quote:Op woensdag 28 november 2012 19:43 schreef Brighteyes het volgende:
Zo, halve hoeveelheid gemaakt, staat nu in de oven. /nutella-junk
Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
Idd. Ik heb 280 gram Nutella en 150 gram bloem gedaan. Bakken op 180 graden en ligt aan de oven hoe lang ongeveer. Die van mij hebben er een ruim kwartier ingezeten totaal (eerst boven- en onderwarmte en later alleen nog even onderwarmte.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
tbsp = tablespoon = eetlepel = 15gquote:Op woensdag 28 november 2012 19:50 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr.
En ik bedenk me nu dat ik in mijn haast de bloem niet door de helft gedaan heb wat dus nu goed uit komt.![]()
Maar een tikkie te weinig bloem, hopelijk gaat het alsnog goed.
Ja dan zijn ze juist het lekkerstquote:Op woensdag 28 november 2012 20:05 schreef Brighteyes het volgende:
[ afbeelding ]
Nog een beetje nat vanbinnen zijn ze ook prima te eten!
Ow haha ik had er 12 gemaakt en die zijn allemaal al opquote:Op woensdag 28 november 2012 20:21 schreef Brighteyes het volgende:
Overigens zijn ze, gelukkig, niet onweerstaanbaar lekker, beetje zwaar zelfs, het is niet zo dat ik er gelijk nog een paar wil maken.
Ben je ziek ofzo?quote:Op woensdag 28 november 2012 20:23 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben normaal echt onhoudbaar bij dat soort dingen maar ik kreeg de tweede niet eens weg.
Half, zelf de eidooier en citroenrasp erdoor gekneedquote:Op woensdag 28 november 2012 19:27 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Netjes!
Zelf ook het spijs gemaakt?
Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
tbsp = tablespoon = eetlepel = 15g
tsp = teaspoon = theelepel = 5g
Is soms wat onduidelijk. Als je 62g bloem hebt waar je 75g nodig had gaat het wel goed komen, als je 31g hebt gebruikt waar 75g nodig was ben ik er bang voor: niet genoeg gluten, niet genoeg mogelijkheid om te rijzen.
Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml.quote:Op woensdag 28 november 2012 22:05 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml.
Als ik google is 1 tbsp bloem 10 gram. Is dus voor elk ingrediënt anders, afhankelijk van het soortelijk gewicht.
retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen?quote:Op woensdag 28 november 2012 22:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml.
Ik werk ook altijd gewoon met grammen en met Nederlandse retrokookboeken waar ik dan mijn eigen draai aan ga geven.
Kookboeken uit de kringloopwinkel, hoe ouder hoe beter. Daar haal ik dan recepten uit die ik naar mijn eigen hand zet.quote:Op woensdag 28 november 2012 22:28 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen?
Ik heb vorige keer een speltappeltaart gemaakt, die was echt zo lekkerquote:Op donderdag 29 november 2012 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
Postelein.quote:Op woensdag 28 november 2012 22:54 schreef lady-wrb het volgende:
bij kookboeken van mijn oma denk ik aan hete bliksem, broeder met stroop en raapsteeltjes
om postelein maar niet te vergeten of labskous
mag ik bedanken?
Mijn oma, die inmiddels 97 jaar oud is, maakt nog wel eens broeder, maar ik hou er niet zo van. Beetje de binnenkant van een pannenkoek, maar ik vind de knapperige buitenkant juist zo lekkerquote:Op donderdag 29 november 2012 21:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Postelein.Raapsteeltjes.
Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
hier is labskous (rrrrilllll )http://www.receptenarchief.nl/recept/20056-labskous.htmlquote:Op donderdag 29 november 2012 21:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Postelein.Raapsteeltjes.
Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed.quote:Op vrijdag 30 november 2012 08:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hier is labskous (rrrrilllll )http://www.receptenarchief.nl/recept/20056-labskous.html
dat meen je nietquote:Op vrijdag 30 november 2012 08:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed.
nou echt wel. die zaten er bij wat ik at gesnipperd doorheen.quote:Op vrijdag 30 november 2012 09:49 schreef Bleie het volgende:
Die augurken worden toch niet meeverwarmd? Ik vind het ook niet heel gek klinken, eigenlijk.
quote:Op donderdag 29 november 2012 21:24 schreef djkoelkast het volgende:
Helaas is het bij dit soort taarten altijd dat hij er mooier uit ziet dan hij lekker smaakt.
Ik zou sowieso nooit fondant op een cake doen, ik vind het maar smerig spul
Ik ben zelf ook geen mega-fan van fondant inderdaad, ik vind het niet echt vies maar ik kan me lekkerdere toppings voorstellen. De vriendin in kwestie en mijn zusjes zijn er dan weer wel gek op en het gaat natuurlijk om hen in dit geval.quote:Op donderdag 29 november 2012 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
het hangt er wel vanaf welk fondant.quote:
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.quote:
genoteerd!quote:Op zaterdag 1 december 2012 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.
100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen![]()
Beetje citroensap
Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.
Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.
Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dagquote:Op zaterdag 1 december 2012 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.
100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen![]()
Beetje citroensap
Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.
Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.
Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
Dat is geen onzin, het moet rijpen.quote:Op zaterdag 1 december 2012 15:01 schreef The_Hives het volgende:
[..]
onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dag
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |