Zonder clotted cream/jam ed?quote:Op zondag 23 december 2012 18:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ojawel. Warme met kaneelsuiker
Hetelucht gebruikt?quote:Op zondag 23 december 2012 18:42 schreef Isegrim het volgende:
Mijn favoriete cake gemaakt (http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/) maar de bovenkant van één helft is een beetje te donker.
Nee. Oven is achterin kennelijk wat heter dan voorin. Hij is verder wel erg lekker geworden, heel fluffy van binnen. Vriend heeft filmpje gemaakt van het maakproces, als dat op YT staat, link ik het hier wel even.quote:
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest.quote:Op zondag 23 december 2012 19:12 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ga zometeen mijn nieuwe oliebollen experimenteren, mocht het floppen kan ik met oud & nieuw terugvallen op de oude
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen.quote:
quote:Op zondag 23 december 2012 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen.
Ze verdomde het boter te kopen, of mayonaise, maar kocht zeeuws meisje en slasaus. Maar als ik van mijn zakgeld mayonaise kocht, of boter, vrat ze dat wel op.
Ik kon er niet mee lachen eigenlijk.quote:
Ik heb, al zeg ik het zelf, wel gevoel en talent, dus helemaal mislukken gebeurt me vrijwel nooit, maar het is gewoon vaak niet naar mijn smaak. Dit is trouwens het eerste jaar dat ik van tevoren ga 'oefenen'. Ook om even gevoel te krijgen bij deze nieuwe pan (ik heb altijd een aparte oliebollenpan en die hebben we deze zomer weggegooid bij het verhuizen, dus nu een nieuwe).quote:Op zondag 23 december 2012 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest.
Volgende dag kwamen de kraaien, pikte er in, vlogen weg.
Wij bulderen van het lachen en moeders weer woest.
Haar kerstbrood was ook zo een ramp, en om te zorgen dat het gegeten werd was er gewoon niets anders in huis.
Zou kunnen maar heb het wel met dat gegeten. Is toch sowieso lekkerder?quote:
Baking soda werk ook met hittequote:Op maandag 24 december 2012 00:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept.
In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd?
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt.quote:Op maandag 24 december 2012 00:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Baking soda werk ook met hitte
Daarom kan je er ook caramel mee opschuimen. Maak maar eens caramel en doe er baking soda bij, het schuimt op. Je kan dit nu storten en af laten koelen, je krijgt dan een zoet en hard schuim.
Als je de nog warme en kneedbare caramel trekt krijgt een prachtige gouden glans en kleur, ziet er echt fantastisch metaalachtig uit.quote:Op maandag 24 december 2012 00:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt.
Ik vind gewone chocolade veel lekkerder.quote:Op maandag 24 december 2012 00:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept.
In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd?
net wat je er zelf van maakt...quote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanraderquote:Op maandag 24 december 2012 16:17 schreef bloempje-moi het volgende:
Haver chocoladekoekjes. Oh my!
[ afbeelding ]
recept
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen.quote:Op maandag 24 december 2012 17:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanraderKoeken zien er goed uit.
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.quote:Op maandag 24 december 2012 17:35 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen.
Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast?quote:Op maandag 24 december 2012 19:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.
De structuur is meestal wel prima, en ze rijzen ook goed. Alleen smaken ze nergens naar.quote:Op maandag 24 december 2012 19:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.
nog nooit mislukt:quote:Op maandag 24 december 2012 21:14 schreef Noek het volgende:
[..]
Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast?
quote:250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
mespunt zout
3 zakjes vanillesuiker (ikvan vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
half bakje mascarpone en slagroomquote:Op dinsdag 25 december 2012 08:50 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou wil ik scones maken.
Wat gebruiken jullie als clotted cream?
Ik ga clotted cream kopen.quote:Op dinsdag 25 december 2012 08:50 schreef Bleie het volgende:
Nou wil ik scones maken.
Wat gebruiken jullie als clotted cream?
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda?quote:
Slagroom geklopt of niet?quote:Op dinsdag 25 december 2012 08:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
half bakje mascarpone en slagroom
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis.quote:Op dinsdag 25 december 2012 10:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda?
slagroom kloppen, daarna mascarpone er doorheen kloppenquote:Op dinsdag 25 december 2012 12:00 schreef Bleie het volgende:
[..]
Slagroom geklopt of niet?
Jumbo is een half uur fietsen, dat is me wat gortig.
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:01 schreef FutureFairytale het volgende:
The Hives; hoe dun/dik uitrollen?
nee, is niet echt makkelijk te verkrijgen in de meeste supermarktenquote:Op dinsdag 25 december 2012 12:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis.
Daar at ik laatst trouwens scones met speculaaskruiden erin. Man!![]()
Dat ga ik doen met het recept van The_Hives.
Ik heb ergens gelezen dat de betere kaaswinkel het ook zou hebben.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:39 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft clotted cream.Sligro ook. Makro vast ook wel.
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier.quote:
Niet meer.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier.
(Wikipedia)quote:The demand for vanilla flavoring has long exceeded the supply of vanilla beans. As of 2001, the annual demand for vanillin was 12,000 tons, but only 1,800 tons of natural vanillin were produced.[25] The remainder was produced by chemical synthesis. Vanillin was first synthesized from eugenol (found in oil of clove) in 1874–75, less than 20 years after it was first identified and isolated. Vanillin was commercially produced from eugenol until the 1920s.[26] Later it was synthesized from lignin-containing "brown liquor", a byproduct of the sulfite process for making wood pulp.[9] Counter-intuitively, even though it uses waste materials, the lignin process is no longer popular because of environmental concerns, and today most vanillin is produced from the petrochemical raw material guaiacol.[9] Several routes exist for synthesizing vanillin from guaiacol.[27]
Dankjequote:Op dinsdag 25 december 2012 12:07 schreef The_Hives het volgende:
[..]
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo.
Cakepops met witte chocolade, de ene van naturelcake en de andere van aardbeiencake.quote:
quote:Op donderdag 27 december 2012 16:14 schreef SV-tje het volgende:
Niet allemaal uit de oven, maar dit was ons kerstdiner gisteren.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gatverdamme!quote:Op donderdag 27 december 2012 16:14 schreef SV-tje het volgende:
Niet allemaal uit de oven, maar dit was ons kerstdiner gisteren.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op http://pinterest.com/lotte2608/high-tea-christmas/ vind je de meeste recepten terug. Ik had hierbij ook nog een apple crumble, van 2 soorten cake cakepops en petitfours gemaakt. Petitfours van biscuit gevuld met aardbeien kwarktaarttoetje en aardbeienjam en afgedekt met aardbeienglazuur. De krabsalade heb ik gebruikt om de kleine cupjes te vullen.quote:Op donderdag 27 december 2012 16:38 schreef Noek het volgende:
[..]![]()
![]()
Heb je een lijst van alles wat je hebt gemaakt? Lijkt me awesome.
Dit was voor 12 personen, dus ja het was veel te veel, maar ik wilde graag de variatie hebben dus dan is dat het gevolg, iedereen heeft ook nog wat mee naar huis genomen.quote:Op donderdag 27 december 2012 18:12 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor hoeveel personen was dit? Dammmnn wat een werk!
Ja, alhoewel m'n vriend op het laatst wel heeft meegeholpen met appels snijden en het snijden en van de cake en besmeren met lemoncurd.quote:Op donderdag 27 december 2012 19:56 schreef lady-wrb het volgende:
heb je dat allemaal in je eentje gemaakt?
Eentje die smaakt naar gerookte paling met een creme van foie gras..quote:Op donderdag 27 december 2012 23:53 schreef bebjebenthe het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst macarons gemaakt en ik was tevreden voor een eerste poging, maar ik vond ze nog niet op en top. Ik heb nog nooit macarons gekocht dus misschien waren ze wel perfect. Mijn vraag daarom is; wat is in jullie ogen die ideale macaron?
Oeh, eentje die smaakt naar een koud biertje met met een creme van bitterballenquote:Op vrijdag 28 december 2012 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eentje die smaakt naar gerookte paling met een creme van foie gras..
Eentje die smaakt naar rauwe ham met een creme van frambozen
Eentje die smaakt naar zeekraal met een creme van garnalen
Eentje die smaakt naar aardappel met een creme van spekjes
Wat ik bedoel, think out of the box.
Das best een uitdagingquote:Op vrijdag 28 december 2012 11:12 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Oeh, eentje die smaakt naar een koud biertje met met een creme van bitterballen
Ik heb die van Primrose Bakery, ook zo mooiquote:Op vrijdag 28 december 2012 10:20 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ben nooit zo enthousiast geweest over macarons. Ze zien er leuk uit, maar smaken altijd wat teleurstellend.
Gisteren Hummingbird bakboek gekocht.![]()
[ afbeelding ]
Onzin.quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:01 schreef djkoelkast het volgende:
Bij macarons is het net als bij cupcakes: decoratie is belangrijker dan de smaak.
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaakquote:Op vrijdag 28 december 2012 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin.
Alleen besteden veel mensen er uit een libelle truttigheid meer aandacht aan omdat ze denken dat dit zo hoort.
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je bakselsquote:Op vrijdag 28 december 2012 17:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaak
Leg eens uit?quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je baksels
quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je baksels
Macarons zijn toch vaak heel simpel qua 'decoratie'?quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:01 schreef djkoelkast het volgende:
Bij macarons is het net als bij cupcakes: decoratie is belangrijker dan de smaak.
Heee!quote:Op zaterdag 29 december 2012 00:31 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoor het al, ik ben niet welkom omdat ik de boekjes niet volg omdat ik het op een andere manier lekkerder vind
Niet voor de rostbratwursten? Die zijn zo goedquote:Op zaterdag 29 december 2012 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heee!
Ik ben in Duitsland gaan wonen voor het brood!
Ook, maar die zijn niet zo volkorenquote:Op zaterdag 29 december 2012 00:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Niet voor de rostbratwursten? Die zijn zo goed
Volkorenworstquote:Op zaterdag 29 december 2012 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook, maar die zijn niet zo volkoren
Hij heeft wel een punt (wat betreft die Libelle-truttigheid dan), ik krijg regelmatig prachtig uitziende baksels voorgeschteld die smaken naar kant en klare baggermix. Wat mij betreft kun je beter eerst behoorlijk leren bakken.quote:
quote:Het is niet aan te raden om te proberen een cake te vacumeren. Je houdt dan een heel klein cakeje over.
Bij macaronisch wel... Die zien er altijd geweldig uit, maar het blijft een hapje lucht met een kleurtje. En cupcakes vind ik meestal ook pas echt lekker als er geen kunstwerk van gemaakt is. Maak liever een kunstwerk van het beslag en een simpel toefje botercreme of creamcheese icing eropquote:Op vrijdag 28 december 2012 17:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaak
Ik maak eigenlijk alleen muffins, een cupcake zonder versiering zeg maarquote:Op zaterdag 29 december 2012 19:53 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Bij macaronisch wel... Die zien er altijd geweldig uit, maar het blijft een hapje lucht met een kleurtje. En cupcakes vind ik meestal ook pas echt lekker als er geen kunstwerk van gemaakt is. Maak liever een kunstwerk van het beslag en een simpel toefje botercreme of creamcheese icing erop
Dank je! Je kunt maar een hobby hebben. Tis trouwens half zoet en half hartig.quote:Op zaterdag 29 december 2012 19:49 schreef Tooto7moe het volgende:
zoooooo sveeetje, dat is een zoete tafel zeg!
fanatiek en knap van je!
het lekkerst! Zo'n laag creme is mierzoet en niet lekker.quote:Op zaterdag 29 december 2012 19:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik maak eigenlijk alleen muffins, een cupcake zonder versiering zeg maar
Waarvan akte, margarine is zó jaren 50quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:18 schreef djkoelkast het volgende:
Met margarine bakken is echt een misdaad.
Je moet toch ergens beginnen..quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:29 schreef Inu het volgende:
Maar als iemand dat enorm leuk vindt om zo'n kant en klaar mix cakeje te versieren voor je, dan is dat toch ook wat waard? Sowieso, je moet ergens beginnen. Als je veel bakt ga je toch vanzelf minder met mixen werken?
Zolang iemand (maker of eter) er maar plezier van beleeft maakt het mij niks uit of het biovolkoren is of alleen water toevoegen...
Nah die look staat je nietquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:37 schreef Cuppiecake het volgende:
[..]
Je moet toch ergens beginnen..
Spijt me zeer maar ik vind die kant en klaar mixen echt belachelijk alsof het zo moeilijk is om zelf meel en suiker en eieren enzo bij elkaar te gooien! Je hoeft geen genie te zijn om cupcakes te bakken.
Mijn laatste cupcakes
http://instagr.am/p/TyLv9IsDTt/
Is geen botercreme topping trouwens
Interessante cupcakesquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:37 schreef Cuppiecake het volgende:
[..]
Je moet toch ergens beginnen..
Spijt me zeer maar ik vind die kant en klaar mixen echt belachelijk alsof het zo moeilijk is om zelf meel en suiker en eieren enzo bij elkaar te gooien! Je hoeft geen genie te zijn om cupcakes te bakken.
Mijn laatste cupcakes
http://instagr.am/p/TyLv9IsDTt/
Is geen botercreme topping trouwens
de angst voor E nummers is onterechtquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:32 schreef djkoelkast het volgende:
Mja, ik zou het niet eten, als je alleen al ziet wat er in fondant ziet, ik heb minder chemicaliën in mijn gootsteenkastje.
maar dat maakt nog niet dat fondant lekker isquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
de angst voor E nummers is onterecht
Toch heb ik liever geen broodverbetermiddel in mijn brood.quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
de angst voor E nummers is onterecht
Ik heb het niet over E-nummers, ik heb het over chemisch geproduceerde rotzooi die ze er in tiefen terwijl het allemaal ook natuurlijk kan.quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
de angst voor E nummers is onterecht
Paardenhaarenzym, wat is daar nou erg aanquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Toch heb ik liever geen broodverbetermiddel in mijn brood.Sommige E-nummers zijn wel degelijk 'rare' dingen. Maar je kunt gewoon opzoeken wat het is en op basis daarvan bepalen of je het wilt of niet.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |