quote:Op maandag 3 februari 2014 17:00 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik wil helemaal niet naar de OP kijken *honger*
Laat het een motivatie zijn: kook of bak gauw iets lekkers en maak er een foto van!quote:
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper.quote:
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinigquote:Op woensdag 5 februari 2014 09:33 schreef DarkElf het volgende:
Echt 1 van mijn favorieten op t moment zijn deze pannenkoekjes met bosui en verse kruiden![]()
[ afbeelding ]
met gegrilde kip bijvoorbeeld erbij en groenten?quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:01 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinigIk keek naar het recept want het lijkt me wel wat maar volgens mij moet ik dat keer drie doen of zo of honger lijden
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten.quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:31 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb toevallig vorige week chinese pannenkoekjes gemaakt met bosui en sesamolie, maar die had ik lekker gevuld met een prutje met vlees, chinese kool en allerlei soorten paddenstoelen
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfdequote:Op woensdag 5 februari 2014 11:32 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten.
en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij?![]()
mix van gebakken paddestoelen, edamame, taugé, kool, tofu, .. je kan van alles erbij/erdoor doenquote:Op woensdag 5 februari 2014 11:38 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfde
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:32 schreef DarkElf het volgende:
[..]
en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij?![]()
Ja idd. maar goed, sinds ik blog ben ik er wel achter dat mensen dit dus vaak niet kunnen. En meer niet.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:03 schreef Myraela het volgende:
Ik vind bedenken wat ik erbij moet maken ook wel lastig hoor. Zeker als ik iets uit een keuken kook waar ik geen ervaring mee heb.
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:20 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai.
Er zijn ook zat mensen die zijn opgegroeid met boerenkool en hutspot bv, hoe moeten die dan de eerste tien keer in godsnaam weten wat er goed past bij één of ander Indisch gerecht?
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:22 schreef DarkElf het volgende:
[..]
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden?
kom ook wel eens gerechten tegen waar ik weinig van weet, dan ga ik dus gewoon even verder lezen naar mogelijkheden.
Ik heb toch gewoon antwoord gegeven een paar posts terug?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:23 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay?
Okay. Super.
Boontjes hebben ze ook in de supermarkt, tenminste, in mijn dorp welquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef Harajuku. het volgende:
Ik heb geen toko. Als ik weer eens naar de grote stad ga ga ik inderdaad wel een toko opzoeken en dan neem ik maar op goed geluk wat mee.
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen.
Ik vind pannenkoek en kippensoep geen logische combinatie nee. Daarbij gaat het mij niet om dit gerecht. Als ik daadwerkelijk iets zou willen maken dan zoek ik gewoon naar recepten die of compleet zijn of een suggestie doen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:30 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo?
om maar wat te noemen.
nogmaals, echt hoorquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:47 schreef minilot het volgende:
Er zijn genoeg mensen die niet heel gemakkelijk zelf kunnen bedenken wat voor bijgerechten je ergens naast kunt serveren. Ik heb dat zelf eigenlijk ook vaak wel. Dan lijkt een recept dat ik tegenkom me hartstikke lekker, maar weet ik niet zo goed wat ik er het beste omheen kan eten.
Natuurlijk kun je gaan Googlen naar suggesties, maar als een specifieke cuisine heel onbekend voor je is is het lastig om recepten en suggesties die je online tegenkomt op waarde te schatten, en dan is het toch juist heel logisch dat je om tips vraagt bij degene die net het oorspronkelijke gemaakt heeft en erover geschreven heeft in CUL?
Ik vind dat helemaal niet gek.
quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Harajuku. het volgende:
Maar goed. Als ik gericht iets wil maken google ik het, als ik hier iets zie staan ga ik dat niet googelen, dan vraag ik het gewoon aan betreffende poster want die heeft er blijkbaar toch verstand van.
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef DarkElf het volgende:
[..]
nogmaals, echt hoorik geef als eerste meteen een reactie wat kan.
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:50 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen.
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar het verbaasd me dat je de vraag zo raar vind, terwijl je blijkbaar graag je recepten deelt.
Ik gaf toch zelf al aan dat ik dan meer moet maken, ik vroeg alleen of je ook iets anders kan toevoegen (wat natuurlijk kan, maar waaaat dan) omdat je ook geen tien pannenkoeken wil eten.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord.
Ik vind dat ook niet raar, ik vind/vond bedenken wat je ergens bij eet ook vaak lastig.
Wat wel raar is is als mensen bij een recept zeggen dat de hoeveelheid te weinig is. Als je een grote eter bent en denkt meer te lusten, dan maak je toch meer?
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:51 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan.
quote:Op woensdag 5 februari 2014 14:00 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als.
Ik las nog eens terug en vroeg me af of het komt door deze zin van mij?quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?
Ik zal er de volgende keer rekening mee houden. Maar het blijft lastig hoor, want als zoiets eenmaal voor m'n neus ligt dan heb ik weinig geduld voor fotografie!quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper.![]()
Mooi hoor! Klinkt erg lekkerquote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:32 schreef Sts het volgende:
[ afbeelding ]
Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt.quote:
Ziet er erg lekker uitquote:Op zondag 9 februari 2014 16:39 schreef Sts het volgende:
[..]
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt.
Meer Jamie Oliver:
[ afbeelding ]
Citroen-maanzaadcake. Ook al voor herhaling vatbaar
Ziet er goed uit. En dat het jou smaakte is volgens mij waar het allemaal omdraait.quote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:32 schreef Sts het volgende:
Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd
OMGquote:Op donderdag 13 februari 2014 22:28 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[ afbeelding ]
Resultaat van een middagje testkoken voor het Valentijnsdiner op mijn werk. Aangezien ik bij een espressobar werk is het een dessert geworden met diverse structuren van espresso, koffie en hopjes
hoe ga je dat doen?quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:28 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[ afbeelding ]
Er ontbrak nog een zuur accent, deze ga ik nog toevoegen in de vorm van aclla cress.
Door dit erop te gooien denk ik:quote:
ja, want dat ziet er mooi en lekker uitquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Door dit erop te gooien denk ik:
[ afbeelding ]
Iemand die 'structuren van' kookt is zelden verlegen met cress.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:49 schreef Prego het volgende:
[..]
ja, want dat ziet er mooi en lekker uit![]()
Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstralingquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:49 schreef Prego het volgende:
[..]
ja, want dat ziet er mooi en lekker uit![]()
foto?quote:Op maandag 17 februari 2014 20:08 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstraling
Hahahahaha, mietje.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:12 schreef minilot het volgende:
Hele ochtend vrij en ik wilde net eigenlijk ontbijten met noedels + gefermenteerde tofu in chili-olie, omdat het potje dat ik daarvan had eind deze maand op moest volgens de houdbaarheidsdatum. Ik ging echter gierend over mijn nek zodra het deksel eraf ging..Heb het met drie dichtgeknoopte plastic zakken erom in de container gegooid.
![]()
Ah! Dus in één keer de hele pot in een koekenpannetje leegkieperen was sowieso geen goed idee?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hahahahaha, mietje.![]()
Nee hoor, het meurt ook als de neten.
Zijn maar weinig recepten waarin ik het echt lekker vindt. En dan altijd nog weinig, heel weinig. Half blokje of zo.
Hmmm, dat ziet er jummie uit, heb het boek van janneke phillipi waar het recept uit komt, deze moet maar even bovenaan de lijst denk ik! (Prachtig boek trouwens!)quote:[b]Op
[ afbeelding ]
Toetje was homemade bitterkoekjespudding met friszure saus van ingekookte frambozen (uit de vriezer) en verse vanille.
[ afbeelding ]
oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember?quote:Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber, hier:
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Het resultaat ziet er heerlijk uit hoor, daar niet van, maar een pakje??quote:Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber, hier:
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Wat is daar gek aan dan?quote:Op dinsdag 25 februari 2014 10:04 schreef Vaseline_ het volgende:
[..]
oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember?
Niks had het verkeerd gelezen (dacht 2 cm van een maatbeker ofzoquote:
Ok ik kom eten, tot zo!quote:Op zondag 2 maart 2014 00:46 schreef megamandy het volgende:
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is).
Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.
[ afbeelding ]
Ben benieuwd.quote:Op zondag 2 maart 2014 00:46 schreef megamandy het volgende:
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is).
Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt lekker uitquote:Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber, hier:
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Ik dacht ff dat het een toetje wasquote:Op maandag 3 maart 2014 21:05 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage (Japanse gefrituurde kip) onigiri en aubergine met misoglazuur.
Die kip is echt super lekker.
Zou nog best met elkaar kunnen, maar dan zonder de auberginequote:Op maandag 3 maart 2014 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik dacht ff dat het een toetje wasSoort pindarotsjes, kokosballetjes en chocoladesaus met witte chocoladesliert erbovenop. Tot ik de aubergine zag
Ik wilde al 'jummie!' schrijven tot ik de aubergine, en daarna je omschrijving lasquote:Op maandag 3 maart 2014 22:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Zou nog best met elkaar kunnen, maar dan zonder de aubergine.
Heb ikquote:Op woensdag 5 maart 2014 02:05 schreef xuryah het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit zeg! Heb je er een recept van?
Thanks!quote:Op woensdag 5 maart 2014 08:06 schreef Purdey het volgende:
[..]
Heb ikHet bekertje slagroom was bij mij een bekertje van 250 ml
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/chocolade-cheesecake-mousse
Ik vind dat idd ook wel een Foodgawker foto. Stom zeg :S heb het nog niet geprobeerd, maar vind t sowieso lastig mooie foto's maken van eten wanneer t donker is buiten. Je moet natuurlijk licht hebben enzo.. maar ik kan niet gaan koken om 16 uur :pquote:Op zondag 9 maart 2014 17:20 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er gewoon heerlijk uit hoor, Robin.
Ik vind foodgawkers wel tof, maar ik zal toch nooit aan de voorwaarden kunnen voldoen.Ik heb het geprobeerd met deze foto. Totaal niet logisch opgestapeld, houten bodem, opgevouwen bakpapiertje. Bedoel, dat klinkt alsof ze het wel zouden accepteren toch? Maar helaas.
[ afbeelding ]
Hmm klinkt heerlijk en ziet er super uit! Heb alleen geroosterd buikspek een keer gemaakt en dat was ook echt heerlijk (jammer dat vriendlief t niks vind)quote:Op maandag 10 maart 2014 16:00 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gestoofd buikspek. Had het nog niet eerder gegeten, maar super lekker.
Ik vind het lastig om een favoriet tussen gestoofd en geroosterd te kiezen. Als hij niet zo van het vet houdt, zou het kunnen dat hij dit ook niks vindt.quote:Op maandag 10 maart 2014 16:40 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hmm klinkt heerlijk en ziet er super uit! Heb alleen geroosterd buikspek een keer gemaakt en dat was ook echt heerlijk (jammer dat vriendlief t niks vind)
Het is het vet inderdaad, van z'n ouders mee gekregen denk ik, die wilde het niet eens proberen! 😳quote:Op maandag 10 maart 2014 17:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik vind het lastig om een favoriet tussen gestoofd en geroosterd te kiezen. Als hij niet zo van het vet houdt, zou het kunnen dat hij dit ook niks vindt.
Gestoofd buikspek, wauw!quote:Op maandag 10 maart 2014 16:00 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gestoofd buikspek. Had het nog niet eerder gegeten, maar super lekker.
quote:Op zaterdag 8 maart 2014 23:40 schreef RobinOok het volgende:
Ja joh, die "echte foodgawkers" heb ik allllllaaaang opgegeven! Dat probeer ik niet eens meer.![]()
Ik snap er niks van, ik vind jullie allebei betere foto's maken dan wat ik zo nu en dan op Foodgawkers voorbij zie komen. Krijg je eigenlijk een afwijsreden mee als je foto niet wordt geaccepteerd, of moet je er maar gewoon naar raden?quote:Op zondag 9 maart 2014 17:20 schreef Myraela het volgende:
Ik vind foodgawkers wel tof, maar ik zal toch nooit aan de voorwaarden kunnen voldoen.![]()
Vertel! Heb nog flink wat rode miso staan.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:15 schreef minilot het volgende:
Ik jaag er momenteel nogal wat pakken miso doorheen, het is echt zo lekker bij belachelijk veel dingen!![]()
Composition - too tight. Dat is de reden die ik meestal krijg, en eigenlijk klopt dat ook wel. Zoals n0a zegt, ik maak mijn foto's altijd in landscape en van best dichtbij. Dan word het inderdaad wat krap als je daar een vierkantje van maakt.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:15 schreef minilot het volgende:
Ik snap er niks van, ik vind jullie allebei betere foto's maken dan wat ik zo nu en dan op Foodgawkers voorbij zie komen. Krijg je eigenlijk een afwijsreden mee als je foto niet wordt geaccepteerd, of moet je er maar gewoon naar raden?
O, en ik had een hartig voorjaarsontbijtje vanmorgen:
[ afbeelding ]
Misoboter, groene asperge en ei.
Ik jaag er momenteel nogal wat pakken miso doorheen, het is echt zo lekker bij belachelijk veel dingen!![]()
Nou ja, met įlles! Als marinade voor vis, een schep ervan door een varkensstoof, een likje bij een oude kaas-tosti..quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[..]
Vertel! Heb nog flink wat rode miso staan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |