minilot | maandag 3 februari 2014 @ 16:49 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. ![]() Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit deel 16: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Game on! ![]() | |
#ANONIEM | maandag 3 februari 2014 @ 17:00 |
Ik wil helemaal niet naar de OP kijken *honger* | |
megamandy | maandag 3 februari 2014 @ 17:02 |
Ooh god die OP ![]() ![]() | |
minilot | maandag 3 februari 2014 @ 17:19 |
Laat het een motivatie zijn: kook of bak gauw iets lekkers en maak er een foto van! ![]() | |
FutureFairytale | maandag 3 februari 2014 @ 17:26 |
Die hamburger! ![]() | |
Magica | maandag 3 februari 2014 @ 18:33 |
Die ziet er lekker uit ja ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 4 februari 2014 @ 18:50 |
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper. ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 04-02-2014 18:51:38 ] | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 09:33 |
Echt 1 van mijn favorieten op t moment zijn deze pannenkoekjes met bosui en verse kruiden ![]() ![]() | |
PdeHoog | woensdag 5 februari 2014 @ 09:37 |
Net plaatje, DE ![]() | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 09:43 |
Tnx! | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 11:01 |
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinig ![]() ![]() | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 11:09 |
met gegrilde kip bijvoorbeeld erbij en groenten? sowieso, na 3 pannenkoeken zit ik wel vol hoor ![]() | |
Isabeau | woensdag 5 februari 2014 @ 11:31 |
Ik heb toevallig vorige week chinese pannenkoekjes gemaakt met bosui en sesamolie, maar die had ik lekker gevuld met een prutje met vlees, chinese kool en allerlei soorten paddenstoelen ![]() | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 11:32 |
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten. ![]() en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij? ![]() | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 11:38 |
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfde ![]() | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 11:46 |
mix van gebakken paddestoelen, edamame, taugé, kool, tofu, .. je kan van alles erbij/erdoor doen of lekker een soeppie erbij/ervoor/erna ofzo.. | |
RobinOok | woensdag 5 februari 2014 @ 12:01 |
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert? | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 12:11 |
Ja idd. maar goed, sinds ik blog ben ik er wel achter dat mensen dit dus vaak niet kunnen. En meer niet. | |
Myraela | woensdag 5 februari 2014 @ 13:03 |
Ik vind bedenken wat ik erbij moet maken ook wel lastig hoor. Zeker als ik iets uit een keuken kook waar ik geen ervaring mee heb. | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:15 |
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen? | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 13:20 |
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai. Er zijn ook zat mensen die zijn opgegroeid met boerenkool en hutspot bv, hoe moeten die dan de eerste tien keer in godsnaam weten wat er goed past bij één of ander Indisch gerecht? | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:22 |
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden? kom ook wel eens gerechten tegen waar ik weinig van weet, dan ga ik dus gewoon even verder lezen naar mogelijkheden. Bovendien, de toko of supermarkt ligt vol met spul. Als je geen taugé lust kun je paddenstoelen erbij doen, of boontjes of .. Niet denken in wat niet kan, maar wat wel zou kunnen zou schelen denk ik ![]() | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 13:23 |
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay? Okay. Super. | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:24 |
Ik heb toch gewoon antwoord gegeven een paar posts terug? Wat is dan nu precies je probleem? | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 13:24 |
Ik heb geen toko ![]() | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:25 |
Boontjes hebben ze ook in de supermarkt, tenminste, in mijn dorp wel ![]() Net als paddenstoelen, kool en tofu. | |
Myraela | woensdag 5 februari 2014 @ 13:28 |
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen. | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:30 |
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo? om maar wat te noemen. | |
Myraela | woensdag 5 februari 2014 @ 13:35 |
Ik vind pannenkoek en kippensoep geen logische combinatie nee. Daarbij gaat het mij niet om dit gerecht. Als ik daadwerkelijk iets zou willen maken dan zoek ik gewoon naar recepten die of compleet zijn of een suggestie doen. Wat jij overigens ook doet in je artikel, dus het gaat me ook niet om dit geval specifiek. Maar het verbaasd me dat je de vraag zo raar vind, terwijl je blijkbaar graag je recepten deelt. | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:41 |
Nou ja, ´zo´ raar? ![]() Mijn 1e reactie is nota bene meteen een antwoord (gegrilde kip en groenten). Maar dat was blijkbaar niet duidelijk genoeg ofzo. | |
minilot | woensdag 5 februari 2014 @ 13:47 |
Er zijn genoeg mensen die niet heel gemakkelijk zelf kunnen bedenken wat voor bijgerechten je ergens naast kunt serveren. Ik heb dat zelf eigenlijk ook vaak wel. Dan lijkt een recept dat ik tegenkom me hartstikke lekker, maar weet ik niet zo goed wat ik er het beste omheen kan eten. Natuurlijk kun je gaan Googlen naar suggesties, maar als een specifieke cuisine heel onbekend voor je is is het lastig om recepten en suggesties die je online tegenkomt op waarde te schatten, en dan is het toch juist heel logisch dat je om tips vraagt bij degene die net het oorspronkelijke gemaakt heeft en erover geschreven heeft in CUL? Ik vind dat helemaal niet gek. | |
#ANONIEM | woensdag 5 februari 2014 @ 13:47 |
Met een normale zoete pannenkoek zou ik het wel raar vinden. Maar die pannenkoeken die jij hebt gepost zou ik inderdaad combineren met wat jij noemt: kip en groenten (ik ben niet zo van de soep). Ik ga even je recept opslaan want ik heb een hekel aan zoete pannenkoeken, dit is wel iets om te proberen. | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 13:48 |
Kip is duidelijk hoor, groente dus weer niet als je niet thuis bent in de Aziatische keuken en dus niet bekend met Aziatische groenten of de wijze waarop je onze groente zo kan bereiden dat het Aziatisch wordt. Dan krijg je weer slaag dat je doperwten en wortelen bij je Aziatische pannenkoek hebt liggen ![]() Maar goed. Als ik gericht iets wil maken google ik het, als ik hier iets zie staan ga ik dat niet googelen, dan vraag ik het gewoon aan betreffende poster want die heeft er blijkbaar toch verstand van. | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:48 |
nogmaals, echt hoor ![]() en in de 2e reactie specificeer ik, waarom deze discussie dan? ![]() | |
minilot | woensdag 5 februari 2014 @ 13:49 |
![]() ![]() | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 13:50 |
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen. ![]() | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 13:51 |
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan. | |
RobinOok | woensdag 5 februari 2014 @ 13:51 |
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord. Ik vind dat ook niet raar, ik vind/vond bedenken wat je ergens bij eet ook vaak lastig. Wat wel raar is is als mensen bij een recept zeggen dat de hoeveelheid te weinig is. Als je een grote eter bent en denkt meer te lusten, dan maak je toch meer? | |
4EverBlackEyed | woensdag 5 februari 2014 @ 13:53 |
Woei, ik sta in de OP ![]() Te veel eer. ![]() | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 13:59 |
Ik gaf toch zelf al aan dat ik dan meer moet maken, ik vroeg alleen of je ook iets anders kan toevoegen (wat natuurlijk kan, maar waaaat dan) omdat je ook geen tien pannenkoeken wil eten. | |
Harajuku. | woensdag 5 februari 2014 @ 14:00 |
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als. | |
DarkElf | woensdag 5 februari 2014 @ 14:00 |
![]() | |
RobinOok | woensdag 5 februari 2014 @ 14:29 |
Ik las nog eens terug en vroeg me af of het komt door deze zin van mij? Daarbij bedoelde ik niet te zeggen dat mensen zelf maar moeten verzinnen wat ze erbij serveren, maar OF ze er iets bij serveren. Bij Aziatische maaltijden serveer je soms 3 vleesgerechten, ja, dan gebruik je per gerecht minder vlees dan wanneer je 1 vleesgerecht serveert. En als je zulke pannenkoeken als bijgerechtje serveert, bij een Chinese fondue of weet ik veel, ja, dan zul je ook 1 of 2 pannenkoeken per persoon rekenen ipv veel meer. Of als je het serveert als lunch. Ik vind serieus dat hoeveelheden afhangen van persoonlijke voorkeur (ik eet bijvoorbeeld veel vlees, een ander weinig) EN van wat er nog meer op tafel komt. Dat kan ik of DarkElf niet bedenken. | |
Sts | zaterdag 8 februari 2014 @ 19:32 |
![]() Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd ![]() | |
Redcoon | zondag 9 februari 2014 @ 12:35 |
Ik zal er de volgende keer rekening mee houden. Maar het blijft lastig hoor, want als zoiets eenmaal voor m'n neus ligt dan heb ik weinig geduld voor fotografie! ![]() Edit... Blijkbaar had ik nog een foto gemaakt. ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 9 februari 2014 @ 12:50 |
Mooi hoor! Klinkt erg lekker ![]() | |
Sts | zondag 9 februari 2014 @ 16:39 |
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt. Meer Jamie Oliver: ![]() Citroen-maanzaadcake. Ook al voor herhaling vatbaar ![]() | |
Dragonberry | zondag 9 februari 2014 @ 17:50 |
Ziet er erg lekker uit ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 februari 2014 @ 16:54 |
Ziet er goed uit. En dat het jou smaakte is volgens mij waar het allemaal omdraait. | |
nijenhuisjeroen | donderdag 13 februari 2014 @ 22:28 |
![]() Resultaat van een middagje testkoken voor het Valentijnsdiner op mijn werk. Aangezien ik bij een espressobar werk is het een dessert geworden met diverse structuren van espresso, koffie en hopjes ![]() Voor de geïnteresseerden: Links bovenaan een baileys-koffiecaramel, de witte crème is gezouten mascarpone, de donkere halve bollen zijn koffie-ijs, de vloeibare crème in het midden is op basis van Haagse hopjes, evenals de schots bovenin beeld, verder nog een gel van koffie en nougatine gemengd met knettersuiker. Er ontbrak nog een zuur accent, deze ga ik nog toevoegen in de vorm van aclla cress. | |
Blues | zaterdag 15 februari 2014 @ 01:09 |
OMG ![]() ![]() | |
Prego | zaterdag 15 februari 2014 @ 01:15 |
hoe ga je dat doen? | |
minilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 17:35 |
Had deze nog van afgelopen week (beetje wazige foto, want het begon al te schemeren):![]() Onderop een piadina (Italiaans platbrood, zelfgemaakt natuurlijk), daarop blokjes kabeljauw (gefrituurd in laagje rijstbloem en daarna door sambal geschept), daar weer op slaw van kohlrabi, rode ui, koriander en limoensap. Was een prima late lunch! ![]() Door dit erop te gooien denk ik: ![]() ![]() | |
Prego | zaterdag 15 februari 2014 @ 17:49 |
ja, want dat ziet er mooi en lekker uit ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 18:17 |
Iemand die 'structuren van' kookt is zelden verlegen met cress. ![]() | |
nijenhuisjeroen | maandag 17 februari 2014 @ 20:08 |
Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstraling ![]() | |
minilot | dinsdag 18 februari 2014 @ 10:12 |
Hele ochtend vrij en ik wilde net eigenlijk ontbijten met noedels + gefermenteerde tofu in chili-olie, omdat het potje dat ik daarvan had eind deze maand op moest volgens de houdbaarheidsdatum. Ik ging echter gierend over mijn nek zodra het deksel eraf ging.. ![]() ![]() Enfin, het werd een meer Japans ontbijtje: ![]() Sobanoedels in groene thee met sojasaus. Garnering: bosui, klein ei, shichimi en snack-nori. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-02-2014 11:59:57 ] | |
minilot | dinsdag 18 februari 2014 @ 11:26 |
Oh, en:![]() Vegan semifreddo (kokosmelk, chocolade, kokosolie, chilipeper en kaneel), met zeezout ![]() | |
Lonaa | dinsdag 18 februari 2014 @ 11:26 |
Oh. Oh. ![]() | |
minilot | dinsdag 18 februari 2014 @ 11:55 |
Jajaja. Was heel erg lekker. ![]() | |
Prego | dinsdag 18 februari 2014 @ 12:15 |
foto? ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 18 februari 2014 @ 17:09 |
Hahahahaha, mietje. ![]() Nee hoor, het meurt ook als de neten. Zijn maar weinig recepten waarin ik het echt lekker vindt. En dan altijd nog weinig, heel weinig. Half blokje of zo. | |
minilot | zondag 23 februari 2014 @ 17:07 |
Simpel zondagseten net: plakrijst, broccoli en loeihete geroosterde kippenpootjes:![]() Toetje was homemade bitterkoekjespudding met friszure saus van ingekookte frambozen (uit de vriezer) en verse vanille. ![]() ![]() Ah! Dus in één keer de hele pot in een koekenpannetje leegkieperen was sowieso geen goed idee? ![]() Nou ja, omdat de houdbaarheidsdatum al zo nabij was weer ik niet eens zeker of het spul nog wel in orde was, maar misschien ruikt het van zichzelf al zodanig dat dat lastig te bepalen is.. Binnenkort maar eens een nieuw potje halen dan ![]() | |
RobinOok | zondag 23 februari 2014 @ 17:16 |
Als het niet geopend is geweest was het hoogstwaarschijnlijk nog gewoon goed. Iemand vertelde me eens 2 keer op hoge poten terug te zijn gegaan naar een toko met zijn potje gefermenteerde tofu en steeds kreeg hij braaf een nieuw potje mee. Tot het kwartje viel dat het dus zo hoort, dat het bedorven lijkt. Ik zou het gewoon overslaan, Minilot. Zo'n pot, die gaat toch nooit op. Beter: een keer bij een goede Chinees (Lange muur op kruiskade bijvoorbeeld) vragen of ze waterspinazie met Chinese kaas op de kaart hebben. Dan weet je hoe het hoort te smaken. | |
Purdey | maandag 24 februari 2014 @ 19:02 |
Beef rendang ![]() Recept voor de liefhebber, hier: http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang | |
Zo-is-dat | maandag 24 februari 2014 @ 19:29 |
Hmmm, dat ziet er jummie uit, heb het boek van janneke phillipi waar het recept uit komt, deze moet maar even bovenaan de lijst denk ik! (Prachtig boek trouwens!) | |
Vaseline_ | dinsdag 25 februari 2014 @ 10:04 |
oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember? | |
KillerBee4ever | dinsdag 25 februari 2014 @ 18:31 |
Het resultaat ziet er heerlijk uit hoor, daar niet van, maar een pakje?? ![]() Daarom gebruik ik veel liever het rendang recept van RobinOok, kost misschien wat meer moeite, maar is puur natuur en oh zo lekkerrrr ![]() [edit]oke, ik scroll nu pas naar beneden... *schaam ![]() | |
minilot | woensdag 26 februari 2014 @ 12:48 |
Ik bakte vanmorgen van einkorn & spelt een kleine chocoladecake met palmsuikerglazuur en pindastrooisel:![]() Recept en meer info staat in het baktopic en ik pikte het recept van een FOKker. ![]() Wat is daar gek aan dan? | |
Vaseline_ | woensdag 26 februari 2014 @ 13:18 |
Niks had het verkeerd gelezen (dacht 2 cm van een maatbeker ofzo ![]() | |
megamandy | zondag 2 maart 2014 @ 00:46 |
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is ![]() Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 2 maart 2014 @ 01:09 |
Ok ik kom eten, tot zo! | |
Myraela | zondag 2 maart 2014 @ 09:50 |
Ben benieuwd. ![]() | |
4EverBlackEyed | zondag 2 maart 2014 @ 10:09 |
Dat ziet er echt lekker uit Ik ben dol op rundvlees ![]() | |
megamandy | zondag 2 maart 2014 @ 18:49 |
En het resultaat, toch frietjes erbij gemaakt in een wokpannetje. Ben best trots op mijn eerste poging haha. Het vlees viel zo uit elkaar ![]() ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door megamandy op 02-03-2014 18:56:47 ] | |
Purdey | zondag 2 maart 2014 @ 19:13 |
Chocolade cheesecake mousse ![]() | |
n0a | maandag 3 maart 2014 @ 21:05 |
![]() Karaage (Japanse gefrituurde kip) onigiri en aubergine met misoglazuur. Die kip is echt super lekker ![]() | |
FutureFairytale | maandag 3 maart 2014 @ 22:15 |
Ik dacht ff dat het een toetje was ![]() ![]() | |
n0a | maandag 3 maart 2014 @ 22:18 |
Zou nog best met elkaar kunnen, maar dan zonder de aubergine ![]() | |
FutureFairytale | maandag 3 maart 2014 @ 22:42 |
Ik wilde al 'jummie!' schrijven tot ik de aubergine, en daarna je omschrijving las ![]() Ben gefixeerd op toetjes denk ![]() | |
Calipso | dinsdag 4 maart 2014 @ 18:18 |
![]() | |
xuryah | woensdag 5 maart 2014 @ 02:05 |
Ziet er lekker uit zeg! Heb je er een recept van? ![]() | |
Purdey | woensdag 5 maart 2014 @ 08:06 |
Heb ik ![]() http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/chocolade-cheesecake-mousse | |
Myraela | woensdag 5 maart 2014 @ 10:17 |
Rode bieten risotto met geitenkaas. ![]() ![]() ![]() | |
xuryah | woensdag 5 maart 2014 @ 10:57 |
Thanks! | |
marc0871 | woensdag 5 maart 2014 @ 19:27 |
![]() zoetzure roerbak. kip, gemarineerd in conimex sate marinademix (moet ik nog een eigen variant op verzinnen ![]() | |
RobinOok | zaterdag 8 maart 2014 @ 23:21 |
Wat kan soep toch fucking on-fotogeniek zijn! Zeker als je je toevlucht niet wilt zoeken in kommetjes, bestekjes, servetjes en verweerde planken. :-) Maar goed, hete & zure soep dus: je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Hoewel, echt moeilijk wordt het nooit, behalve dan het voorbereidende werk van snijden en klaar zetten. Lekker door die typische smaak van Chinese, zwarte azijn. Vaak ook te koop in kleine flesjes, dus ben je soepliefhebber: kopen!![]() Hot and Sour Soup | |
Isabeau | zaterdag 8 maart 2014 @ 23:26 |
Op de 'gewone' foodgawkers site wordt die foto afgekeurd, heur ![]() ![]() Maar het ziet er overheerlijk uit ![]() | |
RobinOok | zaterdag 8 maart 2014 @ 23:40 |
Ja joh, die "echte foodgawkers" heb ik allllllaaaang opgegeven! Dat probeer ik niet eens meer. ![]() Lang leve Fok, die doen niet zo moeilijk. ![]() Of beter gezegd: zolang we maar geloven dat het lekker was. Toch? | |
Myraela | zondag 9 maart 2014 @ 17:20 |
Het ziet er gewoon heerlijk uit hoor, Robin. Ik vind foodgawkers wel tof, maar ik zal toch nooit aan de voorwaarden kunnen voldoen. ![]() ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 9 maart 2014 @ 17:47 |
Ik heb die website opgegeven toen ik van iemand op FOK! las dat haar foto was geaccepteerd, maar dat het gerecht niet te vreten was ![]() | |
Stimorol- | zondag 9 maart 2014 @ 17:59 |
Oeeehhhhh hoe maak je dit? | |
xuryah | zondag 9 maart 2014 @ 20:06 |
Ik vind dat idd ook wel een Foodgawker foto. Stom zeg :S heb het nog niet geprobeerd, maar vind t sowieso lastig mooie foto's maken van eten wanneer t donker is buiten. Je moet natuurlijk licht hebben enzo.. maar ik kan niet gaan koken om 16 uur :p | |
n0a | maandag 10 maart 2014 @ 16:00 |
![]() Gestoofd buikspek. Had het nog niet eerder gegeten, maar super lekker. | |
Zo-is-dat | maandag 10 maart 2014 @ 16:40 |
Hmm klinkt heerlijk en ziet er super uit! Heb alleen geroosterd buikspek een keer gemaakt en dat was ook echt heerlijk (jammer dat vriendlief t niks vind) | |
n0a | maandag 10 maart 2014 @ 17:18 |
Ik vind het lastig om een favoriet tussen gestoofd en geroosterd te kiezen. Als hij niet zo van het vet houdt, zou het kunnen dat hij dit ook niks vindt. | |
Zo-is-dat | maandag 10 maart 2014 @ 19:17 |
Het is het vet inderdaad, van z'n ouders mee gekregen denk ik, die wilde het niet eens proberen! 😳 Gelukkig heb ik verder bijna niks te klagen ![]() | |
minilot | dinsdag 11 maart 2014 @ 12:15 |
Gestoofd buikspek, wauw! ![]() ![]()
Ik snap er niks van, ik vind jullie allebei betere foto's maken dan wat ik zo nu en dan op Foodgawkers voorbij zie komen. Krijg je eigenlijk een afwijsreden mee als je foto niet wordt geaccepteerd, of moet je er maar gewoon naar raden? O, en ik had een hartig voorjaarsontbijtje vanmorgen: ![]() Misoboter, groene asperge en ei. Ik jaag er momenteel nogal wat pakken miso doorheen, het is echt zo lekker bij belachelijk veel dingen! ![]() | |
n0a | dinsdag 11 maart 2014 @ 12:28 |
Vertel! Heb nog flink wat rode miso staan. Voor Foodgawker helpt het als je foto's in portret schiet. Door de vierkante foto's kan er bij landscape nogal wat vanaf gekapt worden. | |
Myraela | dinsdag 11 maart 2014 @ 12:38 |
Composition - too tight. Dat is de reden die ik meestal krijg, en eigenlijk klopt dat ook wel. Zoals n0a zegt, ik maak mijn foto's altijd in landscape en van best dichtbij. Dan word het inderdaad wat krap als je daar een vierkantje van maakt. Ik ben wel blij nu het weer een aantal dagen wat lichter is. ![]() ![]() Anyhow, ik deed laatst mee aan een mysterybox challenge onder wat foodbloggers. We hadden de ingrediënten: Makreel, boerenkool, zwarte bonen, mango, cranberry's en Parmezaanse kaas. En daarvan maakte ik deze boerenkool quiche met cranberry's. Het is nog echt lekker ook, ik had het zelf niet verwacht. ![]() | |
minilot | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:26 |
Nou ja, met álles! Als marinade voor vis, een schep ervan door een varkensstoof, een likje bij een oude kaas-tosti.. En ook lekker in combinatie met zoet en om dat te bewijzen heb ik zojuist bijzonder smakelijke koekjes gebakken met witte miso en zwarte sesam: ![]() ![]() | |
n0a | dinsdag 11 maart 2014 @ 16:00 |
Nice! En mooie foto ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 11 maart 2014 @ 20:06 |
In eerste instantie dacht ik rauw gehakt te zien ![]() | |
Myraela | woensdag 12 maart 2014 @ 08:16 |
Ik ga even stiekem crossposten vanuit het baktopic. Gewoon omdat ik ze zo cute vind geworden. ![]() Deze mini citroen meringue taartjes. ![]() ![]() | |
Myraela | woensdag 12 maart 2014 @ 08:16 |
Haha, nu je het zegt. ![]() | |
raulbouli | woensdag 12 maart 2014 @ 09:19 |
Karbonade met gesauteerde paprika![]() | |
egeltje1985 | woensdag 12 maart 2014 @ 20:39 |
als ik mn telefoon draai ziet t er lekker uit. ![]() | |
raulbouli | donderdag 13 maart 2014 @ 09:00 |
Sorry, ben niet zo'n foto held | |
Bortecinem | zaterdag 15 maart 2014 @ 01:28 |
Wowie. Die ga ik maken. ![]() En succes! | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 20:15 |
Was eigenlijk niet van plan 'm op de foto te gaan zetten, maar eenmaal aangesneden zag de torta de tres leches die ik maakte er net toch wel lekker uit. ![]() ![]() | |
Bortecinem | zondag 16 maart 2014 @ 15:03 |
Welk recept heb je gebruikt? ![]() | |
minilot | zondag 16 maart 2014 @ 18:03 |
![]() Deze: http://www.cannellavita.com/2014/03/tres-leches-cake.html ..maar dan met een meringuelaagje in plaats van roomkaas-frosting [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 16-03-2014 19:31:06 ] | |
#ANONIEM | woensdag 19 maart 2014 @ 15:46 |
Oeh ![]() Ik heb al een hele tijd niets meer gebakken, ook niet zo'n goed idee met weight watchers helaas ![]() Wel heb ik vandaag een crock-pot besteld ![]() | |
minilot | donderdag 20 maart 2014 @ 10:40 |
Weggeven! Maakt je mateloos populair bij buren, collegae en schoonzusjes ![]() | |
n0a | donderdag 20 maart 2014 @ 15:26 |
![]() De caramel slices van mijn vriend. Ik bak ze zelf eigenlijk nooit. | |
AnnaNiem | donderdag 20 maart 2014 @ 16:21 |
Ziet er heerlijk uit! | |
SV-tje | donderdag 20 maart 2014 @ 22:21 |
Ik heb ze even opgeslagen, op dit moment op dieet, dus zo min mogelijk bakken. Maar deze zien er te lekker uit om niet te proberen in de toekomst. Edit: En toen zag ik dat de snickerdoodles die al jaren een hit zijn hier op feestjes ook van jouw blog afkomen. Bij deze bedankt!! [ Bericht 8% gewijzigd door SV-tje op 20-03-2014 22:49:40 ] | |
xuryah | donderdag 20 maart 2014 @ 22:50 |
Omg, dat ziet er echt geweldig lekker uit ![]() | |
n0a | vrijdag 21 maart 2014 @ 11:10 |
Dank jullie ![]() | |
PM-girl | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:21 |
n0a, ziet er mooi en vooral lekker uit!Ik verwachtte iets met Snickers erin! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:11 |
Mag ik foto's "jatten" voor de weblog? Beetje zoals ik al hier gedaan had, alleen waren dat geen foto's van FOK!ers ![]() (Uiteraard komt de naam van de maker er bij te staan ![]() [ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2014 22:12:31 ] | |
n0a | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:14 |
Een bronvermelding is niet genoeg bij copyrighted materiaal. Dan altijd om toestemming vragen. | |
#ANONIEM | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:25 |
Maar is het copyrighted? Dan zou dat toch expliciet vermeld moeten worden? Het enige wat ik zie is t copyright van FOK! zelf. ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2014 22:26:11 ] | |
Mord_Sith | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:27 |
Dan zul je je toch nog eens in de materie moeten verdiepen... | |
#ANONIEM | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:28 |
Ja ik ben een noob op dat gebied ![]() ![]() | |
Myraela | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:30 |
Als je mijn foto's wil gebruiken, dan mag dat van mij overigens gewoon. Zolang je ze maar verwijst naar het bijbehorende artikel, zoals ik in mijn posts ook altijd doe. | |
#ANONIEM | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:36 |
![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2014 22:37:00 ] | |
Myraela | zaterdag 22 maart 2014 @ 12:38 |
Ik maakte deze week simpel maar lekker, hummus. ![]() ![]() En deze empanadas waren ook heerlijk. ![]() ![]() | |
Isabeau | zaterdag 22 maart 2014 @ 14:00 |
Empanadas zijn zulk lekker voedsel, kan zoveel in ![]() | |
Zo-is-dat | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:16 |
![]() Hier ook nog maar even ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 22 maart 2014 @ 17:51 |
Mooie foto's zeg! Met die kikkererwten naast de hummus enzo ![]() Zoals het plaatje! ![]() | |
Myraela | zondag 23 maart 2014 @ 08:44 |
Picture perfect. ![]() | |
Blues | zondag 23 maart 2014 @ 12:23 |
Geweldig, echte lookalikes! Koekjes met vlieger er in ![]() | |
Stimorol- | zondag 23 maart 2014 @ 13:47 |
Ik ga zo dat recept proberen van de humus ![]() De empanadas heb ik gisteren gemaakt, maar alleen gevuld met kip, ui, paprika, nog een soort van groene peper en verder wat kruiden. Het deeg was iig simpel en lekker ![]() ![]() | |
xuryah | zondag 23 maart 2014 @ 15:45 |
Naast het spieken hier, ga ik ook maar eens meedoen met eigen dingen posten ![]() Deze had ik van de week gemaakt. Was erg lekker! ![]() Zucchini Fries | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 18:21 |
Ziet er goed uit! En groenten in een knapperig laagje zijn altijd ![]() ![]() Welkom en post meeeeeeeerrrr! | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 18:23 |
Avondeten, net op:![]() Kleine, dunne speklapjes, heeeeeeeel lang en heeeeeeeeeeel langzaam gegaard op 100 graden in de oven. Steeds bestreken met een mengsel van honing, hoisinsaus en een beetje sojasaus. ![]() Erbij gestoomde prei, venkel, ui en jalapeño met limoen-sesamdressing. *burp* | |
xuryah | zondag 23 maart 2014 @ 20:34 |
Dankjewel! ![]() ![]() ![]() | |
xuryah | zondag 23 maart 2014 @ 20:47 |
Oeff speklapjes ![]() ![]() Nog een fotootje van mij dan! ![]() Zweedse gehaktballetjes! | |
RobinOok | zondag 23 maart 2014 @ 21:00 |
![]() Chawanmushi Chinese/Japanse, hartige custard. Ik vind dat een van de geilste gerechten ooit, elke keer weer een orgastische ervaring. Maar ik geloof dat de meningen erover verschillen. ![]() Maar het is dus als een creme brulee, zonder de zware vettigheid van room maar licht en luchtig en zacht en yummie. Met garnalen, shiitake of wat je maar lekker vindt. Oh man, wat vind ik dat toch lekker. :-) | |
Isabeau | zondag 23 maart 2014 @ 21:26 |
Ik heb geen flauw idee hoe dat smaakt, RobinOok, maar het is een streling voor het oog ![]() Eet je dat als nagerecht of als voorafje? | |
Zo-is-dat | zondag 23 maart 2014 @ 21:36 |
Staat al een tijd op m'n to do list, eens snel op het menu zetten dus! Ziet er ook erg lekker uit | |
RobinOok | zondag 23 maart 2014 @ 21:38 |
Voorafje, tussengerechtje of lunch, Isabeau. Maar het is dus echt heerlijk zacht als pudding, maar dan hartig. Je slobbert het zo weg. (die stokjes ernaast slaan dus ook hoegenaamd helemaal nergens op, haha) Ik hoor nu van alle kanten dat mensen er best aan moesten wennen en sommigen er nog steeds niet aan gewend zijn, maar ja, ik vind het echt uberlekker. En ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand het niet lekker vindt. Maar dat is dus wel zo, blijkbaar.... [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 23-03-2014 23:17:58 ] | |
Isabeau | zondag 23 maart 2014 @ 23:01 |
Je hebt me overtuigd, ik ga het ook maken ![]() ![]() | |
Lonaa | zondag 23 maart 2014 @ 23:02 |
Hier nog iemand die dit wel wil maken. | |
DarkElf | maandag 24 maart 2014 @ 13:18 |
Vorige week lekkere ´griekse´ ballen gemaakt ![]() ![]() | |
DarkElf | maandag 24 maart 2014 @ 13:18 |
Klinkt interessant! | |
DarkElf | maandag 24 maart 2014 @ 13:21 |
ik was nooit zo fan van speklapjes maar vorig jaar hele dunne gegeten die heel knapperig waren, dat was eigenlijk gewoon heel lekker ![]() | |
LintuxCx | maandag 24 maart 2014 @ 13:27 |
Dat is dan ook de enige juiste manier om ![]() ![]() | |
DarkElf | maandag 24 maart 2014 @ 13:29 |
Blijkbaar maar ik kende alleen de jaren tachtig dikke lappen en dus sindsdien nooit meer gegeten want die waren echt vies ![]() | |
minilot | dinsdag 25 maart 2014 @ 14:02 |
Ha, meer aanbeveling hebben we niet nodig! ![]() Hier hetzelfde ![]() | |
minilot | dinsdag 25 maart 2014 @ 14:04 |
O, en ik maakte iets van kliekjes:![]() Eerst gisteren mac & cheese met heel veel cheddar en jalapeño's gegeten. Vervolgens het restant daarvan vandaag gepaneerd met panko en gebakken. En opgegeten met kerriemayonaise from scratch ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-03-2014 14:15:50 ] | |
minilot | dinsdag 25 maart 2014 @ 14:26 |
Leuk zo met kokos in het koekdeeg! ![]() | |
n0a | dinsdag 25 maart 2014 @ 16:26 |
![]() | |
Myraela | dinsdag 25 maart 2014 @ 16:28 |
Staat hier ook al weken op het lijstje. Maar m'n vriend heeft er telkens niet zo'n trek in. ![]() Ziet er goed uit, mini. | |
Zo-is-dat | dinsdag 25 maart 2014 @ 16:36 |
![]() http://smittenkitchen.com(...)colate-banana-bread/ Lekker ![]() Per ongeluk t eerste plakje al op voor de foto ![]() | |
minilot | dinsdag 25 maart 2014 @ 17:54 |
Woah, dat is goed donker zeg! ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:24 |
Ja lekker! Machtig wel ![]() Voor de liefhebbers van prachtig eten: http://www.elizabethonfood.com/slideshow/15/2/index.html de lunch voor obama! ![]() | |
Blues | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 12:47 |
Van gisteren, Hazelnootschuimgebakje (recept in het baktopic): ![]() En als avondeten een Amerikaanse klassieker: de 'cobb salad: ![]() Van links naar rechts: avocado, bacon, blauwe kaas, tomaat, gegrillde kip en ei. Op een bodem van ijsberg- en veldsla. Vinaigrette en bieslook eroverheen. Was lekker! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-03-2014 12:57:40 ] | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 15:15 |
Ik heb er zojuist mee gelunched! ![]() ![]() Ik heb helaas nog helemaal geen tijd gehad om boodschappen te doen, laat staan om met de bus naar een toko te gaan, dus ik moest het even doen met wat ik toevallig in huis had. Ik heb heldere groentebouillon van eigen makelij gebruikt en er bovenop ligt jalapeño en een schep vegetarische zeewierkaviaar van Ikea ![]() En zalig dat het is! ![]() ![]() Snel nog eens maken dus, maar dan met mirin, dashi en shiitake. | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 15:17 |
Ook al zo'n plaatje. ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 maart 2014 @ 15:20 |
Prachtig!!! En ik ben blij dat jij de textuur ook heel, heel, heel lekker vindt. ![]() | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 15:24 |
Ik snap, net als jij, niet dat er mensen zijn die dit niet lekker vinden. Nou ja, of je moet echt een enorme weerstand tegen ei an sich hebben, dan begrijp ik het wel.. Maar verder smaakt het juist heel prettig en makkelijk! Ik durf het iedereen die ik ken wel voor te schotelen hoor.. Ik vermoed dat er hier de komende tijd in elk geval flink wat eieren op deze manier in een stoommandje terecht gaan komen. ![]() Bedankt dus! ![]() | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 15:27 |
Ik denk dat ik de structuur in combinatie met het hartige wel wennen ga vinden. Maar ik zal het met mijn Hollandse eetgewoontes ook eens uitproberen. Al denk ik dat ik dan iets met kip ga proberen. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 15:29 |
Denk eraan als een zijdezacht soort omelet! ![]() | |
n0a | woensdag 26 maart 2014 @ 15:47 |
Mini waar blijft dat blog van jou! | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 15:48 |
Ehm ja. Nou. Ik heb een domeinnaam geregistreerd (schrokop.nl ![]() ![]() | |
n0a | woensdag 26 maart 2014 @ 15:54 |
Wordpress is zo geïnstalleerd en als je niet te veel eisen hebt, kun je ook flink vooruit met een bestaand thema. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 16:01 |
Een bestaand thema gebruiken, daar is geen lol aan (vind ik). Lekker zelf knutselen! Komt heus wel een keer. En op Fok zetten is ook leuk. ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 maart 2014 @ 16:07 |
Welnee joh, gewoon Weaver II installeren en beginnen, daar kun je gaandeweg genoeg aan sleutelen. Content moet je opbouwen! | |
habitue | woensdag 26 maart 2014 @ 22:29 |
Mooi die hartige custards! Ga er binnenkort ook eens een proberen te maken. | |
Mord_Sith | donderdag 27 maart 2014 @ 16:11 |
omg! | |
Isabeau | donderdag 27 maart 2014 @ 16:13 |
Cobb salad ook dit jaar ontdekt en woah, zo lekker! | |
PdeHoog | vrijdag 28 maart 2014 @ 09:26 |
Ik moest dit hier posten van Minilot ![]() Bonbons van pure chocola met een vulling van ganache met pure chocola en creme de cacao ![]() | |
minilot | vrijdag 28 maart 2014 @ 10:27 |
Tof! ![]() Vond je het leuk om te doen? Moeilijk? Makkelijk? Voor herhaling vatbaar? Heb je een foto van de binnenkant? ![]() | |
regnavetto | vrijdag 28 maart 2014 @ 10:52 |
Mooie foto's minilot! Wat voor camera gebruik je? | |
PdeHoog | vrijdag 28 maart 2014 @ 11:11 |
Was leuk om te doen. Wel een hoop gedoe. Eerste keer gisteravond en ik was redelijk chaotisch bezig. Volgende keer pas ik de volgorde een beetje aan. Het moeilijkste is nog de chocolade goed tempereren. Dat heb ik nu op gevoel gedaan door 2/3 van de chocola te smelten en daar dan nog 1/3 aan te voegen en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te roeren tot het gesmolten was. Als dat eenmaal goed is, moet je heel snel gaan werken want die chocola koelt als een gek af. Binnenkort poging 2. En dan met een karamelvulling en een whisky-ganache ![]() En een foto van de binnenkant kan ik helaas niet maken. Net geprobeerd maar de chocola breekt helemaal dus je ziet niets meer. | |
minilot | vrijdag 28 maart 2014 @ 11:12 |
Uh, weet ik niet eens precies (ben nu niet thuis). Eentje van Panasonic die volgend mij niet meer dan tweehonderd euro kostte, gewoon zo'n point & click. Beetje baggerfoto's zijn de meeste qua kleur wel, want 's avonds/einde van de middag op de foto gezet. Ben blij dat de klok verzet wordt: straks weer steeds vaker foto's maken bij daglicht. ![]() ![]() | |
minilot | vrijdag 28 maart 2014 @ 11:13 |
Ah ja, temperen. 'Vroeger', als ik in een recept zag staan dat chocolade getemperd moest worden dan dacht ik altijd meteen: laat maar. Maar als je het eenmaal een paar keer gedaan hebt draai je je hand er niet meer voor om. ![]() | |
PdeHoog | vrijdag 28 maart 2014 @ 11:22 |
Het viel mij 100% mee ![]() | |
n0a | dinsdag 1 april 2014 @ 09:16 |
![]() Hotdog broodjes naar recept van Joy the Baker. Ga toch op zoek naar een recept, voor nog iets zachtere broodjes. | |
Krabs | dinsdag 1 april 2014 @ 13:52 |
![]() ![]() ![]() | |
TimeJumper | dinsdag 1 april 2014 @ 21:27 |
Misschien dit recept? http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd maar in de recensies onder het recept word toch beaamd dat dit echte zachte broodjes zijn ![]() | |
Blues | dinsdag 1 april 2014 @ 22:08 |
Kardemommopjes (uit de Volkskrant) gebakken ![]() ![]() | |
n0a | dinsdag 1 april 2014 @ 23:50 |
Ik ga morgen nog eens kijken bij Levine. Vind het niet zo handig dat er melkpoeder in moet. Heb ook eens haar hamburgerbroodjes geprobeerd voor hotdogs, maar die zijn nog wat steviger. Zo zacht als puntjes hoeft voor mij ook weer niet trouwens. | |
minilot | woensdag 2 april 2014 @ 12:42 |
Woah, daar klopt wel alles aan: het plastic mandje, papiertje eronder, knalgele mosterd.. Tof! ![]() ![]() | |
Mip1988 | zaterdag 5 april 2014 @ 17:09 |
Nori sushi (zalm/avocado en tonijn/mais/klein beetje mayo)![]() Sashimi / rauwkost (zalm, komkommer en avocado) ![]() California (bovenstaande ingrediënten, soms gemengd en met sesamzaadjes) ![]() De tafel ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 5 april 2014 @ 22:07 |
Ik vind het er niet heel fotogeniek uit zien, maar het was vast heerlijk ![]() | |
minilot | zondag 6 april 2014 @ 12:50 |
Over wel lekker maar niet fotogeniek gesproken.. Een vegan snack: ![]() Pastinaak tot dunne frietjes gesneden, omgehusseld met een mengsel van homemade pindakaas, zeezout en wat zonnebloemolie en vervolgens een half uurtje geroosterd in een hete oven. (Idee gepikt van blog OhSheGlows) | |
RobinOok | zondag 6 april 2014 @ 12:55 |
En is dat te eten? | |
minilot | zondag 6 april 2014 @ 13:02 |
Zeer! Pastinaak smaakt natuurlijk zoetig en een beetje anijzig en wordt een tikje nootachtig als je het roostert, en dat laat zit dus prima combineren met pinda en zout. ![]() | |
minilot | zondag 6 april 2014 @ 13:07 |
Oe, dat lijkt me lekker! Ik probeer het weekend door te komen zonder koekjes te bakken, maar kun je me niettemin vertellen wat het recept is? ![]() | |
minilot | zondag 6 april 2014 @ 14:07 |
Ennnn, omdat het zondag is, gewoon nóg een plantaardige snack gemaakt:![]() Gefrituurde bloemkoolroosjes (met veel kokos en sesamzaad in het beslag) in hete saus, naar dit recept: http://www.seriouseats.com/recipes/2013/02/korean-fried-cauliflower-recipe.html Ik bleek alleen helemaal geen maizena (of rijstbloem of iets vergelijkbaars) meer te hebben, dus ze zijn een pietsje minder luchtig en knapperig dan de bedoeling is. Niettemin hartstikke lekker! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 6 april 2014 @ 14:28 |
Zo dit ziet er lekker uit! Eet smakelijk ![]() | |
Myraela | maandag 7 april 2014 @ 09:50 |
De schuim ijstaart voor mijn moeders verjaardag. Met koffie meringue, vanille slagroom en nougatine. ![]() ![]() Foto is niet zo bijzonder, maar dit is echt superlekker. ![]() | |
TravelRose | maandag 7 april 2014 @ 14:03 |
![]() Het ziet er wellicht niet super fotogeniek uit, niet zoals de meeste in dit topic, maar het is een goede poging al zeg ik het zelf. Het is (knoflook)scampi avocadosalade met cocktailtomaatjes, amandelen en honingmosterd dressing. En een witte toast met roomboter en zeezout. Echt jummie! | |
xuryah | dinsdag 8 april 2014 @ 22:45 |
Mmmm.. ik zie weer allemaal lekkere dingen voorbij komen hier! ![]() Vandaag zelf een pudding van chiazaad geprobeerd, was lekker! ![]() JamJum - Chiapudding | |
minilot | donderdag 10 april 2014 @ 17:04 |
Ik heb net vegan en toevallig ook glutenvrije koekies gebakken met een deegje van rijstmeel, amandelmeel, kokosolie en kokosmelk, en daarin dan een vulling van dadels, vanille en mineola:![]() (Een beetje bleekjes, maar dat hoort zo) Lekker is dat hè? ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 april 2014 @ 14:32 |
Altijd lekker. Broodjes zelfgemaakte filet Americain:![]() Broodje Filet Americain | |
_Dido_ | zaterdag 12 april 2014 @ 14:43 |
Oh, die ga ik ook maken! ![]() Heb toch alles in huis ![]() | |
4EverBlackEyed | zaterdag 12 april 2014 @ 16:00 |
![]() Lavacakejes in de oven ![]() Lavacakeje op het bord | |
RobinOok | zaterdag 12 april 2014 @ 16:03 |
Ja, hallo, dat zegt niks zo! Opensnijden en dan een foto maken! | |
4EverBlackEyed | zaterdag 12 april 2014 @ 16:09 |
Hèhè, ik ga vandaag een nieuwe batch maken Dan maak ik gelijk even een nieuwe foto met een (ik hoop) nog lopende binnenkant ![]() | |
minilot | zaterdag 12 april 2014 @ 16:41 |
Mjam Robin! Maar tegenover het smakelijke broodje met vleesprak zet ik dan weer iets dat wederom vegan en glutenvrij is. ![]() ![]() Rijstbloemtortillas, witte boontjes, in pittig bierbeslag gefrituurde paprika's, gepicklede radijs en jalapeños ![]() | |
xuryah | zaterdag 12 april 2014 @ 19:11 |
Ziet er beide lekker uit! ![]() | |
minilot | woensdag 16 april 2014 @ 10:49 |
Ochtendsalade:![]() Ei, boontjes, olijf, ingemaakte radijs en gerookt zeezout ![]() | |
xuryah | woensdag 16 april 2014 @ 11:22 |
Gebruik je toevallig een foodprocessor om te snijden? Ik ben nog op zoek naar een goede voor mn werk namelijk! | |
minilot | woensdag 16 april 2014 @ 11:38 |
Ik heb gewoon een best weg goedkope van Philips, niks bijzonders, maar ik snij er ook voornamelijk kolen mee fijn voor in de coleslaw. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 16-04-2014 14:12:09 ] | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 13:59 |
Lunch zojuist was restjessalade:![]() Rettich, wortel, Kewpie-mayo, rijstazijn, bosui, peper. | |
Vaseline_ | donderdag 17 april 2014 @ 14:24 |
Jezus minilot het lijkt wel alsof je alleen mini hoeveelheden konijnenvoer eet. | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 14:49 |
Zit een flinke schep mayo door de salade. En vanavond begin ik aan een lap gerookte wilde zalm van twee kilo. ![]() | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 14:50 |
Wat ook scheelt: avondeten doe ik meestal heel laat (uur of half negen, negen uur) en dan is het momenteel toch nog een tikkie te donker voor een frisse foto. ![]() En overdag eet ik nou eenmaal heel weinig. Haal ik 's avonds in. ![]() | |
Myraela | donderdag 17 april 2014 @ 15:22 |
Ik had gisteren als avondeten deze burger. Niet mijn mooiste foto, maar wel verrassend lekker. Terwijl ik er stiekem niet erg veel vertrouwen in had, aangezien het een burger van bruine bonen is. En bruine bonen houd ik eigenlijk niet van. ![]() | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 15:25 |
Myra, een bonenburger - gaaf! ![]() Ik heb er eigenlijk nog nooit eentje van bruine bonen gemaakt, da's wel een idee. Bleef ie een beetje bij elkaar tijdens het bakken? | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 15:26 |
Wel nog een vraagje: in de ingredientenlijst staat vegan pesto, maar wat zit daar dan in ter vervanging van de kaas? | |
Myraela | donderdag 17 april 2014 @ 15:29 |
Tijdens het bakken wel. Bij het eten vond ik de structuur nog wel erg, ja, als bonen. Zit nog te bedenken hoe ik dat een volgende keer steviger zou maken. Een beetje bite heeft het nodig. Oh, dat was de "pesto" die ik eerder bij een pasta had gegeten. Geen kaas, basilicum, knoflook, cashewnoten en olijfolie. Daar mistte ik de kaas nog wel. | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 15:34 |
Goed leesvoer: http://aht.seriouseats.com/archives/2012/03/the-food-lab-how-to-make-veggie-vegan-burgers-that-dont-suck.html Parelgort (pearl barley) of andere stevige granen in je burger zorgen voor de bite die je zoekt. ![]() Pas je trouwens wel een beetje op? Toen ik vorig jaar de veganchallenge deed en na een maand zonder dierlijke producten 's ochtends voor het eerst weer een stel gepocheerde eieren at, brak ik een kwartier later pardoes mijn kuitbeen in tweeën. ![]() Enfin, terug naar de foto's! | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 21:40 |
Zo goed dan? Avondeten: ![]() Een Vietnamese Bánh Mì met een steenovenbaguette van de Lidl (die zijn lekker!), pate, gerookte wilde zalm, komkommer, gepicklede wortel en rettich, vissaus, koriander, mayonaise en srirachasaus. ![]() Burp. Nog anderhalve kilo zalm te gaan. | |
RobinOok | zaterdag 19 april 2014 @ 16:18 |
Misschien nog wel het leukste van lamsschouder eten: de volgende dag pulled lamb op je boterham :-)![]() Pulled Lamb sandwich | |
FutureFairytale | zaterdag 19 april 2014 @ 17:10 |
Heb je alsjeblieft een recept? Lijkt me geweldig om dit te kunnen maken en zou graag mijn familie hier eens mee willen verrassen in een weekend ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 april 2014 @ 17:34 |
Voila. ;-) http://www.aziatische-ingredienten.nl/banh-mi-vietnamees-broodje/ Maar dan dus met versgerookte, wilde zalm ipv Vietnamese worst & pate. | |
FutureFairytale | zaterdag 19 april 2014 @ 18:26 |
Super! Ik zal het dan eens met paté en stukken fricandeau proberen ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 april 2014 @ 22:04 |
Lijkt me helemaal goed! ![]() Kom je melden of het beviel? Hier of daar... | |
minilot | maandag 21 april 2014 @ 10:02 |
Ontbijtje van daarnet:![]() Spekpannekoekies (met rijstbloem), uit de oven. Opgegeten met ahornsiroop en er was flink wat sterke koffie bij. Het was een beetje laat geworden gisteren. ![]() Ja, ben ik ook benieuwd naar! Wij vonden het zelf zo lekker dat we de dag erna exact hetzelfde hebben gegeten. ![]() | |
DarkElf | maandag 21 april 2014 @ 11:12 |
![]() Kipschnitzels gemaakt, en lekker dat t was ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door DarkElf op 21-04-2014 12:48:42 ] | |
RobinOok | maandag 21 april 2014 @ 12:41 |
![]() Dit aten wij met kerst en toevallig gisteren weer. Gebaseerd op een Syrisch-Christelijk recept uit Kerala. Alleen vind ik het zonde om biefstuk in reepjes te roerbakken, dus ik bak 'm eerst. Ik vind het een aanrader. ![]() | |
Lonaa | maandag 21 april 2014 @ 12:54 |
Ziet er mooi en lekker uit! | |
DarkElf | maandag 21 april 2014 @ 12:56 |
klinkt lekker ![]() | |
Bortecinem | maandag 21 april 2014 @ 15:24 |
![]() Red Velvet Cupcakes ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Bortecinem op 21-04-2014 15:51:00 ] | |
RobinOok | maandag 21 april 2014 @ 17:09 |
Ze zien er prachtig uit, maar als het rode biet is, dan sla ik over. ![]() | |
Bortecinem | maandag 21 april 2014 @ 17:37 |
Haha nee, dit is de niet zo traditionele versie met rode kleurstof. ![]() | |
RobinOok | maandag 21 april 2014 @ 20:11 |
Oh, dan lussik 'm wel. ![]() | |
Molo | maandag 21 april 2014 @ 23:51 |
Lust je helemaal geen nietjes of alleen niet in cupcakes? Ik heb het nog nooit gegeten en het lijkt me wel grappig, maar ik vind (koude) bietjes en bietensap in ieder geval wel lekker. Kan me bij die gebakjes niet zoveel voorstellen qua 'vies', maar goed, ik heb het dus zelf nog nooit gegeten. | |
RobinOok | dinsdag 22 april 2014 @ 07:18 |
Ik vind biet (vrijwel) nooit lekker. | |
n0a | dinsdag 22 april 2014 @ 16:02 |
Normaal zitten er ook geen bietjes in red velvet ![]() ![]() | |
Nezhi | dinsdag 22 april 2014 @ 19:38 |
![]() Stukjes kipfilet gemarineerd in oestersaus, ketjap manis, beetje chilisaus en zout en peper. De smaak was alleen niet zo sterk en beetje te lang in de Airfryer laten zitten ![]() | |
Redcoon | dinsdag 22 april 2014 @ 21:29 |
Zien er prachtig uit! Maar ben vooral benieuwd naar de papieren vormpjes. Waar heb je die vandaan? ![]() | |
Bortecinem | woensdag 23 april 2014 @ 11:43 |
Tnx. ![]() Heb ze een tijdje terug gekocht bij de Kaufland, in Duitsland. Maar online zullen ze vast ook wel te vinden zijn. | |
wiskundenoob | woensdag 23 april 2014 @ 11:54 |
Hier krijg ik nooit genoeg van ![]() | |
DarkElf | woensdag 23 april 2014 @ 13:33 |
Ik vind ze ook echt zo lekker. Laatst met veel paksoi, oesterzwammen en taugé gemaakt, yum! | |
FutureFairytale | woensdag 23 april 2014 @ 14:14 |
Ze zien er jammergenoeg ook drooggebakken uit ![]() Volgende keer beter. | |
Molo | woensdag 23 april 2014 @ 15:58 |
Wilton (offline en online bij taarten/bakkerswinkels goed verkrijgbaar) heeft baking cups die er erg op lijken. Dat is de 'luxe' lijn van hen. | |
Molo | woensdag 23 april 2014 @ 15:59 |
Airfryer staat bij mij gelijk aan droog gebakken meuk. Gewoon lekker bakken in de pan ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 23 april 2014 @ 16:58 |
Heb zo'n ding niet maar bak liever in boter of olijfolie ![]() | |
Nezhi | woensdag 23 april 2014 @ 17:21 |
De dunne stukjes (moet nog oefenen met alles een beetje gelijk snijden ![]() ![]() | |
Molo | woensdag 23 april 2014 @ 17:22 |
Zou lekker een neutrale olie pakken met die ketjap enzo erbij | |
Molo | woensdag 23 april 2014 @ 17:23 |
Kan me er oprecht niks bij voorstellen dat het zo lekker is. Lijkt mij saaie meuk | |
Nezhi | woensdag 23 april 2014 @ 17:23 |
Oja ik was vergeten dat ik er wat olijfolie op had gedaan, gemixed met de marinade | |
Redcoon | zaterdag 26 april 2014 @ 21:29 |
Thx! ![]() | |
Redcoon | zaterdag 26 april 2014 @ 21:29 |
Heb Duitse familie, gaat goed komen! | |
minilot | zondag 27 april 2014 @ 17:10 |
Vanmorgen een piepklein deel van de achtertuin ontdaan van onkruid...![]() ..dus aten we vanmiddag een aardappelcurry met zevenblad erin! ![]() ![]() (+ naanbrood en wat kip voor mijn lief) | |
Nezhi | zondag 27 april 2014 @ 18:02 |
Ahh, ziet er zo lekker uit. Curry ![]() | |
regnavetto | zondag 27 april 2014 @ 21:55 |
Wagyu Burger met homemade bun ![]()
| |
FutureFairytale | zondag 27 april 2014 @ 22:16 |
Homemade bun is mooi! Toch vind ik em wel wat kaal hoor. Mis een lekkere plak kaas en (gebakken) ui.. | |
Molo | zondag 27 april 2014 @ 22:42 |
Oh gaaf! Daar wil ik wel een receptje van ![]() Tuin van huis wat te koop staat hier op de hoek staat helemaal vol zevenblad dus daar kan ik best wat uit jatten ![]() Ik wist helemaal niet dat dat uberhaupt eetbaar was ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 27 april 2014 @ 22:44 |
Dat! Onze tuin stond er ook ooit helemaal vol mee. | |
n0a | maandag 28 april 2014 @ 11:46 |
Afgelopen weekend ook een homemade burger gemaakt. Broodjes lukken steeds beter.![]() | |
minilot | maandag 28 april 2014 @ 12:05 |
Heel simpel! -> http://www.kayotic.nl/blog/bombay-breakfast-potatoes ..maar dan met een paar handenvol zevenblad in plaats van spinazie. En in tegenstelling tot Kayotic gebruik ik wél graag koriander! ![]() Verder dus zelfgebakken naan erbij, met het standaard recept dat ik altijd gebruik: http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html | |
minilot | maandag 28 april 2014 @ 12:06 |
Moooooi! En wat zit je klodder saus er mooi op. ![]() ![]() Heb je ook een foto van het kruim toevallig? Ik vind binnenkanten van broodjes ook altijd wel interessant om te zien. ![]() | |
n0a | maandag 28 april 2014 @ 12:38 |
Hier kun je het een beetje zien. Hier is hij wel nog even aan de binnenkant gegrillt. Ze waren lekker zacht van binnen. Dit keer heb ik broodmeel van een molen hier gebruikt. ![]() | |
minilot | maandag 28 april 2014 @ 13:18 |
Ah leuk, dank. Ziet er goed luchtig uit zeg! | |
Molo | dinsdag 29 april 2014 @ 20:49 |
Thanks! Ik ga ook lekker voor de koriandervrije optie ![]() Met die tweede maak ik sowieso mijn man ook erg blij ![]() | |
md89 | dinsdag 29 april 2014 @ 22:00 |
Ziet er heerlijk uit! ![]() | |
n0a | dinsdag 29 april 2014 @ 22:15 |
Jep ![]() | |
n0a | dinsdag 29 april 2014 @ 22:16 |
Oops dubbel | |
md89 | dinsdag 29 april 2014 @ 23:59 |
Dankje! Die ga ik binnenkort eens maken ![]() | |
RobinOok | woensdag 30 april 2014 @ 12:32 |
Werkt aanstekelijk, foto's van home made hamburgers. :-) Dus gisteren even langs Turkse supermarkt gegaan, broodje gehaald (of eigenlijk gebietst, want hun broodjes waren op en toen ik dit broodje zag liggen in een mand zei de jongen dat het een afgekeurd broodje was, omdat de vorm niet klopte, dus zei ik "okay, mag ik 'm dan hèbben?". Haha, gratis broodje gescoord ![]() Anyway, stuk Turkse biefstuk gemalen met mijn porkert. Gemengd met ui, knoflook, peper, zout, worcestersauce, eigeel en scheutje sojasaus, op gebietst broodje met ijsberg sla, tomaat, ui, kewpie en Okonomiyaki saus. Was lekker! ![]() | |
Johnfuckinmayer | woensdag 30 april 2014 @ 13:24 |
In supermarkten tieven ze het gewoon weg. ![]() ![]() Vanavond de aardappelcurry van minilot proberen. Ben ergg benieuwd. ![]() | |
Stimorol- | woensdag 30 april 2014 @ 13:27 |
Probeer eens oreo chocoballetjes | |
n0a | woensdag 30 april 2014 @ 14:21 |
Scones met Nederlandse clotted cream. Ik ben fan. ![]() | |
Molo | woensdag 30 april 2014 @ 17:01 |
De naam Scoontjesroom vind ik wel een behoorlijke ![]() Ziet er wel lekker uit, die burger ook ![]() Robin, heb je nog iets van vet naast de eidooier door de burger gedaan? Werd hij zo niet droog? Ik moet sowieso een vleesmolen hebben, na worst maak workshop tijdje geleden. Zo gaaf om zelf te doen ![]() | |
n0a | woensdag 30 april 2014 @ 17:32 |
Het mag geen clotted cream heten. Het maakt mij niet zo uit wat ze er voor hebben verzonnen. | |
RobinOok | woensdag 30 april 2014 @ 17:45 |
Nope, geen vet. Ik weet dat het niet hoort, maar ik grill 'm kort, dat ie nog rood is, net als wanneer ik het een biefstuk had gelaten en dan heb ik geen vet nodig. Heb ook wel eens riblappen gebruikt, maar ik weet niet wat ik lekkerder vind hoor. Ik vind het wel fijn, een magere burger. Ik vind vet eigenlijk alleen fijn bij vlees dat lang gaart. Denk ik. | |
minilot | woensdag 30 april 2014 @ 17:55 |
Robin, kun je een vleesmolen aanraden? | |
RobinOok | woensdag 30 april 2014 @ 18:04 |
Ik heb gewoon een oerdegelijke, oerouderwetse porkert. Kleinste model, want ik maak nooit veel tegelijk. Dat gaat prima. Nadeel is dat porkerts al roesten als je ernaar kijkt. En dat vind ik vies. Dus na gebruik was ik 'm meteen af en doe 'm 10 minuten in de oven. Ik denk dat het voor veel mensen teveel werk is, dus echt aanbevelen kan ik het niet. Ik vind het gewoon fijn om te hebben, maar gebruik 'm maar een paar keer per jaar. Meer zinnigs kan ik er niet over zeggen. ![]() | |
minilot | woensdag 30 april 2014 @ 18:06 |
Eh ja, die is dus voor mij niet zo geschikt. Toch bedankt! Ook leerzaam. ![]() | |
Lonaa | donderdag 1 mei 2014 @ 20:22 |
Buikspek gisteren ingewreven met 5-spice, peper, zout en suiker. Vandaag in de oven gedaan, plakje van gesneden en op een gestoomd broodje met hoisinsaus, lente-ui en komkommer. ![]() | |
Myraela | vrijdag 2 mei 2014 @ 08:05 |
Friet van zoete aardappel. ![]() ![]() ![]() | |
mjan | vrijdag 2 mei 2014 @ 08:43 |
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.![]() Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt. | |
megamandy | vrijdag 2 mei 2014 @ 16:10 |
Jaaaa dat heb ik in Berlijn gegeten en wil het echt graag zelf ook eens maken ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 2 mei 2014 @ 16:11 |
Drie keer genieten! Moet echt weer even ottolenghi uit de kast halen, wat te weinig tijd gehad en deel van de week een zeer beperkte keuken tot m'n beschikking. T is zo heerlijk allemaal! | |
Isabeau | vrijdag 2 mei 2014 @ 16:34 |
Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder! | |
Smallish | vrijdag 2 mei 2014 @ 17:16 |
Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij? | |
Myraela | vrijdag 2 mei 2014 @ 20:09 |
Ik heb het nu stiekem als lunch op, zonder iets erbij. Normaal denk ik dat ik het zou combineren met een lekker stuk kip en een salade denk ik. ![]() Dit was mijn tweede keer zoete aardappel, de eerste keer was gepoft op de barbecue. Dat vond ik toch minder lekker. Ik vond het zoete en melige een beetje apart bij elkaar, uit de oven heb je dat niet zo. | |
Myraela | vrijdag 2 mei 2014 @ 20:43 |
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer. ![]() ![]() Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt. ![]() | |
n0a | woensdag 7 mei 2014 @ 10:40 |
![]() Chocolade fondant. Dit was mijn 2de poging met recept van Jeroen Meus. Eerste poging was met een recept van Heel Holland Bakt. Die was niet zo lekker en ook heel raar geschreven. | |
RobinOok | woensdag 7 mei 2014 @ 10:50 |
Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-) Ik wilde eigenlijk al vragen wat het voor moest stellen. Ik dacht even dat je van die doorzichtige harkau dumplings had willen maken. Maar ahum, gewone jiaozi dus. Grappig. En als ze lekker waren, dan waren ze lekker! (zag ze nu pas, vrijdag blijkbaar overheen gekeken) | |
regnavetto | woensdag 7 mei 2014 @ 11:08 |
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty? | |
minilot | woensdag 7 mei 2014 @ 11:30 |
Ikke wel en die zijn godallemachtig fantastisch ![]() | |
minilot | woensdag 7 mei 2014 @ 11:31 |
Ha! ![]() | |
minilot | woensdag 7 mei 2014 @ 11:33 |
Ha, deze loopt goed! ![]() | |
minilot | woensdag 7 mei 2014 @ 11:36 |
O, en ik bakte laatst broodjes met rozemarijnpoeder en mascarpone en eidooiers in het deeg:![]() Kruimfoto: ![]() ![]() ![]() | |
n0a | woensdag 7 mei 2014 @ 11:38 |
Ja, die andere was heel ei-ig en niet zoet genoeg. Deze zou misschien iets minder zoet kunnen. | |
Myraela | woensdag 7 mei 2014 @ 11:41 |
Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. ![]() ![]() Er zit het vlees van een braadworst in, wortel en ui. Gewoon dingen die ik in huis had, wilde vooral het deeg eens proberen. ![]() | |
mjan | woensdag 7 mei 2014 @ 12:01 |
Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje. | |
RobinOok | woensdag 7 mei 2014 @ 12:01 |
Je kunt ze bij de meeste toko's ook kant-en-klaar uit de diepvries kopen: http://www.aziatische-ingredienten.nl/jiaozi-chinese-dumplings/ Die smaken eigenlijk wel zo'n beetje hetzelfde als die in restaurants. Vermoed dat restaurants 9 van de 10 ook gewoon kant-en-klare kopen. En er zijn 3 manieren om jiaozi klaar te maken: * Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃) * Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃) * In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼) Alle drie okay. Al heb ik het idee dat koken het "normaalst" is. En dat verhaal van die kouwe kopjes die je erbij gooit vind ik ook irritant. Denk dat dat was in de tijd dat er nog geen kookwekkers waren. ;-) | |
minilot | woensdag 7 mei 2014 @ 12:06 |
Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. ![]() | |
mjan | woensdag 7 mei 2014 @ 12:20 |
Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet. | |
Molo | woensdag 7 mei 2014 @ 17:43 |
Wat een mooie en lekker inspirerende foto's ![]() Minilot, je broodjes lijken wel een beetje op Lussebollar uit Zweden ![]() ![]() Zou het kunnen liggen aan het grillen/roosteren van de aubergine? Als die goed "gebrand" is is het zo extreem lekker, maar zo niet, smaakt het veel minder uitgesproken. Ik ken het recept nog niet maar heb nu het boek voor me liggen op de pagina, dit weekend eens maken ![]() Klinkt heerlijk en de aubergines zijn weer goedkoop, dus tijd om alle Ottolenghi aubergine recepten te maken ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Molo op 07-05-2014 18:05:47 ] | |
Myraela | woensdag 14 mei 2014 @ 15:06 |
![]() Aardappel/tonijn koekjes, goede manier om een restje aardappelpuree op te maken. ![]() |