quote:Op maandag 3 februari 2014 17:00 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik wil helemaal niet naar de OP kijken *honger*
Laat het een motivatie zijn: kook of bak gauw iets lekkers en maak er een foto van!quote:
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper.quote:
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinigquote:Op woensdag 5 februari 2014 09:33 schreef DarkElf het volgende:
Echt 1 van mijn favorieten op t moment zijn deze pannenkoekjes met bosui en verse kruiden![]()
[ afbeelding ]
met gegrilde kip bijvoorbeeld erbij en groenten?quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:01 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinigIk keek naar het recept want het lijkt me wel wat maar volgens mij moet ik dat keer drie doen of zo of honger lijden
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten.quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:31 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb toevallig vorige week chinese pannenkoekjes gemaakt met bosui en sesamolie, maar die had ik lekker gevuld met een prutje met vlees, chinese kool en allerlei soorten paddenstoelen
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfdequote:Op woensdag 5 februari 2014 11:32 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten.
en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij?![]()
mix van gebakken paddestoelen, edamame, taugé, kool, tofu, .. je kan van alles erbij/erdoor doenquote:Op woensdag 5 februari 2014 11:38 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfde
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:32 schreef DarkElf het volgende:
[..]
en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij?![]()
Ja idd. maar goed, sinds ik blog ben ik er wel achter dat mensen dit dus vaak niet kunnen. En meer niet.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:03 schreef Myraela het volgende:
Ik vind bedenken wat ik erbij moet maken ook wel lastig hoor. Zeker als ik iets uit een keuken kook waar ik geen ervaring mee heb.
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:20 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai.
Er zijn ook zat mensen die zijn opgegroeid met boerenkool en hutspot bv, hoe moeten die dan de eerste tien keer in godsnaam weten wat er goed past bij één of ander Indisch gerecht?
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:22 schreef DarkElf het volgende:
[..]
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden?
kom ook wel eens gerechten tegen waar ik weinig van weet, dan ga ik dus gewoon even verder lezen naar mogelijkheden.
Ik heb toch gewoon antwoord gegeven een paar posts terug?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:23 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay?
Okay. Super.
Boontjes hebben ze ook in de supermarkt, tenminste, in mijn dorp welquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef Harajuku. het volgende:
Ik heb geen toko. Als ik weer eens naar de grote stad ga ga ik inderdaad wel een toko opzoeken en dan neem ik maar op goed geluk wat mee.
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen.
Ik vind pannenkoek en kippensoep geen logische combinatie nee. Daarbij gaat het mij niet om dit gerecht. Als ik daadwerkelijk iets zou willen maken dan zoek ik gewoon naar recepten die of compleet zijn of een suggestie doen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:30 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo?
om maar wat te noemen.
nogmaals, echt hoorquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:47 schreef minilot het volgende:
Er zijn genoeg mensen die niet heel gemakkelijk zelf kunnen bedenken wat voor bijgerechten je ergens naast kunt serveren. Ik heb dat zelf eigenlijk ook vaak wel. Dan lijkt een recept dat ik tegenkom me hartstikke lekker, maar weet ik niet zo goed wat ik er het beste omheen kan eten.
Natuurlijk kun je gaan Googlen naar suggesties, maar als een specifieke cuisine heel onbekend voor je is is het lastig om recepten en suggesties die je online tegenkomt op waarde te schatten, en dan is het toch juist heel logisch dat je om tips vraagt bij degene die net het oorspronkelijke gemaakt heeft en erover geschreven heeft in CUL?
Ik vind dat helemaal niet gek.
quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Harajuku. het volgende:
Maar goed. Als ik gericht iets wil maken google ik het, als ik hier iets zie staan ga ik dat niet googelen, dan vraag ik het gewoon aan betreffende poster want die heeft er blijkbaar toch verstand van.
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef DarkElf het volgende:
[..]
nogmaals, echt hoorik geef als eerste meteen een reactie wat kan.
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:50 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen.
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar het verbaasd me dat je de vraag zo raar vind, terwijl je blijkbaar graag je recepten deelt.
Ik gaf toch zelf al aan dat ik dan meer moet maken, ik vroeg alleen of je ook iets anders kan toevoegen (wat natuurlijk kan, maar waaaat dan) omdat je ook geen tien pannenkoeken wil eten.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord.
Ik vind dat ook niet raar, ik vind/vond bedenken wat je ergens bij eet ook vaak lastig.
Wat wel raar is is als mensen bij een recept zeggen dat de hoeveelheid te weinig is. Als je een grote eter bent en denkt meer te lusten, dan maak je toch meer?
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:51 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan.
quote:Op woensdag 5 februari 2014 14:00 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als.
Ik las nog eens terug en vroeg me af of het komt door deze zin van mij?quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?
Ik zal er de volgende keer rekening mee houden. Maar het blijft lastig hoor, want als zoiets eenmaal voor m'n neus ligt dan heb ik weinig geduld voor fotografie!quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper.![]()
Mooi hoor! Klinkt erg lekkerquote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:32 schreef Sts het volgende:
[ afbeelding ]
Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt.quote:
Ziet er erg lekker uitquote:Op zondag 9 februari 2014 16:39 schreef Sts het volgende:
[..]
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt.
Meer Jamie Oliver:
[ afbeelding ]
Citroen-maanzaadcake. Ook al voor herhaling vatbaar
Ziet er goed uit. En dat het jou smaakte is volgens mij waar het allemaal omdraait.quote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:32 schreef Sts het volgende:
Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |