doe mij ook zo'n mamaquote:Op zondag 6 november 2011 18:00 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Die hebben jullie nog van mij tegoed (even aan mama vragen :p)
Mama's homemade baklava.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
voor andijvie ziet het er best eetbaar uitquote:Op zondag 6 november 2011 22:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot Andijvie met Charsui buikspek
quote:Op zondag 6 november 2011 22:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot Andijvie met Charsui buikspek
Dan moet je niet aan LHO vragen hoeveel die ervan kan eten.quote:
Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaanquote:Op maandag 7 november 2011 11:26 schreef Puala het volgende:
@Sunnythesun: die kleuren kun je bijtrekken. Ik weet niet of je handig bent met bewerken? Anders wil ik het wel voor je doen
Recept? Of gewoon zelf verzonnen?quote:Op maandag 7 november 2011 11:16 schreef Purdey het volgende:
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:
Chocoladecheesecake met bastogne bodem:
[ afbeelding ]
Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:
[ afbeelding ]
Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod.quote:Op maandag 7 november 2011 11:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaanorigineel is nog veel vager qua kleur. Dacht gister dat het goed was, maar zie nu nog wat dingen die ik anders had moeten doen. Maar goed, geen zin in nu, heb het rawbestand ook al weggeknikkerd volgens mij
Cheesecakequote:Op maandag 7 november 2011 11:16 schreef Purdey het volgende:
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:
Chocoladecheesecake met bastogne bodem:
[ afbeelding ]
Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 7 november 2011 20:29 schreef Puala het volgende:
[..]
Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod.
net zo lekker als 't eruit zag?quote:Op zondag 6 november 2011 22:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot Andijvie met Charsui buikspek
wow chique hoofdgerecht!quote:Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!
Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]
Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]
Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niethad iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Dat heb ik heel vaak met zaken als ossehaas, biefstuk etc.: de garing is perfect maar tóch is het me net iets te lauw van binnen.quote:Op woensdag 9 november 2011 11:16 schreef Croli het volgende:
Ook best wel prijzig![]()
Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van!
Receptquote:Op maandag 7 november 2011 17:49 schreef Berend. het volgende:
[..]
Recept? Of gewoon zelf verzonnen?
(Chocolade taart)
Ja, zo doe ik het dus altijdquote:Op woensdag 9 november 2011 15:25 schreef RobinOok het volgende:
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
Wow dat ziet er echt goed uit!quote:Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!
Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]
Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]
Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niethad iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Klinkt toch best lekker of was het echt niet te pruimen?quote:Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje.![]()
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken)
Imgur.comquote:Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?quote:Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje.![]()
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken)
Kijk even hier:quote:Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
dank !quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:17 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Kijk even hier:
[US] FAQ!
Daar staan wat nuttige tips en links.
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?
Had ze gepost in het andere topic: http://trissalicious.com/(...)isotto/#comment-3429quote:Op vrijdag 18 november 2011 11:08 schreef Vandaag... het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
thxquote:Op zaterdag 19 november 2011 13:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.
[ link | afbeelding ]
Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
ziet er goed uit!!quote:Op dinsdag 22 november 2011 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje lam
Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.quote:Op donderdag 1 december 2011 17:58 schreef minilot het volgende:
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept?![]()
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-)quote:Op donderdag 1 december 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.![]()
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
Hmm dat wil ik ook wel eens proberenquote:Op donderdag 24 november 2011 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Dank je!
Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)
[ link | afbeelding ]
Char siu
Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).
De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
Nomnomnomquote:Op donderdag 1 december 2011 19:10 schreef Molleman het volgende:
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is
Spicy Honey Chicken Wings
[ afbeelding ]
Klik voor het recept
quote:Op donderdag 1 december 2011 19:21 schreef Lyriella het volgende:
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?
De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes!quote:Op donderdag 1 december 2011 19:25 schreef Molleman het volgende:
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.
Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:10 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:
[ afbeelding ]
Kruidnootjes in wording
[ afbeelding ]
Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken)
[ afbeelding ]
Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)
[ afbeelding ]
De knoflookbroodjes, net uit de oven
[ afbeelding ]
Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar:quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?
Lijkt me lekker!quote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om.
oh myquote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om.
quote:Op donderdag 8 december 2011 21:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
oh mydit ga ik binnenkort een keer maken
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:20 schreef celc1us het volgende:
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog...![]()
Vanille Koekjes
[ afbeelding ]
Spring Onion Pancakes
[ afbeelding ]
Aardappel met heel veel knoflook
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Koppie koffie
[ afbeelding ]
Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon
[ afbeelding ]
Homemade ciabatta
[ afbeelding ]
Homemade pizza
[ afbeelding ]
Spareribs
[ afbeelding ]
Oefening baart kunst zeggen ze toch!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Eens! (behalve die spareribsquote:Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijzequote:Op donderdag 8 december 2011 22:38 schreef celc1us het volgende:
[..]
Oefening baart kunst zeggen ze toch!
quote:Op vrijdag 9 december 2011 18:32 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze![]()
hartstikke mooi man!
Dank jullie welquote:
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uitquote:
Heb je hier het receptje ook van toevallig ?quote:Op donderdag 8 december 2011 21:27 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er heerlijk uit Robin!![]()
Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:
[ afbeelding ]
Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.quote:Op zaterdag 10 december 2011 23:54 schreef La_Vita het volgende:
[..]
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit![]()
Ik vraag het mij al jaren af, maar gelukkig heb ik er niet al te veel mee te maken gehad dit jaar, sterker nog: heb nog geen kruidnoot of pepernoot op!quote:Op zondag 11 december 2011 00:57 schreef Lyriella het volgende:
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
ohquote:Op zondag 11 december 2011 00:52 schreef celc1us het volgende:
[..]
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
haha, ok..thx iigquote:Op zondag 11 december 2011 00:49 schreef motorbloempje het volgende:
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijfheb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden
Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter
--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in)
een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!
flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.
Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.
En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen
Omnombroodjehamburgerquote:Op zondag 11 december 2011 21:47 schreef Dagonet het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Ja, van die kleine ciabattabroodjes, gewoon simpele beefburgers met wat zout peper en provençaalse kruiden, broodjes half afgebakken, opengesneden, ketchup, één sjalotje over de 4 stukken, kaas eroverheen en dan weer provençaalse kruiden en nog even in de oven een paar minuutjes en daaroverheen nog wat rucola. Ovenfriet met zout peper en paprika en de rest van de zak rucolamelange met een simpele dressing.quote:Op zondag 11 december 2011 22:34 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Omnombroodjehamburger![]()
Morgen weer!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |