Voor Londen inderdaad! Binnen Nederland al aantal keer afgewezen vanwege het feit dat ik geen commissies en dergelijke gedaan heb. Blijf dit een bullshit reden vinden, maargoed.quote:Op zondag 17 november 2013 20:33 schreef Logros het volgende:
Kijk je naar London of NL? Voor London moet je er snel bij zijn denk ik, want die zullen niet heel lang meer open zijn.
Vriend me van me heeft de cursus gekocht, voor starters is het wel boeiend maar iemand met wat ervaring leer je niet echt veel.quote:Op zondag 17 november 2013 15:11 schreef jimmy2211 het volgende:
Wat vinden jullie van de Lex Van Dam Trading academy?
Bij groupon geven ze 95% korting op de online course...
Ik ben het met je eens dat het weinig zegt. Misschien werken ze met een afvinklijstje omdat ze uit een flink aantal sollicitaties moeten kiezen en dat op deze manier het gemakkelijkste kan?quote:Op zondag 17 november 2013 21:05 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Voor Londen inderdaad! Binnen Nederland al aantal keer afgewezen vanwege het feit dat ik geen commissies en dergelijke gedaan heb. Blijf dit een bullshit reden vinden, maargoed.
Voorbeeldje, Goldman Sachs.. 17.000+ sollicitanten voor slechts 350 plekken. Ruim capabele mensen worden de deur gewezen omdat er zoveel ontzettend veel keuze is.quote:Op zondag 17 november 2013 22:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ben het met je eens dat het weinig zegt. Misschien werken ze met een afvinklijstje omdat ze uit een flink aantal sollicitaties moeten kiezen en dat op deze manier het gemakkelijkste kan?
En is dit allemaal de M & A tak van GS?quote:Op zondag 17 november 2013 22:16 schreef ballenbak015 het volgende:
[..]
Voorbeeldje, Goldman Sachs.. 17.000+ sollicitanten voor slechts 350 plekken. Ruim capabele mensen worden de deur gewezen omdat er zoveel ontzettend veel keuze is.
http://www.ft.com/intl/cm(...)e.html#axzz2kwZTfSeoquote:Op zondag 17 november 2013 22:27 schreef Bajskorv het volgende:
Geen idee waar die data vandaan komt, maar verhouding klopt wel ongeveer voor een IB summer internship.
Summer interns in het algemeen, wordt geen splitsing gemaakt in het artikel. Had ook filmpje met reactie van Lloyd Blankfein gezien. Die had ook voorbeelden wat voor mensen werden afgewezen maar weet niet meer precies waar dat stond.quote:Op zondag 17 november 2013 22:25 schreef LogiteX het volgende:
[..]
En is dit allemaal de M & A tak van GS?
Ja maar dat is een uiterst extreem voorbeeld.quote:Op zondag 17 november 2013 22:16 schreef ballenbak015 het volgende:
[..]
Voorbeeldje, Goldman Sachs.. 17.000+ sollicitanten voor slechts 350 plekken. Ruim capabele mensen worden de deur gewezen omdat er zoveel ontzettend veel keuze is.
Je moet je wel realiseren dat in London de selectie nog strenger is, ze kijken daar ook naar extracurriculars omdat je je daardoor gewoon breder kan ontwikkelen.quote:Op zondag 17 november 2013 21:05 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Voor Londen inderdaad! Binnen Nederland al aantal keer afgewezen vanwege het feit dat ik geen commissies en dergelijke gedaan heb. Blijf dit een bullshit reden vinden, maargoed.
Heb mn cv al klaarliggen en een motivatiebrief die ik per bank gemakkelijk kan aanpassen.
Welke zou jij aanraden om in Londen te proberen?
Dit dus. De deadlines zullen nu ongeveer zijn (en waarschijnlijk heb je een aantal al gemist, vrees ik).quote:Op maandag 18 november 2013 09:01 schreef Logros het volgende:
[..]
Ik zou gewoon het lijstje af gaan van de standaard namen, kijk in de league tables zou ik zeggen
Ben het op veel punten volledig met je eens.quote:Op maandag 18 november 2013 12:14 schreef Bajskorv het volgende:
Er wordt wel sterk overdreven hier. Onzin commissies leveren je ook echt niks op, en werk naast je studie wel degelijk. Alles wat je doet moet gewoon iets toevoegen, tijdens je interviews val je anders toch direct door de mand. Mijn interviews gingen destijds juist vooral over mijn bijbaantjes, zeker omdat ik daar ook een leuk verhaal bij had en echt iets geleerd had. Daarnaast toonde het aan dat ik een harde werker was, gezien het aantal uren dat ik altijd werkte.
Beetje te makkelijk om continue te doen alsof de banken kortzichtig zijn en het daar aan ligt. Je vergeet alleen dat er waarschijnlijk gewoon mensen zijn die een betere cv hebben. Betere studie, meer bijbaantjes, commissies, interesses, etc. Heel jammer, maar het is nu eenmaal selectief.
Oh, en over die statistieken. Die 17,000 aanmeldingen op 350 internships komt neer op 50:1, die verhouding komt me wel bekend voor. Vergeet dan echter niet dat 50% echt prut is en niet eens door een voorselectie heen komt. Dan bedoel ik mensen van 45, mensen met een MBO, etc etc. Vervolgens heb je nog 25 kandidaten per plek die enigzins in het profiel passen. Daarvan gaat 50% eruit op basis van de CV, zoals de HBO-ers, de mensen met havo en geen bijzondere studie, de bedrijfskunde studenten met een VWO gemiddelde van 6.0, etc.
Dan hou je er 12-13 over. Je leest hun cover letters, bekijkt hen cv en kiest de 7 sterkste uit voor interviews. Al met al lang niet zo kansloos als mensen soms denken, de statistieken bevatten ook een hoop echt kansloze profielen. Maar goed, je moet je wel afvragen hoeveel kans je uiteindelijk maakt tegen de student cum laude Technische Natuurkunde met de 8 voor zijn VWO, die naast zijn studie 20 uur in de week werkt, jaren commissie werk gedaan heeft en op de universiteit in studentenraad zit ofzo. Natuurlijk overdreven, maar die mensen zijn er. Dan kan je gaan mieren over een inhoudsloze commissie die je er dan maar bij wilt doen, of realiseren dat er mensen zijn die echt een stap harder lopen.
Volgens mij probeer je het te hard. Vergeet niet dat je van HR vaak onzin te horen krijgt. Je was zo goed, helaas. Believe me, er zit zoals Bajskorv al noemt, gewoon heel veel prut tussen. Echt prut. Prut als in, 5 pagina's cv inclusief foto bijv. Ik heb ze gezien, heb zelfs eens geholpen bij recruitment en vond het voor 1 zo'n gast zo zielig, dat ik hem daarna nog een mail had gestuurd met advies. Want zo'n vent krijgt anders gewoon nooit een baan.quote:Op maandag 18 november 2013 13:00 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Ben het op veel punten volledig met je eens.
Verhaal...
Vanaf mijn huidige cv is te zijn dat ik twee bijbanen heb, er is echter niet uit op te maken hoeveel tijd die exact in beslag nemen. Dit is iets wat ik vaak in mijn cover letter probeer op te nemen. Het is niet heel gebruikelijk om het aantal uren van je baan in je cv te zetten toch?quote:Op maandag 18 november 2013 14:56 schreef Logros het volgende:
Ik weet niet hoe je cv er nu uit ziet, maar je moet het ook een beetje goed verpakken. Als je er constant zoveel bij hebt gewerkt is dat een goeie verklaring waarom je in die tijd geen andere dingen hebt gedaan, maar dan moet dat wel duidelijk terug komen.
En zoals al eerder gezegd, die banken zien wel door dat soort 'cv vulling' commissies heen. De mensen die de selectie doen zaten vaak een paar jaar geleden ook nog gewoon op de uni, die snappen wel hoe dat zit. Het gaat om het totaal plaatje, en of je er nou werk, stages, buitenlandervaring of commissies naast hebt gedaan maakt niet zoveel uit
Ik probeer het momenteel inderdaad echt onwijs hard. Heb inmiddels 2 uitnodigingen gekregen en heb het eerste gesprek achter de rug. Was mijn aller eerste echte sollicitatie ooit en was mega zwaar, maar ging toch redelijk!quote:Op maandag 18 november 2013 13:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Volgens mij probeer je het te hard. Vergeet niet dat je van HR vaak onzin te horen krijgt. Je was zo goed, helaas. Believe me, er zit zoals Bajskorv al noemt, gewoon heel veel prut tussen. Echt prut. Prut als in, 5 pagina's cv inclusief foto bijv. Ik heb ze gezien, heb zelfs eens geholpen bij recruitment en vond het voor 1 zo'n gast zo zielig, dat ik hem daarna nog een mail had gestuurd met advies. Want zo'n vent krijgt anders gewoon nooit een baan.
Stel ik was HR, en ik zou het puur en alleen moeten doen met wat je hier zegt zou ik ook twijfelen. Je wil te graag. Dit klinkt onnozel, maar je moet tijdens zo'n interview of assesment day ook gewoon een beetje gevoel hebben voor die toko. Ik heb ook wel interviews gehad waar ik het de hele tijd over een ski vakantie had bijv. Men zoekt niet die typische gast.
Je moet gewoon een beetje geluk hebben. Ik ken ook wel gasten die rejected waren door Goldman, een offer kregen bij een andere bank en niet veel later een mail kregen van Goldman of diegene nog interesse had.
Het ligt vaak ook een beetje aan het type baantje. Een job bij de McDonalds komt altijd minder over dan een eigen bedrijfje ofzo. Mensen vind het altijd leuk als het een beetje interessant is.quote:Op maandag 18 november 2013 15:26 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Vanaf mijn huidige cv is te zijn dat ik twee bijbanen heb, er is echter niet uit op te maken hoeveel tijd die exact in beslag nemen. Dit is iets wat ik vaak in mijn cover letter probeer op te nemen. Het is niet heel gebruikelijk om het aantal uren van je baan in je cv te zetten toch?
Jij was toch degene die dat CV had gezien van de nationaal kampioen googelen ofzo? Ik gebruik dat voorbeeld nog wel eens bij andere studenten die me vragen om hulp. Goed voorbeeld.quote:Op maandag 18 november 2013 15:30 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Het ligt vaak ook een beetje aan het type baantje. Een job bij de McDonalds komt altijd minder over dan een eigen bedrijfje ofzo. Mensen vind het altijd leuk als het een beetje interessant is.
Vet! Snap dat recruiters tussen al die mensen degenen proberen te vinden die anders zijn dan anderen.quote:Op maandag 18 november 2013 16:28 schreef Bajskorv het volgende:
Klopt, die kerel was geweldig. Is toen naar Lehman gegaan, geen idee wat er van hem geworden is. Maar zo heb je enorm veel leuke mensen ertussen zitten. Je verbaast je vaak over hoewel energie en passie sommige lui in hun donder hebben, dan ben ik maar een lompe luilak....
Al denk ik dat voor de meeste geld om die voet binnen de deur te krijgen het moeilijkste is. Ik denk dat het moeilijker is om dat interview te krijgen. Als je eenmaal binnen bent zit het vaak wel goed.quote:Op maandag 18 november 2013 16:55 schreef Bajskorv het volgende:
Vergeet niet dat net niet echt om recruiters gaat, uiteindelijk wordt je door bankiers geinterviewd en gekozen.
Dat is exact wat ik nu ervaar. Heb nu een keer zo'n gesprek meegemaakt en weet nu ongeveer wat ik ervan kan verwachten. Het lastigste is het om ervoor te zorgen dat je uitgenodigd wordt.quote:Op maandag 18 november 2013 17:02 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Al denk ik dat voor de meeste geld om die voet binnen de deur te krijgen het moeilijkste is. Ik denk dat het moeilijker is om dat interview te krijgen. Als je eenmaal binnen bent zit het vaak wel goed.
Dit dus, heb je geen andere interesses naast finance? Want het lijkt echt alsof je alleen maar hiervoor wilt gaan(nasst consulting dan).quote:Op maandag 18 november 2013 13:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Volgens mij probeer je het te hard.
Lol, doet me denken aan 21quote:Op maandag 18 november 2013 18:50 schreef Sokz het volgende:
Ah, bijbaantjes. Wordt nog wat om uit te leggen dat ik met poker mn centen verdien. (Poker, da's gokken -> Linkerstapel)
Poker is prima hoor.quote:Op maandag 18 november 2013 18:50 schreef Sokz het volgende:
Ah, bijbaantjes. Wordt nog wat om uit te leggen dat ik met poker mn centen verdien. (Poker, da's gokken -> Linkerstapel)
Dat het CV-technisch niet handig is als je voor dit soort functies solliciteert neem ik direct aan maar ik vind het nogal kort door de bocht om te stellen dat je autistisch overkomt omdat je niet een commissielid bent geweest of iets dergelijks. Als ik even naar mezelf kijk, ik zou er echt geen probleem mee hebben om zoiets te doen maar het moet dan wel iets zijn waar ik voldoende achter sta. Het doel moet in mijn ogen belangrijk genoeg zijn en ik moet het gevoel hebben dat mijn bijdrage tot een beter resultaat leidt dan wanneer een willekeurige andere student het zou doen. Maar goed, hij 'moet' het nu eenmaal doen dus dan maar iets zoeken.quote:Op maandag 18 november 2013 18:59 schreef Djibril het volgende:
[..]
Dit dus, heb je geen andere interesses naast finance? Want het lijkt echt alsof je alleen maar hiervoor wilt gaan(nasst consulting dan).
Je zegt dat je hoge punten haalt op de uni en als je een baan krijgt er vol voor zal gaan. Dit komt bij mij beetje autistisch(niks persoonlijks) over en Bajskorv zegt ook in een van zijn posts dat ze ook zulke mensen niet willen hebben.
@vetgedruktequote:Op maandag 18 november 2013 18:50 schreef Sokz het volgende:
Ah, bijbaantjes. Wordt nog wat om uit te leggen dat ik met poker mn centen verdien. (Poker, da's gokken -> Linkerstapel)
Nah, de mensen die daadwerkelijk, maand na maand, centen kunnen verdienen met pokeren, die zijn niet direct linkerstapel. Je kunt het ook zien als goede wiskundige kennis en mensen kunnen lezen.quote:Op maandag 18 november 2013 18:50 schreef Sokz het volgende:
Ah, bijbaantjes. Wordt nog wat om uit te leggen dat ik met poker mn centen verdien. (Poker, da's gokken -> Linkerstapel)
Blijven knokken tot je die ene naam op je CV hebt staan. Daarna is het vele malen gemakkelijker. Ik moest ook goed mijn best doen om die 1e baan te krijgen. Dat lukte, sinds dien was het geen kunst meer om een interview te krijgen.quote:Op maandag 18 november 2013 19:35 schreef Sokz het volgende:
Yeah David Einhorn en Bill Perkins come to mind. Heb ook met mensen die al de stap (richting traden en allemaal USA, dat wel) hebben gemaakt gesproken en die zeggen ook dat de kwaliteiten die je als pokerspeler op doet best wel goed van pas komen binnen de industrie. Maar blijft evengoed moeilijk om een recruiter die er helemaal niets mee heeft te overtuigen van het nut ervan en om het gat in je CV ermee te verklaren.Maargoed put moed uit het goochelaarsverhaal hoewel dat toch iets meer tot de verbeelding spreekt.
Ik bedoelde dat alleen maar hoge punten halen en "vol voor je baan gaan" niet echt dingen zijn die interessant zijn om te vertellen tijdens een interview.quote:Op maandag 18 november 2013 19:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat het CV-technisch niet handig is als je voor dit soort functies solliciteert neem ik direct aan maar ik vind het nogal kort door de bocht om te stellen dat je autistisch overkomt omdat je niet een commissielid bent geweest of iets dergelijks. Als ik even naar mezelf kijk, ik zou er echt geen probleem mee hebben om zoiets te doen maar het moet dan wel iets zijn waar ik voldoende achter sta. Het doel moet in mijn ogen belangrijk genoeg zijn en ik moet het gevoel hebben dat mijn bijdrage tot een beter resultaat leidt dan wanneer een willekeurige andere student het zou doen. Maar goed, hij 'moet' het nu eenmaal doen dus dan maar iets zoeken.
Aannemende dat het iemand betreft die met mensen om kan gaan en dus sociaal een beetje vaardig is, wat in 90% van de gevallen waarschijnlijk niet het geval zal zijnquote:Op maandag 18 november 2013 20:51 schreef sitting_elfling het volgende:
Stel je hebt de BSc Econometrist en MSc Finance student, met commissies etc. Het typische corps figuur, met hier en daar rolletjes in een investment club en ga zo maar door.
Of je hebt een verdwaalde student met Technische Natuurkunde die nul komma nul kennis heeft van Finance en in zijn vrije tijd zweefvliegtuigjes zit te repareren.
Dan wist ik het wel...
Finance/econometristen zijn net zo vaak (misschien wel vaker) enorme sociale dorks.quote:Op maandag 18 november 2013 21:21 schreef M-townGangster het volgende:
[..]
Aannemende dat het iemand betreft die met mensen om kan gaan en dus sociaal een beetje vaardig is, wat in 90% van de gevallen waarschijnlijk niet het geval zal zijn
Militair is ook wel interessant!quote:Op maandag 18 november 2013 21:33 schreef Awsom het volgende:
Hoe zou een bijbaan als part-time militair met daarnaast een membership van een investment club het doenben niet zo van de commissies, hoop beperkten daarin
Check PM. Zoals je weet wil ik nog een 2/3 jaar NY in de pocket hebben voor we iets anders gaan doen. Puur voor de ervaring. Dan heb ik iig Londen & NY op de CV staan.quote:
Eerstejaars ectrie aan de RUG hier. Waarom denk je dit? Op een paar Chinezen na is iedereen hier erg sociaal bekwaam. De tijden zijn voorbij dat alleen echte die-hard bčta's ectrie doen.quote:Op maandag 18 november 2013 21:33 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Finance/econometristen zijn net zo vaak (misschien wel vaker) enorme sociale dorks.
Hoe lang heb je in London gezeten nu? Ik wil ook kijken of ik de stap van London naar de VS kan maken na een paar jaar.quote:Op maandag 18 november 2013 23:02 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Check PM. Zoals je weet wil ik nog een 2/3 jaar NY in de pocket hebben voor we iets anders gaan doen. Puur voor de ervaring. Dan heb ik iig Londen & NY op de CV staan.
Je kunt er prima mee praten, maar over het algemeen zijn ze toch wat introverter dan bijvoorbeeld de doorsnee economie-student.quote:Op maandag 18 november 2013 23:22 schreef Novermars het volgende:
[..]
Eerstejaars ectrie aan de RUG hier. Waarom denk je dit? Op een paar Chinezen na is iedereen hier erg sociaal bekwaam. De tijden zijn voorbij dat alleen echte die-hard bčta's ectrie doen.
Je bedoelt de studie MSc Financial Economics op de EUR? Dat is echt een pret studie, dat zou ik nooit overwegen. Dan kun je nog beter op de RSM een Finance MSc gaan doen.quote:Op dinsdag 19 november 2013 09:55 schreef SirMatthew het volgende:
Bij econometrie ligt het er ook maar net aan. Er lopen inderdaad zeker wat geeks rond en je zult sneller de minder doorsnee types tegenkomen dan bij IB/economie, maar het gros is gewoon sociaal. En zoals Bajskorv zegt, zeker als je nog vroeg in de 20 ben kan je je op sociaal vlak nog enorm ontwikkelen.
Het blijft natuurlijk een uitstekende studie om de financiële wereld in te stappen, maar ook als je simpelweg geďnteresseerd bent in economisch onderzoek. Wat ik om mij heen zie is dat veel top studenten (zelfs van IB) overwegen een master econometrie te doen, simpelweg omdat ze het een stuk meer uitdaagt en ze de economisch kennis mee kunnen nemen uit een bachelor. Deze personen hebben vaak zowel het sociale aspect als het analytische aspect. Ben zelf ook nog aan het twijfelen of ik voor MSc Econometrie of Financiele Economie moet gaan.
Voorts, zijn er nog mensen hier die voor summer research analyst gesolliciteerd hebben? Ben daar zelf voor gegaan, je zit dicht bij de business maar bent wat meer analytisch bezig (en minder uren). Binnenkort eerste interview ...
Waar kan ik tekenen?quote:Op dinsdag 19 november 2013 13:03 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je bedoelt de studie MSc Financial Economics op de EUR? Dat is echt een pret studie, dat zou ik nooit overwegen. Dan kun je nog beter op de RSM een Finance MSc gaan doen.
Ik ken overigens ook een aantal econometrie gasten die nu IB doen en toch juist erg weinig uitdaging hebben. Maar dat vinden ze wel prettig, ipv dag in dag uit Matlab draaien.
Vind je dat serieus interessant?quote:
Uiteraard, er van uitgaande dat ik ook enigszins met de modellen mag knutselen.quote:Op dinsdag 19 november 2013 19:33 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Vind je dat serieus interessant?
Welke master van de EUR is dan wel goed in jouw optiek(aansluitend op E&BE)?quote:Op dinsdag 19 november 2013 13:03 schreef sitting_elfling het volgende:
Je bedoelt de studie MSc Financial Economics op de EUR? Dat is echt een pret studie, dat zou ik nooit overwegen.
MSc Finance & Investments is volgens mij redelijk, en zeker de MSc Quantitative Finance.quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:35 schreef PizzaMizza het volgende:
[..]
Welke master van de EUR is dan wel goed in jouw optiek?
Bedrijfseconomische programmas
Accounting, Auditing Control (ook in deeltijd)
Financial Economics
Marketing
Algemeen economische programmas
Economics of Management and Organisation
International Economics
Policy Economics
Toegepaste economische programmas
Entrepreneurship and Strategy Economics
Urban, Port and Transport Economics
Health Economics (i.s.m. Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg)
Behavioural Economics
Bron: http://www.eur.nl/bachelo(...)g_masteropleidingen/
RSM hoort toch bij de EUR, heb daar toevallig +- twee weken geleden gekeken bij de open avond voor een master.quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:55 schreef M-townGangster het volgende:
[..]
MSc Finance & Investments is volgens mij redelijk, en zeker de MSc Quantitative Finance.
Edit: excuses, zie nu dat je specifiek naar EUR vraagt.
Ja. RSM is de managementfaculteit van de EUR.quote:
Dat zijn volgens mij ook opleidingen aan de EUR als ik me niet vergis.quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:55 schreef M-townGangster het volgende:
[..]
MSc Finance & Investments is volgens mij redelijk, en zeker de MSc Quantitative Finance.
Edit: excuses, zie nu dat je specifiek naar EUR vraagt.
Wat niet heel vreemd is, gezien dat dit topic in school en studie staatquote:Op woensdag 20 november 2013 12:23 schreef SirMatthew het volgende:
Wellicht moeten we dit geen MSc studiekeuze topic laten worden (als is dat ook interessant).
De basis salarissen in IB in de City gaan al tijden omhoog, die cap gaat toch wel weer omzeild worden. Daarnaast worden bonussen al vrij veel in aandelen uitbetaald, dus zit dat al redelijk vast aan een langere termijn.quote:Op woensdag 20 november 2013 12:23 schreef SirMatthew het volgende:
Wellicht moeten we dit geen MSc studiekeuze topic laten worden (als is dat ook interessant).
On-topic, back to IB:
Laatste tijd wordt er veel gesproken over de bonus cap waar iedereen wel mee kan leven behalve de UK. Enige idee of ze nu definitief de cap gaan omzeilen of niet? En vooral, gaan de salarissen in IB omhoog? (d.w.z. higher fixed pay, lower bonus)
Zoals de geruchten aangeven komt er volgend jaar in Nederland ook een cap van 20% t.o.v. fixed compensation. Ben bang dat dit ertoe gaat leiden dat veel top managers / bankiers Nederland zullen gaan verlaten. Mijn vermoeden is dan ook dat de basissalarissen enorm zullen gaan stijgen. Mijn vraag is dan ook: wat is het nut van een dergelijke maatregel?quote:Op woensdag 20 november 2013 12:46 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
De basis salarissen in IB in de City gaan al tijden omhoog, die cap gaat toch wel weer omzeild worden. Daarnaast worden bonussen al vrij veel in aandelen uitbetaald, dus zit dat al redelijk vast aan een langere termijn.
Om het korte termijn denken tegen te gaan.quote:Op woensdag 20 november 2013 13:00 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Zoals de geruchten aangeven komt er volgend jaar in Nederland ook een cap van 20% t.o.v. fixed compensation. Ben bang dat dit ertoe gaat leiden dat veel top managers / bankiers Nederland zullen gaan verlaten. Mijn vermoeden is dan ook dat de basissalarissen enorm zullen gaan stijgen. Mijn vraag is dan ook: wat is het nut van een dergelijke maatregel?
Moral hazard.quote:Op woensdag 20 november 2013 13:00 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Zoals de geruchten aangeven komt er volgend jaar in Nederland ook een cap van 20% t.o.v. fixed compensation. Ben bang dat dit ertoe gaat leiden dat veel top managers / bankiers Nederland zullen gaan verlaten. Mijn vermoeden is dan ook dat de basissalarissen enorm zullen gaan stijgen. Mijn vraag is dan ook: wat is het nut van een dergelijke maatregel?
Weinig. Die hogere basis maakt de kostenstructuur van de bank enkel minder flexibel, wat vervelend gaat zijn in een volgende crisis. Echte topbankiers hebben we natuurlijk verder niet enorm veel in Nederland, dus die leegloop zal wel meevallen. Iedereen die weg zou willen, is al weg. De rest kiest gewoon voor Nederland, niet voor een hoog salaris.quote:Op woensdag 20 november 2013 13:00 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Zoals de geruchten aangeven komt er volgend jaar in Nederland ook een cap van 20% t.o.v. fixed compensation. Ben bang dat dit ertoe gaat leiden dat veel top managers / bankiers Nederland zullen gaan verlaten. Mijn vermoeden is dan ook dat de basissalarissen enorm zullen gaan stijgen. Mijn vraag is dan ook: wat is het nut van een dergelijke maatregel?
Welk korte termijn denken? Bij een trader snap ik dat wellicht, maar hoe werkt dat in M&A? Als mijn basis nu hoger wordt en mijn bonus lager, ga ik dan nog 70 uur in de week hard werken? Lijkt me dat het animo daarvoor af neemt, wat de bank weer niet ten goede komt. Mijn verdienste wordt toch steeds minder bepaald door wat ik bijdraag aan de bank... M&A bankiers zijn uiteindelijk niks meer dan adviseurs, het is niet alsof die met geld van de bank speculeren. Dus dat korte termijn gelul gaat niet echt op.quote:Op woensdag 20 november 2013 13:04 schreef tfors het volgende:
[..]
Om het korte termijn denken tegen te gaan.
Ik had het vooral over traders inderdaad.quote:Op woensdag 20 november 2013 14:08 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Welk korte termijn denken? Bij een trader snap ik dat wellicht, maar hoe werkt dat in M&A? Als mijn basis nu hoger wordt en mijn bonus lager, ga ik dan nog 70 uur in de week hard werken? Lijkt me dat het animo daarvoor af neemt, wat de bank weer niet ten goede komt. Mijn verdienste wordt toch steeds minder bepaald door wat ik bijdraag aan de bank... M&A bankiers zijn uiteindelijk niks meer dan adviseurs, het is niet alsof die met geld van de bank speculeren. Dus dat korte termijn gelul gaat niet echt op.
En hoe wordt ik daar als M&A bankier dan beter vsn? Mijn bonus hangt af van het resultaat van de divisie, niet aan de winst die een trader maakt. Volledig irrelevant voorbeeld in deze bonus discussie.quote:Op woensdag 20 november 2013 17:27 schreef SirMatthew het volgende:
Wat betreft M&A of Research o.i.d. ligt het er misschien vooral aan dat tijdens processen je informatie naar andere divisies kan doorspelen die de kans op succes/winsten groter maken, dus dat er conflicts of interest zijn. (Barclays heeft bijv. zo'n statement dat Research nooit informatie doorspeelt naar IB / verandert voor de client het weet)
Hoe kan men die heersende waarden aanpassen dan? Banken plechtig laten beloven dat ze niet nog een keer veel te veel risico nemen? Ik zou zeggen gewoon banken laten opsplitsen, zodat het niet uit maakt als er eens een keer één omvalt, kunnen ze doen en laten wat ze willen wat betreft risico nemen (binnen grenzen natuurlijk). maar goed, wel erg offtopic.quote:Op woensdag 20 november 2013 17:27 schreef SirMatthew het volgende:
...
Naar mijn idee is het beter de heersende waarden binnen een bank aan te passen dan enorm te gaan snijden in de bonuscultuur. Maar ja, daar heeft de politiek minder invloed op, terwijl ze bonussen makkelijk kunnen reguleren
Zou ik ook zeggen als ik economie studeerde.quote:Op dinsdag 19 november 2013 10:19 schreef lucatoni het volgende:
Echter vind ik wel dat het niveau van de opleiding wordt overschat.
Ik denk dat we inderdaad eerder zouden moeten zeggen dat andere studies gewoon een bedroevend laag niveau hebben.quote:Op woensdag 20 november 2013 23:53 schreef Adelovici het volgende:
[..]
Zou ik ook zeggen als ik economie studeerde.
Precies wat ik bedoel; daar heeft de politiek geen tot zeer weinig invloed op. Daarom proberen ze maar in bonussen te snijden. Normen en waarden aanpassen duurt wel even en moet vooral uit een verandering van de mensen zelf komen.quote:Op woensdag 20 november 2013 18:48 schreef tfors het volgende:
[..]
Hoe kan men die heersende waarden aanpassen dan?
Ik heb weinig ervaring met M&A (voorbeeld kwam vooral omdat ik dat conflicting interest policy statement bij Barclays Research zag), maar wat in mij opkwam is dat je revenue binnenhaalt uit commissies. Als je traders de markt kunnen beďnvloeden, kunnen ze ook de prijzen van de stocks e.d.van acquiring / selling targets beďnvloeden en dus effect hebben op de deal (en de commissie). Zoals ik zei, ben een leek op M&A, dus correct me if I'm wrong.quote:Op woensdag 20 november 2013 17:35 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
En hoe wordt ik daar als M&A bankier dan beter vsn? Mijn bonus hangt af van het resultaat van de divisie, niet aan de winst die een trader maakt. Volledig irrelevant voorbeeld in deze bonus discussie.
Nee, dan zoek je het qua M&A echt veel te ver. Ten eerste worden enorm veel deals sowieso buiten de beurs om gedaan, dus gaat het sowieso al niet op. Ten tweede is de commissie vooral afhankelijk van het wel of niet slagen van de deal. Je traders hebben daar niet echt invloed op. Je moet bij de meeste aandelen iets van 5 procent van al het volume kopen/verkopen om de markt echt te beinvloeden, dat zou enorm kapitaal vereisen voor een klein beetje commissie.quote:Op donderdag 21 november 2013 07:52 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Ik heb weinig ervaring met M&A (voorbeeld kwam vooral omdat ik dat conflicting interest policy statement bij Barclays Research zag), maar wat in mij opkwam is dat je revenue binnenhaalt uit commissies. Als je traders de markt kunnen beďnvloeden, kunnen ze ook de prijzen van de stocks e.d.van acquiring / selling targets beďnvloeden en dus effect hebben op de deal (en de commissie). Zoals ik zei, ben een leek op M&A, dus correct me if I'm wrong.
Op de banking blog zei een M&A banker eens dat regelmatig M&A deals naar hun eigen advantage werden uitgevoerd 'sub-optimal' noemde hij dat, maar anders zou er niet genoeg geld binnenkomen uit zo'n deal. M&A probeert natuurlijk CEOs te overtuigen tot een deal over te gaan, want dan komt er geld binnen. Als bonus is gekoppeld aan division revenue heb je daar een perverse incentive.
Dus ik denk dat het niet juist is om te zeggen dat bonussen in M&A totaal geen conflicts of interest geven. Overigens speelt het zelfde probleem niet alleen binnen divisies, maar ook tussen banken.
Interessant artikel overigens
http://news.efinancialcar(...)ay-like-bnp-paribas/
BNP Paribas zou (als ik dit mag geloven) volgens analisten van JPM de beste pay structure hebben en betaald ook de kleinste bonussen. Wel is overall compensation t.o.v. revenue het laagst bij BNP.
Dat zou de politiek meer grond geven tot ingrijpen in de bonuscultuur.
Succes!quote:Op maandag 18 november 2013 22:42 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Militair is ook wel interessant!
Binnen 14 dagen interview op Water Street in NY. Tis al weer even geleden dat ik een interview heb gehad.
Haha ok thanx. M&A blijft ondanks alles nog steeds een interessante business. Wellicht een vraag die al meerdere malen gesteld is, maar heb je ooit in de M&A business gezeten of zit je er gewoon dicht op?quote:Op donderdag 21 november 2013 09:11 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Kort gezegd: ik ken M&A wel een beetje en corrigeer je graag
Ok, dus in bonussen snijden is niet goed, laten splitsen kan ook niet, maar het moet vooral uit een verandering van de mensen zelf komen, zeg jij. Nu heb ik zo'n gevoel dat de menselijke natuur niet in een paar jaar verandert. Dus zolang traders vet uitbetaald worden op een goede deal, en als het fout gaat dan is de rekening voor de belastingbetaler, zie ik niet in waarom een verandering van de mensen zelf gaat komen.quote:Op donderdag 21 november 2013 07:52 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Precies wat ik bedoel; daar heeft de politiek geen tot zeer weinig invloed op. Daarom proberen ze maar in bonussen te snijden. Normen en waarden aanpassen duurt wel even en moet vooral uit een verandering van de mensen zelf komen.
Volgens mij is splitsen overigens een net zo groot probleem; hoe kan je een bank dwingen zich op te splitsen? Je kan voorkomen dat ze zich uitbreiden, maar opsplitsen is een lastiger verhaal.
[..]
Dank! Het betreft mijn oude werkgever, positie is daar vrij gekomen als medior! Hoeveel promoties ben jij al verder? Of nog steeds interesse in het IB gebeurenquote:
Het kost de overheid wel degelijk bakken met geld; denk vooral eens aan de "opportunity costs" (en de rente die de overheid over haar eigen schuld moet betalen) die dit met zich meebrengt. Voor de rest ben ik het volledig met je eens. Eerder ingrijpen was zeker wenselijk geweest, maar dat is altijd makkelijk praten achterafquote:Op vrijdag 22 november 2013 00:03 schreef Logros het volgende:
Het kost de overheid ook niet perse geld, kijk maar naar de rentes die ze pakken op de staatsteun aan ING en anderen, of Fannie en Freddie die al iets van 180 miljard hebben betaald aan de US government, wat nog niet eens een afbetaling is van hun bailouts.
Dat klopt, maar ze pakken effectief iets van 10% ofzo bij ING en het kost de staat maar rond de 2%, dat halen ze er dus prima uit.quote:Op vrijdag 22 november 2013 13:34 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Het kost de overheid wel degelijk bakken met geld; denk vooral eens aan de "opportunity costs" (en de rente die de overheid over haar eigen schuld moet betalen) die dit met zich meebrengt. Voor de rest ben ik het volledig met je eens. Eerder ingrijpen was zeker wenselijk geweest, maar dat is altijd makkelijk praten achteraf
Sorry, maar dit is een beetje te snel generaliseren. Op ING is inderdaad wat geld verdiend (als we niet naar opportunity costs kijken) maar overall zijn de bail-outs echt een miljardenstrop. De overheid had het bij ABN Amro al over een verlies van 7-8 miljard en realistisch gezien zou dit 18 miljard gaan bedragen. Volgens insiders is de prijs voor de bank (na later inzicht) dus ook te hoog geweest.quote:Op vrijdag 22 november 2013 15:10 schreef Logros het volgende:
[..]
Dat klopt, maar ze pakken effectief iets van 10% ofzo bij ING en het kost de staat maar rond de 2%, dat halen ze er dus prima uit.
Dat klopt, maar dit staat volgens mij dus niet in verhouding tot wat de staat, en de algehele economie, aan schade zou oplopen als zo'n bank omvalt. Nou moeten banken niet zomaar gered worden (moral hazard etc), maar wat mij betreft betalen die gewoon een belasting om dit soort kosten te dekkenquote:Op vrijdag 22 november 2013 15:30 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Sorry, maar dit is een beetje te snel generaliseren. Op ING is inderdaad wat geld verdiend (als we niet naar opportunity costs kijken) maar overall zijn de bail-outs echt een miljardenstrop. De overheid had het bij ABN Amro al over een verlies van 7-8 miljard en realistisch gezien zou dit 18 miljard gaan bedragen. Volgens insiders is de prijs voor de bank (na later inzicht) dus ook te hoog geweest.
Ik zeg ook niet dat het het geld niet waard is, maar dat het de overheid wel geld kost. Als ABN Amro voor een meer reeele prijs was gekocht was het verlies een stuk minder geweest.quote:Op vrijdag 22 november 2013 15:52 schreef Logros het volgende:
[..]
Dat klopt, maar dit staat volgens mij dus niet in verhouding tot wat de staat, en de algehele economie, aan schade zou oplopen als zo'n bank omvalt. Nou moeten banken niet zomaar gered worden (moral hazard etc), maar wat mij betreft betalen die gewoon een belasting om dit soort kosten te dekken
BSc. Economiequote:Op zaterdag 23 november 2013 13:29 schreef M-townGangster het volgende:
Hangt ook een beetje van de studie af natuurlijk. Wat doe je?
Zo'n vermoeden had ik al helaas. In het komende jaar verwacht ik m'n masters te hebben afgerond. Ik ga wel proberen om mn GPA richting de 3,5 te krikken. Kijken ze daar trouwens ook naar? Lage cijfers op het VWO/BSc. Maar hoge cijfers MSc. ?quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:34 schreef SirMatthew het volgende:
De meeste IB's in London vragen of je on-track bent voor een 2:1 classification of hoger om überhaupt te mogen solliciteren (percentages variëren hoeveel mensen dat of 1st halen, maar ligt ergens tussen de 50 en 60%) . Hoewel het NLse systeem compleet anders is, zal je als je tot de minderen van je opleiding behoort (d.w.z. alleen maar zesjes) niet erg serieus genomen worden, al ligt het zoals M-townGangster zegt ook aan je studie.
Als je de online tests wel makkelijk weet te halen, een sterke coverletter hebt en een uitstekend CV met veel extracurriculars hebt zal je wellicht niet meteen afgewezen worden. Een netwerk hebben kan ook helpen. Als je eenmaal in de interviews/assessment centers zit gaat het meer om hoe je on the spot presteert dan wat je in het verleden hebt gedaan.
Heb je al gesolliciteerd btw en zo ja waar? De ene bank is natuurlijk ook moeilijker binnen te komen. (bijv. Goldman vs. BNP Paribas o.i.d.) Buitenlandervaring hebben de meeste serieuze applicants ook, een dubbele master is natuurlijk wel een pre. Wanneer ben je daar klaar mee?
Iedereen kan hoge cijfers op een MSc halen, niet iedereen op het VWO of op een BSc. Cijfers op een MSc zijn terecht van minder belang.quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:42 schreef RY5PRM4x het volgende:
[..]
Zo'n vermoeden had ik al helaas. In het komende jaar verwacht ik m'n masters te hebben afgerond. Ik ga wel proberen om mn GPA richting de 3,5 te krikken. Kijken ze daar trouwens ook naar? Lage cijfers op het VWO/BSc. Maar hoge cijfers MSc. ?
Ik heb nog niet gesolliciteerd, ben nu pas bezig met het oriënteren
Waarom zou iedereen hoge cijfers kunnen halen in z'n master? Uiteraard, meer mensen doen het, waarschijnlijk omdat je ouder, serieuzer en meer toekomstgericht bent dan daarvoor. Is dat wat je bedoelt?quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Iedereen kan hoge cijfers op een MSc halen, niet iedereen op het VWO of op een BSc. Cijfers op een MSc zijn terecht van minder belang.
Volgend jaar misschien een poging. Ben nog eerste jaarsquote:Op zaterdag 23 november 2013 14:43 schreef SirMatthew het volgende:
Ik zou iig zeggen dat hoge cijfers in je MSc je gemiddeld minder onderscheiden dan hoge cijfers in je BSc en VWO.
Voorts, wie in dit topic zijn nu bezig met solliciteren (full time/summer internship)? Ik vraag me al tijden af hoeveel NLers er elk jaar solliciteren.
Maar dat ouder, serieuzer en toekomstgericht is vaak gewoon een slecht excuus. Als jij slim genoeg bent, kom jij ook gewoon makkelijk door je VWO en BSc heen met goede cijfers. Daar hoef je echt niet uren en uren voor te studeren. Wees eerlijk, zo moeilijk was VWO niet. Wat men vaak zoekt is gewoon een hoog gemiddelde, op elk vlak.quote:Op zaterdag 23 november 2013 14:39 schreef Valid het volgende:
[..]
Waarom zou iedereen hoge cijfers kunnen halen in z'n master? Uiteraard, meer mensen doen het, waarschijnlijk omdat je ouder, serieuzer en meer toekomstgericht bent dan daarvoor. Is dat wat je bedoelt?
Het is natuurlijk ook enorm makkelijk voor HR mensen. 1e schifting MSc cijfers, daarna BSc cijfers, oh, wat zien we daar? gemiddeld je VWO afgerond met een 6.4? Doeiquote:Op zaterdag 23 november 2013 14:43 schreef SirMatthew het volgende:
Ik zou iig zeggen dat hoge cijfers in je MSc je gemiddeld minder onderscheiden dan hoge cijfers in je BSc en VWO.
Voorts, wie in dit topic zijn nu bezig met solliciteren (full time/summer internship)? Ik vraag me al tijden af hoeveel NLers er elk jaar solliciteren.
Commissies gedaan? Stages gedaan? Eigen bedrijfje gehad? Topsport ervaringen?quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:04 schreef RY5PRM4x het volgende:
Hi IB'ers. Hoe kan ik me onderscheiden met minder goede studieresultaten (maar wel buitenland ervaring en dubbele master in scope)? Word ik al niet meer serieus genomen als ik aankom met slechte studieresultaten?
Alle 3 gedaan behalve commissie. Slechte studieresultaten: GPA 2,6quote:Op zaterdag 23 november 2013 17:24 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Commissies gedaan? Stages gedaan? Eigen bedrijfje gehad? Topsport ervaringen?
En wat zijn slechte studieresultaten?
Hmm die GPA is wel echt een puntje ben ik bang.. Voor de rest wel topervaringen al dus!quote:Op zaterdag 23 november 2013 18:57 schreef RY5PRM4x het volgende:
[..]
Alle 3 gedaan behalve commissie. Slechte studieresultaten: GPA 2,6
Telt big-4 ook?quote:Op zaterdag 23 november 2013 19:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Vaak is het wel zo, dat wanneer je je 1e 'grote' naam op je CV hebt staan je direct kilometers voorsprong hebt op de rest. Dat merkte ik zelf ook na mijn 1e stage. Toen waren mijn resultaten plots van minder belang en kreeg ik overal interviews.
Naar mijn eigen ervaring zijn de big 4 "de big 4" die je niet op je lijstje wil hebben. Toen ik mijn MSc deed was iedereen het er ook wel over eens dat als we nergens aan de slag konden, je altijd nog wel bij de big4 aan de slag konquote:
Was dat al voor een vaste baan of een internship/tijdelijk programma?quote:Op zaterdag 23 november 2013 19:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Vaak is het wel zo, dat wanneer je je 1e 'grote' naam op je CV hebt staan je direct kilometers voorsprong hebt op de rest. Dat merkte ik zelf ook na mijn 1e stage. Toen waren mijn resultaten plots van minder belang en kreeg ik overal interviews.
Je overschat de invloed van talent, en onderschat de kunst van hard werken.quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:19 schreef sitting_elfling het volgende:
echt niet uren en uren voor te studeren. Wees eerlijk, zo moeilijk was VWO niet. Wat men vaak zoekt is gewoon een hoog gemiddelde, op elk vlak.
Volgens mij is dat deels juist zijn punt: als je slim bent hoef je niet uren en uren te studeren voor een hoog gemiddelde. ben je niet extreem intelligent, dan kan je nog steeds met veel studeren een hoog gemiddelde halen. Dus een hoog gemiddelde overal is essentieel; ofwel je bent erg intelligent of je bent een extreem harde werker. Die willen ze hebben.quote:Op zondag 24 november 2013 09:10 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Je overschat de invloed van talent en de kunst van hard werken.
Ik zit hier in NY en de meeste gozers op Harvard stellen niks voor, ze werken er alleen zo keihard voor dat het bijna logisch is dat ze de kennis bezitten.
Hetzelfde geldt voor werknemers van investment banks hier, zo slim zijn ze allemaal niet. Ze hebben er allemaal gewoon de nodige uren in gestopt.
Ik twijfel of er daadwerkelijk zo veel verschil is in intelligentie bij mensen. Er zijn veel studies over bijvoorbeeld muzikanten waaruit blijkt dat het enige verschil in niveau te verklaren is door de hoeveelheid tijd dat ze hebben geoefend, en belangrijker de manier waarop ze hebben geoefend.quote:Op zondag 24 november 2013 09:27 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Volgens mij is dat deels juist zijn punt: als je slim bent hoef je niet uren en uren te studeren voor een hoog gemiddelde. ben je niet extreem intelligent, dan kan je nog steeds met veel studeren een hoog gemiddelde halen. Dus een hoog gemiddelde overal is essentieel; ofwel je bent erg intelligent of je bent een extreem harde werker. Die willen ze hebben.
Agree wel over het harde werken. Zelfde geldt hier in Azie, ik voer werkelijk enorm weinig uit. en ben net zo veel op vakantie als dat ik in town ben, maar scoor meestal nog on par / beter met de locals waarvan de meesten keihard studeren. Quote van een lokale student: 'this is the first time I go to bed before 5 am this week'. En dan spreken we over een van de beste / de beste uni in Azie
Studeer of werk je in NY?
Wat betreft het eerste, het is altijd een combinatie van beide. Ik heb zelf op jongere leeftijd op hoog niveau een muziekinstrument bespeeld en in mijn ervaring is het belangrijkste verschil of iemand een feeling voor de muziek heeft of niet. Laat ik dit 'talent' noemen. Of iemand dan echt goed wordt of niet hangt af van de factor 'scholing', 'motivatie' plus een 'error' (factor de omstandigheden meehebben / geluk o.i.d.) Onder scholing valt dus hoe jij heb leren oefenen, wie jou les geeft. Heb je een topdocent, wordt je flink gestimuleerd en vindt je het leuk, dan kan je nog steeds beter worden dan die getalenteerde jongen die het allemaal wat minder ziet zitten. Natuurlijk zijn er veel meer factoren (verborgen in de error, om maar als econometrist te denken), maar deze zijn minder significant.quote:Op zondag 24 november 2013 09:34 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Ik twijfel of er daadwerkelijk zo veel verschil is in intelligentie bij mensen. Er zijn veel studies over bijvoorbeeld muzikanten waaruit blijkt dat het enige verschil in niveau te verklaren is door de hoeveelheid tijd dat ze hebben geoefend, en belangrijker de manier waarop ze hebben geoefend.
Zo heb ik een klas overgeslagen op de basisschool, omdat ik nogal goed kon rekenen. Vind je het gek? Als een bosmongool ging ik als kleuter alle stenen van een muur tellen en dan setjes van 4 van maken omdat ik dat een mooi ritme vond![]()
Ik spendeerde dus niet meer tijd aan school dan een ander zou je zeggen, maar mijn hersens waren buiten de schooluren wel flink aan het rekenen.
Iemand die niet lekker in zijn vel zit op het vwo neemt simpelweg veel minder op tijdens de uren die hij op school zit, dus effectief studeert hij veel minder dan een enigszins gemotiveerd persoon die simpelweg oplet in de klas.
Een 7,4 is degelijk, naar mijn idee kijken ze je daar niet op aan, maar is het ook absoluut niets bijzonders. Het ligt natuurlijk ook aan je profiel, maar bij E&M zijn economie en wiskunde (heb je A of B?) denk ik de meest belangrijke vakken, met een degelijk cijfer voor Engels. Bij natuur-profielen zou een mooi cijfer voor natuurkunde het denk ik ook goed doen. Wiskunde (graag B) is overall de belangrijkste factor.quote:Op zondag 24 november 2013 11:29 schreef ibri het volgende:
Kijken ze ook naar bepaalde vakken? Ik sta wel 8 voor economie en wiskunde, maar sta een 7,4 gemiddeld. Dan weet ik waar ik me op moet focussen.
Uit onderzoek blijkt dat talent initieel wel het invloed heeft, maar dat deze 'talent' factor gedurende de tijd geen significante invloed heeft op het latere success van een muzikant, en juist een van de succesmeters de hoeveelheid effective tijd dat men oefent. Het boek "Talent is overrated" is interessant leesvoer.. Ik ben het zelf niet helemaal eens met de methodologie van het onderzoek en ik twijfel dus of het onderzoek betrouwbaar is, maar het is wel interessant om over na te denken. Vooral omdat ik nu in NY ben en eigenlijk niemand 'talent' erkent, en iedereen simpelweg denkt dat hard werken je alles kan bereiken, is het echt een andere mindset dan Nederland, waar iedereen alles op talent gooit.quote:Op zondag 24 november 2013 10:01 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Wat betreft het eerste, het is altijd een combinatie van beide. Ik heb zelf op jongere leeftijd op hoog niveau een muziekinstrument bespeeld en in mijn ervaring is het belangrijkste verschil of iemand een feeling voor de muziek heeft of niet. Laat ik dit 'talent' noemen. Of iemand dan echt goed wordt of niet hangt af van de factor 'scholing', 'motivatie' plus een 'error' (factor de omstandigheden meehebben / geluk o.i.d.) Onder scholing valt dus hoe jij heb leren oefenen, wie jou les geeft. Heb je een topdocent, wordt je flink gestimuleerd en vindt je het leuk, dan kan je nog steeds beter worden dan die getalenteerde jongen die het allemaal wat minder ziet zitten. Natuurlijk zijn er veel meer factoren (verborgen in de error, om maar als econometrist te denken), maar deze zijn minder significant.
Zo is het overal mee. Toen ik 8 was kende ik van alle landen in de wereld de hoofdstad, inclusief alle eilandrijken in de Stille Oceaan. Een combinatie van interesse voor aardrijkskunde en het feit dat mijn bureautje een wereldkaart als onderlegger had hielpen daarbij, met daarbij een goed werkend geheugen.
Je hebt je hersenen, je motivatie en de kansen die je gehad hebt door scholing of andere factoren. Om dit toe te passen op IB: ik zal niet ontkennen dat iemand die zesjes haalde op het VWO of problemen had die hem ervan weerhielden alles eruit te halen wat er in zit (die vraag is er ook in bijna elke application overigens) volledig ongeschikt is, maar hij kan zich niet onderscheiden. Wil je dat goed maken dan moet je je sterk onderscheiden op andere vlakken.
Als je dan duizenden applications krijg, kies je diegenen daaruit waarvan de probability het grootst is dat ze geschikt zijn, de besten zijn. Dat zijn dus de cum-laudes, de studenten van top-universiteiten, degene met veel experience in buitenland, werk of commissies o.i.d.
Dus vanuit mijn (wellicht beperkte) kijk is het advies aan diegenen die dit lezen en zich realiseren dat zij zich nog niet hebben kunnen onderscheiden om goed bij je zelf na te gaan denken hoe je dat wel kan doen. Je kan altijd applyen zonder enige speciale features, want als je denkt echt de potentie te hebben voor de bankenwereld, zou je ook een steengoede coverletter kunnen schrijven, de online tests bij de allerbesten maken en jezelf iets aantrekkelijker kunnen presenteren dan wanneer je puur en alleen naar je achievements kijkt. Dan heb je altijd nog een kleine kans. Mocht het niet lukken, geef niet op, maar ga op zoek naar activiteiten waarin jij je kan onderscheiden van de rest. Als je dan op later leeftijd de bankenwereld in probeert te rollen, heb je wel de onderscheidende features die je nodig hebt om op te vallen tussen al die duizenden.
Yup. Heb er zelf nooit naar gekeken omdat ik afhankelijk georiënteerd was op onderzoek dan en er pas later achterkwam dat investment banks ook grote research divisions hebben, maar iedereen kan applyen. Er zijn wel maar 24 plekken dus de concurrentie is stevig. Econometrie is een uitstekende studiekeuze, niet voor iedereen weggelegd maar als je dat met goed resultaat weet af te ronden nemen je kansen significant toe.quote:Op zondag 24 november 2013 13:47 schreef ibri het volgende:
Bedankt voor je reactie. Ben van wiskunde A naar B gegaan. Heb een E&M profiel helaas. Ga volgend jaar econometrie studeren. Ik weet nog niet als ik de IB in wil, consultancy lijkt me ook wel wat. Bedankt voor de tip, aan de Londen Banking Tour wil ik sowieso deelnemen. Deze Tour is toch vrij toegankelijk?
Waarschijnlijk is dat het initiële wat ik bedoel: ik praat hier over kinderen van 10-15 jaar. Buiten de concoursen/concertjes had je suffe voorspeelavonden waar je alle leerlingen van een docent ziet spelen (die altijd dezelfde methode gebruikte), dus elk jaar hoorde je hetzelfde stukje gespeeld door een ander. Daar merk je talent op; de een speelt het veel overtuigender en mooier dan de ander, ondanks de relatief gelijke omstandigheden.quote:Op zondag 24 november 2013 17:38 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Uit onderzoek blijkt dat talent initieel wel het invloed heeft, maar dat deze 'talent' factor gedurende de tijd geen significante invloed heeft op het latere success van een muzikant, en juist een van de succesmeters de hoeveelheid effective tijd dat men oefent. Het boek "Talent is overrated" is interessant leesvoer.. Ik ben het zelf niet helemaal eens met de methodologie van het onderzoek en ik twijfel dus of het onderzoek betrouwbaar is, maar het is wel interessant om over na te denken. Vooral omdat ik nu in NY ben en eigenlijk niemand 'talent' erkent, en iedereen simpelweg denkt dat hard werken je alles kan bereiken, is het echt een andere mindset dan Nederland, waar iedereen alles op talent gooit.
Het is voor de interpretatie van dit onderzoeksresultaat natuurlijk wel belangrijk om er rekening mee te houden dat al deze mensen beduidend (top 5%?) meer talent hebben voor het musiceren dan de modaal getalenteerde. Dit dankzij de voorselectie die bij dit soort opleidingen plaatsvindt. Als ik eventjes naar mijn eigen ervaring kijk, ik sloeg de eerste twee lesboeken voor de piano bij wijze van spreken over, het eerste boek had ik na twee weken uit (eigenlijk sneller maar het duurde twee lessen voordat de lerares voldoende had gehoord), het tweede boek 4 weken later. Op de een of andere manier kon ik op dat lage niveau direct met twee handen spelen zonder dat ik dit hoefde te oefenen. Mijn sib was een half jaar later nog bezig met het tweede boek, bij dezelfde lerares trouwens. Dat is louter een gevolg van verschil in talent. Echter, veel mensen die een professionele piano-opleiding volgen zullen een meer gelijkmatig talent hebben en dan komt het toch aan op hard en efficiënt werken. Voor mijn opleiding stel ik vast dat ongeveer 10-20% van de studenten uitsteekt boven de rest. De een werkt er wel hard voor, de ander niet.quote:Op zondag 24 november 2013 09:34 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Ik twijfel of er daadwerkelijk zo veel verschil is in intelligentie bij mensen. Er zijn veel studies over bijvoorbeeld muzikanten waaruit blijkt dat het enige verschil in niveau te verklaren is door de hoeveelheid tijd dat ze hebben geoefend, en belangrijker de manier waarop ze hebben geoefend.
Klopt inderdaad voor de banken, maar veel specialistische (kleinere) organisaties hebben hier niets mee te maken.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:44 schreef Finitio het volgende:
''Er komt een wettelijk bonusplafond voor werknemers in de financiële sector van 20% van de vaste beloning. Daarmee gaat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën verder dan het Europese kader.''
''De variabele beloning van alle werknemers in de Nederlandse financiële sector die onder de CAO vallen wordt vanaf 2015 gemaximaliseerd op 20% van het vaste salaris. Het Europese kader voorziet in maximaal 200%.''
Okee het is dus zover..
Denk dat ze buiten schot blijven.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:49 schreef Bajskorv het volgende:
Ben benieuwd. Wat betekent dit trouwens voor pensioen fondsen, PE, HF, etc?
quote:Specifieke ondernemingen
Gelet op de specifieke karakteristieken van beleggingsondernemingen die voor eigen rekening en risico handelen zijn deze ondernemingen uitgezonderd van het bonusplafond. Deze ondernemingen beschikken niet over klanten en dragen hun eigen verliezen. Vanwege de effectiviteit van het voorstel is het bonusplafond daarnaast niet van toepassing op beheerders van beleggingsinstellingen en beheerders van instellingen voor collectieve belegging in effecten (icbe’s). Ten aanzien van deze laatste financiële ondernemingen zal het kabinet zich in Europees verband inzetten voor een bonusplafond, om zo tot een gelijk speelveld binnen Europa te komen.
Ben benieuwd of er nu echt zo'n 'leegloop' van talent naar het buitenland gaat komen, waar de bankiers zelf altijd voor waarschuwen. Het toptalent was er toch wel naar toe gegaan lijkt me. En voor sommige mensen is emigreren ook nog best een drempel.quote:Op woensdag 27 november 2013 12:54 schreef Bajskorv het volgende:
Maar fondsen hebben wel klanten, dus vallen direct al niet onder de uitzondering die je quote. Daarom juist mijn vraag, begreep van een vrij gerenomeerde M&A advocaat dat ze hier waarschijnlijk ook mee te maken krijgen...
Ik kan het niet met zekerheid afleiden uit de brief van Dijsselbloem aan de TKquote:Op woensdag 27 november 2013 12:54 schreef Bajskorv het volgende:
Maar fondsen hebben wel klanten, dus vallen direct al niet onder de uitzondering die je quote. Daarom juist mijn vraag, begreep van een vrij gerenomeerde M&A advocaat dat ze hier waarschijnlijk ook mee te maken krijgen...
Je werkt vrij structureel tegen de 75 uur in zuiver vijf dagen? Dat is 15 uur per dag. Pittig.quote:Op vrijdag 29 november 2013 13:32 schreef Logros het volgende:
Ik ben nu een maandje of 2 bezig met een stage in NL, en het valt me nog mee hoe zwaar 70-75 uur per week is, je went er snel aan. Ben wel benieuwd hoe het in London zal gaan, want ook de weekenden doorknallen maakt veel uit denk ik
Hoe is het werk en de sfeer?quote:Op vrijdag 29 november 2013 13:32 schreef Logros het volgende:
Ik ben nu een maandje of 2 bezig met een stage in NL, en het valt me nog mee hoe zwaar 70-75 uur per week is, je went er snel aan. Ben wel benieuwd hoe het in London zal gaan, want ook de weekenden doorknallen maakt veel uit denk ik
Goed bezig man! Leuk om te horenquote:Op vrijdag 29 november 2013 13:32 schreef Logros het volgende:
Ik ben nu een maandje of 2 bezig met een stage in NL, en het valt me nog mee hoe zwaar 70-75 uur per week is, je went er snel aan. Ben wel benieuwd hoe het in London zal gaan, want ook de weekenden doorknallen maakt veel uit denk ik
Als het uberhaupt al 'talenten' zijn. Zo heel slim zijn de mensen die in M&A werken nou ook weer niet. Ik zeg niet dat ze dom zijn maar zat slimme(re) mensen die in andere sectoren werken.quote:Op woensdag 27 november 2013 13:42 schreef Push. het volgende:
[..]
Ben benieuwd of er nu echt zo'n 'leegloop' van talent naar het buitenland gaat komen, waar de bankiers zelf altijd voor waarschuwen. Het toptalent was er toch wel naar toe gegaan lijkt me. En voor sommige mensen is emigreren ook nog best een drempel.
Dat wordt normaal gewoon door de werknemer voor je geregeld, hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te betalen.quote:Op zondag 1 december 2013 02:50 schreef PizzaMizza het volgende:
Vraagje, worden jullie nou niet gek van het feit om steeds uitgenodigd te worden maar niet aangenomen? Je moet steeds vlieg/boot/treintickets naar (bijv) Engeland boeken wat ook geld kost. Bovendien ook tijd: je moet erheen, je moet terug, je moet daar verblijven...
Correctiequote:Op zondag 1 december 2013 08:11 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Dat wordt normaal gewoon door de werkgever voor je geregeld, hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te betalen.
Merciquote:
Bij mij werd het betaald en geregeld. Heb zelf gelukkig geen afwijzing mee hoeven maken.quote:Op zondag 1 december 2013 02:50 schreef PizzaMizza het volgende:
Vraagje, worden jullie nou niet gek van het feit om steeds uitgenodigd te worden maar niet aangenomen? Je moet steeds vlieg/boot/treintickets naar (bijv) Engeland boeken wat ook geld kost. Bovendien ook tijd: je moet erheen, je moet terug, je moet daar verblijven...
quote:Op zondag 1 december 2013 08:11 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Dat wordt normaal gewoon door de werknemer voor je geregeld, hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te betalen.
Ah, oke. Dat is dan wel erg chill natuurlijk.quote:Op zondag 1 december 2013 11:29 schreef Physics het volgende:
[..]
Bij mij werd het betaald en geregeld. Heb zelf gelukkig geen afwijzing mee hoeven maken.
Niet meer dan je mag verwachten. Beetje lastig om als student even lastminute tickets te boeken naar Londen...quote:Op zondag 1 december 2013 12:23 schreef PizzaMizza het volgende:
[..]
[..]
Ah, oke. Dat is dan wel erg chill natuurlijk.
Wordt ook niet "absoluut" talent mee bedoeld, enkel het idee dat de "talenten binnen de industrie" elders heen gaan. Maar goed, hoe dan ook geen ramp, denk ik.quote:Op zondag 1 december 2013 03:35 schreef LogiteX het volgende:
[..]
Als het uberhaupt al 'talenten' zijn. Zo heel slim zijn de mensen die in M&A werken nou ook weer niet. Ik zeg niet dat ze dom zijn maar zat slimme(re) mensen die in andere sectoren werken.
Misschien is dat nu anders, maar ik heb altijd alles betaald gekregen. Vlucht + inclusief hotel + inclusief taxi van vliegveld. Gewoon de BA vlucht van AMS richting City.quote:Op zondag 1 december 2013 02:50 schreef PizzaMizza het volgende:
Vraagje, worden jullie nou niet gek van het feit om steeds uitgenodigd te worden maar niet aangenomen? Je moet steeds vlieg/boot/treintickets naar (bijv) Engeland boeken wat ook geld kost. Bovendien ook tijd: je moet erheen, je moet terug, je moet daar verblijven...
Er is wel een algemene misconceptie dat als het werk niet "moeilijk" is dat de mensen dan ook wel niet al te slim zullen zijn. Ik heb zelf in de rat race gezeten en zie toch wel dat bij de top BB's hele intelligente lui zitten. Dan leg ik de lat voor "slim" bij (summa) cum laude bčta.quote:Op zondag 1 december 2013 03:35 schreef LogiteX het volgende:
[..]
Als het uberhaupt al 'talenten' zijn. Zo heel slim zijn de mensen die in M&A werken nou ook weer niet. Ik zeg niet dat ze dom zijn maar zat slimme(re) mensen die in andere sectoren werken.
Taxi doen ze niet (meer).quote:Op zondag 1 december 2013 16:17 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Misschien is dat nu anders, maar ik heb altijd alles betaald gekregen. Vlucht + inclusief hotel + inclusief taxi van vliegveld. Gewoon de BA vlucht van AMS richting City.
Waar zit je nu zelf?quote:Op zondag 1 december 2013 17:21 schreef Physics het volgende:
[..]
Er is wel een algemene misconceptie dat als het werk niet "moeilijk" is dat de mensen dan ook wel niet al te slim zullen zijn. Ik heb zelf in de rat race gezeten en zie toch wel dat bij de top BB's hele intelligente lui zitten. Dan leg ik de lat voor "slim" bij (summa) cum laude bčta.
[..]
Taxi doen ze niet (meer).
Okee dat klinkt heel logisch.quote:Op maandag 2 december 2013 15:34 schreef Bajskorv het volgende:
Volgens mij geen PE boys hier. Maar uiteindelijk is het jaarverslag daarvoor minder belangrijk. Natuurlijk zijn historisch groei en marges leuk, maar je begint met een industrie die je aantrekkelijk vindt. Vervolgens moet de positie van het bedrijf daarin kloppen om een beeld te vormen over de toekomst van je investering. Uit het jaarverslag kan je verder meer te weten komen over het exacte financiele model, cash conversie, etc. Maar daar begin je pas als je het bedrijf in principe al interessant zou vinden.
Maar goed, er zijn ook 100 smaken PE. Genoeg mensen die juist enkel naar het financiele model kijken, zeker als het om meer turnaround situaties gaat bijvoorbeeld.
De aantrekkelijke positie is in elke industrie anders. Soms wil je marktleider zijn, soms is juist de positie als kleinere prijsvechter interessantquote:Op maandag 2 december 2013 15:49 schreef Finitio het volgende:
[..]
Okee dat klinkt heel logisch.
Stap 1 is dus zien of een bedrijf in een industrie opereert die jij aantrekkelijk vindt, vervolgens kijk je of de positie van het bedrijf daarin klopt (marktleider of top 3 met potentie marktleider worden bijv?) en dan pas kom je toe aan de financials.
Hij is redelijk vaag. Maar qua model kijk je naar groei van sales, brutto marges, opex en vervolgens naar cash flow (capex, werk capitaal). Verder eventuele andere specifieke items, maar een LBO model heeft maar weinig inputs....quote:Maar stel dat je daar al bent - niet in een turnaround situatie maar bijvoorbeeld in een situatie waarin je een bedrijf wil helpen om te groeien? Wat zijn dan key gegevens die je wil weten? Je hebt het over het financiele model maar waar kijk je dan meer specifiek naar? Kun je me in de juiste richting wijzen?
Of is mijn vraag echt te vaag?
Thanks, hier kan ik toch wel wat mee!quote:Op maandag 2 december 2013 16:08 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
De aantrekkelijke positie is in elke industrie anders. Soms wil je marktleider zijn, soms is juist de positie als kleinere prijsvechter interessant
[..]
Hij is redelijk vaag. Maar qua model kijk je naar groei van sales, brutto marges, opex en vervolgens naar cash flow (capex, werk capitaal). Verder eventuele andere specifieke items, maar een LBO model heeft maar weinig inputs....
Dat hangt er enorm van af. Ik heb verschillende verhalen gehoord waar in 1 geval iedereen in de laatste ronde werd aangenomen (stuk of 4 destijds) of dat er van 1 grote groep maar 1tje gepakt werd. Goede vriend van me heeft bij Nomura in Londen alle IB interview rondes gedaan, om het op het laatst niet te halen, dat was met een man of 10. Daar bleef maar 2 van over. Dat zal echt afwachten zijn. Success!quote:Op maandag 2 december 2013 18:14 schreef KROOZ1 het volgende:
Heb binnenkort final round interviews in Londen voor S&T bij een BB. Iemand enig idee hoeveel er bij final round interviews nog afvallen? 50-65%? Of ben ik hier te optimitisch?
Zijn deze stories voor summer 2014 intake? Heb hier en daar vernomen dat er dit jaar overal meer interns worden aangenomen vergeleken met de afgelopen drie jaar.quote:Op maandag 2 december 2013 19:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat hangt er enorm van af. Ik heb verschillende verhalen gehoord waar in 1 geval iedereen in de laatste ronde werd aangenomen (stuk of 4 destijds) of dat er van 1 grote groep maar 1tje gepakt werd. Goede vriend van me heeft bij Nomura in Londen alle IB interview rondes gedaan, om het op het laatst niet te halen, dat was met een man of 10. Daar bleef maar 2 van over. Dat zal echt afwachten zijn. Success!
In de collegebankenquote:
Iedereen die niet geschikt is valt af. Klinkt als een cliché antwoord, maar is wel waar. Hangt ook héél erg van de bank af. Bij sommige banken is een final round goed voor 50%+ kans, bij anderen is het rond de 10%.quote:Op maandag 2 december 2013 18:14 schreef KROOZ1 het volgende:
Heb binnenkort final round interviews in Londen voor S&T bij een BB. Iemand enig idee hoeveel er bij final round interviews nog afvallen? 50-65%? Of ben ik hier te optimitisch?
Onzin.quote:Op dinsdag 10 december 2013 11:12 schreef Logros het volgende:
Als je niet een contact hebt bij een bank die je CV uit de 1000en andere applications pikt en bovenop de stapel legt wordt het moeilijk om via hun online systeem binnen te komen volgens mij
Ik zeg niet dat het niet kan, maar veel mensen die ik gesproken had zeiden dat ik even moest aangeven als ik geapplied had omdat je makkelijk door het systeem heen glipt met de hoeveelheid applications die ze binnen krijgen. Heb dit ook veel van vrienden gehoord die al in het wereldje zitten.quote:
Ik hoor dit eigenlijk zelden tot nooit. Bij ons gebeurde het heel zelden, in misschien 5 procent van de gevallen en dan enkel omdat iemand tijdens een workshop ofzo positief was opgevallen. Door een vriendje eruit gepikt worden bestond niet, het hele team maakte zijn eigen selectie en die werden bij elkaar gelegd. Vriendjespolitiek zou trouwens stevig afbreuk doen aan mijn carriere.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:10 schreef Logros het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het niet kan, maar veel mensen die ik gesproken had zeiden dat ik even moest aangeven als ik geapplied had omdat je makkelijk door het systeem heen glipt met de hoeveelheid applications die ze binnen krijgen. Heb dit ook veel van vrienden gehoord die al in het wereldje zitten.
Wat is dan het verschil met uren? IB meer/minder uren dan SC.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:10 schreef Logros het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het niet kan, maar veel mensen die ik gesproken had zeiden dat ik even moest aangeven als ik geapplied had omdat je makkelijk door het systeem heen glipt met de hoeveelheid applications die ze binnen krijgen. Heb dit ook veel van vrienden gehoord die al in het wereldje zitten.
Verschillen met SC zijn denk ik ten eerste de uren en cultuur. Wat het werk voor mij leuker maakt:
- je ziet veel meer bedrijven/markten, maar gaat er wel minder diep op in (alhoewel je bij deals ook vol een bedrijf in duikt)
- je bent vaak met 3-4 dingen tegelijk bezig die korter lopen (deals duren wel langer) tov 1 project voor een paar maanden
- je zit bovenop het (financiële) nieuws, heb al een aantal keer gehad dat iets waar ik mee bezig was een paar uur later of de volgende dag op het FD staat
- maar een klein deel van consulting is echt strategie werk, zit ook veel operational, organisatie en marketing etc. opdrachten in. Na mijn (korte) ervaring met beide zie ik eigenlijk meer strategie en advies op het hoogste niveau terugkomen in m&a
- je zit lekker op kantoor en hebt niet de kans dat je een half jaar lang elke week naar een gat in de middle-of-nowhere moet
Meer, en bij SC is het weekend wel redelijk heiligquote:Op dinsdag 10 december 2013 12:58 schreef Valid het volgende:
[..]
Wat is dan het verschil met uren? IB meer/minder uren dan SC.
Je vindt het maken van meer uren een voordeel?quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:50 schreef Logros het volgende:
[..]
Meer, en bij SC is het weekend wel redelijk heilig
Je vraag het verschil ...quote:Op dinsdag 10 december 2013 14:07 schreef Valid het volgende:
[..]
Je vindt het maken van meer uren een voordeel?
Barbarians at the Gate is een mooie inderdaad, ook een paar maanden geleden uitgelezen. Grappig om te zien om wat voor kleine dingen (zoals de plek van Salomon op de tombstone) bepaalde deals stuk liepen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 14:34 schreef Aethereal het volgende:
Heb zojuist Barbarians at the Gate uit, interessant boek over de overname van RJR Nabisco in de jaren 80. Ook leuk om te zien dat de prominente firms van weleer nu niet meer bestaan en dat andere firms juist naar de voorgrond zijn getreden. Vond de titel en beschrijving wel wat overdreven, want naar mijn oordeel hebben de shareholders en werknemers een prima deal gekregen uiteindelijk, dus van het 'leegroven' wat de titel impliceert is niet veel sprake.
Wat zijn jullie favoriete boeken mbt banking/finance? Zit te denken om als volgende When Genius Failed of Dark Pools te lezen, wat meer over quants dus. Of misschien wat van Taleb. Aanraders?
(Monkey Business en al die humoristische boeken heb ik al gelezen)
M & A?quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:20 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Ik ken iemand die doet economie en rechten(dus E&BE en rechten, twee studies etc.) en is binnen bij Goldman aankomende zomer. Wel veel nevenactiviteiten en hoge cijfers. Maar moet te doen zijn dus.
Aha, ik ben nu ook naar die studie aan het kijken. Als ik die aan de Erasmus ga doen heb ik het voordeel dat ik, mocht rechten mij niet bevallen of als ik het niet aankan, kan laten vallen in/na het eerst jaar zonder achterstand op bedrijfseconomie en economie. Wat dan toch een soort van mijn "eerste keus" studie is.quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:20 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Ik ken iemand die doet economie en rechten(dus E&BE en rechten, twee studies etc.) en is binnen bij Goldman aankomende zomer. Wel veel nevenactiviteiten en hoge cijfers. Maar moet te doen zijn dus.
Ik was ook zeker niet van plan om een studie te kiezen die ik niet leuk vind omdat het alleen maar goed staat. Maar een studie bedrijfseconomie en economie was ik sowieso al van plan dan is de kans om eventueel de investment banking in te kunnen fijn. En het zorgt ervoor dat ik wat meer gemotiveerd raak voor mijn studie om zo hoog mogelijke cijfers te halenquote:Op vrijdag 27 december 2013 18:11 schreef Logros het volgende:
Bepaalde studies (zoals technische) kunnen het misschien wat makkelijker maken om binnen te komen, maar het komt uiteindelijk toch op het totaalplaatje aan. Dus motivatie, cijfers, (relevante) extracurriculars, buitenlandervaring, of je een leuk/interessant persoon bent etc. Ik zou niets iets kiezen dat je totaal niet leuk vindt/ligt alleen maar om een iets betere kans te hebben om na 4-5 jaar een interview te krijgen.
En het werk is echt geen rocket science, maar het is wel belangrijk dat je analytisch een beetje handig bent, want je bent de hele dag met getallen en berekeningen bezig.
Alvast één tip: stop met dat focussen op Goldman Sachs. Goldman is hartstikke leuk, maar het moet je gaan om het werk, niet om het bedrijf.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:40 schreef nodig het volgende:
Ik was ook zeker niet van plan om een studie te kiezen die ik niet leuk vind omdat het alleen maar goed staat. Maar een studie bedrijfseconomie en economie was ik sowieso al van plan dan is de kans om eventueel de investment banking in te kunnen fijn. En het zorgt ervoor dat ik wat meer gemotiveerd raak voor mijn studie om zo hoog mogelijke cijfers te halenMaar mocht blijken dat ik het niet haal, ook prima. Ga ik lekker in Nederland werken
![]()
Maar stiekem wil ik toch wel graag werken bij goldman sachsGewoon zien hoe dat wereldje daar werkt. Sowieso dat boek monkey business eens een keer lezen
![]()
Tevens wat valt onder extracurriculars? Het lid zijn van een studievereniging en daar wat doen binnen het bestuur? Of lid zijn van een beleggersvereniging? Of stage's lopen?
Ik kwam op de site van Goldman Sachs onder de stage's ook deze tegen;
http://www.goldmansachs.c(...)ing-internships.html
Daarvoor zou ik mij volgend jaar misschien maar eens voor moeten aanmeldenAls ik er ooit doorkom met dat "besmette" woordje HBO op mijn cv
Ik weet hetquote:Op woensdag 1 januari 2014 22:44 schreef PowerData het volgende:
[..]
Alvast één tip: stop met dat focussen op Goldman Sachs. Goldman is hartstikke leuk, maar het moet je gaan om het werk, niet om het bedrijf.
Natuurlijk eerst het werk leuk vinden, maar kies alsjeblieft vervolgens een bank die bij je past. Hoeft niet GS te zijn, maar je keuze is wel degelijk key.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:44 schreef PowerData het volgende:
[..]
Alvast één tip: stop met dat focussen op Goldman Sachs. Goldman is hartstikke leuk, maar het moet je gaan om het werk, niet om het bedrijf.
GS wordt samen met JPM en MS als de top beschouwd en het zou zeker knap zijn als je er binnen komt, maar het heeft geen zin om je erop te focussen.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:48 schreef nodig het volgende:
[..]
Ik weet het![]()
Heb 2 delen van deze reeks gelezen en daar werd Sachs nogal als nummero uno beschouwd. Was dus even op die site gaan kijken onder careers![]()
![]()
Gelukkig heb ik nog vele jaren om mij te verdiepen in al die verschillende investeringsbanken
Eerst überhaupt proberen binnen te komen bij een BB, en als je kunt kiezen moet je natuurlijk altijd een bank kiezen die bij je past. Dat is echter pas voor veel later en niet iets waar je tijdens je middelbare school al over na hoeft te denken.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:04 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Natuurlijk eerst het werk leuk vinden, maar kies alsjeblieft vervolgens een bank die bij je past. Hoeft niet GS te zijn, maar je keuze is wel degelijk key.
Aan de ene kant niet, maar aan de andere kant kan ik me goed voorstellen dat een zekere interesse zich aan het begin wel op die manier ontwikkelt. Tijdens je studie en later gedurende je zoektocht naar een geschikte werkgever ontdek je dat er meer mogelijkheden en mooie banken zijn, maar er is niet zoveel mis met een focus op en verwondering om een specifieke bank indien je daardoor gepassioneerd raakt.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:25 schreef PowerData het volgende:
[..]
GS wordt samen met JPM en MS als de top beschouwd en het zou zeker knap zijn als je er binnen komt, maar het heeft geen zin om je erop te focussen.
[..]
Eerst überhaupt proberen binnen te komen bij een BB, en als je kunt kiezen moet je natuurlijk altijd een bank kiezen die bij je past. Dat is echter pas voor veel later en niet iets waar je tijdens je middelbare school al over na hoeft te denken.
Natuurlijk, maar als je gaat solliciteren helpt focus altijd. Je kunt altijd achter 10 stage plekken aanjagen, maar ik heb destijds enkel bij twee banken een stage geprobeerd te krijgen. Die banken leken me nou eenmaal de beste fit te hebben, en dat vind ik persoonlijk belangrijk. Ik hoefde niet zo nodig M&A te gaan doen bij Merill ofzo, die cultuur lag me gewoon niet.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:25 schreef PowerData het volgende:
[..]
Eerst überhaupt proberen binnen te komen bij een BB, en als je kunt kiezen moet je natuurlijk altijd een bank kiezen die bij je past. Dat is echter pas voor veel later en niet iets waar je tijdens je middelbare school al over na hoeft te denken.
Je kunt inderdaad alleen aanmelden voor 2 plekken en daar ook een hele goede application voor maken. Maar hoe goed je ook bent, je loopt dan nog een vrij groot risico om bij geen van de 2 plekken aangenomen te worden. In het voorbeeld van de eerste poster, als hij zich alleen aanmeldt bij (bijvoorbeeld) MS en GS is het prachtig als hij er binnen komt, maar de kans is vrij klein en hij doet er beter aan om zich ook voor banken als Barclays en DB aan te melden. Het kost iets meer tijd, maar wellicht heb je er wel wat aan. Je kunt je keuze van te voren maken, of achteraf. Ik maak 'm liever achteraf.quote:Op donderdag 2 januari 2014 11:26 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Natuurlijk, maar als je gaat solliciteren helpt focus altijd. Je kunt altijd achter 10 stage plekken aanjagen, maar ik heb destijds enkel bij twee banken een stage geprobeerd te krijgen. Die banken leken me nou eenmaal de beste fit te hebben, en dat vind ik persoonlijk belangrijk. Ik hoefde niet zo nodig M&A te gaan doen bij Merill ofzo, die cultuur lag me gewoon niet.
Gelukkig ook de stage gekregen bij mijn eerste keuze, maar dat was vooral mazzel hebben.
Maar zoveel applicaties lopen is ondoenlijk op een bepaald moment. Daarnaast wist ik van tevoren toch al dat ik Barclays liever niet zou doen, dus is het een verspilling van je tijd en energie. Maar goed, is ook een kwestie van je kansen inschatten natuurlijk. Ik nam het destijds niet zo extreem serieus en had me ook niet echt voorbereid. Waarschijnlijk dus niet de beste bron van adviesquote:Op donderdag 2 januari 2014 11:38 schreef PowerData het volgende:
[..]
Je kunt inderdaad alleen aanmelden voor 2 plekken en daar ook een hele goede application voor maken. Maar hoe goed je ook bent, je loopt dan nog een vrij groot risico om bij geen van de 2 plekken aangenomen te worden. In het voorbeeld van de eerste poster, als hij zich alleen aanmeldt bij (bijvoorbeeld) MS en GS is het prachtig als hij er binnen komt, maar de kans is vrij klein en hij doet er beter aan om zich ook voor banken als Barclays en DB aan te melden. Het kost iets meer tijd, maar wellicht heb je er wel wat aan. Je kunt je keuze van te voren maken, of achteraf. Ik maak 'm liever achteraf.
Iemand tips?quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:35 schreef lucatoni het volgende:
Binnenkort periode van bachelorscriptie. Het is mogelijk om dit te combineren met een stage.
Het liefste zou ik dit zeker doen. (voorkeur gaat uit naar internationaal, maar snap dat dit waarschijnlijk erg lastig gaat worden).
Interesses: finance / consulting.
Zijn er mensen die tips of ideeën hebben betreffende bedrijven die hiervoor wellicht geschikt zouden kunnen zijn?
Alvast bedankt!
Wat ik op Wallstreetoasis zie is dat de meesten gewoon een schot hagel vuren. Zo tussen de 60 en 140 cold calls/emails en reguliere sollicitaties. Waarvan ze dan uiteindelijk een of twee opties weten te krijgen.quote:Op donderdag 2 januari 2014 12:44 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Maar zoveel applicaties lopen is ondoenlijk op een bepaald moment. Daarnaast wist ik van tevoren toch al dat ik Barclays liever niet zou doen, dus is het een verspilling van je tijd en energie. Maar goed, is ook een kwestie van je kansen inschatten natuurlijk. Ik nam het destijds niet zo extreem serieus en had me ook niet echt voorbereid. Waarschijnlijk dus niet de beste bron van advies
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.quote:Op donderdag 2 januari 2014 15:47 schreef Bajskorv het volgende:
Met een dergelijke aanpak ben je zwaar aan het overdrijven. Als dat nodig is, ben je blijkbaar niet goed genoeg of maak je je teveel zorgen. Niet onverwachts met die Amerikanen natuurlijk.
Dat ziet er toch iets beter uit dan mijn cvquote:Op donderdag 2 januari 2014 18:00 schreef Push. het volgende:
[..]
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.
Maken bijbaantjes overigens echt wat uit? Zie veel van die CVs met echt killer EC's:
Voorbeeld 1; Voorbeeld 2; Voorbeeld 3
Naar mijn idee vrij serieuze bijbaantjes. Terwijl ik in Nederland het idee heb dat niemand zich zo erg focust, en een bijbaantje neemt voor een x aantal uur per week. Bijvoorbeeld kok of wat dan ook. Of weten deze kandidaten hun verhaaltjes mooi op te poetsen zodat het wat lijkt?
Wat je bij de amerikanen wel heel erg hebt is dat ze alles wat ze doen nogal hypen. Ook dat model united nations gedoe. Zo veel stelt dat allemaal niet voor. Ze weten een simpele "meeloopstage" al te overclassificeren.quote:Op donderdag 2 januari 2014 18:00 schreef Push. het volgende:
[..]
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.
Maken bijbaantjes overigens echt wat uit? Zie veel van die CVs met echt killer EC's:
Voorbeeld 1; Voorbeeld 2; Voorbeeld 3
Naar mijn idee vrij serieuze bijbaantjes. Terwijl ik in Nederland het idee heb dat niemand zich zo erg focust, en een bijbaantje neemt voor een x aantal uur per week. Bijvoorbeeld kok of wat dan ook. Of weten deze kandidaten hun verhaaltjes mooi op te poetsen zodat het wat lijkt?
Dan neem ik aan dat je meegedaan hebt met de LBT of de IBC? Anders kan je namelijk geen uitspraak doen over "cultural fit". Buiten dat is bij een bank solliciteren om de "fit" nogal een loshangend principe aangezien je bijna altijd een general IBD offer krijgt.quote:Op donderdag 2 januari 2014 11:26 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Natuurlijk, maar als je gaat solliciteren helpt focus altijd. Je kunt altijd achter 10 stage plekken aanjagen, maar ik heb destijds enkel bij twee banken een stage geprobeerd te krijgen. Die banken leken me nou eenmaal de beste fit te hebben, en dat vind ik persoonlijk belangrijk. Ik hoefde niet zo nodig M&A te gaan doen bij Merill ofzo, die cultuur lag me gewoon niet.
Gelukkig ook de stage gekregen bij mijn eerste keuze, maar dat was vooral mazzel hebben.
Een stage voordat je aan de slag gaat lijkt me vrij routine als ik het allemaal zo zie. Het zieke aan die CVs is dat het eerstejaars zijn. Echt heel overhyped moet het dan zijn, of hele goede contacten van huis uit.quote:Op donderdag 2 januari 2014 20:31 schreef Physics het volgende:
[..]
Wat je bij de amerikanen wel heel erg hebt is dat ze alles wat ze doen nogal hypen. Ook dat model united nations gedoe. Zo veel stelt dat allemaal niet voor. Ze weten een simpele "meeloopstage" al te overclassificeren.
EC's maken/breken je sollicitatie vaak wel overigens. Hoop lui die naar Londen gaan hebben al iets van een finance/IBD/M&A stage gedaan.
Geen LBT, geen IBC. Gewoon beetje gelezen over verschillende banken, genoeg goed materiaal. En natuurlijk is er wel een uitspraak te doen over "cultural fit", bij genoeg banken heerst een sterke cultuur. Ik had het achteraf gezien vrij goed ingeschat, echt lastig was het niet. Daarnaast wordt tijdens de interviews door de bankiers vervolgens ook gekeken of de kandidaat een beetje in de cultuur past, dus zodoende wel handig om van tevoren te kijken waar je bij past. Ik had bij mijn uiteindelijke werkgever gewoon direct een klik, had in 24 uur mijn offer binnen.quote:Op donderdag 2 januari 2014 20:31 schreef Physics het volgende:
[..]
Dan neem ik aan dat je meegedaan hebt met de LBT of de IBC? Anders kan je namelijk geen uitspraak doen over "cultural fit". Buiten dat is bij een bank solliciteren om de "fit" nogal een loshangend principe aangezien je bijna altijd een general IBD offer krijgt.
Zelf bij de IBC geweest en daar wel gemerkt dat sommige clubs niet bij mij pastten. Uiteindelijk bij mijn favoriet terecht gekomen.
Vraag me dan af waar je die informatie vandaan haalt. Online is tegenwoordig vooral US focused en veel informatie is overdreven en geen weerspiegeling van de realiteit. Cultural fit is vooral iets wat je moet ervaren. Zelfs tussen groepen bij dezelfde bank vond ik flinke verschillen.quote:Op donderdag 2 januari 2014 21:17 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Geen LBT, geen IBC. Gewoon beetje gelezen over verschillende banken, genoeg goed materiaal. En natuurlijk is er wel een uitspraak te doen over "cultural fit", bij genoeg banken heerst een sterke cultuur. Ik had het achteraf gezien vrij goed ingeschat, echt lastig was het niet. Daarnaast wordt tijdens de interviews door de bankiers vervolgens ook gekeken of de kandidaat een beetje in de cultuur past, dus zodoende wel handig om van tevoren te kijken waar je bij past. Ik had bij mijn uiteindelijke werkgever gewoon direct een klik, had in 24 uur mijn offer binnen.
Natuurlijk hoop je vervolgens in het juiste team terecht te komen, maar dat noem ik geen "cultural fit".
In de USA wordt er nog veel meer gewerkt naast de opleiding dan hier aangezien ze dat moeten doen om het inschrijvingsgeld te kunnen betalen en de schuld nog enigszins te beperken. Misschien dat je daar daarom wat meer interessante bijbaantjes kunt krijgen terwijl je nog een student bent?quote:Op donderdag 2 januari 2014 18:00 schreef Push. het volgende:
[..]
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.
Maken bijbaantjes overigens echt wat uit? Zie veel van die CVs met echt killer EC's:
Voorbeeld 1; Voorbeeld 2; Voorbeeld 3
Naar mijn idee vrij serieuze bijbaantjes. Terwijl ik in Nederland het idee heb dat niemand zich zo erg focust, en een bijbaantje neemt voor een x aantal uur per week. Bijvoorbeeld kok of wat dan ook. Of weten deze kandidaten hun verhaaltjes mooi op te poetsen zodat het wat lijkt?
Heb afgelopen semester gestudeerd op een Amerikaanse universiteit en kan zeker bevestigen dat de (meeste) Amerikaanse studenten meer gefocust zijn op het verkrijgen van een internship voor de zomer. Zeker na hun sophomore year is een internship gewoon een must op je CV als je later wilt solliciteren naar een goede full-time position.quote:Op donderdag 2 januari 2014 18:00 schreef Push. het volgende:
[..]
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.
Maken bijbaantjes overigens echt wat uit? Zie veel van die CVs met echt killer EC's:
Voorbeeld 1; Voorbeeld 2; Voorbeeld 3
Naar mijn idee vrij serieuze bijbaantjes. Terwijl ik in Nederland het idee heb dat niemand zich zo erg focust, en een bijbaantje neemt voor een x aantal uur per week. Bijvoorbeeld kok of wat dan ook. Of weten deze kandidaten hun verhaaltjes mooi op te poetsen zodat het wat lijkt?
Gewoon vooral Nederlandse en Britse kranten. Destijds een volledige sectie over Goldman "de Calvinist van Wall Street" in de Volkskrant bijvoorbeeld, of lange stukken over JPM en MS in Britse kranten. Gewoon al die online fora enzo lekker laten, dat is te Amerikaans en boeide mee niet. Daarnaast kende ik twee mensen die LBT gedaan hadden en die mij ook advies konden geven over wat bij me paste.quote:Op donderdag 2 januari 2014 22:17 schreef Physics het volgende:
[..]
Vraag me dan af waar je die informatie vandaan haalt. Online is tegenwoordig vooral US focused en veel informatie is overdreven en geen weerspiegeling van de realiteit. Cultural fit is vooral iets wat je moet ervaren. Zelfs tussen groepen bij dezelfde bank vond ik flinke verschillen.
Weet ik ook niet, maar net als in jouw ervaring reageerde de partij met de beste klik binnen 24 uur. Sterker nog, ik liep ook aan het einde van de dag de deur uit en had 's avonds het offer binnen. Bij mijn tweede partij ben ik daardoor nooit naar de interviews gegaan, ik had mijn eerste keuze al binnen.quote:Of de respons tijd een goede indicator is weet ik niet. Van een partij kreeg ik mijn offer pas na een week, maar toen ik ze later vertelde dat ik voor een andere club ging ben ik gestalkt door ~ 5 mensen (van analyst tot MD) om me over te halen om toch te tekenen. Bij mijn uiteindelijke keuze was het voor beide partijen duidelijk. Liep rond 7u daar de deur uit en de volgende ochtend kreeg ik een telefoontje. Geeft wel een betere kick dan "wachten".
Volgens mij is dit inderdaad gewoon een verschil in cultuur. Plus dat je in Amerika natuurlijk veel meer grote bedrijven hebt zitten. Het is bij bijv. boutiques veel lastiger om een stageplek te creeëren dan bij de grote banken. Dit moet je ook niet onderschatten.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zonar, dat geloof ik direct maar in hoeverre is het voor Nederlanders mogelijk om dit soort stages te lopen als bachelorstudent zijnde? Neem nu bijv. ook het onderzoekswerk, in de USA is het volstrekt normaal dat je als student eens meeloopt in het labo, dat je met een docent uitgebreide discussies over iets hebt en vervolgens wordt uitgenodigd om mee onderzoek te doen etc.
In Europa lijkt dat i.h.a. niet de cultuur te zijn, op wat uitzonderingen na.
Mijn ervaring na een studentassistentschap op dezelfde universiteit als dat jij zit is toch anders.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zonar, dat geloof ik direct maar in hoeverre is het voor Nederlanders mogelijk om dit soort stages te lopen als bachelorstudent zijnde? Neem nu bijv. ook het onderzoekswerk, in de USA is het volstrekt normaal dat je als student eens meeloopt in het labo, dat je met een docent uitgebreide discussies over iets hebt en vervolgens wordt uitgenodigd om mee onderzoek te doen etc.
In Europa lijkt dat i.h.a. niet de cultuur te zijn, op wat uitzonderingen na.
Zie in Europa en Nederland genoeg mogelijkheden om als student ergens voor de zomer (en off-cycle) een stage te vinden. Het wordt misschien door de bedrijven en universiteiten niet zozeer gepromoot als in de US, maar met simpele cold-emails kom je zeer ver. Ken genoeg studenten (toen tweede-jaars) die voor de zomer gewoon stages hadden binnen Europa. Dit waren niet eens allemaal stages binnen de financiële industrie, maar ook in disciplines zoals marketing, logistiek en HR. Ik geef je enorm gelijk als je zegt dat de Amerikaanse studenten meer kansen hebben doordat ze door hun omgeving (universiteit en de industrie) worden gepushed. De career fair op mijn Amerikaanse universiteit was groter dan wat mijn huidige universiteit ooit bij elkaar heeft georganiseerd. However, zie ik voor Nederlandse studenten genoeg kansen voor een stage, het is gewoon eerder een kwestie dat je zelf er meer moeite voor doet.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zonar, dat geloof ik direct maar in hoeverre is het voor Nederlanders mogelijk om dit soort stages te lopen als bachelorstudent zijnde? Neem nu bijv. ook het onderzoekswerk, in de USA is het volstrekt normaal dat je als student eens meeloopt in het labo, dat je met een docent uitgebreide discussies over iets hebt en vervolgens wordt uitgenodigd om mee onderzoek te doen etc.
In Europa lijkt dat i.h.a. niet de cultuur te zijn, op wat uitzonderingen na.
Jij weet toch dat op die universiteit elke faculteit een eigen wereldje is?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 20:12 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Mijn ervaring na een studentassistentschap op dezelfde universiteit als dat jij zit is toch anders.
Dat heb ik nog nooit gehoord dat je met een paar extra vakken door kan stromen naar een master die onder econometrie valt. Maar als je het aankunt dan zou ik het zeker doen. Daar waar finance een prima master is, blijft het voor sommigen echt teveel aan de oppervlakte en in dat geval biedt QF natuurlijk een goed alternatief.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 13:44 schreef Aethereal het volgende:
Heren even een vraagje.
Als ik wat extra wiskundige en statistische vakken volg het komende jaar, is het mogelijk om de MSc Quantitative Finance te volgen (ipv normale Finance). Ik zie op Linkedin best veel mensen met technische studies bij banken als GS/MS/JPM etc. Ik vroeg me daarom af of het voor mij de moeite waard zou zijn om QFAS te gaan doen? Moet er wel bij zeggen dat ik momenteel niet echt de uitdaging heb bij mijn BSc bedrijfseconomie en ook niet het gevoel heb dat ik iets geleerd heb, dus misschien is de extra moeilijkheidsgraad op zich al goed voor me, behalve dan dat het eventueel beter voor m'n CV is?
Ik weet dat je bij IBD niet echt hogere wiskunde nodig hebt tijdens het werk zelf, maar het gaat meer om de manier van denken die je bij econometrie leert (zo heb ik me iig laten vertellen).
Thoughts?
Is het aan de EUR of aan de VU? Aan de Eur moet je analyse 1 & 2 en matrix algebra 1 & 2 in je bachelor hebben gedaan alvorens je uberhaupt aan het schakelprogramma mag beginnen. De VU heeft niet echt een schakelprogramma en is in dat opzicht een rommeltje. Zij stellen dat je alleen fin ectrie, ectrie 1 en lin algebra extra hoeft te doen, maar de eerste twee en dan met name fin ectrie zonder inleiding ectrie en programmeervaardigheden is bijna niet te doen. Dus als het de VU betreft zou ik me even goed laten informeren.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 16:39 schreef Sokz het volgende:
Je zal wel een 35-40 tal punten moeten halen denk ik uit het schakelprogramma of daaraan gerelateerde vakken.
Top, veronderstellende dat een equivalent hiervan (andere universiteit) ook wordt goedgekeurd. Al vind ik het ietwat merkwaardig dat enkel deel 2 niet wordt goedgekeurd, als je deel 2 kan halen zonder de stof van deel 1 te beheersen dan klopt er iets niet aan de inhoud van die vakken.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:15 schreef Adelovici het volgende:
[..]
Is het aan de EUR of aan de VU? Aan de Eur moet je analyse 1 & 2 en matrix algebra 1 & 2 in je bachelor hebben gedaan alvorens je uberhaupt aan het schakelprogramma mag beginnen.
Fijn om te horen dat ze bij die banken zo verstandig zijn dat ze het op waarde kunnen schatten.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 23:03 schreef Bajskorv het volgende:
Je hoeft nog niks af te schrijven, zeker niet met een wiskunde studie. Ik heb zelf ook zeven jaar gedaan over een vijfjarige studie, was geen issue. Had wel een hard besteed aan bestuurswerk, maar dan nog. Gewoon lekker doorgaan, prima tweede studie gekozen.
Begrijp niet precies wat je bedoelt?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:58 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Top, veronderstellende dat een equivalent hiervan (andere universiteit) ook wordt goedgekeurd. Al vind ik het ietwat merkwaardig dat enkel deel 2 niet wordt goedgekeurd, als je deel 2 kan halen zonder de stof van deel 1 te beheersen dan klopt er iets niet aan de inhoud van die vakken.
Met wat? Als je van een andere faculteit komt dan kan het opportuun zijn om wel deel 2 van een vak maar niet deel 1 van een vak bij een andere faculteit te volgen in verband met de roosters en welke vakken in welke onderwijsperiodes worden aangeboden. Met behulp van zelfstudie kan je je prima de stof van deel 1 van het vak eigen maken.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:16 schreef Adelovici het volgende:
[..]
Begrijp niet precies wat je bedoelt?
Bram, heb jij ook mogelijk ambities in deze richting, of wil je sowieso gaan werken als elektrotechnicus?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Met wat? Als je van een andere faculteit komt dan kan het opportuun zijn om wel deel 2 van een vak maar niet deel 1 van een vak bij een andere faculteit te volgen in verband met de roosters en welke vakken in welke onderwijsperiodes worden aangeboden. Met behulp van zelfstudie kan je je prima de stof van deel 1 van het vak eigen maken.
Ik wil iets gaan doen wat ik interessant vind, waarmee ik nog wat vrije tijd overhoud (hoeft niet 36 u/w te zijn maar ook geen 60-70 u/w) en waar ik een goede boterham mee kan krijgen. Of dat dat nu als natuurkundige, elektrotechnicus of investeringsbankier is maakt mij niet uit.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 19:46 schreef Valid het volgende:
[..]
Bram, heb jij ook mogelijk ambities in deze richting, of wil je sowieso gaan werken als elektrotechnicus?
Dan kan je IB wel vergetenquote:Op zondag 16 februari 2014 01:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik wil iets gaan doen wat ik interessant vind, waarmee ik nog wat vrije tijd overhoud (hoeft niet 36 u/w te zijn maar ook geen 60-70 u/w) en waar ik een goede boterham mee kan krijgen. Of dat dat nu als natuurkundige, elektrotechnicus of investeringsbankier is maakt mij niet uit.
Die indruk heb ik ook.quote:
Trader dan? Je zit dan vast aan de tijden dat je markt open is, plus wat tijd ervoor en daarna.quote:Op zondag 16 februari 2014 01:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik wil iets gaan doen wat ik interessant vind, waarmee ik nog wat vrije tijd overhoud (hoeft niet 36 u/w te zijn maar ook geen 60-70 u/w) en waar ik een goede boterham mee kan krijgen. Of dat dat nu als natuurkundige, elektrotechnicus of investeringsbankier is maakt mij niet uit.
Dat is een open deur en geen antwoord op m'n vraag. M'n vraag is natuurlijk wat je nu het interessantste lijkt.quote:Op zondag 16 februari 2014 01:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik wil iets gaan doen wat ik interessant vind, waarmee ik nog wat vrije tijd overhoud (hoeft niet 36 u/w te zijn maar ook geen 60-70 u/w) en waar ik een goede boterham mee kan krijgen. Of dat dat nu als natuurkundige, elektrotechnicus of investeringsbankier is maakt mij niet uit.
Traders zitten toch ook al gauw op 60+ uur?quote:Op zondag 16 februari 2014 05:44 schreef miro86 het volgende:
[..]
Trader dan? Je zit dan vast aan de tijden dat je markt open is, plus wat tijd ervoor en daarna.
Hm, oke. Betere tijden dan ik dacht. Niet dat ik er interesse in heb verder.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:31 schreef miro86 het volgende:
Wat ik van vrienden hoor is dat ze eerder 45-55 draaien; ze beginnen heel vroeg maar zijn ook vrij snel klaar; maar het kan behoorlijk intensief zijn.
Er zijn ook markten die 24 uur per dag open zijn, dus het ligt er maar aan. Euronext Amsterdam is geloof ik open van 8 tot 8 of iets dergelijks.quote:Op zondag 16 februari 2014 05:44 schreef miro86 het volgende:
[..]
Trader dan? Je zit dan vast aan de tijden dat je markt open is, plus wat tijd ervoor en daarna.
Ik kan nog niet concreet noemen wat ik wil gaan doen omdat ik nog aan het verkennen ben wat er allemaal mogelijk is, het hangt natuurlijk ook af van eventuele interessante onderzoeken waar ik aan mee kan werken etc.quote:Op zondag 16 februari 2014 12:04 schreef Valid het volgende:
[..]
Dat is een open deur en geen antwoord op m'n vraag. M'n vraag is natuurlijk wat je nu het interessantste lijkt.
Ik denk dat je in de financiële wereld dan niet echt aan je trekken komt, omdat bankieren voor een groot deel toch onnodig schuiven met geld is om er als bank (of als individu) een slaatje uit te slaan. En op de werkvloer is het vaak een kwestie van code/getalletjes in excel kloppen en data verwerken (als je wat kwantitatiefs wil doen).quote:Op zondag 16 februari 2014 22:59 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik kan nog niet concreet noemen wat ik wil gaan doen omdat ik nog aan het verkennen ben wat er allemaal mogelijk is, het hangt natuurlijk ook af van eventuele interessante onderzoeken waar ik aan mee kan werken etc.
Wat ik ook precies ga doen, ik wil het gevoel hebben dat ik iets nuttigs doe, dat ik er goed in ben en dat ik het leuk vind. Een voorbeeldje van iets wat me wel interessant lijkt: meewerken aan een techniek waarbij je interferentie van radiogolven gebruikt om lokaal een grote hitte te genereren zo dat je tumoren kan verwijderen zonder te snijden en ook het omliggende (meer oppervlakkig) gelegen weefsel te beschadigen.
Dat soort shit kijk ik dus echt niet. Wat een tijdverspillingquote:Op maandag 17 februari 2014 23:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Hebben jullie deze reportage gezien?
Nou dat is duidelijk danquote:Op zaterdag 15 februari 2014 14:54 schreef Sokz het volgende:
Ja doen natuurlijk wat verwacht je anders voor antwoord.
Gaat om 9 vakken / 54 ECTS. Wellicht relatief gezien best veel, daarom vroeg ik even of het de moeite waard zou zijnquote:Op zaterdag 15 februari 2014 16:26 schreef Adelovici het volgende:
[..]
Dat heb ik nog nooit gehoord dat je met een paar extra vakken door kan stromen naar een master die onder econometrie valt. Maar als je het aankunt dan zou ik het zeker doen. Daar waar finance een prima master is, blijft het voor sommigen echt teveel aan de oppervlakte en in dat geval biedt QF natuurlijk een goed alternatief.
Ook onwaar. Ligt er bovendien aan welke opleiding je gehad hebt, maar als je bijvoorbeeld TW of TN gedaan hebt moet je aan de EUR althans nog steeds de vakken: econometrie 1 & 2, tijdreeks-analyse en QMF doen.quote:Op donderdag 20 februari 2014 17:35 schreef Aethereal het volgende:
[..]
Nou dat is duidelijk danEven kijken hoe die vakken in mijn planning gaan passen
[..]
Gaat om 9 vakken / 54 ECTS. Wellicht relatief gezien best veel, daarom vroeg ik even of het de moeite waard zou zijnHet gaat om de UvT trouwens, en het gaat om lineaire algebra (2 vakken), Analyse 1 en 2, 3 vakken statistiek en dan nog een apart vak econometrie en differentiëren/integreren. Waarschijnlijk is dit een vergelijkbaar pakket wat je op een technische universiteit aan wiskunde en statistiek zou krijgen, want als je van een technische universiteit afkomt kun je volgens mij zo instromen in de master Quantitative Finance.
Als je van EE, WTK of TN komt dan kan je die vakken wel aan als het goed is maar nee, je krijgt niet standaard analyse (wel calculus wat soms ten onrechte analyse wordt genoemd, al is dit een beetje een semantische discussie), lineaire algebra krijg je altijd, statistiek meestal maar vaak 1 vak.quote:Op donderdag 20 februari 2014 17:35 schreef Aethereal het volgende:
[..]
Nou dat is duidelijk danEven kijken hoe die vakken in mijn planning gaan passen
[..]
Gaat om 9 vakken / 54 ECTS. Wellicht relatief gezien best veel, daarom vroeg ik even of het de moeite waard zou zijnHet gaat om de UvT trouwens, en het gaat om lineaire algebra (2 vakken), Analyse 1 en 2, 3 vakken statistiek en dan nog een apart vak econometrie en differentiëren/integreren. Waarschijnlijk is dit een vergelijkbaar pakket wat je op een technische universiteit aan wiskunde en statistiek zou krijgen, want als je van een technische universiteit afkomt kun je volgens mij zo instromen in de master Quantitative Finance.
Gefeliciteerd!quote:Op woensdag 19 februari 2014 10:58 schreef TASFOK het volgende:
Heb een internship bemachtigd voor S&T. Zit in de City, iemand een beetje idee waar het prettig wonen is (en op redelijke afstand van werk)?
Werk is toch echt totaal niet te vergelijken, op de hoge eisen na dan?quote:Op maandag 24 februari 2014 21:00 schreef Moos. het volgende:
Een vraag aan de investment bankers hier: Waarom zijn jullie voor investment banking gegaan en niet strategy consulting? Zijn het de flappen, de competitieve sfeer?
Het is me opgevallen dat bij de top van zulke consulting bedrijven ook zeer hoge eisen worden gesteld aan nieuwelingen.
Jep, maar ik kan me voorstellen dat een persoon met dergelijke kwaliteiten die zich interesseert in investment banking ook wel eens een naar consulting heeft gekeken. Ben opzoek naar een iets wat persoonlijker verhaal dan de standaard consulting vs banking blogs.quote:Op maandag 24 februari 2014 22:18 schreef Push. het volgende:
[..]
Werk is toch echt totaal niet te vergelijken, op de hoge eisen na dan?
De enige investment banker heeft na een ban z'n vertrek aangekondigd. Ben bang dat je ergens anders moet zoeken. Probeer wallstreetoasis anders.quote:Op maandag 24 februari 2014 23:07 schreef Moos. het volgende:
[..]
Jep, maar ik kan me voorstellen dat een persoon met dergelijke kwaliteiten die zich interesseert in investment banking ook wel eens een naar consulting heeft gekeken. Ben opzoek naar een iets wat persoonlijker verhaal dan de standaard consulting vs banking blogs.
Managementconsulted.com is de SC-versie van mergersandinquisitions. Wellicht dat je daar wat kunt vinden.quote:Op maandag 24 februari 2014 23:07 schreef Moos. het volgende:
[..]
Jep, maar ik kan me voorstellen dat een persoon met dergelijke kwaliteiten die zich interesseert in investment banking ook wel eens een naar consulting heeft gekeken. Ben opzoek naar een iets wat persoonlijker verhaal dan de standaard consulting vs banking blogs.
Ja en zo heb ik weer een ander artikel gelezen van een associate die de selectie deed. Die vertelde doodleuk dat ze kandidaten aan de kant gooiden omdat ze "lame" hobby's hadden. Al heb ik zelf ook wel iets heel aparts op mijn CV staan, waar ik 10 uit 10 keer naar gevraagd ben en altijd enthousiaste reacties over heb gehad (o.a. bij BB banken).quote:Op donderdag 27 februari 2014 16:38 schreef Aethereal het volgende:
http://www.wallstreetoasis.com/blog/the-one-rule-of-resumes
Leuk artikel.
En dat is.... ?quote:Op maandag 3 maart 2014 01:33 schreef Physics het volgende:
[..]
Ja en zo heb ik weer een ander artikel gelezen van een associate die de selectie deed. Die vertelde doodleuk dat ze kandidaten aan de kant gooiden omdat ze "lame" hobby's hadden. Al heb ik zelf ook wel iets heel aparts op mijn CV staan, waar ik 10 uit 10 keer naar gevraagd ben en altijd enthousiaste reacties over heb gehad (o.a. bij BB banken).
Al wat goeds kunnen vinden? Ken wel wat mensen die in de city werken waar ik het aan kan vragen.quote:Op woensdag 19 februari 2014 10:58 schreef TASFOK het volgende:
Heb een internship bemachtigd voor S&T. Zit in de City, iemand een beetje idee waar het prettig wonen is (en op redelijke afstand van werk)?
Goed om te horen, hoop het beste voor je!quote:Op woensdag 26 maart 2014 00:14 schreef MoneeMaker het volgende:
Na jaren lang dit forum (en de 15 voorgangers) de hebben gevolgd vanmiddag eindelijk ook mijn eerste application voor een Internship in IB afgerond, de eerste van velen. Ik vraag me eigenlijk af hoelang het ongeveer duurt voor je een response krijgt van HR?
Of juist helemaal niet. Radiostilte als afwijzing komt helaas ook wel eens voor.quote:Op woensdag 26 maart 2014 09:01 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Goed om te horen, hoop het beste voor je!
Hangt er helemaal vanaf. Binnen 2 weken zullen ze meestal wel wat laten weten.
Misschien wat meer informatie qua background (cijfers, nevenactiviteiten) kan misschien helpen wat voor hier advies hier wordt gegeven. Welke tweede master wil je mogelijk?quote:Ik lurk hier ook al een tijdje in deze topricreeks. Momenteel ben ik mijn bachelor aan het afronden waarna ik de master QF aan de VU wil gaan beginnen. Daarna zou ik nog wel een andere eenjarige master willen doen. Nu zou ik graag in die tijd een keer een stage lopen bij een IB in London, maar QF duurt aan de VU twaalf maanden. Ik heb komend jaar dus geen zomer waarin ik zo'n stage zou kunnen doen.Kun je na je nadat je je studie afgerond hebt nog steeds stage lopen of moet je dan gelijk solliciteren? En is het moeilijker binnen te komen via een sollicitatie dan via een stage?
Heb een bčta achtergrond met wel goede cijfers, bestuur en commissies gedaan. Ben van plan verder nog wat (afstudeer-)stages te doen tijdens m'n studie. Na QF zou ik nog een master FM willen doen. Kan niet kiezen tussen wiskunde en econometrie.quote:Op donderdag 3 april 2014 01:06 schreef Zonar109 het volgende:
[..]
Misschien wat meer informatie qua background (cijfers, nevenactiviteiten) kan misschien helpen wat voor hier advies hier wordt gegeven. Welke tweede master wil je mogelijk?
Ben ik het wel mee eens, zeker omdat ik twijfel tussen M&A en iets in de richting van quant/algo trading. Met dat laatste kan ik hier in Nederland tijdens m'n studie wel een beetje kennismaken. Zo'n off-cycle na m'n master om M&A te zien is dan inderdaad wel een goed idee.quote:Een off-cycle stage is natuurlijk een mogelijkheid. Meeste banken in Londen en Nederland bieden zo'n stage wel aan. Dus je kan dan na je eerste of tweede master gewoon in elke maand starten en daarna beginnen.
Persoonlijk zie ik een stage (en werkervaring in het algemeen) binnen de industrie altijd als een must voordat je full-time aan de bak gaat. Er zijn uitzonderingen, maar het is gewoon een heel belangrijk punt IMO.
Dus doe gewoon je master en apply gewoon voor een off-cycle.
Ik heb ondertussen woonruimte gevonden maar thanks!quote:Op dinsdag 4 maart 2014 20:54 schreef ballenbak015 het volgende:
[..]
Al wat goeds kunnen vinden? Ken wel wat mensen die in de city werken waar ik het aan kan vragen.
Ben je aan het applyen voor de intern class van 2014 (volgens mij is bijna overal de deadline al verstreken?) of voor off-cycle plekken? Succes anyway!quote:Op woensdag 26 maart 2014 00:14 schreef MoneeMaker het volgende:
Na jaren lang dit forum (en de 15 voorgangers) de hebben gevolgd vanmiddag eindelijk ook mijn eerste application voor een Internship in IB afgerond, de eerste van velen. Ik vraag me eigenlijk af hoelang het ongeveer duurt voor je een response krijgt van HR?
Bedoel je dus of je minder aantrekkelijk zou zijn ná je WO studie, omdat je een jaar gedoubleerd hebt op de middelbare school?quote:Op zondag 4 mei 2014 19:25 schreef GlueStick het volgende:
Hallo,
Ik zit al een lange tijd op Fok zonder een account en heb speciaal een account aangemaakt om een vraag te kunnen stellen. Momenteel zit ik in 6 VWO en ben van plan om volgend jaar bedrijfskunde te gaan studeren. Op dit moment ben ik erg geďnteresseerd in banking, maar misschien ga ik tijdens mijn opleiding ook weer iets anders leuk vinden. Mijn cijfers zijn op dit moment in orde, namelijk gemiddeld een 7 (Niet onwijs hoog, maar ook niet laag neem ik aan?). En dit kan hoger met de examens over een week. Echter ben ik wel in de 4e klas gedoubleerd (Oftewel blijven zitten). Op het begin vond ik het natuurlijk erg jammer, maar daarna begon ik het niet meer erg te vinden omdat 'het maar een jaartje was'. Maar nu begin ik wel steeds meer te twijfelen: Maak ik hierdoor minder kans bij banken?
Ik heb begrepen dat mensen met een Havo/HBO achtergrond weinig kans maken bij banken. Of dit ook geldt voor VWO-ers die zijn blijven zitten heb ik geen antwoord op kunnen vinden. Heeft iemand hier een idee?
Alvast bedankt!
Beetje ironisch dat ik deze vraag probeer te beantwoorden, want zoals je ziet heb ik onder jouw post zelf ook een vraag over mijn Cv etc. gesteld.quote:Op zondag 4 mei 2014 20:55 schreef GlueStick het volgende:
Ja, ik heb het dan over ná mijn WO opleiding. Maak ik hierdoor minder kans? Ben ik hierdoor een 'no-go' ?
Big4 als in KPMG, Pwc etc? Verkeerde topic, maar voor die bedrijven lijkt die mij voldoende. Ik zou bij die bedrijven wil ik nog niet dood gevonden worden.quote:Op zondag 4 mei 2014 20:38 schreef huntdani het volgende:
Even ook een vraagje over mijn eigen CV.
Ik ben nu bijna tweedejaars Bedrijfskunde en heb al een jaar commissie achter de rug. Tegelijkertijd heb ik ook een tamelijk relevante bijbaan (inkoper bij een webshop). Volgend jaar ga ik ook nog twee commissies doen en in het derde jaar ook nog. In semester 3.2 ga ik waarschijnlijk een half jaar naar de VS. In mijn master zou ik dan nog een scriptiestage oid willen doen. Tussen alles door wil ik misschien nog wat random cursussen doen, zoals bijvoorbeeld financial controller.
Nu is mijn vraag, zou deze Cv goed genoeg zijn om binnen te komen bij één van de big 4? Zo nee, wat zou ik er nog meer bij kunnen doen?
Ps. Mijn studieresultaten zijn vrij bovengemiddeld, maar springen niet uit de pan.
Verklaar je nader!quote:Op zondag 4 mei 2014 21:37 schreef miro86 het volgende:
[..]
Big4 als in KPMG, Pwc etc? Verkeerde topic, maar voor die bedrijven lijkt die mij voldoende. Ik zou bij die bedrijven wil ik nog niet dood gevonden worden.
Je maakt er in ieder geval een stuk minder kans mee, als we het hebben over investment banks. Voor jou 10 anderen die dus een smetloos CV hebben.quote:Op zondag 4 mei 2014 19:25 schreef GlueStick het volgende:
Hallo,
Ik zit al een lange tijd op Fok zonder een account en heb speciaal een account aangemaakt om een vraag te kunnen stellen. Momenteel zit ik in 6 VWO en ben van plan om volgend jaar bedrijfskunde te gaan studeren. Op dit moment ben ik erg geďnteresseerd in banking, maar misschien ga ik tijdens mijn opleiding ook weer iets anders leuk vinden. Mijn cijfers zijn op dit moment in orde, namelijk gemiddeld een 7 (Niet onwijs hoog, maar ook niet laag neem ik aan?). En dit kan hoger met de examens over een week. Echter ben ik wel in de 4e klas gedoubleerd (Oftewel blijven zitten). Op het begin vond ik het natuurlijk erg jammer, maar daarna begon ik het niet meer erg te vinden omdat 'het maar een jaartje was'. Maar nu begin ik wel steeds meer te twijfelen: Maak ik hierdoor minder kans bij banken?
Ik heb begrepen dat mensen met een Havo/HBO achtergrond weinig kans maken bij banken. Of dit ook geldt voor VWO-ers die zijn blijven zitten heb ik geen antwoord op kunnen vinden. Heeft iemand hier een idee?
Alvast bedankt!
Nee. Nee. Nee. En nogmaals nee. Je antwoord zou voldoende zijn voor een traineeship bij een Nederlandse bank. Als je dit reeks doorleest zul je zien dat de opleiding (Bedrijfskunde is 9 van de 10 keer een nee) en de cijfers van extreem groot belang zijn. Nevenactiviteiten (die wel nuttig zijn) zijn eigenlijk ook een vereiste.quote:Op zondag 4 mei 2014 21:09 schreef huntdani het volgende:
[..]
Beetje ironisch dat ik deze vraag probeer te beantwoorden, want zoals je ziet heb ik onder jouw post zelf ook een vraag over mijn Cv etc. gesteld.
Om je vraag te beantwoorden, zover ik weet zullen ze never naar middelbare school kijken. Ik ben zelf van mening dat zo'n beetje iedereen VWO kan doen. Als je maar geen studievertraging op WO krijgt, of je moet daarin al echt een bestuursjaar doen of zo.
Zover ik weet zijn zelfs de cijfers op WO niet erg belangrijk, het staat alleen wel leuk. Een Honours programma ofzo staat dan wel heel goed.
Misschien wat je uit mijn vraag hierboven kunt opmaken is het belangrijkst dat je voldoende (relevante) nevenactiviteiten doet naast je studie. Alleen je studie afmaken is láng niet genoeg. Buitenland bijvoorbeeld doet het erg goed.
Ik vraag me zelf alleen dan af hoeveel nevenactiviteiten voldoende zijn.
In ieder geval hoef je je echt geen zorgen te maken dat je gedoubleerd hebt op 4 VWO. Dat is 6 jaar later totaal niet meer relevant.
Je moet hier zijn: Werken bij de Big 4 Dit topic gaat over Investment Banking, waar Goldman, JPM en hun vriendjes de gevraagde werkgevers zijn. Al bieden de Big4 enige vergelijkbare diensten, staan ze in aanzien nog ver onder de plaatselijke spelers als ABN en ING.quote:Op zondag 4 mei 2014 21:41 schreef huntdani het volgende:
[..]
Verklaar je nader!
En by the way, welke topic moet ik dan zijn?
Is je goed recht! Mij lijkt het als ik er zo over nadenk wel echt kicken. Diversiteit aan klanten en ruime doorgroeimogelijkheden als je knetter hard werkt (wat ik van plan ben). Of zeg ik nu iets verkeerd?quote:Op zondag 4 mei 2014 21:51 schreef miro86 het volgende:
Op een bepaald punt was mijn CV vergelijkbaar met de jouwe en werd ik steeds gevraagd om op een kennismakingsgesprek te komen met die lui op bedrijvendagen. Een paar keer toch gesproken met E&Y, maar dat was echt niets voor me - het boeide me voor geen meter.