Weltschmerz | zaterdag 18 augustus 2012 @ 17:59 |
Het blijkt hier in dit subforum dat de inschattingen wat nou heel lekker of goed is nog wel eens willen verschillen, niet alleen dat smaken verschillen. Zo worden bepaalde producten of ingrediënten de hemel in geprezen, terwijl anderen die producten, gerechten of soms zelfs hele nationale keukens maar veel te hoog aangeschreven vinden staan. Vandaar een topic om dat even heel bondig te melden, dus: Onderschat: Overschat: Uiteraard kun je daar dan over discussiëren. Maar om het topic structuur te geven en overzichtelijk te houden een paar eenvoudige regels: - Plaats één combinatie tegelijk in één post - Plaats alleen die combinatie en verder niks - Reactie, quotes, discussie, toelichting en complimenten voor het topicidee, het mag natuurlijk allemaal maar graag in aparte posts - Maak de woorden onderschat en overschat vet Ze hoeven niet met elkaar te maken te hebben, al is het wel leuk, en als er heel veel is wat je wil noemen dan plaats je gewoon wat vaker een post. Ik heb het idee van de NRC van een paar maand geleden waarin meerdere koks van faam werden geïnterviewd, en dan stond dat in het kopje, ook zonder toelichting, en dat was eigenlijk het leukste van dat artikel. De ene keer is het leuk omdat het je nieuwsgierig maakt, de andere keer omdat het je bevestigt in wat je zelf al proefde. | |
Weltschmerz | zaterdag 18 augustus 2012 @ 18:00 |
Onderschat: Witte peper Overschat: Buffelmozzarella | |
Pietverdriet | zaterdag 18 augustus 2012 @ 18:43 |
Onderschat: uit eten in de UK Overschat: uit eten in Frankrijk. [ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 18-08-2012 21:15:07 ] | |
Bladergroen | zaterdag 18 augustus 2012 @ 18:47 |
Onderschat: (gekookte) aardappelen Overschat: sushi | |
RobinOok | zaterdag 18 augustus 2012 @ 19:11 |
Onderschat: Witte peper. <= Oneens! Ik heb een tijdje terug zelfs besloten het gewoon nooit meer te gebruiken, ook al staat het in recepten, ik vind alle andere kleuren altijd lekkerder. Overschat: Buffelmozzarella <= Eens Onderschat: uit eten in de UK <= Oneens Overschat: uit eten in Frankrijk. <= Beetje mee eens Onderschat: (gekookte) aardappelen <= Eens Overschat: sushi <= Eens PS. Ik snap de spelregels van het topic niet. Ben ik nu in overtreding of niet? ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2012 19:30:27 ] | |
sammyd118 | zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:00 |
onderschat; kroketten overschat; el bulli bende [ Bericht 11% gewijzigd door sammyd118 op 18-08-2012 20:06:23 ] | |
Weltschmerz | zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:12 |
Ja. Discussie vind ik prima maar ik wil discussie erover 'visueel scheiden' van de overschat/onderschat bijdrage zelf. Het leek mij het beste dat die posts met wat je overschat en onderschat niet verzanden in discussies en het allemaal discussiemist wordt met dan hier en daar een overschat onderschat tussen de regeltjes door. Als je dan in het topic kijkt en er is een flinke discussie vindt je de overschat/onderschat dingen niet meer terug zonder echt te lezen en te zoeken. Kwestie van overzichtelijkheid en bladspiegel. Dus als je erop in wil gaan dan kun je beter gewoon quoten lijkt me. Vandaar. Maar goed dat je het vraagt en het is je natuurlijk vergeven. | |
Weltschmerz | zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:21 |
Je maakt het onderscheid in ieder geval. Ik kom best vaak ergens waar mensen dan een pepermolen hebben voor de zwarte peper, en dan een busje voor de witte peper. Ik denk maal die dan ook even vers want die is nog veel geuriger. Als iemand helemaal geen witte peper in huis heeft houdt die er misschien gewoon niet van, daar zal ik het in vervolg aan denken. Het is eigenlijk vooral het idee dat die geen aandacht en een eigen molen verdient. Uit je keuken verbannen is tenminste aandacht. | |
highender | zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:51 |
Onderschat: Duitse rode wijn, zoals deze, althans je komt ze nauwelijks tegen op de wijnkaarten. Onderschat: Rundertong. Overschat: Geen idee op dit moment. | |
Weltschmerz | zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:08 |
Dat geloof ik wel, ik moest een tijd terug even snel een flesje meenemen en toen heb ik voor een paar euro een Duitse rooie bij de Hema gescoord. Die was heel erg lekker. De wijninkoop van de Hema staat goed bekend en veel vraag naar Duitse rooie wijn zal er niet zijn, dus dan denk ik die is vast erg preiswert. En dat bleek het geval. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:11 |
Onderschat: Duitse wijnen Overschat: Franse wijnen | |
Pietverdriet | zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:13 |
Onderschat: Wijting Overschat: Kweekzalm | |
padlarf | zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:18 |
Onderschat: blended whisky Overschat: Bacardi Of gaat dit topic alleen over ingrediënten voor in voedsel?
| |
Weltschmerz | zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:49 |
Ik geloof het meteen, maar het lijkt me wel lastiger zoeken. Nee hoor, alles van CUL, als je pannen overschat vindt moet je dat vooral hier neerzetten. Er zijn alleen regels over de opmaak, zodat het lekker overzichtelijk scrollt. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:07 |
![]() Onderschat: duralex glazen om wijn uit te drinken ![]() overschat : chique en dure wijnglazen. | |
The_Hives | zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:10 |
de meeste etiketten waaronder de glazen zijn sowieso overschat | |
golfer | zondag 19 augustus 2012 @ 01:49 |
Onderschat: een goede zelfgemaakte gehaktbal. Overschat:zalm. | |
Hagelkaas | zondag 19 augustus 2012 @ 03:20 |
Onderschat: Rundersucade Overschat: Kaviaar, truffel, ossenhaas | |
Hagelkaas | zondag 19 augustus 2012 @ 03:20 |
![]() | |
highender | zondag 19 augustus 2012 @ 04:40 |
Truffel vind ik toch moeilijk te overschatten, in geld misschien, maar de smaak is uniek en lekker, ben blij dat het bestaat. ![]() | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 11:11 |
Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur. | |
sammyd118 | zondag 19 augustus 2012 @ 11:19 |
Heb je het nu over truffelolie? | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 11:35 |
Nee, truffelolie? Groeit dat op veldjes dan? | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 11:48 |
Je beschrijving lijkt vooral op truffelolie, niet op truffels. | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 12:07 |
*schudt meewarig haar hoofd* | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 12:10 |
* Pietverdriet geeft robin een koel glas zelfgemaakte granaatappelsiroop | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 12:12 |
Onderschat: Vruchtensiropen Overschat: frisdrank | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 12:12 |
Onderschat: thee Overschat: koffie | |
Hyperdude | zondag 19 augustus 2012 @ 12:13 |
Onderschat: wijn Overschat: bier | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 12:14 |
Onderschat: aardappels Overschat: rijst | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 12:15 |
Onderschat: botersla Overschat: uien | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 12:18 |
Ik zou eerder zeggen: Onderschat: aardappels Overschat: pasta Want dat mensen hun neus ophalen voor aardappels zie ik wel en dat ze pasta de hemel in prijzen ook, maar dan mensen jubelen over rijst? Nee, die ken ik niet. | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 12:19 |
Ik wel, vooral dat veevoer zilvervliesrijst | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 12:24 |
Onderschat: Glazen met een dunne rand Overeschat: 'Mooie' vormgeving aan glazen | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 12:25 |
Jij leeft denk ik in een andere wereld dan ik. Met mensen die truffelolie ophemelen of zilvervliesrijst. Ik ken die mensen echt niet. Gelukkig. Niet in mijn omgeving, niet van tv, gewoon niet. | |
Klaploper | zondag 19 augustus 2012 @ 12:34 |
Overschat: bestek Onderschat: handen | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 12:39 |
Inderdaad zeg. Af en toe een blaadje ijsbergsla voor de dorst gaat nog wel, maar wat weinig smaak in verhouding. Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen. | |
Hagelkaas | zondag 19 augustus 2012 @ 13:08 |
Uien snap ik ook niet! Zeker omdat er zo veel soorten uien zijn die je ook nog eens heel verschillend kan laten smaken enkel door anders te verhitten ![]() | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 13:12 |
Ik wilde vanavond ratatouille maken, maar als ik de uien rot aantref dan kan het gewoon niet doorgaan. Dat wordt kansloos. Zo zijn er best veel dingen waarbij de uien gewoon niet gemist kunnen worden. Het is vaak misschien niet de ster van het gerecht, maar zonder komt de rest er ook niet goed uit. | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 13:35 |
Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen eerder bedoelen: vind ik wel lekker/leuk vind ik niet lekker/leuk Ook gezien de eerdere reacties in andere topics.... | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 15:39 |
Ik vind het wel meevallen eigenlijk, ik heb de indruk dat bij overschat veel dingen staan waar mensen nogal eens hoog van opgeven, en bij onderschat dingen die een beetje in de vergetelheid zitten. Maar het gaat wel over eten dus zit persoonlijke smaak er ook in. En nog sorry van het geregelneuk maar dat ligt me nou eenmaal goed, zo vaak open ik geen topics en dan wil ik dat het een beetje ordelijk van start gaat. Daarna wijst het zich dan vanzelf wel. | |
Ole | zondag 19 augustus 2012 @ 15:47 |
Onderschat : (speciaal) bier bij het eten [b]Overschat:[/b] wijn bij het eten | |
highender | zondag 19 augustus 2012 @ 16:20 |
Dat klopt, geld moet een objectieve waarde weergeven. Echt duur is truffel nou ook weer niet, als ingrediënt heb je er maar weinig van nodig, het is 'slechts' een smaakmaker. Variatie in smaak vind ik erg belangrijk, het is enkel pech hebben dat het zeldzaam is. Ik waardeer het dus niet in geld maar of ik er al dan niet vrolijk van wordt. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen. | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 16:24 |
Snapte tot een jaar of 4 geleden kaviaar ook niet, toen at ik Iraanse grijze kaviaar, munch, wat was dat lekker. Mijn man ging er alleen vreselijk smerige scheten van laten. | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 16:33 |
Truffel lijkt me nou echt zoiets wat op het platteland begint, bij mensen die ruiken en proeven en zich weinig aantrekken van faam. Later wordt dat dan natuurlijk een kwestie van geld en schaarste, dat heeft zijn eigen aantrekkingskracht op mensen met geld. Maar ik denk dat er wel meer groeit en bloeit wat zeldzaam en moeilijk te vinden is, maar gewoon niet veel smaak heeft. Dan doet die schaarste ook niks. Overigens heb ik me een keer laten vertellen dat er een truffelgen is, je hebt mensen die er gevoelig voor zijn en mensen die wel wat ruiken maar niet dat waar het om gaat. Maar daar heb ik nog geen bron van kunnen vinden. | |
Prego | zondag 19 augustus 2012 @ 17:42 |
dit, zelfs na het volgende argument: Duitse wijnen vind ik over het algemeen niet lekker maar ontken niet dat er parels tussen zitten, om dit nou onderschat te noemen ![]() In Frankrijk kun je geweldig eten maar soms is het eten net goor als in een willkeurig restaurant in Nederland. Is dit dan overschat ![]() Alles is net te persoonlijk en relatief om het louter in te delen in onderschat of overschat. Ik snap kennelijk niets van deze topic ![]() | |
Pietverdriet | zondag 19 augustus 2012 @ 20:53 |
Ik wil het er best bijschrijven waarom ik zaken over, dan wel onderschat vindt, maar dacht dat dit niet de bedoeling was. | |
Curiosity | zondag 19 augustus 2012 @ 20:58 |
Onderschat : Jenever Overschat : Wodka | |
Spanky78 | zondag 19 augustus 2012 @ 21:05 |
Nja, je hebt buffelmozarella en buffelmozarella. Die zakjes van de AH zijn alsnog enorm slecht. | |
Spanky78 | zondag 19 augustus 2012 @ 21:06 |
Onderschat De Nederlandse keuken Overschat Albert Heijn | |
debeterebob | zondag 19 augustus 2012 @ 21:10 |
Van de wisky is heel erg waar. En ja de meest gore whisky zijn blends, maar er zijn ook heel veel smerige single malts voor 50 euro... | |
Spanky78 | zondag 19 augustus 2012 @ 21:13 |
Onderschat Simpele boerengerechten uit doverse landen Overschat Zogenaamd ingewikkelde recepten (zoveel mogelijk ingredienten, smaken, structuren gebruiken en dan hopen dat het lekker lijkt) | |
debeterebob | zondag 19 augustus 2012 @ 21:16 |
Onderschat: Tomatenpurree uit blik, speklapjes en Beerenburg Overschat: Pitloze druiven, supermarktaardbeien en croissantjes. | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 21:20 |
Wat in ieder geval niet mijn bedoeling was is dat je alleen maar onderbouwde verhalen krijgt die je helemaal moet lezen om te zien om welke onder en overschatte dingen het gaat. Als iemand vegaballetjes zus en zo overschat vindt, prima, maar daar dan niet eerste een hele lap tekst voor hoeven lezen om tot die ontdekking te komen. Ik wil een topic waarin je in een oogopslag de onderschatte en overschatte dingen ziet en je er zo doorheen scrollt, dat leek me leuker voor iedereen. Daar ging het me om. Als je de toelichting zo kunt neerzetten dat het zo overzichtelijk blijft dan kan het prima, als je iemand wil quoten ook allemaal ok. | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 21:25 |
Vast wel, het punt is dat ook goede buffelmozarella overschat is. | |
Spanky78 | zondag 19 augustus 2012 @ 21:28 |
Zo oneens. Een echt goede caprese, met de juiste mozarella, olijfolie verse basilicum en rijpe tomaten is echt een genot. En die kaas is daarin echt een belangrijke factor. Alleen de olijfolie vind ik nog belangrijker. | |
sammyd118 | zondag 19 augustus 2012 @ 21:52 |
Dat bedoel ik, Thanks Piet | |
golfer | zondag 19 augustus 2012 @ 22:11 |
onderschat: krab overschat, maar ook lekker: kreeft. | |
sammyd118 | zondag 19 augustus 2012 @ 22:19 |
Eens! | |
padlarf | zondag 19 augustus 2012 @ 22:41 |
Toelichting in een spoiler, wat vind je daar van? | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 22:45 |
Ja, je mag gerust je eigen associaties en ervaringen hebben bij mijn woorden, maar ik geloof niet dat ik ooit truffelolie in handen of op mijn bord heb gehad, dus ik heb het echt heus gewoon over truffels. Maar goed, zoiets geldt ook voor bertollisauzen, dat schijnt ook iets te zijn waar ik over praat terwijl ik werkelijk nog nooit zoiets gegeten heb. Het zal allemaal wel..... | |
heiden6 | zondag 19 augustus 2012 @ 23:11 |
Ik baseer mijn mening als het over smaak gaat liever op mijn eigen ervaring dan op een tv-programma, en dat had ik van jou ook wel verwacht. | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 23:13 |
Ja, duhuh, daarom zeg ik: ik heb het over truffels, niet over truffelolie! Godsodeju zeg. En dan geldt mijn frustratie nu niet eens over het feit dat mensen mij niet kennen, want dat kan ik niemand kwalijk nemen, maar sjesus, ik ZEG het toch? Ik heb het over truffels, niet over truffelolie. Iedereen die graag iets over truffelolie wil zeggen, ga je gang, maar dan doe ik niet mee, want ik ken het alleen van horen zeggen en dat wou ik graag zo houden. | |
Weltschmerz | zondag 19 augustus 2012 @ 23:17 |
Lijk me ook een goed idee. Maar het topic is er niet alleen voor mij, het ging er mij om dat het idee niet meteen verzandde in hele alinea's, dan zien nieuwe bezoekers ook niet wat wel de bedoeling is. Ik ben wel een regelneuker maar geen dictator. Ik zou er niet een willen eten met gedroogde basilicum, laatste hete persing olijfolie en onrijpe tomaten in ieder geval. Het stel verder ook niks voor behalve goede ingredienten. Maar de mozarella maakt juist het minste uit. Er zit gewoon nauwelijks smaak aan, dus ook nauwelijks buffelsmaak. Verder vind ik het lekker op de pizza, maar dat maakt dus ook helemaal geen reet uit van wat voor rund het komt. | |
heiden6 | zondag 19 augustus 2012 @ 23:19 |
Je opmerking over Bertollisauzen interpreteerde ik waarschijnlijk niet zoals de bedoeling was, aan wie dat ligt kunnen we over discussiëren maar dat lijkt me niet zo zinvol. | |
RobinOok | zondag 19 augustus 2012 @ 23:21 |
Okay, ik lees het nu 3 keer terug en snap nog niet helemaal hoe je mijn woorden anders zou kunnen interpreteren, maar goed, het zij zo. Blijkbaar, dus, en, want. Klaar. | |
golfer | maandag 20 augustus 2012 @ 00:26 |
Aldus de altijd eeuwig grote onbegrepen Robin. ![]() | |
robber57 | maandag 20 augustus 2012 @ 03:27 |
Onderschat eenvoudig eten Overschat complex bereid eten | |
Hagelkaas | maandag 20 augustus 2012 @ 04:57 |
Overschat: Prosecco Onderschat:Goede appeltaart | |
RobinOok | maandag 20 augustus 2012 @ 07:28 |
Onderschat complex bereid eten Overschat eenvoudig eten | |
Pietverdriet | maandag 20 augustus 2012 @ 10:00 |
Onderschat: Weinig ingrediënten gebruiken Overschat: Veel ingrediënten gebruiken | |
padlarf | maandag 20 augustus 2012 @ 10:12 |
Mwoah, als je een malt voor 50 euro koopt, en je vindt hem niet lekker, dan ligt dat toch vooral aan jezelf. Dat gezegd hebbende zijn er inderdaad een aantal blends die ik liever heb dan een stuk duurdere single malt. | |
Kopiko | maandag 20 augustus 2012 @ 10:26 |
Onderschat: etiketten Overschat: etiquette | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 10:49 |
Eensch. | |
The_Hives | maandag 20 augustus 2012 @ 15:31 |
![]() | |
Weltschmerz | maandag 20 augustus 2012 @ 15:48 |
Overschat: Het belang van het aantal ingredienten Onderschat: Complexiteit van de smaak zelf
| |
robber57 | maandag 20 augustus 2012 @ 17:06 |
Das flauw ![]() | |
uniekhoorn | maandag 20 augustus 2012 @ 17:21 |
Overschat: Dure, exclusieve ingredienten en de groente bij de AH Onderschat: kippenlevers | |
Pietverdriet | maandag 20 augustus 2012 @ 18:50 |
Onderschat: AGV Overschat: Albert Heijn | |
RobinOok | maandag 20 augustus 2012 @ 18:55 |
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!! ![]() Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen. Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van. | |
RobinOok | maandag 20 augustus 2012 @ 18:57 |
Hoe kan dat nou? Dankzij Albert Heijn en Allerhande kookt niemand nog met meer dan 5 ingredienten tegelijk. Dat moet je toch geweldig vinden? Eenvoudiger kan niet! | |
Pietverdriet | maandag 20 augustus 2012 @ 19:02 |
Hoe lang is het nu geleden? | |
RobinOok | maandag 20 augustus 2012 @ 19:05 |
Ongeveer een kwartier. | |
debeterebob | maandag 20 augustus 2012 @ 19:09 |
De Allerhande is stiekem wel een zegen als je betaalbaar wil kopen, zonder een enorme opslag te hebben. | |
Klaploper | maandag 20 augustus 2012 @ 19:19 |
Verschil in soorten prei draagt níiet bij aan complexiteit? | |
Spanky78 | maandag 20 augustus 2012 @ 21:16 |
Guttegut, gaan we weer. Ik kan trouwens erg genieten van complex eten. Maar alleen als de complexiteit echt iets toevoegt aan de smaak. En dat is nog wel eens het probleem. Dan wordt er alleen moeilijk gedaan om het moeilijk doen. Net als chefkoks die zo nodig al hun techniekjes moeten laten zien, maar de smaak vergeten. Dat bedoelde ik met overschat en onderschat. Overigens Weltschmerz, ik vind de juiste mozarella echt de kers op de spreekwoordelijke taart bij echt goede caprese, dan geeft de mozarella veel meer diepte aan de smaak dan 'gewone' mozarella. Ik heb het dan over echt verse mozarella. heb een tijdje in italie gewoond, waar ik wel de verschillen heb leren proeven.. | |
Weltschmerz | maandag 20 augustus 2012 @ 21:40 |
Waarom moest je dat leren dan? ![]() Ik hou ook simpel eten met goeie ingredienten. Maar ik snap Robin ook wel met dat je altijd net weer dat ene restaurantje in dat steegje in dat achterbuurtje van dat middelgrote Italiaanse historische stadje moet hebben want daar is het lekker. Als het gewoon een goed gerecht is dan is elders ook wel lekker en is er niet die ene mama die er een geheim ingredient aan toe moet voegen, ook niet aan de ene buffel hoeft te voeren voordat die melk produceert, voordat het smaakt. Ik heb het een tijd geleden nog eens geprobeerd, toen had je de veelgeroemde Grootegaster Buffelmozzarella die nog naar Italie geexporteerd is, die was wegens persoonlijke conflicten tussen de Italianen hier in de buurt ook nog eens een tijdje niet verkrijgbaar, maar uiteiendelijk kreeg ik hem toch te pakken, kakelvers, en ik denk nu zullen we het meemaken. En het was gewoon niet veel en het is niet veel, een hele goede versie van iets wat niet veel is, is nog steeds bar weinig. Je kunt ook alles doen om het perfecte druivensap te maken maar het blijft druivensap, maak je wijn dan krijgt het karakter en veel smaak en dan gaat het uitmaken hoe je het maakt. Nou is het prima om perfectie na te streven, maar ga niet doen alsof perfectie het essentiele verschil maakt. Ik heb in Frankrijk wel eens een salade gehad met warme geitenkaas, ook heel simpel, maar die geitenkaas had karakter en is complex, en daar wordt die hele salade complex van. Maar ik vind Italie sowieso geen groots kaasland, zie mijn posts in het inmiddels volle Italiaanse keukentopic, maar ze combineren er wel goed mee. | |
CafeRoker | maandag 20 augustus 2012 @ 21:50 |
Overschat: mountain dew Onderschat: Goed alcoholvrij bier er zit ook veel meuk tussen | |
Spanky78 | maandag 20 augustus 2012 @ 22:02 |
Nja, uiteindelijk is het een mening/smaak. Ik vind buffelmozarella echt iets toevoegen, mits de rest ook van uitstekende kwaliteit is. Nu is mozarella erg zacht van smaak, dus ik begrijp dat jij het niet zo belangrijk vindt. Overigens is er hard bewijs voor de contextuele aard van smaakwaarneming. Natuurlijk blijft een heerlijk gerecht lekker op andere plaatsen, maar als je in spanje de zon ziet ondergaan, je hebt vakantie en je krijgt die geweldige paella.. dan zal dat echt beter smaken dan diezelfde paella midden in de winter in je eentje aan tafel thuis... (hier is ook wetenshcappelijk bewijs voor overigens). maargoed, ik wil die italiaanse keukediscussie nu niet gaan herhalen. Hij was al vervelend genoeg in het andere topic. Dus misschien hier verder on-topic ![]() | |
Spanky78 | maandag 20 augustus 2012 @ 22:05 |
Onderschat Goed gemaakt vers brood Overschat Rijst | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 22:21 |
Misschien verschilt de invalshoek hier een beetje. Als ik voor mijzelf spreek, dan ben ik het eens met 'complex = overschat' omdat ik dat associeer met mensen die gewoon zoveel mogelijk dingen die an sich lekker zijn bij elkaar gooien met het idee dat het daar beter van wordt. Terwijl zo'n gerecht vaak lekkerder is met een paar ingrediënten minder, een beter uitgekiende balans van de ingrediënten die er wèl in zitten, en, minstens zo belangrijk maar door de gemiddelde thuiskok te vaak over het hoofd gezien: correcte bereiding. Er zit bijv. een wereld van verschil tussen de smaak van een op laag vuur gesmoorde venkel en een op hoog vuur gebakken, gecarameliseerde venkel. Aan de andere kant kan complex qua smaak, bereiding en ook ingrediënten - mits uitgedacht en niet 'we flikkeren lukraak wat meuk bij elkaar' geweldig zijn, en zijn veel mensen in de keuken liever lui dan moe, en moet alles dus vooral simpel en makkelijk. Vanuit dat perspectief is simpel wellicht overschat. In elk geval, simpel kan heerlijk zijn en ik kan me erover verwonderen wat slechts een paar ingrediënten samen kunnen doen; maar een zeer uitgebreid gerecht waar veel tijd, moeite én ingrediënten inzitten kan me evenzeer bekoren; het ligt denk ik mn aan de uitvoering. | |
RobinOok | maandag 20 augustus 2012 @ 22:26 |
Hm, ja, dat zie ik ook wel voor me, alleen niet dat iemand dat "hoog schat" en het eten dus wordt overschat. ;-) Ruk eten is en blijft ruk eten, of het nou simpel of ingewikkeld is. En daarbij wordt eenvoudig, goed eten volgens mij door niemand ooit de grond ingeboord, maar complex goed eten krijgt heel vaak bij voorbaat al het "wat een aanstellerij"-predikaat. De meningen over zulk eten (en bijbehorende restaurnts) zijn soms gewoon angtaanjagend agressief en haatdragend. | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 22:29 |
Tja, daar zit misschien wat in. Al heb ik wel vaker pretentieuze thuiskoks gezien die hun neus ophalen voor simpel en van alles bij elkaar gooien, en vinden dat simpel eten niet culinair kan zijn. Maar "Ruk eten is en blijft ruk eten, of het nou simpel of ingewikkeld is", das natuurlijk een waarheid als een koe. Vandaar dat ik uiteindelijk denk dat zowel simpel als complex door bepaalde delen van de bevolking vaak overschat worden: het kan beide heerlijk zijn, de crux zit hem in de bereiding en de juist smaakcombinaties. | |
RobinOok | maandag 20 augustus 2012 @ 22:30 |
ik had er nog wat bijgetikt. Sorry. :-) | |
Spanky78 | maandag 20 augustus 2012 @ 22:31 |
Nja, ik heb ooit geleerd van een chef die had een mooie quote. Iedereen kan van een biefstuk nog een schoenzool bakken, een echte kok maakt van een schoenzool nog een biefstuk. En zo was het. Die man maakte van goedkoop vlees, dat je in de supermarkt niet eens meer vindt de lekkerste gerechten. Varkenswangen, varkenspoten, kippennek (ja echt), en heerlijke erwtensope met hele varkenskoppen in de bouillon. Wat ik ook wle leuk vind is dat je nu ziet in de betere restaurants (michelin ster of daaromheen), dat ze enorm bezig zijn met groenten, er echt iets bijzonders van maken. Lekker en leuk, | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 22:32 |
Oh en wbt dat aanstellerij-predikaat, dat doet mij onmiddelijk denken aan de "pfff die sterrenrestaurants das alleen maar achterlijk duur en je hebt echt nog vet honger als je daar vandaan komt, veulste weinig, en je krijgt allemaal rare dingen man" opmerkingen. Daar krijg ik echt jeuk van, omdat 99% van de mensen die dat zegt het nooit uitgeprobeerd hebben en vanuit stupiditeit en kortzichtigheid praten. *Frustratiemodus off* | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 22:33 |
Ik zag het, inmiddels ook op gereageerd. Of nouja, als aanleiding gebruikt voor het uiten van een frustratie ![]() | |
Verbodsbord | maandag 20 augustus 2012 @ 22:35 |
Onderschat: Kraanwater Overschat: Flessenwater | |
cinnamon_M | maandag 20 augustus 2012 @ 22:38 |
Overschat: olijfolie Onderschat: dierlijke vetten zoals ganzenvet, reuzel en eigenlijk ook steeds vaker roomboter | |
Madame_Paon | dinsdag 21 augustus 2012 @ 08:25 |
Overschat: lasagne, aardbeien, vlees Onderschat: frambozen | |
Weltschmerz | dinsdag 21 augustus 2012 @ 09:04 |
Overschat: Proeven Onderschat: Eten
| |
Vanyel | dinsdag 21 augustus 2012 @ 10:10 |
Overschat: Kreeft Onderschat:Varken | |
Redcoon | dinsdag 21 augustus 2012 @ 10:15 |
Nu ben ik het niet helemaal eens met je standpunt over kreeft, maar des te meer ben ik het met je eens over varken. De varken krijgt te weinig eer, terwijl er juist zoveel lekkers van gemaakt kan worden. | |
ASSpirine | dinsdag 21 augustus 2012 @ 13:11 |
Onderschat: Orgaanvlees Overschat: Olijfolie | |
Pietverdriet | dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:34 |
Jep bv Foie Gras moet gewoon een flinke plak zijn, niet een reepje. | |
Weltschmerz | dinsdag 21 augustus 2012 @ 15:25 |
Ja, ook dat, maar vooral ook echt complexe gerechten, de tweede hap is nu eenmaal een andere smaaksensatie dan de eerste hap, de smaak komt pas ten volle tot mij in het proces van eten. Voor een vakman ligt dat natuurlijk anders, die moet meteen kunnen proeven, analyseren en oordelen. Maar dat is de norm natuurlijk niet voor wat je de gasten voorzet, die zijn er voor hun ontspanning, niet voor de inspanning van supergeconcentreerd proeven. | |
Pietverdriet | dinsdag 21 augustus 2012 @ 15:32 |
Dat kan ook wel, maar dan moet je a la carte bestellen en niet het degustationmenu nemen. | |
Weltschmerz | dinsdag 21 augustus 2012 @ 15:42 |
Ik hou op zich wel van menu's, vooral vanwege het wijnarrangement erbij, en volgens mij is het een beetje een trend om daar dan toch een paar gangen met een proeverij of een quintetje van het een of ander doorheen te doen. Hoeft van mij niet. | |
simmu | dinsdag 21 augustus 2012 @ 15:54 |
onderschat aardappels overschat thuischefkoks die eigenlijk niet kunnen koken maar beweren van wel en dan een kapitaal uitgeven aan dure ingredienten die ze vernachellen | |
Pietverdriet | dinsdag 21 augustus 2012 @ 16:01 |
Een Degustationmenu is wat ander dan een normaal menu, het bestaat uitsluitend uit kleine geitjes die bedoeld zijn om je te laten proeven van veel of alle gerechten op de kaart. Ik vind dat persoonlijk erg lekker. | |
Weltschmerz | dinsdag 21 augustus 2012 @ 16:11 |
Kan ik me ook wel voorstellen, zoals er ook mensen zijn die graag wijnproeverijen doen en liever meer wijnen proeven dan minder wijnen 'relaxed' proeven. Voor mij is een glas wel het minimum om van een wijn te genieten. Bij de laatste slok denk ik ook anders over de wijn dan bij de eerste. Heeft ook gewoon te maken met concentratievermogen en het leuk vinden om heel veel smaaksenstaties te verwerken te krijgen denk ik. Als je nou simpel eten hebt dan vind ik veel kleine hapjes ook lekker. | |
Sicstus | dinsdag 21 augustus 2012 @ 17:10 |
Op het gebied van culinaire expertise... Overschat: Pietverdriet Onderschat: tong80 | |
uniekhoorn | dinsdag 21 augustus 2012 @ 17:52 |
Overschat: a la carte Onderschat: ontbijt of dinnerbuffet | |
Pietverdriet | dinsdag 21 augustus 2012 @ 21:00 |
Overschat: Gezonde margarine Onderschat: smout | |
Spanky78 | dinsdag 21 augustus 2012 @ 21:25 |
Evebn zijdelings. Iemand wel eens harig varken gegeten? Mangalica porc uit hongarije, die hebben blonde krullen en ze claimen dat het geneeskrachtig is. ik heb zelden zulk lekker varkensvlees gehad overigens | |
Spanky78 | dinsdag 21 augustus 2012 @ 21:31 |
Nja, ik at laatst 7 gangen in een sterrenrestaurant. En klein en groter, ik heb van vrijwel alles kunnen genieten. Een mooi wijnarrangement erbij geeft het wel een extra dimensie. Ookal was ik aan het eind half zat, wat een heerlijk voedsel. Gewoon vanwege de hoeveelheid gangen kan het niet te vee zijn. Juist als iet zo veel smaak heeft heb ik er minder van nodig, ben dan sneller verzadigd. Het is wel zo dat je waarneming wat verandert na herhaalde blootstelling, bij zakendiners drink ik uit elke glas maar een slok (decadent eh!) en dat is toch anders. | |
luigisix | dinsdag 21 augustus 2012 @ 23:49 |
Duitse wijnen zijn inderdaad erg lekker. Mits deze niet te zoet zijn | |
Weltschmerz | woensdag 22 augustus 2012 @ 09:48 |
Het is denk ik die concentratie die me niet zo aanspreekt. Ik kan best aardig proeven, maar ik heb het wel graag tijdens het eten, en daar zit nou eenmaal ook een element in van jezelf voeden. Soms heb ik wel eens een toekomstvisioen van eten proeven zoals wijnproevers, met een spuugbak ernaast. Dat zou ook niks voor mij zijn, doorslikken en je maag langzaam vullen hoort ook gewoon bij het genieten van smaken. Zodra mijn mond proeft verheugt de rest van mijn lichaam zich ook al op het eten en het verwacht wel een beetje voedingswaarde. Als je dan alleen maar heel veel smaaksensatie krijgt en zo goed als geen eetsensatie dan doet dat weer af aan de smaaksensatie. Dat gaat niet zozeer om de hoeveelheden maar om de tijd en het aantal happen dat je krijgt voor een smaakgeheel. De combinatie van wijn en eten vind ik wel belangrijk, ik weet ook wel iets van wijn en wat ik lekker vind, maar wijnen erbij uitzoeken kunnen zij zoveel beter dan ik. | |
Redcoon | woensdag 22 augustus 2012 @ 17:43 |
Wel een paar keer Eisbein gegeten met nog redelijk wat haren erop. Had niet het gevoel dat het echt superspul was. Dit was dan wel op een evenement dus is misschien niet een goede plek om kwaliteitsvlees te zoeken. | |
Deshain | donderdag 23 augustus 2012 @ 07:13 |
Onderschat: Uitkomen voor je eigen mening tegenover culi-fanaten, zonder schaamte uitkomen voor je eigen smaak. Hier bedoel ik niet mee 'ik eet alleen wat ik ken en ik probeer niks'. Lekker belangrijk dat je niet 'voldoet' aan de standaard die sommig mensen menen te mogen bepalen. Overschat: Lekker 'vinden' wat trendy/gangbaar is omdát mensen hier heel interessant over doen. Wijn met meer veren in de reet dan druiven in de fles kan én mag gewoon niet je smaak zijn. Je gezicht in de plooi houden en instemmend knikken en meebrallen over hoe exquis de smaken zijn is zo zonde. | |
Weltschmerz | donderdag 23 augustus 2012 @ 13:58 |
Overschat: Zachtheid van sterke drank. Onderschat: Drank die in je neus prikt en door je mond vlamt.
| |
Lienekien | donderdag 23 augustus 2012 @ 14:06 |
Onderschat: Worcestersauce Overschat: Wijn
| |
Pietverdriet | donderdag 23 augustus 2012 @ 14:38 |
Overschat: Oud gedistilleerd (Wiskey, Cognac, Armagnac etc) Onderschat: Jong gedistilleerd | |
golfer | donderdag 23 augustus 2012 @ 14:53 |
Onderschat: peren Overschat: appels dit over de o.a. compleet kromme vergelijkingen om bijvoorbeeld orgaanvlees en olijfolie met kreeft of varken te gaan vergelijken. | |
Pietverdriet | donderdag 23 augustus 2012 @ 14:59 |
Onderschat: peren Overschat: appels Mango's en ander exotisch fruit Een goede rijpe peer, als je hem te pakken kan krijgen is zo verschrikkelijk lekker, die kan zich gemakkelijk meten aan de beste Mango of Rambutan | |
Curiosity | vrijdag 24 augustus 2012 @ 10:35 |
Overschat: friet bij Mc Donalds Onderschat: friet in een sterren restaurant | |
cinnamon_M | vrijdag 24 augustus 2012 @ 10:57 |
Overschat: Mc Donalds Onderschat: een goede zelfgemaakte hamburger | |
Pietverdriet | vrijdag 24 augustus 2012 @ 19:51 |
Overschat: Ben & Jerry Onderschat: Capri | |
tjoptjop | vrijdag 24 augustus 2012 @ 19:58 |
Overschat: Kipfilet onderschat: Kippendijen | |
Pietverdriet | vrijdag 24 augustus 2012 @ 20:13 |
Overschat: Kip Onderschat: Kalkoen | |
Pietverdriet | vrijdag 24 augustus 2012 @ 20:16 |
Overschat: Fleur de Sel Onderschat: jozozout met een teen of wat knoflook | |
tech4u | zaterdag 25 augustus 2012 @ 11:51 |
Overschat: bier Onderschat: branston pickle ![]() | |
Curiosity | zaterdag 25 augustus 2012 @ 12:01 |
??? | |
Probability | zaterdag 25 augustus 2012 @ 12:25 |
Volgens mij vindt iedereen peren lekkerder dan appels. Alleen appels zijn goedkoper/beter te verkrijgen/in de winkel al rijp | |
tech4u | zaterdag 25 augustus 2012 @ 12:25 |
Bier: Wel lekker hoor maar de gemiddelde Nederlander drinkt er 90 liter per jaar van. Simplistisch van smaak en nauwelijks te onderscheiden van elkaar. Heb ik het over de standaard bieren. Branston pickle: Komt uit Engeland, soort van dikke bruine saus dat bestaat uit verschillende groentes en kruiden. Heerlijk op een toastje met kaas. Heb het een aantal mensen laten proeven, maar die vinden het allemaal smerig. | |
golfer | zaterdag 25 augustus 2012 @ 12:37 |
Overschat: saus uit pakjes en potjes Onderschat: zelfgemaakte verse sauzen. | |
Weltschmerz | zaterdag 25 augustus 2012 @ 12:41 |
Pilsner bier bedoel je neem ik aan. Ik zal niet ontkennen dat het de diept en verfijning van speciaalbieren mist. Maar er zijn zeker kwaliteitsverschillen en eenvoud is niet per se minder. Veel van mijn leeftijdgenoten zijn ook veel meer wijn gaan drinken, maar ik vind het nog steeds heerlijk, ook bij het eten. Lekker fris, lekker bitter, lekker weinig alcohol. | |
Vanyel | zaterdag 25 augustus 2012 @ 12:53 |
![]() Ik niet hoor. Maar ik vind de meeste appels ook niet lekker. | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:12 |
Wie doet dat dan? Volgens mij gebruiken mensen dat omdat ze het makkelijk vinden, niet omdat ze het lekkerder of beter vinden dan een verse, zelfgemaakte saus. Volgens mij is weer een gevalletje vind ik niet zo lekker: vind ik wel lekker: | |
golfer | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:18 |
| |
Spanky78 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:34 |
Naj, Mangalica is echt een apart ras varken, heeft echt blonde krullen. Is best bijzonder. Was in ieder geval zuperlekker. | |
Spanky78 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:36 |
Saus uit een potje is er in gradaties. Tomatensaus uit een potje is lang niet zo slecht, sterker nog, vind maar eens tomaten waar je zelf echt goede saus van kan maken ipv die vieze waterbommen. Dus ik vind naturel pastasaus niet zo'n probleem, die durf ik best op een pizza te smeren ofzo. Zolang er maar geen vlees oid inzit, want dan wordt het al snel minder. Ivm de vieze bouillonpoeders enz die gebruitm worden. Witte saus en alles met veel smakversterkers erin vind ik niet zo lekker. Champignonsaus uit een potje is dramatisch. | |
Curiosity | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:40 |
Ik bedoelde te zeggen: het zijn 2 totaal verschillende dingen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:52 |
Tomaten uit blik zijn een zegen buiten de hoogzomer. Verder is het schokkend te zien dat zelfs nu, in Augustus, de tomaten bij de AH (was daar vrijdag) zeer onrijp zijn. Zelfs onder de speciale beter er uit zien dan ze zijn lampen van de groenteafdeling zagen ze er niet uit. Ik koop trouwens mijn tomaten in vooruit en leg ze op een zuidelijke vensterbank om na te rijpen, wat tomaten gelukkig erg goed doen | |
GSbrder | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:53 |
Overschat:alcohol. Onderschat:vegetarische keuken. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:54 |
Geloof niet dat de vegetarisch keuken onderschat wordt, het gros is gewoon bitter slecht klaargemaakt | |
FutureFairytale | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:54 |
carbonarasaus uit een pot ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:57 |
treurig maar waar. Ik leg de tomaten ook altijd een week in het raamkozijn in de keuken. Na een week zijn ze vaak wel eetbaar. maar als het moet kun je ze daar nog 2 weken laten liggen... Vroeger kreeg je rond deze tijd goedkope tomaten uit italie hier. Met soms wat groene plekjes, maar met veel smaak en voor een saus perfect. bij de lidl hebben ze overigens coeur de boeuf tomaten, als je die nog even na laat rijpen perfect op broodjes (hamburgers bijv.) | |
Spanky78 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:59 |
Erg is dat ja. Zetmeel met wwat zout, bouillon, melkeiwit en dan nog wat verdwaalde stukje spek en kaaspoeder blurgh. naturlel tomatensaus is daarentegen gemaakt van de juiste tomaten en meestal prima van smaak. Hoe meer naturel hoe beter, wat kriuiden erbij is prima, maar meer niet. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:07 |
Er is goeie, had een tijdje terug een prima smakende tomatensaus uit de bio winkel, maar er is ook bagger, gemaakt van tomatenpuree met suiker erbij om de zure smaak te verbergen | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:10 |
Branston Pickle! Dat is toch geen saus? Dat is een pickle/relish, dat hoort uit een potje te komen, ook als je 't zelf maakt. | |
tech4u | zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:15 |
Klopt idd weet daar alleen de Nederlandse naam niet voor. | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:19 |
Nee, geeft niet, ik had het tegen Golfer. ;-) | |
tjoptjop | zaterdag 25 augustus 2012 @ 18:50 |
Overschat: Biologisch, ambachtelijk, handgemaakt, "uit de streek", authentiek etc etc
| |
Prego | zaterdag 25 augustus 2012 @ 19:30 |
ik ben het helemaal met je eens, vooral over biologisch. | |
GSbrder | zaterdag 25 augustus 2012 @ 19:35 |
Mwah, ik hou zelf ook van een goed stukkie vlees, maar als je zonder vlees of vis niet verder komt dan een salade of een tofu-burger, dan ben je ook vrij inspiratieloos ![]() | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:30 |
Vanzelfsprekend lekkerder en gezonder ook nog. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:32 |
Biologisch is zeker niet per defintie beter, zeker in NL niet, maar het beste varkensvlees wat ik kan krijgen is biologisch. Voor groente vind ik het weinig uitmaken. | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:40 |
Jij was toch fan van 't Livar varken? Of ben ik nou abuis? Zit me rot te peinzen wat voor yuppenvarkens er nog meer zijn, maar hoofd werkt nog steeds niet mee. Maar euh, livar is toch niet biologisch? | |
Apuleius | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:44 |
Overschat: pangasius Onderschat: gerookte zalmvleugels | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:47 |
Zalmvleugels, hahahahahahahahaha. Ik zie het helemaal voor me, flapperend over de bodem van de bergbeek. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:50 |
Livar is biologisch, maar het is een merk. Biologisch zegt wat over hoe de beesten gehouden worden, niet zozeer over de kwaliteit van het vlees. Bij de groene weg verkopen ze dezelfde broodmagere varkensvleesjes zoals bij de AH maar ze zijn dan antroposofisch biologisch opgegroeit. Je noemt het juppenvarkens, waar je desintresse en vooroordelen uit blijken. Mij gaat het erom dat het vlees mooi doorregen en doorbloed is. Kortom, het beest moet hebben gelopen en lekker vet zijn gemest. Of ze die met onbespoten rogge of met etensresten mesten vind ik niet zo belangrijk. Mij gaat het om het vlees. | |
tjoptjop | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:52 |
Mijn god, pangasius ja. Wat ziet iedereen toch in die vis ziet ![]() Vis voor vrouwen met pittig kort kapsel ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:52 |
Ik heb heeeeel veel zalmen gefileerd, meer dan ik me wens te herinneren, maar vleugels? Waar zitten de vleugels? | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:52 |
Met een smerige grondsmaak. | |
tjoptjop | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:53 |
In het laatje naast de fornuisvonkjes | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:56 |
Worden in een waterpijp gerookt zeker? | |
Prego | zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:56 |
nou wat leuk, ik hoop dat je eten minder flauw is dan je humor. | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:00 |
Onzin. Dat is dan weer JOUW vooroordeel over mij. Ik ben in ieder geval voldoende geinteresseerd en geinformeerd om te weten dat livar niet biologisch is. Het is inderdaad een merk, een groepje varkensboeren dat hun varkens (van hetzelfde ras als dat bij de buren) op een prettigere wijze vetmest. Met meer ruimte en in minder korte tijd. Maar nogmaals, biologisch is het niet en daar ging het hier toevallig net even over. Niet of livar wel of niet lekkerder is. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:07 |
Tja, en ik zei dat het mij geen fluit interesseert, ik zei dat ik kwalitatief goed vlees wil. Jij weet of het strikt biologisch is, ik weet wat goed vlees is. | |
RobinOok | zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:14 |
Raar verhaal. En nou heb ik het gedaan! Ha! | |
Weltschmerz | zaterdag 25 augustus 2012 @ 21:32 |
Ik vind het wel lekkere vis hoor, lekker vers altijd, mooie structuur. Er zit niet zo heel veel smaak aan maar dat schijnt voor vis juist een kwaliteit te zijn. | |
Scootmobiel | zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:11 |
Onderschat: rundertong Overschat: pasta Onderschat: groene peper Overschat: asperges Helemaal mee eensch! ![]() | |
Erasmo | zaterdag 25 augustus 2012 @ 22:13 |
Overschat: Sushi Onderschat: Groenten | |
Prego | zondag 26 augustus 2012 @ 00:27 |
![]() | |
tjoptjop | zondag 26 augustus 2012 @ 00:30 |
Toevallig net een wijntje opengetrokken Overschat: kurk Onderschat: draaidop Al zie je tegenwoordig de draaidop meer en meer. Overigens alles beter dan die kurkentrekker verneukende plastic kurken ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 00:32 |
100% mee eens | |
Curiosity | zondag 26 augustus 2012 @ 00:33 |
Ze bestaan toch echt. Had er ook nog nooit van gehoord, is het niet net zo iets als haringruggetjes? http://www.promofolder.nl/nl/winkels/makro/zalmvleugels-23339 | |
Hagelkaas | zondag 26 augustus 2012 @ 06:38 |
Zalmvleugels? Wat ze al niet verzinnen. In het rijtje: Zalmhaasjes, kipfilethaasjes, varkenshaasmedaillons. Als ik het zo zie lijken die 'zalmvleugels' nog het meest op de stukken buikwand die je van een zalmfilet afsnijdt als je hem geleverd krijgt door een visboer. Edit: na een nadere inspectie zie je de buikvinnen nog aan de reepjes zitten. Dus echt randen buikwand. Opzich natuurlijk wel een leuke manier om een restproduct te verwerken - je hoeft het niet weg te gooien. Geen idee of het smaakt. Als het daadwerkelijk onderschat is zou het goed in het rijtje van ongangbare stukken rund(stoof)vlees e.d. passen: goedkoop, onbekend, iets ingewikkeldere bereiding maar bijzonder smaakvol. | |
Erasmo | zondag 26 augustus 2012 @ 10:26 |
Ik ben er meerdere malen pas achter gekomen dat het een draaidop was toen de kurkentrekker er al doorheen was gewerkt ![]() | |
uniekhoorn | zondag 26 augustus 2012 @ 14:46 |
Overschat: Rucola Onderschat: Botersla | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 14:52 |
Overschat: sla en rauwkost Onderschat: warme groenten | |
Spanky78 | zondag 26 augustus 2012 @ 15:03 |
Onderschat: Wortelgroenten Overschat: Bladgroenten | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 15:09 |
Overschat: Varkenshaas Onderschat: Tam konijn | |
Klaploper | zondag 26 augustus 2012 @ 15:10 |
Overschat koken Onderschat kant en klaar ah | |
Spanky78 | zondag 26 augustus 2012 @ 15:14 |
Onderschat: zelfgemaakte custard (met eidooiers) Overschat: custard/vanillevla uit een pak. | |
Erasmo | zondag 26 augustus 2012 @ 15:35 |
/49 is een paar deuren verderop. | |
RobinOok | zondag 26 augustus 2012 @ 16:19 |
overschat: pizza onderschat: bruine boterham met kaas overschat: pasta (carbonara, aglio e olio, etc) onderschat: bruine boterham met beleg | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 16:32 |
Helaas zijn er veel te veel slechte Pizzaria's. Ken er slechts 2 hier in Duitsland die een echt goede pizza bakken (en dat is dus niet in zo een vorm). Eentje zit in Elten (Sugo) en eentje in Oberbayern, veel te ver om heen te rijden. | |
Weltschmerz | zondag 26 augustus 2012 @ 16:52 |
Met die bruine boterham met kaas ben ik wel eens, en dan vooral grof volkoren brood van een uiteraard bekwame warme bakker met jong belegen boerenkaas met van die kleine belletjes erin. Dat is echt een traktatie vind ik. Met pizza ben ik het in zoverre met je eens dat het vrij beperkt is, en al dat gelul van 'dan moet je in Napels bij dat steegje zus linksaf en daar dan pizza zus en zo ...etc. ' lijkt me ook onzin, daarmee is het niet ineens culinair hoogstaand. Maar wel ontzettend lekker. Het concept deugt gewoon, in al zijn beperktheid. De een is veel lekkerder dan de ander maar er zit hier een Egyptische shoarmaboer die je om 5 uur 's nachts een lekkere pizza voorzet. Niks buffelmozarella, een of andere strooikaas, maar wel plakjes tomaat bovenop de saus en dan kappertjes en ansjovis. Ook in een achterhoeks dorp wel eens prima pizza bij een Turk gehaald. Zo moeilijk is het niet, een goeie oven en geen rare dingen doen. | |
Hagelkaas | maandag 27 augustus 2012 @ 03:05 |
Hier in Amsterdam is de pizza tegenwoordig een behoorlijk hot item. De authentieke Italiaanse steenovenpizza is populairder dan ooit heb ik het idee. De Pizzabakkers en Da Portare Via zijn er het levende bewijs van: Geweldige pizza's maar relatief erg prijzig. | |
Bramito | maandag 27 augustus 2012 @ 10:05 |
overschat: Witvis onderschat: Vette Vis | |
FigureBirdStars | maandag 27 augustus 2012 @ 10:36 |
overschat: Saucijs onderschat: Bloedworst | |
henkde_j | maandag 27 augustus 2012 @ 16:12 |
Donker brood met brokkelende oude kaas ![]() | |
highender | maandag 27 augustus 2012 @ 16:44 |
Flammkuchen zijn best lekker hoor.
| |
Pietverdriet | maandag 27 augustus 2012 @ 17:00 |
Maar geen Pizza's | |
highender | maandag 27 augustus 2012 @ 17:03 |
Mwah, een flammkuch is toch een Duitse variant op de pizza? Maar inderdaad, in Duitsland is het lastig een goede Italiaanse pizza te krijgen, alleen in de internationale hotels wil het nog wel eens lukken. | |
Pietverdriet | maandag 27 augustus 2012 @ 17:09 |
Bami Goreng is ook geen Spaghetti, toch? En in NL heb ik in geen 10 jaar meer een goede pizza gezien. Duur wel, maar niet op pizza lijkend. Eerder een soort plat brood met heeeeel veel beleg. | |
Weltschmerz | maandag 27 augustus 2012 @ 17:51 |
In Groningen is de pizza oorlog van meer dan 20 jaar geleden in een wapenstilstand geeindigd die maar voortduurt, menig pizzeria heeft nog steeds menukaarten met de halve prijs. Als je dan zo'n pizza neemt met weinig beleg dan is die meestal een euro of 7 a 8. Bij de betere Italiaan is kun je dan misschien eentje krijgen voor 11 of 13 euro en dan ook met hier en daar een verdwaalde stukje inktvis enzo. Maar pizza's worden volgens mij overal duurder naarmate je er meer rommel op wil, en daar bakt een pizza natuurlijk niet beter van, zo'n dikke laag van alles en nog wat. | |
Pietverdriet | maandag 27 augustus 2012 @ 18:01 |
Mooi, maar dat zegt niets of het een goede pizza is.. | |
Weltschmerz | maandag 27 augustus 2012 @ 18:12 |
Ze hebber er hier eentje van 11 euro of zo en die is echt uitstekend. De rest wisselt ook per zaak maar de meeste zijn gewoon lekker. Maar als je er eentje uitkiest met een heleboel erop dan zijn die natuurlijk nooit lekker. Dan gaat het al fout bij het bestellen. Verder is het gewoon een pizza, wat kan er misgaan? Verkeerde houtsoort in de oven? | |
Pietverdriet | maandag 27 augustus 2012 @ 18:15 |
In een vorm bakken ipv op de ovenvloer? Dikke pizzabodem? | |
BasEnAad | dinsdag 28 augustus 2012 @ 09:08 |
Oude salami, niet doorbakken bodem, verbrand beleg, vieze saus, te grote droge korsten, laf gekruid... ga zo maar door. | |
FigureBirdStars | dinsdag 28 augustus 2012 @ 09:30 |
overschat: Prosecco onderschat: Cava overschat: Balsamico-azijn onderschat: Sherry-azijn | |
Pietverdriet | dinsdag 28 augustus 2012 @ 10:04 |
overschat: Champagne onderschat: (Riesling) Sekt | |
Anyanka | dinsdag 28 augustus 2012 @ 11:04 |
Overschat: - bier, wijn, koffie (niks mis mee, maar het heeft allemaal zo'n cult eromheen, als iemand het niet lekker vindt is het meteen een mietje/zonderling/cultuurbarbaar) - de Italiaanse keuken (waar ik dol op ben, maar laten we niet doen alsof ze alleen daar 'nog weten wat goed eten is'. De Italiaanse supermarkten staan trouwens ook vol met pakjes van Maggi en Knorr) Onderschat: - de aardappels-vlees-groente-maaltijd - Indiaas (ten opzichte van andere oosterse keukens als Chinees, Indonesisch en Japans) [ Bericht 0% gewijzigd door Anyanka op 29-08-2012 13:10:18 ] | |
Weltschmerz | dinsdag 28 augustus 2012 @ 12:35 |
Te dikke bodem kom ik eigenlijk zelden tegen en met de techniek van het bakken zelf bemoei ik mij niet. Ik vind ze ook niet allemaal even lekker en sommigen springen er echt bovenuit. Maar het is een eenvoudige snack/maaltijd, en als de stapels ingredienten, de vis uit blik en en de verkeerde combinaties vermijdt, dan blijkt het bakken van een pizza voor veel pizzeria's niet te moeilijk. | |
Weltschmerz | dinsdag 28 augustus 2012 @ 12:41 |
Helemaal mee eens. Het is ook een kwestie van smaak natuurlijk, maar ik heb het idee dat de echte visliefhebber, waar ik mezelf dan ook niet toereken, een vis beter vindt naarmate er minder smaak aan zit. Dan zit je in een hoogaangeschreven visrestaurant, en dan is er op de kaart geen vette vis te bekennen. Dan vind ik onderschat toch wel terecht. | |
heiden6 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 12:42 |
Een goede pizza bakken is echt niet moeilijk, maar ze fucken met de bodem, gooien er troep op en doen dat niet in de juiste verhoudingen. | |
Weltschmerz | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:02 |
Dat klopt wel, ik zeg ook niet dat er geen slechte pizza's zijn. Maar de Nederlandse pizzeria's zijn ook ingericht op mensen die een pizza uitzoeken zoals een kleuter zijn ideale boterham maakt als alles mag, zoveel mogelijk van alles en nog wat erop. Ik denk dat zo'n ding daardoor ook helemaal niet goed en snel gaart. Bij Italiaanse restaurants zijn de pizza's meestal weer een stuk dunner belegd maar ook die passen zich natuurlijk aan. Ik sla de bladzijde 2 van de kaart dan ook meestal over want het stapelt zich op. Bliktonijn hoef i er ook niet op, dus bij een pizzeria wordt het meestal een napoletana of iets paprika of zo en bij de restaurants iets van een eenvoudige marinara o.i.d., iets met pijlinktvis en verder geen waslijst aan ingredienten, die is bijna altijd dun belegd. Dan kan er alsnog wat mis gaan, te dikke bodem maar dat kom ik niet zo vaak tegen, saus matig gekruid en beleg van slechte kwaliteit. Maar als je de Al Capone speciale met een waslijst aan ingredienten uitzoekt dan moet je niet klagen dat er veel opligt. Dan gaat het dus fout bij het bestellen en is het niet zo dat er geen fatsoenlijke pizza te krijgen is. | |
Brentmeister | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:06 |
Absoluut eens, mits je Indiaas bedoelt. En aangezien je oosters zegt, neem ik aan dat dat het geval is ![]() | |
heiden6 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:12 |
Ik bedoelde meer de kwaliteit van de ingrediënten dan de combinatie (daar kiezen mensen zelf voor), dus bijvoorbeeld nepkaas in te grote hoeveelheid, te vet, de allergoedkoopste vleeswaren en niet heel verse groenten. En te weinig kruiden. Quattro Stagioni is mijn favoriet trouwens. Overgewaardeerd: al die anijsdrankjes Ondergewaardeerd: port | |
FigureBirdStars | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:37 |
overschat: gerookte zalm onderschat: spekbokking | |
Bramito | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:43 |
Van de uitdrukking "echte liefhebber" word ik een beetje kriegel, maar dat terzijde. Mensen moeten gewoon eens proberen om een paar hele makrelen op de BBQ te gooien ofzo. Je weet gewoon niet wat je proeft. Sardines is ook zo'n voorbeeld. En ja het is meer werk, en ja het smaakt en ruikt naar vis.... maar probeer het nou gewoon eens. het kost trouwens ook geen ruk vergeleken met tong of heek. Sowieso als ik in Nederland de visboer inloop vraag ik me af of de mensen überhaupt een idee hebben wat ze kopen. Het ziet er allemaal prachtig uit hoor en er is niks mis mee maar er is geen vis te bekennen. Alles is kant en klaar gefileerd of tot een ander produkt verwerkt. | |
Bramito | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:47 |
overschat: Zwaardvis onderschat: Haai | |
Weltschmerz | dinsdag 28 augustus 2012 @ 14:53 |
Ik ben een hele grote makreelfan, vooral gerookt maar ook qua vis zelf. Maar ik ken een paar echte visliefhebbers, mensen die uit eten eigenlijk altijd een vis nemen, en die hebben dus vaak dat ze tong of tarbot of van die andere hele subtiele vissen lekker vinden, en dan gaan ze vertellen hoe fantastisch het is om bijna niks te proeven. Doe mij maar een koolvisje hoor als witte vis, vooral dat niet zo witte vlees bij de graat is het lekkerst vind ik, daar zit het meeste smaak aan. Lekker vers ook altijd, wordt al op de boot ingevroren in moten en komt int goede staat de vriezer uit. Maar dat is dus gewoon een andere benadering en een andere smaak. Maar die mensen vinden vette vis vaak ook lekker, terwijl dat dan weer veel minder door goeie koks bereid wordt. Daarom vind ik het onderschat. | |
Bramito | dinsdag 28 augustus 2012 @ 15:02 |
Ik eet op jaarbasis meer vis dan vlees maar soms neemt ik in een restaurant geen vis, ben ik nou een nep liefhebber? (no offence) Anyway, ik vind het onderschat omdat zoveel minder wordt aangeboden zowel in de winkel als in restaurants en omdat mensen het bij voorbaat afwijzen. | |
Pietverdriet | dinsdag 28 augustus 2012 @ 19:23 |
toch is het een witte raaf | |
Pietverdriet | dinsdag 28 augustus 2012 @ 19:28 |
overschat: kabeljauw onderschat: inktvis | |
heiden6 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:03 |
Heb je deze wel eens op? ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:07 |
Is wel aardig, maar om nu te zeggen dat het zo geweldig is.. Eet liever rode mul | |
heiden6 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:08 |
Nooit van gehoord. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:17 |
Een van de lekkerste vissen die er is | |
Spanky78 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:53 |
heerlijk, verse sardines, dorade, makreel (of zelf roken!). Lekker heur. Ik kan ook best genieten van kabeljauw oid, maar ik vind met name verse gebakken makreel superlekker. | |
golfer | woensdag 29 augustus 2012 @ 01:28 |
Ga eens in IJmuiden op de Halkade wat vishandels af en je weet niet wat je ziet. | |
cinnamon_M | woensdag 29 augustus 2012 @ 02:04 |
Eensch! Ik heb de eerste keer dat ik een volledige vis op de markt haalde aangegeven dat ik alles zelf wilde doen. Daardoor ben ik er inmiddels achter dat schubben verwijderen als resultaat heeft dat je hele keuken onder de schubben zit, en dat de ingewanden zelf verwijderen echt niets toevoegt, maar iig weet ik nu wèl hoe het zit. overigens zijn mijn fileerkwaliteiten, hoewel ze iedere keer beter worden, nog niet bepaald om over naar huis te schrijven Jup. Zit nu aan een lekker glaasje, proost! | |
highender | woensdag 29 augustus 2012 @ 05:49 |
overschat: Gamba's onderschat: Red Snapper | |
Bramito | woensdag 29 augustus 2012 @ 08:17 |
Ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel..... Heerlijk, die eet ik regelmatig. Hier wordt ie alleen vaak nogal klein aangeboden. Ik bak hem meestal gewoon in de pan. | |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2012 @ 08:19 |
Het is toch triest dat je voor goede vis naar IJmuiden moet, en voor goed vlees naar een horecaslager/groothandel.. | |
Sjaam | woensdag 29 augustus 2012 @ 13:00 |
Hoeft niet hoor, je kunt voor zowel goed vlees als goede vis prima op de markt terecht. Voor goed vlees kun je trouwens ook prima in Duitsland terecht, alleen de kwaliteit van het vlees uit de supermarkt is al zo'n stuk beter, ga je naar de een slager is het helemaal niet vergelijkbaar met Nederland. (maar ga er vanuit dat ik jou dat niet hoef te vertellen) | |
Anyanka | woensdag 29 augustus 2012 @ 13:10 |
Oeps, ja. ![]() | |
JaafkeGB | woensdag 29 augustus 2012 @ 13:15 |
overschat: zout onderschat: kaneel. | |
bear87 | woensdag 29 augustus 2012 @ 13:16 |
Overschat: A merk light frisdranken. Onderschat: B merk light frisdranken. Een goede regular Cola, ja dan proef ik verschil tussen een A merk of een huismerk, maar bij de light varianten...dan is de smaak al zodanig aangetast. | |
Brentmeister | woensdag 29 augustus 2012 @ 13:24 |
Dat brengt mij op een andere Overschat: frisdranken, bieren, wijnen etc. Onderschat: Water | |
Weltschmerz | woensdag 29 augustus 2012 @ 15:48 |
Nee. Maar ik eet ook vooral gerookte, in salade bijvoorbeeld. Wat ik er bijzonder aan vind is dat die eigenlijk twee soorten vlees heeft als een kip, wit en bruin. Ben je om? Zekers. Zowel pulpo als pijlinktvis, terwijl die eigenlijk nauwelijks vergelijkbaar zijn. | |
Bramito | woensdag 29 augustus 2012 @ 16:44 |
Klopt, verder vind ik sepia smakelijker dan calamar. | |
StevenTerpstra | woensdag 29 augustus 2012 @ 21:23 |
OVERSCHAT: pijnboompitten ONDERSCHAT: parmigiana di melanzane | |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2012 @ 21:26 |
overschat: Slagers rookworst onderschat: Hema rookworst | |
uniekhoorn | woensdag 29 augustus 2012 @ 21:47 |
Onderschat: Jonge Goudse Kaas Overschat: Parmezaan | |
golfer | woensdag 29 augustus 2012 @ 22:16 |
overschat: runder of varkensworst onderschat: paardenworst | |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2012 @ 22:19 |
onderschat: paardenvlees | |
Ole | woensdag 29 augustus 2012 @ 23:44 |
bedoel je die niet andersom? | |
heiden6 | donderdag 30 augustus 2012 @ 02:28 |
Ik houd van rookworst, maar die van HEMA vind ik dus niet te vreten. Buitenkant taai, binnenkant vet, heet en bijna vloeibaar. | |
Headlong | donderdag 30 augustus 2012 @ 11:50 |
onderschat: rijstebrei (met een klontje roomboter, suiker en kaneel) overschat: ananas in/op hartige maaltijden | |
FigureBirdStars | donderdag 30 augustus 2012 @ 13:05 |
huh? Toch juist andersom? De rookworsten die ze hier bij de slager verkopen zijn superieur aan die van de Hema. | |
Spanky78 | donderdag 30 augustus 2012 @ 16:07 |
Echte balsamico is iets heel anders dan aceto balsamico di modena. Smaakverschil is ongeveer even groot als het prijsverschil. Echte balsamico kun je bijna nergens krijgen. Maar ik vind modena ook erg overschat, en goede oude sherry azijn is erg lekker, sherry kan trouwens ook verrassend zijn met koken. Beetje jaren 70, maar erg lekker ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:00 |
Ik zeg niet dat ze beter zijn, ik zeg dat ze onderschat zijn. Verder vind ik de meeste slagersrookworst helemaal niet goed. | |
Pietverdriet | vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:49 |
overschat: IJskoffie onderschat: Long Island Iced Tea | |
Pietverdriet | vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:52 |
overschat: Hippe Ketens onderschat: Zelfstandige freak en idioten die voor het product gaan | |
Pietverdriet | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:04 |
overschat: Senseo onderschat: Filterkoffie | |
Pendergast | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:06 |
overschat: pinda's onderschat: cashewnoten | |
Pietverdriet | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:15 |
overschat: Douwe Egberts koffie onderschat: Goudmerk van de Aldi | |
uniekhoorn | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:35 |
Overschat: 3 peultjes in een glas Onderschat: schaal met verse sperziebonen | |
Pietverdriet | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:51 |
LOL | |
starla | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:52 |
Overschat: kaviaar Onderschat: een goede risotto maken | |
franky_sl | vrijdag 31 augustus 2012 @ 22:05 |
Overschat: curry's Onderschat: pasta | |
Prego | zaterdag 1 september 2012 @ 00:45 |
Onderschat: curry's Overschat: pasta | |
Hagelkaas | zaterdag 1 september 2012 @ 02:20 |
Hier in Amsterdam schaarser en schaarser.. | |
Hagelkaas | zaterdag 1 september 2012 @ 02:22 |
Zit wat in. Restaurants die veel te kleine porties rechtvaardigen met het stempel 'haute cuisine' schieten als paddestoelen uit de grond. | |
heiden6 | zaterdag 1 september 2012 @ 16:11 |
Wie waardeert Senseo om de kwaliteit? Het is makkelijk, maar de hype is al lang weer voorbij. Doe mij maar espresso. | |
stalybridge | zaterdag 1 september 2012 @ 18:11 |
Overschat: Starbucks (lauw warme milkshake's, soms koude milkshake) Onderschat: Zwarte koffie
| |
heiden6 | zaterdag 1 september 2012 @ 18:33 |
![]() Starbucks. ![]() Ik vind de koffie daar niet bijzonder en veel te duur. Genoeg plekken waar je voor minder geld een betere kop koffie kan krijgen. Starbucks is voor mensen die niet van koffie houden. | |
RobinOok | zaterdag 1 september 2012 @ 18:51 |
*knip* | |
Felagund | zaterdag 1 september 2012 @ 21:05 |
Overschat: zoet/zuur/zout Onderschat: bitter | |
RobinOok | zaterdag 1 september 2012 @ 21:07 |
Overschat nog wel. Ja, tuurlijk, zoete lekkernijen, dat is eigenlijk niks. Zuur, zout, wat een pretentieuze rotsmaken. Bitter, dat is het helemaal! ![]() | |
Felagund | zaterdag 1 september 2012 @ 21:16 |
Ik bedoelde het relatief, het is meer dat ik bitter als smaak onderschat vind dan dat ik de andere smaken overschat vind. | |
stalybridge | zaterdag 1 september 2012 @ 21:39 |
Als koffiezaak dus overschat. Als verkoper van lauw warme milkshake's misschien wel onovertroffen. | |
heiden6 | zaterdag 1 september 2012 @ 21:57 |
Relatief, dat spreekt toch voor zich? ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 1 september 2012 @ 23:32 |
Volgens mij is bier nog steeds populair. | |
_Xbox_Master_ | maandag 3 september 2012 @ 17:09 |
Overschat: Asperges Onderschat: (Losse) Thee | |
Weltschmerz | maandag 3 september 2012 @ 17:46 |
Maar het zoetere populairder dan het bittere. | |
1lluminati | maandag 3 september 2012 @ 19:34 |
Onderschat: Brinta Overschat: Brood | |
Bramito | maandag 3 september 2012 @ 21:11 |
Inderdaad onderschat, voor je het weet lig je naast je stoel. | |
Spanky78 | maandag 3 september 2012 @ 21:51 |
Overschat: Brinta Onderschat: Zelfgekookte havermout | |
Curiosity | maandag 3 september 2012 @ 21:54 |
En Brinta wordt voor je gekookt? ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 3 september 2012 @ 21:56 |
overschat: nederlands ontbijt onderschat: fruit | |
Spanky78 | maandag 3 september 2012 @ 21:59 |
Brinta is voorgekookt, veel minder lekker dan echt goed gekookte havermout. Brinta is al gaar, dus je kan er ook gewoon hete melk opgooien. Havermout moet je voorweken in de melk en dan iets van 15 minuten koken. | |
FigureBirdStars | maandag 3 september 2012 @ 22:52 |
overschat: witte asperges onderschat: groene asperges | |
rhubarb | dinsdag 4 september 2012 @ 00:50 |
Overschat: De courgette en de paprika die je in elke studentenmaaltijd aantreft. Onderschat: Allerlei koolsoorten (groene kool, spitskool, verse rode kool etc.) te vinden in dat hoekje op de groente-afdeling van de AH waar iedereen alleen maar langsloopt om uien en aardappelen te pakken. | |
highender | dinsdag 4 september 2012 @ 00:53 |
overschat: alle asperges onderschat: zeekraal | |
rhubarb | dinsdag 4 september 2012 @ 18:49 |
En wat aten we vandaag. Ja hoor, pasta met courgette en paprika.... | |
heiden6 | dinsdag 4 september 2012 @ 18:54 |
Ga zelf koken. ![]() | |
Curiosity | zaterdag 8 september 2012 @ 17:32 |
Overschat: Pastrami Onderschat: Pekelvlees | |
FigureBirdStars | zaterdag 8 september 2012 @ 19:58 |
Overschat: Cupcakes | |
Pietverdriet | zaterdag 8 september 2012 @ 20:34 |
Overschat: Vers Korianderblad Onderschat: Banda Foeli | |
FutureFairytale | zondag 9 september 2012 @ 01:37 |
Dat ja. Bovenste decoratie is zo smerig zoet ![]() Geef mij maar gewoon cakejes zonder dat gedoe erop. | |
Specularium | zondag 9 september 2012 @ 02:20 |
Overschat = wok. Onderschat = braadpan. | |
highender | zondag 9 september 2012 @ 05:37 |
Overschat: sandwichspread Onderschat: een drie-laags sandwich van vers witbrood voorzien van de nodige vegen roomboter en rijk bestrooid met venz melkchocolade hagelslag
| |
bear87 | zondag 9 september 2012 @ 13:30 |
Maar wat te doen met zeekraal? | |
Pietverdriet | zondag 9 september 2012 @ 13:52 |
Als warme groente eten met wat gesmolten boter, of bij een stoofpotje met lamsvlees of varkenswangetjes meekoken. | |
bear87 | zondag 9 september 2012 @ 14:01 |
Hm vlees en vis eet ik niet, maar met gesmolten boter kan ik wel een keer proberen. Zie het soms bij de Appie liggen, anders even naar de visafslag. | |
Curiosity | zondag 9 september 2012 @ 14:01 |
"roerbakken" met een uitje en knoflook. | |
highender | zondag 9 september 2012 @ 21:47 |
Precies, of als groente bij een tonijnsteak met groene pepersaus, combineert erg goed. | |
#ANONIEM | dinsdag 11 september 2012 @ 10:37 |
Kan jij iemands mening/stelling ook eens in zijn waarde laten in plaats van het lekker belachelijk te maken of het per se niet te willen begrijpen? Of is het stom toeval dat ik je dat meerdere keren heb zien doen in dit topic. | |
Weltschmerz | dinsdag 11 september 2012 @ 11:45 |
Overschat: De verkrijgbaarheid van zeekraal Onderschat: Mijn behoefte om dat eens te proberen | |
Bramito | dinsdag 11 september 2012 @ 13:20 |
Overschat: Vodka Onderschat: eau de cologne | |
Klaploper | dinsdag 11 september 2012 @ 13:53 |
Dat is toch dat spul dat in iedere aflevering van Wie is de chef terug kwam? | |
Weltschmerz | dinsdag 11 september 2012 @ 14:01 |
Geen idee, ik vond WidC een heel leuk concept maar die mensen zo vervelend. Ik koop mijn groente doorgaans op de markt maar ik zie het nooit liggen. | |
FigureBirdStars | dinsdag 11 september 2012 @ 14:33 |
Hier hebben ze het vaak bij de AH. In het vak met de garnalen en gerookte vis enzo. | |
Weltschmerz | dinsdag 11 september 2012 @ 14:40 |
Ik heb niet zo'n grote AH en op de markt zie ik het eigenlijk nooit bij de viskramen liggen. | |
Weltschmerz | dinsdag 11 september 2012 @ 14:40 |
En een nieuw deel dan maar. |