abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_115720049
Het blijkt hier in dit subforum dat de inschattingen wat nou heel lekker of goed is nog wel eens willen verschillen, niet alleen dat smaken verschillen. Zo worden bepaalde producten of ingrediënten de hemel in geprezen, terwijl anderen die producten, gerechten of soms zelfs hele nationale keukens maar veel te hoog aangeschreven vinden staan.

Vandaar een topic om dat even heel bondig te melden, dus:

Onderschat:
Overschat:

Uiteraard kun je daar dan over discussiëren. Maar om het topic structuur te geven en overzichtelijk te houden een paar eenvoudige regels:

- Plaats één combinatie tegelijk in één post
- Plaats alleen die combinatie en verder niks
- Reactie, quotes, discussie, toelichting en complimenten voor het topicidee, het mag natuurlijk allemaal maar graag in aparte posts
- Maak de woorden onderschat en overschat vet

Ze hoeven niet met elkaar te maken te hebben, al is het wel leuk, en als er heel veel is wat je wil noemen dan plaats je gewoon wat vaker een post. Ik heb het idee van de NRC van een paar maand geleden waarin meerdere koks van faam werden geïnterviewd, en dan stond dat in het kopje, ook zonder toelichting, en dat was eigenlijk het leukste van dat artikel. De ene keer is het leuk omdat het je nieuwsgierig maakt, de andere keer omdat het je bevestigt in wat je zelf al proefde.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115720066
Onderschat: Witte peper
Overschat: Buffelmozzarella
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 18:43:31 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115720981
Onderschat: uit eten in de UK
Overschat: uit eten in Frankrijk.

[ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 18-08-2012 21:15:07 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115721083
Onderschat: (gekookte) aardappelen
Overschat: sushi
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 19:11:50 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115721792
Onderschat: Witte peper. <= Oneens! Ik heb een tijdje terug zelfs besloten het gewoon nooit meer te gebruiken, ook al staat het in recepten, ik vind alle andere kleuren altijd lekkerder.
Overschat: Buffelmozzarella <= Eens

Onderschat: uit eten in de UK <= Oneens
Overschat: uit eten in Frankrijk. <= Beetje mee eens

Onderschat: (gekookte) aardappelen <= Eens
Overschat: sushi <= Eens

PS. Ik snap de spelregels van het topic niet. Ben ik nu in overtreding of niet? :?

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2012 19:30:27 ]
pi_115723039
onderschat; kroketten
overschat; el bulli bende

[ Bericht 11% gewijzigd door sammyd118 op 18-08-2012 20:06:23 ]
pi_115723418
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 19:11 schreef RobinOok het volgende:
Onderschat: Witte peper. <= Oneens! Ik heb een tijdje terug zelfs besloten het gewoon nooit meer te gebruiken, ook al staat het in recepten, ik vind alle andere kleuren altijd lekkerder.
Overschat: Buffelmozzarella <= Eens

Onderschat: uit eten in de UK <= Oneens
Overschat: uit eten in Frankrijk. <= Beetje mee eens

Onderschat: (gekookte) aardappelen <= Eens
Overschat: sushi <= Eens

PS. Ik snap de spelregels van het topic niet. Ben ik nu in overtreding of niet? :?
Ja. Discussie vind ik prima maar ik wil discussie erover 'visueel scheiden' van de overschat/onderschat bijdrage zelf.

Het leek mij het beste dat die posts met wat je overschat en onderschat niet verzanden in discussies en het allemaal discussiemist wordt met dan hier en daar een overschat onderschat tussen de regeltjes door. Als je dan in het topic kijkt en er is een flinke discussie vindt je de overschat/onderschat dingen niet meer terug zonder echt te lezen en te zoeken. Kwestie van overzichtelijkheid en bladspiegel. Dus als je erop in wil gaan dan kun je beter gewoon quoten lijkt me. Vandaar. Maar goed dat je het vraagt en het is je natuurlijk vergeven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115723643
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 19:11 schreef RobinOok het volgende:
Onderschat: Witte peper. <= Oneens! Ik heb een tijdje terug zelfs besloten het gewoon nooit meer te gebruiken, ook al staat het in recepten, ik vind alle andere kleuren altijd lekkerder.
Je maakt het onderscheid in ieder geval. Ik kom best vaak ergens waar mensen dan een pepermolen hebben voor de zwarte peper, en dan een busje voor de witte peper. Ik denk maal die dan ook even vers want die is nog veel geuriger. Als iemand helemaal geen witte peper in huis heeft houdt die er misschien gewoon niet van, daar zal ik het in vervolg aan denken.

Het is eigenlijk vooral het idee dat die geen aandacht en een eigen molen verdient. Uit je keuken verbannen is tenminste aandacht.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:51:39 #9
224960 highender
Travellin' Light
pi_115724613
Onderschat:
Duitse rode wijn, zoals deze, althans je komt ze nauwelijks tegen op de wijnkaarten.

Onderschat:
Rundertong.

Overschat:
Geen idee op dit moment.
pi_115725259
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 20:51 schreef highender het volgende:
Onderschat:
Duitse rode wijn, zoals deze, althans je komt ze nauwelijks tegen op de wijnkaarten.
Dat geloof ik wel, ik moest een tijd terug even snel een flesje meenemen en toen heb ik voor een paar euro een Duitse rooie bij de Hema gescoord. Die was heel erg lekker. De wijninkoop van de Hema staat goed bekend en veel vraag naar Duitse rooie wijn zal er niet zijn, dus dan denk ik die is vast erg preiswert. En dat bleek het geval.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:11:10 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115725339
Onderschat: Duitse wijnen
Overschat: Franse wijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:13:47 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115725432
Onderschat: Wijting
Overschat: Kweekzalm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 21:18:21 #13
120887 padlarf
dagdag33 achtig
pi_115725587
Onderschat: blended whisky
Overschat: Bacardi

Of gaat dit topic alleen over ingrediënten voor in voedsel?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ok stelletje hokboeren
pi_115726823
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 21:18 schreef padlarf het volgende:
Onderschat: blended whisky
Ik geloof het meteen, maar het lijkt me wel lastiger zoeken.

quote:
Of gaat dit topic alleen over ingrediënten voor in voedsel?
Nee hoor, alles van CUL, als je pannen overschat vindt moet je dat vooral hier neerzetten. Er zijn alleen regels over de opmaak, zodat het lekker overzichtelijk scrollt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:07:31 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115727644


Onderschat: duralex glazen om wijn uit te drinken





overschat : chique en dure wijnglazen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:10:41 #16
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_115727766
de meeste etiketten waaronder de glazen zijn sowieso overschat
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 19 augustus 2012 @ 01:49:02 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115736080
Onderschat: een goede zelfgemaakte gehaktbal.
Overschat:zalm.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_115737623
Onderschat: Rundersucade
Overschat: Kaviaar, truffel, ossenhaas
pi_115737632
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]

Onderschat: duralex glazen om wijn uit te drinken



[ afbeelding ]

overschat : chique en dure wijnglazen.
:D
  zondag 19 augustus 2012 @ 04:40:08 #20
224960 highender
Travellin' Light
pi_115738223
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 03:20 schreef Hagelkaas het volgende:
Onderschat: Rundersucade
Overschat: Kaviaar, truffel, ossenhaas
Truffel vind ik toch moeilijk te overschatten, in geld misschien, maar de smaak is uniek en lekker, ben blij dat het bestaat. :9~
  zondag 19 augustus 2012 @ 11:11:10 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115740684
quote:
7s.gif Op zondag 19 augustus 2012 04:40 schreef highender het volgende:

[..]

Truffel vind ik toch moeilijk te overschatten, in geld misschien
Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur.
pi_115740842
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur.
Heb je het nu over truffelolie?
  zondag 19 augustus 2012 @ 11:35:28 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115741201
Nee, truffelolie? Groeit dat op veldjes dan?
  zondag 19 augustus 2012 @ 11:48:08 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115741483
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 11:35 schreef RobinOok het volgende:
Nee, truffelolie? Groeit dat op veldjes dan?
Je beschrijving lijkt vooral op truffelolie, niet op truffels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:07:31 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115741881
*schudt meewarig haar hoofd*
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:10:53 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115741964
* Pietverdriet geeft robin een koel glas zelfgemaakte granaatappelsiroop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:12:01 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115741996
Onderschat: Vruchtensiropen
Overschat: frisdrank
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:12:41 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115742011
Onderschat: thee
Overschat: koffie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:13:37 #29
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_115742034
Onderschat: wijn
Overschat: bier
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:14:01 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115742044
Onderschat: aardappels
Overschat: rijst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:15:49 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115742093
Onderschat: botersla
Overschat: uien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:18:12 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115742136
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: aardappels
Overschat: rijst
Ik zou eerder zeggen:

Onderschat: aardappels
Overschat: pasta

Want dat mensen hun neus ophalen voor aardappels zie ik wel en dat ze pasta de hemel in prijzen ook, maar dan mensen jubelen over rijst? Nee, die ken ik niet.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:19:16 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115742165
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 12:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zou eerder zeggen:

Onderschat: aardappels
Overschat: pasta

Want dat mensen hun neus ophalen voor aardappels zie ik wel en dat ze pasta de hemel in prijzen ook, maar dan mensen jubelen over rijst? Nee, die ken ik niet.
Ik wel, vooral dat veevoer zilvervliesrijst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115742277
Onderschat: Glazen met een dunne rand
Overeschat: 'Mooie' vormgeving aan glazen
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:25:14 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115742299
Jij leeft denk ik in een andere wereld dan ik. Met mensen die truffelolie ophemelen of zilvervliesrijst. Ik ken die mensen echt niet. Gelukkig. Niet in mijn omgeving, niet van tv, gewoon niet.
  zondag 19 augustus 2012 @ 12:34:53 #36
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_115742547
Overschat: bestek
Onderschat: handen
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_115742671
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: botersla
Inderdaad zeg. Af en toe een blaadje ijsbergsla voor de dorst gaat nog wel, maar wat weinig smaak in verhouding.

quote:
Overschat: uien
Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115743445
Uien snap ik ook niet! Zeker omdat er zo veel soorten uien zijn die je ook nog eens heel verschillend kan laten smaken enkel door anders te verhitten :)
pi_115743558
Ik wilde vanavond ratatouille maken, maar als ik de uien rot aantref dan kan het gewoon niet doorgaan. Dat wordt kansloos. Zo zijn er best veel dingen waarbij de uien gewoon niet gemist kunnen worden. Het is vaak misschien niet de ster van het gerecht, maar zonder komt de rest er ook niet goed uit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 augustus 2012 @ 13:35:30 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115744276
Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen eerder bedoelen:
vind ik wel lekker/leuk
vind ik niet lekker/leuk

Ook gezien de eerdere reacties in andere topics....
pi_115747717
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 13:35 schreef RobinOok het volgende:
Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen eerder bedoelen:
vind ik wel lekker/leuk
vind ik niet lekker/leuk

Ook gezien de eerdere reacties in andere topics....
Ik vind het wel meevallen eigenlijk, ik heb de indruk dat bij overschat veel dingen staan waar mensen nogal eens hoog van opgeven, en bij onderschat dingen die een beetje in de vergetelheid zitten. Maar het gaat wel over eten dus zit persoonlijke smaak er ook in.

En nog sorry van het geregelneuk maar dat ligt me nou eenmaal goed, zo vaak open ik geen topics en dan wil ik dat het een beetje ordelijk van start gaat. Daarna wijst het zich dan vanzelf wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator / Miss SHO zondag 19 augustus 2012 @ 15:47:04 #42
22592 crew  Ole
pi_115747925
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 12:13 schreef Hyperdude het volgende:
Onderschat: wijn
Overschat: bier
Onderschat : (speciaal) bier bij het eten
[b]Overschat:[/b] wijn bij het eten
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 19 augustus 2012 @ 16:20:22 #43
224960 highender
Travellin' Light
pi_115748945
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is toch een beetje inherent aan het woord "overschatten", er teveel waarde aan hechten. Het makkelijkste is waarde uit te drukken in geld of anders in superlatieven. Ik denk wel dat Hagelkaas gelijk heeft. Als truffel op ieder veldje in Europa zou groeien zou het helemaal nooit zo hoog aangeschrven worden. Sterker nog, ik kan me zo voorstellen dat culisnobs er hun neus voor op zouden halen wegens de allesoverheersende, onsubtiele smaak en geur.
Dat klopt, geld moet een objectieve waarde weergeven. Echt duur is truffel nou ook weer niet, als ingrediënt heb je er maar weinig van nodig, het is 'slechts' een smaakmaker. Variatie in smaak vind ik erg belangrijk, het is enkel pech hebben dat het zeldzaam is. Ik waardeer het dus niet in geld maar of ik er al dan niet vrolijk van wordt. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 16:24:56 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115749105
quote:
7s.gif Op zondag 19 augustus 2012 16:20 schreef highender het volgende:

. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen.
Snapte tot een jaar of 4 geleden kaviaar ook niet, toen at ik Iraanse grijze kaviaar, munch, wat was dat lekker.
Mijn man ging er alleen vreselijk smerige scheten van laten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115749384
quote:
7s.gif Op zondag 19 augustus 2012 16:20 schreef highender het volgende:

[..]

Dat klopt, geld moet een objectieve waarde weergeven. Echt duur is truffel nou ook weer niet, als ingrediënt heb je er maar weinig van nodig, het is 'slechts' een smaakmaker. Variatie in smaak vind ik erg belangrijk, het is enkel pech hebben dat het zeldzaam is. Ik waardeer het dus niet in geld maar of ik er al dan niet vrolijk van wordt. In die zin vind ik de door Hagelkaas genoemde kaviaar bijvoorbeeld wel zwaar overgewaardeerd, als het er opeens niet meer zou zijn dan zou ik niets missen.
Truffel lijkt me nou echt zoiets wat op het platteland begint, bij mensen die ruiken en proeven en zich weinig aantrekken van faam. Later wordt dat dan natuurlijk een kwestie van geld en schaarste, dat heeft zijn eigen aantrekkingskracht op mensen met geld. Maar ik denk dat er wel meer groeit en bloeit wat zeldzaam en moeilijk te vinden is, maar gewoon niet veel smaak heeft. Dan doet die schaarste ook niks.

Overigens heb ik me een keer laten vertellen dat er een truffelgen is, je hebt mensen die er gevoelig voor zijn en mensen die wel wat ruiken maar niet dat waar het om gaat. Maar daar heb ik nog geen bron van kunnen vinden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115751591
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 13:35 schreef RobinOok het volgende:
Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen eerder bedoelen:
vind ik wel lekker/leuk
vind ik niet lekker/leuk

dit, zelfs na het volgende argument:

quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 15:39 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar het gaat wel over eten dus zit persoonlijke smaak er ook in.
Duitse wijnen vind ik over het algemeen niet lekker maar ontken niet dat er parels tussen zitten, om dit nou onderschat te noemen :?
In Frankrijk kun je geweldig eten maar soms is het eten net goor als in een willkeurig restaurant in Nederland. Is dit dan overschat :?
Alles is net te persoonlijk en relatief om het louter in te delen in onderschat of overschat. Ik snap kennelijk niets van deze topic :'(
  zondag 19 augustus 2012 @ 20:53:36 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115758029
Ik wil het er best bijschrijven waarom ik zaken over, dan wel onderschat vindt, maar dacht dat dit niet de bedoeling was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 augustus 2012 @ 20:58:03 #48
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_115758157
Onderschat : Jenever
Overschat : Wodka
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_115758385
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 18:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Onderschat: Witte peper
Overschat: Buffelmozzarella
Nja, je hebt buffelmozarella en buffelmozarella. Die zakjes van de AH zijn alsnog enorm slecht.
Whatever...
pi_115758419
Onderschat De Nederlandse keuken

Overschat Albert Heijn
Whatever...
pi_115758530
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 21:18 schreef padlarf het volgende:
Onderschat: blended whisky
Overschat: Bacardi

Of gaat dit topic alleen over ingrediënten voor in voedsel?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van de wisky is heel erg waar. En ja de meest gore whisky zijn blends, maar er zijn ook heel veel smerige single malts voor 50 euro...
pi_115758644
Onderschat Simpele boerengerechten uit doverse landen

Overschat Zogenaamd ingewikkelde recepten (zoveel mogelijk ingredienten, smaken, structuren gebruiken en dan hopen dat het lekker lijkt)
Whatever...
pi_115758758
Onderschat: Tomatenpurree uit blik, speklapjes en Beerenburg
Overschat: Pitloze druiven, supermarktaardbeien en croissantjes.
pi_115758926
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil het er best bijschrijven waarom ik zaken over, dan wel onderschat vindt, maar dacht dat dit niet de bedoeling was.
Wat in ieder geval niet mijn bedoeling was is dat je alleen maar onderbouwde verhalen krijgt die je helemaal moet lezen om te zien om welke onder en overschatte dingen het gaat. Als iemand vegaballetjes zus en zo overschat vindt, prima, maar daar dan niet eerste een hele lap tekst voor hoeven lezen om tot die ontdekking te komen.

Ik wil een topic waarin je in een oogopslag de onderschatte en overschatte dingen ziet en je er zo doorheen scrollt, dat leek me leuker voor iedereen. Daar ging het me om. Als je de toelichting zo kunt neerzetten dat het zo overzichtelijk blijft dan kan het prima, als je iemand wil quoten ook allemaal ok.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115759087
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nja, je hebt buffelmozarella en buffelmozarella. Die zakjes van de AH zijn alsnog enorm slecht.
Vast wel, het punt is dat ook goede buffelmozarella overschat is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115759225
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vast wel, het punt is dat ook goede buffelmozarella overschat is.
Zo oneens. Een echt goede caprese, met de juiste mozarella, olijfolie verse basilicum en rijpe tomaten is echt een genot. En die kaas is daarin echt een belangrijke factor. Alleen de olijfolie vind ik nog belangrijker.
Whatever...
pi_115760206
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2012 11:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je beschrijving lijkt vooral op truffelolie, niet op truffels.
Dat bedoel ik, Thanks Piet
  zondag 19 augustus 2012 @ 22:11:58 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115761156
onderschat: krab
overschat, maar ook lekker: kreeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_115761491
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:13 schreef Spanky78 het volgende:
Onderschat Simpele boerengerechten uit doverse landen

Overschat Zogenaamd ingewikkelde recepten (zoveel mogelijk ingredienten, smaken, structuren gebruiken en dan hopen dat het lekker lijkt)
Eens!
  zondag 19 augustus 2012 @ 22:41:52 #60
120887 padlarf
dagdag33 achtig
pi_115762675
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat in ieder geval niet mijn bedoeling was is dat je alleen maar onderbouwde verhalen krijgt die je helemaal moet lezen om te zien om welke onder en overschatte dingen het gaat. Als iemand vegaballetjes zus en zo overschat vindt, prima, maar daar dan niet eerste een hele lap tekst voor hoeven lezen om tot die ontdekking te komen.

Ik wil een topic waarin je in een oogopslag de onderschatte en overschatte dingen ziet en je er zo doorheen scrollt, dat leek me leuker voor iedereen. Daar ging het me om. Als je de toelichting zo kunt neerzetten dat het zo overzichtelijk blijft dan kan het prima, als je iemand wil quoten ook allemaal ok.
Toelichting in een spoiler, wat vind je daar van?
Ok stelletje hokboeren
  zondag 19 augustus 2012 @ 22:45:25 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115762864
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:52 schreef sammyd118 het volgende:

[..]

Dat bedoel ik, Thanks Piet
Ja, je mag gerust je eigen associaties en ervaringen hebben bij mijn woorden, maar ik geloof niet dat ik ooit truffelolie in handen of op mijn bord heb gehad, dus ik heb het echt heus gewoon over truffels.

Maar goed, zoiets geldt ook voor bertollisauzen, dat schijnt ook iets te zijn waar ik over praat terwijl ik werkelijk nog nooit zoiets gegeten heb. Het zal allemaal wel.....
pi_115764272
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2012 22:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, je mag gerust je eigen associaties en ervaringen hebben bij mijn woorden, maar ik geloof niet dat ik ooit truffelolie in handen of op mijn bord heb gehad, dus ik heb het echt heus gewoon over truffels.

Maar goed, zoiets geldt ook voor bertollisauzen, dat schijnt ook iets te zijn waar ik over praat terwijl ik werkelijk nog nooit zoiets gegeten heb. Het zal allemaal wel.....
Ik baseer mijn mening als het over smaak gaat liever op mijn eigen ervaring dan op een tv-programma, en dat had ik van jou ook wel verwacht.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  zondag 19 augustus 2012 @ 23:13:12 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115764377
Ja, duhuh, daarom zeg ik: ik heb het over truffels, niet over truffelolie!
Godsodeju zeg.

En dan geldt mijn frustratie nu niet eens over het feit dat mensen mij niet kennen, want dat kan ik niemand kwalijk nemen, maar sjesus, ik ZEG het toch? Ik heb het over truffels, niet over truffelolie. Iedereen die graag iets over truffelolie wil zeggen, ga je gang, maar dan doe ik niet mee, want ik ken het alleen van horen zeggen en dat wou ik graag zo houden.
pi_115764617
quote:
7s.gif Op zondag 19 augustus 2012 22:41 schreef padlarf het volgende:

[..]

Toelichting in een spoiler, wat vind je daar van?
Lijk me ook een goed idee. Maar het topic is er niet alleen voor mij, het ging er mij om dat het idee niet meteen verzandde in hele alinea's, dan zien nieuwe bezoekers ook niet wat wel de bedoeling is. Ik ben wel een regelneuker maar geen dictator.

quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zo oneens. Een echt goede caprese, met de juiste mozarella, olijfolie verse basilicum en rijpe tomaten is echt een genot. En die kaas is daarin echt een belangrijke factor. Alleen de olijfolie vind ik nog belangrijker.
Ik zou er niet een willen eten met gedroogde basilicum, laatste hete persing olijfolie en onrijpe tomaten in ieder geval. Het stel verder ook niks voor behalve goede ingredienten. Maar de mozarella maakt juist het minste uit. Er zit gewoon nauwelijks smaak aan, dus ook nauwelijks buffelsmaak. Verder vind ik het lekker op de pizza, maar dat maakt dus ook helemaal geen reet uit van wat voor rund het komt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115764709
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, duhuh, daarom zeg ik: ik heb het over truffels, niet over truffelolie!
Godsodeju zeg.
Je opmerking over Bertollisauzen interpreteerde ik waarschijnlijk niet zoals de bedoeling was, aan wie dat ligt kunnen we over discussiëren maar dat lijkt me niet zo zinvol.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  zondag 19 augustus 2012 @ 23:21:25 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115764817
Okay, ik lees het nu 3 keer terug en snap nog niet helemaal hoe je mijn woorden anders zou kunnen interpreteren, maar goed, het zij zo. Blijkbaar, dus, en, want. Klaar.
  maandag 20 augustus 2012 @ 00:26:37 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115767564
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2012 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Okay, ik lees het nu 3 keer terug en snap nog niet helemaal hoe je mijn woorden anders zou kunnen interpreteren, maar goed, het zij zo. Blijkbaar, dus, en, want. Klaar.
Aldus de altijd eeuwig grote onbegrepen Robin. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 augustus 2012 @ 03:27:37 #68
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_115771268
Onderschat eenvoudig eten
Overschat complex bereid eten
pi_115771907
Overschat: Prosecco
Onderschat:Goede appeltaart
  maandag 20 augustus 2012 @ 07:28:34 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115772370
Onderschat complex bereid eten
Overschat eenvoudig eten
  maandag 20 augustus 2012 @ 10:00:53 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115774122
Onderschat: Weinig ingrediënten gebruiken
Overschat: Veel ingrediënten gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 augustus 2012 @ 10:12:46 #72
120887 padlarf
dagdag33 achtig
pi_115774368
quote:
17s.gif Op zondag 19 augustus 2012 21:10 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Van de wisky is heel erg waar. En ja de meest gore whisky zijn blends, maar er zijn ook heel veel smerige single malts voor 50 euro...
Mwoah, als je een malt voor 50 euro koopt, en je vindt hem niet lekker, dan ligt dat toch vooral aan jezelf. Dat gezegd hebbende zijn er inderdaad een aantal blends die ik liever heb dan een stuk duurdere single malt.
Ok stelletje hokboeren
  maandag 20 augustus 2012 @ 10:26:32 #73
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_115774651
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 22:10 schreef The_Hives het volgende:
de meeste etiketten waaronder de glazen zijn sowieso overschat
Onderschat: etiketten
Overschat: etiquette
pi_115775298
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 10:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Weinig ingrediënten gebruiken
Overschat: Veel ingrediënten gebruiken
Eensch.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 20 augustus 2012 @ 15:31:40 #75
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_115784475
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 10:26 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Onderschat: etiketten
Overschat: etiquette
:@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_115785071
Overschat: Het belang van het aantal ingredienten
Onderschat: Complexiteit van de smaak zelf

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 20 augustus 2012 @ 17:06:41 #77
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_115788164
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2012 07:28 schreef RobinOok het volgende:
Onderschat complex bereid eten
Overschat eenvoudig eten
Das flauw ;(
  maandag 20 augustus 2012 @ 17:21:49 #78
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_115788723
Overschat: Dure, exclusieve ingredienten en de groente bij de AH

Onderschat: kippenlevers
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 20 augustus 2012 @ 18:50:48 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115791786
Onderschat: AGV
Overschat: Albert Heijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 augustus 2012 @ 18:55:06 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115791974
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!! :X
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
  maandag 20 augustus 2012 @ 18:57:20 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115792056
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2012 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Overschat: Albert Heijn
Hoe kan dat nou? Dankzij Albert Heijn en Allerhande kookt niemand nog met meer dan 5 ingredienten tegelijk. Dat moet je toch geweldig vinden? Eenvoudiger kan niet!
  maandag 20 augustus 2012 @ 19:02:28 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115792265
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!! :X
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
Hoe lang is het nu geleden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 augustus 2012 @ 19:05:40 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115792400
Ongeveer een kwartier.
pi_115792552
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 18:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hoe kan dat nou? Dankzij Albert Heijn en Allerhande kookt niemand nog met meer dan 5 ingredienten tegelijk. Dat moet je toch geweldig vinden? Eenvoudiger kan niet!
De Allerhande is stiekem wel een zegen als je betaalbaar wil kopen, zonder een enorme opslag te hebben.
  maandag 20 augustus 2012 @ 19:19:09 #85
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_115792964
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!! :X
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
Verschil in soorten prei draagt níiet bij aan complexiteit?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_115799005
Guttegut, gaan we weer.

Ik kan trouwens erg genieten van complex eten. Maar alleen als de complexiteit echt iets toevoegt aan de smaak. En dat is nog wel eens het probleem. Dan wordt er alleen moeilijk gedaan om het moeilijk doen. Net als chefkoks die zo nodig al hun techniekjes moeten laten zien, maar de smaak vergeten. Dat bedoelde ik met overschat en onderschat.

Overigens Weltschmerz, ik vind de juiste mozarella echt de kers op de spreekwoordelijke taart bij echt goede caprese, dan geeft de mozarella veel meer diepte aan de smaak dan 'gewone' mozarella. Ik heb het dan over echt verse mozarella. heb een tijdje in italie gewoond, waar ik wel de verschillen heb leren proeven..
Whatever...
pi_115800250
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 21:16 schreef Spanky78 het volgende:
Guttegut, gaan we weer.

Ik kan trouwens erg genieten van complex eten. Maar alleen als de complexiteit echt iets toevoegt aan de smaak. En dat is nog wel eens het probleem. Dan wordt er alleen moeilijk gedaan om het moeilijk doen. Net als chefkoks die zo nodig al hun techniekjes moeten laten zien, maar de smaak vergeten. Dat bedoelde ik met overschat en onderschat.

Overigens Weltschmerz, ik vind de juiste mozarella echt de kers op de spreekwoordelijke taart bij echt goede caprese, dan geeft de mozarella veel meer diepte aan de smaak dan 'gewone' mozarella. Ik heb het dan over echt verse mozarella. heb een tijdje in italie gewoond, waar ik wel de verschillen heb leren proeven..
Waarom moest je dat leren dan? })

Ik hou ook simpel eten met goeie ingredienten. Maar ik snap Robin ook wel met dat je altijd net weer dat ene restaurantje in dat steegje in dat achterbuurtje van dat middelgrote Italiaanse historische stadje moet hebben want daar is het lekker. Als het gewoon een goed gerecht is dan is elders ook wel lekker en is er niet die ene mama die er een geheim ingredient aan toe moet voegen, ook niet aan de ene buffel hoeft te voeren voordat die melk produceert, voordat het smaakt.

Ik heb het een tijd geleden nog eens geprobeerd, toen had je de veelgeroemde Grootegaster Buffelmozzarella die nog naar Italie geexporteerd is, die was wegens persoonlijke conflicten tussen de Italianen hier in de buurt ook nog eens een tijdje niet verkrijgbaar, maar uiteiendelijk kreeg ik hem toch te pakken, kakelvers, en ik denk nu zullen we het meemaken. En het was gewoon niet veel en het is niet veel, een hele goede versie van iets wat niet veel is, is nog steeds bar weinig. Je kunt ook alles doen om het perfecte druivensap te maken maar het blijft druivensap, maak je wijn dan krijgt het karakter en veel smaak en dan gaat het uitmaken hoe je het maakt. Nou is het prima om perfectie na te streven, maar ga niet doen alsof perfectie het essentiele verschil maakt.

Ik heb in Frankrijk wel eens een salade gehad met warme geitenkaas, ook heel simpel, maar die geitenkaas had karakter en is complex, en daar wordt die hele salade complex van. Maar ik vind Italie sowieso geen groots kaasland, zie mijn posts in het inmiddels volle Italiaanse keukentopic, maar ze combineren er wel goed mee.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115800860
Overschat: mountain dew
Onderschat: Goed alcoholvrij bier er zit ook veel meuk tussen
pi_115801607
Nja, uiteindelijk is het een mening/smaak. Ik vind buffelmozarella echt iets toevoegen, mits de rest ook van uitstekende kwaliteit is. Nu is mozarella erg zacht van smaak, dus ik begrijp dat jij het niet zo belangrijk vindt.

Overigens is er hard bewijs voor de contextuele aard van smaakwaarneming. Natuurlijk blijft een heerlijk gerecht lekker op andere plaatsen, maar als je in spanje de zon ziet ondergaan, je hebt vakantie en je krijgt die geweldige paella.. dan zal dat echt beter smaken dan diezelfde paella midden in de winter in je eentje aan tafel thuis... (hier is ook wetenshcappelijk bewijs voor overigens).

maargoed, ik wil die italiaanse keukediscussie nu niet gaan herhalen. Hij was al vervelend genoeg in het andere topic. Dus misschien hier verder on-topic :)
Whatever...
pi_115801759
Onderschat Goed gemaakt vers brood

Overschat Rijst
Whatever...
pi_115802616
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Het lijkt wel of er 2 werelden bestaan he? Misschien moeten we ruilen!! :X
Ik zou willen dat ik meer mensen kende die complexiteit in eten waarderen.
Dat gezanik over de beste prei of het ubergeweldigste karbonaadje komt mij mijn neus uit. Of laat ik het anders zeggen, ik word er erg obstinaat van.
Misschien verschilt de invalshoek hier een beetje. Als ik voor mijzelf spreek, dan ben ik het eens met 'complex = overschat' omdat ik dat associeer met mensen die gewoon zoveel mogelijk dingen die an sich lekker zijn bij elkaar gooien met het idee dat het daar beter van wordt. Terwijl zo'n gerecht vaak lekkerder is met een paar ingrediënten minder, een beter uitgekiende balans van de ingrediënten die er wèl in zitten, en, minstens zo belangrijk maar door de gemiddelde thuiskok te vaak over het hoofd gezien: correcte bereiding. Er zit bijv. een wereld van verschil tussen de smaak van een op laag vuur gesmoorde venkel en een op hoog vuur gebakken, gecarameliseerde venkel.

Aan de andere kant kan complex qua smaak, bereiding en ook ingrediënten - mits uitgedacht en niet 'we flikkeren lukraak wat meuk bij elkaar' geweldig zijn, en zijn veel mensen in de keuken liever lui dan moe, en moet alles dus vooral simpel en makkelijk. Vanuit dat perspectief is simpel wellicht overschat.

In elk geval, simpel kan heerlijk zijn en ik kan me erover verwonderen wat slechts een paar ingrediënten samen kunnen doen; maar een zeer uitgebreid gerecht waar veel tijd, moeite én ingrediënten inzitten kan me evenzeer bekoren; het ligt denk ik mn aan de uitvoering.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 20 augustus 2012 @ 22:26:01 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115802864
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 22:21 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

omdat ik dat associeer met mensen die gewoon zoveel mogelijk dingen die an sich lekker zijn bij elkaar gooien met het idee dat het daar beter van wordt. Terwijl zo'n gerecht vaak lekkerder is met een paar ingrediënten minder, een beter uitgekiende balans van de ingrediënten die er wèl in zitten,
Hm, ja, dat zie ik ook wel voor me, alleen niet dat iemand dat "hoog schat" en het eten dus wordt overschat. ;-)
Ruk eten is en blijft ruk eten, of het nou simpel of ingewikkeld is.

En daarbij wordt eenvoudig, goed eten volgens mij door niemand ooit de grond ingeboord, maar complex goed eten krijgt heel vaak bij voorbaat al het "wat een aanstellerij"-predikaat. De meningen over zulk eten (en bijbehorende restaurnts) zijn soms gewoon angtaanjagend agressief en haatdragend.
pi_115803061
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 22:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hm, ja, dat zie ik ook wel voor me, alleen niet dat iemand dat "hoog schat" en het eten dus wordt overschat. ;-)
Ruk eten is en blijft ruk eten, of het nou simpel of ingewikkeld is.
Tja, daar zit misschien wat in. Al heb ik wel vaker pretentieuze thuiskoks gezien die hun neus ophalen voor simpel en van alles bij elkaar gooien, en vinden dat simpel eten niet culinair kan zijn.

Maar "Ruk eten is en blijft ruk eten, of het nou simpel of ingewikkeld is", das natuurlijk een waarheid als een koe. Vandaar dat ik uiteindelijk denk dat zowel simpel als complex door bepaalde delen van de bevolking vaak overschat worden: het kan beide heerlijk zijn, de crux zit hem in de bereiding en de juist smaakcombinaties.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 20 augustus 2012 @ 22:30:34 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115803096
ik had er nog wat bijgetikt. Sorry. :-)
pi_115803140
Nja, ik heb ooit geleerd van een chef die had een mooie quote.

Iedereen kan van een biefstuk nog een schoenzool bakken, een echte kok maakt van een schoenzool nog een biefstuk.

En zo was het. Die man maakte van goedkoop vlees, dat je in de supermarkt niet eens meer vindt de lekkerste gerechten. Varkenswangen, varkenspoten, kippennek (ja echt), en heerlijke erwtensope met hele varkenskoppen in de bouillon.

Wat ik ook wle leuk vind is dat je nu ziet in de betere restaurants (michelin ster of daaromheen), dat ze enorm bezig zijn met groenten, er echt iets bijzonders van maken. Lekker en leuk,
Whatever...
pi_115803200
Oh en wbt dat aanstellerij-predikaat, dat doet mij onmiddelijk denken aan de "pfff die sterrenrestaurants das alleen maar achterlijk duur en je hebt echt nog vet honger als je daar vandaan komt, veulste weinig, en je krijgt allemaal rare dingen man" opmerkingen. Daar krijg ik echt jeuk van, omdat 99% van de mensen die dat zegt het nooit uitgeprobeerd hebben en vanuit stupiditeit en kortzichtigheid praten.

*Frustratiemodus off*
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_115803246
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 22:30 schreef RobinOok het volgende:
ik had er nog wat bijgetikt. Sorry. :-)
Ik zag het, inmiddels ook op gereageerd. Of nouja, als aanleiding gebruikt voor het uiten van een frustratie :+
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 20 augustus 2012 @ 22:35:53 #98
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_115803349
Onderschat: Kraanwater
Overschat: Flessenwater
pi_115803468
Overschat: olijfolie
Onderschat: dierlijke vetten zoals ganzenvet, reuzel en eigenlijk ook steeds vaker roomboter
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 21 augustus 2012 @ 08:25:26 #100
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_115812147
Overschat: lasagne, aardbeien, vlees
Onderschat: frambozen
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')