quote:Op woensdag 14 september 2011 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
Vorige week sushi gegeten, maar krijg weer echt trek door die foto. Het liefst zou ik elke week sushi eten![]()
quote:Op woensdag 14 september 2011 21:29 schreef minilot het volgende:
Momenteel even niet zoveel tijd om fraai te koken, maar niettemin een..
TervugVindPoep!
[ afbeelding ]
(Ik en chocoladekoekjes, 2007)
Daar ben ik ook bang voor idd.. zou wel tof zijn!quote:Op donderdag 15 september 2011 18:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk niet dat ze er ook zo uitzien als ze de oven uit komen hoor.
Maar kan me natuurlijk vergissen.
Op mijn ipad ziet het er wat zwart uit.quote:Op donderdag 15 september 2011 15:37 schreef RobinOok het volgende:
Nog maar weer eens een tosti voor lunch. Deze keer met geitenkaas (van die voorverpakte plakken van de Lidl) met sambal brandal en een sjalotje. Blijft lekker, elke keer weer.![]()
[ link | afbeelding ]
oh heerlijk zeg! wat heb je erin gedaan buiten dadels?quote:Op vrijdag 16 september 2011 13:23 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Net dadelcompote gemaaktGaat bij kaasplankje met dadelbrood vanavond
klinkt goed, ga ik binnenkort ook eens mee klungelenquote:Op vrijdag 16 september 2011 14:13 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon dadels, rood uitje, teentje knof, sinaasappelsap en wat suiker. Eerste keer dat ik zoiets maakte, dus wilde niet meteen te ingewikkeld doen![]()
quote:Op zaterdag 17 september 2011 20:01 schreef Isegrim het volgende:
Wat ziet die pasta er gezellig uit op dat rekje.
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uitquote:Op zondag 18 september 2011 11:45 schreef cinnamon_M het volgende:
Mijn culinaire partner-in-crime heeft gisteren zijn lekkerste gerecht ooit gemaakt. De laatste keer dat ik lekkerder heb gegeten was in een sterrenrestaurant; ik heb hem dan ook zo ongeveer opgelegd het recept asap op te schrijven
Enfin, het was dit:
[ afbeelding ]
Wildstoof (gestoofd in oa ui, knof, tomaat, lamsbouillon, mierikswortelcreme, wijn/port, kaneel, gember en nog 1001 andere ingrediėnten die ik niet weet) met pompoen uit de oven (met oa een hint van cayennepeper), in ganzenvet gebakken spruitjes, gemarineerde bramen (in oa port), gemarineerde gedroogde pruimen, walnoten en een pasta gekookt in een paddestoelenbouillon (die echt extreem paddestoel was, hij was donkerbruin) Het was heerlijk!
quote:Op zondag 18 september 2011 11:48 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit
Ja, ik heb gisteren ook veel complimentjes gegevenquote:Op zondag 18 september 2011 11:49 schreef Sunnythesun het volgende:
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?quote:Op zaterdag 17 september 2011 19:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Crosspost![]()
Pasta gemaakt:
[ afbeelding ]
met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol![]()
[ afbeelding ]
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:quote:Op zondag 18 september 2011 12:02 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?
Ohohoh, heb jij al lang delicious?quote:Op zondag 18 september 2011 13:43 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:
Ingredienten (voor 2 personen):
400 gram riblap van goede kwaliteit
2 peentjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
75 gram spek/pancettareepjes
3 takjes tijm
2 lepels tomatenpuree
125 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
Bereiden:
Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen.
Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade..
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.quote:Op zondag 18 september 2011 13:46 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ohohoh, heb jij al lang delicious?Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt!
![]()
Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord?
Ik heb geen ideequote:Op zondag 18 september 2011 14:34 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.
Aquote:Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Hmm, afgelopen jaar.. daar heb ik er de minste van.quote:Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.quote:Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Dan ben ik natuurlijk even nieuwsgierig naar het nummer waar hij uit komt..quote:Op zondag 18 september 2011 14:43 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ikquote:Op maandag 19 september 2011 22:48 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Bulgogi, een Koreaans gerecht, recept hier.
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuiftquote:Op maandag 19 september 2011 23:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik
roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto!
biefstuk liever rose. of gewoon keirood nog, ook goedquote:Op maandag 19 september 2011 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:
[ link | afbeelding ]
Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik.
En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-)
Klopt helemaal!quote:Op maandag 19 september 2011 23:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift
Koreaanse peerquote:Op maandag 19 september 2011 23:24 schreef celc1us het volgende:
[..]
Klopt helemaal!
@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
Zonder peer was het al mals genoegquote:Op dinsdag 20 september 2011 00:15 schreef RobinOok het volgende:
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.
Het ziet er alsnog héérlijk uit hoor!quote:Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..
Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas).
Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand.Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik-
![]()
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..
Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.
Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand.Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik-
![]()
[ afbeelding ]
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/quote:Op woensdag 21 september 2011 22:33 schreef Ilse86 het volgende:
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek gaMaar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus
Ziet er lekker uit, en Wijchen is wel dichtbij ja. Dank je voor de tipquote:Op donderdag 22 september 2011 08:42 schreef morgane het volgende:
[..]
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
ik vind de foto voor jou een beetje tegenvallen. die saus zo kan echt niet!quote:Op maandag 26 september 2011 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lamb Sandwich
Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout.![]()
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iigquote:Op dinsdag 27 september 2011 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop.
Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus.
Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief.
Mja niet zo speciaal toch?quote:Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe ik mn broccoli soms maak.
Wederom mooie fotoquote:Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe ik mn broccoli soms maak.
Ik vind die saus er juist jummie uitzien!quote:Op dinsdag 27 september 2011 14:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig
Zoiets vermoedde ik al jaquote:Op dinsdag 27 september 2011 23:39 schreef celc1us het volgende:
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet
Het waren eggs noodles jaquote:Op donderdag 29 september 2011 21:00 schreef FutureFairytale het volgende:
met noodles? ziet eruit als spaghetti.
verder lekker!!
Ohhh dat wil ik proberen, juist omdat het er niet zo smakelijk uit ziet maar jullie wel zeggen dat 't lekker isquote:Op vrijdag 30 september 2011 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:
[ link | afbeelding ]
Rendang
Normaal hou ik 'm wat smeuļger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal.![]()
Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |