abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119576468
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

laatste baksels:

taart van sjanette


Chocolade Cake van The_Hives


Lemon Ciambella Cake with lemon infused Creme Anglaise and lemon caramel van Estolan


pavlova van Tooto7moe
  zaterdag 24 november 2012 @ 17:59:29 #2
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119576970
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 17:35 schreef uniekhoorn het volgende:
Hoi,

Heb alles in huis voor een home-made appeltaart. Ga hem maken met bloem, appels, boter, citroensap, kaneel, honing, basterdsuiker snufje speculaaskruiden...

Dus, dat gaat wel goedkomen maar ik heb geen springvorm en was nu even niet van plan om er 1 te halen... Wel een siliconen bak'blik' of glazen ovenschalen. Zal dat ook lukken? tips?
bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator zaterdag 24 november 2012 @ 18:51:52 #3
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119578476
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet ;(
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 24 november 2012 @ 21:19:13 #4
3185 Adelante
To let it go now
pi_119583070

simpel ideetje voor soort van mint/chocolaadjes, heb ze gemaakt en smaakt prima :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_119583171
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet ;(
Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OP ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 24 november 2012 @ 21:27:25 #6
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119583283
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 17:59 schreef The_Hives het volgende:

[..]

bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes.
Okee!

Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...

Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Moderator zaterdag 24 november 2012 @ 22:37:01 #7
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119585417
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2012 21:23 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OP ;)
In mijn werkgebied wordt nooit met reeksen gewerkt, dus ja ik wist het van het knopje, maar dacht dat men wel e.e.a. wijzigde, anders klopt het immers niet meer wat er staat.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_119592558
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Okee!

Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...

Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
Citroentaart?
pi_119592687
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet ;(
Sorry had niet door dat ik hem sloot, was ook niet de bedoeling want ik post hier nooit :D voel je vrij om de OP aan te passen, je bent modje dus dat moet lukken :P
pi_119592707
Overigens wil ik vandaag wel wat bakken dus dan zal ik eens zien of ik iets kan posten :D
pi_119592980
Zojuist appel-kaneelmuffins gebakken met m'n peuter. Ze zien er heerlijk uit, maar moeten nog even afkoelen...





(recept)
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 11:28:47 #12
37843 lady-wrb
kortaf
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 13:10:53 #13
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119596151
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld :)

goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee :{



[ Bericht 27% gewijzigd door lady-wrb op 25-11-2012 13:19:40 ]
  Moderator zondag 25 november 2012 @ 13:19:47 #14
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119596559
Ik wil dit jaar volkorenoliebollen en speltoliebollen maken, als dat maar goed gaat :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_119596592
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld :)

goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee :{

[ afbeelding ]
Wauw!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119598023
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld :)

goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee :{

[ afbeelding ]
Wow, geweldig!
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 14:26:02 #17
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119599182
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld :)

goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee :{

[ afbeelding ]
Oh wat ziet ie er gaaf uit! :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 14:28:27 #18
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119599285
Kruidnootjes gebakken! Ze zijn groot geworden :D. En lekker 8-).

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Licht Ontvlambaar zondag 25 november 2012 @ 14:53:15 #19
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_119600261
Coole kerstboom!

Hier staat merengue in de oven voor pavlova.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_119603958
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld :)

goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee :{

[ afbeelding ]
Lady, goed gelukt man!
Ondanks de tegenslagen.
  zondag 25 november 2012 @ 19:16:49 #21
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119611179
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Okee!

Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...

Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken...
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 25 november 2012 @ 19:20:19 #22
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119611331
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 19:16 schreef The_Hives het volgende:

[..]

appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken...
Goed idee... had ineens geen zin meer in bakken dus heb ik eerst maar eens appelmoes gemaakt maar voor de volgende keer
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 25 november 2012 @ 19:24:54 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119611510
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld :)

goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee :{

[ afbeelding ]
Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119611597
Brabantia *O*
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 21:10:39 #25
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119616351
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment!
die bussen zijn bij mij nog gewoon in gebruik :Y
  Licht Ontvlambaar zondag 25 november 2012 @ 22:13:27 #26
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_119620298
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen :Y)

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zondag 25 november 2012 @ 22:33:34 #27
3185 Adelante
To let it go now
pi_119621652
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 22:13 schreef Sjeen het volgende:
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen :Y)

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! i/s dat nou een schuimrand eromheen :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 22:34:14 #28
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119621697
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 22:13 schreef Sjeen het volgende:
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen :Y)

[ afbeelding ]
wow mooi zeg! hoe eet je dat?
  Licht Ontvlambaar maandag 26 november 2012 @ 20:37:18 #29
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_119651648
Het is een 'bodem' van eiwit-suiker schuim (4 eiwitten, 200 gram poedersuiker. 2,5 uur op 90 graden in oven met deur beetje open. Recept uit Pauli's O+ ), daarop lobbig geklopte room, wat gepureerde en hele kersen, geroosterde amandelsnippers en wat pure chocoladerasp.

Het laat zich nog verbazend goed in stukken snijden en serveren eigenlijk :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_119653165
oef lekker! Wij hebben voor een diner al eens "kleintjes" gemaakt maar ze liepen een tikkeltje uit ;) met frambozen is ie ook aan te raden
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 21:51:26 #31
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119690498
ik heb vandaag voor een jarige collega de sneeuwvlokkoekjes gemaakt.
ze wilde graag haar favoriete kleuren: zwart, grijs en wit.

ze was erg tevreden met het resultaat. ik ook :D



en verpakt als kadootje:



ik heb nu terwijl de koekjes in de oven zaten, de fondantlaagjes als gemaakt en klaargelegd op bakpapier, zodat ze wat harder werden en ze niet zo snel vervormden bij het op de koekjes leggen.
en het werkte *O* bedankt voor de tip.
(nu was het ook wel prettig dat ik dit keer bij daglicht werkte. bij lamplicht gaat het uitstansen van de fondant-met-reliëf een stuk lastiger.
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 21:53:49 #32
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119690664
ik ben trouwens op zoek naar een koekjesuitsteker in de vorm van een motor of brommer.
weet iemand of zoiets bestaat?
  dinsdag 27 november 2012 @ 22:09:59 #33
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_119691560
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 21:53 schreef lady-wrb het volgende:
ik ben trouwens op zoek naar een koekjesuitsteker in de vorm van een motor of brommer.
weet iemand of zoiets bestaat?
Jahoor ;)
tjek
nog 1
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_119691587
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 21:51 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag voor een jarige collega de sneeuwvlokkoekjes gemaakt.
ze wilde graag haar favoriete kleuren: zwart, grijs en wit.

ze was erg tevreden met het resultaat. ik ook :D

[ afbeelding ]

en verpakt als kadootje:

[ afbeelding ]

ik heb nu terwijl de koekjes in de oven zaten, de fondantlaagjes als gemaakt en klaargelegd op bakpapier, zodat ze wat harder werden en ze niet zo snel vervormden bij het op de koekjes leggen.
en het werkte *O* bedankt voor de tip.
(nu was het ook wel prettig dat ik dit keer bij daglicht werkte. bij lamplicht gaat het uitstansen van de fondant-met-reliëf een stuk lastiger.
Ik wil ook zulke mooie koekjes! O+ !
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 22:16:22 #35
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119691885
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 22:10 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ik wil ook zulke mooie koekjes! O+ !
als jij ze komt halen :D
pi_119703415
quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2012 14:28 schreef Skaai het volgende:
Kruidnootjes gebakken! Ze zijn groot geworden :D. En lekker 8-).

[ afbeelding ]
Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden!
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 12:47:58 #37
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119707066
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 10:50 schreef MarjoBlabla het volgende:

[..]

Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden!
voila!
CUL / Het perfecte pepernoten recept!
pi_119709737
Lady-wrb, mooi geworden joh en wat een leuk cadeautje!

Mijn bestelling van dlt is er!
De roze candymelts voor de varkenscakepops en 2x uitsteekvormpje en icing dus na volgende week of misschien deze week ga ik t ook eens proberen met de koekjes en dan met icing.
  Licht Ontvlambaar woensdag 28 november 2012 @ 14:59:02 #39
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_119711356
Gave koekjes lady_wrb :D

Ik heb geheel in Sintsfeer gevulde speculaas gemaakt gisteren:

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_119711374
Oh dat ziet er echt heerlijk uit Sjeen :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119713645
Ik heb net de befaamde Nutella cupcakes van Pinterest gebakken :9

Echt een ideaal recept is dat, want die ingrediënten heb ik altijd wel in huis :D

  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 18:48:14 #42
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119720285
vraag van mijn partner:
hoeveel gram is een cup nutella?

hij wil het zo snel mogelijk weten, zodat ik ze vanavond nog kan bakken :D
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 18:55:41 #43
91830 MaximusTG
pi_119720578
Toevallig heb ik hier nog een lege pot Nutella staan.
Daar zit 500 gram nutella in. Gevuld met water, dan zit er 430 gram water in.
Oftwel 430 ml nutella weegt 500 gram
1 cup is 236 ml. Dus 500 gram is (430/236) = 1,822 cup.
1 cup weegt dus 500/1,822 = 274 gram.

Nou zaten er natuurlijk nog wel wat resten in de pot, dus dit is niet 100% nauwkeurig ;).
pi_119720711
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 18:55 schreef MaximusTG het volgende:
Toevallig heb ik hier nog een lege pot Nutella staan.
Daar zit 500 gram nutella in. Gevuld met water, dan zit er 430 gram water in.
Oftwel 430 ml nutella weegt 500 gram
1 cup is 236 ml. Dus 500 gram is (430/236) = 1,822 cup.
1 cup weegt dus 500/1,822 = 274 gram.

Nou zaten er natuurlijk nog wel wat resten in de pot, dus dit is niet 100% nauwkeurig ;).
Klopt helemaal, ik heb het afgerond naar 280 gram trouwens :Y)
  woensdag 28 november 2012 @ 19:22:43 #45
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119721744
:o Ik ren NU naar de keuken! Heb van de week in Belgie 2 van die megapotten Nutella gekocht! Must make!

Kinderen een kus geven en aan de slag! :D
***
  Moderator woensdag 28 november 2012 @ 19:27:08 #46
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119721936
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 14:59 schreef Sjeen het volgende:
Gave koekjes lady_wrb :D

Ik heb geheel in Sintsfeer gevulde speculaas gemaakt gisteren:

[ afbeelding ]
Netjes!
Zelf ook het spijs gemaakt?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 28 november 2012 @ 19:27:34 #47
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119721956
Hoe lang bak je sat dan trws en hoe heet?
***
pi_119722045
Waaah,dat is een tof recept! Die serveer ik a.s. Zondag denk ik zo!
  woensdag 28 november 2012 @ 19:34:43 #49
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119722359
Al gevonden via Sylvana's pinterest.

daar staat trws ook in dat die ene cup 280gr en die 10 teaspoons flour is 62 gram.
Dan 30 mins op 180 graden iets korter als je een cupcakevorm gebruikt.
***
  Moderator woensdag 28 november 2012 @ 19:35:49 #50
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119722427
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:34 schreef Brighteyes het volgende:
Al gevonden via Sylvana's pinterest.

daar staat trws ook in dat die ene cup 280gr en die 10 teaspoons flour is 62 gram.
Dan 30 mins op 180 graden iets korter als je een cupcakevorm gebruikt.
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 28 november 2012 @ 19:43:14 #51
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119722823
Zo, halve hoeveelheid gemaakt, staat nu in de oven. /nutella-junk
***
pi_119723193
quote:
10s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:43 schreef Brighteyes het volgende:
Zo, halve hoeveelheid gemaakt, staat nu in de oven. /nutella-junk
:D
  woensdag 28 november 2012 @ 19:50:17 #53
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119723201
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr. -O-

En ik bedenk me nu dat ik in mijn haast de bloem niet door de helft gedaan heb wat dus nu goed uit komt. :o :') Maar een tikkie te weinig bloem, hopelijk gaat het alsnog goed. :o
***
pi_119723290
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
Idd. Ik heb 280 gram Nutella en 150 gram bloem gedaan. Bakken op 180 graden en ligt aan de oven hoe lang ongeveer. Die van mij hebben er een ruim kwartier ingezeten totaal (eerst boven- en onderwarmte en later alleen nog even onderwarmte.
  Moderator woensdag 28 november 2012 @ 19:59:14 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119723683
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:50 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr. -O-

En ik bedenk me nu dat ik in mijn haast de bloem niet door de helft gedaan heb wat dus nu goed uit komt. :o :') Maar een tikkie te weinig bloem, hopelijk gaat het alsnog goed. :o
tbsp = tablespoon = eetlepel = 15g
tsp = teaspoon = theelepel = 5g

Is soms wat onduidelijk. Als je 62g bloem hebt waar je 75g nodig had gaat het wel goed komen, als je 31g hebt gebruikt waar 75g nodig was ben ik er bang voor: niet genoeg gluten, niet genoeg mogelijkheid om te rijzen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 28 november 2012 @ 20:00:08 #56
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119723726
62 gr gedaan, we gaan het zien. :P
***
  Moderator woensdag 28 november 2012 @ 20:02:43 #57
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119723850
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 20:00 schreef Brighteyes het volgende:
62 gr gedaan, we gaan het zien. :P
Lijkt me geen probleem, misschien 1 of 2 minuutjes langer zodat het wat meer kan 'zetten'.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 28 november 2012 @ 20:05:32 #58
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119723970


Nog een beetje nat vanbinnen zijn ze ook prima te eten! O+
***
pi_119724770
quote:
17s.gif Op woensdag 28 november 2012 20:05 schreef Brighteyes het volgende:
[ afbeelding ]

Nog een beetje nat vanbinnen zijn ze ook prima te eten! O+
Ja dan zijn ze juist het lekkerst O+
  woensdag 28 november 2012 @ 20:21:05 #60
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119724827
Overigens zijn ze, gelukkig, niet onweerstaanbaar lekker, beetje zwaar zelfs, het is niet zo dat ik er gelijk nog een paar wil maken. :D
***
pi_119724866
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 20:21 schreef Brighteyes het volgende:
Overigens zijn ze, gelukkig, niet onweerstaanbaar lekker, beetje zwaar zelfs, het is niet zo dat ik er gelijk nog een paar wil maken. :D
Ow haha ik had er 12 gemaakt en die zijn allemaal al op :')

En dan had ik ze ook nog versierd :')
  woensdag 28 november 2012 @ 20:23:09 #62
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119724930
Ik ben normaal echt onhoudbaar bij dat soort dingen maar ik kreeg de tweede niet eens weg. :o
***
pi_119725128
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 20:23 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben normaal echt onhoudbaar bij dat soort dingen maar ik kreeg de tweede niet eens weg. :o
Ben je ziek ofzo? o|O
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 21:12:02 #64
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119727398
ik vind ze ook nogal machtig (maar ik had er nog een toef chocoladeroom opgedaan, anders vond ik het er niet lekker genoeg uitzien :@
  Licht Ontvlambaar woensdag 28 november 2012 @ 22:03:38 #65
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_119729993
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Netjes!
Zelf ook het spijs gemaakt?
Half, zelf de eidooier en citroenrasp erdoor gekneed :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 22:05:17 #66
91830 MaximusTG
pi_119730068
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 19:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

tbsp = tablespoon = eetlepel = 15g
tsp = teaspoon = theelepel = 5g

Is soms wat onduidelijk. Als je 62g bloem hebt waar je 75g nodig had gaat het wel goed komen, als je 31g hebt gebruikt waar 75g nodig was ben ik er bang voor: niet genoeg gluten, niet genoeg mogelijkheid om te rijzen.
Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml.
Als ik google is 1 tbsp bloem 10 gram. Is dus voor elk ingrediënt anders, afhankelijk van het soortelijk gewicht.
  Moderator woensdag 28 november 2012 @ 22:08:41 #67
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119730209
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:05 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml.
Als ik google is 1 tbsp bloem 10 gram. Is dus voor elk ingrediënt anders, afhankelijk van het soortelijk gewicht.
Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml.
Ik werk ook altijd gewoon met grammen en met Nederlandse retrokookboeken waar ik dan mijn eigen draai aan ga geven.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 22:28:22 #68
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119731225
o dus er had 100 gr. meel in gemoeten?
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 22:28:50 #69
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119731245
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml.
Ik werk ook altijd gewoon met grammen en met Nederlandse retrokookboeken waar ik dan mijn eigen draai aan ga geven.
retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen?
pi_119732206
Ouwe kookboeken van je oma?
  † In Memoriam † woensdag 28 november 2012 @ 22:54:50 #71
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119732435
bij kookboeken van mijn oma denk ik aan hete bliksem, broeder met stroop en raapsteeltjes :X
om postelein maar niet te vergeten of labskous :r
mag ik bedanken?
  Moderator woensdag 28 november 2012 @ 23:18:40 #72
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119733536
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:28 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen?
Kookboeken uit de kringloopwinkel, hoe ouder hoe beter. Daar haal ik dan recepten uit die ik naar mijn eigen hand zet.
Het Gezins Kookboek is een heel goeie uit de mid 80's, daar komt ook mijn boterkoek vandaan bijvoorbeeld (alleen dan maak ik hem deels met volkorenmeel en speltmeel bijvoorbeeld).
Als een recept dan helemaal goed is schrijf ik ze over in mijn eigen kookboekje.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_119755307
Leuk topic! Ik ga dit weekend proberen deze taart te maken voor een vriendin:

Ze stuurde ooit dat plaatje en aangezien ze dit weekend 18 wordt en een enorme fan van The Hunger Games is ga ik deze voor haar namaken. Ik heb al eerder met fondant gewerkt, toen heb ik een iPod touch taart gemaakt voor m'n zusje:

Ik moest het binnen een uurtje maken en ik vind fondant niet zo fijn om mee te werken, maar ik ga de uitdaging wederom aan dit keer, haha!
  Moderator donderdag 29 november 2012 @ 21:24:42 #74
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119760991
Helaas is het bij dit soort taarten altijd dat hij er mooier uit ziet dan hij lekker smaakt.
Ik zou sowieso nooit fondant op een cake doen, ik vind het maar smerig spul :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † donderdag 29 november 2012 @ 21:27:48 #75
91830 MaximusTG
pi_119761146
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
  Moderator donderdag 29 november 2012 @ 21:34:00 #76
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119761496
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
Ik heb vorige keer een speltappeltaart gemaakt, die was echt zo lekker :9
Ik maak altijd appelkruimel, dus qua uiterlijk zijn ze dan weer niet zo bijzonder, dat is weer de andere kant.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † donderdag 29 november 2012 @ 21:34:59 #77
91830 MaximusTG
pi_119761569
Klopt ja. Mooiste blijft imho een lekkere vlaai met een mooi vlechtwerk.
pi_119762026
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 22:54 schreef lady-wrb het volgende:
bij kookboeken van mijn oma denk ik aan hete bliksem, broeder met stroop en raapsteeltjes :X
om postelein maar niet te vergeten of labskous :r
mag ik bedanken?
Postelein. :9 Raapsteeltjes. :9

Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
  Moderator donderdag 29 november 2012 @ 23:06:52 #79
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119766363
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Postelein. :9 Raapsteeltjes. :9

Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
Mijn oma, die inmiddels 97 jaar oud is, maakt nog wel eens broeder, maar ik hou er niet zo van. Beetje de binnenkant van een pannenkoek, maar ik vind de knapperige buitenkant juist zo lekker :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_119767758
Ja, dat is ook veel lekkerder!
  † In Memoriam † vrijdag 30 november 2012 @ 08:04:26 #81
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119771688
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Postelein. :9 Raapsteeltjes. :9

Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
hier is labskous (rrrrilllll )http://www.receptenarchief.nl/recept/20056-labskous.html
pi_119772169
quote:
Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed. _O-
  † In Memoriam † vrijdag 30 november 2012 @ 08:52:29 #83
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119772198
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2012 08:50 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed. _O-
dat meen je niet :o
de smaak van warme augurken :r
(ik heb het dus echt geproefd, ze eten het wel eens in bejaardenverzorgingsoorden)
pi_119773202
Die augurken worden toch niet meeverwarmd? Ik vind het ook niet heel gek klinken, eigenlijk.
  † In Memoriam † vrijdag 30 november 2012 @ 10:04:57 #85
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119773574
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2012 09:49 schreef Bleie het volgende:
Die augurken worden toch niet meeverwarmd? Ik vind het ook niet heel gek klinken, eigenlijk.
nou echt wel. die zaten er bij wat ik at gesnipperd doorheen.
ik vind het geen eten :X
pi_119777029
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:24 schreef djkoelkast het volgende:
Helaas is het bij dit soort taarten altijd dat hij er mooier uit ziet dan hij lekker smaakt.
Ik zou sowieso nooit fondant op een cake doen, ik vind het maar smerig spul :P
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
Ik ben zelf ook geen mega-fan van fondant inderdaad, ik vind het niet echt vies maar ik kan me lekkerdere toppings voorstellen. De vriendin in kwestie en mijn zusjes zijn er dan weer wel gek op en het gaat natuurlijk om hen in dit geval. :)
pi_119778572
Ik vind fondant wel heel lekker. :9
  † In Memoriam † vrijdag 30 november 2012 @ 14:31:33 #88
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119780399
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2012 13:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind fondant wel heel lekker. :9
het hangt er wel vanaf welk fondant.
dat van xenos vind ik absoluut niet lekker
dat van funcakes gaat wel
maar het fondant met marshmallowsmaak vind ik idd best goed te eten :9
  Moderator vrijdag 30 november 2012 @ 15:09:03 #89
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119781554
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2012 13:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind fondant wel heel lekker. :9
Ingrediënten al eens gelezen? :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Licht Ontvlambaar vrijdag 30 november 2012 @ 23:47:38 #90
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_119801070
Ik vind fondant niet lekker, veel te zoet. Ik ben een marsepeinfan :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_119801171
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2012 15:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ingrediënten al eens gelezen? :P
Ik eet die zooi hooguit op trouwerijen enzo, boeiend. :P
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 00:37:19 #92
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119803063
Ik ga morgen gevulde speculaas maken, spijs die ik zelf had gemaakt (veel te veel) had ik ingevroren. Ligt nu in de koelkast te ontdooien, morgen lekker deegje maken en er gevulde speculaas (of gevulde speculaaskoeken) van maken naar een 80's recept. Ik ga het wel met volkorenmeel en spelt doen en rietsuikerblokken gebruik ik altijd.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 09:00:21 #93
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119806284
Speculaas wordt nog lekkerder wanneer je het deeg een nachtje laat liggen, dan ontwikkelen de kruiden meer smaak.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_119806810
Ik heb een paar weken terug een maanzaad taart gebakken en hier toen om raad gevraagd om de marsepein uit te rollen (wat een drama, ook met jullie tips), mijn moeder begon meteen over uitsteekvormpjes enzo voor sinterklaas toen ze de taart zag maar ik heb gezegd dat het een eenmalige actie was van mijn kant, eens maar nooit meer.
Gelukkig hou ik niet zo van van marsepein en fondant dus zo erg is het niet, maar chapeau voor jullie creaties :)
Oja de maanzaad taart viel tegen wat mij betreft anderen vonden hem weer lekker, smaken verschillen gelukkig.
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 10:55:06 #96
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119807352
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 09:00 schreef lady-wrb het volgende:
hoe maak je zelf spijs?
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.

100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen :P
Beetje citroensap

Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.

Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.

Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 11:27:54 #97
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119807912
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 10:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.

100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen :P
Beetje citroensap

Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.

Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.

Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
genoteerd!
dank je wel! _O_
  zaterdag 1 december 2012 @ 15:01:41 #98
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119812519
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 10:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.

100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen :P
Beetje citroensap

Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.

Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.

Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dag
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 15:46:55 #99
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119813643
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 15:01 schreef The_Hives het volgende:

[..]

onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dag
Dat is geen onzin, het moet rijpen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 15:47:59 #100
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119813674


Roomboter gevulde speltspeculaaskoeken *)
Ze zijn echt super lekker :9 Gemaakt met ongeraffineerde rietsuiker, eigen amandelspijs en speltbloem/volkoren speltmeel. Geen tarwe gebruikt deze keer.

Ik had alleen geen ronde uitsteekvormen, dus maar met het raviolirollertje gedaan. Zien ze er nog handgemaakter uit :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')