Misschien is dat nu anders, maar ik heb altijd alles betaald gekregen. Vlucht + inclusief hotel + inclusief taxi van vliegveld. Gewoon de BA vlucht van AMS richting City.quote:Op zondag 1 december 2013 02:50 schreef PizzaMizza het volgende:
Vraagje, worden jullie nou niet gek van het feit om steeds uitgenodigd te worden maar niet aangenomen? Je moet steeds vlieg/boot/treintickets naar (bijv) Engeland boeken wat ook geld kost. Bovendien ook tijd: je moet erheen, je moet terug, je moet daar verblijven...
Er is wel een algemene misconceptie dat als het werk niet "moeilijk" is dat de mensen dan ook wel niet al te slim zullen zijn. Ik heb zelf in de rat race gezeten en zie toch wel dat bij de top BB's hele intelligente lui zitten. Dan leg ik de lat voor "slim" bij (summa) cum laude bèta.quote:Op zondag 1 december 2013 03:35 schreef LogiteX het volgende:
[..]
Als het uberhaupt al 'talenten' zijn. Zo heel slim zijn de mensen die in M&A werken nou ook weer niet. Ik zeg niet dat ze dom zijn maar zat slimme(re) mensen die in andere sectoren werken.
Taxi doen ze niet (meer).quote:Op zondag 1 december 2013 16:17 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Misschien is dat nu anders, maar ik heb altijd alles betaald gekregen. Vlucht + inclusief hotel + inclusief taxi van vliegveld. Gewoon de BA vlucht van AMS richting City.
Waar zit je nu zelf?quote:Op zondag 1 december 2013 17:21 schreef Physics het volgende:
[..]
Er is wel een algemene misconceptie dat als het werk niet "moeilijk" is dat de mensen dan ook wel niet al te slim zullen zijn. Ik heb zelf in de rat race gezeten en zie toch wel dat bij de top BB's hele intelligente lui zitten. Dan leg ik de lat voor "slim" bij (summa) cum laude bèta.
[..]
Taxi doen ze niet (meer).
Okee dat klinkt heel logisch.quote:Op maandag 2 december 2013 15:34 schreef Bajskorv het volgende:
Volgens mij geen PE boys hier. Maar uiteindelijk is het jaarverslag daarvoor minder belangrijk. Natuurlijk zijn historisch groei en marges leuk, maar je begint met een industrie die je aantrekkelijk vindt. Vervolgens moet de positie van het bedrijf daarin kloppen om een beeld te vormen over de toekomst van je investering. Uit het jaarverslag kan je verder meer te weten komen over het exacte financiele model, cash conversie, etc. Maar daar begin je pas als je het bedrijf in principe al interessant zou vinden.
Maar goed, er zijn ook 100 smaken PE. Genoeg mensen die juist enkel naar het financiele model kijken, zeker als het om meer turnaround situaties gaat bijvoorbeeld.
De aantrekkelijke positie is in elke industrie anders. Soms wil je marktleider zijn, soms is juist de positie als kleinere prijsvechter interessantquote:Op maandag 2 december 2013 15:49 schreef Finitio het volgende:
[..]
Okee dat klinkt heel logisch.
Stap 1 is dus zien of een bedrijf in een industrie opereert die jij aantrekkelijk vindt, vervolgens kijk je of de positie van het bedrijf daarin klopt (marktleider of top 3 met potentie marktleider worden bijv?) en dan pas kom je toe aan de financials.
Hij is redelijk vaag. Maar qua model kijk je naar groei van sales, brutto marges, opex en vervolgens naar cash flow (capex, werk capitaal). Verder eventuele andere specifieke items, maar een LBO model heeft maar weinig inputs....quote:Maar stel dat je daar al bent - niet in een turnaround situatie maar bijvoorbeeld in een situatie waarin je een bedrijf wil helpen om te groeien? Wat zijn dan key gegevens die je wil weten? Je hebt het over het financiele model maar waar kijk je dan meer specifiek naar? Kun je me in de juiste richting wijzen?
Of is mijn vraag echt te vaag?
Thanks, hier kan ik toch wel wat mee!quote:Op maandag 2 december 2013 16:08 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
De aantrekkelijke positie is in elke industrie anders. Soms wil je marktleider zijn, soms is juist de positie als kleinere prijsvechter interessant
[..]
Hij is redelijk vaag. Maar qua model kijk je naar groei van sales, brutto marges, opex en vervolgens naar cash flow (capex, werk capitaal). Verder eventuele andere specifieke items, maar een LBO model heeft maar weinig inputs....
Dat hangt er enorm van af. Ik heb verschillende verhalen gehoord waar in 1 geval iedereen in de laatste ronde werd aangenomen (stuk of 4 destijds) of dat er van 1 grote groep maar 1tje gepakt werd. Goede vriend van me heeft bij Nomura in Londen alle IB interview rondes gedaan, om het op het laatst niet te halen, dat was met een man of 10. Daar bleef maar 2 van over. Dat zal echt afwachten zijn. Success!quote:Op maandag 2 december 2013 18:14 schreef KROOZ1 het volgende:
Heb binnenkort final round interviews in Londen voor S&T bij een BB. Iemand enig idee hoeveel er bij final round interviews nog afvallen? 50-65%? Of ben ik hier te optimitisch?
Zijn deze stories voor summer 2014 intake? Heb hier en daar vernomen dat er dit jaar overal meer interns worden aangenomen vergeleken met de afgelopen drie jaar.quote:Op maandag 2 december 2013 19:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat hangt er enorm van af. Ik heb verschillende verhalen gehoord waar in 1 geval iedereen in de laatste ronde werd aangenomen (stuk of 4 destijds) of dat er van 1 grote groep maar 1tje gepakt werd. Goede vriend van me heeft bij Nomura in Londen alle IB interview rondes gedaan, om het op het laatst niet te halen, dat was met een man of 10. Daar bleef maar 2 van over. Dat zal echt afwachten zijn. Success!
In de collegebankenquote:
Iedereen die niet geschikt is valt af. Klinkt als een cliché antwoord, maar is wel waar. Hangt ook héél erg van de bank af. Bij sommige banken is een final round goed voor 50%+ kans, bij anderen is het rond de 10%.quote:Op maandag 2 december 2013 18:14 schreef KROOZ1 het volgende:
Heb binnenkort final round interviews in Londen voor S&T bij een BB. Iemand enig idee hoeveel er bij final round interviews nog afvallen? 50-65%? Of ben ik hier te optimitisch?
Onzin.quote:Op dinsdag 10 december 2013 11:12 schreef Logros het volgende:
Als je niet een contact hebt bij een bank die je CV uit de 1000en andere applications pikt en bovenop de stapel legt wordt het moeilijk om via hun online systeem binnen te komen volgens mij
Ik zeg niet dat het niet kan, maar veel mensen die ik gesproken had zeiden dat ik even moest aangeven als ik geapplied had omdat je makkelijk door het systeem heen glipt met de hoeveelheid applications die ze binnen krijgen. Heb dit ook veel van vrienden gehoord die al in het wereldje zitten.quote:
Ik hoor dit eigenlijk zelden tot nooit. Bij ons gebeurde het heel zelden, in misschien 5 procent van de gevallen en dan enkel omdat iemand tijdens een workshop ofzo positief was opgevallen. Door een vriendje eruit gepikt worden bestond niet, het hele team maakte zijn eigen selectie en die werden bij elkaar gelegd. Vriendjespolitiek zou trouwens stevig afbreuk doen aan mijn carriere.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:10 schreef Logros het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het niet kan, maar veel mensen die ik gesproken had zeiden dat ik even moest aangeven als ik geapplied had omdat je makkelijk door het systeem heen glipt met de hoeveelheid applications die ze binnen krijgen. Heb dit ook veel van vrienden gehoord die al in het wereldje zitten.
Wat is dan het verschil met uren? IB meer/minder uren dan SC.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:10 schreef Logros het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het niet kan, maar veel mensen die ik gesproken had zeiden dat ik even moest aangeven als ik geapplied had omdat je makkelijk door het systeem heen glipt met de hoeveelheid applications die ze binnen krijgen. Heb dit ook veel van vrienden gehoord die al in het wereldje zitten.
Verschillen met SC zijn denk ik ten eerste de uren en cultuur. Wat het werk voor mij leuker maakt:
- je ziet veel meer bedrijven/markten, maar gaat er wel minder diep op in (alhoewel je bij deals ook vol een bedrijf in duikt)
- je bent vaak met 3-4 dingen tegelijk bezig die korter lopen (deals duren wel langer) tov 1 project voor een paar maanden
- je zit bovenop het (financiële) nieuws, heb al een aantal keer gehad dat iets waar ik mee bezig was een paar uur later of de volgende dag op het FD staat
- maar een klein deel van consulting is echt strategie werk, zit ook veel operational, organisatie en marketing etc. opdrachten in. Na mijn (korte) ervaring met beide zie ik eigenlijk meer strategie en advies op het hoogste niveau terugkomen in m&a
- je zit lekker op kantoor en hebt niet de kans dat je een half jaar lang elke week naar een gat in de middle-of-nowhere moet
Meer, en bij SC is het weekend wel redelijk heiligquote:Op dinsdag 10 december 2013 12:58 schreef Valid het volgende:
[..]
Wat is dan het verschil met uren? IB meer/minder uren dan SC.
Je vindt het maken van meer uren een voordeel?quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:50 schreef Logros het volgende:
[..]
Meer, en bij SC is het weekend wel redelijk heilig
Je vraag het verschil ...quote:Op dinsdag 10 december 2013 14:07 schreef Valid het volgende:
[..]
Je vindt het maken van meer uren een voordeel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |