heb je het zelf al geprobeerd?quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:02 schreef Popples het volgende:
BE is dit niks voor jou:
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-Y6WIJAJA.jpg
Tuurlijk heb ik het zelf geprobeerd anders zou ik het hier niet neerzetten.quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
heb je het zelf al geprobeerd?
zit daar niet een beetje heel veel cacaopoeder in?
mn gevulde koeken smaken er niet minder omquote:Op zaterdag 1 december 2012 15:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is geen onzin, het moet rijpen.
Dan vergis je je, je zou ze eens naast elkaar moeten proeven.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:
[..]
mn gevulde koeken smaken er niet minder om
tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dit zegt meer over jouw smaak dan over mij hoor.
Waar woonde je huis ook alweer?quote:
Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:56 schreef The_Hives het volgende:
[..]
tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen.
Kom je proeven ja?quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:56 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Waar woonde je huis ook alweer?
je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijkquote:Op zaterdag 1 december 2012 20:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is.
Joh, deze "bitches" bakken er niks vanquote:Op zaterdag 1 december 2012 20:41 schreef Skaai het volgende:
Het is een baktopic ja, potdorie geen bitchfight
Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk.quote:Op zaterdag 1 december 2012 20:39 schreef The_Hives het volgende:
[..]
je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijk
zonet geprobeerd.quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:02 schreef Popples het volgende:
BE is dit niks voor jou:
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-Y6WIJAJA.jpg
is het klaar ja?quote:Op zaterdag 1 december 2012 20:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk.
Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten.quote:Op zondag 2 december 2012 12:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
zonet geprobeerd.
of je een baksteen naar binnen werkt
het is best lekker, maar het ligt echt als een kei op de maag.
deze hoeveelheid is gemakkelijk genoeg voor 4 personen
en het mag best wat minder zoet (maar dat kan aan mij liggen)
ik denk dat het ook kwam omdat ik het meteen uit de magnetron probeerde en nog warm was.quote:Op zondag 2 december 2012 17:43 schreef Popples het volgende:
[..]
Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten.
Het is idd heel machtig.
Ik kan ook niet tegen zoet daarom eet ik het ook bijna niet.
Ik doe dit voor 5 personen maar de personen die dit gegeten hebben vonden het wel lekker.
Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggenquote:Op zondag 2 december 2012 19:12 schreef Tyler-Girl het volgende:
hoi, ik kom even binnnvallen...maar weet niet of ik op de goede plek ben.
ik wil deze taart gaan maken...http://cookiesandcups.com/big-girl-smores-pie/
maar daarvoor moet ik dus een bodem en "deksel" voor de taart maken. heeft iemand een recept voor een stevige bodem?
de meeste taarten die ik gemaakt heb, maakte ik met een bastogne bodem, maar denk niet dat dat stevig genoeg is als deksel.
of zou ik voor die koekjes die zij gebruiken kunnen vervangen voor mariekoekjes?
Die nutellamuffins heb ik laatst trouwens ook gemaakt en smaakte best goed.alleen vond ik ze een beetje droog...maar dat kan aan mij/mijn bakkunsten liggen
ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen?quote:Op zondag 2 december 2012 20:09 schreef Inu het volgende:
[..]
Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggen
Ik heb vandaag de verplichte pepernoten gemaakt
Helemaal waarquote:Op zondag 2 december 2012 20:13 schreef Tyler-Girl het volgende:
[..]
ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen?
anders probeerik het morgen gewoon...
250 gram zelfrijzend bakmeelquote:Op vrijdag 7 december 2012 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil van het weekeinde koekjes gaan bakken met uitsteekvormen en ben op zoek naar een deeg dat de vorm mooi behoudt tijdens het bakken (dus niet vloeit).
Tips?
? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ?quote:Op vrijdag 7 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Top! Heb zelden koekjes gebakken omdat ik geen goede oven had.
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.quote:Op vrijdag 7 december 2012 16:58 schreef Estolan het volgende:
[..]
? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ?
zou dat het dan zijn? ik ben absoluut geen kok, laat mij maar bakkenquote:Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb.quote:
Ik ben nimmer in het bezit geweest van een gasoven. Ja, vroegâh, thuis.quote:Op vrijdag 7 december 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb.
1e snap ikquote:Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
Behalve Rudolph van Veenquote:Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
En je oven loopt op windmolenstroom?quote:Op zaterdag 8 december 2012 17:12 schreef djkoelkast het volgende:
Mijn koekjes zijn trouwens gemaakt met biologisch speltmeel, volkorenspeltmeel en volkoren roggemeel. Als suiker heb ik rietsuiker in staven gebruikt + palmsuiker en een beetje van mijn eigen vanillesuiker. Ik heb bio wijnsteenbakpoeder gebruikt, geen oetkervariant.
Whehe, wel groene stroom hierquote:Op zaterdag 8 december 2012 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En je oven loopt op windmolenstroom?
Goede tip. Ik weet dat ik halverwege gewisseld heb. Hij heeft een poosje hetelucht gedraaid en toen normaal. Dat was dus blijkbaar ook niet slim.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je een heteluchtoven gebruikt? Zo te zien is dit recept voor een conventionele oven (boven/onderwarmte, geen ventilator die blaast binnen in de oven). Gebruik je een heteluchtoven dan moet hij eerder rond de 150-160 graden dan 170-180.
Wat voor oven ik heb? Ik heb een Etna die je op 'normaal', hetelucht, enzovoorts kunt instellen...quote:Op woensdag 12 december 2012 11:20 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, er staat inderdaad de zijkant ook bedekken met bakpapier, maar invetten kan natuurlijk ook. Als het niet gaat plakken is het prima wat dat betreft. Dat recepten soms verschillen komt omdat het recepten zijn die door andere mensen thuis gepost zijn. En vaak worden ze ook omgezet vanuit Engelse maten. En daar zit nogal wel eens verschil in. Waar het bij jou dus in feite op neer komt is dat je taart te kort gebakken is en misschien te dicht bij het warmte-element van de oven, waardoor ie verbrand is. Daar helpt dat alufolie trouwens ook mee.
Wat voor oven heb je?
Ik bak cakes en koekjes en andere delicate waren altijd op conventioneel. Dat geeft je veel meer controle en een veel egalere kleur. Nooit wisselen tussendoor, het is of het een, of het ander. Vrijwel alle recepten zijn geschikt voor conventioneel qua temperaturen, bij engelse recepten zeggen ze vaak 170/150 fan en dan is de 150 dus bij hetelucht.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:35 schreef Fargo het volgende:
[..]
Goede tip. Ik weet dat ik halverwege gewisseld heb. Hij heeft een poosje hetelucht gedraaid en toen normaal. Dat was dus blijkbaar ook niet slim.
Zoals ik het op internet kan vinden is het een 'simpele' white chocolate mud cake. Met white chocolate ganache, maar die was wel gelukt, maar hoeft er wat mij betreft bij de volgende poging niet meer bij. Het gaat mij erom dat de volgende keer de cake goed gaar is.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind het wel een raar recept trouwens, dat bovenste heeft 440 gram suiker, dat is allejezus veel, zeker omdat er dan ook nog 150g chocolade in gaat.
En dan 300g meel, 250ml melk en 2 eieren...
Wat probeer je voor cake/taart te maken? Dan kan ik eens zien of in een van mijn boeken een beter recept staat
Probeer anders eens een poundcake, die zijn leuk om mee te beginnen en te experimenteren met oventijden/temperaturen (want elke oven wijkt wel een beetje af). Daar kun je dan ook je ganache op doen, alleen is de cake misschien iets zwaarder.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:59 schreef Fargo het volgende:
[..]
Zoals ik het op internet kan vinden is het een 'simpele' white chocolate mud cake. Met white chocolate ganache, maar die was wel gelukt, maar hoeft er wat mij betreft bij de volgende poging niet meer bij. Het gaat mij erom dat de volgende keer de cake goed gaar is.
Als je eens zou willen kijken, super! :-)
Goed verhaal kerel! Duidelijk uitgelegdquote:Op woensdag 12 december 2012 12:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Probeer anders eens een poundcake, die zijn leuk om mee te beginnen en te experimenteren met oventijden/temperaturen (want elke oven wijkt wel een beetje af). Daar kun je dan ook je ganache op doen, alleen is de cake misschien iets zwaarder.
Die is wel heel makkelijk te maken:
200g zelfrijzend bakmeel
200g boter (zacht)
200g suiker
4 eieren (medium)
snufje zout
Ideetjes: binnenkant van een (half) vanillestokje, geraspte schil (de helft) van een niet gewaxte citroen of sinaasappel door je beslag geeft je cake een super lekker aroma. Je kunt ook bv vanillesuiker gebruiken, maar ik vind dat zelf nogal nep smaken.
Boter moet uit de koelkast zijn voor een tijdje. Gebruik geen margarine, daar zit water en andere zooi in, gebruik ongezouten roomboter. Doe bij het meel het snufje zout en schep het even om.
Oven voorverwarmen op 160 graden conventioneel.
Bakblik insmeren met boter, zowel onder als aan de zijkanten. Dan beetje meel in het bakblik doen en stuk voor stuk op alle 4 de kanten zetten zodat de hele vorm is bedekt met een laagje boter waar meel aan kleeft. Zo blijft je cake nooit plakken.
Klop de boter met de mixer tot hij romig is, doe de suiker erbij (experimenteer eens met andere soorten suiker, bijvoorbeeld rietsuiker, erg lekker!) tot de suiker zo goed als kan in de boter is gemengd. Voeg nu steeds 1 ei en 1 lepel meel toe (om te voorkomen dat het gaat schiften). Als je alle 4 de eieren gehad hebt stop je even met mixen om de zijkant van de kom uit te schrapen (meestal gebruik je een zachte spatel hiervoor, als je die niet hebt gewoon een rechte plastic spatel, het gaat er om dat alle boter die eventueel nog aan de zijkant van je kom zit in je beslag komt en niet aan de kom blijft kleven).
Ga weer verder met mixen en nu voeg je langzaam het meel toe, schepje voor schepje, steeds er door blijven mixen. Mix nog een paar minuten door, beweeg niet te wild met je mixer als je een handmixer gebruikt.
Het beslag moet één geheel zijn, licht van kleur, luchtig.
Stort het in de bakvorm, bak de cake op 160 graden conventioneel voor 55 minuten. Na 55 minuten check je met een breinaald of satéprikker of de cake gaar is: prik ongeveer in het midden je breinaald/satéprikker: zit er beslag aan dan is je cake nog niet gaar, zet hem nog 10 minuten in de oven.
De breinaald/satéprikker moet er schoon uitkomen. Langer dan 65 minuten heb je doorgaans niet nodig. Noteer de tijd waarop hij er goed uit kwam, dan kun je die tijd als richttijd aanhouden voor de volgende keer.
Doe nooit, nooit, nooit, nooit en nog eens nooit de ovendeur open voordat de 55 minuten voorbij zijn. De oventemperatuur daalt dan enorm en zo kan je cake gaan inzakken. Heb vertrouwen, het komt goed.
Haal de cake uit de oven, laat hem een paar minuten afkoelen, maar niet te lang.
Stort de cake op een koelrek of ovenrooster ofzo, hij moet kunnen uitstomen aan alle kanten. Uitstorten doe je door de cake in vorm op z'n kant op een koelrek/ovenrooster te leggen en dan rol je zachtjes de cake in de vorm op z'n kop. Hou de cakevorm vast zodat die niet op de cake drukt als hij op de kop ligt en til hem er af. Draai de cake voorzichtig goed om en laat hem helemaal afkoelen voor je er verder iets mee gaat doen.
Ach, ik eet ook veel ballaststoffenquote:Op zaterdag 8 december 2012 17:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Whehe, wel groene stroom hier![]()
Het mag geitenwollensokkerig overkomen, maar ik vind het allemaal veel lekkerder dan gewone witte bloem en witte suiker. Er zit meer karakter aan, er is meer bite.
Je moet alleen gewoon doen wat jij fijn en lekker vindt bij bakken. Het moet wel leuk blijvenquote:Op vrijdag 14 december 2012 11:14 schreef djkoelkast het volgende:
Bahhh mixen gebruiken
Je moet die eireren gewoon superluchtig kloppen en het meel er in vouwen, is helemaal zo moeilijk niet en volgens mij staan er genoeg video's op youtube hoe je zoiets moet doen
Onzinquote:Op vrijdag 14 december 2012 10:25 schreef Dragonberry het volgende:
Toch zou ik een biscuit bodem gewoon met een mix maken. Ik heb ook weleens helemaal zelf gemaakt, maar met de mix wordt het een heel stuk mooier!
Kracht in je armen voor biscuitdeeg? Je kunt gewoon een elektrische mixer gebruiken om je eieren fluffy te krijgen en de rest is met beleid vouwen.quote:Op zaterdag 15 december 2012 13:21 schreef Dragonberry het volgende:
Tja, dat is nou eenmaal mijn mening. Als je niet veel ervaring hebt met taarten bakken en dan een biscuit moet gaan maken zou ik dat niet helemaal zelf gaan doen. Ik heb er zelf ook niet genoeg geduld en kracht in mijn armen voor, dus ik gebruik dan liever mix
Oh he, in het blaadje heb ik het niet zien staan. Zal er zelf wel overheen gekeken hebben.quote:Op maandag 17 december 2012 16:48 schreef Sebas. het volgende:
http://www.jumbosupermark(...)lova-met-rood-fruit/
Staat toch gewoon 175 gram suiker of niet?
Het is alleen ter garnering, dus je kunt alles gebruiken wat je maar wil.quote:Op donderdag 20 december 2012 15:04 schreef Bakkerd het volgende:
Dan ga ik dit recept proberen denk ik:
http://www.chefrecepten.n(...)gebak-met-frambozen/
ik heb alleen een allergie voor onbewerkt/vers fruit.. Zou het met kersen uit blik ook te doen zijn? Of heeft iemand een andere optie?
dankjewel voor de tip!quote:Op donderdag 20 december 2012 17:46 schreef Soulagement het volgende:
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna?quote:Op donderdag 20 december 2012 17:46 schreef Soulagement het volgende:
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentoppingquote:Op vrijdag 21 december 2012 16:08 schreef djkoelkast het volgende:
Erg mooi, maar echt elke hap is ADHD
Dank je, wat is dit zeg...quote:Op vrijdag 21 december 2012 17:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentopping
Honing geeft sowieso veel meer smaak, die zien er erg lekker uitquote:Op vrijdag 21 december 2012 17:22 schreef Skaai het volgende:
Net mini cocosmacronen gemaakt. En ze in witte chocolade gedoopt. Had nog wat geraspte cocos liggen en ze zien er best snoezig uit zo. Recept was met glucose maar ik was te lui om dat te gaan halen, dus honing gedaan.
![]()
[ afbeelding ]
Na het kloppen, lepeltje azijn erbij en er doorheen 'vouwen'. Niks aan de hand. Afhankelijk van het aantal eieren misschien een theelepeltje extra gebruiken.quote:Op vrijdag 21 december 2012 17:01 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna?
sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje?quote:
Voelde toch echt als een steek onder waterquote:Op vrijdag 21 december 2012 22:15 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje?
ik maak overigens nog steeds af en toe je appelplaatkoek
nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien.quote:Op vrijdag 21 december 2012 23:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Voelde toch echt als een steek onder waterIk ben nu appelkaneelmuffins aan het bakken. Zonder topping die een bepaalde kant op draait. Maar wel met eieren uit eigen (ja biologische) kippen
![]()
De rest zal ik maar voor me houden zeker
Het zij je vergeven hoor, ik ben niet haatdragendquote:Op vrijdag 21 december 2012 23:08 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien.
het was echt gewoon een geintje hoor. sorry dat ik je gekwetst hebt
in oud maken we wel meer geintjes over rechtsdraaiende haverwortels enzo
Daar heb ik ook aan gedacht. Aangezien ik ze hier thuis proefbak voor een toekomstige High Tea maak ik er niet altijd een clotted cream en jam bij. Dat maakt het natuurlijk zo lekker. Misschien zijn ze dus zo gek nog nietquote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Ojawel. Warme met kaneelsuikerquote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |