babylijkjes in een septic tank bij een klooster in Ierland. Klopt ook echt helemaal niets van maar blijft in de media circuleren.
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 12:25
Gisteren lieten ze bij Boulevard pratende over deze zaak deze foto zien in de achtergrond, weet iemand of dit de plek is waar die schoen is gevonden? Dat is toch helemaal niet bij een rivier? Dit is een soort hoek. Ook lees ik dat het meters, meters van de oever bij een rivier is gevonden en niet de rivier zelf. Op één of andere manier geloof ik dat rivier-meesleurende-scenario niet.

1ae6bc3e7d7fd5c6103d2c4bd7be5ed9.jpg

Dat hele eb-en-vloed verhaal is helemaal niet zeker, slechts een speculatie van mensen. En van die foto met de schoenen er zelf op, ook dat leek op een hoek-achtig natuur gebied, zag helemaal geen rivier nabij. Mensen zitten zo vastgeroest in het ongeluk-scenario dat ze telkens aanwijzingen zoeken om dat te bevestigen.
motorbloempjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:24 schreef Globali het volgende:

[..]

Ja. Wat is dat voor iets vreemds? Is het een mod of niet? Te kinderachtig voor woorden.
Nee joh. Gewoon zeggen dat je er niet op in gaat en dat het maar in het topic moet. Niet dat je er daar dan op in hoeft te gaan, maargoed. Anders heb je ook altijd nog de block knop overigens. Dan krijg je ze niet meer.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:18 schreef Globali het volgende:

[..]

Als je rook wil zien ga je uiteindelijk ook vuur zien. Niets wijst tot nu toe op een misdaad.
En niets sluit een misdaad uit. Sterker; niets wijst naar iets anders dan een misdaad. :o
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:25 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

En niets sluit een misdaad uit. Sterker; niets wijst naar iets anders dan een misdaad. :o
Alles wijst op iets natuurlijks tot nu toe.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:23 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Haha, kreeg jij ze ook al? :') _O-
jij geeft je mening zonder zelf ook maar iets na te lezen - Ad nauseam
motorbloempjedonderdag 26 juni 2014 @ 12:30
*tsjirp*
senestadonderdag 26 juni 2014 @ 12:30
Kunnen die persoonlijke sneren niet ergens anders? PM/DM/Mail/postduif, etc..
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:30 schreef senesta het volgende:
Kunnen die persoonlijke sneren niet ergens anders? PM/DM/Mail/postduif, etc..
Gebeurt al.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:25 schreef Jezus9 het volgende:
Gisteren lieten ze bij Boulevard pratende over deze zaak deze foto zien in de achtergrond, weet iemand of dit de plek is waar die schoen is gevonden? Dat is toch helemaal niet bij een rivier? Dit is een soort hoek. Ook lees ik dat het meters, meters van de oever bij een rivier is gevonden en niet de rivier zelf. Op één of andere manier geloof ik dat rivier-meesleurende-scenario niet.
Wat bedoel jij met 'een hoek'? Dat is mij niet duidelijk.

Wat ik gewoon vreemd blijf vinden dat als die resten werkelijk in het stroomgebied van een rivier zijn gevonden er nergens op een foto een rivier te zien is. Je zou toch zeggen dat fotograven en journalisten ter plaatse de vindplaats juist willen duiden met die foto's? Dan zet je die rivier er toch op als die op enkele meters van de vindplaats ligt? Vreemd.
Marrijedonderdag 26 juni 2014 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:30 schreef senesta het volgende:
Kunnen die persoonlijke sneren niet ergens anders? PM/DM/Mail/postduif, etc..
rooksignaal!

Als je naar de OP kijkt, dan zie je die bergschoen op de vindplaats, naast een boomstam.
Dezelfde boomstam als op de foto bij RTL...?
senestadonderdag 26 juni 2014 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:25 schreef Jezus9 het volgende:
Gisteren lieten ze bij Boulevard pratende over deze zaak deze foto zien in de achtergrond, weet iemand of dit de plek is waar die schoen is gevonden? Dat is toch helemaal niet bij een rivier? Dit is een soort hoek. Ook lees ik dat het meters, meters van de oever bij een rivier is gevonden en niet de rivier zelf. Op één of andere manier geloof ik dat rivier-meesleurende-scenario niet.

[ afbeelding ]

Dat hele eb-en-vloed verhaal is helemaal niet zeker, slechts een speculatie van mensen. En van die foto met de schoenen er zelf op, ook dat leek op een hoek-achtig natuur gebied, zag helemaal geen rivier nabij. Mensen zitten zo vastgeroest in het ongeluk-scenario dat ze telkens aanwijzingen zoeken om dat te bevestigen.
Dat lijkt inderdaad de vindplek van die schoen met botten he? Jee en dan allemaal op de foto met de resten, pfff. Het is een screenshot uit een filmpje ook he?
Marrijedonderdag 26 juni 2014 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:32 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Wat bedoel jij met 'een hoek'? Dat is mij niet duidelijk.

Wat ik gewoon vreemd blijf vinden dat als die resten werkelijk in het stroomgebied van een rivier zijn gevonden er nergens op een foto een rivier te zien is. Je zou toch zeggen dat fotograven en journalisten ter plaatse de vindplaats juist willen duiden met die foto's? Dan zet je die rivier er toch op als die op enkele meters van de vindplaats ligt? Vreemd.
ik weet niet hoe het in panama werkt, maar ze zijn er bezig met onderzoek, misschien dat journalisten dat gebied niet in mogen?
balaverdedonderdag 26 juni 2014 @ 12:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:25 schreef Jezus9 het volgende:
Gisteren lieten ze bij Boulevard pratende over deze zaak deze foto zien in de achtergrond, weet iemand of dit de plek is waar die schoen is gevonden? Dat is toch helemaal niet bij een rivier? Dit is een soort hoek. Ook lees ik dat het meters, meters van de oever bij een rivier is gevonden en niet de rivier zelf. Op één of andere manier geloof ik dat rivier-meesleurende-scenario niet.

[ afbeelding ]

Dat hele eb-en-vloed verhaal is helemaal niet zeker, slechts een speculatie van mensen. En van die foto met de schoenen er zelf op, ook dat leek op een hoek-achtig natuur gebied, zag helemaal geen rivier nabij. Mensen zitten zo vastgeroest in het ongeluk-scenario dat ze telkens aanwijzingen zoeken om dat te bevestigen.
Kijk dit filmpje eens.


Dit kan er gebeuren met een klein riviertje na een heftige regenbui.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 12:35
2 jaar geleden deze route bewandeld in eind maart ongeveer... Overdag...
Geloof mij, 5 minuten lopen vanaf het pad en je bent compleet de weg kwijt.
De bebossing is zo dicht dat je niet eens paar meter verderop kan kijken.

Ik kan mij voorstellen dat met gebrekkig licht en niet helemaal weet wat je moet doen het erg af kan lopen.
Als je de omgeving niet goed kent is het gebied ook tricky met de waterscheidingslijn... Je loopt gauw de verkeerde kant op...

Maar ik ben niet van het speculeren... Ik kan mij gewoon erg goed voorstellen dat je heel makkelijk kan verdwalen, gezien de dichtheid van de begroeiing..

Niet echt te vergelijken met de Veluwe...
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 12:36
Als je dit filmpje nu eens kijkt,lijkt het kwa omgeving veel op die foto's als hij wat verder in het regen woud is

Heb een kaartje gevonden waar die watervallen precies zijn.
http://thelostwaterfalls.com/directions.html
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 12:36
oops ging wat fout sorry
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:32 schreef Ouder1 het volgende: Wat bedoel jij met 'een hoek'? Dat is mij niet duidelijk. Wat ik gewoon vreemd blijf vinden dat als die resten werkelijk in het stroomgebied van een rivier zijn gevonden er nergens op een foto een rivier te zien is. Je zou toch zeggen dat fotograven en journalisten ter plaatse de vindplaats juist willen duiden met die foto's? Dan zet je die rivier er toch op als die op enkele meters van de vindplaats ligt? Vreemd.
Bedoelde daarmee dat het uitziet als een soort struik in een hoek, althans die foto waarop die schoen gevonden was. Maar ik denk dat het vlakbij (kilometers van of honderden meters van) een rivier gevonden is, en mensen het dan automatisch als 'bij of in de rivier' interpreteerde, want tja, het zou gelijk verklaren waarom alle stukken uit elkaar liggen.

Mensen zoeken dan naar een logische verklaring, terwijl er inderdaad nergens een rivier te vinden is op foto's, het is vlakbij een gebied bij die rivier gevonden stond er, niet in de rivier zelf. Heb trouwens zelden meegemaakt een rivier 'zomaar verdwijnt en weer terugkomt waardoor het opeens op struiken belandt' het word steeds bizarder, enkel om maar een logische verklaring te kunnen bedenken zeggen ze dat de rivier gewoon even gezakt is.

Op die foto lag het in de natuur, niks geen rivier te bekennen.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:39
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:35 schreef balaverde het volgende:

[..]

Kijk dit filmpje eens.


Dit kan er gebeuren met een klein riviertje na een heftige regenbui.
Dit kan gebeuren in het regenseizoen; dit filmpje is gemaakt in augustus, niet in april. Dus niet van één regenbui. In de periode dat die meiden zijn verdwenen was het juist droog.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:42
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:35 schreef Mystic_HBC het volgende:
2 jaar geleden deze route bewandeld in eind maart ongeveer... Overdag...
Geloof mij, 5 minuten lopen vanaf het pad en je bent compleet de weg kwijt.
De bebossing is zo dicht dat je niet eens paar meter verderop kan kijken.

Ik kan mij voorstellen dat met gebrekkig licht en niet helemaal weet wat je moet doen het erg af kan lopen.
Als je de omgeving niet goed kent is het gebied ook tricky met de waterscheidingslijn... Je loopt gauw de verkeerde kant op...

Maar ik ben niet van het speculeren... Ik kan mij gewoon erg goed voorstellen dat je heel makkelijk kan verdwalen, gezien de dichtheid van de begroeiing..

Niet echt te vergelijken met de Veluwe...
Dit is nuttige informatie. Dat dacht ik ook al.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:44
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:38 schreef Jezus9 het volgende:
Bedoelde daarmee dat het uitziet als een soort struik in een hoek,
Dan nog snap ik die 'hoek' niet. Een hoek van een kamer, een studio? Een hoek van wat? Wat begrenst die hoek dan?
Jij hebt blijkbaar een beeld bij het woord 'hoek' dat ik niet heb en probeer te begrijpen. Met je antwoord waarin je het weer over een 'hoek' hebt zonder jouw definitie daarvan te geven, kan ik niet zo heel erg veel.
Marrijedonderdag 26 juni 2014 @ 12:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:38 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Bedoelde daarmee dat het uitziet als een soort struik in een hoek, althans die foto waarop die schoen gevonden was. Maar ik denk dat het vlakbij (kilometers van of honderden meters van) een rivier gevonden is, en mensen het dan automatisch als 'bij of in de rivier' interpreteerde, want tja, het zou gelijk verklaren waarom alle stukken uit elkaar liggen.

Mensen zoeken dan naar een logische verklaring, terwijl er inderdaad nergens een rivier te vinden is op foto's, het is vlakbij een gebied bij die rivier gevonden stond er, niet in de rivier zelf. Heb trouwens zelden meegemaakt een rivier 'zomaar verdwijnt en weer terugkomt waardoor het opeens op struiken belandt' het word steeds bizarder, enkel om maar een logische verklaring te kunnen bedenken zeggen ze dat de rivier gewoon even gezakt is.

Op die foto lag het in de natuur, niks geen rivier te bekennen.
ik denk ook niet dat de rivier verdwijnt...maar veel minder is met laag water.
Ik heb het zelf maar 1 x meegemaakt, overdag pootje baden in een riviertje en snachts wakker gemaakt worden door de campingeigenaar dat we van het terrein afmoesten omdat de rivier flink buiten zn oevers aan het treden was. Niet in Panama trouwens.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 12:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:35 schreef Mystic_HBC het volgende:
2 jaar geleden deze route bewandeld in eind maart ongeveer... Overdag...Geloof mij, 5 minuten lopen vanaf het pad en je bent compleet de weg kwijt.De bebossing is zo dicht dat je niet eens paar meter verderop kan kijken.
Maar als ik de foto's en video's bekijk van die trail dan zie ik landbouwgrond, kleine bossages, percelen bos.. en een riviertje die daar doorheen kronkelt. Ik hoor een gids over die trail praten over aardbeivelden.. Ik hoor mensen praten over 'wandelen'..
Op die video van zo'n oversteekplaats zie ik snel stromend water van op z'n diepst kniediep. Ik zie een pad waar je met vier man naast elkaar kan lopen en dat een afwijkende kleur ondergrond heeft. Ik zie ook een gebouw staan.

Hoe uitgestrekt is die echte jungle dan in dat gebied? Zonder kruisende wegen, paden of rivieren?
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 12:52
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:51 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Maar als ik de foto's en video's bekijk van die trail dan zie ik landbouwgrond, kleine bossages, percelen bos.. en een riviertje die daar doorheen kronkelt. Ik hoor een gids over die trail praten over aardbeivelden.. Ik hoor mensen praten over 'wandelen'..
Op die video van zo'n oversteekplaats zie ik snel stromend water van op z'n diepst kniediep. Ik zie een pad waar je met vier man naast elkaar kan lopen en dat een afwijkende kleur ondergrond heeft. Ik zie ook een gebouw staan.

Hoe uitgestrekt is die echte jungle dan in dat gebied? Zonder kruisende wegen, paden of rivieren?
Blijkbaar dus anders dan jij ziet op filmpjes. Dat geeft zij duidelijk aan. 500 meter van het pad kun je de weg kwijtraken. Niet overal. Wel op bepaalde punten.
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 13:00
Wat zegt het onderzoeksteam daar eigenlijk over? Ik mag aannemen ze dat gebied doorlopen hebben, of weten waar het lag. Nu word het een was-het-de-rivier-mysterie.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:07
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:00 schreef Jezus9 het volgende:
Wat zegt het onderzoeksteam daar eigenlijk over? Ik mag aannemen ze dat gebied doorlopen hebben, of weten waar het lag. Nu word het een was-het-de-rivier-mysterie.
Men is nog aan het onderzoeken.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:51 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Maar als ik de foto's en video's bekijk van die trail dan zie ik landbouwgrond, kleine bossages, percelen bos.. en een riviertje die daar doorheen kronkelt. Ik hoor een gids over die trail praten over aardbeivelden.. Ik hoor mensen praten over 'wandelen'..
Op die video van zo'n oversteekplaats zie ik snel stromend water van op z'n diepst kniediep. Ik zie een pad waar je met vier man naast elkaar kan lopen en dat een afwijkende kleur ondergrond heeft. Ik zie ook een gebouw staan.

Hoe uitgestrekt is die echte jungle dan in dat gebied? Zonder kruisende wegen, paden of rivieren?
Het begin is zeker goed te doen en ja, het is daar goed te bewandelen Er zijn open plekken, verharde weg zelfs. Na een aardige klim sta je letterlijk op de rand van een beschermd natuurgebied. Op wat kleine nederzettingen na is het alleen maar bos, kreekjes, kuilen, heuvels. Struiken met scherpe bladeren, scherpe rotsen... e.d.
Laarzen (de rubberen versie) en een lange broek is bijna een must daar wil je je benen niet onder de krassen hebben.
Je houdt er makkelijk een geïnfecteerde wond aan over en alleen of zwaar verdwaald kan zelfs dit al fataal zijn...

Ik vond het een heel mooie ervaring maar het wees mij wel op hoe klein ik ben... Nooit onderschatten, de Jungle.. Het is geen bos op de Utrechtse Heuvelrug...
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 13:13
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:44 schreef Ouder1 het volgende:Dan nog snap ik die 'hoek' niet. Een hoek van een kamer, een studio? Een hoek van wat? Wat begrenst die hoek dan? Jij hebt blijkbaar een beeld bij het woord 'hoek' dat ik niet heb en probeer te begrijpen. Met je antwoord waarin je het weer over een 'hoek' hebt zonder jouw definitie daarvan te geven, kan ik niet zo heel erg veel.
Op mij kwam het als een 'hoek' over op die foto, misschien zagen de struiken dan meer uit als een hoek. Laten we het er dan maar op houden het geen hoek is, voordat je trauma's krijgt bij het woord hoek.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:13 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Op mij kwam het als een 'hoek' over op die foto, misschien zagen de struiken dan meer uit als een hoek. Laten we het er dan maar op houden het geen hoek is, voordat je trauma's krijgt bij het woord hoek.
Wat is een "hoek"?
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:35 schreef Mystic_HBC het volgende:
2 jaar geleden deze route bewandeld in eind maart ongeveer... Overdag...
Geloof mij, 5 minuten lopen vanaf het pad en je bent compleet de weg kwijt.
De bebossing is zo dicht dat je niet eens paar meter verderop kan kijken.

Ik kan mij voorstellen dat met gebrekkig licht en niet helemaal weet wat je moet doen het erg af kan lopen.
Als je de omgeving niet goed kent is het gebied ook tricky met de waterscheidingslijn... Je loopt gauw de verkeerde kant op...

Maar ik ben niet van het speculeren... Ik kan mij gewoon erg goed voorstellen dat je heel makkelijk kan verdwalen, gezien de dichtheid van de begroeiing..

Niet echt te vergelijken met de Veluwe...
Maar waarom zouden twee van die meiden dan doorlopen? Ze waren al moe van 30 minuten dat andere pad opgaan.
Jij had een gids bij je, neem ik aan?
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:14 schreef Globali het volgende:

[..]

Wat is een "hoek"?
photo112.jpg
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar waarom zouden twee van die meiden dan doorlopen? Ze waren al moe van 30 minuten dat andere pad opgaan.
Jij had een gids bij je, neem ik aan?
Omdat men misschien gewoon even wilde lopen. Misschien even naar een waterval. Je hebt niet door hoe kwetsbaar je bent.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:21
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:19 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dat ken ik. Dat heet een plint. In hoek vorm. Wel lelijk gedaan trouwens.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:19 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Wat een raar plekje.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 13:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:21 schreef Globali het volgende:

[..]

Dat ken ik. Dat heet een plint. In hoek vorm. Wel lelijk gedaan trouwens.
Maargoed..
Ik denk eerder dat ze een soort inhamming bedoelde op de foto

Maar ik had gelezen dat die trail naar ''The lost waterfalls'' 4 uur lopen is
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 13:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:18 schreef Ryan3 het volgende: Maar waarom zouden twee van die meiden dan doorlopen? Ze waren al moe van 30 minuten dat andere pad opgaan.
Dit is waarom ik soms denk ze misschien niet eens in dat gehele verdere natuurgebied zijn geweest waar ze gevonden zijn. Maar dat pad in Boquete gelopen hebben, die laatste getuige zei toch ook dat ze moe waren en vroeger een taxi of bus het beste was. Ik blijf een soort lift-kom-maar-mee-gevoel hebben. Ze toen zijn vermoord en erna pas daar gegooid.

Als je moe bent ga je niet nog eens verder uren lopen.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:22 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Maargoed..
Ik denk eerder dat ze een soort inhamming bedoelde op de foto

Maar ik had gelezen dat die trail naar ''The lost waterfalls'' 4 uur lopen is
Dat is dan vast niet het doel geweest. Men zat er al langer en weet dan hoe snel nacht valt.
senestadonderdag 26 juni 2014 @ 13:23
Hadden ze de route al eens eerder helemaal gelopen eigenlijk?
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 13:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:22 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Dit is waarom ik soms denk ze misschien niet eens in dat gehele verdere natuurgebied zijn geweest waar ze gevonden zijn. Maar dat pad in Boquete gelopen hebben, die laatste getuige zei toch ook dat ze moe waren en vroeger een taxi of bus het beste was. Ik blijf een soort lift-kom-maar-mee-gevoel hebben. Ze toen zijn vermoord en erna pas daar gegooid.

Als je moe bent ga je niet nog eens verder uren lopen.
Als je verdwaald bent zal je toch wel moeten..
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:22 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Dit is waarom ik soms denk ze misschien niet eens in dat gehele verdere natuurgebied zijn geweest waar ze gevonden zijn. Maar dat pad in Boquete gelopen hebben, die laatste getuige zei toch ook dat ze moe waren en vroeger een taxi of bus het beste was. Ik blijf een soort lift-kom-maar-mee-gevoel hebben. Ze toen zijn vermoord en erna pas daar gegooid.

Als je moe bent ga je niet nog eens verder uren lopen.
Men ging lopen. Dat is volgens mij bekend. De kans dat je dan een Panamese seriemoordenaar tegenkomt is vrij klein lijkt mij.
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:22 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Dit is waarom ik soms denk ze misschien niet eens in dat gehele verdere natuurgebied zijn geweest waar ze gevonden zijn. Maar dat pad in Boquete gelopen hebben, die laatste getuige zei toch ook dat ze moe waren en vroeger een taxi of bus het beste was. Ik blijf een soort lift-kom-maar-mee-gevoel hebben. Ze toen zijn vermoord en erna pas daar gegooid.

Als je moe bent ga je niet nog eens verder uren lopen.
Je gaat zeker de bush dan niet in... dat doe je überhaupt niet tenzij je aan het geocashen bent oid...
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:26
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:25 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Je gaat zeker de bush dan niet in... dat doe je überhaupt niet tenzij je aan het geocashen bent oid...
Het is niet gek dat je even wil gaan wandelen. In zo'n dorp zitten is ook niet alles.
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:25 schreef Globali het volgende: Men ging lopen. Dat is volgens mij bekend. De kans dat je dan een Panamese seriemoordenaar tegenkomt is vrij klein lijkt mij.
Vrij groot lijkt me. Gewoon in de auto gelokt. Ik ken mannen door en door inmiddels, je hoeft maar met hakken aan te lopen, zelfs in winterkleding in dat soort Spaans-achtige exotische landen en ze lokken je al. Ik gok op een man van zo´n circa 40 jaar, die compleet doorgeslagen is, gewurgd en weg gegooid met dwaalsporen.
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 13:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:26 schreef Globali het volgende:

[..]

Het is niet gek dat je even wil gaan wandelen. In zo'n dorp zitten is ook niet alles.
Nee, tuurijk is dat niet gek, even de boel verkennen, alleen als het pad ondoordringbaar wordt keer je wel om, lijkt me...
balaverdedonderdag 26 juni 2014 @ 13:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:27 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Vrij groot lijkt me. Gewoon in de auto gelokt. Ik ken mannen door en door inmiddels, je hoeft maar met hakken aan te lopen, zelfs in winterkleding in dat soort Spaans-achtige exotische landen en ze lokken je al. Ik gok op een man van zo´n circa 40 jaar, die compleet doorgeslagen is, gewurgd en in weg gegooid.
Jezus...
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:27 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Vrij groot lijkt me. Gewoon in de auto gelokt. Ik ken mannen door en door inmiddels, je hoeft maar met hakken aan te lopen, zelfs in winterkleding in dat soort Spaans-achtige exotische landen en ze lokken je al. Ik gok op een man van zo´n circa 40 jaar, die compleet doorgeslagen is, gewurgd en in een gat gegooid.
In de auto gelokt op een trail? Volgens mij staat het land niet zo bekend ook. Het kan.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:29
Waarom MOET het voor bepaalde mensen bijna een misdaad zijn?
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 13:29
Als er nou eens ''echte'' Paragnosten/Mediums zijn dus geen Derek Ogilvie & Char etc stront :{
Dan konden ze de meiden zelf vragen en is het mysterie gelijk opgelost :s) *O*
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 13:29
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:23 schreef senesta het volgende:
Hadden ze de route al eens eerder helemaal gelopen eigenlijk?
over welke route heb je het ?
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:29 schreef Kaugummi het volgende:
Als er nou eens ''echte'' Paragnosten/Mediums zijn dus geen Derek Ogilvie & Char etc stront :{
Dan konden ze de meiden zelf vragen en is het mysterie gelijk opgelost :s) *O*
Zo simpel werkt dat niet.
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:28 schreef Globali het volgende: In de auto gelokt op een trail? Volgens mij staat het land niet zo bekend ook. Het kan.
De getuige heeft toch gezegd hij ze als laatste zag staan bij een bushokje. Ze waren juist dat pad afgegaan om een taxi of bus ergens anders naartoe te nemen, dat hebben ze nog expliciet aan die man gevraagd wat het beste was. En of dat nou vervoer naar een ander pad was of naar huis was, dat even in het midden gelaten. Misschien een man gewoon zei ´Ik breng jullie wel´ wat voor hen geld zou besparen, ze niet meer hoefde te wachten op een bus of taxi in die warmte, en ze de verkeerde beslissing hebben gemaakt door mee te gaan.

En die vent een dwaalspoor met die resten heeft gemaakt door ze vlak bij een rivier te leggen overal, je kan ook daar met de auto komen had iemand hier uitgezocht. Misschien zijn ze daar nooit geweest. Laten we wachten op de locatie-gegevens van de tel.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 13:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:31 schreef Globali het volgende:

[..]

Zo simpel werkt dat niet.
Jammer genoeg ;(
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:31 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

De getuige heeft toch gezegd hij ze als laatste zag staan bij een bushokje. Ze waren juist dat pad afgegaan om een taxi of bus ergens anders naartoe te nemen, dat hebben ze nog expliciet aan die man gevraagd wat het beste was. En of dat nou vervoer naar een ander pad was of naar huis was, dat even in het midden gelaten. Misschien een man gewoon zei ´Ik breng jullie wel´ wat voor hen geld zou besparen, ze niet meer hoefde te wachten op een bus of taxi in die warmte, en ze de verkeerde beslissing hebben gemaakt door mee te gaan.
Dat verhaal ken ik niet. Maar zou zo'n iemand hun dan helemaal de jungle in slepen?
Dr.Kloothommeldonderdag 26 juni 2014 @ 13:33
De families van Kris Kremers en Lisanne Froon willen dat er in Panama verder wordt gezocht, om uit te zoeken HOE de twee jonge vrouwen om het leven zijn gekomen. Gisteravond werd bekend dat de botresten, die vorige week werden gevonden, van Kris Kremers zijn. Dat haar vriendin Lisanne dood is, was zondag al duidelijk.

Ik vrees dat de zoektocht niet lang meer zal duren. Want wie gaat dat betalen? Voor Panama is de zaak toch rond: meisjes zijn helaas verdwaald en hebben het daarna helaas niet overleefd in de jungle. Moet je ook beter niet gaan wandelen zonder gids. Reputatieschade voor Panama is minimaal. Misschien komen er zelfs wat ramptoeristen op af.
balaverdedonderdag 26 juni 2014 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:31 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

De getuige heeft toch gezegd hij ze als laatste zag staan bij een bushokje. Ze waren juist dat pad afgegaan om een taxi of bus ergens anders naartoe te nemen, dat hebben ze nog expliciet aan die man gevraagd wat het beste was. En of dat nou vervoer naar een ander pad was of naar huis was, dat even in het midden gelaten. Misschien een man gewoon zei ´Ik breng jullie wel´ wat voor hen geld zou besparen, ze niet meer hoefde te wachten op een bus of taxi in die warmte, en ze de verkeerde beslissing hebben gemaakt door mee te gaan.
Dan moet hij ze nog wel even 8 uur door de jungle hebben gesleept.

Levendige fantasie heb je
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:32 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Jammer genoeg ;(
Er was wel ooit een vrouw die werkte voor de FBI (helderziend) die men echt heeft geprobeerd te vermoorden. Blijkbaar zat zij er te dicht bij. Ik geloof er verder niet in.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:34
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:33 schreef Dr.Kloothommel het volgende:
De families van Kris Kremers en Lisanne Froon willen dat er in Panama verder wordt gezocht, om uit te zoeken HOE de twee jonge vrouwen om het leven zijn gekomen. Gisteravond werd bekend dat de botresten, die vorige week werden gevonden, van Kris Kremers zijn. Dat haar vriendin Lisanne dood is, was zondag al duidelijk.

Ik vrees dat de zoektocht niet lang meer zal duren. Want wie gaat dat betalen? Voor Panama is de zaak toch rond: meisjes zijn helaas verdwaald en hebben het daarna helaas niet overleefd in de jungle. Moet je ook beter niet gaan wandelen zonder gids. Reputatieschade voor Panama is minimaal. Misschien komen er zelfs wat ramptoeristen op af.
Het is in elk geval niet de fout van Panama. Dit kan je overal overkomen.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 12:52 schreef Globali het volgende:

[..]

Blijkbaar dus anders dan jij ziet op filmpjes. Dat geeft zij duidelijk aan. 500 meter van het pad kun je de weg kwijtraken. Niet overal. Wel op bepaalde punten.
Maar dat is juist mijn punt. Als ik op de Veluwe verdwaal (of gewoon de weg niet weet) en ik blijf stug ongeveer dezelfde kant oplopen (beetje richtingsgevoel) dan loop ik óf tegen een verharde weg aan óf tegen bebouwing. In zo'n gebied zou je dan bijvoorbeeld een rivier kunnen gaan volgen tot je weer een trail tegenkomt. Als dat verdwalen opgaat voor bepaalde stukken dan kan je die bepaalde stukken dus ook weer uitlopen al doe je er een dag over (wat niet waarschijnlijk lijkt).

Wat die gids aangaf is dat je altijd wel mensen tegenkomt op een trail in dat gebied. Zie ook het blog dat ik eerder linkte over de trail pianisto zelf waar de schrijver 2 jonge lokale meisjes, een vriendelijke lokale boer, een Canadese vrouw en een groep toeristen met een gids tegen kwam bij het lopen van die trail.

Van uitgaande dat er sprake is geweest van een ongeval waarbij één van beiden gewond raakte, is het niet logisch zoals hier soms gespeculeerd wordt, dat de ander daar bij bleef tot ze overleden door uitputting/dorst/honger. Dan gaat toch iedereen vroeg of laat 'zwerven' opzoek naar hulp? En dan kom je dus een weg of trail tegen en als je die dan gaat volgen dan kom je dus vroeg of laat iemand tegen. De verschillende resten zijn ook redelijk dicht bij elkaar gevonden.
Het is dus niet logisch (maar wel mogelijk) dat zij niet gelijk en tegelijk aan iets overleden zijn. Daarom dacht die gids aan een misdaad/derde. De kans dat beide meisjes tegelijk dusdanig gewond raakten door een ongeval dat zij zich niet meer konden verplaatsen naar een weg/trail is gewoon niet groot. Daarvoor wordt dan naar de rivier gewezen. Maar ze moeten de rivier 3 maal overgestoken hebben, het was droog in die periode én bij hoogwater verdwijnen die oversteken zoals op die video ook onder water wat een oversteek onmogelijk maakt. Zo wild en diep was de rivier toen dus niet; knie diep.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 13:36
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:33 schreef Globali het volgende:

[..]

Er was wel ooit een vrouw die werkte voor de FBI (helderziend) die men echt heeft geprobeerd te vermoorden. Blijkbaar zat zij er te dicht bij. Ik geloof er verder niet in.
ooh! Nog nooit gehoord maar lekker dan zeg,brrr :o
Ik geloof wel in het''paranormale'' heb zelf al wat dingen beleefd.. (en nee niet met ouija borden oid) En ik ben ook geen ''vliegerig'' persoon voordat mensen dat denken :') :+
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:36
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:35 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Maar dat is juist mijn punt. Als ik op de Veluwe verdwaal (of gewoon de weg niet weet) en ik blijf stug ongeveer dezelfde kant oplopen (beetje richtingsgevoel) dan loop ik óf tegen een verharde weg aan óf tegen bebouwing. In zo'n gebied zou je dan bijvoorbeeld een rivier kunnen gaan volgen tot je weer een trail tegenkomt. Als dat verdwalen opgaat voor bepaalde stukken dan kan je die bepaalde stukken dus ook weer uitlopen al doe je er een dag over (wat niet waarschijnlijk lijkt).

Wat die gids aangaf is dat je altijd wel mensen tegenkomt op een trail in dat gebied. Zie ook het blog dat ik eerder linkte over de trail pianisto zelf waar de schrijver 2 jonge lokale meisjes, een vriendelijke lokale boer, een Canadese vrouw en een groep toeristen met een gids tegen kwam bij het lopen van die trail.

Van uitgaande dat er sprake is geweest van een ongeval waarbij één van beiden gewond raakte, is het niet logisch zoals hier soms gespeculeerd wordt, dat de ander daar bij bleef tot ze overleden door uitputting/dorst/honger. Dan gaat toch iedereen vroeg of laat 'zwerven' opzoek naar hulp? En dan kom je dus een weg of trail tegen en als je die dan gaat volgen dan kom je dus vroeg of laat iemand tegen. De verschillende resten zijn ook redelijk dicht bij elkaar gevonden.
Het is dus niet logisch (maar wel mogelijk) dat zij niet gelijk en tegelijk aan iets overleden zijn. Daarom dacht die gids aan een misdaad/derde. De kans dat beide meisjes tegelijk dusdanig gewond raakten door een ongeval dat zij zich niet meer konden verplaatsen naar een weg/trail is gewoon niet groot. Daarvoor wordt dan naar de rivier gewezen. Maar ze moeten de rivier 3 maal overgestoken hebben, het was droog in die periode én bij hoogwater verdwijnen die oversteken zoals op die video ook onder water wat een oversteek onmogelijk maakt. Zo wild en diep was de rivier toen dus niet; knie diep.
Je kan die trail ook missen. En dan? Dan ben je in paniek en maak je domme fouten.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 13:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:14 schreef Globali het volgende:

[..]

Wat is een "hoek"?
Dat vraag ik ook de hele tijd. Ze praat er wel over alsof het een aanwijzing ergens voor is, maar ik snap het niet, zie de begrenzing die die hoek vormt (rotsen? water? landbouwgrond?) niet.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:36 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

ooh! Nog nooit gehoord maar lekker dan zeg,brrr :o
Ik geloof wel in het''paranormale'' heb zelf al wat dingen beleefd.. (en nee niet met ouija borden oid) En ik ben ook geen ''vliegerig'' persoon voordat mensen dat denken :') :+
Ik geloof er persoonlijk niet in. Dit was wel raar. Maar goed. Het is bewezen dat cold reading goed kan werken. Kijk naar Derren Brown.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar waarom zouden twee van die meiden dan doorlopen? Ze waren al moe van 30 minuten dat andere pad opgaan.
Jij had een gids bij je, neem ik aan?
Ik heb geen enkel idee wat ze dachten... Ik kan mij alleen voorstellen dat verdwalen heel makkelijk gaat als je de trail verlaat. Dat is het enige.

Wij hadden inderdaad een gids bij ons. Ik zou het niet zonder hebben gedaan. Gevalletje common sense...
Overigens, wij zijn op een gegeven moment omgedraaid en terug gegaan wilden wij voor duister terug zijn.
Het begin van de trail laat je in de waan dat het allemaal reuze meevalt... Er zitten stukjes bij dat je toch blij bent dat je niet bent uitgegleden en 4-5 meter naar beneden glijdt/valt als groep zijnde...
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 13:43
dit is de info die ze geven - 4 tot 5 uur dus

El Pianista (The Piano Player) Moderate 5 km 4 - 5 hours Yes

http://www.hablayapanama.com/ecotourism/boquete/hiking/
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 13:45
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:41 schreef Mystic_HBC het volgende:

[..]

Ik heb geen enkel idee wat ze dachten... Ik kan mij alleen voorstellen dat verdwalen heel makkelijk gaat als je de trail verlaat. Dat is het enige.

Wij hadden inderdaad een gids bij ons. Ik zou het niet zonder hebben gedaan. Gevalletje common sense...
Overigens, wij zijn op een gegeven moment omgedraaid en terug gegaan wilden wij voor duister terug zijn.
Het begin van de trail laat je in de waan dat het allemaal reuze meevalt... Er zitten stukjes bij dat je toch blij bent dat je niet bent uitgegleden en 4-5 meter naar beneden glijdt/valt als groep zijnde...
Tja, vraag is dan of die twee meiden idd wat common sense in de wind sloegen of dat er iets anders is gebeurd...
Nou vind ik het ook onwrs dat ze vermoord zijn en dat iemand hun lichamen in de bush heeft gelegd om het op een gevalletje verdwalen te laten lijken... dat is eenvoudigweg veel te veel werk, waarbij je gesnapt kunt worden.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 13:49
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:25 schreef Globali het volgende:

[..]

Men ging lopen. Dat is volgens mij bekend. De kans dat je dan een Panamese seriemoordenaar tegenkomt is vrij klein lijkt mij.
Elk land heeft zijn gevaarlijke gekken. Wie had kunnen bedenken dat je weleens doodgereden kon worden wanneer je bij een dranghek met een massa mensen naar de koningin gaat kijken? Toch zijn er mensen zo overleden.
Het is dus gewoon niet uit te sluiten dat ze vermoord zijn.
Als je in een taxibusje stapt in Turkije verwacht je zoiets toch ook niet:
http://www.volkskrant.nl/(...)chting-vrouwen.dhtml
quote:
Een 35-jarige Nederlandse toeriste uit Hilversum, is zondag in Turkije ontvoerd, verkracht en in een ravijn gegooid. Haar stoffelijk overschot is donderdag geborgen
quote:
De Turkse autoriteiten lieten woensdag weten dat drie Nederlandse en een Georgische vrouw door vier Turkse mannen waren ontvoerd in de Zuidturkse badplaats Alanya. Nadat de mannen hun slachtoffers hadden verkracht, sneden zij hun keel door of poogden hen te wurgen. Daarna gooiden ze de vrouwen in een ravijn. De Georgische en een van de Nederlandse vrouwen overleefden dit niet.
quote:
De vrouwen waren zondag onderweg in een Dolmu, een Turkse bustaxi, waarin ook de vier mannen zaten, onder wie de chauffeur. Hij reed van Alanya naar de Gökbel-vlakte, twintig kilometer verderop. Daar speelde het drama zich af..
Deze meisjes in Panama waren moe, wilden terug naar hun kamer en stelden vragen over een taxi of een busje. De laatste keer dat zij gezien zijn zaten ze daar op te wachten. Het is dus niet uit te sluiten dat zij bij de verkeerde in zijn gestapt. Daarnaast is niet iedere moordenaar een seriemoordenaar. Het kan ook, net als in Turkije, gaan om een uit de hand gelopen verkrachting. Dat er geen geld of goederen zijn gestolen kan dan ook zijn om geen sporen met zich mee te nemen die naar de meisjes kunnen wijzen.

Het kan, het kan en is nog niet uitgesloten. Het kan ook iets heel anders zijn.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:35 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Maar dat is juist mijn punt. Als ik op de Veluwe verdwaal (of gewoon de weg niet weet) en ik blijf stug ongeveer dezelfde kant oplopen (beetje richtingsgevoel) dan loop ik óf tegen een verharde weg aan óf tegen bebouwing. In zo'n gebied zou je dan bijvoorbeeld een rivier kunnen gaan volgen tot je weer een trail tegenkomt. Als dat verdwalen opgaat voor bepaalde stukken dan kan je die bepaalde stukken dus ook weer uitlopen al doe je er een dag over (wat niet waarschijnlijk lijkt).

Wat die gids aangaf is dat je altijd wel mensen tegenkomt op een trail in dat gebied. Zie ook het blog dat ik eerder linkte over de trail pianisto zelf waar de schrijver 2 jonge lokale meisjes, een vriendelijke lokale boer, een Canadese vrouw en een groep toeristen met een gids tegen kwam bij het lopen van die trail.

Van uitgaande dat er sprake is geweest van een ongeval waarbij één van beiden gewond raakte, is het niet logisch zoals hier soms gespeculeerd wordt, dat de ander daar bij bleef tot ze overleden door uitputting/dorst/honger. Dan gaat toch iedereen vroeg of laat 'zwerven' opzoek naar hulp? En dan kom je dus een weg of trail tegen en als je die dan gaat volgen dan kom je dus vroeg of laat iemand tegen. De verschillende resten zijn ook redelijk dicht bij elkaar gevonden.
Het is dus niet logisch (maar wel mogelijk) dat zij niet gelijk en tegelijk aan iets overleden zijn. Daarom dacht die gids aan een misdaad/derde. De kans dat beide meisjes tegelijk dusdanig gewond raakten door een ongeval dat zij zich niet meer konden verplaatsen naar een weg/trail is gewoon niet groot. Daarvoor wordt dan naar de rivier gewezen. Maar ze moeten de rivier 3 maal overgestoken hebben, het was droog in die periode én bij hoogwater verdwijnen die oversteken zoals op die video ook onder water wat een oversteek onmogelijk maakt. Zo wild en diep was de rivier toen dus niet; knie diep.
Helemaal mee eens, echter je hebt te maken met de continental divide.
Je denkt een stroompje te volgen richting Boquete. Maar 10 km verderop stromen ze totaal de andere kant op naar de Caraibische zee... Laat daar nu zich 60-80 km dichte oerwoud bevinden...
Een klein foutje in de Jungle en het wordt je fataal.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 13:53
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:49 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Elk land heeft zijn gevaarlijke gekken. Wie had kunnen bedenken dat je weleens doodgereden kon worden wanneer je bij een dranghek met een massa mensen naar de koningin gaat kijken? Toch zijn er mensen zo overleden.
Het is dus gewoon niet uit te sluiten dat ze vermoord zijn.
Als je in een taxibusje stapt in Turkije verwacht je zoiets toch ook niet:
http://www.volkskrant.nl/(...)chting-vrouwen.dhtml

[..]


[..]


[..]

Deze meisjes in Panama waren moe, wilden terug naar hun kamer en stelden vragen over een taxi of een busje. De laatste keer dat zij gezien zijn zaten ze daar op te wachten. Het is dus niet uit te sluiten dat zij bij de verkeerde in zijn gestapt. Daarnaast is niet iedere moordenaar een seriemoordenaar. Het kan ook, net als in Turkije, gaan om een uit de hand gelopen verkrachting. Dat er geen geld of goederen zijn gestolen kan dan ook zijn om geen sporen met zich mee te nemen die naar de meisjes kunnen wijzen.

Het kan, het kan en is nog niet uitgesloten. Het kan ook iets heel anders zijn.
Men is midden in de natuur gevonden.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 13:54
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:31 schreef Jezus9 het volgende:
En die vent een dwaalspoor met die resten heeft gemaakt door ze vlak bij een rivier te leggen overal, je kan ook daar met de auto komen had iemand hier uitgezocht. Misschien zijn ze daar nooit geweest. Laten we wachten op de locatie-gegevens van de tel.
Dat hoeft niet eens. Als aaseters de lichamen vinden dan kunnen die ze uit elkaar hebben getrokken en versleept hebben. Juist katachtigen eten ook weleens aas en slepen dat indien mogelijk mee naar een veilige plek (in een boom) uit de buurt van andere resten om te voorkomen dat ze met andere aaseters moeten gaan vechten.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:00
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:36 schreef Globali het volgende:

[..]

Je kan die trail ook missen. En dan? Dan ben je in paniek en maak je domme fouten.
Was jij niet ook degene die zei dat je het pad op die video bij een oversteek kon missen? Echt.. dan heb je een hele sterke bril nodig, zeker als je er naar zoekt. ;)
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 14:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:54 schreef Ouder1 het volgende: Dat hoeft niet eens. Als aaseters de lichamen vinden dan kunnen die ze uit elkaar hebben getrokken en versleept hebben. Juist katachtigen eten ook weleens aas en slepen dat indien mogelijk mee naar een veilige plek (in een boom) uit de buurt van andere resten om te voorkomen dat ze met andere aaseters moeten gaan vechten.
Dat is inderdaad een reële mogelijkheid, ik noem maar mijn eigen kijk op de zaak hé. Alleen het hele ding is: genoeg overledenen werden gevonden in zulke bloedhete jungles (waar ook zulke dieren leven) genoeg gevallen die met hun gehele lichaam werden terug gevonden, niet in resten. Ook werden dan altijd i.i.g de kleren terug gevonden, dieren eten weliswaar mensen maar geen kleren op, kleren vind je zelfs in de woestijn nog jaren later terug.

Echter waren er alleen botten/resten gevonden, maar de kleren spoorloos... ja behalve de BH´s IN de tas dan (wat overigens ook bewijst die dieren de kleren niet opeten en ook die kleren niet vergaan in dat klimaat, anders waren die BH´s toch ook vergaan?)
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 14:01
Dat ziet er ongeveer zo uit... 5 minuten van het pad af...

a2antd.png

21jc3uf.jpg
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:02
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:00 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Was jij niet ook degene die zei dat je het pad op die video bij een oversteek kon missen? Echt.. dan heb je een hele sterke bril nodig, zeker als je er naar zoekt. ;)
Nee. Het verdere pad wel. Dat gaf iemand ook aan. Iemand die het pad gelopen heeft.
Parzivaldonderdag 26 juni 2014 @ 14:03
denk dat als het al een misdaad geweest zou kunnen zijn.. dat ze dat niet gaan zeggen.. PR technisch is dat niet zo lekker..

1: Meisjes zijn vermoord, het is hier heel gevaarlijk!
2: Meisjes zijn verdwaald, altijd een gids meenemen

dat laatste lijkt me wat beter voor de economie
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:03
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:41 schreef Mystic_HBC het volgende:
Ik heb geen enkel idee wat ze dachten... Ik kan mij alleen voorstellen dat verdwalen heel makkelijk gaat als je de trail verlaat. Dat is het enige.
Maar laat je dan de gegevens dat ze het laatst gezien zijn NA een wandeling terwijl ze vermoeid waren en naar hun kamer wilden, vroegen of ze beter een taxi of (OV)busje konden nemen, niet volledig buiten beschouwing?

Het hele verhaal over verdwalen en/of in de rivier vallen gaat er dan vanuit dat ze zich bedacht hebben en NOG een wandeling zijn gaan maken...
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:04
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:03 schreef Parzival het volgende:
denk dat als het al een misdaad geweest zou kunnen zijn.. dat ze dat niet gaan zeggen.. PR technisch is dat niet zo lekker..

1: Meisjes zijn vermoord, het is hier heel gevaarlijk!
2: Meisjes zijn verdwaald, altijd een gids meenemen

dat laatste lijkt me wat beter voor de economie
Het gaat om werkelijkheid en kans. Maar hoeveel mensen hier hebben werkelijk ervaring met jungle?
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 14:04
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:01 schreef Mystic_HBC het volgende:
Dat ziet er ongeveer zo uit... 5 minuten van het pad af...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Tja, denkt zo'n meisje natuurlijk dat ze onder die waterval mooi de FA reclame kan naspelen... en dan raakt ze nog verder verwijderd van het pad... (staan er btw bordjes naast het pad?)

Het ziet er mooi uit, dat wel, maar toch zou ik nimmer zonder gids gaan toch.
Parzivaldonderdag 26 juni 2014 @ 14:05
ik heb ervaring met de jungle van de snelweg..

maar zelfs hier leer je.. ALTIJD water meenemen.. zonder water op stap gaan is gewoon not done

(warm land)
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 14:05
En nogmaals over dat kleren nou eenmaal vergaan in de jungle klopt gewoon niet. Dieren eten weliswaar mensen maar geen kleren, kleren vind je zelfs in de woestijn nog jaren later terug.

Echter waren er alleen botten/resten gevonden, maar de kleren spoorloos... ja behalve de BH´s IN de tas dan (wat overigens ook bewijst die dieren de kleren niet opeten en ook die kleren niet vergaan in dat klimaat, anders waren die BH´s toch ook vergaan?)
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:06
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:05 schreef Parzival het volgende:
ik heb ervaring met de jungle van de snelweg..

maar zelfs hier leer je.. ALTIJD water meenemen.. zonder water op stap gaan is gewoon not done

(warm land)
Dat is iets anders. Maar als je het echt kent weet je dat het de weg kwijtraken erg snel gebeurt. Ik heb vaak gelopen in dat soort gebieden. Als de gids wegrent ben je fucked.
Parzivaldonderdag 26 juni 2014 @ 14:08
Maar als het echt vermoord/opruimen was geweest, dan had je toch meer van die voet moeten vinden.. of iig sporen van geweld op die voet?

lijkt me niet dat je iemand vermoord, en dan wacht tot het lichaam uiteenvalt om daarna een los stukje voet ergens neer te gooien...

dan zou je eerder verwachten dat de voet erafgezaagd is (met schoen) en dat zou weer sporen nalaten..
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:09
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:08 schreef Parzival het volgende:
Maar als het echt vermoord/opruimen was geweest, dan had je toch meer van die voet moeten vinden.. of iig sporen van geweld op die voet?

lijkt me niet dat je iemand vermoord, en dan wacht tot het lichaam uiteenvalt om daarna een los stukje voet ergens neer te gooien...

dan zou je eerder verwachten dat de voet erafgezaagd is (met schoen) en dat zou weer sporen nalaten..
Dieren komen vanaf een km af op lijken.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:11
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:50 schreef Mystic_HBC het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, echter je hebt te maken met de continental divide.
Je denkt een stroompje te volgen richting Boquete. Maar 10 km verderop stromen ze totaal de andere kant op naar de Caraibische zee... Laat daar nu zich 60-80 km dichte oerwoud bevinden...
Een klein foutje in de Jungle en het wordt je fataal.
Nee, je denkt een stroompje te volgen om een trail tegen te komen waarmee je uit onbegaanbaar gebied zonder paden komt en kans hebt mensen tegen te komen die je kunnen helpen. Het volgen van een stroompje is dan om te voorkomen dat je in cirkels rond blijft lopen.
Nu ken ik die meiden natuurlijk niet, maar persoonlijk heb ik altijd een kaart van het gebied gezien, zo niet bij me, als ik ga reizen/wandelen in het buitenland. Dan weet ik dus globaal hoe groot de kans is dat ik een weg of trail tegenkom als ik maar niet in kringetjes rond ga lopen.
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 14:11
Als hij ze gewurgd heeft vind je op de rest van het lichaam geen sporen van geweld. En nogmaals, alsnog kunnen ze ERNA zijn opgepluist door dieren. Maar ook als dieren ze oppluizen moet er toch geweld op de botten zijn aangetroffen? Ook dat is er niet. Blijft raadselachtig allemaal.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:11
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:53 schreef Globali het volgende:

[..]

Men is midden in de natuur gevonden.
Ik las ook dat de vindplaats per auto te bereiken/ te benaderen is.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:12
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:11 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik las ook dat de vindplaats per auto te bereiken/ te benaderen is.
Dat heb ik gemist dan.
Parzivaldonderdag 26 juni 2014 @ 14:13
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:12 schreef Globali het volgende:

[..]

Dat heb ik gemist dan.
ik ook.. zag er niet zo uit.. en dan lijkt me het weer van minder invloed..
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:14
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:13 schreef Parzival het volgende:

[..]

ik ook.. zag er niet zo uit.. en dan lijkt me het weer van minder invloed..
Dat is het probleem. Er is geen werkelijk betrouwbare informatie.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:14
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:01 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Dat is inderdaad een reële mogelijkheid, ik noem maar mijn eigen kijk op de zaak hé. Alleen het hele ding is: genoeg overledenen werden gevonden in zulke bloedhete jungles (waar ook zulke dieren leven) genoeg gevallen die met hun gehele lichaam werden terug gevonden, niet in resten. Ook werden dan altijd i.i.g de kleren terug gevonden, dieren eten weliswaar mensen maar geen kleren op, kleren vind je zelfs in de woestijn nog jaren later terug.

Echter waren er alleen botten/resten gevonden, maar de kleren spoorloos... ja behalve de BH´s IN de tas dan (wat overigens ook bewijst die dieren de kleren niet opeten en ook die kleren niet vergaan in dat klimaat, anders waren die BH´s toch ook vergaan?)
Dat heb ik hier idd ook eerder gevraagd. Waar zijn de kleren? Toen dachten enkele users dat katoen in die tijd al vergaan kon zijn (lijkt mij sterk).
Als er geen kleding gevonden is dan is het natuurlijk mogelijk dat ze geen kleding aan hadden.. Trek daaruit je conclusies..
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:15
===========================================================================

89uq8.jpgEXxpsqg.jpgwmedlv.jpg

Verklarende kaartjes vindplaatsen, hellingen en afstanden:
SPOILER
IBcqxVi.jpg

• Eerste vindplaats - rugzak - 11 juni - rijstboertjes (~ 11 km van huis -vogelvlucht-)

ZsxoQuP.jpg

• Vanaf start El Pianista Trail, veronderstelde locatie is gebaseerd op http://imagizer.imageshack.us/a/img855/5145/89uq8.jpg (copy/paste deze link) is het ~6 km vogelvlucht naar de rugzak (~7 uur lopen?)

T4eBOr7.jpg

• Schoenen zijn gigantisch ver van de rugzak gevonden; 30+ kilometer in vogelvlucht, ~ 45-50 langs de rivier

RBn2jdm.jpg

• Schoenen zijn zelfs dichterbij (vogelvlucht) Bocas de Toro dan bij Boquete gevonden...
Tijdlijn:

1 april 2014
• 13:00 - Lisanne en Kris zijn gezien in Boquete, vragend naar de El Pianista Trail - bron?
• 15:00 - De meiden zijn voor het laatst gezien op het laagste, vlakste deel van de El Pianista (oranje) - bron?

2 april:
• 9:00? - Lisanne en Kris hadden een afspraak met gids Feliciano Gonzalez om op woensdag 2 april naar een aardbeienboerderij en op zaterdag 5 april naar de Volcán Barú te gaan
• ochtend - alarm geslagen door hostel/familie en Feliciano om verdwenen meiden omdat ze niet op de afspraak verschenen

x april:
• Kris en Lisanne komen onder raadselachtige omstandigheden te overlijden

.
.
.

woensdag 11 juni - 72 dagen
• rugzak van 1 van de dames (wie?) gevonden - vinders - rijstboertjes uit Alto Romero

maandag 16 juni - 77 dagen
• schoen 1 (Lisanne) + bekkenbot (Kris) gevonden bij de uitmonding van de Culubré in de Changuinola - vinder: Team van 6 man, waaronder Feliciano Gonzalez

woensdag 18 juni - 79 dagen
• schoen 2 (Kris) gevonden, 1-5 km stroomopwaarts langs de Changuinola - vinder: Team van 6 man, waaronder Feliciano Gonzalez

Betrokkenen (getuigen dan wel verdachten):

Volgens Panamese media zijn er (nog) géén verdachten ("nadie en investigación")

media_xll_2257965.jpg

• gids uit Boquete Feliciano Gonzalez (?):
- Kris en Lisanne hadden met HEM de afspraak de tocht naar de Volcan Baru (NIET; El Pianista!) te gaan lopen - boekingen, feesten en partijen
- Maakte deel uit van eerdere zoekteams en van het team van 6 man dat de schoenen en resten vond (niet de rugzak)

• de meiden zijn gezien op 1 april door verschillende getuigen:

mznARF7.jpg

ochtend - 1 - Sigrid, Duitse die in Boquete werkt

i8IrFtn.jpg

~14:00-14:15 - 2 - anonieme getuige (Casa Pedro)

9LCyJvR.jpg

~14:30-15:00 - 3 - Frank Abdiel Rosas - zag de meiden voorbij komen (~14:30-15:00) en het viel hem op dat 1 van de meiden er ziek uitzag. Kris droeg een zwarte lycra. Frank denkt, maar weet het niet zeker, dat ze een taxi hebben genomen terug naar Boquete.

o1BVbkA.jpg

tijd onbekend - 4 - Martina - vrouw die bloemen aan het planten was en Kris en Lisanne groette (zij groetten haar), de meiden waren alleen. Vrouw zag geen auto passeren.

okbxCWA.jpg

~16:15 - 5 - Oliva de Kam - vrouw die de 2 meiden zag en waarschuwde NIET meer de berg op te gaan; te laat en het werd vroeg donker, 's middags begon het weer te betrekken. Lisanne droeg een korte broek en de meiden waren duidelijk niet uitgerust om op pad te gaan. Ze waarschuwde ze in het Spaans, maar de meiden begrepen het niet.

fdNHq8a.jpg

tijd onbekend - 6 - Lorenzo Gonzalez - lokale gids die ze op de El Pianista zou hebben gezien - dezelfde getuige als uit de TVN2-video- niet erg betrouwbare waarneming omdat hij ze niet goed zag

media_xll_2322378.jpg

• zoekteam van 5 man naast Feliciano
- vonden de schoenen en menselijke resten

• inheems echtpaar (geen foto) die op de aangegeven plek (NOS-kaartje) de rugzak vonden toen ze rijst (!) wilden planten

Flora, fauna en klimaat:

Dierentuin
36 graden overdag, 22 's nachts in Boquete
zon op: 6:27, zon onder: 18:40
Nieuwe Maan was op 30 maart 13:45

Goede informatie:

John van den Heuvel, kort interview bij RTL Boulevard
• 26 mei 2014 - John van den Heuvel vanuit Panama - meisjes zouden een hele steile helling beklimmen, niet doorgegaan maar teruggekeerd en 'vermoedelijk' een of meerdere verkeerde personen tegengekomen
(es) Video waar Feliciano Gonzalez en de getuige langs de El Pianista aan het woord komen
- interessant, grootste deel heb ik kunnen vertalen:

Bekijk de video en lees de tekst ernaast, het is niet moeilijk te begrijpen, Spaans. :)

SPOILER
Lisanne Froon en Kris Kremers waren bijna klaar met hun opleiding psychologie [in Utrecht, Mata] en kozen Panama om hun stage uit te voeren, sociaal werk in Casa Esperanza via Language School waar ze verbleven in een van hun gebouwtjes. Toen de Nederlandsen in Panama aankwamen, verbleven ze enkele dagen in Bocas del Toro bij dezelfde school, dat ook dienst doet als hostel. Ze reisden naar Boquete om hun cursus Spaans te beginnen.

Nederlandse (?) toerist in Boquete (stem, geen beeld): “Ze verbleven bij een familie aangesloten bij het hostel en gingen vrijwilligerswerk doen bij Casa Esperanza, maar, ik weet niet waarom, miscommunicatie? Werkte niet.”

In Boquete het werk was nog niet beschikbaar en er waren enkele dagen vrij voor Kris en Lisanne. Deze dagen gebruikten ze om een trip te maken naar de vulkaan, maar ze kwamen nooit aan bij de gids [Feliciano Gonzalez].

Feliciano: “We hebben geprobeerd ze te bellen, we stelden ons in contact met de familie van het huisje. We hadden zelf geen sleutel om het huisje binnen te gaan, maar we konden zien dat de meisjes niet in hun kamer waren.

In de maanden erop vertrokken teams met 12 speurhonden uit Nederland op zoek naar de meisjes in de omgeving van Boquete [en dus niet bij Alto Romero/Changuinola/Culubré, Mata]. TVN deed mee met een van de zoektochten gedurende 7 uur, door de bergen, samen met het Rode Kruis en medewerkers van het ministerie. De weg is onbegaanbaar op enkele punten. Vol met hellingen en gevaarlijke stroompjes/riviervalleitjes.

Tijdens de zoektocht spraken we met een van de getuigen die de Nederlandsen gezien zou moeten aan het begin van de El Pianista. Hij DACHT dat zij het waren.

Interviewer: “Waar gingen ze heen?”
“Ja, naar boven”
“....” (versta ik niet)
Interviewer: “Hadden ze tassen, rugzakken bij zich?”
“Nee, heb ik niet gezien, ik zag ze zo eventjes...”

De El Pianista heet zo omdat bij het begin er een natuurlijk concert is dat de vele vogels brengen met hun zang. Tijdens de zoektocht sloegen de honden aan op verscheidene plekken langs de rivier [welke?]. De volgende dag vonden ze twee vastgebonden matrassen in een andere vallei in de buurt. Op een gegeven moment dachten ze dat de Nederlandsen erin zaten maar gelukkig bleek dat niet het geval. De matrassen zijn overgedragen aan het openbaar ministerie.

Na het onderzoeken van alle mogelijke wegen die El Pianista kende, kwam men tot de conclusie dat de meiden NIET verdwaald waren op de trail.

Feliciano:
“het lijkt me dat de autoriteiten zeggen: ‘het neemt veel tijd in beslag’”
“Wanneer ze aankomen bij een plaats om op te letten, de grens ... [kan het ff niet volgen wat hij precies wil zeggen]”
“De mensen zijn gewend om toeristen in Boquete te zien”

Politie:
“Op dit moment kan niets worden uitgesloten”
“Wij moeten alle personen die betrokken zijn verhoren, echter door het terrein lopend kunnen we enkele eerdere verklaringen uitsluiten gedurende het onderzoek”

De families van de meisjes hebben vanaf het begin gezegd dat de meisjes van de trail afgeraakt moeten zijn maar na 2 maanden:

Vader een van de meiden:
“Op dit moment sluiten we andere mogelijkheden niet uit, een van de mogelijkheden zou kunnen zijn dat iemand ze meegenomen heeft. De reden waarom hier 2 Fiscales Superiores [politie, lijkt me, Mata] zijn is dat we hier te maken hebben met een andere mogelijke oorzaak van hun verdwijning”

De meiden waren niet verdwenen op de trail en er werd een zoektocht georganiseerd en hun kamer werd onderzocht door niet-professionals. Nu zijn veel aanwijzingen verdwenen.

Politie:
“eerst moet een onderzoeksexpert naar binnen en belangrijke details zoals agendas, en briefjes veiligstellen, zien wat de meisjes echt op hun kamer hadden. Ze hadden aanwijzingen kunnen vinden die op bepaalde onderwerpen het onderzoek verder zou kunnen helpen, zoals wat ze van plan waren te gaan doen in de komende dagen.

Op alle muren en plekken in Boquete hangen de gezichten van de jonge vrouwen. Die in het dorp waren om hun sociaal werk af te ronden en af te studeren

• het was zonnig rond het middaguur op 1 april (geen slecht weer, dat komt pas een paar dagen later)
eerste trail die de meiden probeerden was de Sendero de Alto Lindo (rond een uur of 14:00 kwamen ze daar aan, getuige in filmpje), Casa de Pedro, hier vroegen ze of dit de El Pianista trail was, de man zei van niet, meiden namen de trail (>45 min) toch en kwamen al na ~15 min terug

Op deze plek stond een dubbel bord wat de verwarring verklaart. Video is de bron voor de 6 getuigen hierboven.

[ Bericht 9% gewijzigd door El_Matador op 26-06-2014 16:08:24 ]
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:16
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:14 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dat heb ik hier idd ook eerder gevraagd. Waar zijn de kleren? Toen dachten enkele users dat katoen in die tijd al vergaan kon zijn (lijkt mij sterk).
Als er geen kleding gevonden is dan is het natuurlijk mogelijk dat ze geen kleding aan hadden.. Trek daaruit je conclusies..
Katoen vergaat niet totaal in drie maanden.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:17
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

"de vindplaats"?

Er is niet 1 vindplaats:

De vindplaats van de schoenen zie je op dat screenshot; een glooiende grasvlakte.
De vindplaats van de rugzak is veeeel verder bergop (zie kaartjes) en heel anders, veel steiler (780 m hoog).

De schoenen en resten lagen dichterbij hun oude huis in Bocas del Toro dan bij hun nieuwe in Boquete!

===========================================================================

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]

Verklarende kaartjes vindplaatsen, hellingen en afstanden:
SPOILER
[ afbeelding ]

• Eerste vindplaats - rugzak - 11 juni - rijstboertjes (~ 11 km van huis -vogelvlucht-)

[ afbeelding ]

• Vanaf start El Pianista Trail, veronderstelde locatie is gebaseerd op http://imagizer.imageshack.us/a/img855/5145/89uq8.jpg (copy/paste deze link) is het ~6 km vogelvlucht naar de rugzak (~7 uur lopen?)

[ afbeelding ]

• Schoenen zijn gigantisch ver van de rugzak gevonden; 30+ kilometer in vogelvlucht, ~ 45-50 langs de rivier

[ afbeelding ]

• Schoenen zijn zelfs dichterbij (vogelvlucht) Bocas de Toro dan bij Boquete gevonden...
Tijdlijn:

1 april 2014
• 13:00 - Lisanne en Kris zijn gezien in Boquete, vragend naar de El Pianista Trail - bron?
• 15:00 - De meiden zijn voor het laatst gezien op het laagste, vlakste deel van de El Pianista (oranje) - bron?

2 april:
• 9:00? - Lisanne en Kris hadden een afspraak met gids Feliciano Gonzalez om op woensdag 2 april naar een aardbeienboerderij en op zaterdag 5 april naar de Volcán Barú te gaan
• ochtend - alarm geslagen door hostel/familie en Feliciano om verdwenen meiden omdat ze niet op de afspraak verschenen

x april:
• Kris en Lisanne komen onder raadselachtige omstandigheden te overlijden

.
.
.

woensdag 11 juni - 72 dagen
• rugzak van 1 van de dames (wie?) gevonden - vinders - rijstboertjes uit Alto Romero

maandag 16 juni - 77 dagen
• schoen 1 (Lisanne) + bekkenbot (Kris) gevonden bij de uitmonding van de Culubré in de Changuinola - vinder: Team van 6 man, waaronder Feliciano Gonzalez

woensdag 18 juni - 79 dagen
• schoen 2 (Kris) gevonden, 1-5 km stroomopwaarts langs de Changuinola - vinder: Team van 6 man, waaronder Feliciano Gonzalez

Betrokkenen (getuigen dan wel verdachten):

Volgens Panamese media zijn er (nog) géén verdachten ("nadie en investigación")

[ afbeelding ]

• gids uit Boquete Feliciano Gonzalez (?):
- Kris en Lisanne hadden met HEM de afspraak de tocht naar de Volcan Baru (NIET; El Pianista!) te gaan lopen - boekingen, feesten en partijen
- Maakte deel uit van eerdere zoekteams en van het team van 6 man dat de schoenen en resten vond (niet de rugzak)

[ afbeelding ]

• zoekteam van 5 man naast Feliciano
- vonden de schoenen en menselijke resten

• inheems echtpaar (geen foto) die op de aangegeven plek (NOS-kaartje) de rugzak vonden toen ze rijst (!) wilden planten

Flora, fauna en klimaat:

Dierentuin
36 graden overdag, 22 's nachts in Boquete
zon op: 6:27, zon onder: 18:40
Nieuwe Maan was op 30 maart 13:45

Goede informatie:

John van den Heuvel, kort interview bij RTL Boulevard
• 26 mei 2014 - John van den Heuvel vanuit Panama - meisjes zouden een hele steile helling beklimmen, niet doorgegaan maar teruggekeerd en 'vermoedelijk' een of meerdere verkeerde personen tegengekomen
(es) Video waar Feliciano Gonzalez en de getuige langs de El Pianista aan het woord komen
- interessant, grootste deel heb ik kunnen vertalen:

Bekijk de video en lees de tekst ernaast, het is niet moeilijk te begrijpen, Spaans. :)

SPOILER
Lisanne Froon en Kris Kremers waren bijna klaar met hun opleiding psychologie [in Utrecht, Mata] en kozen Panama om hun stage uit te voeren, sociaal werk in Casa Esperanza via Language School waar ze verbleven in een van hun gebouwtjes. Toen de Nederlandsen in Panama aankwamen, verbleven ze enkele dagen in Bocas del Toro bij dezelfde school, dat ook dienst doet als hostel. Ze reisden naar Boquete om hun cursus Spaans te beginnen.

Nederlandse (?) toerist in Boquete (stem, geen beeld): “Ze verbleven bij een familie aangesloten bij het hostel en gingen vrijwilligerswerk doen bij Casa Esperanza, maar, ik weet niet waarom, miscommunicatie? Werkte niet.”

In Boquete het werk was nog niet beschikbaar en er waren enkele dagen vrij voor Kris en Lisanne. Deze dagen gebruikten ze om een trip te maken naar de vulkaan, maar ze kwamen nooit aan bij de gids [Feliciano Gonzalez].

Feliciano: “We hebben geprobeerd ze te bellen, we stelden ons in contact met de familie van het huisje. We hadden zelf geen sleutel om het huisje binnen te gaan, maar we konden zien dat de meisjes niet in hun kamer waren.

In de maanden erop vertrokken teams met 12 speurhonden uit Nederland op zoek naar de meisjes in de omgeving van Boquete [en dus niet bij Alto Romero/Changuinola/Culubré, Mata]. TVN deed mee met een van de zoektochten gedurende 7 uur, door de bergen, samen met het Rode Kruis en medewerkers van het ministerie. De weg is onbegaanbaar op enkele punten. Vol met hellingen en gevaarlijke stroompjes/riviervalleitjes.

Tijdens de zoektocht spraken we met een van de getuigen die de Nederlandsen gezien zou moeten aan het begin van de El Pianista. Hij DACHT dat zij het waren.

Interviewer: “Waar gingen ze heen?”
“Ja, naar boven”
“....” (versta ik niet)
Interviewer: “Hadden ze tassen, rugzakken bij zich?”
“Nee, heb ik niet gezien, ik zag ze zo eventjes...”

De El Pianista heet zo omdat bij het begin er een natuurlijk concert is dat de vele vogels brengen met hun zang. Tijdens de zoektocht sloegen de honden aan op verscheidene plekken langs de rivier [welke?]. De volgende dag vonden ze twee vastgebonden matrassen in een andere vallei in de buurt. Op een gegeven moment dachten ze dat de Nederlandsen erin zaten maar gelukkig bleek dat niet het geval. De matrassen zijn overgedragen aan het openbaar ministerie.

Na het onderzoeken van alle mogelijke wegen die El Pianista kende, kwam men tot de conclusie dat de meiden NIET verdwaald waren op de trail.

Feliciano:
“het lijkt me dat de autoriteiten zeggen: ‘het neemt veel tijd in beslag’”
“Wanneer ze aankomen bij een plaats om op te letten, de grens ... [kan het ff niet volgen wat hij precies wil zeggen]”
“De mensen zijn gewend om toeristen in Boquete te zien”

Politie:
“Op dit moment kan niets worden uitgesloten”
“Wij moeten alle personen die betrokken zijn verhoren, echter door het terrein lopend kunnen we enkele eerdere verklaringen uitsluiten gedurende het onderzoek”

De families van de meisjes hebben vanaf het begin gezegd dat de meisjes van de trail afgeraakt moeten zijn maar na 2 maanden:

Vader een van de meiden:
“Op dit moment sluiten we andere mogelijkheden niet uit, een van de mogelijkheden zou kunnen zijn dat iemand ze meegenomen heeft. De reden waarom hier 2 Fiscales Superiores [politie, lijkt me, Mata] zijn is dat we hier te maken hebben met een andere mogelijke oorzaak van hun verdwijning”

De meiden waren niet verdwenen op de trail en er werd een zoektocht georganiseerd en hun kamer werd onderzocht door niet-professionals. Nu zijn veel aanwijzingen verdwenen.

Politie:
“eerst moet een onderzoeksexpert naar binnen en belangrijke details zoals agendas, en briefjes veiligstellen, zien wat de meisjes echt op hun kamer hadden. Ze hadden aanwijzingen kunnen vinden die op bepaalde onderwerpen het onderzoek verder zou kunnen helpen, zoals wat ze van plan waren te gaan doen in de komende dagen.

Op alle muren en plekken in Boquete hangen de gezichten van de jonge vrouwen. Die in het dorp waren om hun sociaal werk af te ronden en af te studeren
Niet moeilijk te begrijpen. Spaans. Als je het half begrijpt krijg je rare ideeen.
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 14:18
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:11 schreef Jezus9 het volgende:
Als hij ze gewurgd heeft vind je op de rest van het lichaam geen sporen van geweld. En nogmaals, alsnog kunnen ze ERNA zijn opgepluist door dieren. Maar ook als dieren ze oppluizen moet er toch geweld op de botten zijn aangetroffen? Ook dat is er niet. Blijft raadselachtig allemaal.
Oppeuzelen, bedoel je? ;).
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 14:20
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:11 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik las ook dat de vindplaats per auto te bereiken/ te benaderen is.
waar las je dat ?
MidnightB00mdonderdag 26 juni 2014 @ 14:23
Paar interessante posts tegen gekomen, thanks!

De staat van de rugzak komt niet overeen met de staat van de rest van de spullen die zijn aangetroffen... daarnaast is het ook op een totaal andere plek gevonden.
Bestaat er een kans dat de meisjes elkaar zijn kwijtgeraakt?
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:08 schreef Parzival het volgende:
Maar als het echt vermoord/opruimen was geweest, dan had je toch meer van die voet moeten vinden.. of iig sporen van geweld op die voet?

lijkt me niet dat je iemand vermoord, en dan wacht tot het lichaam uiteenvalt om daarna een los stukje voet ergens neer te gooien...

dan zou je eerder verwachten dat de voet erafgezaagd is (met schoen) en dat zou weer sporen nalaten..
Daarom; aaseters.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:23 schreef MidnightB00m het volgende:
Paar interessante posts tegen gekomen, thanks!

De staat van de rugzak komt niet overeen met de staat van de rest van de spullen die zijn aangetroffen... daarnaast is het ook op een totaal andere plek gevonden.
Bestaat er een kans dat de meisjes elkaar zijn kwijtgeraakt?
Als de een is gaan zoeken naar hulp wel.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:26
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:20 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

waar las je dat ?
Hey, mijn nieuwe kaartjes gezien?

Bekijk de statistiek van de vondsten eens:

• 4 april-11 juni = 68 dagen = NIETS gevonden
• 11 juni - rugzak gevonden bij A, op ongeveer 11 km hemelsbreed van Boquete
• 16 juni (rugzak +5) = Schoen Lisanne + heupbot Kris, op ongeveer 41 km hemelsbreed van Boquete
• 18 juni (rugzak +7) = Schoen Kris, ongeveer 35-40 km van Boquete

Nu, is het niet raar dat die schoenen zo snel gevonden werden na de rugzak, maar niet door het onderszoeksteam van de autoriteiten maar door Feliciano en zijn mannen?

Het was niet dichtbij de rugzak, maar juist heel ver (~30 km). Het is wel dichtbij het eerstvolgende dorpje (Punta Blanca), maar net iets meer dan 3 km...
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:26
En een ding van belang is het rustig blijven. Waar kom je vandaan?
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 14:27
Ingrid Lommers van de taalschool heeft inmiddels de info over het pianistenpad van hun page verwijderd,maar daar staat wel nog de info over de Sendero Culebra trail,wat het verlengde van het pianistenpad is langs de rivier waar de zijrivier uitkomt of de rivier zelf waar de spullen gevonden zijn
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:11 schreef Jezus9 het volgende:
Als hij ze gewurgd heeft vind je op de rest van het lichaam geen sporen van geweld. En nogmaals, alsnog kunnen ze ERNA zijn opgepluist door dieren. Maar ook als dieren ze oppluizen moet er toch geweld op de botten zijn aangetroffen? Ook dat is er niet. Blijft raadselachtig allemaal.
De vraag is of ze dat dan als 'geweld' benoemen. Het is in zo'n gebied tenslotte een heel normaal gegeven dat allerhande dieren, van bacteriën en insecten tot kleine en grotere aaseters zich tegoed doen aan zo'n lijk.
Pericodonderdag 26 juni 2014 @ 14:29
Zelf geloof ik niet in verdwalen. Ik hou me vast aan wat de ouders bij Humberto Tan zeiden. Zij spraken over de Whatsapp berichten en de dagboeken die ze hebben ingezien.

De meiden wilden de tijd doden in de week tot het vrijwilligerswerk en planden later in de week tripjes naar de watervallen en de vulkaan. Maar deze eerste dag waarop ze verdwenen, wilden ze enkel even kennismaken met het gebied.

Even dat pad op, en nee geen rondwandeling maken... maar zoiets van, een uurtje heen en via hetzelfde pad weer terug. En die ouders hebben zelf ook dat pad gelopen... het was erg duidelijk, en na 45 minuten wordt het wel ietsje smaller, maar is het nog steeds duidelijk dat dit het pad was.

Ik heb zelf meer dan honderd tochten beschreven en ook uitgezet. Intuitief weet je als je een verkeerd zijpad hebt gekozen, dat te smal of niet platgetreden is. En dan loop je ook even terug.

Het was helemaal hun intentie niet om deze eerste dag een avontuur te beleven. Als de route hen niet duidelijk was, dan zouden ze zijn teruggegaan. Die mooie watervallen en vulkaan wilden ze voor later bewaren en ze hadden ook slechts spullen mee voor een uurtje of drie.

Ik sta ook achter de aanname dat ze gezien zijn, zittend langs de kant van de weg en dat iemand met kwade bedoelingen hen meenam, zoals die man die alle vondsten deed.

Voor degenen die zeggen: kans is klein, niets wijst op misdaad.. Tanja Groen verdween in 1993 bij het dorpje Gronsveld bij een groot bos. Voorheen en nadien is daar nooit iets gebeurd. Toch werd het haar noodlottig..
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:30
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

"de vindplaats"?

Er is niet 1 vindplaats:

De vindplaats van de schoenen zie je op dat screenshot; een glooiende grasvlakte.
De vindplaats van de rugzak is veeeel verder bergop (zie kaartjes) en heel anders, veel steiler (780 m hoog).

De schoenen en resten lagen dichterbij hun oude huis in Bocas del Toro dan bij hun nieuwe in Boquete!
Persoonlijk ga ik er van uit dat de lichamen oorspronkelijk bij de rugzak lagen (neergelegd of daar overleden). Dit geheel vanuit mijn visie (dus te bediscussiëren) dat het verspreiden door aaseters is gedaan en die hebben geen interesse in een rugzak waar geen eten in zit.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:29 schreef Perico het volgende:
Zelf geloof ik niet in verdwalen. Ik hou me vast aan wat de ouders bij Humberto Tan zeiden. Zij spraken over de Whatsapp berichten en de dagboeken die ze hebben ingezien.

De meiden wilden de tijd doden in de week tot het vrijwilligerswerk en planden later in de week tripjes naar de watervallen en de vulkaan. Maar deze eerste dag waarop ze verdwenen, wilden ze enkel even kennismaken met het gebied.

Even dat pad op, en nee geen rondwandeling maken... maar zoiets van, een uurtje heen en via hetzelfde pad weer terug. En die ouders hebben zelf ook dat pad gelopen... het was erg duidelijk, en na 45 minuten wordt het wel ietsje smaller, maar is het nog steeds duidelijk dat dit het pad was.

Ik heb zelf meer dan honderd tochten beschreven en ook uitgezet. Intuitief weet je als je een verkeerd zijpad hebt gekozen, dat te smal of niet platgetreden is. En dan loop je ook even terug.

Het was helemaal hun intentie niet om deze eerste dag een avontuur te beleven. Als de route hen niet duidelijk was, dan zouden ze zijn teruggegaan. Die mooie watervallen en vulkaan wilden ze voor later bewaren en ze hadden ook slechts spullen mee voor een uurtje of drie.

Ik sta ook achter de aanname dat ze gezien zijn, zittend langs de kant van de weg en dat iemand met kwade bedoelingen hen meenam, zoals die man die alle vondsten deed.

Voor degenen die zeggen: kans is klein, niets wijst op misdaad.. Tanja Groen verdween in 1993 bij het dorpje Gronsveld bij een groot bos. Voorheen en nadien is daar nooit iets gebeurd. Toch werd het haar noodlottig..
Goeie post. ^O^

De kans op misdaad is vele malen kleiner dan de kans op een ongeluk; simpel; de kans dat je een misdadiger tegenkomt in dit vredelievende gebied is kleiner dan dat het terrein je fataal wordt (onherbergzaam, gevaarlijk en gevaarlijke dieren -slangen, insecten, spinnen-).

Misdrijf is niet logisch omdat de rugzak zo intact is gevonden en relatief vlakbij Boquete.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 14:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:27 schreef StaceySinger het volgende:
Ingrid Lommers van de taalschool heeft inmiddels de info over het pianistenpad van hun page verwijderd,maar daar staat wel nog de info over de Sendero Culebra trail,wat het verlengde van het pianistenpad is langs de rivier waar de zijrivier uitkomt of de rivier zelf waar de spullen gevonden zijn
Culebra trailhead is on the right from the road to Alto Chiquiero about 1.4 km from the Bajo Mono road. Boquete.

http://www.fodors.com/wor(...)h2563210_hiking.html
Tourniquetdonderdag 26 juni 2014 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:29 schreef Perico het volgende:
Zelf geloof ik niet in verdwalen. Ik hou me vast aan wat de ouders bij Humberto Tan zeiden. Zij spraken over de Whatsapp berichten en de dagboeken die ze hebben ingezien.

De meiden wilden de tijd doden in de week tot het vrijwilligerswerk en planden later in de week tripjes naar de watervallen en de vulkaan. Maar deze eerste dag waarop ze verdwenen, wilden ze enkel even kennismaken met het gebied.

Even dat pad op, en nee geen rondwandeling maken... maar zoiets van, een uurtje heen en via hetzelfde pad weer terug. En die ouders hebben zelf ook dat pad gelopen... het was erg duidelijk, en na 45 minuten wordt het wel ietsje smaller, maar is het nog steeds duidelijk dat dit het pad was.

Ik heb zelf meer dan honderd tochten beschreven en ook uitgezet. Intuitief weet je als je een verkeerd zijpad hebt gekozen, dat te smal of niet platgetreden is. En dan loop je ook even terug.

Het was helemaal hun intentie niet om deze eerste dag een avontuur te beleven. Als de route hen niet duidelijk was, dan zouden ze zijn teruggegaan. Die mooie watervallen en vulkaan wilden ze voor later bewaren en ze hadden ook slechts spullen mee voor een uurtje of drie.

Ik sta ook achter de aanname dat ze gezien zijn, zittend langs de kant van de weg en dat iemand met kwade bedoelingen hen meenam, zoals die man die alle vondsten deed.

Voor degenen die zeggen: kans is klein, niets wijst op misdaad.. Tanja Groen verdween in 1993 bij het dorpje Gronsveld bij een groot bos. Voorheen en nadien is daar nooit iets gebeurd. Toch werd het haar noodlottig..
Goede post. ^O^

De rugzak + spullen zijn nu toch ook in Nederland voor onderzoek door het NFI? Misschien dat ze daarop nog iets van sporen kunnen vinden.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:23 schreef MidnightB00m het volgende:
Bestaat er een kans dat de meisjes elkaar zijn kwijtgeraakt?
Dan is het vreemd dat de schoen met resten van Lisanne is gevonden in de buurt van het bekken van Kris.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:34
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:30 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Persoonlijk ga ik er van uit dat de lichamen oorspronkelijk bij de rugzak lagen (neergelegd of daar overleden). Dit geheel vanuit mijn visie (dus te bediscussiëren) dat het verspreiden door aaseters is gedaan en die hebben geen interesse in een rugzak waar geen eten in zit.
Neergelegd??? Dat is dus vanaf Punta Blanca, het dorp waar je met de auto kan komen, iets van 33 km? Hemelsbreed dus langs de rivier veel verder.

De rugzak sluit het misdrijf bijna uit. Tenzij de meiden niet bij de tas waren toen ze 'overvallen' werden. Of ze hem juist achterlieten als spoor.

We hebben geen foto's van hoe de rugzak is gevonden want gebeurd door een lokaal echtpaar, niet door officiele onderzoekers.
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 14:34
Hoi ben nieuw op dit forum. Ben heel erg nieuwsgierig wat er gebeurd is met deze meiden.
Volg het nieuws nauwlettend en volg dit forum dan ook iedere dag meerdere keren maar vind het wel jammer dat sommige mensen mekaar de loef willen afsteken of na een "verkeerde vraag of opmerking" de wind van voren krijgen terwijl iedereen denk ik hetzelfde heeft als ik: Wat is er in godsnaam gebeurd met deze meiden?

Hier mijn bescheiden mening en vragen die ik heb.

Scenario verdwalen: De meiden waren al een tijdje in Boquete en toen zij de Pianiste wilden gaan doen in de middag moeten zij toch geweten hebben dat het rond 1830 donker wordt.Kan me dus niet voorstellen dat zij zo laat nog van het pad zijn afgegaan en toen het donker werd zijn door blijven lopen. Natuurlijk kunnen ze op dat moment al verdwaald zijn maar het is daar toch snachts niet zo koud dat ze door onderkoeling zijn overleden? Zou ook niet kloppen met de vindplaats van hun lichaamsdelen.
Maar goed , stel ze waren verdwaald en het wordt de volgende dag dan ga je toch niet verder de jungle in maar juist terug de berg op waar je net vanaf komt?
Ik geloof echt wel dat je daar heel makkelijk kunt verdwalen maar toch denk ik niet dat gebeurd is. Ik denk dat ze dan namelijk wel na een paar dagen gevonden zouden zijn of zelf uit de jungle zouden zijn gekomen na een paar dagen. Als ik naar de kaart kijk dan is het van Boquete naar de andere kant van de jungle hooguit 20 a 30 km. Is natuurlijk groot maar voor mijn gevoel te klein om daar niet meer uit te kunnen komen. Bovendien lees ik dat er veel paadjes, riviertjes ed door lopen en er relatief gezien ook wel veel mensen zijn

Vragen:1 Een Nederlandse inwoner van Boquete zei dat het die avond ontzettend slecht weer was maar ergens anders las ik dat het juist prima weer was.Wat is juist? Dit met name omdat bij slecht weer de rivier ruig kan zijn en bij goed weer niet.
2 Hadden de dames een kaart bij zich?
3 Klopt het dat de Pianiste een soort van heuvel/berg is en dat aan de andere kant van de berg de jungle pas echt begint?

Scenario ongeluk/wilde dieren
Kan ik heel kort over zijn, dit geloof ik niet
Over wilde dieren las ik dat de poema en jaguar daar bijna nooit gezien worden en dan zou het wel heel toevallig zijn dat de beide dames dan gedood zouden zijn door hetzelfde dier Datzelfde geldt ook voor slangen en andere dieren. 1....heel misschien maar niet allebei.
Voor een ongeluk denk ik eigenlijk hetzelfde. Geloof echt wel dat 1 van de meiden een ongeluk kan hebben gehad maar allebei?? Bovendien is de rugzak daar denk ik teveel voor in tact
vraag: is er in de buurt een waterval waar ze bij het oversteken van de rivier, meegesleurd zijn door de rivier en van een waterval kunnen zijn gevallen. Dat zou dan wel een ongeluk kunnen verklaren en kunnen verklaren over de lichaamsresten die gevonden zijn. (maar eigenlijk niet de rugzak)
vraag: is het bekend of de rugzak en de spullen die erin zaten doorweekt waren met water of was alles nog in prima staat. Als het namelijk nog droog zou zijn dan is een val in de rivier voor mij uitgesloten.

Boze opzet:
Vind ik na al dat wat ik heb gelezen het meest voor de hand liggen. Kan me namelijk niet voorstellen dat deze slimme meiden verdwalen en dan doorlopen in de tegenovergestelde richting dan waar ze naar toe moesten. Bovendien zijn hun lichaamsdelen gevonden nabij een rivier evenals hun rugzak. Als ik naar de kaart kijk en ze zijn verdwaald dan vind ik het haast knap dat ze wel de rivier gevonden hebben, dan eindelijk water hebben maar dan niet stroomafwaarts lopen (ze waren zo te zien al bijna in de bewoonde wereld) maar juist daar dan sterven.
Vraag:Zijn er in dit gebied vaker mensen verdwenen in de afgelopen jaren?

Tot slot: Ik denk dat als er duidelijk is over wat er is gebeurd dat komt van de rugzak die is gevonden. Stel ik zou verdwalen en aan het einde van mijn latijn zijn, dan zou ik een foto maken van mezelf, iets schrijven op de grond en daar een foto van maken zodat mijn nabestaanden zouden weten wat er is gebeurd. Misschien hebben de meiden dit idd gedaan en hing de tas daarom in de struiken zodat deze gevonden zou worden. Als er op de fototoestel geen fotos zijn die gemaakt zijn dan is voor mij de kans groot dat het om een misdrijf gaat.

nou, shoot me!
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 14:34
@Perico: hé hé, iemand die logisch nadenkt! Sluit me compleet bij je aan, zeer goed geformuleerd en intelligent uitgedacht.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:33 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dan is het vreemd dat de schoen met resten van Lisanne is gevonden in de buurt van het bekken van Kris.
Nee tuurlijk niet; je hebt 2,5 maand de tijd, een rivier die aanzwelt met regenbuien en veel aaseters (met name vogels) in de buurt.

Kan van alles gebeurd zijn, die resten en schoenen lijken me absoluut niet in situ.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 14:37
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:34 schreef jackie12 het volgende:
Hoi ben nieuw op dit forum. Ben heel erg nieuwsgierig wat er gebeurd is met deze meiden.
Volg het nieuws nauwlettend en volg dit forum dan ook iedere dag meerdere keren maar vind het wel jammer dat sommige mensen mekaar de loef willen afsteken of na een "verkeerde vraag of opmerking" de wind van voren krijgen terwijl iedereen denk ik hetzelfde heeft als ik: Wat is er in godsnaam gebeurd met deze meiden?

Hier mijn bescheiden mening en vragen die ik heb.

Scenario verdwalen: De meiden waren al een tijdje in Boquete en toen zij de Pianiste wilden gaan doen in de middag moeten zij toch geweten hebben dat het rond 1830 donker wordt.Kan me dus niet voorstellen dat zij zo laat nog van het pad zijn afgegaan en toen het donker werd zijn door blijven lopen. Natuurlijk kunnen ze op dat moment al verdwaald zijn maar het is daar toch snachts niet zo koud dat ze door onderkoeling zijn overleden? Zou ook niet kloppen met de vindplaats van hun lichaamsdelen.
Maar goed , stel ze waren verdwaald en het wordt de volgende dag dan ga je toch niet verder de jungle in maar juist terug de berg op waar je net vanaf komt?
Ik geloof echt wel dat je daar heel makkelijk kunt verdwalen maar toch denk ik niet dat gebeurd is. Ik denk dat ze dan namelijk wel na een paar dagen gevonden zouden zijn of zelf uit de jungle zouden zijn gekomen na een paar dagen. Als ik naar de kaart kijk dan is het van Boquete naar de andere kant van de jungle hooguit 20 a 30 km. Is natuurlijk groot maar voor mijn gevoel te klein om daar niet meer uit te kunnen komen. Bovendien lees ik dat er veel paadjes, riviertjes ed door lopen en er relatief gezien ook wel veel mensen zijn

Vragen:1 Een Nederlandse inwoner van Boquete zei dat het die avond ontzettend slecht weer was maar ergens anders las ik dat het juist prima weer was.Wat is juist? Dit met name omdat bij slecht weer de rivier ruig kan zijn en bij goed weer niet.
2 Hadden de dames een kaart bij zich?
3 Klopt het dat de Pianiste een soort van heuvel/berg is en dat aan de andere kant van de berg de jungle pas echt begint?

Scenario ongeluk/wilde dieren
Kan ik heel kort over zijn, dit geloof ik niet
Over wilde dieren las ik dat de poema en jaguar daar bijna nooit gezien worden en dan zou het wel heel toevallig zijn dat de beide dames dan gedood zouden zijn door hetzelfde dier Datzelfde geldt ook voor slangen en andere dieren. 1....heel misschien maar niet allebei.
Voor een ongeluk denk ik eigenlijk hetzelfde. Geloof echt wel dat 1 van de meiden een ongeluk kan hebben gehad maar allebei?? Bovendien is de rugzak daar denk ik teveel voor in tact
vraag: is er in de buurt een waterval waar ze bij het oversteken van de rivier, meegesleurd zijn door de rivier en van een waterval kunnen zijn gevallen. Dat zou dan wel een ongeluk kunnen verklaren en kunnen verklaren over de lichaamsresten die gevonden zijn. (maar eigenlijk niet de rugzak)
vraag: is het bekend of de rugzak en de spullen die erin zaten doorweekt waren met water of was alles nog in prima staat. Als het namelijk nog droog zou zijn dan is een val in de rivier voor mij uitgesloten.

Boze opzet:
Vind ik na al dat wat ik heb gelezen het meest voor de hand liggen. Kan me namelijk niet voorstellen dat deze slimme meiden verdwalen en dan doorlopen in de tegenovergestelde richting dan waar ze naar toe moesten. Bovendien zijn hun lichaamsdelen gevonden nabij een rivier evenals hun rugzak. Als ik naar de kaart kijk en ze zijn verdwaald dan vind ik het haast knap dat ze wel de rivier gevonden hebben, dan eindelijk water hebben maar dan niet stroomafwaarts lopen (ze waren zo te zien al bijna in de bewoonde wereld) maar juist daar dan sterven.
Vraag:Zijn er in dit gebied vaker mensen verdwenen in de afgelopen jaren?

Tot slot: Ik denk dat als er duidelijk is over wat er is gebeurd dat komt van de rugzak die is gevonden. Stel ik zou verdwalen en aan het einde van mijn latijn zijn, dan zou ik een foto maken van mezelf, iets schrijven op de grond en daar een foto van maken zodat mijn nabestaanden zouden weten wat er is gebeurd. Misschien hebben de meiden dit idd gedaan en hing de tas daarom in de struiken zodat deze gevonden zou worden. Als er op de fototoestel geen fotos zijn die gemaakt zijn dan is voor mij de kans groot dat het om een misdrijf gaat.

nou, shoot me!
Je verdwaalt makkelijk. Dat gaf eerder ook iemand aan die dat pad kent.
Leandradonderdag 26 juni 2014 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 13:50 schreef Mystic_HBC het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, echter je hebt te maken met de continental divide.
Je denkt een stroompje te volgen richting Boquete. Maar 10 km verderop stromen ze totaal de andere kant op naar de Caraibische zee... Laat daar nu zich 60-80 km dichte oerwoud bevinden...
Een klein foutje in de Jungle en het wordt je fataal.
Ah eindelijk, gezond verstand.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 14:40
Sendero Culebra trail is dus het verlengde van de El Pianista trail

Het Sendero Culebra trail head is 1.4 km vanaf de verharde weg

stukje lopen en je komt boven de watervallen uit

Leandradonderdag 26 juni 2014 @ 14:40
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:14 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dat heb ik hier idd ook eerder gevraagd. Waar zijn de kleren? Toen dachten enkele users dat katoen in die tijd al vergaan kon zijn (lijkt mij sterk).
Als er geen kleding gevonden is dan is het natuurlijk mogelijk dat ze geen kleding aan hadden.. Trek daaruit je conclusies..
Zijn de lichamen al gevonden dan?
Grote kans dat de kleren daar zijn waar de lichamen zijn.
En nee, een voet en een heup zijn niet "de lichamen".
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:42
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:32 schreef El_Matador het volgende:
Misdrijf is niet logisch omdat de rugzak zo intact is gevonden en relatief vlakbij Boquete.
Nu ben ik een vrouw, maar als ik een man was en ik zou (alleen of met anderen) twee meiden verkrachten en vermoorden, dan zou ik persoonlijk niets van hen meenemen. Die meiden worden als toeristen op een gegeven moment vermist en er komt onherroepelijk een hoop media op af. Iedereen om je heen weet dat er telefoons, bh's en een rugzak missen. Je kan er dus niets mee behalve het als aandenken in je huis, goed verborgen, bewaren. Dan moet je dus geen huisgenoten hebben want dan ben je de lul.

Voor een mobieltje en wat euries worden ze minder snel vermoord dan na een verkrachting.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:43
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:34 schreef jackie12 het volgende:
Hoi ben nieuw op dit forum. Ben heel erg nieuwsgierig wat er gebeurd is met deze meiden.
Volg het nieuws nauwlettend en volg dit forum dan ook iedere dag meerdere keren maar vind het wel jammer dat sommige mensen mekaar de loef willen afsteken of na een "verkeerde vraag of opmerking" de wind van voren krijgen terwijl iedereen denk ik hetzelfde heeft als ik: Wat is er in godsnaam gebeurd met deze meiden?

Hier mijn bescheiden mening en vragen die ik heb.

Scenario verdwalen: De meiden waren al een tijdje in Boquete en toen zij de Pianiste wilden gaan doen in de middag moeten zij toch geweten hebben dat het rond 1830 donker wordt.Kan me dus niet voorstellen dat zij zo laat nog van het pad zijn afgegaan en toen het donker werd zijn door blijven lopen. Natuurlijk kunnen ze op dat moment al verdwaald zijn maar het is daar toch snachts niet zo koud dat ze door onderkoeling zijn overleden? Zou ook niet kloppen met de vindplaats van hun lichaamsdelen.
Maar goed , stel ze waren verdwaald en het wordt de volgende dag dan ga je toch niet verder de jungle in maar juist terug de berg op waar je net vanaf komt?
Ik geloof echt wel dat je daar heel makkelijk kunt verdwalen maar toch denk ik niet dat gebeurd is. Ik denk dat ze dan namelijk wel na een paar dagen gevonden zouden zijn of zelf uit de jungle zouden zijn gekomen na een paar dagen. Als ik naar de kaart kijk dan is het van Boquete naar de andere kant van de jungle hooguit 20 a 30 km. Is natuurlijk groot maar voor mijn gevoel te klein om daar niet meer uit te kunnen komen. Bovendien lees ik dat er veel paadjes, riviertjes ed door lopen en er relatief gezien ook wel veel mensen zijn

Vragen:1 Een Nederlandse inwoner van Boquete zei dat het die avond ontzettend slecht weer was maar ergens anders las ik dat het juist prima weer was.Wat is juist? Dit met name omdat bij slecht weer de rivier ruig kan zijn en bij goed weer niet.
2 Hadden de dames een kaart bij zich?
3 Klopt het dat de Pianiste een soort van heuvel/berg is en dat aan de andere kant van de berg de jungle pas echt begint?

Scenario ongeluk/wilde dieren
Kan ik heel kort over zijn, dit geloof ik niet
Over wilde dieren las ik dat de poema en jaguar daar bijna nooit gezien worden en dan zou het wel heel toevallig zijn dat de beide dames dan gedood zouden zijn door hetzelfde dier Datzelfde geldt ook voor slangen en andere dieren. 1....heel misschien maar niet allebei.
Slangen, insecten en spinnen zijn vele malen talrijker en onzichtbaarder dan een grote kat. Kans is juist wel groot dat ze gebeten zijn door kleinere dieren en daar kunnen ze aan overlijden.

quote:
Voor een ongeluk denk ik eigenlijk hetzelfde. Geloof echt wel dat 1 van de meiden een ongeluk kan hebben gehad maar allebei?? Bovendien is de rugzak daar denk ik teveel voor in tact
Ene meid valt in het terrein (kuilen, stenen, riviermodder die 'drijfzandachtig' kan zijn...), andere meid zet rugzak neer en komt haar helpen, overkomt hetzelfde of vergelijkbaar.

Het terrein is het gevaarlijkste, daarna de kleine dieren. Mensen en grote dieren hebben een veul kleinere kans in dat onherbergzame gebied.

quote:
vraag: is er in de buurt een waterval waar ze bij het oversteken van de rivier, meegesleurd zijn door de rivier en van een waterval kunnen zijn gevallen. Dat zou dan wel een ongeluk kunnen verklaren en kunnen verklaren over de lichaamsresten die gevonden zijn. (maar eigenlijk niet de rugzak)
vraag: is het bekend of de rugzak en de spullen die erin zaten doorweekt waren met water of was alles nog in prima staat. Als het namelijk nog droog zou zijn dan is een val in de rivier voor mij uitgesloten.
De rugzak en spullen erin (camera, GSMs) zijn nat geworden door de vele regens natuurlijk. Daarom duurde het ook even voordat de data gelezen kon worden, maar ook dat ging vrij snel.

quote:
Vraag:Zijn er in dit gebied vaker mensen verdwenen in de afgelopen jaren?
1 stel is verdwenen in Costa Rica, over de grens in het westen en werden beiden dood aangetroffen (zij op een eiland in een park, hij intact -skelet- in de wildernis).

quote:
hing de tas daarom in de struiken zodat deze gevonden zou worden.
Hoe weet jij hoe die tas gevonden is? "hangend in de struiken"? Dan zou het wel zo bekendgemaakt zijn.
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 14:44
Ja er was een eerdere vermissing, in 2009 een Engelse gast in exact hetzelfde gebied. Als daar dezelfde gasten achter zitten kan het al geen verkrachter zijn. En die 9-jarige vermiste jongen ook nog niet terecht. Toch zou je dan bijna aan dat broodje-organen-verhaal gaan denken. Zowel vrouwen als mannen steeds.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:46
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:42 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Nu ben ik een vrouw, maar als ik een man was en ik zou (alleen of met anderen) twee meiden verkrachten en vermoorden, dan zou ik persoonlijk niets van hen meenemen.
Nee, waarom niet? Ook geen geld? Contant?

quote:
Iedereen om je heen
Heb je het gebied een beetje bekeken, daar aan de andere kant van de Cordillera? :D

quote:
weet dat er telefoons, bh's en een rugzak missen. Je kan er dus niets mee behalve het als aandenken in je huis, goed verborgen, bewaren.
Verkopen natuurlijk. Hele zwarte markt hier voor mobieltjes hoor.

quote:
Dan moet je dus geen huisgenoten hebben want dan ben je de lul.
Huisgenoten??? Jij denkt aan een studentenhuis in Nederland?? We hebben het over huisjes in de wildernis in Panama, die mensen hebben vaak niet eens stromend water. :D

quote:
Voor een mobieltje en wat euries worden ze minder snel vermoord dan na een verkrachting.
Claim die je niet hard kan maken.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 14:46
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:29 schreef Perico het volgende:
Zelf geloof ik niet in verdwalen. Ik hou me vast aan wat de ouders bij Humberto Tan zeiden. Zij spraken over de Whatsapp berichten en de dagboeken die ze hebben ingezien.

De meiden wilden de tijd doden in de week tot het vrijwilligerswerk en planden later in de week tripjes naar de watervallen en de vulkaan. Maar deze eerste dag waarop ze verdwenen, wilden ze enkel even kennismaken met het gebied.

Even dat pad op, en nee geen rondwandeling maken... maar zoiets van, een uurtje heen en via hetzelfde pad weer terug. En die ouders hebben zelf ook dat pad gelopen... het was erg duidelijk, en na 45 minuten wordt het wel ietsje smaller, maar is het nog steeds duidelijk dat dit het pad was.

Ik heb zelf meer dan honderd tochten beschreven en ook uitgezet. Intuitief weet je als je een verkeerd zijpad hebt gekozen, dat te smal of niet platgetreden is. En dan loop je ook even terug.

Het was helemaal hun intentie niet om deze eerste dag een avontuur te beleven. Als de route hen niet duidelijk was, dan zouden ze zijn teruggegaan. Die mooie watervallen en vulkaan wilden ze voor later bewaren en ze hadden ook slechts spullen mee voor een uurtje of drie.

Ik sta ook achter de aanname dat ze gezien zijn, zittend langs de kant van de weg en dat iemand met kwade bedoelingen hen meenam, zoals die man die alle vondsten deed.

Voor degenen die zeggen: kans is klein, niets wijst op misdaad.. Tanja Groen verdween in 1993 bij het dorpje Gronsveld bij een groot bos. Voorheen en nadien is daar nooit iets gebeurd. Toch werd het haar noodlottig..
Kerstin Goedbloed... Een val, gebroken enkel en overleden. De partner met wie ze mee was ging hulp halen en is ook door de jungle meegenomen.

quote:
Zijn zus uit Geldrop, moeder van drie kinderen, verdween in 1999 samen met een Australische reisgenoot spoorloos op nog geen tachtig kilometer van de plek waar de twee Nederlandse vrouwen worden vermist. Samen met zijn vader trof hij na stevige zoektochten en hulp van indianen, het Rode Kruis en politie het ontzielde lichaam van zijn zusje op een eiland in een rivier aan. Ze was mogelijk door infecties om het leven gekomen. Ook de Australiër overleefde het avontuur niet.
Ook hier is niet helemaal duidelijk hoe en wat... Maar het is niet ver van waar deze twee meiden werden vermist.

Kortom: Verdwalen, misdaad, iets anders...
Het is speculatie...

Ik kan mij alleen voorstellen dat verdwalen gewoon heel makkelijk gebeurt...
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:46 schreef Mystic_HBC het volgende:
Ik kan mij alleen voorstellen dat verdwalen gewoon heel makkelijk gebeurt...
Jij hebt die El Pianista gelopen, niet?

Er is onduidelijkheid over waar ie begint en waar ie eindigt :

IBcqxVi.jpg

Begint ie al beneden, bij Durans Coffee? Of pas bij het restaurant Il Pianista dat al bijna op de bergpas ligt (en vandaar ga je dus naar beneden, al richting de Caribische Zee)?

[ Bericht 7% gewijzigd door El_Matador op 26-06-2014 14:53:56 ]
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:49
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:35 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nee tuurlijk niet; je hebt 2,5 maand de tijd, een rivier die aanzwelt met regenbuien en veel aaseters (met name vogels) in de buurt.

Kan van alles gebeurd zijn, die resten en schoenen lijken me absoluut niet in situ.
Je trekt het uit het verband geloof ik. Mijn reactie was op de vraag of de meiden elkaar kwijt geraakt konden zijn. Is dat logisch als er resten van beiden in elkaars buurt gevonden zijn?

Overigens vraag ik me af hoe een vogel een bekken of bv dijbeen (met vlees er aan) kan verslepen. Welke vogel moet dat dan geweest zijn?
MidnightB00mdonderdag 26 juni 2014 @ 14:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:33 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dan is het vreemd dat de schoen met resten van Lisanne is gevonden in de buurt van het bekken van Kris.
Dat is waar... dan blijf ik die rugzak + status daarvan erg random vinden.
Ryan3donderdag 26 juni 2014 @ 14:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:40 schreef StaceySinger het volgende:
Sendero Culebra trail is dus het verlengde van de El Pianista trail

Het Sendero Culebra trail head is 1.4 km vanaf de verharde weg

stukje lopen en je komt boven de watervallen uit

Keurig pad...
Zelfs reling aangebracht.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:49 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Je trekt het uit het verband geloof ik. Mijn reactie was op de vraag of de meiden elkaar kwijt geraakt konden zijn. Is dat logisch als er resten van beiden in elkaars buurt gevonden zijn?
Ja. dat is logisch. Je kan na 2,5 maand moeilijk conclusies trekken aan de hand van een paar vondsten die in een rivierbedding lagen.

De rivier is de beste transporteur, daarna vogels.

Dat resten van 2 meiden bij elkaar in de rivierbedding liggen, is heel logisch als ze beiden stroomopwaarts zijn omgekomen en door de rivier naar lager gelegen delen is getransporteerd.

quote:
Overigens vraag ik me af hoe een vogel een bekken of bv dijbeen (met vlees er aan) kan verslepen. Welke vogel moet dat dan geweest zijn?
We weten niet hoe dat bekken eruitzag voordat er vogels aan gingen zitten.

De OP van de vorige topics geeft de 'dierentuin' met een paar vogels die er voor komen. Ook de grootste roofvogel, de andescondor, komt er voor.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:55
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:40 schreef Leandra het volgende:

[..]

Zijn de lichamen al gevonden dan?
Grote kans dat de kleren daar zijn waar de lichamen zijn.
En nee, een voet en een heup zijn niet "de lichamen".
"De" lichamen gaan ze ook nooit meer vinden. Een beest dat een bekken schoonvreet en in tweeën breekt, een voet scheidt van een onderbeen.. Die laat niet de rest van het lichaam inclusief de kleding netjes op één plak achter. Denk ik.
Waar ik persoonlijk als ik familie zou zijn, heel veel waarde aan zou hechten zijn de schedels en eventueel de ribbekasten. Als het moord is, dan is de kans het grootst dat als er al sporen van geweld op de botten te vinden zijn, je die daar moet zoeken.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:58
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:43 schreef El_Matador het volgende:
Hoe weet jij hoe die tas gevonden is? "hangend in de struiken"? Dan zou het wel zo bekendgemaakt zijn.
Het is bekend gemaakt dat de tas gevonden is op een struik. Als je de media mag geloven.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:55 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

"De" lichamen gaan ze ook nooit meer vinden. Een beest dat een bekken schoonvreet en in tweeën breekt, een voet scheidt van een onderbeen.. Die laat niet de rest van het lichaam inclusief de kleding netjes op één plak achter. Denk ik.
De kans dat er een groot dier aan heeft gezeten is vrij klein; dat dier moet het verse lichaam/lichamen ruiken en binnen een bepaalde tijd (zeg 2 dagen in de 36 graden hete wildernis) bij de lichamen zijn.

quote:
Waar ik persoonlijk als ik familie zou zijn, heel veel waarde aan zou hechten zijn de schedels en eventueel de ribbekasten. Als het moord is, dan is de kans het grootst dat als er al sporen van geweld op de botten te vinden zijn, je die daar moet zoeken.
Waarom toch moord? Is totaal niet logisch.

Als je iemand in een ver afgelegen deel van de wereld vermoordt, begraaf je de lichamen en NIEMAND die ze ooit nog vindt (zie de zoektocht nu).
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 14:59
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:58 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Het is bekend gemaakt dat de tas gevonden is op een struik. Als je de media mag geloven.
Ja, dat laatste dus. Je zou de originele Panamese beelden moeten zien, van die rijstboertjes, maar die zijn volgens mij niet in beeld gekomen.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 14:59
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:46 schreef El_Matador het volgende:
Nee, waarom niet? Ook geen geld? Contant?
Nee, niet als ik normaliter weinig geld zou hebben. Dat valt op namelijk. Maar ik zou de tas niet eens openmaken om er in te kijken ivm sporen.
Pericodonderdag 26 juni 2014 @ 14:59
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:50 schreef Ryan3 het volgende:
Keurig pad...
Zelfs reling aangebracht.
Hier sta ik volledig achter. Ik heb inmiddels wel zo'n drie uren aan paden bekeken van hikers die video's postten rond Boquete.

Ja, de jungle is vreselijk en dicht als je van het pad afwijkt.. maar voor de rest verschilt het ook weer niet veel van Nederland. De uitgezette paden zijn breed en herkenbaar en als je fout loopt, heb je het snel in de gaten.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:59 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Nee, niet als ik normaliter weinig geld zou hebben. Dat valt op namelijk. Maar ik zou de tas niet eens openmaken om er in te kijken ivm sporen.
Het geeft niet, maar je opmerkingen getuigen niet echt van een goed beeld van dat gebied. Bekijk Google Earth, de kaartjes, de filmpjes.

Geld, camera's en mobieltjes neem je als latino gewoon mee. Verkopen en niemand komt erachter. Gebeurt dagelijks in alle Latijns-Amerikaanse landen.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:59 schreef Perico het volgende:
De uitgezette paden zijn breed en herkenbaar en als je fout loopt, heb je het snel in de gaten.
In Boquete niet.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 15:04
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:01 schreef El_Matador het volgende:

[..]

In Boquete niet.
jawel
dit lees ik er net over

the trail has been thoughtfully spray painted with orange arrows – so it really is difficult to lose your way
Jezus9donderdag 26 juni 2014 @ 15:04
quote:
14s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:48 schreef El_Matador het volgende: Er is onduidelijkheid over waar ie begint en waar ie eindigt:
afbeelding
Huh is dat water erin gefotoshopt?
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:04
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:46 schreef El_Matador het volgende:
Heb je het gebied een beetje bekeken, daar aan de andere kant van de Cordillera?
Dat is het juist. Het zijn hele kleine gemeenschappen waar een aantal gezinnen dicht op elkaar wonen.
Als je in Amsterdam woont valt er niemand iets aan jou op als je ineens een nieuw mobieltje hebt, een BH in huis naast je bed ligt, of je ineens meer geld hebt dan men van jou gewend is (of het moet heel extreem zijn en je heb je aftandse golfje verruild voor een nieuwe BMW terwijl je in de bijstand zit).
In een kleine dorpsgemeenschap met 400 inwoners valt het echter onmiddellijk op. Die dorpjes daar zijn soms kleiner dan 50 inwoners.. maar ook de grotere plaatsen daar is een ons-kent-ons gebeuren met sociale controle.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:05
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:04 schreef Jezus9 het volgende:

[..]

Huh is dat water erin gefotoshopt?
Dat is geen water, ik heb een polygoon getekend die de hoogte aangeeft. Hoe hoger de blauwe lijn hoe lager het gebied. Zo kan je de steilheid beter zien (zie ook de hoogtes).
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 15:05
quote:
14s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Jij hebt die El Pianista gelopen, niet?

Er is onduidelijkheid over waar ie begint en waar ie eindigt :

[ afbeelding ]

Begint ie al beneden, bij Durans Coffee? Of pas bij het restaurant Il Pianista dat al bijna op de bergpas ligt (en vandaar ga je dus naar beneden, al richting de Caribische Zee)?
Met een groep mensen zijn wij begonnen aan deze tocht. Aangezien het de bijnaam heeft dat hij eindeloos is, liepen wij deze trail tot zover dat er nog genoeg tijd over was om voor het donker terug te zijn. Het was eind maart 2012
We begonnen bij het restaurantje Il Pianista, daar 'begon het' voor ons.
Je loopt door ondiep water eerst en daarna is het goed te doen. Na half uur ongeveer werd het een stuk steiler en een stuk uitdagender omdat het paadje steiler en steeds smaller werd dan ben je al in het bos en gaat het redelijk niet in een rechte lijn hier doorheen...
Je hebt ook niet door waar precies die Continental Divide is. De gids vertelde het pas later.

Bordjes heb ik nauwelijks gezien, ja, in het begin...
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:05
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:04 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dat is het juist. Het zijn hele kleine gemeenschappen waar een aantal gezinnen dicht op elkaar wonen.
Als je in Amsterdam woont valt er niemand iets aan jou op als je ineens een nieuw mobieltje hebt, een BH in huis naast je bed ligt, of je ineens meer geld hebt dan men van jou gewend is (of het moet heel extreem zijn en je heb je aftandse golfje verruild voor een nieuwe BMW terwijl je in de bijstand zit).
In een kleine dorpsgemeenschap met 400 inwoners valt het echter onmiddellijk op. Die dorpjes daar zijn soms kleiner dan 50 inwoners.. maar ook de grotere plaatsen daar is een ons-kent-ons gebeuren met sociale controle.
Ben jij ooit in Latijns-Amerika geweest?
Weet jij wat ze met GSMs en camera's doen?
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:07
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:05 schreef Mystic_HBC het volgende:

[..]

Met een groep mensen zijn wij begonnen aan deze tocht. Aangezien het de bijnaam heeft dat hij eindeloos is, liepen wij deze trail tot zover dat er nog genoeg tijd over was om voor het donker terug te zijn. Het was eind maart 2012
We begonnen bij het restaurantje Il Pianista, daar 'begon het' voor ons.
Je loopt door ondiep water eerst en daarna is het goed te doen. Na half uur ongeveer werd het een stuk steiler en een stuk uitdagender omdat het paadje steiler en steeds smaller werd dan ben je al in het bos en gaat het redelijk niet in een rechte lijn hier doorheen...
Je hebt ook niet door waar precies die Continental Divide is. De gids vertelde het pas later.

Bordjes heb ik nauwelijks gezien, ja, in het begin...
Ok gracias.

Il Pianista staat op de kaart van het zoekteam aangegeven heel hoog op de berg maar volgens mij klopt dat niet. Waar ligt dat restaurant ongeveer op de kaart?
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:10
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:05 schreef Mystic_HBC het volgende:

[..]

Met een groep mensen zijn wij begonnen aan deze tocht. Aangezien het de bijnaam heeft dat hij eindeloos is, liepen wij deze trail tot zover dat er nog genoeg tijd over was om voor het donker terug te zijn. Het was eind maart 2012
We begonnen bij het restaurantje Il Pianista, daar 'begon het' voor ons.
Je loopt door ondiep water eerst en daarna is het goed te doen. Na half uur ongeveer werd het een stuk steiler en een stuk uitdagender omdat het paadje steiler en steeds smaller werd dan ben je al in het bos en gaat het redelijk niet in een rechte lijn hier doorheen...
Je hebt ook niet door waar precies die Continental Divide is. De gids vertelde het pas later.

Bordjes heb ik nauwelijks gezien, ja, in het begin...
Dus verdwalen is een goede optie.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:11
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:51 schreef El_Matador het volgende:
Ja. dat is logisch. Je kan na 2,5 maand moeilijk conclusies trekken aan de hand van een paar vondsten die in een rivierbedding lagen.
Ten eerste; welke rivierbedding? Heb jij foto's gezien van de vindplaatsen waar je een rivierbedding of een rivier ziet? Heb je daar een link van?

Dus twee wandelaars raken elkaar kwijt.. lopen bijvoorbeeld geheel andere richtingen op. Dan overlijden zij door verschillende, onbekende oorzaken. Vervolgens is er een rivier en de één of andere gigantisch sterke aasetende vogel die van ieder van hen 1 restant dropt in elkaars buurt een heel eind verderop.

Dat is in jouw beleving 'logisch'? 8)7 8)7
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:12
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:10 schreef Globali het volgende:

[..]

Dus verdwalen is een goede optie.
Een dag verdwalen wel. Enkele dagen rondzwerven, zoals de foto's lijken te suggereren, is echter wel vreemd als je maar 11 km van huis bent.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:13
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:12 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Een dag verdwalen wel. Enkele dagen rondzwerven, zoals de foto's lijken te suggereren, is echter wel vreemd als je maar 11 km van huis bent.
Je bent verdwaalt........ Wat is daar zo moeilijk aan te begrijpen? Je loopt in rondjes. Dat doet een mens van nature.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:14
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:11 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ten eerste; welke rivierbedding? Heb jij foto's gezien van de vindplaatsen waar je een rivierbedding of een rivier ziet? Heb je daar een link van?
De rivierbedding van de Changuinola.

De foto van waar de schoenen zijn gevonden staat in het vorige topic, screenshot uit de YT video van de vondsten (TVN2).

quote:
Dus twee wandelaars raken elkaar kwijt.. lopen bijvoorbeeld geheel andere richtingen op. Dan overlijden zij door verschillende, onbekende oorzaken. Vervolgens is er een rivier en de één of andere gigantisch sterke aasetende vogel die van ieder van hen 1 restant dropt in elkaars buurt een heel eind verderop.

Dat is in jouw beleving 'logisch'? 8)7 8)7
De rivier is de hoofdtransporteur. Vogels verspreiden resten snel en over lange 'onlogische' afstanden.

Dat de resten tot nog toe allemaal in de rivierbedding zijn gevonden, is logisch; de rivier transporteerde de resten in 2.5 maand van stroomopwaarts naar beneden.

Je kan aan de hand van beenderen niet in situ niet bepalen of de meisjes los van elkaar of samen bij elkaar zijn omgekomen.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:13 schreef Globali het volgende:

[..]

Je bent verdwaalt........ Wat is daar zo moeilijk aan te begrijpen? Je loopt in rondjes. Dat doet een mens van nature.
Dan neem je het terrein niet mee.

Als je de 1e nacht verdwaald bent, heb je de volgende dag de zon in het oosten opkomend en weet je waar het noorden is (daar moet je niet heen) en het zuiden (daar wel).
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 15:16
Iedereen heeft gelijk. en iedereen heeft ongelijk. Maar is niet iedereen het met me eens dat de waarheid op de fototoestel moet staan?
Bij verdwalen zullen ze toch wel een foto hebben gemaakt. Bij een misdrijf niet.
En bij een ongeluk, tja dan ligt het er aan wat voor een ongeluk
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:16
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:51 schreef El_Matador het volgende:
De OP van de vorige topics geeft de 'dierentuin' met een paar vogels die er voor komen. Ook de grootste roofvogel, de andescondor, komt er voor.
Dat is idd een grote. Maar gieren staan er niet om bekend met lijken of delen van lijken te gaan slepen. Wél staan ze bekend om het groepsgewijs cirkelen hoog boven een lijk tot er voor hen niets meer te halen valt. Er zijn meisjes vermist.. een groep gieren zwermt boven een bepaald gebied in de buurt.. En niemand gaat daar eerst eens even kijken? Niet logisch.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:17
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dan neem je het terrein niet mee.

Als je de 1e nacht verdwaald bent, heb je de volgende dag de zon in het oosten opkomend en weet je waar het noorden is (daar moet je niet heen) en het zuiden (daar wel).
Zo werkt het niet in werkelijkheid. Anders zouden niet zoveel mensen zo 'dom' omkomen.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:16 schreef jackie12 het volgende:
Iedereen heeft gelijk. en iedereen heeft ongelijk. Maar is niet iedereen het met me eens dat de waarheid op de fototoestel moet staan?
Bij verdwalen zullen ze toch wel een foto hebben gemaakt. Bij een misdrijf niet.
En bij een ongeluk, tja dan ligt het er aan wat voor een ongeluk
De staat van de rugzak toont voor mij aan dat de meiden plotseling iets is is overkomen. Op een rustmoment. Als het tijdens de wandeling was gebeurd, zou een van de meiden de rugzak op moeten hebben lijkt me. En zou ie niet zo netjes gevonden zijn als nu.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:16 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dat is idd een grote. Maar gieren staan er niet om bekend met lijken of delen van lijken te gaan slepen. Wél staan ze bekend om het groepsgewijs cirkelen hoog boven een lijk tot er voor hen niets meer te halen valt. Er zijn meisjes vermist.. een groep gieren zwermt boven een bepaald gebied in de buurt.. En niemand gaat daar eerst eens even kijken? Niet logisch.
Jij hebt beelden van een film in je hoofd.

Die zwarte gier, op de rand van het zwembadje op die foto, dat is mijn foto. Wij zaten in het zwembad en die gier kwam naast ons zitten. 1 gier, geen groep. Drinken natuurlijk uit het zwembad want de Caribische kust van Colombia is heet.

Je hebt allerlei soorten vogels, zeker in Panama.

Als je over logica begint, zou ik eerst eens dit continent komen bezoeken. Die camera en GSMs en zeker het geld neem je mee bij een misdrijf.

Tenzij de meiden dus van hun tas weg 'overvallen' zijn door iemand en die persoon die tas niet is gaan zoeken. Dat kan natuurlijk.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 15:20
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:59 schreef Perico het volgende:

[..]

Hier sta ik volledig achter. Ik heb inmiddels wel zo'n drie uren aan paden bekeken van hikers die video's postten rond Boquete.

Ja, de jungle is vreselijk en dicht als je van het pad afwijkt.. maar voor de rest verschilt het ook weer niet veel van Nederland. De uitgezette paden zijn breed en herkenbaar en als je fout loopt, heb je het snel in de gaten.
dank je Perico - dus de kans om te verdwalen is vrijwel Nihil ?
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:21
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 14:58 schreef El_Matador het volgende:
De kans dat er een groot dier aan heeft gezeten is vrij klein; dat dier moet het verse lichaam/lichamen ruiken en binnen een bepaalde tijd (zeg 2 dagen in de 36 graden hete wildernis) bij de lichamen zijn.
Klopt, bij grote roofdieren die soms aaseten klopt dat idd. Maar een kleine kans maakt de kans niet afwezig en het past exact in het plaatje van de gevonden resten. Het bot was schoon, in de schoen zaten wél weke delen. Dat past bij een aaseter, niet bij alleen bacteriën en insecten. Ook past het perfect in het beeld van verspreide lichaamsdelen; dat doen vooral katachtigen. Gieren bijvoorbeeld niet.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:16 schreef jackie12 het volgende:
Iedereen heeft gelijk. en iedereen heeft ongelijk. Maar is niet iedereen het met me eens dat de waarheid op de fototoestel moet staan?
Bij verdwalen zullen ze toch wel een foto hebben gemaakt. Bij een misdrijf niet.
En bij een ongeluk, tja dan ligt het er aan wat voor een ongeluk
Waarom zou je een foto maken als je verdwaalt bent? Dan ben je in paniek. Zeker als het snel donker zal worden.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:21 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Klopt, bij grote roofdieren die soms aaseten klopt dat idd. Maar een kleine kans maakt de kans niet afwezig en het past exact in het plaatje van de gevonden resten. Het bot was schoon, in de schoen zaten wél weke delen. Dat past bij een aaseter, niet bij alleen bacteriën en insecten. Ook past het perfect in het beeld van verspreide lichaamsdelen; dat doen vooral katachtigen. Gieren bijvoorbeeld niet.
Gieren doen dat ook.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:21 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Klopt, bij grote roofdieren die soms aaseten klopt dat idd. Maar een kleine kans maakt de kans niet afwezig en het past exact in het plaatje van de gevonden resten. Het bot was schoon, in de schoen zaten wél weke delen. Dat past bij een aaseter, niet bij alleen bacteriën en insecten.
Het kan ook gewoon ontbinding van het lichaam in de rivier zijn; een dood lichaam zonder werkende pezen en spieren is broos, zeker in een bij tijd en wijlen aanzwellende rivier.

quote:
Ook past het perfect in het beeld van verspreide lichaamsdelen; dat doen vooral katachtigen. Gieren bijvoorbeeld niet.
De rivier verspreidt veel makkelijker en logischer dan dieren. Gieren verplaatsen hun prooien ook, zelf gezien in Spanje. Je kan dat ook niet uitsluiten.

De kans op een aanval van een klein dier (slang, spin, insecten) is vele malen groter dan de kans op een groot dier (poema of jaguar).
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:23 schreef Globali het volgende:

Dan ben je in paniek.
De staat van de rugzak straalt nu juist geen paniek uit, maar rust (op dat moment).

Wel een plotselinge gebeurtenis lijkt me.
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 15:26
El Matador jij denkt heel duidelijk dat ze een ongeluk hebben gehad. Allebei op hetzelfde moment?

Ik denk eerder dat ze zijn meegenomen onder valse voorwendselen (de gids?) , vermoord zijn, de rugzak is gedumpd en de lichamen op dezelfde plek in de rivier zijn gegooid en na 2 1/2 maand en vele kilometers verder nu de resten zijn gevonden.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:27
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:25 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De staat van de rugzak straalt nu juist geen paniek uit, maar rust (op dat moment).

Wel een plotselinge gebeurtenis lijkt me.
Kan. Maar wat als 1 van hen iets overkomt en de ander denkt even snel hulp te gaan halen? En je laat de rugzak achter.
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 15:27
we zijn het er iig wel allebei over eens dat gezien de rugzak er iets "plotselings"moet zijn gebeurd
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:27 schreef jackie12 het volgende:
we zijn het er iig wel allebei over eens dat gezien de rugzak er iets "plotselings"moet zijn gebeurd
Er is iets gebeurt waarschijnlijk.
CherryLipsdonderdag 26 juni 2014 @ 15:29
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:28 schreef Globali het volgende:

[..]

Er is iets gebeurt waarschijnlijk.
Ja, ze zijn niet zomaar gaan liggen.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:30
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:26 schreef jackie12 het volgende:
El Matador jij denkt heel duidelijk dat ze een ongeluk hebben gehad. Allebei op hetzelfde moment?
Ik denk dat ze niet zomaar vrijwillig met zijn tweeen 's nachts de bergen in gegaan zijn, maar dat ze met iemand mee zijn gegaan.

Uit alle getuigenverklaringen komt absoluut niet het beeld naar voren dat de meiden getraind waren. Ze probeerden eerst een andere trail, waar ze maar ~15 min van gedaan hebben (samenvatting video komt zo).

Maar qua overlijden denk ik inderdaad dat het terrein veel gevaarlijker is dan wat anders dan ook. Aangevuld met mogelijk een slangenbeet.

Ze hoeven niet EXACT op hetzelfde moment verongelukt te zijn, maar wel dichtbij elkaar (spullen in 1 tas, wat voor mij aangeeft dat ze bij elkaar waren op dat moment) en wellicht door hetzelfde (terrein; kuilen, 'drijfzand', etc.).

quote:
Ik denk eerder dat ze zijn meegenomen onder valse voorwendselen (de gids?) , vermoord zijn, de rugzak is gedumpd en de lichamen op dezelfde plek in de rivier zijn gegooid en na 2 1/2 maand en vele kilometers verder nu de resten zijn gevonden.
Waarom zou je een rugzak met contant geld (!) erin 'dumpen'? Waarom niet houden, verstoppen en de waardevolle spullen verkopen?

Zo doet men dat hier in Latijns-Amerika.

Een puntgave rugzak vinden lijkt mij niet wijzen op een misdrijf.
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 15:31
pfff wat flauw. Ik bedoel dus dat ze iig niet verdwaald zijn
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:31
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, ze zijn niet zomaar gaan liggen.
Men kan ziek geworden zijn. Dan ga je wel liggen.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:31 schreef jackie12 het volgende:
pfff wat flauw. Ik bedoel dus dat ze iig niet verdwaald zijn
Waarom is het voor mensen hier zo raar te begrijpen dat verdwalen echt een optie is? Ik ken jungle. Dat komt als eerste in mij op.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:33
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:01 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het geeft niet, maar je opmerkingen getuigen niet echt van een goed beeld van dat gebied. Bekijk Google Earth, de kaartjes, de filmpjes.

Geld, camera's en mobieltjes neem je als latino gewoon mee. Verkopen en niemand komt erachter. Gebeurt dagelijks in alle Latijns-Amerikaanse landen.
Ik ken het gebied niet en baseer me idd op o.a. filmpjes en berichten in de media.

De fout die ik ervaar in jouw stelling is het verschil tussen een 'gewoon' gestolen mobieltje en een mobieltje van een meisje dat dood gevonden is (althans; resten van haar).
Stelen van spullen is daar idd vrij gangbaar en geen haan die er naar kraait als de buurman opeens een mobieltje te koop aanbiedt.
Dan komt er echter opeens een dikke vette MAAR. Moord is daar niet gangbaar. Moord op een toeriste nog minder. Moord op twee toeristes is daar wereldnieuws. De verdwijning alleen al van twee toeristes is daar wereld nieuws.

Iedere gek met een gebrek begrijpt dat als je twee toeristes uit West Europa in Panama vermoordt, eventueel ooit gevonden, de vermiste spullen tot in den treure telkens weer in het nieuws zullen verschijnen. Dan ben je echt de weg kwijt als je het risico gaat lopen dat die vermiste spullen aan jou gelinkt zouden kunnen worden.
Als, en ik zeg ALS, het al moord is, dan is het ws moord na verkrachting en heeft de dader (of daders) er alles aan gedaan om het op een ongeval/verdwaling te laten lijken.
CherryLipsdonderdag 26 juni 2014 @ 15:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:32 schreef Globali het volgende:

[..]

Waarom is het voor mensen hier zo raar te begrijpen dat verdwalen echt een optie is? Ik ken jungle. Dat komt als eerste in mij op.
Ik ben een blond meisje van 22 geweest. Verdwalen is een mogelijkheid, geloof me :D
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:34
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:33 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ben een blond meisje van 22 geweest. Verdwalen is een mogelijkheid, geloof me :D
Ik ben een blonde man van 42 jaar oud. Ik ben zelfs eens verdwaald in de Ardennen. Pas nog.
Fierce.donderdag 26 juni 2014 @ 15:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:33 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ben een blond meisje van 22 geweest. Verdwalen is een mogelijkheid, geloof me :D
Meisjes zijn 8. 22 is vrouw.
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 15:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:32 schreef Globali het volgende:

[..]

Waarom is het voor mensen hier zo raar te begrijpen dat verdwalen echt een optie is? Ik ken jungle. Dat komt als eerste in mij op.
Ik heb het vermoeden dat dat mensen zijn die niet veel verder komen dan een rondje door het Vondelpark..
erik013donderdag 26 juni 2014 @ 15:36
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:33 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ben een blond meisje van 22 geweest. Verdwalen is een mogelijkheid, geloof me :D
Je hebt ze er zelfs die in het bos van Purmerend kunnen verdwalen, dan lukt het in de jungle van Panama al helemaal.

http://www.rtvnh.nl/nieuw(...)+in+bossen+Purmerend

_O-
CherryLipsdonderdag 26 juni 2014 @ 15:37
quote:
6s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:35 schreef Fierce. het volgende:

[..]

Meisjes zijn 8. 22 is vrouw.
Technisch gezien misschien wel ja, maar ik noem dat nog meisjes. Of, zoals m'n opa zegt, 'grietjes'.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:38
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:35 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik heb het vermoeden dat dat mensen zijn die niet veel verder komen dan een rondje door het Vondelpark..
Het lijkt erop. Dat het "pad even terugvinden" dan weet iemand niet waar die over praat. "even uit de beek drinken.....doe ik ook in Europa" Dan ben je gewoon niet goed wijs.
LazyDavedonderdag 26 juni 2014 @ 15:38
Ik heb niet het hele topic gelezen en wellicht is het al neergezet, maar mochten ze in de jungle zijn omgekomen en niet aan de hand van verkrachters, hoe is het dan mogelijk dat ze hele botresten hebben gevonden?
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 15:39
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:38 schreef LazyDave het volgende:
Ik heb niet het hele topic gelezen en wellicht is het al neergezet, maar mochten ze in de jungle zijn omgekomen en niet aan de hand van verkrachters, hoe is het dan mogelijk dat ze hele botresten hebben gevonden?
Waarom zou dat NIET mogelijk zijn denk je?
Leandradonderdag 26 juni 2014 @ 15:40
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:38 schreef Globali het volgende:

[..]

Het lijkt erop. Dat het "pad even terugvinden" dan weet iemand niet waar die over praat. "even uit de beek drinken.....doe ik ook in Europa" Dan ben je gewoon niet goed wijs.
_O_

Dit, het is zo vermoeiend, al die wandelwijsheid gebaseerd op een wandelingetje op de Ginkelse Heide.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:40
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:38 schreef LazyDave het volgende:
Ik heb niet het hele topic gelezen en wellicht is het al neergezet, maar mochten ze in de jungle zijn omgekomen en niet aan de hand van verkrachters, hoe is het dan mogelijk dat ze hele botresten hebben gevonden?
Denk je dat dieren botten gaan doorknagen? Je komt altijd hele botresten tegen.
CherryLipsdonderdag 26 juni 2014 @ 15:40
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:40 schreef Leandra het volgende:

[..]

_O_

Dit, het is zo vermoeiend, al die wandelwijsheid gebaseerd op een wandelingetje op de Ginkelse Heide.
Daar ben ik dan weer verdwaald.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 15:41
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:07 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ok gracias.

Il Pianista staat op de kaart van het zoekteam aangegeven heel hoog op de berg maar volgens mij klopt dat niet. Waar ligt dat restaurant ongeveer op de kaart?
Aan de voet van de bergketen...
Aan een verharde weg.
25sbsqs.jpg

Ze kunnen ook beide iets verkeerds hebben gegeten en beide er aan onder door zijn gegaan... Ik zie dat hier vaak de link wordt gelegd met een misdaad en dat ze niet ver verwijderd zijn en makkelijk hadden kunnen halen.

Natuurlijk is dat mogelijk. een misdaad ook, verdwaling ook, samen een verkeerde vrucht eten... ook...

En verzwakt, vermoeid, gebroken enkel... Het maakt 11 km jungle tot hel...
Leandradonderdag 26 juni 2014 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Daar ben ik dan weer verdwaald.
Ik in het Speulderbos bij het Solse gat, en dat terwijl ik daar m'n hele leven al kom....
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:41
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:14 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De rivierbedding van de Changuinola.

De foto van waar de schoenen zijn gevonden staat in het vorige topic, screenshot uit de YT video van de vondsten (TVN2).
Je denkt toch niet dat ik een heel topic door ga spitten? _O-
quote:
[..]

De rivier is de hoofdtransporteur. Vogels verspreiden resten snel en over lange 'onlogische' afstanden.

Dat de resten tot nog toe allemaal in de rivierbedding zijn gevonden, is logisch; de rivier transporteerde de resten in 2.5 maand van stroomopwaarts naar beneden.
Aanname en aanname. De resten zijn NABIJ de rivier aangetroffen NIET IN de rivierbedding. Geen enkele foto of video ondersteund die claim. Nada, noppes niets.
quote:
Je kan aan de hand van beenderen niet in situ niet bepalen of de meisjes los van elkaar of samen bij elkaar zijn omgekomen.
Het enige wat we weten is dat dat deel van de voet van Lisanne in de nabijheid/buurt van het bekken van Kris is gevonden. Dat is gewoon simpelweg niet logisch als ze kilometers van elkaar overleden zijn. Simpel als wat.
LazyDavedonderdag 26 juni 2014 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:39 schreef DonJames het volgende:

[..]

Waarom zou dat NIET mogelijk zijn denk je?
Ja, maar dan moeten ze heel lelijk ten val zijn gekomen of misschien door dieren/beesten?
LazyDavedonderdag 26 juni 2014 @ 15:43
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:40 schreef Globali het volgende:

[..]

Denk je dat dieren botten gaan doorknagen? Je komt altijd hele botresten tegen.
Weet ik niet, zou kunnen. Dus als je in de jungle komt te overlijden dan blijven er botresten van je over? Ja, dat is dan wel nieuw voor mij.
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 15:43
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:41 schreef LazyDave het volgende:

[..]

Ja, maar dan moeten ze heel lelijk ten val zijn gekomen of misschien door dieren/beesten?
De botresten zijn toch heel? Een voet en een deel van de pelvis, zijn hele botten volgens mij.
erik013donderdag 26 juni 2014 @ 15:44
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:37 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Technisch gezien misschien wel ja, maar ik noem dat nog meisjes. Of, zoals m'n opa zegt, 'grietjes'.
Ik vind 'vrouw' idd zo oud klinken :')
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:45
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:43 schreef LazyDave het volgende:

[..]

Weet ik niet, zou kunnen. Dus als je in de jungle komt te overlijden dan blijven er botresten van je over? Ja, dat is dan wel nieuw voor mij.
Ja. Wie gaat je botten opeten denk je? Je komt dus ook botten van grote dieren tegen in de jungle.
LazyDavedonderdag 26 juni 2014 @ 15:46
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:43 schreef DonJames het volgende:

[..]

De botresten zijn toch heel? Een voet en een deel van de pelvis, zijn hele botten volgens mij.
Dat begrijp ik, maar hoe zijn die nou los gekomen of gebroken van het lichaam zelf, daar gaat het mij om.
Leandradonderdag 26 juni 2014 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:46 schreef LazyDave het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, maar hoe zijn die nou los gekomen of gebroken van het lichaam zelf, daar gaat het mij om.
Je botten zitten niet aan elkaar vast met ijzerdraadjes, die worden gewoon door je pezen en spieren bij elkaar gehouden.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:46 schreef LazyDave het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, maar hoe zijn die nou los gekomen of gebroken van het lichaam zelf, daar gaat het mij om.
Een lichaam verteerd en wordt uit elkaar gehaald door dieren. Het zou toch erg raar zijn dat botten niet uit elkaar zijn gehaald in zo'n gebied?
motorbloempjedonderdag 26 juni 2014 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:46 schreef LazyDave het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, maar hoe zijn die nou los gekomen of gebroken van het lichaam zelf, daar gaat het mij om.
Hoe zie jij een skelet voor je?
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:51

• het was zonnig rond het middaguur op 1 april (geen slecht weer, dat komt pas een paar dagen later)
eerste trail die de meiden probeerden was de Sendero de Alto Lino (rond een uur of 14:00 kwamen ze daar aan, getuige in filmpje), Casa de Pedro, hier vroegen ze of dit de El Pianista trail was, de man zei van niet, meiden namen de trail (>45 min) toch en kwamen al na ~15 min terug

Op deze plek stond een dubbel bord wat de verwarring verklaart.

• de meiden zijn gezien door verschillende getuigen:

mznARF7.jpg

ochtend - 1 - Sigrid, Duitse die in Boquete werkt

i8IrFtn.jpg

~14:00-14:15 - 2 - anonieme getuige (Casa Pedro)

9LCyJvR.jpg

~14:30-15:00 - 3 - Frank Abdiel Rosas - zag de meiden voorbij komen (~14:30-15:00) en het viel hem op dat 1 van de meiden er ziek uitzag. Kris droeg een zwarte lycra. Frank denkt, maar weet het niet zeker, dat ze een taxi hebben genomen terug naar Boquete.

o1BVbkA.jpg

tijd onbekend - 4 - Martina - vrouw die bloemen aan het planten was en Kris en Lisanne groette (zij groetten haar), de meiden waren alleen. Vrouw zag geen auto passeren.

okbxCWA.jpg

~16:15 - 5 - Oliva de Kam - vrouw die de 2 meiden zag en waarschuwde NIET meer de berg op te gaan; te laat en het werd vroeg donker, 's middags begon het weer te betrekken. Lisanne droeg een korte broek en de meiden waren duidelijk niet uitgerust om op pad te gaan. Ze waarschuwde ze in het Spaans, maar de meiden begrepen het niet.

fdNHq8a.jpg

tijd onbekend - 6 - Lorenzo Gonzalez - lokale gids die ze op de El Pianista zou hebben gezien - dezelfde getuige als uit de TVN2-video- niet erg betrouwbare waarneming omdat hij ze niet goed zag

[ Bericht 0% gewijzigd door El_Matador op 26-06-2014 17:17:02 ]
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 15:51
WATCH THIS VIDEO!

SENDERO PIANISTA AT NIGHT!

http://www.telemetro.com/(...)21.html#.U6t8aLEXLw8
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:53
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:51 schreef StaceySinger het volgende:
WATCH THIS VIDEO!

SENDERO PIANISTA AT NIGHT!

http://www.telemetro.com/(...)21.html#.U6t8aLEXLw8
Wat moet dit zeggen dan?
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 15:53
Voor de mensen die niet snappen hoe botten aan elkaar vastzitten
aaa.jpg
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:46 schreef LazyDave het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, maar hoe zijn die nou los gekomen of gebroken van het lichaam zelf, daar gaat het mij om.
Wat hierboven staat. Dat gaat dus helemaal vanzelf..
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:53 schreef Kaugummi het volgende:
Voor de mensen die niet snappen hoe botten aan elkaar vastzitten
[ afbeelding ]
Ja, op het moment dat je nog leeft. ;)

Een dood lichaam in een wilder wordende rivier met al die stenen, dat breekt zo in stukken.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:16 schreef jackie12 het volgende:
Iedereen heeft gelijk. en iedereen heeft ongelijk. Maar is niet iedereen het met me eens dat de waarheid op de fototoestel moet staan?
Bij verdwalen zullen ze toch wel een foto hebben gemaakt. Bij een misdrijf niet.
En bij een ongeluk, tja dan ligt het er aan wat voor een ongeluk
Ik denk dat het van belang is hoeveel foto's ze maakten (100 per dag of 1 per 3 dagen), in welke settingen ze foto's maakten (alleen bij restaurants, alleen met andere mensen of veel natuurfoto's) en wat de laatste beelden lieten zien. Waren ze veel schieters zoals zoveel pubers tegenwoordig? Maakten ze daarbij ook veel natuur foto's? Dan zou in het ieder geval duidelijk moeten zijn of zij nu wel of niet na hun wachten op vervoer (na een wandeling van 30 minuten én vermoeid) wederom een trail opgegaan zijn. En dat is volgens mij wel een belangrijk gegeven in dit onderzoek.
Globalidonderdag 26 juni 2014 @ 15:56
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:55 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik denk dat het van belang is hoeveel foto's ze maakten (100 per dag of 1 per 3 dagen), in welke settingen ze foto's maakten (alleen bij restaurants, alleen met andere mensen of veel natuurfoto's) en wat de laatste beelden lieten zien. Waren ze veel schieters zoals zoveel pubers tegenwoordig? Maakten ze daarbij ook veel natuur foto's? Dan zou in het ieder geval duidelijk moeten zijn of zij nu wel of niet na hun wachten op vervoer (na een wandeling van 30 minuten én vermoeid) wederom een trail opgegaan zijn. En dat is volgens mij wel een belangrijk gegeven in dit onderzoek.
En soms maak je even geen foto's omdat je moe bent.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 15:56
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:55 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ja, op het moment dat je nog leeft. ;)

Een dood lichaam in een wilder wordende rivier met al die stenen, dat breekt zo in stukken.
Precies :) maar sommige snappen dat blijkbaar niet en denken, dat het menselijk skelet uit metaal en ijzer is volgens mij
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 15:56
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:17 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De staat van de rugzak toont voor mij aan dat de meiden plotseling iets is is overkomen. Op een rustmoment. Als het tijdens de wandeling was gebeurd, zou een van de meiden de rugzak op moeten hebben lijkt me. En zou ie niet zo netjes gevonden zijn als nu.
Dat. Of door mensenhanden die de rugzak later afgedaan hebben.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 15:59
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:56 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Precies :) maar sommige snappen dat blijkbaar niet en denken, dat het menselijk skelet uit metaal en ijzer is volgens mij
Volgens mij begrijpt iedereen het prima, maar altijd goed het nog even duidelijk uit te leggen met plaatjes. ^O^
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:00
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:56 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dat. Of door mensenhanden die de rugzak later afgedaan hebben.
Die nemen mobieltjes, camera's en geld mee. Nee, niet om zelf te houden, maar om te verpatsen.

Kom nou gewoon eerst eens kijken voordat je zo'n grote zolderkamerscheur openzet. :r
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:43 schreef DonJames het volgende:

[..]

De botresten zijn toch heel? Een voet en een deel van de pelvis, zijn hele botten volgens mij.
Volgens mij zat er aan die voet nog vlees/huid, dieper in de schoen.
CherryLipsdonderdag 26 juni 2014 @ 16:01
quote:
14s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:59 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Volgens mij begrijpt iedereen het prima, maar altijd goed het nog even duidelijk uit te leggen met plaatjes. ^O^
Dat zullen vast fijne plaatjes zijn :9
VNA9216donderdag 26 juni 2014 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:55 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik denk dat het van belang is hoeveel foto's ze maakten (100 per dag of 1 per 3 dagen), in welke settingen ze foto's maakten (alleen bij restaurants, alleen met andere mensen of veel natuurfoto's) en wat de laatste beelden lieten zien. Waren ze veel schieters zoals zoveel pubers tegenwoordig? Maakten ze daarbij ook veel natuur foto's? Dan zou in het ieder geval duidelijk moeten zijn of zij nu wel of niet na hun wachten op vervoer (na een wandeling van 30 minuten én vermoeid) wederom een trail opgegaan zijn. En dat is volgens mij wel een belangrijk gegeven in dit onderzoek.
Als er wat te fotograferen was, hebben ze dat wel gedaan daar twijfel ik niet aan. Het verbaast me eigenlijk al dat de camera in de tas zat. (al ken ik het klimaat er niet en in hoeverre daarin een camera om je nek gaat irriteren)
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:01 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Volgens mij zat er aan die voet nog vlees/huid, dieper in de schoen.
Dus?
CherryLipsdonderdag 26 juni 2014 @ 16:02
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:01 schreef VNA9216 het volgende:

[..]

Als er wat te fotograferen was, hebben ze dat wel gedaan daar twijfel ik niet aan. Het verbaast me eigenlijk al dat de camera in de tas zat. (al ken ik het klimaat er niet en in hoeverre daarin een camera om je nek gaat irriteren)
Of ze gingen even een lastig stuk doen en om de camera niet te mollen, hebben ze hem weer veilig in de tas gestopt. Alles kan.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 16:03
quote:
14s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:59 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Volgens mij begrijpt iedereen het prima, maar altijd goed het nog even duidelijk uit te leggen met plaatjes. ^O^
Als iedereen het hier wist waarom werd er dan gevraagd, hoe en skelet uit elkaar kan vallen :P :')
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:04
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:01 schreef VNA9216 het volgende:

[..]

Als er wat te fotograferen was, hebben ze dat wel gedaan daar twijfel ik niet aan. Het verbaast me eigenlijk al dat de camera in de tas zat. (al ken ik het klimaat er niet en in hoeverre daarin een camera om je nek gaat irriteren)
Het was maar een kleine camera, zie het hoesje dat in de rugzak zat.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:05
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:03 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Als iedereen het hier wist waarom werd er dan gevraagd, hoe en skelet uit elkaar kan vallen :P :')
Skelet is het nog niet lijkt me. Eerder een half ontbonden in stukken gebroken (bij elke klap tegen die rotsen) lichaam.

Interessant om te weten is wanneer het precies zo hard ging regenen/noodweer. Hoeveel dagen na de verdwijning was dat? Volgens JvdH moeten ze nog "enkele dagen rondgezworven" hebben.

Zijn ze overvallen door het noodweer? Blikseminslag? Overstromingen?
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 16:09
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:05 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Skelet is het nog niet lijkt me. Eerder een half ontbonden in stukken gebroken (bij elke klap tegen die rotsen) lichaam.

Interessant om te weten is wanneer het precies zo hard ging regenen/noodweer. Hoeveel dagen na de verdwijning was dat? Volgens JvdH moeten ze nog "enkele dagen rondgezworven" hebben.

Zijn ze overvallen door het noodweer? Blikseminslag? Overstromingen?
Ik denk niet dat ze dagenlang nog daar rondgetoeft hebben. Maar wat ik gisteren al zei wat ik opmerkelijk vind dat er gewoon zo bizar weinig gevonden is. Een voet in een schoen en een heupbot.
Nu alle andere honderden stukjes nog :{ Want een beest vreet geen botten. Botten verteren niet zo snel. Dus het moet toch ergens zijn. :?
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:10
Maar die getuigen dus, dat is interessant:

- ze waren niet uitgerust om te hiken (lycra en korte broek)
- ze hadden 2 tours bij Feliciano geboekt (volgende dag 2 april naar de aardbeienboerderij (?, AD, dus betrouwbaarheid is laag) en zaterdag 5 april naar de Volcán Barú -moeilijke trail volgens internet-)
- ze probeerden eerst de Sendero Alto Lindo
- ze kwamen pas na 16:00 aan bij de El Pianista, waar Lorenzo Gonzalez ze mogelijk heeft gezien (niet zeker)
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:12
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:09 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ze dagenlang nog daar rondgetoeft hebben. Maar wat ik gisteren al zei wat ik opmerkelijk vind dat er gewoon zo bizar weinig gevonden is. Een voet in een schoen en een heupbot.
Nu alle andere honderden stukjes nog :{ Want een beest vreet geen botten. Botten verteren niet zo snel. Dus het moet toch ergens zijn. :?
Daarom zeg ik; vogels.
Die droppen een bot ergens in een wildernis, vind je nooit meer terug.

Dagenlang ronddolen is ook niet mijn idee, maar John van den Heuvel kwam daarmee nadat hij de foto's gezien zou hebben. Neem dus aan dat dat wel klopt; hij heeft meer informatie dan wij.
VNA9216donderdag 26 juni 2014 @ 16:13
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Of ze gingen even een lastig stuk doen en om de camera niet te mollen, hebben ze hem weer veilig in de tas gestopt. Alles kan.
Dat is dus precies wat ik ook dacht toen de tas gevonden werd. (en eigenlijk nog altijd vanuit ga) een lastig stuk klimmen, of watertje oversteken, camera veilig opgeborgen, en dat het vanaf daar fout is gegaan.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 16:13
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:12 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Daarom zeg ik; vogels.
Die droppen een bot ergens in een wildernis, vind je nooit meer terug.

Dagenlang ronddolen is ook niet mijn idee, maar John van den Heuvel kwam daarmee nadat hij de foto's gezien zou hebben. Neem dus aan dat dat wel klopt; hij heeft meer informatie dan wij.
Dan moeten het wel heel veel vogels geweest zijn :*
206 botten tellen 1 lichaam x 2 lichamen = 412 en reken daar weer 1 voet en een heupbot af.
of hij is steeds terug gevlogen om elk bot op te pikken *)
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:15
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:55 schreef El_Matador het volgende:
Een dood lichaam in een wilder wordende rivier met al die stenen, dat breekt zo in stukken.
Dat geloof ik dus niet. Het breekt botten maar scheurt geen lichamen uit elkaar.
erik013donderdag 26 juni 2014 @ 16:15
Apart eigenlijk dat deze beelden nog zo weinig voorbij gekomen zijn? (en die bekende foto's wel 10.000 keer)

Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 16:15
oops foutje
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 16:16
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:12 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Daarom zeg ik; vogels.
Die droppen een bot ergens in een wildernis, vind je nooit meer terug.

Dagenlang ronddolen is ook niet mijn idee, maar John van den Heuvel kwam daarmee nadat hij de foto's gezien zou hebben. Neem dus aan dat dat wel klopt; hij heeft meer informatie dan wij.
Of andere beesten die met de resten gaan slepen. Verder is het sowieso nogal lastig zoeken naar dit soort materialen in een bos, dus dat er zo weinig is gevonden verbaast mij nou juist helemaal niet.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:16
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:56 schreef Globali het volgende:

[..]

En soms maak je even geen foto's omdat je moe bent.
Dan begin je ook niet aan een nieuwe trail terwijl je eerst op vervoer naar je kamer zit te wachten lijkt mij.
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 16:17
Shoot me when i'm wrong maar de menselijke resten zijn toch gevonden direct bij de rivier?

Maw de meiden hun lichamen zijn beiden meegesleurd door de rivier
Maw als ze een ongeluk hebben gehad dan is dat in de rivier geweest.
Maw allebei tegelijk verdronken of uitgegleden
Waarom is de tas dan niet meegesleurd?

Of hebben ze allebei een ongeluk gehad vlakbij de rivier, zijn beiden daar overleden en toen het water ging stijgen zijn ze beiden meegesleurd maar de tas niet.
Waaraan zijn ze dan overleden??!!

Denk dat een belangrijke vraag nog niet gesteld is: hoeveel mensen zijn er in dat gedeelte van de jungle de laatste 10 jaar overleden door een ongeluk of door wilde dieren.
Denk heel weinig en hoe groot is dan de kans dat dat bij 2 mensen op hetzelfde moment gebeurd??!!
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:17 schreef jackie12 het volgende:
...
Denk dat een belangrijke vraag nog niet gesteld is: hoeveel mensen zijn er in dat gedeelte van de jungle de laatste 10 jaar overleden door een ongeluk of door wilde dieren.
Denk heel weinig en hoe groot is dan de kans dat dat bij 2 mensen op hetzelfde moment gebeurd??!!
Hoeveel mensen zijn er in dat gedeelte van de jungle omgekomen door een misdrijf? Juist ja..
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:15 schreef erik013 het volgende:
Apart eigenlijk dat deze beelden nog zo weinig voorbij gekomen zijn? (en die bekende foto's wel 10.000 keer)

Omdat dat filmpje in Nederland is opgenomen en niet in Panama :)
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:13 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Dan moeten het wel heel veel vogels geweest zijn :*
206 botten tellen 1 lichaam x 2 lichamen = 412 en reken daar weer 1 voet en een heupbot af.
of hij is steeds terug gevlogen om elk bot op te pikken *)
Doe maar sarcastisch. :*

Er zijn zat vogels, er is zat tijd en de grootste transporteur en verspreider van botten is de rivier.

[ Bericht 0% gewijzigd door El_Matador op 26-06-2014 16:32:37 ]
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:16 schreef DonJames het volgende:

[..]

Of andere beesten die met de resten gaan slepen. Verder is het sowieso nogal lastig zoeken naar dit soort materialen in een bos, dus dat er zo weinig is gevonden verbaast mij nou juist helemaal niet.
Precies.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:01 schreef DonJames het volgende:

[..]

Dus?
Dus is het verhaal van dusdanige ontbinding in de rivier door rotting waarna de lichamen in stukken scheurden niet erg plausibel.
erik013donderdag 26 juni 2014 @ 16:20
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:19 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Omdat dat filmpje in Nederland is opgenomen en niet in Panama :)
Ja, i know ;) maar aangezien alles wat met Kris en Lisanne te maken heeft op elk medium wordt uitgelicht.. dit zijn volgens mij de enige 'bewegende beelden' die er überhaupt van ze zijn?
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 16:21
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:19 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dus is het verhaal van dusdanige ontbinding in de rivier door rotting waarna de lichamen in stukken scheurden niet erg plausibel.
Ik mis de relevantie even. Ik kan me zo voorstellen dat een voet, beschermd in een schoen, wat langer heel blijft.
theavenger_epdonderdag 26 juni 2014 @ 16:22
Het oplossen van de puzzel ligt bij het begin en dat is de avond voordat men besluit
te gaan hiken. Wat was hun drive? Stoer, romantiek, mocht hun achterban niets weten!

Mijn aanname is dat ze een date hebben gehad (met die gids!) die ook zou zorgen voor de nodige middelen en die op het eerste pad niet is komen opdagen. Teleurstelling bij de meiden in de vorm van ziek uitzien als opgemerkt door getuige.

Wat daarna gebeurd is is speculatie. Opzet of ongeluk.

Dezefde gids heeft ook de ochtend na de verdwijning gecheckt op hun kamers om alle links met hem eventueel te verwijderen vanwege directe danwel indirecte betrokkenheid.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:03 schreef Kaugummi het volgende:

[..]

Als iedereen het hier wist waarom werd er dan gevraagd, hoe en skelet uit elkaar kan vallen :P :')
Jammer dat het getoonde plaatje dan verre van compleet is. Botten worden niet bij elkaar gehouden door spieren zoals het plaatje laat zien maar door kapsels en banden. De spieren geven beweging in het gewricht.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:24
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:17 schreef jackie12 het volgende:
Shoot me when i'm wrong maar de menselijke resten zijn toch gevonden direct bij de rivier?
Voor zover ik begreep in of dichtbij de rivierbedding (dus in het droge stuk van de rivier).

quote:
Maw de meiden hun lichamen zijn beiden meegesleurd door de rivier
Voor het grootste deel wel denk ik.

quote:
Maw als ze een ongeluk hebben gehad dan is dat in de rivier geweest.
Hoeft natuurlijk niet, ze kunnen ook op de kant een ongeluk gehad hebben en in de rivier gevallen zijn dan wel na hun dood de rivier in gespoeld (zware regens).

Maar de kans is groot dat ze de (vrij droge) rivierbedding als pad gebruikten lijkt me. Makkelijker lopen dan klauterend over de oevers.

quote:
Maw allebei tegelijk verdronken of uitgegleden
Hoeft niet tegelijk, maar als het terrein 1 meid treft, is de kans redelijk dat ook de andere hetzelfde lot treft.

quote:
Waarom is de tas dan niet meegesleurd?
Ik denk dus dat ze die neergezet hadden omdat ze rust namen op die plek. Toen is er iets gebeurd waardoor de meiden van de rugzak zijn weggeraakt.

quote:
Of hebben ze allebei een ongeluk gehad vlakbij de rivier, zijn beiden daar overleden en toen het water ging stijgen zijn ze beiden meegesleurd maar de tas niet.
Dat lijkt me sterk omdat een tas veel lichter is dan een lichaam.

quote:
Waaraan zijn ze dan overleden??!!
DE hamvraag, knap als die kan beantwoorden op basis van een paar botten zonder sporen van geweld.

quote:
Denk dat een belangrijke vraag nog niet gesteld is: hoeveel mensen zijn er in dat gedeelte van de jungle de laatste 10 jaar overleden door een ongeluk of door wilde dieren.
Denk heel weinig en hoe groot is dan de kans dat dat bij 2 mensen op hetzelfde moment gebeurd??!!
Uit alles blijkt dat de meiden zwaar onvoorbereid op pad gingen. De kans dat het terrein ze te machtig wordt is juist heel groot.
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 16:27
Matador we liggen beiden bijna op 1 lijn alleen denk ik dat dat onverwachte niet een ongeluk of een dier is geweest maar een klap in de nek van bv de gids
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:22 schreef theavenger_ep het volgende:
Het oplossen van de puzzel ligt bij het begin en dat is de avond voordat men besluit
te gaan hiken. Wat was hun drive? Stoer, romantiek, mocht hun achterban niets weten!
De feiten:

- ze hebben Feliciano al voor 1 april ontmoet, want op 2 april hadden ze een tour bij hem geboekt
- ze hebben 'sochtends in het hostel op de computer de El Pianista gecheckt online
- rond 14:00 op 1 april probeerden ze eerst een andere trail (Sendero Alto Lindo)
- pas rond 16:00 kwamen ze bij het begin van El Pianista aan en werden gewaarschuwd die NIET meer te gaan lopen (wat ze niet begrepen door hun gebrekkige Spaans)

quote:
Dezefde gids heeft ook de ochtend na de verdwijning gecheckt op hun kamers om alle links met hem eventueel te verwijderen vanwege directe danwel indirecte betrokkenheid.
De gids zegt zelf dat hij niet op de kamer is geweest omdat hij geen sleutel had en dus niet naar binnen kon. Hij zag door het raampje dat ze niet op hun kamer waren maar hun spullen er wel lagen.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:28
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:27 schreef jackie12 het volgende:
Matador we liggen beiden bijna op 1 lijn alleen denk ik dat dat onverwachte niet een ongeluk of een dier is geweest maar een klap in de nek van bv de gids
"de gids"? Welke? Feliciano?

Waarom zou hij dat doen? Hij zou eerste verdachte zijn en zijn hele levensonderhoud weggooien.

Waarom zou hij daar uberhaupt 's nachts zijn?

Hij heeft trouwens een dik alibi; op 2 april 's ochtends ging hij kijken waar de meiden bleven, omdat ze een tour bij hem geboekt hadden.
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 16:29
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:27 schreef jackie12 het volgende:
Matador we liggen beiden bijna op 1 lijn alleen denk ik dat dat onverwachte niet een ongeluk of een dier is geweest maar een klap in de nek van bv de gids
Alleen is daar geen enkele aanwijzing voor, en is het ook niet erg waarschijnlijk.
betyardonderdag 26 juni 2014 @ 16:30
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:29 schreef DonJames het volgende:

[..]

Alleen is daar geen enkele aanwijzing voor, en is het ook niet erg waarschijnlijk.
ORGAANHANDEL!!!!!
anonymoussiedonderdag 26 juni 2014 @ 16:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:30 schreef betyar het volgende:

[..]

ORGAANHANDEL!!!!!
Orgaandiefstal!! ;)
betyardonderdag 26 juni 2014 @ 16:33
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:32 schreef anonymoussie het volgende:

[..]

Orgaandiefstal!! ;)
Ooh ja, sorry.
theavenger_epdonderdag 26 juni 2014 @ 16:39
Orgaanhandel vereist nogal wat logistiek ivm met houdbaarheid en techniek.

Zijn er landingsplaatsen voor vliegtuigen (drugshandel), vinden er helicopterbewegingen en vliegtuig bewegingen plaats die niemand opvallen, vanwege corruptie!

Verdoven, Ophalen, Slachten en droppen.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:17 schreef jackie12 het volgende:
Shoot me when i'm wrong maar de menselijke resten zijn toch gevonden direct bij de rivier?
Nee. Daarover wordt wild gespeculeerd maar de bronnen hebben het doorgaans over NABIJ de rivier. Op beeldmateriaal van de vindplaatsen is nergens een spoor van een rivier of rivierbedding te zien.

Dan komt het dus aan op de interpretatie van het woordje 'nabij'. Is dat op de scheidslijn oever/rivier? Is dat op max 5 meter van de oever? Is dat nog binnen het gebied dat eventueel bij hoog water onder water komt te staan (beelden van de tweede vindplaats spreken dat sterk tegen)? Of kan dat net zo goed 300-500 of meer meter van de oever betekenen?
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 16:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:17 schreef jackie12 het volgende:
Shoot me when i'm wrong maar de menselijke resten zijn toch gevonden direct bij de rivier?

Maw de meiden hun lichamen zijn beiden meegesleurd door de rivier
Maw als ze een ongeluk hebben gehad dan is dat in de rivier geweest.
Maw allebei tegelijk verdronken of uitgegleden
Waarom is de tas dan niet meegesleurd?

Of hebben ze allebei een ongeluk gehad vlakbij de rivier, zijn beiden daar overleden en toen het water ging stijgen zijn ze beiden meegesleurd maar de tas niet.
Waaraan zijn ze dan overleden??!!

Denk dat een belangrijke vraag nog niet gesteld is: hoeveel mensen zijn er in dat gedeelte van de jungle de laatste 10 jaar overleden door een ongeluk of door wilde dieren.
Denk heel weinig en hoe groot is dan de kans dat dat bij 2 mensen op hetzelfde moment gebeurd??!!
Kersten goedbloed en haar Australische reisgenoot...
Ook vermist en dood aangetroffen.
Was in 1998, en dan een Brit ergens in 2004-5-6? Meen ik..
betyardonderdag 26 juni 2014 @ 16:42
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:39 schreef theavenger_ep het volgende:
Orgaanhandel vereist nogal wat logistiek ivm met houdbaarheid en techniek.

Zijn er landingsplaatsen voor vliegtuigen (drugshandel), vinden er helicopterbewegingen en vliegtuig bewegingen plaats die niemand opvallen, vanwege corruptie!

Verdoven, Ophalen, Slachten en droppen.
Jij gaat er echt serieus op in?
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:43
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:41 schreef Mystic_HBC het volgende:

en dan een Brit ergens in 2004-5-6? Meen ik..
2009 en nog steeds niet gevonden. Ervaren hiker.
Mystic_HBCdonderdag 26 juni 2014 @ 16:44
quote:
12s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:43 schreef El_Matador het volgende:

[..]

2009 en nog steeds niet gevonden. Ervaren hiker.
Thnx, het is dus eerder daar gebeurd...
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:45
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:21 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik mis de relevantie even. Ik kan me zo voorstellen dat een voet, beschermd in een schoen, wat langer heel blijft.
Niet wanneer het gaat om rotting. Wel als het gaat om aaseters.
Ouder1donderdag 26 juni 2014 @ 16:46
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:24 schreef El_Matador het volgende:
Voor zover ik begreep
Daar gaat het dus mis.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:47
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:44 schreef Mystic_HBC het volgende:

[..]

Thnx, het is dus eerder daar gebeurd...
Ja, maar eerdere gevallen kan je moeilijk toepassen op Kris en Lisanne.

Het spijt me voor de ouders, maar uit alles blijkt dat de meiden ofwel enorm dom en naief waren ofwel met iemand meegegaan zijn:
- spraken nauwelijks Spaans
- hadden hoogstwaarschijnlijk veel te weinig water bij
- een lycra en kort broekje zijn GEEN goede kleding om in de 'jungle' te gaan wandelen
- geen kaart, geen kompas, geen gids, geen Garmin/GPS
- zijn gewaarschuwd en waren toch eigenwijs; we redden ons wel (typisch Nederlands)
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:47
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:46 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Daar gaat het dus mis.
Nee. :)
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 16:49
Eigenlijk geef je het antwoord al.
Er zijn zo ontzettend veel vragen waar wij met zn allen nog geen antwoord op hebben maar de autoriteiten waarschijnlijk wel dat we hier met zn allen er toch niet uit komen.
Hoe ver lagen de menselijke resten vanaf de rivier? zijn ze dus wel of niet meegesleurd?
Wat waren de karakters van de meiden? Heel erg ondernemend en op zoek naar avontuur of juist wel heel erg voorzichtig? En heel simpel, wisten ze basis dingen dat de zon opkomt in het oosten en onder ging in het westen (vroeg het mn vriendin net wist ze niet!)
Wat staat er op de fotos en is er gebeld met de telefoons?
Heeft Feliciano een alibi (hoe snel kan een ervaren gids vanaf de vindplaats van de rugzak terug naar Boquete?)enz enz
indahadonderdag 26 juni 2014 @ 16:53
Hou toch eens die flauwekul van orgaanhandel uit het topic , als er ergens geen aanwijzing voor is is het daarvoor .
Verder houd ik alle opties open want er is nog geen een optie waar alle bekende feiten echt bij passen.
Als ze verdwaald zijn zijn ze erg ver gekomen zonder de rugzak waar hun water in zat, nu was er water bij de rivier maar dan nog moeten ze erg verzwakt zijn geweest want ik denk niet dat ze de skills hadden om buiten wat fruit en insecten eten te vinden.
Maar een misdrijf spreken ook weer dingen tegen, want dat zou dan al bij de rugzak gebeurd moeten zijn anders hadden ze die meegenomen en een misdadiger gaat toch ook niet zover met lichamen slepen of ze moeten in de rivier gedumpt zijn door hem maar het water stond toen nog laag dus dat is ook niet echt voor de hand liggend. Mijn conclusie ik heb geen idee en ik hoop maar dat de foto's de ouders meer duidelijkheid gaan geven .
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:54
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:49 schreef jackie12 het volgende:
Hoe ver lagen de menselijke resten vanaf de rivier? zijn ze dus wel of niet meegesleurd?
Dat is niet precies bekend, maar de rivier is verre van constant gedurende het jaar. Het lijkt mij het meest logisch dat de resten in de rivierbedding (op een op dat moment droog stuk dus) zijn gevonden.

quote:
En heel simpel, wisten ze basis dingen dat de zon opkomt in het oosten en onder ging in het westen (vroeg het mn vriendin net wist ze niet!)
Dat vind ik echt een gebrek in je opvoeding. Ik weet niet of je toen al meelas, maar de discussie over de poolster hebben we ook al gehad, dat wisten de dames hier ook niet. Ernstig, serieus. Oeroude wijsheden.

quote:
Wat staat er op de fotos en is er gebeld met de telefoons?
Eerste wordt denk ik niet bekendgemaakt om het onderzoek niet te schaden. Men vindt al dat er veel teveel naar buiten is gebracht.

Volgens de eerste berichten was er NIET geprobeerd te bellen met die telefoons maar ik weet niet hoe betrouwbaar die claim is.

quote:
Heeft Feliciano een alibi (hoe snel kan een ervaren gids vanaf de vindplaats van de rugzak terug naar Boquete?)enz enz
Voor donderdagochtend 2 april wel.
Als je eerst de hele nacht 2 meisjes moet vermoorden, dan 8 uur teruglopen naar Boquete (zijn eigen tempo) en dan de hele dag een nieuwe groep moet rondleiden, stort je halverwege de dag in.

Alibi lijkt me dus waterdicht (no pun intended), tenzij hij ze gekidnapt/gekneveld heeft (tussen die matrassen?) en daarna teruggekomen is op een latere dag om ze weg te moffelen.

Maar dat gaat zo extreem ver dat ik het hoogst onwaarschijnlijk acht.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 16:57
Inderdaad die matrassen was ik ook al bijna weer vergeten.
Ik vindt het zeer verdacht dat er ineens uit het 'niets' in de jungle 2 matrassen liggen. :{
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:57
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:53 schreef indaha het volgende:
Als ze verdwaald zijn zijn ze erg ver gekomen zonder de rugzak waar hun water in zat,
Het kan natuurlijk goed zijn dat ze 2 flesjes water meehadden. Er is maar 1 flesje gevonden, in de rugzak. Kris/Lisanne kan die andere in hun hand gehad hebben.

Als je hun kamer ziet op de foto's, zie je dat er enorm veel halflege flesjes staan. Ze hadden dus flesjes genoeg om bij te vullen. En waarschijnlijk hebben ze bij de lunch water (en chocoladerepen/muesli/krachtvoer?) gehaald om mee te nemen de trail op.
DonJamesdonderdag 26 juni 2014 @ 16:58
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:57 schreef Kaugummi het volgende:
Inderdaad die matrassen was ik ook al bijna weer vergeten.
Ik vindt het zeer verdacht dat er ineens uit het 'niets' in de jungle 2 matrassen liggen. :{
Ik niet. Er ligt wel meer zooi.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 16:59
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:57 schreef Kaugummi het volgende:
Inderdaad die matrassen was ik ook al bijna weer vergeten.
Ik vindt het zeer verdacht dat er ineens uit het 'niets' in de jungle 2 matrassen liggen. :{
Vind ik niet. Er leven daar mensen die niet zoals jij wonen. Gidsen die trekken, anderen. Die matrassen zeggen an sich niks. En ze zijn onderzocht op sporen door de politie.

Er is ook een verlaten huis, staat ook op de foto als je Google Earth aanklikt.
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 17:01
Dat verlaten huis is toch als ''Spookhuis'' benoemd ofzoiets of is dat weer een andere? :?
en wat moet ik precies intypen op Google earth?
indahadonderdag 26 juni 2014 @ 17:01
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:57 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het kan natuurlijk goed zijn dat ze 2 flesjes water meehadden. Er is maar 1 flesje gevonden, in de rugzak. Kris/Lisanne kan die andere in hun hand gehad hebben.

Als je hun kamer ziet op de foto's, zie je dat er enorm veel halflege flesjes staan. Ze hadden dus flesjes genoeg om bij te vullen. En waarschijnlijk hebben ze bij de lunch water (en chocoladerepen/muesli/krachtvoer?) gehaald om mee te nemen de trail op.
Ja maar waarom zouden ze de rugzak dan laten staan en flesjes en mueslirepen in de handen houden ,
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:01 schreef Kaugummi het volgende:
Dat verlaten huis is toch als ''Spookhuis'' benoemd ofzoiets of is dat weer een andere? :?
en wat moet ik precies intypen op Google earth?
Ja dat. Het is als foto te vinden op GE.
IkStampOpTacosdonderdag 26 juni 2014 @ 17:04
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:15 schreef erik013 het volgende:
Apart eigenlijk dat deze beelden nog zo weinig voorbij gekomen zijn? (en die bekende foto's wel 10.000 keer)

Omdat er geen geluid bij zit. Althans, bij mij niet
Kaugummidonderdag 26 juni 2014 @ 17:06
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:01 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ja dat. Het is als foto te vinden op GE.
Vindt alleen een eng leegstaand vervallen Hotel? Ze kunnen er zo een horrorfilm draaien. :9
maxresdefault.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Kaugummi op 26-06-2014 17:13:22 ]
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:08
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:01 schreef indaha het volgende:

[..]

Ja maar waarom zouden ze de rugzak dan laten staan en flesjes en mueslirepen in de handen houden ,
de rugzak met het ene flesje neerzetten (plaats om te rusten) en het andere flesje in de hand/ergens anders.

Kan prima. :)

Die repen hebben ze neem ik aan ingekocht, of zouden ze zelfs zonder voedsel op pad gegaan zijn? Dan zouden er ook wikkels in de rugzak moeten zitten, want een lycra heeft geen zakken. Wikkels in de natuur weggooien zie ik twee hoogopgeleide (psychologie -Lisanne- en kunstgeschiedenis -Kris- (volgens de ouders zelf, zie video hierboven), beiden bijna klaar) niet doen.
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 17:09
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:01 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ja dat. Het is als foto te vinden op GE.
33m8uw5.jpg
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 17:13
hier ook beelden van het spookhuis 26.00 - is daar dus vlakbij, ook bij P trail

Pericodonderdag 26 juni 2014 @ 17:13
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 15:20 schreef StaceySinger het volgende:
dank je Perico - dus de kans om te verdwalen is vrijwel Nihil ?
Ik vind van wel, wat El_Matador ook aangeeft. Ze wilden een kleine hike doen, twee uurtjes... tot een punt geraken, en dan weer dezelfde weg teruglopen.

Als je al verdwaalt en de nacht moet doorbrengen in de jungle.. het gebied is niet zo groot dat je op gegeven moment toch niet een glimp van het dal ziet.. als je de hele tijd klimt, lijkt me toch dat je daarna gaat dalen en niet over de bergrug heen wilt, als je hoogstens 5 km. van Boquete af bent geraakt vanaf het punt dat je verdwaald bent.

Tenzij je echt alle logische vermogens snel verliest en een rivier volgt die door de Continental Divide plots de andere kant ook kan opstromen. Maar het is toch logisch dat je terugloopt naar een herkenningspunt, of dat je op gegegeven moment weer iets herkent. Het was niet iets van: "we zullen en moeten die watervallen nu bereiken". Het was meer een verkenningstochtje, waar het je bij twijfel niet de moeite waard is om verdwaling te riskeren.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:14
Ja dat gebouw dus. Kan hem nu niet meer terugvinden op GE trouwens.

Oh, het pad dat ze eerst wilden nemen (waar ze ~ 15 min van gedaan hebben - rond 14:00-14:15 uur) heet Sendero Alto Lino. Alto Lino ligt naast de start van de El Pianista trail.

Een man daarin de buurt die ze daar zag (getuige Frank, zie overzichtje) DACHT (heeft ze er geen zien nemen) dat ze een taxi terug naar Boquete zouden nemen.

Ik vermoed dat ze dat niet gedaan hebben en het kleine stukje tussen Alto Lino en Durans Coffee (het begin van de El Pianista trail) gelopen hebben:

CK0hyNl.jpg

De meiden waren in de war omdat er bij Alto Lino 2 borden stonden; de Alto Lino trail en de El Pianista trail. Als je de kaart ziet, lijkt het inderdaad alsof je van de Alto Lino trail (als die van de weg naar links omhoogloopt, daar bij Alto Lino) later op de El Pianista terecht kan komen.

[ Bericht 7% gewijzigd door El_Matador op 26-06-2014 17:22:07 ]
StaceySingerdonderdag 26 juni 2014 @ 17:18
The Lost Waterfalls. Boquete, Panama

sverberndonderdag 26 juni 2014 @ 17:23
Gezien alle getuigenverklaringen, dat ze net gewandeld hadden en moe waren en het tijdstip, lijkt het me (zoals anderen ook al zeiden) helemaal niet logisch dat ze nog aan een hike gingen beginnen. Maar het zou misschien wel aantrekkelijk hebben geleken om naar die watervallen te gaan. Relaxed, verkoelend en niet zo ver toch?
matthijstdonderdag 26 juni 2014 @ 17:23
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 16:28 schreef El_Matador het volgende:
Hij heeft trouwens een dik alibi; op 2 april 's ochtends ging hij kijken waar de meiden bleven, omdat ze een tour bij hem geboekt hadden.
Hoezo is dat een alibi?
2 april waren ze al een dag kwijt?
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:23 schreef matthijst het volgende:

[..]

Hoezo is dat een alibi?
2 april waren ze al een dag kwijt?
Ze zijn op 1 april ~16:15 voor het laatst gezien door een getuige, Oliva de Kam. Toen waren ze nog steeds alleen.

Stel, dat ze om 17:00 Feliciano de gids tegenkwamen. Die kende ze, want hij had ze 2 tours verkocht; een voor de volgende dag en een voor zaterdag.
Stel Feliciano neemt ze mee verder de trail op.

Om ~9:00 op 2 april is Feliciano in Boquete waar hij een tour zou maken met de meiden.

Van 17:00-9:00 heeft hij geen alibi, maar dan moet hij dus die nacht in de bergen gebleven zijn om Kris en Lisanne te vermoorden/knevelen en daarna terug naar Boquete om de volgende dag te gaan hiken. Dan heb je geen of nauwelijks tijd om te slapen.

Een nachtje doorhalen en dan de verantwoordelijkheid over een groep met hiken is niet zo lekker, ruime eigen ervaring. :)
Pericodonderdag 26 juni 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:23 schreef sverbern het volgende:
Gezien alle getuigenverklaringen, dat ze net gewandeld hadden en moe waren en het tijdstip, lijkt het me (zoals anderen ook al zeiden) helemaal niet logisch dat ze nog aan een hike gingen beginnen. Maar het zou misschien wel aantrekkelijk hebben geleken om naar die watervallen te gaan. Relaxed, verkoelend en niet zo ver toch?
De ouders hebben bij Humberto Tan verklaard dat ze hadden laten weten, dat de tocht naar de watervallen later die week gepland was. Dus niet op de dag van de verdwijning.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:29
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:27 schreef Perico het volgende:

[..]

De ouders hebben bij Humberto Tan verklaard dat ze hadden laten weten, dat de tocht naar de watervallen later die week gepland was. Dus niet op de dag van de verdwijning.
Welke tocht is dat dan?

Er zijn heel veel watervallen daar, dus het is makkelijk door elkaar te halen. Die ouders weten ook niet precies welke watervaltocht ze gingen doen.

In het volgende dal naar het westen, bij de Finca en B&B liggen enkele watervallen achter elkaar, volgens mij de Sendero de los Quetzales ofzo.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:33
Culebra Trail (min of meer de weg die Lisanne en Kris gelopen moeten hebben na El Pianista) is dus de oude weg naar Bocas, duurt zo'n 5-7 dagen, moeilijk en zwaar en alleen te doen in het droge seizoen:

Culebra Trail - $50pp (students), $55pp (non students) (Full Day) | Conctact us for quote on complete trail

This hiking trail has been used for centuries to go to Bocas del Toro but nowadays it's certainly more challenging as the trail isn't maintained anymore because taking the bus or driving over the Cordillera is a lot more popular! It can take you anything from 5 - 7 days to hike this trail and should only be attempted during the dry season (December - April). During the rest of the year, depending on how much it has rained, you can hike up to the continental divide but it will be extremely muddy and difficult.

You'll get to experience the cloud forest at its best, with plenty of wildlife, birds and plants... a naturalist's dream!

http://www.hablayapanama.com/ecotourism/boquete/hiking/#culebra
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 17:36
Matador je hebt je goed verdiept en weet er veel van. Vertel eens jouw visie met je sterke maar ook zwakke argumenten vanaf 1 april 2014 tot de dag dat de menselijke resten zijn gevonden
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:36 schreef jackie12 het volgende:
Matador je hebt je goed verdiept
Dat probeer ik wel. Het is lastig genoeg en lang niet zo duidelijk zoals op andere wandelplekken.

quote:
en weet er veel van.
Dat wil ik niet beweren, maar hiken heb ik flink veel ervaring mee. Excursies organiseren, geologie met Google Earth, etc.
En ik ken de Latijns-Amerikaanse cultuur een beetje (woon in Colombia).

quote:
Vertel eens jouw visie met je sterke maar ook zwakke argumenten vanaf 1 april 2014 tot de dag dat de menselijke resten zijn gevonden
Ik denk:

Niet 'zomaar' verdwaald, maar door iemand (geen bewuste crimineel ofzo) naar een verkeerde richting gewezen; de berg op en over.

In mijn visie zijn ze juist snel omgekomen, de eerste nacht al (de staat van de rugzak), maar dat is achterhaald door JvdH die de foto's (en naar ik aanneem de data waarop die genomen zijn) gezien heeft en stelt dat ze "nog dagen hebben rondgezworven".

Na hun dood is de verspreiding van de resten makkelijk; oorzaak 1 (belangrijkste); rivier, 2: vogels, 3: andere dieren (eventueel, de eerste twee zijn makkelijker).
jackie12donderdag 26 juni 2014 @ 17:45
ok maar waarom zijn ze dan de verkeerde kant opgewezen en is diegene dan met hun mee gegaan en waaraan zijn ze dan gestorven? Met de rugzak en de dieren kan ik het met je eens zijn en ook zeker dat ze snel zijn gestorven
anonymoussiedonderdag 26 juni 2014 @ 17:48
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:08 schreef El_Matador het volgende:

[..]

de rugzak met het ene flesje neerzetten (plaats om te rusten) en het andere flesje in de hand/ergens anders.

Kan prima. :)

Die repen hebben ze neem ik aan ingekocht, of zouden ze zelfs zonder voedsel op pad gegaan zijn? Dan zouden er ook wikkels in de rugzak moeten zitten, want een lycra heeft geen zakken. Wikkels in de natuur weggooien zie ik twee hoogopgeleide (psychologie -Lisanne- en kunstgeschiedenis -Kris- (volgens de ouders zelf, zie video hierboven), beiden bijna klaar) niet doen.
Volgens mij al klaar. Kris zou nieuwe opleiding gaan doen, dat zou kunstgeschiedenis zijn.


Filmpje is van voor de vondst.
Maar nogmaals wat afschuwelijk om je kinderen zo te verliezen.

De meiden hadden trouwens al een planning voor die hele week gemaakt. Volgens de ouders.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:45 schreef jackie12 het volgende:
ok maar waarom zijn ze dan de verkeerde kant opgewezen en is diegene dan met hun mee gegaan en waaraan zijn ze dan gestorven? Met de rugzak en de dieren kan ik het met je eens zijn en ook zeker dat ze snel zijn gestorven
Ja, goeie vraag, geen idee.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat 2 meiden van wie de ene er al moe/ziek uitzag (getuige) en die al 1 trail probeerden die het niet was EN gewaarschuwd waren niet de El Pianista meer te gaan lopen die dag, en zeker niet in die kleding, maar verstonden het Spaans niet en gingen toch.

Dta gaat echt tegen alles in. ZO dom acht ik de meiden niet. Ze moeten iemand zijn tegengekomen, een bekende, en ik denk eerder wat jongens uit het hostel dan een gids, en die heeft ze ofwel de weg gewezen en gingen niet mee ofwel gingen mee en zijn ook omgekomen? (zijn er andere vermisten?) ofwel al eerder afgehaakt.

Waarom ze dan doorgelopen zijn; geen idee.

Gedesorienteerd door een slangen/spinnenbeet kan ook.
MidnightB00mdonderdag 26 juni 2014 @ 17:50
El_Matador, bedankt voor het vertalen van de Spaanse nieuws items elke keer!

Ik meende een soortgelijke verklaring te hebben gelezen te hebben - van de getuige die zegt dat er één dame lyrcra droeg- maar deze persoon gaf aan zich had zich waarschijnlijk
vergist te hebben uiteindelijk... want het bleek bij hem om een groepje te gaan van drie meiden. Weet de bron niet meer en weet ook niet of het dezelfde getuige is geweest.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:50 schreef MidnightB00m het volgende:
El_Matador, bedankt voor het vertalen van de Spaanse nieuws items elke keer!

Ik meende een soortgelijke verklaring te hebben gelezen te hebben - dat de getuige die zegt dat er één dame lyrcra droeg- maar hij zich had zich waarschijnlijk
vergist uiteindelijk, want het bleek hier om een groepje te gaan van drie meiden. Weet de bron niet meer en weet ook niet of het dezelfde getuige is geweest.
Graag gedaan en goed om te doen, want primaire informatie.

Die Feliciano praat wel moeilijk trouwens. Beetje zinnetjes waarin ie niks echt zegt tussendoor.
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:51
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:48 schreef anonymoussie het volgende:

[..]

Volgens mij al klaar. Kris zou nieuwe opleiding gaan doen, dat zou kunstgeschiedenis zijn.


Filmpje is van voor de vondst.
Maar nogmaals wat afschuwelijk om je kinderen zo te verliezen.

De meiden hadden trouwens al een planning voor die hele week gemaakt. Volgens de ouders.
Gracias, nog niet gezien dat filmpje, zo es kijken.

Gaat in de nieuwe OP.
Dr.Kloothommeldonderdag 26 juni 2014 @ 17:52
quote:
19s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ja, goeie vraag, geen idee.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat 2 meiden van wie de ene er al moe/ziek uitzag (getuige) en die al 1 trail probeerden die het niet was EN gewaarschuwd waren niet de El Pianista meer te gaan lopen die dag, en zeker niet in die kleding, maar verstonden het Spaans niet en gingen toch.

Dta gaat echt tegen alles in. ZO dom acht ik de meiden niet. Ze moeten iemand zijn tegengekomen, een bekende, en ik denk eerder wat jongens uit het hostel dan een gids, en die heeft ze ofwel de weg gewezen en gingen niet mee ofwel gingen mee en zijn ook omgekomen? (zijn er andere vermisten?) ofwel al eerder afgehaakt.

Waarom ze dan doorgelopen zijn; geen idee.

Gedesorienteerd door een slangen/spinnenbeet kan ook.
Zijn er geen feitelijke gegevens bekend over hun intelligentie?
anonymoussiedonderdag 26 juni 2014 @ 17:52
quote:
14s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:51 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Gracias, nog niet gezien dat filmpje, zo es kijken.

Gaat in de nieuwe OP.
:)
El_Matadordonderdag 26 juni 2014 @ 17:52
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 17:52 schreef Dr.Kloothommel het volgende:

[..]

Zijn er geen feitelijke gegevens bekend over hun intelligentie?
Intelligente mensen kunnen ook domme dingen doen.