bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes.quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:35 schreef uniekhoorn het volgende:
Hoi,
Heb alles in huis voor een home-made appeltaart. Ga hem maken met bloem, appels, boter, citroensap, kaneel, honing, basterdsuiker snufje speculaaskruiden...
Dus, dat gaat wel goedkomen maar ik heb geen springvorm en was nu even niet van plan om er 1 te halen... Wel een siliconen bak'blik' of glazen ovenschalen. Zal dat ook lukken? tips?
Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OPquote:Op zaterdag 24 november 2012 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet
Okee!quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:59 schreef The_Hives het volgende:
[..]
bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes.
In mijn werkgebied wordt nooit met reeksen gewerkt, dus ja ik wist het van het knopje, maar dacht dat men wel e.e.a. wijzigde, anders klopt het immers niet meer wat er staat.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:23 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OP
Citroentaart?quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Okee!
Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...
Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
Sorry had niet door dat ik hem sloot, was ook niet de bedoeling want ik post hier nooitquote:Op zaterdag 24 november 2012 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet
Wauw!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
Wow, geweldig!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
Oh wat ziet ie er gaaf uit!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
Lady, goed gelukt man!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken...quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Okee!
Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...
Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
Goed idee... had ineens geen zin meer in bakken dus heb ik eerst maar eens appelmoes gemaakt maar voor de volgende keerquote:Op zondag 25 november 2012 19:16 schreef The_Hives het volgende:
[..]
appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken...
Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
die bussen zijn bij mij nog gewoon in gebruikquote:Op zondag 25 november 2012 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment!
Ziet er goed uit! i/s dat nou een schuimrand eromheenquote:Op zondag 25 november 2012 22:13 schreef Sjeen het volgende:
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen![]()
[ afbeelding ]
wow mooi zeg! hoe eet je dat?quote:Op zondag 25 november 2012 22:13 schreef Sjeen het volgende:
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen![]()
[ afbeelding ]
Jahoorquote:Op dinsdag 27 november 2012 21:53 schreef lady-wrb het volgende:
ik ben trouwens op zoek naar een koekjesuitsteker in de vorm van een motor of brommer.
weet iemand of zoiets bestaat?
Ik wil ook zulke mooie koekjes!quote:Op dinsdag 27 november 2012 21:51 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag voor een jarige collega de sneeuwvlokkoekjes gemaakt.
ze wilde graag haar favoriete kleuren: zwart, grijs en wit.
ze was erg tevreden met het resultaat. ik ook
[ afbeelding ]
en verpakt als kadootje:
[ afbeelding ]
ik heb nu terwijl de koekjes in de oven zaten, de fondantlaagjes als gemaakt en klaargelegd op bakpapier, zodat ze wat harder werden en ze niet zo snel vervormden bij het op de koekjes leggen.
en het werktebedankt voor de tip.
(nu was het ook wel prettig dat ik dit keer bij daglicht werkte. bij lamplicht gaat het uitstansen van de fondant-met-reliëf een stuk lastiger.
Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden!quote:Op zondag 25 november 2012 14:28 schreef Skaai het volgende:
Kruidnootjes gebakken! Ze zijn groot geworden. En lekker
.
[ afbeelding ]
voila!quote:Op woensdag 28 november 2012 10:50 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden!
Klopt helemaal, ik heb het afgerond naar 280 gram trouwensquote:Op woensdag 28 november 2012 18:55 schreef MaximusTG het volgende:
Toevallig heb ik hier nog een lege pot Nutella staan.
Daar zit 500 gram nutella in. Gevuld met water, dan zit er 430 gram water in.
Oftwel 430 ml nutella weegt 500 gram
1 cup is 236 ml. Dus 500 gram is (430/236) = 1,822 cup.
1 cup weegt dus 500/1,822 = 274 gram.
Nou zaten er natuurlijk nog wel wat resten in de pot, dus dit is niet 100% nauwkeurig.
Netjes!quote:Op woensdag 28 november 2012 14:59 schreef Sjeen het volgende:
Gave koekjes lady_wrb![]()
Ik heb geheel in Sintsfeer gevulde speculaas gemaakt gisteren:
[ afbeelding ]
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150gquote:Op woensdag 28 november 2012 19:34 schreef Brighteyes het volgende:
Al gevonden via Sylvana's pinterest.
daar staat trws ook in dat die ene cup 280gr en die 10 teaspoons flour is 62 gram.
Dan 30 mins op 180 graden iets korter als je een cupcakevorm gebruikt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |