abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 19 mei 2012 @ 21:15:48 #151
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111755503
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 20:25 schreef Estolan het volgende:

[..]
En gaan pannen 80jaar mee???? Neuh
Wat zou er volgens jou dan verslijten aan een stuk metaal wat verhit wordt?
  zaterdag 19 mei 2012 @ 21:18:25 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111755628
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat zou er volgens jou dan verslijten aan een stuk metaal wat verhit wordt?
Zijn antiaanbaklaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111756428
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat zou er volgens jou dan verslijten aan een stuk metaal wat verhit wordt?
Het metaal, handgreep, niks gaat voor altijd mee
pi_111756487
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn antiaanbaklaag
Uhuh. Goeie!
  zaterdag 19 mei 2012 @ 21:43:52 #155
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111757078
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:32 schreef Estolan het volgende:

[..]

Het metaal, handgreep, niks gaat voor altijd mee
Zo'n pan is of uit één stuk of de handgreep zit er op geklonken. En diep respect als je zo vaak met je spatel in de pan zit dat je er op een gegeven moment doorheen steekt.
pi_111757273
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:43 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zo'n pan is of uit één stuk of de handgreep zit er op geklonken. En diep respect als je zo vaak met je spatel in de pan zit dat je er op een gegeven moment doorheen steekt.
Staal kan ook moe raken hoor:

Vermoeiing is een fenomeen waarbij een materiaal bezwijkt onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting. Door de wisselende belasting kan er breuk optreden zelfs als de spanningen overal (ver) onder de maximale vloei- of breukspanning blijven.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 21:52:41 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111757535
Brekende pannen, een onbekend risico, vanavond bij Knevel en van de Brink....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111757715
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:48 schreef Estolan het volgende:

[..]

Staal kan ook moe raken hoor:

Vermoeiing is een fenomeen waarbij een materiaal bezwijkt onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting. Door de wisselende belasting kan er breuk optreden zelfs als de spanningen overal (ver) onder de maximale vloei- of breukspanning blijven.
Die scanpannen van jou zij best mooi, maar nu begin je toch echt onzin uit te kramen. Metaalmoeheid... Een anti-aanbaklaag is gewoon de zwakste plek van een pan. Een pan zonder zo'n laag gaat daarom vele malen langer mee.

Is niet erg. Ik gebruik thuis ook gewoon tefal pannetjes en die mik ik na 1 a 2 jaar gewoon weg.

Ik heb gewerkt in een restaurant met een stel pannen die dagelijks gebruikt werden en meer dan 50 jaar oud waren. Daar is nog nooit een handvat vana gekomen. En ze gingen ook in de oven etc.

Het enige waarmee je zo'n pan echt naar god kon helpen is hem in de (industriele) vaatwasser te mikken, dan was er niets meer mee te beginnen. En kreeg je een knal voor je harses van de chef.
Whatever...
pi_111757826
That's the point

Je kan niet zomaar zeggen dat pannen langer mee gaan dan een mensenleven
pi_111757840
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Brekende pannen, een onbekend risico, vanavond bij Knevel en van de Brink....
Doe is niet zo triest
  zaterdag 19 mei 2012 @ 22:37:49 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111760125
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 21:48 schreef Estolan het volgende:

[..]

Staal kan ook moe raken hoor:

Vermoeiing is een fenomeen waarbij een materiaal bezwijkt onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting. Door de wisselende belasting kan er breuk optreden zelfs als de spanningen overal (ver) onder de maximale vloei- of breukspanning blijven.
Het is een pan he, geen vliegtuigvleugel. Heb nog nooit gehoord van pannen die spontaan doormidden breken.
pi_111760351
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 22:37 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Het is een pan he, geen vliegtuigvleugel. Heb nog nooit gehoord van pannen die spontaan doormidden breken.
Breuk is niet altijd door het midden breken he

Het is en blijft een metaal en gaat niet eeuwig mee
  zaterdag 19 mei 2012 @ 22:43:17 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111760397
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 22:42 schreef Estolan het volgende:

[..]

Breuk is niet altijd door het midden breken he

Het is en blijft een metaal en gaat niet eeuwig mee
wat dan? Scheuren ze?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111760621
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 20:25 schreef Estolan het volgende:

[..]

Doelde meer op het "garantie" feit bij bedrijven die ergens mee stoppen

Heeft niks met de pan te maken

En gaan pannen 80jaar mee???? Neuh
Ik heb zo'n eden quality pan en het is echt hele goede kwaliteit. Een stapje hoger zelfs boven een bekend merk als Hackman.
pi_111760934
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wat dan? Scheuren ze?
Dat komt wel is voor ja

Heeft allemaal met het gebruik te maken
  zaterdag 19 mei 2012 @ 23:15:38 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111762287
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 22:50 schreef Estolan het volgende:

[..]

Dat komt wel is voor ja

Heeft allemaal met het gebruik te maken
Dakpannen zeker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111762906
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dakpannen zeker
.
pi_111777004
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dakpannen zeker
_O_
pi_111777413
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 12:38 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

_O_
Zijn zeker van staal


Sukkels....
pi_111777982
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 12:52 schreef Estolan het volgende:

[..]

Zijn zeker van staal

Sukkels....
:W
pi_111778979
Lekker ontopic allemaal

Steeds meer trieste figuren op dit forum!
pi_111779460
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 13:37 schreef Estolan het volgende:
Lekker ontopic allemaal

Steeds meer trieste figuren op dit forum!
Jij blijft structureel de betweter uithangen. Elke idioot met enige horeca-ervaring weet dat je gietijzeren pannen niet met een sopje moet afwassen.
pi_111781969
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 00:09 schreef Estolan het volgende:
De pannen mogen ook tot 260c de oven in

Hitte is het probleem niet

Deze wok is juist geschikt voor extreme temperaturen met olie
260 graden Maximaal? Dan heb je pannen met een ordinaire PTFE-laag erin. (Teflon is een merknaam van DuPont). PTFE ontbindt bij temperaturen rond de 250 graden, soms iets meer, soms iets minder. De keramische anti-aanbak lagen zijn meer emaille-achtig en kunnen doorgaans tot temperaturen van rond de 400 graden. Maar die bakken gewoon klote in mijn ervaring.

Ik ben het op pannen gebied redelijk met Piet eens. Smeedijzer/plaatstaal is in een mensenleven niet te verslijten als je ze goed verzorgd. Verder gebruik ik met veel plezier een roestvrij stalen wok. Nooit last van aanbranden. Makkelijk met afwassen en in een sopje gooien. Die oude BK gaatjes pannen waren ook geweldig, maar massief aluminium. Als je dat nu gebruikt krijg je de anti-alzheimer paniek op je nek.

Voor het koken van aardappels en groenten heb ik het liefste gewoon rvs steelpannen die je in de vaatwasser kan smijten.
pi_111782798
2 koekepannen van Tefal, groot en klein
wat kleine pannen en 2 steelpannetjes (dit gedeelte is aan vervanging toe)

Pannetje


hele fijne wok van BK


Lekkere braadpan van Sola


en een soeppannetje (maar dan met witte buitenkant)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_111782891
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 13:51 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Jij blijft structureel de betweter uithangen. Elke idioot met enige horeca-ervaring weet dat je gietijzeren pannen niet met een sopje moet afwassen.
Wie zegt dat dan???

Niet ik iig
pi_111782992
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 14:47 schreef Fixers het volgende:

[..]

260 graden Maximaal? Dan heb je pannen met een ordinaire PTFE-laag erin. (Teflon is een merknaam van DuPont). PTFE ontbindt bij temperaturen rond de 250 graden, soms iets meer, soms iets minder. De keramische anti-aanbak lagen zijn meer emaille-achtig en kunnen doorgaans tot temperaturen van rond de 400 graden. Maar die bakken gewoon klote in mijn ervaring.

Ik ben het op pannen gebied redelijk met Piet eens. Smeedijzer/plaatstaal is in een mensenleven niet te verslijten als je ze goed verzorgd. Verder gebruik ik met veel plezier een roestvrij stalen wok. Nooit last van aanbranden. Makkelijk met afwassen en in een sopje gooien. Die oude BK gaatjes pannen waren ook geweldig, maar massief aluminium. Als je dat nu gebruikt krijg je de anti-alzheimer paniek op je nek.

Voor het koken van aardappels en groenten heb ik het liefste gewoon rvs steelpannen die je in de vaatwasser kan smijten.
Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven???

Het gaat er om dat deze pannen de oven in kunnen in vergelijking met andere merk pannen

En ja pannen gaan lang mee, "mits" je er goed mee om gaat. Anders gaan ze dat niet

Dus een statement maken dat pannen eeuwig mee gaan is gewoon gelul

Ik heb zelf ook pannen die gewoon de vaatwasser in gaan, heb dan nu die Scanpan pannen, en nog wat zware gietijzeren pannen van Bodum

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2012 15:11:34 ]
  zondag 20 mei 2012 @ 15:13:46 #177
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_111783171
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:07 schreef Estolan het volgende:

[..]

Wie zegt dat dan???

Niet ik iig
Dan was deze post toch wel wat verwarrend.
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2012 22:58 schreef Estolan het volgende:

[..]

Direct na gebruik heet water. Licht sopje. Goed afspoelen en afdrogen en dan olieen
The love you take is equal to the love you make.
pi_111783369
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:09 schreef Estolan het volgende:

[..]

Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven???
Lasagne.
quote:
Het gaat er om dat deze pannen de oven in kunnen in vergelijking met andere merk pannen
Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor.
quote:
En ja pannen gaan lang mee, "mits" je er goed mee om gaat. Anders gaan ze dat niet

Dus een statement maken dat pannen eeuwig mee gaan is gewoon gelul
Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.
quote:
Ik heb zelf ook pannen die gewoon de vaatwasser in gaan, heb dan nu die Scanpan pannen, en nog wat zware gietijzeren pannen van Bodum
pi_111784541
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:13 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dan was deze post toch wel wat verwarrend.

[..]

Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzing

Dus dat geld niet voor de totale context
pi_111784579
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:18 schreef Fixers het volgende:

[..]

Lasagne.

[..]

Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor.

[..]

Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.

[..]

Lasagne op 400°?????

In een particuliere oven????


NOG FF!!!!
  zondag 20 mei 2012 @ 15:46:23 #181
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_111784618
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:44 schreef Estolan het volgende:

[..]

Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzing

Dus dat geld niet voor de totale context
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar?
The love you take is equal to the love you make.
pi_111784640
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:46 schreef Lienekien het volgende:
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar?
Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wok
  zondag 20 mei 2012 @ 15:49:32 #183
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_111784734
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:47 schreef Estolan het volgende:

[..]

Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wok
Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_111784777
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt.
Ja omdat een sopje en gietijzer niet samen gaan volgens de rest

Zou kunnen

Alleen blijkbaar niet voor deze pannen
  zondag 20 mei 2012 @ 15:53:11 #185
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_111784883
Het was een opmerking, geen punt voor discussie.
The love you take is equal to the love you make.
pi_111784894
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 15:53 schreef Lienekien het volgende:
Het was een opmerking, geen punt voor discussie.
Top!
  zondag 20 mei 2012 @ 16:03:45 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111785356
pi_111792402
Waarom moet Lasagna gebakken worden bij een temperatuur van 400 graden :D :')
pi_111792861
quote:
3s.gif Op zondag 20 mei 2012 18:39 schreef fotostarter het volgende:
Waarom moet Lasagna gebakken worden bij een temperatuur van 400 graden :D :')
Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden.

Maar daar ging het niet om. Die 400 graden die ik eerder noemde was om vast te stellen om wat voor pannen Estolan heeft. Aangezien fabrikanten altijd de grootste getallen willen noemen en er verder geen kunstof delen aan de pannen van E. zitten kan herleid worden wat het type anti-aanbak laag is die E. heeft.
pi_111793313
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 18:48 schreef Fixers het volgende:

[..]

Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden.

Maar daar ging het niet om. Die 400 graden die ik eerder noemde was om vast te stellen om wat voor pannen Estolan heeft. Aangezien fabrikanten altijd de grootste getallen willen noemen en er verder geen kunstof delen aan de pannen van E. zitten kan herleid worden wat het type anti-aanbak laag is die E. heeft.
Tuuuuurlijk!!!

Lasagne in een houtoven, en jij denk dat echt? Dan wil ik graag een adres waar ik dat kan halen :)

Ik ga er iig vanuit dat als bepaalde merk pannen in bekende tp keukens gebruikt worden, dat het dan geen bagger is. En goh, je ziet het zelfs aan de prijs


Droom gerust verder!
pi_111793711
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK :').

Sjees.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_111794047
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:03 schreef Jarno het volgende:
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK :').

Sjees.
Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien? :P
:')
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_111794068
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:03 schreef Jarno het volgende:
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK :').

Sjees.
:)

Blijkbaar moet ik tot op detail uitleggen waarom ik pannen van ¤120 - ¤200 koop
pi_111794095
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:09 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien? :P
:')
Ja daar gaat het over ¤999 :)
pi_111794178
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 18:58 schreef TripleS het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik goede pannen kan kopen voor koken op gas?
Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget.

Ik ben het een beetje zat dat ik niet fatsoenlijk kan koken met deze rot-dingen :(
AH had nog wel eens Berndes pannen in de bonus voor half geld, die bevallen ons prima, en hebben ook een behoorlijk dikke bodem.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  zondag 20 mei 2012 @ 19:11:24 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111794179
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:09 schreef Estolan het volgende:

[..]

:)

Blijkbaar moet ik tot op detail uitleggen waarom ik pannen van ¤120 - ¤200 koop
Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111794255
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellen
Daar gaat het topic toch over?????

Dat jullie daar gelijk tegen in gaan


Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
pi_111794423
c/p topicstart:

quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 18:58 schreef TripleS het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik [b]goede pannen[/b] kan kopen voor koken op gas?
[b]Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget.[/b]

Dus nee, hier ging het topic niet over...

Ik hoop trouwens dat TS inmiddels een goede pannenset heeft gevonden voor niet al te duur?
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_111794442
Ga gewoon door anders.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_111794589
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:16 schreef KillerBee4ever het volgende:
c/p topicstart:

[..]

Dus nee, hier ging het topic niet over...

Ik hoop trouwens dat TS inmiddels een goede pannenset heeft gevonden voor niet al te duur?
TT is: Goede Pannen :)
pi_111794654
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]

Daar gaat het topic toch over?????

Dat jullie daar gelijk tegen in gaan

Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg.
pi_111794833
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:20 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg.
Ja, klopt

Maaaaaarrrrr wel goede merken :) en daar gaat het om
pi_111818069
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over
heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee
  maandag 21 mei 2012 @ 06:28:30 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111818522
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 02:57 schreef sijs het volgende:
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over
heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee
Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111818685
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]
...

Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt.

Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget.
pi_111818799
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 06:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
Hoezo "moet" dat?
pi_111818802
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:10 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt.

Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget.
En daarna sloeg het topic over op de TT
pi_111818888
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 06:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2012 07:41:45 ]
pi_111819312
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:41 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen.
Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriën" vol, en brand juist alles sneller aan
pi_111819476
Is de Ikea favorit serie iets? 100 euro voor een set waarvan de pannen een aluminium kern hebben.

Noodles
  maandag 21 mei 2012 @ 16:59:33 #211
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111836594
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje.

Zo een;


Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld.
  maandag 21 mei 2012 @ 20:39:22 #212
63722 z80
I fink you freaky
pi_111847666
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 08:24 schreef Estolan het volgende:

[..]

Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriën" vol, en brand juist alles sneller aan
als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_111848116
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 20:39 schreef z80 het volgende:

[..]

als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan.
Tuuuuuuuuuurlijk

Het eten brand hier ook niet aan. En in de MANUAL!!!!!! staat het!
pi_111851636
Rustig met de aannaames. Bodum is geëmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje.
pi_111851798
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 21:39 schreef Fixers het volgende:
Rustig met de aannaames. Bodum is geëmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje.
zou best kunnen, het ziet en voelt in iedergeval anders aan dan "normaal" gietijzer :)

Ik volg ook alleen maar de gebruiksaanwijzing

Deze pannen verkopen ze alleen niet meer volgens mij. Waren toen ( in 2006/2007 ) ook best duur, ook tussen de ¤95-¤150
pi_111857156
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 16:59 schreef Redcoon het volgende:
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje.

Zo een;
[ afbeelding ]

Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld.
Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Noodles
  dinsdag 22 mei 2012 @ 05:46:43 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111863459
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:30 schreef Estolan het volgende:

[..]

Hoezo "moet" dat?
Vormt er een patina, een laagje, dat zorgt dat er niets aanbakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111909404
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 23:10 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Daarom bak ik kleinere porties, ik heb zo'n standaard wokpit bij een gasfornuis (denk 4kw ofzo), te weinig om 'echt' te wokken, maar imho prima toereikend bij kleine porties.
  woensdag 23 mei 2012 @ 17:11:22 #219
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111933701
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 23:10 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Wat tjoptjop zei. Ik bak kleinere porties, maar we zijn maar met z'n twee, dat scheelt.
pi_114839142
Dit is toch het meest recente topic over pannen meen ik, dus post ik hier voor wat advies.

Ik ben toe aan vervanging van mijn Tefal wok/hapjes pan en mijn Ikea koekenpan (365 serie).

Mijn nieuwe koekenpan wordt sowieso een plaatstalen pan zonder anti aanbaklaag, omdat ik deze Ikea pan binnen een jaar versleten heb en nu iets wil hebben wat langer mee gaat. Daarnaast twijfel ik ernstig over de giftigheid van afbrekend Teflon als de pan te heet wordt.

Wat betreft mijn wok/hapjes pan ben ik er nog niet helemaal uit. Ik maak toch vaak snelle roerbak gerechten of eenvoudige pasta sauzen, waarbij ik de saus direct over de gesmoorde groenten gooi. Hierbij lijkt mij iets als een hapjespan met anti-aanbak laag toch wel erg handig en is mijn oog gevallen op een BK Thermolon pan (die iig temperatuur bestendig is tot 400 graden).

Heeft iemand ervaring met zo'n thermolon pan? Of heeft iemand andere tips om eenvoudig te roerbakken/smoren zonder anti-aanbak laag?
  maandag 30 juli 2012 @ 11:32:39 #221
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114839503
Wij hebben pannen van Bialetti. Met keramische anti-aanbaklaag. Net zoiets als die van BK, vermoed ik. Bevallen goed, maar over duurzaamheid kan ik nog niks zeggen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_114852238
Ik moet erbij vermelden dat ik allergisch ben om te koken zonder olie of boter, dus dat is niet de reden waarom ik gehecht ben aan een anti-aanbak laag. Ik weet gewoon niet hoe de bak kwaliteiten van een vol RVS pan zijn als ik hier groente in wil bakken voor bijvoorbeeld een pasta saus.

Dit lijkt me bijvoorbeeld een heel aardige pan (http://www.pannenwebshop.nl/product/bk-hapjespan-profiline-24-cm/30097), maar het lijkt me dat zo'n pan niet ingebakken moet worden als bij een volstalen koekenpan.
  maandag 30 juli 2012 @ 16:39:40 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114852920
Ik ben nog nooit een rvs koekenpan of hapjespan tegengekomen waar je fijn in kon bakken zonder dat het plakte en aanbakte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114853389
Duidelijk, maar het lijkt me ook niet fijn om een pasta saus te maken in een ingewerkte stalen koekenpan/hapjespan. Schoonmaken wordt dan echt een hel zonder gebruik van afwasmiddelen.

Dus wat blijft over? Normale pan om saus in op te warmen en een stalen koekenpan om de groente in te bakken en die vervolgens los in de pan met saus te gooien? Geen probleem met aanbakken van de groente en de stalen pan gebruik je alleen voor het bakken van groente/vlees.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:16:37 #225
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114854740
De optie keramische anti-aanbak is al afgevallen?
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')