abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119817673
mama van 3 kids!
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 18:40:00 #102
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119818616
quote:
heb je het zelf al geprobeerd?
zit daar niet een beetje heel veel cacaopoeder in?
pi_119818864
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 18:40 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

heb je het zelf al geprobeerd?
zit daar niet een beetje heel veel cacaopoeder in?
Tuurlijk heb ik het zelf geprobeerd anders zou ik het hier niet neerzetten. ;)
Neer hoor smaakt prima!
mama van 3 kids!
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:21:25 #104
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119819754
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 15:46 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is geen onzin, het moet rijpen.
mn gevulde koeken smaken er niet minder om
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 19:39:19 #105
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119820211
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:

[..]

mn gevulde koeken smaken er niet minder om
Dan vergis je je, je zou ze eens naast elkaar moeten proeven.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:39:36 #106
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119820217
:')
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 19:43:41 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119820330
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:39 schreef The_Hives het volgende:
:')
Dit zegt meer over jouw smaak dan over mij hoor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 19:45:21 #108
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119820372
Eindresultaat:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:56:20 #109
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119820669
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:43 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dit zegt meer over jouw smaak dan over mij hoor.
tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:56:39 #110
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119820683
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:45 schreef djkoelkast het volgende:
Eindresultaat:

[ afbeelding ]
Waar woonde je huis ook alweer?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 20:30:43 #111
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119821700
quote:
10s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:56 schreef The_Hives het volgende:

[..]

tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen.
Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is.

quote:
14s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:56 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Waar woonde je huis ook alweer?
Kom je proeven ja? c_/
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 1 december 2012 @ 20:39:40 #112
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119822005
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 20:30 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is.

je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijk
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 20:41:28 #113
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119822062
Het is een baktopic ja, potdorie geen bitchfight ;(
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 1 december 2012 @ 20:49:50 #114
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119822306
quote:
8s.gif Op zaterdag 1 december 2012 20:41 schreef Skaai het volgende:
Het is een baktopic ja, potdorie geen bitchfight ;(
Joh, deze "bitches" bakken er niks van
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Moderator zaterdag 1 december 2012 @ 20:54:12 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_119822451
quote:
14s.gif Op zaterdag 1 december 2012 20:39 schreef The_Hives het volgende:

[..]

je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijk
Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 20:57:04 #116
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119822529
Hallo? Gaan we nog leuk doen of hoe zit het?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 12:55:29 #117
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119839001
quote:
zonet geprobeerd.
of je een baksteen naar binnen werkt :X
het is best lekker, maar het ligt echt als een kei op de maag.
deze hoeveelheid is gemakkelijk genoeg voor 4 personen
en het mag best wat minder zoet (maar dat kan aan mij liggen)
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 12:56:04 #118
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119839015
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 20:54 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk.
is het klaar ja? :(
pi_119847217
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 12:55 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

zonet geprobeerd.
of je een baksteen naar binnen werkt :X
het is best lekker, maar het ligt echt als een kei op de maag.
deze hoeveelheid is gemakkelijk genoeg voor 4 personen
en het mag best wat minder zoet (maar dat kan aan mij liggen)
Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten.
Het is idd heel machtig.
Ik kan ook niet tegen zoet daarom eet ik het ook bijna niet.
Ik doe dit voor 5 personen maar de personen die dit gegeten hebben vonden het wel lekker.
mama van 3 kids!
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 18:13:31 #120
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119848320
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 17:43 schreef Popples het volgende:

[..]

Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten.
Het is idd heel machtig.
Ik kan ook niet tegen zoet daarom eet ik het ook bijna niet.
Ik doe dit voor 5 personen maar de personen die dit gegeten hebben vonden het wel lekker.
ik denk dat het ook kwam omdat ik het meteen uit de magnetron probeerde en nog warm was.
het was lauw al een stuk beter te doen en ik kwam uiteindelijk bijna tot de helft.
maar toen het afgekoeld was, kwam mijn zoon terug van roeien en die lepelde de rest moeiteloos naar binnen.
  zondag 2 december 2012 @ 19:12:28 #121
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_119850159
hoi, ik kom even binnnvallen...maar weet niet of ik op de goede plek ben.
ik wil deze taart gaan maken...http://cookiesandcups.com/big-girl-smores-pie/
maar daarvoor moet ik dus een bodem en "deksel" voor de taart maken. heeft iemand een recept voor een stevige bodem?
de meeste taarten die ik gemaakt heb, maakte ik met een bastogne bodem, maar denk niet dat dat stevig genoeg is als deksel.
of zou ik voor die koekjes die zij gebruiken kunnen vervangen voor mariekoekjes?


Die nutellamuffins heb ik laatst trouwens ook gemaakt en smaakte best goed.alleen vond ik ze een beetje droog...maar dat kan aan mij/mijn bakkunsten liggen
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_119852278
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 19:12 schreef Tyler-Girl het volgende:
hoi, ik kom even binnnvallen...maar weet niet of ik op de goede plek ben.
ik wil deze taart gaan maken...http://cookiesandcups.com/big-girl-smores-pie/
maar daarvoor moet ik dus een bodem en "deksel" voor de taart maken. heeft iemand een recept voor een stevige bodem?
de meeste taarten die ik gemaakt heb, maakte ik met een bastogne bodem, maar denk niet dat dat stevig genoeg is als deksel.
of zou ik voor die koekjes die zij gebruiken kunnen vervangen voor mariekoekjes?


Die nutellamuffins heb ik laatst trouwens ook gemaakt en smaakte best goed.alleen vond ik ze een beetje droog...maar dat kan aan mij/mijn bakkunsten liggen
Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggen :X

Ik heb vandaag de verplichte pepernoten gemaakt :9
  zondag 2 december 2012 @ 20:13:47 #123
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_119852471
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 20:09 schreef Inu het volgende:

[..]

Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggen :X

Ik heb vandaag de verplichte pepernoten gemaakt :9
ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen?
anders probeerik het morgen gewoon...
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_119852735
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 20:13 schreef Tyler-Girl het volgende:

[..]

ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen?
anders probeerik het morgen gewoon...
Helemaal waar :)

Maar heb je het recept erbij wat zij gebruikt of moet je op de foto's af gaan?

Ik zou denken dat als je idd met boter en gemalen koekjes een deegbal maakt en die platwalst tussen twee stukken bakpapier het wel heel genoeg blijft om voorzichtig om te draaien op de vorm. Dat stuk papier dat je laat zitten houdt het denk ik wel vast genoeg :Y
  zondag 2 december 2012 @ 20:24:16 #125
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_119852902
heb wel een recept...maar zij gebruiken Graham crackers en die zijn hier volgens mij niet te krijgen.

en dat bakpapier dat moet blijven zitten, zit aan de bovenkant toch? of zie ik het nu helemaal fout?

ah nevermind...snap het al....gaat vast goedkomen :) (al zeg ik dat elke keer)
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_119853094
http://www.bbq-nl.com/2010/04/pie-crust.html

Digestives kunnen zo te zien ook :Y
  zondag 2 december 2012 @ 20:46:35 #127
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_119853992
dankje....denk dat ook minder overheersend is als bastogne....ik ga het proberen.
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
  vrijdag 7 december 2012 @ 14:23:10 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120037605
Ik wil van het weekeinde koekjes gaan bakken met uitsteekvormen en ben op zoek naar een deeg dat de vorm mooi behoudt tijdens het bakken (dus niet vloeit).
Tips?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 7 december 2012 @ 14:29:26 #129
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120037798
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil van het weekeinde koekjes gaan bakken met uitsteekvormen en ben op zoek naar een deeg dat de vorm mooi behoudt tijdens het bakken (dus niet vloeit).
Tips?
250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram basterdsuiker
90 gram boter
1 ei
1zakje vanillesuiker
mespuntje zout

15 a 20 minuten op 180 graden

dit recept gebruik ik zelf altijd en het loopt absoluut niet uit.

[ Bericht 4% gewijzigd door lady-wrb op 07-12-2012 14:59:41 ]
  Moderator vrijdag 7 december 2012 @ 14:46:19 #130
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120038457
Let wel op dat je met een dergelijke 'short doughs' het deeg zo weinig mogelijk moet bewerken, dus het moet nèt aan elkaar hangen, dan even rusten om de gluten te relaxen en dan uitrollen, uitsteken en bakken.
Ga je te veel kneden dan worden je koeken taai.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 7 december 2012 @ 15:21:39 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120039898
Top! Heb zelden koekjes gebakken omdat ik geen goede oven had.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120043979
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Top! Heb zelden koekjes gebakken omdat ik geen goede oven had.
? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ?
pi_120052319
Deeg na het kneden een poosje in de koelkast laten opstijven helpt ook.

Mijn dochter en ik hebben van Sinterklaas een koekjeskookboek gekregen. O+
  vrijdag 7 december 2012 @ 20:41:49 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120052917
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2012 16:58 schreef Estolan het volgende:

[..]

? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ?
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 7 december 2012 @ 20:43:43 #135
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120053023
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
zou dat het dan zijn? ik ben absoluut geen kok, laat mij maar bakken :)
pi_120053322
Ik doe gewoon beide. *O*
  vrijdag 7 december 2012 @ 20:52:19 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120053452
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:49 schreef Isegrim het volgende:
Ik doe gewoon beide. *O*
Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120053816
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb.
Ik ben nimmer in het bezit geweest van een gasoven. Ja, vroegâh, thuis.
pi_120057775
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
1e snap ik
2e is een excuse :)
pi_120057872
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
Behalve Rudolph van Veen O+ Meesterkok en meesterpatissier *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator vrijdag 7 december 2012 @ 22:15:05 #141
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120058146
Ik ga morgen een recept van Mary Berry tweaken :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 8 december 2012 @ 15:02:39 #142
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120074766
Zo gaan ze de oven in.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 8 december 2012 @ 15:26:47 #143
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120075430
Eindresultaat:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 8 december 2012 @ 16:43:12 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120077569
250 g Boter
250 g Suiker
2 Eieren
500 g Meek
½ Pck. Bakpoeder
1 tonkaboon
2 eetlepels zelfgemaak vanilleextract
Schil van 1 limoen
Snuf zout
Vormpjes van honden genomen, hebben we hondekoekjes met de kerst. Er gaat nog witte glazuur en chocolade op, dan zien ze er uit als Matroos Hond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 8 december 2012 @ 17:12:13 #145
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120078327
Mijn koekjes zijn trouwens gemaakt met biologisch speltmeel, volkorenspeltmeel en volkoren roggemeel. Als suiker heb ik rietsuiker in staven gebruikt + palmsuiker en een beetje van mijn eigen vanillesuiker. Ik heb bio wijnsteenbakpoeder gebruikt, geen oetkervariant.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 8 december 2012 @ 17:41:13 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120079229
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 17:12 schreef djkoelkast het volgende:
Mijn koekjes zijn trouwens gemaakt met biologisch speltmeel, volkorenspeltmeel en volkoren roggemeel. Als suiker heb ik rietsuiker in staven gebruikt + palmsuiker en een beetje van mijn eigen vanillesuiker. Ik heb bio wijnsteenbakpoeder gebruikt, geen oetkervariant.
En je oven loopt op windmolenstroom?
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 8 december 2012 @ 17:47:45 #147
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120079425
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2012 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je oven loopt op windmolenstroom?
:)
Whehe, wel groene stroom hier :+
Het mag geitenwollensokkerig overkomen, maar ik vind het allemaal veel lekkerder dan gewone witte bloem en witte suiker. Er zit meer karakter aan, er is meer bite.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 11 december 2012 @ 18:41:58 #148
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120199458


Lavendel speltkoekjes met volkoren roggemeel en palmsuiker. En uiteraard met lavendel.
Vond het wel gezellig zo bij het haardvuurtje.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_120222225
Ah, hier zitten de experts...

Nou, kijk...vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven een taart gebakken. En die is dus mislukt. En dat terwijl er nog bij het recept stond dat het niet veel simpeler kon. Naar aanleiding daarvan heb ik dus een paar vraagjes...

Dit waren de ingredienten:

•250 gram(s) butter (chopped)
•150 gram(s) white chocolate (chopped)
•440 gram(s) caster sugar
•250 ml milk
•225 gram(s) Plain flour
•75 gram(s) self-raising flour
•1 teaspoon(s) Vanilla essence (or extract)
•2 egg(s) (lightly beaten)


Dit was het recept:

1.Preheat oven to moderately slow (170C).
2. Grease deep 20cm-round cake pan; line base and side with baking paper.
3.Combine butter, chocolate, sugar and milk in medium saucepan; using wooden spoon, stir over low heat, without boiling, until smooth.
4.Transfer mixture to large bowl; cool 15 minutes. Whisk in flours then essence and egg; poor mixture into prepared pan. Cover loosely with foil, bake for 1 hour.
5.Discard foil, stand cake in pan for 10 minutes then turn onto a wire rack; turn top-side up to cool. Place cake on serving plate, spread all over with white chocolate ganache.


Achteraf heb ik misschien een aantal fouten gemaakt. De oventemperatuur was juist, al heb ik geen flauw idee wat ze bedoelen met 'to moderately slow'. Verder was ik bij punt 4 vergeten de cake losjes te bedekken met aluminiumfolie. Daardoor, denk ik, rees de cake te zeer en kreeg hij redelijk grote scheuren bovenop.

Bij het aansnijden bleek de cake bij lange na niet gaar na een uur. Maar de bovenkant was wel al zo bruin dat een kwartier langer ongetwijfeld een verbrande top had opgeleverd.

Wat mij verder opvalt is dat de diverse recepten op internet best van elkaar afwijken. Ik heb er bijvoorbeeld nog één gevonden voor een 20cm ronde springvorm, en die geeft bijvoorbeeld dit aan:

Ingredienten:

■250 grams butter
■180 grams good quality white chocolate, coarsely chopped
■1 1/4 cups caster sugar
■3/4 cup milk
■1 1/2 cups plain flour
■1/2 cup self raising flour
■1 teaspoon vanilla extract
■2 eggs


Recept:

Grease a 20 cm round cake tin. Line with baking paper. Combine butter, chocolate, sugar and milk in a medium saucepan. Stir over a low heat without boiling until smooth. Transfer the mixture to a large bowl and cool until it reaches room temperature.

Next, fold in the sifted flours and add the vanilla extract and egg. Pour the batter into the greased cake tin and bake for about 1 hour and 30 minutes at 170 degrees.


Bedoelen ze nu met de eerste zin dat ik alleen de onderkant van bakpapier moet voorzien of ook de zijkanten? Bij mijn poging deed ik alleen de onderkant en kwam de zijkant gemakkelijk los van de springvorm.

En hoe kan het zijn dat in het eerste recept de cake maar een uur hoeft te bakken, en ook nog bedekt! En bij het tweede recept staat dat je zeker (en volgens mij zonder iets erop) anderhalf uur nodig hebt.

Ik wil nu namelijk een tweede poging wagen, even zonder de ganache, want het is zonde als ik die weer over een niet gare cake heen kwak. Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan en hoe ik het wel moet doen?
  † In Memoriam † woensdag 12 december 2012 @ 11:20:55 #150
91830 MaximusTG
pi_120222592
Nou ja, er staat inderdaad de zijkant ook bedekken met bakpapier, maar invetten kan natuurlijk ook. Als het niet gaat plakken is het prima wat dat betreft. Dat recepten soms verschillen komt omdat het recepten zijn die door andere mensen thuis gepost zijn. En vaak worden ze ook omgezet vanuit Engelse maten. En daar zit nogal wel eens verschil in. Waar het bij jou dus in feite op neer komt is dat je taart te kort gebakken is en misschien te dicht bij het warmte-element van de oven, waardoor ie verbrand is. Daar helpt dat alufolie trouwens ook mee.
Wat voor oven heb je?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')