sirdanilot | zondag 29 december 2013 @ 20:21 |
CUL / Speciaalbieren #3 CUL / Speciaalbieren #4 CUL / Speciaalbieren #5 CUL / Speciaalbieren #6 CUL / Speciaalbieren #7: pillen i.c.m. speciaalbier! CUL / Speciaalbieren #8: Goede films & lekker bier! CUL / Speciaalbieren #9: Laat de bocken maar weer komen CUL / Speciaalbieren #10: Waar geuzes voor verrassingen kunnen zorgen! CUL / Speciaalbieren #11: Bijzondere bieren drinken in je stamkroeg! CUL / Speciaalbieren #12: Trappisten zijn lekker CUL / Speciaalbieren #13: Westvleteren en IPA's CUL / Speciaalbieren #14: Biertjes worden wit CUL / Speciaalbieren #15: Zomerbieren CUL / Speciaalbieren #16: Zomer? Bier! CUL / Speciaalbieren #17: Fiddlin' in the Lion's Den CUL / Speciaalbieren #18: Bock bock bock... CUL / Speciaalbieren #19: Waar we lightbieren grondig de grond inboren! CUL / Speciaalbieren #20: Bier bestellen. CUL / Speciaalbieren #21: Bijna weer tijd voor de Bockjes CUL / Speciaalbieren #22: Winterbieren in aantocht Welkom! Jullie kennen vast allemaal Heineken, Bavaria, Jupiler enz. Maar wij drinken echt bier! Speciaalbieren bestaan uit verschillende soorten en smaken, van zoet, zuur, bitter of een combinatie ervan. Van een complexe en volle smaak naar een frisse dorstlesser. Omdat er zoveel verschillende soorten bieren zijn, valt er genoeg over te discussiëren! ![]() Bierwinkels Lekkerbier de Bierwinkel Kolkstraat 2a 8501 BT Joure De Man van Drank Hoogstraat 54a 3011 PS Rotterdam Bert's Bierhuis Twijnstraat 41 Utrecht De Bierkoning Paleisstraat 125 1012 ZL Amsterdam Bierwinkel Leiden Hartesteeg 9 2312 JW Leiden Van Erp Dranken Grote Kromme Elleboog 16 Groningen Raadhuisstraat 11 Roden 't Hopbelletje Grote Spuistraat 31, Dordrecht. Bierwinkel Brouwerij De Molen Brouwerij de Molen Overtocht 43 2411 BT Bodegraven Bierparadijs Wenenstraat 9 2321 Meer De Hopduvel Coupure links 625 9000 Gent Interessante links, o.a. recensies, bierfestivals, achtergrondinformatie http://www.weekenddelabiere.be/ http://www.zbf.be/ (ze zijn verhuisd!) http://www.pint.nl/ http://www.alliantie-van-biertapperijen.nl/ http://beeradvocate.com/ http://www.ratebeer.com/ http://www.beerhunter.com/ CUL / Eigen bier brouwen | |
#ANONIEM | zondag 29 december 2013 @ 20:57 |
Ik wilde een keer een Gose biertje proberen eigenlijk, maar ik kan nergens iets vinden. Heeft iemand tips om eraan te komen? | |
drexciya | zondag 29 december 2013 @ 22:27 |
Volgens mij is de Angst&Beven van brouwerij de Molen een Gose bier. Die is in ieder geval bij hun bierwinkel te vinden. | |
#ANONIEM | zondag 29 december 2013 @ 22:35 |
Ah tof, dankje! Had er niet aan gedacht dat er ook wel eens een Nederlandse brouwer zou kunnen zijn die het brouwt. | |
Curchulain | maandag 30 december 2013 @ 09:32 |
Daar heb ik een tijdje geleden de Peated Whisky editie van op. Geen hop of zoetigheid meer te bekennen, deze was bijna nog rokeriger dan de 100% Peated van Nøgne Ø... | |
Inkomen | maandag 30 december 2013 @ 09:52 |
las dit net, heb het even opgezocht, klinkt interessant ![]() | |
Qwea | maandag 30 december 2013 @ 09:55 |
biernavigatie.nl zag ik hem net staan. En tot en met morgen gratis verzenden bij bestellingen van +20 euro. ![]() http://www.biernavigatie.nl/winkel/danemark/mikkeller/black-hole/ | |
Mgolovic | maandag 30 december 2013 @ 10:07 |
Ze verkopen zelfs Westvleteren zie ik. Stevig aan de prijs, dat wel. | |
Qwea | maandag 30 december 2013 @ 10:09 |
11 nog wat, vond het ook al prijzig. Op MP staan ze voor 8 | |
Mgolovic | maandag 30 december 2013 @ 10:14 |
Vind het sowieso apart dat een Speciaalzaak er zo open mee adverteert terwijl ze toch ook op de hoogte zijn van de voorschriften m.b.t. Westvleteren. Neemt niet weg dat ik zelf waarschijnlijk ook op een dergelijke manier mijn eerste Westvleteren zal drinken ![]() | |
Inkomen | maandag 30 december 2013 @ 13:01 |
dus bij twee flesjes al gratis verzending ![]() ook mooie van To Øl - tijdje terug hun coffee stout van de tap gehad, die was echt heel erg goed ![]() | |
KLTZK | maandag 30 december 2013 @ 13:19 |
Ik heb mijn eerste Westvleteren voor ¤7 bij een chocoladewinkel in Ieper gekocht ![]() Toen ik vrijdag wat bier bij de plaatselijke Mitra ging inslaan hoefde ik me niet te legitimeren terwijl ik pas 17 ben ![]() De verkoper 'vertrouwde mij' ![]() | |
seeya_40 | maandag 30 december 2013 @ 15:03 |
Ah cool, een topic over speciaalbier. Ik lees even mee. Ben eigenlijk al een hele tijd niet-actief meer, maar dit is een goede reden mijn account een tweede leven in te blazen. Ben zelf de afgelopen tijd erg geïnteresseerd in alle vormen van speciaalbier en probeer zoveel mogelijk te proeven/ontdekken. Mijn favorieten op dit moment zijn: Anchor Brewing - Old Foghorn, Brouwerij 't IJ - Struis, La Trappe - Isid'or en de bieren van de Scheldebrouwerij. | |
OMG | dinsdag 31 december 2013 @ 05:10 |
Ik zit eens aan de Three Floyds' Alpha Klaus. Kerstbier, alleen is er helemaal niks kerstigs aan dit bier. Lekker hoppig. | |
drexciya | dinsdag 31 december 2013 @ 13:00 |
Er is ook helemaal geen echte definitie van Kerst- of winterbier. Officieus is het meestal wat zwaarder en met een meer kruidige smaak, maar het is geen "vast" type bier. | |
#ANONIEM | dinsdag 31 december 2013 @ 13:17 |
Waarmee gaan we proosten vanavond? ![]() | |
Piet__Piraat | dinsdag 31 december 2013 @ 14:00 |
Ik denk met gewone pils. Dat zal Hertog Jan of Gulpener zijn, vermoed ik. Speciaalbier is aan de meesten van het publiek vanavond niet besteed ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 31 december 2013 @ 14:39 |
Dat ken ik ja ![]() Gelukkig wel steeds meer familie en vrienden die een speciaal biertje al af en toe eens proberen en waarderen. Niks mis met een lekker pilsje overigens ![]() | |
Piet__Piraat | dinsdag 31 december 2013 @ 14:40 |
Klopt, maar proosten om 0.00u met een speciaalbier zou niet verkeerd zijn. Echter, dat zit er niet in ![]() ![]() | |
avw1982 | dinsdag 31 december 2013 @ 15:50 |
WV12! | |
KLTZK | dinsdag 31 december 2013 @ 15:59 |
K3 kinderchampagne ![]() Er mocht geen alcohol in zitten ![]() | |
OMG | dinsdag 31 december 2013 @ 16:07 |
Ergens had ik dat kruidige dus juist verwacht, maar dat zat er niet in. ![]() | |
OMG | dinsdag 31 december 2013 @ 16:22 |
Bier en/of wijn. Zometeen eerst brunchen, daarna door om wat te drinken te halen. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 31 december 2013 @ 16:51 |
Das het betere werk ![]() @KLTZK LOL ![]() Zometeen de eerste oliebol met een Shark Pants ![]() Fijne avond allemaal! | |
FrankRicard | dinsdag 31 december 2013 @ 16:56 |
Ik heb nog een flesje van deze staan: https://kadowinkel.gall.n(...)BrutdesFlandres.html Maar aangezien ik vanavond 18 gasten heb, waarvan een groot deel liever wijn drinkt dan bier toasten we met een Sekt uit de Mosel. | |
Againzender | dinsdag 31 december 2013 @ 17:27 |
wij zitten aan de Brand Sylvester nu | |
mckroket | dinsdag 31 december 2013 @ 19:21 |
in mn vaste winkel heb ik die black hole toevallig gezien en meegenomen. ¤ 5,07. (37,5cc) er waren ook verschillende batchen black damnation te koop. 17 euro vind ik eerlijk gezegd een beetje gortig.. waarschijnlijk is dit nog goedkoop want deze winkel is sowieso erg goedkoop. maar voor dat geld kan je enkele glazen andere prachtige bieren drinken die ze daar hebben. pannepotten en peuten aan 1,60, amatussen aan 2,10, embrasse (66cc) aan 4,20, etcetera. troubadour ook echt goedkoop, 1,30 ofzo. en sinds kort hebben ze ook emelisse ![]() in ieder geval, prettig uiteinde en bierige groeten! | |
Opperprutser | woensdag 1 januari 2014 @ 02:11 |
Gelukkig nieuwjaar bierliefhebbers! Heb 't nieuwe jaar ingeluid met een (mijn allerlaatste) Stille Nacht. 1000000x beter dan de saaie Lidl Champagne die we hier hadden. Proost! | |
sirdanilot | woensdag 1 januari 2014 @ 02:20 |
Ïk heb niet veel bijzonderders gedronken dan een Pilsner Urquell, maar dat vond ik eigenlijk ook wel genoeg voor vanavond. Heb maar een rustig avondje gehad, voorgaande jaren was het altijd een druk feest met overdadige hoeveelheden eten. gelukkig nieuwjaar ! | |
Piet__Piraat | woensdag 1 januari 2014 @ 04:36 |
Waar is dat ergens? ![]() | |
OMG | woensdag 1 januari 2014 @ 07:24 |
Het nieuwe jaar ingeluid met wat rode wijn. Nu het eerste bier van 2014, een Bourbon County Stout van 2012. ![]() | |
DeHovenier | woensdag 1 januari 2014 @ 07:38 |
Net met mn bezoek het nieuwe jaar ingeluid met Rochefort 10, ze konden het wel waarderen ![]() | |
BlackLining | woensdag 1 januari 2014 @ 12:07 |
Ik heb het gehouden bij een simpel glas pils in de kroeg. ![]() | |
DeHovenier | woensdag 1 januari 2014 @ 17:34 |
Net LaTrappe Quadruple en Leffe Royala, Radieuse en Rituel 9 gehaald. Ben benieuwd. | |
Piet__Piraat | woensdag 1 januari 2014 @ 18:29 |
Die Leffe Royale heb ik ook nog staan. Benieuwd wat het is, ik bewaar 'm voor het weekend. | |
Curchulain | woensdag 1 januari 2014 @ 21:10 |
Die is verdomd lekker... | |
sirdanilot | woensdag 1 januari 2014 @ 23:46 |
Gambrinus Extra, gewoon standaard tsjechische pils. Toch lekkerder dan veel andere standaardpils, en tegen een prijs die vergelijkbaar is met eurohopper bier hier. | |
avw1982 | donderdag 2 januari 2014 @ 08:35 |
Sowieso zijn Tjechische pilsen veel beter :p | |
Qwea | donderdag 2 januari 2014 @ 09:53 |
Iemand nog een tip over een goeie brouwerij in Utrecht voor het proeven? Amsterdam mag ook, maar daar zitten dingen zoals de prael e.d en die heb ik al gehad. | |
Oceanonix | donderdag 2 januari 2014 @ 10:18 |
Moet het een brouwerij zijn? Ik zou voor een cafe kiezen, cafe DeRat om precies te zijn. Leuke kleine kroeg met een leuke keuze aan bieren. De eigenaar en zijn personeel zijn zeer enthousiast. Qua brouwerij wordt het anders Maximus. Zit wel in de stad Utrecht maar niet in het centrum. Zij zitten in Leidsche Rijn. | |
Qwea | donderdag 2 januari 2014 @ 10:32 |
Cafe mag ook. Als er maar genoeg aparte keuze is! Ik zal eens ff naar de rat kijken! Thnx. | |
#ANONIEM | donderdag 2 januari 2014 @ 10:35 |
De drie dorstige herten is ook een goede | |
Oceanonix | donderdag 2 januari 2014 @ 10:46 |
DeRat schrijf je aan elkaar. Bij de Drie Dorstige Herten was ik nog niet geweest. En Belgie is natuurlijk ook leuk. Cafe Olivier mag je overslaan qua proeverij, die is erg standaard. Wel een mooi pand. | |
sirdanilot | donderdag 2 januari 2014 @ 12:23 |
Je kunt ook even de trein/auto pakken naar brouwerij de molen in bodegraven natuurlijk. | |
BillDauterive | donderdag 2 januari 2014 @ 17:15 |
Gisteren dronk je ook al Tsjechisch pils, dus gok ik dat je in Tsjechië zit. Probeer eens Kozel Černý ![]() | |
sirdanilot | donderdag 2 januari 2014 @ 17:44 |
Ik zat eerst in tsjechië en nu weer in duitsland. Ik reis nogal wat... | |
andrejes | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:30 |
En waar in Belgie is deze winkel dan?? Grobbendonk? | |
mckroket | vrijdag 3 januari 2014 @ 13:46 |
de caigny, essen | |
Mgolovic | zondag 5 januari 2014 @ 22:16 |
Vanmiddag 2 flessen Westvleteren 12 gekocht voor maar liefst ¤ 8,95 p/s. Belachelijke prijs maar wat is het een geweldig bier. Binnenkort toch maar eens een poging wagen om 2 kratten in Westvleteren zelf te bemachtigen. | |
kingtoppie | zondag 5 januari 2014 @ 22:19 |
Dan betaal je ook 104 euro + 500 km rijden oid ![]() Ik had na 1 uur non stop bellen verbinding denk ik. | |
Mgolovic | maandag 6 januari 2014 @ 23:25 |
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee? | |
Fogel | maandag 6 januari 2014 @ 23:26 |
Ja, goed te drinken, maar de keer dat ik ze naast elkaar had was er een duidelijk smaakverschil. | |
mckroket | dinsdag 7 januari 2014 @ 11:15 |
eerst vond ik het verschil wel meevallen. maar na veel oefenen (lees; bier drinken) zit er wel degelijk een groot verschil in. sowieso moet je je TW12 minstens een half jaar laten rijpen. het verschil tussen een verse en een half jaar is heel groot! (positief gezien). het mondgevoel van een TW12 vind ik geweldig. als ik een slok neem, dan zijn die eerste paar seconden alsof ik cola drink. wat een boel koolzuur! | |
Oceanonix | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:49 |
Vergelijk de westvleteren ook eens met een rochefort 10. Wij hadden een proeverij met westvleteren 12, abt 12 en rochefort 10. Er leuk en verrassend. De abt 12 vind ik minder op de westvleteren lijken als de rochefort 10. | |
muzas | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:51 |
Dat terwijl st. Bernardus nota bene het recept van de st. sixtus kreeg ![]() | |
Mgolovic | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:54 |
Rochefort 10 vond ik er niet echt op lijken. Ook lekker maar toch minder dan Westvleteren 12. | |
FrankRicard | dinsdag 7 januari 2014 @ 15:08 |
Recept zegt niet alles: http://www.beursgorilla.n(...)-uit-hoegaarden.html EDIT: Overigens heb Abt 12 en WV 12 ook wel eens naast elkaar gezet en ik vond het smaakverschil marginaal en zeker het verschil in prijs niet waard. | |
muzas | dinsdag 7 januari 2014 @ 15:10 |
No shit sherlock. Of je moeder nou je favoriete kostje klaarmaakt of ik, dat verschilt. Logica die men in groep 1 wel begrijpt. Maar rochefort is ook westvleteren niet... én die hebben het recept niet. Dus vandaar dat ik het dan wel grappig vind dat men die meer op wv12 vind lijken. Ik vind abt 12 erg veel op wv 12 lijken... En rochefort toch echt minder op die twee. Met wv 12 toch wel de betere... Maar dat kan ook komen omdat ik er telkens voor moet rijden ![]() En ze zijn allemaal rond de 2 euro ps. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 januari 2014 @ 15:15 |
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gist | |
muzas | dinsdag 7 januari 2014 @ 15:16 |
I know.. Maar mijn punt was meer dan abt 12 toch meer op wv12 zou moeten lijken. Omdat rochefort helemaal _niets_ qua recept/aanwijzingen van de sixtus heeft gehad... Maar goed, smaak is smaak ![]() | |
Oceanonix | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:02 |
Tja we waren met zijn drieen en alle drie kwamen we tot deze conclusie. Proef ze naast elkaar en zoek de verschillen. Onze westvleteren hadden we overigens toen al minimaal een jaar in huis. | |
MaximusTG | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:09 |
potverdorie, had ik vorige week in Oostende maar wat Westvleteren 12 meegenomen. Daar stonden ze gewoon bij een winkeltje ![]() Wel genoeg andere biertjes op daar. En van het weekend nog wat la trappe blond, dubbel, tripel en quadrupel. Wel koppijn dag erna ![]() | |
Mgolovic | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:17 |
Als je het voor de smaak drinkt moet je er (in mijn ogen) eigenlijk niet meer dan 3 drinken. | |
travelman | dinsdag 7 januari 2014 @ 17:10 |
Komend weekend weer eens naar Antwerpen! Ongefilterde Palm van het vat (alleen daar en bij 1 kroeg in A'dam verkrijgbaar als ik het goed heb); Grimbergen Dubbel vh vat (hier amper nog te vinden), Bollekes bij Paters Vaetje en hier even kijken: https://www.facebook.com/(...)iske/117404254940684 Misschien hier nog even naar binnen: http://apen.be/cafe-kulminator-antwerpen, maar dat vind ik niet zo een gezellige toko, beetje aftands. Tips en adviezen zijn welkom!! | |
Piet__Piraat | dinsdag 7 januari 2014 @ 17:54 |
Wat de fuck? ![]() Maar goed, dan heb je wel 48 flesjes, stuk goedkoper dan 9 euro de fles betalen ![]() Ik krijg wel alweer zin in een St. Bernardus nu! | |
travelman | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:48 |
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! ![]() | |
muzas | dinsdag 7 januari 2014 @ 22:37 |
Ik heb de 2011 nog steeds in de kast staan. Schijnt goed bier te zijn. Het broertje, de pannepeut, heb ik wel al op en die was HEEL erg lekker. | |
Chandos | woensdag 8 januari 2014 @ 09:25 |
Toevallig ben ik een paar weken geleden in Kulminator geweest en ben het met je eens, het is een behoorlijke achenebbis. Diverse tafels niet te gebruiken omdat er gigantisch veel papierzooi op lag, dat werk. Ook me gestoord aan een barrage vadsige Amerikanen die luidkeels kapot zaten te gaan op het brute aanbod. Daar staat tegenover dat ze inderdaad een gigantisch en deels bijzonder aanbod hebben en afgezien van de bijzonder oude bieren die ze hebben de prijzen ook goed te doen zijn. | |
Piet__Piraat | woensdag 8 januari 2014 @ 09:40 |
Ik heb er goede verhalen over gehoord en ben nu heel jaloers ![]() | |
bassieVL | woensdag 8 januari 2014 @ 10:28 |
Afgelopen weekend de Pannepot en Pannepeut gedronken, ¤ 3,80 en ¤ 5,00 per stuk. Erg lekker, rustig aan genieten en gaandeweg komen de smaken meer los. | |
mckroket | woensdag 8 januari 2014 @ 13:26 |
pannepot is lekkerder dan pannepeut vind ik. pannepeut is wat zoeter. de pot voelt voor mij aan als een soort stong ale - stout combinatie. heerlijke toetsen van gebrande mouten en koffie. als je naar antwerpen gaat, kan je ook naar cafe gollem gaan. die zit 50 meter eerder, om de hoek, dan het bierhuisje. niet zulke super bijzondere bieren (meest bijzondere zijn de struise, dochter vd korenaar, de molen etc), maar de keuze is enorm en de (nederlandse) bediening is goed en professioneel. ook zijn er 30 bieren van de tap, zoals de troubadour magma, diabolici, karmeliet, kwak etc. de prijzen zijn zeer schappelijk! (geen buitenlandse bieren helaas (behalve nederlandse) plaatsen om te vermijden; bier central! (station) erg duur en niets bijzonders. btw, ik wil ook nog een keer naar kulminator,gewoon om het eens gezien te hebben en om eens iets échts bijzonders te proberen. alleen de verhalen over de bediening en de zaak zelf schrikken mij altijd een beetje af. ik wil ook gewoon lekker zitten en chillen met mn vriendin, niet in een of andere vieze toko zitten omdat ze daar toevallig struise ditdat op de tap hebben. ach, ik woon een half uur van antwerpen, ik zal er vanzelf wel een keer komen. | |
bassieVL | woensdag 8 januari 2014 @ 13:35 |
Gollem was afgelopen weekend helaas tijdelijk gesloten. Als je in de buurt bent, zou ik wel een biertje doen in de Kulminator, veel langer blijf je er niet hangen. Ben er 2 keer geweest, leuke bieren van het vat en een zeer uitgebreide kaart. Ik wil daar nog wel een keer een proeverij doen van die oude Chimay's (tot 25 jaar oud volgens mij). | |
#ANONIEM | woensdag 8 januari 2014 @ 13:43 |
Bij de Kulminator is de baas een lul, maar z'n vrouw is top. Sowieso best een prima tent. Hij moet niks van Amerikanen en groepen hebben, maar als je gewoon rustig een biertje gaat doen is hij best wel te hachelen. | |
mckroket | woensdag 8 januari 2014 @ 13:45 |
best grappig aangezien zijn cliënteel voornamelijk uit amerikanen bestaan ![]() zo lijkt het tenminste als je online een beetje leest. en die vrouw, die heeft een boekenclub en helpt je dan niet of nauwelijks als ze aan het lezen is, dat lees je ook heel veel haha ![]() | |
bassieVL | woensdag 8 januari 2014 @ 13:50 |
De bediening was die twee keer toe ik er was ok (z'n vrouw, hij kwam zijn stoel niet af). Groepen waren inderdaad niet welkom, hing toen een briefje aan de deur. | |
Chandos | woensdag 8 januari 2014 @ 14:47 |
Geval aan eigen succes ten onder gegaan, denk ik. De vrouw van de baas is inderdaad een schat, niks op aan te merken. Volgens mij was ze zelf de nukken van die dude ook wat zat, toen ik er was kreeg hij de hele tijd op z'n kop van haar. Ik vond het wel erg tof om er bieren als Chimay Doree, Westmalle Extra en zo nog wat obscuur Belgisch spul uit te proberen. | |
motorbloempje | woensdag 8 januari 2014 @ 14:49 |
Hebben als cadeautje voor kerst wat flesjes La Chouffe N'Ice gekregen! Die was nice! ![]() ![]() | |
uniekhoorn | woensdag 8 januari 2014 @ 16:26 |
Nu voor mij een Gouden Carolus, blons tripel Belgisch bier. ERG lekker Vriend heeft Texels Skuumkoppe. Donker biertje. Die van mij is lekkerder ![]() | |
sirdanilot | woensdag 8 januari 2014 @ 21:54 |
Pilsner Urquell en la trappe quadrupel ! ![]() | |
mckroket | woensdag 8 januari 2014 @ 23:23 |
die extra kan je gewoon bij de fabriek kopen ![]() die doree lijkt me ook wel eens vet, alleen dat is gewoon een stukje (lees een heel fking tering end) verder voor mij. en dan nog de petit orval... hadden ze die btw bij kulminator? (lijkt me niet?) | |
Chandos | donderdag 9 januari 2014 @ 08:30 |
'Gewoon bij de fabriek' was niet echt een optie voor me tijdens een weekendje Antwerpen ![]() ![]() Ik heb van een oudcollega een doosje (12 stuks) van de White IPA van Brouwerij 't IJ gekregen - hij vond het niet lekker. Ben benieuwd! Had er een flesje van staan maar nog niet geprobeerd. De reguliere IPA van't IJ vind ik lekker en hun andere one-time IPA's idem. | |
Inkomen | donderdag 9 januari 2014 @ 11:06 |
Heb er nog één uit 2008 geloof ik; ooit moet 'ie een keer op ![]() | |
mckroket | donderdag 9 januari 2014 @ 13:27 |
stiekem heel dichtbij hoor ![]() alleen ze zeggen alleen op vrijdag ochtend, en dus ik ging die dag maar, en ze hadden ze genoeg staan. | |
opperkleurder | donderdag 9 januari 2014 @ 16:07 |
Heb er eentje gekocht van 2013, laat hem nog even rijpen op de fles. | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 16:08 |
Heeft iemand die nieuwe van Stift Engelszell al op? Die Oostenrijkse trappisten zijn dat. Ik was geen fan van de Gregorius, maar blijkbaar hebben ze ook een saison, "Benno" heet ie, en ik ben wél een groot fan van saisons ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2014 16:09:59 ] | |
Shreyas | donderdag 9 januari 2014 @ 19:45 |
Persoonlijk vind ik de St. Bernardus Abt 12 lekkerder dan de Westvleteren | |
#ANONIEM | vrijdag 10 januari 2014 @ 13:29 |
Gistermiddag mij zelf getrakteerd op onderstaand van de tap.![]() Ik had het echt verdiend,al vond ik het zelf ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 10 januari 2014 @ 13:59 |
Ik had leffe bruin van de tap gisteren, heerlijk. | |
mckroket | vrijdag 10 januari 2014 @ 14:22 |
echt nieuw is het niet he, is al van 2012.. maar de gregorius vond ik ook niet zo super, de benno een stuk beter. je ruikt wel direct dat het van stift engelszell komt. die aparte rookachtige geur en de smaak van de gist zijn in beide bieren gelijk | |
Mgolovic | vrijdag 10 januari 2014 @ 21:42 |
Net een La Trappe Quadrupel Oak Aged (batch 15) open getrokken. Ik was al fan van de Quadrupel van La Trappe maar deze Oak Aged smaakt nog beter. Een veel uitgebreidere smaak die onverwacht ver afwijkt van de normale Quadrupel. | |
Gtaboy107 | vrijdag 10 januari 2014 @ 21:44 |
Ik zit nog steeds aan het Bockbier van Hertog Jan. ![]() | |
DeTolk | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:29 |
Hier ook, vind ik het lekkerste smaken van alle Bocks | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 21:33 |
Hoe erg is het om een (speciaal)biertje op kamertemperatuur te bewaren op een plek met daglicht? Dus niet donker zoals vaak op het etiket staat. | |
muzas | zaterdag 11 januari 2014 @ 22:00 |
Kamertemperatuur op zich niet zo hinderlijk. (Direct) zonlicht wel. Wordt je bier muffig van... | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 22:27 |
Ligt er ook aan voor hoe lang hè. Maar beter in de kast oid wel | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 22:48 |
Drink nu een Oettinger Winterbier. Smaakt een beetje vlakjes. Heb ook nog Alt en Kellerbier van Oettinger. ![]() | |
Red_85 | zondag 12 januari 2014 @ 14:09 |
Schuur/ berging. Ideaalste plek als het geen hoogzomer is. | |
Nikos1986 | maandag 13 januari 2014 @ 08:42 |
![]() Gisteren gedronken. Lekker fruitig en zacht met een goede hoppig bittere afdronk. En die geur...ananasbom! Super! | |
FrankRicard | maandag 13 januari 2014 @ 10:50 |
Zaterdagavond Witlofbier gehad bij Restaurant Witloof in Maastricht. Was een goede combinatie met de witlofkroketten.![]() http://www.hoftendormaal.com/bieren-nl.php | |
thettes | maandag 13 januari 2014 @ 17:01 |
Ik heb toevallig vorige week met z'n zevenen een blinde test gedaan tussen die twee. Zes van de zeven inclusief ikzelf vonden het biertje dat de Westvleteren bleek te zijn lekkerder. edit: Ik proefde zelf ook wel degelijk verschil. Niet heel veel, maar genoeg om duidelijk aan te kunnen geven welke ik het lekkerste vond. | |
Chandos | dinsdag 14 januari 2014 @ 09:18 |
Ik heb een paar weken geleden echt een hele trits Nederlandse en Duitse winterbieren geprobeerd, maar geeneen die er echt tussenuit sprong. Ik denk dat het type niet echt mijn smaak is. De meeste Lentebok bieren vind ik ook weinig aan, het zijn eigen alleen de Herfstbok bieren waar ik warm voor loop =). | |
borisz | dinsdag 14 januari 2014 @ 11:06 |
Winterbieren en Lentebocken sla ik ook over. Niet mijn smaak. | |
djkoelkast | dinsdag 14 januari 2014 @ 11:09 |
Ik heb een Leffe Royale staan, kwam ik tegen in de Jumbo, nooit gehad, maar de blonde Leffe vind ik erg lekker, dus dacht dat dit ook wel wat zou zijn. | |
Mgolovic | dinsdag 14 januari 2014 @ 11:19 |
Afgelopen weekend de St. Bernardus Abt 12 gedronken. Erg lekker en ik snap wel waar de vergelijking met Westvleteren 12 vandaan komt. Toch is die laatste net iets lekkerder, vind ik. Ook nog een Achel Blond gedronken. Niet verkeerd maar ik denk dat Blond (bier ![]() | |
mckroket | dinsdag 14 januari 2014 @ 12:42 |
ik had zo`n jopen koyt op... wat een ranzig bier zeg.. soort smaak van munt/anijs/drop (ik denk dat het de gagel is).. gewoon smerig. en dan in die 30cc flesjes.. hollandse zuinigheid al kon het in dit geval wel af met nog minder! [ Bericht 1% gewijzigd door mckroket op 14-01-2014 12:49:46 ] | |
Curchulain | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:03 |
Ik vond 'm wel lekker... het is natuurlijk niet hetzelfde als Gruit, maar ik vond 'm aan kwaliteit aardig te vergelijken met de Kelpie, Fraoch en Ebulum van Williams Brothers. | |
Den_Haag | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:37 |
Laatst weer even 'speciaal'bieren ingeslagen in Duitsland. Dunkel, hefe weizen, landbrau etc. Toch lekker om in huis te hebben als gewoon pilsje voor de dorst. | |
mckroket | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:43 |
ik snap je niet? wat bedoel je niet hetzelfde als gruit?
| |
Felagund | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:44 |
Dunkel Weizen. ![]() Al is het voor mij niet meer zo speciaal. [ Bericht 0% gewijzigd door Felagund op 14-01-2014 15:36:54 ] | |
portie | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:59 |
Ik denk dat hij deze bedoeld, ook met gruit gemaakt. ![]() | |
Curchulain | dinsdag 14 januari 2014 @ 14:04 |
Yep... een u/i missertje. | |
mckroket | dinsdag 14 januari 2014 @ 14:11 |
nou moet eerlijk zeggen dat die aparte kruidensmaak wel dezelfde richting in gaat. alleen bij gruut zit dat vieze mint achtige smaakje er niet in. maar ook gruut vind ik vies. maargoed, geen gruit bieren voor mij meer ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 14 januari 2014 @ 14:51 |
Als je het bijna elke week drinkt idd niet zo speciaal meer. Dat is tenminste mijn probleem. Daarom ook maar nog wat anders meegenomen. | |
Chandos | dinsdag 14 januari 2014 @ 16:17 |
Veruit de smerigste bieren die ik in 2013 gedronken heb zijn Golden Raand Pagode en De Ranke Guldenberg. Pagode smaakte naar zuur-ranzig bedorven snoepgoed en diesel; Guldenberg was (mogelijk) bedorven (kijkende naar aanslag op de kroonkurk) maar smaakte als een soorte inferieure, muffe variant van Dupont's reguliere Saison. Afgezien van die twee eigenlijk geen bocht gedronken afgelopen jaar, wel een hoop bier wat simpelweg niet zo spannend was. | |
Helly | dinsdag 14 januari 2014 @ 17:11 |
En wat zijn de Belgische 25cc flesjes dan? | |
Inkomen | dinsdag 14 januari 2014 @ 17:19 |
Klinkt alsof je een slechte fles of batch van de Pagode hebt gehad. Heb 'm zelf meerdere keren gehad en vond 'm erg goed te drinken. Was wel elke keer van tap. Guldenberg vond ik ook onbedorven niet zo spannend... | |
muzas | dinsdag 14 januari 2014 @ 17:26 |
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider | |
mckroket | dinsdag 14 januari 2014 @ 18:14 |
niet het bier wat ik koop hoor? alles is 33cc, op een zoet fruit bier na. haha same hier, ooit eens bij de lidl gekocht. niet zo lekker nee. persoonlijk vind ik de achel 8jes en de 5jes echt verschrikkelijk vies. | |
sirdanilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 18:20 |
RateBeer is het niet bepaald met je eens ! Volgens mij heb ik ook wel eens zo'n zuur bier geproefd, ik vond het eigenlijk wel lekker... weet niet of het precies deze was. | |
muzas | dinsdag 14 januari 2014 @ 18:22 |
Nou en? Zij bepalen mijn eigen smaak niet? Kennelijk is die stijl bier gewoonweg niet aan mij besteed. Dat een groep mensen op internet 'm wel lekker vinden zorgt er niet voor dat ik 'm ineens ook lekker ga vinden ofzo. | |
Helly | dinsdag 14 januari 2014 @ 18:31 |
25cc wordt echt nog wel meer gebruikt hoor, diverse witbieren en Vlaams bruine bieren bijvoorbeeld. Je hebt in België toch gewoon 3 standaardflesjes, die van 25cc, de gewone 33cc en de 33cc dikbuikjes. En dan ook nog de halve champagneflessen van 37,5cc voor Geuze enzo trouwens. In Nederland heb je van oudsher vooral het pijpje van 30cc inderdaad. En tja de prijs is toch gewoon afgestemd op de inhoud dus om nou te beweren dat een kleiner flesje iets met zuinigheid te maken heeft vind ik maar raar ![]() Jopen is dan sowieso nog een verhaal apart, volgens mij zat eerst alles in 30cc pijpjes, maar tegenwoordig (al zeker een jaar of wat denk ik, waarschijnlijk wel meer) zie ik ook 33cc wegwerp longnecks. En dan ook nog dezelfde bieren die in allebei de maten verkrijgbaar lijken te zijn, geen idee wat daar de logica achter is... | |
sirdanilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 18:44 |
Doe mij maar gewoon een halve liter ![]() | |
FrankRicard | woensdag 15 januari 2014 @ 10:01 |
Vroeger waren pijpjes 33cl, maar dat kan goed 25 jaar geleden zijn ![]() | |
Den_Haag | woensdag 15 januari 2014 @ 11:12 |
![]() Voor de dorst op de wintersport ![]() | |
De_Hertog | woensdag 15 januari 2014 @ 11:53 |
En, alhoewel ik weet dat dit het speciaalbier-topic is, de meeste Belgische pils. Veel merken hebben ook wel 33cl flesjes maar je ziet pils het vaakst in 25cl. Ik vind dat altijd wel bijzonder, dat de pils 25cl is en de (meestal sterkere) speciaalbieren 33cl. | |
#ANONIEM | woensdag 15 januari 2014 @ 16:53 |
Heerlijk bier ![]() Kan me niet zuur genoeg zijn | |
muzas | woensdag 15 januari 2014 @ 18:11 |
Ik had uberhaupt nog nooit van die stijl gehoord oid. wist ook niet wat ik moest verwachten tot ik het flesje opende ![]() ![]() Vind zuur wel lekker... In mn sla of bij mn vis... Maar dus niet in mn bier. Ik heb vooral een voorkeur voor bittere bieren. | |
Piet__Piraat | woensdag 15 januari 2014 @ 18:41 |
Gisteren de Hillegomse Hangkous van Klein Duimpje geprobeerd. Op zich best oké, is al de afdronk wat muf. Een vriend van me vergeleek het met het leegvreten van een asbak ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 15 januari 2014 @ 19:52 |
Welke was die andere? Heb nu een Cantillon geuze, 3 Fonteinen oude geuze, Lindemans Cuvee rené, Duchesse de Bourgogne en Rodenbach Grand Cru liggen, idioot lekker | |
muzas | woensdag 15 januari 2014 @ 19:54 |
Weet ik niet meer, was in 't café. | |
sirdanilot | donderdag 16 januari 2014 @ 14:55 |
Gisteren in de kroeg gouden carolus hopsinjoor. Erg veel smaak, erg lekker ! Wel flink bittertje. | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 16:36 |
Daar 2 flessen van gehaald en Grolsch herfstbok en De Konick maar die laatste smaakt meer na pils. | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 16:45 |
Speciale Belge (Palm/Koninck) is ook een stijl die is ontworpen/bedacht als concurrent voor de pils. Begin 20e eeuw geloof ik toen ze begonnen met pils importeren uit Tsjechië zijn de Belgen ermee begonnen om te kunnen concurreren. Is een aflevering van Tournee Generale over | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 16:48 |
Smaakt goed iig haha ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 16:49 |
Dat was het idee ook, iets maken dat wel goed weg drinkt en fris is maar lekkerder, of iig smaakvoller, dan pils | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 19:43 |
Cantillon vers van de tap ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 20:32 |
Waar woon je? ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2014 20:32:09 ] | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:13 |
eh ergens anders ![]() | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:14 |
Deze avond verdient nu een Bronckhorst Midnight Porter ![]() | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:14 |
Wat is nou een pint voor soort bier eigenlijk? En dan bedoel ik niet de inhoud, ziet ze vaak in "Engelse" films green streat hooligan of zoals hier in Harrigan![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:14 |
Ik zit aan Tripel Karmeliet, St Bernardus 12, Duvel, Kilkenny en nu Saison Dupont Kan erger | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:15 |
Ik neem aan ale? Of bitter [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2014 21:15:20 ] | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:15 |
een gewone ale? | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:15 |
Jij hoeft er niet vroeg uit morgen ![]() | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:16 |
Snelle reactie ![]() | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:16 |
Hoeveel zijn er ? | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:16 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ale_(bier) | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:17 |
Idioot veel, Engelsen zijn er zot van | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:17 |
Veul ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:17 |
Donderdag is borrelavond hier, goedkoop speciaalbier ![]() ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2014 21:18:41 ] | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:18 |
Maar hoe smaakt dat? Die zooi word lauw getapt toch? | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:19 |
Cask aged over het algemeen, dus in een vaatje onder de tap, ongekoeld | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:19 |
Borrel kaart?? Hoe werkt dat ![]() | |
Inkomen | donderdag 16 januari 2014 @ 21:20 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:20 |
Vijf euro lappen krijg je een streepkaart Jep [ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2014 21:20:26 ] | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:23 |
De oorsprong van het brouwen van ale ligt in Groot-Brittannië. Deze traditie is later overgewaaid naar België en Nederland. Ale staat hier bekend onder de naam 'Amber', in België ook als "speciale" (vb. Palm Speciale, De Ryck Speciale) of speciale belge (De Koninck) en dikwijls met het achtervoegsel ale in de naam (vb. Op-Ale, Ginder-Ale, Horse-Ale). Oke vanmiddag 2 koninck op maar om lauw te drinken?? | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 21:24 |
In Amerika is ale de term voor een bovengistend bier, misschien treffender | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:30 |
Oke maar zit nog even met waarom het lauw getapt wordt, ga thee drinken dan of zo ![]() | |
LostFormat | donderdag 16 januari 2014 @ 21:39 |
Niks mis met lauw bier tenzij het een pils is. | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 21:41 |
Een wit biertje of een herfstbok kanon drink je toch niet lauw? | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 23:47 |
Herfstbok kanon? | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 23:49 |
Je snapt het wel ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 23:53 |
Kanon drink je sowieso niet, tenzij je een zwerver bent | |
Geerd | donderdag 16 januari 2014 @ 23:56 |
| |
OMG | vrijdag 17 januari 2014 @ 03:43 |
Vanavond eens de Smoked Porter - Vanilla Bean van Stone Brewing gekocht. Was redelijk goedkoop voor een bomber, en hij krijgt ook best redelijke reviews op beeradvocate. Dus die probeer ik morgen eens, denk ik. En ik kwam een 6-pack Hibernation Ale tegen, en aangezien ik vrij weinig Great Divide tegenkom maar meegenomen (best lekker, en past nu ook wel bij de verse sneeuw). | |
Inkomen | vrijdag 17 januari 2014 @ 08:16 |
Ah, Great Divide... Zo jammer dat ze niet meer exporteren. De Midnight Porter van gisteravond was een van de weinige bieren die sinds de exportstop in de buurt van de Yeti is gekomen. | |
Curchulain | vrijdag 17 januari 2014 @ 10:26 |
Gek genoeg mis ik Great Divide niet zo... ik kom hier dusdanig veel meer van andere brouwerijen tegen dat ik voor een Great Divide nauwelijks ruimte (no pun intended) zou hebben. | |
Qwea | vrijdag 17 januari 2014 @ 12:03 |
Vraag : Westvleteren 12 heeft die nou wel of geen opdruk op de fles? | |
Fogel | vrijdag 17 januari 2014 @ 12:04 |
De flessen die uit de 'bouwstenen' komen in ieder geval met opdruk. | |
Qwea | vrijdag 17 januari 2014 @ 12:06 |
Ja precies. Maar als je ze uit een krat hebt, komen ze zonder toch? | |
mckroket | vrijdag 17 januari 2014 @ 12:54 |
inderdaad zonder opdruk. alles wettelijk verplichte info staat op de dop. | |
bassieVL | vrijdag 17 januari 2014 @ 15:47 |
Het is dezelfde fles als Westmalle, die laatste heeft wel een etiket. ![]() | |
Curchulain | vrijdag 17 januari 2014 @ 17:05 |
Geen Engelszell en geen Zundert... een beetje gedateerde foto ![]() | |
bassieVL | vrijdag 17 januari 2014 @ 17:19 |
Ook geen Spencer uit VS. ![]() | |
Qwea | vrijdag 17 januari 2014 @ 18:05 |
Westvleteren 12 binnen ![]() | |
OMG | vrijdag 17 januari 2014 @ 19:46 |
Het was 1 van die brouwerijen waar ik iets van mee nam als ik niet wist wat ik wilde, maar ik kan uit genoeg anders kiezen. Ik zag net dat mijn Hibernation Ale uit de toekomst komt; Bottled On Sep-19-2014. ![]() Wellicht heeft iedereen hem al gezien, maar ik moest hier wel om lachen; | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2014 @ 21:00 |
Heb er 1 staan hier. De rest is inderdaad zonder. | |
Mgolovic | vrijdag 17 januari 2014 @ 21:27 |
Zit nu aan de La Trappe Jubilaris. Niet slecht maar toch niet erg indrukwekkend. Het is een redelijk licht bier, misschien ben ik te gewend geraakt aan de iets zwaardere soorten de laatste tijd. | |
Piet__Piraat | zondag 19 januari 2014 @ 12:25 |
Laatst de Pannepot op, da's me toch wel een best biertje zeg ![]() | |
bassieVL | maandag 20 januari 2014 @ 17:11 |
Ik vond de Pannepot ook erg smakelijk, ik ben benieuwd naar de rest van het Struisse assortiment. | |
mckroket | maandag 20 januari 2014 @ 18:25 |
kheb nog 2 flessen black damnation staan. batch 2 en 4. nu nog een goed moment om deze te openen.. is namelijk een stuk duurder en veel meer dan ik normaal voor bier uit wil geven. (ong 16 euro per 75cc fles) | |
#ANONIEM | maandag 20 januari 2014 @ 18:34 |
Over dure bieren gesproken, zijn de bieren van Oersoep de prijs waard? Ik hoor er wel goede dingen over maar die 11/12 euro de fles houdt me wel tegen | |
mckroket | dinsdag 21 januari 2014 @ 00:56 |
hoeveel cc praten we over? | |
portie | dinsdag 21 januari 2014 @ 01:05 |
Toevallig van het weekend de struisse witbier op. Die had een mooie ontwikkeling van smaak in de mond. Erg lekker. Had op t bierfestival in Leuven ook nog wat van struisse gehad, maar daar kan ik mij weinig van herrineren. | |
#ANONIEM | dinsdag 21 januari 2014 @ 02:32 |
En toch smaakte vanavond laat onderstaand biertje (zoals op de foto) gewoon erg goed. Gewoon omdat ik er zin in had.![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2014 02:33:11 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 21 januari 2014 @ 08:15 |
Ik over 750 | |
Piet__Piraat | dinsdag 21 januari 2014 @ 08:23 |
Ik heb er een tijdje terug eentje op, maar geen idee meer welke. Die vond ik niet te zuipen, smaakte naar koper en was nog een knap dure fles. Daardoor ben ik nu wat voorzichtig met Oersoep bestellen... | |
BlackLining | woensdag 22 januari 2014 @ 20:48 |
Gisterenavond weer eens een Hopus op. Hier in het proeflokaal schenken ze die, desgewenst, voor je in en dan het laatste beetje met het gist in een shotglaasje ernaast. En dat laatste shotje, met dat zachte gist, man man man ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 22 januari 2014 @ 23:18 |
Gewoon in je glas erbij kletteren man ![]() | |
BlackLining | donderdag 23 januari 2014 @ 00:18 |
Nee, da's zonde. Ook lekker natuurlijk, maar ik vind die laatste slok met veel meer geconcentreerd gist veel lekkerder ![]() | |
portie | donderdag 23 januari 2014 @ 00:21 |
In het cafe in maastricht raden ze je aan om het vooraf te drinken. Zo proef je gedurende je hele biertje meer smaak. Zelf drink ik het liefst helemaal geen gist. | |
#ANONIEM | vrijdag 24 januari 2014 @ 11:01 |
Ja, maar dan gaat de hele beleving verloren. Net zoals met eetfetisjen hebben bierfetisjen ook zo hun finesses als het om het beleven gaat. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2014 11:02:08 ] | |
NextTVH | zaterdag 25 januari 2014 @ 17:02 |
Eergisteren een kratje Zundert kunnen bemachtigen, daar ga ik de komende weken mooi van genieten ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 18:07 |
Rochefort 8 vond ik niet lekker. Leffe Royale wel erg goed. Ik heb nu Egmondse Witte gehaald. http://www.sanctiadalberti.nl/onzebieren.html ![]() Witbier kan natuurlijk nooit fout gaan ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 25 januari 2014 @ 18:44 |
![]() | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 18:45 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 25 januari 2014 @ 18:48 |
Zeldzaam goed bier man. Zijn er donkere bieren die je wel oke vindt? | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 18:49 |
Niet echt. Ik hou niet zo van donker bier, heb liever witbier of tripel ofzo. Gisteren nog een witte trappist, erg lekker. Rochefort 8 was gewoon mijn smaak totaal niet. Zoetig bitter, maak je mij niet blij mee. | |
Felagund | zaterdag 25 januari 2014 @ 20:11 |
Over smaak valt niet te twisten. ![]() Ik hou zelf wel van donker bier, helaas zijn de Belgische bieren hier moeilijk te verkrijgen (Misschien toch eens kijken of dit via internet mogelijk is). Wil nog altijd Rochefort en Westvleteren proberen. | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 20:34 |
Rochefort stond hier gewoon bij Deen (supermarkt), maar ik vind eigenlijk geen enkel donker bier echt lekker, ik wist ook niet dat dit donker was, ik pak gewoon de flesjes die ik er leuk uit vind zien ![]() Mijn favoriet is nog steeds qua echt bier Postel Tripel, qua wegdrinker de Super Dortmunder van Alfa (alleen zo moeilijk te krijgen, maar die is super lekker!) en anders witbier of pils. Als het maar niet zo donker is, bockbieren hou ik ook niet van. | |
Felagund | zaterdag 25 januari 2014 @ 21:36 |
Ik woon in Duitsland, hier is vooral Duits bier te krijgen met een verdwaalde Tsjechische/Poolse/Nederlande Pils. Ook Budweiser Budvar, wat één van mijn favoriete wegdrinkers is. Belgisch speciaalbier niet dus. Maar ik heb al enkele webshops gevonden, dus daar maar wat van bestellen. | |
borisz | zaterdag 25 januari 2014 @ 21:49 |
Kompaan 20. | |
#ANONIEM | zaterdag 25 januari 2014 @ 22:11 |
Als je het niet kunt krijgen kan er altijd wel wat opgestuurd worden van hier, slijter hier heeft alles. Ook westvleteren | |
drexciya | zaterdag 25 januari 2014 @ 22:59 |
Ehm, wat is dat voor een bier? Ik ben bekend met de 45 en de 39 , maar de 20 heb ik even gemist. | |
borisz | zondag 26 januari 2014 @ 00:11 |
Blond 5,2%. Smaak heeft invloeden van IPA en tripel. | |
Mgolovic | zondag 26 januari 2014 @ 09:54 |
Gisteren een Petrus Aged Pale open getrokken. Op de goede gok gekocht bij de bierhandel, helaas verkeerd gegokt. Ik zag later pas iets van "sour beer" staan. Man wat is dat ranzig. Het ruikt en smaakt alsof het al ooit gedronken is. | |
#ANONIEM | zondag 26 januari 2014 @ 10:45 |
Gisteravond dit biertje voor de eerste keer geprobeerd en....goed te doen zo voor een eerste keer bij de openhaard. | |
Mgolovic | zondag 26 januari 2014 @ 10:50 |
Die staat ook nog op mijn wish list. Hoe ben je er aan gekomen als ik vragen mag? [ Bericht 0% gewijzigd door Mgolovic op 26-01-2014 12:36:52 ] | |
Piet__Piraat | zondag 26 januari 2014 @ 14:52 |
Een complete krat? Da's wel veel. Ik heb mijn twee flesjes gewoon bij de supermarkt gehaald. | |
sirdanilot | zondag 26 januari 2014 @ 15:25 |
Giteren een Jopen Mooie Nel IPA. Op zich wel lekker, maar ik had er na een half glas wel genoeg van eigenlijk... nogal sterke aparte zoetige smaak. Eigenlijk té voor een heel glas. De geur was wel echt heerlijk, zelden zo'n lekker geurend bier geroken. | |
don_calzone | zondag 26 januari 2014 @ 17:12 |
Weet iemand misschien waar ik dit biertje in nederland kan krijgen ? ![]() | |
Yngwie | zondag 26 januari 2014 @ 17:14 |
Vandaag een aantal nieuwe biertjes gescoord. Letterlijk nieuwe biertjes, want ze zijn pas eind vorig jaar voor het eerst gebrouwen door de volsabdij in Ossendrecht en in januari voor het eerst gebotteld. Heb ze nog niet geproefd, maar ben met name benieuwd naar de Dreijhop, ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 januari 2014 @ 17:20 |
Niet door hen zelf gebrouwen hè, etiketbier van 't hof brouwerij | |
Yngwie | zondag 26 januari 2014 @ 20:51 |
Weet ik, zit een heel infoblaadje bij ook over hoe de bieren tot stand gekomen zijn ![]() | |
NextTVH | zondag 26 januari 2014 @ 22:31 |
Ik woon in Zundert, en ben op de dag van de laatste levering meteen naar de Dirck 3 gegaan. Als het goed is liggen in de meest Dirck 3 winkels nou ook Zundert (als het nog niet op is). | |
Curchulain | zondag 26 januari 2014 @ 23:53 |
Hoogstwaarschijnlijk helemaal niet. Het zou me al verbazen als dat bier überhaupt buiten Utah te verkrijgen is. | |
mckroket | maandag 27 januari 2014 @ 14:34 |
heb die biertjes ook al op.. die saison is gewoon waterig en bijna smaakloos. die dreijhop smaakt en ruikt naar nat hooi / boerderij. (turf?) maar dan in zulke mate dat ik het gewoon echt een ranzig bier vond. die milkstout had een redelijk volle smaak voor het alcohol percentage en je proefde de typische gebrande smaken. goed te doen! maar niet veel meer dan dat. | |
RingBewoner | maandag 27 januari 2014 @ 21:33 |
Zijn er al mensen die kaarten hebben voor het bierfestival in Groningen? | |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 10:58 |
Heeft er iemand ervaring met oude Westvleteren? Heb er nog 5 of 6 ofzo die nu een jaar of 2,5 oud zijn. Ik twijfel of het verstandig is om ze nog veel langer te laten liggen | |
djkoelkast | dinsdag 28 januari 2014 @ 11:07 |
Egmondse witte is wel een aanrader ![]() Is met lindebloesem gebrouwen en een aantal soorten hop, erg lekker. | |
sirdanilot | dinsdag 28 januari 2014 @ 12:31 |
Geen enkel probleem, als je ze op een goede plek bewaart (koel en donker). | |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 12:56 |
Ze staan prima in de kelder, maar heb wel eens gehoord dat ze niet per se beter worden van ouderdom. | |
sirdanilot | dinsdag 28 januari 2014 @ 12:59 |
Nou de smaak wordt anders, niet per se beter. Als je er zin in hebt trek je ze open, zo niet dan niet. | |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 13:28 |
Oh echt ja ![]() Nee ik bedoel ieder bier wordt anders ouder. Chimay blauw bijvoorbeeld vind ik het lekkerst als ie een jaar of 6 oud, Westmalle dubbel vind ik juist minder worden met de leeftijd. Een paar jaar kan wel maar als ie echt oud is wordt het portsmaakje me te veel. Tijdje terug een op van een jaar of 20 terug, was geen fan. Dat vraag ik me dus af bij Westvleteren. Ik vond hem "vers" lekker, een jaar of 2/3 zal zeker kunnen maar ben wel benieuwd hoe hij daarna nog verandert. | |
sirdanilot | dinsdag 28 januari 2014 @ 13:51 |
http://beeradvocate.com/beer/profile/313/1545/?ba=crnipeter Blijkbaar wordt een oude westvleteren meer port-achtig. | |
WJMW | donderdag 30 januari 2014 @ 11:08 |
Ik weet dat dit niet echt hetzelfde is, maar ik bij la trappe quadrupel en bij cuvee van de keizer blauw is mijn ervaring dat ze na 4-5 jaar op hun lekkerst zijn. | |
Chandos | donderdag 30 januari 2014 @ 13:13 |
Mede naar aanleiding van discussie in voorgangers van dit topic ben ik voornemens om wat bieren in de kelder van m'n ouders te zetten en dan te kijken hoe dat smaakt na een paar jaar. Op dit moment heb ik voor dit projectje twee flessen Rochefort 10, twee flessen Abt Bernardus 12, fles Struise Pannepot, fles La Trappe Quadrupel en een fles Hertog Jan Grand Prestige klaarstaan om richting kelder de ouwelui te sturen. Zijn er nog andere biersoorten dan abt/quadrupel bieren waarvan het interessant is ze een paar jaar weg te zetten? Ik weet dat Goudenband ook behoorlijk van smaak kan veranderen na 1-2 jaar, maar heb ook wel eens een fles gehad die echt ranzig was geworden. | |
FrankRicard | donderdag 30 januari 2014 @ 14:01 |
Orval wordt vaak gedronken als hij wat ouder is (6mnd - 1jr) | |
#ANONIEM | donderdag 30 januari 2014 @ 15:33 |
Doodzonde | |
Curchulain | donderdag 30 januari 2014 @ 19:45 |
Imperial stout en barley wine moeten dat ook wel aan kunnen. Misschien een double IPA ook wel. | |
OMG | donderdag 30 januari 2014 @ 20:05 |
Ik heb afgelopen weekend eens een barleywine (Sierra Nevada Big Foot) die ik bijna een jaar heb bewaard geopend, maar ik denk dat ik hem "vers" lekkerder vond. Aan de ene kant vind ik het wel leuk om wat bier te hebben voor cellaring (ook al heb ik geen kelder ![]() | |
Opperprutser | vrijdag 31 januari 2014 @ 03:03 |
Niet met je eens, de brettanomyces is 'volgroeid' na 6 maanden. Wil je 'm hoppiger, dan moet je 'm jong drinken, wil je de typische Orval-smaak dan zou ik 'm op 6-7 maanden drinken. | |
Tchock | vrijdag 31 januari 2014 @ 03:06 |
Zet er ook een paar verschillende flesjes pils bij, kijken wat er gebeurt. ![]() | |
Chandos | vrijdag 31 januari 2014 @ 08:44 |
Hahaha, dat pakt waarschijnlijk niet best uit. Bedankt voor de input, ik denk dat ik er nog wat imperial stouts en korenwijnen bij zet. En misschien wat zwaardere bockbieren zoals Stormbock, die schijnen ook potentieel coole dingen te doen na een paar jaar liggen. | |
portie | vrijdag 31 januari 2014 @ 13:29 |
Trippels kunnen ook zeer fruitig van smaak worden als ze lang bewaard zijn. | |
#ANONIEM | vrijdag 31 januari 2014 @ 18:34 |
Vanmiddag al weggaand van het IFFR nog even ergens een heerlijk biertje gedronken en ...het smaakte sedert lange tijd. Ben namelijk niet zo een drinker van dit bier. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2014 18:34:35 ] | |
borisz | zaterdag 1 februari 2014 @ 23:22 |
![]() *plop* | |
popolon | zaterdag 1 februari 2014 @ 23:32 |
Ken ik niet maar ziet er zeer goed uit. | |
GoCanucksGo | zondag 2 februari 2014 @ 04:04 |
Fles Rodenbach Vintage 2009 gevonden en open getrokken. Da's wel een flinke pot lekker bier ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 4 februari 2014 @ 18:53 |
Gisteren dit bier genuttigd dat als beste smaakte naast het falend avondgerecht. Liefhebbers van? Smaakte wel. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-02-2014 18:53:53 ] | |
Fogel | dinsdag 4 februari 2014 @ 19:00 |
Ik heb vorige week ook een paar flessen Ramses gekregen (maar niet die), ben er erg benieuwd naar. | |
µ | dinsdag 4 februari 2014 @ 20:46 |
Binnenkort deze maar halen ![]() Het beste bier ter wereld is... | |
Piet__Piraat | dinsdag 4 februari 2014 @ 21:44 |
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam ![]() | |
mckroket | dinsdag 4 februari 2014 @ 22:49 |
Eerlijk is eerlijk.. de tw 12 is toch echt een stuk lekkerder (dacht ik eerst ook niet). Heb nog 3 kratten staan gelukkig.. Over ramses; wat een subliem bier maakt die kerel. Heb het meeste wat hij heeft gemaakt al op. mijn Favorieten zijn de poolvos, mamba porter en de shire stout. Elk bier is singel hop, en volgens mij doet hij alles nog dryhoppen. Geweldig! Ik ben nu voor mijn verjaardag bij brouwerij het anker in mechelen. Lekker 3 gangen diner met bijpassende bieren en een nachtje slapen midden in de brouwerij. Ook nog even 2 flessen cuvee vd keizer blauw 2013 en 1 fles cuvee vd keizer rood 2013 gekocht in het winkeltje. 'S middags een rondje in de stad gedaan en bij diverse oude cafeetjes geweest. Super! | |
DeZwabber | dinsdag 4 februari 2014 @ 22:55 |
Dat dacht ik ook, heb ze naast elkaar gedronken en het verschil is toch groter dan je zo denken. Jammer wel, was veel makkelijker geweest. | |
Opperprutser | woensdag 5 februari 2014 @ 03:20 |
Dat vind jij...ik prefereer de bernardus. .smaken verschillen. Klinkt als een erg leuke trip! | |
EDMAN- | woensdag 5 februari 2014 @ 08:41 |
Of Gouden Carolus Classic | |
Mgolovic | woensdag 5 februari 2014 @ 09:39 |
Ben ik niet met je eens. De St. Bernardus 12 smaakt inderdaad erg goed en heeft veel weg van Westvleteren 12, maar qua smaak vind ik de laatste toch echt net iets beter. Ik had gehoopt dat de St. Bernardus beter smaakte, scheelt een hoop geld ![]() Morgen als het goed is mijn (bescheiden) bestelling ophalen bij Mitra, o.a. een paar flesjes van De Molen (erg benieuwd naar Hel & Verdoemenis). Viel me overigens wel op dat Mitra erg veel verschillende biersoorten heeft voor een keten. Gall & Gall bijvoorbeeld heeft praktisch niets op dat gebied. | |
Piet__Piraat | woensdag 5 februari 2014 @ 11:58 |
Of heb je gewoon een kleine Gall & Gall? Hier in de buurt zit een kleine, maar ik weet ook een andere die wat groter is, dus daar ga ik binnenkort naartoe. Heb nog een cadeaubon te besteden ![]() | |
Mgolovic | woensdag 5 februari 2014 @ 12:52 |
Dat sowieso, maar ook bij andere Gall & Gall's viel me dat op. Ook het assortiment op de website is vele male kleiner dan bij Mitra. 72 Verschillende soorten bij Gall & Gall tegen 336 bij Mitra. Op zich niks mis mee natuurlijk, als je voor de bekendere bieren gaat. Als je iets exotischer zoekt schiet Gall & Gall wat tekort. | |
sawadie | woensdag 5 februari 2014 @ 15:50 |
De Gall & Gall in Groningen (Rijksweg) heeft er in korte tijd veel biertjes bijgekregen...Mss nog niet zaligmakend, maar voor een keten hebben ze echt wel heel wat staan! | |
Roel_Jewel | woensdag 5 februari 2014 @ 15:51 |
Ligt ook aan de grootte van de zaak. Filiaal hier in de buurt heeft helemaal geen bieren omdat ie er simpelweg geen plaats voor heeft... Filiaal van Mitra ff verderop compenseert dat ruimschoots. | |
NutKees | woensdag 5 februari 2014 @ 17:44 |
Ben toch nieuwsgierig geworden naar die Westvleteren 12. Ik heb om te beginnen maar eens de St Bernardus Abt 12 en Rochefort 10 in huis gehaald, dat was kinderlijk eenvoudig aangezien ze in de slijterij gewoon op de plank lagen. Eerst maar eens zien hoe die smaken voordat ik me gaan wagen aan de lastige bestelprocedure van de WV12. | |
sirdanilot | donderdag 6 februari 2014 @ 00:34 |
Als je het gewoon een keer wil proberen, kun je de westvleteren ook gewoon in de betere bierwinkel kopen, bv. bierkoning amsterdam of bierwinkel leiden. Kost wel 11 euro per flesje, maar dat zal goedkoper zijn dan helemaal naar westvleteren at te reizen, door al die procedures heen komen, etc. etc., zeker als je het gewoon een keertje wil proberen. | |
#ANONIEM | donderdag 6 februari 2014 @ 00:48 |
Welke Mitra? | |
bas-beest | donderdag 6 februari 2014 @ 01:31 |
Voor zover ik weet, kan een Gall&Gall-franchiser voor een aantal procenten zelf bepalen wat 'ie in de winkel zet. Jij hebt er dan eentje die van bier houdt. ![]() | |
NutKees | donderdag 6 februari 2014 @ 06:20 |
Dat lijkt me inderdaad helemaal geen slecht idee, het is maar om een keertje te proberen, dus waarom door die bestelprocedure. We hebben gisteren de Rochefort 10 en Bernardus Abt 12 geprobeert, en hoewel de Rochefort 10 een complexere smaak heeft ging onze voorkeur toch naar de Bernardus 12. Lekker biertje hoor! [ Bericht 1% gewijzigd door NutKees op 06-02-2014 06:29:42 ] | |
bassieVL | donderdag 6 februari 2014 @ 08:26 |
Via Marktplaats en wat online bierwinkels is TW12 ook wel te krijgen voor rond die prijs. Zeker de moeite om hem een keer te proeven. | |
Mgolovic | donderdag 6 februari 2014 @ 08:40 |
Kan bij iedere Mitra, bestellen in de webshop en in een winkel ophalen. | |
#ANONIEM | donderdag 6 februari 2014 @ 15:16 |
Eerder op de dag dit bier ingeslagen blijkt het in de praktijk niets voor mij te zijn na 1 fles te hebben geopend. Gelijk alle flessen leeggegooid in de afvoer en gereed gezet om morgen in te leveren (statiegeld) op weg naar werk. Haal ik gelijk dit bier in huis als vervanger dat mijn vriendin ook lekker vindt op zijn tijd. | |
Felagund | donderdag 6 februari 2014 @ 15:19 |
La Chouffe in de gootsteen weggooien is zonde. ![]() | |
BlackLining | donderdag 6 februari 2014 @ 15:20 |
Man, had het maar aan mij gegeven ![]() | |
Yngwie | donderdag 6 februari 2014 @ 15:26 |
Het is de Mc Chouffe ![]() En de Bellevue kriek vind ik nou ook niet echt fantastisch, een van de mindere kriekenbieren imo ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 februari 2014 @ 15:27 |
Nou..zit zo. Ik had trek in kersenbier (zoet spul dus) en liep langs de La chouffe bieren waarvan ik de blonde altijd neem maar mijn aandacht werd getrokken door het grote bolle glas met een roodachtige kleur inhoud op de verpakking. I.p.v.dat ik nu gewoon op de verpakking keek waarop de tekst stond van het soort bier,bleef ik gefocuste op de kleur donkerrood en nam dus als een dodo het setje van 6 mee denkende dat het dus de kersen variatie was van La chouffe. Niet dus.Gewoon bruin,stevig bier toen ik een flesje openmaakte. ![]() Weg dus. | |
bassieVL | donderdag 6 februari 2014 @ 16:44 |
Zonde om weg te gooien, misschien had je er volgende week wel zin in. Qua kriek hebben we meestal Liefmans Cuvee Brut of Bacchus Kriek in huis. Ander 'zoet' spul in huis is de Leffe Radieuse. | |
#ANONIEM | donderdag 6 februari 2014 @ 16:49 |
Over geuze gesproken, is er een beetje aan faro's te komen? Nog nooit gezien geloof ik maar ben wel benieuwd. Tevens: iemand wel eens geuze Tilquin tegen gekomen in Nederland? | |
bassieVL | donderdag 6 februari 2014 @ 17:23 |
Volges mij wel bij het Bierparadijs in Meer en zag hem ook bij Biernavigatie online in het assortiment. | |
Curchulain | donderdag 6 februari 2014 @ 17:54 |
Een Lindemans Faro zie ik zo her en der wel eens. Ik geloof dat bottelen van faro niet echt typisch is, dus misschien is Lindemans de enige die dat doet. Tilquin... hier in Barcelona volgens mij op drie locaties verkrijgbaar, dus in Nederland vast ook wel te krijgen. | |
mckroket | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:34 |
Zomaar bier weggooien voor 50 cent statiegeld... misschien kon je er ooit een vriend of visite er mee blij maken... En faro zie ik in belgie ook vaak genoeg staan hoor. Lijkt me wel lekkerder als die zure shit. Ik vind zuur niet zo lekker.. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:50 |
Top, dankje Dacht ik ook ja maar laatste tijd bij de Achelse kluis geweest, de bierkoning in A'dam en de Mitra in Eindhoven die toch ook aardig wat heeft maar allemaal niks ![]() In Achel hadden ze iedere soort van Lindemans, maar niet de Faro | |
portie | vrijdag 7 februari 2014 @ 13:23 |
Faro weet ik niet, maar gisteren geuze tilquin gezien bij berts bierhuis te utrecht. | |
borisz | vrijdag 7 februari 2014 @ 13:48 |
Nieuwe oogst ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 17:05 |
Ik zou er volgende week ook geen trek in hebben gehad. Intussen heb ik onderstaand bier ingeslagen.(en koud gezet) ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2014 17:05:46 ] | |
Fogel | vrijdag 7 februari 2014 @ 17:08 |
Motorforumbier? Ken je dit bier wel al of weer een experiment? | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 17:10 |
Nee joh. Kriek. En ik ken het dus geen probeersel. | |
Pettigrew81 | vrijdag 7 februari 2014 @ 17:49 |
![]() Maar nu een werkend plaatje ![]() | |
Felagund | vrijdag 7 februari 2014 @ 18:00 |
Vanavond een La Trappe Dubbel. Morgen eens langs de Trinkgut gaan en kijken of daar ze daar Andechs en/of Weltenburger kloosterbier hebben . | |
Curchulain | vrijdag 7 februari 2014 @ 18:13 |
Dat maakt het nog steeds zonde. Het is niet mijn favoriete Chouffe, maar vijf flessen door de gootsteen kieperen gaat me toch echt te ver. Volgens mij kan de Mc ook heel goed bewaard worden. | |
Pettigrew81 | vrijdag 7 februari 2014 @ 18:18 |
Ik heb zelfs een heel lekker recept met karbonade waarin je het heel goed in kunt verwerken. Ik zou het ook niet hebben weggegooid. Maar tja ik weet dan ook dat als ik kriek wil niet bij chouffe moet kijken ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 18:53 |
En best ook niet bij belle vue | |
portie | vrijdag 7 februari 2014 @ 19:25 |
Voor mn zus wel, voor mezelf niet. | |
Pettigrew81 | vrijdag 7 februari 2014 @ 19:54 |
Die heb ik wel eens gehad, maar was er niet echt van onder de indruk | |
Fogel | vrijdag 7 februari 2014 @ 21:04 |
Belle Vue vind ik voornamelijk erg zoet. Als ik kriek drink dan bij voorkeur een van Girardin of Liefmans. | |
Piet__Piraat | zaterdag 8 februari 2014 @ 09:04 |
Gisteren een Urthel Samaranth gehad, een Quadrupel die ik nog niet kende. Was erg goed te drinken vond ik ![]() | |
Curchulain | zaterdag 8 februari 2014 @ 09:53 |
Echte ambachtelijke kriek dus. Geen bier waar aan het einde wat kriekensap bij lijkt te zijn gemikt. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 februari 2014 @ 12:46 |
Precies. De enige die ik enigszins lekker vond waren de fruitbieren van Cantillon. 3 fonteinen moet ik nog eens proberen | |
Opperprutser | zondag 9 februari 2014 @ 00:26 |
De kriek Mariage Parfait van Boon is ook een buitenbeentje. Knalroze kraag maar echt retezuur...lekker ![]() | |
Opperprutser | zondag 9 februari 2014 @ 00:30 |
Faro van Lindemans is sowieso bij Berts Bierhuis verkrijgbaar. Als je van echte geuze houdt geen aanrader. Zoete meuk. Deed me denken aan ice tea met wat alcohol. | |
GoCanucksGo | zondag 9 februari 2014 @ 01:04 |
Beetje buiten het seizoen, maar een fles La Rulles Estivale open getrokken. Lekker hoppig bier, met duidelijke Orval invloed. Wel beter als het zomer is denk ik. | |
kingtoppie | zondag 9 februari 2014 @ 01:11 |
Orval, kut bier. | |
#ANONIEM | zondag 9 februari 2014 @ 01:17 |
Twijfel ook wel of ik het lekker zou vinden maar ben wel benieuwd. Qua geuze heb ik zo'n beetje alles wel op, afgezien van Tilquin, dus ik wil er wel eens een proberen. Moet zeggen dat ik zoete geuzes, zoals mort subite, ook niet lekker vind dus het zal wel niks zijn maar ik wil het wel eens proeven in ieder geval. | |
#ANONIEM | zondag 9 februari 2014 @ 01:18 |
![]() Als er een bier is dat ik mocht drinken, ooit, was het Orval Extreem lekker ![]() | |
GoCanucksGo | zondag 9 februari 2014 @ 01:58 |
Nee, dit is kut bier. | |
nils7 | dinsdag 11 februari 2014 @ 14:28 |
Ah mooi een bier topic. Voor de stad waar ik woon heb ik me tot het gekke idee laten verleiden om een "stadsbier"/speciaalbier te gaan maken (ik gok dat het een huurbrouwerij wordt). Dit om het "bourgondische karakter" van de stad te gaan versterken. Dus ben ik me gaan verdiepen in bier. Na een eigen excursie bij La Trappe gedaan te hebben en vlakbij een echt biercafe te hebben. Vind ik tot nu toe Karmeliet het best te pruimen, alhoewel een La Trappe dubbel ook niet verkeerd was. Alhoewel ik nog nooit een WV'12 op heb. Andere bieren die ik goed te doen vind is La Chouffe (van de fles, van de tap vind ik 'm minder lekker) en thuis uit krat krijgt de visite altijd een HJ. | |
muzas | dinsdag 11 februari 2014 @ 14:30 |
Melgers ![]() | |
nils7 | dinsdag 11 februari 2014 @ 20:48 |
Heb 'm inmiddels ergens vandaan en geproefd![]() * Eigen foto Terecht denk ik 't beste biertje van de wereld ![]() Zacht in de mond en schuim blijft altijd staan. Een volle smaak en een zoet tintje en geen overheersende koolzuur in het bier. | |
mckroket | woensdag 12 februari 2014 @ 00:16 |
natuurlijk onzin dat het het beste bier van de wereld is. ik vind het een enorm lekker bier, en aan het schuim en het koolzuur zie je dat het echt goed gebrouwen is. maar aan smaken kan je niet een label 'beste' hangen. soms vind ik een ipa het lekkerst (elliot brew, viven imperial ipa of emelisse tipa voor mij). een andere keer weer een stout (flying dog kujo kofee stout of een emelisse espresso stout voor mij). dan weer heb ik zin in iets klassieks en neem ik een tripel karmeliet, gouden carolus tripel, een tw 12 of een rochefort 10, of een chimay blauw. mijn kast staat vol met pareltjes die IK in ieder geval geweldig vind. pannepotjes, troubadour westkust, molen zwart en wit, ramses shire stout, maar ook stillenacht, dulle teve, westmalles, pink ipa, ga maar door.. bieren die over het algemeen goed te verkrijgen zijn, maar die ik ook bijzonder lekker vind. dus wat is beste? zoveel smaken... | |
muzas | woensdag 12 februari 2014 @ 00:20 |
Idd. 'Beste bier' is net zo iets als 'lekkerste eten' | |
Piet__Piraat | woensdag 12 februari 2014 @ 08:56 |
Ik ga waarschijnlijk binnenkort een retourtje naar het Bierparadijs maken vanuit Arnhem. Een stop in Berkel-Enschot om even langs La Trappe te gaan zit ook in de planning om een Quadrupel Oak Aged mee te nemen, maar zijn er nog tips wat de moeite waard is om qua brouwerijen onderweg ook mee te pikken? Speciaalbieren die ergens op die route voor een nette prijs te krijgen zijn? Doorrijden richting Vleteren of Kuurne is helaas te ver voor die dag. Oh, en welke batch Oak Aged kan ik het beste meenemen? 13 of 14, of een andere? | |
Mgolovic | woensdag 12 februari 2014 @ 09:06 |
De kloosterwinkel heeft alleen de meest recente batch, op dit moment batch 15. Voor andere batches zul je (internet)drankhandels af moeten struinen. | |
nils7 | woensdag 12 februari 2014 @ 09:16 |
Kan je beter naar www.debierschuur.eu gaan... ligt op 15km van La Trappe. Neem misschien de moeite om de rondleiding ook te doen, is niet heel duur en leuk om te zien.
Nou ja beste is natuurlijk subjectief... er zullen zat biertje zijn die ik persoonlijk misschien lekkerder vind. Maar heb (tot nu toe) niks op wat er in de buurt komt. Ik heb de St. Bernardus abt 12 ook erna op (volgens sommigen lijkt die erop) maar ik proefde wel degelijk merkbare verschillen. Zoals ik zei is beste of lekkerste subjectief maar wat ik ervan geproefd heb ik kan ik best begrijpen waarom deze het hoogste staat in de ranking ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door nils7 op 12-02-2014 09:24:49 ] |