abonnement Unibet Coolblue
pi_136725601
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 22:28 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[ afbeelding ]

Resultaat van een middagje testkoken voor het Valentijnsdiner op mijn werk. Aangezien ik bij een espressobar werk is het een dessert geworden met diverse structuren van espresso, koffie en hopjes :)

OMG :9~ :9~
pi_136725693
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 22:28 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[ afbeelding ]
Er ontbrak nog een zuur accent, deze ga ik nog toevoegen in de vorm van aclla cress.
hoe ga je dat doen?
pi_136743042
Had deze nog van afgelopen week (beetje wazige foto, want het begon al te schemeren):



Onderop een piadina (Italiaans platbrood, zelfgemaakt natuurlijk), daarop blokjes kabeljauw (gefrituurd in laagje rijstbloem en daarna door sambal geschept), daar weer op slaw van kohlrabi, rode ui, koriander en limoensap.

Was een prima late lunch! :9

quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 01:15 schreef Prego het volgende:

[..]

hoe ga je dat doen?
Door dit erop te gooien denk ik:



:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_136743482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 17:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Door dit erop te gooien denk ik:

[ afbeelding ]

:)
ja, want dat ziet er mooi en lekker uit :') ;)
pi_136744248
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 17:49 schreef Prego het volgende:

[..]

ja, want dat ziet er mooi en lekker uit :') ;)
Iemand die 'structuren van' kookt is zelden verlegen met cress. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_136824061
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 17:49 schreef Prego het volgende:

[..]

ja, want dat ziet er mooi en lekker uit :') ;)
Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstraling ;)
pi_136839685
Hele ochtend vrij en ik wilde net eigenlijk ontbijten met noedels + gefermenteerde tofu in chili-olie, omdat het potje dat ik daarvan had eind deze maand op moest volgens de houdbaarheidsdatum. Ik ging echter gierend over mijn nek zodra het deksel eraf ging.. :'( Heb het met drie dichtgeknoopte plastic zakken erom in de container gegooid. }:|

Enfin, het werd een meer Japans ontbijtje:



Sobanoedels in groene thee met sojasaus. Garnering: bosui, klein ei, shichimi en snack-nori. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-02-2014 11:59:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_136841988
Oh, en:



Vegan semifreddo (kokosmelk, chocolade, kokosolie, chilipeper en kaneel), met zeezout c_/
Let me see you stripped down to the bone
pi_136841997
Oh. Oh. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_136843082
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:26 schreef Lonaa het volgende:
Oh. Oh. :9
Jajaja. Was heel erg lekker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_136843827
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 20:08 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstraling ;)
foto? :) ik kan me er weinig bij voorstellen, vandaar ;)
  dinsdag 18 februari 2014 @ 17:09:28 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136858096
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:12 schreef minilot het volgende:
Hele ochtend vrij en ik wilde net eigenlijk ontbijten met noedels + gefermenteerde tofu in chili-olie, omdat het potje dat ik daarvan had eind deze maand op moest volgens de houdbaarheidsdatum. Ik ging echter gierend over mijn nek zodra het deksel eraf ging.. :'( Heb het met drie dichtgeknoopte plastic zakken erom in de container gegooid. }:|
Hahahahaha, mietje. _O-

Nee hoor, het meurt ook als de neten.
Zijn maar weinig recepten waarin ik het echt lekker vindt. En dan altijd nog weinig, heel weinig. Half blokje of zo.
pi_137054496
Simpel zondagseten net: plakrijst, broccoli en loeihete geroosterde kippenpootjes:



Toetje was homemade bitterkoekjespudding met friszure saus van ingekookte frambozen (uit de vriezer) en verse vanille.



:9

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 17:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hahahahaha, mietje. _O-

Nee hoor, het meurt ook als de neten.
Zijn maar weinig recepten waarin ik het echt lekker vindt. En dan altijd nog weinig, heel weinig. Half blokje of zo.
Ah! Dus in één keer de hele pot in een koekenpannetje leegkieperen was sowieso geen goed idee? *)
Nou ja, omdat de houdbaarheidsdatum al zo nabij was weer ik niet eens zeker of het spul nog wel in orde was, maar misschien ruikt het van zichzelf al zodanig dat dat lastig te bepalen is..
Binnenkort maar eens een nieuw potje halen dan :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 februari 2014 @ 17:16:22 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137054855
Als het niet geopend is geweest was het hoogstwaarschijnlijk nog gewoon goed.
Iemand vertelde me eens 2 keer op hoge poten terug te zijn gegaan naar een toko met zijn potje gefermenteerde tofu en steeds kreeg hij braaf een nieuw potje mee. Tot het kwartje viel dat het dus zo hoort, dat het bedorven lijkt.

Ik zou het gewoon overslaan, Minilot. Zo'n pot, die gaat toch nooit op.
Beter: een keer bij een goede Chinees (Lange muur op kruiskade bijvoorbeeld) vragen of ze waterspinazie met Chinese kaas op de kaart hebben. Dan weet je hoe het hoort te smaken.
  maandag 24 februari 2014 @ 19:02:38 #65
251095 Purdey
Better off alone..
pi_137099426
Beef rendang



Recept voor de liefhebber, hier:

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_137100690
quote:
0s.gif [b]Op
[ afbeelding ]

Toetje was homemade bitterkoekjespudding met friszure saus van ingekookte frambozen (uit de vriezer) en verse vanille.

[ afbeelding ]

:9


Hmmm, dat ziet er jummie uit, heb het boek van janneke phillipi waar het recept uit komt, deze moet maar even bovenaan de lijst denk ik! (Prachtig boek trouwens!)
pi_137118438
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang

[ afbeelding ]

Recept voor de liefhebber, hier:

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember?
pi_137132866
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang

[ afbeelding ]

Recept voor de liefhebber, hier:

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Het resultaat ziet er heerlijk uit hoor, daar niet van, maar een pakje?? :o
Daarom gebruik ik veel liever het rendang recept van RobinOok, kost misschien wat meer moeite, maar is puur natuur en oh zo lekkerrrr c_/

[edit]oke, ik scroll nu pas naar beneden... *schaam :@
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_137156996
Ik bakte vanmorgen van einkorn & spelt een kleine chocoladecake met palmsuikerglazuur en pindastrooisel:



Recept en meer info staat in het baktopic en ik pikte het recept van een FOKker. *)

quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 10:04 schreef Vaseline_ het volgende:

[..]

oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember?
Wat is daar gek aan dan?
Let me see you stripped down to the bone
pi_137157811
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 12:48 schreef minilot het volgende:
Wat is daar gek aan dan?
Niks had het verkeerd gelezen (dacht 2 cm van een maatbeker ofzo 8)7 gebruik nooit verse gember) , ga hem vanavond maken maar van ander recept.
  zondag 2 maart 2014 @ 00:46:21 #71
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_137293339
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is :') ).

Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit :9 ) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.

吴 曼 迪
pi_137293892
quote:
17s.gif Op zondag 2 maart 2014 00:46 schreef megamandy het volgende:
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is :') ).

Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit :9 ) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.

[ afbeelding ]
Ok ik kom eten, tot zo!
pi_137298320
quote:
17s.gif Op zondag 2 maart 2014 00:46 schreef megamandy het volgende:
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is :') ).

Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit :9 ) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.

[ afbeelding ]
Ben benieuwd. :D Al vind ik zuurvlees echt verschrikkelijk.
pi_137298625
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang

[ afbeelding ]

Recept voor de liefhebber, hier:

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Dat ziet er echt lekker uit

Ik ben dol op rundvlees :9
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 2 maart 2014 @ 18:49:11 #75
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_137317510
En het resultaat, toch frietjes erbij gemaakt in een wokpannetje. Ben best trots op mijn eerste poging haha. Het vlees viel zo uit elkaar O+



[ Bericht 16% gewijzigd door megamandy op 02-03-2014 18:56:47 ]
吴 曼 迪
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')