trancethrust | zondag 2 september 2012 @ 11:45 |


Het bestaan van de Piratenpartij wordt gerechtvaardigd door onze focus op basale burgerrechten (zeker in een digitale omgeving), iets waar andere partijen zich over het algemeen niet al te druk om maken. De centrale standpunten betreffen (digitale) burgerrechten en een voorkeur voor een 'vrij internet':
• Privacy van burgers dient gewaarborgd te worden. • Burgerrechten verdedigen in een informatiesamenleving. • Vertrouwelijke gegevens moeten veiliger worden opgeslagen en zorgvuldiger worden gebruikt. • Het delen van cultuur en informatie bevorderen, mede door het auteursrecht te hervormen. • Het patentsysteem hervormen ter bevordering van innovatie en kennisdeling. • Merkenrecht moet slechts ter identificatie van de producent dienen.
Maar daar blijft het er niet bij; er zijn ook standpunten op andere onderwerpen. Hieronder een opsomming, door erikll (zie ook die link voor verdere toelichting):
• Volledige legalisatie van softdrugs. • Geen marktwerking in de zorg • Een democratischer Europa, en vooral • Nationale overheid open en inzichtelijk maken.
Liquid democracy sluit aan met het laatste punt, en wordt gebruikt om leden te consulteren over overige standpunt:
Maar waarom in vredesnaam `piratenpartij'??
quote: Op maandag 27 augustus 2012 19:40 schreef Dirk_Poot het volgende:... Piratenpartij is een geuzennaam. Vroeger kon iedereen gewoon kennis en cultuur delen zonder bloot te staan aan ex-partes van rijke lobbyclubjes. Zij hebben gekozen dit piraterij te noemen. Wij zeggen, als het delen van je kennis en je cultuur piraterij heet, dan zijn wij de piratenpartij. In het EP en in Duitsland hebben we inmiddels laten zien dat, ondanks de opvallende naam, we hele serieuze en valide punten kunnen brengen. We hadden natuurlijk ook een naam met 'vrijheid' kunnen kiezen, maar het probleem is dat juist die partijen in NL die dat woord in de naam hebben staan, het meeste doen om de vrijheid te beperken. Het feit dat we nu op 1 a 2 zetels in de peilingen staan toont denk ik an dat meer mensen 'door de naam heenkijken'. Enkele videos met Dirk Poot, lijsttrekker:
Andere media:
• Het grote FoK! interview met Dirk Poot • Dirk Poot bij radio 1 • `De Piratenpartij ademt voor mij de vrijheid uit die ik zo graag terug had gezien bij de grotere partijen' • `De Piratenpartij telt duizend leden' • `"Toen ik ook alle kleine partijen meenam, kwam de Piratenpartij eruit", zegt een verbaasde Groot.' • In Het Parool
Meer info: http://www.piratenpartij.nl/live-chat |
trancethrust | zondag 2 september 2012 @ 11:47 |
Laatste post vorige topic:
quote:
|
Prutzenberg | zondag 2 september 2012 @ 11:53 |

De piratenpartij is een beginnende partij, en dat wekt altijd de nodige scepsis. Als je daar overheen stapt en je een beetje verdiept in waar ze nou precies voor staan, waarop hun standpunten zijn gebaseerd en of ze het allemaal een beetje hebben weten te verwoorden, dan blijken ze toch een goed verhaal te hebben. In de peilingen blijkt dat de Piratenpartij een grote kans maakt om in de Tweede Kamer te komen.
quote: De Piratenpartij is een themapartij. Wij komen op voor jouw belangen in de informatiesamenleving die nu door de politiek verwaarloosd worden. Bij ons weet je wat fundamenteel is: burgerrechten, privacy in het bijzonder, en de hervorming van auteursrecht en octrooirecht. Wat er ook gebeurt, wij houden daar strak aan vast. Redenen waarom ik op ze zou stemmen: Ze hebben een belangrijk thema. De piratenpartij strijdt vóór privacy, burgerrechten en het behoud van een open internet. Nu is dit laatste in Nederland al vrij redelijk geregeld inmiddels met de nieuwe wetgeving voor netneutraliteit. Maar de piratenpartij kijkt duidelijk verder. Op de site vind ik interessante vraagstukken. Is onze overheid in staat alle informatie die ze over ons verzamelt op een veilige manier te bewaren? Staan farmapatenten in de weg van innovatie in de farmaceutische industrie? Op wat voor manier is directe democratie te realiseren?
Ze zijn progressief De piratenpartij is vóór de volledige legalisatie van softdrugs. Het wordt tijd dat er iets gebeurt aan ons bizarre gedoogbeleid waarbij de aanvoer illegaal is, maar de verkoop gedoogd wordt. Legalisatie en accijnsheffing schelen aanzienlijk in de druk op ons politiesysteem en genereren extra inkomsten.
Ze zijn tegen marktwerking in de zorg Marktwerking in de zorg zorgt voor bizarre situaties waarbij elk ziekenhuis het beste wil zijn, alle mogelijke operaties wil kunnen bieden en miljoenen besteedt aan apparatuur. We moeten geen marktwerking in de zorg willen. Winst maken op zorg is immoreel. Een goede samenwerking tussen ziekenhuizen is van belang en dat realiseer je niet door het maken van winst ten koste van andere ziekenhuizen.
Ze zijn voor een democratischer europa De piratenpartij ziet hier de bigger picture. Democratische landen hebben zich in een ondemocratische superstaat doen dwingen. Zeggenschap moet worden weggenomen bij ondemocratische organen ten koste van de macht van het europees parlement.
De piratenpartij kan belangrijk worden in de europese politiek Andere landen hebben ook piratenpartijen. Samen kunnen ze binnen Europa strijden tegen de macht van grote (media)bedrijven en andere lobbyende derden in Europa.
Ok, leuk. Maar hoe denken zij over andere onderwerpen die nu spelen in de politiek? Zijn zij links of rechts? De Piratenpartij vindt links en rechts achterhaalde begrippen en laat zich niet in een hokje duwen. Bij het ene onderwerp kan je ze links noemen op andere zaken weer rechts. De uitgangspunten staan vast en overige standpunten worden bepaald door middel van het Liquid Feedback systeem. Iedereen kan standpunten aandragen (dus ook niet-leden) waarover gediscussieerd kan worden. Uiteindelijk stemmen de leden of het onderwerp wordt overgenomen door de partij.
Klinkt goed! Maar hebben ze capabele personen als kandidaat-kamerlid? Ik denk van wel, maar dat is persoonlijk. Hier kun je de kandidatenlijst raadplegen. De lijsttrekker is Dirk Poot: "Dirk (44) heeft bedrijfskunde en geneeskunde gestudeerd. Hij is werkzaam als programmeur en ontwikkelt medische applicaties. Voor Dirk is een vrij internet een voorwaarde voor een open en democratische samenleving, een bron van inspiratie en kennis, en vooral ook een bron van kritische informatievoorziening." Hij is intussen geen onbekende hier op Fok!: Maandag 27-8 live gesprek met Dirk Poot van de Piratenpartij
Informeer jezelf! Partijprogramma

Het zou toch mooi zijn als Nederland het eerste land wordt waar de Piratenpartij in het nationale parlement komt! Ik ben benieuwd wat andere FOK!kers vinden van de piratenpartij. Daarbij wil ik onderstrepen dat het hebben van andere meningen uiteraard is toegestaan. Wat ik zou willen voorkomen is dat dit topic verzandt in oeverloos gebral van mensen die zich niet in kwesties hebben ingelezen. Harde, ongenuanceerde oneliners plaatsen, of volkomen ongefundeerde onzin zou ik bij dezen dus vast willen ontmoedigen.
Game on!  |
erikkll | zondag 2 september 2012 @ 12:15 |
Goeie op! |
Prutzenberg | zondag 2 september 2012 @ 12:34 |
Dankjewel!
Ik zie alleen dat trancethrust net even eerder was met het plaatsen van een deel 2: De Piratenpartij #2
Laat de modjes maar bepalen welke van de twee open blijft. |
Prutzenberg | zondag 2 september 2012 @ 12:35 |
Er is trouwens weer nieuws op het piratenfront: Oprichter Pirate Bay opgepakt |
Falco | zondag 2 september 2012 @ 12:38 |
quote: Cool. Dus een beetje onverwacht zoals bij die Dierenpartij twee jaar geleden. Ik mag die piraten wel, maar denk toch dat ik D66 ga stemmen. |
Prutzenberg | zondag 2 september 2012 @ 13:05 |
Hieronder de cable die laat zien hoe de entertainment- en farmaceutische industrie de Amerikaanse politiek in hun zak hebben. Zij dwingen andere landen om wetgeving aan te passen naar hun eisen.
quote: Viewing cable 09STOCKHOLM141, SPECIAL 301 FOR SWEDEN: POST RECOMMENDATION If you are new to these pages, please read an introduction on the structure of a cable as well as how to discuss them with others. See also the FAQs Reference ID Created Released Classification Origin 09STOCKHOLM141 2009-03-02 13:57 2011-08-30 01:44 UNCLASSIFIED//FOR OFFICIAL USE ONLY Embassy Stockholm VZCZCXRO6778 OO RUEHAG RUEHAST RUEHDA RUEHDBU RUEHDF RUEHFL RUEHIK RUEHKW RUEHLA RUEHLN RUEHLZ RUEHNP RUEHPOD RUEHROV RUEHSK RUEHSR RUEHVK RUEHYG DE RUEHSM #0141/01 0611357 ZNR UUUUU ZZH O 021357Z MAR 09 FM AMEMBASSY STOCKHOLM TO RUEHC/SECSTATE WASHDC IMMEDIATE 4176 INFO RUEHZL/EUROPEAN POLITICAL COLLECTIVE UNCLAS SECTION 01 OF 03 STOCKHOLM 000141 STATE FOR EEB/TPP/IPE:TIMOTHY R MCGOWAN STATE PLEASE PASS TO USTR FOR JENNIFER CHOE GROVES SENSITIVE SIPDIS E.O. 12958: N/A TAGS: KIPR ECON ETRD PGOV SW SUBJECT: SPECIAL 301 FOR SWEDEN: POST RECOMMENDATION REF: A) STATE 8410; B) 08 STATE 45106 ¶1. (SBU) Summary. Embassy Stockholm recommends that Sweden continues to be placed in the Special 301 Initiative, and not be on the Watch List for 2009. We are aware of the differing recommendations of the International Intellectual Property Alliance (IIPA) and PhRMA. Post recommendation is based on: -- The progress made by the Government of Sweden (GOS) in five out of the six items identified in the Special 301 Initiative Action plan we communicated to the GOS last year; and -- The sensitive domestic politics that the GOS needs to manage in order to step up internet piracy enforcement in Sweden. The GOS struggles, with good intentions, against a very negative media climate and against a vocal youth movement. For example, we want to highlight the risk that negative media attention on the file sharing issue gives the Pirate Party a boost in the EU Parliamentary elections in June 2009. ¶2. (SBU) This cable reviews the progress Sweden has made on the Special 301 Initiative Action plan which we presented to the GOS at the conclusion of the Special 301 review 2008 (Ref B). Post continues to engage very constructively with the GOS, and has good access and a good working relationship with key senior and working level GOS officials. The actions taken since last year's review strengthen the legislative framework and provide better enforcement tools for combating piracy. The Pirate Bay trial is currently being heard in the district court in Stockholm. The last day of the trial is March 4, and the verdict can be expected on or about March 25. ¶3. (SBU) Embassy Stockholm believes it would be counter-productive to watch list Sweden at this point. Likely negative political and media reaction to a watch listing must be taken into account. The Justice Ministry, with primary responsibility for this issue, is fully on board and well aware of what is at stake. It is currently battling with the Ministry of Enterprise, Energy, and Communication about the next appropriate steps to curb internet piracy. Now that the Enforcement Directive implementation will finally enter into force on April 1, and there will soon be a first District court decision in the Pirate Bay case -- the Justice Ministry will turn its attention to other key issues, primarily the ISP liability issue and extra resources to investigative capabilities. The GOS (led by the Justice Ministry) has to conduct a delicate balancing act, advancing this issue shortly before Sweden assumes the Presidency of the EU, in the early days of the Obama administration, and in the budding election campaign for the EU Parliamentary elections. End summary. Background ---------- ¶4. (U) The International Intellectual Property Alliance (IIPA) has, in its yearly Special 301 submission to USTR, identified widespread internet piracy and difficulties in achieving effective enforcement against criminal copyright infringement as problems in Sweden, and has requested that Sweden be placed on the Special 301 Watch List for 2009. Sweden was not placed on the Watch list in 2008, despite industry's demands, but was rather placed in the relatively recent, middle step, named Special 301 Initiative. As part of the Initiative, post conveyed a Special 301 Action plan to the GOS, covering six items where the USG hoped to see progress during 2008. Review of progress on action plan --------------------------------- ¶5. (U) The Special 301 Initiative Action plan 2008 contained recommendations in six specific areas. The GOS has acted, in various degrees, in five of those areas. A review of progress in the six areas follows in paras 6-11: ¶6. (SBU) Industry consultations/ISP liability: The GOS held a series of industry consultations in the summer/fall of 2008, with the explicit aim to discuss a voluntary industry agreement involving ISPs and right-holders organizations. Industry contacts reported that the ISP's were not willing (they claim they are not able) to take on any action on a voluntary basis. The first round of consultations was concluded without results during the fall of 2008. The Justice Ministry is currently working internally in the GOS to get acceptance for a second round with a clear incentive for progress, i.e. threatening with legislation in the absence of a voluntary agreement. There is some resistance in the Center party led Ministry of Enterprise, Energy, and Communications, and negotiations are on-going at senior GOS-levels. ¶7. (U) Injunctive relief: The one item without any progress is STOCKHOLM 00000141 002 OF 003 Action plan item 2, Injunctive relief. The GOS maintains that there are adequate provisions currently on the books in Sweden, and does not intend to introduce new legislation. (Note that industry claims to the contrary were supported by the recommendations of the Renfors Commission, a government study commissioned to look into the file sharing issue. The GOS has declared that it will not further implement Renfors' recommendations. End note.) ¶8. (U) Implementation of the Enforcement Directive: The bill was approved by Parliament on February 25, and the new provisions will enter into force on April 1, 2009. The political sensitivities made the final handling of the Bill very delicate for the Alliance government. Much of the debate and negotiations have been done in public, and there has been tremendous pressure put on individual MPs. The passage of the implementing legislation is therefore a much greater victory for the GOS than it might appear. Major changes, compared to the original proposal, are: -- the law will not be retroactive, i.e. only for copyright infringements committed after the law has entered into force can a court order that the identity behind an IP-number be handed out. -- The court will make a proportionality assessment, i. e. weigh the need of the rights-holder to get access to the personal identity against integrity aspects of the person behind the IP number. The law now stipulates that a certain scale of infringement will be needed for the court to decide that the information should be handed out. Normally, that would be the case when the infringement consists of up-loading a single film or musical piece -- since that typically incurs significant damage to the rights-holder. The same judgment will be made for a significant scale of down-loading copyright protected material. The law establishes that if the infringement is the down-loading of only a "few pieces", then normally the court's assessment should be that the integrity interest must take precedence and the information must not be handed out. -- The law includes provisions that the GOS intends to observe and assess how the law is used, to ensure that the law is indeed used to go after significant cases of copyright infringements. This monitoring will commence immediately once the law has entered into force. ¶9. (U) Granting police and prosecutors the right to identities behind IP numbers of individuals potentially implicated in copyright crimes of lower dignity, i.e. fines rather than prison sentences: The Justice Ministry has also worked towards the goal of changing legislation so that police and prosecutors can get access to information about identities behind IP numbers in cases where the crime could lead to a fine (rather than a prison sentence). The usual Swedish term for this type of crime (punishable by fine, not prison) is "crime of lower dignity." At present, law enforcement officials are only allowed to get such information if the infringement could lead to a prison sentence. The GOS has agreed to change the legislation, and it was made part of a study commissioned to propose the steps needed to implement such a change. The proposed changes were recently separated out from the rest of the study, and were reported in advance to Justice Minister Ask late January 2009. Although the slow legislative process is disappointing, the GOS has already agreed on the necessary changes that will strengthen the investigative tools of enforcement officials. ¶10. (SBU) Police and prosecutors: There are now two full-time prosecutors dedicated to IPR/copyright issues. Police officers have been trained, but we understand that they are not allowed to devote attention to IPR/copyright issues. They are back in their regular line of duty in their districts, where there are conflicting priorities. We have understood that the prosecutors have alerted that this is a problem for their work - they are "stuck" with a backlog of old errands and without the support of investigative officers. The prosecutors ask for investigative officers that are exclusively devoted to IPR issues, today there are no such investigative capacities. The Justice Ministry has repeatedly asked the Head of the Swedish Police for information about how he plans to come to terms with the investigation deficiencies. Although the GOS recognizes the needs, the budget bill for next year will likely not contain significant increases for law enforcement, given the harsh economic conditions. This is an area where post can work with the GOS and industry to highlight the significant impact additional resources in this area might have. ¶11. (SBU) Public education: In the fall of 2008, the GOS released a new information material, primarily aimed for youth, which will be broadly distributed in Swedish schools. Justice Minister Ask's staffers are currently considering the pros and cons of engaging Cabinet members in the public debate. Given all the negative STOCKHOLM 00000141 003 OF 003 attention around the Enforcement directive and the Pirate Bay trial, the determination thus far has been to keep a low profile. The GOS recognizes that there is a real risk that the window of opportunity was lost already several years ago -- when leadingQticians didn't take the debate. How to engage at this point is a delicate matter. Pirate Bay ---------- ¶12. (U) After the raid on Pirate Bay on May 31, 2006, the issue of internet piracy was fiercely debated in Sweden. Press coverage was largely, and still is, unfavorable to the positions taken by rights-holders and the USG. The Pirate Bay raid was portrayed as the GOS caving to USG pressure. The delicate situation made it difficult, if not counter-productive, for the Embassy to play a public role on IPR issues. Behind the scenes, the Embassy has worked well with all stakeholders. After 18 months of investigation, the prosecutor filed indictments against four individuals for contribution to copyright infringement because of their activities administrating the Pirate Bay bit torrent webpage. The case is currently being heard in the district court in Stockholm, and the trial is scheduled to be completed on March 4. The sentence is expected on or about March 25, i.e. before the conclusion of the Special 301 review process. However, we fully expect that any outcome will be appealed to a higher court, which means that the final verdict will not be known for several years. PhRMA's drug pricing issue -------------------------- ¶13. (U) PhRMA has also requested that Sweden be put on thQ Special 301 Watch List. The request is based on the GOS decision to de-regulate the pharmacy market in Sweden and the alleged plans to reduce prices of patented pharmaceuticals on the Swedish market with the aim to finance the redesign. The price cut is believed to be as high as 10 percent. ¶14. (U) According to the Swedish Ministry of Health and Social Affairs, the GOS does not plan to impose a general price cut on patented pharmaceuticals, but rather has the intention of maintaining a model for a value based pricing system. TLV, the Dental and Pharmaceutical Benefits Agency, a central government agency, has been assigned to suggest principles for pharmacy mark-up and to suggest how the profitability in the pharmacy market will be assessed and followed up. TLV will present its proposals to the GOS on April 1 this year. ¶15. (U) As of March 2 there is no decision, nor anything in writing, that confirms that the GOS is actually proposing a 10 percent general price cut on patented pharmaceuticals. Therefore the Embassy does not recommend that Sweden be put on the 2009 Special 301 Watch List as concerns the de-regulation of the Swedish pharmacies. However, should the GOS as a result of the April 1 TLV report reach a decision to impose a general 10 percent price cut on patented pharmaceuticals, the Embassy will engage in high-level advocacy with the GOS on the issue again. SILVERMAN Bron: Wikileaks
|
trancethrust | zondag 2 september 2012 @ 14:09 |
quote: Op zondag 2 september 2012 12:38 schreef Falco het volgende:[..] Cool. Dus een beetje onverwacht zoals bij die Dierenpartij twee jaar geleden. Ik mag die piraten wel, maar denk toch dat ik D66 ga stemmen. 't valt nog te bezien denk ik. Minstens 1 moet onderhand haalbaar zijn; ik ben benieuwd in ieder geval.
[ Bericht 72% gewijzigd door trancethrust op 02-09-2012 22:10:09 ] |
-jos- | zondag 2 september 2012 @ 15:16 |
Ze moeten veel geluk hebben om uberhaupt 1 zetel te halen hoor, wordt erg spannend |
Asphias | zondag 2 september 2012 @ 17:46 |
hoewel op internet erg goed vertegenwoordigd en populair, zal het denk ik nog moeilijk worden, zeker omdat ze op tv en radio wat minder naar voren komen. ik geef ze goede kans op een zetel, mogelijk zelfs twee, maar het is zeker niet alsof ze vanzelfsprekend wel een zeteltje binnenhalen. daar moet toch echt nog hard voor gevochten worden. |
koffiegast | zondag 2 september 2012 @ 21:56 |
Ik ging al op zestemmen, nu al helemaal! |
trancethrust | zondag 2 september 2012 @ 22:08 |
quote: Ah sorry Gelukkig dat een merge ook nog kon  |
viagraap | zondag 2 september 2012 @ 23:34 |
http://cristgaming.com/pirate.swf |
AnimeFan | maandag 3 september 2012 @ 19:45 |

quote: Piratenboot zet koers richting Tweede KamerNautische termen en een naam als Piratenpartij zijn leuk, maar de Piratenpartij is deze week ook echt met een boot op campagne en doet daarbij verschillende Nederlandse havens aan. Deze boot is voor dit doel door een sponsor ter beschikking gesteld. De boot wordt bemand door Piraten en ook zullen kandidaten en vertegenwoordigers van de partij aanwezig zijn bij het aanmeren. In de aanlegplaatsen zal een kleine markt rondom het schip aanwezig zijn om landrotten te informeren over de partij en haar visie. Leden en belangstellenden zijn van harte welkom. De Piratenboot is te herkennen aan een groot model van de vlag van de Piratenpartij. Benieuwd of en wanneer de Piraten jouw stad enteren voordat zij koers zetten naar Den Haag? Hieronder de richttijden en havens. Volg ons op Twitter en/of check de website voor actuele updates, ook over het programma. Contact: mail naar boot@piratenpartij.nl Rotterdam Veerhaven (Veerkade 15) : Aankomst: maandagavond 19.00 - 19.15 uur tot dinsdag 12:00 Delft Passantenhaven: dinsdag 17:00 tot woensdag 12:00 Den-Haag Binkhorst-Laakhaven: woensdag 17:00 tot donderdag 12:00 Leiden haven: donderdag 17:00 tot vrijdag 12:00 Amsterdam Nieuwe Meer: vrijdag 17:00 tot zaterdag 12:00 Amsterdam Kattenburg: zaterdag 17:00 tot maandag 12:00 Nieuwegein Passantenhaven: maandag 17:00 tot dinsdag 12:00 http://www.piratenpartij.(...)ichting-tweede-kamer |
Ceased2Be | dinsdag 4 september 2012 @ 06:42 |
Ah hier zijn we!
Afgelopen week nog een paar zieltjes gewonnen  1 zetel moet toch haalbaar zijn zou ik zeggen. |
AnimeFan | woensdag 5 september 2012 @ 00:02 |
Tot 01:00 nog Dirk Poot op radio 6. http://radioplayer.omroep.nl/radio6/
Voor wie nog wakker is. Ik zal morgen de podcast uppen  |
-jos- | woensdag 5 september 2012 @ 00:10 |
quote: Ah thnx, ik luister! |
Stofzuigerzak | woensdag 5 september 2012 @ 00:35 |
Sorry hoor maar die partij gaat het niet redden. Klinkt allemaal goed maar ik heb mijn twijfels.... hieronder wat punten waar ik serieuze vraagtekens bij heb.
Wat heeft hervorming auteursrecht nog voor zin als iedereen het mag jatten in de vrije informatie samenleving. Schaf auteursrecht gewoon af als je de ballen hebt....
De vrije informatie samenleving impliceert al inbreuk op privacy.
Wie gaat er nog medicijnen ontwikkelen als je na een traject van 15jaar het eindelijk op de markt mag gooien en een andere firma maakt een kopie van het product voor hetzelfde bedrag minus de miljoenen ontwikkel kosten.
Open source software is NIET gratis en implementaties kunnen veel meer kosten.
Backup voor online bankieren hahahah. Ja want als je een backup terugrolt dan kun je de transacties gewoon nog een keer uitvoeren lekker dubbel verdienen of dubbel betalen ...... Een bankier systeem moet gewoon high available worden en niet down kunnen.
Als je je gaat bemoeien met hoe farmaceutische bedrijven en banken werken en je op low-level niveau gaat bemoeien met backup-systemen en patenten dan zul je als overheid niet makkelijk "efficient" worden. |
Meneerik2 | woensdag 5 september 2012 @ 11:01 |
Kan iemand me vertellen hoe men innovatie in de farmaceutische wereld wil stimuleren als men in diezelfde sector het patentrecht af wil schaffen? |
trancethrust | woensdag 5 september 2012 @ 11:19 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 00:35 schreef Stofzuigerzak het volgende:Sorry hoor maar die partij gaat het niet redden. Klinkt allemaal goed maar ik heb mijn twijfels.... hieronder wat punten waar ik serieuze vraagtekens bij heb. Wat heeft hervorming auteursrecht nog voor zin als iedereen het mag jatten in de vrije informatie samenleving. Schaf auteursrecht gewoon af als je de ballen hebt.... ``waar mogelijk is wordt op termijn ook commercieel auteursrecht afgeschaft'' bron: PP programma. De PP is nog wel zo realistisch dat je met een zwart/wit benadering niets voorelkaar krijgt.
quote: De vrije informatie samenleving impliceert al inbreuk op privacy.
Je kan inderdaad niet vrijheid hebben voor iedereen, vooral niet in de informatiesamenleving, en zeker niet voor zowel instituten (overheid, bedrijven, etc) als individuen. De Piratenpartij kiest echter consistent voor vrijheid van de burger, in tegenstelling tot wat nu standaard is.
quote: Wie gaat er nog medicijnen ontwikkelen als je na een traject van 15jaar het eindelijk op de markt mag gooien en een andere firma maakt een kopie van het product voor hetzelfde bedrag minus de miljoenen ontwikkel kosten.
Iets genaamd het health impact fund (zie ook http://mazzy.nl/FRACK-lezing_farmapatenten.pdf) en
quote: Open source software is NIET gratis en implementaties kunnen veel meer kosten.
Dat hebben ze nooit geclaimd, en het kan inderdaad meer kosten als de implementatie suboptimaal is; maar laat dat nou net een van de andere speerpunten van de PP zijn. Bovendien is goedkoper werken niet de voornaamste reden voor open-source te kiezen; stimulering is juist een groot doel.
quote: Backup voor online bankieren hahahah. Ja want als je een backup terugrolt dan kun je de transacties gewoon nog een keer uitvoeren lekker dubbel verdienen of dubbel betalen ...... Een bankier systeem moet gewoon high available worden en niet down kunnen.
Het punt is dat dit systeem een zwak punt van de samenleving is, gezien uit beveiliging. Niemand zegt dat een backupsysteem makkelijk te creeeren is. `Niet down kunnen' is naief; geen enkel systeem is failproof.
quote: Als je je gaat bemoeien met hoe farmaceutische bedrijven en banken werken en je op low-level niveau gaat bemoeien met backup-systemen en patenten dan zul je als overheid niet makkelijk "efficient" worden.
Een overheid heeft geen keuze zich daarmee te bemoeien; dat is wat ze nu ook al volop doen (subsidies voor medicijnonderzoek, instanties als de ECB, etc.) De PP stelt louter voor je anders ermee te bemoeien, daarom is het een aparte politieke partij.
Je stelt de juiste vragen, maar je mag best verder in het partijprogramma duiken; bovenstaande staat daar allemaal in. Men heeft toch echt behoorlijk over de standpunten nagedacht, en de speerpunten zijn onderhand uitgewerkt tot iets dat zeker haalbaar lijkt, en ethisch is. Het is simpelweg nooit eerder gezien, in die zin is het erg progressief allemaal. |
trancethrust | woensdag 5 september 2012 @ 11:19 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 11:01 schreef Meneerik2 het volgende:Kan iemand me vertellen hoe men innovatie in de farmaceutische wereld wil stimuleren als men in diezelfde sector het patentrecht af wil schaffen? Zie boven  |
Meneerik2 | woensdag 5 september 2012 @ 11:24 |
quote: Danku |
AnimeFan | woensdag 5 september 2012 @ 17:20 |
quote: Dirk Poot in Winfried's woonkamer (radio 6) MP3: http://mazzy.nl/radio6_dirk.mp3


http://winfriedbaijens.nl(...)r-mee-die-parade-van
[ Bericht 3% gewijzigd door AnimeFan op 05-09-2012 17:27:15 ] |
viagraap | woensdag 5 september 2012 @ 18:05 |
Die aanhalingstekens op een tegeltje vind ik overbodig. Maar, even iets anders: 50Plus staat op 1/2 zetels in de peilingen  |
DecoAoreste | woensdag 5 september 2012 @ 18:47 |
Deze zwevende kiezer heeft de Piratenpartij ook ontdekt. Ik moet bekennen dat ik ze eerst niet helemaal serieus nam omdat ze toch nog redelijk one-issue zijn, maar omdat ik het niet zie zitten om wéér de gevestigde orde te gaan steunen die elkaar toch alleen maar naar de mond praten als puntje bij paaltje komt, ben ik alle kleinere partijen eens aan het bestuderen. Voorlopig zeg ik, waarom zouden we dit niet eens proberen? |
Stofzuigerzak | woensdag 5 september 2012 @ 18:48 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 11:19 schreef trancethrust het volgende:[..] ``waar mogelijk is wordt op termijn ook commercieel auteursrecht afgeschaft'' bron: PP programma. De PP is nog wel zo realistisch dat je met een zwart/wit benadering niets voorelkaar krijgt. [..] Je kan inderdaad niet vrijheid hebben voor iedereen, vooral niet in de informatiesamenleving, en zeker niet voor zowel instituten (overheid, bedrijven, etc) als individuen. De Piratenpartij kiest echter consistent voor vrijheid van de burger, in tegenstelling tot wat nu standaard is. [..] Iets genaamd het health impact fund (zie ook http://mazzy.nl/FRACK-lezing_farmapatenten.pdf) en [..] Dat hebben ze nooit geclaimd, en het kan inderdaad meer kosten als de implementatie suboptimaal is; maar laat dat nou net een van de andere speerpunten van de PP zijn. Bovendien is goedkoper werken niet de voornaamste reden voor open-source te kiezen; stimulering is juist een groot doel. [..] Het punt is dat dit systeem een zwak punt van de samenleving is, gezien uit beveiliging. Niemand zegt dat een backupsysteem makkelijk te creeeren is. `Niet down kunnen' is naief; geen enkel systeem is failproof. [..] Een overheid heeft geen keuze zich daarmee te bemoeien; dat is wat ze nu ook al volop doen (subsidies voor medicijnonderzoek, instanties als de ECB, etc.) De PP stelt louter voor je anders ermee te bemoeien, daarom is het een aparte politieke partij. Je stelt de juiste vragen, maar je mag best verder in het partijprogramma duiken; bovenstaande staat daar allemaal in. Men heeft toch echt behoorlijk over de standpunten nagedacht, en de speerpunten zijn onderhand uitgewerkt tot iets dat zeker haalbaar lijkt, en ethisch is. Het is simpelweg nooit eerder gezien, in die zin is het erg progressief allemaal. Moet zeggen dat dit best goede stof is tot nadenken betere argumenten dan ik had verwacht... ga me hier nog wat in verdiepen. Vooralsnog denk ik dat de piratenpartij "te" innovatief is voor het moment met teveel grote veranderingen waarvan de uitwerking op de maatschappij onbekend zijn.  |
Ceased2Be | woensdag 5 september 2012 @ 18:53 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 18:48 schreef Stofzuigerzak het volgende:[..] Moet zeggen dat dit best goede stof is tot nadenken betere argumenten dan ik had verwacht... ga me hier nog wat in verdiepen. Vooralsnog denk ik dat de piratenpartij "te" innovatief is voor het moment met teveel grote veranderingen waarvan de uitwerking op de maatschappij onbekend zijn.  En met 1 zetel zullen ze echt niet alles uit gaan voere, wees maar niet bang  |
switchboy | woensdag 5 september 2012 @ 19:24 |
quote: 1 zetel is wel genoeg om de rest er in ieder geval over na te laten denken/praten. Kijk wat de PvdD heeft bereikt.
Een stem op de PP is meer waard dan een stem op één van de grote. Kan net dé doorslaggevende factor zijn in wel een zetel of geen zetel. Ik ga dus voor de PP ipv D66 dit jaar. |
koffiegast | woensdag 5 september 2012 @ 19:51 |
Toen ze begonnen waren ze inderdaad vrij one-issue partij.. ze zeiden zelfs dat ze over andere standpunten moesten nadenken. Maar volgensmij zijn ze het tegenwoordig niet meer, ze hebben in ieder geval een mening/standpunt voor allerlei andere onderwerpen. |
Schanulleke | woensdag 5 september 2012 @ 20:28 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 18:47 schreef DecoAoreste het volgende:Deze zwevende kiezer heeft de Piratenpartij ook ontdekt.  Ik moet bekennen dat ik ze eerst niet helemaal serieus nam omdat ze toch nog redelijk one-issue zijn, maar omdat ik het niet zie zitten om wéér de gevestigde orde te gaan steunen die elkaar toch alleen maar naar de mond praten als puntje bij paaltje komt, ben ik alle kleinere partijen eens aan het bestuderen. Voorlopig zeg ik, waarom zouden we dit niet eens proberen? Dat was ook mijn overweging, daardoor ben ik bij de PP terecht gekomen. |
Prutzenberg | woensdag 5 september 2012 @ 21:28 |
Eentje uit de oude doos.
 |
AnimeFan | woensdag 5 september 2012 @ 21:55 |
quote: Geniaal , dankje |
Stofzuigerzak | woensdag 5 september 2012 @ 22:12 |
quote: Elke zetel telt kijk naar de positie van de SGP in de laatste verkiezing had mogelijk noodzakelijk geweest voor de meerderheid.
Overigens is een punt waar ik wel achtersta waarvan ik niet weet of deze bij de PP hoort het betalen voor diensten en niet voor producten. Wij consumeren veel "informatie" ipv het product te kopen kun je het als een dienst consumeren. Voor ¤10 per maand onbeperkt muziek luisteren ipv voor 1 CD betalen en "illegaal" downloaden stimulteren. |
koffiegast | woensdag 5 september 2012 @ 22:52 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 22:12 schreef Stofzuigerzak het volgende:[..] Elke zetel telt kijk naar de positie van de SGP in de laatste verkiezing had mogelijk noodzakelijk geweest voor de meerderheid. Overigens is een punt waar ik wel achtersta waarvan ik niet weet of deze bij de PP hoort het betalen voor diensten en niet voor producten. Wij consumeren veel "informatie" ipv het product te kopen kun je het als een dienst consumeren. Voor ¤10 per maand onbeperkt muziek luisteren ipv voor 1 CD betalen en "illegaal" downloaden stimulteren. Volgensmij schaart PP het hele downloaden onder het 'thuiskopie'. Dat iedereen gewoon tv/radio mag opnemen dus ook geldt voor het downloaden. Maar dit is wat ik een keer las... wie weet niet eens PP, maar ik vermoed van wel
Scroll even naar de bovenste posts, informatief! |
Stofzuigerzak | woensdag 5 september 2012 @ 22:57 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 22:52 schreef koffiegast het volgende:[..] Volgensmij schaart PP het hele downloaden onder het 'thuiskopie'. Dat iedereen gewoon tv/radio mag opnemen dus ook geldt voor het downloaden. Maar dit is wat ik een keer las... wie weet niet eens PP, maar ik vermoed van wel Scroll even naar de bovenste posts, informatief! Dus een bioscoop mag onbeperkt films vertonen onder het thuiskopie recht .... LOL... doei BIOS!!!  |
DecoAoreste | donderdag 6 september 2012 @ 01:18 |
quote: Goeie, deze kende ik nog niet. Sowieso is Fred Teeven zo ongeveer de grootste klootviool die er rondloopt in de politiek, dus alles wat tegen hem gericht is ben ik een groot voorstander van  |
erikkll | donderdag 6 september 2012 @ 02:21 |
quote: Nee, commercieel gebruik valt uiteraard niet onder het thuiskopierecht. |
Prutzenberg | donderdag 6 september 2012 @ 11:41 |
Linkdump: Piraterijbestrijders slaan door!  |
Harlon | donderdag 6 september 2012 @ 14:14 |
In de recente peilingen staan ze allemaal op 0 zetels. Ben heel benieuwd of ze het gaan redden dit keer. |
Ceased2Be | donderdag 6 september 2012 @ 16:27 |
quote: Op woensdag 5 september 2012 19:24 schreef switchboy het volgende:[..] 1 zetel is wel genoeg om de rest er in ieder geval over na te laten denken/praten. Kijk wat de PvdD heeft bereikt. Een stem op de PP is meer waard dan een stem op één van de grote. Kan net dé doorslaggevende factor zijn in wel een zetel of geen zetel. Ik ga dus voor de PP ipv D66 dit jaar. Bedoelde ook niet dat ze geen invloed zouden kunnen hebben Heb de vorige keer PP gestemd, ben laatst lid geworden en mijn stem hebben ze deze keer zeker weer.
Wilde meer zeggen dat Dhr. S.Zak niet bang hoeft te zijn dat zijn hele doemscenario uit zou komen omdat men met 1 zetel niet alles voor het zeggen heeft. |
Qwea | vrijdag 7 september 2012 @ 13:31 |
Ah, hier is de discussie. Ik ben eruit, ik stem PP  |
Libertarisch | vrijdag 7 september 2012 @ 13:36 |
Nee mensen, stem voor absolute vrijheid, stem Libertarische Partij! |
Prutzenberg | vrijdag 7 september 2012 @ 13:50 |
quote: Absolute vrijheid bestaat niet, Icarus.  |
petertjeprik | vrijdag 7 september 2012 @ 13:50 |
quote: Inhoudelijk zeer sterk. Bij nee was ik om. |
Prutzenberg | vrijdag 7 september 2012 @ 13:52 |
quote: Gefeliciteerd! Lijkt me heerlijk, die zekerheid. * Prutzenberg zweeft nog steeds. Als hij niet uitkijkt beland hij nog bij SOPN.  |
Asphias | vrijdag 7 september 2012 @ 13:53 |
quote: absolute vrijheid houd in dat ik ook vrij ben jou te onderdrukken. het resultaat van té veel vrijheid is dat de minderheid de vrijheid krijgt om de grote meerderheid alle vrijheid af te nemen. stem dus niet libertarisch, en hou die promotie graag buiten het topic voor de piraten partij. danku! |
Libertarisch | vrijdag 7 september 2012 @ 13:56 |
quote: Op vrijdag 7 september 2012 13:53 schreef Asphias het volgende:[..] absolute vrijheid houd in dat ik ook vrij ben jou te onderdrukken. het resultaat van té veel vrijheid is dat de minderheid de vrijheid krijgt om de grote meerderheid alle vrijheid af te nemen. stem dus niet libertarisch, en hou die promotie graag buiten het topic voor de piraten partij. danku! campagnetijd he Nou nee, niemand heeft het recht om wie dan ook te onderdrukken;. |
Asphias | vrijdag 7 september 2012 @ 13:56 |
quote: de keuze tussen d66 zo groot mogelijk, omdat we dan een stabiele regering met de juiste hervormingen kunnen krijgen, of de piratenpartij die ene zetel gunnen, zodat privacy weer goed op de agenda komt, of niet?
zit zelf ook met die kwestie. ik leun nu naar de PP, maar het kan zo dat ik in het stemhokje toch maar voor d66 ga. |
Prutzenberg | vrijdag 7 september 2012 @ 13:58 |
quote: Op vrijdag 7 september 2012 13:56 schreef Asphias het volgende:[..] de keuze tussen d66 zo groot mogelijk, omdat we dan een stabiele regering met de juiste hervormingen kunnen krijgen, of de piratenpartij die ene zetel gunnen, zodat privacy weer goed op de agenda komt, of niet? zit zelf ook met die kwestie. ik leun nu naar de PP, maar het kan zo dat ik in het stemhokje toch maar voor d66 ga. Het is bij mij nog veel erger: Ik heb gisterenavond zelfs overwogen om op Samsom te stemmen. Gelukkig was dat na twee minuten weer over. Ik denk dat het toch PP gaat worden. Die ene stem kan Dirk beter gebruiken dan Alexander. |
Qwea | vrijdag 7 september 2012 @ 14:23 |
quote: Op vrijdag 7 september 2012 13:58 schreef Prutzenberg het volgende:[..] Het is bij mij nog veel erger: Ik heb gisterenavond zelfs overwogen om op Samsom te stemmen. Gelukkig was dat na twee minuten weer over. Ik denk dat het toch PP gaat worden. Die ene stem kan Dirk beter gebruiken dan Alexander. Ik zie in de grote partijen gewoon geen toekomst voor mijn stem. Ik kan me veel in de standpunten van de PVV vinden, maar dat stem ik nooit meer. |
Prutzenberg | vrijdag 7 september 2012 @ 14:34 |
quote: Op vrijdag 7 september 2012 14:23 schreef Qwea het volgende:[..] Ik zie in de grote partijen gewoon geen toekomst voor mijn stem. Ik kan me veel in de standpunten van de PVV vinden, maar dat stem ik nooit meer. Welkom bij de Piraten dan maar! Overweeg eens om lid te worden. Dan kan je via LQFB (liquid feedback) jouw ideeën inbrengen. |
petertjeprik | vrijdag 7 september 2012 @ 14:48 |
quote: Op vrijdag 7 september 2012 13:58 schreef Prutzenberg het volgende:[..] Het is bij mij nog veel erger: Ik heb gisterenavond zelfs overwogen om op Samsom te stemmen. Gelukkig was dat na twee minuten weer over. Ik denk dat het toch PP gaat worden. Die ene stem kan Dirk beter gebruiken dan Alexander. D66 komt toch wel in de kamer inderdaad. Gezien de vlucht die de ICT sector de afgelopen 30 jaar heeft genomen is een partij als de PP hard nodig. Het is gewoon duidelijk dat men in de Kamers te weinig weet van ICT en dat heeft in het verleden geleid tot faalprojecten.
De PP brengt een extra dimensie van het internet en IT naar de kamer. Een zetel voor de PP is alleen al handig omdat het andere partijen aanspoort kennis te vergaren en standpunten in te nemen op vraagstukken die de PP aanvoert. Vraagstukken die aandacht vergen. |
Prutzenberg | vrijdag 7 september 2012 @ 15:46 |
 |
Stranger | zaterdag 8 september 2012 @ 10:20 |
Even een crosspost uit het wietpastopic
Een leuk interview waarin er eens afgeweken wordt van de standaard verkiezingsthema's dit jaar. |
Qwea | zaterdag 8 september 2012 @ 10:22 |
quote: Jup, heb ik al aan zitten denken. Kost maar 17,50 per jaar dus ik denk dat ik dat ook maar ga doen  |
#ANONIEM | zaterdag 8 september 2012 @ 17:42 |
Inspirerende presentatie van Rick Falkvinge de oprichter van de piratenpartij:
http://www.ted.com/talks/rick_falkvinge_i_am_a_pirate.html |
Schanulleke | zaterdag 8 september 2012 @ 17:57 |
quote: Op zaterdag 8 september 2012 10:20 schreef Stranger het volgende:Even een crosspost uit het wietpastopic Een leuk interview waarin er eens afgeweken wordt van de standaard verkiezingsthema's dit jaar. Tot ergernis van die VVD-knakker. Hoe durven mensen meningen te hebben buiten het zorgvuldig platgetreden pad! |
AnimeFan | zaterdag 8 september 2012 @ 18:15 |
Brief van de lijsttrekker
quote: Beste Piraten,
We zitten in de laatste dagen van de campagne. Hoewel de media de afgelopen dagen volledig gevuld waren met steeds dezelfde mensen van dezelfde paar oude partijen, hebben we volgens de opiniepeilers nog steeds een hele goede kans op minstens één zetel.
Toen ik donderdagnacht na een debat in Amsterdam naar huis reed, doodop, twijfelde ik heel even. Gaan we het inderdaad halen woensdag? Toen ik thuiskwam en op Twitter keek zag ik om de paar minuten een nieuwe tweet verschijnen van iemand die zei op de Piratenpartij te gaan stemmen. Ik zag hoeveel kroegmeets er voor vrijdag gepland waren en hoeveel leden we inmiddels hebben. Op dat moment wist ik "We gaan het halen!". Ondanks de uren zendtijd die de publieke omroepen aan steeds hetzelfde clubje oude partijen geven, hebben we nu een basis van héél veel kiezers die zich realiseren dat er echte verandering en echte idealen nodig zijn in Den Haag.
Ook belangrijk, bijna de helft van de kiezers heeft nog steeds geen flauw idee op welke partij ze moet gaan stemmen; het lijkt erop dat de overkill aan debatten met ingestudeerde oneliners en idols-achtige scripts de kiezers alleen maar verder weg van de oude politiek hebben geduwd. Hier ligt voor ons een prachtige kans om van de ene zetel die er nu inzit gewoon twee zetels te gaan maken!
We varen nu met een boot door Nederland, het persteam schrijft stukken en ik rijd van debat naar interview, maar dat is niet genoeg. De komende dagen hebben we ALLE piraten keihard nodig. Kom vandaag of morgen naar Amsterdam om te helpen met flyeren. Of kom om wat flyers op te halen. Als dat niet lukt, pluk een flyer van de site en print hem thuis 100 keer uit. Trek je Piratenpartij-shirt aan en ga de straat op! Praat met je vrienden, familieleden en kennissen over jouw keuze voor de Piratenpartij en laat ze zien dat er núnieuwe idealen in Den Haag nodig zijn. Vertel ze dat die één of twee zetels voor de Piraten veel meer vernieuwing zullen brengen dan een 30e zetel voor de SP, PvdA of de VVD.
Wanneer we er met zijn allen keihard aan trekken de komende dagen kunnen we zorgen dat er straks niet één maar twee Piraten naar Den Haag gaan. Onze kans om onze idealen uit te leggen en te verwezenlijken ligt voor het grijpen, net als bijna de helft van de stemmen die woensdag uitgebracht gaan worden.
Laat je zien en horen als een trotse piraat de komende dagen en help ons Den Haag te bereiken, dit zijn de laatste campagnedagen, het is erop of eronder! Heel veel succes en tot op het verkiezingsfeestje in Den Haag komende woensdagavond.
Grtnx, Dirk https://www.piratenpartij(...)-van-de-lijsttrekker |
Isabeau | zaterdag 8 september 2012 @ 18:22 |
Even meelezen! |
AnimeFan | zaterdag 8 september 2012 @ 20:20 |
PP staat 1e in deze poll op dit moment: Wat stemt FOK.nl |
Papierversnipperaar | zaterdag 8 september 2012 @ 22:20 |
quote: Ha!  |
AnimeFan | zondag 9 september 2012 @ 00:29 |


 |
Qwea | zondag 9 september 2012 @ 12:58 |
http://www.kletskous.com/(...)ij-de-piratenpartij/ |
AnimeFan | zondag 9 september 2012 @ 16:54 |
http://www.ip-watch.org/2(...)tellectual-property/
quote: 9. US embassies closely follow the action of the so-called Pirate Parties opposing current intellectual property rules in anticipation of their possible influence on society and government.
|
Pannenkoek3000 | zondag 9 september 2012 @ 17:11 |
Ik stem ook Piraat en overweeg lid te worden  |
Qwea | zondag 9 september 2012 @ 17:11 |
quote:
 |
AnimeFan | zondag 9 september 2012 @ 17:12 |
quote: Welkom . |
FkTwkGs2012 | zondag 9 september 2012 @ 17:13 |
goeie kanshebber hier - bij gebrek aan een duidelijke andere voorkeur. stiekeme tvp! |
Prutzenberg | zondag 9 september 2012 @ 19:08 |
quote: Weer een goede reden om PP te stemmen! Laat die Yankees maar zweten.  |
AnimeFan | zondag 9 september 2012 @ 21:19 |
Manifestatie voor cannabis acceptatie





[ Bericht 5% gewijzigd door AnimeFan op 09-09-2012 21:29:00 ] |
YazooW | zondag 9 september 2012 @ 21:25 |
quote: Lekkere source... |
AnimeFan | zondag 9 september 2012 @ 21:27 |
quote: Wikileaks cables zijn de source ja. Waarom twijfel je aan de betrouwbaarheid? |
YazooW | zondag 9 september 2012 @ 21:31 |
quote: Cubaanse source. Al zou dat natuurlijk best betrouwbaar kunnen zijn, maar ik zet er toch mijn vraagtekens bij. Beetje hetzelfde als je Iran vraagt om hun mening te geven over de VS. Cubaanse journalisten zijn nou niet echt bepaald vrij in hun vak, volgens mij zijn ze daar al de lul als ze 1 positief stuk over de VS schrijven. |
MouzurX | zondag 9 september 2012 @ 23:11 |
Nu staan ze weer op 0 zetels  Jammer. |
Isabeau | zondag 9 september 2012 @ 23:17 |
Ik ga mijn stem hier aan geven omdat mijn stem er slechts één van velen is bij de grote partijen en ze gaan me hoe dan ook toch wel teleurstellen tov hun verkiezingsprogramma. Hier heb ik het gevoel dat mijn stem echt telt en ze het ook hard nodig zijn. En niet geheel onbelangrijk, ik ben het ook op veel punten met ze eens natuurlijk  |
MouzurX | zondag 9 september 2012 @ 23:19 |
quote: Op zondag 9 september 2012 23:17 schreef Isabeau het volgende:Ik ga mijn stem hier aan geven omdat mijn stem er slechts één van velen is bij de grote partijen en ze gaan me hoe dan ook toch wel teleurstellen tov hun verkiezingsprogramma. Hier heb ik het gevoel dat mijn stem echt telt en ze het ook hard nodig zijn. En niet geheel onbelangrijk, ik ben het ook op veel punten met ze eens natuurlijk  Ik denk er hetzelfde over. De economie en eurocrisis wordt toch niet door rutte of door samson opgelost (als dat al wordt gedaan is het de ECB en duitsland die daar over gaan) dus daarvoor hoef je niet te gaan stemmen. |
StephanL | maandag 10 september 2012 @ 16:32 |
quote: Op zondag 9 september 2012 23:17 schreef Isabeau het volgende:Ik ga mijn stem hier aan geven omdat mijn stem er slechts één van velen is bij de grote partijen en ze gaan me hoe dan ook toch wel teleurstellen tov hun verkiezingsprogramma. Hier heb ik het gevoel dat mijn stem echt telt en ze het ook hard nodig zijn. En niet geheel onbelangrijk, ik ben het ook op veel punten met ze eens natuurlijk  Ook hetzelfde hier. De traditionele partijen halen hun zetels toch wel en gaan toch voor die samenwerking. PP moet gewoon minimaal 1 zetel halen  |
HeavenSmiles | maandag 10 september 2012 @ 16:51 |
Misschien leuk voor een enthousiaste piraat:
|
Seamonkey- | maandag 10 september 2012 @ 17:15 |
quote: Op zondag 9 september 2012 23:17 schreef Isabeau het volgende:Ik ga mijn stem hier aan geven omdat mijn stem er slechts één van velen is bij de grote partijen en ze gaan me hoe dan ook toch wel teleurstellen tov hun verkiezingsprogramma. Hier heb ik het gevoel dat mijn stem echt telt en ze het ook hard nodig zijn. En niet geheel onbelangrijk, ik ben het ook op veel punten met ze eens natuurlijk  Same here. Het word de Piratenpartij voor mij! |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 10 september 2012 @ 17:16 |
quote: Wat een nare, vieze, walgelijke partij is dat trouwens. Echt zo'n clubje voor huilende verongelijkte jonge ouderen die allerlei fijne regelingen hebben uitgehold en verpest voor iedereen na hen, en nu nog lopen te zeikstralen dat ze er nog niet genoeg aan over hebben gehouden. Dat zo'n partij hoger in de peilingen staat dan de PP toont aan hoe egoïstisch en kortzichtig mensen kunnen zijn. |
Anyanka | maandag 10 september 2012 @ 17:55 |
Ik ben wel benieuwd, hoe vinden de Piraten-stemmers het dat GroenLinks hoger scoort bij de digitale vrijheidswijzer?  http://www.digitalevrijheidswijzer.nl/ |
Stranger | maandag 10 september 2012 @ 18:10 |
Hoe dat komt heeft Dirk Poot hier op fok beantwoord:
Stel hier je vragen aan Dirk Poot van de Piratenpartij!
Verder vind ik niet dat ze slechter scoren dan Groen Links want zo'n 'M'-score is in te vullen als 'niet voldoende in programma beschreven'. Je kan er van uitgaan dat de Piratenpartij voor de punten waar ze een 'M' hebben gescoord alsnog voor de meest vrije optie gaan, ook al hebben ze het niet expliciet genoeg in het programma opgenomen. |
borbit | maandag 10 september 2012 @ 18:11 |
quote: ik het een beetje dom van die mensen die hun stem laten bepalen door stemwijzers en matrix lijstjes. |
sinterklaaskapoentje | maandag 10 september 2012 @ 18:14 |
quote: dat kon toch als niet-lid ook? |
sinterklaaskapoentje | maandag 10 september 2012 @ 18:17 |
komt er nou echt niet een keer een debat met de nieuwe partijen  |
-jos- | maandag 10 september 2012 @ 18:27 |
quote: Is vanmiddag geweest:
Debat nieuwe partijen
Morgenmiddag weer debatje van de volkskrant |
Anyanka | maandag 10 september 2012 @ 18:37 |
quote: Dat is geen antwoord op mijn vraag hè. Maar ik neem aan dat je bedoelt dat het jou totaal niet beïnvloedt? |
Prutzenberg | maandag 10 september 2012 @ 18:40 |
quote: Ja, dat klopt. Alleen mag je dan niet stemmen over je eigen voorstel. |
borbit | maandag 10 september 2012 @ 18:43 |
quote: Ik laat mijn stem niet bepalen door een plaatje waar iemand wat punten in ja/nee/misschien antwoord op een paar heel simpel gestelde beweringen/ punten. En dat ik denk dat jij ook weinig waarde moet hebben aan iets dergelijks. Is toch een antwoord op je vraag. |
sinterklaaskapoentje | maandag 10 september 2012 @ 18:45 |
quote: Helaas niet terug te zien... : |
Anyanka | maandag 10 september 2012 @ 18:51 |
quote: Op maandag 10 september 2012 18:43 schreef borbit het volgende:[..] Ik laat mijn stem niet bepalen door een plaatje waar iemand wat punten in ja/nee/misschien antwoord op een paar heel simpel gestelde beweringen/ punten. En dat ik denk dat jij ook weinig waarde moet hebben aan iets dergelijks. Is toch een antwoord op je vraag. Ik snap dat je je stem er niet door laat bepalen, maar je onderzoekt ook verder niet waar het op gebaseerd is? Overigens is het voor mezelf niet relevant of ik er waarde aan hecht, ik zou toch niet stemmen op een one-issue-partij, hoe sympathiek ik het issue ook vind.  |
borbit | maandag 10 september 2012 @ 18:55 |
quote: Op maandag 10 september 2012 18:51 schreef Anyanka het volgende:[..] Ik snap dat je je stem er niet door laat bepalen, maar je onderzoekt ook verder niet waar het op gebaseerd is? Overigens is het voor mezelf niet relevant of ik er waarde aan hecht, ik zou toch niet stemmen op een one-issue-partij, hoe sympathiek ik het issue ook vind.  Als je nou eens de moeite neemt om het partijprogramma door te nemen kun je lezen dat de piratenpartij geen one-issue partij is. Is wel veel tekst hoor, misschien kun je je mamie vragen of ze wil helpen met lezen. |
Anyanka | maandag 10 september 2012 @ 19:03 |
quote: Op maandag 10 september 2012 18:55 schreef borbit het volgende:[..] Als je nou eens de moeite neemt om het partijprogramma door te nemen kun je lezen dat de piratenpartij geen one-issue partij is. Is wel veel tekst hoor, misschien kun je je mamie vragen of ze wil helpen met lezen. Ze bekijken alles alleen maar door hun eigen bril. Ik mis toch echt punten over bijvoorbeeld het eigen risico of de HRA. |
borbit | maandag 10 september 2012 @ 19:06 |
quote: Dat klopt, maakt het niet direct een one-issue partij. Daarnaast is dit niet een partij die direct in het kabinet komt. |
borbit | maandag 10 september 2012 @ 19:08 |
quote: Op maandag 10 september 2012 18:51 schreef Anyanka het volgende:[..] Ik snap dat je je stem er niet door laat bepalen, maar je onderzoekt ook verder niet waar het op gebaseerd is? Overigens is het voor mezelf niet relevant of ik er waarde aan hecht, ik zou toch niet stemmen op een one-issue-partij, hoe sympathiek ik het issue ook vind.  Het gaat niet om sympathie, de naam is gewoon fucking cool. |
RedFever007 | maandag 10 september 2012 @ 19:12 |
quote: Op zondag 9 september 2012 23:17 schreef Isabeau het volgende:Ik ga mijn stem hier aan geven omdat mijn stem er slechts één van velen is bij de grote partijen en ze gaan me hoe dan ook toch wel teleurstellen tov hun verkiezingsprogramma. Hier heb ik het gevoel dat mijn stem echt telt en ze het ook hard nodig zijn. En niet geheel onbelangrijk, ik ben het ook op veel punten met ze eens natuurlijk  same here, kans is redelijk groot dat ik Piratenpartij ga stemmen vooral bij gebrek aan beter en inderdaad: de kans dat je bedondert wordt bij de "grote" partijen is levensgroot aanwezig  |
Perrin | maandag 10 september 2012 @ 19:19 |
Volgens twitteraars en pannellid Bert Brussen heeft de Piratenpartij het Nieuwe Lijsttrekkersdebat gewonnen dat vanmiddag in de Balie in Amsterdam werd gehouden. Verschillende nieuwe partijen deden eraan mee. Twitteraars vonden lijsttrekker Dirk Poot van de Piratenpartij de beste debater. Het debat is terug te zien op de site van De Balie. Morgen debatteren de nieuwe lijsttrekkers op Volkskrant.nl met elkaar.
http://www.volkskrant.nl/(...)ttrekkersdebat.dhtml |
freako | maandag 10 september 2012 @ 19:27 |
quote: Naar verluidt wordt het hier herhaald: http://www.debalie.nl/live/flash_hi_2010.jsp |
Eenskijken | maandag 10 september 2012 @ 19:28 |
quote: Op maandag 10 september 2012 19:19 schreef Perrin het volgende:Volgens twitteraars en pannellid Bert Brussen heeft de Piratenpartij het Nieuwe Lijsttrekkersdebat gewonnen dat vanmiddag in de Balie in Amsterdam werd gehouden. Verschillende nieuwe partijen deden eraan mee. Twitteraars vonden lijsttrekker Dirk Poot van de Piratenpartij de beste debater. Het debat is terug te zien op de site van De Balie. Morgen debatteren de nieuwe lijsttrekkers op Volkskrant.nl met elkaar. http://www.volkskrant.nl/(...)ttrekkersdebat.dhtml Had er een stukje van gezien ja. Dirk Poot was duidelijk de beste, had ook de meeste kennis paraat. |
MouzurX | maandag 10 september 2012 @ 19:33 |
Wanneer is de herhaling dan? |
MouzurX | maandag 10 september 2012 @ 20:06 |
Begint nu denk ik:
http://www.debalie.nl/live/flash_hi_2010.jsp |
AnimeFan | maandag 10 september 2012 @ 20:07 |
Ah die debalie player is echt traag  |
MouzurX | maandag 10 september 2012 @ 20:16 |
Nee het is iets anders wat er nu wordt afgespeeld. Jammer zeg. |
AnimeFan | maandag 10 september 2012 @ 20:34 |
Piratenpartij wint lijsttrekkersdebat nieuwe partijen |
Prutzenberg | maandag 10 september 2012 @ 21:23 |
quote: In het partijprogramma is daar inderdaad weinig over te vinden. De ledenraad (verantwoordelijk voor de politieke inhoud van de partij) heeft wel de moeite genomen om standpunten te formuleren voor de stemwijzer(s).
quote: De aftrek van de hypotheekrente moet niet verder worden beperkt.
Partij: Oneens Met een voldoende lange en inkomensafhankelijke overgangsregeling is er geen reden om de bestaande hypotheken te ontzien. Aan de andere kant vraag ik me af waarom het niet hebben van een standpunt over HRA en eigen risico, een reden zou zijn om niet op de PP te stemmen. Alle partijen willen de HRA beperken en geloof me, het eigen risico gaat omhoog. Gelukkig willen alle partijen de HRA over een langere periode beperken. Je hoeft je alleen zorgen te maken als je een huis boven de 5 ton hebt en de SP de grootste partij wordt. Bij alle anderen (de VVD gaat uiteindelijk overstag) gaat het je over 15 jaar een paar tientjes per maand kosten. Ik lig daar niet wakker van.
Je kan natuurlijk in de valkuil trappen dat deze verkiezingen over de crisis en Europa gaan, maar politiek bedrijven is in mijn ogen méér dan boekhouden. Daarom stem ik op een partij die zich sterk maakt voor mijn burgerrechten. Het is ook hard nodig dat er mensen in de kamer komen die verstand hebben van ICT en dan bedoel ik niet het verstand om de overheid leeg te zuigen met het ene mislukt ICT-project na de andere, waar de grote ICT-boeren al jaren hun geld mee verdienen. |
AnimeFan | maandag 10 september 2012 @ 22:22 |
quote: Ik heb een MP3 van iemand gekregen: http://colasiteoflife.com/debalie.mp3 Hopelijk lukt het nog vandaag om een videobestand te vinden :/ |
trancethrust | maandag 10 september 2012 @ 22:34 |
quote: Op maandag 10 september 2012 21:23 schreef Prutzenberg het volgende:[..] In het partijprogramma is daar inderdaad weinig over te vinden. De ledenraad (verantwoordelijk voor de politieke inhoud van de partij) heeft wel de moeite genomen om standpunten te formuleren voor de stemwijzer(s). [..] ... Verder heeft Dirk Poot zich vaak genoeg uitgelaten over het PP standpunt jegens de eigen risico (in de zorg). Dat one-issue station is nu echt wel gepasseerd. |
Doodloper | dinsdag 11 september 2012 @ 09:22 |
quote: Het wordt nu herhaald op die link (http://www.debalie.nl/live/flash_hi_2010.jsp), dus als je het nog wil zien... piratenpartij is nog niet langs gekomen. |
sinterklaaskapoentje | dinsdag 11 september 2012 @ 10:15 |
quote: Op maandag 10 september 2012 22:34 schreef trancethrust het volgende:[..] Verder heeft Dirk Poot zich vaak genoeg uitgelaten over het PP standpunt jegens de eigen risico (in de zorg). Dat one-issue station is nu echt wel gepasseerd. Dat hebben ze mi toch echt aan hun gekozen partijnaam te wijten, mensen die niet verder kijken (de meesten) roepen al gelijk One issue partij |
Anyanka | dinsdag 11 september 2012 @ 11:12 |
quote: Op maandag 10 september 2012 22:34 schreef trancethrust het volgende:[..] Verder heeft Dirk Poot zich vaak genoeg uitgelaten over het PP standpunt jegens de eigen risico (in de zorg). Dat one-issue station is nu echt wel gepasseerd. Ik vind het in elk geval prettig als ik gewoon in het verkiezingsprogramma kan lezen wat een partij op alle vlakken wil. Is dat zo vreemd?  |
erikkll | dinsdag 11 september 2012 @ 11:37 |
quote: Op dinsdag 11 september 2012 11:12 schreef Anyanka het volgende:[..] Ik vind het in elk geval prettig als ik gewoon in het verkiezingsprogramma kan lezen wat een partij op alle vlakken wil. Is dat zo vreemd?  Vreemd niet, maar de piratenpartij blijft een themapartij die zich inzet voor bepaalde punten. Zij willen zich graag focussen op die punten en willen daarom begrijpen dat die punten ook na de verkiezingen altijd ongecomprimiteerd zullen blijven. |
Eenskijken | dinsdag 11 september 2012 @ 11:51 |
In metro van vandaag staat dat pp het weer niet lijkt te lukken om een zetel te halen.
Voorbarige kutmedia weer, ze hebben zo te veel invloed. |
mossad_agent | dinsdag 11 september 2012 @ 11:59 |
Wie gaat er nu echt op ze stemmen... ik iig wel! |
Qwea | dinsdag 11 september 2012 @ 12:07 |
https://www.piratenpartij(...)tij-ppmeme-wedstrijd
Misschien leuk voor Iemand met een creatieve geest |
Papierversnipperaar | dinsdag 11 september 2012 @ 12:17 |
quote: Oeps! 
Verkeerde knopje gedrukt
Nu ben ik lid!  |
Isabeau | dinsdag 11 september 2012 @ 12:19 |
Vanmorgen op het station hield een flyeraar van een andere partij me even staande. Ik zei dat ik sympathie voor zijn partij had, maar dat ik mijn keuze al had gemaakt als zwevende kiezer. Hij vroeg welke partij dat dan was en ik zei PP. Mijn stem zou daardoor volledig verloren gaan, want 1 zetel zouden ze niet eens halen. Dag sympathie  |
trancethrust | dinsdag 11 september 2012 @ 12:21 |
quote: Op dinsdag 11 september 2012 12:19 schreef Isabeau het volgende:Vanmorgen op het station hield een flyeraar van een andere partij me even staande. Ik zei dat ik sympathie voor zijn partij had, maar dat ik mijn keuze al had gemaakt als zwevende kiezer. Hij vroeg welke partij dat dan was en ik zei PP. Mijn stem zou daardoor volledig verloren gaan, want 1 zetel zouden ze niet eens halen. Dag sympathie 
Welke gezellige partij was dat dan? |
new_moon | dinsdag 11 september 2012 @ 12:56 |
quote: Ik denk D66? |
Schanulleke | dinsdag 11 september 2012 @ 16:36 |
quote: Het blijft een kansloos kutargument, welke partij het ook was. Echt, het dedain dat uitgaat van die redenatie... Ik hoop zó dat de PP morgen reden heeft tot juichen! |
DecoAoreste | dinsdag 11 september 2012 @ 16:48 |
Als overal staat dat ze het toch niet gaan halen gaan een heleboel mensen natuurlijk afhaken. Die grote partijen hebben ook de media achter zich staan. We leven echt in een dictatuur, godverdomme. |
mossad_agent | dinsdag 11 september 2012 @ 16:57 |
Ze zijn gewoon bang  |
Eenskijken | dinsdag 11 september 2012 @ 16:59 |
quote: Op dinsdag 11 september 2012 12:19 schreef Isabeau het volgende:Vanmorgen op het station hield een flyeraar van een andere partij me even staande. Ik zei dat ik sympathie voor zijn partij had, maar dat ik mijn keuze al had gemaakt als zwevende kiezer. Hij vroeg welke partij dat dan was en ik zei PP. Mijn stem zou daardoor volledig verloren gaan, want 1 zetel zouden ze niet eens halen. Dag sympathie  welke partij?
Ik denk ook d66  |
viagraap | dinsdag 11 september 2012 @ 16:59 |
quote: Morgen sta ik in de Volkskrant. |
fluitbekzeenaald2.0 | dinsdag 11 september 2012 @ 17:04 |
quote: Ik ook. Maar het feit dat het nu weer een close call tussen VVD en PvdA lijkt te worden werkt niet echt in het voordeel van de PP en dat de media niet achter hen lijken te staan ook niet. Maar laten we hopen op een leuke verrassing morgen. |
HeavenSmiles | dinsdag 11 september 2012 @ 17:04 |
quote: Leuk! Naar aanleiding van mijn tip of had je toevallig al gemaild? |
viagraap | dinsdag 11 september 2012 @ 17:10 |
quote: Naar aanleiding van jouw tip  |
HeavenSmiles | dinsdag 11 september 2012 @ 17:12 |
quote: Tof, ik ga de Volkskrant morgen zeker lezen. Zit toch een tijd in de trein naar Rotterdam voor onze uitslagenavond.  |
MouzurX | dinsdag 11 september 2012 @ 17:23 |
Wel echt onzin idd "ja pp staat op 0 zetels!!"
Dan gaan enorm veel mensen twijfelen of het nog nut heeft. |
AnimeFan | dinsdag 11 september 2012 @ 17:29 |
Ik heb nog iets veel ergers te vertellen |
Isabeau | dinsdag 11 september 2012 @ 17:30 |
quote: Je gaat toch maar VVD stemmen? |
AnimeFan | dinsdag 11 september 2012 @ 17:30 |
quote: Maurice de Hond heeft Piratenpartij stemmers niet meegenomen in de resultaten. Daardoor haalden ze geen zetel meer.
https://lists.piratenpart(...)eptember/007896.html |
Frikandelbroodje | dinsdag 11 september 2012 @ 17:35 |
quote: Waarom dat dan? In zijn peiling haalde ze eerst 1 zetel waarom dan opeens uitsluiten en niet meer serieus nemen? |
Papierversnipperaar | dinsdag 11 september 2012 @ 17:37 |
quote:
quote: De grote verrassing van de scholierenverkiezingen is de Piratenpartij. Deze partij haalde 9,4 procent van de stemmen.
|
sinterklaaskapoentje | dinsdag 11 september 2012 @ 17:38 |
quote: Geforceerd  |
viagraap | dinsdag 11 september 2012 @ 17:38 |
Dat is meer dan tien zetels bij de echte verkiezingen. |
sinterklaaskapoentje | dinsdag 11 september 2012 @ 17:39 |
Ja hoi, ze zeggen toch zelf telkens dat ze zeker één zetel hebben
Trouwens heeft 50+ partij 4 zetels op de peilingen, godverdomme |
viagraap | dinsdag 11 september 2012 @ 17:40 |
quote: Fijn dat Maurice de kanker Hond die stemmers wél serieus neemt. De 50Plus partij _! |
-jos- | dinsdag 11 september 2012 @ 17:43 |
quote: Smerige streek zeg!  |
fluitbekzeenaald2.0 | dinsdag 11 september 2012 @ 17:51 |
quote: Een ziekelijke ontwikkeling. Echt onbegrijpelijk dat mensen voor zo'n verongelijkte lobbyclub kiezen. |
einzweipolizei | dinsdag 11 september 2012 @ 17:53 |
quote: Persbericht hierover maken? |
Papierversnipperaar | dinsdag 11 september 2012 @ 17:58 |
quote: Op de FrontPage ermee!  |
Schanulleke | dinsdag 11 september 2012 @ 17:58 |
quote: Ja, met een lekker sappige quote. 'De Hond onbetrouwbaar met peilingen', al kan dat vast nog véél sappiger zonder smadelijk te worden. |
F-Bravo | dinsdag 11 september 2012 @ 17:59 |
Ik ga op de Piraatjes stemmen morgen en zal bij het verlaten van het stemlokaal nog naar ieder binnenlopende kiezer even HAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRR roepen. |
Computerfluisteraar | dinsdag 11 september 2012 @ 18:20 |
quote: Op dinsdag 11 september 2012 17:59 schreef F-Bravo het volgende:Ik ga op de Piraatjes stemmen morgen en zal bij het verlaten van het stemlokaal nog naar ieder binnenlopende kiezer even HAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRR roepen.
 |
einzweipolizei | dinsdag 11 september 2012 @ 18:23 |
REFORMATISCH DAGBLAD
quote: Jonge leerling stemt graag PVV of Piratenpartij http://www.refdag.nl/nieu(...)ratenpartij_1_673680
[ Bericht 5% gewijzigd door einzweipolizei op 11-09-2012 18:29:20 ] |
Computerfluisteraar | dinsdag 11 september 2012 @ 18:26 |
quote: Kutsite  |
Schanulleke | dinsdag 11 september 2012 @ 18:33 |
quote: Die scholierenverkiezing zou vanavond nog mooi wat wind in de zeilen van de PP kunnen blazen. Let's hope so! |
einzweipolizei | dinsdag 11 september 2012 @ 18:37 |
http://www.rtvdrenthe.nl/(...)mmen-massaal-op-pvda
quote: Grote verassing bleek de Piratenpartij met vijftien procent van de stemmen. Volgens coördinator Chris Houwman zegt dit dat de leerlingen internet een belangrijk item vinden.  |
Semisane | dinsdag 11 september 2012 @ 18:42 |
Fok al die polls, ik stem gewoon PP. Niks strategisch stemmen...ik stap dat hokje in met een ooglapje! Ze zullen het weten ook.  |
Doodloper | dinsdag 11 september 2012 @ 18:43 |
quote: "„Het wordt SGP”, zegt Dennis. „Hé, dat stem ik ook. Boks!” zegt zijn buurman Henk-Jan. Hun vuisten knallen tegen elkaar. Dennis heeft met zijn moeder gepraat over de verkiezingen op school. „Ze zei: Doe maar SGP.” Henk-Jan heeft een andere reden: „De SGP is een goede partij voor de boeren. Mijn vader is boer.”"
haha  |
GGMM | dinsdag 11 september 2012 @ 18:43 |
Ik ga hier ook op stemmen. Zomaar. |
-jos- | dinsdag 11 september 2012 @ 18:49 |
http://www.zie.nl/video/v(...)n-zetel/m1mzxamfwkew |
Doodloper | dinsdag 11 september 2012 @ 18:54 |
Ik merk trouwens in m'n omgeving dat ze erg veel last hebben van hun naam en de leiders uit 2010: imagoproblemen.
Jammer is dat, want anders hadden ze nog een stuk meer stemmen kunnen halen lijkt me. |
Isabeau | dinsdag 11 september 2012 @ 18:57 |
Ik vind de naam ook te debiel voor woorden voor iets als politiek. Maar daar laat ik me maar niet door weerhouden. |
NY_Giant | dinsdag 11 september 2012 @ 19:07 |
Tsja, de naam blijft een probleem zolang ze niet in de kamer zitten. Veel mensen zullen het bij voorbaat al niet serieus nemen. Zodra ze echter een of twee zetels hebben, zullen ze bij het gehele publiek bekend worden en zal blijken dat het om een serieuze partij gaat. Dan kunnen ze wellicht verder groeien. Daarom is het nu ook zo belangrijk dat ze net even die ene zetel scoren... |
AnimeFan | dinsdag 11 september 2012 @ 19:30 |

Hahahaha #ppmeme Iemand op twitter stuurde dit |
sinterklaaskapoentje | dinsdag 11 september 2012 @ 20:13 |

Volgende mijlpaal, 1337 leden  |
AnimeFan | dinsdag 11 september 2012 @ 20:21 |
quote: Dat kan vanavond nog gehaald worden, als 'ie weer wordt geupdate.  |
Doodloper | dinsdag 11 september 2012 @ 20:28 |
quote: Op dinsdag 11 september 2012 19:07 schreef NY_Giant het volgende:Tsja, de naam blijft een probleem zolang ze niet in de kamer zitten. Veel mensen zullen het bij voorbaat al niet serieus nemen. Zodra ze echter een of twee zetels hebben, zullen ze bij het gehele publiek bekend worden en zal blijken dat het om een serieuze partij gaat. Dan kunnen ze wellicht verder groeien. Daarom is het nu ook zo belangrijk dat ze net even die ene zetel scoren... Klopt ja maar juist dáárom is die naam zo debiel gekozen. Ten eerste omdat de paar mensen die zich in 2010 in de Piratenpartij hebben verdiept nu denken 'oh dat zijn die debielen van toen weer', en ten tweede omdat de mensen die er nooit van hebben gehoord denken dat het een of andere onzin-partij is. |
sinterklaaskapoentje | dinsdag 11 september 2012 @ 20:47 |
|
Ronald-Koeman | dinsdag 11 september 2012 @ 21:10 |
Ik wilde eigenlijk niet gaan stemmen, maar ga morgen toch maar PP stemmen. |
AnimeFan | dinsdag 11 september 2012 @ 21:19 |
quote: Ik bedank je alvast namens alle PP-stemmers  |
Prutzenberg | dinsdag 11 september 2012 @ 21:33 |
Vanavond heb ik al mijn flyers opgemaakt voor Leiden CS. Leuk om te zien hoe mensen reageren op de Piratenpartij. De meeste mensen moesten even glimlachen, ook als ze de flyer niet aannamen. Anderen weigerden alles behalve de mijne. We zijn in ieder geval niet onbekend.  |
Prutzenberg | dinsdag 11 september 2012 @ 21:37 |
@Danny Wordt het niet eens tijd dat de winnaar van de Fok!-verkiezingen een piraten-smiley krijgt? |
Lotteh | dinsdag 11 september 2012 @ 22:06 |
Ik stem ook Piratenpartij. Hoop echt dat ze een zetel halen, vooral voor de bekendheid en dat mensen niet zien dat het niet een partij is die alleen wil dat we gratis onze muziek en films kunnen downloaden maar echt ergens voor staat.  |
einzweipolizei | dinsdag 11 september 2012 @ 22:29 |
|
Qwea | dinsdag 11 september 2012 @ 22:40 |
quote:
|
DecoAoreste | dinsdag 11 september 2012 @ 22:54 |
Ik hoop echt dat ze een zetel halen. Ik zal in ieder geval mijn steentje bijdragen! |
viagraap | dinsdag 11 september 2012 @ 22:59 |
Het zal in ieder geval beter gaan dan vorige keer, met een krappe 10.000 stemmen. |
einzweipolizei | dinsdag 11 september 2012 @ 23:14 |
|
Computerfluisteraar | dinsdag 11 september 2012 @ 23:15 |
quote:
 |
Doodloper | dinsdag 11 september 2012 @ 23:25 |
Ter info: de kiesdeler ligt rond de 65.000 stemmen, dus dat is het aantal stemmen dat ze moeten halen om één zetel te bemachtigen.  |
sinterklaaskapoentje | dinsdag 11 september 2012 @ 23:29 |
quote: Kan toch alleen een schatting zijn, hangt er vanaf hoeveel mensen komen opdagen |
freako | dinsdag 11 september 2012 @ 23:33 |
quote: Uiteraard. In 2010 was de kiesdeler daarom bijvoorbeeld lager, 62774 stemmen. |
Doodloper | dinsdag 11 september 2012 @ 23:40 |
Hoe die gast praat dat verdient gewoon een zetel  |
Perrin | dinsdag 11 september 2012 @ 23:45 |
quote: Ik kies voor de PiratenIk stond van begin af aan al sympathiek tegenover de Piraten. Hun voornaamste onderwerp – internetvrijheid – is een onderwerp dat mij na aan het hart ligt. Het gaat daarbij niet alleen om vrijheid, maar om het besef hoe ICT onze wereld verandert en tot welke kansen en bedreigingen die omwenteling leidt. Ik heb het idee dat de Tweede Kamer op dit punt volledig onwetend is. Het is goed om een partij te hebben die a) een oogje in het zeil kan houden op privacyschendingen en ICT-flaters en b) belangrijke zaken kan agenderen. Ook een kleine partij kan effectief zijn: dat heeft de PvdD wel aangetoond. Maar er is natuurlijk ook bij mij een belangrijk twijfelpunt: leuk zo’n one issue partij, maar wat doen ze aan de crisis? Hoe staan ze in het enorme herverdelingsdebat dat voor ons ligt? Klimaat anyone? Maar: wat voor zinnigs zeggen de andere partijen? En hier word ik even cynisch. Ik denk dat geen der partijen ons uit de crisis gaat helpen, tenminste niet met wat er programma’s en tijdens debatten wordt geroepen. Dat is gepruts in de marge, het is navelstaarderij. Het probleem en de oplossing liggen in Europa. Dan kom je toch in de buurt van D66, maar laten we wel zijn, de Piraten zijn een Europese partij. De charme van de Piraten vind ik bovenal de vorm van de interne partijdemocratie. De manier waarop standpunten worden ontwikkeld is iets waar alle partijen nog veel van kunnen leren. De Piraten werken met het zogenoemde Liquid Feedback-systeem, waarbij de kennis der leden optimaal wordt gebruikt voor standpuntbepaling en beleidsvorming. Ronduit verfrissend. Wie ergens verstand van heeft, kan meepraten en interne stemmen werven. Ik heb het systeem in actie gezien (ik ben geen lid, ook niet van plan dat te worden) en het ziet er fool proof uit. Een vergelijking met wiki wordt vaak gemaakt, maar dit zit wel wat beter in elkaar. Ik steun de Piraten omwille van het experiment, de mogelijkheid van een meer feitenlijke, pragmatische politiek. Volgens mij hebben we dat harder nodig dan ooit. Dan helpt ieder beetje. Ook één zetel.
|
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 00:54 |
 |
Eenskijken | woensdag 12 september 2012 @ 01:02 |
quote: zou echt zuur zijn als ze net eronder zitten, dan is meer dan 50k stemmen verloren..
Hoop echt dat ze een zetel gaan halen. |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 02:21 |
 |
Ceased2Be | woensdag 12 september 2012 @ 06:16 |
Mijn stem hebben ze zojuist officieel gekregen. |
Perrin | woensdag 12 september 2012 @ 07:45 |
quote: Ik ga over 10 minuten PP stemmen, onderweg naar werk  |
Ceased2Be | woensdag 12 september 2012 @ 07:46 |
quote: Stembureau op station Den Bosch was om 5:50 al open  |
Computerfluisteraar | woensdag 12 september 2012 @ 08:08 |
quote:
quote:
 |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 08:18 |
Aankleden, PP stemmen  |
thaeastwood | woensdag 12 september 2012 @ 08:23 |
Vanavond krijgen ze ook mijn stem |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 08:47 |
Enige jammere vind ik wel dat ze streven naar een europese regering Wat dat betreft heb ik meer met pvv / vvd. Maar die krijgen mijn stem niet  |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 08:49 |
Ik heb ook net het bolletje bij lijst 11 ingekleurd. Spannend, ik heb vannacht ook gedroomd over de verkiezingen. Dat is me nog nooit gebeurd! |
Lann555 | woensdag 12 september 2012 @ 08:53 |
Ook mijn stem maar aan de PP gegeven. Nu hopen! |
Paul | woensdag 12 september 2012 @ 08:54 |
Ik denk dat jullie wel op 1 zetel komen  |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 09:03 |
quote: Als jij nou ook eens verstandig stemt dan kan dat zomaar het geval zijn  |
Paul | woensdag 12 september 2012 @ 09:05 |
quote: NEE stem PvdA voor een sterk, sociaal en eerlijk Nederland!
! |
zlakto | woensdag 12 september 2012 @ 09:12 |
Zitten er inmiddels andere mensen in de partij dan in 2010? Toen was het een scholierenclubje. Inmiddels zie ik iig op tv meer serieuze mensen verschijnen. Al klapte Dirk Poot gisteren wel helemaal dicht natuurlijk bij Wat Kiest Nederland.
Al met al hoop ik wel dat jullie een zetel pakken |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 09:16 |
 |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 09:20 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 09:12 schreef zlakto het volgende:Zitten er inmiddels andere mensen in de partij dan in 2010? Toen was het een scholierenclubje. Inmiddels zie ik iig op tv meer serieuze mensen verschijnen. Al klapte Dirk Poot gisteren wel helemaal dicht natuurlijk bij Wat Kiest Nederland. Al met al hoop ik wel dat jullie een zetel pakken Dirk Poot vind ik doorgaans erg sterk overkomen. En de lijst bestaat nu ook uit andere mensen. Toch is de club uit 2010 natuurlijk wel de aanstichter geweest. Dus, ondanks dat ze het niet goed voor het voetlicht wisten te krijgen, verdient die club óók credits als het vandaag lukt om geschiedenis te schrijven. |
Paul | woensdag 12 september 2012 @ 09:20 |
quote: Mensen die foto's maken in stemhokje |
Perrin | woensdag 12 september 2012 @ 09:30 |
quote: x marks the spot!  |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 09:32 |
quote: I could not care less. |
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 09:42 |
 |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 10:00 |
quote: Die zet ik ook nog even op mijn FB  |
Joeriii | woensdag 12 september 2012 @ 10:35 |
Ik heb m'n keuze ook gemaakt zonet. Het wordt de PP voor mij. |
ssebass | woensdag 12 september 2012 @ 11:54 |
Medische patenten afschaffen?? Tot zover de ontwikkeling van de geneeskunde.. |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 12 september 2012 @ 11:56 |
Hier idem. Piratenpartij ftw! |
vosss | woensdag 12 september 2012 @ 11:56 |
quote: 5. Catharina Bethlehem  |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 12:15 |
quote: Kletskous  |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 12:16 |
quote: Als bedrijven niet meer op hun luie reet tot in de eeuwigheid hun winst kunnen maximaliseren zonder te vernieuwen, dan zal de ontwikkeling wel een flinke boost krijgen. Sowieso zijn universiteiten en academische ziekenhuizen natuurlijk voornamelijk verantwoordelijk voor die ontwikkelingen, dus het was al raar dat ontdekkingen die grotendeels met gemeenschapsgeld zijn betaald, vervolgens particulier uitgemolken worden. |
Desunoto | woensdag 12 september 2012 @ 12:21 |
Heb ook gestemd op de PP. Hoop zo dat ze 1 zetel krijgen.
Het afschaffen van patenten op medicijnen vind ik een twijfelachtig idee, maar zo komt hier toch aandacht voor de bizar hoge kosten op dit gebied. Nieuwe aandacht die hier bij andere partijen eigenlijk nooit echt voor was. Die smijten alleen met one-liners en babbelen over wel/niet meer geld naar de zorg. Nee, dat schiet lekker op. 
Maar hun sterkste kant laten ze zien met de privacystandpunten. Helemaal mee eens op alle punten.  |
Desunoto | woensdag 12 september 2012 @ 12:27 |
En natuurlijk:
quote: De Piratenpartij vindt links en rechts achterhaalde begrippen en laat zich niet in een hokje duwen.
Kan ook niet vaak genoeg gezegd worden.  |
Melleyn | woensdag 12 september 2012 @ 12:28 |
Ook net op de Piraten gestemd  |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 12:29 |
Hupla...op naar zetel 1 |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 12:30 |
quote:
|
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 12:30 |

 |
switchboy | woensdag 12 september 2012 @ 12:31 |
Harr, hopelijk de PP aan een zetel geholpen! |
mossad_agent | woensdag 12 september 2012 @ 12:32 |
Lol.... zus gebeld...die gooit een piratenooglapje (van mijn neefjes) bij mij in de bus. Kan ik die mooi opzetten met stemmen  |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 12:37 |
quote: Dat lijkt me sterk, de ontwikkeling van geneeskunde hangt niet enkel af van de patenten.
Er zal overduidelijk wel iets gevonden moeten worden op de gigantische kosten die het onderzoeken van medicatie met zich meebrengt. Maar het kan gewoon weg niet zo zijn dat er gehele bevolkingsgroepen geen toegang heeft tot medicijnen omwille van de torenhoge patent kosten.
Je kan dat ethisch niet verkopen, daarbij gezien de gigantische winsten die de farmaceutische industrie maakt kan je niet met droge ogen beweren dat het patent systeem wat er nu is intact moet worden gehouden, omdat het water aan de lippen staat van de industrie.
De overheid heeft wel degelijk een keuze hoe om te gaan met het patent systeem en zou daar eens goed naar moeten kijken. Afschaffen betekent overigens niet dat er niks anders voor in de plaats komt, maar de huidige manier kan echt niet meer. (ethisch dan, economisch kan het uiteraard geheel, gezien het feit wat de industrie er aan verdient. ) |
borbit | woensdag 12 september 2012 @ 12:39 |
Weet iemand wat de PP vindt van vluchtelingen en vreemdelingen detentie? |
ssebass | woensdag 12 september 2012 @ 12:40 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 12:16 schreef Schanulleke het volgende:[..] Als bedrijven niet meer op hun luie reet tot in de eeuwigheid hun winst kunnen maximaliseren zonder te vernieuwen, dan zal de ontwikkeling wel een flinke boost krijgen. Sowieso zijn universiteiten en academische ziekenhuizen natuurlijk voornamelijk verantwoordelijk voor die ontwikkelingen, dus het was al raar dat ontdekkingen die grotendeels met gemeenschapsgeld zijn betaald, vervolgens particulier uitgemolken worden. Uh ja zo werkt het dus niet... Zijn totaal verschillende dingen. |
ssebass | woensdag 12 september 2012 @ 12:45 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 12:37 schreef Semisane het volgende:[..] Dat lijkt me sterk, de ontwikkeling van geneeskunde hangt niet enkel af van de patenten. Er zal overduidelijk wel iets gevonden moeten worden op de gigantische kosten die het onderzoeken van medicatie met zich meebrengt. Maar het kan gewoon weg niet zo zijn dat er gehele bevolkingsgroepen geen toegang heeft tot medicijnen omwille van de torenhoge patent kosten. Je kan dat ethisch niet verkopen, daarbij gezien de gigantische winsten die de farmaceutische industrie maakt kan je niet met droge ogen beweren dat het patent systeem wat er nu is intact moet worden gehouden, omdat het water aan de lippen staat van de industrie. De overheid heeft wel degelijk een keuze hoe om te gaan met het patent systeem en zou daar eens goed naar moeten kijken. Afschaffen betekent overigens niet dat er niks anders voor in de plaats komt, maar de huidige manier kan echt niet meer. (ethisch dan, economisch kan het uiteraard geheel, gezien het feit wat de industrie er aan verdient. ) Kosten voor onderzoek zijn gewoon bijzonder hoog daar zal weinig aan veranderen. Het is niet de ontwikkeling van bijv een nieuwe iPhone. Er is geen garantie dat al die miljarden die je erin stopt daadwerkelijk iets oplevert. Met die paar jaar patent moeten ze alle kosten van de afgelopen tientallen jaren eruit halen plus winst vaststellen voor onderzoek in de aankomende jaren. Misschien kun je beter de patenten wat langer maken zodat die druk niet op die korte paar jaar komt en de prijs per middel naar beneden kan. Volgens mij is het daar bij Vioxx misgegaan, door de druk om voor te schrijven kwam het bij mensen die het niet mochten hebben. |
erikkll | woensdag 12 september 2012 @ 13:00 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 08:47 schreef Qwea het volgende:Enige jammere vind ik wel dat ze streven naar een europese regering  Wat dat betreft heb ik meer met pvv / vvd. Maar die krijgen mijn stem niet  Nouja, Ze willen meer zeggenschap bij het (democratisch gekozen!) europees parlement leggen en minder zeggenschap bij niet-democratisch gekozen organen. Dat vind ik nog wel aan te moedigen. |
vosss | woensdag 12 september 2012 @ 13:00 |
quote: Wat kletskous? Ik heb op haar gestemd  |
IkeDubaku99 | woensdag 12 september 2012 @ 13:01 |
Ik duim voor jullie.  |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 13:03 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 12:45 schreef ssebass het volgende:[..] Kosten voor onderzoek zijn gewoon bijzonder hoog daar zal weinig aan veranderen. Het is niet de ontwikkeling van bijv een nieuwe iPhone. Dat is niet helemaal waar. Veel medicatie is een door ontwikkeling op huidige medicatie. Het klopt dat onderzoek duur is, maar dat geld vooral voor geheel nieuwe medicatie of technologie. Veel van de huidige medicatie die mensen gebruiken is enkel een door ontwikkeling waar de kosten vele malen lager liggen, terwijl de patenten deze medicatie wel onnodig duur houd. (
quote: Er is geen garantie dat al die miljarden die je erin stopt daadwerkelijk iets oplevert. Ik zie vaker dit als argument gebruikt worden, maar er zijn maar weinig medicijnen die werkelijk miljarden hebben gekost, enkel gebruikt vooral de industrie die voorbeelden om mee te schermen om de patenten te houden zoals ze zijn. Dat is in mijn ogen wel een beetje eenzijdig.
quote: Met die paar jaar patent moeten ze alle kosten van de afgelopen tientallen jaren eruit halen plus winst vaststellen voor onderzoek in de aankomende jaren. Misschien kun je beter de patenten wat langer maken zodat die druk niet op die korte paar jaar komt en de prijs per middel naar beneden kan. Ik ben het daar toch niet mee eens, zeker als het gaat om tweede generatie medicijnen, wellicht zou je zoiets kunnen doen op werkelijk nieuw medicatie, onderzoek of technieken. Dit patenten systeem op houden voor medicatie waaraan enkel door ontwikkelingskosten aan verbonden zijn en die door patenten niet toegankelijk zijn voor een groot deel van de wereldbevolking, dat is echt niet te verkopen imho.
Patenten langer laten gelden zou betekenen dat deze medicatie nog langer niet toegankelijk zou zijn en zou wellicht enkel een idee zijn als de patent kosten een heel stuk dalen, vooral voor tweede enz. generatie medicatie.
quote: Volgens mij is het daar bij Vioxx misgegaan, door de druk om voor te schrijven kwam het bij mensen die het niet mochten hebben.
Ik ken de casus niet van Vioxx, maar het kan ook gewoon liggen aan slecht onderzoek, ik zou dat helemaal niet uitsluiten.
Laat ik duidelijk zijn, ik ben er helemaal niet op tegen dat de farmaceutische industrie verdient op medicijnen en hun onderzoekskosten kunnen terug verdienen. Verre van, maar ik heb er echt behoorlijk moeite mee dat bijvoorbeeld nieuwe hiv medicatie waar duizenden mensen in Afrika van de dood gered kunnen worden niet in dat continent te verkrijgen zijn omdat de kosten te hoog liggen door patenten. Dat kan en mag je niet toestaan als westerse mogendheden. Ik vind dat onverantwoord en onethisch. Dan winst maar wat minder belangrijk vinden...of wellicht als overheden het verlies pakken. |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 13:05 |
Ik heb ook op ze gestemd  |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 13:06 |
quote: Nou ja niet helemaal natuurlijk, er is geen toegepast onderzoek mogelijk zonder de theoretische fundament die wordt gelegd door onderzoek op universiteiten en academische instellingen, maar goed op zich vloeit er wel wat geld terug naar de universiteiten, maar het zou wel wat meer mogen imho.  |
wolfrolf | woensdag 12 september 2012 @ 13:13 |
quote: Op zondag 9 september 2012 23:17 schreef Isabeau het volgende:Ik ga mijn stem hier aan geven omdat mijn stem er slechts één van velen is bij de grote partijen en ze gaan me hoe dan ook toch wel teleurstellen tov hun verkiezingsprogramma. Hier heb ik het gevoel dat mijn stem echt telt en ze het ook hard nodig zijn. En niet geheel onbelangrijk, ik ben het ook op veel punten met ze eens natuurlijk  Ja dit dus.
Ik stem ook PP. Op naar 1 zetel and beyond! |
Pannenkoek3000 | woensdag 12 september 2012 @ 13:18 |
Zojuist mijn stem gegeven, gaat spannend worden vanavond  |
YazooW | woensdag 12 september 2012 @ 13:19 |
Net ook op de piraatjes gestemd, best veel anderen hier op school zeggen dat ze er ook op hebben gestemd  |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 13:21 |
quote: Ik heb voor het eerst echt spanning wat het wordt. Bovenin bij de volgevreten gevestigde orde boeit het me niets, maar wél of geen zetel is zó spannend! |
Lamb | woensdag 12 september 2012 @ 13:26 |
Gestemd! |
Perrin | woensdag 12 september 2012 @ 13:28 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:21 schreef Schanulleke het volgende:[..] Ik heb voor het eerst echt spanning wat het wordt. Bovenin bij de volgevreten gevestigde orde boeit het me niets, maar wél of geen zetel is zó spannend! Yep.. vanavond lekker nagelbijten voor de buis. Dat wordt een duidelijke of in huize Perrin. |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 13:28 |
Het grappige is natuurlijk dat er maar zo'n 65000 stemmen voor nodig zijn...er zijn 12 miljoen stemmers dacht ik? Moet toch niet al te onmogelijk zijn.  |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 13:28 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:21 schreef Schanulleke het volgende:[..] Ik heb voor het eerst echt spanning wat het wordt. Bovenin bij de volgevreten gevestigde orde boeit het me niets, maar wél of geen zetel is zó spannend! Dit ja ben gewoon echt zenuwachtig en heb wel tien keer gecontroleerd of ik het goede hokje had aangekleurd, normaal boeit de uitslag me echt totaal niets een stuk minder, of vind ik het iig minder spannend  |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 13:29 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:28 schreef Semisane het volgende:Het grappige is natuurlijk dat er maar zo'n 65000 stemmen voor nodig zijn...er zijn 12 miljoen stemmers dacht ik? Moet toch niet al te onmogelijk zijn.  Tweederde procent (0,67%) dus, moet te doen zijn inderdaad! Zeker als je de polls van Tweakers.net en FOK! en GeenStijl bekijkt waarbij de PP overal (een van) de grootste partij(en) is; ook al zitten er een boel dubbele stemmen tussen. |
ssebass | woensdag 12 september 2012 @ 13:34 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:03 schreef Semisane het volgende:[..] Dat is niet helemaal waar. Veel medicatie is een door ontwikkeling op huidige medicatie. Het klopt dat onderzoek duur is, maar dat geld vooral voor geheel nieuwe medicatie of technologie. Veel van de huidige medicatie die mensen gebruiken is enkel een door ontwikkeling waar de kosten vele malen lager liggen, terwijl de patenten deze medicatie wel onnodig duur houd. ( [..] Ik zie vaker dit als argument gebruikt worden, maar er zijn maar weinig medicijnen die werkelijk miljarden hebben gekost, enkel gebruikt vooral de industrie die voorbeelden om mee te schermen om de patenten te houden zoals ze zijn. Dat is in mijn ogen wel een beetje eenzijdig. [..] Ik ben het daar toch niet mee eens, zeker als het gaat om tweede generatie medicijnen, wellicht zou je zoiets kunnen doen op werkelijk nieuw medicatie, onderzoek of technieken. Dit patenten systeem op houden voor medicatie waaraan enkel door ontwikkelingskosten aan verbonden zijn en die door patenten niet toegankelijk zijn voor een groot deel van de wereldbevolking, dat is echt niet te verkopen imho. Patenten langer laten gelden zou betekenen dat deze medicatie nog langer niet toegankelijk zou zijn en zou wellicht enkel een idee zijn als de patent kosten een heel stuk dalen, vooral voor tweede enz. generatie medicatie. [..] Ik ken de casus niet van Vioxx, maar het kan ook gewoon liggen aan slecht onderzoek, ik zou dat helemaal niet uitsluiten. Laat ik duidelijk zijn, ik ben er helemaal niet op tegen dat de farmaceutische industrie verdient op medicijnen en hun onderzoekskosten kunnen terug verdienen. Verre van, maar ik heb er echt behoorlijk moeite mee dat bijvoorbeeld nieuwe hiv medicatie waar duizenden mensen in Afrika van de dood gered kunnen worden niet in dat continent te verkrijgen zijn omdat de kosten te hoog liggen door patenten. Dat kan en mag je niet toestaan als westerse mogendheden. Ik vind dat onverantwoord en onethisch. Dan winst maar wat minder belangrijk vinden...of wellicht als overheden het verlies pakken. Ik denk dat je nog niet helemaal door hebt hoeveel de ontwikkeling kost. Alle gefaalde projecten moeten ook gefinancierd worden en kosten lopen enorm snel op. Het gaat inderdaad ook om de ontwikkeling van een totaal nieuw middel, daar is de industrie in geinteresseerd. Andere onderzoeken vinden vnl plaats in de academie, aangezien daar geen winst uit te halen valt. Bij een succesvol middel duurt het nog zo'n 10 jaar voordat dit daadwerkelijk op de markt komt. Als ze eenmaal een middel hebben dan proberen ze dit uiteraard zo lang mogelijk te rekken. Dit zie je inderdaad vaak door veranderingen aan hun huidige middel en om eerlijk te zijn heb ik hier ook mijn twijfels over of dit altijd zoveel beter is. Het is ook niet zo dat die bedrijven veel patenten hebben. Zou volgens mij niet de eerste keer zijn dat bij het verlopen van het patent het bedrijf failliet ging. Wat betreft Vioxx in de onderzoeken waren de problemen al bekend, daar lag het probleem niet.
Het probleem is dat de nieuwe medicatie enorm geavanceerde middelen zijn die gewoon ontzettend duur zijn. Als iedereen toegang heeft tot die middelen zullen de kosten aanzienlijk stijgen, zelfs als het straks generiek is. De vraag is moeten alle behandelingen vergoed worden of niet. In het eerste geval zal er meer geld beschikbaar moeten komen. Als we gewoon dezelfde behandelingen zouden doen als 20 jaar geleden zouden de zorgkosten waarschijnlijk een stuk dalen, maar daar help je de patienten niet mee. Om eerlijk te zijn zie ik ook geen directe oplossing. Optionele verzekering voor state of the art middelen? |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 13:41 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:34 schreef ssebass het volgende:[..] Ik denk dat je nog niet helemaal door hebt hoeveel de ontwikkeling kost. Alle gefaalde projecten moeten ook gefinancierd worden en kosten lopen enorm snel op. Het gaat inderdaad ook om de ontwikkeling van een totaal nieuw middel, daar is de industrie in geinteresseerd. Andere onderzoeken vinden vnl plaats in de academie, aangezien daar geen winst uit te halen valt. Bij een succesvol middel duurt het nog zo'n 10 jaar voordat dit daadwerkelijk op de markt komt. Als ze eenmaal een middel hebben dan proberen ze dit uiteraard zo lang mogelijk te rekken. Dit zie je inderdaad vaak door veranderingen aan hun huidige middel en om eerlijk te zijn heb ik hier ook mijn twijfels over of dit altijd zoveel beter is. Het is ook niet zo dat die bedrijven veel patenten hebben. Zou volgens mij niet de eerste keer zijn dat bij het verlopen van het patent het bedrijf failliet ging. Wat betreft Vioxx in de onderzoeken waren de problemen al bekend, daar lag het probleem niet. Het probleem is dat de nieuwe medicatie enorm geavanceerde middelen zijn die gewoon ontzettend duur zijn. Als iedereen toegang heeft tot die middelen zullen de kosten aanzienlijk stijgen, zelfs als het straks generiek is. De vraag is moeten alle behandelingen vergoed worden of niet. In het eerste geval zal er meer geld beschikbaar moeten komen. Als we gewoon dezelfde behandelingen zouden doen als 20 jaar geleden zouden de zorgkosten waarschijnlijk een stuk dalen, maar daar help je de patienten niet mee. Om eerlijk te zijn zie ik ook geen directe oplossing. Optionele verzekering voor state of the art middelen? Of gewoon een herziening van dat hele patentenrecht waarbij er oog is voor de belangen van industrie én voor die van de (zorgbehoevende) consument. Nogmaals, niemand bij de PP wil bereiken dat bedrijven hun onderzoek niet meer uit kunnen voeren, maar big pharma heeft een te krachtige lobby gehad de afgelopen jaren en het wordt tijd voor een tegengeluid om de boel weer in balans te brengen. |
vosss | woensdag 12 september 2012 @ 13:42 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:21 schreef Schanulleke het volgende:[..] Ik heb voor het eerst echt spanning wat het wordt. Bovenin bij de volgevreten gevestigde orde boeit het me niets, maar wél of geen zetel is zó spannend! Ik denk dat het 1 of 2 zetels is en niet wel of geen 
Althans dat hoop ik  |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 13:43 |
Ik denk net wel/net geen 1 zetel, tenzij ineens een hoop zwevers op de PP stemmen.
Maar we zullen zien, speculeren heeft geen zin en pessimistisch doen al helemaal niet  |
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 13:45 |
quote: Hoe een pil vijftig keer zo duur werdToegevoegd: vrijdag 3 aug 2012, 17:30Door onze redacteuren Rinke van den Brink en Hugo van der Parre Een medicijn tegen een zeldzame ziekte dat jarenlang voor 3.000 euro per jaar werd bereid door een Haagse apotheker, kost sinds de industrie het maakt vijftig keer meer. Maar volgens het betrokken bedrijf zijn daar goede redenen voor en heeft het niets te maken met winstbelustheid. De geschiedenis begint in 1996. In dat jaar wordt in Den Haag een Turkse jongen geboren. Iets aan hem is niet in orde. Professor De Klerk, een kinderarts gespecialiseerd in stofwisselingsziekten in het Erasmus MC in Rotterdam, stelt de diagnose NAGS-deficiëntie waarbij de ureumhuishouding niet goed functioneert. Patiënten met deze aandoening missen het leverenzym NAGS dat zorgt voor afbraak van ammoniak in het bloed. Als er te veel ammoniak in het bloed zit, treedt vergiftiging op die de hersenen snel aantast en levensbedreigend is. Patiënten hebben levenslang medicijnen nodig. Apotheker LebbinkDokter De Klerk neemt contact met de Transvaal Apotheek in de Kempstraat in den Haag. De jongen woont daar in de buurt. De Klerk vraagt of apotheker Paul Lebbink een medicijn kan bereiden voor zijn patiëntje zodat de jongen weer naar huis kan. Lebbink gaat op zoek naar de benodigde grondstof Carbamylglutaminezuur en vindt die uiteindelijk bij een verffabriek in het buitenland. Vanaf dat moment maakt de Haagse apotheker het geneesmiddel voor zijn Turkse patiëntje. Van 1997 tot 2002. In dat jaar meldt het bedrijf Orphan Europe zich bij hem. Dat vertelt dat het een Europese subsidie heeft gekregen om een weesgeneesmiddel te ontwikkelen tegen NAGS-deficiëntie. Lebbink kan dat als het eenmaal op de markt is gewoon bestellen. CarbaGluDe apotheker is daar wel blij mee. Het scheelt hem veel extra werk en een hoop gedoe met zijn declaraties. Het geneesmiddel dat hij maakt voor zijn patiëntje is immers geen geregistreerd middel. Zodra het kan levert hij dus CarbaGlu, het middel van Orphan Europe. Tot hij ziet dat CarbaGlu vijftig keer meer kost dan het door hem zelf bereide middel. Bij introductie in 2003 kostte het per patiënt per jaar 12.624 euro per kilo lichaamsgewicht. Lebbink gaat zijn eigen middel weer leveren. Dat komt hem op veel problemen met Orphan Europe te staan. RechtszakenIn 2007 wordt hij voor de rechter gesleept door Orphan Europe. Het bedrijf wil dat Lebbink een verbod krijgt opgelegd om zijn eigen medicijn nog langer te produceren, omdat Orphan Europe het middel als enige op de markt mag brengen. Bovendien zou Lebbink een verontreinigde grondstof gebruiken die niet voor gebruik door mensen bedoeld is en die ook onvoldoende zuiveren, terwijl het bedrijf dit wel doet. De rechter vonnist op 20 september 2007 in kort geding en wijst alle vorderingen van Orphan Europe af. Het bedrijf moet ook alle proceskosten betalen. Ook latere procedures van het bedrijf om alsnog zijn gelijk te halen, met name op het punt van de verontreinigde grondstoffen, stranden. Geen steunErgens in 2008 is Lebbink het zat. Murw gebeukt gooit hij de handdoek in de ring. De zorgverzekeraar van zijn patiëntje, Delta Lloyd, steunt hem nauwelijks. Het kan de verzekeraar niets schelen wat het middel kost. Voor dit soort heel dure geneesmiddelen vindt elk jaar een verrekening plaats tussen de zorgverzekeraars. En ook bij het College voor Zorgverzekeringen, dat over de inhoud van het verzekerde pakket gaat, vond de apotheker geen gehoor. Dus krijgt zijn Turkse patiëntje nu al weer jaren het veel duurdere middel van Orphan Europe. De jongen is intussen vijftien jaar en op dit moment op vakantie in Turkije. Bron
|
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 13:51 |
quote: ‘Kosten farmabedrijven voor 95% door reclame en me-too medicijnen’Farmabedrijven stellen dat ze per nieuw medicijn meer dan 1,3 miljard dollar (plm. ¤ 1,1 mld) aan ontwikkelingskosten uitgeven, wat de woekerprijzen voor medicijnen rechtvaardigt. Kletskoek, blijkt uit een nieuw rapport. Uit berekeningen blijkt zelfs dat 90-95% van deze zogenaamde ontwikkelkosten in feite uit lucht bestaat. Wordt het niet tijd dat universiteiten en non-profit onderzoeksinstellingen medicijnonderzoek overnemen? Gezondheidszorg disfunctioneelDe kosten in de gezondheidszorg lopen in westerse landen totaal uit de hand. Vooral in de Verenigde Staten wordt gezondheidszorg zo langzamerhand onbetaalbaar, met zo’n 8000 dollar per Amerikaan per jaar, maar in Nederland is het met 4000 euro niet heel veel beter. Een belangrijke oorzaak, naast het weinig elegante, op verkeerde marktwerking gebaseerde zorgsysteem, is de explosie aan patiënten met chronische ziekten, die met vaak dure medicijnen moeten worden behandeld en andere dure medische ingrepen ondergaan. Grootste kostenpost van pillenfabrikanten: marketingDe farmaceutische industrie stelt zichzelf graag voor als redder van de mensheid die levensreddende medicijnen ontwikkelt, en daar best passend voor beloond mag worden. De werkelijkheid blijkt heel wat minder menslievend. Uit een vernietigend Canadees onderzoek[1] blijkt dat van elke euro die een firma voor een medicijn ontvangt, slechts 14 cent aan onderzoek en ontwikkeling wordt besteed en meer dan het dubbele, dertig tot veertig procent, aan marketing en verkoop. Hoewel in Nederland de meest schaamteloze praktijken nu verboden zijn – zo gingen artsen veelvuldig op snoepreisjes om bijgeschoold te worden voor het gebruik van nieuwe medicijnen – vindt de farmaceutische industrie voortdurend nieuwe manieren uit om artsen tot grootverbruikers van hun snoepgoed om te toveren. Onderzoeksgeld vooral besteed aan nauwelijks betere me-too medicijnenHet ontwikkelen van nieuwe medicijnen is uitermate risicovol. Het is een stap in het duister waarvan je als farmaceut maar moet afwachten of die resultaat zal opleveren. Als een concurrent een succesvol medicijn ontwikkelt, bijvoorbeeld een statine, weet je al dat je in de buurt zit van een veelbelovende nieuwe winstmaker als je een stofje ontwikkelt dat sterk op dat van de concurrent lijkt. Vandaar dat als een collega-farmaceut bij wijze van uitzondering een doorbraak bereikt, de concullega’s er als de kippen bij zijn om een iets ander molecuul, bijvoorbeeld met een ander atoomgroepje er aan, met een vergelijkbaar werkingsmechanisme te vinden. Het gevolg: er ontstaat een waaier van sterk op elkaar lijkende producten met vaak uiterst nare bijwerkingen, die door de geoliede marketingmachine van farmareuzen worden geplugd. Kip met de gouden eierenEen goedlopend medicijn brengt voor een farmagigant soms miljarden in het laatje. Het cholesterolverlagende medicijn Lipitor (werkzame stof: atorvastatine, een statine), bijvoorbeeld, was rond 2010 het meest winstgevende medicijn ter wereld dat fabrikant Pfizer 12,9 miljard dollar per jaar opleverde, twee keer zoveel als nummer 2, antistollingsmiddel Plavix (clopidogrel). Saillant detail: uit medisch onderzoek blijken statines als Lipitor bij de meeste patiënten netto geen netto gezondheidsverbeterend effect te hebben. Grootste ramp denkbaar: krachtig permanent geneesmiddelU begrijpt, waarde lezer, dat een farmagigant wel beter weet dan een dergelijke kip met gouden eieren te slachten. Stel, de onderzoeksafdeling van een farmabedrijf zou ontdekken dat een bestaand medicijn veel effectiever is tegen een bepaalde kwaal dan de grote winstmaker van het bedrijf, of nog erger: dat het medicijn in één klap de ziekte zou genezen. De vijf winstgevendste medicijnen ter wereld worden alle gebruikt voor chronische behandelingen. Pappen en nathouden is veel winstgevender dan genezen. $1,3 miljard blijkt slechts $0,09 miljardEen nieuw rapport haalt ook de $1,3 miljard ontwikkelkosten waar de farmaceuten graag mee schermen onderuit. Om te beginnen is de helft van dit bedrag gebaseerd op wat het bedrag op zou leveren als het in een farmafonds zou zijn belegd met een gemiddeld rendement van 11% per jaar. Gebakken lucht dus. Ook blijkt de belastingbetaler heel wat mee te betalen. De auteurs schatten dat zelfs voor de duurste medicijnen de farmaceutische bedrijven daarom zelden meer uitgeven dan $ 300 miljoen. De meeste medicijnen worden echter veel goedkoper ontwikkeld, volgens de auteurs voor rond de $ 90 miljoen. Slechts vijf tot tien procent van het door de farmaceuten genoemde bedrag.[2][3] Publiek medicijnonderzoek: het kanVeel farmaceutisch onderzoek gebeurt al in samenwerking met universiteiten. Zoals uit bovenstaande analyse blijkt, vindt al veel onderzoek plaats met publiek geld. Het is denk ik verstandig om met een aantal grote landen of groepen landen (EU, VS, Japan, India, China, Brazilië, Rusland) onderling een taakverdeling te maken en speerpunten aan te wijzen. Zo zou een onderzoeksgroep zich toe kunnen leggen op het ontwikkelen van nieuwe antibiotica, een andere op het ontwikkelen van medicijnen tegten Alzheimer of kanker. Bron
|
Bartisik | woensdag 12 september 2012 @ 13:51 |
Nouw dan ga ik vanmiddag ook maar even PP stemmen
Voor het eerst in de 5 jaren dat ik mag stemmen, toch maar besloten dat ze hier mijn steun verdienen  |
ZodiaX | woensdag 12 september 2012 @ 13:51 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:29 schreef Doodloper het volgende:[..] Tweederde procent (0,67%) dus, moet te doen zijn inderdaad! Zeker als je de polls van Tweakers.net en FOK! en GeenStijl bekijkt waarbij de PP overal (een van) de grootste partij(en) is; ook al zitten er een boel dubbele stemmen tussen. Maar dan heb je het ook al wel aardig gehad helaas. Websites als FOK! en Tweakers zullen inderdaad veel PP stemmers hebben, maar daarna zal het flink afzwakken. |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 13:53 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:34 schreef ssebass het volgende:[..] Ik denk dat je nog niet helemaal door hebt hoeveel de ontwikkeling kost. Alle gefaalde projecten moeten ook gefinancierd worden en kosten lopen enorm snel op. Ik denk dat je je wellicht vergist daarin. 
quote: Het gaat inderdaad ook om de ontwikkeling van een totaal nieuw middel, daar is de industrie in geinteresseerd. Andere onderzoeken vinden vnl plaats in de academie, aangezien daar geen winst uit te halen valt. Nee, juist vervolg onderzoek op bestaande medicijnen is zeer winstgevend. Het gros van de winst komt daar vandaan. Fundamenteel onderzoek laat men over aan universiteiten, toegepast onderzoek is waar de farmaceutische industrie zich voornamelijk mee bezig houd. Dat kost inderdaad erg veel en ik ben ook van mening dat die kosten terugverdient moeten worden, maar er wordt ook veel mee verdient, vooral op de 2de, 3de etc generatie medicatie, die dan nog wel vallen onder het patent, maar lang niet de kosten met zich meedragen.
quote: Bij een succesvol middel duurt het nog zo'n 10 jaar voordat dit daadwerkelijk op de markt komt. Als ze eenmaal een middel hebben dan proberen ze dit uiteraard zo lang mogelijk te rekken. Dit zie je inderdaad vaak door veranderingen aan hun huidige middel en om eerlijk te zijn heb ik hier ook mijn twijfels over of dit altijd zoveel beter is. Het is ook niet zo dat die bedrijven veel patenten hebben. Zou volgens mij niet de eerste keer zijn dat bij het verlopen van het patent het bedrijf failliet ging. Wat betreft Vioxx in de onderzoeken waren de problemen al bekend, daar lag het probleem niet.
Het probleem is dat de nieuwe medicatie enorm geavanceerde middelen zijn die gewoon ontzettend duur zijn. Als iedereen toegang heeft tot die middelen zullen de kosten aanzienlijk stijgen, zelfs als het straks generiek is. De vraag is moeten alle behandelingen vergoed worden of niet. In het eerste geval zal er meer geld beschikbaar moeten komen. Als we gewoon dezelfde behandelingen zouden doen als 20 jaar geleden zouden de zorgkosten waarschijnlijk een stuk dalen, maar daar help je de patienten niet mee. Om eerlijk te zijn zie ik ook geen directe oplossing. Optionele verzekering voor state of the art middelen?
Tja het blijft inderdaad een lastig probleem, maar ik denk dat het huidige patent systeem geen goede oplossing is. Zowel de kosten als de verdiensten blijven te veel hangen op 1 plek, maar het is vooral funest voor landen/mensen die gewoon weg die kosten niet kunnen betalen.
Eerlijk is eerlijk, de overheden helpen ook niet echt want die korten al decennia lang op fundamenteel onderzoek als het eventjes economisch tegen zit. Terwijl ook daar veel kosten zitten.
Wellicht zou je kunnen denken aan een systeem waarbij "state-of-the-art" onderzoek van een langere patent periode mogen gebruik maken, waarbij dan gekeken wordt wat de impact is op de geneeskunde. Rolt er dan zoiets uit als betere hiv-medicatie dan zou het eerder (betaalbaar) vrij moeten komen voor juist die landen/gebieden die daarop zitten te springen, zoals Afrika.
Een volgende viagra kan dan onder het langere patent blijven hangen. Hoewel het natuurlijk in eerste instantie een hart medicijn is, wordt voornamelijk uitgeschreven voor andere doeleinden, laat men dan maar meer betalen voor hun stijve piemel.  |
merino | woensdag 12 september 2012 @ 14:37 |
Ik heb zooo fucking veel spanning in mijn lijf voor vanavond. Hoop echt zo diep op minstens die ene zetel.
Straks misschien nog maar even zo'n piratenooglapje halen bij de speelgoed winkel en dan vanavond bij de lokale omroep naar de uitslagen kijken.
Arrrr |
Isabeau | woensdag 12 september 2012 @ 14:44 |
De zoon van mijn collega stemt ook Piratenpartij en hij is geen computerfreak  |
Pannenkoek3000 | woensdag 12 september 2012 @ 14:49 |
Mijn moeder stemt ook Piratenpartij  |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 15:02 |
Internet nog verder gecensureerd in Nederland
quote: En weer zijn er speciale nieuwe regels voor het internet. Vandaag, 12 september, kwam de uitspraak van de rechter in de Sanoma vs. GeenStijl zaak. Tot grote schrik van de Piratenpartij heeft de rechter besloten dat hyperlinken, wat in principe niets meer is dan verwijzen op een manier dat de computer het snapt, ook als 'openbaar maken' gezien wordt. Het is GeenStijl door de rechter verboden om te linken naar een uitgelekte fotoreportage van tijdschrift de Playboy. Iedereen kent de uitdrukking wel "het ligt op straat" voor iets dat openbaar is geworden terwijl het dat niet had moeten zijn. Iemand aanwijzen dat er iets op straat ligt is dus niet echt openbaarmaking. Dat is in de echte wereld, maar tegenwoordig niet meer op internet. Volgens een uitspraak van vandaag is iets meer openbaar geworden als je het op internet aanwijst door middel van een hyperlink. Linken zou namelijk openbaarmaking zijn. Het verwijzen naar bestaand bronmateriaal ergens op internet zou daarom niet mogen. Nu zouden de platenmaatschappijen het wel leuk vinden als iedereen die je de weg naar de platenzaak wijst, auteursrechten zouden moeten betalen. Maar het komt toch een beetje waanzinnig over. De zaak waar de uitspraak in voorkomt gaat over foto's die op internet stonden. Een nieuwssite heeft dat bericht, en als bron een link naar de foto's in het bericht gezet. Het openbaar maken van je bronnen verhoogt je betrouwbaarheid. Het is al voorgekomen dat er journalisten gegijzeld zijn om het tegendeel te bereiken. Nu is de maker van die foto's boos op de nieuwssite, niet op het lek, en spant een proces aan. Dit is nu precies wat de Piratenpartij bedoelt met de stelling dat het huidige auteursrecht tot censuur leidt. Gewoon openbare informatie kan niet meer gebruikt worden voor de nieuwsgaring. Nu gaat het om naaktfoto's, maar de volgende keer gaat een bedrijf gelekte belastende documenten op dezelfde manier aanklagen. https://www.piratenpartij(...)censureerd-nederland |
Perrin | woensdag 12 september 2012 @ 15:10 |
quote:

Betere reclame op deze verkiezingsdag voor de noodzaak van de PP kan ik me nauwelijks voorstellen. |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 15:11 |
quote: Jezus, serieus, werkelijk? De tering. |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 15:15 |
quote: Tja het probleem is dat dit soort rechters de impact van hun eigen uitspraken niet snappen. Nu moet het weer naar hoger beroep gaan om dit weer ongedaan te maken. Erg lastig allemaal. Het zou leuk zijn als men de lagere rechtbanken eens een cursus 'hoe-ga-ik-om-met-ICT' cadeau doen.  |
MouzurX | woensdag 12 september 2012 @ 15:32 |
Ik ga zo ook stemmen.
Kut polls, dat is echt gewoon de reden als de piratenpartij geen zetel pakt. |
#ANONIEM | woensdag 12 september 2012 @ 15:33 |
Bij gebrek aan beter ga ik vanavond mijn stem ook aan deze partij weggeven.  |
MouzurX | woensdag 12 september 2012 @ 15:37 |
quote: Top, heb bij een vriend ook een stem geregeld. |
viagraap | woensdag 12 september 2012 @ 15:47 |
Anderhalf uur geleden gestemd. |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 15:47 |
quote: Heb mijn halve familie al overtuigd.  |
MouzurX | woensdag 12 september 2012 @ 15:48 |
63.000 stemmen hebben we ongeveer nodig.
10.471 in 2010. |
freako | woensdag 12 september 2012 @ 15:49 |
quote: Zitten die Piraten erover te klagen dat de privacy in gevaar is, geef jij vervolgens vrijwillig je stemgeheim op. . |
sinterklaaskapoentje | woensdag 12 september 2012 @ 15:50 |
Gestemd 
quote: Slechts 1191 leden, dat baart wel zorgen |
Sideshowbobbie | woensdag 12 september 2012 @ 15:52 |
Zo, gestemd op de PP 
quote: Gezien het betere programma en een betere lijsttrekker dan in 2010, hoop ik op het beste  |
Qwea | woensdag 12 september 2012 @ 15:52 |
quote: Ik geef hem toch zelf op. Dat is heel wat anders dan dat hij gelekt wordt.
Wat zal hij mij jeuken dat men weet dat ik PP heb gestemd  |
MouzurX | woensdag 12 september 2012 @ 15:53 |
quote: Ik word lid als we 1 zetel pakken, anders weet ik het niet. |
freako | woensdag 12 september 2012 @ 15:55 |
quote: Voor een vrij nieuwe partij is dat niet heel beroerd, zeker als er niet heel actief voor geworven wordt. |
Appietjuh | woensdag 12 september 2012 @ 16:03 |
quote: Ze zijn daar ruim overheen. Ze hebben het gewoon nog niet geupdate. Ik denk dat ze richting de 1300-1400 leden hebben op het moment en ik ben trots om daar ook bij te horen:D |
FkTwkGs2012 | woensdag 12 september 2012 @ 16:03 |
qwea ui * copy paste *
pp ftw. |
Desunoto | woensdag 12 september 2012 @ 16:03 |
Het aantal leden zegt niet heel veel. In ieder geval te weinig om alvast conclusies te trekken of aannames te maken. Het CDA bijvoorbeeld had met de vorige verkiezingen bijna 2x zoveel leden als de VVD, maar in zetels hebben ze ruim verloren van die partij. |
FkTwkGs2012 | woensdag 12 september 2012 @ 16:05 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:03 schreef Desunoto het volgende:Het aantal leden zegt niet heel veel. In ieder geval te weinig om alvast conclusies te trekken of aannames te maken. Het CDA bijvoorbeeld had met de vorige verkiezingen bijna 2x zoveel leden als de VVD, maar in zetels hebben ze ruim verloren van die partij. veel bejaarden he. en zeker bij nieuwe partijen is het lastig inschatten. ik hoop op 1+ zetel voor de pp iig. thumbs up  |
MouzurX | woensdag 12 september 2012 @ 16:13 |
Gestemd. |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 16:14 |
ftg2012 ui * copy paste *
pp ftw. |
MouzurX | woensdag 12 september 2012 @ 16:15 |
Ik vroeg me trouwens af he:
Er wordt gezegd: als je niet stemt dan ben je verantwoordelijk voor de rotzooi die er door de politici wordt gemaakt want je hebt niet op een betere gestemd. Daarnaast wordt er gezegd: als je wél stemt ben je verantwoordelijk voor de rotzooi want je hebt op hun gestemd.
Maar wat nou als je stemt en de partij waar je op stemt krijgt geen zetel? |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 16:16 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:15 schreef MouzurX het volgende:Ik vroeg me trouwens af he: Er wordt gezegd: als je niet stemt dan ben je verantwoordelijk voor de rotzooi die er door de politici wordt gemaakt want je hebt niet op een betere gestemd. Daarnaast wordt er gezegd: als je wél stemt ben je verantwoordelijk voor de rotzooi want je hebt op hun gestemd. Maar wat nou als je stemt en de partij waar je op stemt krijgt geen zetel? Dan ben je nergens voor verantwoordelijk Snel Piratenpartij stemmen dus!! oh wacht..  |
Kreator | woensdag 12 september 2012 @ 16:16 |
quote: Dan heb je dubbel gefaald, want dan worden die stemmen verdeeld onder de overige partijen. |
wolfrolf | woensdag 12 september 2012 @ 16:17 |
En gestemd  |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 16:18 |
quote: Dan heb je tenminste principieel gestemd ipv 'strategisch' |
Kreator | woensdag 12 september 2012 @ 16:19 |
quote: Dat heb ik dan ook. |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 16:22 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:03 schreef Desunoto het volgende:Het aantal leden zegt niet heel veel. In ieder geval te weinig om alvast conclusies te trekken of aannames te maken. Het CDA bijvoorbeeld had met de vorige verkiezingen bijna 2x zoveel leden als de VVD, maar in zetels hebben ze ruim verloren van die partij. Ik vroeg me net af, hoe is de verhouding leden/stemmen bij andere partijen... |
Speedy_T | woensdag 12 september 2012 @ 16:25 |
quote: Wat een onzin, waar haal je dat vandaan |
I0_0I | woensdag 12 september 2012 @ 16:27 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 13:34 schreef ssebass het volgende:[..] Ik denk dat je nog niet helemaal door hebt hoeveel de ontwikkeling kost. Alle gefaalde projecten moeten ook gefinancierd worden en kosten lopen enorm snel op. Het gaat inderdaad ook om de ontwikkeling van een totaal nieuw middel, daar is de industrie in geinteresseerd. Andere onderzoeken vinden vnl plaats in de academie, aangezien daar geen winst uit te halen valt. Bij een succesvol middel duurt het nog zo'n 10 jaar voordat dit daadwerkelijk op de markt komt. Als ze eenmaal een middel hebben dan proberen ze dit uiteraard zo lang mogelijk te rekken. Dit zie je inderdaad vaak door veranderingen aan hun huidige middel en om eerlijk te zijn heb ik hier ook mijn twijfels over of dit altijd zoveel beter is. Het is ook niet zo dat die bedrijven veel patenten hebben. Zou volgens mij niet de eerste keer zijn dat bij het verlopen van het patent het bedrijf failliet ging. Wat betreft Vioxx in de onderzoeken waren de problemen al bekend, daar lag het probleem niet. Je wil dus eigenlijk zeggen dat zo'n systeem funest is voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen? Men kan bijvoorbeeld na 5 jaar werken een nieuw medicijn uitgeven, terwijl de concurrent het een week later voor de helft van de prijs kan doen. |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 16:32 |
quote: In principe klopt het wel.
Als je 150 zetels hebt en 150.000 geldige stemmen, dan is het 1000 stemmen per zetel.
Stel de Piratenpartij krijgt 999 stemmen, dan is dat te weinig voor een zetel. Als 148 andere partijen 1000 stemmen hebben, dan hebben ook zij allen 1 zetel. Als de 149e partij 1001 stemmen heeft, dan krijgt die 2 zetels, en heeft dat hetzelfde effect als wanneer er 0 mensen op de Piratenpartij en 2000 mensen op de 149e partij zouden stemmen.
Geen idee of hij het zo bedoelt hoor. |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 16:32 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:27 schreef I0_0I het volgende:[..] Je wil dus eigenlijk zeggen dat zo'n systeem funest is voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen? Men kan bijvoorbeeld na 5 jaar werken een nieuw medicijn uitgeven, terwijl de concurrent het een week later voor de helft van de prijs kan doen. Daarom het Health Impact Fund. https://dump.piratenpartij.nl/FRACK-lezing_farmapatenten.pdf |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 16:35 |
@BertBrussen VONNIS TEGEN GEENSTIJL BLIJKT VIRAL VAN PIRATENPARTIJ!
https://twitter.com/bertbrussen/status/245891904871493632 |
Speedy_T | woensdag 12 september 2012 @ 16:36 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:32 schreef Doodloper het volgende:[..] In principe klopt het wel. Als je 150 zetels hebt en 150.000 geldige stemmen, dan is het 1000 stemmen per zetel. Stel de Piratenpartij krijgt 999 stemmen, dan is dat te weinig voor een zetel. Als 148 andere partijen 1000 stemmen hebben, dan hebben ook zij allen 1 zetel. Als de 149e partij 1001 stemmen heeft, dan krijgt die 2 zetels, en heeft dat hetzelfde effect als wanneer er 0 mensen op de Piratenpartij en 2000 mensen op de 149e partij zouden stemmen. Geen idee of hij het zo bedoelt hoor. Dat heeft werkelijk niks te maken met het 'verdelen' van stemmen onder overige partijen |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 16:36 |
quote: Klopt, maar het voelt misschien wel zo voor sommigen. |
lulzy | woensdag 12 september 2012 @ 16:37 |
Daarom dus op de PiratenPartij gestemd.
http://www.geenstijl.nl/m(...)verbiedt_google.html |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 16:42 |
quote: Er zijn altijd significant minder leden bij een politieke partij dan stemmers, maar ik hoop dat ze we ik ben ook lid de 1337 gaan halen.  |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 16:43 |
 |
Appietjuh | woensdag 12 september 2012 @ 16:43 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:42 schreef Semisane het volgende:[..] Er zijn altijd significant minder leden bij een politieke partij dan stemmers, maar ik hoop dat ze we ik ben ook lid de 1337 gaan halen.  Reken er maar wel op, ze hebben het namelijk al 3-4 dagen niet geupdate. Ik ben ondertussen ook lid geworden. |
Semisane | woensdag 12 september 2012 @ 16:46 |
quote: Privacy betekent enkel dat jij zelf besluit wanneer je iets over jezelf bekent maakt aan anderen en niet dat alles maar altijd geheim moet blijven.
Dat is dus iets wat mensen niet begrijpen...het gaat niet om dat je iets te verbergen hebt, maar dat je zelf de controle hebt op wat je openbaar maakt en wat niet. 
Net een sms van zus...weer een stem voor de pp.  |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 16:47 |
quote:  |
Seamonkey- | woensdag 12 september 2012 @ 16:50 |
Yep het is de Piratenpartij geworden nu hopen op minimaal 1 zetel! |
viagraap | woensdag 12 september 2012 @ 16:51 |

Dit ben ik. Heel pagina 3 van de VK bestaat uit deze kleine stukjes. De Piratenpartij is de enige die erin vertegenwoordigd is van de partijen die nu niet in de kamer zitten. De tekst is een soort samenvatting van het telefonische interview wat we hebben gehad. |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 12 september 2012 @ 16:59 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:51 schreef viagraap het volgende:[ afbeelding ] Dit ben ik. Heel pagina 3 van de VK bestaat uit deze kleine stukjes. De Piratenpartij is de enige die erin vertegenwoordigd is van de partijen die nu niet in de kamer zitten. De tekst is een soort samenvatting van het telefonische interview wat we hebben gehad. Ik kan het niet lezen, maar leuk dat je erin staat wel. |
Doodloper | woensdag 12 september 2012 @ 17:00 |
quote: wat? |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 12 september 2012 @ 17:01 |
quote: Je verwacht het niet hè. |
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 17:09 |
Dit topic gaat hard vandaag! Ik ga maar vast een nieuwe OP maken. |
Schanulleke | woensdag 12 september 2012 @ 17:10 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 16:51 schreef viagraap het volgende:[ afbeelding ] Dit ben ik. Heel pagina 3 van de VK bestaat uit deze kleine stukjes. De Piratenpartij is de enige die erin vertegenwoordigd is van de partijen die nu niet in de kamer zitten. De tekst is een soort samenvatting van het telefonische interview wat we hebben gehad. Leuk dat je dit gedaan hebt, al vind ik het zelf wel jammer dat er zo benadrukt wordt, dat je het stemt om gratis te kunnen downloaden. Dat is nou juist een beeld waar ik graag af zou willen. De PP staat voor zoveel meer dan dat. |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 17:11 |
BREIN 'verheugd' over GeenStijl-linkvonnis
http://webwereld.nl/nieuw(...)tijl-linkvonnis.html |
viagraap | woensdag 12 september 2012 @ 17:11 |
quote: Op woensdag 12 september 2012 17:10 schreef Schanulleke het volgende:[..] Leuk dat je dit gedaan hebt, al vind ik het zelf wel jammer dat er zo benadrukt wordt, dat je het stemt om gratis te kunnen downloaden. Dat is nou juist een beeld waar ik graag af zou willen. De PP staat voor zoveel meer dan dat. Tja. De man aan de andere kant klonk ook alsof hij alles voor het eerst hoorde, dus dat zat er dik in. |
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 17:12 |
quote: Ah, dus dit mag ook niet meer?  |
#ANONIEM | woensdag 12 september 2012 @ 17:12 |
Zometeen weer 2 stemmen erbij.  |
AnimeFan | woensdag 12 september 2012 @ 17:17 |
 |
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 17:17 |
quote: Als die journalist dit écht voor het eerst hoorde dan mag hij terug naar school. Je mag toch verwachten dat een journalist zich een beetje inleest voordat hij een interview afneemt? |
Prutzenberg | woensdag 12 september 2012 @ 17:18 |
Hier verder: De Piratenpartij #3: We kapen een zetel! |