abonnement Unibet Coolblue
pi_104758223
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje lam

Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
ziet er goed uit!! ^O^
  donderdag 24 november 2011 @ 18:22:03 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104768306
Dank je!

Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)


Char siu

Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).

De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
pi_104768657
ah bij jou mislukken ook wel eens dingen. bedankt voor de post, dit had ik even nodig O+
  donderdag 24 november 2011 @ 18:37:38 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104768826
*glad to have been of service* ^O^
pi_104815750
Ziet er heerlijk uit, Robin! Jammer dat ik geen eten van m'n beeldscherm kan uitprinten :(
  vrijdag 25 november 2011 @ 23:08:22 #256
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104828009
Ja, dat zou makkelijk zijn he? :-)
pi_105060743
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept? :9

Verder: ik bakte zojuist deze knoflookbroodjes op pepernootformaat! *O*




Erbij homemade boter, van slagroom dus *O*




Verder ook soep, maar die zag er niet noemenswaardig tof uit en smaakte evenmin bijzonder.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 01-12-2011 18:07:18 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 1 december 2011 @ 18:48:32 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105062599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:58 schreef minilot het volgende:
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept? :9
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade. :+
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
pi_105062921
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade. :+
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-)
Maar dan wacht ik er nog wel even op. :-)
Let me see you stripped down to the bone
pi_105063530
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is :)

Spicy Honey Chicken Wings

Klik voor het recept
pi_105064059
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?

De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
pi_105064265
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.

Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
  donderdag 1 december 2011 @ 22:13:22 #263
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_105074877
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Dank je!

Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)

[ link | afbeelding ]
Char siu

Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).

De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
Hmm dat wil ik ook wel eens proberen :D :9
My mama didn't raise no fool
pi_105076571
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:10 schreef Molleman het volgende:
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is :)

Spicy Honey Chicken Wings
[ afbeelding ]
Klik voor het recept
Nomnomnom :9
pi_105092640
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:21 schreef Lyriella het volgende:
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?

De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:25 schreef Molleman het volgende:
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.

Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes!
(stiekem wil ik ze vandaag al graag maken :@ )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105135610
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:


Kruidnootjes in wording


Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken ;))


Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)


De knoflookbroodjes, net uit de oven


Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105136555
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 16:10 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:

[ afbeelding ]
Kruidnootjes in wording

[ afbeelding ]
Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken ;))

[ afbeelding ]
Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)

[ afbeelding ]
De knoflookbroodjes, net uit de oven

[ afbeelding ]
Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes? :9
pi_105137440
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 16:41 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes? :9
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar:

400 gram bloem
1 zakje gist
8 teentjes knoflook
Rozemarijn (ik heb denk ik 1 á 2 el gebruikt?)
Zout
Melk
Olijfolie
Ei

Bol knoflook dwars doorsnijden, de helft daarvan (ca 6 teentjes) in folie in de oven doen tot de knoflook helemaal zacht is. Dan zachte knoflookpulp eruit knijpen. Gist met half kopje lauw water en suiker mengen. Twee teentjes knoflook zo fijn mogelijk hakken. Bloem in kom, rozemarijn, knoflook, gist, snuf zout en flinke scheut olijfolie en melk erdoor (ik gok 4-5 eetlepels, maar ik ben gewoon met weinig begonnen en beetjes erbij tot het deeg de juiste consistentie heeft. Meer melk dan olijfolie gebruiken, iig). Kneden tot je een glad deeg hebt. In kom bedekt op warme plaats laten staan om te rijzen. Als de hoeveelheid verdubbeld is (na ca 1-1,5 h) nog even kort kneden, dan gelijke balletjes rollen. Ei loskloppen en broodjes mee bestrijken, ca. 20-25 minuten in oven van 200 graden.

Mijn deeg wilde overigens niet zo goed rijzen (gist was denk ik te oud), dus mijn broodjes waren wat 'zwaar'. Met goede gist worden ze dus ws wat luchtiger dan die van mij.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105139490
Pompoentaart met feta en walnoten

recept

Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om :9~.
pi_105159831
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept

Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om :9~.
Lijkt me lekker!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105332250

Het resultaat van de kookworkshop vernieuwende technieken in Librije's atelier:
Makreeltartaar met een laagje van witte geitenkaas. (geitenkaas met melk en een van de texturas aan de kook brengen, bevroren meerdere malen in dippen zodat er laagjes ontstaan)
Appelschuim, bouillon met Lecite laten schuimen met staafmixer
Kaviaar van zwarte knoflook (knoflookgelei waar texturas in zit warm laten worden, in flesje doen, druppelen in zonnebloemolie van -10 graden celsius)
Komkommersap (ligt wat op het bord voordat er een texturas aan werd toegevoegd om de vloeistof steviger te maken)

De precieze namen van alle texturas heb ik wel genoteerd, maar weet ik zo uit m'n hoofd niet meer.

Met daarbij:
Quinoa met komkommer en sushi-azijn.
Komkommer in zoetzuur
Gepofte Canadese zwarte rijst
Radijs
Vioolblaadjes
  donderdag 8 december 2011 @ 16:35:12 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105342072
Ziet er prachtig uit! Was het ook lekker?
Die gepofte zwarte rijst gebruikte Niven Kunz laatst voor zijn toetje bij Masterchef Junior. (denk ik nu)
  donderdag 8 december 2011 @ 16:36:55 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105342136

Thaise Rode curry

Eindelijk begonnen om de Thaise currypasta's eens op een rijtje te zetten. Met vandaag dus de rode. Groene, gele, penang en massaman volgen later. ;-)
pi_105354661
Ziet er heerlijk uit Robin! O+ :9

Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:


Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
Ja doei.
pi_105354819
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept

Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om :9~.
oh my O+ dit ga ik binnenkort een keer maken _O_
Ja doei.
pi_105357304
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog... :Y)

Vanille Koekjes


Spring Onion Pancakes


Aardappel met heel veel knoflook :D



Koppie koffie


Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon


Homemade ciabatta


Homemade pizza


Spareribs
pi_105357646
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:30 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

oh my O+ dit ga ik binnenkort een keer maken _O_
:) Heb em vandaag nog gemaakt, maar dan met gekarameliseerde ui tussen de pompoen en feta en met pecannoten ipv walnoten. Denk dat ik de volgende keer spekjes er bij probeer.
pi_105357997
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:20 schreef celc1us het volgende:
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog... :Y)

Vanille Koekjes
[ afbeelding ]

Spring Onion Pancakes
[ afbeelding ]

Aardappel met heel veel knoflook :D
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Koppie koffie
[ afbeelding ]

Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon
[ afbeelding ]

Homemade ciabatta
[ afbeelding ]

Homemade pizza
[ afbeelding ]

Spareribs
[ afbeelding ]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
pi_105358162
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Oefening baart kunst zeggen ze toch!
pi_105358719
Die aardappelpuree lijkt me super lekker! Zachte romige aardappelpuree O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_105359253
ziet er geweldig uit celc1us!
  vrijdag 9 december 2011 @ 16:33:53 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105381727
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Eens! (behalve die spareribs :+ )
  vrijdag 9 december 2011 @ 16:35:20 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105385812
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:38 schreef celc1us het volgende:

[..]

Oefening baart kunst zeggen ze toch!
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze :Y _O_ hartstikke mooi man!
  vrijdag 9 december 2011 @ 18:34:31 #286
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_105385871
Sowieso toffe foto's Kelvin
pi_105394547
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 18:32 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze :Y _O_ hartstikke mooi man!
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 december 2011 18:34 schreef Sinji het volgende:
Sowieso toffe foto's Kelvin
Dank jullie wel :) Ik doe mijn best!
  zaterdag 10 december 2011 @ 23:54:06 #288
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_105436796
quote:
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit :D :'(
My mama didn't raise no fool
pi_105438288
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:27 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er heerlijk uit Robin! O+ :9

Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:

[ afbeelding ]
Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
Heb je hier het receptje ook van toevallig ?
pi_105439124
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf :P heb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden :@

Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter

--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in ;( )

een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!

flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.

Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.

En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen O+

[ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 11-12-2011 00:55:02 ]
Ja doei.
pi_105439197
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 23:54 schreef La_Vita het volgende:

[..]

Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit :D :'(
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
pi_105439403
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
pi_105439443
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 00:57 schreef Lyriella het volgende:
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
Ik vraag het mij al jaren af, maar gelukkig heb ik er niet al te veel mee te maken gehad dit jaar, sterker nog: heb nog geen kruidnoot of pepernoot op! :o
Ja doei.
  zondag 11 december 2011 @ 00:59:47 #294
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_105439472
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 00:52 schreef celc1us het volgende:

[..]

haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
oh :@
My mama didn't raise no fool
pi_105439555
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 00:49 schreef motorbloempje het volgende:
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf :P heb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden :@

Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter

--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in ;( )

een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!

flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.

Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.

En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen O+
haha, ok..thx iig :D
morgen, euhhh, vandaag maken :)
pi_105469595
Fototechnisch ben ik hier best tevreden over:



Alleen was het pizzadeeg volkomen geflopt, wat een béétje jammer was. Maar gelukkig heb ik nog wel genoten! O+
Ja doei.
  zondag 11 december 2011 @ 21:47:51 #297
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_105471885


Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_105474554
quote:
14s.gif Op zondag 11 december 2011 21:47 schreef Dagonet het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Omnombroodjehamburger :9
Morgen weer! *)
Ja doei.
  maandag 12 december 2011 @ 07:11:35 #299
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_105482662
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 22:34 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Omnombroodjehamburger :9
Morgen weer! *)
Ja, van die kleine ciabattabroodjes, gewoon simpele beefburgers met wat zout peper en provençaalse kruiden, broodjes half afgebakken, opengesneden, ketchup, één sjalotje over de 4 stukken, kaas eroverheen en dan weer provençaalse kruiden en nog even in de oven een paar minuutjes en daaroverheen nog wat rucola. Ovenfriet met zout peper en paprika en de rest van de zak rucolamelange met een simpele dressing.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_105489655

Lunch :9
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')