abonnement Unibet Coolblue
pi_120119111
Gerhardius, het is al nummertje 15!

Wat ik graag wil weten is of de bedreigingen aan het adres van Septer van Montenberg afkomstig waren...
pi_120125366
Voor de nieuwkomers: dit topic gaat over het Ronde Huis in Nunspeet. Een maandje geleden is er een boek uitgekomen, hier hebben we het er al bijna 2 jaar over: wat is er gebeurd in en om HRH en De Mythstee, was de bouw van HRH een vooropgezet plan van occulte pangermaanse groeperingen en wat was de rol van Willem van Vloten. Of was het slechts een soort yabyum met koninklijke gasten? In hoeverre WETEN we dingen, of hebben mensen als Montenberg en Eldermans zelf een twist aan de waarheid gegeven, waardoor eerdere werkgroepen en journalisten op het verkeerde been zijn gezet. We hopen hier met elkaar het antwoord te gaan geven...

Dit was bij 14 het laatste bericht, voor de statistieken..

quote:
Op zondag 9 december 2012 18:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Wat beweert Schalkwijk? Zoiets als dit:
Ma Montenberg deed voor de sekte meisjes ronselen, naar het RH sturen?
Was er dan een voortdurende stroom van hoertjes naar het RH en die gingen ook weer weg op enkelen na, die werden vermoord ?
In welke jaren was dat ? (moet na 1911 zijn, want ma Montenberg kwam in 1912 wonen in Amersfoort... en in 1920 ging moeder in het Gooi wonen)
Terwijl de koetsier met zijn kinderen daar woonde ? En 2 kinderen van van Vloten na 1915 ?
Het is inderdaad een merkwaardige tijdlijn. Want voor 1912 woonden ze in Breskens en daarna in Boskoop waar Pa Montenberg (door interventie van moeder) een baan als burgemeester kreeg. Het gezin Montenberg had daar tussendoor geen inkomsten, maar Ma Montenberg kon kennelijk wel naar Nunspeet reizen om daar meisjes te ronselen. Dat huis in Hilversum, Berglinden, ligt dus weer op een 'heilige lijn' die over het Ronde Huis, Nieuw Soerel naar Barnstdorf, Munster naar Ordensburg Krössinsee. Een Ordensburg zou een opleidingscentrum zijn voor jonge 'Germaanse' mannen om later tot de elite van het Derde Rijk te kunnen behoren.

En het blijft een wetmatigheid: zodra de echt belastende verklaringen komen, dan is er 'een Duitse man' die 'Geschichts Professor' blijkt te zijn en die meer weet over de occulte rituelen bij het Ronde Huis. Neem bijvoorbeeld de introductie van iemand die van de hoed en de rand weet over de rituelen op het Ronde Huis:

Het antwoord op de vraag naar de samenhang en het doel van de gebeurtenissen op het landgoed komt totaal onverwacht na een via-via introductie van een bijzondere man. Hij is erg geïnteresseerd in dit onderwerp, maar wat nog belangrijker is, hij blijkt er zeer goed van op de hoogte te zijn. Zijn bronnen wil hij liever niet noemen. Onder het motto 'vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan' maakt hij kort en bondig het gebeuren op het landgoed duidelijk. Maar in de loop van het gesprek werd toch wel duidelijk dat er sprake van een verwantschap met een, in het occulte geïnteresseerde bezoeker van het Ronde Huis zou moeten zijn.
Werkgroep het Ronde Huis, 'De geschiedenis van het Ronde Huis. 1907-1967, Nunspeet, 2012, pp 154-155

Wie het is? Your guess is as good as mine. En dit moet voor geschiedenis doorgaan?
pi_120127096
Boek uitgelezen. Over de gehele linie vind ik het een fantastisch verhaal. Met de nadruk op verhaal. Het is in mijn optiek nadrukkelijk een legende. Er is een kern van waarheid, maar zodra er belastende informatie ter sprake komt, is de bron ineens anoniem. Dat wekt de indruk dat men graag een waas van geheimzinnigheid over het onderwerp wil werpen. Sommige beweringen zijn ronduit naïef. Het zoeken naar de geheime kelder van het Ronde Huis in 1992 en de jaren ervoor via mensen die bij de sloop betrokken zijn is spijkers op laag water zoeken. Het Ronde Huis heeft na het vertrek van Van Vloten een aantal andere bestemmingen gehad, men zou bijvoorbeeld mensen die betrokken waren bij 'De Boshaven' kunnen interviewen om de 'geheime kelder' te kunnen verifiëren. Het bestaan van de kelder is gebaseerd op Montenberg. En Montenberg, het spijt mij om het te zeggen voor de mensen die enorm tegen die man opkijken, vind ik een twijfelachtig persoon.

Met name het laatste hoofdstuk over de 'nog aanwezige kwaadaardige krachten' is ronduit bizar. Ikzelf ben in het gebied geweest, ook op 'rare tijdstippen', maar ik kan mij niet herinneren ook maar een ogenblik angstig geweest te zijn vanwege 'satanische krachten'. Delius Pit, in het artikel van Biesemaat nog de grote vriend van Schalkwijk, komt in het boek helemaal niet ter sprake. Wel een aantal andere paragnosten. Wat je nu ziet is dat Septer in 1976 een verhaal vertelt over gedwongen prostitutie op het Ronde Huis, bij Biesemaat komen er wat occulte rituelen en Prins Hendrik erbij, in het boek is het een bovennatuurlijk proefterrein voor de mannenbond Freya die allerlei seks-experimenten aan het uitvoeren zijn om op 'bovennatuurlijke wijze' de suprematie van het Tweede Duitse Keizerrijk te kunnen garanderen. Zelfs mensen die op het Ronde Huis gewoond hebben, kunnen het zich niet herinneren dat zulke zaken zich hebben afgespeeld. Mensen die regelmatig bij Frank van Vloten over de vloer kwamen beschrijven niet zulke situaties. Wat we hier hebben is een excentriek man, wiens gedrag door middel van suggestieve vraagstelling in een bepaald verhaal is gedwongen dat nu als 'waarheid' voor twintig euro in Nunspeet verkocht wordt.

Het feit dat veel van de in het boek beweerde groepen die actief geweest zouden zijn op de Nunspeetse woeste gronden niet te traceren zijn, verkeerd geïnterpreteerd worden op basis van mogelijke antisemitische uitlatingen van één van de leden, of zelfs de status van antichrist verlenen aan de filosoof Nietzsche en de componist Wagner, wijst op kortzichtigheid. Aleister Crowley is steevast een 'satanist'. Crowley heeft niets met satanisme te maken, men laat zich leiden door het 'To Mega Therion' en zijn gebruik van het getal '666'. Het is ietwat van invloed op Anton LaVey geweest bij de stichting van de Church of Satan, maar ook LaVey hecht geen geloof aan een antropomorf duivelswezen. Hij ziet 'Satan' als een kracht van vooruitgang, de inspiratie van alle grote bewegingen die bijdragen aan de ontwikkeling van de beschaving en de voortgang van de mensheid. Hij is de geest van de revolte die tot vrijheid leidt, de belichaming van alle ketterijen die tot bevrijding leiden. (The Satanic Bible, New York, 1969, pp 13) Magie wordt in het satanisme ook meer gezien als zelfrealisatie. De mens heeft ritueel nodig, vindt LaVey, of magie werkt hangt af van het geloof van degene die magie bedrijft.

Ik blijf erbij: je brengt in het bos wat je zelf gelooft.
pi_120132552
Hoorde gisteren van mijn dochter dat in 't Harde (dorpje 10 km verderop) een satanskerk zou zijn, waar pasgeborenen worden geofferd. Had ze gehoord... Geloof dat niet direct, maar geloof wel dat er rare mensen zijn in deze wereld. Nu, en vermoedelijk ook ten tijde van Van Vloten... Van dit soort genootschappen van deze tijd zal niets te achterhalen zijn, anders was de politie daar wel mee bezig. Laat staan dat we de illusie moeten hebben dat we genootschappen van 100 jaar geleden met bewijzen dicht kunnen checken. Het enige dat er is zijn de verhalen en mogelijk nog een paar sporen in het landschap.

Waar ik me nog steeds het meest druk om maak is de bewering dat de een of andere geheime dienst de onderzoeken tegenwerkt en de archieven opschoont. Goede vraag van DN of Montenberg een dubieuze rol daarin heeft gespeeld. Hoe komende daar achter?
pi_120133933
@DN: als jij destijds in die kelder geweest zou zijn, zou ook jij wel anders
praten. Ik kan mijn eerste en laatste bezoek daar zo'n 50 jaar geleden nog
herinneren als de dag van gisteren. Het verblijf was zoiets tussen een lab
en een folterkamer. Een soort middeleeuwse onderaardse gevangenis waar
mensen gefolterd werden.

Natuurlijk houden de schrijvers hun bronnen met belastende informatie
anoniem. Zou jij ook zeker doen wanneer je wist wie je tegenstanders zijn.
Denk maar eens aan die Nunspeetse agent: Ben je levensmoe?
  maandag 10 december 2012 @ 00:29:04 #7
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120135677
Nog een aanvulling op de “heilige lijnen”/ “leylijnen”:

Het boek waarin Wilhelm Teudt het bestaan van zulke lijnen in Duitsland “aantoonde” verscheen pas in 1929. In 1932 schreef een zekere mr. J. Frima uit Amersfoort er een artikeltje over in het Algemeen Handelsblad, waarin hij ook het bestaan van dergelijke lijnen binnen Nederland (o.m. over de Veluwe, maar ook in Groningen) aannemelijk probeerde te maken en een oproep deed aan lezers om hem plekken te melden die in zijn lijnensysteem leken te passen (“Heilige Lijnen.” Algemeen Handelsblad, 09-08-1932). Je krijgt de indruk dat Teudts theorie door tijdgenoten werd gezien als iets compleet nieuws. Dat Frank van Vloten en de zijnen in de jaren 1900-1920 op de hoogte zouden zijn geweest van het bestaan van een "heilige lijn" bij Nunspeet lijkt me dus echt een anachronisme.

Misschien interessant: in het archief van het NIOD komen stukken voor met betrekking tot een zekere mr. J. Frima die in de oorlog met de bezetter zou hebben gesympathiseerd.
.

[ Bericht 4% gewijzigd door Iblardi op 10-12-2012 00:41:38 ]
  maandag 10 december 2012 @ 00:46:56 #8
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120136295
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 23:24 schreef gerhardius het volgende:
Hoorde gisteren van mijn dochter dat in 't Harde (dorpje 10 km verderop) een satanskerk zou zijn, waar pasgeborenen worden geofferd. Had ze gehoord... Geloof dat niet direct, maar geloof wel dat er rare mensen zijn in deze wereld. Nu, en vermoedelijk ook ten tijde van Van Vloten...
Mensen jagen elkaar in elk geval al van oudsher de stuipen op het lijf met gruwelverhalen over geheime genootschappen. Waren de oudste christenen ook geen beruchte rituele kindermoordenaars?
pi_120138795
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 23:50 schreef nunspeet1953 het volgende:
@DN: als jij destijds in die kelder geweest zou zijn, zou ook jij wel anders
praten. Ik kan mijn eerste en laatste bezoek daar zo'n 50 jaar geleden nog
herinneren als de dag van gisteren. Het verblijf was zoiets tussen een lab
en een folterkamer. Een soort middeleeuwse onderaardse gevangenis waar
mensen gefolterd werden.

Natuurlijk houden de schrijvers hun bronnen met belastende informatie
anoniem. Zou jij ook zeker doen wanneer je wist wie je tegenstanders zijn.
Denk maar eens aan die Nunspeetse agent: Ben je levensmoe?
Hou eens op met je bankmakerij en kom eens met iets concreets. Vijftig jaar geleden zat De Boshaven in het Ronde Huis, en die hadden een folterkamer? Het is toch wat met die evangelische rakkers. Wij hadden vroeger op nummer tien een oud vrouwtje wonen met een gitzwarte kat. Wil je weten wat de kinderen in de buurt over haar vertelden?
pi_120139839
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 23:24 schreef gerhardius het volgende:
Hoorde gisteren van mijn dochter dat in 't Harde (dorpje 10 km verderop) een satanskerk zou zijn, waar pasgeborenen worden geofferd. Had ze gehoord... Geloof dat niet direct, maar geloof wel dat er rare mensen zijn in deze wereld. Nu, en vermoedelijk ook ten tijde van Van Vloten... Van dit soort genootschappen van deze tijd zal niets te achterhalen zijn, anders was de politie daar wel mee bezig. Laat staan dat we de illusie moeten hebben dat we genootschappen van 100 jaar geleden met bewijzen dicht kunnen checken. Het enige dat er is zijn de verhalen en mogelijk nog een paar sporen in het landschap.

Waar ik me nog steeds het meest druk om maak is de bewering dat de een of andere geheime dienst de onderzoeken tegenwerkt en de archieven opschoont. Goede vraag van DN of Montenberg een dubieuze rol daarin heeft gespeeld. Hoe komende daar achter?
Dat soort verhalen hoor je inderdaad vaker, maar zijn negen van de tien keer niet op waarheid gebaseerd. Het moderne satanisme houdt zich niet met mensenoffers bezig. LaVey stelt dat 'vrijheid' het hoogste goed is. Omdat in zijn optiek de mens een ritueel nodig heeft, wordt er wel geofferd in de kerk van Satan, maar dat zijn plengoffers, oftewel men staat te masturberen boven een kelk die weer in het ritueel gebruikt wordt. Het altaar is een vrouw, omdat een vrouw 'leven brengt'. Satanisten geloven ook in God, omdat er een kracht moet zijn die balans brengt.

Er zijn een paar zaken die je niet uit het oog moet verliezen: sommige archieven zijn onderhevig aan vernietigingsbeleid. Dan wil dat niet zeggen dat de archivalia ook verdwenen zijn: veel archief wordt op microfilm/microfiche opgeslagen en vandaag de dag zijn de digitale mogelijkheden natuurlijk legio. Anderzijds zijn er ook archiefstukken die na een wettelijke termijn vernietigd worden en niet belangrijk genoeg geacht worden om permanent op te slaan. Daaronder kun je verstaan de bouwtekeningen van een gebouw dat niet meer bestaat. Vanuit historisch perspectief eeuwig zonde, vanuit het perspectief van de instelling ruimtebesparing. Het is maar waar je de prioriteit legt. Waar je ook rekening mee moet houden is dat Schalkwijk niet de waarheid verteld met betrekking tot de 'drie archiefdozen met onderzoeksmateriaal van Montenberg'. Dat is namelijk niet wat Montenberg heeft aangeboden bij het Rijksarchief Gelderland in 1990.
  maandag 10 december 2012 @ 10:51:54 #11
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120142073
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 21:57 schreef Dissectienaald het volgende:
Het is in mijn optiek nadrukkelijk een legende. Er is een kern van waarheid, maar zodra er belastende informatie ter sprake komt, is de bron ineens anoniem. Dat wekt de indruk dat men graag een waas van geheimzinnigheid over het onderwerp wil werpen. Sommige beweringen zijn ronduit naïef. Het zoeken naar de geheime kelder van het Ronde Huis in 1992 en de jaren ervoor via mensen die bij de sloop betrokken zijn is spijkers op laag water zoeken. Het Ronde Huis heeft na het vertrek van Van Vloten een aantal andere bestemmingen gehad, men zou bijvoorbeeld mensen die betrokken waren bij 'De Boshaven' kunnen interviewen om de 'geheime kelder' te kunnen verifiëren.
Wordt er nog gezegd of er pogingen zijn gedaan contact te krijgen met nakomelingen van mensen als huismeester Hendrik den Besten, het melkmeisje Grietje Doorneweerd en dergelijke? Die stonden toch redelijk dicht bij de vermeende gebeurtenissen en zullen er misschien het een en ander over hebben verteld.
pi_120143020
lxhkrd kent een achterkleinkind van Grietje Doorneweerd en in diens familie zijn geen enge verhalen bekend
BNW / Het Ronde Huis, vergeten, fictie of feit? Dl.10

Een dochter van Hendrik den Besten was lid van de vereniging Nuwenspete en ze wordt genoemd in deze editie van de Mothoek:
http://www.deweekkrant.nl/images/library/Mothoek-Ronde%20Huis.pdf
Maar kennelijk had ze niks raars te vertellen
quote:
Behalve de Belgische arbeiders waren er diverse knechten en meiden - maar met name moet de
belangrijkste figuur uit het benedenhuis genoemd worden: Hendrik den Besten. Deze was al bij Van
Vloten in dienst, toen deze nog hu ize Groeneve ld te Hu 1shorst bewoonde. Op verzoek van zijn
baas ging Den besten in 1906 mee naar het Ronde Hu is en nam uiteraard z ijn uit Hu 1shorst
afkomstige vrouw, Driesje van den Berg, mee. Ze was kookster op huis Hulshorst geweest. Het
gezin floreerde wonderwel in de bossen en er werden twee jongens en een meisje geboren:
Johannes, Aart en Alie. We herinneren ons Jan als bedrijfsleider van de VVM; Aart van de
melkhandel; Alie Beije-den Besten kennen we als lid van onze vereniging Nuwenspete.
  maandag 10 december 2012 @ 11:46:02 #13
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120143536
Ja, ik zie het:
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 23:05 schreef lxhkrd het volgende:
Ik ben het echter wel met diss. en tara eens. Mijn opa heeft nog gereden voor HRH. Enkele ooms hebben in het bos gewerkt, voor diverse bosbeheerders en gemeente. De overgrootmoeder van een ouwe vriend van me was het melkmeisje van HRH. Een neef was journalist bij de Nunspeet Vooruit. Andere ooms zaten met de verrekijker om tafel om te kijken wat er al niet langs kwam op de weg. Schoonfamilie zat bij de politie. Kennissen bij de oudheidskamer.

Echter: wie ik het ook vraag, niemand kent de verhalen van Biesemaat/ Schalkwijk/ Montenberg. En wat ik al eerder heb gezegt: geef iemand van jullie (1953 e.o?) generatie een jenevertje, en ze gaan praten. En praten willen Nunspeters wel.
Zelfs de verhalen niet? Merkwaardig toch, dat zo weinig van de betrokkenen op de hoogte zijn van het "volksverhaal", dat toch al een lange geschiedenis zou hebben. Gelukkig dat het met behulp van de geschriften van Montenberg en Eldermans voor het nageslacht "gered" kon worden. ;)
pi_120147413
@ nunspeet 1953,

Inmiddels die betrokken Nunspeetse agent opgespoord en gemaild, jammer dat hij tot op heden nog niet heeft gereageerd.
Of zou hij op zijn beurt nu bang zijn voor het 'spitwerk' van de WRH-2...?
pi_120147462
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:44 schreef Inquisator het volgende:
@ nunspeet 1953,

Inmiddels die betrokken Nunspeetse agent opgespoord en gemaild, jammer dat hij tot op heden nog niet heeft gereageerd.
Of zou hij op zijn beurt nu bang zijn voor het 'spitwerk' van de WRH-2...?
Dat zou kunnen of misschien heeft hij er gewoon geen trek in om er verder nog bij betrokken te worden.
pi_120148137
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:46 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat zou kunnen of misschien heeft hij er gewoon geen trek in om er verder nog bij betrokken te worden.
Een man van zijn afspraken dus ;)
pi_120148549
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:51 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Wordt er nog gezegd of er pogingen zijn gedaan contact te krijgen met nakomelingen van mensen als huismeester Hendrik den Besten, het melkmeisje Grietje Doorneweerd en dergelijke? Die stonden toch redelijk dicht bij de vermeende gebeurtenissen en zullen er misschien het een en ander over hebben verteld.
Van de tien getuigen zijn er negen die bij naam en toenaam worden genoemd, die eigenlijk niets bijzonders te melden hebben, behalve over Van Vloten's excentrieke gedrag. Zodra het richting het occulte gaat, dan is de getuige vaak niet bekend en weten we ook niet waar deze vandaan komt. Schrijvers van het boek geven ook in één van de hoofdstukken aan dat ze er maar vanuit gaan dat het 'zeer waarschijnlijk' waar is, maar dat het lastig uit te vinden is. Over het geheel gezien zeggen ze eigenlijk niets. Den Besten en Grietje Doorneweerd komen aan het woord, maar hebben eigenlijk geen bijzonderheden te melden. Er schijnen 24 getuigen te zijn geweest in de echtscheidingszaak die in voordeel van Frank hebben getuigd, maar die worden weggewuifd. Dat stukje zal toch echt even nader bekeken moeten worden, want ik krijg de indruk dat we daar een beetje met een kluitje het riet in gestuurd worden.
pi_120148657
Zo zit ik nog steeds te wachten op antwoord van die Werderbruders over de Mannenbond/Germanenorde Freya. Tussentijds toch maar Nicholas Goodrick-Clarke's boek over het occulte in Nazi Duitsland besteld, om het allemaal in naslagwerk bij de hand te hebben. Inmiddels ook maar een dagje nationaal archief ingepland.
pi_120162463
@DN: voor iemand die het RH nooit gezien heeft, laat staan daar ooit binnen geweest is of zelfs niet in de gangen en kelders daaronder, stel je jezelf wel voor om een "deskundige" op het gebied van het RH te zijn.
Zoals wel vaker, degenen die het miste weten, praten het meest. Ook is het probleem met de huidige "internet-generatie" is dat wanneer men een bepaald feit niet kan vinden op het net, het niet bestaat...
Jij noemt me dus een leugenaar als ik zeg dat ik wel degelijk in dat lab/kelder geweest ben dat het me sterk aan een folterkamer deed denken. Wel meer mensen die in die kelder geweest zijn, hebben degelijke ervaringen opgedaan, waar men liever niet meer over praten wilde later.
Je gezwam over het Boshuis is totaal onjuist. Het RH en nabijgelegen barakken stonden lange tijd leeg en de opzichter van het terrein was daar zeker niet 24/7/365 aanwezig. Het was echt niet moeilijk daar binnen te komen.

post #178 5 december: Eldermans en FvV hadden veel gemeen in hun belangstelling voor bepaalde zaken en konden zeer goed met elkaar overweg...

post #202 6 december: Eldermans en Montenberg kenden elkaar niet in 1946; waar haal je deze onzin vandaan?

post #227 7 december: hier zeg je: "..... dat het mij waarschijnlijk in het geheel niet boeit wie jij bent."
Meerdere malen heb je hier op dit forum beweerd te denken dat ik DS zou zijn; en die man heb je
wel zeer grondig nagespeurd en al zijn persoonlijke gegevens hiet op dit openbare forum geplaatst.
Duidelijk ben je te onbeleefd om andermans persoonlijke gegevens privaat te houden en schijnt wel heel degelijk geboeid te zijn met wie hij is.

Ook heb je DS een aantal malen op dit forum beschuldigd van een complot theorie in zijn boek en Discovery Channel documentaire "Lost Nuke" en dat hij over Aliens en UFO's schrijft.

Maak dan je beweringen over deze Aliens, UFO's en complot theorie maar eens hard hier op dit forum.

Als je dat niet kunt, houd je mond dan dicht over dingen waar je niets over weet.
pi_120164201
Contact gelegd met Die Werderbruders. Er heeft een Germanenorde Freya bestaan, maar zij denken dat het sterk is dat die aan mensenoffers deden. Ik heb nog even een bevestiging gevraagd dat het de groep is die tussen 1907 en 1918 actief was, omdat er in Duitsland een groep actief is met dezelfde naam.

Ah Nunspeet1953. Dat ik vraag of jij DS bent wil nog niet zeggen dat ik online ben gaan speuren naar allerlei connecties met jouw nickname. Zoveel energie ben jij mij niet waard. Met betrekking tot je beschuldiging dat ik Dirk Septer zijn privé-gegevens hier heb geplaatst: de goede man heeft het ZELF op internet gezet. Daarbij stond op zijn FB pagina een link naar de documentaire 'Thrive', die Dirk er weer heel snel vanaf heeft gehaald, maar er zijn meer mensen op dit forum die het gezien hebben. ALS mensen hem kwaad wilden doen, hadden ze hem net zo snel kunnen vinden als ik, dus doe niet zo verongelijkt.

Eldermans en Montenberg leerden elkaar in 1978 kennen. Hoe ik dat weet? Van Montenberg zelf.

Het is nog steeds niet aangetoond dat Frank van Vloten een belangstelling had in Germaanse mythologie. Dat is nog steeds een aanname, ook in dat prachtige boek van je.

Jouw gezwam over het Boshuis geeft aan hoeveel jij ervan weet: het was De Boshaven. In het Nunspeets Nieuws en Advertentieblad van 2 juni 1961 staat aangekondigd dat zij het Ronde Huis zullen exploiteren. Vijftig jaar terug was het 1962, en toen ben jij het leegstaande pand binnen gekropen? Een pand dat daarvoor geëxploiteerd is als gezinsoord, als kantoor van een houtvesterij, als kantoor van de arbeidsdienst, als vluchtoord voor mensen uit Arnhem, en ze zullen al die tijd het folterkeldertje niet hebben gevonden? Dan ontbreekt het jou ook aan realiteitszin.

Wil je nog weten hoe de kinderen uit mijn buurt de oude buurvrouw noemden met haar zwarte kat? Een heks. Weet je dat het buurmeisje van nummer negen bij haar binnen is geweest en gezien heeft dat ze in een ketel een heksenbrouwsel heeft staan maken? De buurjongen van nummer twee heeft haar zien vliegen op haar bezem. De buurjongen zou nu nog zweren dat hij haar gezien heeft. Hij is nu 43... Dus nee, ik heb het niet zo op herinneringen.

En zodra er 'een geheim' boven water moet komen in een boek en de lezer zelf wordt gevraagd zijn mening te vormen, dan hebben we het negen van de tien keer over een complottheorie. Dus als jij eindelijk eens met iets concreets komt in plaats van al die betweterij die je hier ten toon spreidt, adviseer ik jou om je mond te houden.
pi_120164270
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 19:59 schreef nunspeet1953 het volgende:
Wel meer mensen die in die kelder geweest zijn, hebben degelijke ervaringen opgedaan, waar men liever niet meer over praten wilde later.
Je gezwam over het Boshuis is totaal onjuist. Het RH en nabijgelegen barakken stonden lange tijd leeg en de opzichter van het terrein was daar zeker niet 24/7/365 aanwezig. Het was echt niet moeilijk daar binnen te komen.
Hmm. Maar waarom wordt er dan in het boek niet verder op die kelders ingegaan? Blijkbaar zijn ze zeer significant, maar waar zijn ze dan gebeleven? Nog steeds onder de grond aldaar?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  maandag 10 december 2012 @ 20:30:52 #22
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120164280
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 20:29 schreef Dissectienaald het volgende:
Contact gelegd met Die Werderbruders. Er heeft een Germanenorde Freya bestaan, maar zij denken dat het sterk is dat die aan mensenoffers deden. Ik heb nog even een bevestiging gevraagd dat het de groep is die tussen 1907 en 1918 actief was, omdat er in Duitsland een groep actief is met dezelfde naam.
Ha, interessant. Even afwachten dan.
pi_120164760
@ nunspeet1953,

Betekent je info mbt die geheime (folter) kelder, waar je zegt geweest te zijn, dat we de klaarblijkelijke sadistische kant van FvV's persoonlijkheid ook mee ons ons onderzoek moeten betrekken?
Een geheime folterkelder onder HRH, als eigentijdse 'snuff-speelplaats' , onzichtbaar voor eigen gezin, personeel en buitenwereld, maakt de directe betrokkenheid van FvV toch wel erg aannemelijk.
Intrigeert ons erg wie er hedentendage belang bij heeft dat verder onderzoek wordt gefrustreerd. Uiteindelijk is het een kwestie van tijd voordat de lijksporen uit de grond komen met de tegenwoordige forensische technieken, als het allemaal al heeft plaatsgevonden natuurlijk......
pi_120167744
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 20:37 schreef Inquisator het volgende:
@ nunspeet1953,

Betekent je info mbt die geheime (folter) kelder, waar je zegt geweest te zijn, dat we de klaarblijkelijke sadistische kant van FvV's persoonlijkheid ook mee ons ons onderzoek moeten betrekken?
Een geheime folterkelder onder HRH, als eigentijdse 'snuff-speelplaats' , onzichtbaar voor eigen gezin, personeel en buitenwereld, maakt de directe betrokkenheid van FvV toch wel erg aannemelijk.
Intrigeert ons erg wie er hedentendage belang bij heeft dat verder onderzoek wordt gefrustreerd. Uiteindelijk is het een kwestie van tijd voordat de lijksporen uit de grond komen met de tegenwoordige forensische technieken, als het allemaal al heeft plaatsgevonden natuurlijk......
Dat het een folterplaats was ooit, is de aanname van een jochie van 13 , in een donker hol, met weinig licht bij zich dragend?
Hoe herken je een folterplaats ? Kettingen aan de muren ?
En waren die gangen na de dood van FvV niet door anderen gebruikt? O.a. nazi's of Duitse militairen ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 10-12-2012 21:33:38 ]
pi_120171398
Niet zoals aos die altijd voor het laatst een post plaatst en dan steeds weer terug komt, zullen jullie niet meer van mij horen. Jullie zoeken het zelf maar uit en ik ga er niet meer tijd aan verspillen.

@ bluesdude: ik zei lab: vanwege de aanrechten in de ruimte en folterkamer vanwege de metalen ringen in de muur gemetseld. Hebben jullie je nooit eerder afgevraagd waarom iemand een heel gangenstel onder zijn huis aanlegt? Op bepaalde fotos kun je de luchtkokers nog zien: ga daar maar eens graven. Maar ik heb het al eerder gezegd... verspil niet meer tijd waar jullie nu mee bezig zijn daar jullie in de totaal verkeerde richting zoeken.

@DN: aangezien ik geen idee had wat je met Thrive bedoelde op de FB page van DS heb ik voor de aardigheid daar maar eens naar gezocht. Natuurlijk ben jij WEER mis: hij heeft niets vlug eraf gehaald: staat er nog mooi op 3 september: dit geeft niet veel vertrouwen in de kwaliteit van jouw onderzoek methodes.... Bovendien, wat is je probleem met Thrive: pot verwijt de ketel dat die zwart ziet: vreemde opmerking van een persoon die zo in het occulte verzot is dat hij ervan dronken wordt!

Waar is je bewijs van Montenberg dat hij Eldermans voor het eerst ontmoette in 1978. Na al die verwijtingen aan het adres van M hier op dit forum gelezen te hebben van een fantast die van alles verzonnen zou hebben, neem je hem niet plotseling waar op zijn woord?

Kun je de forum leden nu eens eindelijk tonen waar DS het heeft over Aliens en UFOs en de feiten omtrent zijn complottheorien omtrent een atoombom. Waar is je bewijs?

Je moet wel een hele dikke duim hebben nu na daar zolang en zo hevig aangezogen te hebben!

En je begint nu wel echt heel ver van het topic af te drijven wanneer je over heksen, zwarte katten en heksenbrouwsels van de buurvrouw begint te vertellen.... Je schijnt wel uitgepraat te zijn en niets nieuws meer te kunnen brengen.

Over en uit....
pi_120175610
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 22:29 schreef nunspeet1953 het volgende:
Niet zoals aos die altijd voor het laatst een post plaatst en dan steeds weer terug komt, zullen jullie niet meer van mij horen. Jullie zoeken het zelf maar uit en ik ga er niet meer tijd aan verspillen.

@ bluesdude: ik zei lab: vanwege de aanrechten in de ruimte en folterkamer vanwege de metalen ringen in de muur gemetseld. Hebben jullie je nooit eerder afgevraagd waarom iemand een heel gangenstel onder zijn huis aanlegt? Op bepaalde fotos kun je de luchtkokers nog zien: ga daar maar eens graven. Maar ik heb het al eerder gezegd... verspil niet meer tijd waar jullie nu mee bezig zijn daar jullie in de totaal verkeerde richting zoeken.

@DN: aangezien ik geen idee had wat je met Thrive bedoelde op de FB page van DS heb ik voor de aardigheid daar maar eens naar gezocht. Natuurlijk ben jij WEER mis: hij heeft niets vlug eraf gehaald: staat er nog mooi op 3 september: dit geeft niet veel vertrouwen in de kwaliteit van jouw onderzoek methodes.... Bovendien, wat is je probleem met Thrive: pot verwijt de ketel dat die zwart ziet: vreemde opmerking van een persoon die zo in het occulte verzot is dat hij ervan dronken wordt!

Waar is je bewijs van Montenberg dat hij Eldermans voor het eerst ontmoette in 1978. Na al die verwijtingen aan het adres van M hier op dit forum gelezen te hebben van een fantast die van alles verzonnen zou hebben, neem je hem niet plotseling waar op zijn woord?

Kun je de forum leden nu eens eindelijk tonen waar DS het heeft over Aliens en UFOs en de feiten omtrent zijn complottheorien omtrent een atoombom. Waar is je bewijs?

Je moet wel een hele dikke duim hebben nu na daar zolang en zo hevig aangezogen te hebben!

En je begint nu wel echt heel ver van het topic af te drijven wanneer je over heksen, zwarte katten en heksenbrouwsels van de buurvrouw begint te vertellen.... Je schijnt wel uitgepraat te zijn en niets nieuws meer te kunnen brengen.

Over en uit....
Btw ben jij geboren in 1953?
I´m back.
pi_120175893
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 22:29 schreef nunspeet1953 het volgende:
Niet zoals aos die altijd voor het laatst een post plaatst en dan steeds weer terug komt, zullen jullie niet meer van mij horen. Jullie zoeken het zelf maar uit en ik ga er niet meer tijd aan verspillen.

@ bluesdude: ik zei lab: vanwege de aanrechten in de ruimte en folterkamer vanwege de metalen ringen in de muur gemetseld. Hebben jullie je nooit eerder afgevraagd waarom iemand een heel gangenstel onder zijn huis aanlegt? Op bepaalde fotos kun je de luchtkokers nog zien: ga daar maar eens graven. Maar ik heb het al eerder gezegd... verspil niet meer tijd waar jullie nu mee bezig zijn daar jullie in de totaal verkeerde richting zoeken.

@DN: aangezien ik geen idee had wat je met Thrive bedoelde op de FB page van DS heb ik voor de aardigheid daar maar eens naar gezocht. Natuurlijk ben jij WEER mis: hij heeft niets vlug eraf gehaald: staat er nog mooi op 3 september: dit geeft niet veel vertrouwen in de kwaliteit van jouw onderzoek methodes.... Bovendien, wat is je probleem met Thrive: pot verwijt de ketel dat die zwart ziet: vreemde opmerking van een persoon die zo in het occulte verzot is dat hij ervan dronken wordt!

Waar is je bewijs van Montenberg dat hij Eldermans voor het eerst ontmoette in 1978. Na al die verwijtingen aan het adres van M hier op dit forum gelezen te hebben van een fantast die van alles verzonnen zou hebben, neem je hem niet plotseling waar op zijn woord?

Kun je de forum leden nu eens eindelijk tonen waar DS het heeft over Aliens en UFOs en de feiten omtrent zijn complottheorien omtrent een atoombom. Waar is je bewijs?

Je moet wel een hele dikke duim hebben nu na daar zolang en zo hevig aangezogen te hebben!

En je begint nu wel echt heel ver van het topic af te drijven wanneer je over heksen, zwarte katten en heksenbrouwsels van de buurvrouw begint te vertellen.... Je schijnt wel uitgepraat te zijn en niets nieuws meer te kunnen brengen.

Over en uit....
Jammer dat je verontwaardigd vertrekt. Ik had de indruk dat Inquisitator juist serieus op je punten inging!
pi_120176116
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 21:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat het een folterplaats was ooit, is de aanname van een jochie van 13 , in een donker hol, met weinig licht bij zich dragend?
Hoe herken je een folterplaats ? Kettingen aan de muren ?
En waren die gangen na de dood van FvV niet door anderen gebruikt? O.a. nazi's of Duitse militairen ?
De nazi's hadden er een kantoor in van de Arbeidsdienst toch? Die de Arbeitseinsatz organiseerde?
Of hielden ze daar ook gevangenen, bijv. verzetsstrijders om te folteren?
Overigens lijkt het me stug dat de nazi's, als ze daar al een folterkamer hadden, dat na dolle dinsdag niet vakkundig hadden afgebroken, laat staan dat Nunspeet1953 daar in de jaren 70 nog op gestuit was.
Ook een folterkamer van FvV, die in de jaren 70 onaangeroerd door Nunspeet1953 werd aangetroffen lijkt me erg stug. De elementen krijgen er vat op na wat? 40, 50 jaar? Het zou half of geheel verroest en onder het stof voor een 13-jarige niet meer herkenbaar kunnen zijn als een folterkamer.... ja misschien via wat was de term ook weer, D-naald? Contaminatie? Of gewoon via pseudologia phantasica?
Blijft over de familie Droste? Tja. Maar dat is dus niet FvV. Wel het RH, maar niet FvV dus ook niet Prins Hendrik... en dus bye bye Montenberg, bye bye Pegasus/Couzy, bye bye Biesemaat en bye bye Schalkwijk.
De evangelisten hadden het RH gehuurd, maar niet gebruikt toch, van hen is het dus ook niet, lijkt me. Dat die lui er een folterkamer op na zouden kunnen houden, daarvan zou ik dan weer niet staan te kijken. Maar het zal wel niet... :').

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 11-12-2012 11:52:42 ]
I´m back.
pi_120178455
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 20:37 schreef Inquisator het volgende:
@ nunspeet1953,

Betekent je info mbt die geheime (folter) kelder, waar je zegt geweest te zijn, dat we de klaarblijkelijke sadistische kant van FvV's persoonlijkheid ook mee ons ons onderzoek moeten betrekken?
Een geheime folterkelder onder HRH, als eigentijdse 'snuff-speelplaats' , onzichtbaar voor eigen gezin, personeel en buitenwereld, maakt de directe betrokkenheid van FvV toch wel erg aannemelijk.
Intrigeert ons erg wie er hedentendage belang bij heeft dat verder onderzoek wordt gefrustreerd. Uiteindelijk is het een kwestie van tijd voordat de lijksporen uit de grond komen met de tegenwoordige forensische technieken, als het allemaal al heeft plaatsgevonden natuurlijk......
FvV zou dan wel letterlijk een avantgardist zijn als hij al aan snuff movies deed in zijn tijd...
De beste brave Frank van Vloten zal idd best wel een beetje excentriek zijn geweest, en dat zeker voor de streng gereformeerde bible belters in Nunspeet en omstreken, maar wil je echt serieus met droge ogen overwegen dat hij een folterkamertje had? Laat staan snuff movies opnam? Nee, toch zeker? :D.
Nou ja, geen wonder dat dit soort overwegingen gefundenes Fressen is voor iemand als Biesemaat... ik bedoel de man heeft een obsessie met de Oranjes. Want Prins Hendrik deed dan ook gewoon gezellig mee natuurlijk...

[ Bericht 3% gewijzigd door Ryan3 op 11-12-2012 02:55:40 ]
I´m back.
pi_120178857
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 22:29 schreef nunspeet1953 het volgende:
Niet zoals aos die altijd voor het laatst een post plaatst en dan steeds weer terug komt, zullen jullie niet meer van mij horen. Jullie zoeken het zelf maar uit en ik ga er niet meer tijd aan verspillen.

@ bluesdude: ik zei lab: vanwege de aanrechten in de ruimte en folterkamer vanwege de metalen ringen in de muur gemetseld. Hebben jullie je nooit eerder afgevraagd waarom iemand een heel gangenstel onder zijn huis aanlegt? Op bepaalde fotos kun je de luchtkokers nog zien: ga daar maar eens graven. Maar ik heb het al eerder gezegd... verspil niet meer tijd waar jullie nu mee bezig zijn daar jullie in de totaal verkeerde richting zoeken.

@DN: aangezien ik geen idee had wat je met Thrive bedoelde op de FB page van DS heb ik voor de aardigheid daar maar eens naar gezocht. Natuurlijk ben jij WEER mis: hij heeft niets vlug eraf gehaald: staat er nog mooi op 3 september: dit geeft niet veel vertrouwen in de kwaliteit van jouw onderzoek methodes.... Bovendien, wat is je probleem met Thrive: pot verwijt de ketel dat die zwart ziet: vreemde opmerking van een persoon die zo in het occulte verzot is dat hij ervan dronken wordt!

Waar is je bewijs van Montenberg dat hij Eldermans voor het eerst ontmoette in 1978. Na al die verwijtingen aan het adres van M hier op dit forum gelezen te hebben van een fantast die van alles verzonnen zou hebben, neem je hem niet plotseling waar op zijn woord?

Kun je de forum leden nu eens eindelijk tonen waar DS het heeft over Aliens en UFOs en de feiten omtrent zijn complottheorien omtrent een atoombom. Waar is je bewijs?

Je moet wel een hele dikke duim hebben nu na daar zolang en zo hevig aangezogen te hebben!

En je begint nu wel echt heel ver van het topic af te drijven wanneer je over heksen, zwarte katten en heksenbrouwsels van de buurvrouw begint te vertellen.... Je schijnt wel uitgepraat te zijn en niets nieuws meer te kunnen brengen.

Over en uit....
Kun jij op je oude dag nog eens duidelijk worden? Dat 'Lost Nuke' over een complottheorie gaat met betrekking tot een ongeluk met een Amerikaanse atoombommenwerper, wordt uit de synopsis al duidelijk. Daar heb ik geen aliens en UFO's in gemengd. Dit zitten in 'Thrive'. Die link is een tijdje van zijn FB af geweest, ook dat is door anderen op dit forum geconstateerd. Dat kan een hickup van FB zijn geweest, net zoals dat Aos zijn 'anonieme bron' Lavenderr ervan verdacht postings te hebben verwijderd terwijl dat niet het geval was.

Als ik een brief lees met Johan Montenberg zijn handtekening erop uit 1990 waarin hij zegt twaalf jaar geleden kennis te hebben gemaakt met dhr Eldermans, dan kom ik met mijn rekenkundige kwaliteiten niet op 1946. Jij misschien wel, maar jullie hanteren sowieso totaal andere methoden.

Dat ik dat verhaaltje over de heks op nummer tien erop zet, dat begrijp jij niet. Kinderen hebben een rijke fantasie. Kinderen verzinnen nog wel eens wat. Denk je nou werkelijk dat ik jou ga geloven omdat je op negenjarige leeftijd een keldertje in gekropen bent en dat jij met je negenjarig verstand een folterkamer hebt herkend? Lees Ryan3 zijn post eens na wie er allemaal na Van Vloten in het pand zijn geweest, en niemand zal 'de geheime folterkelder' hebben gevonden in die 32 jaar tijd? Als Van Vloten enerzijds zo stom moet zijn om zijn folterkeldertje te laten zitten, terwijl hij aan de andere kant zo slinks een Wodan-figuur in het landschap heeft laten verwerken, dat zijn van die steken die jullie laten vallen die ik niet kan rijmen.

Misschien heb jij Henriette Vreede's tweede keuken gezien waar ze moest koken omdat trassi zo stinkt...
  dinsdag 11 december 2012 @ 09:34:18 #31
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120180539
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:11 schreef Ryan3 het volgende:
Blijft over de familie Droste? Tja. Maar dat is dus niet FvV. Wel het RH, maar niet FvV dus ook niet Prins Hendrik... en dus bye bye Montenberg, bye bye Pegasus/Couzy, bye bye Biesemaat en bye bye Schalkwijk.
Ja, dat verhaal over die Droste-meisjes, ik vraag me af waar dat vandaan komt. Het staat alleen bij Eldermans (c. 1980?) en het doet mij een beetje denken aan de passage uit het artikel van Septer van 1976 over de arbeidersdochters die op Nieuw Soerel moesten werken en dan verdwenen. Misschien zijn het twee zelfstandige versies van een legende die op een gemeenschappelijke bron teruggaan. Of zijn ook de Droste-meisjes ontsproten aan het brein van Montenberg? Ze passen in elk geval goed in het beeld van 19e-eeuwse uitbuiting dat Sadleir geeft en dat kennelijk zo'n indruk op hem had gemaakt dat Sadleirs romans 25 jaar nadat hij ze had gelezen nog een rol kregen toebedeeld in Septers artikel.
pi_120183609
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 09:34 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ja, dat verhaal over die Droste-meisjes, ik vraag me af waar dat vandaan komt. Het staat alleen bij Eldermans (c. 1980?) en het doet mij een beetje denken aan de passage uit het artikel van Septer van 1976 over de arbeidersdochters die op Nieuw Soerel moesten werken en dan verdwenen. Misschien zijn het twee zelfstandige versies van een legende die op een gemeenschappelijke bron teruggaan. Of zijn ook de Droste-meisjes ontsproten aan het brein van Montenberg? Ze passen in elk geval goed in het beeld van 19e-eeuwse uitbuiting dat Sadleir geeft en dat kennelijk zo'n indruk op hem had gemaakt dat Sadleirs romans 25 jaar nadat hij ze had gelezen nog een rol kregen toebedeeld in Septers artikel.
Oh ja, Sadleir. Had even de hoop om de roman eindelijk te aanschouwen, maar dat ging helaas niet door.
Terwijl diegene er nog wel 2 exemplaren van had. Heel jammer.
  dinsdag 11 december 2012 @ 12:48:15 #33
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120186351
Hier lijken we in elk geval het oertype van het "Ronde Huis-meisje" te hebben:
quote:
One night, as ill-luck would have it, he came down from his office a little after two and found a struggle going on in the square ante-room. Grabbett and the Jeames of the moment were trying to eject an obstreperous but very powerful reveller, and the process produced a clatter and a disturbance which enraged the proprietor.
. . .
The sudden silence was broken by a faint rustle, and from behind the coats and cloaks which hung against the wall opposite to where the landlord stood, there emerged a figure so fantastic that for a moment the Duke was thrown off his guard. It was a shrimp of a child, with staring eyes set in a face which showed the dead pallor of fright even under smears of rouge and kohl. . . . Instead of being dressed in a child's frock or (as would have seemed more likely still) in rags and tatters, the little creature wore a grotesque parody of a grown-up evening dress. . . . The hair was elaborately piled high on the back of the head, and on several skinny fingers flashed rings—showy theatrical jewellery, with imitation stones of fabulous size.
. . .
The door swung open, and there in the half-darkness of the dim gas-lit room could be seen a naked body hanging from a hook. They lifted it down. It was the corpse of a little girl, and showed the hideous marks of brutal flogging.

M. Sadleir, Fanny by Gaslight, editie 1947, pp. 68-75
quote:
Min of meer als vervolg zou men het boek ,een echte roman
Fanny at gazlight kunnen noemen.
. . .
bovengenoemde A komt op een kwade dag binnen en verlangt een kamer,
in zijn gezelschap is een ongeveer 1o jarig meisje,zwaar opgemaakt
in echt avondtoilet.
de eigenaar weigert ,zijn zaak is een fatsoenlijke zaak ,zulke
dingen komen bij hem niet voor.
enige dagen later vindt een bezoeker dit kind gewurgd
op een van de kamertjes.

Notitie Het boek “The Round house” van J. Sadleir.
pi_120188363
Dan hebben we nog een ander probleem: Nieuw Soerel is Jurriaanse. Die schijnt daar ook bordeel te hebben gehouden alvorens Van Vloten er zijn cirkelvormige hoerenkast ging neerzetten. Nu dat Ryan over pseudologia phantastica begon... Ik denk dat ik weet wie er aan leed. De aandoening staat ook bekend als pathologisch liegen. Even nagecheckt op wiki en het schijnt ook mythomanie te heten. Het ergste van pseudologia phantastica is dat de patiënt die eraan lijdt heilig overtuigd is van zijn of haar eigen gelijk.

Laten we eens wat feiten uit het boek op een rijtje zetten die eigenlijk niks met Van Vloten te maken hebben, maar wel met een andere hoofdrolspeler: Johan W. Montenberg.
1. Montenberg zijn oma is een bastaarddochter van koning Willem III
2. Zijn moeder en oma zijn beiden hoerenmadam
3. Ma Montenberg ronselde meisjes voor het Ronde Huis en was vermoedelijk de hogepriesteres
4. Montenberg is in 1912 en 1922 in het Ronde Huis geweest en heeft daar Nunspeet1953 zijn folterkamertje gezien
5. Montenberg ging op zoek naar het trammetje van het Ronde Huis, het was niet mevrouw Simon Thomas die hem attendeerde, hij ging naar haar toe om naar het trammetje te informeren (wat tegengesproken wordt door zijn eigen brieven aan Berni van Vloten)
6. Montenberg probeerde het onderzoek te sturen zodat zijn moeder buiten schot zou blijven. Toen men ontdekte dat zijn moeder erbij betrokken was, ging Montenberg dreigbrieven schrijven. De vraag is dan of Montenberg ook vaardig was met auto's.
7. Montenberg's ouderlijk huis staat op een zogeheten 'heilige lijn' die recht over het Ronde Huis en Nieuw Soerel naar Duitsland loopt.

Ik zie hier een patroon...
pi_120188806
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 13:41 schreef Dissectienaald het volgende:
Het ergste van pseudologia phantastica is dat de patiënt die eraan lijdt heilig overtuigd is van zijn of haar eigen gelijk.
kweenie..... Je kunt wel iets vermoeden, maar je moet toch echt meer feiten verzamelen over het zieleleven van Montenberg.
Maar Schalkwijk zegt dat Montenberg hem ging bedreigen?
Ontkende Montenberg dat zijn moeder meisjes stuurde naar FvV?
Het ouderlijk huis Montenberg te Amersfoort stond op zo'n heilige lijn ?
pi_120189746
Tja, dat valt weer onder medisch geheim, ik weet niet of daar een verjaringstermijn aan zit. Schalkwijk schreef dat er wat dreigbrieven van Montenberg uit gingen toen hij zich in het nauw gedreven voelde over de rol van zijn moeder. HOE ze daar achter zijn gekomen is dankzij de geweldige bronvermelding weer niet duidelijk. Het boek laat daar een paar grote gaten vallen. Montenberg heeft het niet ontkend maar verzwegen. Hij heeft het verhaal van het trammetje vinden verzonnen om zijn moeder buiten schot te houden. Een anonieme vrouw in een anoniem dorpje heeft het verhaal van Montenbergs moeder bevestigd aan Schalkwijk. Het huis in Amersfoort, en overigens ook in Boskoop en Breskens lagen waarschijnlijk niet op die heilige lijn.
  dinsdag 11 december 2012 @ 14:19:42 #37
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120189884
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 13:51 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

kweenie..... Je kunt wel iets vermoeden, maar je moet toch echt meer feiten verzamelen over het zieleleven van Montenberg.
Nou ja, als die nogal opvallende uitspraak van Eldermans over Montenbergs verleden juist is (en authentiek, met zijn "ondermeer")... Dan zou je bijvoorbeeld heel freudiaans kunnen gaan speculeren over een eventuele projectie van schuldgevoelens in de vorm van dat collaboratie-verhaal met betrekking tot het Ronde Huis. Maar dan ben je misschien ook wel weer je eigen mythe aan het creëren.
pi_120190018
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 14:16 schreef Dissectienaald het volgende:
Tja, dat valt weer onder medisch geheim, ik weet niet of daar een verjaringstermijn aan zit. Schalkwijk schreef dat er wat dreigbrieven van Montenberg uit gingen toen hij zich in het nauw gedreven voelde over de rol van zijn moeder. HOE ze daar achter zijn gekomen is dankzij de geweldige bronvermelding weer niet duidelijk. Het boek laat daar een paar grote gaten vallen. Montenberg heeft het niet ontkend maar verzwegen. Hij heeft het verhaal van het trammetje vinden verzonnen om zijn moeder buiten schot te houden. Een anonieme vrouw in een anoniem dorpje heeft het verhaal van Montenbergs moeder bevestigd aan Schalkwijk. Het huis in Amersfoort, en overigens ook in Boskoop en Breskens lagen waarschijnlijk niet op die heilige lijn.
Wat Bluesdude bedoelt is wrs dat we gewoon te weinig biografische gegevens hebben betreffende Montenberg om ook maar in de buurt te komen van een diagnose. Maar Eldermans, Montenberg, om er maar twee te noemen, die lijken toch wel een hele dikke duim te hebben gehad... zoveel moet Bluesdude ook toegeven, me dunkt. En dan hebben we het nog niet eens over Couzy en Biesemaat gehad... twee door de zogenaamde misdaden van het koninklijk huis geobsedeerde types, die maar al te gretig het vage verhaal dat via Montenberg en Eldermans werd overgeleverd hebben ingepast in hun versie van het Grote Complot.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 11-12-2012 14:31:04 ]
I´m back.
  dinsdag 11 december 2012 @ 14:33:06 #39
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120190409
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 14:22 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar Eldermans, Montenberg, om er maar twee te noemen, die lijken toch wel een hele dikke duim te hebben gehad... zoveel moet Bluesdude ook toegeven, me dunkt.
Toch vraag ik me af of Eldermans wel zo'n fantast was. Vaak (maar inderdaad niet altijd) vermeldt hij wel een of andere bron bij zijn verhalen... Maar voor de Mythstee/Ronde Huis-vertellingen doet hij dat niet (als je tenminste aanneemt dat het niet de genoemde heer Huybrechts is). Wél staat daar het stempel van Montenberg bij.
pi_120190546
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 14:33 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Toch vraag ik me af of Eldermans wel zo'n fantast was. Vaak (maar inderdaad niet altijd) vermeldt hij wel een of andere bron bij zijn verhalen... Maar voor de Mythstee/Ronde Huis-legenden doet hij dat niet (als je tenminste aanneemt dat het niet de genoemde heer Huybrechts is). Wél staat daar het stempel van Montenberg bij.
Ook over Eldermans ontbreekt relevant biografisch materiaal natuurlijk. Maar over het algemeen indien men gaat praten over allerlei paranormale zaken en wat dies meer zij, dan ga ik ervan uit dat iemand een dikke duim, een levendige fantasie en een ietwat afwijkende kennisleer hanteert dan wat verondersteld kan worden dat kennis oplevert...
I´m back.
pi_120192434
Zelfs Eldermans vond de notities van het Ronde Huis verward. In het boek krijgt Eldermans de rol van de 'leraar' die de onderzoekers 'de juiste weg wijst'. Ook is Eldermans degene die Montenberg neerzet als 'pro-Duits', maar dat is in het Schalkwijkboek, en daar heb ik sowieso mijn twijfels bij. Daar tegenover staat het tijdschrift Seasons van zomer 1996, waarin Montenberg wordt neergezet als 'onderduiker te Epse'. Dan zijn er nog de brieven van Montenberg aan Berni van Vloten over het treintje van Frank, de artikelen in de Leidsche Courant, het artikeltje in 'Op de Rails' en Montenberg's publicaties over treinen.

Eldermans doet in ieder geval wel vele malen beter aan bronvermelding, maar om zijn kaboutergeschriften nu als 'niet-fantastisch' af te schilderen...
pi_120192515
Jammer dat nu alleen de sceptici nog van zich laten horen.

edit: en Iblardi :P
  dinsdag 11 december 2012 @ 15:29:25 #43
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120192549
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 14:36 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ook over Eldermans ontbreekt relevant biografisch materiaal natuurlijk. Maar over het algemeen indien men gaat praten over allerlei paranormale zaken en wat dies meer zij, dan ga ik ervan uit dat iemand een dikke duim, een levendige fantasie en een ietwat afwijkende kennisleer hanteert dan wat verondersteld kan worden dat kennis oplevert...
Misschien, maar Eldermans komt voorlopig nog op mij over als iemand die op zijn eigen manier heel zorgvuldig te werk ging. Hij schrijft duidelijk en vrijwel foutloos Nederlands, vermeldt bronnen, en hanteert een zekere systematiek in zijn werk (jaartallen, folio- en paragraafnummers, letteraanduidingen). En de passage uit Van der Aa's Aardrijkskundig Woordenboek (1846) over de Mythstee heeft hij bijvoorbeeld woordelijk overgeschreven, waarbij hij alleen de spelling heeft gemoderniseerd. (Daar dus wel.) Zijn geschriften, althans wat ik daarvan heb gezien, maken een vrij coherente indruk, zeker in vergelijking met de meeste andere die we met betrekking tot het Ronde Huis voorbij hebben zien komen.

Wat ik ook wel opvallend vind, is dat dat citaat over de Mythstee eindigt met Van der Aa's mededeling dat er omtrent deze plaats "niet een legende is overgebleven". In de volgende zin speculeert Van der Aa over mogelijke functies, waaronder die van "offerplaats", maar dat laat Eldermans dus weer weg.
pi_120193018
Eldermans was een lid van de A.A. in Den Haag. Waar deze afkorting voor staat is niet met zekerheid te zeggen. Een bekende A.A. was de Astrum Argentinum van Aleister Crowley. Crowley's naam komt wel in Elderman's collectie voor, maar waarschijnlijker is dat met deze afkorting Ars Amatoria wordt bedoeld. In een aantekening van de hand van Richel staat namelijk "A.A. = Ars Amatoria Den Haag - Leiden." De A.A. is een groep die gebruik maakt van liefdesmagie en seksuele magie. De A.A. gebruikt de Rueff Method, wat deel uit maakt van de M.M., de Medicinalia Magica. De Rueff Method is een sexueel-erotischemagische methodiek, die beoogt de lichaamsvorm en lichaamshouding van de vrouw te verbeteren. Deze methodiek is magisch sexueel erotische massage, die dient als therapie. De A.A. hield zich ook bezig met sado-therapie, of s-m therapie. Eldermans' familie heeft het nooit over deze bezigheden van Eldermans en zegt niet te weten of Eldermans een 'magister' was. Eldermans leidde dus een soort dubbelleven. In zijn werk was hij nuchter en profaan, maar in zijn vrije tijd hield hij zich bezig met occulte en esoterische zaken.

Nou dat lijkt me toch vrij duidelijk ;)
  dinsdag 11 december 2012 @ 15:43:53 #45
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120193104
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:26 schreef Dissectienaald het volgende:

Eldermans doet in ieder geval wel vele malen beter aan bronvermelding, maar om zijn kaboutergeschriften nu als 'niet-fantastisch' af te schilderen...
Puur op de inhoud beoordeeld zijn ze dat natuurlijk wel. Maar de vraag is of Eldermans zelf fictie van werkelijkheid wist te onderscheiden. Bij Montenberg lijken die twee met elkaar verweven te zijn geraakt. Dan worden er allerlei willekeurige verbanden gelegd, waarbij een fictieve situatie die speelt in het 19e-eeuwse Londen ineens op het 20e-eeuwse Nunspeet geprojecteerd wordt. Bij Eldermans heb ik dat idee momenteel nog niet zo sterk.
pi_120193738
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:43 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Puur op de inhoud beoordeeld zijn ze dat natuurlijk wel. Maar de vraag is of Eldermans zelf fictie van werkelijkheid wist te onderscheiden. Bij Montenberg lijken die twee met elkaar verweven te zijn geraakt. Dan worden er allerlei willekeurige verbanden gelegd, waarbij een fictieve situatie die speelt in het 19e-eeuwse Londen ineens op het 20e-eeuwse Nunspeet geprojecteerd. Bij Eldermans heb ik dat idee momenteel nog niet zo sterk.
Eldermans weet zelf donders goed waar die mee bezig was, want je gaat niet ongeveer 12,500 pagina voor de lol vol schrijven. Daarnaast heeft hij gewoon een dubbel leven geleid met 2 agenda's welke allebei vrij interessant zijn
Niemand wist eigenlijk precies te vertellen wat die nou eigenlijk echt deed.
pi_120193755
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:29 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Misschien, maar Eldermans komt voorlopig nog op mij over als iemand die op zijn eigen manier heel zorgvuldig te werk ging. Hij schrijft duidelijk en vrijwel foutloos Nederlands, vermeldt bronnen, en hanteert een zekere systematiek in zijn werk (jaartallen, folio- en paragraafnummers, letteraanduidingen). En de passage uit Van der Aa's Aardrijkskundig Woordenboek (1846) over de Mythstee heeft hij bijvoorbeeld woordelijk overgeschreven, waarbij hij alleen de spelling heeft gemoderniseerd. (Daar dus wel.) Zijn geschriften, althans wat ik daarvan heb gezien, maken een vrij coherente indruk, zeker in vergelijking met de meeste andere die we met betrekking tot het Ronde Huis voorbij hebben zien komen.

Wat ik ook wel opvallend vind, is dat dat citaat over de Mythstee eindigt met Van der Aa's mededeling dat er omtrent deze plaats "niet een legende is overgebleven". In de volgende zin speculeert Van der Aa over mogelijke functies, waaronder die van "offerplaats", maar dat laat Eldermans dus weer weg.
Ontegenzeggelijk getuigt e.e.a. van systematiek, maar dat sluit niet uit dat hij een dikke duim etc. had, toch? Juist bij gevallen van P.P. zie je vaak die systematiek, denk ik trouwens.
I´m back.
pi_120193784
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:41 schreef RHSEARCHER het volgende:
Eldermans was een lid van de A.A. in Den Haag. Waar deze afkorting voor staat is niet met zekerheid te zeggen. Een bekende A.A. was de Astrum Argentinum van Aleister Crowley. Crowley's naam komt wel in Elderman's collectie voor, maar waarschijnlijker is dat met deze afkorting Ars Amatoria wordt bedoeld. In een aantekening van de hand van Richel staat namelijk "A.A. = Ars Amatoria Den Haag - Leiden." De A.A. is een groep die gebruik maakt van liefdesmagie en seksuele magie. De A.A. gebruikt de Rueff Method, wat deel uit maakt van de M.M., de Medicinalia Magica. De Rueff Method is een sexueel-erotischemagische methodiek, die beoogt de lichaamsvorm en lichaamshouding van de vrouw te verbeteren. Deze methodiek is magisch sexueel erotische massage, die dient als therapie. De A.A. hield zich ook bezig met sado-therapie, of s-m therapie. Eldermans' familie heeft het nooit over deze bezigheden van Eldermans en zegt niet te weten of Eldermans een 'magister' was. Eldermans leidde dus een soort dubbelleven. In zijn werk was hij nuchter en profaan, maar in zijn vrije tijd hield hij zich bezig met occulte en esoterische zaken.

Nou dat lijkt me toch vrij duidelijk ;)
Wat deed de beste Eldermans voor een beroep?
Is er iets van een biografie bekend?
I´m back.
pi_120193899
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wat deed de beste Eldermans voor een beroep?
Is er iets van een biografie bekend?
Hij was bij de politie.

Deze nog maar eens plaatsen. Is al een keer eerder gepost, maar wel leuk om nog eens te bekijken.

http://sterzoeker.blogspo(...)s-en-bob-richel.html
pi_120194020
http://www.google.nl/url?(...)yVFl0tziYDiIUch6lGzA

Pagina 15 beschrijft wat over Johannes ( Jan ) Hendrik Willem Eldermans ;)
pi_120194042
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 16:02 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Hij was bij de politie.
Onder andere ja.
pi_120196254
tijdens de sloop ben ik nog een keer in het gangenstel geweest; alles lag toen open; je kon op de oprijlaan bij de electrische schakelkast via een gang naar beneden, daar naar een rechthoekige kelder; vandaar leidde een tunnel naar de kelders onder de stoep naar de eerste verdiepingen.
Aan weerszijden van de stoep zaten twee luchtkokers waardoor een beetje licht viel naar de kelders beneden.
Ik kan me voorstellen dat iemand de kelder die bekend stond als het "laboratorium" voor een folterkamer zou kunnen aanzien; het was inderdaad een heel lugubere ruimte: aan weerszijden waren stenen aanrechten in in de muur zaten roestige ijzeren ringen, zoiets als je vaak in karikaturen van onderaardse gevangenissen ziet. Ja, heel geen vrolijke omgeving....
het gangenstel met diverse zijgangen lag vol rommel, maar niets interessants...
ik hoop dat dit helpt als aanwijzing.
pi_120197717
Waren er alleen kinderen die in de catacomben van het Ronde Huis gingen kijken, of zijn er nog volwassenen geweest, die misschien een camera mee hadden?
  dinsdag 11 december 2012 @ 18:03:14 #54
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120198117
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:26 schreef Dissectienaald het volgende:
Ook is Eldermans degene die Montenberg neerzet als 'pro-Duits', maar dat is in het Schalkwijkboek, en daar heb ik sowieso mijn twijfels bij. Daar tegenover staat het tijdschrift Seasons van zomer 1996, waarin Montenberg wordt neergezet als 'onderduiker te Epse'.
Er staat verder niet bij waar dat citaat van Eldermans precies vandaan komt? (Of zelfs ongeveer?)
quote:
De heer Montenberg is zeer pro-Duits. Hij verkeerde door zijn eerste vrouw, een Duitse operazangeres, in ondermeer Duitse artiestenkringen (opmerking: Marianne Brachmann). Hij was meeloper. Zo geraakte hij in 1940-1945 verder in Duitse kringen.
pi_120198920
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 16:02 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Hij was bij de politie.

Deze nog maar eens plaatsen. Is al een keer eerder gepost, maar wel leuk om nog eens te bekijken.

http://sterzoeker.blogspo(...)s-en-bob-richel.html
Niet bij de politie volgens de link van RHSearcher

quote:
In 1920 ging Eldermans op 16-jarige leeftijd bij het leger. Zowel zijn vader als zijn grootvader waren professionele soldaten. Eldermans voltooide de vier jaar dienst, waarvoor hij zich had ingeschreven, niet en ging in 1923 naar de kweekschool voor L.O.. Hier ontmoette hij zijn vrouw, Diek Callenbach. Samen kregen zij twee kinderen, Gerda en Louise. Zij bleven tot Eldermans' dood getrouwd. Na het behalen van zijn diploma werd Eldermans werkzaam bij het Ministerie van Justitie. Hier bleef hij ambtenaar tot aan zijn pensionering. Wat zijn functie bij dit Ministerie was, is niet helemaal duidelijk. In een brief, door Eldermans zelf geschreven, noemt hij zichzelf criminoloog en ambtenaar van het Ministerie van Justitie.
pi_120198954
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 18:28 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Niet bij de politie volgens de link van RHSearcher

[..]

Oh bij justitie. Dat is ook zo.
pi_120199196
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 18:28 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Niet bij de politie volgens de link van RHSearcher

[..]

Tja, hij omschreef zichzelf als criminoloog én ambtenaar bij Justitie? Wat betekent dat?
I´m back.
  dinsdag 11 december 2012 @ 18:47:06 #58
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120199669
Hij wordt reclasseringsambtenaar genoemd in dit verslag van een strafproces uit 1954, waarin hij een voorlichtingsrapport over de beklaagde (een van moord verdachte arts uit Berkel) opstelde (hier).

[ Bericht 0% gewijzigd door Iblardi op 11-12-2012 18:54:00 ]
pi_120199875
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 17:03 schreef Walpurgis het volgende:
tijdens de sloop ben ik nog een keer in het gangenstel geweest; alles lag toen open; je kon op de oprijlaan bij de electrische schakelkast via een gang naar beneden, daar naar een rechthoekige kelder; vandaar leidde een tunnel naar de kelders onder de stoep naar de eerste verdiepingen.
Aan weerszijden van de stoep zaten twee luchtkokers waardoor een beetje licht viel naar de kelders beneden.
Ik kan me voorstellen dat iemand de kelder die bekend stond als het "laboratorium" voor een folterkamer zou kunnen aanzien; het was inderdaad een heel lugubere ruimte: aan weerszijden waren stenen aanrechten in in de muur zaten roestige ijzeren ringen, zoiets als je vaak in karikaturen van onderaardse gevangenissen ziet. Ja, heel geen vrolijke omgeving....
het gangenstel met diverse zijgangen lag vol rommel, maar niets interessants...
ik hoop dat dit helpt als aanwijzing.
Ik had ook al zo'n idee over de folterkamer: Ik ben wel eens bij een oud boertje geweest en die had bij zijn stal zo'n smoezelig keukentje/ slachthok. Plaats zoiets in een kelder en de perverse ideeen dienen zich aan.. Zeker bij sommige pubers..
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120201543
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 14:36 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ook over Eldermans ontbreekt relevant biografisch materiaal natuurlijk. Maar over het algemeen indien men gaat praten over allerlei paranormale zaken en wat dies meer zij, dan ga ik ervan uit dat iemand een dikke duim, een levendige fantasie en een ietwat afwijkende kennisleer hanteert dan wat verondersteld kan worden dat kennis oplevert...
hier op Fok! wordt daar ook over gespeculeerd, maakt dat ons ook fantasten?
  dinsdag 11 december 2012 @ 19:43:25 #61
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120202058
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:28 schreef Lavenderr het volgende:
Jammer dat nu alleen de sceptici nog van zich laten horen.

edit: en Iblardi :P
Ja ik ben druk aan het verbouwen en heb weinig tijd om me bij te voegen in de gesprekken, maar lees nog wel gewoon mee :)
pi_120202133
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2012 19:43 schreef Zonnestraal10 het volgende:

[..]

Ja ik ben druk aan het verbouwen en heb weinig tijd om me bij te voegen in de gesprekken, maar lees nog wel gewoon mee :)
Fijn ;)
En sterkte met het verbouwen. Je hebt er niet de warmste tijd voor uitgekozen :o
  dinsdag 11 december 2012 @ 19:50:19 #63
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120202371
Ja gelukkig zijn we binnen aan het werk dus niks aan het handje :)
pi_120202447
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 19:50 schreef Zonnestraal10 het volgende:
Ja gelukkig zijn we binnen aan het werk dus niks aan het handje :)
Je maakt toch geen roestige ringen aan stenen aanrechten he :P
pi_120203059
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 00:29 schreef Iblardi het volgende:
Nog een aanvulling op de “heilige lijnen”/ “leylijnen”:Het boek waarin Wilhelm Teudt het bestaan van zulke lijnen in Duitsland “aantoonde” verscheen pas in 1929. In 1932 schreef een zekere mr. J. Frima uit Amersfoort er een artikeltje over in het Algemeen Handelsblad, waarin hij ook het bestaan van dergelijke lijnen binnen Nederland (o.m. over de Veluwe, maar ook in Groningen) aannemelijk probeerde te maken en een oproep deed aan lezers om hem plekken te melden die in zijn lijnensysteem leken te passen (“Heilige Lijnen.” Algemeen Handelsblad, 09-08-1932). Je krijgt de indruk dat Teudts theorie door tijdgenoten werd gezien als iets compleet nieuws. Dat Frank van Vloten en de zijnen in de jaren 1900-1920 op de hoogte zouden zijn geweest van het bestaan van een "heilige lijn" bij Nunspeet lijkt me dus echt een anachronisme.
Leuk artikel!
Vooral het laatste gedeelte: dat over de veluwe, en dan vooral "het saxenheim". Het bestaat nog steeds, deze heuvel met opbouw:http://www.panoramio.com/(...)ate_desc&user=760297
En een leuk artikel omdat Frank van Vloten de bezitter was van deze gronden, en hij (volgens Het Boek) bij de "nabij de Ossekolkweg" een afgeplatte heuvel had laten aanleggen. Deze?

Ik ben het er trouwens niet mee eens dat die heilige lijnen toen nieuw waren. In een artikel gelezen dat Teudt met het bewijs kwam voor het "bestaan", voor die tijd waren er alwel verhalen over.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120203093
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 19:51 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Je maakt toch geen roestige ringen aan stenen aanrechten he :P
Voor zijn vriendin, want je weet wat je moet doen wanneer ze de keuken uit komt.....
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  dinsdag 11 december 2012 @ 22:00:28 #67
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120208534
Ringen zitten erin, nu bezig met herstelwerkzaamheden :p
pi_120210023
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 22:00 schreef Zonnestraal10 het volgende:
Ringen zitten erin, nu bezig met herstelwerkzaamheden :p
Goed bezig jij :D
pi_120211296
Ik had het wel kunnen weten en me de moeite besparen mijn bezoek aan het gangenstelsel en het lab hier te beschrijven. Het wordt meteen weer ontkend en belachelijk gemaakt door onze forum deskundigen/critici.

Geen fotos op het net te vinden, dus bestaat niet;

Jullie zijn zelf een stel pubers... hebben wel de klok horen luiden, maar..... enz.

Gebruik toch je hersens eens... geen enkele boer gaat vee leiden door een heel stel van pikdonkere nauwe, onderaardse gangen naar een kelder direkt onder hun huis, wanneer men dat veel gemakkelijker kan doen in de stal, waar hij alleen maar de stal deur open hoeft te openen.

Ik volg dus ook maar het voorbeeld van aos en nunspeet1953 (of was het nunspeet53? - voordat
DN daar weer een commentaar op heeft) en haak ik definitief af;

klaarblijkelijk weten de heren en dames op dit forum alles beter en daar heb ik dus niets meer aan
toe te voegen. Jullie komen er toch niet achter.... het is niet op het Internet te vinden hoor.....
pi_120212070
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 22:46 schreef Walpurgis het volgende:
Ik had het wel kunnen weten en me de moeite besparen mijn bezoek aan het gangenstelsel en het lab hier te beschrijven. Het wordt meteen weer ontkend en belachelijk gemaakt door onze forum deskundigen/critici.

Geen fotos op het net te vinden, dus bestaat niet;

Jullie zijn zelf een stel pubers... hebben wel de klok horen luiden, maar..... enz.

Gebruik toch je hersens eens... geen enkele boer gaat vee leiden door een heel stel van pikdonkere nauwe, onderaardse gangen naar een kelder direkt onder hun huis, wanneer men dat veel gemakkelijker kan doen in de stal, waar hij alleen maar de stal deur open hoeft te openen.

Ik volg dus ook maar het voorbeeld van aos en nunspeet1953 (of was het nunspeet53? - voordat
DN daar weer een commentaar op heeft) en haak ik definitief af;

klaarblijkelijk weten de heren en dames op dit forum alles beter en daar heb ik dus niets meer aan
toe te voegen. Jullie komen er toch niet achter.... het is niet op het Internet te vinden hoor.....
Daar ben ik het mee eens hoor, dat gaat een boer echt niet doen. Dat bedacht ik me ook.

Verder heb ik eerder al gezegd dat ik het jammer vind dat de sceptici momenteel de boventoon voeren, het zou fijn zijn als het een mix zou zijn van mensen die hun ervaringen hier willen delen en dat er dan mensen sceptisch reageren is logisch en ook niet verkeerd, maar iedereen hoort hier de ruimte te krijgen .
Dus zeker niet u en anderen belachelijk maken.

Een beetje grappen maken moet kunnen, maar nu gaan we weer serieus doen.

Excuses als u het verkeerd heeft opgevat.
pi_120217791
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 18:03 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Er staat verder niet bij waar dat citaat van Eldermans precies vandaan komt? (Of zelfs ongeveer?)

[..]

Werkgroep het Ronde Huis, 'De Geschiedenis van het Ronde Huis 1907-1967, Nunspeet, 2012, pp 150
pi_120217794
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 22:46 schreef Walpurgis het volgende:
Ik had het wel kunnen weten en me de moeite besparen mijn bezoek aan het gangenstelsel en het lab hier te beschrijven. Het wordt meteen weer ontkend en belachelijk gemaakt door onze forum deskundigen/critici.

Geen fotos op het net te vinden, dus bestaat niet;

Jullie zijn zelf een stel pubers... hebben wel de klok horen luiden, maar..... enz.

Gebruik toch je hersens eens... geen enkele boer gaat vee leiden door een heel stel van pikdonkere nauwe, onderaardse gangen naar een kelder direkt onder hun huis, wanneer men dat veel gemakkelijker kan doen in de stal, waar hij alleen maar de stal deur open hoeft te openen.

Ik volg dus ook maar het voorbeeld van aos en nunspeet1953 (of was het nunspeet53? - voordat
DN daar weer een commentaar op heeft) en haak ik definitief af;

klaarblijkelijk weten de heren en dames op dit forum alles beter en daar heb ik dus niets meer aan
toe te voegen. Jullie komen er toch niet achter.... het is niet op het Internet te vinden hoor.....
Ik stel gewoon een vraag. Waarom voelen jullie 'gelovigen' jezelf zo snel aangevallen?
pi_120218264
Ik heb hetnog eens nagelezen, maar niemand maakt het volgens mij belachelijk of ontkent het zelfs maar. Hier en daar een grap over een ijzeren ring, maar voor de rest niets. Ik vond het ook wel een boeiend verhaal overigens.
anonieme razernist
  woensdag 12 december 2012 @ 08:47:23 #74
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120218832
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 06:34 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Werkgroep het Ronde Huis, 'De Geschiedenis van het Ronde Huis 1907-1967, Nunspeet, 2012, pp 150
Nee, ik bedoelde niet jouw bronvermelding, die was duidelijk. Ik vroeg me af of in het boek zelf een referentie werd gegeven voor het citaat.
pi_120219241
Ik snap het niet meer van die kelders. Waar zijn die nu dan gebleven, onder de grond?

[ Bericht 50% gewijzigd door lxhkrd op 12-12-2012 09:20:52 ]
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120219633
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 08:47 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Nee, ik bedoelde niet jouw bronvermelding, die was duidelijk. Ik vroeg me af of in het boek zelf een referentie werd gegeven voor het citaat.
Ow. Excusez... Het boek doet niet graag aan bronvermelding. Feitelijk heeft het boek zelf niet veel waarde. De plattegrond van het Ronde Huis met omgeving is daarentegen wel schitterend.

Om je een beeld te geven: achterin staat een lijst van 'geraadpleegde bibliotheken', en dan volgt er een lijstje met bibliotheken waar ze geweest zijn. Geraadpleegde archieven: een lijstje archieven. Er worden geen inventarisnummers opgegeven, geen lijst van geraadpleegde literatuur, geen lijst van geraadpleegde websites, eigenlijk is de mening van 'de historicus' die Rein had gebeld de mening die ik er ook maar op nahoudt: het is een prachtig werk als je het beschouwd als fictie. Hiervan kun je een prachtige horrorfilm maken, maar als historisch werk heeft het niets om het lijf. Het heeft weinig aandacht voor historische relevantie laat staan dat sommige zaken in de context worden bekeken. De scheiding is een fraai voorbeeld, wat jij al aanhaalde over 'de grote leugen'. Je zult dieper in die materie moeten duiken om 'de waarheid' te achterhalen. Maar ja, de complotdenkers onder ons hebben aan die ene verklaring van de gouvernante al genoeg. Ik wil die vierentwintig contragetuigen van Van Vloten wel eens lezen.
pi_120219681
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 09:09 schreef lxhkrd het volgende:
Ik snap het niet meer van die kelders. Waar zijn die nu dan gebleven, onder de grond?
Het probleem is dat de mensen die beweren daar getuige van te zijn met zoveel drama hun vertrek aankondigen en alles als aanval zien. Maar ja, dat verschilt weinig van de UFO-club, de chemtrail-club, de NESARA-club of de graancirkel-club. Als je met een drieletterige afkorting voor je naam bij hen komt en je hecht geloof aan hun standpunten, dan ben je hun beste vriend. Ben je sceptisch, dan ben je hun ergste vijand.
pi_120219708
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 08:47 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Nee, ik bedoelde niet jouw bronvermelding, die was duidelijk. Ik vroeg me af of in het boek zelf een referentie werd gegeven voor het citaat.
De Eldermans quote op pagina 150 is overigens van een 'onderzoeker' die met Eldermans werkte. Dus iemand van de 'werkgroep'.
pi_120219994
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 09:28 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]
Het probleem is dat de mensen die beweren daar getuige van te zijn met zoveel drama hun vertrek aankondigen en alles als aanval zien. Maar ja, dat verschilt weinig van de UFO-club, de chemtrail-club, de NESARA-club of de graancirkel-club. Als je met een drieletterige afkorting voor je naam bij hen komt en je hecht geloof aan hun standpunten, dan ben je hun beste vriend. Ben je sceptisch, dan ben je hun ergste vijand.
ja, lastig... eerst:

"Ik kan me voorstellen dat iemand de kelder die bekend stond als het "laboratorium" voor een folterkamer zou kunnen aanzien; het was inderdaad een heel lugubere ruimte: aan weerszijden waren stenen aanrechten in in de muur zaten roestige ijzeren ringen, zoiets als je vaak in karikaturen van onderaardse gevangenissen ziet. Ja, heel geen vrolijke omgeving.... het gangenstel met diverse zijgangen lag vol rommel, maar niets interessants.. "

Dit lezend brengt het mij geen nieuwe inzichten. Want het was al bekend dat er onder/naast de stoep bij de brugje naar de voordeur kelders zaten. Hier scheen het varkensvoer bereidt te worden. (wat een oud boertje ook in zijn smoezelige stalkeukentje doet). Daar ga ik dan verder op in. Misschien met wat flauwe opmerkingen.

En dan ineens: "Ik had het wel kunnen weten en me de moeite besparen mijn bezoek aan het gangenstelsel en het lab hier te beschrijven. Het wordt meteen weer ontkend en belachelijk gemaakt door onze forum deskundigen/critici. Geen fotos op het net te vinden, dus bestaat niet;"

Volgens mij heb ik niet gezegd dat de kelders niet bestaan, waar zijn ze gebleven is mijn vraag.

Maar zo'n heftige reactie..waarom??

Omdat zonnestraal10 weer post en Walp. in WRHRH-2 zit? Of omdat we de hint "ik hoop dat dit helpt als aanwijzing." negeren?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120221877
Daarom mijn vraag om een foto. Beeld kan soms verhelderend werken. Misschien was het een slachtkeuken, maar als je inderdaad eerst nog een trapje naar beneden moet met een zich schrap zettend krijsend varken, dan kan ik mij voorstellen dat je de slacht liever ergens anders doet. De naam 'kelder' doet een 'locatie onder het maaiveld' vermoeden, maar ja: de eerste etage wordt ook 'zolder' genoemd... Zit dat 'laboratorium' op het niveau van de onderbouw, dan kan ik een slachtkeuken nog wel voorstellen.

Met betrekking tot de occulte connectie, wil ik best nog wel geloven dat ze een avondje geesten hebben proberen op te roepen. Maar hoe goed stond Frank nog in contact met Frederik van Eeden, die als opperspiritist wordt beschouwd, nadat deze in 1907 van zijn zuster scheidde? Ik heb van Frank geen brief meer gezien na 1897 aan Willem Witsen, zijn zwager tot 1902. De enige constante in het verhaal blijft Albert Verwey die aan een Duits literair-nationalistisch gezelschap gelieerd wordt dat volgens het boek een 'occulte' basis zou moeten hebben.

Daarnaast wil ik ook wel geloven dat Frank van Vloten kon vloeken als een bootwerker en nog wel in het Spaans. Inmiddels heb ik een beeld van de man dat hij best een lastpak kon zijn, maar dat er ook een vriendelijke component in zijn persoonlijkheid zat. De Wodan-geoglief komt niet op mij over als iets wat hij 'expres' in het landschap heeft laten verwerken. Vergeet niet dat de scheiding tussen hem en Constance geen vriendelijke was. Constance had zich verplicht jaarlijks duizend gulden te storten in de kas van hun vennootschap. Dan kan ik mij voorstellen dat je als uitvoerend vennoot besluit om de financierend vennoot, die tevens je ex-vrouw is en overspel als reden heeft aangevoerd, een loer te draaien. Zodra Constance daar niet meer in trapt, wordt het vennootschap ontbonden. Vergeet ook niet dat Frank tot aan het einde van zijn leven contact heeft met beide zoons. Naar verluidt zijn hun urnen bijgezet bij hun vader, niet bij hun moeder. Als de Werkgroep de briefwisseling met Witsen had gelezen, was het beeld van de scheiding inmiddels een stuk meer genuanceerd. Maar goed, mijn beeld hierboven is pure speculatie. Hopelijk leveren de processtukken wat meer duidelijkheid.
pi_120222163
Volgens het boek waren Frank en Constance op huwelijkse voorwaarden met elkaar getrouwd. De Vennootschapsakte van 1895 spreekt dat tegen. Ik kan ook niets op de huwelijksakte vinden:
http://195.242.171.17/hga(...)&containerid=4611974
pi_120225414
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 19:51 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Je maakt toch geen roestige ringen aan stenen aanrechten he :P
Brengt de fantasie op gang kennelijk ;)
Firm but Friendly.
pi_120225601
Voor de geïnteresseerden onder ons in de occulte wortels van het nationaal-socialisme: http://natgeotv.com/nl/nazi-temple-of-doom/over
  woensdag 12 december 2012 @ 12:55:11 #84
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120225800
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 09:29 schreef Dissectienaald het volgende:
De Eldermans quote op pagina 150 is overigens van een 'onderzoeker' die met Eldermans werkte. Dus iemand van de 'werkgroep'.
Bedankt, niks specifieks dus.
  woensdag 12 december 2012 @ 13:17:14 #85
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120226550
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 12:49 schreef Dissectienaald het volgende:
Voor de geïnteresseerden onder ons in de occulte wortels van het nationaal-socialisme: http://natgeotv.com/nl/nazi-temple-of-doom/over
Ja, dat viel me ook al op. In de jaren '30 schijnt het onderzoek naar heilige lijnen en alles wat daarmee samenhangt het exclusieve domein van de organisatie Ahnenerbe te zijn geworden, die in de SS was ingekapseld. Hier lees ik dat de nazi’s het concept van de heilige lijnen, of eigenlijk geomantie in het algemeen, daarbij hebben gepolitiseerd; en omdat de heilige plaatsen hun bezitter "magische krachten" zouden geven, zou onder topfiguren binnen de nazi-partij de ambitie hebben bestaan zoveel mogelijk van die oude "heiligdommen" te verwerven om zo met behulp van magische krachten de oorlog te beïnvloeden.

De theorieën over de voorliefde van de nazi-leiding voor het occulte (correct of niet) zijn in de jaren ‘50 gepopulariseerd (http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism_and_occultism). Dat ook Frank van Vloten en "Freya" zich bezighielden met het "herstellen" van een heilige lijn lijkt me typisch zo'n idee dat na de oorlog is opgepikt en vervolgens van de nazi’s terug is geprojecteerd op de Alldeutscher Verein van 1891.
pi_120226805
Jullie zoeken in de nazi-hoek, ik zou een beetje zoeken in de hoek van de antroposofie...
I´m back.
  woensdag 12 december 2012 @ 13:40:23 #87
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120227407
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 20:03 schreef lxhkrd het volgende:
Ik ben het er trouwens niet mee eens dat die heilige lijnen toen nieuw waren. In een artikel gelezen dat Teudt met het bewijs kwam voor het "bestaan", voor die tijd waren er alwel verhalen over.
Maar nog niet echt op grote schaal, dacht ik, en nog niet in deze vorm.
Volgens mij was die vroege Britse pionier met zijn oeroude grensmarkeringen in monumentvorm, William Henry Black, vrijwel onbekend, en die andere Brit, Watkins, publiceerde zijn boek over "ley-lijnen" in Engeland pas in 1922.

Het schijnt dat een zekere Albrecht in een publicatie uit 1915 als eerste in Duitsland enige bekendheid gaf aan het idee dat prehistorische monumenten langs geometrische lijnen gerangschikt zouden zijn. In eerste instantie werd daarbij gedacht aan een astronomische functie. Daarna begonnen Leugering en Heinsch in de jaren '20 in Westfalen dergelijke lijnen over grote afstanden te identificeren. Teudt was volgens mij in 1929 de eerste die specifiek met een rooster van zuiver O-W en N-Z georiënteerde lijnen over heel Duitsland kwam, waaronder ook één die door het Teutoburger Woud liep. Pas toen werd het idee door het grote publiek opgepikt. Röhrich ging er in Oost-Friesland mee aan de slag, en Frima begon vervolgens ook in Nederland onderzoek te doen.

En de "Nunspeetse locatie" zou dus volgens de "volksverhalen" op zo'n lijn van het Teudt-model liggen. Eldermans zegt immers:
quote:
Een en ander zou er toe hebben geleid dat de pangermaanse beweging grote belangstelling had voor deze Nunspeetse locatie, die ook nog gelegen was aan een z.g.n (Germaanse) Heilige Lijn, welke lijn na 1891 (Alldeutscher Verein) weer in ere werd hersteld. Dat zou de aanleiding zijn geweest tot het bouwen van het vreemde Ronde Huis, en de bewoner van dat huis, de heer Frank van Vloten, zou daar in opdracht van de pangermaanse beweging gevestigd zijn geweest.
[Op of aan deze Heilige Lijn ligt ook de Hunenborg bij Denekamp.]
Dat laatste werd door jou bevestigd, eerder in deze reeks:
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 19:25 schreef lxhkrd het volgende:

Toen even doorgereden naar Ootmarsum/ Denekamp. De Hunenborg. Ook een ringburg achtig iets. En je, hij ligt inderdaad exact op de lijn tussen het Ronde Huis en de plek waar ooit de eerste grote verloren veldslag van de romeinen was, bij Bramsche in Duitsland.
Nu had ik dat gelezen op een van de site's die hiermee begon, maar anders was ik er echt niet achtergekomen, zo trots zijn ze in de achterhoek niet op hun ringburcht..


[ Bericht 15% gewijzigd door Iblardi op 12-12-2012 14:32:45 ]
pi_120227878
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 13:40 schreef Iblardi het volgende:

[..]
Maar nog niet echt op grote schaal, dacht ik, en nog niet in deze vorm.
Volgens mij was die vroege Britse pionier met zijn oeroude grensmarkeringen in monumentvorm, William Henry Black, vrijwel onbekend, en die andere Brit, Watkins, publiceerde zijn boek over "ley-lijnen" in Engeland pas in 1922. Het schijnt dat een zekere Albrecht in een publicatie uit 1915 als eerste in Duitsland enige bekendheid gaf aan het idee dat prehistorische monumenten langs geometrische lijnen gerangschikt zouden zijn. In eerste instantie werd daarbij gedacht aan een astronomische functie. Daarna begonnen Leugering en Heinsch in de jaren '20 in Westfalen dergelijke lijnen over grote afstanden te identificeren. Teudt was volgens mij in 1929 de eerste die specifiek met een rooster van zuiver georiënteerde O-W en N-Z georiënteerde lijnen over heel Duitsland kwam, waaronder ook één die door het Teutoburger Woud liep. Pas toen werd het idee door het grote publiek opgepikt. Röhrich ging er in Oost-Friesland mee aan de slag, en Frima begon vervolgens ook in Nederland onderzoek te doen.
Weet even niet hoe ik het anders moet verwoorden, maar "de dag was nog niet begonnen, de dagenraad was echter alwel zichtbaar"
Lees bijvoorbeeld dit eens: http://books.google.nl/bo(...)iese%20pinke&f=false (pag.28)
Er is misschien nog geen wijd verbreidde en/of hernieuwde kennis over de heilige lijnen, maar misschien in een selecte club wel. Vergelijk het met HRH-boek en de kennis die wij al vergaart hadden voor de uitgave.
Ik geef toe, ik kan het wetenschappelijk/ feitelijk niet onderbouwen, ik ga bij commentaar dus ook niet vluchten ;)

PS. en wat er is gebeurt met die stenen?http://snv.courant.nu/ind(...)ina=&sort=score+desc

Die ringburg was me trouwens een eng plekje...
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  woensdag 12 december 2012 @ 14:41:54 #89
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120229357
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 13:25 schreef Ryan3 het volgende:
Jullie zoeken in de nazi-hoek, ik zou een beetje zoeken in de hoek van de antroposofie...
Dat zou voor de historische figuur Frank van Vloten best relevant kunnen zijn. Wat ik hierboven zeg is meer gericht op het elimineren van bepaalde elementen in het Ronde Huis-verhaal als onhistorisch op grond van een (vermoedelijke) terminus post quem voor hun ontstaan.
pi_120229569
.....Toch maar weer eens ingelogd uit nieuwsgierigheid, sympathie voor Lavenderr, en om eventueel de '1e generatie-onderzoekers' weer te verdedigen; De pioniers die ons het R-H drama hebben gebracht, en waar we in ieder geval allen dankbaar voor kunnen zijn dat we überhaupt hier aan het discussieren zijn...

Zoals voorspelt door mij en Walpurgis /Nunspeet53 etc. en nu ook door Lavenderr is vastgesteld ; het forum is inmiddels volledig gekaapt door de 'R-H debunkers' , en de laatste '1e generatie R-H onderzoekers' zijn ook afgehaakt...en daar ook de '2e generatie onderzoekers' ; Ik doel hier op Biesemaat etc zich nog nooit hier gemeldt hebben.....zullen de lezers hier waarschijnlijk voorgoed verstookt blijven van verdere '1e hand-informatie'...en Rhsearcher/Rvhrh zullen ook nooit veel loslaten dat is al afgesproken, hetzelfde geldt voor WGRH-2...deze groeperingen hebben belangrijke informatie binnen afkomstig van 1e generatie-onderzoekers...

We hebben toendertijd een traject ingesteld in samenwerking met de 'anonieme bronnen/1e generatie-onderzoekers' zoals Dirk Septer etc. om het forum hier van wat belangrijke 'backgrounds' te voorzien, maar wat ik al 1000x heb uitgelegd en blijkbaar maar niet doordringt hier ;......Behandel mensen met respect(wel of niet mee eens) voor hun gedane arbeid, want anders verdwijnen ze weer in de obscuriteit,40/50 jaar onderzoek!......De heer Schalkwijk, die dus een maand of wat geleden al weer zijn prachtige boek heeft uitgegeven(hij zal hier nu wel spijt van hebben!), heeft inmiddels ook een rustpauze moeten inlassen vermoedelijk door alle deels onterechte kritiek die hij over zich heen kreeg...en wat door Dragonflys hier al is uitgelegd als zijnde unfair....

Ik heb geprobeerd om de recente postings weer tot me door te laten dringen hier , maar het is gewoon teveel en te triest voor woorden om uberhaupt op te reageren, en verder hou ik me toch niet meer met de inhoud bezig betreffende het R-H....Maar nog ff dit dan over de opperhoofd scepticus DN die net dit nog durfde te posten; "Feitelijk heeft het boek zelf niet veel waarde".....(!!!)

Dit topic is nu vooral een vehikel geworden voor de ego-boosting en verbijsterende arrogantie van DN, die nog steeds ondanks mijn adviezen denkt dat hij het R-H saga in zijn ééntje in een paar maanden kan oplossen(hij denkt het inmiddels al opgelost te hebben)...De realiteit is echter dat hij; om de simpele reden dat hij NOOIT toegang zal krijgen tot de belangrijkste geheime archieven/bronnen/personen het NOOIT kan oplossen......en hoe kan je in godsnaam denken dat je in een paar maanden tijd 40/50 jaar research werk kan exposen als een hoax.....de verklaring ligt hier denk ik in de denkwijze van DN en enkele andere hier.....arrogantie en hoogmoed(komt altijd ten val)
-edit-

Toegegeven toch een prestatie als je een topic naar je hand kan zetten het is ons niet gelukt......

[ Bericht 7% gewijzigd door Lavenderr op 12-12-2012 15:49:28 ]
pi_120229960
p.s overigens sluit ik niet uit dat Montenberg deels aan waanvoorstellingen ging leiden op den duur...maar de man werd ook erg oud en heeft zich tot zijn sterfbed met het R-H bezig gehouden.

-vind ik het ook jammer dat Schalkwijk niet meer bronnen etc geeft ,maar dit is door hem reeds verklaard waarom .Dit geheim nu eenmaal heel gevoelig ligt ;mensen wilden dit gewoon niet, en wat had hij dan moeten doen?...alle 'locals' verklaringen onder ede moeten laten afnemen? Vele bronnen/archieven zijn geheim........uit het Montenberg archief in het G-E mag niets verklaard worden tot 2015 etc........

- Vind ik het Wodan geoglief ook wat teleurstellend, maar wel heel knap door WGRH gevonden!

-In het begin werd ik steeds aangevallen door Bluesdude etc dat ik meer moest loslaten, maar dit kan dus gewoon niet! of is beloofd om niet te doen......en daar hij maar bleef doorzeuren heeft hij uiteindelijk de 'fitties' hier veroorzaakt verder nog wat onbeschofte opmerkingen en walla de vlam in de pan.....Niet DN of ik ben dus de aanstichter maar BD.....waarvan akte...

[ Bericht 4% gewijzigd door aos op 12-12-2012 15:25:55 ]
pi_120230144
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 13:25 schreef Ryan3 het volgende:
Jullie zoeken in de nazi-hoek, ik zou een beetje zoeken in de hoek van de antroposofie...
Owww. Rudolf Steiner, die heb ik bij pedagogiek nog door de strot geschoven gekregen... Die hield er ook wel wat vreemde ideeën op na, heb mij er alleen nooit zo in verdiept.
pi_120230164
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 14:59 schreef aos het volgende:
\
-In het begin werd ik steeds aangevallen door Bluesdude etc dat ik meer moest loslaten,
Dat heet diskussie en de feiten duidelijk willen stellen. Dat is de bedoeling op een forum

quote:
en daar hij maar bleef doorzeuren
Dat heet diskussie en de feiten duidelijk willen stellen. Dat is de bedoeling op een forum

quote:
heeft hij uiteindelijk de 'fitties' hier veroorzaakt verder nog wat onbeschofte opmerkingen en walla de vlam in de pan.....
Doe eens naar jezelf kijken in de spiegel. Bijv .. stoppen met mij persoonlijk aan te vallen.
Je bent zelf de troll.
pi_120230292
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 14:48 schreef aos het volgende:
.en hoe kan je in godsnaam denken dat je in een paar maanden tijd 40/50 jaar research werk kan exposen als een hoax.....
Vraag dat maar aan Lorenzo Valla..

quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 14:48 schreef aos het volgende:
VW0 diploma
-edit, persoonlijke aanval-

[ Bericht 1% gewijzigd door Lavenderr op 12-12-2012 15:44:26 ]
pi_120230312
.
......zoals je boven kunt lezen zijn ik en WGRH-2 gewoon neutraal denkend en zijn we zeker niet 'gehersenspoeld', en komt de WGRH-2 uiteindelijk met een neutraal rapport gebaseerd op 100% feiten......komt DN daar ook mee(neutraal)? en houd hij eens op met doordraven om zijn gelijk te halen, feiten verdraaien, en belangrijke feiten uit het boek ridiculiseren of bewust niet noemen.....

[ Bericht 1% gewijzigd door aos op 12-12-2012 15:26:39 ]
pi_120230537
oke, daar komen ze al weer aan, tijd om weer uit te loggen voorlopig......en bespaar me flauwe grapjes over dat ik steeds terugkeer....inderdaad belachelijk, maar zelfs ik heb mijn zwaktes ;) en ik kom graag op voor de 1e generatie onderzoekers.....
..Hopelijk was dit weer de laatste keer.......Bluesdude wellicht kan je je eens vermaken om erachter te komen wat AOS eigenlijk betekent?Het zal je verbazen......lol
  woensdag 12 december 2012 @ 15:15:41 #97
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_120230579
quote:
Jullie zoeken in de nazi-hoek, ik zou een beetje zoeken in de hoek van de antroposofie...

Owww. Rudolf Steiner, die heb ik bij pedagogiek nog door de strot geschoven gekregen... Die hield er ook wel wat vreemde ideeën op na, heb mij er alleen nooit zo in verdiept.
Hij werd ook gelieerd aan " Das Thule Geselschaft" , maar daar zijn meerdere versies van.
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_120230631
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 15:04 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Owww. Rudolf Steiner, die heb ik bij pedagogiek nog door de strot geschoven gekregen... Die hield er ook wel wat vreemde ideeën op na, heb mij er alleen nooit zo in verdiept.
Overigens ben ik tot nu toe geen bewijs tegengekomen voor dat vermoeden. Ik baseer het slechts op het feit dat FvV een beetje in dat kringetje past. In Otterlo heb je Hélène Kröller-Müller zitten, zij bracht de antroposofie volgens mij naar Nederland. Frederik van Eeden zit in de familiesfeer, aartszwever, en stichter van de kolonie Walden in Bussum.
I´m back.
pi_120230854
Kijk, daar hebben we Aos weer, die moet weer proberen om mij omlaag te trappen terwijl hij zichzelf onsterfelijk belachelijk aan het maken is. Open Universiteit Nederland is een normale universiteit, met dit verschil dat het in afstandsonderwijs is vormgegeven. Het wordt, evenals alle andere universiteiten in Nederland, ieder jaar bezocht door de visitatiecommissie die de kwaliteit van het geboden onderwijs controleert en kijkt of het voldoet aan de eisen die gesteld worden aan hoger onderwijs. De Open Universiteit Nederland is opgezet juist om mensen die in eerste instantie geen hoger onderwijs hebben kunnen genieten, toch nog een tweede kans krijgen om alsnog een diploma te behalen in het hoger onderwijs. Dat jij dit nu als 'argument' moet gebruiken om mijn scepticisme te kunnen torpederen, geeft aan dat jij echt aan het einde van je Latijn bent.

Dat ik niet werk in een 'academische functie' heeft misschien te maken met het feit dat het werk daarin niet rijkelijk gezaaid is. Dat ik nog niets gepubliceerd heb, heeft simpelweg te maken met het feit dat ik nog geen onderwerp had gevonden dat mij genoeg kon boeien. Inmiddels heb ik het onderzoek weer vrolijk opgepakt. En wie weet wat er nog allemaal van komt. Ik werk immers in één van de grootste culturele instituten van Nederland, DAT dan weer wel.

En dat je inlogt 'uit respect voor Lavenderr'? Die je ooit nog eens vanwege haar vrouwelijkheid hebt beticht dat ze haar werk op het forum niet goed deed? Je bent gewoon nieuwsgierig, en absoluut geen man van je woord: hoe vaak ben jij al niet 'definitief uitgelogd'?

Als jij nu eens, in plaats van elke keer op de man te spelen, eens komt met de feiten waar je altijd een mond vol van hebt, maar die je nooit kunt presenteren? Wat voor 'waarheid' staat er in het boek van Schalkwijk dat onomstotelijk aantoont dat Van Vloten inderdaad de smeerlap is waar jij hem voor houdt? Waar is onomstotelijk aangetoond dat een occulte organisatie daar rituelen aan het uitvoeren was? Ik heb meerdere malen verklaard dat als ik onomstotelijk bewijs in handen krijg dat Van Vloten een viespeuk was, dat hij aan de schandpaal gaat. Het probleem is dat ik geen onomstotelijk bewijs heb gezien. Wel dat er in dat prachtige favoriete boek van jou terloops wordt vermeld dat er vierentwintig getuigen à decharge zijn opgeroepen, maar dat ze er slechts één geciteerd hebben, en vervolgens maar drie belastende pagina's laten zien uit een groter vonnis. Ik heb, op mijn burgermansuniversiteitje wel geleerd dat als er twijfel bestaat, je dit zelf moet kunnen nachecken. Nou, met de bronvermelding in het Schalkwijk boek, zal ik het wiel opnieuw moeten uitvinden. Gelukkig heb ik onderwijs genoten dat mij daartoe in staat stelt.
pi_120230861
Goed, zullen we na het persoonlijke geneuzel en gekift op elkaar weer als volwassenen op elkaar reageren. Of nog beter: niet op elkaar maar op de dingen die hier gepost worden.

Danku.
pi_120230988
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 14:59 schreef aos het volgende:
p.s overigens sluit ik niet uit dat Montenberg deels aan waanvoorstellingen ging leiden op den duur...

-vind ik het ook jammer dat Schalkwijk niet meer bronnen etc geeft ,maar dit is door hem reeds verklaard waarom .Dit geheim nu eenmaal heel gevoelig ligt ;mensen wilden dit gewoon niet, en wat had hij dan moeten doen?...alle 'locals' verklaringen onder ede moeten laten afnemen? Vele bronnen/archieven zijn geheim........uit het Montenberg archief in het G-E mag niets verklaard worden tot 2015 etc........

- Vind ik het Wodan geoglief ook wat teleurstellend, maar wel heel knap door WGRH gevonden!

-In het begin werd ik steeds aangevallen door Bluesdude etc dat ik meer moest loslaten, maar dit kan dus gewoon niet! of is beloofd om niet te doen......en daar hij maar bleef doorzeuren heeft hij uiteindelijk de 'fitties' hier veroorzaakt verder nog wat onbeschofte opmerkingen en walla de vlam in de pan.....Niet DN of ik ben dus de aanstichter maar BD.....hiervan notie...
Montenberg archief: je bedoelt die vijftien pagina's uittreksel van het 'onderzoeksrapport' dat inmiddels al bij Jan en alleman op de koffietafel ligt?
pi_120231355
Mensen, geen persoonlijke info meer posten.
Volgende keer wordt het genote en geedit.
pi_120231396
DN ook JIJ bent begonnen mij aan te vallen/vernederen weet je nog in je Dm'tje ? En JIJ bent begonnen de 1e generatie onderzoekers te vernederen...Wie speelt er nu op de man??........boontje komt om zijn loontje........hoogmoed komt ten val...je beschuldigd de heer Schalkwijk, die overigens wellicht 2 keer zo oud is als jij(beetje respect)van alles en nog wat.....van liegen, bewust dingen weg laten......
Denk eens goed na over mijn teksten man..Ik heb het beste met je voor, en kom eens bij zinnen......Van een Metalhead had ik toch wat beters verwacht....

-edit, geen persoonlijke aanvallen-

Waar moet ik beginnen? Waarom post je niet de brieven van de regeringscommisaris van het Belgische vluchtelingenkamp....Wat zei hij ook alweer over FvV......oh ook weer oral history..en iedereen is tegen lieve Frank?en dan een briefje van zijn kinderen....in die tijd durfde je papa echt niet aan te vallen, zelfs niet naar zijn dood.........

[ Bericht 8% gewijzigd door Lavenderr op 12-12-2012 15:43:02 ]
pi_120231594
Bovendien was mijn strategie wat ik je in een Dmtje had aangegeven inderdaad(en jij zo nodig moest openbaren) om de 1e gen. onderzoekers niet aan te vallen, daar dit contra werkt om informatie boven water te krijgen!logisch!.......We hadden je best wel bij de WGRH-2 willen halen, daar je wel hard werkt en over kennis beschikt..........maar dat heb ik toendertijd tegengehouden door je arrogante karakter en one-track-mind........
pi_120231799
Heh! Lavenderr nu kan ik mijn spelfouten ook niet meer verbeteren, door je ge-edit....

Met alle 'mannengeweld'/haantjesgedrag hier is het voor een vrouw wellicht moeilijk te moderaten ,dat bedoelde ik....het R-H trekt nu eenmaal voornamelijk mannen aan, omdat vrouwen meestal gevaar uit de weg gaan over het algemeen....
pi_120232321
Wat jij deed met je DM was mij lastig vallen met jouw visie op het geheel. We moesten ze maar met rust laten, want anders liepen ze weg. Wat feitelijk iedereen hier doet die zijn gelijk niet krijgt. Wat JIJ doet Aos, is heel simpel: je haalt er van alles bij wat er eigenlijk niets mee te maken heeft. Ik ben een metalhead? Wat heeft dat in godsnaam te maken met het onderzoek naar het verhaal van het Ronde Huis?

In tegenstelling tot jou ga ik niets posten over wat ik niet heb. Ik heb ook nergens gezegd dat Frank 'lief' is. Nogmaals: ik zie geen bewijs voor de stelling dat Van Vloten met een occulte organisatie bloederige rituelen uitvoerde in de Nunspeetse bossen en dat onder de banier van een Germanenorde?

Als de eerste generatie onderzoekers zulk fantastisch werk hebben verricht, dan kunnen ze zich prima zelf verweren, daar hebben ze geen Aos voor nodig om het voor hen te doen. Ook dat uit de weg gaan van een debat, zij het op een internetforum of in het openbaar, vind ik ook tekenend. Ach, stom, dat is natuurlijk omdat ze bang zijn dat ze zoveel jaar na dato nog door één of andere machtige familie in Nederland geëlimineerd zullen worden.
pi_120232491
Ow, en voor ik het vergeet: het boek over de Gezusters Van Vloten van Cornelie van Uuden en Pieter Stokvis, is geschreven door een alumnus en een hoogleraar van... De Open Universiteit Nederland.
pi_120232623
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 15:50 schreef aos het volgende:
Heh! Lavenderr nu kan ik mijn spelfouten ook niet meer verbeteren, door je ge-edit....

Met alle 'mannengeweld'/haantjesgedrag hier is het voor een vrouw wellicht moeilijk te moderaten ,dat bedoelde ik....het R-H trekt nu eenmaal voornamelijk mannen aan, omdat vrouwen meestal gevaar uit de weg gaan over het algemeen....
Ik niet hoor 8-)
pi_120232959
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 14:59 schreef aos het volgende:
Vind ik het Wodan geoglief ook wat teleurstellend, maar wel heel knap door WGRH gevonden
En weer on-topic: Gevonden? Wat was er eerder, de gedachte, of de geoglief?

en off-topic: ja, ik ben diegene met steeds dezelfde vragen, geloof best in een geoglief, geloof ook in het bestaan van "de heilige lijnen" (ik ken er echter geen "krachten" aan toe, laat dat duidelijk zijn).
Mijn geloof in deze zaken wordt vaak genegeerd, of (poging tot) ontkracht.
Echter ik blijf lekker op dit forum en ga niemand zitten dissen.

Goed voorbeeld doet volgen. Hoop ik..
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120233637
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 16:13 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

En weer on-topic: Gevonden? Wat was er eerder, de gedachte, of de geoglief?

en off-topic: ja, ik ben diegene met steeds dezelfde vragen, geloof best in een geoglief, geloof ook in het bestaan van "de heilige lijnen" (ik ken er echter geen "krachten" aan toe, laat dat duidelijk zijn).
Mijn geloof in deze zaken wordt vaak genegeerd, of (poging tot) ontkracht.
Echter ik blijf lekker op dit forum en ga niemand zitten dissen.

Goed voorbeeld doet volgen. Hoop ik..
^O^
pi_120234286
Ja inderdaad als iedereen een beetje zijn fatsoen kan houden, dan ben ik bereid om tips of meer info te geven. Maar met alleen zeiken komen we er nog steeds niet ;)

De heilige lijnen waren vroeger lijnen, waar over gereisd werd van punt naar punt. Waar dus ook veel oude nederzettingen, kerken en dergelijke dingen te vinden zijn.
Dit lijkt mij voor de jaren 1920 te zijn geweest, dus wie weet wisten ze er al wel vanaf.
Daarbij Van Vloten misschien is dit toch niet de man die wij zoeken, maar wel mee speelde in het verhaal.
  woensdag 12 december 2012 @ 17:03:29 #112
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120234979
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 16:44 schreef RHSEARCHER het volgende:
De heilige lijnen waren vroeger lijnen, waar over gereisd werd van punt naar punt. Waar dus ook veel oude nederzettingen, kerken en dergelijke dingen te vinden zijn.
Dit lijkt mij voor de jaren 1920 te zijn geweest, dus wie weet wisten ze er al wel vanaf.
De theorie van de "heilige lijnen" ontmoette al veel scepsis bij archeologen toen ze werd gelanceerd, en tegenwoordig wordt ze volgens mij helemaal als een geval van "fringe"/pseudowetenschap gezien.
pi_120237551
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 15:39 schreef aos het volgende:
DN ook JIJ bent begonnen mij aan te vallen/vernederen weet je nog in je Dm'tje ? En JIJ bent begonnen de 1e generatie onderzoekers te vernederen...Wie speelt er nu op de man??........boontje komt om zijn loontje........hoogmoed komt ten val...je beschuldigd de heer Schalkwijk, die overigens wellicht 2 keer zo oud is als jij(beetje respect)van alles en nog wat.....van liegen, bewust dingen weg laten......
Denk eens goed na over mijn teksten man..Ik heb het beste met je voor, en kom eens bij zinnen......Van een Metalhead had ik toch wat beters verwacht....

-edit, geen persoonlijke aanvallen-

Waar moet ik beginnen? Waarom post je niet de brieven van de regeringscommisaris van het Belgische vluchtelingenkamp....Wat zei hij ook alweer over FvV......oh ook weer oral history..en iedereen is tegen lieve Frank?en dan een briefje van zijn kinderen....in die tijd durfde je papa echt niet aan te vallen, zelfs niet naar zijn dood.........
Wie is nou eigenlijk die 1ste generatie, naam en toenaam, wanneer hebben jullie onderzoek gepleegd, hoe zijn jullie daarmee begonnen? Hebben jullie publicaties op je naam, welke? En hoe oud zijn jullie eigenlijk? 80, 85? Of achter in de 50, begin 60?
Hoeveel generaties kwamen daarna? Wie zijn dat dan precies? Wanneer pleegden die onderzoek?

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 12-12-2012 18:32:48 ]
I´m back.
  woensdag 12 december 2012 @ 18:24:44 #114
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120237568
Pfff,, wat een nieuws word er weer gebracht door onze professionele onderzoekers
pi_120237624
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 16:44 schreef RHSEARCHER het volgende:
Ja inderdaad als iedereen een beetje zijn fatsoen kan houden, dan ben ik bereid om tips of meer info te geven. Maar met alleen zeiken komen we er nog steeds niet ;)

De heilige lijnen waren vroeger lijnen, waar over gereisd werd van punt naar punt. Waar dus ook veel oude nederzettingen, kerken en dergelijke dingen te vinden zijn.
Dit lijkt mij voor de jaren 1920 te zijn geweest, dus wie weet wisten ze er al wel vanaf.
Daarbij Van Vloten misschien is dit toch niet de man die wij zoeken, maar wel mee speelde in het verhaal.
Dus FvV is niet de man die jullie zoeken? Dus Prins Hendrik en dat hele indianenverhaal van Pegasus/Couzy inclusief doorgesneden remkabels van Septer en in beslagname van dossiers van Montenberg door toenmalige BVD valt wellicht ook af?

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 12-12-2012 19:11:13 ]
I´m back.
pi_120237655
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 18:24 schreef Zonnestraal10 het volgende:
Pfff,, wat een nieuws word er weer gebracht door onze professionele onderzoekers
Nee, dat zijn amateuronderzoekers.
Er is hier alleen maar sprake geweest van a-ma-teur-on-der-zoe-kers...
Meerdere generaties zelfs.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 12-12-2012 18:35:53 ]
I´m back.
pi_120239383
Het wordt weer tijd voor een nieuw boek over HRH, kunnen we de aandacht weer eens allemaal op wat anders richten. Wat zijn een aantal hier toch een stelletje oude wijven samen, hou daar toch eens mee op!
pi_120239594
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 19:15 schreef gerhardius het volgende:
Het wordt weer tijd voor een nieuw boek over HRH, kunnen we de aandacht weer eens allemaal op wat anders richten. Wat zijn een aantal hier toch een stelletje oude wijven samen, hou daar toch eens mee op!
Lavenderr is nog niet zo oud hoor... volgens mij althans... ja, ze heeft wel een oude ziel.
I´m back.
pi_120239854
Maar on a serious note nu: chill mèn.
Zoals het er nu naar uit ziet is dit één grote komedie aan het worden...
I´m back.
pi_120240815
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 19:27 schreef Ryan3 het volgende:
Maar on a serious note nu: chill mèn.
Zoals het er nu naar uit ziet is dit één grote komedie aan het worden...
Comedia dell'arte?
pi_120256780
Excuses voor mijn aandeel in het geheel, maar ik vind toch dat ik mijzelf mag verdedigen als ik aangevallen word met argumenten die mijns inziens onredelijk zijn of niet terzake doen.

On topic: Heilige lijnen. Als het lijnen zijn waarlangs men veel gereisd heeft, zijn het dan geen handelswegen/reiswegen? Reizen via een rechte lijn is niet altijd mogelijk, daarentegen is het altijd mogelijk om tussen twee punten een lijn te trekken. Gazenbeek kwam die Heilige lijnen overigens ook tegen:

quote:
Folkloristen spreken over "heilige" lijnen, die oude cultusplekken met elkander in verband zouden brengen. Zo hebben ze ook een denkbeeldige lijn noord-zuid getrokken van de Nunspeter toren over de Hemelseberg naar de toren van Elspeet. Meer valt hiervan niet te zeggen, dan dat de berg, blijkens opgravingen, wel van enige betekenis is geweest in de prehistorie.
Jac Gazenbeek, Sagen en legenden van de Veluwe deel 2, Barneveld, 1993, pp 75

De vraag is dan of het 'heilige' lijnen zijn, of reisroutes. Tussen Nierssen en Epe kun je een lijn trekken waarlangs vele grafheuvels liggen. Archeologen gaan er dus vanuit dat er veel gereisd werd langs die lijn, omdat er toen al een behoefte bestond om dicht bij hun doden te blijven en deze eer te bewijzen. Een soort vooroudercultus.
  donderdag 13 december 2012 @ 08:53:16 #122
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120257637
Voor mij is het vooral de vraag wie het eerst de lijn tussen de Hunenborg en Nunspeet identificeerde waar Eldermans naar verwijst. Ik ga ervan uit dat iemand daar als eerste mee is gekomen. Was dat mr. Frima die aan het begin van de jaren '30 begon met zijn naspeuringen in Nederland?

Ik zou niet al te snel aannemen dat men het bestaan van zo'n lijn al langer vermoedde. Een -in wezen onzichtbare- "heilige lijn" die meerdere provincies doorsnijdt is toch wel van een andere orde dan een rij min of meer identieke stenen die telkens met een tussenruimte van een kwartier lopen tussen twee naburige dorpen liggen. De kans dat zo'n patroon door één of meer wandelaars wordt opgemerkt, is best groot. De vraag is dan wel wat voor functie iemand aanvankelijk aan zo'n lijn zal toeschrijven. Bij een opeenvolging van identieke stenen langs het pad ligt de gedachte aan afstandsmarkering redelijk voor de hand. Misschien kun je speculeren over een cultische functie. Of je van daaruit snel bij een concept van grootschalige “heilige lijnen” als dat van Teudt komt? Dat lijkt me nog best een grote sprong. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik kan niet zomaar aannemen dat men dit in völkische kringen allemaal al decennialang wist (met genoeg zekerheid om Van Vloten opdracht te geven zijn huis op zo'n lijn te bouwen) en dat Teudt en andere Duitse onderzoekers helemaal onafhankelijk daarvan in de jaren '20 op hetzelfde idee zijn gekomen.

Een lijn die door meerdere provincies loopt wordt pas zichtbaar als je een landkaart bestudeert, en je zult hem sneller vinden als je er bewust naar op zoek gaat. In Der Vaderen Erfdeel 1 van 1938 wordt die oorspronkelijke lijn van Haasloop Werner alweer helemaal via Spakenburg en Bunschoten doorgetrokken naar Lage Vuursche onder Baarn in Utrecht (pp. 12-13); maar dat is dus ná de popularisering van het concept van heilige lijnen door het werk van Teudt in 1929.

(Dat komt trouwens nogal gezocht over: immers, hoe groter het gebied, hoe groter de kans dat er een aantal objecten te vinden zullen zijn die langs een denkbeeldige lijn liggen, vooral als die lijn zowel horizontaal als verticaal als diagonaal mag lopen, zoals hier het geval is.)

[ Bericht 0% gewijzigd door Iblardi op 13-12-2012 10:39:51 ("onderzoekers"; Teudt was een amateur.) ]
pi_120259948
Als je een Ley-lijnen kaartje bekijkt, dan zie je vaak dat er meerdere lijnen haaks op elkaar staan en elkaar op zogenaamde 'Ley-centra' doorsnijden. Dan hebben we nog steeds de vraag of een 'heilige lijn' pas 'heilig' wordt nadat het in de 'heilige lijnen context' wordt geplaatst, of dat er bewust een dergelijke lijn getrokken wordt. Volgens esoterici zijn het 'energiebanen'. Graancirkelonderzoekers meten deze lijnen met pendel of wichelroede, en de eenheden die ze ervoor gebruiken zijn nogal bizar: ze meten in bovis-waarden en orgon-waarden. Het probleem is dat de meetmethode subjectief is, ik kan niet een voltmetertje in de grond steken en zeggen dat ik nu 'zoveel bovis' heb gemeten. Ik kan de bovis- en orgonwaarden ook niet omwaarderen naar een andere eenheid zoals joule of watt. Maar volgens deze mensen is het zo dat ook graancirkels met enige regelmaat op Ley-centra worden aangetroffen. In Gelderland is er in 2012 een ijscirkel waargenomen bij Arnhem. That's it.

Dus als er Ley-lijnen onder Nunspeet doorlopen, waarom vinden we daar zo weinig van die graancirkels? Of heeft het te maken met het gegeven dat Robbert van den Broeke in de buurt woont van de plaats waar de meeste van die cirkels gevonden worden? Je weet wel, de RTL4-google-paragnost, de genverbrander.
pi_120260144
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 08:53 schreef Iblardi het volgende:
Voor mij is het vooral de vraag wie het eerst de lijn tussen de Hunenborg en Nunspeet identificeerde waar Eldermans naar verwijst. Ik ga ervan uit dat iemand daar als eerste mee is gekomen. Was dat mr. Frima die aan het begin van de jaren '30 begon met zijn naspeuringen in Nederland?

Ik zou niet al te snel aannemen dat men het bestaan van zo'n lijn al langer vermoedde. Een -in wezen onzichtbare- "heilige lijn" die meerdere provincies doorsnijdt is toch wel van een andere orde dan een rij min of meer identieke stenen die telkens met een tussenruimte van een kwartier lopen tussen twee naburige dorpen liggen. De kans dat zo'n patroon door één of meer wandelaars wordt opgemerkt, is best groot. De vraag is dan wel wat voor functie iemand aanvankelijk aan zo'n lijn zal toeschrijven. Bij een opeenvolging van identieke stenen langs het pad ligt de gedachte aan afstandsmarkering redelijk voor de hand. Misschien kun je speculeren over een cultische functie. Of je van daaruit snel bij een concept van grootschalige “heilige lijnen” als dat van Teudt komt? Dat lijkt me nog best een grote sprong. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik kan niet zomaar aannemen dat men dit in völkische kringen allemaal al decennialang wist (met genoeg zekerheid om Van Vloten opdracht te geven zijn huis op zo'n lijn te bouwen) en dat Teudt en andere Duitse onderzoekers helemaal onafhankelijk daarvan in de jaren '20 op hetzelfde idee zijn gekomen.

Een lijn die door meerdere provincies loopt wordt pas zichtbaar als je een landkaart bestudeert, en je zult hem sneller vinden als je er bewust naar op zoek gaat. In Der Vaderen Erfdeel 1 van 1938 wordt die oorspronkelijke lijn van Haasloop Werner alweer helemaal via Spakenburg en Bunschoten doorgetrokken naar Lage Vuursche onder Baarn in Utrecht (pp. 12-13); maar dat is dus ná de popularisering van het concept van heilige lijnen door het werk van Teudt in 1929.

(Dat komt trouwens nogal gezocht over: immers, hoe groter het gebied, hoe groter de kans dat er een aantal objecten te vinden zullen zijn die langs een denkbeeldige lijn liggen, vooral als die lijn zowel horizontaal als verticaal als diagonaal mag lopen, zoals hier het geval is.)
Het onafhankelijk van elkaar op hetzelfde idee komen is niet vreemd: Newton en Leibnitz? Wallace en Darwin?
pi_120260639

Stukje over de lijn ;)
  donderdag 13 december 2012 @ 11:29:49 #126
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120261591
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 10:41 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Het onafhankelijk van elkaar op hetzelfde idee komen is niet vreemd: Newton en Leibnitz? Wallace en Darwin?
Daarom zeg ik ook expliciet dat het niet onmogelijk is. Maar ik zou wel graag iets meer bewijs zien dan alleen een vaag gerucht van onbekende datum of herkomst.

Dat dat idee onafhankelijk bij die beweging zou zijn ontstaan is op zichzelf al een construct om het verhaal over de heilige lijn te "redden"... Ik vermoed eigenlijk eerder dat de bedenker van die theorie daar gewoon niet bij heeft stilgestaan. Maar ik kan er ook naast zitten, wie weet.

[ Bericht 8% gewijzigd door Iblardi op 13-12-2012 11:38:38 ]
pi_120264042
*zucht*...oke nog een laatste keer uitleg dan maar.....en dan ben ik weer weg.......

*Oost-Indish doof*...pfff....maar dat geldt niet alleen voor DN...ook voor de klagers over het 'zeiken'....RHsearcher zou toch beter moeten weten, met zijn 500-pagina archief , verkregen van een 1e generatie onderzoeker!..

DN b.v. begrijpt maar niet dat zijn bijdrage waar soms toch veel werk en tekst inzit, waardoor het lijkt dat hij veel bijdraagt, alleen maar destructief werkt om tot een uiteindelijke oplossing van het mysterie te komen. Het zijn mooie praatjes over bijzaken maar voegt uiteindelijk weinig concreets bij.....nu wil hij weer een mooie winterse dag besteden aan een bezoek aan Zwolle terwijl dit allang uitgezocht is.....ga lekker schaatsen zou ik zeggen....
..Dit alles komt voornamelijk door zijn steeds maar terugkomende beledigingen(hij heeft het zelf niet door wellicht)aan het adres van de 1e generatie onderzoekers(Schakwijk,Eldermans,Montenberg,Septer etc). De nog levende onder hen, en de doden die door hun geheime archieven nog kunnen spreken blijven hierdoor weg.....met nu als laatste weggegaan Walpurgis en Nunspeet53.....wellicht dat Dragonflys nog terugkomt(die dicht bij Schalkwijk staat blijkbaar)......40/50 jaar onderzoek belachelijk maken en onderschatten, dat was nog in de tijd dat er mensen leefden die op het R-H gewerkt hebben tijdens het leven van FvV..,1e hand informatie dat nu niet meer mogelijk is en ook belachelijk wordt gemaakt als; 'oral history' is niet betrouwbaar........
Dus alle getuigen die in het boek opgenoemd worden, met verwoestende verklaringen over FvV hebben maar wat verzonnen? Zo kan ik ook wel redeneren....en nog ff over de uitspraak van de rechter ten nadele van FvV ; overspel......DN heeft het steeds over die 24 positieve getuigen, waarvan DN Schalkwijk verdenkt deze bewust(!) achter te houden....en waar er overigens 1 gewoon beschreven wordt blz ?(excuses ik heb het boek uitgeleend)...

De rechter stelde blijkbaar geen enkel belang aan die 24 positieve getuigen, daar de uitspraak zeer negatief was voor FvV ,met nadruk op de verkrachtings getuigenis van de gouvernante.......en nu kan je wel weer zeggen ja die rechter is gek(maar zo kan je wel doorgaan op een gegeven moment)

Ik wens dit Topic, Lavenderr etc nog veel discussieer plezier, en hopelijk wordt er nu eens een keer geluisterd naar mijn woorden(zodat ik ook niet het gevoel krijg dat ik voor niks aan het typen ben)...en worden er toch nog interessante bijdrages geleverd door 1e/2e generatie onderzoekers

......verder natuurlijk wachten op de boeken die nog gaan uitkomen.....en uiteraard het allesbeslissende rapport van WGRH-2 ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door aos op 13-12-2012 13:06:26 ]
pi_120264143
In het boek wordt het ook als 'griezelmoment' ingevoerd, dat er een lijn lijkt te lopen over het ouderlijk huis van Montenberg in Hilversum recht naar het Ronde Huis en daarachter het huis van Jurriaanse en zo Duitsland in. Het wordt gepresenteerd als 'te toevallig om toeval te zijn'. De vraag van Bluesdude hoe dat zat met het huis in Amersfoort is dan ook een geldige: ligt dat ook op een rechte lijn met het Ronde Huis en Jurriaanse?

Overigens om even terug te keren naar het boek: de link met Prins Hendrik wordt gelegd door jachtpartijen in de omgeving waaraan Johan Montenberg's oom Dirk ook deelnam. Daarin wordt ook veel gesuggereerd maar weinig echt aangetoond. Het boek maakt overigens nergens wat duidelijk: een kunstschilder uit Nunspeet, inmiddels overleden, ziet merkwaardige zaken bij de Witte Klap. WIE is dat dan? Jos Lussenburg? Als het boek iets doet met de mysteries, dan is dat niet 'ontrafelen'. Eerder strakker vastknopen.
  donderdag 13 december 2012 @ 13:08:32 #129
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120264674
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 10:56 schreef RHSEARCHER het volgende:
[ afbeelding ]

Stukje over de lijn ;)
Interessant. Dit is zo te zien nog weer een andere lijn dan die welke in Der Volkeren Vaderen Erfdeel van 1938 wordt genoemd. Maar dit is ook weer een late bron. Waar komt het vandaan? Onder de Clockenslach van Nunspeet van Van Heerde?

[ Bericht 1% gewijzigd door Iblardi op 13-12-2012 17:49:08 (Fout in titel) ]
pi_120264680
quote:
13s.gif Op donderdag 13 december 2012 12:48 schreef aos het volgende:
*zucht*...oke nog een laatste keer uitleg dan maar.....en dan ben ik weer weg.......

*Oost-Indish doof*...pfff....maar dat geldt niet alleen voor DN...ook voor de klagers over het 'zeiken'....RHsearcher zou toch beter moeten weten, met zijn 500-pagina archief , verkregen van een 1e generatie onderzoeker!..

DN b.v. begrijpt maar niet dat zijn bijdrage waar soms toch veel werk en tekst inzit, waardoor het lijkt dat hij veel bijdraagt, alleen maar destructief werkt om tot een uiteindelijke oplossing van het mysterie te komen. Het zijn mooie praatjes over bijzaken maar voegt uiteindelijk weinig concreets bij.....nu wil hij weer een mooie winterse dag besteden aan een bezoek aan Zwolle terwijl dit allang uitgezocht is.....ga lekker schaatsen zou ik zeggen....
..Dit alles komt voornamelijk door zijn steeds maar terugkomende beledigingen(hij heeft het zelfs niet door wellicht)aan het adres van de 1e generatie onderzoekers(Schakwijk,Eldermans,Montenberg,Septer etc).De nog levende onder hen, en de doden die door hun geheime archieven nog kunnen spreken blijven hierdoor weg.....met nu als laatste weggegaan Walpurgis en Nunspeet53.....wellicht dat Dragonflys nog terugkomt(die dicht bij Schalkwijk staat blijkbaar)......40/50 jaar onderzoek belachelijk maken en onderschatten, dat was nog in de tijd dat er mensen leefden die op het R-H gewerkt hebben tijdens het leven van FvV..,1e hand informatie dat nu niet meer mogelijk is en ook belachelijk wordt gemaakt als 'oral history' is niet betrouwbaar........
Dus alle getuigen die in het boek opgenoemd worden, met verwoestende verklaringen over FvV hebben maar wat verzonnen? Zo kan ik ook wel redeneren....en nog ff over de uitspraak van de rechter ten nadele van FvV ; overspel......DN heeft het steeds over die 24 positieve getuigen, waarvan DN Schalkwijk verdenkt deze bewust(!) achter te houden....en waar er overigens 1 gewoon beschreven wordt blz ?(excuses ik heb het boek uitgeleend)...

De rechter stelde blijkbaar geen enkel belang aan die 24 positieve getuigen, daar de uitspraak zeer negatief was voor FvV ,met nadruk op de verkrachtings getuigenis van de gouvernante.......en nu kan je wel weer zeggen ja die rechter is gek(maar zo kan je wel doorgaan op een gegeven moment)

Ik wens dit Topic, Lavenderr etc nog veel discussieer plezier, en hopelijk wordt er nu eens een keer geluisterd naar mijn woorden(zodat ik ook niet het gevoel krijg dat ik voor niks aan het typen ben)...en worden er toch nog interessante bijdrages geleverd door 1e/2e generatie onderzoekers

......verder natuurlijk wachten op de boeken die nog gaan uitkomen.....en uiteraard het allesbeslissende rapport van WGRH-2 ;)
Soms kan iemand met een andere invalshoek heel andere details naar boven halen. Interpretatie is een vak apart. Daarnaast is de juridische context waarbinnen de scheiding is uitgesproken geheel verwaarloosd in het boek. Op welke gronden mocht men scheiden in 1908? Is het dan niet mogelijk dat mevrouw Lans, niet geheel onvermogend, aan de gouvernante heeft gevraagd om een belastende verklaring af te leggen? Mevrouw Lans maakte zich zorgen om haar vermogen? Als Van Vloten haar vermogen beheerde, waarom was zij dan een aparte vennoot in de houtvesterij? Waarom heeft mevrouw Lans in 1891 haar vriend Gorter geraadpleegd over het beheer van haar vermogen?
pi_120264725
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 13:08 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Interessant. Dit is zo te zien nog weer een andere lijn dan die welke in Der Volkeren Erfdeel van 1938 wordt genoemd. Maar dit is ook weer een late bron. Waar komt het vandaan? Onder de Clockenslach van Nunspeet van Van Heerde?
Correct !
pi_120264775
1954. Onder de voortschrijdende inzichten zal er intussen eea veranderd zijn. Wel een prachtig document van zijn tijd. Op de boekenmarkten straks even de ogen openhouden voor een exemplaar.
pi_120264810
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 13:08 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Interessant. Dit is zo te zien nog weer een andere lijn dan die welke in Der Volkeren Erfdeel van 1938 wordt genoemd. Maar dit is ook weer een late bron. Waar komt het vandaan? Onder de Clockenslach van Nunspeet van Van Heerde?
Ah! Leuk, weer nieuwe verhalen :9
pi_120265002
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 12:51 schreef Dissectienaald het volgende:
In het boek wordt het ook als 'griezelmoment' ingevoerd, dat er een lijn lijkt te lopen over het ouderlijk huis van Montenberg in Hilversum recht naar het Ronde Huis en daarachter het huis van Jurriaanse en zo Duitsland in. Het wordt gepresenteerd als 'te toevallig om toeval te zijn'. De vraag van Bluesdude hoe dat zat met het huis in Amersfoort is dan ook een geldige: ligt dat ook op een rechte lijn met het Ronde Huis en Jurriaanse?

Overigens om even terug te keren naar het boek: de link met Prins Hendrik wordt gelegd door jachtpartijen in de omgeving waaraan Johan Montenberg's oom Dirk ook deelnam. Daarin wordt ook veel gesuggereerd maar weinig echt aangetoond. Het boek maakt overigens nergens wat duidelijk: een kunstschilder uit Nunspeet, inmiddels overleden, ziet merkwaardige zaken bij de Witte Klap. WIE is dat dan? Jos Lussenburg? Als het boek iets doet met de mysteries, dan is dat niet 'ontrafelen'. Eerder strakker vastknopen.
Aart Van Echteren was dat waarschijnlijk ;)
pi_120265747
quote:
13s.gif Op donderdag 13 december 2012 12:48 schreef aos het volgende:
,met nadruk op de verkrachtings getuigenis van de gouvernante.......
Heb je de letterlijke verklaring bij de hand ?
Ik wil lezen wat ze letterlijk zei. Was het een verkrachting? Werd ze fysiek gedwongen?
Als ze meerdere contacten had met FvV dan is verkrachting onwaarschijnlijk.
Maar hoe dan ook.. dit is nog geen bewijs dat FvV kinderen en jonge meisjes verzamelde, gevangen hield, misbruikte en mishandelde, voor misbruik aanbood en vermoordde.
  donderdag 13 december 2012 @ 14:25:09 #136
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_120267441
quote:
Stukje over de lijn
De oude kerk van Enschede stamt uit 800 (Houten versie) na christus en was ooit een heidens altaar gebouwd op een kruising van leylines (in opdracht van de kerk) volgens de oude gedachte.

De stad is hierdoor er later omheen onstaan.
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_120268030
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 13:38 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Heb je de letterlijke verklaring bij de hand ?
Ik wil lezen wat ze letterlijk zei. Was het een verkrachting? Werd ze fysiek gedwongen?
Als ze meerdere contacten had met FvV dan is verkrachting onwaarschijnlijk.
Maar hoe dan ook.. dit is nog geen bewijs dat FvV kinderen en jonge meisjes verzamelde, gevangen hield, misbruikte en mishandelde, voor misbruik aanbood en vermoordde.
Pin mij er niet op vast, ik moet het boek er even op naslaan, maar de gouvernante moest mijnheer ontbijt op bed brengen, en daarna gaat de conversatie verder in het Frans en dat is toch echt te lang geleden dat ik mij daarmee heb beziggehouden. Het gaat erom dat de gouvernante Frank zijn gang liet gaan in de slaapkamer. ECHTER staat er in één van de processtukken dat Constance de gouvernante uit Frank zijn studeerkamer zag komen. Nu is de vraag natuurlijk of hij sliep in zijn studeerkamer.

Maar ik ga dat vanavond even voor je bekijken. En daarnaast ben ik het met je eens dat, ook nog gezien de juridische context waarbinnen je deze scheiding moet bekijken, dat het nog steeds geen onomstotelijk bewijs is voor het misbruiken van meisjes en het evenzo ritueel vermoorden ervan.
pi_120268100
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 13:19 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Aart Van Echteren was dat waarschijnlijk ;)
We gaan eens kijken of Van Echteren wat leuks geschilderd heeft...
  donderdag 13 december 2012 @ 14:45:01 #139
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_120268225
Vroegr veel onderzoek naar Bruce Cathies earthgrid (dit grid heeft weer overeenkomsten met R. BUCKMINSTER FULLER buckyballs ).
Mischien interesante software voor deonderzoekers

http://www.worldgrid.net/tag/ley-lines/

[ Bericht 14% gewijzigd door DeMolay op 13-12-2012 14:59:56 ]
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_120273589
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 14:45 schreef DeMolay het volgende:
Vroegr veel onderzoek naar Bruce Cathies earthgrid (dit grid heeft weer overeenkomsten met R. BUCKMINSTER FULLER buckyballs ).
Mischien interesante software voor deonderzoekers

http://www.worldgrid.net/tag/ley-lines/
Ik zat ook even te neuzen in de oude topics op BNW. Mediaconsument had er ook een over de leylijnen en iets met een kaart over Piri. Wat was dat ook alweer?
pi_120273744
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 17:10 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik zat ook even te neuzen in de oude topics op BNW. Mediaconsument had er ook een over de leylijnen en iets met een kaart over Piri. Wat was dat ook alweer?
Piri Re'is
http://nl.wikipedia.org/wiki/Piri_Reis-kaart
Heeft niets met leylijnen te maken, denk ik...
I´m back.
pi_120275538
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 17:14 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Piri Re'is
http://nl.wikipedia.org/wiki/Piri_Reis-kaart
Heeft niets met leylijnen te maken, denk ik...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ankh-Hermes
Die geven of gaven wel dit soort boeken uit, zoals: Nieuwe sporen naar het verleden.

En Charles Hapgood, ook een interessante persoon om eens wat meer over te lezen.
pi_120275857
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:08 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ankh-Hermes
Die geven of gaven wel dit soort boeken uit, zoals: Nieuwe sporen naar het verleden.

En Charles Hapgood, ook een interessante persoon om eens wat meer over te lezen.
Het zal wel interessant zijn, maar het waaiert daardoor steeds verder uit hè...
Bij gebrek aan concrete bewijzen voor waarmee deze reeks begonnen is wrs.
Vooralsnog zegt de zogenaamde 1ste generatie in het bezit te zijn van concrete bewijzen, getuigen, ooggetuigen, voor de beschuldigingen tegen FvV. Maar de 1ste generatie opent niet echt de boeken, zeg maar. Ze zijn vrij arrogant en hooghartig, zeg maar.
Kunnen we wel doorgaan over leylijnen en zogenaamd interessante uitgeverijen... maar what's the bloody point?
I´m back.
pi_120275991
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het zal wel interessant zijn, maar het waaiert daardoor steeds verder uit hè...
Bij gebrek aan concrete bewijzen voor waarmee deze reeks begonnen is wrs.
Vooralsnog zegt de zogenaamde 1ste generatie in het bezit te zijn van concrete bewijzen, getuigen, ooggetuigen, voor de beschuldigingen tegen FvV. Maar de 1ste generatie opent niet echt de boeken, zeg maar. Ze zijn vrij arrogant en hooghartig, zeg maar.
Kunnen we wel doorgaan over leylijnen en zogenaamd interessante uitgeverijen... maar what's the bloody point?
Ik wist dat je met zo'n post zou komen :D

Het is helemaal niet erg als we even de gebaande wegen verlaten en een zijweggetjes inslaan. In dit geval het Leylijnweggetje. Soms kom je via andere kanalen weer iets te weten over het onderwerp waar het over gaat :Y)
pi_120276526
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:22 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik wist dat je met zo'n post zou komen :D

Het is helemaal niet erg als we even de gebaande wegen verlaten en een zijweggetjes inslaan. In dit geval het Leylijnweggetje. Soms kom je via andere kanalen weer iets te weten over het onderwerp waar het over gaat :Y)
Ik voorspel je dat je via leylijnen en Piri Re'is niet verder komt met FvV.
Ik denk dat je het boek FvV sws wel kunt sluiten...
I´m back.
pi_120276665
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:38 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik voorspel je dat je via leylijnen en Piri Re'is niet verder komt met FvV.
Ik denk dat je het boek FvV sws wel kunt sluiten...
Dat zeg je al vanaf deel 1 ;)
pi_120276801
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:43 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat zeg je al vanaf deel 1 ;)
Deel 2/3 volgens mij, heb nl. ook van alles en nog wat opgezocht, maar er is gewoon niet veel te vinden aan bewijs... En toen heb ik idd gesteld dat mijn initiële oordeel (in post wat was het 5, 6, 0f 7? van deel 1) wrs waar is.
Overigens was jij het met me eens toen.
En aangezien er door de tweede lichting veel is aangedragen, is er niet veel bewijs, of eigenlijk geen bewijs bij gekomen...
I´m back.
pi_120276966
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:47 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Deel 2/3 volgens mij, heb nl. ook van alles en nog wat opgezocht, maar er is gewoon niet veel te vinden aan bewijs... En toen heb ik idd gesteld dat mijn initiële oordeel (in post wat was het 5, 6, 0f 7? van deel 1) wrs waar is.
Overigens was jij het met me eens toen.
En aangezien er door de tweede lichting veel is aangedragen, is er niet veel bewijs, of eigenlijk geen bewijs bij gekomen...
Iets met: de jacht is mooier dan de vangst? Of de reis is boeiender dan de bestemming?
pi_120279420
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 18:53 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Iets met: de jacht is mooier dan de vangst? Of de reis is boeiender dan de bestemming?
Ik vind dat geneuzel over paranormale zaken, leylijnen, nazi-ahnenerbe etc helemaal niet interessant, en het heeft wrs überhaupt niets met FvV te maken.
Ik zit hier meer als bwvs rechercheur, kunnen we FvV aanklagen voor de misdaden waarvan hij, door het clubje complotters, wordt beschuldigd, en in het verlengde Prins Hendrik... Nou dan denk ik dus van niet.
Het is allemaal leuk kunstmatig nog wat leven in dit topic te schoppen hoor, maar het gaat nergens meer over.
En ik daag iedere user uit die aan deze topicreeks heeft deelgenomen hier dan maar eens een antwoord op te geven ook... Neuzelen over leylijnen etc. kun je in andere topcis in Truth of BNW doen, hier gaat het over zeer ernstige verdachtmakingen aan het adres van wijlen FvV...

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 14-12-2012 05:43:46 ]
I´m back.
pi_120279980
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 19:53 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik vind dat geneuzel over paranormale zaken, leylijnen, nazi-ahnenerbe etc helemaal niet interessant, en het heeft wrs überhaupt niets met FvV te maken.
Ik zit hier meer als bwvs rechercheur, kunnen we FvV aanklagen voor de misdaden waarvan hij, door het clubje complotters, wordt beschuldigd, en in het verlengde Prins Hendrik... Nou dan denk ik dus van niet.
Het is allemaal leuk kunstmatig nog wat leven in dit topic te schoppen hoor, maar het gaat nergens meer over.
En ik daag iedere user die aan deze topicreeks heeft deelgenomen hier dan maar eens een antwoord op te geven ook... Neuzelen over leylijnen etc. kun je in andere topcis in Truth of BNW doen, hier gaat het over zeer ernstige verdachtmakingen aan het adres van wijlen FvV...
Dat vind jij en dat is prima.
Misschien denken anderen daar anders over en vinden het geen geneuzel maar heel interessant.
Dus ik zou zeggen: lekker laten gaan en iedereen is vrij om deel te nemen of af te haken zonder om de haverklap te zeggen dat het topic wel dicht kan.

En nu koffie c_/
pi_120281106
In dat boek van de eerste generatie-onderzoekers zijn de leylijnen één van de speerpunten waarop hun hypothese rust. Samen met de Germaanse occulte hypothese, en de misbruik en moord-hypothese. Allemaal flinterdun qua bewijsvoering. Feitelijk heeft Ryan3 gelijk: we staan in een patstelling.

Wat nog wel open ligt is een analyse van de eerste generatie onderzoekers. We kennen er in ieder geval twee: Schalkwijk en Geert Bekkering.
pi_120281120
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 14:42 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

We gaan eens kijken of Van Echteren wat leuks geschilderd heeft...
Volgens mij was Aart van Egteren huisschilder en geen kunstschilder. Mij viel op dat Chris Ten Bruggen Kate als bron werd genoemd, maar die is pas In 1937 In Nunspeet komen wonen, dat is hem dus ook niet..
pi_120281271
Pagina 143 in het boek wordt toch echt een kunstschilder gemeld. Welke spelling is nu correct? Met de 'g' of 'ch'?
pi_120282617
Het punt alleen is dat er verschillende lijnen in het boek (en website's) staan.



Groen is Hunneschans/ HRH

Blauw is N-Soerel, HRH, Nieuw Groeneveld

Rood is HRH, via Aardhuis naar zo'n opleidingskamp (vogelensang meen ik, boek is..uitgeleent)

Geen van deze lijnen loopt echter exact NZ of exact OW.

Ik heb van die rode de coordinaten uitgezet in een grafiek, en de correlatiecoëfficiënt was bijzonder goed te noemen. Van die blauw/groene kan ik geen soep koken.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120282879
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 20:30 schreef Dissectienaald het volgende:
Pagina 143 in het boek wordt toch echt een kunstschilder gemeld. Welke spelling is nu correct? Met de 'g' of 'ch'?
In dit hele verhaal hebben we nog een kunstschilder: Delius Pit.
pi_120283739
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 20:30 schreef Dissectienaald het volgende:
Pagina 143 in het boek wordt toch echt een kunstschilder gemeld. Welke spelling is nu correct? Met de 'g' of 'ch'?
ik ken alleen een Van Egteren, schildersbedrijf in Nunspeet (meerdere generaties)
  donderdag 13 december 2012 @ 22:29:03 #157
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120286728
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 20:59 schreef lxhkrd het volgende:
Het punt alleen is dat er verschillende lijnen in het boek (en website's) staan.

[ afbeelding ]

Groen is Hunneschans/ HRH

Blauw is N-Soerel, HRH, Nieuw Groeneveld

Rood is HRH, via Aardhuis naar zo'n opleidingskamp (vogelensang meen ik, boek is..uitgeleent)

Geen van deze lijnen loopt echter exact NZ of exact OW.

Ik heb van die rode de coordinaten uitgezet in een grafiek, en de correlatiecoëfficiënt was bijzonder goed te noemen. Van die blauw/groene kan ik geen soep koken.
Groen is de lijn Hunenborg/Volthe-HRH bedoel je, toch?

Valt daar niet een Frima-escape op toe te passen om de lijn "kloppend" te maken?
quote:
...en als men dan nog in aanmerking neemt, dat de poolster toen meer van het werkelijke Noorden afweek dan thans, krijgt men respect voor de sterrenkunde onzer praehistorische voorouders: want zelden vertoont een lijn tusschen twee opvolgende punten een grooter afwijking dan één graad. En die kleine fouten herstellen zich zelve, want de lijnen zijn uitgezet van punt tot punt en de afwijkingen liggen nu links en dan rechts van de lijn, waardoor ze elkander opheffen.

Frima, "Heilige Lijnen" (1932)
pi_120293812
@ Bluesdude, dit staat in het fragment van het vonnis dat in het boek is afgebeeld:

quote:
Overwegende dat door de zeer besliste en boven alle verdenking verheven verklaring van de hierboven in de eerste plaats genoemde getuige -in verband beschouwd met de eveneens naar 's Rechters oordeel alleszins betrouwbare verklaringen van de verdere hiervorengenoemde getuigen, alle zonder onderscheid wijzende op het bij gedaagde bestaan van zeer sterke erotische neigingen, bij kennelijken afkeer tevens van zijn wettige echtgenoote en daarenboven meer speciaal in verband beschouwd met de verklaring van de in de laatste plaats genoemde getuige omtrent hare toevallige ontmoeting van de meerbedoelde gouvernante, toen zij deze uit het kantoor van gedaagde zag komen - dienopzichtens geheel strookende met de verklaring van die getuige zelve (al welke verklaringen door de gehouden contra-enqûete geenszins zijn ontzenuwd) [...]
Daar hield de tekst op. Dit is echter wat de gouvernante verklaarde:

quote:
Ik ben op 15 december 1899 in dienst getreden bij de familie Van Vloten als gouvernante. Reeds een week of drie na mijne komst begon de heer Van Vloten mij zeer intiem aan te halen. Eens vroeg hij mij: "Voulez vous m'aimer". Ik heb hem geantwoord: "J'aime tout le monde". Zoo gebeurde het ook eens op een morgen dat mevrouw mij last gaf den heer Van Vloten zijn ontbijt op zijn slaapkamer te brengen. Nauwelijks binnengekomen sprong de heer Van Vloten uit zijn bed, sloot de deur, ging voor de deur staan, tot mij zeggende: "Je ne vous laiserai pas aller, que lorsque vous m'aurez appartenue". Ik was hevig ontsteld, bevreesd voor schandaal en ben toen voor zijn aandrang bezweken. Hij hoeeft toen overspel met mij gepleegd en dit heeft zich later meermalen herhaald. Ik was geheel onder zijne macht door den grooten invloed, dien hij op mij uitoefende.
Verderop in de verklaring zegt de gouvernante na negen maanden de familie te hebben verlaten. Dit heeft zich dus niet op Hulshorst afgespeeld.
  vrijdag 14 december 2012 @ 07:32:32 #159
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120293958
Tja, en wat volgt er op die overweging van de rechter? Het lijkt me in elk geval sterk dat de onderstaande verklaring als bewijs van verkrachting zou zijn gezien. Want: geen kwetsuren, geen kennelijke poging tot verzet, niet gegild, niet direct aangifte gedaan, herhaling van het feit... En sowieso zou een rechter toch niet op basis van een enkele verklaring tot een veroordeling overgaan?

[ Bericht 15% gewijzigd door Iblardi op 14-12-2012 07:48:05 ]
pi_120294340
1899 heeft zich WEL op Hulshorst afgespeeld, zat met 1889 in mijn hoofd. Excusez!
pi_120294450
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 07:32 schreef Iblardi het volgende:
Tja, en wat volgt er op die overweging van de rechter? Het lijkt me in elk geval sterk dat de onderstaande verklaring als bewijs van verkrachting zou zijn gezien. Want: geen kwetsuren, geen kennelijke poging tot verzet, niet gegild, niet direct aangifte gedaan, herhaling van het feit... En sowieso zou een rechter toch niet op basis van een enkele verklaring tot een veroordeling overgaan?
Dat kunnen we in Zwolle bekijken. Ongeacht wat de 'eerste generatie' en 'tweede generatie'-onderzoekers beweren dat 'het onderzoek al voltooid is', ik zit erin met een totaal andere hypothese. Daarnaast weet ik inmiddels dat er door team Schalkwijk ook de nodige fouten zijn gemaakt. In het boek wordt gemeld dat Frank en Constance op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Die zijn niet opgenomen in de huwelijksakte, maar om het nog ingewikkelder te maken: de vennootschapsakte uit 1895 meldt dat zij getrouwd zijn in 'gemeenschap van vruchten en inkomsten'.

Proefballonnetje: scheiding werd steeds afgewend omdat Constance anders de helft van haar vermogen aan Frank moest afstaan. In 1906 schijnt hij na het overlijden van zijn moeder een behoorlijke erfenis te hebben gekregen, waardoor het voor Constance ineens 'lucratief' werd om eindelijk van die ongelikte beer af te komen. Want dat is inmiddels vanuit vele hoeken bevestigd: Frank was geen makkelijk mens. Daarnaast was er de 'zaak' die Constance tegen Frank was begonnen in 1891 of 1893 (heb de aantekeningen even niet bij de hand) wegens 'beleediging'. Hij zal haar dus wel vaker andere 'koosnaampjes' hebben gegeven dan normaal het geval is.
Anderzijds wist Constance ook het bloed onder de nagels van haar echtgenoot te krijgen met haar gedrag. Zoals Frank het in één van de brieven omschrijft, lijkt ze wel aan een bipolaire stemmingsstoornis te lijden: het ene moment vrolijk, het andere moment intens verdrietig. En Van Vloten heeft te kennen gegeven, in dezelfde briefwisseling met Witsen, dat hij eronder lijdt.

Daarnaast is er in het boek gesuggereerd dat Van Vloten het vermogen van zijn vrouw beheerde. Tot op heden heeft nog niemand erop gereageerd hoe dat te rijmen valt met de vennootschapsakte van 1895 waarin Constance als aparte comparant wordt opgenomen, die apart van de andere vennoten een enorm gebied inbrengt en zich jaarlijks verplicht om duizend gulden in kas te storten, terwijl Frank slechts zijn vlijt, ijver en nauwkeurigheid hoeft te investeren. Kennelijk beheerde hij haar vermogen dus niet...
pi_120295449
Dat is jammer. TvG ziet er geen brood in. Te regionaal en niet van betekenis voor de vaderlandse geschiedenis. Nu dus aangeboden bij vier andere tijdschriften...
  vrijdag 14 december 2012 @ 10:00:35 #163
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120295996
Jammer! Maar het was toch meer bedoeld als een casusonderzoek in het kader van oral history? Je zou denken dat dat regionale aspect dan niet zo'n probleem hoeft te zijn. Nou ja, het is niet anders.
pi_120296284
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 09:35 schreef Dissectienaald het volgende:
Dat is jammer. TvG ziet er geen brood in. Te regionaal en niet van betekenis voor de vaderlandse geschiedenis. Nu dus aangeboden bij vier andere tijdschriften...
Je wilt publiceren?
Toch leuk. Heb je hier van zeer sceptisch naar heel betrokken zien gaan.
Hoop dat je geinteresseerden vindt en anders kun je het altijd nog in eigen beheer uitgeven.
pi_120296908
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 06:35 schreef Dissectienaald het volgende:
@ Bluesdude, dit staat in het fragment van het vonnis dat in het boek is afgebeeld:

[..]

Daar hield de tekst op. Dit is echter wat de gouvernante verklaarde:

[..]

Verderop in de verklaring zegt de gouvernante na negen maanden de familie te hebben verlaten. Dit heeft zich dus niet op Hulshorst afgespeeld.
Jezus..... hooguit kun je zeggen dat de gouvernante bang was voor ontslag, geintimideerd was.... en zich gedwongen voelde.
Maar dit is geen verkrachting of aanranding.
Okeeee.... alweer een verdachtmaking opzij gezet.
pi_120296922
Ik ben nog steeds sceptisch, ik deel nog steeds niet de mening dat er overtuigend is aangetoond dat Van Vloten betrokken was bij een Germaans-occulte beweging die meisjes/vrouwen heeft geofferd aan een Wodan-figuur dat als landschapskunst in het park rond het Ronde Huis was opgenomen.

Acht ik het mogelijk dat Van Vloten een seksueel lossere moraal had? Ja. Anderzijds blijf ik op mijn hoede omdat de context waarin deze beschuldiging wordt geuit niet éénduidig is.
Acht ik het mogelijk dat Van Vloten een 'rotzak' was, die kon schelden als een bootwerker en die het niet zo op had met de religieuze overtuiging van zijn werknemers? Ja. Diverse bronnen, ook uit zijn familie hebben hem gekenschetst als een 'niet makkelijk mens'. Anderzijds heeft hij ook humor. Veel van zijn 'moeilijke gedrag' die beschreven is door de 'getuigen' vond veelal plaats in de tijd van de scheiding en de aanloop daarheen, dus je moet je afvragen in hoeverre dat 'afreageren' is geweest. Er is namelijk niet zoveel bekend over hoe Van Vloten was in de tijd na de vermeende occulte sekte.
Acht ik het mogelijk dat Van Vloten zich heeft beziggehouden met occulte zaken? Ja. Zijn zwager Frederik van Eeden was erg met spiritisme bezig. Maar spiritisme is nog geen ritueel waarbij meisjes geofferd worden aan Wodan.

Is mijn standpunt veranderd? Nee. Ik denk nog steeds dat er historische contaminatie heeft plaatsgevonden. De scheiding op basis van de seksueel losse moraal van dhr Van Vloten kan natuurlijk aanleiding zijn voor roddels. Maar het grappige is dat je de 'legende' van het Ronde Huis in principe door de jaren heen in de omgeving kunt terugvinden. Juist door het hanteren van een 'oral history' methodiek en in archieven zoeken naar bewijzen die ten gunste van jouw hypothese uitvallen, schets je een eenzijdig beeld. Ik hou liever wat opties open, maar mocht ik bijvoorbeeld in Zwolle bewijs vinden dat mijn hypothese onderuit haalt, dan is het jammer, maar ik zal het wel in mijn conclusie verwerken.

Het probleem is namelijk dat het eigenlijk teveel materiaal is om in een artikel te gieten. Een boek zou beter zijn...
pi_120296979
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 10:39 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Jezus..... hooguit kun je zeggen dat de gouvernante bang was voor ontslag, geintimideerd was.... en zich gedwongen voelde.
Maar dit is geen verkrachting of aanranding.
Okeeee.... alweer een verdachtmaking opzij gezet.
Dat denk ik namelijk ook. Hoeveel werk heb je nog als gouvernante als je het niet zo nauw neemt met de zeden en met mijnheer het bed in duikt... En dat ze is gezien toen ze het kantoor van Van Vloten verliet is dus al een indicatie dat het niet bij één keer is gebleven. De vraag die ik mijzelf ben gaan stellen is in hoeverre Constance Lans achter die verklaring zit.
  vrijdag 14 december 2012 @ 10:52:38 #168
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120297198
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 10:42 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Dat denk ik namelijk ook. Hoeveel werk heb je nog als gouvernante als je het niet zo nauw neemt met de zeden en met mijnheer het bed in duikt... En dat ze is gezien toen ze het kantoor van Van Vloten verliet is dus al een indicatie dat het niet bij één keer is gebleven. De vraag die ik mijzelf ben gaan stellen is in hoeverre Constance Lans achter die verklaring zit.
Dat zegt ze ook gewoon:
quote:
Hij hoeeft toen overspel met mij gepleegd en dit heeft zich later meermalen herhaald. Ik was geheel onder zijne macht door den grooten invloed, dien hij op mij uitoefende.
Ik zie nu trouwens pas dat ze expliciet van "overspel" spreekt, niet van verkrachting. Ja, dan wordt het wel duidelijk hoe de kaarten liggen, denk ik. [Dat nou ook weer niet direct.]

Sorry als ik het even gemist heb, maar het gaat hier dus om een civiel proces en niet om een strafproces? Dat laatste was wat er eerder in de reeks werd gesuggereerd, met de "bewezen verkrachting". Ik geloof dat aos daarmee kwam, maar ik kan het zo snel niet terugvinden.

[ Bericht 5% gewijzigd door Iblardi op 14-12-2012 11:23:24 ]
pi_120298568
Delius Pit dus.

Nog maar even dit linkje
http://www.kovandijkverte(...)aragnost-delius-pit/
pi_120299860
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 10:52 schreef Iblardi het volgende:
Dat laatste was wat er eerder in de reeks werd gesuggereerd, met de "bewezen verkrachting". Ik geloof dat aos daarmee kwam, maar ik kan het zo snel niet terugvinden.
BNW / Het Ronde Huis, vergeten, fictie of feit? Dl.9
BNW / Het Ronde Huis, vergeten, fictie of feit? Dl.13
pi_120300315
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 10:40 schreef Dissectienaald het volgende:
Het probleem is namelijk dat het eigenlijk teveel materiaal is om in een artikel te gieten. Een boek zou beter zijn...
Goed idee, ik ben dol op boeken over HRH !
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
  vrijdag 14 december 2012 @ 14:03:18 #172
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120302514
quote:
Bedankt.
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 06:35 schreef Dissectienaald het volgende:
Overwegende dat door de zeer besliste en boven alle verdenking verheven verklaring van de hierboven in de eerste plaats genoemde getuige -in verband beschouwd met de eveneens naar 's Rechters oordeel alleszins betrouwbare verklaringen van de verdere hiervorengenoemde getuigen, alle zonder onderscheid wijzende op het bij gedaagde bestaan van zeer sterke erotische neigingen, bij kennelijken afkeer tevens van zijn wettige echtgenoote en daarenboven meer speciaal in verband beschouwd met de verklaring van de in de laatste plaats genoemde getuige omtrent hare toevallige ontmoeting van de meerbedoelde gouvernante, toen zij deze uit het kantoor van gedaagde zag komen - dienopzichtens geheel strookende met de verklaring van die getuige zelve (al welke verklaringen door de gehouden contra-enqûete geenszins zijn ontzenuwd) [...]
"Overwegende dat (op grond van die-en-die getuigenverklaringen) overspel van meneer X met juffrouw Z is komen vast te staan, spreek ik bij dezen de echtscheiding uit tussen meneer X en mevrouw Y"? Hoe ging dat eigenlijk in die tijd?

[ Bericht 19% gewijzigd door Iblardi op 14-12-2012 14:08:25 ]
pi_120303160
Zit net weer eens even door mijn archief heen te lezen, maar er wordt ook vrij veel gesproken over kinderen.
Die achterlijk "Syndroom" of een chromosoom minder hebben gehad, en dan over meerdere die in een loods woonde met een vrouw.
  vrijdag 14 december 2012 @ 14:36:07 #174
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120303751
quote:
13s.gif Op donderdag 13 december 2012 12:48 schreef aos het volgende:
De rechter stelde blijkbaar geen enkel belang aan die 24 positieve getuigen, daar de uitspraak zeer negatief was voor FvV ,met nadruk op de verkrachtings getuigenis van de gouvernante
Maar zij is toch niet degene naar wie de rechter verwijst in verband met die "boven alle verdenking verheven verklaring"? Het lijkt me dat dat op een neutrale getuige zou moeten slaan.
pi_120311798
Dissectienaald: "We gaan kijken of van Echteren wat leuks geschilderd heeft"

Heb je al iets leuks gevonden....? je zult heel veel in en rond Nunspeet vinden
dat eens door Aart van Egteren is geschilderd.... veel huizen daar (incl. het Ronde Huis)
zijn door HUISSCHILDER Aart van Egteren geschilderd.

Man, jouw onderzoek resultaten stinken...niet veel beter dan het werk van Couzy,
Biesemaat, Septer of Schalkwijk.

Je kunt niet eens de naam van Egteren juist spellen.
en dat Geert Bekkering een eerste generatie onderzoeker is, waar haal je dat vandaan?

Ook dat blog stukje dat je zo snel weer van dit forum weghaalde rammelde van de fouten.

Ik raad je aan voor dat je iets voor publicatie aanlevert, dit werk door een ervaren deskundige
te laten proeflezen. Niemand zal je onzin vol fouten publiceren.
I did not have sexual relations with that woman - Bill Clinton, 28 januari 1998
pi_120311902
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 18:22 schreef jokkebrokken het volgende:
Dissectienaald: "We gaan kijken of van Echteren wat leuks geschilderd heeft"

Heb je al iets leuks gevonden....? je zult heel veel in en rond Nunspeet vinden
dat eens door Aart van Egteren is geschilderd.... veel huizen daar (incl. het Ronde Huis)
zijn door HUISSCHILDER Aart van Egteren geschilderd.

Man, jouw onderzoek resultaten stinken...niet veel beter dan het werk van Couzy,
Biesemaat, Septer of Schalkwijk.

Je kunt niet eens de naam van Egteren juist spellen.
en dat Geert Bekkering een eerste generatie onderzoeker is, waar haal je dat vandaan?

Ook dat blog stukje dat je zo snel weer van dit forum weghaalde rammelde van de fouten.

Ik raad je aan voor dat je iets voor publicatie aanlevert, dit werk door een ervaren deskundige
te laten proeflezen. Niemand zal je onzin vol fouten publiceren.
Wauw. Kan je je kritiek niet wat vriendelijker brengen?

Bedankt.
pi_120311961
Hoi Jokkebrokken, nieuw hier? Welkom :)
En wat Gray zegt, de toon mag best wat vriendelijker.
pi_120317314
Ik probeer me gewoon aan te passen aan de algemene onvriendelijke atmosfeer op dit forum.

Ik wil alleen maar er op wijzen, dat wanneer men niets te zeggen heeft, men hier niet moet
verschijnen. Neem Ryan3 bijvoorbeeld: hoeveel berichten heeft hij hier wel geplaatst, en in
hoeveel hiervan hij eigenlijk wat nieuws bracht....

Ik wil Dissectienaald er alleen maar op wijzen een beetje zorgvuldiger te zijn met zijn informatie
om zich uiteindeliijk niet voor aap te zetten met een artikel dat rammelt van de fouten en de namen
van mensen verkeerd te spellen.
I did not have sexual relations with that woman - Bill Clinton, 28 januari 1998
pi_120317760
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 20:31 schreef jokkebrokken het volgende:
Ik probeer me gewoon aan te passen aan de algemene onvriendelijke atmosfeer op dit forum.

Ik wil alleen maar er op wijzen, dat wanneer men niets te zeggen heeft, men hier niet moet
verschijnen. Neem Ryan3 bijvoorbeeld: hoeveel berichten heeft hij hier wel geplaatst, en in
hoeveel hiervan hij eigenlijk wat nieuws bracht....

Ik wil Dissectienaald er alleen maar op wijzen een beetje zorgvuldiger te zijn met zijn informatie
om zich uiteindeliijk niet voor aap te zetten met een artikel dat rammelt van de fouten en de namen
van mensen verkeerd te spellen.
En wat heb jezelf voor nieuws?
anonieme razernist
pi_120319635
*schiet in de lach en denkt...heeft AOS nu echt het veld geruimd en zichzelf een nickhop aangemeten????
  vrijdag 14 december 2012 @ 22:18:27 #181
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120323448
+1 voor wat NoCigar zegt

En ergens heb ik ook het vermoeden dat zich hier iemand heel snel aanpast ;)
pi_120328862
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 20:31 schreef jokkebrokken het volgende:
Ik probeer me gewoon aan te passen aan de algemene onvriendelijke atmosfeer op dit forum.

Ik wil alleen maar er op wijzen, dat wanneer men niets te zeggen heeft, men hier niet moet
verschijnen. Neem Ryan3 bijvoorbeeld: hoeveel berichten heeft hij hier wel geplaatst, en in
hoeveel hiervan hij eigenlijk wat nieuws bracht....

Ik wil Dissectienaald er alleen maar op wijzen een beetje zorgvuldiger te zijn met zijn informatie
om zich uiteindeliijk niet voor aap te zetten met een artikel dat rammelt van de fouten en de namen
van mensen verkeerd te spellen.
Kritiek is goed en je brengt goede punten aan, maar besef wel: men vangt meer vliegen met honing. ;)
  zaterdag 15 december 2012 @ 08:30:03 #183
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120332892
Als mag worden aangenomen dat de F. van Vloten op nummer 3 op de kieslijst van de Vrijheidsbond in Nunspeet in 1927 (hier) Frank van Vloten is, dan lijkt het me sterk dat hij veroordeeld is wegens verkrachting, en de woorden van de rechter en van de gouvernante wekken ook niet de indruk dat dat aan de orde is.

Het zou hier om een strafproces wegens overspel kunnen gaan, want dat was in die tijd nog een klachtdelict, maar het schijnt dat dergelijke processen, o.m. vanwege procedurele bezwaren, zelden voorkwamen. Het had zowel dader als medeplichtige (hier dus de gouvernante) een gevangenisstraf kunnen opleveren, maar de relatie tussen de ex-partners, die vaak ook kinderen hebben en in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, is dan natuurlijk wel voorgoed verziekt.

Een gewone echtscheidingszaak dan, waarin Frank zich verzette omdat hij de kinderen niet wilde afstaan? Iets soortgelijks schijnt in 1893 aan de orde te zijn geweest, toen Constance een proces wegens "belediging" tegen hem was begonnen. (Dissectienaald noemde dit al; zie de brief aan Willem Witsen van 14-6-1893. "Grove belediging", indien aangetoond, was een geldige reden voor scheiding van tafel en bed (maar niet voor echtscheiding).) Maar in 1908 waren de zoons 19 en 17 jaar oud. En is het aannemelijk dat men in een rechtszaak in 1908 steunt op getuigenverklaringen omtrent gebeurtenissen die zich in 1899 hebben afgespeeld? Of werd de overweging van de rechter toch gevolgd door een afwijzing van de eis en zijn de tekstfragmenten afkomstig uit een eerder, mislukt proces?

[ Bericht 0% gewijzigd door Iblardi op 15-12-2012 08:38:57 ]
  zaterdag 15 december 2012 @ 10:54:31 #184
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120334141
Inderdaad zo denk ik ook over onze frank, in het begin leek dit echt een gruwel verhaal.. Maar naar mate van wat onderzoek en deze zelfde artikelen zijn tegen gekomen denk ik helemaal niet slecht over dhr van vloten, maar dat wil niet zeggen dat ik hem een rare snuiter vind, aangezien hoe hij met zijn geld omging. Misschien is het wel interessant om te onderzoeken waar hij de tunnels en putten voor gebruikte
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 15 december 2012 @ 11:29:38 #185
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_120334790
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 18:22 schreef jokkebrokken het volgende:
Dissectienaald: "We gaan kijken of van Echteren wat leuks geschilderd heeft"

Heb je al iets leuks gevonden....? je zult heel veel in en rond Nunspeet vinden
dat eens door Aart van Egteren is geschilderd.... veel huizen daar (incl. het Ronde Huis)
zijn door HUISSCHILDER Aart van Egteren geschilderd.

Man, jouw onderzoek resultaten stinken...niet veel beter dan het werk van Couzy,
Biesemaat, Septer of Schalkwijk.

Je kunt niet eens de naam van Egteren juist spellen.
Eens zien:
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 13:19 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Aart Van Echteren was dat waarschijnlijk ;)
Niet Dissectienaald, maar RHSEARCHER kwam aanzetten met dhr. Van Echteren, inclusief foutieve spelling
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 14:42 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

We gaan eens kijken of Van Echteren wat leuks geschilderd heeft...
Dissectienaald wil het nader onderzoeken (naar ik aanneem)
quote:
1s.gif Op donderdag 13 december 2012 20:26 schreef gerhardius het volgende:

[..]

Volgens mij was Aart van Egteren huisschilder en geen kunstschilder. Mij viel op dat Chris Ten Bruggen Kate als bron werd genoemd, maar die is pas In 1937 In Nunspeet komen wonen, dat is hem dus ook niet..
gerhardius is de eerste die opmerkt dat dhr. Van Egteren anders gespeld dient te worden en ook dat hij huisschilder is, geen kunstschilder
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2012 20:30 schreef Dissectienaald het volgende:
Pagina 143 in het boek wordt toch echt een kunstschilder gemeld. Welke spelling is nu correct? Met de 'g' of 'ch'?
DN geeft aan dat vanwege het boek men op zoek is gegaan naar een schilder, plus een terechte opmerking over de schrijfwijze.

Leuke aanval op DN, terwijl RHSEARCHER degene was die met 1) een foutieve spelling kwam en 2) de huisschilder als mogelijke kunstschilder voorstelde.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_120334985
Schalkwijk in de Stentor, vanuit zijn vakantiehuisje in Wallonie:

Frank had geen pedonetwerk, wel meerderjare prostituees in dienst.
Er zijn geen menselijke resten gevonden, niet in 1924, nooit niet. Er verdwenen echter wel dames..
Geen uitgebreid gangenstelsel in het bos.
Tot plusminus 1990 in onderzoek "tegengewerkt", daarna niet meer.
Achter het boek zit een werkgroep van 7 man, echter "hij weet het meest".

De NOS scheen gepeilt te hebben voor een docu, maar daar heeft hij nog geen zin in, hij wil rust.. misschien over een jaar..

Geen echt schokkend nieuws dus..
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120335448
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 11:41 schreef lxhkrd het volgende:
Schalkwijk in de Stentor, vanuit zijn vakantiehuisje in Wallonie:

Frank had geen pedonetwerk, wel meerderjare prostituees in dienst.
Er zijn geen menselijke resten gevonden, niet in 1924, nooit niet. Er verdwenen echter wel dames..
Geen uitgebreid gangenstelsel in het bos.
Tot plusminus 1990 in onderzoek "tegengewerkt", daarna niet meer.
Achter het boek zit een werkgroep van 7 man, echter "hij weet het meest".

De NOS scheen gepeilt te hebben voor een docu, maar daar heeft hij nog geen zin in, hij wil rust.. misschien over een jaar..

Geen echt schokkend nieuws dus..
Als hij prostituees in dienst had had hij ook clientele , kwamen die dan naar het huis?
pi_120336274
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 12:05 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Als hij prostituees in dienst had had hij ook clientele , kwamen die dan naar het huis?
met zeer grote waarschijnlijkheid wel, maar ja... je weet het natuurlijk nooit.

Nog uit het artikel: Vaag blijft natuurlijk nog wel het verhaal met Delius Pit, de paragnosterende kunstschilder/ politieagent. Deze had namelijk, met zijn gaven, een essentieel archiefje gevonden in Nunspeet, namelijk; een doos met tekeningen. Zouden deze nog bij Dirk Septer op zolder hebben gelegen?

Ik krijg wel het idee dat de schrijfster van het artikel het boek niet echt heeft gelezen. Zo wordt er over "de heilige keltische (kalk)put" gezegd dat deze verdwenen is bij de aanleg van de snelweg. Echter: de put ligt er nog (bij de leemkuil), de kalkput is verdwenen.

Grappig dat hij zegt dat hij "last had van journalisten". Waar is Rein eigenlijk gebleven, en waarom heeft hij geen pagina vullend verhaal in zijn krant staan?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120336539
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 12:05 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Als hij prostituees in dienst had had hij ook clientele , kwamen die dan naar het huis?
Hoe weet Schalkwijk dat FvV prostituees in dienst had ?
Wat is zijn bron? Wat zei die bron letterlijk ?
pi_120336585
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 12:44 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

met zeer grote waarschijnlijkheid wel, maar ja... je weet het natuurlijk nooit.

Nog uit het artikel: Vaag blijft natuurlijk nog wel het verhaal met Delius Pit, de paragnosterende kunstschilder/ politieagent. Deze had namelijk, met zijn gaven, een essentieel archiefje gevonden in Nunspeet, namelijk; een doos met tekeningen. Zouden deze nog bij Dirk Septer op zolder hebben gelegen?

Ik krijg wel het idee dat de schrijfster van het artikel het boek niet echt heeft gelezen. Zo wordt er over "de heilige keltische (kalk)put" gezegd dat deze verdwenen is bij de aanleg van de snelweg. Echter: de put ligt er nog (bij de leemkuil), de kalkput is verdwenen.

Grappig dat hij zegt dat hij "last had van journalisten". Waar is Rein eigenlijk gebleven, en waarom heeft hij geen pagina vullend verhaal in zijn krant staan?
Dan is het ook wel interessant wie die clientele was lijkt mij. Zal geen goedkoop gedoetje zijn geweest.
En Delius Pit heb ik een paar posts hierboven nog even gememoreerd. Vind ik ook wel een interessant figuur. Hij was bij de politie, werd later kunstschilder , maakte gedichten en was ook nog eens paragnost.
Type Eldermans?
pi_120336617
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 12:55 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hoe weet Schalkwijk dat FvV prostituees in dienst had ?
Wat is zijn bron? Wat zei die bron letterlijk ?
Ik las de post van lxhkrd , het artikel zelf staat daar niet bij.
pi_120336870
Dhr. Schalkwijk is voorzichtig met bronvermeldingen, zoals bekend.

Trouwens, "in dienst van Frank" is misschien verkeerd uitgedrukt door mij: ze waren werkzaam op HRH.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120337085
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 13:08 schreef lxhkrd het volgende:
Dhr. Schalkwijk is voorzichtig met bronvermeldingen, zoals bekend.

Trouwens, "in dienst van Frank" is misschien verkeerd uitgedrukt door mij: ze waren werkzaam op HRH.
En dat is een feit?
Want dat is nogal wat .
pi_120337358
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 13:15 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

En dat is een feit?
Want dat is nogal wat .
En daar raak je de kern van dit hele forum: Wat is een feit? Is een niet traceerbare mondelinge verklaring genoeg om het een feit te noemen (bv. aos e.d.), of moet het geheel waterdicht, wetenschappelijk en gedocumenteerd zijn (zoals DN e.d.).

De oplossing ligt, naar mijn mening, hierin: Vind jij het een feit?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120337504
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 13:24 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

En daar raak je de kern van dit hele forum: Wat is een feit? Is een niet traceerbare mondelinge verklaring genoeg om het een feit te noemen (bv. aos e.d.), of moet het geheel waterdicht, wetenschappelijk en gedocumenteerd zijn (zoals DN e.d.).

De oplossing ligt, naar mijn mening, hierin: Vind jij het een feit?
Ik weet het niet.
Ben ook maar gewoon een puzzelaarster in deze ;)
pi_120339471
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 13:08 schreef lxhkrd het volgende:
Dhr. Schalkwijk is voorzichtig met bronvermeldingen, zoals bekend.

Trouwens, "in dienst van Frank" is misschien verkeerd uitgedrukt door mij: ze waren werkzaam op HRH.
Die voorzichtigheid komt wel handig uit als je roddelt. Niemand kan een roddel checken ...
Wie is die bron? Wat zei die bron letterlijk?

Maar wat zei/schreef Schalkwijk 'letterlijk' over werkzaam op het HRH ?
Welke periode was dat ? Terwijl de kinderen van Vloten en de kinderen van de koetsier daar woonden ?
Dus.... hij zei niks over FvV als pooier ? Hij had geen bron die FvV als pooier aanwees ?
pi_120345610
niet mee eens Gray: ooit van 'honing' vliegen gehoord?.... 'stront' vliegen wel......

lxhkrd: .... niet in 1924; nooit niet....
nooit niet?: een dubbel negatief.... dus toch wel gevonden in 1924?

en ter verdediging van Dissectienaald:
hoewel hij een laatkomer op dit forum is, heeft hij door zijn grondig onderzoek meer
bijgedragen hier dan die forum leden zoals Ryan3 die altijd het grootste woord hebben
maar nooit iets echt nieuws te vertellen hebben.

Alleen jammer dat Dissectienaald, net zoals Tom Couzy dat altijd deed, zijn onvolledig
onderzoek resultaten nog vol onjuistheden direkt op het net zet en daardoor veel
verwarring veroorzaakt.

Als Dissectienaald mij een PM wil sturen, dan wil ik hem echt wel helpen en zijn
fouten en tekortkomingen corrigeren voor hem.
I did not have sexual relations with that woman - Bill Clinton, 28 januari 1998
pi_120346230
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 18:05 schreef jokkebrokken het volgende:
niet mee eens Gray: ooit van 'honing' vliegen gehoord?.... 'stront' vliegen wel......

lxhkrd: .... niet in 1924; nooit niet....
nooit niet?: een dubbel negatief.... dus toch wel gevonden in 1924?

en ter verdediging van Dissectienaald:
hoewel hij een laatkomer op dit forum is, heeft hij door zijn grondig onderzoek meer
bijgedragen hier dan die forum leden zoals Ryan3 die altijd het grootste woord hebben
maar nooit iets echt nieuws te vertellen hebben.

Alleen jammer dat Dissectienaald, net zoals Tom Couzy dat altijd deed, zijn onvolledig
onderzoek resultaten nog vol onjuistheden direkt op het net zet en daardoor veel
verwarring veroorzaakt.

Als Dissectienaald mij een PM wil sturen, dan wil ik hem echt wel helpen en zijn
fouten en tekortkomingen corrigeren voor hem.
Je plaatst mensen automatisch in de verdediging, waardoor ze niet eens wíllen luisteren. Het helpt jou niet, en anderen niet, zélfs al breng je goede punten aan.

De melodie klinkt al anders, dus chapeau! :)
pi_120347589
Het is jammer dat sommige mensen niet begrijpen dat het hier gaat om twee verschillende perspectieven, die onafhankelijk van elkaar 'waar' kunnen zijn. Wat 'waar' is, is echter nog niet juist. Dank aan Taraboemdiejee om dit eerst even duidelijk te maken: ik heb duidelijk gevraagd hoe het met de spelling van die naam zit. Geen kunstschilder, dus het kan geen Aart van Egteren zijn. Einde zoektocht? Nee, het gaat om een anonieme kunstschilder die bij Witte Klap een 'ritueel' heeft gezien. Delius Pit is mijns inziens niet degene die wij zoeken. Pit werd in 1980 geraadpleegd door Schalkwijk en Montenberg, volgens Biesemaat, en die heeft zijn hele leven in Steenwijkerwold gewoond (volgens Pit zelf), en is dus geen Nunspeetse kunstschilder.

Maar ja, ik speel mijzelf in de kijker hier en ben dus voor een aantal gebruikers op dit forum een makkelijk doelwit geworden. Prima. Mijn vermoeden is dat Jokkebrokken een alternate van Aos is om nog meer verwarring te komen zaaien hier. Net als Nunspeet1952 die het heeft over een man met drie schedels op de hoedenplank van zijn donkerblauwe auto, wat door Nunspeet1953 tegengesproken werd: de schedels stonden op de hoedenplank in het huis van een opzichter. Zo is dezelfde Nunspeet1953 degene die verwarring begon te zaaien op het moment dat ik hem een beetje zuur op zijn oude dag noemde, terwijl hij een paar postings later opmerkte: 'Dissectienaald noemde DS een beetje zuur op zijn oude dag'.

Het is toch wel opvallend dat zodra een aantal 'eerstegeneratieonderzoekers' of hun aanhangers met veel drama van het forum opstappen, er altijd weer een mysterieuze nieuwe opduikt. Eens kijken waar dit nu weer heen gaat...
pi_120348002
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 18:05 schreef jokkebrokken het volgende:

lxhkrd: .... niet in 1924; nooit niet....
nooit niet?: een dubbel negatief.... dus toch wel gevonden in 1924?
Haha, komiek! Toen ik het intikte wist ik dat er commentaar op ging komen. Had er nog niet over nagedacht wie met de eer zou gaan strijken, je bent dus een verrassende winnaar (not!).

Iemand nog een mening over het stentor-artikel, of leest niemand hier die wereldkrant..
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120348068
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 19:21 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Haha, komiek! Toen ik het intikte wist ik dat er commentaar op ging komen. Had er nog niet over nagedacht wie met de eer zou gaan strijken, je bent dus een verrassende winnaar (not!).

Iemand nog een mening over het stentor-artikel, of leest niemand hier die wereldkrant..
Heb je een linkje lxhkrd? :)
pi_120348333
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 19:23 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Heb je een linkje lxhkrd? :)
Nee, is papier. Geen scanner voorhanden. Misschien een andere regio-genoot die behulpzaam wil zijn?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120348394
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 19:32 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Nee, is papier. Geen scanner voorhanden. Misschien een andere regio-genoot die behulpzaam wil zijn?
Dat zou fijn zijn inderdaad .
pi_120353528
Na een drukke periode heb ik vanavond maar eens tijd genomen de discussies en meldingen van de afgelopen tijd op dit forum te volgen.

Lblardi en Dissectienaald hebben blijkbaar moeite met de afmetingen van Wodan. Welnu, een kleine hulp : men neme een man/vrouw, een lange stok en een fototoestel.
Let op de houding van Wodan (blz.114) en in dit geval vooral op de stand van de arm (steekt iets naar voren) en de hand op schouderhoogte (zie ook blz.109). Print de foto en maak enkele eenvoudige berekeningen. Als je je huiswerk goed gedaan hebt , zul je tot de conclusie komen dat de afmetingen van Wodan correct zijn. Succes !
Nu zijn er ook lieden die het een kindertekening vinden. Hadden jullie een Rembrandt verwacht in het Nunspeetse bos? Hoewel, best begrijpelijk voor iemand die, omringd door meesterwerken , in het magazijn van het Rijksmuseum werkt. Werkt, d.w.z. voor zover hij niet naar het Fok Forum zit te mailen.

Lblardi vraagt zich af of er niet met de kinderen van de opzichter en met Grietje is gesproken.Toch tijd dat hij het boek koopt en bestudeerd. En Lblardi c.s : het verhaal over de Droste meisjes moet jullie gewoon vergeten. Is klinklare onzin. Een kluitje -in -het- riet verhaal.

Ik verbaas mij over de zinloze Mythstee discussie. Het enige wat m.b.t.Van Vloten van belang is, is hoe men in die dagen over deze locatie dacht. Een oud-Germaanse plek dus.

De zgn. "Heilige lijnen " (oost-west en noord-zuid) bestonden al ten tijde van de Germaanse volken. Diverse boeken, ook rond 1900, maken hier melding van.
pi_120356042
leuk forum; interessant topic;
heb nog een beetje verder gelezen hier;

Dissectienaald: nu moet je een beetje beter lezen:
wat die schedels op de hoedenplank van de voormalige/laatste opzichter van het
Ronde Huis betreft geplaatst door Nunspeet1952/aka journalist Tuininga:
niet hoedenplank in blauwe auto;
hij reed inderdaad rond in een donker gekleurde auto rond maar de hoedenplank was
bij hem thuis. Zelfs wanneer je wist van die schedels daar, telkens wanneer je
bij hem aan huis kwam, gaven die schedels je toch weer een vreemd gevoel....

Dat verhaal over die kilometer lange gangen van Nunspeet is ook 100% uit zijn
duim gezogen. Maar toch blijft de vraag: waarom liet F van Vloten dit uigebreide
gangen stelsel onder zijn huis bouwen?

Ook waarom zou Montenberg Septer bedreigd hebben? Dat kan ik niet begrijpen.
I did not have sexual relations with that woman - Bill Clinton, 28 januari 1998
  zondag 16 december 2012 @ 00:08:57 #207
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120358980
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 21:51 schreef Dragonflys het volgende:
Na een drukke periode heb ik vanavond maar eens tijd genomen de discussies en meldingen van de afgelopen tijd op dit forum te volgen.

Lblardi en Dissectienaald hebben blijkbaar moeite met de afmetingen van Wodan. Welnu, een kleine hulp : men neme een man/vrouw, een lange stok en een fototoestel.
Let op de houding van Wodan (blz.114) en in dit geval vooral op de stand van de arm (steekt iets naar voren) en de hand op schouderhoogte (zie ook blz.109). Print de foto en maak enkele eenvoudige berekeningen. Als je je huiswerk goed gedaan hebt , zul je tot de conclusie komen dat de afmetingen van Wodan correct zijn. Succes !
Ja, ik zie wel wat de bedoeling is, maar het werkt niet. Misschien had men die hand groter moeten maken, dat suggereert wat meer dieptewerking. Of eigenlijk zie ik helemaal geen hand, het lijkt meer een soort rudimentair orgaan...

Sowieso is het niet handig, al dat verkort perspectief. Het lijkt nu wel alsof Wodan met die speer tegen zijn kroon tikt om hem even recht te zetten. Het was misschien beter geweest als "Van Vloten" zich naar de Cerne Abbas Giant of een soortgelijke bestaande geoglief had gericht: simpele contouren, schematisch, alleen de essentie, direct herkenbaar!

En de Germaanse kunst leent zich daar ook best voor, eigenlijk veel beter dan de "realistische" portretkunst waar nu voor is gekozen:

quote:
Ik verbaas mij over de zinloze Mythstee discussie. Het enige wat m.b.t.Van Vloten van belang is, is hoe men in die dagen over deze locatie dacht. Een oud-Germaanse plek dus.
Het is van belang omdat de Mythstee, in tegenstelling tot wat eerder in de reeks werd beweerd, geen messen, barnstenen kralen of andere artefacten van betekenis heeft opgeleverd. En omdat Van Vloten de Mythstee bezat kon hij dat zelf nagaan. Hij had dus niets om zich op te baseren.
quote:
De zgn. "Heilige lijnen " (oost-west en noord-zuid) bestonden al ten tijde van de Germaanse volken. Diverse boeken, ook rond 1900, maken hier melding van.
Prima, ik kan me natuurlijk vergissen. Laat maar zien hoor.
  zondag 16 december 2012 @ 00:12:35 #208
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120359104
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 21:51 schreef Dragonflys het volgende:
Lblardi en Dissectienaald hebben blijkbaar moeite met de afmetingen van Wodan. Welnu, een kleine hulp : men neme een man/vrouw, een lange stok en een fototoestel.
Is daar een foto van een vrouw voor gebruikt?
pi_120360126
Jokkebrokken: pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Je leest zelf niet goed, maar dat stuk van Nunspeet1952 en wat Nunspeet1953 erover te zeggen had, heb ik al eerder onder de aandacht gebracht, en dat heb ik goed gelezen.

Volgens het boek, pp 138, was Montenberg degene die 'verkapte dreigbrieven' verstuurde omdat hij in paniek was geraakt omdat de rest van de onderzoeksgroep erachter dreigde te komen dat Montenberg zijn familie erbij betrokken is geweest.

Geert Bekkering, nog zo'n prachtig voorbeeld: als die niets met de werkgroep te maken had, waarom deed hij dan het interview bij Spijkers met Koppen?

Nog een vraag: onafhankelijk wat er over de Mythstee werd gedacht tussen 1843 en 1938, denk je niet dat Bursch gebleven zou zijn als er een duidelijke aanwijzing was dat het gebied een (pan)Germaans doel had gediend?

Trouwens: als ik het zo fout heb, waarom zeg je dan niet wat ik fout heb? Ik wil nogmaals opmerken dat ik het verdacht vind dat er ineens weer een 'eerstegeneratie-onderzoeker' opduikt als de anderen net met veel drama zijn 'vertrokken'. Persoonlijk denk ik dat één van de vertrokken gebruikers een nieuwe nick heeft aangemaakt en daarmee opnieuw het forum komt bestoken.

Daarnaast werk ik vanuit een heel andere hypothese dan jullie. Ik heb dus ook andere onderzoeksvragen. Ik trek daaruit ook andere conclusies. En nee, ik ben niet overtuigd van een Germaanse sekte die meisjes heeft geofferd in het Ronde Huisgebied. En ik ben al helemaal niet overtuigd van Van Vloten's betrokkenheid erbij.
pi_120360195
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 00:12 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Is daar een foto van een vrouw voor gebruikt?
Ik denk dat hij bedoelt dat een man/vrouw met behulp van een lange stok met daarop een fotocamera foto's van de omgeving moet maken om de verhoudingen van de mogelijke Wodanfiguur te maken. Een techniek die ze toepassen bij graancirkels om de formatie zo goed mogelijk op de foto te krijgen. Elke keer een helicopter huren is natuurlijk prijzig.
pi_120360800
Even off topic: Toppie, word jij nu geciteerd in Hans den Haan op pagina 50, over de verdronken Fransman in het Vierhouterbos?
  zondag 16 december 2012 @ 10:13:44 #212
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120365983
Ik zit nog eens naar Wodan te kijken (BNW / Het Ronde Huis, vergeten, fictie of feit? Dl.14).
Ik denk dat het onnatuurlijke effect voor een deel wordt veroorzaakt door het feit dat de vorm en houding van de speerarm de indruk wekken dat je vanaf de linkerkant van het lichaam, via de romp, naar die arm kijkt. Tegelijkertijd suggereert de vorm van de romp en de schouders juist dat de rechterzijde van het lichaam naar de kijker gekeerd is. Dat is dus die vreemde draaiing van het lichaam die ik al eerder noemde.

Hieronder heb je foto’s waarbij de buiging van de arm wel een beetje in de buurt komt, maar daarbij kijk je telkens vanaf de linkerzijde via de romp, langs de binnenkant, naar de speerarm:


  Moderator zondag 16 december 2012 @ 10:41:32 #213
249559 crew  Lavenderr
pi_120366384
Leuk linkje

http://ivn.nl/sites/defau(...)20oktober%202011.pdf

'..beschreven in het boekje “De hutten van de Barrebos” door Afke van der Toolen. De Holderts behoorden net als de van Vlotens tot de Waldenclan van Frederik van Eeden.'
pi_120366415
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 21:51 schreef Dragonflys het volgende:
Na een drukke periode heb ik vanavond maar eens tijd genomen de discussies en meldingen van de afgelopen tijd op dit forum te volgen.

Lblardi en Dissectienaald hebben blijkbaar moeite met de afmetingen van Wodan.
Zij niet alleen: Als ik alleen al kijk naar het Ronde huis als oog: een gemiddeld mensenoog is 2.5cm in diameter. Een gemiddelde man is 180cm. Ofwel lengte/oog is 72. Doen we dit dan weer maal het diameter van HRH (plusminus 18meter?) komt er een lengte uit van: 1296 meter. Indien we in Google earth meten van zijn kruin (het grasveld bij HRH) tot zijn "kruis" (fallusachtige ingraving op de Roosthee) zitten we al op 1500 meter. Nog exclusief benen...

Ook is "het hoofd" ongeveer 250 meter breed. Als we nu de grens van de rechterkant/ oostkant van het hoofd stellen op de plaggeweg, dan ligt "het oog" op ongeveer 40 meter van deze kant. Is een nogal rare verhouding. Indien geometrisch gezicht, reken mee: 2 maal 40m + 2 maal 18m is 116 meter. Er zit dus 250-116 meter =134 tussen de ogen. Is meer dan de helft van het gezicht!

Ik geloof dus niet in dit geoglief. Nog steeds ben ik nieuwsgierig naar de oorsprong van de gedachte van dit figuur. Was hij er, en is er bij de onderzoeksgroep op gewezen(door bron uit verleden). Of is hij "bedacht" om bepaalde zaken te verklaren (heden ten dage).
Indien er op gewezen is dat er een geoglief bestaat, zie ik namelijk wel een ander, maar niet deze!

Quote: Ik verbaas mij over de zinloze Mythstee discussie. Het enige wat m.b.t.Van Vloten van belang is, is hoe men in die dagen over deze locatie dacht. Een oud-Germaanse plek dus.

Klopt!

Quote: De zgn. "Heilige lijnen " (oost-west en noord-zuid) bestonden al ten tijde van de Germaanse volken. Diverse boeken, ook rond 1900, maken hier melding van.

Klopt! Wel graag verwijzing naar bronnen ;)
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  zondag 16 december 2012 @ 10:44:07 #215
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120366424
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 21:51 schreef Dragonflys het volgende:
En Lblardi c.s : het verhaal over de Droste meisjes moet jullie gewoon vergeten. Is klinklare onzin. Een kluitje -in -het- riet verhaal.
Kan dat geen restant zijn uit een eerdere fase waarin Montenberg zijn verhaallijn en/of chronologie nog niet helemaal op orde had? In het artikel van Septer verdwijnen er ook al meisjes aan de zuidkant van het spoor voordat Frank daar überhaupt is komen wonen. Uitgangspunt is prostitutie en het verdwijnen van meisjes, als in Sadleirs boek, en iets met spoorwegen en uitbuiting van het "Daensiaanse" type, en daaromheen is zich dan geleidelijk een concreet verhaal aan het vormen...
  zondag 16 december 2012 @ 10:55:06 #216
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120366610
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 10:43 schreef lxhkrd het volgende:
Quote: Ik verbaas mij over de zinloze Mythstee discussie. Het enige wat m.b.t.Van Vloten van belang is, is hoe men in die dagen over deze locatie dacht. Een oud-Germaanse plek dus.

Klopt!

Daar gaat het juist ook om. Als Van Vloten zo in het onderwerp geïnteresseerd was, moet het hem haast wel bekend zijn geweest dat de Mythstee in het verleden niets had opgeleverd, en klaarblijkelijk heeft hij er zelf ook niets van betekenis achtergelaten: geen offermessen, geen kralenkettingen van meisjes...
Vergeet niet dat er eerder in de reeks wel degelijk moeite werd gedaan het idee in stand te houden dat in de Mythstee bij de (latere) opgraving door Bursch een aantal belangrijke vondsten waren gedaan.
pi_120367211
Het Droste-meisjes verhaal heeft volgens mij als vroegste bron Eldermans.

Dan iets voor de gelovigen om over na te denken: als het niet gaat om de 'heilige natuur' van de Mythstee, maar eerder hoe men erover dacht in de jaren tien en twintig van de vorige eeuw, dan zijn de 'heilige lijnen' dus nergens op gebaseerd, terwijl dit voor het boek een belangrijke pijler is. Het is immers Montenberg's ouderlijk huis dat op een dergelijke 'heilige lijn' is geplaatst, en de Mythstee staat weer op een heilige lijn met het Ronde Huis en Ordensburg Vogelsang. Dat is trouwens een interessant gebied: het Nederlands leger oefende daar in de jaren tachtig. Overigens ligt mijn oude kazerne, Lager Hohne in de buurt van Barnstorf, wat ook op een heilige lijn ligt. Moet ik mij nu zorgen gaan maken?
pi_120367433
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 00:37 schreef Dissectienaald het volgende:

Volgens het boek, pp 138, was Montenberg degene die 'verkapte dreigbrieven' verstuurde omdat hij in paniek was geraakt omdat de rest van de onderzoeksgroep erachter dreigde te komen dat Montenberg zijn familie erbij betrokken is geweest.

Maar wat had Montenberg dan eerder gezegd over zijn moeder ?
En toen de complotontmaskeraars zijn moeder aanwezen als medeschuldig aan moord en sexslavernij begon de ruzie. Die ruzie was dus na januari 1980 toen Schalkwijk en Montenberg samen naar Delius Pit gingen Zie Biesemaat 2006
http://www.deweekkrant.nl/images/library/20110309155844.pdf.

Kennelijk heeft Montenberg wel iets gezegd over zijn moeder aan Schalkwijk, maar niet dat zij in een moordcomplot zat . Welke bronnen had Schalkwijk dan voor haar betrokkenheid?
Schalkwijk doet er weer vaag over in het boek? Slimmmm... zo kun je van alles beweren.
  zondag 16 december 2012 @ 11:39:55 #219
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120367471
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 11:26 schreef Dissectienaald het volgende:
Het Droste-meisjes verhaal heeft volgens mij als vroegste bron Eldermans.
Dat klopt, maar het is de vraag waar Eldermans het vandaan heeft. Als mijn hypothese met betrekking tot de datum van Eldermans' geschrift juist is (en ik zeg niet dat ik daar 100% zeker van ben), worden de Droste-meisjes voor het eerst vermeld in de periode 1980-1985, terwijl het motief van de uitgebuite arbeidersmeisjes al in Septers artikel uit 1976, dat zich baseert op Montenberg, te vinden is. Eldermans zegt niet van wie het verhaal afkomstig is, maar Montenbergs stempel staat erboven. Ik vind het in elk geval intrigerend.
  zondag 16 december 2012 @ 11:47:10 #220
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120367615
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 11:37 schreef Bluesdude het volgende:
Die ruzie was dus na januari 1980 toen Schalkwijk en Montenberg samen naar Delius Pit gingen
Die Delius Pit, "zag" hij geesten als hij naar een bepaalde locatie kwam?
  zondag 16 december 2012 @ 12:16:42 #221
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120368354
Het hierboven genoemde artikel zegt:
quote:
Maar wat er zich in en rondom het Ronde Huis afspeelde kon niet gewist worden uit de herinneringen van de mensen. Net zoals de beelden daarover boven kwamen drijven in de geest van een paragnost.
quote:
Dat was Nederland 100 jaar geleden… een niet meer voor te stellen wereld die we niet in de officiële geschiedenisboekjes terugvinden maar teruggehaald werd door het onderzoek naar het Ronde Huis en de paranormale beelden die de kunstschilder Delius Pit binnen kreeg.
Leg Eldermans daarnaast:
quote:
En zo gevalt het dat thans in de Rond Huis –Mythstee- omgeving des nachts geesten van deze „Droste-meisjes” zijn gezien, die dan „met z’n vieren of vijven gearmd, dwars over de weg lopen”
En wat is "thans" bij Eldermans op het moment van schrijven? 1980 of daaromtrent...

Dan zijn de Droste-meisjes misschien niet het restant van een eerdere fase maar juist een later verhaallijntje op basis van de bevindingen van de paragnost in 1979-1980, dat ergens tussen 1980-1985 en heden ook weer verlaten is... Lastig te bepalen natuurlijk, maar het zou wel de plotselinge(?) aanwezigheid van "geesten" in het RH-verhaal bij Eldermans kunnen verklaren.

[ Bericht 3% gewijzigd door Iblardi op 16-12-2012 12:34:03 ]
pi_120368627
Och weer een attackje, moet ik toch weer reageren...LX maakte eerder ook al de fout te denken dat ik niet meer af en toe meelees of me laat informeren als mijn naam weer genoemd wordt..

Hilarisch dat DN nu zelf complotten gaat zien :) , slaat de paranoie dan toch toe? Alsof ik zulke matige nicknames zou gebruiken als 'jokkebrokken'.......Zoek nu eerst maar eens uit wat aos betekent in je uitgebreide occulte bibliotheek.....

En DN we weten je insteek nu wel en de vraagstelling van je opstel ;
- Hoe onstaan horror legendes(uit dorpsroddels); met als ultiem voorbeeld de saga van het Ronde huis
-Hoe kan iemand zo gedemoniseerd worden door dorpsroddels en legendes dat een exentrieke(met een los sexueel moraal) maar sociaal aimabele man als Frank van Vloten(in jouw ogen dan) veranderd in een seksmaniak.....

Het antwoord op vraag 2 is simpel ; Hij was een sexmaniak........zie onder maar ff uitgetypt voor jullie uit de Stentor van gisteren ;
Vreemd is toch wel dat Schalkwijk het opeens over meederjarige prositutees heeft i.p.v. het offeren van(minderjarige?) jonge maagden.....Stond dat niet in het boek?(ik heb het niet bij de hand hier)
pi_120368661
--BRON ; de Stentor 15 december 2012

Over Het Ronde Huis (1902-1967) in Nunspeet gaan vooral wilde verhalen. In de volksmond en op internet. Na veertig jaar onderzoek schreef Hans Schalkwijk een boek over het opvallende landhuis en de eigenaar Frank van Vloten. Er zijn daar vrouwen geofferd tijdens occulte sessies, stelt hij. Ook Prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina, kwam meerdere keren naar Het Ronde Huis. "Van Vloten en zijn hoge gasten waren in de ban van Germaanse rituelen ten gunste van het toenmalige Duitse keizerrijk." door Marion Groenewoud

Het is een druk stuk bos waar automobilisten, fietsers, hardlopers en vandaag in de sneeuw, zelfs langlaufers elkaar passeren. Op het hoogste punt, achter een parkeerplek, is een stuk grond met zwart-wit lint afgezet. Hier in het Zandenbos bij Nunspeet, aan de Plaggeweg, lijkt de bodem opengebarsten. We zien een kleine, onopvallende kloof. Een gevaarlijke kuil waar spelende kinderen gemakkelijk in kunnen vallen. Van 1906 tot 1967 stond hier het Ronde Huis. Naar een idee van eigenaar en geboren Deventenaar Frank van Vloten (1858-1930), zoon van de neerlandicus, rector en veelschrijver Johannes van Vloten. Over het huis en de bezitter circuleren tot op heden de wildste verhalen.
Hans Schalkwijk (65) stuitte veertig jaar geleden op de zaak en het mysterie laat hem niet meer los. Onlangs verscheen zijn boek De Geschiedenis van Het Ronde Huis. De voormalige ABN-bankmedewerker woont in de Achterhoek maar verblijft in zijn vakantiehuis in Wallonië. Hij is spaarzaam met exacte gegevens. "Ik heb de afgelopen dertig jaar veel last gehad van journalisten en andere individuen die dit boek hadden willen schrijven. Voorlopig wil ik rust", verklaart hij in een telefonisch interview. NOS-journalist Jeroen Jager is van plan een documentaire te maken over Het Ronde Huis maar Schalkwijk wil daar nog een jaartje mee wachten. Zonder twijfel heeft hij een smeuïg onderwerp in handen: schimmige seksuele en occulte rituelen, hooggeplaatste heren, het Koninklijk Huis, gedrogeerde vrouwen, angstig personeel en met als klap op de vuurpijl: een penisvormige uitgraving in het bos. Hij heeft het niet opgeschreven maar wil wel benadrukken welke onwaarheden rondzingen. "Er was géén sprake van een pedoseksueel netwerk. De betrokken vrouwen waren meerderjarige prostituées, afkomstig uit Parijs, Londen en Berlijn. Ook reed Van Vloten nimmer met een naakt meisje op zijn zwarte paard. En in 1924 is geen lijk gevonden bij Het Ronde Huis. Er zijn later ook geen menselijke resten opgegraven. Een ondergronds gangenstelsel in het bos ontbreekt eveneens. Ik heb hiervan geen enkel bewijs gevonden." Zo, dat ruimt op. Hoewel? "Die Van Vloten was een seksmaniak, of zoals veel arbeiders en de zonen van de opzichter zeiden: Een viezerik", vernam Schalkwijk. "Hij viel vrouwen van personeel lastig. Maar mensen hielden hun mond want dan waren ze weer een tijdje verzekerd van werk."

Een cruciale persoon in het boek is Johan Montenberg, wiens familie was betrokken bij Het Ronde Huis. Hij zou een fictief personage kunnen zijn maar zijn dossiers liggen bij het Gelders Archief en we zien hem ook op foto 's in zijn woonplaats Joppe, onder Deventer. Hier had hij decennialang een paardentram. Met dit voertuig begon het avontuur voor Schalkwijk. Als liefhebber van smalspoorlijntjes kwam hij in 1972 in gesprek met Montenberg. In het trammetje vervoerde hij kinderen in de bossen bij Joppe. Schalkwijk hoort al snel hoe het voertuigje ooit een andere, minder onschuldige betekenis had. Begin 20e eeuw reed het over een klein spoorlijntje van station Nunspeet naar Het Ronde Huis. Gevuld met deftige heren en mooie vrouwen. Schalkwijk verzamelde flarden informatie over Het Ronde Huis met dank aan de niet al te spraakzame Montenberg.
De schrijver van Het Ronde Huis wist dat de oma van Montenberg een bastaardkind van Koning Willem III was, dus de halfzus van koningin Emma. De belangrijkste informatie verkreeg Schalkwijk echter via een kennis van de kluizenaar. Van haar vernam hij jaren later dat de oma én de moeder van Montenberg vrouwen ronselden voor de hoge heren in Het Ronde Huis. De schrijver onderbouwt dit met drie anonieme verklaringen. Een andere bron voor Schalkwijk was J.H.W. Eldermans uit Voorburg, toen rechercheur en lid van de Politieke Opsporingsdienst. In de jaren twintig sprak deze man regelmatig met Frank van Vloten omdat zijn ouders een zomerhuis hadden bij het Het Ronde Huis. "Ze voerden gesprekken over de Germaanse riten", zegt Schalkwijk. Van Eldermans heeft hij ook de foto 's en tekeningen van "de heilige Keltische (kalk)put" op het terrein, die bij de aanleg van de A28 verdween.
Toen Schalkwijk rond 1980 vastliep met het onderzoek, wendde hij zich tot paragnost en kunstenaar Delius Pit (1913-1992) uit De Bult bij Steenwijk. Deze leidde hem naar een essentieel archiefje in Nunspeet: een doos vol tekeningen van Het Ronde Huis. Op basis van grondonderzoek, meetapparatuur en andere bronnen komt Schalkwijk tot de waarschijnlijke conclusie dat Het Ronde Huis en het landgoed volgens Germaanse rites is gebouwd.
Van bovenaf zou de god Wodan zichtbaar zijn. Met Het Ronde Huis als zijn ene oog. Schalkwijk reconstrueert de helm en speer. In het coniferenbos herkennen we een baard en snor. Aan de zuidrand ligt een penisvormige uitgraving, met een vulva op loopafstand. De fallus ligt nu op privéterrein en is dichtgegroeid. "We kregen de meest onzinnige opdrachten: heuvels verleggen, zand afgraven en sawa 's maken. Rijst hebben we nooit gezien", vertelden bosarbeiders. "Van Vloten was hartstikke gek maar we hadden werk." Tot 1990 kreeg Schalkwijk het idee dat hij werd gevolgd op zijn speurtocht. "Drie keer kwam ik bij een contactpersoon die kort daarvoor vanuit mijn naam was gebeld. En op de locatie zelf ben ik meerdere keren aangesproken. Dit waren geen argeloze voorbijgangers. Ik heb vermoedens, maar houd het op: types van hoger hand."
De naam van de auteur ontbreekt op het boek. Schalkwijk wil niet in de schijnwerpers. "Hier zit een werkgroep van zeven man achter. Ik heb dit beslist niet alleen gedaan; ik weet wel het meeste." Aanvankelijk had hij de onderzoeksjournalist Ton Biesemaat gevraagd mee te werken. Zijn naam zou op de cover prijken als er vorig jaar geen conflict was ontstaan. "Biesemaat hield zich niet aan de contractafspraken", zegt Schalkwijk kort. "Dat wat hij moest onderzoeken, liet hij liggen."
Volgens Schalkwijk is het zeker dat Het Ronde Huis in de ban was van occulte praktijken. Niet voor niets is het gebouwd op de Germaanse Mythstee waar, in het jaar negen na Christus, Romeinse soldaten van veldheer Varus aan Wodan zouden zijn geofferd. Maar welk mysterie heeft de schrijver nu eigenlijk ontrafeld? En wat is de grootste misstand? Hij denkt kort na: "Prins Hendrik bezocht het Het Ronde Huis met zijn jachtvriend en rentmeester Dirk Montenberg - de oom van Johan van de paardentram - maar ook iemand als havenbaron Anton Kröller was van de partij. Net als de pro-Duitse broer van Van Vloten, directeur van een staalfabriek bij Dortmund. En de zwager van Van Vloten, de dichter Albert Verwey. Hij maakte deel uit van Die Kosmiker, een mannenbond geobsedeerd door de Germaanse cultus. De landgoedeigenaar en zijn hoge gasten waren in de ban van Germaanse rituelen ten gunste van het toenmalige Duitse Rijk. Dit blijkt uit de inrichting van het landgoed. En bij hun seksuele sessies verdween meer dan eens een vrouw in de ongebluste kalk." Het Ronde Huis werd in 1967 afgebroken. Ondanks de bijzondere architectuur had de gemeente Nunspeet verzuimd het op de monumentenlijst te zetten.
pi_120368802
Montenberg's oma is de halfzus van koningin Emma?
pi_120368932
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 12:34 schreef Dissectienaald het volgende:
Montenberg's oma is de halfzus van koningin Emma?
sic ;).
I´m back.
pi_120368964
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 12:28 schreef aos het volgende:
Och weer een attackje, moet ik toch weer reageren...LX maakte eerder ook al de fout te denken dat ik niet meer af en toe meelees of me laat informeren als mijn naam weer genoemd wordt..

Hilarisch dat DN nu zelf complotten gaat zien :) , slaat de paranoie dan toch toe? Alsof ik zulke matige nicknames zou gebruiken als 'jokkebrokken'.......Zoek nu eerst maar eens uit wat aos betekent in je uitgebreide occulte bibliotheek.....

En DN we weten je insteek nu wel en de vraagstelling van je opstel ;
- Hoe onstaan horror legendes(uit dorpsroddels); met als ultiem voorbeeld de saga van het Ronde huis
-Hoe kan iemand zo gedemoniseerd worden door dorpsroddels en legendes dat een exentrieke(met een los sexueel moraal) maar sociaal aimabele man als Frank van Vloten(in jouw ogen dan) veranderd in een seksmaniak.....

Het antwoord op vraag 2 is simpel ; Hij was een sexmaniak........zie onder maar ff uitgetypt voor jullie uit de Stentor van gisteren ;
Vreemd is toch wel dat Schalkwijk het opeens over meederjarige prositutees heeft i.p.v. het offeren van(minderjarige?) jonge maagden.....Stond dat niet in het boek?(ik heb het niet bij de hand hier)
Gebaseerd op de uitspraak van de scheiding? Ooit gehoord van historische context?
  zondag 16 december 2012 @ 12:42:27 #227
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120369060
Dat bijvoorbeeld, en/of het feit dat hij later opnieuw is getrouwd met een veel jongere vrouw.
pi_120369079
Eerst dit zeggen:
quote:
Er was géén sprake van een pedoseksueel netwerk. De betrokken vrouwen waren meerderjarige prostituées, afkomstig uit Parijs, Londen en Berlijn. Ook reed Van Vloten nimmer met een naakt meisje op zijn zwarte paard. En in 1924 is geen lijk gevonden bij Het Ronde Huis. Er zijn later ook geen menselijke resten opgegraven. Een ondergronds gangenstelsel in het bos ontbreekt eveneens. Ik heb hiervan geen enkel bewijs gevonden.
Maar dan toch zo eindigen:
quote:
Prins Hendrik bezocht het Het Ronde Huis met zijn jachtvriend en rentmeester Dirk Montenberg - de oom van Johan van de paardentram - maar ook iemand als havenbaron Anton Kröller was van de partij. Net als de pro-Duitse broer van Van Vloten, directeur van een staalfabriek bij Dortmund. En de zwager van Van Vloten, de dichter Albert Verwey. Hij maakte deel uit van Die Kosmiker, een mannenbond geobsedeerd door de Germaanse cultus. De landgoedeigenaar en zijn hoge gasten waren in de ban van Germaanse rituelen ten gunste van het toenmalige Duitse Rijk. Dit blijkt uit de inrichting van het landgoed. En bij hun seksuele sessies verdween meer dan eens een vrouw in de ongebluste kalk.
I´m back.
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 13:34:53 #229
249559 crew  Lavenderr
pi_120370569
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 12:43 schreef Ryan3 het volgende:
Eerst dit zeggen:

[..]

Maar dan toch zo eindigen:

[..]

Ja, dat einde was als een weggegooide peuk in een hooiberg :o
pi_120371025
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 12:29 schreef aos het volgende:
--BRON ; de Stentor 15 december 2012

Namens velen bedankt voor het overtikken, was mij teveel werk ;)

Nu kan de rest ook hun verdere mening vormen..
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 13:49:43 #231
249559 crew  Lavenderr
pi_120371055
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:48 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Namens velen bedankt voor het overtikken, was mij teveel werk ;)

Nu kan de rest ook hun verdere mening vormen..
Sluit ik me bij aan, bedankt aos.
pi_120371077
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 12:34 schreef Dissectienaald het volgende:
Montenberg's oma is de halfzus van koningin Emma?
Willem 3 was de vader van de oma van M., maar trouwde met Emma, en dus kan de oma nooit een halfzus zijn van Emma. Dat bedoel je toch hè. Ze is, als het al waar is, hoogstens de onechte stiefdochter van Emma. Wel de onechte halfzus van Wilhelmina, dat zal dan wel bedoeld worden, schat ik in.
I´m back.
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 13:51:47 #233
249559 crew  Lavenderr
pi_120371141
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:50 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Willem 3 was de vader van de oma van M., maar trouwde met Emma, en dus kan de oma nooit een halfzus zijn van Emma. Dat bedoel je toch hè. Ze is, als het al waar is, hoogstens de onechte stiefdochter van Emma.
Je wordt bedankt, nu is het nog ingewikkelder }:|
pi_120371203
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:34 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja, dat einde was als een weggegooide peuk in een hooiberg :o
In die laatste alinea zie je natuurlijk duidelijk de invloed van Biesemaat hè.
Om dit eventueel te falsifiëren moet je naar de zaak kijken, denk ik, vanuit de hoek van dat clubje industriëlen in samenhang met de literatoren - Verwey, Van Eeden (Walden), Kröller-Müller, antroposofie -, hoewel ik me afvraag of vanuit deze hoek wel bewijzen zijn te vinden...

[ Bericht 8% gewijzigd door Ryan3 op 16-12-2012 14:00:16 ]
I´m back.
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 13:59:19 #235
249559 crew  Lavenderr
pi_120371360
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

In die laatste alinea zie je natuurlijk duidelijk de invloed van Biesemaat hè.
Ja duidelijk :Y

Maar door al het gelees en gezoek op internet kom je best leuke dingen tegen.
Zo weet ik nu alles over de eekschillers van de Veluwe. Had ik anders nooit wat over gehoord.
Wist jij dat ze eikenbast gebruikten voor leerlooien?
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 14:00:36 #236
249559 crew  Lavenderr
pi_120371397
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

In die laatste alinea zie je natuurlijk duidelijk de invloed van Biesemaat hè.
Om dit eventueel te falsifiëren moet je de zaak kijken vanuit de hoek van dat clubje industriëlen in samenhang met de literatoren - Verwey, Van Eeden (Walden), Kröller-Müller, antroposofie -, hoewel ik me afvraag of vanuit deze hoek wel bewijzen zijn te vinden...
of verifiëren?
pi_120371646
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 13:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

In die laatste alinea zie je natuurlijk duidelijk de invloed van Biesemaat hè.
Om dit eventueel te falsifiëren moet je naar de zaak kijken, denk ik, vanuit de hoek van dat clubje industriëlen in samenhang met de literatoren - Verwey, Van Eeden (Walden), Kröller-Müller, antroposofie -, hoewel ik me afvraag of vanuit deze hoek wel bewijzen zijn te vinden...
Die man van het Barrebos (gepost door lavender), was de ex-secretaris van Van Eeden. Hij heeft in het barrebos een huis laten bouwen door dezelfde architect als van het huis van Van Beuningen op het landgoed Noorderheide te Vierhouten. Deze wordt ook genoemt door Tom C. Weer een linkje
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 14:13:16 #238
249559 crew  Lavenderr
pi_120371797
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 14:08 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Die man van het Barrebos (gepost door lavender), was de ex-secretaris van Van Eeden. Hij heeft in het barrebos een huis laten bouwen door dezelfde architect als van het huis van Van Beuningen op het landgoed Noorderheide te Vierhouten. Deze wordt ook genoemt door Tom C. Weer een linkje
Voila: http://www.waarslaapje.nl/reisblog.htm?jaar=2008&maand=2
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 14:25:47 #239
249559 crew  Lavenderr
pi_120373595
Afhankelijk van je standpunt ga je verifiëren of falsifiëren.

Het probleem is dat ook het boek lijdt aan dergelijke tegenstrijdigheden als wat Ryan3 hierboven duidelijk heeft gemaakt. Als iets uitgelegd kan worden in de occulte context, dan wordt er niet verder gekeken, terwijl juist dat het beeld kan nuanceren. De davidsster in de Mythstee kan verwijzen naar het zegel van de theosofen, volgens Nuwenspete is het een 'emplacement voor het Decauville treintje'. Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat de in het boek beschreven rituelen hebben plaatsgevonden. Daarnaast lossen lichamen niet op in ongebluste kalk, het versnelt de afbraak van het zachte weefsel: beenderresten zullen teruggevonden kunnen worden. Als Schalkwijk et al geen beenderen hebben gevonden, waar komt die bewering van lichamen die de ongebluste kalk in gaan vandaan?
pi_120373845
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 15:04 schreef Dissectienaald het volgende:
Als Schalkwijk et al geen beenderen hebben gevonden, waar komt die bewering van lichamen die de ongebluste kalk in gaan vandaan?
  zondag 16 december 2012 @ 17:25:05 #242
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120379940
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 12:29 schreef aos het volgende:
"We kregen de meest onzinnige opdrachten: heuvels verleggen, zand afgraven en sawa 's maken. Rijst hebben we nooit gezien", vertelden bosarbeiders. "Van Vloten was hartstikke gek maar we hadden werk."
Die "sawa's" zouden terrassen of terrasvormige paden met keermuurtjes kunnen zijn geweest. Dat was geen ongebruikelijk element bij tuinen in de "Architectonische Stijl", die rond 1910 in de mode was.
pi_120380561
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 17:25 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Die "sawa's" zouden terrassen of terrasvormige paden met keermuurtjes kunnen zijn geweest. Dat was geen ongebruikelijk element bij tuinen in de "Architectonische Stijl", die rond 1910 in de mode was.
Daar liggen ze te ver van het huis af, park ligt in ander gedeelte. Plus kaarten en luchtfoto's (en begroeiing) laten zien dat dit echt als bos is bedoelt.

Toppie zei ooit:

Misschien afwatering om het gebied "droog te leggen"?

Verderop ligt het veengebied Mosterdveen, en je ziet het op sommige plekken in Nederland wel vaker dat er om de zoveel meter "sloten" worden gegraven om een gebied droger te maken.
Dit zou zoiets kunnen zijn, een soort ontginning van veengebied?

Eeen soortgelijk bosgebied met "sloten" is ook te vinden nabij de Stakenberg (langs de Schapendrift het Leuvenumse Bos in, na zo'n 200 meter in het bosgebied rechts).


Kon me er in vinden, sloten zat in het bos. Maar het is wel een gedoe geweest om aan te leggen..
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  zondag 16 december 2012 @ 17:51:16 #244
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120381064
Maar wel met het vlasmeer om de deur ;) (wat dan nu allemaal weiland is)
  zondag 16 december 2012 @ 18:06:16 #245
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120381960
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 17:41 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Daar liggen ze te ver van het huis af, park ligt in ander gedeelte. Plus kaarten en luchtfoto's (en begroeiing) laten zien dat dit echt als bos is bedoelt.

Toppie zei ooit:

Misschien afwatering om het gebied "droog te leggen"?

Verderop ligt het veengebied Mosterdveen, en je ziet het op sommige plekken in Nederland wel vaker dat er om de zoveel meter "sloten" worden gegraven om een gebied droger te maken.
Dit zou zoiets kunnen zijn, een soort ontginning van veengebied?

Eeen soortgelijk bosgebied met "sloten" is ook te vinden nabij de Stakenberg (langs de Schapendrift het Leuvenumse Bos in, na zo'n 200 meter in het bosgebied rechts).


Kon me er in vinden, sloten zat in het bos. Maar het is wel een gedoe geweest om aan te leggen..
Maar hoe komt een arbeider erbij om een sloot met het exotische "sawa" aan te duiden? Ik zat daarom zelf meer aan iets terrasvormigs te denken.

En je treft toch wel vaker geïsoleerde "architectonische" elementen aan op speciale locaties in het bos, met name bij vijvertjes? Nou ja, ik heb er ook te weinig kennis over. Ik zou er wat meer over op moeten zoeken.

[ Bericht 4% gewijzigd door Iblardi op 16-12-2012 18:15:32 ]
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 18:29:00 #246
249559 crew  Lavenderr
pi_120383107
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 18:06 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Maar hoe komt een arbeider erbij om een sloot met het exotische "sawa" aan te duiden? Ik zat daarom zelf meer aan iets terrasvormigs te denken.

En je treft toch wel vaker geïsoleerde "architectonische" elementen aan op speciale locaties in het bos, met name bij vijvertjes? Nou ja, ik heb er ook te weinig kennis over. Ik zou er wat meer over op moeten zoeken.
Waarom zou een arbeider niet weten dat er sawa's bestaan? Vroeger hoorde Indonesië bij Nederland en stuurden de Nederlanders die in Indië woonden hun kinderen vaak hier naartoe om op kostschool te gaan en later hier te studeren. Dus Indonesië/Indië kende iedereen in die tijd en men wist van de plantages.
  zondag 16 december 2012 @ 18:33:20 #247
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120383259
Ja, precies! Die arbeider heeft het over een sawa, en omdat je mag verwachten dat een arbeider een sawa wel van een sloot kan onderscheiden, zal het wel niet om een slootachtige aanleg gaan. Of zitten we nu heel erg langs elkaar heen te praten?
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 18:43:59 #248
249559 crew  Lavenderr
pi_120383673
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 18:33 schreef Iblardi het volgende:
Ja, precies! Die arbeider heeft het over een sawa, en omdat je mag verwachten dat een arbeider een sawa wel van een sloot kan onderscheiden, zal het wel niet om een slootachtige aanleg gaan. Of zitten we nu heel erg langs elkaar heen te praten?
Haha, ja een beetje wel he?
pi_120385373
In 1903 wordt Frank van Vloten door Gedeputeerde Staten van Gelderland benoemd tot lid van de commissie van toezicht voor landbouw-proefvelden. Vandaar de sawa's? Mislukt proefveld?
pi_120407540
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 18:29 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Waarom zou een arbeider niet weten dat er sawa's bestaan? Vroeger hoorde Indonesië bij Nederland en stuurden de Nederlanders die in Indië woonden hun kinderen vaak hier naartoe om op kostschool te gaan en later hier te studeren. Dus Indonesië/Indië kende iedereen in die tijd en men wist van de plantages.
Staat weer een beetje in schril contrast met de 'buitenaardse verschijning' van Henriette Vreede, zoals Biesemaat het in zijn artikel omschreef.
pi_120408828
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 15:04 schreef Dissectienaald het volgende:
Afhankelijk van je standpunt ga je verifiëren of falsifiëren.

Het probleem is dat ook het boek lijdt aan dergelijke tegenstrijdigheden als wat Ryan3 hierboven
Ik heb dat eerste stuk, waarmee deze topicreeks begon, nog eens teruggelezen en begin langzamerhand te begrijpen waarom we ook niet opschieten. Het is ook duidelijk vervat in de grotesque tegenstrijdigheid uit dat stuk van de Stentor.

In eerste aanleg was er alleen het verhaal Montenberg, en misschien nog wat plaatselijke geruchten over FvV. Daar hebben verschillende mensen onderzoek naar gedaan, maar daarover is geen uitsluitsel gekomen.

Gaandeweg hebben meerdere lieden zich ermee bemoeid, de zogenaamde eerste generatie, maar ook die hebben geen echte harde bewijzen gevonden. Hetgeen vervat wordt in die eerste alinea in dat stuk uit de Stentor.

Op gegeven moment heeft men Biesemaat erin betrokken, ...en zijdelings wrs omdat het bekenden van elkaar zijn ook Pegasus/Couzy. Welnu en toen werden de beschuldigingen ingebed in wat bijna een ideologie is bij deze heren. In de text van Pegasus/Couzy zie je dan ook een soort wende ontstaan als hij uitlegt dat doorheen de geschiedenis sprake is van geheime genootschappen van vermogende en machtige mannen, met netwerken die zich over de hele wereld uitstrekken en die zich bezighouden met klaarblijkelijk onoirbare praktijken. Het sluitstuk van deze oefening in paranoïa bestaat dan ook uit beschuldigingen omtrent het koningshuis en de hele Demmink affaire.

Wrs omdat Schalkwijk, zonder man en paard te noemen, ook is gaan geloven in dit Grote Complot kan hij eindigen met de laatste alinea, waarin wordt medegedeeld dat, wars van iedere vorm van bewijs, deze machtige mensen meisjes hebben misbruikt en (af en toe) hun lichaam onder ongeblust kalk hebben laten verdwijnen...

Voor Biesemaat en Pegasus/Couzy was de zaak van het ronde huis interessant, omdat daarmee hun postulaat: nl. het Grote Complot deductief (mede) kon worden bewezen.
De eerste generatie vertrok aanvankelijk vanuit inductief perspectief en kon geen bewijzen vinden, zoals men in deze topicreeks ook nog steeds geen concreet bewijs kan vinden. De conclusie die daarbij hoort, werd niet getrokken, wrs omdat men gaandeweg is gaan geloven in het Grote Complot. Maar omdat er geen bewijzen zijn, verklaart dat ook de vele conflicten die zijn ontstaan natuurlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 17-12-2012 11:52:47 ]
I´m back.
  maandag 17 december 2012 @ 11:25:57 #252
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120409389
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 10:27 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Staat weer een beetje in schril contrast met de 'buitenaardse verschijning' van Henriette Vreede, zoals Biesemaat het in zijn artikel omschreef.
De inwoners van Nunspeet en omgeving zijn in die visie een soort middeleeuwse lijfeigenen geworden. Waar die karikatuur nou weer vandaan komt...
pi_120410492
Ton Biesemaat, 'De Zwarte Duivel, Prins Hendrik en mysterieuze orgiën' uit Must Magazine van maart 2006.
pi_120410584
Maar dat artikel hangt sowieso van verkeerde aannames aan elkaar. Dat schijnt gebaseerd te zijn op twee onderzoeksrapporten van Schalkwijk et al, en als je dat vergelijkt met wat er nu in het boek staat, heeft mijnheer Schalkwijk hier en daar zijn bronnetjes bijgesteld. Met name dat stuk over Van Vloten's tweede vrouw: in het artikel van Biesemaat is ze nog zestien, heet Zwartje en wordt ze naakt tussen de arbeiders geflikkerd, in het boek is ze inmiddels zesentwintig, heet ze Henriette Vreede en de moeder van zijn twee dochters.
pi_120411260
Historicus Ad Sulman heeft een uitgebreid stuk geschreven over de historische waarde van het boek van Schalkwijk. Hij maakt korte metten met de historische waarde van het boek!

Wie er belangstelling voor heeft, lees:

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2480598
pi_120411580
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 12:22 schreef reintuininga het volgende:
Historicus Ad Sulman heeft een uitgebreid stuk geschreven over de historische waarde van het boek van Schalkwijk. Hij maakt korte metten met de historische waarde van het boek!

Wie er belangstelling voor heeft, lees:

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2480598
Merci Rein,

Oei..... hij maakt er gehakt van . ~O> 8)7 ^O^
Hij bevestigt de kritiek die je al weken kunt lezen in deze topicserie.
pi_120412651
Ondergetekende is benieuwd hoe lang het gaat duren voordat onze medeforumgebruikers die wel in de verhalen van het boek geloven, gehakt willen maken van Dr. Ad Sulman's tekst... Ik wilde schrijven dat ik het in grote lijnen met hem eens ben, maar bij herlezing ben ik het eigenlijk volledig met hem eens.
pi_120412807
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 13:03 schreef Dissectienaald het volgende:
Ondergetekende is benieuwd hoe lang het gaat duren voordat onze medeforumgebruikers die wel in de verhalen van het boek geloven, gehakt willen maken van Dr. Ad Sulman's tekst... Ik wilde schrijven dat ik het in grote lijnen met hem eens ben, maar bij herlezing ben ik het eigenlijk volledig met hem eens.
Misschien gebeurt dat wel helemaal niet en is iedereen het wel eens met wat Sulman schrijft.
Het is eigenlijk niet anders dan wat hier al geconcludeerd is.
pi_120418566
Niet iedereen is het daarmee eens ben ik bang... Volgens Biesemaat hoef je overigens geen historicus te zijn om die conclusie te kunnen trekken...
pi_120420727
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 15:30 schreef Dissectienaald het volgende:
Niet iedereen is het daarmee eens ben ik bang... Volgens Biesemaat hoef je overigens geen historicus te zijn om die conclusie te kunnen trekken...
Nou ja, daar noem je ook wel iemand. Dat boek Geheimen van Oranje staat ook bol van de aannames en bronnen die niet bekend gemaakt mogen worden.
pi_120422821
Leuk stuk over het boek, die arme Schakwijk.. Is dit de "wraak"

Toch is het een leuk, leerzaam boekwerkje. Het is toch maar geschreven, en het houdt nog wel wat mensen bezig. Ook hier.

Beter iets dan niets!

Maar heb ik dit artikel gemist (quote uit laatste artikel): Opvallend was dat, op één uitzondering na, kritiekloos over het boek geschreven werd. Deze uitzondering was een artikel van Rein Tuininga in Nunspeet Huis aan Huis. Als historicus wordt je belangstelling voor dit boek gewekt, maar evenzeer wekt het je argwaan omdat er kritiekloos over geschreven werd.

Of is dit de wraak op het artikel in de stentor?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120423321
Ik lees van Sulman: Een goed historisch werk kan slechts tot stand komen door de mogelijkheid te openen om met anderen hierover in gesprek te gaan.

Ondanks dat we zo nu en dan gehakt van elkaar maken, denk ik toch dat dit Fok, op eigen wijze, een bijdrage levert aan het ophelderen van de mysteries. Niet alleen feiten die door sommigen hier worden gedoneerd, maar ook de kritische noten van de Aossen N1953 Dudes etc. Laten we elkaar wat dit betreft iets meer respecteren en iets minder persoonlijk zijn. Dan helpen we toch mee aan een historisch verantwoord werk wat zo gaat ontstaan. Misschien moeten we dit Fok inbinden en uitgeven..

[ Bericht 1% gewijzigd door gerhardius op 17-12-2012 17:43:24 ]
pi_120427078
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 17:25 schreef gerhardius het volgende:
Ik lees van Sulman: Een goed historisch werk kan slechts tot stand komen door de mogelijkheid te openen om met anderen hierover in gesprek te gaan.

Ondanks dat we zo nu en dan gehakt van elkaar maken, denk ik toch dat dit Fok, op eigen wijze, een bijdrage levert aan het ophelderen van de mysteries. Niet alleen feiten die door sommigen hier worden gedoneerd, maar ook de kritische noten van de Aossen N1953 Dudes etc. Laten we elkaar wat dit betreft iets meer respecteren en iets minder persoonlijk zijn. Dan helpen we toch mee aan een historisch verantwoord werk wat zo gaat ontstaan. Misschien moeten we dit Fok inbinden en uitgeven..
Ik zou het boek in ieder geval niet kopen ;) zonde uberhaupt al van het papier.
En daarnaast zou ik er geen geld voor betalen, als ik mensen elkaar wil horen afzeiken. Dan kijk ik weer even naar het nieuws :9
pi_120427931
Daarbij snap ik nog niet helemaal waarom sommige mensen, zo door kunnen blijven gaan op Van Vloten.
Waarvan wij onderhand wel wisten dat: Hij niet kon om gaan met geld, ook niet met vrouwen, een tikkie gestoord was "misschien''.
Maar veel van hier hebben blijkbaar een bord voor hun hoofd hangen, en niet verder gaan kijken wat eigenlijk wel moet gebeuren.
Je hoort namelijk bijv. niet wat Van Vloten wel heeft gedaan voor de Nunspeters, en dat is zeker ook iets wat niet vergeten moet worden.
En nog steeds zitten jullie de verkeerde man te beschuldigen, dus ga eens allemaal lekker op zoek naar Jurriaanse ;)
pi_120429811
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:16 schreef RHSEARCHER het volgende:
Daarbij snap ik nog niet helemaal waarom sommige mensen, zo door kunnen blijven gaan op Van Vloten.
Waarvan wij onderhand wel wisten dat: Hij niet kon om gaan met geld, ook niet met vrouwen, een tikkie gestoord was "misschien''.
Maar veel van hier hebben blijkbaar een bord voor hun hoofd hangen, en niet verder gaan kijken wat eigenlijk wel moet gebeuren.
Je hoort namelijk bijv. niet wat Van Vloten wel heeft gedaan voor de Nunspeters, en dat is zeker ook iets wat niet vergeten moet worden.
En nog steeds zitten jullie de verkeerde man te beschuldigen, dus ga eens allemaal lekker op zoek naar Jurriaanse ;)
ik denk het wel te begrijpen.

Van Vloten heeft HRH laten bouwen. De gedachte leeft dat hij dit in een vooropgezet plan heeft gedaan, omdat aan de locatie Mythstee bijzondere betekenis werd toegekend (al dan niet terecht). In het plan past het verhaal van de geoglieven, de seksrituelen, prins Weetikwie, het gangenstelsel etc. Mensen als Montenberg en Eldermans delen de fascinatie, elk vanwege een andere reden. Als je deze lijn vervolgt kun je begrijpen dat van Vloten als kwade genius of desnoods als stroman wordt beschouwd. Deze verhalen worden versterkt door CIA-achtige gebeurtenissen uit de jaren 60 t/m heden om belangrijke betrokkenen uit de wind te houden.

Je kunt het ook van de feitelijke kant zien: er wordt door een vermogend man een huis gebouwd, zijn vrouw en broer leveren de pecunia en meneer heeft hobbies, o.a. plantveredeling, tuinieren, paardrijden, treinconducteur spelen. Over zijn privehobbies wordt wel gespeculeerd, maar deze gaan niemand feitelijk wat aan. De man heeft een hoop dingen gedaan in het algemeen belang, maar hij blijft buitenstaander die niet begrepen wordt. In de oorlog gebeurt er van alles in en om dit huis, en omdat het huis niet past in de plannen van de nieuwe eigenaar wordt het afgebroken.

Wie het weet mag het zeggen, maar voor beide verhalen is wat te zeggen. De feiten zijn makkelijker te achterhalen, het eerste verhaal klinkt interessant maar het blijkt moeilijk speculaties te onderscheiden van feiten of (schijnbare) realiteit.

[ Bericht 0% gewijzigd door gerhardius op 17-12-2012 20:15:24 ]
  maandag 17 december 2012 @ 20:55:06 #266
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120432843
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 17:10 schreef lxhkrd het volgende:
Maar heb ik dit artikel gemist (quote uit laatste artikel):
Dat staat hier: http://www.deweekkrant.nl(...)kelijke_geschiedenis
pi_120436646
Inmiddels is vanuit België of Achterhoek reactie van Hans Schalkwijk gekomen. Tenminste het is aangekondigd door uitgeverij Nunspeet dat Schalkwijk wil reageren op het verhaal van Ad Sulman.

Reageren staat vrij;-)

Dus wordt vervolgd...
pi_120436895
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 17:10 schreef lxhkrd het volgende:
Leuk stuk over het boek, die arme Schakwijk.. Is dit de "wraak"

Of is dit de wraak op het artikel in de stentor?
Wraak op het artikel in de Stentor? Het verhaal van Ad Sulman was al binnen voor het artikel in de Stentor verscheen. En nee, dit is geen wraak, maar wel kritiek op het feit dat als je onderzoek doet dat je dit controleerbaar is. Dus met bewijsstukken of verwijzingen waar de bewijzen te vinden zijn. Ad Sulman is auteur van het boek Geloven aan de zoom van de Veluwe.
pi_120438299
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:50 schreef reintuininga het volgende:
Inmiddels is vanuit België of Achterhoek reactie van Hans Schalkwijk gekomen. Tenminste het is aangekondigd door uitgeverij Nunspeet dat Schalkwijk wil reageren op het verhaal van Ad Sulman.

Reageren staat vrij;-)

Dus wordt vervolgd...
Wat wordt dan het vervolg? ben je nog betrokken bij de ridders of bij WRHRH-2? Kunnen we nog wat verwachten behalve het "stuk"gelezen boek?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120438840
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 22:12 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Wat wordt dan het vervolg? ben je nog betrokken bij de ridders of bij WRHRH-2? Kunnen we nog wat verwachten behalve het "stuk"gelezen boek?
Ben ik ook benieuwd naar.
pi_120440051
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 15:04 schreef Dissectienaald het volgende:
Daarnaast lossen lichamen niet op in ongebluste kalk, het versnelt de afbraak van het zachte weefsel: beenderresten zullen teruggevonden kunnen worden. Als Schalkwijk et al geen beenderen hebben gevonden, waar komt die bewering van lichamen die de ongebluste kalk in gaan vandaan?
Lichamen lossen wel degelijk op in ongebluste kalk. Afhankelijk van de hoeveelheid, de kwaliteit (?) van de ongebluste kalk en de tijdsduur. Bekend in Nederland is de beruchte Baarnse moordzaak. Toen er bij toeval in oktober 1961 skeletresten in een oude beerput gevonden werden, leidden textiel flarden naar de in 1960 spoorloos verdwenen Theo Mastwijk. Hij bleek vermoord en in deze put gegooid te zijn door de broertjes Boudewijn en Ewout, bijgestaan door hun vriendje Hennie. Het lijk werd bedekt met een laag ongebluste kalk.

Zo zijn er in de geschiedenis van de criminaliteit tal van andere voorbeelden te vinden van het gebruik van ongebluste kalk. Een zeer geruchtmakende zaak was die van de hotelhouder Holmes in Chicago. In 1893 vermoordde hij tientallen gasten. Hun lijken werden opgelost in een ton met ongebluste kalk. Deze stond in de kelder van dit gruwel hotel. Bij een recherche onderzoek in 1894 waren er slechts nog enige kleine stukjes bot terug te vinden en het aantal slachtoffers was niet meer te achterhalen.

Over de situatie in Nunspeet heb ik het volgende kunnen achterhalen. De kalkput bij de leemkuil (zie blz.160) was gelegen direct naast de spooraftakking naar deze leemkuil. De grootte en diepte van deze in 1962 afgegraven kalkput is onbekend. Een andere put voor ongebluste kalk is nog aanwezig en ligt onder het asfalt van de toeristische rondweg. Grondradar onderzoek maakte duidelijk dat deze 2,5 x 2,5 x minstens 4 meter diep is. Rond 1990 nog steeds gevuld met kalk. Indien de put bij de leemkuil dezelfde afmetingen had (ruwweg 20 kuub !) dan is het zeer de vraag of hierin nog menselijke resten teruggevonden zouden kunnen worden , m.i. zeker niet na een langere periode. Volgens een zoon van de opzichter Schakelaar werd de kalk per spoor hier aangevoerd.
  maandag 17 december 2012 @ 23:13:43 #272
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120442213
Dragonflys, ik was nog wel benieuwd naar de onderbouwing van je uitspraak dat Alfred Rosenberg geen moeite zou hebben gehad met Van Vlotens partnerkeuze. Deze passages uit Rosenbergs werk doen namelijk het tegendeel vermoeden.
pi_120444874
Wat een totaal nietszeggend, en voorspelbaar stukje van DR(!) Sulman .Natuurlijk koren op de molen voor DN om zijn collega academicus bij te springen. DN roept hier in feite al maanden hetzelfde(niets dus, en wat we zelf ook wel kunnen concluderen). Je kon er natuurlijk op wachten dat een oude zuurpruim academicus eens zou reageren op het Sch. boek....
Ik vraag me overigens af of Schalkwijk wel de archieven van Montenberg heeft bestudeerd, daar hij toch cruciale zaken weglaat of niet weet...Ik doel hierop het M-archief in het Geldersch archief, en het 'grote archief' dat zich bij een 1e generatie onderzoeker bevindt.....

Ik begin me (geef ik toe) zo langzamerhand wel wat zorgen te maken over Montenberg...In een volgende posting zal ik dat nog wel duidelijk maken.....veel feiten en fictie door elkaar heen.....

Biesemaat zijn artikel in Must is inderdaad volledig gebaseerd op de eerste werkmappen 1+2 van WGRH-1, dus logischerwijs zitten er fouten in...al doende leert men .Inmiddels zijn ze al bij map 32!....
Biesemaat beweert nu dat de eerste mappen totaal niet serieus te nemen zijn, des al niettemin weigert hij zijn(?) copieen terug te geven aan DS, of te delen/uit te lenen aan nieuwe onderzoekers! ...

Dank voor je waardevolle bijdrage weer Dragonflys!...
pi_120448770
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 22:36 schreef Dragonflys het volgende:

[..]

Lichamen lossen wel degelijk op in ongebluste kalk. Afhankelijk van de hoeveelheid, de kwaliteit (?) van de ongebluste kalk en de tijdsduur. Bekend in Nederland is de beruchte Baarnse moordzaak. Toen er bij toeval in oktober 1961 skeletresten in een oude beerput gevonden werden, leidden textiel flarden naar de in 1960 spoorloos verdwenen Theo Mastwijk. Hij bleek vermoord en in deze put gegooid te zijn door de broertjes Boudewijn en Ewout, bijgestaan door hun vriendje Hennie. Het lijk werd bedekt met een laag ongebluste kalk.

Zo zijn er in de geschiedenis van de criminaliteit tal van andere voorbeelden te vinden van het gebruik van ongebluste kalk. Een zeer geruchtmakende zaak was die van de hotelhouder Holmes in Chicago. In 1893 vermoordde hij tientallen gasten. Hun lijken werden opgelost in een ton met ongebluste kalk. Deze stond in de kelder van dit gruwel hotel. Bij een recherche onderzoek in 1894 waren er slechts nog enige kleine stukjes bot terug te vinden en het aantal slachtoffers was niet meer te achterhalen.

Over de situatie in Nunspeet heb ik het volgende kunnen achterhalen. De kalkput bij de leemkuil (zie blz.160) was gelegen direct naast de spooraftakking naar deze leemkuil. De grootte en diepte van deze in 1962 afgegraven kalkput is onbekend. Een andere put voor ongebluste kalk is nog aanwezig en ligt onder het asfalt van de toeristische rondweg. Grondradar onderzoek maakte duidelijk dat deze 2,5 x 2,5 x minstens 4 meter diep is. Rond 1990 nog steeds gevuld met kalk. Indien de put bij de leemkuil dezelfde afmetingen had (ruwweg 20 kuub !) dan is het zeer de vraag of hierin nog menselijke resten teruggevonden zouden kunnen worden , m.i. zeker niet na een langere periode. Volgens een zoon van de opzichter Schakelaar werd de kalk per spoor hier aangevoerd.
Ik zou zeggen: geloof wat je wil geloven. Geloven staat vrij. Ik hou mij liever bij de feiten.
pi_120448772
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 23:58 schreef aos het volgende:
Wat een totaal nietszeggend, en voorspelbaar stukje van DR(!) Sulman .Natuurlijk koren op de molen voor DN om zijn collega academicus bij te springen. DN roept hier in feite al maanden hetzelfde(niets dus, en wat we zelf ook wel kunnen concluderen). Je kon er natuurlijk op wachten dat een oude zuurpruim academicus eens zou reageren op het Sch. boek....
Ik vraag me overigens af of Schalkwijk wel de archieven van Montenberg heeft bestudeerd, daar hij toch cruciale zaken weglaat of niet weet...Ik doel hierop het M-archief in het Geldersch archief, en het 'grote archief' dat zich bij een 1e generatie onderzoeker bevindt.....

Ik begin me (geef ik toe) zo langzamerhand wel wat zorgen te maken over Montenberg...In een volgende posting zal ik dat nog wel duidelijk maken.....veel feiten en fictie door elkaar heen.....

Biesemaat zijn artikel in Must is inderdaad volledig gebaseerd op de eerste werkmappen 1+2 van WGRH-1, dus logischerwijs zitten er fouten in...al doende leert men .Inmiddels zijn ze al bij map 32!....
Biesemaat beweert nu dat de eerste mappen totaal niet serieus te nemen zijn, des al niettemin weigert hij zijn(?) copieen terug te geven aan DS, of te delen/uit te lenen aan nieuwe onderzoekers! ...

Dank voor je waardevolle bijdrage weer Dragonflys!...
Het Montenberg archief in het Gelders Archief: vijftien getypte pagina's uittreksel...
  dinsdag 18 december 2012 @ 10:24:17 #276
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120451682
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 22:36 schreef Dragonflys het volgende:
Over de situatie in Nunspeet heb ik het volgende kunnen achterhalen. De kalkput bij de leemkuil (zie blz.160) was gelegen direct naast de spooraftakking naar deze leemkuil. De grootte en diepte van deze in 1962 afgegraven kalkput is onbekend. Een andere put voor ongebluste kalk is nog aanwezig en ligt onder het asfalt van de toeristische rondweg. Grondradar onderzoek maakte duidelijk dat deze 2,5 x 2,5 x minstens 4 meter diep is. Rond 1990 nog steeds gevuld met kalk. Indien de put bij de leemkuil dezelfde afmetingen had (ruwweg 20 kuub !) dan is het zeer de vraag of hierin nog menselijke resten teruggevonden zouden kunnen worden , m.i. zeker niet na een langere periode. Volgens een zoon van de opzichter Schakelaar werd de kalk per spoor hier aangevoerd.
Maar wat dan nog? Het is bekend dat (1) ongebluste kalk voor bemesting werd gebruikt en (2) Van Vloten al op zijn proefvelden in Hulshorst met ongebluste kalk experimenteerde. Via de krantenarchieven op de websites van de KB en het Streekarchivaat Noordwest-Veluwe is daar wel het een en ander over te vinden. Daar heb je volgens mij al een plausibele verklaring voor de aanwezigheid van ongebluste kalk op Van Vlotens land. Waarom die lijken er dan nog bij gehaald?

quote:
Bij het bespreken van het rapport van den wedstrijd met kunstmestrooiers werd door den heer J. Boeke van Groningen met aandrang het gebruik van werktuigen bij het strooien van kunstmest aanbevolen, daar het strooien met de hand, vooral van ongebluschte kalk en guano voor den werkman hoogst gevaarlijk is...

Algemeen Handelsblad, 11-11-1894
quote:
Kluitkalk is ongebluschte kalk. Men rijdt ze in hoopjes op het land, bedekt die met wat grond en laat het blusschen zoo aan de natuur over. Daarna wordt ze uitgestrooid. Het is van belang, hiervoor het geschikte oogenblik af te wachten, dat is, als de kalk tot een droog, fijn poeder uiteengevallen is. Wacht men langer, dan wordt de kalkhoop zoo licht een hoop pap, die met geen mogelijkheid goed uit te strooien is.

De Graafschap-bode, 20-02-1914
quote:
...daarom dunkt ons het resultaat van het proefveld van den heer F. van Vloten te Nunspeet zeer vermeldenswaard. v. V. heeft 6 perceelen aangelegd – op alle perceelen, uitgezonderd op 1, werd behalve volledige kunstmest, ook kluitkalk toegevoegd, terwijl o.a. perceel 3 met de helft minder Thomasphosphaat bemest werd – dit laatst genoemde perceel bracht ruim 1000 Kgr. minder hooi per H.A. op, een bewijs dus dat de bodem aldaar zeer phosphorzuurarm is, en phosphaatbemesting bovenaan staat. ...
Vermindering van Kaïniet had geen invloed; blijkbaar hebben dus de klei-achtige veengronden langs de zeekust bij Hulshorst weinig behoefte aan kali. Van kalk dacht men nadeeligen invloed te zien; wanneer men echter leest dat bij perceel 1, waar geen kalk gegeven werd, het verschil met perceel 6, waar zulks onder dezelfde bemesting wel was toegevoegd, slechts 67 Kgr. ten nadeele der opbrengst van perceel 6 was, bij een totaalopbrengst van 6133 Kgr., dan lijkt ons deze veronderstelling eenigszins voorbarig; latere jaren zullen daarover eerst een uitsluitsel kunnen geven.

Overveluwsch Weekblad/Harderwijkerkrant, 15-03-1905
Kali-meststoffen schijnen uit Duitsland te zijn aangevoerd, Thomasfosfaat (Thomasslakkenmeel) tot 1914 voor het grootste deel eveneens. Het was een bijproduct van de staalbereiding dat door de bekende firma Krupp (staal- en wapenbedrijf) werd geproduceerd. Misschien zou daar de oorsprong van het verhaal over de Duitse treinen met oorlogsmaterieel gezocht kunnen worden.

Edit/toevoeging: Er is echter wel een probleem met die hypothese van mij: het schijnt nl. dat de belangrijkste exporteur van Thomasfosfaat de firma Thomasphosphatfabriken G.m.b.H. te Berlijn was, niet Krupp, en dat bovendien ná de oorlog Duitsland juist een tekort had aan Thomasmeel (Van Stuijvenberg, Het Centraal Bureau, een coöperatief krachtveld (1949), p. 282), dus dat Van Vloten het rond 1918 zou hebben kunnen importeren lijkt dan weer minder waarschijnlijk...
Wordt vervolgd?
quote:
Ten tweede door Thomasslakkenmeel, een bijprodukt van de staalbereiding; de kali wordt gegeven door het uitstrooien van z.g. ruwe kalizouten, als kaïniet, en door gezuiverde als pantent-kali, chloorkalium e.a. Deze kali-meststoffen komen uit de Pruisische provincie Saksen; de kalk wordt aangewend door middel van ongebluschte of gebluschte kluitkalk; of door 't uitstrooien van kalkmergel.

Nieuwsblad van Friesland: Hepkema’s Courant, 12-01-1923
quote:
...maar zonder een onophoudelijke zorg zou men zelfs met de grondigste schoonmaak zoveel netheid niet kunnen bereiken. En zij strekte zich over alles uit. Zij heerschte zelfs tusschen de afvalhoopen aan de uiterste kanten van het fabrieksterrein, waarin een maalderij gebouwd wordt, om uit den afval van het Thomasstaal het gewaardeerde Thomasslakkenmeel te bereiden, „waar de industrie aan het agrarische Duitschland kwaad met goed vergeldt", zooals de directeur het uitdrukte.

"De Fabrieken van Krupp", Bataviaasch nieuwsblad 14-09-1912


[ Bericht 0% gewijzigd door Iblardi op 18-12-2012 11:48:06 ]
pi_120452958
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:16 schreef RHSEARCHER het volgende:
Daarbij snap ik nog niet helemaal waarom sommige mensen, zo door kunnen blijven gaan op Van Vloten.
Waarvan wij onderhand wel wisten dat: Hij niet kon om gaan met geld, ook niet met vrouwen, een tikkie gestoord was "misschien''.
Maar veel van hier hebben blijkbaar een bord voor hun hoofd hangen, en niet verder gaan kijken wat eigenlijk wel moet gebeuren.
Je hoort namelijk bijv. niet wat Van Vloten wel heeft gedaan voor de Nunspeters, en dat is zeker ook iets wat niet vergeten moet worden.
En nog steeds zitten jullie de verkeerde man te beschuldigen, dus ga eens allemaal lekker op zoek naar Jurriaanse ;)
Waarschijnlijk omdat Van Vloten de hoofdrolspeler lijkt te zijn in een occult complot, aanpassingen aan zijn park maakte zodat deze voor occulte rituelen gebaseerd op Germaanse mythologie/theosofische/antroposofische/wat nog meer ter tafel komt, vanwege het toen heersende beeld dat de Mythstee een Germaanse gerichtsplaats was waar heilige lijnen dwars doorheen liepen waar Van Vloten zeker kennis van gehad moet hebben, et cetera, et cetera, et cetera.

Ben op jouw advies op zoek gegaan naar Jurriaanse. Ik kwam een krant tegen van 18 december 1897 over een proces tegen terreinopzichter Van G. wegens verduistering en mishandeling. En ik kwam nog een belastingontduikingsproces tegen uit 1896. Van G. wilde de 'morele gang van zaken' van Jurriaanse nagaan ten opzichte van zijn houding tegen terreinopzichters, daar sinds 1885 er al vijf waren geweest. We gaan eens verder kijken. We gaan echter wel even de beweringen van Schalkwijk/Aos et al nagaan of Van Vloten inderdaad de viespeuk is die zij beweren dat hij is.

Dat Van Vloten veel goeds heeft gedaan voor Nunspeet's arme inwoners, is mij al een hele lange tijd duidelijk. Wat met enige regelmaat over het hoofd wordt gezien is dat Van Vloten ook veel goeds heeft gedaan voor de boslandschappen: samen met zijn broer Willem hebben ze ook veel bos aangeplant. Tot op heden zie ik nog steeds geen bewijsmateriaal voor de aanwezigheid van de occulte sekte, de aanwezigheid van Prins Hendrik op het Ronde Huis en ook geen bewijs voor het verdwijnen van prostituées in de ongebluste kalk...

[ Bericht 11% gewijzigd door Dissectienaald op 18-12-2012 13:15:49 ]
pi_120465190
Leest hier wat er op Soerel/ Nieuw Soerel gebeurde verplaatste zich naar HRH.
pi_120465342
Is dat gebaseerd op Montenberg?
pi_120465692
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 16:55 schreef Dissectienaald het volgende:
Is dat gebaseerd op Montenberg?
DIt komt uit boek 2 dus Montenberg of Schalkwijk.
  dinsdag 18 december 2012 @ 17:10:09 #281
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_120466043
Tot nu toe komt het er op neer en zijn er ook meer bewijzen van het goede dan van het slechte en ik vroeger was het mischien allemaal wat heftiger dan nu, dezer dagen is het gewoon vrij normaal om je te vergrijpen aan een andere vrouw / vreemdgaan
pi_120466779
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 22:36 schreef Dragonflys het volgende:

[..]

Over de situatie in Nunspeet heb ik het volgende kunnen achterhalen. De kalkput bij de leemkuil (zie blz.160) was gelegen direct naast de spooraftakking naar deze leemkuil. De grootte en diepte van deze in 1962 afgegraven kalkput is onbekend. Een andere put voor ongebluste kalk is nog aanwezig en ligt onder het asfalt van de toeristische rondweg. Grondradar onderzoek maakte duidelijk dat deze 2,5 x 2,5 x minstens 4 meter diep is. Rond 1990 nog steeds gevuld met kalk. Indien de put bij de leemkuil dezelfde afmetingen had (ruwweg 20 kuub !) dan is het zeer de vraag of hierin nog menselijke resten teruggevonden zouden kunnen worden , m.i. zeker niet na een langere periode. Volgens een zoon van de opzichter Schakelaar werd de kalk per spoor hier aangevoerd.
Wat ik me dan afvraag: Waar is de put bij de leemkuil gebleven? Gesneuveld bij aanleg van de snelweg, of onder de groene zoden van de golfbaan? Of gewoon onderdeel van die bosstrook geworden?

Sorry; na beter lezen: is er ook iets in teruggevonden in de afgraving en wie heeft hem afgegraven?

En ik ben benieuwd, je ben goed ingelezen, kennis van zaken e.d... eehhh, mijn vraag over het geoglief? :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door lxhkrd op 18-12-2012 17:38:03 ]
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120467074
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 17:30 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Wat ik me dan afvraag: Waar is de put bij de leemkuil gebleven? Gesneuveld bij aanleg van de snelweg, of onder de groene zoden van de golfbaan? Of gewoon onderdeel van die bosstrook geworden?

En ik ben benieuwd, je ben goed ingelezen, kennis van zaken e.d... eehhh, mijn vraag over het geoglief? :Y
Deze put ligt er nog steeds ;) op het terrein van de golf baan " nog wel"
pi_120467165
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 17:38 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Deze put ligt er nog steeds ;) op het terrein van de golf baan " nog wel"
Even onduidelijkheid zaaien.. hij was toch afgegraven in 1962?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120467300
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 17:40 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Even onduidelijkheid zaaien.. hij was toch afgegraven in 1962?
Is niet bekend bij mij, de put is al wel eens tot 4 meter afgegraven maar verder nog niet.
pi_120468433
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 16:51 schreef RHSEARCHER het volgende:
Leest hier wat er op Soerel/ Nieuw Soerel gebeurde verplaatste zich naar HRH.
Waar moet ik lezen? Ik zie geen linkje
pi_120469904
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 16:51 schreef RHSEARCHER het volgende:
Leest hier wat er op Soerel/ Nieuw Soerel gebeurde verplaatste zich naar HRH.
Doel je hier op?
http://www.4en5mei.nl/her(...)n/oorlogsmonument/43
pi_120471139
quote:
Bedoelde rhsearcher die pagina ? Dan snap ik er nog minder van .
pi_120471175
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 19:22 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Bedoelde rhsearcher die pagina ? Dan snap ik er nog minder van .
Snap er ook niks van :N
  dinsdag 18 december 2012 @ 19:33:18 #290
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120471677
Wanneer hadden zich zogenaamde duistere praktijken van Nieuw Soerel naar het Ronde Huis moeten verplaatsen als dat niet tijdens Van Vlotens leven was? De afsluiting door het nijdige heerschap van N.V. Nieuw Nunspeet heeft betrekkelijk kort geduurd. In 1937 was het terrein alweer van Staatsbosbeheer. Dat is volgens mij de enige periode waarin er buiten de eigenaar niemand bij het Ronde Huis mocht komen. Maar er werd wel degelijk hard gewerkt op het landgoed, gezien de latere verontwaardiging over de vernielingen die er waren aangericht.
pi_120471925
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 17:43 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Is niet bekend bij mij, de put is al wel eens tot 4 meter afgegraven maar verder nog niet.
... Er was eens een leemkuil, daar werd een "heilige keltische put"-replica naast gebouwd. Deze is idd ooit gedempt, en in de jaren '80 weer uitgegraven. Vondst? Een gevormde steen (kan iemand me die foto weer eens tonen?)

Bij deze locatie lag ook nog een kalkput. Daar doelde ik op, deze scheen in 1962 uitgegraven te zijn, maar waar lag deze precies, wie heeft hem uitgegraven en waren er vondsten? (tanden, restjes stof e.d.)
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_120472047
Dat negatieve commentaar van die Ad Sulman verbaast me geheel niet. Deze secretaris van de heemkundevereniging Nuwenspete heeft zich al jarenlang negatief uitgelaten omtrent de verhalen die zoal de ronde deden in Nunspeet over het Ronde Huis.
En als vriend van Rein Tuininga moest hij natuurlijk ook zo nodig vermelden dat Rein de enige van de pers was die negatieve kritiek op Schalkwijk's boek had.
Maar daar het algemeen bekend is dat Rein met Ton Biesemaat in bed ligt, maakt dit de cirkel wel rond.
Biesemaat ligt duidelijk nog steeds met Hans Schalkwijk overhoop nadat deze zijn boek eerder op de markt wist te brengen dan Oranje Geheimen, aka Biesemaat.

Het boek is niet volmaakt en heeft zeker een aantal tekortkomingen maar geeft toch wel een aardig beeld wat zich daar zoal afgespeeld heeft zonder de schrijver en zijn bronnen in gevaar te brengen.
I did not have sexual relations with that woman - Bill Clinton, 28 januari 1998
pi_120472232
Ik snap posting 285 van rhsearcher niet.
Maar even samenvattend wat Schalkwijk in het boek schreef ?:
* Het huis Soerel was van Jurriaanse, waar hij ook woonde en het lag op een heilige lijn en het ronde huis lag in het verlengde van die lijn en het latere huis van het gezin Montenberg te Hilversum heette Berglinden ( Pa Montenberg overleed in 1925) lag nog verder op die heilige lijn.
* Schalkwijk schreef dus ???? ... dat het huis Soerel een bordeel was en dat het bordeel werd verplaatst naar het ronde huis ?

Of haal ik dingen door elkaar ?
Terwijl de kinderen van Vloten en den Besten (koetsier) daar woonde ?

Terzijde: http://kranten.kb.nl/view(...)peg21%3Ap002%3Aa0021
februari 1921 vroeg moeder Montenberg te Hilversum een dienstmeisje.
Dus het gezin M . woonde in de periode van januari 1912 tot maximaal januari 1921 te Amersfoort

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 19:39 schreef jokkebrokken het volgende:
Dat negatieve commentaar van die Ad Sulman verbaast me geheel niet. \.
Mij ook niet.
Het is normale wetenschappelijke kritiek tav broddelwerk en complottheorieën

[ Bericht 19% gewijzigd door Bluesdude op 18-12-2012 19:58:21 ]
pi_120484369
Was nog even http://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_van_Vloten aan het lezen, mij valt op dat hij relatief korte tijd op HRH heeft gewoond. In 1908 was de scheiding met Stannie waarna hij in Wageningen ging wonen, pas in 1915 ging hij er met Henriëtte weer wonen, tot de deurwaarder in 1924 langs kwam en hij in Baarn ging wonen.
  dinsdag 18 december 2012 @ 22:32:58 #295
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120485181
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 22:22 schreef gerhardius het volgende:
Was nog even http://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_van_Vloten aan het lezen, mij valt op dat hij relatief korte tijd op HRH heeft gewoond. In 1908 was de scheiding met Stannie waarna hij in Wageningen ging wonen, pas in 1915 ging hij er met Henriëtte weer wonen, tot de deurwaarder in 1924 langs kwam en hij in Baarn ging wonen.
Dat kan ook een conservatoir beslag zijn geweest dat later weer is opgeheven. In elk geval had Frank later in 1924 nog steeds zijn landgoed in Nunspeet, want dan wordt er vanuit de gemeente met hem onderhandeld over een grondruil. En in 1927 verschijnt zijn naam op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
pi_120486111
'huisje Wageningen' was gewoon een bijhuisje(zonder sanitaire faciliteiten!) van Frank ,in het bezit van een familielid die op de universiteit van Wageningen studeerde, ben even vergeten wie.....Tja dat is allemaal niet te vinden op het internet.....

Ook dit weer hilarisch van DN ;

"Dat Van Vloten veel goeds heeft gedaan voor Nunspeet's arme inwoners, is mij al een hele lange tijd duidelijk"

Er staat toch duidelijk in het boek geschreven waarom hij dit deed, puur eigenbelang; Hij had veel arbeiders nodig voor zijn bizarre werkzaamheden(het aanleggen van een occult proefterrein o.a. remember..)....Zo heeft hij ook via frauduleuze praktijken Belgische vluchtelingen aan zich gebonden....zie het onthutsende rapport van een regeringscommisaris, die dit namens de minister van binnenlandse zaken moest gaan uitzoeken.. Zijn quote; 'gevaarlijke' krankzinnige', doelend op Frank van Vloten......Het archief hierover is te vinden in het Geldersch archief (n.b. door DN zelf hier aangekaart!)...maar daar dit rapport uiterst negatief is over FvV laat DN dit maar weg in zijn betoog......

[ Bericht 0% gewijzigd door aos op 18-12-2012 22:59:11 ]
pi_120486891
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 19:39 schreef jokkebrokken het volgende:
Dat negatieve commentaar van die Ad Sulman verbaast me geheel niet. Deze secretaris van de heemkundevereniging Nuwenspete heeft zich al jarenlang negatief uitgelaten omtrent de verhalen die zoal de ronde deden in Nunspeet over het Ronde Huis.
En als vriend van Rein Tuininga moest hij natuurlijk ook zo nodig vermelden dat Rein de enige van de pers was die negatieve kritiek op Schalkwijk's boek had.
Maar daar het algemeen bekend is dat Rein met Ton Biesemaat in bed ligt, maakt dit de cirkel wel rond.
Biesemaat ligt duidelijk nog steeds met Hans Schalkwijk overhoop nadat deze zijn boek eerder op de markt wist te brengen dan Oranje Geheimen, aka Biesemaat.

Het boek is niet volmaakt en heeft zeker een aantal tekortkomingen maar geeft toch wel een aardig beeld wat zich daar zoal afgespeeld heeft zonder de schrijver en zijn bronnen in gevaar te brengen.
Oh is hij dat!, verklaard veel inderdaad....HRH was toch volledig taboe in die vereniging?..De leden aldaar zijn typische epigonen van 'de zwijgende Nunspetenaar' waar Schalkwijk het steeds over heeft...beetje kinderachtig....
pi_120487658
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 22:58 schreef aos het volgende:

[..]

Oh is hij dat!, verklaard veel inderdaad....HRH was toch volledig taboe in die vereniging?..De leden aldaar zijn typische epigonen van 'de zwijgende Nunspetenaar' waar Schalkwijk het steeds over heeft...beetje kinderachtig....

Wat is die typische " zwijgende Nunspetenaar" .?
pi_120487700
Biesemaat loopt Schalkwijk weer eens voor leugenaar uit te maken op FB....wat een brutale vlegel toch eigenlijk!..
..Hij maakt in feite dezelfde fout als de bekende R-H complot 'bashers' hier......geen respect voor 'de 1e generatie onderzoekers'.....Biesemaat en wij allemaal hier waren nergens zonder ,Montenberg, Schalkwijk , Septer etc.....alle informatie komt van hen....
pi_120487701
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 22:47 schreef aos het volgende:
'huisje Wageningen' was gewoon een bijhuisje(zonder sanitaire faciliteiten!) van Frank ,in het bezit van een familielid die op de universiteit van Wageningen studeerde, ben even vergeten wie.....Tja dat is allemaal niet te vinden op het internet.....
AOS, wat reageer je toch altijd zuur. Er zijn heus wel mensen hier op Fok die je bijdragen op waarde weten te schatten (waaronder ikzelf), maar steeds maar weer anderen de maat nemen is toch niet nodig!

Dat geldt overigens ook voor anderen die hier steeds maar weer de gelegenheid nemen om anderen te kakken te zetten..
pi_120487939
Is er iemand die nog 1 poging wil doen het encyclopedische belang van Frank van Vloten wil verdedigen? Zie http://nl.wikipedia.org/w(...)/Toegevoegd_20121202 voor de overlegpagina en http://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_van_Vloten voor de wikipagina. De tijd dringt..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')