Zo'n vermoeden had ik al helaas. In het komende jaar verwacht ik m'n masters te hebben afgerond. Ik ga wel proberen om mn GPA richting de 3,5 te krikken. Kijken ze daar trouwens ook naar? Lage cijfers op het VWO/BSc. Maar hoge cijfers MSc. ?quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:34 schreef SirMatthew het volgende:
De meeste IB's in London vragen of je on-track bent voor een 2:1 classification of hoger om überhaupt te mogen solliciteren (percentages variëren hoeveel mensen dat of 1st halen, maar ligt ergens tussen de 50 en 60%) . Hoewel het NLse systeem compleet anders is, zal je als je tot de minderen van je opleiding behoort (d.w.z. alleen maar zesjes) niet erg serieus genomen worden, al ligt het zoals M-townGangster zegt ook aan je studie.
Als je de online tests wel makkelijk weet te halen, een sterke coverletter hebt en een uitstekend CV met veel extracurriculars hebt zal je wellicht niet meteen afgewezen worden. Een netwerk hebben kan ook helpen. Als je eenmaal in de interviews/assessment centers zit gaat het meer om hoe je on the spot presteert dan wat je in het verleden hebt gedaan.
Heb je al gesolliciteerd btw en zo ja waar? De ene bank is natuurlijk ook moeilijker binnen te komen. (bijv. Goldman vs. BNP Paribas o.i.d.) Buitenlandervaring hebben de meeste serieuze applicants ook, een dubbele master is natuurlijk wel een pre. Wanneer ben je daar klaar mee?
Iedereen kan hoge cijfers op een MSc halen, niet iedereen op het VWO of op een BSc. Cijfers op een MSc zijn terecht van minder belang.quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:42 schreef RY5PRM4x het volgende:
[..]
Zo'n vermoeden had ik al helaas. In het komende jaar verwacht ik m'n masters te hebben afgerond. Ik ga wel proberen om mn GPA richting de 3,5 te krikken. Kijken ze daar trouwens ook naar? Lage cijfers op het VWO/BSc. Maar hoge cijfers MSc. ?
Ik heb nog niet gesolliciteerd, ben nu pas bezig met het oriënteren
Waarom zou iedereen hoge cijfers kunnen halen in z'n master? Uiteraard, meer mensen doen het, waarschijnlijk omdat je ouder, serieuzer en meer toekomstgericht bent dan daarvoor. Is dat wat je bedoelt?quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Iedereen kan hoge cijfers op een MSc halen, niet iedereen op het VWO of op een BSc. Cijfers op een MSc zijn terecht van minder belang.
Volgend jaar misschien een poging. Ben nog eerste jaarsquote:Op zaterdag 23 november 2013 14:43 schreef SirMatthew het volgende:
Ik zou iig zeggen dat hoge cijfers in je MSc je gemiddeld minder onderscheiden dan hoge cijfers in je BSc en VWO.
Voorts, wie in dit topic zijn nu bezig met solliciteren (full time/summer internship)? Ik vraag me al tijden af hoeveel NLers er elk jaar solliciteren.
Maar dat ouder, serieuzer en toekomstgericht is vaak gewoon een slecht excuus. Als jij slim genoeg bent, kom jij ook gewoon makkelijk door je VWO en BSc heen met goede cijfers. Daar hoef je echt niet uren en uren voor te studeren. Wees eerlijk, zo moeilijk was VWO niet. Wat men vaak zoekt is gewoon een hoog gemiddelde, op elk vlak.quote:Op zaterdag 23 november 2013 14:39 schreef Valid het volgende:
[..]
Waarom zou iedereen hoge cijfers kunnen halen in z'n master? Uiteraard, meer mensen doen het, waarschijnlijk omdat je ouder, serieuzer en meer toekomstgericht bent dan daarvoor. Is dat wat je bedoelt?
Het is natuurlijk ook enorm makkelijk voor HR mensen. 1e schifting MSc cijfers, daarna BSc cijfers, oh, wat zien we daar? gemiddeld je VWO afgerond met een 6.4? Doei . Lullig maar zo is het vaak wel. Heb het zelf ook meegemaakt daar ik mijn VWO qua cijfers echt verknald had, gelukkig heb ik tijdens mijn BSc alles recht gezet.quote:Op zaterdag 23 november 2013 14:43 schreef SirMatthew het volgende:
Ik zou iig zeggen dat hoge cijfers in je MSc je gemiddeld minder onderscheiden dan hoge cijfers in je BSc en VWO.
Voorts, wie in dit topic zijn nu bezig met solliciteren (full time/summer internship)? Ik vraag me al tijden af hoeveel NLers er elk jaar solliciteren.
Commissies gedaan? Stages gedaan? Eigen bedrijfje gehad? Topsport ervaringen?quote:Op zaterdag 23 november 2013 13:04 schreef RY5PRM4x het volgende:
Hi IB'ers. Hoe kan ik me onderscheiden met minder goede studieresultaten (maar wel buitenland ervaring en dubbele master in scope)? Word ik al niet meer serieus genomen als ik aankom met slechte studieresultaten?
Alle 3 gedaan behalve commissie. Slechte studieresultaten: GPA 2,6quote:Op zaterdag 23 november 2013 17:24 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Commissies gedaan? Stages gedaan? Eigen bedrijfje gehad? Topsport ervaringen?
En wat zijn slechte studieresultaten?
Hmm die GPA is wel echt een puntje ben ik bang.. Voor de rest wel topervaringen al dus!quote:Op zaterdag 23 november 2013 18:57 schreef RY5PRM4x het volgende:
[..]
Alle 3 gedaan behalve commissie. Slechte studieresultaten: GPA 2,6
Telt big-4 ook?quote:Op zaterdag 23 november 2013 19:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Vaak is het wel zo, dat wanneer je je 1e 'grote' naam op je CV hebt staan je direct kilometers voorsprong hebt op de rest. Dat merkte ik zelf ook na mijn 1e stage. Toen waren mijn resultaten plots van minder belang en kreeg ik overal interviews.
Naar mijn eigen ervaring zijn de big 4 "de big 4" die je niet op je lijstje wil hebben. Toen ik mijn MSc deed was iedereen het er ook wel over eens dat als we nergens aan de slag konden, je altijd nog wel bij de big4 aan de slag kon . En helaas zag je ook de mindere goden van de studie die daar dus aan de slag gingen omdat ze niet bij een IB werden uitgenodigd.quote:
Was dat al voor een vaste baan of een internship/tijdelijk programma?quote:Op zaterdag 23 november 2013 19:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Vaak is het wel zo, dat wanneer je je 1e 'grote' naam op je CV hebt staan je direct kilometers voorsprong hebt op de rest. Dat merkte ik zelf ook na mijn 1e stage. Toen waren mijn resultaten plots van minder belang en kreeg ik overal interviews.
Je overschat de invloed van talent, en onderschat de kunst van hard werken.quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:19 schreef sitting_elfling het volgende:
echt niet uren en uren voor te studeren. Wees eerlijk, zo moeilijk was VWO niet. Wat men vaak zoekt is gewoon een hoog gemiddelde, op elk vlak.
Volgens mij is dat deels juist zijn punt: als je slim bent hoef je niet uren en uren te studeren voor een hoog gemiddelde. ben je niet extreem intelligent, dan kan je nog steeds met veel studeren een hoog gemiddelde halen. Dus een hoog gemiddelde overal is essentieel; ofwel je bent erg intelligent of je bent een extreem harde werker. Die willen ze hebben.quote:Op zondag 24 november 2013 09:10 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Je overschat de invloed van talent en de kunst van hard werken.
Ik zit hier in NY en de meeste gozers op Harvard stellen niks voor, ze werken er alleen zo keihard voor dat het bijna logisch is dat ze de kennis bezitten.
Hetzelfde geldt voor werknemers van investment banks hier, zo slim zijn ze allemaal niet. Ze hebben er allemaal gewoon de nodige uren in gestopt.
Ik twijfel of er daadwerkelijk zo veel verschil is in intelligentie bij mensen. Er zijn veel studies over bijvoorbeeld muzikanten waaruit blijkt dat het enige verschil in niveau te verklaren is door de hoeveelheid tijd dat ze hebben geoefend, en belangrijker de manier waarop ze hebben geoefend.quote:Op zondag 24 november 2013 09:27 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Volgens mij is dat deels juist zijn punt: als je slim bent hoef je niet uren en uren te studeren voor een hoog gemiddelde. ben je niet extreem intelligent, dan kan je nog steeds met veel studeren een hoog gemiddelde halen. Dus een hoog gemiddelde overal is essentieel; ofwel je bent erg intelligent of je bent een extreem harde werker. Die willen ze hebben.
Agree wel over het harde werken. Zelfde geldt hier in Azie, ik voer werkelijk enorm weinig uit. en ben net zo veel op vakantie als dat ik in town ben, maar scoor meestal nog on par / beter met de locals waarvan de meesten keihard studeren. Quote van een lokale student: 'this is the first time I go to bed before 5 am this week'. En dan spreken we over een van de beste / de beste uni in Azie
Studeer of werk je in NY?
Wat betreft het eerste, het is altijd een combinatie van beide. Ik heb zelf op jongere leeftijd op hoog niveau een muziekinstrument bespeeld en in mijn ervaring is het belangrijkste verschil of iemand een feeling voor de muziek heeft of niet. Laat ik dit 'talent' noemen. Of iemand dan echt goed wordt of niet hangt af van de factor 'scholing', 'motivatie' plus een 'error' (factor de omstandigheden meehebben / geluk o.i.d.) Onder scholing valt dus hoe jij heb leren oefenen, wie jou les geeft. Heb je een topdocent, wordt je flink gestimuleerd en vindt je het leuk, dan kan je nog steeds beter worden dan die getalenteerde jongen die het allemaal wat minder ziet zitten. Natuurlijk zijn er veel meer factoren (verborgen in de error, om maar als econometrist te denken), maar deze zijn minder significant.quote:Op zondag 24 november 2013 09:34 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Ik twijfel of er daadwerkelijk zo veel verschil is in intelligentie bij mensen. Er zijn veel studies over bijvoorbeeld muzikanten waaruit blijkt dat het enige verschil in niveau te verklaren is door de hoeveelheid tijd dat ze hebben geoefend, en belangrijker de manier waarop ze hebben geoefend.
Zo heb ik een klas overgeslagen op de basisschool, omdat ik nogal goed kon rekenen. Vind je het gek? Als een bosmongool ging ik als kleuter alle stenen van een muur tellen en dan setjes van 4 van maken omdat ik dat een mooi ritme vond
Ik spendeerde dus niet meer tijd aan school dan een ander zou je zeggen, maar mijn hersens waren buiten de schooluren wel flink aan het rekenen.
Iemand die niet lekker in zijn vel zit op het vwo neemt simpelweg veel minder op tijdens de uren die hij op school zit, dus effectief studeert hij veel minder dan een enigszins gemotiveerd persoon die simpelweg oplet in de klas.
Een 7,4 is degelijk, naar mijn idee kijken ze je daar niet op aan, maar is het ook absoluut niets bijzonders. Het ligt natuurlijk ook aan je profiel, maar bij E&M zijn economie en wiskunde (heb je A of B?) denk ik de meest belangrijke vakken, met een degelijk cijfer voor Engels. Bij natuur-profielen zou een mooi cijfer voor natuurkunde het denk ik ook goed doen. Wiskunde (graag B) is overall de belangrijkste factor.quote:Op zondag 24 november 2013 11:29 schreef ibri het volgende:
Kijken ze ook naar bepaalde vakken? Ik sta wel 8 voor economie en wiskunde, maar sta een 7,4 gemiddeld. Dan weet ik waar ik me op moet focussen.
Uit onderzoek blijkt dat talent initieel wel het invloed heeft, maar dat deze 'talent' factor gedurende de tijd geen significante invloed heeft op het latere success van een muzikant, en juist een van de succesmeters de hoeveelheid effective tijd dat men oefent. Het boek "Talent is overrated" is interessant leesvoer.. Ik ben het zelf niet helemaal eens met de methodologie van het onderzoek en ik twijfel dus of het onderzoek betrouwbaar is, maar het is wel interessant om over na te denken. Vooral omdat ik nu in NY ben en eigenlijk niemand 'talent' erkent, en iedereen simpelweg denkt dat hard werken je alles kan bereiken, is het echt een andere mindset dan Nederland, waar iedereen alles op talent gooit.quote:Op zondag 24 november 2013 10:01 schreef SirMatthew het volgende:
[..]
Wat betreft het eerste, het is altijd een combinatie van beide. Ik heb zelf op jongere leeftijd op hoog niveau een muziekinstrument bespeeld en in mijn ervaring is het belangrijkste verschil of iemand een feeling voor de muziek heeft of niet. Laat ik dit 'talent' noemen. Of iemand dan echt goed wordt of niet hangt af van de factor 'scholing', 'motivatie' plus een 'error' (factor de omstandigheden meehebben / geluk o.i.d.) Onder scholing valt dus hoe jij heb leren oefenen, wie jou les geeft. Heb je een topdocent, wordt je flink gestimuleerd en vindt je het leuk, dan kan je nog steeds beter worden dan die getalenteerde jongen die het allemaal wat minder ziet zitten. Natuurlijk zijn er veel meer factoren (verborgen in de error, om maar als econometrist te denken), maar deze zijn minder significant.
Zo is het overal mee. Toen ik 8 was kende ik van alle landen in de wereld de hoofdstad, inclusief alle eilandrijken in de Stille Oceaan. Een combinatie van interesse voor aardrijkskunde en het feit dat mijn bureautje een wereldkaart als onderlegger had hielpen daarbij, met daarbij een goed werkend geheugen.
Je hebt je hersenen, je motivatie en de kansen die je gehad hebt door scholing of andere factoren. Om dit toe te passen op IB: ik zal niet ontkennen dat iemand die zesjes haalde op het VWO of problemen had die hem ervan weerhielden alles eruit te halen wat er in zit (die vraag is er ook in bijna elke application overigens) volledig ongeschikt is, maar hij kan zich niet onderscheiden. Wil je dat goed maken dan moet je je sterk onderscheiden op andere vlakken.
Als je dan duizenden applications krijg, kies je diegenen daaruit waarvan de probability het grootst is dat ze geschikt zijn, de besten zijn. Dat zijn dus de cum-laudes, de studenten van top-universiteiten, degene met veel experience in buitenland, werk of commissies o.i.d.
Dus vanuit mijn (wellicht beperkte) kijk is het advies aan diegenen die dit lezen en zich realiseren dat zij zich nog niet hebben kunnen onderscheiden om goed bij je zelf na te gaan denken hoe je dat wel kan doen. Je kan altijd applyen zonder enige speciale features, want als je denkt echt de potentie te hebben voor de bankenwereld, zou je ook een steengoede coverletter kunnen schrijven, de online tests bij de allerbesten maken en jezelf iets aantrekkelijker kunnen presenteren dan wanneer je puur en alleen naar je achievements kijkt. Dan heb je altijd nog een kleine kans. Mocht het niet lukken, geef niet op, maar ga op zoek naar activiteiten waarin jij je kan onderscheiden van de rest. Als je dan op later leeftijd de bankenwereld in probeert te rollen, heb je wel de onderscheidende features die je nodig hebt om op te vallen tussen al die duizenden.
Yup. Heb er zelf nooit naar gekeken omdat ik afhankelijk georiënteerd was op onderzoek dan en er pas later achterkwam dat investment banks ook grote research divisions hebben, maar iedereen kan applyen. Er zijn wel maar 24 plekken dus de concurrentie is stevig. Econometrie is een uitstekende studiekeuze, niet voor iedereen weggelegd maar als je dat met goed resultaat weet af te ronden nemen je kansen significant toe.quote:Op zondag 24 november 2013 13:47 schreef ibri het volgende:
Bedankt voor je reactie. Ben van wiskunde A naar B gegaan. Heb een E&M profiel helaas. Ga volgend jaar econometrie studeren. Ik weet nog niet als ik de IB in wil, consultancy lijkt me ook wel wat. Bedankt voor de tip, aan de Londen Banking Tour wil ik sowieso deelnemen. Deze Tour is toch vrij toegankelijk?
Waarschijnlijk is dat het initiële wat ik bedoel: ik praat hier over kinderen van 10-15 jaar. Buiten de concoursen/concertjes had je suffe voorspeelavonden waar je alle leerlingen van een docent ziet spelen (die altijd dezelfde methode gebruikte), dus elk jaar hoorde je hetzelfde stukje gespeeld door een ander. Daar merk je talent op; de een speelt het veel overtuigender en mooier dan de ander, ondanks de relatief gelijke omstandigheden.quote:Op zondag 24 november 2013 17:38 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Uit onderzoek blijkt dat talent initieel wel het invloed heeft, maar dat deze 'talent' factor gedurende de tijd geen significante invloed heeft op het latere success van een muzikant, en juist een van de succesmeters de hoeveelheid effective tijd dat men oefent. Het boek "Talent is overrated" is interessant leesvoer.. Ik ben het zelf niet helemaal eens met de methodologie van het onderzoek en ik twijfel dus of het onderzoek betrouwbaar is, maar het is wel interessant om over na te denken. Vooral omdat ik nu in NY ben en eigenlijk niemand 'talent' erkent, en iedereen simpelweg denkt dat hard werken je alles kan bereiken, is het echt een andere mindset dan Nederland, waar iedereen alles op talent gooit.
Het is voor de interpretatie van dit onderzoeksresultaat natuurlijk wel belangrijk om er rekening mee te houden dat al deze mensen beduidend (top 5%?) meer talent hebben voor het musiceren dan de modaal getalenteerde. Dit dankzij de voorselectie die bij dit soort opleidingen plaatsvindt. Als ik eventjes naar mijn eigen ervaring kijk, ik sloeg de eerste twee lesboeken voor de piano bij wijze van spreken over, het eerste boek had ik na twee weken uit (eigenlijk sneller maar het duurde twee lessen voordat de lerares voldoende had gehoord), het tweede boek 4 weken later. Op de een of andere manier kon ik op dat lage niveau direct met twee handen spelen zonder dat ik dit hoefde te oefenen. Mijn sib was een half jaar later nog bezig met het tweede boek, bij dezelfde lerares trouwens. Dat is louter een gevolg van verschil in talent. Echter, veel mensen die een professionele piano-opleiding volgen zullen een meer gelijkmatig talent hebben en dan komt het toch aan op hard en efficiënt werken. Voor mijn opleiding stel ik vast dat ongeveer 10-20% van de studenten uitsteekt boven de rest. De een werkt er wel hard voor, de ander niet.quote:Op zondag 24 november 2013 09:34 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Ik twijfel of er daadwerkelijk zo veel verschil is in intelligentie bij mensen. Er zijn veel studies over bijvoorbeeld muzikanten waaruit blijkt dat het enige verschil in niveau te verklaren is door de hoeveelheid tijd dat ze hebben geoefend, en belangrijker de manier waarop ze hebben geoefend.
Klopt inderdaad voor de banken, maar veel specialistische (kleinere) organisaties hebben hier niets mee te maken.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:44 schreef Finitio het volgende:
''Er komt een wettelijk bonusplafond voor werknemers in de financiële sector van 20% van de vaste beloning. Daarmee gaat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën verder dan het Europese kader.''
''De variabele beloning van alle werknemers in de Nederlandse financiële sector die onder de CAO vallen wordt vanaf 2015 gemaximaliseerd op 20% van het vaste salaris. Het Europese kader voorziet in maximaal 200%.''
Okee het is dus zover..
Denk dat ze buiten schot blijven.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:49 schreef Bajskorv het volgende:
Ben benieuwd. Wat betekent dit trouwens voor pensioen fondsen, PE, HF, etc?
quote:Specifieke ondernemingen
Gelet op de specifieke karakteristieken van beleggingsondernemingen die voor eigen rekening en risico handelen zijn deze ondernemingen uitgezonderd van het bonusplafond. Deze ondernemingen beschikken niet over klanten en dragen hun eigen verliezen. Vanwege de effectiviteit van het voorstel is het bonusplafond daarnaast niet van toepassing op beheerders van beleggingsinstellingen en beheerders van instellingen voor collectieve belegging in effecten (icbe’s). Ten aanzien van deze laatste financiële ondernemingen zal het kabinet zich in Europees verband inzetten voor een bonusplafond, om zo tot een gelijk speelveld binnen Europa te komen.
Ben benieuwd of er nu echt zo'n 'leegloop' van talent naar het buitenland gaat komen, waar de bankiers zelf altijd voor waarschuwen. Het toptalent was er toch wel naar toe gegaan lijkt me. En voor sommige mensen is emigreren ook nog best een drempel.quote:Op woensdag 27 november 2013 12:54 schreef Bajskorv het volgende:
Maar fondsen hebben wel klanten, dus vallen direct al niet onder de uitzondering die je quote. Daarom juist mijn vraag, begreep van een vrij gerenomeerde M&A advocaat dat ze hier waarschijnlijk ook mee te maken krijgen...
Ik kan het niet met zekerheid afleiden uit de brief van Dijsselbloem aan de TKquote:Op woensdag 27 november 2013 12:54 schreef Bajskorv het volgende:
Maar fondsen hebben wel klanten, dus vallen direct al niet onder de uitzondering die je quote. Daarom juist mijn vraag, begreep van een vrij gerenomeerde M&A advocaat dat ze hier waarschijnlijk ook mee te maken krijgen...
Je werkt vrij structureel tegen de 75 uur in zuiver vijf dagen? Dat is 15 uur per dag. Pittig.quote:Op vrijdag 29 november 2013 13:32 schreef Logros het volgende:
Ik ben nu een maandje of 2 bezig met een stage in NL, en het valt me nog mee hoe zwaar 70-75 uur per week is, je went er snel aan. Ben wel benieuwd hoe het in London zal gaan, want ook de weekenden doorknallen maakt veel uit denk ik
Hoe is het werk en de sfeer?quote:Op vrijdag 29 november 2013 13:32 schreef Logros het volgende:
Ik ben nu een maandje of 2 bezig met een stage in NL, en het valt me nog mee hoe zwaar 70-75 uur per week is, je went er snel aan. Ben wel benieuwd hoe het in London zal gaan, want ook de weekenden doorknallen maakt veel uit denk ik
Goed bezig man! Leuk om te horenquote:Op vrijdag 29 november 2013 13:32 schreef Logros het volgende:
Ik ben nu een maandje of 2 bezig met een stage in NL, en het valt me nog mee hoe zwaar 70-75 uur per week is, je went er snel aan. Ben wel benieuwd hoe het in London zal gaan, want ook de weekenden doorknallen maakt veel uit denk ik
Als het uberhaupt al 'talenten' zijn. Zo heel slim zijn de mensen die in M&A werken nou ook weer niet. Ik zeg niet dat ze dom zijn maar zat slimme(re) mensen die in andere sectoren werken.quote:Op woensdag 27 november 2013 13:42 schreef Push. het volgende:
[..]
Ben benieuwd of er nu echt zo'n 'leegloop' van talent naar het buitenland gaat komen, waar de bankiers zelf altijd voor waarschuwen. Het toptalent was er toch wel naar toe gegaan lijkt me. En voor sommige mensen is emigreren ook nog best een drempel.
Dat wordt normaal gewoon door de werknemer voor je geregeld, hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te betalen.quote:Op zondag 1 december 2013 02:50 schreef PizzaMizza het volgende:
Vraagje, worden jullie nou niet gek van het feit om steeds uitgenodigd te worden maar niet aangenomen? Je moet steeds vlieg/boot/treintickets naar (bijv) Engeland boeken wat ook geld kost. Bovendien ook tijd: je moet erheen, je moet terug, je moet daar verblijven...
Correctiequote:Op zondag 1 december 2013 08:11 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Dat wordt normaal gewoon door de werkgever voor je geregeld, hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te betalen.
Merciquote:
Bij mij werd het betaald en geregeld. Heb zelf gelukkig geen afwijzing mee hoeven maken.quote:Op zondag 1 december 2013 02:50 schreef PizzaMizza het volgende:
Vraagje, worden jullie nou niet gek van het feit om steeds uitgenodigd te worden maar niet aangenomen? Je moet steeds vlieg/boot/treintickets naar (bijv) Engeland boeken wat ook geld kost. Bovendien ook tijd: je moet erheen, je moet terug, je moet daar verblijven...
quote:Op zondag 1 december 2013 08:11 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Dat wordt normaal gewoon door de werknemer voor je geregeld, hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te betalen.
Ah, oke. Dat is dan wel erg chill natuurlijk.quote:Op zondag 1 december 2013 11:29 schreef Physics het volgende:
[..]
Bij mij werd het betaald en geregeld. Heb zelf gelukkig geen afwijzing mee hoeven maken.
Niet meer dan je mag verwachten. Beetje lastig om als student even lastminute tickets te boeken naar Londen...quote:Op zondag 1 december 2013 12:23 schreef PizzaMizza het volgende:
[..]
[..]
Ah, oke. Dat is dan wel erg chill natuurlijk.
Wordt ook niet "absoluut" talent mee bedoeld, enkel het idee dat de "talenten binnen de industrie" elders heen gaan. Maar goed, hoe dan ook geen ramp, denk ik.quote:Op zondag 1 december 2013 03:35 schreef LogiteX het volgende:
[..]
Als het uberhaupt al 'talenten' zijn. Zo heel slim zijn de mensen die in M&A werken nou ook weer niet. Ik zeg niet dat ze dom zijn maar zat slimme(re) mensen die in andere sectoren werken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |