abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111794654
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]

Daar gaat het topic toch over?????

Dat jullie daar gelijk tegen in gaan

Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg.
pi_111794833
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:20 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dat heet sponsoring. Masterchef Nederland is alles met Demeyere pannen, Zwilling messen (package deal, zelfde bedrijf) en Smeg.
Ja, klopt

Maaaaaarrrrr wel goede merken :) en daar gaat het om
pi_111818069
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over
heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee
  maandag 21 mei 2012 @ 06:28:30 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111818522
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 02:57 schreef sijs het volgende:
ik heb een set RVS pannen van Spring, een zwitsers merk, het eerste, een melkpannetje kocht ik in 1986, langzamerhand een hele set opgebouwd, ze worden dagelijks gebruikt, en ik ben er meer dan tevreden over
heb ook een dunne plaatstalen wok, werkt uitstekend, na gebruik goed schoonschuren tot blank ijzer, beetje olijfolie invrijven, doe ik ook al 30 jaar mee
Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111818685
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]
...

Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt.

Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget.
pi_111818799
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 06:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
Hoezo "moet" dat?
pi_111818802
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:10 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Bij dat soort programma's bepaalt de sponsor waar in gekookt wordt.

Overigens is Scanpan prima, ik heb er ook twee waar ik erg tevreden over ben, maar TS vroeg om pannen voor een klein budget.
En daarna sloeg het topic over op de TT
pi_111818888
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 06:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat schoonschuren moet je niet doen, hij moet zwart worden. Alleen etensresten verwijderen, schoon dus en dan inwrijven met wat olie
Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2012 07:41:45 ]
pi_111819312
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:41 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat vooral gietijzer erg verbetert van een gebruikslaagje. Zo een dun plaatstalen pan kan je volgens mij heel goed helemaal schoon poetsen.
Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriën" vol, en brand juist alles sneller aan
pi_111819476
Is de Ikea favorit serie iets? 100 euro voor een set waarvan de pannen een aluminium kern hebben.

Noodles
  maandag 21 mei 2012 @ 16:59:33 #211
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111836594
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje.

Zo een;


Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld.
  maandag 21 mei 2012 @ 20:39:22 #212
63722 z80
I fink you freaky
pi_111847666
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 08:24 schreef Estolan het volgende:

[..]

Vind ik bij mijn gietijzeren wok niet. Dan zitten alle "poriën" vol, en brand juist alles sneller aan
als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_111848116
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 20:39 schreef z80 het volgende:

[..]

als je de plaatstalen plaat pan eens voor je kop weg haalt en stopt met het wassen en schoon schrobben van gietijzer dan bak je eten ook niet meer aan.
Tuuuuuuuuuurlijk

Het eten brand hier ook niet aan. En in de MANUAL!!!!!! staat het!
pi_111851636
Rustig met de aannaames. Bodum is geëmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje.
pi_111851798
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 21:39 schreef Fixers het volgende:
Rustig met de aannaames. Bodum is geëmailleerd gietijzer. Dat dient gewoon afgewassen met een sopje.
zou best kunnen, het ziet en voelt in iedergeval anders aan dan "normaal" gietijzer :)

Ik volg ook alleen maar de gebruiksaanwijzing

Deze pannen verkopen ze alleen niet meer volgens mij. Waren toen ( in 2006/2007 ) ook best duur, ook tussen de ¤95-¤150
pi_111857156
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 16:59 schreef Redcoon het volgende:
Voor een wok zo'n plaatijzer ding uit de Toko. Kost weinig! Even goed inbranden dan heb je meteen een goed anti-aanbaklaagje.

Zo een;
[ afbeelding ]

Ik heb hier nog een Demeyere koekepan, best een leuk pan maar ik ben er niet van ondersteboven, zeker niet voor dat geld.
Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Noodles
  dinsdag 22 mei 2012 @ 05:46:43 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111863459
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 07:30 schreef Estolan het volgende:

[..]

Hoezo "moet" dat?
Vormt er een patina, een laagje, dat zorgt dat er niets aanbakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111909404
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 23:10 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Daarom bak ik kleinere porties, ik heb zo'n standaard wokpit bij een gasfornuis (denk 4kw ofzo), te weinig om 'echt' te wokken, maar imho prima toereikend bij kleine porties.
  woensdag 23 mei 2012 @ 17:11:22 #219
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111933701
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 23:10 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Het probleem met plaatijzer is dat massa laag, waardoor het weinig energie kan opslaan. Als je een grote professionele wokbrander hebt is, dat geen probleem, maar wel als je een normale keuken wokbrander hebt. Daarom 'wok' ik liever in een zware gietijzeren pan die lang op het vuur heb laten staan.
Wat tjoptjop zei. Ik bak kleinere porties, maar we zijn maar met z'n twee, dat scheelt.
pi_114839142
Dit is toch het meest recente topic over pannen meen ik, dus post ik hier voor wat advies.

Ik ben toe aan vervanging van mijn Tefal wok/hapjes pan en mijn Ikea koekenpan (365 serie).

Mijn nieuwe koekenpan wordt sowieso een plaatstalen pan zonder anti aanbaklaag, omdat ik deze Ikea pan binnen een jaar versleten heb en nu iets wil hebben wat langer mee gaat. Daarnaast twijfel ik ernstig over de giftigheid van afbrekend Teflon als de pan te heet wordt.

Wat betreft mijn wok/hapjes pan ben ik er nog niet helemaal uit. Ik maak toch vaak snelle roerbak gerechten of eenvoudige pasta sauzen, waarbij ik de saus direct over de gesmoorde groenten gooi. Hierbij lijkt mij iets als een hapjespan met anti-aanbak laag toch wel erg handig en is mijn oog gevallen op een BK Thermolon pan (die iig temperatuur bestendig is tot 400 graden).

Heeft iemand ervaring met zo'n thermolon pan? Of heeft iemand andere tips om eenvoudig te roerbakken/smoren zonder anti-aanbak laag?
  maandag 30 juli 2012 @ 11:32:39 #221
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114839503
Wij hebben pannen van Bialetti. Met keramische anti-aanbaklaag. Net zoiets als die van BK, vermoed ik. Bevallen goed, maar over duurzaamheid kan ik nog niks zeggen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_114852238
Ik moet erbij vermelden dat ik allergisch ben om te koken zonder olie of boter, dus dat is niet de reden waarom ik gehecht ben aan een anti-aanbak laag. Ik weet gewoon niet hoe de bak kwaliteiten van een vol RVS pan zijn als ik hier groente in wil bakken voor bijvoorbeeld een pasta saus.

Dit lijkt me bijvoorbeeld een heel aardige pan (http://www.pannenwebshop.nl/product/bk-hapjespan-profiline-24-cm/30097), maar het lijkt me dat zo'n pan niet ingebakken moet worden als bij een volstalen koekenpan.
  maandag 30 juli 2012 @ 16:39:40 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114852920
Ik ben nog nooit een rvs koekenpan of hapjespan tegengekomen waar je fijn in kon bakken zonder dat het plakte en aanbakte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114853389
Duidelijk, maar het lijkt me ook niet fijn om een pasta saus te maken in een ingewerkte stalen koekenpan/hapjespan. Schoonmaken wordt dan echt een hel zonder gebruik van afwasmiddelen.

Dus wat blijft over? Normale pan om saus in op te warmen en een stalen koekenpan om de groente in te bakken en die vervolgens los in de pan met saus te gooien? Geen probleem met aanbakken van de groente en de stalen pan gebruik je alleen voor het bakken van groente/vlees.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:16:37 #225
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114854740
De optie keramische anti-aanbak is al afgevallen?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:16:48 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114854748
Ik gebruik voor veel pastasaus een gietijzeren braadpan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114854890
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2012 17:16 schreef Lienekien het volgende:
De optie keramische anti-aanbak is al afgevallen?
Voor een koekenpan wel. Ik kan het geduld wel opbrengen om zo'n pan goed in te werken en met zorg te behandelen, dan lijkt me een stalen koekenpan wel echt ideaal. Vooral ook om het feit dat zo'n pan jaren of zelfs tientallen jaren mee moet kunnen gaan.
  maandag 30 juli 2012 @ 17:22:00 #228
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114855000
Nou, ik volg het niet meer.
The love you take is equal to the love you make.
pi_114884074
Ik heb gietijzeren koekenpannen en braadpannen en koekenpannen van met een bodem van leisteen, mijn buurvrouw heeft een koeken/hapjes pan met leisteen en met zo,n keramische aanbaklaag en het bevalt ons goed.
pi_115065523
Ik twijfel tussen het aanschaffen van een plaatstaal (de buyer) of thermolon pan. Ik ben al redelijk ervaren met plaatstalen pannen en vind dit wel erg fijn om te kopen, aan de andere kant heeft thermolon het gemak dat ik er niet zoveel voor hoeft te doen. Zijn er dingen die belangrijk zijn om het een of ander uit te sluiten?
pi_115067361
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is.
pi_115070149
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 20:41 schreef Fixers het volgende:
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is.
Maar het is wel weer beter dan teflon qua specificaties. Dan ga ik wel een stalen pan kopen :).
pi_115070163
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 20:41 schreef Fixers het volgende:
Belangrijk is: onthouden dat thermolon waardeloze troep is.
En waar baseer je dat op? Heb er toch veel positieve berichten over gehoord.
pi_115070270
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 21:35 schreef frenkck het volgende:

[..]

En waar baseer je dat op? Heb er toch veel positieve berichten over gehoord.
De vele tientallen verhalen van exemplaren die toch aanbakken, en mijn eigen exemplaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door Fixers op 03-08-2012 22:22:35 ]
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 08:48:51 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115086682
Een antiaanbakpan die aanbakt, klinkt interessant.
Gebruik je dan (olijf)olie om te bakken in combinatie met handmatig afwassen? Olie kan verlijmen en vormt dan een plakkerig laagje. Je ziet het ook in frituurpannen waar mensen olie in gebruiken. Het verlijmen is niets anders dan oxideren van de olie. Dit effect wordt versneld door sommige metalen. Je kan zo van plantaardige olie, bv lijnolie, maar ook olijfolie verf maken door er pigmenten (bv roet voor zwart, of titaanoxide voor wit) bij te doen en een siccatief toe te voegen. Siccatief zijn werkzame stoffen zijn metalen. Veel metalen hebben de eigenschap zuurstof uit de lucht snel op te nemen, dat doet het ijzer in je bloed bijvoorbeeld. Koper heeft die eigenschap ook, octopussen hebben bloed op koperbasis. Verder oxideert aluminium zeer snel, je merkt dat niet omdat aluminiumoxide een beschermend laagje tegen verder oxideren vormt.
Het is maar een idee, maar de pan zou het oxideren van sommige olie kunnen versnellen, het vormt dan de lijmlaag die kleeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2012 @ 21:34:10 #236
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115157086
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 19:12 schreef Estolan het volgende:

[..]

Daar gaat het topic toch over?????

Dat jullie daar gelijk tegen in gaan


Ps. Check MasterChef Australia, ook alles met Scanpan!
Dus als het op tv gebruikt wordt is het geweldig? Of als het prijzig is, is het topkwaliteit?

Kwaliteit kost (meestal) geld, true, maar deze stelling is andersom nauwelijks waar. Dan het het marketing en ben je een idioot als je daar in tuint. Een idioot, maar hooggewaardeerd deelnemer aan de consumptiemaatschappij. Believe in make-believe :')
Ik heb al een boek.
pi_115162123
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 21:34 schreef Rio het volgende:

[..]

Dus als het op tv gebruikt wordt is het geweldig? Of als het prijzig is, is het topkwaliteit?

Kwaliteit kost (meestal) geld, true, maar deze stelling is andersom nauwelijks waar. Dan het het marketing en ben je een idioot als je daar in tuint. Een idioot, maar hooggewaardeerd deelnemer aan de consumptiemaatschappij. Believe in make-believe :')
Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
pi_115162536
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:51 schreef Estolan het volgende:

[..]

Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
Geen crap, wel de spullen van de fabrikant die grootste cheque meeneemt.
  maandag 6 augustus 2012 @ 00:22:09 #239
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115167615
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:51 schreef Estolan het volgende:

[..]

Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
1 woord: Princess.
Ik heb al een boek.
pi_115174176
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:57 schreef Fixers het volgende:

[..]

Geen crap, wel de spullen van de fabrikant die grootste cheque meeneemt.
Dus?
pi_115174189
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 00:22 schreef Rio het volgende:

[..]

1 woord: Princess.
Niet in MC Aus
  maandag 6 augustus 2012 @ 09:06:39 #242
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_115174537
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2012 22:51 schreef Estolan het volgende:

[..]

Alleen wordt er bij marketing van dat soort programma's geen crap gebruikt :)
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 08:44 schreef Estolan het volgende:

[..]

Niet in MC Aus
Aha, dus MC Aus is hét leidende culinaire instituut?Jij wilt jezelf wel erg graag bevestigen dat je gelijk denkt te hebben he? Kreeg je geen liefde van je ouders?
Ik heb al een boek.
pi_115176463
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 09:06 schreef Rio het volgende:

[..]


[..]

Aha, dus MC Aus is hét leidende culinaire instituut?Jij wilt jezelf wel erg graag bevestigen dat je gelijk denkt te hebben he? Kreeg je geen liefde van je ouders?
?

Dat ging over het merk Scanpan, wat een product is voor de prof keuken. Meer niet
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:44:56 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115176516
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2012 10:43 schreef Estolan het volgende:

[..]

?

Dat ging over het merk Scanpan, wat een product is voor de prof keuken. Meer niet
tja, vreemd genoeg werken de prof koks die ik ken allemaal liever met plaatstalen of gietijzeren koekenpannen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:56:46 #245
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115176848
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier :P



Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan :)
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:59:21 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115176933
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 10:56 schreef Erasmo het volgende:
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier :P

[ afbeelding ]

Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan :)
Heerlijke dingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 11:09:31 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115177267
Zoek nog steeds de rommelmarkten af naar zo'n model, maar ik vrees dat je voor zoiets het beste in Frankrijk kan zijn :P
  maandag 6 augustus 2012 @ 11:10:23 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115177293
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 11:09 schreef Erasmo het volgende:
Zoek nog steeds de rommelmarkten af naar zo'n model, maar ik vrees dat je voor zoiets het beste in Frankrijk kan zijn :P
Ken je niet iemand met een Makro, Hanos of Sligro pas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:16:33 #249
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_115179798
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 10:56 schreef Erasmo het volgende:
Alhoewel ik erg tevreden ben met mijn huidige koekenpan vrees ik dat er toch eentje bij gaat komen hier :P

[ afbeelding ]

Van zo'n type, zodat ie tenminste in de oven kan :)
Waar ken kan je zulke dingen vinden?

EDIT* lamaar, zie nu in de link de naam van het bedrijf. Lang leve de Bijenkorf.
  maandag 6 augustus 2012 @ 12:23:23 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115180068
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 12:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Waar ken kan je zulke dingen vinden?

EDIT* lamaar, zie nu in de link de naam van het bedrijf. Lang leve de Bijenkorf.
Drie keer de prijs die je voor een andere ijzeren koekenpan betaald.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')