Perruche | zaterdag 24 november 2012 @ 17:44 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. laatste baksels: taart van sjanette ![]() Chocolade Cake van The_Hives ![]() Lemon Ciambella Cake with lemon infused Creme Anglaise and lemon caramel van Estolan ![]() pavlova van Tooto7moe ![]() | |
The_Hives | zaterdag 24 november 2012 @ 17:59 |
bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes. | |
djkoelkast | zaterdag 24 november 2012 @ 18:51 |
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet ![]() | |
Adelante | zaterdag 24 november 2012 @ 21:19 |
simpel ideetje voor soort van mint/chocolaadjes, heb ze gemaakt en smaakt prima ![]() | |
tombolafan | zaterdag 24 november 2012 @ 21:23 |
Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OP ![]() | |
uniekhoorn | zaterdag 24 november 2012 @ 21:27 |
Okee! Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten: boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit... Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren | |
djkoelkast | zaterdag 24 november 2012 @ 22:37 |
In mijn werkgebied wordt nooit met reeksen gewerkt, dus ja ik wist het van het knopje, maar dacht dat men wel e.e.a. wijzigde, anders klopt het immers niet meer wat er staat. | |
floris_b | zondag 25 november 2012 @ 10:59 |
Citroentaart? | |
Perruche | zondag 25 november 2012 @ 11:05 |
Sorry had niet door dat ik hem sloot, was ook niet de bedoeling want ik post hier nooit ![]() ![]() | |
Perruche | zondag 25 november 2012 @ 11:07 |
Overigens wil ik vandaag wel wat bakken dus dan zal ik eens zien of ik iets kan posten ![]() | |
Bleie | zondag 25 november 2012 @ 11:22 |
Zojuist appel-kaneelmuffins gebakken met m'n peuter. Ze zien er heerlijk uit, maar moeten nog even afkoelen...![]() ![]() (recept) | |
lady-wrb | zondag 25 november 2012 @ 11:28 |
ziet er goed uit! ![]() | |
lady-wrb | zondag 25 november 2012 @ 13:10 |
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld ![]() goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee ![]() ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door lady-wrb op 25-11-2012 13:19:40 ] | |
djkoelkast | zondag 25 november 2012 @ 13:19 |
Ik wil dit jaar volkorenoliebollen en speltoliebollen maken, als dat maar goed gaat ![]() | |
Mirjam | zondag 25 november 2012 @ 13:20 |
Wauw! | |
Bleie | zondag 25 november 2012 @ 13:59 |
Wow, geweldig! | |
Skaai | zondag 25 november 2012 @ 14:26 |
Oh wat ziet ie er gaaf uit! ![]() | |
Skaai | zondag 25 november 2012 @ 14:28 |
Kruidnootjes gebakken! Ze zijn groot geworden ![]() ![]() ![]() | |
Sjeen | zondag 25 november 2012 @ 14:53 |
Coole kerstboom! Hier staat merengue in de oven voor pavlova. | |
het-is-mij | zondag 25 november 2012 @ 16:25 |
Lady, goed gelukt man! Ondanks de tegenslagen. | |
The_Hives | zondag 25 november 2012 @ 19:16 |
appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken... | |
uniekhoorn | zondag 25 november 2012 @ 19:20 |
Goed idee... had ineens geen zin meer in bakken dus heb ik eerst maar eens appelmoes gemaakt maar voor de volgende keer | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2012 @ 19:24 |
Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment! | |
Isegrim | zondag 25 november 2012 @ 19:27 |
Brabantia ![]() | |
lady-wrb | zondag 25 november 2012 @ 21:10 |
die bussen zijn bij mij nog gewoon in gebruik ![]() | |
Sjeen | zondag 25 november 2012 @ 22:13 |
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen ![]() ![]() | |
Adelante | zondag 25 november 2012 @ 22:33 |
Ziet er goed uit! i/s dat nou een schuimrand eromheen ![]() | |
lady-wrb | zondag 25 november 2012 @ 22:34 |
wow mooi zeg! hoe eet je dat? | |
Sjeen | maandag 26 november 2012 @ 20:37 |
Het is een 'bodem' van eiwit-suiker schuim (4 eiwitten, 200 gram poedersuiker. 2,5 uur op 90 graden in oven met deur beetje open. Recept uit Pauli's ![]() Het laat zich nog verbazend goed in stukken snijden en serveren eigenlijk ![]() | |
het-is-mij | maandag 26 november 2012 @ 21:03 |
oef lekker! Wij hebben voor een diner al eens "kleintjes" gemaakt maar ze liepen een tikkeltje uit ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 27 november 2012 @ 21:51 |
ik heb vandaag voor een jarige collega de sneeuwvlokkoekjes gemaakt. ze wilde graag haar favoriete kleuren: zwart, grijs en wit. ze was erg tevreden met het resultaat. ik ook ![]() ![]() en verpakt als kadootje: ![]() ik heb nu terwijl de koekjes in de oven zaten, de fondantlaagjes als gemaakt en klaargelegd op bakpapier, zodat ze wat harder werden en ze niet zo snel vervormden bij het op de koekjes leggen. en het werkte ![]() (nu was het ook wel prettig dat ik dit keer bij daglicht werkte. bij lamplicht gaat het uitstansen van de fondant-met-reliëf een stuk lastiger. | |
lady-wrb | dinsdag 27 november 2012 @ 21:53 |
ik ben trouwens op zoek naar een koekjesuitsteker in de vorm van een motor of brommer. weet iemand of zoiets bestaat? | |
MissHobje | dinsdag 27 november 2012 @ 22:09 |
Jahoor ![]() tjek nog 1 | |
Mirjam | dinsdag 27 november 2012 @ 22:10 |
Ik wil ook zulke mooie koekjes! ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 27 november 2012 @ 22:16 |
als jij ze komt halen ![]() | |
MarjoBlabla | woensdag 28 november 2012 @ 10:50 |
Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden! | |
lady-wrb | woensdag 28 november 2012 @ 12:47 |
voila! CUL / Het perfecte pepernoten recept! | |
het-is-mij | woensdag 28 november 2012 @ 14:09 |
Lady-wrb, mooi geworden joh en wat een leuk cadeautje! Mijn bestelling van dlt is er! De roze candymelts voor de varkenscakepops en 2x uitsteekvormpje en icing dus na volgende week of misschien deze week ga ik t ook eens proberen met de koekjes en dan met icing. | |
Sjeen | woensdag 28 november 2012 @ 14:59 |
Gave koekjes lady_wrb ![]() Ik heb geheel in Sintsfeer gevulde speculaas gemaakt gisteren: ![]() | |
Mirjam | woensdag 28 november 2012 @ 14:59 |
Oh dat ziet er echt heerlijk uit Sjeen ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 16:03 |
Ik heb net de befaamde Nutella cupcakes van Pinterest gebakken ![]() Echt een ideaal recept is dat, want die ingrediënten heb ik altijd wel in huis ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 28 november 2012 @ 18:48 |
vraag van mijn partner: hoeveel gram is een cup nutella? hij wil het zo snel mogelijk weten, zodat ik ze vanavond nog kan bakken ![]() | |
MaximusTG | woensdag 28 november 2012 @ 18:55 |
Toevallig heb ik hier nog een lege pot Nutella staan. Daar zit 500 gram nutella in. Gevuld met water, dan zit er 430 gram water in. Oftwel 430 ml nutella weegt 500 gram 1 cup is 236 ml. Dus 500 gram is (430/236) = 1,822 cup. 1 cup weegt dus 500/1,822 = 274 gram. Nou zaten er natuurlijk nog wel wat resten in de pot, dus dit is niet 100% nauwkeurig ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 18:58 |
Klopt helemaal, ik heb het afgerond naar 280 gram trouwens ![]() | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 19:22 |
![]() Kinderen een kus geven en aan de slag! ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 november 2012 @ 19:27 |
Netjes! Zelf ook het spijs gemaakt? | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 19:27 |
Hoe lang bak je sat dan trws en hoe heet? | |
Zo-is-dat | woensdag 28 november 2012 @ 19:29 |
Waaah,dat is een tof recept! Die serveer ik a.s. Zondag denk ik zo! | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 19:34 |
Al gevonden via Sylvana's pinterest. daar staat trws ook in dat die ene cup 280gr en die 10 teaspoons flour is 62 gram. Dan 30 mins op 180 graden iets korter als je een cupcakevorm gebruikt. | |
djkoelkast | woensdag 28 november 2012 @ 19:35 |
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 19:43 |
Zo, halve hoeveelheid gemaakt, staat nu in de oven. /nutella-junk | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 19:50 |
![]() | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 19:50 |
Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr. ![]() En ik bedenk me nu dat ik in mijn haast de bloem niet door de helft gedaan heb wat dus nu goed uit komt. ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 19:51 |
Idd. Ik heb 280 gram Nutella en 150 gram bloem gedaan. Bakken op 180 graden en ligt aan de oven hoe lang ongeveer. Die van mij hebben er een ruim kwartier ingezeten totaal (eerst boven- en onderwarmte en later alleen nog even onderwarmte. | |
djkoelkast | woensdag 28 november 2012 @ 19:59 |
tbsp = tablespoon = eetlepel = 15g tsp = teaspoon = theelepel = 5g Is soms wat onduidelijk. Als je 62g bloem hebt waar je 75g nodig had gaat het wel goed komen, als je 31g hebt gebruikt waar 75g nodig was ben ik er bang voor: niet genoeg gluten, niet genoeg mogelijkheid om te rijzen. | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 20:00 |
62 gr gedaan, we gaan het zien. ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 november 2012 @ 20:02 |
Lijkt me geen probleem, misschien 1 of 2 minuutjes langer zodat het wat meer kan 'zetten'. | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 20:05 |
![]() Nog een beetje nat vanbinnen zijn ze ook prima te eten! ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 20:19 |
Ja dan zijn ze juist het lekkerst ![]() | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 20:21 |
Overigens zijn ze, gelukkig, niet onweerstaanbaar lekker, beetje zwaar zelfs, het is niet zo dat ik er gelijk nog een paar wil maken. ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 20:21 |
Ow haha ik had er 12 gemaakt en die zijn allemaal al op ![]() En dan had ik ze ook nog versierd ![]() | |
BE | woensdag 28 november 2012 @ 20:23 |
Ik ben normaal echt onhoudbaar bij dat soort dingen maar ik kreeg de tweede niet eens weg. ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 28 november 2012 @ 20:26 |
Ben je ziek ofzo? ![]() | |
lady-wrb | woensdag 28 november 2012 @ 21:12 |
ik vind ze ook nogal machtig (maar ik had er nog een toef chocoladeroom opgedaan, anders vond ik het er niet lekker genoeg uitzien ![]() | |
Sjeen | woensdag 28 november 2012 @ 22:03 |
Half, zelf de eidooier en citroenrasp erdoor gekneed ![]() | |
MaximusTG | woensdag 28 november 2012 @ 22:05 |
Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml. Als ik google is 1 tbsp bloem 10 gram. Is dus voor elk ingrediënt anders, afhankelijk van het soortelijk gewicht. | |
djkoelkast | woensdag 28 november 2012 @ 22:08 |
Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml. Ik werk ook altijd gewoon met grammen en met Nederlandse retrokookboeken waar ik dan mijn eigen draai aan ga geven. | |
lady-wrb | woensdag 28 november 2012 @ 22:28 |
o dus er had 100 gr. meel in gemoeten? | |
lady-wrb | woensdag 28 november 2012 @ 22:28 |
retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen? | |
Isegrim | woensdag 28 november 2012 @ 22:49 |
Ouwe kookboeken van je oma? | |
lady-wrb | woensdag 28 november 2012 @ 22:54 |
bij kookboeken van mijn oma denk ik aan hete bliksem, broeder met stroop en raapsteeltjes ![]() om postelein maar niet te vergeten of labskous ![]() mag ik bedanken? | |
djkoelkast | woensdag 28 november 2012 @ 23:18 |
Kookboeken uit de kringloopwinkel, hoe ouder hoe beter. Daar haal ik dan recepten uit die ik naar mijn eigen hand zet. Het Gezins Kookboek is een heel goeie uit de mid 80's, daar komt ook mijn boterkoek vandaan bijvoorbeeld (alleen dan maak ik hem deels met volkorenmeel en speltmeel bijvoorbeeld). Als een recept dan helemaal goed is schrijf ik ze over in mijn eigen kookboekje. | |
#ANONIEM | donderdag 29 november 2012 @ 19:05 |
Leuk topic! Ik ga dit weekend proberen deze taart te maken voor een vriendin: ![]() Ze stuurde ooit dat plaatje en aangezien ze dit weekend 18 wordt en een enorme fan van The Hunger Games is ga ik deze voor haar namaken. Ik heb al eerder met fondant gewerkt, toen heb ik een iPod touch taart gemaakt voor m'n zusje: ![]() Ik moest het binnen een uurtje maken en ik vind fondant niet zo fijn om mee te werken, maar ik ga de uitdaging wederom aan dit keer, haha! | |
djkoelkast | donderdag 29 november 2012 @ 21:24 |
Helaas is het bij dit soort taarten altijd dat hij er mooier uit ziet dan hij lekker smaakt. Ik zou sowieso nooit fondant op een cake doen, ik vind het maar smerig spul ![]() | |
MaximusTG | donderdag 29 november 2012 @ 21:27 |
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart. | |
djkoelkast | donderdag 29 november 2012 @ 21:34 |
Ik heb vorige keer een speltappeltaart gemaakt, die was echt zo lekker ![]() Ik maak altijd appelkruimel, dus qua uiterlijk zijn ze dan weer niet zo bijzonder, dat is weer de andere kant. | |
MaximusTG | donderdag 29 november 2012 @ 21:34 |
Klopt ja. Mooiste blijft imho een lekkere vlaai met een mooi vlechtwerk. | |
Isegrim | donderdag 29 november 2012 @ 21:43 |
Postelein. ![]() ![]() Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen. | |
djkoelkast | donderdag 29 november 2012 @ 23:06 |
Mijn oma, die inmiddels 97 jaar oud is, maakt nog wel eens broeder, maar ik hou er niet zo van. Beetje de binnenkant van een pannenkoek, maar ik vind de knapperige buitenkant juist zo lekker ![]() | |
Isegrim | donderdag 29 november 2012 @ 23:41 |
Ja, dat is ook veel lekkerder! | |
lady-wrb | vrijdag 30 november 2012 @ 08:04 |
hier is labskous (rrrrilllll )http://www.receptenarchief.nl/recept/20056-labskous.html | |
Isegrim | vrijdag 30 november 2012 @ 08:50 |
Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed. ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 30 november 2012 @ 08:52 |
dat meen je niet ![]() de smaak van warme augurken ![]() (ik heb het dus echt geproefd, ze eten het wel eens in bejaardenverzorgingsoorden) | |
Bleie | vrijdag 30 november 2012 @ 09:49 |
Die augurken worden toch niet meeverwarmd? Ik vind het ook niet heel gek klinken, eigenlijk. | |
lady-wrb | vrijdag 30 november 2012 @ 10:04 |
nou echt wel. die zaten er bij wat ik at gesnipperd doorheen. ik vind het geen eten ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 30 november 2012 @ 12:14 |
Ik ben zelf ook geen mega-fan van fondant inderdaad, ik vind het niet echt vies maar ik kan me lekkerdere toppings voorstellen. De vriendin in kwestie en mijn zusjes zijn er dan weer wel gek op en het gaat natuurlijk om hen in dit geval. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 30 november 2012 @ 13:17 |
Ik vind fondant wel heel lekker. ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 30 november 2012 @ 14:31 |
het hangt er wel vanaf welk fondant. dat van xenos vind ik absoluut niet lekker dat van funcakes gaat wel maar het fondant met marshmallowsmaak vind ik idd best goed te eten ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 30 november 2012 @ 15:09 |
Ingrediënten al eens gelezen? ![]() | |
Sjeen | vrijdag 30 november 2012 @ 23:47 |
Ik vind fondant niet lekker, veel te zoet. Ik ben een marsepeinfan ![]() | |
Isegrim | vrijdag 30 november 2012 @ 23:49 |
Ik eet die zooi hooguit op trouwerijen enzo, boeiend. ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 00:37 |
Ik ga morgen gevulde speculaas maken, spijs die ik zelf had gemaakt (veel te veel) had ik ingevroren. Ligt nu in de koelkast te ontdooien, morgen lekker deegje maken en er gevulde speculaas (of gevulde speculaaskoeken) van maken naar een 80's recept. Ik ga het wel met volkorenmeel en spelt doen en rietsuikerblokken gebruik ik altijd. | |
lady-wrb | zaterdag 1 december 2012 @ 09:00 |
hoe maak je zelf spijs? | |
lemonlime | zaterdag 1 december 2012 @ 09:10 |
Speculaas wordt nog lekkerder wanneer je het deeg een nachtje laat liggen, dan ontwikkelen de kruiden meer smaak. | |
Sorella | zaterdag 1 december 2012 @ 10:10 |
Ik heb een paar weken terug een maanzaad taart gebakken en hier toen om raad gevraagd om de marsepein uit te rollen (wat een drama, ook met jullie tips), mijn moeder begon meteen over uitsteekvormpjes enzo voor sinterklaas toen ze de taart zag maar ik heb gezegd dat het een eenmalige actie was van mijn kant, eens maar nooit meer. Gelukkig hou ik niet zo van van marsepein en fondant dus zo erg is het niet, maar chapeau voor jullie creaties ![]() Oja de maanzaad taart viel tegen wat mij betreft anderen vonden hem weer lekker, smaken verschillen gelukkig. | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 10:55 |
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten. 100g amandelen 100g suiker 1 ei geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen ![]() Beetje citroensap Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat. Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken. Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer. | |
lady-wrb | zaterdag 1 december 2012 @ 11:27 |
genoteerd! dank je wel! ![]() | |
The_Hives | zaterdag 1 december 2012 @ 15:01 |
onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dag | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 15:46 |
Dat is geen onzin, het moet rijpen. | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 15:47 |
![]() Roomboter gevulde speltspeculaaskoeken ![]() Ze zijn echt super lekker ![]() Ik had alleen geen ronde uitsteekvormen, dus maar met het raviolirollertje gedaan. Zien ze er nog handgemaakter uit ![]() | |
Popples | zaterdag 1 december 2012 @ 18:02 |
BE is dit niks voor jou: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-Y6WIJAJA.jpg | |
lady-wrb | zaterdag 1 december 2012 @ 18:40 |
heb je het zelf al geprobeerd? zit daar niet een beetje heel veel cacaopoeder in? | |
Popples | zaterdag 1 december 2012 @ 18:48 |
Tuurlijk heb ik het zelf geprobeerd anders zou ik het hier niet neerzetten. ![]() Neer hoor smaakt prima! | |
The_Hives | zaterdag 1 december 2012 @ 19:21 |
mn gevulde koeken smaken er niet minder om | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 19:39 |
Dan vergis je je, je zou ze eens naast elkaar moeten proeven. | |
The_Hives | zaterdag 1 december 2012 @ 19:39 |
![]() | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 19:43 |
Dit zegt meer over jouw smaak dan over mij hoor. | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 19:45 |
Eindresultaat:![]() | |
The_Hives | zaterdag 1 december 2012 @ 19:56 |
tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen. | |
uniekhoorn | zaterdag 1 december 2012 @ 19:56 |
Waar woonde je huis ook alweer? | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 20:30 |
Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is. Kom je proeven ja? ![]() | |
The_Hives | zaterdag 1 december 2012 @ 20:39 |
je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijk | |
Skaai | zaterdag 1 december 2012 @ 20:41 |
Het is een baktopic ja, potdorie geen bitchfight ![]() | |
uniekhoorn | zaterdag 1 december 2012 @ 20:49 |
Joh, deze "bitches" bakken er niks van | |
djkoelkast | zaterdag 1 december 2012 @ 20:54 |
Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk. | |
Skaai | zaterdag 1 december 2012 @ 20:57 |
Hallo? Gaan we nog leuk doen of hoe zit het? | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 12:55 |
zonet geprobeerd. of je een baksteen naar binnen werkt ![]() het is best lekker, maar het ligt echt als een kei op de maag. deze hoeveelheid is gemakkelijk genoeg voor 4 personen en het mag best wat minder zoet (maar dat kan aan mij liggen) | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 12:56 |
is het klaar ja? ![]() | |
Popples | zondag 2 december 2012 @ 17:43 |
Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten. Het is idd heel machtig. Ik kan ook niet tegen zoet daarom eet ik het ook bijna niet. Ik doe dit voor 5 personen maar de personen die dit gegeten hebben vonden het wel lekker. | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 18:13 |
ik denk dat het ook kwam omdat ik het meteen uit de magnetron probeerde en nog warm was. het was lauw al een stuk beter te doen en ik kwam uiteindelijk bijna tot de helft. maar toen het afgekoeld was, kwam mijn zoon terug van roeien en die lepelde de rest moeiteloos naar binnen. | |
TaMieke | zondag 2 december 2012 @ 19:12 |
hoi, ik kom even binnnvallen...maar weet niet of ik op de goede plek ben. ik wil deze taart gaan maken...http://cookiesandcups.com/big-girl-smores-pie/ maar daarvoor moet ik dus een bodem en "deksel" voor de taart maken. heeft iemand een recept voor een stevige bodem? de meeste taarten die ik gemaakt heb, maakte ik met een bastogne bodem, maar denk niet dat dat stevig genoeg is als deksel. of zou ik voor die koekjes die zij gebruiken kunnen vervangen voor mariekoekjes? Die nutellamuffins heb ik laatst trouwens ook gemaakt en smaakte best goed.alleen vond ik ze een beetje droog...maar dat kan aan mij/mijn bakkunsten liggen | |
Inu | zondag 2 december 2012 @ 20:09 |
Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggen ![]() Ik heb vandaag de verplichte pepernoten gemaakt ![]() | |
TaMieke | zondag 2 december 2012 @ 20:13 |
ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen? anders probeerik het morgen gewoon... | |
Inu | zondag 2 december 2012 @ 20:20 |
Helemaal waar ![]() Maar heb je het recept erbij wat zij gebruikt of moet je op de foto's af gaan? Ik zou denken dat als je idd met boter en gemalen koekjes een deegbal maakt en die platwalst tussen twee stukken bakpapier het wel heel genoeg blijft om voorzichtig om te draaien op de vorm. Dat stuk papier dat je laat zitten houdt het denk ik wel vast genoeg ![]() | |
TaMieke | zondag 2 december 2012 @ 20:24 |
heb wel een recept...maar zij gebruiken Graham crackers en die zijn hier volgens mij niet te krijgen. en dat bakpapier dat moet blijven zitten, zit aan de bovenkant toch? of zie ik het nu helemaal fout? ah nevermind...snap het al....gaat vast goedkomen ![]() | |
Inu | zondag 2 december 2012 @ 20:29 |
http://www.bbq-nl.com/2010/04/pie-crust.html Digestives kunnen zo te zien ook ![]() | |
TaMieke | zondag 2 december 2012 @ 20:46 |
dankje....denk dat ook minder overheersend is als bastogne....ik ga het proberen. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 december 2012 @ 14:23 |
Ik wil van het weekeinde koekjes gaan bakken met uitsteekvormen en ben op zoek naar een deeg dat de vorm mooi behoudt tijdens het bakken (dus niet vloeit). Tips? | |
lady-wrb | vrijdag 7 december 2012 @ 14:29 |
250 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram basterdsuiker 90 gram boter 1 ei 1zakje vanillesuiker mespuntje zout 15 a 20 minuten op 180 graden dit recept gebruik ik zelf altijd en het loopt absoluut niet uit. [ Bericht 4% gewijzigd door lady-wrb op 07-12-2012 14:59:41 ] | |
djkoelkast | vrijdag 7 december 2012 @ 14:46 |
Let wel op dat je met een dergelijke 'short doughs' het deeg zo weinig mogelijk moet bewerken, dus het moet nèt aan elkaar hangen, dan even rusten om de gluten te relaxen en dan uitrollen, uitsteken en bakken. Ga je te veel kneden dan worden je koeken taai. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 december 2012 @ 15:21 |
Top! Heb zelden koekjes gebakken omdat ik geen goede oven had. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 december 2012 @ 16:58 |
? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ? | |
Bleie | vrijdag 7 december 2012 @ 20:29 |
Deeg na het kneden een poosje in de koelkast laten opstijven helpt ook. Mijn dochter en ik hebben van Sinterklaas een koekjeskookboek gekregen. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 7 december 2012 @ 20:41 |
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers. | |
lady-wrb | vrijdag 7 december 2012 @ 20:43 |
zou dat het dan zijn? ik ben absoluut geen kok, laat mij maar bakken ![]() | |
Isegrim | vrijdag 7 december 2012 @ 20:49 |
Ik doe gewoon beide. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 7 december 2012 @ 20:52 |
Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb. | |
Isegrim | vrijdag 7 december 2012 @ 20:58 |
Ik ben nimmer in het bezit geweest van een gasoven. Ja, vroegâh, thuis. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 december 2012 @ 22:08 |
1e snap ik 2e is een excuse ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 7 december 2012 @ 22:10 |
Behalve Rudolph van Veen ![]() ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 7 december 2012 @ 22:15 |
Ik ga morgen een recept van Mary Berry tweaken ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 8 december 2012 @ 15:02 |
Zo gaan ze de oven in.![]() | |
djkoelkast | zaterdag 8 december 2012 @ 15:26 |
Eindresultaat:![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 december 2012 @ 16:43 |
250 g Boter 250 g Suiker 2 Eieren 500 g Meek ½ Pck. Bakpoeder 1 tonkaboon 2 eetlepels zelfgemaak vanilleextract Schil van 1 limoen Snuf zout Vormpjes van honden genomen, hebben we hondekoekjes met de kerst. Er gaat nog witte glazuur en chocolade op, dan zien ze er uit als Matroos Hond. | |
djkoelkast | zaterdag 8 december 2012 @ 17:12 |
Mijn koekjes zijn trouwens gemaakt met biologisch speltmeel, volkorenspeltmeel en volkoren roggemeel. Als suiker heb ik rietsuiker in staven gebruikt + palmsuiker en een beetje van mijn eigen vanillesuiker. Ik heb bio wijnsteenbakpoeder gebruikt, geen oetkervariant. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 december 2012 @ 17:41 |
En je oven loopt op windmolenstroom? ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 8 december 2012 @ 17:47 |
Whehe, wel groene stroom hier ![]() Het mag geitenwollensokkerig overkomen, maar ik vind het allemaal veel lekkerder dan gewone witte bloem en witte suiker. Er zit meer karakter aan, er is meer bite. | |
djkoelkast | dinsdag 11 december 2012 @ 18:41 |
![]() Lavendel speltkoekjes met volkoren roggemeel en palmsuiker. En uiteraard met lavendel. Vond het wel gezellig zo bij het haardvuurtje. | |
Fargo | woensdag 12 december 2012 @ 11:09 |
Ah, hier zitten de experts... Nou, kijk...vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven een taart gebakken. En die is dus mislukt. En dat terwijl er nog bij het recept stond dat het niet veel simpeler kon. Naar aanleiding daarvan heb ik dus een paar vraagjes... Dit waren de ingredienten: •250 gram(s) butter (chopped) •150 gram(s) white chocolate (chopped) •440 gram(s) caster sugar •250 ml milk •225 gram(s) Plain flour •75 gram(s) self-raising flour •1 teaspoon(s) Vanilla essence (or extract) •2 egg(s) (lightly beaten) Dit was het recept: 1.Preheat oven to moderately slow (170C). 2. Grease deep 20cm-round cake pan; line base and side with baking paper. 3.Combine butter, chocolate, sugar and milk in medium saucepan; using wooden spoon, stir over low heat, without boiling, until smooth. 4.Transfer mixture to large bowl; cool 15 minutes. Whisk in flours then essence and egg; poor mixture into prepared pan. Cover loosely with foil, bake for 1 hour. 5.Discard foil, stand cake in pan for 10 minutes then turn onto a wire rack; turn top-side up to cool. Place cake on serving plate, spread all over with white chocolate ganache. Achteraf heb ik misschien een aantal fouten gemaakt. De oventemperatuur was juist, al heb ik geen flauw idee wat ze bedoelen met 'to moderately slow'. Verder was ik bij punt 4 vergeten de cake losjes te bedekken met aluminiumfolie. Daardoor, denk ik, rees de cake te zeer en kreeg hij redelijk grote scheuren bovenop. Bij het aansnijden bleek de cake bij lange na niet gaar na een uur. Maar de bovenkant was wel al zo bruin dat een kwartier langer ongetwijfeld een verbrande top had opgeleverd. Wat mij verder opvalt is dat de diverse recepten op internet best van elkaar afwijken. Ik heb er bijvoorbeeld nog één gevonden voor een 20cm ronde springvorm, en die geeft bijvoorbeeld dit aan: Ingredienten: ■250 grams butter ■180 grams good quality white chocolate, coarsely chopped ■1 1/4 cups caster sugar ■3/4 cup milk ■1 1/2 cups plain flour ■1/2 cup self raising flour ■1 teaspoon vanilla extract ■2 eggs Recept: Grease a 20 cm round cake tin. Line with baking paper. Combine butter, chocolate, sugar and milk in a medium saucepan. Stir over a low heat without boiling until smooth. Transfer the mixture to a large bowl and cool until it reaches room temperature. Next, fold in the sifted flours and add the vanilla extract and egg. Pour the batter into the greased cake tin and bake for about 1 hour and 30 minutes at 170 degrees. Bedoelen ze nu met de eerste zin dat ik alleen de onderkant van bakpapier moet voorzien of ook de zijkanten? Bij mijn poging deed ik alleen de onderkant en kwam de zijkant gemakkelijk los van de springvorm. En hoe kan het zijn dat in het eerste recept de cake maar een uur hoeft te bakken, en ook nog bedekt! En bij het tweede recept staat dat je zeker (en volgens mij zonder iets erop) anderhalf uur nodig hebt. Ik wil nu namelijk een tweede poging wagen, even zonder de ganache, want het is zonde als ik die weer over een niet gare cake heen kwak. Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan en hoe ik het wel moet doen? | |
MaximusTG | woensdag 12 december 2012 @ 11:20 |
Nou ja, er staat inderdaad de zijkant ook bedekken met bakpapier, maar invetten kan natuurlijk ook. Als het niet gaat plakken is het prima wat dat betreft. Dat recepten soms verschillen komt omdat het recepten zijn die door andere mensen thuis gepost zijn. En vaak worden ze ook omgezet vanuit Engelse maten. En daar zit nogal wel eens verschil in. Waar het bij jou dus in feite op neer komt is dat je taart te kort gebakken is en misschien te dicht bij het warmte-element van de oven, waardoor ie verbrand is. Daar helpt dat alufolie trouwens ook mee. Wat voor oven heb je? | |
morgane | woensdag 12 december 2012 @ 11:21 |
Aluminiumfolie eroverheen zorgt er juist voor dat de bovenkant niet bruin wordt/verbrandt maar de cake wel gaar wordt ![]() | |
MaximusTG | woensdag 12 december 2012 @ 11:22 |
Dat zeg ik toch ook. | |
djkoelkast | woensdag 12 december 2012 @ 11:25 |
Heb je een heteluchtoven gebruikt? Zo te zien is dit recept voor een conventionele oven (boven/onderwarmte, geen ventilator die blaast binnen in de oven). Gebruik je een heteluchtoven dan moet hij eerder rond de 150-160 graden dan 170-180. | |
Fargo | woensdag 12 december 2012 @ 11:35 |
Goede tip. Ik weet dat ik halverwege gewisseld heb. Hij heeft een poosje hetelucht gedraaid en toen normaal. Dat was dus blijkbaar ook niet slim. Wat voor oven ik heb? Ik heb een Etna die je op 'normaal', hetelucht, enzovoorts kunt instellen... Maar kan ik dan de tray waarop de springvorm staat dus een trapje lager zetten in de oven, en dan dat aluminiumfolie eroverheen? Dat zou dan al moeten helpen? Ander vraagje, maakt het nou nog uit wat voor chocola er wordt gebruikt? Ik heb nu wat repen van de Verkade liggen. Dat is daar toch prima voor? | |
djkoelkast | woensdag 12 december 2012 @ 11:46 |
Ik bak cakes en koekjes en andere delicate waren altijd op conventioneel. Dat geeft je veel meer controle en een veel egalere kleur. Nooit wisselen tussendoor, het is of het een, of het ander. Vrijwel alle recepten zijn geschikt voor conventioneel qua temperaturen, bij engelse recepten zeggen ze vaak 170/150 fan en dan is de 150 dus bij hetelucht. Oven langzaam op laten warmen bedoelen ze volgens mij mee dat je hem conventioneel laat opwarmen. Sowieso: die hetelucht stand is leuk voor als je snel broodjes wil afbakken of een diepvriespizza, maar wat mij betreft niet voor cakes, koekjes en taarten. | |
Fargo | woensdag 12 december 2012 @ 11:48 |
Thnx, ik ga het straks nog eens een poging geven! :-) | |
djkoelkast | woensdag 12 december 2012 @ 11:51 |
Ik vind het wel een raar recept trouwens, dat bovenste heeft 440 gram suiker, dat is allejezus veel, zeker omdat er dan ook nog 150g chocolade in gaat. En dan 300g meel, 250ml melk en 2 eieren... Wat probeer je voor cake/taart te maken? Dan kan ik eens zien of in een van mijn boeken een beter recept staat ![]() | |
Fargo | woensdag 12 december 2012 @ 11:59 |
Zoals ik het op internet kan vinden is het een 'simpele' white chocolate mud cake. Met white chocolate ganache, maar die was wel gelukt, maar hoeft er wat mij betreft bij de volgende poging niet meer bij. Het gaat mij erom dat de volgende keer de cake goed gaar is. Als je eens zou willen kijken, super! :-) | |
djkoelkast | woensdag 12 december 2012 @ 12:19 |
Probeer anders eens een poundcake, die zijn leuk om mee te beginnen en te experimenteren met oventijden/temperaturen (want elke oven wijkt wel een beetje af). Daar kun je dan ook je ganache op doen, alleen is de cake misschien iets zwaarder. Die is wel heel makkelijk te maken: 200g zelfrijzend bakmeel 200g boter (zacht) 200g suiker 4 eieren (medium) snufje zout NB: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, gebruik dus geen boter of eieren die net uit de koelkast komen! Ideetjes: binnenkant van een (half) vanillestokje, geraspte schil (de helft) van een niet gewaxte citroen of sinaasappel door je beslag geeft je cake een super lekker aroma. Je kunt ook bv vanillesuiker gebruiken, maar ik vind dat zelf nogal nep smaken. Boter moet uit de koelkast zijn voor een tijdje. Gebruik geen margarine, daar zit water en andere zooi in, gebruik ongezouten roomboter. Doe bij het meel het snufje zout en schep het even om. Oven voorverwarmen op 160 graden conventioneel. Bakblik insmeren met boter, zowel onder als aan de zijkanten. Dan beetje meel in het bakblik doen en stuk voor stuk op alle 4 de kanten zetten zodat de hele vorm is bedekt met een laagje boter waar meel aan kleeft. Zo blijft je cake nooit plakken. Klop de boter met de mixer tot hij romig is, doe de suiker erbij (experimenteer eens met andere soorten suiker, bijvoorbeeld rietsuiker, erg lekker!) tot de suiker zo goed als kan in de boter is gemengd. Voeg nu steeds 1 ei en 1 lepel meel toe (om te voorkomen dat het gaat schiften). Als je alle 4 de eieren gehad hebt stop je even met mixen om de zijkant van de kom uit te schrapen (meestal gebruik je een zachte spatel hiervoor, als je die niet hebt gewoon een rechte plastic spatel, het gaat er om dat alle boter die eventueel nog aan de zijkant van je kom zit in je beslag komt en niet aan de kom blijft kleven). Ga weer verder met mixen en nu voeg je langzaam het meel toe, schepje voor schepje, steeds er door blijven mixen. Mix nog een paar minuten door, beweeg niet te wild met je mixer als je een handmixer gebruikt. Het beslag moet één geheel zijn, licht van kleur, luchtig. Stort het in de bakvorm, bak de cake op 160 graden conventioneel voor 55 minuten. Na 55 minuten check je met een breinaald of satéprikker of de cake gaar is: prik ongeveer in het midden je breinaald/satéprikker: zit er beslag aan dan is je cake nog niet gaar, zet hem nog 10 minuten in de oven. De breinaald/satéprikker moet er schoon uitkomen. Langer dan 65 minuten heb je doorgaans niet nodig. Noteer de tijd waarop hij er goed uit kwam, dan kun je die tijd als richttijd aanhouden voor de volgende keer. Doe nooit, nooit, nooit, nooit en nog eens nooit de ovendeur open voordat de 55 minuten voorbij zijn. De oventemperatuur daalt dan enorm en zo kan je cake gaan inzakken. Heb vertrouwen, het komt goed. Haal de cake uit de oven, laat hem een paar minuten afkoelen, maar niet te lang. Stort de cake op een koelrek of ovenrooster ofzo, hij moet kunnen uitstomen aan alle kanten. Uitstorten doe je door de cake in vorm op z'n kant op een koelrek/ovenrooster te leggen en dan rol je zachtjes de cake in de vorm op z'n kop. Hou de cakevorm vast zodat die niet op de cake drukt als hij op de kop ligt en til hem er af. Draai de cake voorzichtig goed om en laat hem helemaal afkoelen voor je er verder iets mee gaat doen. [ Bericht 1% gewijzigd door djkoelkast op 12-12-2012 23:37:06 ] | |
morgane | woensdag 12 december 2012 @ 12:24 |
Ik postte een halve minuut na jou dus had je reactie niet gezien ![]() | |
MaximusTG | woensdag 12 december 2012 @ 12:26 |
Oh, oke, ik dacht dat je mijn reactie verkeerd geïnterpreteerd had ![]() | |
Fargo | woensdag 12 december 2012 @ 12:59 |
DJ en de rest, bedankt voor alle tips. | |
robuust89 | woensdag 12 december 2012 @ 13:06 |
Goed verhaal kerel! Duidelijk uitgelegd ![]() | |
djkoelkast | woensdag 12 december 2012 @ 23:37 |
Dank je, ik vergat één ding en dat heb ik nu wel toegevoegd aan mijn post: alles moet op kamertemperatuur zijn en dat is heel belangrijk! | |
Pietverdriet | donderdag 13 december 2012 @ 08:19 |
Ach, ik eet ook veel ballaststoffen | |
Fargo | donderdag 13 december 2012 @ 11:33 |
DJ, de cake gisteren is goed gelukt. Bedankt nog! Nu ben ik op zoek naar een recept voor een goede spongecake, het liefst één die geen twee gelijke bakvormen of om en om bakken vereist, maar na het afkoelen gewoon doormidden gesneden kan worden. De enige bakvorm die we niet hebben is volgens mij de 25cm springvorm. Is het ook mogelijk om bij een recept wat zegt dat je twee gelijke bakvormen nodig hebt, alles te halveren en dan slechts één keer een spongecake bakt? En daar bovenop dan iets van een cream of icing? Of werkt dat zo niet? Hopelijk kan iemand me helpen. | |
Sugarsnap | vrijdag 14 december 2012 @ 09:45 |
Dit is een goed recept voor biscuit/spongecake Biscuit Mijn zusje gebruikt dit recept altijd voor haar taarten en het is lekker luchtig en zeker niet te zwaar/machtig | |
Dragonberry | vrijdag 14 december 2012 @ 10:25 |
Toch zou ik een biscuit bodem gewoon met een mix maken. Ik heb ook weleens helemaal zelf gemaakt, maar met de mix wordt het een heel stuk mooier! | |
djkoelkast | vrijdag 14 december 2012 @ 11:14 |
Bahhh mixen gebruiken ![]() Je moet die eireren gewoon superluchtig kloppen en het meel er in vouwen, is helemaal zo moeilijk niet en volgens mij staan er genoeg video's op youtube hoe je zoiets moet doen ![]() | |
Inu | vrijdag 14 december 2012 @ 11:37 |
Je moet alleen gewoon doen wat jij fijn en lekker vindt bij bakken. Het moet wel leuk blijven ![]() Mijn eerste biscuit was zo hoog geworden dat hij tegen de bovenkant van m'n combioven kwam ![]() | |
Taartje | vrijdag 14 december 2012 @ 21:00 |
We hebben een nieuwe oven, een échte, in plaats van een belabberde combimagnetron. Wát een genot! ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 14 december 2012 @ 21:51 |
Lekkere appeltaartjes! ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 14 december 2012 @ 22:05 |
Onzin | |
Dragonberry | zaterdag 15 december 2012 @ 13:21 |
Tja, dat is nou eenmaal mijn mening. Als je niet veel ervaring hebt met taarten bakken en dan een biscuit moet gaan maken zou ik dat niet helemaal zelf gaan doen. Ik heb er zelf ook niet genoeg geduld en kracht in mijn armen voor, dus ik gebruik dan liever mix ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 15 december 2012 @ 14:15 |
Kracht in je armen voor biscuitdeeg? Je kunt gewoon een elektrische mixer gebruiken om je eieren fluffy te krijgen en de rest is met beleid vouwen. In die fabriekspakken zitten altijd toevoegingen die er niet in horen. | |
BananaPancake | maandag 17 december 2012 @ 15:49 |
Hallo! Ik zag in de OP pavlova staan. Nu had ik daar laatst een recept voor gezien in de Jumbo en het leek me erg lekker, maar daar zat helemaal geen suiker in, niet in het schuim en ook niet in de slagroom erbovenop. Is het dan wel te pruimen? Zou er eventueel ook wel wat suiker in kunnen? Ik heb het nog nooit gemaakt, dus geen idee wat het oorspronkelijk hoort te zijn ![]() | |
Sebas. | maandag 17 december 2012 @ 16:48 |
http://www.jumbosupermark(...)lova-met-rood-fruit/ Staat toch gewoon 175 gram suiker of niet? | |
BananaPancake | maandag 17 december 2012 @ 17:09 |
Oh he, in het blaadje heb ik het niet zien staan. Zal er zelf wel overheen gekeken hebben. ![]() thanks | |
Bakkerd | woensdag 19 december 2012 @ 16:18 |
Ik wil met kerst een pavlova (of een meringue, ik weet het verschil niet goed) maken. Zo één met een taaie binnenkant. Heb het wel eens eerder geprobereerd, maar toen was ie toch helemaal droog vanbinnen. En ik kom op internet zó veel recepten en baktijden tegen.. Weet iemand het perfecte recept voor een groot, taai schuim (ong 20 cm doorsnede)? | |
djkoelkast | woensdag 19 december 2012 @ 17:05 |
Je moet het heel langzaam bakken, ik meen zelfs op 80 graden en dan een paar uur ofzo. Ik heb zo geen recept voorhanden, maar echte "bak"recepten met hoge oventemperaturen moet je mijden. | |
Bakkerd | donderdag 20 december 2012 @ 15:04 |
Dan ga ik dit recept proberen denk ik: http://www.chefrecepten.n(...)gebak-met-frambozen/ ik heb alleen een allergie voor onbewerkt/vers fruit.. Zou het met kersen uit blik ook te doen zijn? Of heeft iemand een andere optie? | |
Soulagement | donderdag 20 december 2012 @ 17:46 |
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes). | |
djkoelkast | donderdag 20 december 2012 @ 17:49 |
Het is alleen ter garnering, dus je kunt alles gebruiken wat je maar wil. | |
Bakkerd | vrijdag 21 december 2012 @ 14:05 |
dankjewel voor de tip! | |
Desiregenboog | vrijdag 21 december 2012 @ 14:16 |
Ja leuk, bakken! ![]() Schildpaddentaart: ![]() Und vanille/kaneelcupcakes ![]() ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 21 december 2012 @ 16:08 |
Erg mooi, maar echt elke hap is ADHD ![]() | |
Bakkerd | vrijdag 21 december 2012 @ 17:01 |
Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna? ![]() | |
Skaai | vrijdag 21 december 2012 @ 17:22 |
Net mini cocosmacronen gemaakt ![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 21 december 2012 @ 17:26 |
niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentopping | |
djkoelkast | vrijdag 21 december 2012 @ 17:35 |
Dank je, wat is dit zeg... | |
djkoelkast | vrijdag 21 december 2012 @ 17:35 |
Honing geeft sowieso veel meer smaak, die zien er erg lekker uit ![]() | |
Soulagement | vrijdag 21 december 2012 @ 18:24 |
Na het kloppen, lepeltje azijn erbij en er doorheen 'vouwen'. Niks aan de hand. Afhankelijk van het aantal eieren misschien een theelepeltje extra gebruiken. | |
lady-wrb | vrijdag 21 december 2012 @ 22:15 |
sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje? ![]() ik maak overigens nog steeds af en toe je appelplaatkoek | |
djkoelkast | vrijdag 21 december 2012 @ 23:05 |
Voelde toch echt als een steek onder water ![]() ![]() De rest zal ik maar voor me houden zeker ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 21 december 2012 @ 23:08 |
nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien. het was echt gewoon een geintje hoor. sorry dat ik je gekwetst hebt ![]() in oud maken we wel meer geintjes over rechtsdraaiende haverwortels enzo | |
djkoelkast | vrijdag 21 december 2012 @ 23:32 |
Het zij je vergeven hoor, ik ben niet haatdragend ![]() Ik wil gewoon wat meer smaak en structuur aan mijn baksels hebben, of ze er nou mooi uit zien vind ik niet zo belangrijk. Al vind ik wat ik hier voorbij zie komen aan fondant/marsepeinwerk wel heel erg mooi om te zien. Ik zou dat trouwens niet kunnen ook. "Baking is a science" en zo zie ik het ook ![]() | |
bloempje-moi | zondag 23 december 2012 @ 18:23 |
Ik heb ook eindelijk een mini-oventje! Resultaat tot nu toe (goddank heb ik veel collega's): Appeltaart: ![]() Kleine appeltaartjes ![]() Worteltaart (supergoed gelukt!) ![]() Scones (niet erg goed gelukt vooralsnog. Volg alle recepten netjes op maar er zit gewoon geen smaak aan) ![]() Creamy Lemon Crumble van het recept in het eerste deel Voordat het de oven in ging ![]() En erna ![]() | |
RobinOok | zondag 23 december 2012 @ 18:31 |
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi? Dat smaakt toch nooit ergens naar? | |
bloempje-moi | zondag 23 december 2012 @ 18:35 |
Daar heb ik ook aan gedacht. Aangezien ik ze hier thuis proefbak voor een toekomstige High Tea maak ik er niet altijd een clotted cream en jam bij. Dat maakt het natuurlijk zo lekker. Misschien zijn ze dus zo gek nog niet ![]() | |
FutureFairytale | zondag 23 december 2012 @ 18:37 |
Ojawel. Warme met kaneelsuiker ![]() | |
bloempje-moi | zondag 23 december 2012 @ 18:38 |
Zonder clotted cream/jam ed? | |
Isegrim | zondag 23 december 2012 @ 18:42 |
Mijn favoriete cake gemaakt (http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/) maar de bovenkant van één helft is een beetje te donker. ![]() | |
djkoelkast | zondag 23 december 2012 @ 18:50 |
Hetelucht gebruikt? | |
Isegrim | zondag 23 december 2012 @ 19:00 |
Nee. Oven is achterin kennelijk wat heter dan voorin. Hij is verder wel erg lekker geworden, heel fluffy van binnen. Vriend heeft filmpje gemaakt van het maakproces, als dat op YT staat, link ik het hier wel even. ![]() ![]() | |
djkoelkast | zondag 23 december 2012 @ 19:12 |
Ik ga zometeen mijn nieuwe oliebollen experimenteren, mocht het floppen kan ik met oud & nieuw terugvallen op de oude ![]() | |
Pietverdriet | zondag 23 december 2012 @ 19:16 |
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest. Volgende dag kwamen de kraaien, pikte er in, vlogen weg. Wij bulderen van het lachen en moeders weer woest. Haar kerstbrood was ook zo een ramp, en om te zorgen dat het gegeten werd was er gewoon niets anders in huis. | |
Isegrim | zondag 23 december 2012 @ 19:21 |
Van wie heb je dan je kooktalent? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 23 december 2012 @ 19:21 |
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen. Ze verdomde het boter te kopen, of mayonaise, maar kocht zeeuws meisje en slasaus. Maar als ik van mijn zakgeld mayonaise kocht, of boter, vrat ze dat wel op. | |
Isegrim | zondag 23 december 2012 @ 19:23 |
![]() | |
Pietverdriet | zondag 23 december 2012 @ 19:31 |
Ik kon er niet mee lachen eigenlijk. Bakte biefstuk altijd door, zei dan, ik wil hem rood. Dat kan ik niet Ik liet haar met 12 zien hoe je een biefstuk rood bakte en dan zat zij het weer te verpesten door er bij te zitten met gadverdamme, het bloed komt er uit, snap niet dat je dat kan eten, bla bla bla Zacht gekookte eieren net zo, wil een 2 minuten ei, kreeg je het zelfde gezeik aan je kop. | |
djkoelkast | zondag 23 december 2012 @ 19:31 |
Ik heb, al zeg ik het zelf, wel gevoel en talent, dus helemaal mislukken gebeurt me vrijwel nooit, maar het is gewoon vaak niet naar mijn smaak. Dit is trouwens het eerste jaar dat ik van tevoren ga 'oefenen'. Ook om even gevoel te krijgen bij deze nieuwe pan (ik heb altijd een aparte oliebollenpan en die hebben we deze zomer weggegooid bij het verhuizen, dus nu een nieuwe). | |
FutureFairytale | zondag 23 december 2012 @ 19:52 |
Zou kunnen maar heb het wel met dat gegeten. Is toch sowieso lekkerder? ![]() | |
Isegrim | zondag 23 december 2012 @ 20:43 |
De koekjes (telefoonfoto's):![]() ![]() ![]() Ik heb dit recept gebruikt, maar dan dus met wat eigen toevoegingen. En met echte vanille. | |
djkoelkast | maandag 24 december 2012 @ 00:14 |
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept. In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd? | |
Pietverdriet | maandag 24 december 2012 @ 00:16 |
Baking soda werk ook met hitte Daarom kan je er ook caramel mee opschuimen. Maak maar eens caramel en doe er baking soda bij, het schuimt op. Je kan dit nu storten en af laten koelen, je krijgt dan een zoet en hard schuim. | |
djkoelkast | maandag 24 december 2012 @ 00:24 |
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt. | |
Pietverdriet | maandag 24 december 2012 @ 00:25 |
Als je de nog warme en kneedbare caramel trekt krijgt een prachtige gouden glans en kleur, ziet er echt fantastisch metaalachtig uit. | |
Isegrim | maandag 24 december 2012 @ 01:09 |
En dit was de cake. ![]() | |
Isegrim | maandag 24 december 2012 @ 01:10 |
Ik vind gewone chocolade veel lekkerder. ![]() Het gemarmerde koekje heeft idd geen chips, daar zit alleen cacao en kokos in. In de rest zitten wel chips, maar gewoon van een reep chocola. ![]() | |
The_Hives | maandag 24 december 2012 @ 05:46 |
net wat je er zelf van maakt... | |
TaMieke | maandag 24 december 2012 @ 16:10 |
ik heb een smores pie gemaakt, naar dit recept http://cookiesandcups.com/big-girl-smores-pie/ ik was even bang dat de marshmallow fluff zou gaan overheersen, maar dat viel gelukkig mee. http://instagr.am/p/Tn1E0Mw-lr/ mssn beetje slechte foto, maar beter wordt het denk ik ook niet ![]() heb ook nog een tulband cake gemaakt met rozijnen, maar daar heb ik nog geen foto van en hij zit nog in de vorm..... | |
bloempje-moi | maandag 24 december 2012 @ 16:17 |
Haver chocoladekoekjes. Oh my! ![]() recept | |
djkoelkast | maandag 24 december 2012 @ 17:16 |
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanrader ![]() | |
bloempje-moi | maandag 24 december 2012 @ 17:35 |
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen. | |
djkoelkast | maandag 24 december 2012 @ 19:04 |
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones. | |
Noek | maandag 24 december 2012 @ 21:14 |
Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast? | |
bloempje-moi | maandag 24 december 2012 @ 21:54 |
De structuur is meestal wel prima, en ze rijzen ook goed. Alleen smaken ze nergens naar. | |
The_Hives | dinsdag 25 december 2012 @ 08:29 |
nog nooit mislukt:
[ Bericht 3% gewijzigd door The_Hives op 25-12-2012 08:53:47 ] | |
Noek | dinsdag 25 december 2012 @ 08:45 |
![]() | |
Bleie | dinsdag 25 december 2012 @ 08:50 |
Nou wil ik scones maken ![]() Wat gebruiken jullie als clotted cream? | |
The_Hives | dinsdag 25 december 2012 @ 08:53 |
half bakje mascarpone en slagroom | |
Noek | dinsdag 25 december 2012 @ 08:54 |
Ik ga clotted cream kopen. | |
bloempje-moi | dinsdag 25 december 2012 @ 10:51 |
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda? | |
Bleie | dinsdag 25 december 2012 @ 12:00 |
Slagroom geklopt of niet? Jumbo is een half uur fietsen, dat is me wat gortig. | |
FutureFairytale | dinsdag 25 december 2012 @ 12:01 |
The Hives; hoe dun/dik uitrollen? | |
Noek | dinsdag 25 december 2012 @ 12:06 |
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis. Daar at ik laatst trouwens scones met speculaaskruiden erin. Man! ![]() Dat ga ik doen met het recept van The_Hives. | |
The_Hives | dinsdag 25 december 2012 @ 12:06 |
slagroom kloppen, daarna mascarpone er doorheen kloppen | |
The_Hives | dinsdag 25 december 2012 @ 12:07 |
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo. | |
The_Hives | dinsdag 25 december 2012 @ 12:08 |
nee, is niet echt makkelijk te verkrijgen in de meeste supermarkten ![]() | |
Isegrim | dinsdag 25 december 2012 @ 12:39 |
Jumbo heeft clotted cream. ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 25 december 2012 @ 12:47 |
Ik heb ergens gelezen dat de betere kaaswinkel het ook zou hebben. Er schijnt zelfs een Nederlands merk te zijn: Scoontjes-room ![]() ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 25 december 2012 @ 12:52 |
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier. | |
Isegrim | dinsdag 25 december 2012 @ 13:01 |
Niet meer. ![]() (Wikipedia) Erger nog dus, petrochemisch geproduceerd. ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 25 december 2012 @ 13:16 |
Het is in ieder geval géén vanille, dus als je van vanille houdt maak je je eigen vanillesuiker met vanillestokjes ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 25 december 2012 @ 13:50 |
Dankje ![]() ![]() | |
SV-tje | donderdag 27 december 2012 @ 16:14 |
Niet allemaal uit de oven, maar dit was ons kerstdiner gisteren.![]() ![]() ![]() | |
Bleie | donderdag 27 december 2012 @ 16:18 |
Wow! | |
Dr.Hilfiger | donderdag 27 december 2012 @ 16:21 |
Wat zijn die witte balletjes? | |
SV-tje | donderdag 27 december 2012 @ 16:25 |
Cakepops met witte chocolade, de ene van naturelcake en de andere van aardbeiencake. | |
MissHobje | donderdag 27 december 2012 @ 16:37 |
Oh Sv-tje lekker zoet allemaal hmmm ![]() | |
Noek | donderdag 27 december 2012 @ 16:38 |
![]() ![]() Heb je een lijst van alles wat je hebt gemaakt? Lijkt me awesome. | |
Rijstebuiltje | donderdag 27 december 2012 @ 16:41 |
Gatverdamme! ![]() Wat ziet dat er onwijs goddelijk en lekker uit! ![]() ![]() | |
djkoelkast | donderdag 27 december 2012 @ 17:16 |
sugar rush als je dat allemaal opeet, ziet er wel mooi uit. | |
FutureFairytale | donderdag 27 december 2012 @ 18:12 |
Voor hoeveel personen was dit? Dammmnn wat een werk! ![]() | |
lady-wrb | donderdag 27 december 2012 @ 19:56 |
heb je dat allemaal in je eentje gemaakt ![]() | |
SV-tje | donderdag 27 december 2012 @ 22:02 |
Op http://pinterest.com/lotte2608/high-tea-christmas/ vind je de meeste recepten terug. Ik had hierbij ook nog een apple crumble, van 2 soorten cake cakepops en petitfours gemaakt. Petitfours van biscuit gevuld met aardbeien kwarktaarttoetje en aardbeienjam en afgedekt met aardbeienglazuur. De krabsalade heb ik gebruikt om de kleine cupjes te vullen. De sponge cake in de receptuur was bij mij citroen wolken cake van dr. oetker en de brownies kwamen ook uit een pak van dr. oetker. Zoals je op de pinterest pagina kunt zien heb ik ook nog 4 soorten bonbons gemaakt. Deze lagen ook op 2 kleine etageres. ![]() Dit was voor 12 personen, dus ja het was veel te veel, maar ik wilde graag de variatie hebben dus dan is dat het gevolg, iedereen heeft ook nog wat mee naar huis genomen. Dit is echt een hobby van me, ik heb samen met m'n zus voor m'n moeders verjaardag ook voor 40 mensen 2 tafels met hartige en zoete hapjes gemaakt. Ja, alhoewel m'n vriend op het laatst wel heeft meegeholpen met appels snijden en het snijden en van de cake en besmeren met lemoncurd. [ Bericht 3% gewijzigd door SV-tje op 27-12-2012 22:07:55 ] | |
bebjebenthe | donderdag 27 december 2012 @ 23:53 |
Ik heb gisteren voor het eerst macarons gemaakt en ik was tevreden voor een eerste poging, maar ik vond ze nog niet op en top. Ik heb nog nooit macarons gekocht dus misschien waren ze wel perfect. Mijn vraag daarom is; wat is in jullie ogen die ideale macaron? | |
bloempje-moi | vrijdag 28 december 2012 @ 10:20 |
Ik ben nooit zo enthousiast geweest over macarons. Ze zien er leuk uit, maar smaken altijd wat teleurstellend. Gisteren Hummingbird bakboek gekocht. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 10:43 |
Eentje die smaakt naar gerookte paling met een creme van foie gras.. Eentje die smaakt naar rauwe ham met een creme van frambozen Eentje die smaakt naar zeekraal met een creme van garnalen Eentje die smaakt naar aardappel met een creme van spekjes Wat ik bedoel, think out of the box. | |
bloempje-moi | vrijdag 28 december 2012 @ 11:12 |
Oeh, eentje die smaakt naar een koud biertje met met een creme van bitterballen ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 11:15 |
Das best een uitdaging | |
Inu | vrijdag 28 december 2012 @ 14:55 |
Ik heb die van Primrose Bakery, ook zo mooi ![]() Hier zijn alle ingredienten binnen voor een high tea met scones, melkvrije quichejes, kokos-chocolade taart, melkvrije brownies en petit fours. Lekker een weekendje bakken ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 28 december 2012 @ 17:01 |
Bij macarons is het net als bij cupcakes: decoratie is belangrijker dan de smaak. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 17:04 |
Onzin. Alleen besteden veel mensen er uit een libelle truttigheid meer aandacht aan omdat ze denken dat dit zo hoort. | |
djkoelkast | vrijdag 28 december 2012 @ 17:04 |
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaak ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 17:07 |
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je baksels | |
djkoelkast | vrijdag 28 december 2012 @ 17:10 |
Leg eens uit? Ik zeg toch niet dat iedereen dat doet, de meeste mensen die macarons of cupcakes bakken die doen maar wat, flikkeren er een lading kleurstof door en gaan het versieren met allerlei nauwelijks eetbare stukken zoete klei en andere onzin. De meeste mensen dus. | |
Isegrim | vrijdag 28 december 2012 @ 17:10 |
Piet, niet zo onaardig doen. ![]() Het is niet aan te raden om te proberen een cake te vacumeren. Je houdt dan een heel klein cakeje over. ![]() | |
The_Hives | vrijdag 28 december 2012 @ 22:24 |
![]() | |
BananaPancake | vrijdag 28 december 2012 @ 22:30 |
Macarons zijn toch vaak heel simpel qua 'decoratie'? | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 23:27 |
WAKA WAKA! | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 00:31 |
Ik hoor het al, ik ben niet welkom omdat ik de boekjes niet volg omdat ik het op een andere manier lekkerder vind ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 00:32 |
Heee! Ik ben in Duitsland gaan wonen voor het brood! | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 00:44 |
Niet voor de rostbratwursten? Die zijn zo goed ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 11:47 |
Ook, maar die zijn niet zo volkoren | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 12:24 |
Volkorenworst ![]() | |
_Ophelia_ | zaterdag 29 december 2012 @ 12:44 |
Hij heeft wel een punt (wat betreft die Libelle-truttigheid dan), ik krijg regelmatig prachtig uitziende baksels voorgeschteld die smaken naar kant en klare baggermix. Wat mij betreft kun je beter eerst behoorlijk leren bakken.
![]() Gelukkig laat cake zich prima invriezen. | |
Tooto7moe | zaterdag 29 december 2012 @ 19:49 |
zoooooo sveeetje, dat is een zoete tafel zeg! fanatiek en knap van je! | |
Sjeen | zaterdag 29 december 2012 @ 19:53 |
Bij macaronisch wel... Die zien er altijd geweldig uit, maar het blijft een hapje lucht met een kleurtje. En cupcakes vind ik meestal ook pas echt lekker als er geen kunstwerk van gemaakt is. Maak liever een kunstwerk van het beslag en een simpel toefje botercreme of creamcheese icing erop ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 19:57 |
Ik maak eigenlijk alleen muffins, een cupcake zonder versiering zeg maar ![]() | |
SV-tje | zaterdag 29 december 2012 @ 20:19 |
Dank je! Je kunt maar een hobby hebben. Tis trouwens half zoet en half hartig. | |
FutureFairytale | zaterdag 29 december 2012 @ 20:21 |
het lekkerst! Zo'n laag creme is mierzoet en niet lekker. | |
Tooto7moe | zaterdag 29 december 2012 @ 20:27 |
Ik vind dat voora bij cupcakes de verhoudingen gewoon goed moeten zijn, een basis cake met niet veel suiker en veel smaak en een topping zonder mega botercreme toef maar met fruit/chocolade/bbr etc Soms krijg je echt een kartonnen cakeje met magarine+suiker toef en dat is zo onwijs jammer. | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 21:18 |
Met margarine bakken is echt een misdaad. | |
Erasmo | zaterdag 29 december 2012 @ 21:22 |
Waarvan akte, margarine is zó jaren 50 ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 21:22 |
Cake moet naar boter smaken | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 21:23 |
Juist. En veel verse eieren moeten er in ![]() | |
Sjeen | zaterdag 29 december 2012 @ 21:27 |
Morgen ga ik wafels bakken ![]() | |
Inu | zaterdag 29 december 2012 @ 21:29 |
Maar als iemand dat enorm leuk vindt om zo'n kant en klaar mix cakeje te versieren voor je, dan is dat toch ook wat waard? Sowieso, je moet ergens beginnen. Als je veel bakt ga je toch vanzelf minder met mixen werken? Zolang iemand (maker of eter) er maar plezier van beleeft maakt het mij niks uit of het biovolkoren is of alleen water toevoegen... | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 21:32 |
Mja, ik zou het niet eten, als je alleen al ziet wat er in fondant ziet, ik heb minder chemicaliën in mijn gootsteenkastje. | |
Cuppiecake | zaterdag 29 december 2012 @ 21:37 |
Je moet toch ergens beginnen.. Spijt me zeer maar ik vind die kant en klaar mixen echt belachelijk alsof het zo moeilijk is om zelf meel en suiker en eieren enzo bij elkaar te gooien! Je hoeft geen genie te zijn om cupcakes te bakken. Mijn laatste cupcakes http://instagr.am/p/SWGS6VMDb5/ Is geen botercreme topping trouwens ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Cuppiecake op 29-12-2012 21:44:50 ] | |
Erasmo | zaterdag 29 december 2012 @ 21:42 |
Nah die look staat je niet ![]() | |
bloempje-moi | zaterdag 29 december 2012 @ 21:42 |
Interessante cupcakes ![]() | |
Cuppiecake | zaterdag 29 december 2012 @ 21:44 |
Foutje xD http://instagr.am/p/SWGS6VMDb5/ | |
bloempje-moi | zaterdag 29 december 2012 @ 21:48 |
Leuke cupcakes. Waar is de creme dan van gemaakt? (geen idee wat de opties zijn. Ik heb nooit cupcakes gemaakt) | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 21:50 |
de angst voor E nummers is onterecht | |
Sjeen | zaterdag 29 december 2012 @ 21:52 |
maar dat maakt nog niet dat fondant lekker is ![]() | |
Isegrim | zaterdag 29 december 2012 @ 21:55 |
Toch heb ik liever geen broodverbetermiddel in mijn brood. ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 22:44 |
Ik heb het niet over E-nummers, ik heb het over chemisch geproduceerde rotzooi die ze er in tiefen terwijl het allemaal ook natuurlijk kan. | |
djkoelkast | zaterdag 29 december 2012 @ 22:44 |
Paardenhaarenzym, wat is daar nou erg aan ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 22:54 |
Dat klopt, maar beetje chemicalien chemicalien roepen is dom en ongeinformeert |