TripleS | vrijdag 13 januari 2012 @ 18:58 |
Heeft iemand een idee waar ik goede pannen kan kopen voor koken op gas? Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget. Ik ben het een beetje zat dat ik niet fatsoenlijk kan koken met deze rot-dingen ![]() | |
golfer | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:03 |
In elke willekeurige kookwinkel. Welke rot-dingen? | |
trovey | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:11 |
In welke prijsklasse zit je nu dan omdat je juist niet teveel kunt/wilt uitgeven. ![]() | |
TripleS | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:22 |
Tja...ik kook nu op 'gekregen' pannen, ik denk dat ik zo'n €50 wil uitgeven | |
Pietverdriet | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:22 |
Hema | |
TripleS | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:25 |
Dat is een idee ja. Vergeten bij te vermelden dat ik pannen zoek met een dikkere laag zeg maar. Mijn gasfornuis staat best hoog afgesteld en zodoende koekt alles snel aan, zelfs het kleine pitje staat relatief hoog. | |
trovey | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:27 |
Hema heeft goede pannen (in de wat hogere klasse) met een dikke bodem. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:30 |
Hema heeft prima pannen, goede prijs kwaliteit verhouding. Als dat te duur is, kijk dan regelmatig eens bij de kringloop voor tweedehands BK met dikke bodem, heb nog een paar BK pannen uit de jaren 50, daar is de bodem ca 1 cm dik en voor de helft uit koper. | |
Id_do_her | vrijdag 13 januari 2012 @ 19:33 |
Oh, ik las 'plannen'. | |
golfer | vrijdag 13 januari 2012 @ 20:45 |
En dat moest je nadat je die fout had gezien, toch nog even hier posten ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 13 januari 2012 @ 21:30 |
Als de lidl of aldi pannen verkoopt is dat ook een mooie. Sowieso koop je pannen met zo dik mogelijke bodem. | |
TripleS | vrijdag 13 januari 2012 @ 21:50 |
Dank allemaal, ik ga morgen even bij de Hema kijken! | |
#ANONIEM | vrijdag 13 januari 2012 @ 21:51 |
Voor normaal geld Tefal Voor meer geld Scanpan | |
Aliana | zaterdag 14 januari 2012 @ 10:34 |
Ikea. Heb je voor 2 euro pannen. ![]() | |
TripleS | zaterdag 14 januari 2012 @ 11:18 |
Das wel heul goedkoop! Hoe is de kwaliteit? | |
Pietverdriet | zaterdag 14 januari 2012 @ 11:29 |
Is onzin. http://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=Pannen+%26+steelpannen | |
fotostarter | zaterdag 14 januari 2012 @ 13:00 |
Ik kan je de grill pan in elk geval aanraden van Hema. Heb zelf een mooie BK pannenset, maar er ontbrak een grill pan. Hals over kop snel snel bij Hema gekocht. En die bevalt me meer dan prima. | |
Pietverdriet | zaterdag 14 januari 2012 @ 13:02 |
Ik vind HEMA nu typisch zo een winkel waar prijs kwaliteit kloppen, blokker weer niet. | |
Erasmo | zaterdag 14 januari 2012 @ 13:31 |
Blokker heeft af en toe leuke restpartijen Sola en BK in de aanbieding. Voor de rest zou ik kijken naar pannen met ijzeren handvatten, deze kun je ook in de oven zetten. | |
Pietverdriet | zaterdag 14 januari 2012 @ 13:32 |
Absoluut, gelasde stalen handvatten, geen kunsstof nemen. | |
Spanky78 | zaterdag 14 januari 2012 @ 14:25 |
Ik heb sola pannen, die overigens niet zo gek duur zijn in de fabriekswinkel. Prima dingen, goede bodem en vooral erg fijna handvatten. Maar mijn oude ooit een keer bij de aldi gekochte pannen zijn eigenlijk nog beter. En die kostten echt geen reet ! Koekenpannen heb ik wat zwaardere eisen aan... die moeten dikker, zwaarder en ivm mijn wokbrander in verschillende maten zijn... een 28 cm pan is te klein voor de wokbrander... | |
Riann | zaterdag 14 januari 2012 @ 17:30 |
Ik heb ook sola pannen vanuit de fabriekswinkel waarvan de rand van de deksels aan het roesten is. Gelukkig raakt het het eten niet | |
Pietverdriet | zaterdag 14 januari 2012 @ 17:31 |
Rvs pannen aan het roesten? | |
z80 | zaterdag 14 januari 2012 @ 19:12 |
Roest Vast Staal kan inderdaad ook roesten. dit kan door het vochtig/nat weg te zetten of er een andere metaalsoort tegen aan te leggen. met een schuurmiddel goed schoonmaken en daarna behandelen met een rvs reinigings middel. vervolgens goed afwassen. | |
Riann | zaterdag 14 januari 2012 @ 19:37 |
bij de rand kun je namelijk niet bij dus kan ik het ook nooit goed droog maken. Mijn vader heeft geprobeerd om de deksel in onderdelen uit elkaar te halen maar dat gaat dus ook niet. | |
Erasmo | zaterdag 14 januari 2012 @ 19:39 |
Welke serie pannen heb je dan? | |
Pietverdriet | zaterdag 14 januari 2012 @ 19:39 |
Wat voor een dekselse deksels zijn dat? Van glas met een stalen rand ofzo? | |
V. | zaterdag 14 januari 2012 @ 19:42 |
Je weet dat je een gaspit ook lager kunt zetten? V. | |
Spanky78 | zaterdag 14 januari 2012 @ 21:18 |
Kan gebeuren door contactcorrosie. RVS gaat gewoon roesten als je het tegen gewoon staal aanlegt. Enneh, SOLA heeft levenslange garantie, dus die pannen met roest zouden ze moeten vervangen. | |
RedFever007 | zaterdag 14 januari 2012 @ 21:24 |
![]() Ik heb twee van deze van de Ikea (kleine formaat) en één groot formaat (die nooit gebruikt wordt) en dat bevalt mij prima ![]() Had ook een wokpan van de Ikea maar dat vond ik een schijtding, dus die vervangen door een Tefal: ![]() -edit- de koekepan (voor het bakken van een eitje ![]() ![]() ![]() Ohja: en ik heb een Herman den Blijker steelpannetje ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 14 januari 2012 @ 21:46 |
Scanpan! | |
Riann | zaterdag 14 januari 2012 @ 23:33 |
yup je kunt er doorheen kijken en dan die rand van die deksel waar je met geen handdoek of niks bij kunt en ook door de vaatwasser niet goed droogt. En nee ligt niet aan de vaatwasser want ik deed eerst nog alles met de hand en hadden ze het ook al. Ik heb gekeken op de sola site of ik ze daar kon vinden die ik heb maar ze staanden er niet op dus ze zullen ze wel niet meer verkopen. | |
RobinOok | zondag 15 januari 2012 @ 00:20 |
Ik heb de hapjespan uit dezelfde serie. Beeeetje klein om ook als wok te gebruiken, tenminste, met zijn tweetjes, maar als je alleen bent is het een perfecte pan, je kunt er in bakken, wokken, stoven, alles! Dus ik denk dat die andere pannen in dezelfde serie net zo fijn zullen zijn. Goeie dikke bodem die wel tegen een stootje kan. | |
Georges | zondag 15 januari 2012 @ 16:43 |
Ik zag laatst zo'n tellsell-achtig programma met pannen. Ceramicore Deluxe was de naam. Zag er wel erg interessant uit. Weet iemand of dat goede pannen zijn? Er was geen olie nodig om iets te bakken en allerlei andere voordelen zoals dat gewoonlijk is bij hun producten (te mooi om waar te zijn misschien? )en het leek me niet duur. | |
trovey | zondag 15 januari 2012 @ 17:16 |
Al die tell-sell pannen kun je beter laten staan, grote kans dat het rotzooi is ![]() ![]() | |
Parkinson_XTC | woensdag 8 februari 2012 @ 12:11 |
ik heb net dus een half uur naar de presentatie van de Ceramicore zitten kijken en vraag me nu af waarom dit niet interessant zou zijn... 3 pannen voor 80,- euro is niet duur... dat voorop. - Ceramicore (24 cm) anti-aanbakpan - Easy Touch glazen deksel met ingebouwd stoomventiel - Ceramicore (28 cm) voor grotere gerechten incl. glazen deksel - Ceramicore (20cm) De pan heeft geen anti-aanbakspul nodig dankzij het keramische oppervlak. Geniaal gebracht natuurlijk door een Dom Deluise kloon: ervaringen iemand? | |
Pietverdriet | woensdag 8 februari 2012 @ 12:17 |
Ze laten zien dat ze heel goed zijn in niet aanbranden, zal wel kloppen, maar ik wil een koekenpan waar ik goed steak in kan bakken, of aardappels. Ze zijn erg licht in gewicht zo te zien, dus weinig materiaal, dus houden weinig hitte vast. Das kut als je een flinke steak bakt. Enne, 80 Euro voor 3 Koekenpannen? Das flink aan de prijs vind ik, ik betaal iets van 15 euro voor een gietijzeren die drie levens lang mee gaat en waar je dan ook nog je schoonmoeder en alle poolse inbrekers mee kan doodmeppen. Eenmaal ingewerkt plakken deze pannen ook niet aan trouwens, | |
DrukVout | woensdag 8 februari 2012 @ 13:41 |
Vorige keer bij de AH een pannenset van Hackman gekocht, wel de airmiles van mijn schoonfamilie gebruikt ![]() Goede dikke bodem en ze werken fijn. Jammer dat ik niet de grootste ook meegenomen heb. | |
Brentmeister | woensdag 8 februari 2012 @ 14:03 |
Wow, die gehaktballetjes sizzlen gelijk als je ze in die pan gooit! En het water stroomt zo van een blaadje af, zo blijft het dus in die pan! Dat probleem heb ik thuis altijd dat ik water maar niet in de pan kan houden, het gaat er zo doorheen ![]() Dit moet wel goed zijn! Afgezien van dat, is 80 euro niet eens goedkoop. | |
#ANONIEM | woensdag 8 februari 2012 @ 14:18 |
http://www.scanpan.dk/SCANPAN%20Film alleen wat duurder, en de prof lijn kan ook de oven in [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 08-02-2012 14:19:41 ] | |
LeeHarveyOswald | woensdag 8 februari 2012 @ 14:20 |
De 'duurdere' Ikea-pannen zijn erg goed. Ik ben zelf erg te spreken over de 365+ koekenpannen (zware, 1,5 centimeter dikke bodem, geschikt voor alle warmtebronnen) en de Medalj-kookpannen. De wok van 3 euro en andere pannen in die prijscategorie doen wat je voor die prijs kan verwachten. ![]() Van deze heb ik er twee, eentje 2,5 jaar geleden gekocht en die begint nu wat lichte gebruikssporen te geven en af en toe ietsjes aan te bakken omdat de aanbaklaag aan de rand iets kapot is. Maar die is dus 2,5 jaar lang dagelijks gebruikt. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 21:25 |
Hier 3 Scanpan's gekocht. Maak foro's wanneer ze er zijn ( wel ff ¤370 afpingelen ) | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:13 |
Jij hebt serieus ¤370 voor 3 koekenpannen uitgegeven? | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:15 |
Sauteerpan 28cm Koekebpan 26 & 32cm Cast aluminium met titanium laag. Ovenbestendig tot 260• | |
Mirjam | woensdag 11 april 2012 @ 22:16 |
ik koop mijn pannen bij de ikea, en flikker ze gewoon weg na een x tijd, ik ga echt niet zoveel aan 1 pan uitgeven ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:19 |
Ik kocht vroeger Ikea, daarna Tefal. En nu professioneel ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2012 22:20:34 ] | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:19 |
Van mij mag je, maar ik vind het niet het geld waard. | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:20 |
Eigenlijk gebruikt iedere pro die ik ken gietijzer. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:22 |
Straks merkbaar verschil. Kan ook met stalen spatel erin enz Word beetje moe van teflon wat ineens los gaat laten, anti-aanbak dat niet meer werkt enz | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:23 |
Oja? Ook alu & koper & staal [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2012 22:23:24 ] | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:23 |
Waarom niet gietijzer goed inwerken? | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:24 |
Hoe bedoel je | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:25 |
Koper is mooi, maar onbetaalbaar geworden. | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:25 |
Nooit met gietijzeren koekenpannen gewerkt? | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:26 |
True, maar compleet andere kook techniek Trouwens, 10jaar garantie. Pannen trekken niet krom/bol. Kan je van Ikea en Tefal niet zeggen | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:28 |
Heb de gietijzeren wok en grillpan van Bodum ( bij elkaar ook ¤200 ). Werkt prima, maar niet voor bv een eitje, pannenkoeken, risotto enz | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:39 |
Heb hier 2 koekenpannen van gietijzer en 1 van smeedijzer, kosten tussen 10 en 20 euro het stuk en zijn perfect voor eitjes en pannenkoeken, steak, aardappels en al het andere wat ik bak. Risotto maak ik gewoon in een RVS pan met dikke bodem. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:41 |
Neem aan dan gietijzer met een coating. Puur gietijzer en een ei lijkt mij onmogelijk. En ook onzinnig. De eigenschap van gietijzer ( zware pan ) is juist om hitte lang vast te houden. En duurt langer met opwarmen Totaal dus niet de bedoeling voor een ei of pannenkoek | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:45 |
Humbug. Koop een gietijzeren of smeedijzeren koekenpan en werk hem goed in, spiegeleitjes glijden de pan uit. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:46 |
Waarmee werk jij ze in | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:49 |
Aardappelschillen en vet. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:52 |
Nog nooit van gehoord. Hier gewoon schoonmaken en beetje in-olien en dan opbergen ( is gietijzer zonder coating ). Maarja, heb dus gietijzer, alu/titanium en normale stalen pannen. Nu nog mooi setje koper ooit eens ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 22:56 |
Hoe maak je ze schoon? | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 22:58 |
Direct na gebruik heet water. Licht sopje. Goed afspoelen en afdrogen en dan olieen | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 23:00 |
Nooit sop gebruiken. Eigenlijk is gewoon het vet er uit gieten en met keukenpapier meestal voldoende. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 23:03 |
Nou als ik thais wok, iets met pepers erin. Is dat wel zo handig. Vaatwasser geen goed idee, beetje dreft mag prima. Of met zout laten intrekken. Staat immers in de manual van de wok | |
Pietverdriet | woensdag 11 april 2012 @ 23:05 |
En je kan geen ei erin bakken.... | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 23:07 |
Alles kan, maar met grof gietijzer is dat geen pretje, en daar is de wok niet voor. Daar heb ik ( tot nu toe ) de Tefal koekenpan voor. Die nu vervangen wordt door een Scanpan Professional koekenpan | |
Trusten | donderdag 12 april 2012 @ 13:44 |
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=105151 | |
LeeHarveyOswald | donderdag 12 april 2012 @ 13:47 |
Mijn Ikea koekenpan heeft 5 jaar garantie, en ik zie niet hoe een 15mm dikke bodem krom gaat trekken. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 12 april 2012 @ 13:48 |
Afgelopen week deze gekocht voor twee tientjes:![]() Dat is toch ook wel heel erg fijn. | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2012 @ 13:51 |
En toch gebeurd dat. Mijn ikea pannen waren ( 2007 ) na een jaar gebruik op | |
LeeHarveyOswald | donderdag 12 april 2012 @ 14:00 |
De dikkere, voor inductie geschikte? Dan zou ik ze terugbrengen. | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2012 @ 14:33 |
Nee waren gewoon voor gas, niet inductie. En ook alweer 5jaar geleden | |
LeeHarveyOswald | donderdag 12 april 2012 @ 16:45 |
Dan waren het die flutpannen, met een dunne bodem :-) Die uit de 365-serie zijn behoorlijk degelijk, zwaar. Als je die krom krijgt op je fornuis, dan is je fornuis ook krom ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2012 @ 17:24 |
![]() | |
foodlover | donderdag 12 april 2012 @ 22:43 |
[quote]![]() [..] Heb hier 2 koekenpannen van gietijzer en 1 van smeedijzer, kosten tussen 10 en 20 euro het stuk en zijn perfect voor eitjes en pannenkoeken, steak, aardappels en al het andere wat ik bak. Risotto maak ik gewoon in een RVS pan met dikke bodem. [/quote Piet, waar koop je die pannen? Alvast bedankt. | |
Spanky78 | donderdag 12 april 2012 @ 22:59 |
Dat is wel de ebste methode emt gietijzer of gesmeed. Nooit sop, in het ergste geval uitkoken met water. ik herinner me als student een ontslagen afwasser, die had 3 pannen in de vaatwasser gemikt, die kon meteen naar huis. Als je bij de chef aan zijn messen of pannen zat werd hij al boos, laat staan als je iets in de vaatwasser gooide. | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2012 @ 23:05 |
Met een sopje je pan onvetten/schoonmaken is wel heel wat anders dan de vaatwasser | |
Monne | donderdag 12 april 2012 @ 23:09 |
Een (plaatstalen) pan van De Buyer misschien ? http://www.kookwinkel.nl/merk/debuyer.asp | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2012 @ 23:15 |
? | |
Spanky78 | donderdag 12 april 2012 @ 23:17 |
Ook dreft was absoluut verboden. Alleen heet water. De messen werden met de hand in een sopje afgewassen, door hem zelf. | |
#ANONIEM | donderdag 12 april 2012 @ 23:29 |
Dus bij pittig eten alleen water? Lekker schoon dan ![]() | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 00:26 |
Ja, vies he? Ik gruwel er ook van. Brrrrr, ik had zo'n oma. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:20 |
Als jij wilt soppen neem lekker een tefal, een smeedijzeren of gietijzeren pan hoor je zo te gebruiken om hem van een laagje te voorzien waardoor hij perfect bakt. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:20 |
En als jij bang van vies bent kan je beter twee keer wekelijks de koelkast schoonmaken, dat is pas een bron van viezigheid. | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 08:28 |
Tuuuuuuurlijk!!!! Want dat staat ook in de manual | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 08:29 |
Hier gewoon schoon hoor. Zou niet weten waarom hij vies moet zijn | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:34 |
Jij kon geen eieren bakken toch? | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:36 |
Ik kan je datwel uitleggen, maar jij wilt helemaal niets aannemen. | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 08:37 |
Zegt wie. En nee niet in gietijzer zonder coating, daar is hij niet voor | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 08:37 |
Uhuh | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:37 |
Bij ons werd je voor zulke grappen geslagen voor je ontslagen werd. | |
Prins_Eerlijk | vrijdag 13 april 2012 @ 08:39 |
Ik vergelijk pannen altijd maar met mooie vrouwen ![]() | |
Prins_Eerlijk | vrijdag 13 april 2012 @ 08:40 |
Ja die goeie ouwe tijd. Is De Kameleon nog in de vaart eigenlijk? | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 08:42 |
Wat is dan de reden dat er bij mijn gietijzeren wok wel als advies gegeven wordt om schoon te maken met een niet agressief sopje, heet afspoelen, goed afdrogen en 1x in de zoveel tijd in te olieën | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:43 |
Omdat huivrouwtjes het anders op hun heupen krijgen. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:43 |
Je wilt ze zwart, plat en heet? | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 08:45 |
Want??? Jou methode is toch sneller?? | |
Prins_Eerlijk | vrijdag 13 april 2012 @ 08:46 |
Jij bedoelt nou dat zwarte kapje dat het pitje afdekt en altijd zo godverdomde moeilijk terug in positie te krijgen is wanneer je de boel hebt schoongemaakt ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:48 |
LOL Nee, ik bedoel een goed ingewerkte koekenpan | |
Prins_Eerlijk | vrijdag 13 april 2012 @ 08:49 |
Goed ingewerkt, zo heb ik m'n vrouwen ook graag ja ![]() Maar niet zwart, en niet plat. | |
Jarno | vrijdag 13 april 2012 @ 08:50 |
Toevallig vorig weekend twee Ballarini pannen gekocht, ik geloof uit de Rialto serie, iets prijziger dan wat ik normaal koop maar ik ben er erg blij mee! 2 x koekepan (1 groot en 1 klein) met een lekker hoge rand, vind ik fijn, en behoorlijk zwaar zodat ze niet alle kanten op zwiepen op het gasfornuis als je er in roert. (zo te zien is het deze http://www.ballarini.it/i(...)dotto=126/idlinea=21 maar ben er niet 100% zeker van). Nu staan een wok en grillpan nog op m'n verlanglijstje, liefst uit dezelfde serie. | |
Erasmo | zaterdag 14 april 2012 @ 01:25 |
Wij hebben hier een BK koekenpan van een jaar of 60 oud met een bolletjespatroon op de bodem. Geniale pannekoeken komen eruit maar ik krijg ze niet mee tot ik ze erf ![]() Weet iemand toevallig welk type dit kan zijn? | |
minilot | zaterdag 14 april 2012 @ 08:20 |
Plaatstalen koekenpannen! ![]() ![]() Ik heb daarnaast een loodzware soep/stoofpan van gietijzer van de Hema, die zijn tof. Verder twee oeroude emaillen steelpannen met superdikke bodem en een deksel, van de kringloopwinkel. Met die vier (goedkope!) pannen doe ik eigenlijk alles. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 14-04-2012 08:41:23 ] | |
#ANONIEM | woensdag 18 april 2012 @ 15:14 |
Pannen zijn binnen. Post straks foto's | |
#ANONIEM | donderdag 19 april 2012 @ 14:26 |
![]() | |
Strychnos | woensdag 16 mei 2012 @ 14:54 |
Nog een vraagje voor de pannenkenners hier. Zijn de plaatstalen pannen van De Buyer eigenlijk aan te raden? Zijn er nog zaken waar ik bij plaatstalen pannen rekening mee moet houden behalve; inwerken, schoonmaken en invetten etc? Mede vanwege de prijs van deze pannen wil ik deze eigenlijk nemen! | |
evo87 | woensdag 16 mei 2012 @ 16:35 |
heb zelf 2 de buyer pannen. Gewoon inbranden en met liefde behandelen en dan gaan ze eeuwig mee. Werken ook fantastisch. | |
Sorella | woensdag 16 mei 2012 @ 16:59 |
Zien er wel mooi uit die pannen estolan, maar ik hou het bij mijn (vol) gietijzeren koekenpannen die ik altijd met een sopje afwas, naspoel met heet water, meteen afdroog en voorzie van een laagje olie. P.s. eitjes bakken gaat goed erin ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 17 mei 2012 @ 09:34 |
Werken super deze pannen ![]() ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 17-05-2012 09:36:32 ] | |
Pietverdriet | donderdag 17 mei 2012 @ 09:51 |
Neem gewoon een plaatstalen koekenpan, hoeft geen de Buyer te zijn, olie in de pan en aardappelschillen erbij en gaan bakken. De pan wordt langzaam zwart, herhaal dit eventueel een paar maal. Alleen uitspoelen met heet water, geen sop gebruiken, pan afdrogen en inwrijven met wat plantaardige olie. | |
El-a-Menthol | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:12 |
Zou ik NIET doen, een wok met anti-aanbak laag. Een wok werkt op een gewoon fornuis ook niet echt als een wok, maar dat terzijde. Er in bakken kan wel prima. Maar wokken doe je op hoge temperaturen, iets wat je niet moet gebruiken bij een anti-aanbak laag. Zoal Piet zegt plaatstaal of gietijzer en inbranden. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:14 |
Welke anti-aanbak laag??? | |
Pietverdriet | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:15 |
Wat is die zwarte laag in die wok dan? | |
#ANONIEM | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:18 |
Titanium! | |
Pietverdriet | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:19 |
Titanium is niet zwart | |
#ANONIEM | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:29 |
Heavy duty base manufactured from squeeze cast aluminium & improved ceramic titanium surface with non-stick coating En nee, dit is niet hetzelfde als een anti aanbak laag in Tefal & Ikea pannen | |
Pietverdriet | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:31 |
Dus toch een anti aanbaklaag | |
#ANONIEM | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:33 |
Wat ik al zei, anders Snap sowieso de opmerkingen niet. Dit zijn pannen die in 3hats restauranten ook worden gebruikt | |
Spanky78 | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:34 |
hehe, titanium is inderdaad niet zwart. Maarehm, een anti-aanbalaag is echt geen drama. kan nog steeds een prima pan zijn natuurlijk. Ik heb best goede tefal pannen gehad, alleen na een tijdje gaat die aanbaklaag naar god en heb je een slechte pan. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:35 |
Heb ik gezegd dat titanium zwart was dan? En zeg het nogmaals Deze coating is NIET zoals bij een Tefal pan | |
Pietverdriet | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:39 |
Tefal titan? | |
#ANONIEM | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:44 |
??? | |
Spanky78 | vrijdag 18 mei 2012 @ 23:56 |
Er zijn inderdaad verschillende lagen mogelijk. Zo heb ik een pan met een speciale keramische/stenen laag, redelijk briljant, maar ook niet echt goedkoop. je kunt die pan gewoon met messen etc bewerken, geen punt... Het is dan wel weer heel ander keramiek/steen dan wat je in de zogenaamd milieuvriendelijke pannen ziet.. Ik snijd normaal ook niet in metalen pannen trouwens. En titanium.. een scanpan krijgt eerst een laag titanium, daarna een anti-aanbaklaag (waarvan weet ik niet, een goede kwaliteit teflon wellicht). Pannen zien er verder netjes uit vind ik, alleen ik vrees dat die aanbaklaag toch een keer niet gaat doen wat je wilt... BK gebruikt tegenwoordig trouwens thermolon, dat kan wat beter tegen de hitte. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 00:01 |
iig 10jaar garantie, pannen worden in 3hats restauranten gebruikt. Kost ook een luttele ¤185 Mag ook met stalen gerei erin. Snijden uiteraard niet [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2012 00:10:26 ] | |
Sorella | zaterdag 19 mei 2012 @ 00:07 |
Ik heb ook een koekenpan met leisteen als laag | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 00:09 |
De pannen mogen ook tot 260c de oven in Hitte is het probleem niet Deze wok is juist geschikt voor extreme temperaturen met olie | |
Erasmo | zaterdag 19 mei 2012 @ 00:11 |
Ja leuk dat je meerdere malen pocht dat je pannen in een paar Australische restaurants worden gebruikt. Denk dat het merendeel van die restaurants die een hoedje verdiend hebben gewoon gietijzer of plaatstaal gebruikt. Als ik een pan uitzoek kijk ik naar de kwaliteit, niet door wie ze gebruikt worden. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 00:14 |
True Maar als ze daar al gebruikt worden, neem ik aan dat de kwaliteit top is Scanpan bestaat al sins 1956 en dat zegt ook al een hoop. Ze leveren gewoon top kwaliteit. | |
tjoptjop | zaterdag 19 mei 2012 @ 00:52 |
Waarom zo'n dure wok kopen? Kun je beter 3x een lekkere kreeft ofzo kopen ![]() Ik heb al jaren een wok van de toko (volgens mij iets van ¤10-¤20) compleet ingewerkt en die bakt echt niet aan hoor ![]() en idd niet met sop reinigen, gewoon heet water en een schuurborstel | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 07:43 |
Dat dus | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 08:00 |
Kwaliteit heeft z'n prijs En dat over schoonmaken is ook nonsense Ook deze pannen moet met heet water en een sopje | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 08:01 |
Before use: Wash your product in warm soapy water. During use: A: Frying with fat: Heat your product to cooking temperature using medium heat then add the fat. B: Frying without fat: Heat your product to cooking temperature using medium heat then start to fry. After use: Wash the product with warm soapy water. It is easiest to clean this product while it is still warm. The product must always be completely clean before it is put away. Do not use oil from aerosol sprays, as this can impair your product's non-stick coating. Do not overheat the product as the aluminium is superior in retaining heat and high heat is unnecessary. High heat will reduce the non-stick performance. Overheating will not be covered under warranty. You should not use your SCANPAN product to store food. Burn marks due to overheating or charring of fatty substances can be removed by 3/4 filling the product with water, bring to a slow boil, using medium heat, add a dessert spoon of dishwashing liquid, simmer for 15 minutes, rinse and scrub. You can then clean it in the normal way. Some signs of wear and tear may become visible on the coating. This is normal and does not affect its non-stick qualities. Misuse such as knife cuts and use of electrical equipments is NOT covered under warranty. Dishwasher safe, but not recommended. Can withstand oven heat up to 260°C (500°F). [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2012 08:02:53 ] | |
El-a-Menthol | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:04 |
Hele mooie aanbieding: Eden Quality Pannenset - 5dlg ![]() Hun huismerk is voor het geld sowieso al erg goed. Nu gaan ze helemaal stoppen met de verkoop van pannen. Dit is tri-ply wat zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming (spaart zelfs wat in energie). Zou wel een tweede pan erbij kopen, de sauteerpan is prima maar voor hoog eiwitrijke producten (vis, ei) kun je beter plaatstaal, gietijzer of desnoods met teflon laagje nemen. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:13 |
Estolan de spammert | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:13 |
Dus een pan willen kopen van een merk wat ermee stopt? | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:14 |
Nee hoor Tevreden Scanpan is gewoon mooi ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:19 |
Waarom niet? Goede pannen gaan langer mee dan jij of ik | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:25 |
Doelde meer op het "garantie" feit bij bedrijven die ergens mee stoppen Heeft niks met de pan te maken En gaan pannen 80jaar mee???? Neuh [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2012 20:25:54 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:28 |
Heb nog een stel BK pannen met koperen bodems, uit 1957 geloof ik, doen het prima, en een koekenpan uit ijzer die nog van mijn oma haar uitzet komt, ze trouwde in 1917. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:30 |
En allebei gebruik jij zeker dagelijks | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:31 |
De BK pannen, jep, en de koekenpan voor gebakken aardappelen. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:33 |
Je hebt wel overal een antwoord op he Erg geloofwaardig ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:34 |
Ach, gezien jouw posts in CUL vraag ik me af wat jij met pannen moet. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:37 |
Waar slaat dat op?? | |
El-a-Menthol | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:38 |
De winkel stopt met het verkoop ermee, het merk zelf niet. En bij goede pannen heb je je garantie niet nodig. Bovendien is een garantie maar zo sterk als de bereidheid van de verlener van die garantie. Natuurlijk kun je wel in je recht staan, maar soms vinden ze lullige uitvluchtjes (claimen te kunnen bewijzen dat jij het verkeerd hebt gebruikt) of je moet het laten voorkomen. Ook dure bekende merken (hoest! Apple!) doen daar helaas aan. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt is dat een ding, maar zonder zou ik niet snel een rechtszaak er van maken. Dat Scanpan is misschien nog best goed, als ze echt de oven in kunnen. Ik ben niet iemand die snel iets afkraakt. Maar het is niet iets voor mij denk ik. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:38 |
Je post nooit eens wat over wat je eet, klaarmaakt, etc. Maar enkel over wat je koopt. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:40 |
Das anders, dacht dat je het over het merk had ![]() Scanpan pannen zijn idd geschikt voor de oven. Vind het zelf gewoon mooie pannen | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 20:41 |
Post genoeg erover, alleen dat is op mijn facebook En ik koop gewoon graag mooie spullen ![]() | |
Erasmo | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:15 |
Wat zou er volgens jou dan verslijten aan een stuk metaal wat verhit wordt? | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:18 |
Zijn antiaanbaklaag | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:32 |
Het metaal, handgreep, niks gaat voor altijd mee | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:33 |
Uhuh. Goeie! | |
Erasmo | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:43 |
Zo'n pan is of uit één stuk of de handgreep zit er op geklonken. En diep respect als je zo vaak met je spatel in de pan zit dat je er op een gegeven moment doorheen steekt. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:48 |
Staal kan ook moe raken hoor: Vermoeiing is een fenomeen waarbij een materiaal bezwijkt onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting. Door de wisselende belasting kan er breuk optreden zelfs als de spanningen overal (ver) onder de maximale vloei- of breukspanning blijven. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:52 |
Brekende pannen, een onbekend risico, vanavond bij Knevel en van de Brink.... | |
Spanky78 | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:55 |
Die scanpannen van jou zij best mooi, maar nu begin je toch echt onzin uit te kramen. Metaalmoeheid... Een anti-aanbaklaag is gewoon de zwakste plek van een pan. Een pan zonder zo'n laag gaat daarom vele malen langer mee. Is niet erg. Ik gebruik thuis ook gewoon tefal pannetjes en die mik ik na 1 a 2 jaar gewoon weg. Ik heb gewerkt in een restaurant met een stel pannen die dagelijks gebruikt werden en meer dan 50 jaar oud waren. Daar is nog nooit een handvat vana gekomen. En ze gingen ook in de oven etc. Het enige waarmee je zo'n pan echt naar god kon helpen is hem in de (industriele) vaatwasser te mikken, dan was er niets meer mee te beginnen. En kreeg je een knal voor je harses van de chef. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:57 |
That's the point Je kan niet zomaar zeggen dat pannen langer mee gaan dan een mensenleven | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 21:58 |
Doe is niet zo triest | |
Erasmo | zaterdag 19 mei 2012 @ 22:37 |
Het is een pan he, geen vliegtuigvleugel. Heb nog nooit gehoord van pannen die spontaan doormidden breken. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 22:42 |
Breuk is niet altijd door het midden breken he Het is en blijft een metaal en gaat niet eeuwig mee | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 22:43 |
wat dan? Scheuren ze? | |
Bucketlist | zaterdag 19 mei 2012 @ 22:46 |
Ik heb zo'n eden quality pan en het is echt hele goede kwaliteit. Een stapje hoger zelfs boven een bekend merk als Hackman. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 22:50 |
Dat komt wel is voor ja Heeft allemaal met het gebruik te maken | |
Pietverdriet | zaterdag 19 mei 2012 @ 23:15 |
Dakpannen zeker | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 23:24 |
. | |
Underdoggy | zondag 20 mei 2012 @ 12:38 |
![]() | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 12:52 |
Zijn zeker van staal Sukkels.... | |
Underdoggy | zondag 20 mei 2012 @ 13:10 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 13:37 |
Lekker ontopic allemaal Steeds meer trieste figuren op dit forum! | |
Underdoggy | zondag 20 mei 2012 @ 13:51 |
Jij blijft structureel de betweter uithangen. Elke idioot met enige horeca-ervaring weet dat je gietijzeren pannen niet met een sopje moet afwassen. | |
Fixers | zondag 20 mei 2012 @ 14:47 |
260 graden Maximaal? Dan heb je pannen met een ordinaire PTFE-laag erin. (Teflon is een merknaam van DuPont). PTFE ontbindt bij temperaturen rond de 250 graden, soms iets meer, soms iets minder. De keramische anti-aanbak lagen zijn meer emaille-achtig en kunnen doorgaans tot temperaturen van rond de 400 graden. Maar die bakken gewoon klote in mijn ervaring. Ik ben het op pannen gebied redelijk met Piet eens. Smeedijzer/plaatstaal is in een mensenleven niet te verslijten als je ze goed verzorgd. Verder gebruik ik met veel plezier een roestvrij stalen wok. Nooit last van aanbranden. Makkelijk met afwassen en in een sopje gooien. Die oude BK gaatjes pannen waren ook geweldig, maar massief aluminium. Als je dat nu gebruikt krijg je de anti-alzheimer paniek op je nek. Voor het koken van aardappels en groenten heb ik het liefste gewoon rvs steelpannen die je in de vaatwasser kan smijten. | |
new_moon | zondag 20 mei 2012 @ 15:05 |
2 koekepannen van Tefal, groot en klein wat kleine pannen en 2 steelpannetjes (dit gedeelte is aan vervanging toe) Pannetje ![]() hele fijne wok van BK ![]() Lekkere braadpan van Sola ![]() en een soeppannetje (maar dan met witte buitenkant) ![]() | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:07 |
Wie zegt dat dan??? Niet ik iig | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:09 |
Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven??? Het gaat er om dat deze pannen de oven in kunnen in vergelijking met andere merk pannen En ja pannen gaan lang mee, "mits" je er goed mee om gaat. Anders gaan ze dat niet Dus een statement maken dat pannen eeuwig mee gaan is gewoon gelul Ik heb zelf ook pannen die gewoon de vaatwasser in gaan, heb dan nu die Scanpan pannen, en nog wat zware gietijzeren pannen van Bodum [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2012 15:11:34 ] | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 15:13 |
Dan was deze post toch wel wat verwarrend.
| |
Fixers | zondag 20 mei 2012 @ 15:18 |
Lasagne. Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor. Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.
| |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:44 |
Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzing Dus dat geld niet voor de totale context | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:45 |
Lasagne op 400°????? In een particuliere oven???? NOG FF!!!! | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 15:46 |
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar? | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:47 |
Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wok | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 15:49 |
Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:50 |
Ja omdat een sopje en gietijzer niet samen gaan volgens de rest Zou kunnen Alleen blijkbaar niet voor deze pannen | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 15:53 |
Het was een opmerking, geen punt voor discussie. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 15:53 |
Top! | |
Erasmo | zondag 20 mei 2012 @ 16:03 |
![]() | |
fotostarter | zondag 20 mei 2012 @ 18:39 |
Waarom moet Lasagna gebakken worden bij een temperatuur van 400 graden ![]() ![]() | |
Fixers | zondag 20 mei 2012 @ 18:48 |
Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden. Maar daar ging het niet om. Die 400 graden die ik eerder noemde was om vast te stellen om wat voor pannen Estolan heeft. Aangezien fabrikanten altijd de grootste getallen willen noemen en er verder geen kunstof delen aan de pannen van E. zitten kan herleid worden wat het type anti-aanbak laag is die E. heeft. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 18:56 |
Tuuuuurlijk!!! Lasagne in een houtoven, en jij denk dat echt? Dan wil ik graag een adres waar ik dat kan halen ![]() Ik ga er iig vanuit dat als bepaalde merk pannen in bekende tp keukens gebruikt worden, dat het dan geen bagger is. En goh, je ziet het zelfs aan de prijs Droom gerust verder! | |
Jarno | zondag 20 mei 2012 @ 19:03 |
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK ![]() Sjees. | |
KillerBee4ever | zondag 20 mei 2012 @ 19:09 |
Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien? ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 19:09 |
![]() Blijkbaar moet ik tot op detail uitleggen waarom ik pannen van ¤120 - ¤200 koop | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 19:09 |
Ja daar gaat het over ¤999 ![]() | |
fruityloop | zondag 20 mei 2012 @ 19:11 |
AH had nog wel eens Berndes pannen in de bonus voor half geld, die bevallen ons prima, en hebben ook een behoorlijk dikke bodem. | |
Pietverdriet | zondag 20 mei 2012 @ 19:11 |
Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellen | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 19:12 |
Daar gaat het topic toch over????? Dat jullie daar gelijk tegen in gaan Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan! | |
KillerBee4ever | zondag 20 mei 2012 @ 19:16 |
c/p topicstart:Dus nee, hier ging het topic niet over... Ik hoop trouwens dat TS inmiddels een goede pannenset heeft gevonden voor niet al te duur? | |
Jarno | zondag 20 mei 2012 @ 19:16 |
Ga gewoon door anders. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 19:19 |
TT is: Goede Pannen ![]() | |
Fixers | zondag 20 mei 2012 @ 19:20 |
Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 19:23 |
Ja, klopt Maaaaaarrrrr wel goede merken ![]() | |
sijs | maandag 21 mei 2012 @ 02:57 |
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee | |
Pietverdriet | maandag 21 mei 2012 @ 06:28 |
Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 07:10 |
Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt. Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 07:30 |
Hoezo "moet" dat? | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 07:31 |
En daarna sloeg het topic over op de TT | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 07:41 |
Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2012 07:41:45 ] | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 08:24 |
Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriën" vol, en brand juist alles sneller aan | |
ikhouvannoodles | maandag 21 mei 2012 @ 08:40 |
Is de Ikea favorit serie iets? 100 euro voor een set waarvan de pannen een aluminium kern hebben. | |
Redcoon | maandag 21 mei 2012 @ 16:59 |
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje. Zo een; ![]() Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld. | |
z80 | maandag 21 mei 2012 @ 20:39 |
als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 20:46 |
Tuuuuuuuuuurlijk Het eten brand hier ook niet aan. En in de MANUAL!!!!!! staat het! | |
Fixers | maandag 21 mei 2012 @ 21:39 |
Rustig met de aannaames. Bodum is geëmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 21:42 |
zou best kunnen, het ziet en voelt in iedergeval anders aan dan "normaal" gietijzer ![]() Ik volg ook alleen maar de gebruiksaanwijzing Deze pannen verkopen ze alleen niet meer volgens mij. Waren toen ( in 2006/2007 ) ook best duur, ook tussen de ¤95-¤150 | |
ikhouvannoodles | maandag 21 mei 2012 @ 23:10 |
Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 mei 2012 @ 05:46 |
Vormt er een patina, een laagje, dat zorgt dat er niets aanbakt | |
tjoptjop | dinsdag 22 mei 2012 @ 23:53 |
Daarom bak ik kleinere porties, ik heb zo'n standaard wokpit bij een gasfornuis (denk 4kw ofzo), te weinig om 'echt' te wokken, maar imho prima toereikend bij kleine porties. | |
Redcoon | woensdag 23 mei 2012 @ 17:11 |
Wat tjoptjop zei. Ik bak kleinere porties, maar we zijn maar met z'n twee, dat scheelt. | |
frenkck | maandag 30 juli 2012 @ 11:21 |
Dit is toch het meest recente topic over pannen meen ik, dus post ik hier voor wat advies. Ik ben toe aan vervanging van mijn Tefal wok/hapjes pan en mijn Ikea koekenpan (365 serie). Mijn nieuwe koekenpan wordt sowieso een plaatstalen pan zonder anti aanbaklaag, omdat ik deze Ikea pan binnen een jaar versleten heb en nu iets wil hebben wat langer mee gaat. Daarnaast twijfel ik ernstig over de giftigheid van afbrekend Teflon als de pan te heet wordt. Wat betreft mijn wok/hapjes pan ben ik er nog niet helemaal uit. Ik maak toch vaak snelle roerbak gerechten of eenvoudige pasta sauzen, waarbij ik de saus direct over de gesmoorde groenten gooi. Hierbij lijkt mij iets als een hapjespan met anti-aanbak laag toch wel erg handig en is mijn oog gevallen op een BK Thermolon pan (die iig temperatuur bestendig is tot 400 graden). Heeft iemand ervaring met zo'n thermolon pan? Of heeft iemand andere tips om eenvoudig te roerbakken/smoren zonder anti-aanbak laag? | |
Lienekien | maandag 30 juli 2012 @ 11:32 |
Wij hebben pannen van Bialetti. Met keramische anti-aanbaklaag. Net zoiets als die van BK, vermoed ik. Bevallen goed, maar over duurzaamheid kan ik nog niks zeggen. | |
frenkck | maandag 30 juli 2012 @ 16:26 |
Ik moet erbij vermelden dat ik allergisch ben om te koken zonder olie of boter, dus dat is niet de reden waarom ik gehecht ben aan een anti-aanbak laag. Ik weet gewoon niet hoe de bak kwaliteiten van een vol RVS pan zijn als ik hier groente in wil bakken voor bijvoorbeeld een pasta saus. Dit lijkt me bijvoorbeeld een heel aardige pan (http://www.pannenwebshop.nl/product/bk-hapjespan-profiline-24-cm/30097), maar het lijkt me dat zo'n pan niet ingebakken moet worden als bij een volstalen koekenpan. | |
Pietverdriet | maandag 30 juli 2012 @ 16:39 |
Ik ben nog nooit een rvs koekenpan of hapjespan tegengekomen waar je fijn in kon bakken zonder dat het plakte en aanbakte | |
frenkck | maandag 30 juli 2012 @ 16:50 |
Duidelijk, maar het lijkt me ook niet fijn om een pasta saus te maken in een ingewerkte stalen koekenpan/hapjespan. Schoonmaken wordt dan echt een hel zonder gebruik van afwasmiddelen. Dus wat blijft over? Normale pan om saus in op te warmen en een stalen koekenpan om de groente in te bakken en die vervolgens los in de pan met saus te gooien? Geen probleem met aanbakken van de groente en de stalen pan gebruik je alleen voor het bakken van groente/vlees. | |
Lienekien | maandag 30 juli 2012 @ 17:16 |
De optie keramische anti-aanbak is al afgevallen? | |
Pietverdriet | maandag 30 juli 2012 @ 17:16 |
Ik gebruik voor veel pastasaus een gietijzeren braadpan. | |
frenkck | maandag 30 juli 2012 @ 17:20 |
Voor een koekenpan wel. Ik kan het geduld wel opbrengen om zo'n pan goed in te werken en met zorg te behandelen, dan lijkt me een stalen koekenpan wel echt ideaal. Vooral ook om het feit dat zo'n pan jaren of zelfs tientallen jaren mee moet kunnen gaan. | |
Lienekien | maandag 30 juli 2012 @ 17:22 |
Nou, ik volg het niet meer. | |
Sorella | dinsdag 31 juli 2012 @ 08:07 |
Ik heb gietijzeren koekenpannen en braadpannen en koekenpannen van met een bodem van leisteen, mijn buurvrouw heeft een koeken/hapjes pan met leisteen en met zo,n keramische aanbaklaag en het bevalt ons goed. | |
Brembo | vrijdag 3 augustus 2012 @ 20:05 |
Ik twijfel tussen het aanschaffen van een plaatstaal (de buyer) of thermolon pan. Ik ben al redelijk ervaren met plaatstalen pannen en vind dit wel erg fijn om te kopen, aan de andere kant heeft thermolon het gemak dat ik er niet zoveel voor hoeft te doen. Zijn er dingen die belangrijk zijn om het een of ander uit te sluiten? | |
Fixers | vrijdag 3 augustus 2012 @ 20:41 |
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is. | |
Brembo | vrijdag 3 augustus 2012 @ 21:34 |
Maar het is wel weer beter dan teflon qua specificaties. Dan ga ik wel een stalen pan kopen ![]() | |
frenkck | vrijdag 3 augustus 2012 @ 21:35 |
En waar baseer je dat op? Heb er toch veel positieve berichten over gehoord. | |
Fixers | vrijdag 3 augustus 2012 @ 21:36 |
De vele tientallen verhalen van exemplaren die toch aanbakken, en mijn eigen exemplaar. [ Bericht 3% gewijzigd door Fixers op 03-08-2012 22:22:35 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 4 augustus 2012 @ 08:48 |
Een antiaanbakpan die aanbakt, klinkt interessant. Gebruik je dan (olijf)olie om te bakken in combinatie met handmatig afwassen? Olie kan verlijmen en vormt dan een plakkerig laagje. Je ziet het ook in frituurpannen waar mensen olie in gebruiken. Het verlijmen is niets anders dan oxideren van de olie. Dit effect wordt versneld door sommige metalen. Je kan zo van plantaardige olie, bv lijnolie, maar ook olijfolie verf maken door er pigmenten (bv roet voor zwart, of titaanoxide voor wit) bij te doen en een siccatief toe te voegen. Siccatief zijn werkzame stoffen zijn metalen. Veel metalen hebben de eigenschap zuurstof uit de lucht snel op te nemen, dat doet het ijzer in je bloed bijvoorbeeld. Koper heeft die eigenschap ook, octopussen hebben bloed op koperbasis. Verder oxideert aluminium zeer snel, je merkt dat niet omdat aluminiumoxide een beschermend laagje tegen verder oxideren vormt. Het is maar een idee, maar de pan zou het oxideren van sommige olie kunnen versnellen, het vormt dan de lijmlaag die kleeft. | |
Rio | zondag 5 augustus 2012 @ 21:34 |
Dus als het op tv gebruikt wordt is het geweldig? Of als het prijzig is, is het topkwaliteit? Kwaliteit kost (meestal) geld, true, maar deze stelling is andersom nauwelijks waar. Dan het het marketing en ben je een idioot als je daar in tuint. Een idioot, maar hooggewaardeerd deelnemer aan de consumptiemaatschappij. Believe in make-believe ![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 augustus 2012 @ 22:51 |
Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt ![]() | |
Fixers | zondag 5 augustus 2012 @ 22:57 |
Geen crap, wel de spullen van de fabrikant die grootste cheque meeneemt. | |
Rio | maandag 6 augustus 2012 @ 00:22 |
1 woord: Princess. | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 08:43 |
Dus? | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 08:44 |
Niet in MC Aus | |
Rio | maandag 6 augustus 2012 @ 09:06 |
Aha, dus MC Aus is hét leidende culinaire instituut?Jij wilt jezelf wel erg graag bevestigen dat je gelijk denkt te hebben he? Kreeg je geen liefde van je ouders? | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 10:43 |
? Dat ging over het merk Scanpan, wat een product is voor de prof keuken. Meer niet | |
Pietverdriet | maandag 6 augustus 2012 @ 10:44 |
tja, vreemd genoeg werken de prof koks die ik ken allemaal liever met plaatstalen of gietijzeren koekenpannen | |
Erasmo | maandag 6 augustus 2012 @ 10:56 |
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier ![]() ![]() Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan ![]() | |
Pietverdriet | maandag 6 augustus 2012 @ 10:59 |
Heerlijke dingen | |
Erasmo | maandag 6 augustus 2012 @ 11:09 |
Zoek nog steeds de rommelmarkten af naar zo'n model, maar ik vrees dat je voor zoiets het beste in Frankrijk kan zijn ![]() | |
Pietverdriet | maandag 6 augustus 2012 @ 11:10 |
Ken je niet iemand met een Makro, Hanos of Sligro pas? | |
Redcoon | maandag 6 augustus 2012 @ 12:16 |
Waar ken kan je zulke dingen vinden? EDIT* lamaar, zie nu in de link de naam van het bedrijf. Lang leve de Bijenkorf. | |
Pietverdriet | maandag 6 augustus 2012 @ 12:23 |
Drie keer de prijs die je voor een andere ijzeren koekenpan betaald. | |
Erasmo | maandag 6 augustus 2012 @ 12:27 |
Zekers. Zijn zulke pannen ook verkrijgbaar uit een stuk, dus niet met geklonken handvat? Oh en persoonlijk vind ik een stokoude pan het tofst ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Erasmo op 07-08-2012 10:12:50 ] | |
Redcoon | maandag 6 augustus 2012 @ 12:27 |
Makro heeft ze ook dus? Dan moet ik even slijmen bij wat kennissen. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 6 augustus 2012 @ 12:40 |
Heb die in spanje een keer gezien, helaas niet meegenomen. Heb er hier ook nog eetje die ouder is dan ik, geklonken handvat, niet kapot te krijgen. | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 14:56 |
Hebben de mijne ook ![]() | |
Rio | maandag 6 augustus 2012 @ 15:45 |
Maar jouw pannetjes zijn dan ook de beste ter wereld. Als jij het hebt is het goed geweldig het beste van het beste. Er is dan gewoon niets anders meer dat eventueel ook goed zou kunnen zijn. Mag ik je aanraken? | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 16:01 |
heb ik nooit gezegd hoor brilletje nodig? | |
Rio | maandag 6 augustus 2012 @ 16:19 |
Ja, denk het wel. Weet jij toevallig werk merk bril ze in Masterchef Armenië gebruiken? Dat schijnt the bees knees te zijn namelijk. | |
frenkck | maandag 6 augustus 2012 @ 16:43 |
Je toon is gewoon heel erg vervelend. Als het over stalen pannen gaat, moet jij ook weer even verkondigen hoe perfect jouw scanpan wel niet is. Het topic is ooit bedoeld om betaalbare en goede pannen uiteen te zetten, dat zijn jouw pannen absoluut niet. | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 16:56 |
ik noem dat betaalbare pannen Even duur als meerdere Ikea of Tefal pannen in de zelfde tijdsduur | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 16:56 |
Waar??? | |
frenkck | maandag 6 augustus 2012 @ 17:07 |
Hoe weet je nou al dat ze zo lang mee gaan? Je hebt ze nog niet eens een jaar. Ik ben er achter gekomen in dit topic dat fabrikanten ons willen laten geloven dat we een antiaanbaklaag nodig hebben, zodat wij daar ons geld aan uitgeven. Ze doen er ook alles aan om dit beeld te scheppen, zoals bijvoorbeeld Masterchef te sponsoren. Bij een winkelketen als de blokker is niet eens meer een koekenpan zonder antiaanbaklaag te verkrijgen, dus blijven we maar geld uitgeven aan teflon pannetjes die om de zoveel jaar vervangen moeten worden. | |
Rio | maandag 6 augustus 2012 @ 22:06 |
Je moeder. | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 22:59 |
heb je 10 jaar garantie bij Ikea en Tefal? neuh en ik zeg niks bijzonders over antiaanbak. Wat ik al zei is dat 'ik" recentelijk naar prof pannen zocht, en itkwam op Scanpan via MasterChef Australia. Goede pannen, mooi design, oven bestendig en veel garantie. Dit naast mijn gietijzeren wok / grillpan van Bodum ( ook design ), wil ik nu nog een aantal mooie RVS pannen kopen ( waarvan Scanpan ook best mooie heeft ). Uiteindelijk ook nog iets van koper, alleen tja, die zijn nogal prijzig Waarom? Omdat ik naast het "koken" ook gewoon wat moois wil hebben voor mijn geld. En een Tefal Red-Dot plastic handvat meuk hoort daar niet meer bij Ik prijs niks de hemel in, het zijn gewoon goede pannen, en een bedrijf met ruim 50jaar ervaring erin. Dat vertrouw ik dan wel en ja door marketing via een programma kom ik bij dat merk, maar zo werkt het toch met alles? | |
Rio | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:19 |
Neen. Je hebt gewoon kutpannen gekocht, deal with it ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:24 |
Mozes Kriebel, kunnen we ophouden die pannentrol te voeren met zijn Masterchef non stick ellende? | |
#ANONIEM | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:36 |
Ooit gehad dan? En hoe koop jij je pannen dan? Zomaar in the blind? Sure! | |
rac | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:37 |
is dit een beetje kwaliteit? ijzeren koekenpan ik ben mijn zogenaamde anti aanbak pannen eigenlijk wel beu . | |
#ANONIEM | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:37 |
Ik heb zga alle varianten, mij hoor je niet klagen Nog goeie tip voor mooie rvs sauteerpannen? | |
Pietverdriet | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:44 |
Vuistregel, hoe zwaarder hoe beter. | |
rac | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:46 |
En hoe zwaar moet ik dan aan denken ? voor een 26 of 28 cm doorsnede pan | |
Pietverdriet | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:49 |
Geen idee, ik weeg mijn pannen niet, maar 3 Kilo voor een 28 cm pan klinkt niet slecht. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:56 |
Heeft dat dan met materiaal te maken, of bodem dikte | |
Rio | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:00 |
Nu heb ik het gedaan? Prima, maar dan met z'n allen negeren. | |
rac | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:00 |
Ik neem aan dat dit bedoeld word met het inbakken van de pan en dit niet ? | |
Erasmo | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:05 |
Over een week weet je het, heb er zojuist een besteld ![]() En dat zwaarder beter kan voor sommige mensen soms ook lastig zijn, mijn aardappelpan weegt 4,1 kilo en ik kan me voorstellen dat sommige mensen dan moeite hebben met omschudden ![]() | |
rac | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:06 |
welke maat? | |
#ANONIEM | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:07 |
True, hier ook de gietijzeren wok. Moet je niet laten vallen, gelijk je vloer naar de klote | |
Pietverdriet | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:10 |
Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt. Heb de filmpjes bekeken maar vind dat ze het overdrijven. Ik maak een nieuwe pan grondig schoon en bak er dan een paar keer aardappelschillen in tot deze goed bruin/zwart worden, maar maak er geen kolen van. Daarna gebruik ik hem gewoon en maak ik hem alleen maar schoon met heet water, stook hem droog en heet op het vuur. Daarna met een keukenpapiertje inolieen. [ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 07-08-2012 10:15:23 ] | |
Erasmo | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:13 |
20cm, zocht nog een kleintje die in de oven kon. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:14 |
Ook al geldt dit niet natuurlijk voor alle pannen ![]() | |
Fixers | dinsdag 7 augustus 2012 @ 13:32 |
In China gefabriceerde ijzeren pannen hebben vaak een soort plasticlaagje die je eruit moet schuren. De pannen van debuyer, die je veel in kookwinkels ziet zijn voorzien van wat vet wat je er gewoon uit kunt wassen. | |
RobinOok | dinsdag 7 augustus 2012 @ 13:49 |
Ik vind dat gezanik over "goeie" pannen eigenlijk net zo vervelend als dat gezanig over "goeie" messen. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 augustus 2012 @ 14:08 |
Sinds jouw uitspraken over Italie en de Italiaanse keuken neem ik jouw posts met een korreltje zout | |
#ANONIEM | dinsdag 7 augustus 2012 @ 14:45 |
Is ook goede he ![]() | |
Redcoon | woensdag 8 augustus 2012 @ 10:07 |
Kreeg jij er ook 19 eu verzendkosten bij? :/ Ik heb er vanaf gezien. | |
teletubi13 | woensdag 8 augustus 2012 @ 13:38 |
Plaatstaal en antiaanbak....... bah...... Bespaar jezelf al die onderhoud en ellende. Bij mij was een de buyer koekenpan al na een week volledig verroest. ![]() Koop gewoon een RVS KOEKENPAN met een hele dikke bodem. Onverslijtbaar en onderhoudsvrij. Het vergt wel wat oefening en geduld, maar ik kan inmiddels netjes een eitje bakken zonder dat het vast kleeft. Al mijn andere pannen zijn overigens ook RVS (BK). Die RVS pannen van de Hema zien er overigens zeer degelijk uit: zwaar, edelstaal, hele dikke bodem en een zeel schappelijke prijs (die stockholm serie als ik het goed heb). Koop in ieder geval geen anti aanbak. Dat is pure troep en slecht voor je gezondheid. Ik zie in dit topic zelfs iemand die veel geld heeft afgetikt voor een ordinaire teflon pan. ![]() | |
frenkck | donderdag 9 augustus 2012 @ 12:47 |
Het is toch wel bijzonder om te zien hoe iedereen een andere mening heeft wat betreft een goede pan ![]() Ik ga uiteindelijk voor een plaatstalen koekenpan en een wok/hapjes pan met thermolon bekleding. Ik wil de gok met thermolon toch wel wagen en heb nu zo'n pan met mijn stijl van koken gewoon graag in huis. De huidige 'wok' pan met teflon laag van Tefal is toch zo'n 4 jaar mee gegaan, terwijl mijn koekenpan met teflon laag met een jaar zo goed als op is. Ook niet zo gek, want die gebruik ik ook veel intensiever en op veel hogere temperaturen. | |
#ANONIEM | donderdag 9 augustus 2012 @ 12:57 |
Teflon is ook ruk. | |
frenkck | donderdag 9 augustus 2012 @ 13:38 |
Sorry, maar jouw scanpan heeft dus echt WEL een teflon (PTFE) coating. Het staat hier, op de officiële site: http://www.scanpan.dk/News_Press/Green%20Tek Ja, Scanpan heeft een productieproces die PFOA vrij is, maar de uiteindelijke laag is een PTFE laag die geperst is in een titanium toplaag (als ik het goed begrijp). En wat is PTFE? Juist: http://nl.wikipedia.org/wiki/Teflon | |
#ANONIEM | donderdag 9 augustus 2012 @ 14:42 |
And your point is? | |
RobinOok | donderdag 9 augustus 2012 @ 14:53 |
Ik ben teflonfan. | |
KillerBee4ever | donderdag 9 augustus 2012 @ 14:58 |
Dat je dus een dure pan hebt die je eigenlijk zelf gewoon ruk vind ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 augustus 2012 @ 15:01 |
Hij zegt het zelf al deels. Ze gebruiken een andere techniek ervoor + 10jaar garantie erop En het is merkbaar anders dan Tefal/Ikea pannen met een anti-aanbak laag Iets "aanbranden", warm water erover, en schoon. Bij Tefal moet je dan toch echt een sponsje erbij gebruiken En zo duur zijn ze nou ook weer niet [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 09-08-2012 15:01:21 ] | |
SummerBreeze | vrijdag 10 augustus 2012 @ 15:45 |
Toen het topic verzandde in een 'ruzie' over wel of niet soppen (onder andere) stopte ik met lezen. Maar, de term 'inwerken' heeft wel mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Wij hebben(nouja, eigenlijk heeft mijn vriend) een tijdje geleden een gietijzeren grillpan cadeau gekregen. Deze is NIET geëmailleerd of anderszins voorzien van een ander materiaal. De handleiding die erbij zat (een dun velletje papier van nog geen half A4-tje) vermeldde dat we de pan voor gebruik moesten afwassen met heet water en sop en vervolgens moesten wegzetten. Na elk gebruik volstond een snelle wasbeurt met alleen heet water, wederom in een laagje olie zetten en opruimen tot het volgende gebruik. Maaaaaar, ik vind hem totaal niet fijn werken. Alles blijft plakken, brandt aan en de (zo goed als verkoolde) etensresten laten zich moeilijk verwijderen. Ik ben dus klaar met de sopmethode. Hierbij dus een vraagje aan Piet (en anderen die sop afzweren bij gietijzer): Hoe kan ik die pan een beetje lekker inwerken? | |
Pietverdriet | vrijdag 10 augustus 2012 @ 16:13 |
| |
SummerBreeze | vrijdag 10 augustus 2012 @ 16:15 |
begrijp ik nou goed dat je hem niet afdroogt, maar droog'bakt'? Heel erg bedankt voor je reactie trouwens. Ik zie dat ik gewoon wel het hele topic had moeten lezen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 10 augustus 2012 @ 16:37 |
Klopt, ik bak hem droog, en goed heet ook, tot ie begint te walmen. Je hoeft hem niet tot de beginstaat te schrobben, gewoon olie er in, aardappelschillen en zout, bakken maar. | |
rac | maandag 13 augustus 2012 @ 08:47 |
Heb van de week een van mijn andere pannen ingewerkt , nu braad hij fantastisch ! Heb dan ook iedereen hier in huis duidelijk verteld dat vaatwasser , en zeep er in gooien absoluut verboden is ! Nu hopen dat iedereen zich er aan houd. wacht nog even af hoe de pan van Erasmo is , en of iedereen zich aan mijn voorwaarden kan houden... | |
Redcoon | donderdag 16 augustus 2012 @ 09:47 |
Heb toch maar een klein Ø20cm pannetje besteld... Inbranden gaat goed met wat aardappelschillen en arachideolie. Maar waar dient het zout eigenlijk voor? | |
#ANONIEM | donderdag 16 augustus 2012 @ 11:15 |
Smaak ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 16 augustus 2012 @ 11:27 |
De celwanden van de aardappelschillen sneller kapot te maken en meer zetmeel er uit te trekken volgens mij. Het patina in de pan bestaat voornamelijk uit koolstof en de olie, en het koolstof komt uit de aardappelen, cq het zetmeel. |