abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111794654
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]

Daar gaat het topic toch over?????

Dat jullie daar gelijk tegen in gaan

Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg.
pi_111794833
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:20 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg.
Ja, klopt

Maaaaaarrrrr wel goede merken :) en daar gaat het om
pi_111818069
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over
heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee
  maandag 21 mei 2012 @ 06:28:30 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111818522
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 02:57 schreef sijs het volgende:
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over
heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee
Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111818685
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]
...

Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt.

Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget.
pi_111818799
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 06:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
Hoezo "moet" dat?
pi_111818802
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:10 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt.

Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget.
En daarna sloeg het topic over op de TT
pi_111818888
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 06:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2012 07:41:45 ]
pi_111819312
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:41 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen.
Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriėn" vol, en brand juist alles sneller aan
pi_111819476
Is de Ikea favorit serie iets? 100 euro voor een set waarvan de pannen een aluminium kern hebben.

Noodles
  maandag 21 mei 2012 @ 16:59:33 #211
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111836594
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje.

Zo een;


Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld.
  maandag 21 mei 2012 @ 20:39:22 #212
63722 z80
I fink you freaky
pi_111847666
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 08:24 schreef Estolan het volgende:

[..]

Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriėn" vol, en brand juist alles sneller aan
als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_111848116
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 20:39 schreef z80 het volgende:

[..]

als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan.
Tuuuuuuuuuurlijk

Het eten brand hier ook niet aan. En in de MANUAL!!!!!! staat het!
pi_111851636
Rustig met de aannaames. Bodum is geėmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje.
pi_111851798
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 21:39 schreef Fixers het volgende:
Rustig met de aannaames. Bodum is geėmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje.
zou best kunnen, het ziet en voelt in iedergeval anders aan dan "normaal" gietijzer :)

Ik volg ook alleen maar de gebruiksaanwijzing

Deze pannen verkopen ze alleen niet meer volgens mij. Waren toen ( in 2006/2007 ) ook best duur, ook tussen de ¤95-¤150
pi_111857156
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 16:59 schreef Redcoon het volgende:
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje.

Zo een;
[ afbeelding ]

Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld.
Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Noodles
  dinsdag 22 mei 2012 @ 05:46:43 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111863459
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:30 schreef Estolan het volgende:

[..]

Hoezo "moet" dat?
Vormt er een patina, een laagje, dat zorgt dat er niets aanbakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111909404
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 23:10 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Daarom bak ik kleinere porties, ik heb zo'n standaard wokpit bij een gasfornuis (denk 4kw ofzo), te weinig om 'echt' te wokken, maar imho prima toereikend bij kleine porties.
  woensdag 23 mei 2012 @ 17:11:22 #219
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111933701
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 23:10 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Wat tjoptjop zei. Ik bak kleinere porties, maar we zijn maar met z'n twee, dat scheelt.
pi_114839142
Dit is toch het meest recente topic over pannen meen ik, dus post ik hier voor wat advies.

Ik ben toe aan vervanging van mijn Tefal wok/hapjes pan en mijn Ikea koekenpan (365 serie).

Mijn nieuwe koekenpan wordt sowieso een plaatstalen pan zonder anti aanbaklaag, omdat ik deze Ikea pan binnen een jaar versleten heb en nu iets wil hebben wat langer mee gaat. Daarnaast twijfel ik ernstig over de giftigheid van afbrekend Teflon als de pan te heet wordt.

Wat betreft mijn wok/hapjes pan ben ik er nog niet helemaal uit. Ik maak toch vaak snelle roerbak gerechten of eenvoudige pasta sauzen, waarbij ik de saus direct over de gesmoorde groenten gooi. Hierbij lijkt mij iets als een hapjespan met anti-aanbak laag toch wel erg handig en is mijn oog gevallen op een BK Thermolon pan (die iig temperatuur bestendig is tot 400 graden).

Heeft iemand ervaring met zo'n thermolon pan? Of heeft iemand andere tips om eenvoudig te roerbakken/smoren zonder anti-aanbak laag?
  maandag 30 juli 2012 @ 11:32:39 #221
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114839503
Wij hebben pannen van Bialetti. Met keramische anti-aanbaklaag. Net zoiets als die van BK, vermoed ik. Bevallen goed, maar over duurzaamheid kan ik nog niks zeggen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_114852238
Ik moet erbij vermelden dat ik allergisch ben om te koken zonder olie of boter, dus dat is niet de reden waarom ik gehecht ben aan een anti-aanbak laag. Ik weet gewoon niet hoe de bak kwaliteiten van een vol RVS pan zijn als ik hier groente in wil bakken voor bijvoorbeeld een pasta saus.

Dit lijkt me bijvoorbeeld een heel aardige pan (http://www.pannenwebshop.nl/product/bk-hapjespan-profiline-24-cm/30097), maar het lijkt me dat zo'n pan niet ingebakken moet worden als bij een volstalen koekenpan.
  maandag 30 juli 2012 @ 16:39:40 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114852920
Ik ben nog nooit een rvs koekenpan of hapjespan tegengekomen waar je fijn in kon bakken zonder dat het plakte en aanbakte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114853389
Duidelijk, maar het lijkt me ook niet fijn om een pasta saus te maken in een ingewerkte stalen koekenpan/hapjespan. Schoonmaken wordt dan echt een hel zonder gebruik van afwasmiddelen.

Dus wat blijft over? Normale pan om saus in op te warmen en een stalen koekenpan om de groente in te bakken en die vervolgens los in de pan met saus te gooien? Geen probleem met aanbakken van de groente en de stalen pan gebruik je alleen voor het bakken van groente/vlees.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:16:37 #225
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114854740
De optie keramische anti-aanbak is al afgevallen?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:16:48 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114854748
Ik gebruik voor veel pastasaus een gietijzeren braadpan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114854890
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2012 17:16 schreef Lienekien het volgende:
De optie keramische anti-aanbak is al afgevallen?
Voor een koekenpan wel. Ik kan het geduld wel opbrengen om zo'n pan goed in te werken en met zorg te behandelen, dan lijkt me een stalen koekenpan wel echt ideaal. Vooral ook om het feit dat zo'n pan jaren of zelfs tientallen jaren mee moet kunnen gaan.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:22:00 #228
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114855000
Nou, ik volg het niet meer.
The love you take is equal to the love you make.
pi_114884074
Ik heb gietijzeren koekenpannen en braadpannen en koekenpannen van met een bodem van leisteen, mijn buurvrouw heeft een koeken/hapjes pan met leisteen en met zo,n keramische aanbaklaag en het bevalt ons goed.
pi_115065523
Ik twijfel tussen het aanschaffen van een plaatstaal (de buyer) of thermolon pan. Ik ben al redelijk ervaren met plaatstalen pannen en vind dit wel erg fijn om te kopen, aan de andere kant heeft thermolon het gemak dat ik er niet zoveel voor hoeft te doen. Zijn er dingen die belangrijk zijn om het een of ander uit te sluiten?
pi_115067361
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is.
pi_115070149
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 20:41 schreef Fixers het volgende:
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is.
Maar het is wel weer beter dan teflon qua specificaties. Dan ga ik wel een stalen pan kopen :).
pi_115070163
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 20:41 schreef Fixers het volgende:
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is.
En waar baseer je dat op? Heb er toch veel positieve berichten over gehoord.
pi_115070270
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 21:35 schreef frenkck het volgende:

[..]

En waar baseer je dat op? Heb er toch veel positieve berichten over gehoord.
De vele tientallen verhalen van exemplaren die toch aanbakken, en mijn eigen exemplaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door Fixers op 03-08-2012 22:22:35 ]
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 08:48:51 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115086682
Een antiaanbakpan die aanbakt, klinkt interessant.
Gebruik je dan (olijf)olie om te bakken in combinatie met handmatig afwassen? Olie kan verlijmen en vormt dan een plakkerig laagje. Je ziet het ook in frituurpannen waar mensen olie in gebruiken. Het verlijmen is niets anders dan oxideren van de olie. Dit effect wordt versneld door sommige metalen. Je kan zo van plantaardige olie, bv lijnolie, maar ook olijfolie verf maken door er pigmenten (bv roet voor zwart, of titaanoxide voor wit) bij te doen en een siccatief toe te voegen. Siccatief zijn werkzame stoffen zijn metalen. Veel metalen hebben de eigenschap zuurstof uit de lucht snel op te nemen, dat doet het ijzer in je bloed bijvoorbeeld. Koper heeft die eigenschap ook, octopussen hebben bloed op koperbasis. Verder oxideert aluminium zeer snel, je merkt dat niet omdat aluminiumoxide een beschermend laagje tegen verder oxideren vormt.
Het is maar een idee, maar de pan zou het oxideren van sommige olie kunnen versnellen, het vormt dan de lijmlaag die kleeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2012 @ 21:34:10 #236
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115157086
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]

Daar gaat het topic toch over?????

Dat jullie daar gelijk tegen in gaan


Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Dus als het op tv gebruikt wordt is het geweldig? Of als het prijzig is, is het topkwaliteit?

Kwaliteit kost (meestal) geld, true, maar deze stelling is andersom nauwelijks waar. Dan het het marketing en ben je een idioot als je daar in tuint. Een idioot, maar hooggewaardeerd deelnemer aan de consumptiemaatschappij. Believe in make-believe :')
Ik heb al een boek.
pi_115162123
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 21:34 schreef Rio het volgende:

[..]

Dus als het op tv gebruikt wordt is het geweldig? Of als het prijzig is, is het topkwaliteit?

Kwaliteit kost (meestal) geld, true, maar deze stelling is andersom nauwelijks waar. Dan het het marketing en ben je een idioot als je daar in tuint. Een idioot, maar hooggewaardeerd deelnemer aan de consumptiemaatschappij. Believe in make-believe :')
Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
pi_115162536
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:51 schreef Estolan het volgende:

[..]

Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
Geen crap, wel de spullen van de fabrikant die grootste cheque meeneemt.
  maandag 6 augustus 2012 @ 00:22:09 #239
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115167615
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:51 schreef Estolan het volgende:

[..]

Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
1 woord: Princess.
Ik heb al een boek.
pi_115174176
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:57 schreef Fixers het volgende:

[..]

Geen crap, wel de spullen van de fabrikant die grootste cheque meeneemt.
Dus?
pi_115174189
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 00:22 schreef Rio het volgende:

[..]

1 woord: Princess.
Niet in MC Aus
  maandag 6 augustus 2012 @ 09:06:39 #242
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115174537
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:51 schreef Estolan het volgende:

[..]

Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 08:44 schreef Estolan het volgende:

[..]

Niet in MC Aus
Aha, dus MC Aus is hét leidende culinaire instituut?Jij wilt jezelf wel erg graag bevestigen dat je gelijk denkt te hebben he? Kreeg je geen liefde van je ouders?
Ik heb al een boek.
pi_115176463
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 09:06 schreef Rio het volgende:

[..]


[..]

Aha, dus MC Aus is hét leidende culinaire instituut?Jij wilt jezelf wel erg graag bevestigen dat je gelijk denkt te hebben he? Kreeg je geen liefde van je ouders?
?

Dat ging over het merk Scanpan, wat een product is voor de prof keuken. Meer niet
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:44:56 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115176516
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 10:43 schreef Estolan het volgende:

[..]

?

Dat ging over het merk Scanpan, wat een product is voor de prof keuken. Meer niet
tja, vreemd genoeg werken de prof koks die ik ken allemaal liever met plaatstalen of gietijzeren koekenpannen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:56:46 #245
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115176848
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier :P



Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan :)
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:59:21 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115176933
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 10:56 schreef Erasmo het volgende:
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier :P

[ afbeelding ]

Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan :)
Heerlijke dingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 11:09:31 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115177267
Zoek nog steeds de rommelmarkten af naar zo'n model, maar ik vrees dat je voor zoiets het beste in Frankrijk kan zijn :P
  maandag 6 augustus 2012 @ 11:10:23 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115177293
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 11:09 schreef Erasmo het volgende:
Zoek nog steeds de rommelmarkten af naar zo'n model, maar ik vrees dat je voor zoiets het beste in Frankrijk kan zijn :P
Ken je niet iemand met een Makro, Hanos of Sligro pas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:16:33 #249
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_115179798
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 10:56 schreef Erasmo het volgende:
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier :P

[ afbeelding ]

Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan :)
Waar ken kan je zulke dingen vinden?

EDIT* lamaar, zie nu in de link de naam van het bedrijf. Lang leve de Bijenkorf.
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:23:23 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115180068
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 12:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Waar ken kan je zulke dingen vinden?

EDIT* lamaar, zie nu in de link de naam van het bedrijf. Lang leve de Bijenkorf.
Drie keer de prijs die je voor een andere ijzeren koekenpan betaald.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:27:07 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115180224
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 11:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken je niet iemand met een Makro, Hanos of Sligro pas?
Zekers. Zijn zulke pannen ook verkrijgbaar uit een stuk, dus niet met geklonken handvat?

Oh en persoonlijk vind ik een stokoude pan het tofst :P Thuis worden ook nog steeds de aardappels gebakken in de koekenpan van mijn overgrootmoeder :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Erasmo op 07-08-2012 10:12:50 ]
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:27:07 #252
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_115180225
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Drie keer de prijs die je voor een andere ijzeren koekenpan betaald.
Makro heeft ze ook dus? Dan moet ik even slijmen bij wat kennissen. ;)
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:40:45 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115180664
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 12:27 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zekers. Zijn zulke pannen ook verkrijgbaar uit een stuk, dus niet met geklonken handvat?

Oh en persoonlijk vind ik een stokoude pan het tofst :P Thuis worden ook nog steeds de aardappels gebakken in de koekenpan van mijn overgrootmoetder :P
Heb die in spanje een keer gezien, helaas niet meegenomen.
Heb er hier ook nog eetje die ouder is dan ik, geklonken handvat, niet kapot te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115186789
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 12:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb die in spanje een keer gezien, helaas niet meegenomen.
Heb er hier ook nog eetje die ouder is dan ik, geklonken handvat, niet kapot te krijgen.
Hebben de mijne ook :)
  maandag 6 augustus 2012 @ 15:45:54 #255
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115188951
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 14:56 schreef Estolan het volgende:

[..]

Hebben de mijne ook :)
Maar jouw pannetjes zijn dan ook de beste ter wereld. Als jij het hebt is het goed geweldig het beste van het beste. Er is dan gewoon niets anders meer dat eventueel ook goed zou kunnen zijn.

Mag ik je aanraken?
Ik heb al een boek.
pi_115189672
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 15:45 schreef Rio het volgende:

[..]

Maar jouw pannetjes zijn dan ook de beste ter wereld. Als jij het hebt is het goed geweldig het beste van het beste. Er is dan gewoon niets anders meer dat eventueel ook goed zou kunnen zijn.

Mag ik je aanraken?
heb ik nooit gezegd hoor

brilletje nodig?
  maandag 6 augustus 2012 @ 16:19:04 #257
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115190544
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 16:01 schreef Estolan het volgende:

[..]

brilletje nodig?
Ja, denk het wel. Weet jij toevallig werk merk bril ze in Masterchef Armeniė gebruiken? Dat schijnt the bees knees te zijn namelijk.
Ik heb al een boek.
pi_115191682
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 16:01 schreef Estolan het volgende:

[..]

heb ik nooit gezegd hoor

brilletje nodig?
Je toon is gewoon heel erg vervelend. Als het over stalen pannen gaat, moet jij ook weer even verkondigen hoe perfect jouw scanpan wel niet is.

Het topic is ooit bedoeld om betaalbare en goede pannen uiteen te zetten, dat zijn jouw pannen absoluut niet.
pi_115192397
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 16:43 schreef frenkck het volgende:

[..]

Je toon is gewoon heel erg vervelend. Als het over stalen pannen gaat, moet jij ook weer even verkondigen hoe perfect jouw scanpan wel niet is.

Het topic is ooit bedoeld om betaalbare en goede pannen uiteen te zetten, dat zijn jouw pannen absoluut niet.
ik noem dat betaalbare pannen

Even duur als meerdere Ikea of Tefal pannen in de zelfde tijdsduur
pi_115192415
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 16:19 schreef Rio het volgende:

[..]

Ja, denk het wel. Weet jij toevallig werk merk bril ze in Masterchef Armeniė gebruiken? Dat schijnt the bees knees te zijn namelijk.
Waar???
pi_115192955
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 16:56 schreef Estolan het volgende:

[..]

ik noem dat betaalbare pannen

Even duur als meerdere Ikea of Tefal pannen in de zelfde tijdsduur
Hoe weet je nou al dat ze zo lang mee gaan? Je hebt ze nog niet eens een jaar.

Ik ben er achter gekomen in dit topic dat fabrikanten ons willen laten geloven dat we een antiaanbaklaag nodig hebben, zodat wij daar ons geld aan uitgeven. Ze doen er ook alles aan om dit beeld te scheppen, zoals bijvoorbeeld Masterchef te sponsoren. Bij een winkelketen als de blokker is niet eens meer een koekenpan zonder antiaanbaklaag te verkrijgen, dus blijven we maar geld uitgeven aan teflon pannetjes die om de zoveel jaar vervangen moeten worden.
  maandag 6 augustus 2012 @ 22:06:10 #262
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115209660
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 16:56 schreef Estolan het volgende:

[..]

Waar???
Je moeder.
Ik heb al een boek.
pi_115213755
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 17:07 schreef frenkck het volgende:

[..]

Hoe weet je nou al dat ze zo lang mee gaan? Je hebt ze nog niet eens een jaar.

Ik ben er achter gekomen in dit topic dat fabrikanten ons willen laten geloven dat we een antiaanbaklaag nodig hebben, zodat wij daar ons geld aan uitgeven. Ze doen er ook alles aan om dit beeld te scheppen, zoals bijvoorbeeld Masterchef te sponsoren. Bij een winkelketen als de blokker is niet eens meer een koekenpan zonder antiaanbaklaag te verkrijgen, dus blijven we maar geld uitgeven aan teflon pannetjes die om de zoveel jaar vervangen moeten worden.
heb je 10 jaar garantie bij Ikea en Tefal?

neuh

en ik zeg niks bijzonders over antiaanbak. Wat ik al zei is dat 'ik" recentelijk naar prof pannen zocht, en itkwam op Scanpan via MasterChef Australia. Goede pannen, mooi design, oven bestendig en veel garantie.

Dit naast mijn gietijzeren wok / grillpan van Bodum ( ook design ), wil ik nu nog een aantal mooie RVS pannen kopen ( waarvan Scanpan ook best mooie heeft ).

Uiteindelijk ook nog iets van koper, alleen tja, die zijn nogal prijzig

Waarom?

Omdat ik naast het "koken" ook gewoon wat moois wil hebben voor mijn geld. En een Tefal Red-Dot plastic handvat meuk hoort daar niet meer bij

Ik prijs niks de hemel in, het zijn gewoon goede pannen, en een bedrijf met ruim 50jaar ervaring erin. Dat vertrouw ik dan wel

en ja door marketing via een programma kom ik bij dat merk, maar zo werkt het toch met alles?
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:19:12 #264
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115227538
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 22:59 schreef Estolan het volgende:

[..]

en ja door marketing via een programma kom ik bij dat merk, maar zo werkt het toch met alles?
Neen. Je hebt gewoon kutpannen gekocht, deal with it :)
Ik heb al een boek.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:24:12 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115227623
Mozes Kriebel, kunnen we ophouden die pannentrol te voeren met zijn Masterchef non stick ellende?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115227860
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:19 schreef Rio het volgende:

[..]

Neen. Je hebt gewoon kutpannen gekocht, deal with it :)
Ooit gehad dan?

En hoe koop jij je pannen dan? Zomaar in the blind?

Sure!
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:37:13 #267
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_115227871
is dit een beetje kwaliteit?

ijzeren koekenpan

ik ben mijn zogenaamde anti aanbak pannen eigenlijk wel beu .
pi_115227876
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Mozes Kriebel, kunnen we ophouden die pannentrol te voeren met zijn Masterchef non stick ellende?
Ik heb zga alle varianten, mij hoor je niet klagen

Nog goeie tip voor mooie rvs sauteerpannen?
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:44:25 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115228005
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:37 schreef rac het volgende:
is dit een beetje kwaliteit?

ijzeren koekenpan

ik ben mijn zogenaamde anti aanbak pannen eigenlijk wel beu .
Vuistregel, hoe zwaarder hoe beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:46:02 #270
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_115228045
En hoe zwaar moet ik dan aan denken ?

voor een 26 of 28 cm doorsnede pan
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 09:49:02 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115228138
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:46 schreef rac het volgende:
En hoe zwaar moet ik dan aan denken ?

voor een 26 of 28 cm doorsnede pan
Geen idee, ik weeg mijn pannen niet, maar 3 Kilo voor een 28 cm pan klinkt niet slecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115228323
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vuistregel, hoe zwaarder hoe beter.
Heeft dat dan met materiaal te maken, of bodem dikte
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:00:36 #273
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115228425
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Mozes Kriebel, kunnen we ophouden die pannentrol te voeren met zijn Masterchef non stick ellende?
Nu heb ik het gedaan? Prima, maar dan met z'n allen negeren.
Ik heb al een boek.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:00:55 #274
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_115228431

Ik neem aan dat dit bedoeld word met het inbakken van de pan


en dit niet ?
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:05:15 #275
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115228527
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 09:37 schreef rac het volgende:
is dit een beetje kwaliteit?

ijzeren koekenpan

ik ben mijn zogenaamde anti aanbak pannen eigenlijk wel beu .
Over een week weet je het, heb er zojuist een besteld :P

En dat zwaarder beter kan voor sommige mensen soms ook lastig zijn, mijn aardappelpan weegt 4,1 kilo en ik kan me voorstellen dat sommige mensen dan moeite hebben met omschudden :P
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:06:51 #276
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_115228565
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Over een week weet je het, heb er zojuist een besteld :P

En dat zwaarder beter kan voor sommige mensen soms ook lastig zijn, mijn aardappelpan weegt 4,1 kilo en ik kan me voorstellen dat sommige mensen dan moeite hebben met omschudden :P
welke maat?
pi_115228578
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Over een week weet je het, heb er zojuist een besteld :P

En dat zwaarder beter kan voor sommige mensen soms ook lastig zijn, mijn aardappelpan weegt 4,1 kilo en ik kan me voorstellen dat sommige mensen dan moeite hebben met omschudden :P
True, hier ook de gietijzeren wok. Moet je niet laten vallen, gelijk je vloer naar de klote
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:10:14 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115228629
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:00 schreef rac het volgende:

Ik neem aan dat dit bedoeld word met het inbakken van de pan


en dit niet ?
Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt.
Heb de filmpjes bekeken maar vind dat ze het overdrijven. Ik maak een nieuwe pan grondig schoon en bak er dan een paar keer aardappelschillen in tot deze goed bruin/zwart worden, maar maak er geen kolen van.
Daarna gebruik ik hem gewoon en maak ik hem alleen maar schoon met heet water, stook hem droog en heet op het vuur. Daarna met een keukenpapiertje inolieen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 07-08-2012 10:15:23 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:13:28 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115228677
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:06 schreef rac het volgende:

[..]

welke maat?
20cm, zocht nog een kleintje die in de oven kon.
pi_115228697
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt.
Ook al geldt dit niet natuurlijk voor alle pannen :)
pi_115235918
In China gefabriceerde ijzeren pannen hebben vaak een soort plasticlaagje die je eruit moet schuren.

De pannen van debuyer, die je veel in kookwinkels ziet zijn voorzien van wat vet wat je er gewoon uit kunt wassen.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 13:49:59 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115236829
Ik vind dat gezanik over "goeie" pannen eigenlijk net zo vervelend als dat gezanig over "goeie" messen.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 14:08:13 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115237647
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 13:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat gezanik over "goeie" pannen eigenlijk net zo vervelend als dat gezanig over "goeie" messen.
Sinds jouw uitspraken over Italie en de Italiaanse keuken neem ik jouw posts met een korreltje zout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115239220
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 13:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat gezanik over "goeie" pannen eigenlijk net zo vervelend als dat gezanig over "goeie" messen.
Is ook goede he :)
  woensdag 8 augustus 2012 @ 10:07:43 #285
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_115279584
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Over een week weet je het, heb er zojuist een besteld :P

En dat zwaarder beter kan voor sommige mensen soms ook lastig zijn, mijn aardappelpan weegt 4,1 kilo en ik kan me voorstellen dat sommige mensen dan moeite hebben met omschudden :P
Kreeg jij er ook 19 eu verzendkosten bij? :/
Ik heb er vanaf gezien.
pi_115286599
Plaatstaal en antiaanbak....... bah......

Bespaar jezelf al die onderhoud en ellende. Bij mij was een de buyer koekenpan al na een week volledig verroest. :'(

Koop gewoon een RVS KOEKENPAN met een hele dikke bodem. Onverslijtbaar en onderhoudsvrij. Het vergt wel wat oefening en geduld, maar ik kan inmiddels netjes een eitje bakken zonder dat het vast kleeft. Al mijn andere pannen zijn overigens ook RVS (BK).

Die RVS pannen van de Hema zien er overigens zeer degelijk uit: zwaar, edelstaal, hele dikke bodem en een zeel schappelijke prijs (die stockholm serie als ik het goed heb).

Koop in ieder geval geen anti aanbak. Dat is pure troep en slecht voor je gezondheid. Ik zie in dit topic zelfs iemand die veel geld heeft afgetikt voor een ordinaire teflon pan. :')
pi_115331574
Het is toch wel bijzonder om te zien hoe iedereen een andere mening heeft wat betreft een goede pan :).

Ik ga uiteindelijk voor een plaatstalen koekenpan en een wok/hapjes pan met thermolon bekleding. Ik wil de gok met thermolon toch wel wagen en heb nu zo'n pan met mijn stijl van koken gewoon graag in huis.

De huidige 'wok' pan met teflon laag van Tefal is toch zo'n 4 jaar mee gegaan, terwijl mijn koekenpan met teflon laag met een jaar zo goed als op is. Ook niet zo gek, want die gebruik ik ook veel intensiever en op veel hogere temperaturen.
pi_115331965
Teflon is ook ruk.
pi_115333561
Sorry, maar jouw scanpan heeft dus echt WEL een teflon (PTFE) coating. Het staat hier, op de officiėle site:
http://www.scanpan.dk/News_Press/Green%20Tek

quote:
Our cookware has always been PFOA-free. However, the recent concerns linked to PFOA and its environmental impact has prompted us to work closely with our suppliers to develop a PTFE compound that would not require a PFOA emulsifier.
Ja, Scanpan heeft een productieproces die PFOA vrij is, maar de uiteindelijke laag is een PTFE laag die geperst is in een titanium toplaag (als ik het goed begrijp).

En wat is PTFE? Juist:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Teflon
pi_115336063
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2012 13:38 schreef frenkck het volgende:
Sorry, maar jouw scanpan heeft dus echt WEL een teflon (PTFE) coating. Het staat hier, op de officiėle site:
http://www.scanpan.dk/News_Press/Green%20Tek

[..]

Ja, Scanpan heeft een productieproces die PFOA vrij is, maar de uiteindelijke laag is een PTFE laag die geperst is in een titanium toplaag (als ik het goed begrijp).

En wat is PTFE? Juist:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Teflon
And your point is?
  donderdag 9 augustus 2012 @ 14:53:52 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115336613
Ik ben teflonfan.
pi_115336782
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2012 14:42 schreef Estolan het volgende:

[..]

And your point is?
Dat je dus een dure pan hebt die je eigenlijk zelf gewoon ruk vind :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_115336894
Hij zegt het zelf al deels. Ze gebruiken een andere techniek ervoor

+ 10jaar garantie erop

En het is merkbaar anders dan Tefal/Ikea pannen met een anti-aanbak laag

Iets "aanbranden", warm water erover, en schoon. Bij Tefal moet je dan toch echt een sponsje erbij gebruiken

En zo duur zijn ze nou ook weer niet

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 09-08-2012 15:01:21 ]
pi_115382720
Toen het topic verzandde in een 'ruzie' over wel of niet soppen (onder andere) stopte ik met lezen. Maar, de term 'inwerken' heeft wel mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.

Wij hebben(nouja, eigenlijk heeft mijn vriend) een tijdje geleden een gietijzeren grillpan cadeau gekregen. Deze is NIET geėmailleerd of anderszins voorzien van een ander materiaal. De handleiding die erbij zat (een dun velletje papier van nog geen half A4-tje) vermeldde dat we de pan voor gebruik moesten afwassen met heet water en sop en vervolgens moesten wegzetten. Na elk gebruik volstond een snelle wasbeurt met alleen heet water, wederom in een laagje olie zetten en opruimen tot het volgende gebruik.

Maaaaaar, ik vind hem totaal niet fijn werken. Alles blijft plakken, brandt aan en de (zo goed als verkoolde) etensresten laten zich moeilijk verwijderen. Ik ben dus klaar met de sopmethode. Hierbij dus een vraagje aan Piet (en anderen die sop afzweren bij gietijzer): Hoe kan ik die pan een beetje lekker inwerken?
  vrijdag 10 augustus 2012 @ 16:13:23 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115383736
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 15:45 schreef SummerBreeze het volgende:
Toen het topic verzandde in een 'ruzie' over wel of niet soppen (onder andere) stopte ik met lezen. Maar, de term 'inwerken' heeft wel mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.

Wij hebben(nouja, eigenlijk heeft mijn vriend) een tijdje geleden een gietijzeren grillpan cadeau gekregen. Deze is NIET geėmailleerd of anderszins voorzien van een ander materiaal. De handleiding die erbij zat (een dun velletje papier van nog geen half A4-tje) vermeldde dat we de pan voor gebruik moesten afwassen met heet water en sop en vervolgens moesten wegzetten. Na elk gebruik volstond een snelle wasbeurt met alleen heet water, wederom in een laagje olie zetten en opruimen tot het volgende gebruik.

Maaaaaar, ik vind hem totaal niet fijn werken. Alles blijft plakken, brandt aan en de (zo goed als verkoolde) etensresten laten zich moeilijk verwijderen. Ik ben dus klaar met de sopmethode. Hierbij dus een vraagje aan Piet (en anderen die sop afzweren bij gietijzer): Hoe kan ik die pan een beetje lekker inwerken?
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Belangrijk is dat je voordat je begint met inbranden de pan grondig schoonmaakt met een schuurspons, heet water, sop en evt een schuurmiddel. Er zit vaak een laag op die voor bescherming dient en die tijdens het fabrikageproces is gebruikt.
Heb de filmpjes bekeken maar vind dat ze het overdrijven. Ik maak een nieuwe pan grondig schoon en bak er dan een paar keer aardappelschillen in tot deze goed bruin/zwart worden, maar maak er geen kolen van.
Daarna gebruik ik hem gewoon en maak ik hem alleen maar schoon met heet water, stook hem droog en heet op het vuur. Daarna met een keukenpapiertje inolieen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115383862
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[..]

begrijp ik nou goed dat je hem niet afdroogt, maar droog'bakt'?

Heel erg bedankt voor je reactie trouwens. Ik zie dat ik gewoon wel het hele topic had moeten lezen 8)7 Vanavond maar eens even goed soppen om de pan weer in de beginstaat te krijgen :)
  vrijdag 10 augustus 2012 @ 16:37:30 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115384670
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 16:15 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

begrijp ik nou goed dat je hem niet afdroogt, maar droog'bakt'?

Heel erg bedankt voor je reactie trouwens. Ik zie dat ik gewoon wel het hele topic had moeten lezen 8)7 Vanavond maar eens even goed soppen om de pan weer in de beginstaat te krijgen :)
Klopt, ik bak hem droog, en goed heet ook, tot ie begint te walmen.
Je hoeft hem niet tot de beginstaat te schrobben, gewoon olie er in, aardappelschillen en zout, bakken maar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 augustus 2012 @ 08:47:15 #298
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_115502289
Heb van de week een van mijn andere pannen ingewerkt , nu braad hij fantastisch !

Heb dan ook iedereen hier in huis duidelijk verteld dat vaatwasser , en zeep er in gooien absoluut verboden is !

Nu hopen dat iedereen zich er aan houd.

wacht nog even af hoe de pan van Erasmo is , en of iedereen zich aan mijn voorwaarden kan houden...
  donderdag 16 augustus 2012 @ 09:47:53 #299
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_115632901
Heb toch maar een klein Ų20cm pannetje besteld...

Inbranden gaat goed met wat aardappelschillen en arachideolie. Maar waar dient het zout eigenlijk voor?
pi_115635290
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 09:47 schreef Redcoon het volgende:
Heb toch maar een klein Ų20cm pannetje besteld...

Inbranden gaat goed met wat aardappelschillen en arachideolie. Maar waar dient het zout eigenlijk voor?
Smaak :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')