abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_104041341
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:53 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Me too! Receptje?
Die hebben jullie nog van mij tegoed (even aan mama vragen :p)

Mama's homemade baklava. :9



  zondag 6 november 2011 @ 18:01:04 #202
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_104041360
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 18:00 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Die hebben jullie nog van mij tegoed (even aan mama vragen :p)

Mama's homemade baklava. :9

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
doe mij ook zo'n mama
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_104041395
Ziet er lekker uit! O+
Ik kan echt maar één zo'n stukje verdragen (ben echt geen zoetekauw :@ ) maar dan vind ik 't ook wel echt lekker :Y
Ja doei.
pi_104042348
Vier stukjes is mijn max. 8-)
  zondag 6 november 2011 @ 19:20:12 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104044361
Respect! _O_ :s)
  zondag 6 november 2011 @ 20:43:08 #206
251095 Purdey
Better off alone..
pi_104048850
Ik zie er ineens een uitdaging in om boven de 4 stukjes van Ise te komen :D
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104053081


Excuseer de kwaliteit maar ik heb alleen een iPhone om foto's mee te maken.
Linzensoepje met wild, paar weken geleden op school gemaakt.
Work hard, play harder.
  zondag 6 november 2011 @ 22:44:32 #208
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104057368
quote:
voor andijvie ziet het er best eetbaar uit ^O^
pi_104057829
quote:
:9~ Ik kijk uit naar het buikspek recept, heb nog 1,5 kg in de vriezer liggen.
pi_104064899
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 19:20 schreef RobinOok het volgende:
Respect! _O_ :s)
Dan moet je niet aan LHO vragen hoeveel die ervan kan eten. :') Ik denk dat die zo tien stukjes wegwerkt. :') Bah.
pi_104066351


Chocolade-Whiskey muffins met wat whiskey-slagroom erop.
  maandag 7 november 2011 @ 11:16:27 #213
251095 Purdey
Better off alone..
pi_104068091
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:

Chocoladecheesecake met bastogne bodem:



Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104068349
Vanavond heb ik nog een restje hier van:


(kleuren ben ik nog niet helemaal tevreden over btw, het is iets te roze geworden :') )

Oh en het is Stifatho :9 Helaas zonder zilveruitjes, die kan ik nergens vers krijgen, maar heb kleine uien in grove stukken gedaan, werkt ook :Y
pi_104068385
@Sunnythesun: die kleuren kun je bijtrekken. Ik weet niet of je handig bent met bewerken? Anders wil ik het wel voor je doen ;)
pi_104068458
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 11:26 schreef Puala het volgende:
@Sunnythesun: die kleuren kun je bijtrekken. Ik weet niet of je handig bent met bewerken? Anders wil ik het wel voor je doen ;)
Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaan :P origineel is nog veel vager qua kleur. Dacht gister dat het goed was, maar zie nu nog wat dingen die ik anders had moeten doen. Maar goed, geen zin in nu, heb het rawbestand ook al weggeknikkerd volgens mij :+
pi_104073372
Mensen stop met posten van die mooie foto's met die heerlijke dingen, ik word jaloers :'(
pi_104082795
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 11:16 schreef Purdey het volgende:
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:

Chocoladecheesecake met bastogne bodem:

[ afbeelding ]

Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:

[ afbeelding ]
Recept? Of gewoon zelf verzonnen? :D

(Chocolade taart)

[ Bericht 1% gewijzigd door Berend. op 07-11-2011 17:55:29 ]
pi_104091155
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 11:28 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaan :P origineel is nog veel vager qua kleur. Dacht gister dat het goed was, maar zie nu nog wat dingen die ik anders had moeten doen. Maar goed, geen zin in nu, heb het rawbestand ook al weggeknikkerd volgens mij :+
Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod.
  maandag 7 november 2011 @ 21:56:27 #220
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_104097813
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 11:16 schreef Purdey het volgende:
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:

Chocoladecheesecake met bastogne bodem:

[ afbeelding ]

Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:

[ afbeelding ]
Cheesecake *;
pi_104098884
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 20:29 schreef Puala het volgende:

[..]

Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod.
:@ Ik zie dat ik iets feller over kom dan de bedoeling was, maar ik vond het zo stom van mezelf dat het niet goed was maar ik het wel weggeknikkerd had :@ Solly!! Niet zo bedoeld dus..
pi_104153103
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!

Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:


Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.


Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet ;( had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
Clever lives end up rusty and forgotten. Brilliant minds end up with alzheimers.
pi_104154183
quote:
net zo lekker als 't eruit zag?
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_104154466
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!

Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]

Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]

Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet ;( had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
wow chique hoofdgerecht!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_104154903
Ook best wel prijzig :X
Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van! :(
Clever lives end up rusty and forgotten. Brilliant minds end up with alzheimers.
pi_104160673
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 11:16 schreef Croli het volgende:
Ook best wel prijzig :X
Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van! :(
Dat heb ik heel vaak met zaken als ossehaas, biefstuk etc.: de garing is perfect maar tóch is het me net iets te lauw van binnen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 9 november 2011 @ 15:25:24 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104163075
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
  woensdag 9 november 2011 @ 21:37:56 #228
14736 ABundy
I can DO it!
pi_104179959
Kan dat stuk vlees ook in aluminium folie wikkelen als het klaar is, dan gaart het ook naar binnen toe en is het stuk vlees ook warm van binnen :)
  woensdag 9 november 2011 @ 21:53:33 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104180958
Dat moet sowieso altijd. Rusten.
  woensdag 9 november 2011 @ 21:59:34 #230
251095 Purdey
Better off alone..
pi_104181334
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 17:49 schreef Berend. het volgende:

[..]

Recept? Of gewoon zelf verzonnen? :D

(Chocolade taart)
Recept :)
Uit 500 taarten&cakes. Zal morgen 't recept wel even posten :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104197347
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 15:25 schreef RobinOok het volgende:
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
Ja, zo doe ik het dus altijd ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 18 november 2011 @ 00:20:25 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104500222


Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. :s)
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken :D )
pi_104500235
Maar het ziet er wel heel gezellig uit. :D
  vrijdag 18 november 2011 @ 00:34:10 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104500565
Ja, vond ik ook! Dus daarom maar wel gewoon geupload ja. ;)
  vrijdag 18 november 2011 @ 01:15:44 #235
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_104501301
Tof!
pi_104502643
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!

Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]

Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]

Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet ;( had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Wow dat ziet er echt goed uit! :9 Ik wil wel een keer bij jou komen eten..
pi_104502706
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. :s)
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken :D )
Klinkt toch best lekker of was het echt niet te pruimen?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_104503958


Butternut squash risotto O+
Ja doei.
  vrijdag 18 november 2011 @ 11:08:06 #239
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_104506420
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
pi_104541726
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
pi_104543440
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Imgur.com
pi_104544127
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. :s)
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken :D )
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?

Ik vind het er niet al te eetopwekkend uitzien trouwens >:) c_/
  zaterdag 19 november 2011 @ 10:17:38 #244
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_104544177
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Kijk even hier:
[US] FAQ!

Daar staan wat nuttige tips en links.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_104544447
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 november 2011 10:17 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Kijk even hier:
[US] FAQ!

Daar staan wat nuttige tips en links.
dank ! ^O^
  zaterdag 19 november 2011 @ 13:35:43 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104549371
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2011 10:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.


Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
pi_104553496
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 november 2011 11:08 schreef Vandaag... het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
Had ze gepost in het andere topic: http://trissalicious.com/(...)isotto/#comment-3429

Ik ga 'm vanavond proberen, althans, de iets minder uitgebreide versie. Motorbloempje, had jij er ook echt vanille in gedaan?

Edit: Had helemaal niet gezien dat ze 'm zelf (wel een andere) ook al gepost had!

[ Bericht 5% gewijzigd door Naamah op 19-11-2011 16:02:16 ]
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_104553849
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 13:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.

[ link | afbeelding ]
Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
thx :) vrij normale prijzen zo te zien. eens kijken als ik het zie liggen jat ik het mee :P
pi_104579050
Heerlijk topic dit zeg O+
Wasmachines leven langer met Calgon *ping*
  dinsdag 22 november 2011 @ 22:50:38 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104700496

Broodje lam

Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
pi_104758223
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje lam

Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
ziet er goed uit!! ^O^
  donderdag 24 november 2011 @ 18:22:03 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104768306
Dank je!

Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)


Char siu

Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).

De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
pi_104768657
ah bij jou mislukken ook wel eens dingen. bedankt voor de post, dit had ik even nodig O+
  donderdag 24 november 2011 @ 18:37:38 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104768826
*glad to have been of service* ^O^
pi_104815750
Ziet er heerlijk uit, Robin! Jammer dat ik geen eten van m'n beeldscherm kan uitprinten :(
  vrijdag 25 november 2011 @ 23:08:22 #256
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104828009
Ja, dat zou makkelijk zijn he? :-)
pi_105060743
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept? :9

Verder: ik bakte zojuist deze knoflookbroodjes op pepernootformaat! *O*




Erbij homemade boter, van slagroom dus *O*




Verder ook soep, maar die zag er niet noemenswaardig tof uit en smaakte evenmin bijzonder.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 01-12-2011 18:07:18 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 1 december 2011 @ 18:48:32 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105062599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:58 schreef minilot het volgende:
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept? :9
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade. :+
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
pi_105062921
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade. :+
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-)
Maar dan wacht ik er nog wel even op. :-)
Let me see you stripped down to the bone
pi_105063530
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is :)

Spicy Honey Chicken Wings

Klik voor het recept
pi_105064059
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?

De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
pi_105064265
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.

Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
  donderdag 1 december 2011 @ 22:13:22 #263
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_105074877
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Dank je!

Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)

[ link | afbeelding ]
Char siu

Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).

De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
Hmm dat wil ik ook wel eens proberen :D :9
My mama didn't raise no fool
pi_105076571
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:10 schreef Molleman het volgende:
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is :)

Spicy Honey Chicken Wings
[ afbeelding ]
Klik voor het recept
Nomnomnom :9
pi_105092640
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:21 schreef Lyriella het volgende:
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?

De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:25 schreef Molleman het volgende:
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.

Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes!
(stiekem wil ik ze vandaag al graag maken :@ )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105135610
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:


Kruidnootjes in wording


Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken ;))


Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)


De knoflookbroodjes, net uit de oven


Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105136555
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 16:10 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:

[ afbeelding ]
Kruidnootjes in wording

[ afbeelding ]
Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken ;))

[ afbeelding ]
Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)

[ afbeelding ]
De knoflookbroodjes, net uit de oven

[ afbeelding ]
Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes? :9
pi_105137440
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 16:41 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes? :9
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar:

400 gram bloem
1 zakje gist
8 teentjes knoflook
Rozemarijn (ik heb denk ik 1 á 2 el gebruikt?)
Zout
Melk
Olijfolie
Ei

Bol knoflook dwars doorsnijden, de helft daarvan (ca 6 teentjes) in folie in de oven doen tot de knoflook helemaal zacht is. Dan zachte knoflookpulp eruit knijpen. Gist met half kopje lauw water en suiker mengen. Twee teentjes knoflook zo fijn mogelijk hakken. Bloem in kom, rozemarijn, knoflook, gist, snuf zout en flinke scheut olijfolie en melk erdoor (ik gok 4-5 eetlepels, maar ik ben gewoon met weinig begonnen en beetjes erbij tot het deeg de juiste consistentie heeft. Meer melk dan olijfolie gebruiken, iig). Kneden tot je een glad deeg hebt. In kom bedekt op warme plaats laten staan om te rijzen. Als de hoeveelheid verdubbeld is (na ca 1-1,5 h) nog even kort kneden, dan gelijke balletjes rollen. Ei loskloppen en broodjes mee bestrijken, ca. 20-25 minuten in oven van 200 graden.

Mijn deeg wilde overigens niet zo goed rijzen (gist was denk ik te oud), dus mijn broodjes waren wat 'zwaar'. Met goede gist worden ze dus ws wat luchtiger dan die van mij.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105139490
Pompoentaart met feta en walnoten

recept

Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om :9~.
pi_105159831
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept

Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om :9~.
Lijkt me lekker!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105332250

Het resultaat van de kookworkshop vernieuwende technieken in Librije's atelier:
Makreeltartaar met een laagje van witte geitenkaas. (geitenkaas met melk en een van de texturas aan de kook brengen, bevroren meerdere malen in dippen zodat er laagjes ontstaan)
Appelschuim, bouillon met Lecite laten schuimen met staafmixer
Kaviaar van zwarte knoflook (knoflookgelei waar texturas in zit warm laten worden, in flesje doen, druppelen in zonnebloemolie van -10 graden celsius)
Komkommersap (ligt wat op het bord voordat er een texturas aan werd toegevoegd om de vloeistof steviger te maken)

De precieze namen van alle texturas heb ik wel genoteerd, maar weet ik zo uit m'n hoofd niet meer.

Met daarbij:
Quinoa met komkommer en sushi-azijn.
Komkommer in zoetzuur
Gepofte Canadese zwarte rijst
Radijs
Vioolblaadjes
  donderdag 8 december 2011 @ 16:35:12 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105342072
Ziet er prachtig uit! Was het ook lekker?
Die gepofte zwarte rijst gebruikte Niven Kunz laatst voor zijn toetje bij Masterchef Junior. (denk ik nu)
  donderdag 8 december 2011 @ 16:36:55 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105342136

Thaise Rode curry

Eindelijk begonnen om de Thaise currypasta's eens op een rijtje te zetten. Met vandaag dus de rode. Groene, gele, penang en massaman volgen later. ;-)
pi_105354661
Ziet er heerlijk uit Robin! O+ :9

Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:


Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
Ja doei.
pi_105354819
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept

Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om :9~.
oh my O+ dit ga ik binnenkort een keer maken _O_
Ja doei.
pi_105357304
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog... :Y)

Vanille Koekjes


Spring Onion Pancakes


Aardappel met heel veel knoflook :D



Koppie koffie


Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon


Homemade ciabatta


Homemade pizza


Spareribs
pi_105357646
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:30 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

oh my O+ dit ga ik binnenkort een keer maken _O_
:) Heb em vandaag nog gemaakt, maar dan met gekarameliseerde ui tussen de pompoen en feta en met pecannoten ipv walnoten. Denk dat ik de volgende keer spekjes er bij probeer.
pi_105357997
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:20 schreef celc1us het volgende:
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog... :Y)

Vanille Koekjes
[ afbeelding ]

Spring Onion Pancakes
[ afbeelding ]

Aardappel met heel veel knoflook :D
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Koppie koffie
[ afbeelding ]

Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon
[ afbeelding ]

Homemade ciabatta
[ afbeelding ]

Homemade pizza
[ afbeelding ]

Spareribs
[ afbeelding ]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
pi_105358162
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Oefening baart kunst zeggen ze toch!
pi_105358719
Die aardappelpuree lijkt me super lekker! Zachte romige aardappelpuree O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_105359253
ziet er geweldig uit celc1us!
  vrijdag 9 december 2011 @ 16:33:53 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105381727
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Eens! (behalve die spareribs :+ )
  vrijdag 9 december 2011 @ 16:35:20 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105385812
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:38 schreef celc1us het volgende:

[..]

Oefening baart kunst zeggen ze toch!
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze :Y _O_ hartstikke mooi man!
  vrijdag 9 december 2011 @ 18:34:31 #286
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_105385871
Sowieso toffe foto's Kelvin
pi_105394547
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 18:32 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze :Y _O_ hartstikke mooi man!
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 december 2011 18:34 schreef Sinji het volgende:
Sowieso toffe foto's Kelvin
Dank jullie wel :) Ik doe mijn best!
  zaterdag 10 december 2011 @ 23:54:06 #288
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_105436796
quote:
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit :D :'(
My mama didn't raise no fool
pi_105438288
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:27 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er heerlijk uit Robin! O+ :9

Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:

[ afbeelding ]
Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
Heb je hier het receptje ook van toevallig ?
pi_105439124
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf :P heb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden :@

Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter

--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in ;( )

een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!

flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.

Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.

En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen O+

[ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 11-12-2011 00:55:02 ]
Ja doei.
pi_105439197
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 23:54 schreef La_Vita het volgende:

[..]

Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit :D :'(
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
pi_105439403
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
pi_105439443
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 00:57 schreef Lyriella het volgende:
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
Ik vraag het mij al jaren af, maar gelukkig heb ik er niet al te veel mee te maken gehad dit jaar, sterker nog: heb nog geen kruidnoot of pepernoot op! :o
Ja doei.
  zondag 11 december 2011 @ 00:59:47 #294
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_105439472
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 00:52 schreef celc1us het volgende:

[..]

haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
oh :@
My mama didn't raise no fool
pi_105439555
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 00:49 schreef motorbloempje het volgende:
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf :P heb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden :@

Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter

--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in ;( )

een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!

flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.

Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.

En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen O+
haha, ok..thx iig :D
morgen, euhhh, vandaag maken :)
pi_105469595
Fototechnisch ben ik hier best tevreden over:



Alleen was het pizzadeeg volkomen geflopt, wat een béétje jammer was. Maar gelukkig heb ik nog wel genoten! O+
Ja doei.
  zondag 11 december 2011 @ 21:47:51 #297
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_105471885


Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_105474554
quote:
14s.gif Op zondag 11 december 2011 21:47 schreef Dagonet het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Omnombroodjehamburger :9
Morgen weer! *)
Ja doei.
  maandag 12 december 2011 @ 07:11:35 #299
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_105482662
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 22:34 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Omnombroodjehamburger :9
Morgen weer! *)
Ja, van die kleine ciabattabroodjes, gewoon simpele beefburgers met wat zout peper en provençaalse kruiden, broodjes half afgebakken, opengesneden, ketchup, één sjalotje over de 4 stukken, kaas eroverheen en dan weer provençaalse kruiden en nog even in de oven een paar minuutjes en daaroverheen nog wat rucola. Ovenfriet met zout peper en paprika en de rest van de zak rucolamelange met een simpele dressing.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_105489655

Lunch :9
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')