ziet er goed uit!!quote:Op dinsdag 22 november 2011 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje lam
Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.quote:Op donderdag 1 december 2011 17:58 schreef minilot het volgende:
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept?
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-)quote:Op donderdag 1 december 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
Hmm dat wil ik ook wel eens proberenquote:Op donderdag 24 november 2011 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Dank je!
Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)
[ link | afbeelding ]
Char siu
Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).
De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
Nomnomnomquote:Op donderdag 1 december 2011 19:10 schreef Molleman het volgende:
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is
Spicy Honey Chicken Wings
[ afbeelding ]
Klik voor het recept
quote:Op donderdag 1 december 2011 19:21 schreef Lyriella het volgende:
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?
De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes!quote:Op donderdag 1 december 2011 19:25 schreef Molleman het volgende:
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.
Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:10 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:
[ afbeelding ]
Kruidnootjes in wording
[ afbeelding ]
Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken )
[ afbeelding ]
Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)
[ afbeelding ]
De knoflookbroodjes, net uit de oven
[ afbeelding ]
Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar:quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?
Lijkt me lekker!quote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om .
oh my dit ga ik binnenkort een keer makenquote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om .
Heb em vandaag nog gemaakt, maar dan met gekarameliseerde ui tussen de pompoen en feta en met pecannoten ipv walnoten. Denk dat ik de volgende keer spekjes er bij probeer.quote:Op donderdag 8 december 2011 21:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
oh my dit ga ik binnenkort een keer maken
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:20 schreef celc1us het volgende:
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog...
Vanille Koekjes
[ afbeelding ]
Spring Onion Pancakes
[ afbeelding ]
Aardappel met heel veel knoflook
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Koppie koffie
[ afbeelding ]
Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon
[ afbeelding ]
Homemade ciabatta
[ afbeelding ]
Homemade pizza
[ afbeelding ]
Spareribs
[ afbeelding ]
Oefening baart kunst zeggen ze toch!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Eens! (behalve die spareribs )quote:Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze hartstikke mooi man!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:38 schreef celc1us het volgende:
[..]
Oefening baart kunst zeggen ze toch!
quote:Op vrijdag 9 december 2011 18:32 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze hartstikke mooi man!
Dank jullie wel Ik doe mijn best!quote:
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uitquote:
Heb je hier het receptje ook van toevallig ?quote:Op donderdag 8 december 2011 21:27 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er heerlijk uit Robin!
Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:
[ afbeelding ]
Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.quote:Op zaterdag 10 december 2011 23:54 schreef La_Vita het volgende:
[..]
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit
Ik vraag het mij al jaren af, maar gelukkig heb ik er niet al te veel mee te maken gehad dit jaar, sterker nog: heb nog geen kruidnoot of pepernoot op!quote:Op zondag 11 december 2011 00:57 schreef Lyriella het volgende:
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
ohquote:Op zondag 11 december 2011 00:52 schreef celc1us het volgende:
[..]
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
haha, ok..thx iigquote:Op zondag 11 december 2011 00:49 schreef motorbloempje het volgende:
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf heb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden
Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter
--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in )
een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!
flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.
Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.
En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen
Omnombroodjehamburgerquote:Op zondag 11 december 2011 21:47 schreef Dagonet het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Ja, van die kleine ciabattabroodjes, gewoon simpele beefburgers met wat zout peper en provençaalse kruiden, broodjes half afgebakken, opengesneden, ketchup, één sjalotje over de 4 stukken, kaas eroverheen en dan weer provençaalse kruiden en nog even in de oven een paar minuutjes en daaroverheen nog wat rucola. Ovenfriet met zout peper en paprika en de rest van de zak rucolamelange met een simpele dressing.quote:Op zondag 11 december 2011 22:34 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Omnombroodjehamburger
Morgen weer!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |