Ja. Discussie vind ik prima maar ik wil discussie erover 'visueel scheiden' van de overschat/onderschat bijdrage zelf.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 19:11 schreef RobinOok het volgende:
Onderschat: Witte peper. <= Oneens! Ik heb een tijdje terug zelfs besloten het gewoon nooit meer te gebruiken, ook al staat het in recepten, ik vind alle andere kleuren altijd lekkerder.
Overschat: Buffelmozzarella <= Eens
Onderschat: uit eten in de UK <= Oneens
Overschat: uit eten in Frankrijk. <= Beetje mee eens
Onderschat: (gekookte) aardappelen <= Eens
Overschat: sushi <= Eens
PS. Ik snap de spelregels van het topic niet. Ben ik nu in overtreding of niet?![]()
Je maakt het onderscheid in ieder geval. Ik kom best vaak ergens waar mensen dan een pepermolen hebben voor de zwarte peper, en dan een busje voor de witte peper. Ik denk maal die dan ook even vers want die is nog veel geuriger. Als iemand helemaal geen witte peper in huis heeft houdt die er misschien gewoon niet van, daar zal ik het in vervolg aan denken.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 19:11 schreef RobinOok het volgende:
Onderschat: Witte peper. <= Oneens! Ik heb een tijdje terug zelfs besloten het gewoon nooit meer te gebruiken, ook al staat het in recepten, ik vind alle andere kleuren altijd lekkerder.
Dat geloof ik wel, ik moest een tijd terug even snel een flesje meenemen en toen heb ik voor een paar euro een Duitse rooie bij de Hema gescoord. Die was heel erg lekker. De wijninkoop van de Hema staat goed bekend en veel vraag naar Duitse rooie wijn zal er niet zijn, dus dan denk ik die is vast erg preiswert. En dat bleek het geval.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 20:51 schreef highender het volgende:
Onderschat:
Duitse rode wijn, zoals deze, althans je komt ze nauwelijks tegen op de wijnkaarten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok stelletje hokboeren
Ik geloof het meteen, maar het lijkt me wel lastiger zoeken.quote:
Nee hoor, alles van CUL, als je pannen overschat vindt moet je dat vooral hier neerzetten. Er zijn alleen regels over de opmaak, zodat het lekker overzichtelijk scrollt.quote:Of gaat dit topic alleen over ingrediënten voor in voedsel?
quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Onderschat: duralex glazen om wijn uit te drinken
[ afbeelding ]
overschat : chique en dure wijnglazen.
Truffel vind ik toch moeilijk te overschatten, in geld misschien, maar de smaak is uniek en lekker, ben blij dat het bestaat.quote:Op zondag 19 augustus 2012 03:20 schreef Hagelkaas het volgende:
Onderschat: Rundersucade
Overschat: Kaviaar, truffel, ossenhaas
Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur.quote:Op zondag 19 augustus 2012 04:40 schreef highender het volgende:
[..]
Truffel vind ik toch moeilijk te overschatten, in geld misschien
Heb je het nu over truffelolie?quote:Op zondag 19 augustus 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur.
Je beschrijving lijkt vooral op truffelolie, niet op truffels.quote:Op zondag 19 augustus 2012 11:35 schreef RobinOok het volgende:
Nee, truffelolie? Groeit dat op veldjes dan?
Ik zou eerder zeggen:quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: aardappels
Overschat: rijst
Ik wel, vooral dat veevoer zilvervliesrijstquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou eerder zeggen:
Onderschat: aardappels
Overschat: pasta
Want dat mensen hun neus ophalen voor aardappels zie ik wel en dat ze pasta de hemel in prijzen ook, maar dan mensen jubelen over rijst? Nee, die ken ik niet.
Inderdaad zeg. Af en toe een blaadje ijsbergsla voor de dorst gaat nog wel, maar wat weinig smaak in verhouding.quote:
Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen.quote:Overschat: uien
Ik vind het wel meevallen eigenlijk, ik heb de indruk dat bij overschat veel dingen staan waar mensen nogal eens hoog van opgeven, en bij onderschat dingen die een beetje in de vergetelheid zitten. Maar het gaat wel over eten dus zit persoonlijke smaak er ook in.quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:35 schreef RobinOok het volgende:
Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen eerder bedoelen:
vind ik wel lekker/leuk
vind ik niet lekker/leuk
Ook gezien de eerdere reacties in andere topics....
Onderschat : (speciaal) bier bij het etenquote:
Dat klopt, geld moet een objectieve waarde weergeven. Echt duur is truffel nou ook weer niet, als ingrediënt heb je er maar weinig van nodig, het is 'slechts' een smaakmaker. Variatie in smaak vind ik erg belangrijk, het is enkel pech hebben dat het zeldzaam is. Ik waardeer het dus niet in geld maar of ik er al dan niet vrolijk van wordt. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen.quote:Op zondag 19 augustus 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur.
Snapte tot een jaar of 4 geleden kaviaar ook niet, toen at ik Iraanse grijze kaviaar, munch, wat was dat lekker.quote:Op zondag 19 augustus 2012 16:20 schreef highender het volgende:
. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen.
Truffel lijkt me nou echt zoiets wat op het platteland begint, bij mensen die ruiken en proeven en zich weinig aantrekken van faam. Later wordt dat dan natuurlijk een kwestie van geld en schaarste, dat heeft zijn eigen aantrekkingskracht op mensen met geld. Maar ik denk dat er wel meer groeit en bloeit wat zeldzaam en moeilijk te vinden is, maar gewoon niet veel smaak heeft. Dan doet die schaarste ook niks.quote:Op zondag 19 augustus 2012 16:20 schreef highender het volgende:
[..]
Dat klopt, geld moet een objectieve waarde weergeven. Echt duur is truffel nou ook weer niet, als ingrediënt heb je er maar weinig van nodig, het is 'slechts' een smaakmaker. Variatie in smaak vind ik erg belangrijk, het is enkel pech hebben dat het zeldzaam is. Ik waardeer het dus niet in geld maar of ik er al dan niet vrolijk van wordt. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen.
dit, zelfs na het volgende argument:quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:35 schreef RobinOok het volgende:
Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen eerder bedoelen:
vind ik wel lekker/leuk
vind ik niet lekker/leuk
Duitse wijnen vind ik over het algemeen niet lekker maar ontken niet dat er parels tussen zitten, om dit nou onderschat te noemenquote:Op zondag 19 augustus 2012 15:39 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar het gaat wel over eten dus zit persoonlijke smaak er ook in.
Nja, je hebt buffelmozarella en buffelmozarella. Die zakjes van de AH zijn alsnog enorm slecht.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 18:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Onderschat: Witte peper
Overschat: Buffelmozzarella
quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 21:18 schreef padlarf het volgende:
Onderschat: blended whisky
Overschat: Bacardi
Of gaat dit topic alleen over ingrediënten voor in voedsel?Van de wisky is heel erg waar. En ja de meest gore whisky zijn blends, maar er zijn ook heel veel smerige single malts voor 50 euro...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat in ieder geval niet mijn bedoeling was is dat je alleen maar onderbouwde verhalen krijgt die je helemaal moet lezen om te zien om welke onder en overschatte dingen het gaat. Als iemand vegaballetjes zus en zo overschat vindt, prima, maar daar dan niet eerste een hele lap tekst voor hoeven lezen om tot die ontdekking te komen.quote:Op zondag 19 augustus 2012 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil het er best bijschrijven waarom ik zaken over, dan wel onderschat vindt, maar dacht dat dit niet de bedoeling was.
Vast wel, het punt is dat ook goede buffelmozarella overschat is.quote:Op zondag 19 augustus 2012 21:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nja, je hebt buffelmozarella en buffelmozarella. Die zakjes van de AH zijn alsnog enorm slecht.
Zo oneens. Een echt goede caprese, met de juiste mozarella, olijfolie verse basilicum en rijpe tomaten is echt een genot. En die kaas is daarin echt een belangrijke factor. Alleen de olijfolie vind ik nog belangrijker.quote:Op zondag 19 augustus 2012 21:25 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vast wel, het punt is dat ook goede buffelmozarella overschat is.
Dat bedoel ik, Thanks Pietquote:Op zondag 19 augustus 2012 11:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je beschrijving lijkt vooral op truffelolie, niet op truffels.
Eens!quote:Op zondag 19 augustus 2012 21:13 schreef Spanky78 het volgende:
Onderschat Simpele boerengerechten uit doverse landen
Overschat Zogenaamd ingewikkelde recepten (zoveel mogelijk ingredienten, smaken, structuren gebruiken en dan hopen dat het lekker lijkt)
Toelichting in een spoiler, wat vind je daar van?quote:Op zondag 19 augustus 2012 21:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat in ieder geval niet mijn bedoeling was is dat je alleen maar onderbouwde verhalen krijgt die je helemaal moet lezen om te zien om welke onder en overschatte dingen het gaat. Als iemand vegaballetjes zus en zo overschat vindt, prima, maar daar dan niet eerste een hele lap tekst voor hoeven lezen om tot die ontdekking te komen.
Ik wil een topic waarin je in een oogopslag de onderschatte en overschatte dingen ziet en je er zo doorheen scrollt, dat leek me leuker voor iedereen. Daar ging het me om. Als je de toelichting zo kunt neerzetten dat het zo overzichtelijk blijft dan kan het prima, als je iemand wil quoten ook allemaal ok.
Ja, je mag gerust je eigen associaties en ervaringen hebben bij mijn woorden, maar ik geloof niet dat ik ooit truffelolie in handen of op mijn bord heb gehad, dus ik heb het echt heus gewoon over truffels.quote:
Ik baseer mijn mening als het over smaak gaat liever op mijn eigen ervaring dan op een tv-programma, en dat had ik van jou ook wel verwacht.quote:Op zondag 19 augustus 2012 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, je mag gerust je eigen associaties en ervaringen hebben bij mijn woorden, maar ik geloof niet dat ik ooit truffelolie in handen of op mijn bord heb gehad, dus ik heb het echt heus gewoon over truffels.
Maar goed, zoiets geldt ook voor bertollisauzen, dat schijnt ook iets te zijn waar ik over praat terwijl ik werkelijk nog nooit zoiets gegeten heb. Het zal allemaal wel.....
Lijk me ook een goed idee. Maar het topic is er niet alleen voor mij, het ging er mij om dat het idee niet meteen verzandde in hele alinea's, dan zien nieuwe bezoekers ook niet wat wel de bedoeling is. Ik ben wel een regelneuker maar geen dictator.quote:Op zondag 19 augustus 2012 22:41 schreef padlarf het volgende:
[..]
Toelichting in een spoiler, wat vind je daar van?
Ik zou er niet een willen eten met gedroogde basilicum, laatste hete persing olijfolie en onrijpe tomaten in ieder geval. Het stel verder ook niks voor behalve goede ingredienten. Maar de mozarella maakt juist het minste uit. Er zit gewoon nauwelijks smaak aan, dus ook nauwelijks buffelsmaak. Verder vind ik het lekker op de pizza, maar dat maakt dus ook helemaal geen reet uit van wat voor rund het komt.quote:Op zondag 19 augustus 2012 21:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zo oneens. Een echt goede caprese, met de juiste mozarella, olijfolie verse basilicum en rijpe tomaten is echt een genot. En die kaas is daarin echt een belangrijke factor. Alleen de olijfolie vind ik nog belangrijker.
Je opmerking over Bertollisauzen interpreteerde ik waarschijnlijk niet zoals de bedoeling was, aan wie dat ligt kunnen we over discussiëren maar dat lijkt me niet zo zinvol.quote:Op zondag 19 augustus 2012 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duhuh, daarom zeg ik: ik heb het over truffels, niet over truffelolie!
Godsodeju zeg.
Aldus de altijd eeuwig grote onbegrepen Robin.quote:Op zondag 19 augustus 2012 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Okay, ik lees het nu 3 keer terug en snap nog niet helemaal hoe je mijn woorden anders zou kunnen interpreteren, maar goed, het zij zo. Blijkbaar, dus, en, want. Klaar.
Mwoah, als je een malt voor 50 euro koopt, en je vindt hem niet lekker, dan ligt dat toch vooral aan jezelf. Dat gezegd hebbende zijn er inderdaad een aantal blends die ik liever heb dan een stuk duurdere single malt.quote:Op zondag 19 augustus 2012 21:10 schreef debeterebob het volgende:
[..]
Van de wisky is heel erg waar. En ja de meest gore whisky zijn blends, maar er zijn ook heel veel smerige single malts voor 50 euro...
Onderschat: etikettenquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 22:10 schreef The_Hives het volgende:
de meeste etiketten waaronder de glazen zijn sowieso overschat
Eensch.quote:Op maandag 20 augustus 2012 10:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Weinig ingrediënten gebruiken
Overschat: Veel ingrediënten gebruiken
quote:Op maandag 20 augustus 2012 10:26 schreef Kopiko het volgende:
[..]
Onderschat: etiketten
Overschat: etiquette
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
Das flauwquote:Op maandag 20 augustus 2012 07:28 schreef RobinOok het volgende:
Onderschat complex bereid eten
Overschat eenvoudig eten
Hoe kan dat nou? Dankzij Albert Heijn en Allerhande kookt niemand nog met meer dan 5 ingredienten tegelijk. Dat moet je toch geweldig vinden? Eenvoudiger kan niet!quote:
Hoe lang is het nu geleden?quote:Op maandag 20 augustus 2012 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!!![]()
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
De Allerhande is stiekem wel een zegen als je betaalbaar wil kopen, zonder een enorme opslag te hebben.quote:Op maandag 20 augustus 2012 18:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoe kan dat nou? Dankzij Albert Heijn en Allerhande kookt niemand nog met meer dan 5 ingredienten tegelijk. Dat moet je toch geweldig vinden? Eenvoudiger kan niet!
Verschil in soorten prei draagt níiet bij aan complexiteit?quote:Op maandag 20 augustus 2012 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!!![]()
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
Waarom moest je dat leren dan?quote:Op maandag 20 augustus 2012 21:16 schreef Spanky78 het volgende:
Guttegut, gaan we weer.
Ik kan trouwens erg genieten van complex eten. Maar alleen als de complexiteit echt iets toevoegt aan de smaak. En dat is nog wel eens het probleem. Dan wordt er alleen moeilijk gedaan om het moeilijk doen. Net als chefkoks die zo nodig al hun techniekjes moeten laten zien, maar de smaak vergeten. Dat bedoelde ik met overschat en onderschat.
Overigens Weltschmerz, ik vind de juiste mozarella echt de kers op de spreekwoordelijke taart bij echt goede caprese, dan geeft de mozarella veel meer diepte aan de smaak dan 'gewone' mozarella. Ik heb het dan over echt verse mozarella. heb een tijdje in italie gewoond, waar ik wel de verschillen heb leren proeven..
Misschien verschilt de invalshoek hier een beetje. Als ik voor mijzelf spreek, dan ben ik het eens met 'complex = overschat' omdat ik dat associeer met mensen die gewoon zoveel mogelijk dingen die an sich lekker zijn bij elkaar gooien met het idee dat het daar beter van wordt. Terwijl zo'n gerecht vaak lekkerder is met een paar ingrediënten minder, een beter uitgekiende balans van de ingrediënten die er wèl in zitten, en, minstens zo belangrijk maar door de gemiddelde thuiskok te vaak over het hoofd gezien: correcte bereiding. Er zit bijv. een wereld van verschil tussen de smaak van een op laag vuur gesmoorde venkel en een op hoog vuur gebakken, gecarameliseerde venkel.quote:Op maandag 20 augustus 2012 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!!![]()
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
Hm, ja, dat zie ik ook wel voor me, alleen niet dat iemand dat "hoog schat" en het eten dus wordt overschat. ;-)quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:21 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
omdat ik dat associeer met mensen die gewoon zoveel mogelijk dingen die an sich lekker zijn bij elkaar gooien met het idee dat het daar beter van wordt. Terwijl zo'n gerecht vaak lekkerder is met een paar ingrediënten minder, een beter uitgekiende balans van de ingrediënten die er wèl in zitten,
Tja, daar zit misschien wat in. Al heb ik wel vaker pretentieuze thuiskoks gezien die hun neus ophalen voor simpel en van alles bij elkaar gooien, en vinden dat simpel eten niet culinair kan zijn.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hm, ja, dat zie ik ook wel voor me, alleen niet dat iemand dat "hoog schat" en het eten dus wordt overschat. ;-)
Ruk eten is en blijft ruk eten, of het nou simpel of ingewikkeld is.
Ik zag het, inmiddels ook op gereageerd. Of nouja, als aanleiding gebruikt voor het uiten van een frustratiequote:Op maandag 20 augustus 2012 22:30 schreef RobinOok het volgende:
ik had er nog wat bijgetikt. Sorry. :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |