abonnement Unibet Coolblue
pi_102166517
Is dat citroengras wat er bij het gerecht ligt?
  dinsdag 20 september 2011 @ 00:27:07 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102166582
Bij mij? Nee, dat heet julienne van lente-ui. ;)

Dat vind ik fijner/handiger bij dit gerecht. Als je 't in ringetjes snijdt valt dat er makkelijker af als je wat met stokjes pakt om in een blaadje sla te stoppen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 08:32:52 #53
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102169572
Ik weet niet wat voor gerecht het precies is, maar als wij een wokgerecht met biefstuk maken, bakken we de biefstuk minder dan een minuut op hoge temperatuur. Dan is het wel warm en niet doorbakken. Ik hou ook niet van doorbakken biefstuk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_102170028
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:24 schreef celc1us het volgende:

[..]

Klopt helemaal!

@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
Koreaanse peer :Y
gewoon een hap kimchi is trouwens niet te vreten, dat terzijde :X
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102171261
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 00:15 schreef RobinOok het volgende:
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.

Zonder peer was het al mals genoeg :6

Maar zie idd ook recepten met peer, kiwi of nog een andere fruit erbij.
pi_102204079
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')



[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-09-2011 01:34:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_102206132
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas).

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')

[ afbeelding ]
Het ziet er alsnog héérlijk uit hoor! :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102206885
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')

[ afbeelding ]
^)
pi_102208902
Minilot, waar heb je die asiago vandaan gehaald? Ben ik al tijden naar op zoek! Ziet er allemaal weer lekker uit, trouwens :)
pi_102215438
Ilse, een béétje kaasboer kan dat gewoon voor je bestellen. Het is geen lastige kaas om aan te komen, al hebben veel kaasboeren 'm niet standaard in het assortiment. Even lief kijken dus. Anders bij Italiaanse speciaalzaken.. In welke regio woon je?
Let me see you stripped down to the bone
pi_102242106
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ;) Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus :)
  donderdag 22 september 2011 @ 08:42:02 #62
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_102251089
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:33 schreef Ilse86 het volgende:
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ;) Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus :)
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
pi_102252155
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 08:42 schreef morgane het volgende:

[..]

Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
Ziet er lekker uit, en Wijchen is wel dichtbij ja. Dank je voor de tip :)
pi_102292326
En cinnamon_M, het recept al weten binnen te hengelen :@
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102311588
Ik had nog wat restjes in de koelkast liggen: pastadeeg, spinazie, gorgonzola, een halve rode ui, wat parmesan..

En ik had nog nooit ravioli gemaakt! Dus nou ja, nu wel!



Ja doei.
pi_102312625
^O^ ziet er lekker uit!!
Binnenkort ook eens maken :)
pi_102329532
Krijg er honger van. Waren ze goed gelukt?
pi_102331014
heerlijk MoBlo! had het graag geproefd :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † zaterdag 24 september 2011 @ 19:56:49 #69
91830 MaximusTG
pi_102339122
Ziet er idd goed uit! Moet ik ook nog eens proberen. Altijd leuk als je met restjes toch nog wat moois neer kan zetten :)
pi_102371115


Lamsspiesjes met een honing-rozemarijndressing en in ganzevet gebakken krieltjes.

honing rozemarijndressing
-klontje boter smelten in een pannetje met dikke bodem,
-lepel honing en een paar druppel frambozenazijn erbij,
-goed mengen.
-theelepel rozemarijn en beetje tijm er doorheen.
-opeten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_102395069
Come to the dark side, we've got:
Go hard or go home
  maandag 26 september 2011 @ 17:34:15 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102404752

Lamb Sandwich

Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. :9
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
pi_102406205
ja hoor, toen had ik weer trek... je wordt bedankt robin :P
pi_102437567
Heeft iemand ervaring met het maken van terrines? Wil er binnenkort wel een maken (en fotograferen voor dit topic), maar vraag me af of het lekker is...
pi_102437683
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lamb Sandwich

Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. :9
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
ik vind de foto voor jou een beetje tegenvallen. die saus zo kan echt niet!

daarentegen zou ik hem nog steeds met liefde opeten gok ik :9~ ow ja en al die krummels erom kan ook niet hoor :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')