Steven184 | woensdag 14 september 2011 @ 11:27 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. ![]() Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! Fok-Foodgawkers! Deel 2 Fok-Foodgawkers! Deel 3 Fok-Foodgawkers! Deel 4 Fok-Foodgawkers! Deel 5 Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! | |
motorbloempje | woensdag 14 september 2011 @ 11:48 |
![]() Nog maar een keer dan ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 14 september 2011 @ 11:57 |
ik volg je voorbeeld! ![]() ![]() ![]() Staan er toch alweer drie lekkere foto's in t nieuwe topic! ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 september 2011 @ 11:58 |
Vorige week sushi gegeten, maar krijg weer echt trek door die foto. Het liefst zou ik elke week sushi eten ![]() ![]() | |
Axia | woensdag 14 september 2011 @ 12:13 |
![]() | |
minilot | woensdag 14 september 2011 @ 21:29 |
Momenteel even niet zoveel tijd om fraai te koken, maar niettemin een.. TervugVindPoep! ![]() (Ik en chocoladekoekjes, 2007) | |
RobinOok | woensdag 14 september 2011 @ 21:56 |
![]() | |
Isegrim | woensdag 14 september 2011 @ 22:07 |
Die koekjes zien er lekker uit. ![]() | |
Crack_ | donderdag 15 september 2011 @ 00:10 |
Mag ik het recept van die drollen? | |
Riann | donderdag 15 september 2011 @ 13:47 |
leuk hoor die drolletjes | |
RobinOok | donderdag 15 september 2011 @ 15:37 |
Nog maar weer eens een tosti voor lunch. Deze keer met geitenkaas (van die voorverpakte plakken van de Lidl) met sambal brandal en een sjalotje. Blijft lekker, elke keer weer. ![]() ![]() | |
motorbloempje | donderdag 15 september 2011 @ 15:37 |
Nice! Sambal brandal, goeie *noteert* | |
Sunnythesun | donderdag 15 september 2011 @ 18:31 |
![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 15 september 2011 @ 18:41 |
Ik denk niet dat ze er ook zo uitzien als ze de oven uit komen hoor. Maar kan me natuurlijk vergissen. | |
Sunnythesun | donderdag 15 september 2011 @ 18:45 |
Daar ben ik ook bang voor idd.. zou wel tof zijn! ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 15 september 2011 @ 22:32 |
Op mijn ipad ziet het er wat zwart uit. ![]() | |
RobinOok | donderdag 15 september 2011 @ 23:23 |
Ja, in werkelijkheid ook wel. Maar toch smaakte ie niet verbrand, gelukkig. | |
motorbloempje | vrijdag 16 september 2011 @ 13:23 |
![]() Net dadelcompote gemaakt ![]() ![]() | |
DarkElf | vrijdag 16 september 2011 @ 14:11 |
oh heerlijk zeg! wat heb je erin gedaan buiten dadels? Goed idee wel namelijk, Ik heb een tijdje terug vijgencompote gemaakt (verse vijgen, port, suiker, steranijs, kaneel oa) ook al zo heerlijk bij kaas ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 16 september 2011 @ 14:13 |
Gewoon dadels, rood uitje, teentje knof, sinaasappelsap en wat suiker. Eerste keer dat ik zoiets maakte, dus wilde niet meteen te ingewikkeld doen ![]() ![]() | |
DarkElf | vrijdag 16 september 2011 @ 14:15 |
klinkt goed, ga ik binnenkort ook eens mee klungelen ![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 17 september 2011 @ 19:54 |
Crosspost ![]() Pasta gemaakt: ![]() met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was.. Een dampende schaal vol ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 september 2011 @ 20:01 |
Wat ziet die pasta er gezellig uit op dat rekje. ![]() | |
Sunnythesun | zaterdag 17 september 2011 @ 20:02 |
![]() ![]() | |
cinnamon_M | zondag 18 september 2011 @ 11:45 |
Mijn culinaire partner-in-crime heeft gisteren zijn lekkerste gerecht ooit gemaakt. De laatste keer dat ik lekkerder heb gegeten was in een sterrenrestaurant; ik heb hem dan ook zo ongeveer opgelegd het recept asap op te schrijven ![]() Enfin, het was dit: ![]() Wildstoof (gestoofd in oa ui, knof, tomaat, lamsbouillon, mierikswortelcreme, wijn/port, kaneel, gember en nog 1001 andere ingrediënten die ik niet weet) met pompoen uit de oven (met oa een hint van cayennepeper), in ganzenvet gebakken spruitjes, gemarineerde bramen (in oa port), gemarineerde gedroogde pruimen, walnoten en een pasta gekookt in een paddestoelenbouillon (die echt extreem paddestoel was, hij was donkerbruin ![]() | |
Steven184 | zondag 18 september 2011 @ 11:48 |
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit ![]() | |
Sunnythesun | zondag 18 september 2011 @ 11:49 |
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit ![]() | |
cinnamon_M | zondag 18 september 2011 @ 11:54 |
Oh, en in het vorige deel vroeg iemand geloof ik naar t recept voor de lamsragú. Ik heb redelijk uit de losse pols wat gedaan, maar ik zal proberen het ongeveer op te schrijven. Zelf had ik nog een restje gestoofde lam over die ik heb gebruikt, je zou uiteraard ook verse lam kunnen gebruiken in die dus stukken langer stoven (dan dus ook meer vocht gebruiken). Recept: Ui en knof aanfruiten, 1/3 blikje tomatenpuree erbij en verhitten tot de olie los begint te komen uit de puree; afblussen met een beetje rode wijn, ca. 100-160 ml lamsbouillon erbij (voor een kleine eenpersoonsportie, hoeveelheden een beetje op gevoel doen); gare lam een beetje aan stukken trekken en erdoorheen doen. Als saus lekker in lam is getrokken en goede consistentie heeft: klaar! Heb het volgens mij gekruid met wat rozemarijn en tijm, weet ik niet meer heel zeker. Ik wilde echt een LAM ragú, geen tomatensaus met lam, maar achteraf had er nog wel 1 tomaatje doorheen gemogen (zowel qua smaak als voor de hoeveelheid en consistentie van de saus). Sorry dit is heel globaal ik weet het ook niet heel exact meer ![]() | |
cinnamon_M | zondag 18 september 2011 @ 11:55 |
Ja, ik heb gisteren ook veel complimentjes gegeven ![]() | |
cinnamon_M | zondag 18 september 2011 @ 11:58 |
Dit zijn btw ook wel mooie recepten voor lamsragú waar ik me een beetje door heb laten inspireren, mijne is alleen veel simpeler (restjes-opmaak-dagje): http://www.thekitchn.com/(...)cipe-lamb-rag-017327 http://www.foodpeoplewant(...)gu-ricotta-and-mint/ | |
cinnamon_M | zondag 18 september 2011 @ 12:02 |
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus? | |
Sunnythesun | zondag 18 september 2011 @ 13:43 |
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger: Ingredienten (voor 2 personen): 400 gram riblap van goede kwaliteit 2 peentjes, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 2 tenen knoflook, in plakjes 1 rode ui, fijngesneden 75 gram spek/pancettareepjes 3 takjes tijm 2 lepels tomatenpuree 125 ml rode wijn 500 ml runderbouillon Bereiden: Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen. Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade.. | |
Crack_ | zondag 18 september 2011 @ 13:46 |
Ohohoh, heb jij al lang delicious? ![]() ![]() Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord? | |
Steven184 | zondag 18 september 2011 @ 14:34 |
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen. | |
Crack_ | zondag 18 september 2011 @ 14:37 |
Ik heb geen idee ![]() | |
Steven184 | zondag 18 september 2011 @ 14:40 |
A Hmm, afgelopen jaar.. daar heb ik er de minste van. Was het toevallig met erwtenpuree? | |
LieLie | zondag 18 september 2011 @ 14:43 |
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken. | |
Steven184 | zondag 18 september 2011 @ 14:44 |
Dan ben ik natuurlijk even nieuwsgierig naar het nummer waar hij uit komt.. | |
LieLie | zondag 18 september 2011 @ 14:48 |
Nummer 12/2010 ![]() ![]() ![]() | |
Crack_ | zondag 18 september 2011 @ 14:51 |
Jaaa superrr, hartstikke bedankt!! | |
Sunnythesun | zondag 18 september 2011 @ 16:06 |
Ah ja, die heb ik idd ook wel ![]() /spuitelf | |
celc1us | maandag 19 september 2011 @ 22:48 |
![]() Bulgogi, een Koreaans gerecht, recept hier. ![]() | |
Sunnythesun | maandag 19 september 2011 @ 23:07 |
Ha! Mooie foto!! Nu werkt de scherpte-diepte erg goed ![]() ![]() En het ziet er nog lekker uit ook ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 19 september 2011 @ 23:15 |
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik ![]() roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto! | |
FutureFairytale | maandag 19 september 2011 @ 23:15 |
Bulgogi ![]() in Korea kwam het me op een gegeven moment mn strot uit maar nu jaren later zou ik het toch wel weer graag willen eten ![]() | |
FutureFairytale | maandag 19 september 2011 @ 23:16 |
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift ![]() | |
RobinOok | maandag 19 september 2011 @ 23:21 |
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:![]() Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik. En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-) [ Bericht 6% gewijzigd door RobinOok op 20-09-2011 00:19:21 ] | |
FkTwkGs2012 | maandag 19 september 2011 @ 23:23 |
biefstuk liever rose. of gewoon keirood nog, ook goed ![]() | |
celc1us | maandag 19 september 2011 @ 23:24 |
Klopt helemaal! @ robinook Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet... | |
RobinOok | dinsdag 20 september 2011 @ 00:15 |
Ech wel! Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 20 september 2011 @ 00:23 |
Is dat citroengras wat er bij het gerecht ligt? | |
RobinOok | dinsdag 20 september 2011 @ 00:27 |
Bij mij? Nee, dat heet julienne van lente-ui. ![]() Dat vind ik fijner/handiger bij dit gerecht. Als je 't in ringetjes snijdt valt dat er makkelijker af als je wat met stokjes pakt om in een blaadje sla te stoppen. | |
Isegrim | dinsdag 20 september 2011 @ 08:32 |
Ik weet niet wat voor gerecht het precies is, maar als wij een wokgerecht met biefstuk maken, bakken we de biefstuk minder dan een minuut op hoge temperatuur. Dan is het wel warm en niet doorbakken. Ik hou ook niet van doorbakken biefstuk. | |
FutureFairytale | dinsdag 20 september 2011 @ 08:54 |
Koreaanse peer ![]() gewoon een hap kimchi is trouwens niet te vreten, dat terzijde ![]() | |
celc1us | dinsdag 20 september 2011 @ 09:44 |
Zonder peer was het al mals genoeg ![]() Maar zie idd ook recepten met peer, kiwi of nog een andere fruit erbij. | |
minilot | dinsdag 20 september 2011 @ 23:50 |
Ondertussen, hier thuis.. Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard. Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. ![]() ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-09-2011 01:34:56 ] | |
cinnamon_M | woensdag 21 september 2011 @ 00:54 |
Het ziet er alsnog héérlijk uit hoor! ![]() | |
Blues | woensdag 21 september 2011 @ 01:42 |
![]() | |
Ilse86 | woensdag 21 september 2011 @ 08:59 |
Minilot, waar heb je die asiago vandaan gehaald? Ben ik al tijden naar op zoek! Ziet er allemaal weer lekker uit, trouwens ![]() | |
minilot | woensdag 21 september 2011 @ 13:04 |
Ilse, een béétje kaasboer kan dat gewoon voor je bestellen. Het is geen lastige kaas om aan te komen, al hebben veel kaasboeren 'm niet standaard in het assortiment. Even lief kijken dus. Anders bij Italiaanse speciaalzaken.. In welke regio woon je? | |
Ilse86 | woensdag 21 september 2011 @ 22:33 |
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ![]() ![]() | |
morgane | donderdag 22 september 2011 @ 08:42 |
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/ | |
Ilse86 | donderdag 22 september 2011 @ 09:35 |
Ziet er lekker uit, en Wijchen is wel dichtbij ja. Dank je voor de tip ![]() | |
Steven184 | vrijdag 23 september 2011 @ 11:08 |
En cinnamon_M, het recept al weten binnen te hengelen ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 23 september 2011 @ 20:53 |
Ik had nog wat restjes in de koelkast liggen: pastadeeg, spinazie, gorgonzola, een halve rode ui, wat parmesan.. En ik had nog nooit ravioli gemaakt! Dus nou ja, nu wel! ![]() ![]() | |
Sunnythesun | vrijdag 23 september 2011 @ 21:12 |
![]() Binnenkort ook eens maken ![]() | |
Ilse86 | zaterdag 24 september 2011 @ 13:09 |
Krijg er honger van. Waren ze goed gelukt? | |
FutureFairytale | zaterdag 24 september 2011 @ 14:21 |
heerlijk MoBlo! had het graag geproefd ![]() | |
MaximusTG | zaterdag 24 september 2011 @ 19:56 |
Ziet er idd goed uit! Moet ik ook nog eens proberen. Altijd leuk als je met restjes toch nog wat moois neer kan zetten ![]() | |
stavromulabeta | zondag 25 september 2011 @ 19:49 |
![]() Lamsspiesjes met een honing-rozemarijndressing en in ganzevet gebakken krieltjes. honing rozemarijndressing -klontje boter smelten in een pannetje met dikke bodem, -lepel honing en een paar druppel frambozenazijn erbij, -goed mengen. -theelepel rozemarijn en beetje tijm er doorheen. -opeten. | |
Noek | maandag 26 september 2011 @ 12:56 |
Come to the dark side, we've got:![]() | |
RobinOok | maandag 26 september 2011 @ 17:34 |
![]() Lamb Sandwich Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. ![]() Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout. | |
evo87 | maandag 26 september 2011 @ 18:17 |
ja hoor, toen had ik weer trek... je wordt bedankt robin ![]() | |
rhubarb | dinsdag 27 september 2011 @ 14:41 |
Heeft iemand ervaring met het maken van terrines? Wil er binnenkort wel een maken (en fotograferen voor dit topic), maar vraag me af of het lekker is... | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 27 september 2011 @ 14:44 |
ik vind de foto voor jou een beetje tegenvallen. die saus zo kan echt niet! daarentegen zou ik hem nog steeds met liefde opeten gok ik ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 27 september 2011 @ 14:49 |
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop. Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus. Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief. ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 27 september 2011 @ 14:50 |
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig ![]() | |
celc1us | dinsdag 27 september 2011 @ 23:09 |
![]() Hoe ik mn broccoli soms maak. ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 27 september 2011 @ 23:16 |
Mja niet zo speciaal toch? ![]() | |
cinnamon_M | dinsdag 27 september 2011 @ 23:37 |
Wederom mooie foto ![]() Je gerechten zijn alleen niet helemaal my cup of tea. 'Droge' kip (als in: zonder extra kruiden/sausje oid) + broccoli is wat te... kaal en minimalistisch voor mijn smaak. Heb je dat zelf niet? | |
cinnamon_M | dinsdag 27 september 2011 @ 23:37 |
Ik vind die saus er juist jummie uitzien! | |
celc1us | dinsdag 27 september 2011 @ 23:39 |
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet ![]() | |
cinnamon_M | dinsdag 27 september 2011 @ 23:47 |
Zoiets vermoedde ik al ja ![]() Maar dan nog, er zijn toch nog wel meer opties? De kip roerbakken met wat kruiden en/of specerijen (chili, knof, paprika, etc. etc.), of een sausje obv groenten (zoals tomatensaus), of kip in (curry)saus obv yoghurt/kwark... etc etc. Allemaal laag in koolhydraten toch? | |
celc1us | woensdag 28 september 2011 @ 00:15 |
Ja hoor, kan allemaal ![]() | |
Crack_ | donderdag 29 september 2011 @ 20:41 |
![]() Ik ben dus niet zo goed met foto's maar het was wel heeel lekkerrrr! Teriyaki zalm ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 29 september 2011 @ 21:00 |
met noodles? ziet eruit als spaghetti. verder lekker!! | |
RobinOok | vrijdag 30 september 2011 @ 18:55 |
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:![]() Rendang (<-klik voor recept) Normaal hou ik 'm wat smeuïger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal. ![]() Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang. [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 30-09-2011 20:40:24 ] | |
Steven184 | vrijdag 30 september 2011 @ 19:10 |
Rendang is inderdaad super, een van mijn favoriete gerechten. Inderdaad niet erg fotogeniek. | |
Crack_ | vrijdag 30 september 2011 @ 19:10 |
Het waren eggs noodles ja ![]() | |
Crack_ | vrijdag 30 september 2011 @ 19:11 |
Ohhh dat wil ik proberen, juist omdat het er niet zo smakelijk uit ziet maar jullie wel zeggen dat 't lekker is ![]() | |
minilot | vrijdag 30 september 2011 @ 21:51 |
Nog brak van week Londen, geen zin in puike bordopmaak of mooie foto's, maar toch: ![]() ![]() Hartige cheesecake van ricotta en Stilton, gekaramelliseerde peren&hazelnootjes, veldsla met romige pecorino-dressing en (te dik gebakken, maar niettemin lekkere) lavash! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-09-2011 22:24:58 ] | |
prinseszondererwt | vrijdag 30 september 2011 @ 22:21 |
Kwijlerdekwijl... Lekker minilot! | |
evo87 | zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:12 |
"herfst" lasagne vandaag. Kruidige pompoen-tomaten saus met boerenkool-geitenkaas vulling en nog wat zooi. Echt belachelijk lekker ![]() ![]() ![]() | |
Ansu | zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:14 |
oe recept?! | |
Isegrim | zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:37 |
Daar wil ik zeker ook wel een recept van! | |
MaximusTG | zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:45 |
Klinkt interessant ja. Nu ben ik niet echt kapot van geitenkaas, ik vind het op de een of andere manier altijd naar kinderboerderij smaken. Dus hoe prominent is de geitenkaas? | |
evo87 | zondag 2 oktober 2011 @ 09:46 |
Geitenkaas overheerst niet echt ofzo, maar als je dat niet lekker vind gebruik je toch lekker iets anders? Roomkaas, ricotta, mascarpone of gewoon een lekkere geraspte kaas. Whatever floats your boat. Pompoen-tomaten saus: 1 pompoen, fles tomatenprut, uitje, knoflook, gember, olijfen, gegrilde paprika. Op smaak brengen met kruiden naar keuze (ik had: curry, garam massala, komijn, kaneel, gerookte paprika, nootmuskaat, koriander (verse blaadjes), vissaus en balsamico) Gepureerd in keukenmachine. Het wordt erg dik, dus ik zou wel aanbevelen om de saus wat te verdunnen. (ik heb een enorme kop gewone thee gebruikt, maar water werkt uiteraard ook) Boerenkool mengsel: Pak diepvries boerenkool (goed uitknijpen, veel vocht), sjalotjes, champignons, pijnboompitjes (geroosterd) en geitenkaas. (champignons en sjalotjes van tevoren even gebakken) Stapelen in een ovenschaal met tussen de laagjes in ook nog wat ham (ik had serrano). 40 min in de oven @ 200 graden. Ik vond het echt heerlijk ![]() | |
minilot | zondag 2 oktober 2011 @ 21:57 |
Recept lasagne staat genoteerd. Ik hou erg van geitenkaas en van pompoen, dus ik vind het vast lekker. Ik ga alleen de vissaus skippen, want dat lijkt me er niet zo jofel in.. ![]() Verder, vandaag gemaakt, een zestal van deze: ![]() Erin zit ragout met kip en een heleboel in witte wijn gestoofde paddestoelen. Oh, en sjalotten. Maar het gaat vooral om de KORST! Ik heb voor het eerst zure room-korstdeeg gemaakt en ik moet zeggen: ge-ni-aal! Men neme 200 gram ijskoude roomboter, dit met 250 gram bloem en wat suiker en zout vlug tot fijne korrels snijden/wrijven, dan nog 125 ml zure room erbij. Samenknijpen tot bal en een half uur koelen voordat je het uitrolt.. Echt bizar lekker deeg: zacht, smaakvol, boterige, knapperige laagjes.. ![]() | |
n0a | zondag 2 oktober 2011 @ 22:13 |
Oeh, dat korstdeeg moet ik een keer proberen. | |
Blues | zondag 2 oktober 2011 @ 22:26 |
Ja! Geweldig deeg is dat, ik doe het alleen altijd met water. Ga zure room ook eens proberen ![]() | |
Purdey | dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:45 |
Ziet er heel goed uit Minilot! Lijkt me ook wel iets voor de kerst, maar dan in mini formaat. Ik kan me herinneren dat je bij de Hema van die mini bakblikjes kunt kopen. Eens even op gaan broeden ![]() | |
dude1986 | dinsdag 4 oktober 2011 @ 17:18 |
lekker! ![]() Mag ik je recept voor die hartige cheesecake? pleeeeeeeease ![]() | |
celc1us | woensdag 5 oktober 2011 @ 21:44 |
Smoothie met iets groens en gezond! ![]() | |
Purdey | donderdag 6 oktober 2011 @ 14:20 |
Hele mooie foto ![]() Dacht dat het basilicum was eerst. Straalt een enorm soort huiselijke, natuurlijke sfeer uit. | |
LieLie | donderdag 6 oktober 2011 @ 14:34 |
Ik vind het wel een intimiderend rietje. | |
celc1us | donderdag 6 oktober 2011 @ 22:45 |
Misschien ook wel lekker met basilicum :p Het is een extra grote rietje, eigenlijk bedoelt voor die bubble teas. | |
minilot | vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:41 |
Ik zoek al een poosje naar extra brede rietjes voor dikke milkshakes en smoothies - waar heb je deze gekocht? | |
celc1us | vrijdag 7 oktober 2011 @ 13:59 |
Deze komen uit Maleisie. Maar je kan ze ook in de grotere toko's vinden volgens mij! | |
Bortecinem | vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:48 |
+1 | |
minilot | vrijdag 7 oktober 2011 @ 16:34 |
Was heel simpel. Dit recept gebruikt: http://shopcookmake.blogspot.com/2011/04/basil-savory-cheesecake.html ..maar dan zonder de basilicum en stilton in plaats van de geitenkaas. Oh, en twee keer meer ervan dan in het recept staat ![]() En: maak er vooral de gekaramelliseerde peren bij (roomboter, bruine suiker, peren, vuurtje eronder, wachten)! Erg lekker. ![]() | |
minilot | vrijdag 7 oktober 2011 @ 16:35 |
Ik ben ze nog nooit in een toko tegengekomen, ook niet in één van de grote in Rotterdam. ![]() | |
celc1us | vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:14 |
Hmz, mn vrouw zegt ook dat ze nergens verkrijgbaar zijn in Nederland... sorry. ![]() | |
celc1us | vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:15 |
Pompoen frietjes! ![]() ![]() | |
Cinderella_Man | zaterdag 8 oktober 2011 @ 21:11 |
twee experimenten (phonecam): 1. Vitello Tonnato Volgende keer misschien geen mosterd in de mayo gebruiken, wordt de saus wellicht wat minder bruin van. 2. Gegrilde tonijn met pittige mangosaus Tonijn had net ff een minuutje minder mogen hebben, maar hij was nog net een beetje rood ![]() Mangosausje was errug lekker ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 8 oktober 2011 @ 21:18 |
vitello tonnato ziet er heerlijk uit! | |
Selestha | zondag 9 oktober 2011 @ 04:43 |
Recept mangosausje? | |
Cinderella_Man | zondag 9 oktober 2011 @ 10:06 |
Tuna Steak & Spicy Mangosauce Ik heb overigens gewoon een hele mango opgesneden.... | |
minilot | zondag 9 oktober 2011 @ 10:26 |
Hier krijg ik TREK van! ![]() | |
Cinderella_Man | zondag 9 oktober 2011 @ 13:03 |
Graag gedaan! | |
Blues | zondag 9 oktober 2011 @ 19:35 |
Ik vind de kalf wat dik gesneden, maar op zich is dat een heel lekker gerecht ![]() | |
Cinderella_Man | zondag 9 oktober 2011 @ 19:42 |
Klopt, maar ik heb geen snijmachine oid, en had geen tijd om hem nog een beetje op te vriezen of zo....verder zou ik het niet weten hoe ik hem dunner zou kunnen snijden.... | |
RobinOok | dinsdag 11 oktober 2011 @ 21:45 |
![]() Niks aan gekookt, maar toch lekker, de pomelo. Of zoals dat eigenlijk in het Nederlands heet, de pompelmoes. Maar ik vind dat een debiele naam. Als je 'm eenmaal geslacht heb en je hebt geen droog, oud exemplaar gekocht is ie erg lekker. ![]() Gewoon de partjes dippen in mengseltje van zout, suiker en chilivlokken bijvoorbeeld. | |
Roze_Marijn | dinsdag 11 oktober 2011 @ 22:18 |
![]() Gratin van witloof | |
FutureFairytale | dinsdag 11 oktober 2011 @ 22:24 |
heb ik vnv gegeten o.a. blijft heerlijk he ![]() | |
Roze_Marijn | dinsdag 11 oktober 2011 @ 22:31 |
Jah hé, en eigenlijk heel gemakkelijk te maken en zeeeeer budgetvriendelijk ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 11 oktober 2011 @ 22:45 |
ideaal ja ![]() | |
DesertRose | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:12 |
Pruimenflapjes met amandelen![]() | |
La_Vita | woensdag 12 oktober 2011 @ 23:05 |
Wauw die zien er wel heel lekker uit ![]() | |
motorbloempje | woensdag 12 oktober 2011 @ 23:08 |
![]() Ook even hier ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:07 |
![]() Tagliatelle Carbonara Om het een complete maaltijd te maken doe ik daar kleine blokjes gegrillde courgette door. Smaakt prima. En dan de volgende dag uiteraard schuimkoekjes bakken van 't overgebleven eiwit. ![]() ![]() Little Meringues | |
cinnamon_M | vrijdag 14 oktober 2011 @ 15:50 |
Robin, die cream of tartar in jouw recept, is dat nu wijnsteenpoeder? Of zuiveringszout? En kan ik het vervangen door bakpoeder? Ik vind t nl een briljant idee. Ik bewaarde mijn eiwitten ook altijd, maar vaak was ik de dag erna te lui om er iets mee te doen. Dit is een supersimpel receptje en die dingen zijn nog eens heerlijk ook! | |
RobinOok | vrijdag 14 oktober 2011 @ 16:24 |
![]() Hm, het is wijnsteen ja (maar geen wijnsteenzuur). Geen zuiveringszout. Klik op plaatje om al die verschillende dingen op een rijtje uitgelegd te zien. Ik zou het vervangen met een half theelepeltje maizena. Kan ook. Komt allemaal niet zo nauw, het enige nut is dat het de vorm iets beter zou behouden. Zonder kan ook. | |
cinnamon_M | vrijdag 14 oktober 2011 @ 16:59 |
Ah, dank voor de opheldering. Ik weet wat ik ga maken als ik ergens eigeel voor nodig heb ![]() | |
celc1us | zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:14 |
![]() Pompoensoep! Staat helemaal bovenaan op foodgawker nu! ![]() | |
Cinderella_Man | zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:55 |
lekker...klein kopje wel ![]() | |
Blues | zaterdag 15 oktober 2011 @ 12:10 |
Mooi! Lekker! | |
celc1us | zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:00 |
Oh lijkt klein he? Valt wel mee hoor ![]() | |
Erasmo | zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:26 |
Zal wel door de pompoen in het midden komen, ik heb echt het idee dat er een theelepel naast ligt ![]() | |
evo87 | zondag 16 oktober 2011 @ 09:51 |
hmmm.... chocolade muffins![]() ![]() | |
Sinji | vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:37 |
Tof! Vandaag weer dit, lekker makkelijk ![]() Snel gewokte rosbief, met mie en groenten. Zoetzure vietnamese saus erbij, pure genot! | |
Sinji | zaterdag 22 oktober 2011 @ 20:37 |
Vietnamese Pho!![]() | |
maxmeyer | zondag 23 oktober 2011 @ 15:37 |
Dat ziet er heerlijk uit. Wat zit er allemaal in? | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2011 @ 20:11 |
Het ziet er niet uit: Spicy Pork Sausage & Rice Cakes, een recept van David Chang. Soort kruising tussen Chinese mapo tofu en Koreaanse tteokbokki, beetje vreemd, maar wel lekker. :-)![]() Voor het recept, klik op bovenstaande foto. Meer over die koreaanse ricecakes als je op onderstaande foto klikt: ![]() Wel grappig, die rice cakes. Een beetje als taaie, chewy penne. Ik vind ze wel lekker, maar ik lees elders dat veel mensen ze juist heel erg vies vinden. Ha! | |
Isegrim | zondag 23 oktober 2011 @ 20:13 |
Ik vind het er juist wel heel lekker uitzien. Ben dol op dat soort prutjes. | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2011 @ 20:19 |
Wat ik grappig vond is de silken tofu die ik eerst met de staafmixer tot gladde saus draaide en toen door de gehaktsaus mikte. Ik had er eigenlijk een hard hoofd in en wilde het bijna niet doen, maar ben blij dat ik het toch deed. Werd de saus heel romig en dikkig van, zonder tofusmaak. Maar ja, dat was ook niet mogelijk boven al die chilisaus, chilipoeder, sichuanpepers en gedroogde chilipepers uit. ![]() | |
cinnamon_M | maandag 24 oktober 2011 @ 00:23 |
Klinkt ergens wel logisch toch? Heel veel veganisten gebruiken silken tofu op die manier, in plaats van room e.d. En ik ben best benieuwd naar die rice cakes, klinkt als iets wat ik wel kan waarderen ![]() | |
Ilse86 | maandag 24 oktober 2011 @ 12:09 |
Appelplaatkoek van vorige week. Ziet er niet fantastisch uit, maar wel erg lekker en makkelijk. | |
RobinOok | maandag 24 oktober 2011 @ 13:28 |
Ja, maar ik had dus nooit de behoefte om room te vervangen. Dus had ik het nog nooit uitgeprobeerd. Misschien dat ik dat nu toch eens ga doen, in een subtiel gerecht. Gewoon uit nieuwsgierigheid. | |
Bortecinem | maandag 24 oktober 2011 @ 20:53 |
![]() Gekonfijte sinaasappelschil gedoopt in pure chocolade. Lekker. ![]() | |
Isegrim | maandag 24 oktober 2011 @ 21:02 |
Dat zal zeker lekker zijn. ![]() ![]() | |
Erasmo | maandag 24 oktober 2011 @ 21:08 |
Recept? ![]() | |
Isegrim | maandag 24 oktober 2011 @ 21:10 |
Ik gok: Sinaasappelschil poosje pruttelen in siroop met véél suiker, uit laten lekken, dopen in gesmolten chocola, hard laten worden, klaar! | |
Bortecinem | maandag 24 oktober 2011 @ 21:23 |
^ Zoiets inderdaad. ![]() Sinaasappelschil in stukjes snijden. Koken/blancheren in gezout water (ongeveer 700 ml water, 4-5 theelepeltjes zout). Laten uitlekken en afspoelen met koud water. Vervolgens weer 700 ml kokend water opzetten, 400/500 gram suiker bijdoen en laten oplossen. Sinaasappelschilletjes erbij doen en 30 minuten laten pruttelen. Goed uit laten lekken* - ongeveer 1-2 uur. Dopen in suiker en dan dopen in gesmolten pure chocolade. *Ik was iets te enthousiast met het dippen in suiker waardoor de mooie suikerlaag op mijn schilletjes nu aan het verdwijnen/oplossen is. Misschien is een tweede keer suikeren voordat je het doopt in chocolade ook een goed idee? [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 24-10-2011 21:34:22 ] | |
RobinOok | dinsdag 25 oktober 2011 @ 14:23 |
![]() Sweet basil seeds Foto is een beetje verneukeratief, want een kwart theelepeltje van die zoete basilicumzaadjes in het eerste glaasje is al genoeg voor een glaasje vol kikkerdril daarachter. ;-) (schijnt nog gezond te zijn ook, die kikkerdril. Smaakt verder vrijwel nergens naar) | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 25 oktober 2011 @ 15:19 |
mooie foto ![]() | |
RobinOok | dinsdag 25 oktober 2011 @ 15:45 |
Dank je. ![]() | |
motorbloempje | woensdag 26 oktober 2011 @ 21:40 |
![]() | |
Sunnythesun | woensdag 26 oktober 2011 @ 21:43 |
burgerrrr ![]() | |
Crack_ | woensdag 26 oktober 2011 @ 22:02 |
Hey wat grappig zeg, die ga ik onthouden ![]() | |
Isegrim | woensdag 26 oktober 2011 @ 22:05 |
Je aardappeltjes zien er erg lekker knapperig uit, moblo! | |
piepkuiken21 | woensdag 26 oktober 2011 @ 22:37 |
oew er staat een stuk schouderkarbonade op en een stuk gekruid gehakt, ik ben zeer benieuwd | |
motorbloempje | woensdag 26 oktober 2011 @ 22:46 |
Waren ze ook Ise ![]() ![]() | |
Lotje-Plusone | zaterdag 29 oktober 2011 @ 12:47 |
Ziet er te gek uit maar wat doe je er verder mee? | |
RobinOok | zaterdag 29 oktober 2011 @ 13:24 |
Kan je allemaal lezen als je klikt. In exotische drankjes en toetjes mieteren dus. Zoiets dus: ![]() ![]() ![]() | |
Lotje-Plusone | zaterdag 29 oktober 2011 @ 13:29 |
Maar er zit dus eigenlijk niet zoveel smaak aan? Het ziet er wel echt heel tof uit ![]() | |
Crack_ | zaterdag 29 oktober 2011 @ 13:54 |
![]() Curry ![]() | |
Lotje-Plusone | zaterdag 29 oktober 2011 @ 13:56 |
Oeh, ik zeg net tegen mijn vriend zal ik maandag een rode curry maken. Dus vertel wat heb je erin zitten en hoe heb je het gemaakt? ![]() | |
celc1us | zaterdag 29 oktober 2011 @ 17:28 |
Mijn late lunch. Spareribs. ![]() ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 29 oktober 2011 @ 17:29 |
sterkte man ![]() | |
celc1us | zaterdag 29 oktober 2011 @ 17:31 |
Ziet er juist wel fantastisch uit! Kan je zo op Foodgawker gooien! ![]() | |
celc1us | zaterdag 29 oktober 2011 @ 17:32 |
Dankje! Is al op! haha | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 17:46 |
Linzensoep en borek gevuld met Turkse kaas. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
.Sparkling. | zondag 30 oktober 2011 @ 09:45 |
Oeh! Recept voor de soep en borek? Borek heb ik al een paar keer gegeten maar nooit zelf gemaakt. Lijkt me leuk om te doen. | |
motorbloempje | zondag 30 oktober 2011 @ 18:42 |
![]() ![]() | |
Ilse86 | maandag 31 oktober 2011 @ 11:00 |
Hé bedankt ![]() | |
cinnamon_M | maandag 31 oktober 2011 @ 16:53 |
Me too! Receptje? | |
Isegrim | maandag 31 oktober 2011 @ 17:04 |
Börek zoals ze dat op de markt verkopen vind ik niet lekker (kleffig) maar als je het zelf maakt is het vast heerlijk. | |
celc1us | woensdag 2 november 2011 @ 22:51 |
Pizza is helemaaaal zelf gemaakt! ![]() | |
Ilse86 | donderdag 3 november 2011 @ 09:00 |
Mooie foto's! | |
celc1us | donderdag 3 november 2011 @ 09:18 |
Dankje! ![]() | |
RobinOok | donderdag 3 november 2011 @ 22:11 |
![]() Varkensschouder voor ![]() Varkensschouder na 5 uur in de oven ![]() Mr. Brown Pulled Pork met aardappelpartjes uit de oven | |
Isegrim | donderdag 3 november 2011 @ 22:20 |
Omnomnom! Kon ik maar elke dag bij RobinOok eten. ![]() | |
Dagonet | vrijdag 4 november 2011 @ 20:12 |
![]() Deze speculaas viel iets groter uit dan de bedoeling was maar dat kwam alleen maar goed uit. ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 4 november 2011 @ 20:58 |
ik wil ook opteren voor adoptie tijdens maaltijduren. ![]() | |
Mirjam | vrijdag 4 november 2011 @ 21:31 |
megaspeculaas ![]() | |
Lotje-Plusone | vrijdag 4 november 2011 @ 21:33 |
Ik krijg er ook meteen trek in! Ik wil ook nog een keer speculaas maken, als is het alleen al omdat je hele huis dan super lekker ruikt! | |
Dagonet | vrijdag 4 november 2011 @ 23:05 |
Nog lekker smeuïg van binnen ook. ![]() Met kruidnagel en nootmuskaat. | |
Sinji | vrijdag 4 november 2011 @ 23:12 |
So so nice! Aziatische sesamzaadballen. De vulling bestaat uit zoete bonenpasta: ![]() En een simpel gerechtje: ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 4 november 2011 @ 23:17 |
ow dat 'simpele gerechtje' ziet er erg lekker uit ![]() | |
Sinji | vrijdag 4 november 2011 @ 23:33 |
Wat heb jij een toffe flickr, me gusta! | |
RobinOok | vrijdag 4 november 2011 @ 23:56 |
Dank je. Ik doe mijn best. :-) | |
Sinji | vrijdag 4 november 2011 @ 23:58 |
Ken jij een single meid rond de 19-23 jaar die kan koken als jij? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 november 2011 @ 00:00 |
Nee, ik doe niet in vrouwenhandel. | |
Sinji | zaterdag 5 november 2011 @ 00:03 |
| |
Lotje-Plusone | zaterdag 5 november 2011 @ 00:53 |
Heb je eigenlijk een vriend? (of vriendin, kan natuurlijk ook) Beetje rare vraag, maar als je idd een vriend hebt, dan heeft hij het behoorlijk goed getroffen!! | |
RobinOok | zaterdag 5 november 2011 @ 01:42 |
![]() | |
golfer | zaterdag 5 november 2011 @ 02:10 |
Daar help ik haar nog wel eens vanaf. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 november 2011 @ 09:27 |
-edit- Verkeerde topic. ![]() ![]() [ Bericht 86% gewijzigd door Isegrim op 05-11-2011 15:12:27 ] | |
RobinOok | zaterdag 5 november 2011 @ 15:07 |
The day after! :-)![]() Pulled Pork Sandwich | |
morgane | zaterdag 5 november 2011 @ 20:56 |
Ondeh-Ondeh! ![]() | |
Bortecinem | zondag 6 november 2011 @ 18:00 |
Die hebben jullie nog van mij tegoed (even aan mama vragen :p) Mama's homemade baklava. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 6 november 2011 @ 18:01 |
doe mij ook zo'n mama | |
motorbloempje | zondag 6 november 2011 @ 18:02 |
Ziet er lekker uit! ![]() Ik kan echt maar één zo'n stukje verdragen (ben echt geen zoetekauw ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 6 november 2011 @ 18:28 |
Vier stukjes is mijn max. ![]() | |
RobinOok | zondag 6 november 2011 @ 19:20 |
Respect! ![]() ![]() | |
Purdey | zondag 6 november 2011 @ 20:43 |
Ik zie er ineens een uitdaging in om boven de 4 stukjes van Ise te komen ![]() | |
pen-guin | zondag 6 november 2011 @ 21:45 |
![]() Excuseer de kwaliteit maar ik heb alleen een iPhone om foto's mee te maken. Linzensoepje met wild, paar weken geleden op school gemaakt. | |
RobinOok | zondag 6 november 2011 @ 22:44 |
![]() Stamppot Andijvie met Charsui buikspek | |
FkTwkGs2012 | zondag 6 november 2011 @ 22:54 |
voor andijvie ziet het er best eetbaar uit ![]() | |
n0a | zondag 6 november 2011 @ 23:02 |
![]() | |
Isegrim | maandag 7 november 2011 @ 08:46 |
Dan moet je niet aan LHO vragen hoeveel die ervan kan eten. ![]() ![]() | |
Sapstengel | maandag 7 november 2011 @ 10:07 |
![]() Chocolade-Whiskey muffins met wat whiskey-slagroom erop. | |
Purdey | maandag 7 november 2011 @ 11:16 |
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic: Chocoladecheesecake met bastogne bodem: ![]() Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem: ![]() | |
Sunnythesun | maandag 7 november 2011 @ 11:25 |
Vanavond heb ik nog een restje hier van:![]() (kleuren ben ik nog niet helemaal tevreden over btw, het is iets te roze geworden ![]() Oh en het is Stifatho ![]() ![]() | |
Puala | maandag 7 november 2011 @ 11:26 |
@Sunnythesun: die kleuren kun je bijtrekken. Ik weet niet of je handig bent met bewerken? Anders wil ik het wel voor je doen ![]() | |
Sunnythesun | maandag 7 november 2011 @ 11:28 |
Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaan ![]() ![]() | |
Berend. | maandag 7 november 2011 @ 13:48 |
Mensen stop met posten van die mooie foto's met die heerlijke dingen, ik word jaloers ![]() | |
Berend. | maandag 7 november 2011 @ 17:49 |
Recept? Of gewoon zelf verzonnen? ![]() (Chocolade taart) [ Bericht 1% gewijzigd door Berend. op 07-11-2011 17:55:29 ] | |
Puala | maandag 7 november 2011 @ 20:29 |
Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod. | |
Sinji | maandag 7 november 2011 @ 21:56 |
Cheesecake ![]() | |
Sunnythesun | maandag 7 november 2011 @ 22:08 |
![]() ![]() | |
Croli | woensdag 9 november 2011 @ 10:00 |
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd! Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip: ![]() Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus. ![]() Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet ![]() ![]() | |
mister_popcorn | woensdag 9 november 2011 @ 10:49 |
net zo lekker als 't eruit zag? | |
FutureFairytale | woensdag 9 november 2011 @ 11:01 |
wow chique hoofdgerecht! | |
Croli | woensdag 9 november 2011 @ 11:16 |
Ook best wel prijzig ![]() Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van! ![]() | |
cinnamon_M | woensdag 9 november 2011 @ 14:13 |
Dat heb ik heel vaak met zaken als ossehaas, biefstuk etc.: de garing is perfect maar tóch is het me net iets te lauw van binnen. | |
RobinOok | woensdag 9 november 2011 @ 15:25 |
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen. Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken. Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft) | |
ABundy | woensdag 9 november 2011 @ 21:37 |
Kan dat stuk vlees ook in aluminium folie wikkelen als het klaar is, dan gaart het ook naar binnen toe en is het stuk vlees ook warm van binnen ![]() | |
RobinOok | woensdag 9 november 2011 @ 21:53 |
Dat moet sowieso altijd. Rusten. | |
Purdey | woensdag 9 november 2011 @ 21:59 |
Recept ![]() Uit 500 taarten&cakes. Zal morgen 't recept wel even posten ![]() | |
cinnamon_M | donderdag 10 november 2011 @ 12:10 |
Ja, zo doe ik het dus altijd ![]() | |
RobinOok | vrijdag 18 november 2011 @ 00:20 |
![]() Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. ![]() (met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken ![]() | |
Isegrim | vrijdag 18 november 2011 @ 00:20 |
Maar het ziet er wel heel gezellig uit. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 18 november 2011 @ 00:34 |
Ja, vond ik ook! Dus daarom maar wel gewoon geupload ja. ![]() | |
Sinji | vrijdag 18 november 2011 @ 01:15 |
Tof! | |
Selestha | vrijdag 18 november 2011 @ 07:41 |
Wow dat ziet er echt goed uit! ![]() | |
Lotje-Plusone | vrijdag 18 november 2011 @ 07:49 |
Klinkt toch best lekker of was het echt niet te pruimen? | |
motorbloempje | vrijdag 18 november 2011 @ 09:26 |
![]() Butternut squash risotto ![]() | |
Vandaag... | vrijdag 18 november 2011 @ 11:08 |
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje? | |
motorbloempje | vrijdag 18 november 2011 @ 11:11 |
Ja, http://bossacafez.blogspo(...)pumpkin-risotto.html deze, ongeveer ![]() | |
RedAlert | zaterdag 19 november 2011 @ 02:32 |
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL) | |
Berend. | zaterdag 19 november 2011 @ 08:59 |
Imgur.com | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 19 november 2011 @ 10:14 |
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht? Ik vind het er niet al te eetopwekkend uitzien trouwens ![]() ![]() | |
Dagonet | zaterdag 19 november 2011 @ 10:17 |
Kijk even hier: [US] FAQ! Daar staan wat nuttige tips en links. | |
RedAlert | zaterdag 19 november 2011 @ 10:34 |
dank ! ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 november 2011 @ 13:35 |
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen. Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel. ![]() Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder) | |
Naamah | zaterdag 19 november 2011 @ 15:52 |
Had ze gepost in het andere topic: http://trissalicious.com/(...)isotto/#comment-3429 Ik ga 'm vanavond proberen, althans, de iets minder uitgebreide versie. Motorbloempje, had jij er ook echt vanille in gedaan? Edit: Had helemaal niet gezien dat ze 'm zelf (wel een andere) ook al gepost had! [ Bericht 5% gewijzigd door Naamah op 19-11-2011 16:02:16 ] | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 19 november 2011 @ 16:05 |
thx ![]() ![]() | |
92Merel | zondag 20 november 2011 @ 11:30 |
Heerlijk topic dit zeg ![]() | |
RobinOok | dinsdag 22 november 2011 @ 22:50 |
![]() Broodje lam Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam. | |
GeenWijn | donderdag 24 november 2011 @ 13:39 |
ziet er goed uit!! ![]() | |
RobinOok | donderdag 24 november 2011 @ 18:22 |
Dank je! Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop) ![]() Char siu Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha). De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken. Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 24 november 2011 @ 18:33 |
ah bij jou mislukken ook wel eens dingen. bedankt voor de post, dit had ik even nodig ![]() | |
RobinOok | donderdag 24 november 2011 @ 18:37 |
*glad to have been of service* ![]() | |
maxmeyer | vrijdag 25 november 2011 @ 19:50 |
Ziet er heerlijk uit, Robin! Jammer dat ik geen eten van m'n beeldscherm kan uitprinten ![]() | |
RobinOok | vrijdag 25 november 2011 @ 23:08 |
Ja, dat zou makkelijk zijn he? :-) | |
minilot | donderdag 1 december 2011 @ 17:58 |
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept? ![]() Verder: ik bakte zojuist deze knoflookbroodjes op pepernootformaat! ![]() ![]() Erbij homemade boter, van slagroom dus ![]() ![]() Verder ook soep, maar die zag er niet noemenswaardig tof uit en smaakte evenmin bijzonder. [ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 01-12-2011 18:07:18 ] | |
RobinOok | donderdag 1 december 2011 @ 18:48 |
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade. ![]() Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-) | |
minilot | donderdag 1 december 2011 @ 18:56 |
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-) Maar dan wacht ik er nog wel even op. :-) | |
Molleman | donderdag 1 december 2011 @ 19:10 |
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is ![]() Spicy Honey Chicken Wings Klik voor het recept | |
Lyriella | donderdag 1 december 2011 @ 19:21 |
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt? De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto! | |
Molleman | donderdag 1 december 2011 @ 19:25 |
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen. Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept. | |
La_Vita | donderdag 1 december 2011 @ 22:13 |
Hmm dat wil ik ook wel eens proberen ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 1 december 2011 @ 22:38 |
Nomnomnom ![]() | |
cinnamon_M | vrijdag 2 december 2011 @ 12:39 |
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes! (stiekem wil ik ze vandaag al graag maken ![]() | |
cinnamon_M | zaterdag 3 december 2011 @ 16:10 |
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:![]() Kruidnootjes in wording ![]() Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken ![]() ![]() Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen) ![]() De knoflookbroodjes, net uit de oven ![]() Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes | |
Selestha | zaterdag 3 december 2011 @ 16:41 |
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes? ![]() | |
cinnamon_M | zaterdag 3 december 2011 @ 17:09 |
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar: 400 gram bloem 1 zakje gist 8 teentjes knoflook Rozemarijn (ik heb denk ik 1 á 2 el gebruikt?) Zout Melk Olijfolie Ei Bol knoflook dwars doorsnijden, de helft daarvan (ca 6 teentjes) in folie in de oven doen tot de knoflook helemaal zacht is. Dan zachte knoflookpulp eruit knijpen. Gist met half kopje lauw water en suiker mengen. Twee teentjes knoflook zo fijn mogelijk hakken. Bloem in kom, rozemarijn, knoflook, gist, snuf zout en flinke scheut olijfolie en melk erdoor (ik gok 4-5 eetlepels, maar ik ben gewoon met weinig begonnen en beetjes erbij tot het deeg de juiste consistentie heeft. Meer melk dan olijfolie gebruiken, iig). Kneden tot je een glad deeg hebt. In kom bedekt op warme plaats laten staan om te rijzen. Als de hoeveelheid verdubbeld is (na ca 1-1,5 h) nog even kort kneden, dan gelijke balletjes rollen. Ei loskloppen en broodjes mee bestrijken, ca. 20-25 minuten in oven van 200 graden. Mijn deeg wilde overigens niet zo goed rijzen (gist was denk ik te oud), dus mijn broodjes waren wat 'zwaar'. Met goede gist worden ze dus ws wat luchtiger dan die van mij. | |
n0a | zaterdag 3 december 2011 @ 18:20 |
Pompoentaart met feta en walnoten![]() recept Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om ![]() | |
cinnamon_M | zondag 4 december 2011 @ 11:16 |
Lijkt me lekker! | |
rhubarb | donderdag 8 december 2011 @ 11:52 |
![]() Het resultaat van de kookworkshop vernieuwende technieken in Librije's atelier: Makreeltartaar met een laagje van witte geitenkaas. (geitenkaas met melk en een van de texturas aan de kook brengen, bevroren meerdere malen in dippen zodat er laagjes ontstaan) Appelschuim, bouillon met Lecite laten schuimen met staafmixer Kaviaar van zwarte knoflook (knoflookgelei waar texturas in zit warm laten worden, in flesje doen, druppelen in zonnebloemolie van -10 graden celsius) Komkommersap (ligt wat op het bord voordat er een texturas aan werd toegevoegd om de vloeistof steviger te maken) De precieze namen van alle texturas heb ik wel genoteerd, maar weet ik zo uit m'n hoofd niet meer. Met daarbij: Quinoa met komkommer en sushi-azijn. Komkommer in zoetzuur Gepofte Canadese zwarte rijst Radijs Vioolblaadjes | |
RobinOok | donderdag 8 december 2011 @ 16:35 |
Ziet er prachtig uit! Was het ook lekker? Die gepofte zwarte rijst gebruikte Niven Kunz laatst voor zijn toetje bij Masterchef Junior. (denk ik nu) | |
RobinOok | donderdag 8 december 2011 @ 16:36 |
![]() Thaise Rode curry Eindelijk begonnen om de Thaise currypasta's eens op een rijtje te zetten. Met vandaag dus de rode. Groene, gele, penang en massaman volgen later. ;-) | |
motorbloempje | donderdag 8 december 2011 @ 21:27 |
Ziet er heerlijk uit Robin! ![]() ![]() Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond: ![]() Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet. | |
motorbloempje | donderdag 8 december 2011 @ 21:30 |
oh my ![]() ![]() | |
celc1us | donderdag 8 december 2011 @ 22:20 |
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog... ![]() Vanille Koekjes ![]() Spring Onion Pancakes ![]() Aardappel met heel veel knoflook ![]() ![]() ![]() Koppie koffie ![]() Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon ![]() Homemade ciabatta ![]() Homemade pizza ![]() Spareribs ![]() | |
n0a | donderdag 8 december 2011 @ 22:27 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 december 2011 @ 22:34 |
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van! | |
celc1us | donderdag 8 december 2011 @ 22:38 |
Oefening baart kunst zeggen ze toch! | |
FutureFairytale | donderdag 8 december 2011 @ 22:50 |
Die aardappelpuree lijkt me super lekker! Zachte romige aardappelpuree ![]() | |
Molleman | donderdag 8 december 2011 @ 23:02 |
ziet er geweldig uit celc1us! | |
celc1us | donderdag 8 december 2011 @ 23:12 |
Dank u! | |
RobinOok | vrijdag 9 december 2011 @ 16:33 |
Eens! (behalve die spareribs ![]() | |
RobinOok | vrijdag 9 december 2011 @ 16:35 |
![]() Thaise Groene Curry | |
Sunnythesun | vrijdag 9 december 2011 @ 18:32 |
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze ![]() ![]() | |
Sinji | vrijdag 9 december 2011 @ 18:34 |
Sowieso toffe foto's Kelvin | |
celc1us | vrijdag 9 december 2011 @ 21:26 |
Dank jullie wel ![]() | |
La_Vita | zaterdag 10 december 2011 @ 23:54 |
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit ![]() ![]() | |
Cinderella_Man | zondag 11 december 2011 @ 00:28 |
Heb je hier het receptje ook van toevallig ? | |
motorbloempje | zondag 11 december 2011 @ 00:49 |
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf ![]() ![]() Ongeveer 150 gram risotto sjalotje ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik roomboter --> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in ![]() een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker! flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren. Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij. En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 11-12-2011 00:55:02 ] | |
celc1us | zondag 11 december 2011 @ 00:52 |
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies. | |
Lyriella | zondag 11 december 2011 @ 00:57 |
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P | |
motorbloempje | zondag 11 december 2011 @ 00:58 |
Ik vraag het mij al jaren af, maar gelukkig heb ik er niet al te veel mee te maken gehad dit jaar, sterker nog: heb nog geen kruidnoot of pepernoot op! ![]() | |
La_Vita | zondag 11 december 2011 @ 00:59 |
oh ![]() | |
Cinderella_Man | zondag 11 december 2011 @ 01:02 |
haha, ok..thx iig ![]() morgen, euhhh, vandaag maken ![]() | |
motorbloempje | zondag 11 december 2011 @ 21:10 |
Fototechnisch ben ik hier best tevreden over:![]() Alleen was het pizzadeeg volkomen geflopt, wat een béétje jammer was. Maar gelukkig heb ik nog wel genoten! ![]() | |
Dagonet | zondag 11 december 2011 @ 21:47 |
![]() Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst. | |
motorbloempje | zondag 11 december 2011 @ 22:34 |
Omnombroodjehamburger ![]() Morgen weer! ![]() | |
Dagonet | maandag 12 december 2011 @ 07:11 |
Ja, van die kleine ciabattabroodjes, gewoon simpele beefburgers met wat zout peper en provençaalse kruiden, broodjes half afgebakken, opengesneden, ketchup, één sjalotje over de 4 stukken, kaas eroverheen en dan weer provençaalse kruiden en nog even in de oven een paar minuutjes en daaroverheen nog wat rucola. Ovenfriet met zout peper en paprika en de rest van de zak rucolamelange met een simpele dressing. | |
motorbloempje | maandag 12 december 2011 @ 13:03 |
![]() Lunch ![]() | |
RobinOok | maandag 12 december 2011 @ 13:48 |
Ik at zojuist bijna precies hetzelfde. Afbakbroodje, ham, tomaat, mayo, basil. Lekker! Wil er nog wel een. Of wacht, zie ik zalm bij jou? Nee toch? Zalm met ham, nah. |