abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_102166517
Is dat citroengras wat er bij het gerecht ligt?
  dinsdag 20 september 2011 @ 00:27:07 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102166582
Bij mij? Nee, dat heet julienne van lente-ui. ;)

Dat vind ik fijner/handiger bij dit gerecht. Als je 't in ringetjes snijdt valt dat er makkelijker af als je wat met stokjes pakt om in een blaadje sla te stoppen.
pi_102169572
Ik weet niet wat voor gerecht het precies is, maar als wij een wokgerecht met biefstuk maken, bakken we de biefstuk minder dan een minuut op hoge temperatuur. Dan is het wel warm en niet doorbakken. Ik hou ook niet van doorbakken biefstuk.
pi_102170028
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:24 schreef celc1us het volgende:

[..]

Klopt helemaal!

@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
Koreaanse peer :Y
gewoon een hap kimchi is trouwens niet te vreten, dat terzijde :X
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102171261
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 00:15 schreef RobinOok het volgende:
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.

Zonder peer was het al mals genoeg :6

Maar zie idd ook recepten met peer, kiwi of nog een andere fruit erbij.
pi_102204079
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')



[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-09-2011 01:34:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_102206132
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas).

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')

[ afbeelding ]
Het ziet er alsnog héérlijk uit hoor! :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102206885
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..

Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.

Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. :) Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik- :')

[ afbeelding ]
^)
pi_102208902
Minilot, waar heb je die asiago vandaan gehaald? Ben ik al tijden naar op zoek! Ziet er allemaal weer lekker uit, trouwens :)
pi_102215438
Ilse, een béétje kaasboer kan dat gewoon voor je bestellen. Het is geen lastige kaas om aan te komen, al hebben veel kaasboeren 'm niet standaard in het assortiment. Even lief kijken dus. Anders bij Italiaanse speciaalzaken.. In welke regio woon je?
Let me see you stripped down to the bone
pi_102242106
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ;) Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus :)
  donderdag 22 september 2011 @ 08:42:02 #62
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_102251089
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:33 schreef Ilse86 het volgende:
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga ;) Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus :)
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
pi_102252155
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 08:42 schreef morgane het volgende:

[..]

Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
Ziet er lekker uit, en Wijchen is wel dichtbij ja. Dank je voor de tip :)
pi_102292326
En cinnamon_M, het recept al weten binnen te hengelen :@
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102311588
Ik had nog wat restjes in de koelkast liggen: pastadeeg, spinazie, gorgonzola, een halve rode ui, wat parmesan..

En ik had nog nooit ravioli gemaakt! Dus nou ja, nu wel!



Ja doei.
pi_102312625
^O^ ziet er lekker uit!!
Binnenkort ook eens maken :)
pi_102329532
Krijg er honger van. Waren ze goed gelukt?
pi_102331014
heerlijk MoBlo! had het graag geproefd :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † zaterdag 24 september 2011 @ 19:56:49 #69
91830 MaximusTG
pi_102339122
Ziet er idd goed uit! Moet ik ook nog eens proberen. Altijd leuk als je met restjes toch nog wat moois neer kan zetten :)
pi_102371115


Lamsspiesjes met een honing-rozemarijndressing en in ganzevet gebakken krieltjes.

honing rozemarijndressing
-klontje boter smelten in een pannetje met dikke bodem,
-lepel honing en een paar druppel frambozenazijn erbij,
-goed mengen.
-theelepel rozemarijn en beetje tijm er doorheen.
-opeten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_102395069
Come to the dark side, we've got:
Go hard or go home
  maandag 26 september 2011 @ 17:34:15 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102404752

Lamb Sandwich

Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. :9
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
pi_102406205
ja hoor, toen had ik weer trek... je wordt bedankt robin :P
pi_102437567
Heeft iemand ervaring met het maken van terrines? Wil er binnenkort wel een maken (en fotograferen voor dit topic), maar vraag me af of het lekker is...
pi_102437683
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lamb Sandwich

Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout. :9
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
ik vind de foto voor jou een beetje tegenvallen. die saus zo kan echt niet!

daarentegen zou ik hem nog steeds met liefde opeten gok ik :9~ ow ja en al die krummels erom kan ook niet hoor :@
  dinsdag 27 september 2011 @ 14:49:19 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102437899
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop.
Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus.
Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief. :P
pi_102437956
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop.
Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus.
Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief. :P
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig :P
pi_102462606
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe ik mn broccoli soms maak. :P
Mja niet zo speciaal toch? :)
pi_102463391
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe ik mn broccoli soms maak. :P
Wederom mooie foto :)
Je gerechten zijn alleen niet helemaal my cup of tea. 'Droge' kip (als in: zonder extra kruiden/sausje oid) + broccoli is wat te... kaal en minimalistisch voor mijn smaak. Heb je dat zelf niet?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102463426
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 14:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig :P
Ik vind die saus er juist jummie uitzien!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102463491
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet ;)
pi_102463783
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:39 schreef celc1us het volgende:
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet ;)
Zoiets vermoedde ik al ja ;)
Maar dan nog, er zijn toch nog wel meer opties? De kip roerbakken met wat kruiden en/of specerijen (chili, knof, paprika, etc. etc.), of een sausje obv groenten (zoals tomatensaus), of kip in (curry)saus obv yoghurt/kwark... etc etc. Allemaal laag in koolhydraten toch?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102526209


Ik ben dus niet zo goed met foto's maar het was wel heeel lekkerrrr! Teriyaki zalm :9
Baby darling doll face honey
pi_102527100
met noodles? ziet eruit als spaghetti.
verder lekker!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 30 september 2011 @ 18:55:42 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102557405
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:


Rendang (<-klik voor recept)

Normaal hou ik 'm wat smeuïger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal. _O-

Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 30-09-2011 20:40:24 ]
pi_102557857
Rendang is inderdaad super, een van mijn favoriete gerechten. Inderdaad niet erg fotogeniek.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102557858
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:00 schreef FutureFairytale het volgende:
met noodles? ziet eruit als spaghetti.
verder lekker!!
Het waren eggs noodles ja :D.
Baby darling doll face honey
pi_102557878
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:

[ link | afbeelding ]
Rendang

Normaal hou ik 'm wat smeuïger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal. _O-

Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang.
Ohhh dat wil ik proberen, juist omdat het er niet zo smakelijk uit ziet maar jullie wel zeggen dat 't lekker is :D.
Baby darling doll face honey
pi_102564773
Nog brak van week Londen, geen zin in puike bordopmaak of mooie foto's, maar toch:





Hartige cheesecake van ricotta en Stilton, gekaramelliseerde peren&hazelnootjes, veldsla met romige pecorino-dressing en (te dik gebakken, maar niettemin lekkere) lavash! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-09-2011 22:24:58 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_102566383
Kwijlerdekwijl... Lekker minilot!
pi_102588149
"herfst" lasagne vandaag. Kruidige pompoen-tomaten saus met boerenkool-geitenkaas vulling en nog wat zooi. Echt belachelijk lekker :?



pi_102588186
oe recept?!
pi_102588896
Daar wil ik zeker ook wel een recept van!
  † In Memoriam † zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:45:38 #96
91830 MaximusTG
pi_102589113
Klinkt interessant ja. Nu ben ik niet echt kapot van geitenkaas, ik vind het op de een of andere manier altijd naar kinderboerderij smaken. Dus hoe prominent is de geitenkaas?
pi_102603906
Geitenkaas overheerst niet echt ofzo, maar als je dat niet lekker vind gebruik je toch lekker iets anders? Roomkaas, ricotta, mascarpone of gewoon een lekkere geraspte kaas. Whatever floats your boat.

Pompoen-tomaten saus: 1 pompoen, fles tomatenprut, uitje, knoflook, gember, olijfen, gegrilde paprika. Op smaak brengen met kruiden naar keuze (ik had: curry, garam massala, komijn, kaneel, gerookte paprika, nootmuskaat, koriander (verse blaadjes), vissaus en balsamico) Gepureerd in keukenmachine.
Het wordt erg dik, dus ik zou wel aanbevelen om de saus wat te verdunnen. (ik heb een enorme kop gewone thee gebruikt, maar water werkt uiteraard ook)

Boerenkool mengsel: Pak diepvries boerenkool (goed uitknijpen, veel vocht), sjalotjes, champignons, pijnboompitjes (geroosterd) en geitenkaas. (champignons en sjalotjes van tevoren even gebakken)

Stapelen in een ovenschaal met tussen de laagjes in ook nog wat ham (ik had serrano).
40 min in de oven @ 200 graden.

Ik vond het echt heerlijk :P
pi_102629863
Recept lasagne staat genoteerd. Ik hou erg van geitenkaas en van pompoen, dus ik vind het vast lekker. Ik ga alleen de vissaus skippen, want dat lijkt me er niet zo jofel in.. :)

Verder, vandaag gemaakt, een zestal van deze:


Erin zit ragout met kip en een heleboel in witte wijn gestoofde paddestoelen. Oh, en sjalotten. Maar het gaat vooral om de KORST!
Ik heb voor het eerst zure room-korstdeeg gemaakt en ik moet zeggen: ge-ni-aal! Men neme 200 gram ijskoude roomboter, dit met 250 gram bloem en wat suiker en zout vlug tot fijne korrels snijden/wrijven, dan nog 125 ml zure room erbij. Samenknijpen tot bal en een half uur koelen voordat je het uitrolt..
Echt bizar lekker deeg: zacht, smaakvol, boterige, knapperige laagjes.. O+ Bovendien reuze makkelijk om mee te werken. Aanrader!
Let me see you stripped down to the bone
pi_102630979
Oeh, dat korstdeeg moet ik een keer proberen.
pi_102631918
Ja! Geweldig deeg is dat, ik doe het alleen altijd met water. Ga zure room ook eens proberen :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')