LOLquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:46 schreef Prins_Eerlijk het volgende:
[..]
Jij bedoelt nou dat zwarte kapje dat het pitje afdekt en altijd zo godverdomde moeilijk terug in positie te krijgen is wanneer je de boel hebt schoongemaakt
Goed ingewerkt, zo heb ik m'n vrouwen ook graag jaquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Nee, ik bedoel een goed ingewerkte koekenpan
Werken super deze pannenquote:Op woensdag 16 mei 2012 16:59 schreef Sorella het volgende:
Zien er wel mooi uit die pannen estolan, maar ik hou het bij mijn (vol) gietijzeren koekenpannen die ik altijd met een sopje afwas, naspoel met heet water, meteen afdroog en voorzie van een laagje olie.
P.s. eitjes bakken gaat goed erin
Neem gewoon een plaatstalen koekenpan, hoeft geen de Buyer te zijn, olie in de pan en aardappelschillen erbij en gaan bakken.quote:Op woensdag 16 mei 2012 14:54 schreef Strychnos het volgende:
Nog een vraagje voor de pannenkenners hier. Zijn de plaatstalen pannen van De Buyer eigenlijk aan te raden?
Zijn er nog zaken waar ik bij plaatstalen pannen rekening mee moet houden behalve; inwerken, schoonmaken en invetten etc?
Mede vanwege de prijs van deze pannen wil ik deze eigenlijk nemen!
Zou ik NIET doen, een wok met anti-aanbak laag.quote:Op donderdag 17 mei 2012 09:34 schreef Estolan het volgende:
[..]
Werken super deze pannenga nu voor de wok
Welke anti-aanbak laag???quote:Op vrijdag 18 mei 2012 23:12 schreef El-a-Menthol het volgende:
[..]
Zou ik NIET doen, een wok met anti-aanbak laag.
Een wok werkt op een gewoon fornuis ook niet echt als een wok, maar dat terzijde.
Er in bakken kan wel prima. Maar wokken doe je op hoge temperaturen, iets wat je niet moet gebruiken bij een anti-aanbak laag. Zoal Piet zegt plaatstaal of gietijzer en inbranden.
Wat is die zwarte laag in die wok dan?quote:
Titanium!quote:Op vrijdag 18 mei 2012 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is die zwarte laag in die wok dan?
Heavy duty base manufactured from squeeze cast aluminium & improved ceramic titanium surface with non-stick coatingquote:
Wat ik al zei, andersquote:
Heb ik gezegd dat titanium zwart was dan?quote:Op vrijdag 18 mei 2012 23:34 schreef Spanky78 het volgende:
hehe, titanium is inderdaad niet zwart.
Maarehm, een anti-aanbalaag is echt geen drama. kan nog steeds een prima pan zijn natuurlijk.
Ik heb best goede tefal pannen gehad, alleen na een tijdje gaat die aanbaklaag naar god en heb je een slechte pan.
Tefal titan?quote:Op vrijdag 18 mei 2012 23:35 schreef Estolan het volgende:
[..]
Heb ik gezegd dat titanium zwart was dan?
En zeg het nogmaals
Deze coating is NIET zoals bij een Tefal pan
Er zijn inderdaad verschillende lagen mogelijk. Zo heb ik een pan met een speciale keramische/stenen laag, redelijk briljant, maar ook niet echt goedkoop. je kunt die pan gewoon met messen etc bewerken, geen punt... Het is dan wel weer heel ander keramiek/steen dan wat je in de zogenaamd milieuvriendelijke pannen ziet.. Ik snijd normaal ook niet in metalen pannen trouwens.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 23:35 schreef Estolan het volgende:
[..]
Heb ik gezegd dat titanium zwart was dan?
En zeg het nogmaals
Deze coating is NIET zoals bij een Tefal pan
iig 10jaar garantie, pannen worden in 3hats restauranten gebruikt. Kost ook een luttele ¤185quote:Op vrijdag 18 mei 2012 23:56 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Er zijn inderdaad verschillende lagen mogelijk. Zo heb ik een pan met een speciale keramische/stenen laag, redelijk briljant, maar ook niet echt goedkoop. je kunt die pan gewoon met messen etc bewerken, geen punt... Het is dan wel weer heel ander keramiek/steen dan wat je in de zogenaamd milieuvriendelijke pannen ziet.. Ik snijd normaal ook niet in metalen pannen trouwens.
En titanium.. een scanpan krijgt eerst een laag titanium, daarna een anti-aanbaklaag (waarvan weet ik niet, een goede kwaliteit teflon wellicht). Pannen zien er verder netjes uit vind ik, alleen ik vrees dat die aanbaklaag toch een keer niet gaat doen wat je wilt...
BK gebruikt tegenwoordig trouwens thermolon, dat kan wat beter tegen de hitte.
Truequote:Op zaterdag 19 mei 2012 00:11 schreef Erasmo het volgende:
Ja leuk dat je meerdere malen pocht dat je pannen in een paar Australische restaurants worden gebruikt. Denk dat het merendeel van die restaurants die een hoedje verdiend hebben gewoon gietijzer of plaatstaal gebruikt.
Als ik een pan uitzoek kijk ik naar de kwaliteit, niet door wie ze gebruikt worden.
Dat dusquote:Op zaterdag 19 mei 2012 00:52 schreef tjoptjop het volgende:
Waarom zo'n dure wok kopen? Kun je beter 3x een lekkere kreeft ofzo kopen![]()
Waarom niet? Goede pannen gaan langer mee dan jij of ikquote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:13 schreef Estolan het volgende:
Dus een pan willen kopen van een merk wat ermee stopt?
Doelde meer op het "garantie" feit bij bedrijven die ergens mee stoppenquote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom niet? Goede pannen gaan langer mee dan jij of ik
Heb nog een stel BK pannen met koperen bodems, uit 1957 geloof ik, doen het prima, en een koekenpan uit ijzer die nog van mijn oma haar uitzet komt, ze trouwde in 1917.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:25 schreef Estolan het volgende:
[..]
Doelde meer op het "garantie" feit bij bedrijven die ergens mee stoppen
Heeft niks met de pan te maken
En gaan pannen 80jaar mee???? Neuh
En allebei gebruik jij zeker dagelijksquote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nog een stel BK pannen met koperen bodems, uit 1957 geloof ik, doen het prima, en een koekenpan uit ijzer die nog van mijn oma haar uitzet komt, ze trouwde in 1917.
De BK pannen, jep, en de koekenpan voor gebakken aardappelen.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:30 schreef Estolan het volgende:
[..]
En allebei gebruik jij zeker dagelijks
Je hebt wel overal een antwoord op hequote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De BK pannen, jep, en de koekenpan voor gebakken aardappelen.
Ach, gezien jouw posts in CUL vraag ik me af wat jij met pannen moet.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:33 schreef Estolan het volgende:
[..]
Je hebt wel overal een antwoord op he
Erg geloofwaardig
Waar slaat dat op??quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach, gezien jouw posts in CUL vraag ik me af wat jij met pannen moet.
De winkel stopt met het verkoop ermee, het merk zelf niet.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:13 schreef Estolan het volgende:
Dus een pan willen kopen van een merk wat ermee stopt?
Je post nooit eens wat over wat je eet, klaarmaakt, etc. Maar enkel over wat je koopt.quote:
Das anders, dacht dat je het over het merk hadquote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:38 schreef El-a-Menthol het volgende:
[..]
De winkel stopt met het verkoop ermee, het merk zelf niet.
En bij goede pannen heb je je garantie niet nodig.
Bovendien is een garantie maar zo sterk als de bereidheid van de verlener van die garantie.
Natuurlijk kun je wel in je recht staan, maar soms vinden ze lullige uitvluchtjes (claimen te kunnen bewijzen dat jij het verkeerd hebt gebruikt) of je moet het laten voorkomen.
Ook dure bekende merken (hoest! Apple!) doen daar helaas aan.
Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt is dat een ding, maar zonder zou ik niet snel een rechtszaak er van maken. Dat Scanpan is misschien nog best goed, als ze echt de oven in kunnen.
Ik ben niet iemand die snel iets afkraakt. Maar het is niet iets voor mij denk ik.
Post genoeg erover, alleen dat is op mijn facebookquote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je post nooit eens wat over wat je eet, klaarmaakt, etc. Maar enkel over wat je koopt.
Zijn antiaanbaklaagquote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat zou er volgens jou dan verslijten aan een stuk metaal wat verhit wordt?
Het metaal, handgreep, niks gaat voor altijd meequote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat zou er volgens jou dan verslijten aan een stuk metaal wat verhit wordt?
Zo'n pan is of uit één stuk of de handgreep zit er op geklonken. En diep respect als je zo vaak met je spatel in de pan zit dat je er op een gegeven moment doorheen steekt.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:32 schreef Estolan het volgende:
[..]
Het metaal, handgreep, niks gaat voor altijd mee
Staal kan ook moe raken hoor:quote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zo'n pan is of uit één stuk of de handgreep zit er op geklonken. En diep respect als je zo vaak met je spatel in de pan zit dat je er op een gegeven moment doorheen steekt.
Die scanpannen van jou zij best mooi, maar nu begin je toch echt onzin uit te kramen. Metaalmoeheid... Een anti-aanbaklaag is gewoon de zwakste plek van een pan. Een pan zonder zo'n laag gaat daarom vele malen langer mee.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:48 schreef Estolan het volgende:
[..]
Staal kan ook moe raken hoor:
Vermoeiing is een fenomeen waarbij een materiaal bezwijkt onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting. Door de wisselende belasting kan er breuk optreden zelfs als de spanningen overal (ver) onder de maximale vloei- of breukspanning blijven.
Doe is niet zo triestquote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Brekende pannen, een onbekend risico, vanavond bij Knevel en van de Brink....
Het is een pan he, geen vliegtuigvleugel. Heb nog nooit gehoord van pannen die spontaan doormidden breken.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 21:48 schreef Estolan het volgende:
[..]
Staal kan ook moe raken hoor:
Vermoeiing is een fenomeen waarbij een materiaal bezwijkt onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting. Door de wisselende belasting kan er breuk optreden zelfs als de spanningen overal (ver) onder de maximale vloei- of breukspanning blijven.
Breuk is niet altijd door het midden breken hequote:Op zaterdag 19 mei 2012 22:37 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het is een pan he, geen vliegtuigvleugel. Heb nog nooit gehoord van pannen die spontaan doormidden breken.
wat dan? Scheuren ze?quote:Op zaterdag 19 mei 2012 22:42 schreef Estolan het volgende:
[..]
Breuk is niet altijd door het midden breken he
Het is en blijft een metaal en gaat niet eeuwig mee
Ik heb zo'n eden quality pan en het is echt hele goede kwaliteit. Een stapje hoger zelfs boven een bekend merk als Hackman.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:25 schreef Estolan het volgende:
[..]
Doelde meer op het "garantie" feit bij bedrijven die ergens mee stoppen
Heeft niks met de pan te maken
En gaan pannen 80jaar mee???? Neuh
Dakpannen zekerquote:Op zaterdag 19 mei 2012 22:50 schreef Estolan het volgende:
[..]
Dat komt wel is voor ja
Heeft allemaal met het gebruik te maken
Jij blijft structureel de betweter uithangen. Elke idioot met enige horeca-ervaring weet dat je gietijzeren pannen niet met een sopje moet afwassen.quote:Op zondag 20 mei 2012 13:37 schreef Estolan het volgende:
Lekker ontopic allemaal
Steeds meer trieste figuren op dit forum!
260 graden Maximaal? Dan heb je pannen met een ordinaire PTFE-laag erin. (Teflon is een merknaam van DuPont). PTFE ontbindt bij temperaturen rond de 250 graden, soms iets meer, soms iets minder. De keramische anti-aanbak lagen zijn meer emaille-achtig en kunnen doorgaans tot temperaturen van rond de 400 graden. Maar die bakken gewoon klote in mijn ervaring.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 00:09 schreef Estolan het volgende:
De pannen mogen ook tot 260c de oven in
Hitte is het probleem niet
Deze wok is juist geschikt voor extreme temperaturen met olie
Wie zegt dat dan???quote:Op zondag 20 mei 2012 13:51 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Jij blijft structureel de betweter uithangen. Elke idioot met enige horeca-ervaring weet dat je gietijzeren pannen niet met een sopje moet afwassen.
Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven???quote:Op zondag 20 mei 2012 14:47 schreef Fixers het volgende:
[..]
260 graden Maximaal? Dan heb je pannen met een ordinaire PTFE-laag erin. (Teflon is een merknaam van DuPont). PTFE ontbindt bij temperaturen rond de 250 graden, soms iets meer, soms iets minder. De keramische anti-aanbak lagen zijn meer emaille-achtig en kunnen doorgaans tot temperaturen van rond de 400 graden. Maar die bakken gewoon klote in mijn ervaring.
Ik ben het op pannen gebied redelijk met Piet eens. Smeedijzer/plaatstaal is in een mensenleven niet te verslijten als je ze goed verzorgd. Verder gebruik ik met veel plezier een roestvrij stalen wok. Nooit last van aanbranden. Makkelijk met afwassen en in een sopje gooien. Die oude BK gaatjes pannen waren ook geweldig, maar massief aluminium. Als je dat nu gebruikt krijg je de anti-alzheimer paniek op je nek.
Voor het koken van aardappels en groenten heb ik het liefste gewoon rvs steelpannen die je in de vaatwasser kan smijten.
Dan was deze post toch wel wat verwarrend.quote:
quote:Op woensdag 11 april 2012 22:58 schreef Estolan het volgende:
[..]
Direct na gebruik heet water. Licht sopje. Goed afspoelen en afdrogen en dan olieen
Lasagne.quote:Op zondag 20 mei 2012 15:09 schreef Estolan het volgende:
[..]
Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven???
Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor.quote:Het gaat er om dat deze pannen de oven in kunnen in vergelijking met andere merk pannen
Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.quote:En ja pannen gaan lang mee, "mits" je er goed mee om gaat. Anders gaan ze dat niet
Dus een statement maken dat pannen eeuwig mee gaan is gewoon gelul
quote:Ik heb zelf ook pannen die gewoon de vaatwasser in gaan, heb dan nu die Scanpan pannen, en nog wat zware gietijzeren pannen van Bodum
Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzingquote:Op zondag 20 mei 2012 15:13 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan was deze post toch wel wat verwarrend.
[..]
Lasagne op 400°?????quote:Op zondag 20 mei 2012 15:18 schreef Fixers het volgende:
[..]
Lasagne.
[..]
Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor.
[..]
Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.
[..]
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar?quote:Op zondag 20 mei 2012 15:44 schreef Estolan het volgende:
[..]
Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzing
Dus dat geld niet voor de totale context
Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wokquote:Op zondag 20 mei 2012 15:46 schreef Lienekien het volgende:
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar?
Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt.quote:Op zondag 20 mei 2012 15:47 schreef Estolan het volgende:
[..]
Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wok
Ja omdat een sopje en gietijzer niet samen gaan volgens de restquote:Op zondag 20 mei 2012 15:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt.
Top!quote:Op zondag 20 mei 2012 15:53 schreef Lienekien het volgende:
Het was een opmerking, geen punt voor discussie.
Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden.quote:Op zondag 20 mei 2012 18:39 schreef fotostarter het volgende:
Waarom moet Lasagna gebakken worden bij een temperatuur van 400 graden![]()
Tuuuuurlijk!!!quote:Op zondag 20 mei 2012 18:48 schreef Fixers het volgende:
[..]
Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden.
Maar daar ging het niet om. Die 400 graden die ik eerder noemde was om vast te stellen om wat voor pannen Estolan heeft. Aangezien fabrikanten altijd de grootste getallen willen noemen en er verder geen kunstof delen aan de pannen van E. zitten kan herleid worden wat het type anti-aanbak laag is die E. heeft.
Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien?quote:Op zondag 20 mei 2012 19:03 schreef Jarno het volgende:
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK.
Sjees.
quote:Op zondag 20 mei 2012 19:03 schreef Jarno het volgende:
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK.
Sjees.
Ja daar gaat het over ¤999quote:Op zondag 20 mei 2012 19:09 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien?![]()
AH had nog wel eens Berndes pannen in de bonus voor half geld, die bevallen ons prima, en hebben ook een behoorlijk dikke bodem.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:58 schreef TripleS het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik goede pannen kan kopen voor koken op gas?
Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget.
Ik ben het een beetje zat dat ik niet fatsoenlijk kan koken met deze rot-dingen
Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellenquote:Op zondag 20 mei 2012 19:09 schreef Estolan het volgende:
[..]
Blijkbaar moet ik tot op detail uitleggen waarom ik pannen van ¤120 - ¤200 koop
Daar gaat het topic toch over?????quote:Op zondag 20 mei 2012 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellen
Dus nee, hier ging het topic niet over...quote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:58 schreef TripleS het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik [b]goede pannen[/b] kan kopen voor koken op gas?
[b]Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget.[/b]
TT is: Goede Pannenquote:Op zondag 20 mei 2012 19:16 schreef KillerBee4ever het volgende:
c/p topicstart:
[..]
Dus nee, hier ging het topic niet over...
Ik hoop trouwens dat TS inmiddels een goede pannenset heeft gevonden voor niet al te duur?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |