quote:Op donderdag 12 april 2012 16:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Dan waren het die flutpannen, met een dunne bodem :-) Die uit de 365-serie zijn behoorlijk degelijk, zwaar. Als je die krom krijgt op je fornuis, dan is je fornuis ook krom
Dat is wel de ebste methode emt gietijzer of gesmeed. Nooit sop, in het ergste geval uitkoken met water.quote:Op woensdag 11 april 2012 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nooit sop gebruiken.
Eigenlijk is gewoon het vet er uit gieten en met keukenpapier meestal voldoende.
Met een sopje je pan onvetten/schoonmaken is wel heel wat anders dan de vaatwasserquote:Op donderdag 12 april 2012 22:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat is wel de ebste methode emt gietijzer of gesmeed. Nooit sop, in het ergste geval uitkoken met water.
ik herinner me als student een ontslagen afwasser, die had 3 pannen in de vaatwasser gemikt, die kon meteen naar huis. Als je bij de chef aan zijn messen of pannen zat werd hij al boos, laat staan als je iets in de vaatwasser gooide.
?quote:Op donderdag 12 april 2012 23:09 schreef Monne het volgende:
Een (plaatstalen) pan van De Buyer misschien ?
http://www.kookwinkel.nl/merk/debuyer.asp
Ook dreft was absoluut verboden. Alleen heet water. De messen werden met de hand in een sopje afgewassen, door hem zelf.quote:Op donderdag 12 april 2012 23:05 schreef Estolan het volgende:
[..]
Met een sopje je pan onvetten/schoonmaken is wel heel wat anders dan de vaatwasser
Dus bij pittig eten alleen water?quote:Op donderdag 12 april 2012 23:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ook dreft was absoluut verboden. Alleen heet water. De messen werden met de hand in een sopje afgewassen, door hem zelf.
Als jij wilt soppen neem lekker een tefal, een smeedijzeren of gietijzeren pan hoor je zo te gebruiken om hem van een laagje te voorzien waardoor hij perfect bakt.quote:Op donderdag 12 april 2012 23:29 schreef Estolan het volgende:
[..]
Dus bij pittig eten alleen water?
Lekker schoon dan
En als jij bang van vies bent kan je beter twee keer wekelijks de koelkast schoonmaken, dat is pas een bron van viezigheid.quote:Op vrijdag 13 april 2012 00:26 schreef RobinOok het volgende:
Ja, vies he? Ik gruwel er ook van. Brrrrr, ik had zo'n oma.
Tuuuuuuurlijk!!!!quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij wilt soppen neem lekker een tefal, een smeedijzeren of gietijzeren pan hoor je zo te gebruiken om hem van een laagje te voorzien waardoor hij perfect bakt.
Hier gewoon schoon hoor. Zou niet weten waarom hij vies moet zijnquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En als jij bang van vies bent kan je beter twee keer wekelijks de koelkast schoonmaken, dat is pas een bron van viezigheid.
Jij kon geen eieren bakken toch?quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:28 schreef Estolan het volgende:
[..]
Tuuuuuuurlijk!!!!
Want dat staat ook in de manual
Ik kan je datwel uitleggen, maar jij wilt helemaal niets aannemen.quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:29 schreef Estolan het volgende:
[..]
Hier gewoon schoon hoor. Zou niet weten waarom hij vies moet zijn
Zegt wie. En nee niet in gietijzer zonder coating, daar is hij niet voorquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij kon geen eieren bakken toch?
Uhuhquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kan je datwel uitleggen, maar jij wilt helemaal niets aannemen.
Bij ons werd je voor zulke grappen geslagen voor je ontslagen werd.quote:Op donderdag 12 april 2012 22:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat is wel de ebste methode emt gietijzer of gesmeed. Nooit sop, in het ergste geval uitkoken met water.
ik herinner me als student een ontslagen afwasser, die had 3 pannen in de vaatwasser gemikt, die kon meteen naar huis. Als je bij de chef aan zijn messen of pannen zat werd hij al boos, laat staan als je iets in de vaatwasser gooide.
Ja die goeie ouwe tijd. Is De Kameleon nog in de vaart eigenlijk?quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij ons werd je voor zulke grappen geslagen voor je ontslagen werd.
Wat is dan de reden dat er bij mijn gietijzeren wok wel als advies gegeven wordt om schoon te maken met een niet agressief sopje, heet afspoelen, goed afdrogen en 1x in de zoveel tijd in te olieënquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij ons werd je voor zulke grappen geslagen voor je ontslagen werd.
Omdat huivrouwtjes het anders op hun heupen krijgen.quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:42 schreef Estolan het volgende:
[..]
Wat is dan de reden dat er bij mijn gietijzeren wok wel als advies gegeven wordt om schoon te maken met een niet agressief sopje, heet afspoelen, goed afdrogen en 1x in de zoveel tijd in te olieën
Je wilt ze zwart, plat en heet?quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:39 schreef Prins_Eerlijk het volgende:
Ik vergelijk pannen altijd maar met mooie vrouwen
Want??? Jou methode is toch sneller??quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat huivrouwtjes het anders op hun heupen krijgen.
Jij bedoelt nou dat zwarte kapje dat het pitje afdekt en altijd zo godverdomde moeilijk terug in positie te krijgen is wanneer je de boel hebt schoongemaaktquote:Op vrijdag 13 april 2012 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt ze zwart, plat en heet?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |