Zonder clotted cream/jam ed?quote:Op zondag 23 december 2012 18:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ojawel. Warme met kaneelsuiker
Hetelucht gebruikt?quote:Op zondag 23 december 2012 18:42 schreef Isegrim het volgende:
Mijn favoriete cake gemaakt (http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/) maar de bovenkant van één helft is een beetje te donker.
Nee. Oven is achterin kennelijk wat heter dan voorin. Hij is verder wel erg lekker geworden, heel fluffy van binnen. Vriend heeft filmpje gemaakt van het maakproces, als dat op YT staat, link ik het hier wel even. Heb ook nog vier verschillende soorten chocolate chip cookies gemaakt, die zitten nu in de oven. Met witte chocola, met melkchocola, met melkchocola en walnoten en met cacao en kokos.quote:
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest.quote:Op zondag 23 december 2012 19:12 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ga zometeen mijn nieuwe oliebollen experimenteren, mocht het floppen kan ik met oud & nieuw terugvallen op de oude
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen.quote:
quote:Op zondag 23 december 2012 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen.
Ze verdomde het boter te kopen, of mayonaise, maar kocht zeeuws meisje en slasaus. Maar als ik van mijn zakgeld mayonaise kocht, of boter, vrat ze dat wel op.
Ik kon er niet mee lachen eigenlijk.quote:
Ik heb, al zeg ik het zelf, wel gevoel en talent, dus helemaal mislukken gebeurt me vrijwel nooit, maar het is gewoon vaak niet naar mijn smaak. Dit is trouwens het eerste jaar dat ik van tevoren ga 'oefenen'. Ook om even gevoel te krijgen bij deze nieuwe pan (ik heb altijd een aparte oliebollenpan en die hebben we deze zomer weggegooid bij het verhuizen, dus nu een nieuwe).quote:Op zondag 23 december 2012 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest.
Volgende dag kwamen de kraaien, pikte er in, vlogen weg.
Wij bulderen van het lachen en moeders weer woest.
Haar kerstbrood was ook zo een ramp, en om te zorgen dat het gegeten werd was er gewoon niets anders in huis.
Zou kunnen maar heb het wel met dat gegeten. Is toch sowieso lekkerder?quote:
Baking soda werk ook met hittequote:Op maandag 24 december 2012 00:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept.
In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd?
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt.quote:Op maandag 24 december 2012 00:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Baking soda werk ook met hitte
Daarom kan je er ook caramel mee opschuimen. Maak maar eens caramel en doe er baking soda bij, het schuimt op. Je kan dit nu storten en af laten koelen, je krijgt dan een zoet en hard schuim.
Als je de nog warme en kneedbare caramel trekt krijgt een prachtige gouden glans en kleur, ziet er echt fantastisch metaalachtig uit.quote:Op maandag 24 december 2012 00:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt.
Ik vind gewone chocolade veel lekkerder.quote:Op maandag 24 december 2012 00:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept.
In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd?
net wat je er zelf van maakt...quote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanrader Koeken zien er goed uit.quote:Op maandag 24 december 2012 16:17 schreef bloempje-moi het volgende:
Haver chocoladekoekjes. Oh my!
[ afbeelding ]
recept
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen.quote:Op maandag 24 december 2012 17:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanrader Koeken zien er goed uit.
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.quote:Op maandag 24 december 2012 17:35 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |