Barbarians at the Gate is een mooie inderdaad, ook een paar maanden geleden uitgelezen. Grappig om te zien om wat voor kleine dingen (zoals de plek van Salomon op de tombstone) bepaalde deals stuk liepen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 14:34 schreef Aethereal het volgende:
Heb zojuist Barbarians at the Gate uit, interessant boek over de overname van RJR Nabisco in de jaren 80. Ook leuk om te zien dat de prominente firms van weleer nu niet meer bestaan en dat andere firms juist naar de voorgrond zijn getreden. Vond de titel en beschrijving wel wat overdreven, want naar mijn oordeel hebben de shareholders en werknemers een prima deal gekregen uiteindelijk, dus van het 'leegroven' wat de titel impliceert is niet veel sprake.
Wat zijn jullie favoriete boeken mbt banking/finance? Zit te denken om als volgende When Genius Failed of Dark Pools te lezen, wat meer over quants dus. Of misschien wat van Taleb. Aanraders?
(Monkey Business en al die humoristische boeken heb ik al gelezen)
M & A?quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:20 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Ik ken iemand die doet economie en rechten(dus E&BE en rechten, twee studies etc.) en is binnen bij Goldman aankomende zomer. Wel veel nevenactiviteiten en hoge cijfers. Maar moet te doen zijn dus.
Aha, ik ben nu ook naar die studie aan het kijken. Als ik die aan de Erasmus ga doen heb ik het voordeel dat ik, mocht rechten mij niet bevallen of als ik het niet aankan, kan laten vallen in/na het eerst jaar zonder achterstand op bedrijfseconomie en economie. Wat dan toch een soort van mijn "eerste keus" studie is.quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:20 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Ik ken iemand die doet economie en rechten(dus E&BE en rechten, twee studies etc.) en is binnen bij Goldman aankomende zomer. Wel veel nevenactiviteiten en hoge cijfers. Maar moet te doen zijn dus.
Ik was ook zeker niet van plan om een studie te kiezen die ik niet leuk vind omdat het alleen maar goed staat. Maar een studie bedrijfseconomie en economie was ik sowieso al van plan dan is de kans om eventueel de investment banking in te kunnen fijn. En het zorgt ervoor dat ik wat meer gemotiveerd raak voor mijn studie om zo hoog mogelijke cijfers te halen Maar mocht blijken dat ik het niet haal, ook prima. Ga ik lekker in Nederland werkenquote:Op vrijdag 27 december 2013 18:11 schreef Logros het volgende:
Bepaalde studies (zoals technische) kunnen het misschien wat makkelijker maken om binnen te komen, maar het komt uiteindelijk toch op het totaalplaatje aan. Dus motivatie, cijfers, (relevante) extracurriculars, buitenlandervaring, of je een leuk/interessant persoon bent etc. Ik zou niets iets kiezen dat je totaal niet leuk vindt/ligt alleen maar om een iets betere kans te hebben om na 4-5 jaar een interview te krijgen.
En het werk is echt geen rocket science, maar het is wel belangrijk dat je analytisch een beetje handig bent, want je bent de hele dag met getallen en berekeningen bezig.
Alvast één tip: stop met dat focussen op Goldman Sachs. Goldman is hartstikke leuk, maar het moet je gaan om het werk, niet om het bedrijf.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:40 schreef nodig het volgende:
Ik was ook zeker niet van plan om een studie te kiezen die ik niet leuk vind omdat het alleen maar goed staat. Maar een studie bedrijfseconomie en economie was ik sowieso al van plan dan is de kans om eventueel de investment banking in te kunnen fijn. En het zorgt ervoor dat ik wat meer gemotiveerd raak voor mijn studie om zo hoog mogelijke cijfers te halen Maar mocht blijken dat ik het niet haal, ook prima. Ga ik lekker in Nederland werken
Maar stiekem wil ik toch wel graag werken bij goldman sachs Gewoon zien hoe dat wereldje daar werkt. Sowieso dat boek monkey business eens een keer lezen
Tevens wat valt onder extracurriculars? Het lid zijn van een studievereniging en daar wat doen binnen het bestuur? Of lid zijn van een beleggersvereniging? Of stage's lopen?
Ik kwam op de site van Goldman Sachs onder de stage's ook deze tegen;
http://www.goldmansachs.c(...)ing-internships.html
Daarvoor zou ik mij volgend jaar misschien maar eens voor moeten aanmelden Als ik er ooit doorkom met dat "besmette" woordje HBO op mijn cv
Ik weet hetquote:Op woensdag 1 januari 2014 22:44 schreef PowerData het volgende:
[..]
Alvast één tip: stop met dat focussen op Goldman Sachs. Goldman is hartstikke leuk, maar het moet je gaan om het werk, niet om het bedrijf.
Natuurlijk eerst het werk leuk vinden, maar kies alsjeblieft vervolgens een bank die bij je past. Hoeft niet GS te zijn, maar je keuze is wel degelijk key.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:44 schreef PowerData het volgende:
[..]
Alvast één tip: stop met dat focussen op Goldman Sachs. Goldman is hartstikke leuk, maar het moet je gaan om het werk, niet om het bedrijf.
GS wordt samen met JPM en MS als de top beschouwd en het zou zeker knap zijn als je er binnen komt, maar het heeft geen zin om je erop te focussen.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:48 schreef nodig het volgende:
[..]
Ik weet het
Heb 2 delen van deze reeks gelezen en daar werd Sachs nogal als nummero uno beschouwd. Was dus even op die site gaan kijken onder careers
Gelukkig heb ik nog vele jaren om mij te verdiepen in al die verschillende investeringsbanken
Eerst überhaupt proberen binnen te komen bij een BB, en als je kunt kiezen moet je natuurlijk altijd een bank kiezen die bij je past. Dat is echter pas voor veel later en niet iets waar je tijdens je middelbare school al over na hoeft te denken.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:04 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Natuurlijk eerst het werk leuk vinden, maar kies alsjeblieft vervolgens een bank die bij je past. Hoeft niet GS te zijn, maar je keuze is wel degelijk key.
Aan de ene kant niet, maar aan de andere kant kan ik me goed voorstellen dat een zekere interesse zich aan het begin wel op die manier ontwikkelt. Tijdens je studie en later gedurende je zoektocht naar een geschikte werkgever ontdek je dat er meer mogelijkheden en mooie banken zijn, maar er is niet zoveel mis met een focus op en verwondering om een specifieke bank indien je daardoor gepassioneerd raakt.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:25 schreef PowerData het volgende:
[..]
GS wordt samen met JPM en MS als de top beschouwd en het zou zeker knap zijn als je er binnen komt, maar het heeft geen zin om je erop te focussen.
[..]
Eerst überhaupt proberen binnen te komen bij een BB, en als je kunt kiezen moet je natuurlijk altijd een bank kiezen die bij je past. Dat is echter pas voor veel later en niet iets waar je tijdens je middelbare school al over na hoeft te denken.
Natuurlijk, maar als je gaat solliciteren helpt focus altijd. Je kunt altijd achter 10 stage plekken aanjagen, maar ik heb destijds enkel bij twee banken een stage geprobeerd te krijgen. Die banken leken me nou eenmaal de beste fit te hebben, en dat vind ik persoonlijk belangrijk. Ik hoefde niet zo nodig M&A te gaan doen bij Merill ofzo, die cultuur lag me gewoon niet.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:25 schreef PowerData het volgende:
[..]
Eerst überhaupt proberen binnen te komen bij een BB, en als je kunt kiezen moet je natuurlijk altijd een bank kiezen die bij je past. Dat is echter pas voor veel later en niet iets waar je tijdens je middelbare school al over na hoeft te denken.
Je kunt inderdaad alleen aanmelden voor 2 plekken en daar ook een hele goede application voor maken. Maar hoe goed je ook bent, je loopt dan nog een vrij groot risico om bij geen van de 2 plekken aangenomen te worden. In het voorbeeld van de eerste poster, als hij zich alleen aanmeldt bij (bijvoorbeeld) MS en GS is het prachtig als hij er binnen komt, maar de kans is vrij klein en hij doet er beter aan om zich ook voor banken als Barclays en DB aan te melden. Het kost iets meer tijd, maar wellicht heb je er wel wat aan. Je kunt je keuze van te voren maken, of achteraf. Ik maak 'm liever achteraf.quote:Op donderdag 2 januari 2014 11:26 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Natuurlijk, maar als je gaat solliciteren helpt focus altijd. Je kunt altijd achter 10 stage plekken aanjagen, maar ik heb destijds enkel bij twee banken een stage geprobeerd te krijgen. Die banken leken me nou eenmaal de beste fit te hebben, en dat vind ik persoonlijk belangrijk. Ik hoefde niet zo nodig M&A te gaan doen bij Merill ofzo, die cultuur lag me gewoon niet.
Gelukkig ook de stage gekregen bij mijn eerste keuze, maar dat was vooral mazzel hebben.
Maar zoveel applicaties lopen is ondoenlijk op een bepaald moment. Daarnaast wist ik van tevoren toch al dat ik Barclays liever niet zou doen, dus is het een verspilling van je tijd en energie. Maar goed, is ook een kwestie van je kansen inschatten natuurlijk. Ik nam het destijds niet zo extreem serieus en had me ook niet echt voorbereid. Waarschijnlijk dus niet de beste bron van adviesquote:Op donderdag 2 januari 2014 11:38 schreef PowerData het volgende:
[..]
Je kunt inderdaad alleen aanmelden voor 2 plekken en daar ook een hele goede application voor maken. Maar hoe goed je ook bent, je loopt dan nog een vrij groot risico om bij geen van de 2 plekken aangenomen te worden. In het voorbeeld van de eerste poster, als hij zich alleen aanmeldt bij (bijvoorbeeld) MS en GS is het prachtig als hij er binnen komt, maar de kans is vrij klein en hij doet er beter aan om zich ook voor banken als Barclays en DB aan te melden. Het kost iets meer tijd, maar wellicht heb je er wel wat aan. Je kunt je keuze van te voren maken, of achteraf. Ik maak 'm liever achteraf.
Iemand tips?quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:35 schreef lucatoni het volgende:
Binnenkort periode van bachelorscriptie. Het is mogelijk om dit te combineren met een stage.
Het liefste zou ik dit zeker doen. (voorkeur gaat uit naar internationaal, maar snap dat dit waarschijnlijk erg lastig gaat worden).
Interesses: finance / consulting.
Zijn er mensen die tips of ideeën hebben betreffende bedrijven die hiervoor wellicht geschikt zouden kunnen zijn?
Alvast bedankt!
Wat ik op Wallstreetoasis zie is dat de meesten gewoon een schot hagel vuren. Zo tussen de 60 en 140 cold calls/emails en reguliere sollicitaties. Waarvan ze dan uiteindelijk een of twee opties weten te krijgen.quote:Op donderdag 2 januari 2014 12:44 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Maar zoveel applicaties lopen is ondoenlijk op een bepaald moment. Daarnaast wist ik van tevoren toch al dat ik Barclays liever niet zou doen, dus is het een verspilling van je tijd en energie. Maar goed, is ook een kwestie van je kansen inschatten natuurlijk. Ik nam het destijds niet zo extreem serieus en had me ook niet echt voorbereid. Waarschijnlijk dus niet de beste bron van advies
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.quote:Op donderdag 2 januari 2014 15:47 schreef Bajskorv het volgende:
Met een dergelijke aanpak ben je zwaar aan het overdrijven. Als dat nodig is, ben je blijkbaar niet goed genoeg of maak je je teveel zorgen. Niet onverwachts met die Amerikanen natuurlijk.
Dat ziet er toch iets beter uit dan mijn cvquote:Op donderdag 2 januari 2014 18:00 schreef Push. het volgende:
[..]
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.
Maken bijbaantjes overigens echt wat uit? Zie veel van die CVs met echt killer EC's:
Voorbeeld 1; Voorbeeld 2; Voorbeeld 3
Naar mijn idee vrij serieuze bijbaantjes. Terwijl ik in Nederland het idee heb dat niemand zich zo erg focust, en een bijbaantje neemt voor een x aantal uur per week. Bijvoorbeeld kok of wat dan ook. Of weten deze kandidaten hun verhaaltjes mooi op te poetsen zodat het wat lijkt?
Wat je bij de amerikanen wel heel erg hebt is dat ze alles wat ze doen nogal hypen. Ook dat model united nations gedoe. Zo veel stelt dat allemaal niet voor. Ze weten een simpele "meeloopstage" al te overclassificeren.quote:Op donderdag 2 januari 2014 18:00 schreef Push. het volgende:
[..]
True. Zijn gasten van 'non-target' of 'semi-target' universiteiten in de VS vaak. Gaat voor Nederland niet echt op. Zou denk ik hetzelfde zijn als een hbo'er zich in Londen naar binnen wil praten, als er al een vergelijking valt te maken.
Maken bijbaantjes overigens echt wat uit? Zie veel van die CVs met echt killer EC's:
Voorbeeld 1; Voorbeeld 2; Voorbeeld 3
Naar mijn idee vrij serieuze bijbaantjes. Terwijl ik in Nederland het idee heb dat niemand zich zo erg focust, en een bijbaantje neemt voor een x aantal uur per week. Bijvoorbeeld kok of wat dan ook. Of weten deze kandidaten hun verhaaltjes mooi op te poetsen zodat het wat lijkt?
Dan neem ik aan dat je meegedaan hebt met de LBT of de IBC? Anders kan je namelijk geen uitspraak doen over "cultural fit". Buiten dat is bij een bank solliciteren om de "fit" nogal een loshangend principe aangezien je bijna altijd een general IBD offer krijgt.quote:Op donderdag 2 januari 2014 11:26 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Natuurlijk, maar als je gaat solliciteren helpt focus altijd. Je kunt altijd achter 10 stage plekken aanjagen, maar ik heb destijds enkel bij twee banken een stage geprobeerd te krijgen. Die banken leken me nou eenmaal de beste fit te hebben, en dat vind ik persoonlijk belangrijk. Ik hoefde niet zo nodig M&A te gaan doen bij Merill ofzo, die cultuur lag me gewoon niet.
Gelukkig ook de stage gekregen bij mijn eerste keuze, maar dat was vooral mazzel hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |