abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_101932247
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geļnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_101932854

Nog maar een keer dan :9
Ja doei.
pi_101933161
ik volg je voorbeeld! ;)





Staan er toch alweer drie lekkere foto's in t nieuwe topic! :9
pi_101933184
Vorige week sushi gegeten, maar krijg weer echt trek door die foto. Het liefst zou ik elke week sushi eten :9 O+
Ja doei.
pi_101933573
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
Vorige week sushi gegeten, maar krijg weer echt trek door die foto. Het liefst zou ik elke week sushi eten :9 O+
_O_
pi_101954505
Momenteel even niet zoveel tijd om fraai te koken, maar niettemin een..
TervugVindPoep!



(Ik en chocoladekoekjes, 2007)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 14 september 2011 @ 21:56:54 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101956658
Die koekjes zien er lekker uit. :')
pi_101963212
Mag ik het recept van die drollen?
Baby darling doll face honey
pi_101974744
leuk hoor die drolletjes
  donderdag 15 september 2011 @ 15:37:30 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101978647
Nog maar weer eens een tosti voor lunch. Deze keer met geitenkaas (van die voorverpakte plakken van de Lidl) met sambal brandal en een sjalotje. Blijft lekker, elke keer weer. :9

pi_101978659
Nice!

Sambal brandal, goeie *noteert*
Ja doei.
pi_101984332
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:29 schreef minilot het volgende:
Momenteel even niet zoveel tijd om fraai te koken, maar niettemin een..
TervugVindPoep!

[ afbeelding ]

(Ik en chocoladekoekjes, 2007)
:o die moet ik maken!! Mijn hond is volgende week jarig en ik vond dat wel een goed excuus om iets te bakken voor mijn collega's O-)
  donderdag 15 september 2011 @ 18:41:14 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101984632
Ik denk niet dat ze er ook zo uitzien als ze de oven uit komen hoor.
Maar kan me natuurlijk vergissen.
pi_101984758
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 18:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk niet dat ze er ook zo uitzien als ze de oven uit komen hoor.
Maar kan me natuurlijk vergissen.
Daar ben ik ook bang voor idd.. zou wel tof zijn! ;)
pi_101998039
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 15:37 schreef RobinOok het volgende:
Nog maar weer eens een tosti voor lunch. Deze keer met geitenkaas (van die voorverpakte plakken van de Lidl) met sambal brandal en een sjalotje. Blijft lekker, elke keer weer. :9

[ link | afbeelding ]
Op mijn ipad ziet het er wat zwart uit. -O-
  donderdag 15 september 2011 @ 23:23:56 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102000749
Ja, in werkelijkheid ook wel. Maar toch smaakte ie niet verbrand, gelukkig.
pi_102014796

Net dadelcompote gemaakt :9 Gaat bij kaasplankje met dadelbrood vanavond :9
Ja doei.
pi_102016472
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 13:23 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Net dadelcompote gemaakt :9 Gaat bij kaasplankje met dadelbrood vanavond :9
oh heerlijk zeg! wat heb je erin gedaan buiten dadels?

Goed idee wel namelijk, Ik heb een tijdje terug vijgencompote gemaakt (verse vijgen, port, suiker, steranijs, kaneel oa) ook al zo heerlijk bij kaas :9 aar dit lijkt me ook zalig.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_102016547
Gewoon dadels, rood uitje, teentje knof, sinaasappelsap en wat suiker. Eerste keer dat ik zoiets maakte, dus wilde niet meteen te ingewikkeld doen ;) :P
Ja doei.
pi_102016579
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 14:13 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon dadels, rood uitje, teentje knof, sinaasappelsap en wat suiker. Eerste keer dat ik zoiets maakte, dus wilde niet meteen te ingewikkeld doen ;) :P
klinkt goed, ga ik binnenkort ook eens mee klungelen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_102065081
Crosspost O-)

Pasta gemaakt:



met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol :9
pi_102065357
Wat ziet die pasta er gezellig uit op dat rekje. O+
pi_102065421
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 20:01 schreef Isegrim het volgende:
Wat ziet die pasta er gezellig uit op dat rekje. O+
:D lief he! Heb die hele set (is echt een zeer uitgebreide machine met ravioli roller en zo) van mijn tante gekregen die er niets meer mee deed en dat rekje zat er dus ook bij. Stiekem best handig en leuk voor kerst O-)
pi_102089341
Mijn culinaire partner-in-crime heeft gisteren zijn lekkerste gerecht ooit gemaakt. De laatste keer dat ik lekkerder heb gegeten was in een sterrenrestaurant; ik heb hem dan ook zo ongeveer opgelegd het recept asap op te schrijven ;)

Enfin, het was dit:



Wildstoof (gestoofd in oa ui, knof, tomaat, lamsbouillon, mierikswortelcreme, wijn/port, kaneel, gember en nog 1001 andere ingrediėnten die ik niet weet) met pompoen uit de oven (met oa een hint van cayennepeper), in ganzenvet gebakken spruitjes, gemarineerde bramen (in oa port), gemarineerde gedroogde pruimen, walnoten en een pasta gekookt in een paddestoelenbouillon (die echt extreem paddestoel was, hij was donkerbruin :P ) Het was heerlijk!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089427
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 11:45 schreef cinnamon_M het volgende:
Mijn culinaire partner-in-crime heeft gisteren zijn lekkerste gerecht ooit gemaakt. De laatste keer dat ik lekkerder heb gegeten was in een sterrenrestaurant; ik heb hem dan ook zo ongeveer opgelegd het recept asap op te schrijven ;)

Enfin, het was dit:

[ afbeelding ]

Wildstoof (gestoofd in oa ui, knof, tomaat, lamsbouillon, mierikswortelcreme, wijn/port, kaneel, gember en nog 1001 andere ingrediėnten die ik niet weet) met pompoen uit de oven (met oa een hint van cayennepeper), in ganzenvet gebakken spruitjes, gemarineerde bramen (in oa port), gemarineerde gedroogde pruimen, walnoten en een pasta gekookt in een paddestoelenbouillon (die echt extreem paddestoel was, hij was donkerbruin :P ) Het was heerlijk!
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102089449
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit :Y
pi_102089601
Oh, en in het vorige deel vroeg iemand geloof ik naar t recept voor de lamsragś. Ik heb redelijk uit de losse pols wat gedaan, maar ik zal proberen het ongeveer op te schrijven.

Zelf had ik nog een restje gestoofde lam over die ik heb gebruikt, je zou uiteraard ook verse lam kunnen gebruiken in die dus stukken langer stoven (dan dus ook meer vocht gebruiken).

Recept:
Ui en knof aanfruiten, 1/3 blikje tomatenpuree erbij en verhitten tot de olie los begint te komen uit de puree; afblussen met een beetje rode wijn, ca. 100-160 ml lamsbouillon erbij (voor een kleine eenpersoonsportie, hoeveelheden een beetje op gevoel doen); gare lam een beetje aan stukken trekken en erdoorheen doen. Als saus lekker in lam is getrokken en goede consistentie heeft: klaar! Heb het volgens mij gekruid met wat rozemarijn en tijm, weet ik niet meer heel zeker. Ik wilde echt een LAM ragś, geen tomatensaus met lam, maar achteraf had er nog wel 1 tomaatje doorheen gemogen (zowel qua smaak als voor de hoeveelheid en consistentie van de saus).

Sorry dit is heel globaal ik weet het ook niet heel exact meer :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089643
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 11:48 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit :9~
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 11:49 schreef Sunnythesun het volgende:
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit :Y
Ja, ik heb gisteren ook veel complimentjes gegeven :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089747
Dit zijn btw ook wel mooie recepten voor lamsragś waar ik me een beetje door heb laten inspireren, mijne is alleen veel simpeler (restjes-opmaak-dagje):

http://www.thekitchn.com/(...)cipe-lamb-rag-017327
http://www.foodpeoplewant(...)gu-ricotta-and-mint/
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089834
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 september 2011 19:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Crosspost O-)

Pasta gemaakt:

[ afbeelding ]

met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol :9
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102093890
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 12:02 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:

Ingredienten (voor 2 personen):
400 gram riblap van goede kwaliteit
2 peentjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
75 gram spek/pancettareepjes
3 takjes tijm
2 lepels tomatenpuree
125 ml rode wijn
500 ml runderbouillon

Bereiden:
Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen.
Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade..
pi_102094050
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 13:43 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:

Ingredienten (voor 2 personen):
400 gram riblap van goede kwaliteit
2 peentjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
75 gram spek/pancettareepjes
3 takjes tijm
2 lepels tomatenpuree
125 ml rode wijn
500 ml runderbouillon

Bereiden:
Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen.
Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade..
Ohohoh, heb jij al lang delicious? :@ Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt! :'(

Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord?
Baby darling doll face honey
pi_102096414
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 13:46 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ohohoh, heb jij al lang delicious? :@ Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt! :'(

Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord?
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102096553
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:34 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.
Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Baby darling doll face honey
pi_102096744
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
A
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Hmm, afgelopen jaar.. daar heb ik er de minste van.

Was het toevallig met erwtenpuree?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102096888
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.
pi_102096937
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2011 14:43 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.
Dan ben ik natuurlijk even nieuwsgierig naar het nummer waar hij uit komt..
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102097135
Nummer 12/2010 :)


pi_102097252
Jaaa superrr, hartstikke bedankt!!
Baby darling doll face honey
pi_102100251
Ah ja, die heb ik idd ook wel :+
/spuitelf
pi_102163551
Ha! Mooie foto!! Nu werkt de scherpte-diepte erg goed ^O^ :Y

En het ziet er nog lekker uit ook :D ;)
pi_102164010
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 22:48 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Bulgogi, een Koreaans gerecht, recept hier. :)
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik :'(

roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto!
pi_102164020
Bulgogi O+
in Korea kwam het me op een gegeven moment mn strot uit maar nu jaren later zou ik het toch wel weer graag willen eten :9 mooi gedaan!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102164065
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik :'(

roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto!
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 september 2011 @ 23:21:27 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102164325
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:



Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik.

En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-)

[ Bericht 6% gewijzigd door RobinOok op 20-09-2011 00:19:21 ]
pi_102164430
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:

[ link | afbeelding ]

Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik.

En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-)
biefstuk liever rose. of gewoon keirood nog, ook goed :9
pi_102164466
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:16 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift :D
Klopt helemaal!

@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
  dinsdag 20 september 2011 @ 00:15:05 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102166314
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.
pi_102166517
Is dat citroengras wat er bij het gerecht ligt?
  dinsdag 20 september 2011 @ 00:27:07 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102166582
Bij mij? Nee, dat heet julienne van lente-ui. ;)

Dat vind ik fijner/handiger bij dit gerecht. Als je 't in ringetjes snijdt valt dat er makkelijker af als je wat met stokjes pakt om in een blaadje sla te stoppen.
pi_102169572
Ik weet niet wat voor gerecht het precies is, maar als wij een wokgerecht met biefstuk maken, bakken we de biefstuk minder dan een minuut op hoge temperatuur. Dan is het wel warm en niet doorbakken. Ik hou ook niet van doorbakken biefstuk.
pi_102170028
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:24 schreef celc1us het volgende:

[..]

Klopt helemaal!

@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
Koreaanse peer :Y
gewoon een hap kimchi is trouwens niet te vreten, dat terzijde :X
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102171261
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 00:15 schreef RobinOok het volgende:
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.

Zonder peer was het al mals genoeg :6

Maar zie idd ook recepten met peer, kiwi of nog een andere fruit erbij.
pi_102204079
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')



[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-09-2011 01:34:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_102206132
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas).

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')

[ afbeelding ]
Het ziet er alsnog héérlijk uit hoor! :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102206885
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')

[ afbeelding ]
^)
pi_102208902
Minilot, waar heb je die asiago vandaan gehaald? Ben ik al tijden naar op zoek! Ziet er allemaal weer lekker uit, trouwens :)
pi_102215438
Ilse, een béétje kaasboer kan dat gewoon voor je bestellen. Het is geen lastige kaas om aan te komen, al hebben veel kaasboeren 'm niet standaard in het assortiment. Even lief kijken dus. Anders bij Italiaanse speciaalzaken.. In welke regio woon je?
Let me see you stripped down to the bone
pi_102242106
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ;) Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus :)
  donderdag 22 september 2011 @ 08:42:02 #62
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_102251089
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:33 schreef Ilse86 het volgende:
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ;) Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus :)
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
pi_102252155
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 08:42 schreef morgane het volgende:

[..]

Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
Ziet er lekker uit, en Wijchen is wel dichtbij ja. Dank je voor de tip :)
pi_102292326
En cinnamon_M, het recept al weten binnen te hengelen :@
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102311588
Ik had nog wat restjes in de koelkast liggen: pastadeeg, spinazie, gorgonzola, een halve rode ui, wat parmesan..

En ik had nog nooit ravioli gemaakt! Dus nou ja, nu wel!



Ja doei.
pi_102312625
^O^ ziet er lekker uit!!
Binnenkort ook eens maken :)
pi_102329532
Krijg er honger van. Waren ze goed gelukt?
pi_102331014
heerlijk MoBlo! had het graag geproefd :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † zaterdag 24 september 2011 @ 19:56:49 #69
91830 MaximusTG
pi_102339122
Ziet er idd goed uit! Moet ik ook nog eens proberen. Altijd leuk als je met restjes toch nog wat moois neer kan zetten :)
pi_102371115


Lamsspiesjes met een honing-rozemarijndressing en in ganzevet gebakken krieltjes.

honing rozemarijndressing
-klontje boter smelten in een pannetje met dikke bodem,
-lepel honing en een paar druppel frambozenazijn erbij,
-goed mengen.
-theelepel rozemarijn en beetje tijm er doorheen.
-opeten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_102395069
Come to the dark side, we've got:
Go hard or go home
  maandag 26 september 2011 @ 17:34:15 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102404752

Lamb Sandwich

Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. :9
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
pi_102406205
ja hoor, toen had ik weer trek... je wordt bedankt robin :P
pi_102437567
Heeft iemand ervaring met het maken van terrines? Wil er binnenkort wel een maken (en fotograferen voor dit topic), maar vraag me af of het lekker is...
pi_102437683
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lamb Sandwich

Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. :9
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
ik vind de foto voor jou een beetje tegenvallen. die saus zo kan echt niet!

daarentegen zou ik hem nog steeds met liefde opeten gok ik :9~ ow ja en al die krummels erom kan ook niet hoor :@
  dinsdag 27 september 2011 @ 14:49:19 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102437899
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop.
Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus.
Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief. :P
pi_102437956
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop.
Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus.
Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief. :P
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig :P
pi_102462606
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe ik mn broccoli soms maak. :P
Mja niet zo speciaal toch? :)
pi_102463391
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe ik mn broccoli soms maak. :P
Wederom mooie foto :)
Je gerechten zijn alleen niet helemaal my cup of tea. 'Droge' kip (als in: zonder extra kruiden/sausje oid) + broccoli is wat te... kaal en minimalistisch voor mijn smaak. Heb je dat zelf niet?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102463426
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 14:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig :P
Ik vind die saus er juist jummie uitzien!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102463491
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet ;)
pi_102463783
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:39 schreef celc1us het volgende:
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet ;)
Zoiets vermoedde ik al ja ;)
Maar dan nog, er zijn toch nog wel meer opties? De kip roerbakken met wat kruiden en/of specerijen (chili, knof, paprika, etc. etc.), of een sausje obv groenten (zoals tomatensaus), of kip in (curry)saus obv yoghurt/kwark... etc etc. Allemaal laag in koolhydraten toch?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102526209


Ik ben dus niet zo goed met foto's maar het was wel heeel lekkerrrr! Teriyaki zalm :9
Baby darling doll face honey
pi_102527100
met noodles? ziet eruit als spaghetti.
verder lekker!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 30 september 2011 @ 18:55:42 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102557405
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:


Rendang (<-klik voor recept)

Normaal hou ik 'm wat smeuļger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal. _O-

Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 30-09-2011 20:40:24 ]
pi_102557857
Rendang is inderdaad super, een van mijn favoriete gerechten. Inderdaad niet erg fotogeniek.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102557858
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:00 schreef FutureFairytale het volgende:
met noodles? ziet eruit als spaghetti.
verder lekker!!
Het waren eggs noodles ja :D.
Baby darling doll face honey
pi_102557878
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:

[ link | afbeelding ]
Rendang

Normaal hou ik 'm wat smeuļger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal. _O-

Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang.
Ohhh dat wil ik proberen, juist omdat het er niet zo smakelijk uit ziet maar jullie wel zeggen dat 't lekker is :D.
Baby darling doll face honey
pi_102564773
Nog brak van week Londen, geen zin in puike bordopmaak of mooie foto's, maar toch:





Hartige cheesecake van ricotta en Stilton, gekaramelliseerde peren&hazelnootjes, veldsla met romige pecorino-dressing en (te dik gebakken, maar niettemin lekkere) lavash! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-09-2011 22:24:58 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_102566383
Kwijlerdekwijl... Lekker minilot!
pi_102588149
"herfst" lasagne vandaag. Kruidige pompoen-tomaten saus met boerenkool-geitenkaas vulling en nog wat zooi. Echt belachelijk lekker :?



pi_102588186
oe recept?!
pi_102588896
Daar wil ik zeker ook wel een recept van!
  † In Memoriam † zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:45:38 #96
91830 MaximusTG
pi_102589113
Klinkt interessant ja. Nu ben ik niet echt kapot van geitenkaas, ik vind het op de een of andere manier altijd naar kinderboerderij smaken. Dus hoe prominent is de geitenkaas?
pi_102603906
Geitenkaas overheerst niet echt ofzo, maar als je dat niet lekker vind gebruik je toch lekker iets anders? Roomkaas, ricotta, mascarpone of gewoon een lekkere geraspte kaas. Whatever floats your boat.

Pompoen-tomaten saus: 1 pompoen, fles tomatenprut, uitje, knoflook, gember, olijfen, gegrilde paprika. Op smaak brengen met kruiden naar keuze (ik had: curry, garam massala, komijn, kaneel, gerookte paprika, nootmuskaat, koriander (verse blaadjes), vissaus en balsamico) Gepureerd in keukenmachine.
Het wordt erg dik, dus ik zou wel aanbevelen om de saus wat te verdunnen. (ik heb een enorme kop gewone thee gebruikt, maar water werkt uiteraard ook)

Boerenkool mengsel: Pak diepvries boerenkool (goed uitknijpen, veel vocht), sjalotjes, champignons, pijnboompitjes (geroosterd) en geitenkaas. (champignons en sjalotjes van tevoren even gebakken)

Stapelen in een ovenschaal met tussen de laagjes in ook nog wat ham (ik had serrano).
40 min in de oven @ 200 graden.

Ik vond het echt heerlijk :P
pi_102629863
Recept lasagne staat genoteerd. Ik hou erg van geitenkaas en van pompoen, dus ik vind het vast lekker. Ik ga alleen de vissaus skippen, want dat lijkt me er niet zo jofel in.. :)

Verder, vandaag gemaakt, een zestal van deze:


Erin zit ragout met kip en een heleboel in witte wijn gestoofde paddestoelen. Oh, en sjalotten. Maar het gaat vooral om de KORST!
Ik heb voor het eerst zure room-korstdeeg gemaakt en ik moet zeggen: ge-ni-aal! Men neme 200 gram ijskoude roomboter, dit met 250 gram bloem en wat suiker en zout vlug tot fijne korrels snijden/wrijven, dan nog 125 ml zure room erbij. Samenknijpen tot bal en een half uur koelen voordat je het uitrolt..
Echt bizar lekker deeg: zacht, smaakvol, boterige, knapperige laagjes.. O+ Bovendien reuze makkelijk om mee te werken. Aanrader!
Let me see you stripped down to the bone
pi_102630979
Oeh, dat korstdeeg moet ik een keer proberen.
pi_102631918
Ja! Geweldig deeg is dat, ik doe het alleen altijd met water. Ga zure room ook eens proberen :9
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:45:29 #101
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102687930
Ziet er heel goed uit Minilot! Lijkt me ook wel iets voor de kerst, maar dan in mini formaat. Ik kan me herinneren dat je bij de Hema van die mini bakblikjes kunt kopen. Eens even op gaan broeden :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')